Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 76 77 78 79 80 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,006 do 5,070 z 113,586 ]

5,006 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-03-18 11:11:46)

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

ja mam zamiar isc do fryzjera bo wlosy urosly i opadaja ,chodi sie w czapkach ,moj mowi ale masz szope blondyneczko .http://www.funmunch.com/events/patricks/st_patricks_day_graphics/st_patricks_day_animated_gifs/st_patricks_day_animated_gif_1.gifto na szczescie

Zobacz podobne tematy :

5,007

Witam Dziewczyneczki ... bardzo slonecznie... -  dzis zrobilam sobie wolne od kursu komputerowego, bo musze isc

do dentysty ... Termin kontroli mam dopiero w lipcu, ale 2 dni temu mialam wrazenie, ze cos sie wykruszylo i pozostalo mi
dziwne odczucie, wiec nie mam zamiaru czekac, az mnie rozboli ... smile

Schiz ...:) czy u Ciebie wiosna na calego, ze wstalas tak wczesnie razem z pierwszymi ptaszkami  ?...
            Acha ... przepraszam... mysle, ze wiem, co Ci spac nie daje ... Pamietaj, Kochana... To tez minie !!!  smile:):)

Alicjo ... w Krainie Czarow  smile... zaraz wezme na kolano  i dam wciery ... zeby wybic ten pesymizm big_smile...

Wczoraj napisalas, ze nie wierzysz, ze pozytywne myslenie dziala, a ja Ci mowie, Kochana, ze jak najbardziej
            bo sama jestem tego zywym przykladem i dlatego pomimo, ze mam 57 lat lepiej sie czuje, niz kiedy mialam 25
            i sie wszystkim przejmowalam ...
I to nie sa zadne gadki dla picu, tylka jak najszczersz prawda ... Wykonalam ogrom pracy nad soba, to byla harowa,
ale bylo warto ... smile 
I to, co mowie, to wiedza nie tylko z madrych ksiazek, ale przede wszystkim z mojego wlasnego doswiadczenia ... smile:):)
A jesli jest chocby tylko jeden czlowiek na swiecie, ktory danej rzeczy dokonal, to znaczy ze mozna... ze kazdy to moze...
Samo chcenie bez wiary w powodzenie to jak slowa bez czynow ... nigdy nie doprowadzi do celu, nigdy niczego nie zmieni !!! smile

No to na dzis dosyc wykladu, bo nie chce Wam psuc milego dnia ... big_smile

U mnie pieknie, slonecznie... ma byc 15 st. C ... a wiec wiosna  smile:):)
no to dam Wam troche zoltego na rozweselenie i zycze radosnego dnia  ... smile:):)

http://img407.imageshack.us/img407/91/bou0637.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/7596/ist12185903spirituality.jpg

http://img144.imageshack.us/img144/1044/fantasista070400015.jpg

Cos takie male te obrazki, no to macie 3 zamiast jednego duzego ... big_smile

i do potem ... big_smile

P.S.  witaj Morawko ... sliczna, wesola koniczynka smile:):)

5,008 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 18:17:21)

tg

5,009

Vero ...:)   brawo !!!  jestes na dobrej drodze ... do zdrowia ...:):):)

5,010

jovitko ty jestes zywym przykladem ze gory mozna przenosic ,i ty vera tez ,tylko ja musze pomoc sobie pastylkami ,musialabym zmienic swoje zycie o 960stopni hi hi moje zycie to maz dzieci ,pies i komputer ,wszystko reszte sie wypalilo ,nie bede sie zmiezac i dodawac sobie stresu na slle zeby znowu obciazac serce juz to przechodzilam ,co ja bede brac cos wszyscy sa glupcami ja sobie poradze dopoki nie wyladowalam w szpitalu ,wiec dmucham na zimno u mnie przekwit przechodzi okropnie ja prawie do 56roku mialam okres .dzieki dziewczynki wiem chcecie dobrze i jestem wdzieczna ,staram sie jak moge .pozdrawiamhttp://smieszneobrazki.ovh.org/calgon.jpg

5,011

http://republika.pl/blog_ak_3712308/5101566/tr/ruchome_pieski_02.gifpozdrawiam was netki ,pogoda pochmurna ,ale 5stopni ciepla ,co ja zrobie na obiad ,a co wy robicie hi hi

5,012

kobieta 50letniahttp://bi.gazeta.pl/im/6/7647/z7647596X,Urszula-to-kolejna-polska-gwiazda--ktora-zupelnie.jpg

5,013

Wpadłam poczytać , co tam u Was dziewczynki:-) Morawko  to już wiem dlaczego tak mi się spodobał ten kawałeczek , bo to Sopot!

Kocham morze, jak bardzo dawno tam nie byłam:-((( Tak Urszula to 50-dziesiątka , ale czy ona tak ciężko sie napracowała w życiu
jak niektóre kobiety?........ To i ładnie wygląda a i pozwolić sobie może na kremy za duże pieniądze........

Vero tak to prawda , ja często właśnie o tym tez myślę co napisałaś, że każdy dostaje tyle,ile może udzwignac, do czego zawsze znajdzie sile w sobie. Dziękuję Wam za otuchę.......

Ja gotuje dziś spagetti bo nie mam zamiaru stać pół dnia nad garami:-)))  Tak  pięknie świeci słonko:-)))) może się wynurzę w końcu!.....

http://i40.tinypic.com/42nih.gif

5,014

Własnie się zastanawiałąm co to za artystka, powiem szczerze , kremy, kremami , geny genami ale trzeba czegoś więcej, co najmniej botoksu. Tylko nie jestem pewna czy chciałabym tego.   Może.
Ja gotuje dzisiaj fasolke po bretońsku, a dla siebie też  jakieś kluski z zieleniną i oliwa ,którą lubię bardzo:P

5,015

Póki co, musi mi wystarczec belissa,na włosy ,skórę, paznokcie no i zmarszczki oczywiście smile

5,016

Morawko... smile  piszesz, ze Twoje zycie to maz, dzieci, pies i komputer ... mysle, ze o dwie rzeczy za duzo ... a ja, osobiscie,
                       to juz moge  miec jedynie to ostatnie ...  big_smile

Klimakterium dlatego przechodzisz tak dotkliwie, bo masz w zyciu za duzo stresu ...
gdy czlowiek jest zadowolony ze swojego zycia to jest zdrowszy i wszelkie zmiany fizjologiczne organizmu, jak pokwitanie,
ciaze i przekwitanie przechodzi o wiele lagodniej ...
Ja oczywiscie rozumiem, ze nie jest prosta sprawa zostac tylko z komputerem i to wcale nie jest konieczne ...:)
wystarczy zmienic swoje myslenie, zeby sie wszystkim tak nie przejmowac ...:)
Ktos bardzo madrze powiedzial, ze "jesli nie mozemy zmienic naszej sytuacji, to zawsze jeszcze mozemy cos zrobic...
zmienic nasz stosunek do niej, czyli ja zaakceptowac, ale nie tylko powierzchownie, ale rowniez tam gleboko w srodku...

"Jesli sie nie ma, co sie lubi, to sie lubi, co sie ma" ... to zartobliwe powiedzenie wcale nie jest takie od rzeczy ...
Staraj sie zdystansowac do tego, co Cie najbardziej stresuje ... nie znam Twoich najwiekszych problemow, wiec nie moge Ci
konkretnie wskazac i doradzic, ale Ty sama to wiesz i to wystarczy ...:)
Rozmawiaj sama ze soba (w myslach) i staraj sie sobie przetlumaczyc, ze od przejmowania sie problemy nie maleja, tylko
staja sie wieksze, bo strach ma wielkie oczy ...
No ale nie bede Cie tu moimi wykladami zadreczac ... mam nadzieje, ze mi to wybaczysz, Morawko, bo pisze to wylacznie
z wielkiej sympatii do Ciebie ... smile:):)

http://img263.imageshack.us/img263/4233/bocche009i.gif

http://img249.imageshack.us/img249/4206/231851zsercemi.gif

5,017

A mnie się przypomniało jeszcze coś , kiedy przeczytałąm  Twój post Jovito.
   Jeśli  nie dostajemy tego co chcemy, to znaczy ,że Bóg ma dla nas coś lepszego.  No ale starczy na dzisiaj tych mądrosci, Do jutra. CZeśc

5,018

jovitko zgadzam sie z toba ,ale niewiem jak do tego dojsc ,samymi myslami nic nie zrobie ,wyszlam z psem poszlam do fryzjera obcielam wlosy ,zrobilm mal zakupy ,a we mnie sie wszytko gotuje ,i zaraz szybko aby do domu ,nerwy sie gotuja we mnie mowie sobie malenka opanuj sie idz jeszcze do parku ,poszlam musilam sie ,ale co wszystko robie szybko ,wszystko mnie denerwuje ,przylecialam do domu zmczona jakbym w kopalni byla przez 8godzin ,szybko obiad ,moj moi mi ze czego ty tak sie spieszysz,a mnie sie nigdzie nie spieszy tylko no wlasnie niewiem ,mowilam lekarzom ,pani jest klebek nerwow ,co pani bierze to nie leczenie ,i taka jest sytuacja .

5,019

ja zrobilam pomidorowa ,makaron z serem i ryba wczorajsza tyle ,jutro co zrobie ,nechce m sie stac przy garach .http://x.garnek.pl/ga1196/c2f20e1ccd3e4fa8938850a3/zupka_pomidorowa.jpg

5,020

ja nie narzekam na rzeczy materialne ,dobrobyty ,ja wszystko mam co mi potrzeba w tym mieszkaniu ,jak kupowalam mniejsze po to zeby bylo tylko to co naprawde potrzebne ,to ze malo pieniedzy ,mysle ze nie ,nas dwoje wystarczy .

5,021

Witajcie Netkobietki ja się witam , chorubsko mnie jakieś dopadło .. ale walczę

cos na dobre popołudnie :

Budzi się facet - kac gigant, obok leży baba.
- Kto Ty jesteś?
- Nie pamiętasz, jestem Jola, poznaliśmy się wczoraj w barze.
- A ile masz lat?
- No wiesz! Kobiety się nie pyta o wiek, kobieta ma tyle lat na ile wygląda.
- Kłamiesz, ludzie tak długo nie żyją.

miłego postowania , idę zobaczyc czy mnie nie ma w kuchni , bo syn głodny smile

A potem inne głodomory przybędą papa jak dam radę wpadnę wieczór

<ścisakamWas> Julka

5,022

Schiz  - cos mi chyba na mózg usiadlo  hiii   moze  ta "niespodziewana "  wiosna  dzisiejsza ?/  hii     patrze i patrze  i nie widze 5000 postów  - albo  widze to co chce  hiiii
  plissssssssssss  wyosluj o co to biega ??
Noga zmeczona to moze i glowa także ??  bo osobisty masa - zySta
bardzo przyklada sie i jest cala w sincach  hii  noga oczywi.ście .
                          U mnie dzisiaj bylo slonecznie i ponoc cieplo - nie wiem bo siedziałam w murach  i robiłam to co bardzo lubie  wykonywac .
Taka soobie ze mnie biurwa  hiiiii
Jutro powtórka z rozrywki  ale to juz koniuec tygodnia i jeszcze tylko raz tyle  i może będzie to  koniec rehabilitacjii ????
                   Na obiad mma czerwony barszcz z ziemniaczkami i piers z kurczaka w jarzynach  a na deser  lody kt.ore pozostaly w zamrażarce z dnia kobiet .
http://i41.tinypic.com/zuleko.gif

5,023

teraz  slysze  w radiu ze to juz naprawde poczatek wiosny bo  slonie w ZOO obejmują  się  trabami .
A ja nie mam slonia ani samej traby po sloniu  buuu  i nikt mnie nie obejmuje chociaz to  juz przedwiosnie   buuuuuuuuuuuuuu
http://i40.tinypic.com/24oc3t0.gif

5,024

Vera napisał/a:

A mnie się przypomniało jeszcze coś , kiedy przeczytałąm  Twój post Jovito.
   Jeśli  nie dostajemy tego co chcemy, to znaczy ,że Bóg ma dla nas coś lepszego.  No ale starczy na dzisiaj tych mądrosci, Do jutra. CZeśc

Masz racje, Vero...  ale to jest tylko jedna z mozliwosci ... smile  druga to, ze zle prosimy ...

Juz nie pamietam dobrze, ale to chyba sw. Lukasz powiedzial :

"Nie macie, bo nie prosicie,
prosicie, ale nie dostajecie,
nie dostajecie, bo zle prosicie ..."

Ale moje gratulacje, Vero ... bo jestes na wlasciwej drodze ... smile:):)

Morawko... piszesz, ze samymi myslami nic nie zrobisz ... i tu sie, Kochana,  mylisz ...:)

Mysl to potega ... mysla mozna zabic, mozna uleczyc i mozna wszystko zmienic ... naprawde ... smile:):)
Tylko wraz z mysla musi isc nasza wewnetrzna moc (prawdziwe chcenie) i wiara w powodzenie...
Ja tez sie kiedys wszystkim przejmowalam i pewnego dnia powiedzialam sobie :  "dosc !!! jezeli tak potrwa dluzej, to sie wykoncze "...
a mialam zamiar jeszcze troche pozyc ...:D

Ulozylam sobie 2 zdania tzw. afirmacje i nagralam sobie na dyktafon ... Zrobilam sobie taka niby medytacje ...
To bylo wiele lat temu i tak naprawde to jeszcze wcale medytowac nie umialam ...
Wlaczylam cicho jakas relaksujaca muzyke  i te moje nagrane afirmacje i polozylam sie na kanapie, probujac sie najpierw
dobrze  rozluznic, a pozniej chlonelam moj wlasny glos, mowiacy do mnie z wielkim przekonaniem, ze jestem spokojna itd...
Juz po 2 dniach zauwazylam poprawe... stosowalam to przez 2 tyg. ...  i mi pomoglo,
a pozniej juz sobie tylko glosno czytalam ...
Oczywiscie ja bylam wtedy mloda i zdrowa, tylko bardzo dokuczal mi ischias, ale jak sobie dalam wiecej luzu, to bole minely ...
Juz wczesniej zauwazylam, ze jak sie czyms denerwowalam czy przejmowalam, to zaraz lapal mnie bol, a jak machalam reka, to bol mijal ...
Ty, Morawko, musialabys to robic przez dlugi czas, no i poza tym na biezaco sie kontrolowac, zeby sie nie denerwowac ...
Mow sobie tak, jak mawiala Scarlet O'Hara w "Przeminelo z wiatrem", gdy miala problem - "Pomysle o tym jutro"
i sie nie przejmowala ... smile:):)

Julka ... dowcip swietny...:D     Trzymaj sie smile:):)

Niu7nia ... Witaj ... te numery (5000) to widac z prawej strony, kazdego postu  - to sa wszystkie nasze posty zliczone  razem ...

kurczaki super !!! to Ci sie udalo ... big_smile

http://img524.imageshack.us/img524/9561/horrorn.jpg

5,025 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-03-18 20:44:06)

No Hey Dziewczynki -  Witam Wszytkie wieczorkiem   jestem w domku od 18 ale oglądałam "pierwszą miłość od jakiś 3 tygodni śledzę ten serial na nowo - tak mam czasami,że wracam i wszystko mniej więcej wiem....cha

Coś mnie chyba dzisiaj zbiera - bo jest mi strasznie zimno - przed 20 na pewno wyląduje w wyrku 
Jovitko wstałam z bardziej banalnych przyczyn - musiałam coś załatwić!! A po obiadku leciałam farbować włosy bratowej  - no u niej mi zeszło 3 godzinki - trzeba pogadać nie????????????

Morawko oj Ti Ti !!! - nie kupiłam sobie kolejnych perfumek! cha,cha

Alicjo - widzę że wesoła z Ciebie dziewczynka - tak trzymaj - nie daj się - ale krótka przestroga!!
Piszesz tak: Jestem zdrowa i nie biorę żadnych leków!!!
                    I tak od tamtego czasu ciągle powracają do mnie takie nastroje,kłopoty bieżące i jak na mnie to już jest za dużo!!

Nie chcę Cię dołować - ale sama widzisz,że coś  podobnego już się z Tobą działo!!!
Ja też byłam bez leków "ogłupiających" cha! - podobnie jak Ty przez ponad 9 lat - i niecałe 2 lata temu - stało się!! - wylądowałam w szpitalu - a przed szpitalem prosiłam syna i sąsiadkę  - o zwracanie uwagi na mnie . - bo czułam,że pękam.No i poszło.......
Pilnuj się Myszko i bądź dobrej myśli- najważniejsze pozytywne myślenie !!!! Idzie Wiosna jest pięknie!!! 

Ale przynudziłam co?????? - ale TU w cafejce nie chodzi tylko o zachwyty pogodą- chociaż właśnie na TVN zapowiadają 17 stopni

HHHHuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrraaaaaa!!!/

5,026

Jovitko - dzieki za uświadomienie tego prawego rogu  hiiiiiii ..  alez oslowina ze mnie  .

5,027

Niu7nia  - o to chodzi - takie fotki !!! - przynajmniej człowiek się uśmiechnie pełną gębą tongue:P:P lol :lol;

5,028

http://i42.tinypic.com/dy3shw.gif  No taaaaaaaki Men na mnie puka!!!! cha,cha   ......można pomarzyć ,w końcu Mi zimno

http://i40.tinypic.com/349asf4.jpg

Do jutra Myszki Pa!!!!!

5,029

jovitko widzisz teraz to ja moge sie polozyc myslec ,robic co chce i tak nikt tym sie nie zainteresuje ,w takim wieku moge wyjsc pojsc gdzie chce nikt mnie nie trzyma ,przykro to pisac ,naloty na mnie sa ze co ja wiem ,glupia jestem ,bo jesli ja pozwolilam sobie tak mam jak to dzieci mowia ,pewne sprawy sa nie do opisania ,ideal chodzacy ,ja jestem ta winna wojny w bagladeszu .wiem ze twoja sytuacja byla tez trudna i poradzilas sobie ,ja nie moge narzekac ,musze mowic ze mam dobrze ,bo czego ja chce ,nie pije ,nie bije ,pieniadze oddaje ,jedyne co robi to glosno mowi ,pracuje i ma emeryture ,winna jestem ja no tez dzieci bo trzymaja moja strone ,ale narzekac nie mozna .niechce pisac i narzekac to i tak nic nie da bo znada sie tacy co pomysla co ona chce ,jak to zwykle bywa .

5,030

schiz i to wyreczylas mnie w napisaniu tego co ja mialam napisac ,zemna bylo to samo ,dopiero szpital  mi umyslowil ze musze brac te leki 3lata temu .ale kazdy czlowiek jest inny i ma inny organizm moze alicja ma inna sytuacje ,alicja lepiej radzic sobie bez zadnych lekow ,bo to wszystko hemia ruinuje organizm,lepiej nie chorowac dziewczynki ,za duzo biadolenia ,javorowicz ogladam http://pu.i.wp.pl/?k=NDE2NzMwNjAsNzQyNTUw&amp;f=batman7_gif.jpg

5,031

spioszki wiosna idzie wstawac ,witam wszystkie netki wczoraj byl temat spadkowy ,80procent polakow nie wie ze mamy spadek finansowy ,jesli rodzice wezma kredyt ,i nie splaca to my splacamy ,nawet jak nic nam nie zostawia ,bo sa biedni nic nie maja .http://zdjecia.nurka.pl/images/www.klub.senior.pl-galeria-images-4327-large-1-gdzie-ta-wiosna-mp1.jpg

5,032

Dzień dobry "Dziewczynki" :-)))

Morawko kto śpioch to śpioch , ale ja już rana nie mogłam się doczekać, jak przekimałam ze dwie godz. to dobrze.
Wstałam już skoro świt i tak łażę po chacie , ponoć bezsenność to też przywilej naszego wieku!!!! O rety , ale tego jest!!!
Wyprawiłam swego pana do pracy i teraz mam spokój. Tak sobie poczytałam o tym co tu piszecie i zastanawiam się
dlaczego miłość w małżeństwie kończy się po 50-dziesiątce? W sypialni chłód, zero wyrozumiałości , czułości , gdzie kiedyś to było nie do pomyślenia! Kiedy coś cię boli , i trochę stękasz , to mąż ci powie , a kiedy Cię nic nie bolało! Nie, my nie mamy prawa chorować, tylko Oni biadolą jak główka boli, oj jak bardzo!!!! Nie , żebym się skarżyła , he, he !:-)))Ale tak poważnie , pozostaje tylko przyzwyczajenie , nie chce się już nic zaczynać od nowa i tak żyjemy razem a jednocześnie osobno.....Oj dużo by pisać na ten temat , ale po co się dołować?Pewnie , nie mogę wrzucać wszystkich do jednego wora , bo zdarzają się wyjątki. no i już nic więcej nie dołożę na ten temat.

Czy pisałam Wam już , że mam kotkę w domu? Od maleństwa mieszka tylko w domu i nie wie co to trawa:-)))Tak mi się nasunęło ,
jak zobaczyłam te kociaki , są słodkie:-)) Tylko jak śpią!!!!  Tak Dziewczynki , idzie wiosna bo moja kotka dostaje szału i już kończy mi się cierpliwość do niej, chyba zabiorę ją do weterynarza:-))

Morawko trzymam za Ciebie kciuki , aby udało Ci się trochę wyluzować i zwolnic tempo, bo pomimo naszych cierpień , życie jest piękne.....Chciałabym wiele jeszcze napisać , ale mam kłopoty ze skupieniem myśli , tak jakoś mi się porobiło (w tym wieku):-))

Pozdrawiam Was wszystkie morawka,schiz49, niu7nia,Jovita,Vera, Julia24 i wszystkich których nie wymieniałam :-))) 

http://i40.tinypic.com/1038z2x.jpg

http://i39.tinypic.com/10cjk40.gif

Idę teraz zrobić sobie kawkę i polatam jeszcze po necie , puki mogę i jestem sama hi, hi:-))))

5,033 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 18:15:46)

Witajcie koleżanki!

5,034

witam dziewczynki ,ja tez poslam spac gdzies kolo 2,bo moj zaczal temat drazliwy dla mnie ,nic juz nie wiem jak postepowac ile razy mozna wychodic ,czlowiek traktowany jak nadbagaz bo nie pracuje ,duzo pisac jak pisze alicja szkoda sie nakrecac ,ja wczoraj bylam u fryzjera nawet nie wspomnial nic na ten temat ,mowilm ze moge wyjsc w jednym ciapie a na drugiej nodze miec buta to i tak nie zauwazy ,moj jest typem dyskusji z innymi kobietami oj ile on gada i te kobiety wto wierza ,i mysla ale on ma w domu zolze ,bo jak jestem z nim na spacerze ,cy u lekarza to slysze te rozmowy z facetami nie umie rozmawiac .

5,035

Witam i zapraszam  ja od rana mam mile niespodzianki  kurier dostarczył paczke ale zaskoczenie od szwagra z Aachen na święta , myślałam że to pomyłka z paczką ,a teraz na zakupy  bo ryby wczoraj zrobiłam i obiad gotowy na dwa dni  ,jaka pogoda u was -pozdrawiamhttp://www.iv.pl/images/64926044857099020316.gif

5,036

wiosna idzie ,ale co to zmienia w rodzinach ,vera ja tez tak robie ,ale zostaje zakrzyczana ,moj ma donosny glos pozostalosci z armi ,i mowi ze przeciez ja tak mowie ,a mnie to juz denerwuje ,wychodze ,nie odzywam sie ,koniec biadolenia ,trzeba pomyslec o kwiatach na balkonie ,napewno pelargonie ,ale moze na poczatku bratki .pozdrawiam http://www.iv.pl/images/87672686972518776056.jpg

5,037

gizelabarano pisalas do mnie emeila ,ja mieszkam w lublinie ,chcesz poromawiac na skyp to napisz to zadzwonie ,ty to masz szczescie ,taka niespodzianka ,ja tez bede smazyc rybe ,ale u was wiecej ryb i moze swieze .pozdrawiam

5,038

schiz ,jovitko to wy okna myjecie ,zapraszam na kawke .http://i567.photobucket.com/albums/ss114/aadi1295/funscrape/goodmorning/20.gif

5,039

Wpadłam powiedzieć że idę na spacer, zobaczyć czy są bazie:-))
Verko, dziękuję za zainteresowanie:-)) czuje że żyję bo gnaty pobolewają:-)))a nastrój psychiczny?
Staram się nie poddawać czarnym myślom , dlatego wychodzę puki słonko świeci:-)
Może pstryknę parę zdjęć?
Morawko do tych chłopów to szkoda słów , mój się zrobił taki marudny i burkliwy
że wydaje mi się że to On przechodzi menopauzę:-)) Hi,Hi!
wpadnę jak wrócę, może co upoluję:-)))

Pokażę Wam moją kotkę......
http://i41.tinypic.com/1zqekn6.jpg

Słodka wredotka , śpi hi:-)

5,040

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=289a … tag=nature to ma mój pierwszy obrazek ale nie wiem czy wyjdzie

5,041

no i nie wyszło, Alicjo,jeśli ta kotka zajmuje miejsce Twojego męża to nic dziwnego , że taki marudny:)

5,042

Hey!!! dziewczynki wszystkie bez wyliczanki!!!!
Ja dzisiaj dospałam , potem wzięłam się za przebieranie pościeli- odkurzanie - już jadę z drugim praniem- tak się zastanawiam czy nie wywalić prania na pole - ale może nie !!!

łomatko - syn ma zwolnienie do następnej niedzieli -   już mi tu dudni - więc odezwię się popołudniu jak pójdzie na wykłady

Do potem

5,043

Witam wszystkie Panie......................

Morawo-   pisałaś,że sama sobie zafundowałam ten stres, bo za dużo wzięłam......Tak to jest możliwe. Mam stres z tego powodu....,że jest zastój w pracy i pracując 12 godz. dziennie pokrywam koszty prowadzenia punktu... i to jest w tej chwili bolączka, która po prostu "powala mnie"Ja od grudnia nie mam pieniędzy.... kompletnie,,, żyję na kredyt .... tak ,żeby przeżyć. Pisałam o tym wielokrotnie.         

Działalność prowadzona jest 10 rok... różne rzeczy przechodziliśmy...... duże upadki   ale i wzloty. Ostatnimi laty było dobrze.... spłaciłam część długów , odkładałam na czas zimowy......... 

Ale przyszedł czas zmiany miejsca, bo tamto wyburzają.... i adaptacja nowego punktu..... i tu zaczęły się problemy.... pochłonęły wszystkie oszczędności..... i teraz trzeba znowu czekać na rozwój rynku.......

Dobrze,że są stali klienci... oni właśnie "utrzymują " punkt.... trzeba czekać na nowych. I to jest ten fakt,który mnie po prostu zniewala.Ale od kwietnia rusza sezon....... więc mam nadzieję,że się ta bieda skończy.

Dzisiaj jadę " do miasta" , zatrzymam się w mieszkaniu Mamy.... idę do szkoły..... na trzy dni........ Jak siedzę na wykładach to zapominam o wszystkim... odpoczywam od kłopotów dnia codziennego. Tam nie mam dostępu do komputera. A od męża .. i on ode mnie odpocznie.... przecież cały czas jesteśmy razem.  To na tyle drogie Panie... chciałam napisać coś o " miłości" po 50... ale może innym razem.....

5,044

Vero- a to dobre , patrz nie pomyślałam o tym:-))) ale koteczka daje się przenosić z miejsca na miejsce i nie protestuje, więc nic prostszego:-)))Jak złapać za futro............hi!

Wróciłam z pleneru, pojechałam rowerem , bo szybciej i tak się o to dotleniłam:-)
Wieje zimny wiatr, ale cóż jak się mieszka  w prawie w polu.Mam 4km. do miasteczka:-))
A przyroda jeszcze śpi , wszystko koloru brunatno szarego.Bazie są różne, różniste.......

http://i40.tinypic.com/13ynptl.jpg

http://i42.tinypic.com/i53ayu.jpg

Urzekła mnie ta brzózka:-)))
http://i39.tinypic.com/2q16sr6.jpg

Zawsze w tym miejscu robię zdjęcie :-)
Dobra to zmykam i nie nudzę już , jejku schiz49 ależ Ty jesteś parcuś , masz tyle zapału , a mnie się nic nie chce
aż wstyd .......Ale nic na siłę:-))

5,045

trzymaj sie cieplutko lodyga aby do wiosny ,to moze klientow wiecej bedzie ,napisz o tej milosci po 50 ,moze oczy nam sie otworza ,wygolimy wszystko dol gore zeby jakos sie przygotowac ,bo wszystko siwieje ,jedna gdzies na forum napisala ze juz nigdy nie przespi sie z facetem ani po 40 ani tym bardziej po 50 ,wszystko wisi do samej ziemi ,niech sie zony mecza ,bo one same  sie starzeja i wszystko im wisi .a to suka ,ciekawe jak sama bedzie sie starzec .

5,046

ja tez sie wzielam za robote odkurzylam ,kurze wytarlam ,rybe usmaze ,palemki wyjelam wlozylam do flakonu ,piekne bazie ,ja jeszcze niemam ,ale u nas na osiedlu jest sporo ,jaki ladny kosciolek kto zgadnie gdzie on stoi .http://fotograf-slub.pl/wesele/fotografie-w-kosciele-usc.jpg

5,047

okna myjecie ,mowil w radiu zeby tak sie nie rozbierac ,bo zima byla ciezka ,a organizm tak szybko sie nie regeneruje ,jeszcze bedzie zimno .http://deccoria.pl/files/32463/30556/7126d95d00eec9e5c0c82a47eec599fe.jpg

5,048

Witajcie Dziewuszki bardzo serdecznie ... Morawka, Schiz, Niu7nia, Alicja, Vera, Gizela i Lodyga ...smile:):)

U mnie dzisiaj pochmurno i mzy niemilo ... z tego co zapowiadali, to caly weekend bedzie taki ...szkoda, bo liczylam na
to, ze wezme sie do pracy ... a jak pochmurno i deszczowo to mi sie nie chce ... big_smile

Wczoraj pomaszerowalam do dentysty, 50 min. dziarskim krokiem i na prozno, bo nic nie znalazl, co wymagaloby jego
interwencji ... nie wiem , troche mu nie dowierzam, ale ... musze wierzyc, bo samej trudno mi sprawdzic ... big_smile

Byl piekny dzionek, prawdziwa wiosna, wiec pochodzilam po sklepach, no i ... oczywiscie wydalam  pieniadze ... big_smile:D
Musze chodzic, bo potrzebuje ruchu, a jak chodze po miescie, to wchodze z nudow do sklepow, a jak wejde do sklepu ...
no to juz wiecie ... hahahaha big_smile
Do chodzenia przydalby mi sie dobry pies, jakis sportowy buldozek staroangielski ...ale niestety ... smile sad:)

Kupilam tez nowa ramke na zdjecie Kuby, bo poprzednia byla troche za waska i wystawalo za duzo bialego...
Nowy pan bardzo go kocha i przyslal mi te kartke z Kubusiem na Boze Narodzenie ...

http://img10.imageshack.us/img10/5366/010male.jpg

Na poczatku kwietnia dostane nowe zdjecia, bo 30 marca Kuba skonczy rok, a wiec juz nastolatek, ktory zaczyna czuc sie
psim mezczyzna ... naprawde dorosly bedzie w wieku dwoch lat ... smile

Wczoraj dostalam kolejny stoliczek ... kolor niezupelnie taki jak trzeba, ale ujdzie, nie razi ...

Z tymi kolorami to nie jest tak, ze pomylkowo pakuja tylko to wina producentow... kazdy producent rozumie co innego pod danym kolorem, stad takie roznice, czasem wrecz szokujace ...

Morawko ... ja okien juz od kilku lat nie myje, bo za leniwa jestem ...:D  wole mniej zjesc i zaplacic komus ... big_smile

Mam taka znajoma, mloda Polke, ona dorabia sobie sprzataniem ... wiec ja biore ...
Kiedys mylam sama, pomimo mojego zaburzenia rownowagi, ale odkad dorobilam sie lokcia tenisisty od podlewania ogrodka, 4 lata temu, to na takie machanie reka wiecej sie nie pisze ... Oszczedzam reke na inne prace np. skrecanie mebli
czy pisanie postow do Was ... big_smile:D:D ale firanki wieszam sama, bo to spokojna praca, choc na drabinie ...

Morawko ... nie rozumiem Twojego meza... przeciez Ty nie jestes darmozjadem ... masz rente i do tego robisz wszystko w domu,
                  czy to malo ?... czy to sie wg niego nie liczy ?...

Jak sie bedzie Ciebie czepial, to rozloz rece i powiedz spokojnie, ze taka juz jestes, a jak mu sie nie podoba, to niech Cie
ukatrupi ... albo Ci kupi oddzielne mieszkanie ... big_smile Nie bierz jego slow tak bardzo do siebie...
on tez na pewno nie jest ze swojego zycia zadowolony, ale jest silniejszy i na Ciebie wylewa swoje frustracje... wiec chron sie
przed tym zatruwaniem i nic sobie z tego nie rob, bo jemu brakuje zolnierzy do tresowania i probuje robic to z Toba, ale to
swiadczy o tym, ze on tez ma problemy i w ten sposob sie wyzywa ... to jest jego "alkohol"...

Alicja ... brzoza rzeczywiscie bardzo oryginalna ...  od razu przykula moja uwage ... natura jest niesamowita .. smile:):)
             i te bazie tez piekne ...:)

A a propos tych wszystkich milosci ... przed i po piecdziesiatce to przedstawiam Wam obraz, ktory od 20-tu juz lat wisi nad moim
lozkiem ... sypialnie mam bialo-niebieska - taka mialam jeszcze w Polsce i tu tez ... smile
cos mi taki zamazany wyszedl, musialam poruszyc aparatem, ale kleczalam na materacu, wiec  same rozumiecie ... smile
a ta biala linia i lewej strony, to sznurek do gaszenia swiatla, to holenderska tradycja w sypialniach ... big_smile

http://img406.imageshack.us/img406/7105/013male.jpg

Morawko ... ladny sloneczny bukiecik ... postawie go na stole to moze dostane slonecznego  kopa do roboty... big_smile

5,049

Ten ktoś musiałby takze go odwiedzac, zeby rozpoznac, choc pewnie wiele jest podobnych,wygląda na nowy na jakims osiedlu.
Czy ta para bioraca ślub to Twoi krewni?
Dobra , ja spadam ,czekaja mnie jeszcze dziś imieniny u wujka Józka. Do jutra.

5,050

jovitka jak ty mnie rozumiesz ,w tym wlasnie sek jakbys tutaj byla hi hi prawda jest taka jak napisalas ,staram sie wyciszyc zeby nie zwracac uwagi ,bo pozniej przeprasza i tak wkolko ,samej zle i facetem stres i tak dozywocie ,umylam okna 2ale tylko od srodka ,bo jakies smugi byly ,bedzie cieplej umyje porzadnie hi hi takie jest zycie z wojskowymi ,policjantami ,marynarzami .pozdrawiam http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/1881_DSCN8592.jpg

5,051

to kosciol w miejscowosci rumia ,ja tam nie bylam tylko sciagnelam bedac gdzies na zdjeciach w kompie,piekny obraz nagiej istoty.

5,052

Witam dziewczynki po południowo!!!

Wkurzyłam się dzisiaj w aptece bardzo!!!!! - wykupowałam recepty w mojej aptece ( punkty +)
Moja recepta była wypisana na 100% - lekarstwo droższe o 4 zł to machnęłam ręką - matki normalnie - a syna lekarstwa wykupiłam- i dopiero w domu sprawdziłam - że płaciłam 100% - wkurzyło mnie to bo prawie 80 zł - za krople do oczu ,syrop francuski na jakąś infekcje w gardle i tabletki - wróciłam do apteki - i co !! A no Nic - leków w aptece nie zwraca się - te lekarstwa są nierefundowane z NFZ- dlatego odpłatność 100%.Mam nauczkę kolejną - przed zapłaceniem - sprawdź co Ci dają!!!
U lekarza trzeba pytać co przepisuję -
A w aptece wg. powinna się spytać - czy nie dać odpowiedników polskich- równie skutecznych - ale tańszych!!!!
Mam racje czy nie???????????????

5,053

http://mambeczka.wrzuta.pl/audio/320aFM … ober_april
pioseneczka dla lepszego humorku!!!!

Alicjo fotka brzózki - urzekająca - faktycznie odludzie- ładny widoczek!!!!
Narzekacie na Tych swoich mężulków - no ja tylko mogę czytać - i nie wypowiadam się - bo ja mam spokój!!!Nie mam tego problemu- cha - ale powiem Wam - tak jest wszędzie,przynajmniej u moich znajomych!!!!
Tak źle i tak źle !!!!!

do potem

5,054

Ale p0edzicie niczym ekspres  z postamai i tematami -az trudno  odech złapąć - szczegolnie ze tyle sie upisałam i wcięlo dlugi post - polecialo w kosmos .
Umylam jedno okno na pietrze , wyprałam firanki, zaliczyłam pocztę i jestem juz nareszcie po calym dniu w domu .
                 Noga bardzo boli - chyba za bardzo silowo "masuje" ten  pan Janeczek .
                   Schiz - facioman  swieżutas  hii moze być ale  lepiej zeby byl rozgrzany a nie zziebni,ety  hiiiiii  na mój gust przynajmniej  .
Szzkoda ze taki wsydliwy i dał sie sfotografować tylko do polowy  hiiii
             Zauwazyłam że uzywasz slowa "na polu"  czyżbś mieszkała w poludniowej części Polski ???
                    Gizelo - fajnie że masz taką roidzinke która pamieta i daje temu wyraz w postaci paczek okazjonalnych .
                     Alicjo - wyczarowałąs  te fotki czy co ??  piekne  szczególnie brzóska mnie powaliła z wierzba rosochata w tle .
           Morawko -0 z facetami różnie bywa ale bez nich tez .
Wierz mi  . Bazie  w pęłnym rozkwicie  cudowne wyglądaja ja zywe .
                         Łodygo - nie zamartwiaj z wiosną  przyjdzie dobry czas dla waszych interesów - zobaczysz  .Czego Ci z całego serca zyczę .
                          Jovitko - bardzo romantyczny obraz w swej wymowie -idelanie pasujący do sypialni .No  w blisko.ści takiego piiekna  można mieć romantyczne sny .
Vero zycze udanych imienin u wuja .

5,055

Wolałam   szybko  zatwierdzić  moja pisaninę zeby znowu nie polecialo  w niewiadomym kierunku  hiiiii -
Media Markt z idiotami włazi mi caly czas w paradę   buuuuu

5,056

No hey  !!! wieczorkiem!!!

Znowu ja coś zauważyłam  Morawko miałaś małe święto - minął 900 Twój post!!!!- cha!! już niedaleko do 1000

dla Ciebie Myszko:   http://i43.tinypic.com/10drrex.gif

Przed chwilą czytałam wcześniejsze  Wasze posty i śmieję się do tej pory,cha cha

Morawka pisze tak : " jakoś się przygotować - ogolić się ,bo wszystko siwieje.........
                                   A to suka,ciekawe jak sama będzie się starzeć".......................... cha,cha dobre

Alicja znowu stwierdziła ; " bo muszę się doprowadzić do używalności i wyglądu . A co?????..........."

Super czasami piszecie!!!! Tak trzymać dziewczynki - za to WAS lubię!!!

5,057 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-03-19 20:20:38)

Tak Niu7nia mieszkam w małopolsce - i dzisiaj wysuszyłam pranie na polku!! cha

No jesteś genialna - jak patrzyłam na tą brzózkę Alicji - myślałam i uleciało mi z głowy nazwa drzewa - wierzba taka płacząca - bardzo ładna!!! Oj ile człowiek tu się dowie  a raczej poprzypomina cha     skleroza nie boli!

5,058 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-03-19 21:18:20)

http://i44.tinypic.com/jiml90.gif     Niu7nia wg.życzeń coś dla oka !!!

D o b r a n o c!!!! Myszki!!!

5,059

Dziewczynki przyszłam powiedzieć Wam tylko dobranoc! Kiepsko się czuję więc nie będę budzić znowu biadolenia:-)
Cieszę się że Wam tez podobała się brzózka:-)))
Odpoczywajcie......http://i40.tinypic.com/in5w92.jpg

5,060

alicja pisz to lepiej sie poczujesz ,oj ty tez nie masz zdrowia ,co nam zostalo z tych lat ,ja sie wyspalam w dzien po 17 jak usnelam i obudzilam na majke i dalej spalam hi hi schiz ja tez tak mam z tymi lekami ,wczoraj bralam nie wpisal p ze przewlekla i ona mowi w atece ze 100procent place za coaxil 58zl o ludzie mowie nie przepisze lekarz ,i 28zl zapl,trzeba pilnowac sie i u lekarza ,pozdrawiam ,niunia tak to jest jak faceci narzekamy ,jak nie ma tez oj co za los .pozdrawiam dobranoc dziewczynki http://img.webme.com/pic/s/sebax-12/piesek.jpg

5,061

witam ,ale spicie dzisiaj pierwszy dzien wiosny ,dzieki schiz ,nawet nie zauwazylam a tu juz 910postowpozdrawiamhttp://www.hanulka.cz/fotos/020000/018303.gif

5,062

Witajcie no nareszcie jest cieplej i chce się  żyć  ,no trzeba juz powoli myslec o swietach  czy moze za predko?? http://www.iv.pl/images/31112266973452061212.gif

5,063

No HEY!!!! sobotnio!!!! Witam wszystkie!!!
Wstałam o 7 - ale  pierwsze śniadanko z synciem,gotuje dzisiaj fasolkę - dzisiaj znowu piorę - wysuszę na polku - bo pogoda,potem mam zamiar posprzątać wewnątrz w domu - szyby w meblach- a szkliwo np. u matki przejadę na wilgotno wodą z octem- bo myć tego mi się nie chce!!!Ja sprzątam kiedy mam ochotę - muszę dostać tzw. jobla do roboty!
                                       http://i44.tinypic.com/rkzwuc.gif

Pytanie: czy Wy dziewczynki - przed świętami sprzątacie  tak dokładnie we wszystkich zakamarkach??????????????

Moja bratowa jedzie tak 2 razy do roku - wszystko ale to wszystko jest wyciągnięte z szaf,umyte,przetarte,wszystko wyodsuwane- wytarte - każdy kąt !!!O Jezu!!!!
Ja twierdzę,że sprzątam cały rok - ale dzisiaj coś powalczę więcej!!- jak mi nie minie zapał do roboty,cha!!  tongue:P

Do potem......Pa!

5,064

schiz ja tez tak sprzatalam ,bo mowia ze trzeba to zrobic po zimie ,okna umyc zeby energia weszla dobra ,posprzatac wszystkie zakamarki ,i co rok bylo nie uzywane to po wyrzucac,dac miejsce nowych rzeczom ,a jesli to wszystko lezy to blokuje ,i powracaja stare sprawy ,i wtedy nic nowego sie nie dzieje .

5,065

gizelabarano myslec mozna ,ale od myslenia wszystko stoi w miejscu hi hi

5,066

teraz jak zdrowie juz nie takie to robie to etapami ,ciuchy wyrzucam mierze ,sprawdzam ,jak cos nie pasuje to wyrzucam ,i tak wiekszosc kupione w ciucholandzie za grosze ,ja mam teraz 48metrow to mam fajnie bo juz nie zbieram ,bo sie przyda dzieciom ,bo oni tego i tak nie wezma juz to przerabialam ,wszystko jest tylko to co potrzebne na dwie osoby .http://images34.fotosik.pl/330/55db8515163862a4med.jpg

5,067

Witajcie Dziewczyny , za oknem wiosna aby do Waszych serduszek też zapukała smile

Co do porządków przedświatecznych to taka nasza Polska mętalność - wysprzątać mieszkanie na wysoki połysk

4 razy do roku !!! 1. Boże Narodzenie 2. Kolęda 3.Wielkanoc 4. Wizyta Teściowej big_smile big_smile big_smile

wiecie na zachodzie , myja okna i sprzątaja na bieżąco a jak bardzo brudno lub  raz w tygodni to się

- Polki zatrudnia, bo kogóż innego tylko my mamy na tym punkcie - chopla big_smile

Milego dnia Kochane nie przemęczajcie i się , zróbcie to co naprawdę trzeba , pamiętajcie zdrowie i radość

z życia jest ważniejsze , co nam po 'wypucowanym" domu jak Święta śpędzicie w łóżku ...

Mnie już tak schemat , przestał imponować , zawsze okna i porządki przed Świętami odchorowałam

teraz wrzucam "na luz" jak moje córki !!!! czyli robię to co niezbędna

Zmykam na zakupy bo w lodówce tylko światło zostało big_smile

<sciskam mocno życzę zdrówka i usmiechu na dojrzałaej Kobiecej Twarzy, kto wie ile nam radości zostało sad

więc nie marnujmy życia na porządki , co my niewolnice ????

trochę asertywności i pomyślcie o sobie , może Waszym Dzieciom , mężom czy przyjacielom potrzebna mała

odmiana ,wtedy Was bardziej docenią , tak mi powiedzialam Pani Psycholog na terapi , którą chodzę

cieplutko pozdrawiam Was Wszystkie pa milego weekendu Julka

5,068

julka witam ,wiesz ty masz racje ,najlepiej postepujmy tak jak mezczyzni hi hi

5,069 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-03-20 22:24:11)

ide na spacerhttp://x.garnek.pl/ga3989/5aadd8bc8f6e5ea9103031a3/powitanie_wiosny.jpg

5,070

Witam juz wiosennie  i slonecznie - sprzatram i  myje okna na pietrze, potem powiesze  male firaneczki , odkurze  i zasiade do kompa  .
Wczortaj porwano mnie na imieniny" Dzozefa " czyli Jozefa  jhiii  i przyszlam po 12-tej  ...   taka latawica ze mnie  /
Potrzebowali mojego wspoarcia  psychicznego i porady w waznej kwestii rodzinnej .Oficjanie ide  do nich dopoiero za tydzień  aby poswietowac.
               Czekan na syncia i moja Mamunie - przyjad.ą na obiadek .Robie zupe pomidorowa na skrzydełkacxh kurczaków i jadlo drwala .
Schiz  czyli jestes moja sasiadkom  zza sciany  hiiiii   to polko CIe wsypalo  hiiiii   
U mnie na polu ślicznie  ale gory bardzo białe - wyglada to bajecznie ale dobrze ze z daleka  .
  Lece do realu .
Bywajcie  netki 

http://i39.tinypic.com/rj1j7s.gif

Posty [ 5,006 do 5,070 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 76 77 78 79 80 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024