Ten marzec jest fatalny !!!! Same rachunki !!! U Was pewnie to samo!!!!
Energia,woda,podatek za dom i działkę itp.itp. Oczopląsu od tych rachunków i kwot można dostać!!!!

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 1,748 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ten marzec jest fatalny !!!! Same rachunki !!! U Was pewnie to samo!!!!
Energia,woda,podatek za dom i działkę itp.itp. Oczopląsu od tych rachunków i kwot można dostać!!!!

Witaj Nicolle ... Zlotko moje
:)... nie sugeruj sie moja pierwsza reakcja, bo ja mam tak zawsze ... ![]()
Za bardzo mi zalezy, zeby zaczac korzystac z tej biezni, wiec nie bedzie czekala dlugo ... najpierw dokoncze ten urzedowy list, zrobie sobie cappuccino i zaczne czytac te instrukcje ... jeszcze nie bylo takiego wypadku, zebym sie poddala (jestem twarda zawodniczka) i czegos nie zlozyla
oczywiscie nie mowie o urzadzeniach z zakresu techniki wyzszej, tylko o tych zwyczajnych ...
Dzieki Bogu mam zdolnosci techniczne po ojcu ... i to mi sie nieustannie w zyciu przydaje ...:):):)
Wczoraj zlozylam kwietnik, a dzis zloze bieznie ... nie wszystko na raz ...
Morawko..................masz rację z tą konkurencja. Myślałam,że coś tam ciekawego zobaczę i się rozczarowałam
bo te wszystkie obrazki u nas już daaaaaaawno były !!!!! Powtórki same!!!!!
Chodżcie dziewczynki na pyszne ciasto !!!!!
Brawo Jovitka !!!!! I tak trzymaj !!!!!!

A ja już jedno okno wymyłam.Może jeszcze 1 i wystarczy. W końcu jeszcze widać wszystko przez te szyby hihihi!!!!
No lece !!!!! Do potem!!!!! Pozdrowionka dla wszystkich !!!!!!

...
]
nikolle wszyscy dostali po dwa listy ,ja i moj i osobne blankiety ,i trzeba zaplacic kazdy osobno ,dzwonilam dzisiaj do kolezanki ,ona tez tak dostala ale mowi ze bedzie placic raz ze to pomylka ludzie w poniedzialek zadzonie do nich ,ja jestem wspolwlascicielem i moj tak jak moja kolezanka ,wiekszosc ludzi tak ma ,jovitko wejdz na strone biezni i zobaczysz wszystko bez czytania tych tomow instrukcji ,w paryzu od jutra ma byc alarm bo wiatry ida 130na godz ,i zeby nie wychodzic z domu ida z hiszpani bo syn dzwonil ,moze u was sie koncza i tam pojda,halunia to fajny kubeczek ,ja mam bardzo malo na prad wszystko odalam sprzedalam ,zadnych tosterow fytkownic ,to bylozbyteczne mikrofalowke tez na co to potrzebne ,teraz juz inaczej jemy.
dzisiaj halunia poprasowalam ,a moj pomaglowal bo mam taki magiel domowy ,stawiam na stol 27lat go mam i tak zabieram go ze soba jak sie wyprowadzalam ,maszyne do zycia dalam synowej,dobry ten magiel do poscieli scierek ,bo ja to wszystko prasuje majtki podkoszulki ,kolezanka mowi kto by to prasowal ,pozdrawiam ztym wpuszczaniem do mieszkania to masz racje ,mnie kiedys mieszkanie okradli sasiedzi ,tak sie kolegowalam az mi bokiem wyszlo ,nikolle ty na wesele zrobilas ciasto ,jaka dekoracja hi hi jovitka sklada bieznie ,schiz na spacerku ,gizelabarano uspakaja meza ,niunia ma gosci hi hi poczekajcie jeszcze salatka do obiadu i ciasto
Witam popołudniowo - kawkę chlipię - i czytam Was!!!
Macie racje - z facetami się najlepiej pracuje - tak jak piszecie nie było u mnie plotek i zazdrości!Nie to co po innych pokojach!!!
Morawko koniecznie dzwoń w poniedziałek - podatek gruntowy płaci - tylko główny najemca!!
Pogoda nawet ładna się zrobiła - tylko czuję sie taka senna!!!! Chyba się machnę!!!! 
Do potem!!!
ale my oboje jestesmy wspolwlascicielami,takie sama mamy prawa
No... juz jestem,Dziewczynki ... ale tu ciasta znowu serwujecie ... zjadlabym po tych montazowych przebojach... ![]()
Bieznia zmontowana ... najlepszy byl ten moment, kiedy pisza w instrukcji, ze teraz jedna osoba ma bieznie podniesc, a druga dopasowac rame, zeby dziurki sie zgadzaly i przykrecic sruby mocujace ... Rozgladam sie dookola i nic ... zadnej drugiej osoby nie widze... zagladam do tego ogromnego pudla, prawie jak do fortepianu i tez nic ... pudlo puste ... zapomnieli dolaczyc te druga osobe ...
No oczywiscie poradzilam sobie, bo to juz nie pierwszy raz mnie spotyka, wiec wypracowalam sobie wlasne metody radzenia sobie w pojedynke, pomimo instrukcji opracowanej na 2 osoby...
Instrukcja zawiera szereg niedokladnosci ... z wieloma sobie poradzilam, a utknelam przy komputerku ... Zamontowalam go prawidlowo, ale nie dziala ... Na zdjeciu maja ukazywac sie trzy zera, a mnie sie nie nie ukazuje ... Zeby uruchomic nalezy wcisnac przycisk, ale nie podali ktory, a sa trzy... wcisnelam wszystkie po kolei i nic ...
Obczytalam wszystkie rozdzialy i nie wiem, co jest grane, posprawdzalam wszystkie kabelki, siedza dobrze ....
Z boku jest jakies duze pokretlo i tez nie znalazlam o nim ani slowa ...
W koncu zaczelam szukac w rozdziale "awarie" i tam czytam, ze ... po sprawdzeniu czy nie wyczerpaly sie baterie ... Jezu ... jakie znowu baterie !!! ... nigdzie nie bylo o tym zadnej wzmianki, zeby je wlozyc i gdzie ?...
Odszukalam stosowne miejsce ... puste ... potrzebuje 2 paluszki, a w domu akurat nie mam ... W zeszlym tygodniu zuzylam ostatnie 2 do zegara i planowalam kupic nowe, ale nie byla to az tak pilna potrzeba ... tak mi sie wydawalo ...
Sklepy sa dzis czynne do piatej, ale nie chce mi sie znowu isc ... juz raz bylam z listem do u.skarbowego i z ze stolikiem-gazetnikiem, ktory odsylalam do Badera, bo mi sie kolor nie podobal ... Pogoda swinska, mzawka ...
No nic... na razie bede na niej stac lub maszerowac w miejscu, zeby sie przyzwyczajac, a w poniedzialek kupie baterie ...:D
Najlepsze, ze w wyposazeniu biezni jest bidon z uchwytem do zamocowania ... ten bidon to wazna rzecz, bo bieznia domowa ... ale ktos byl przewidujacy i pomyslal, ze do studni daleko ... ale o zalaczeniu baterii nie pomyslal ... ![]()
No to chodżcie na placki ziemniaczane !!!!! Jak ja je lubię !!!!

Brawo Jovitka !!!!! I udało się !!!! A że baterie przeoczyłaś to i tak drobiazg !!!!!!
Morawko...............nic sie nie martw !!! Będzie dobrze i wszystko się wyjaśni !!!!!! Przecież w Lublinie nie mogą
obowiązywać inne przepisy jak w innych województwach !!!!! Córka też ma własnościowe
ale takich parodii nie miała !!!!!
Ja wymyłam 2 okienka. Ale u nas pochmurno i jakas mgła wielka teraz!!!!
Morawko my z meżem tez mamy tak jak ty ale zawsze przychodzi jeden rachunek do płacenia ,napewno ktos popełnił bład i wysłali do meża ,a moze jest tez jeszcze taka sama osoba i ma to same nazwisko i imie co twój maż i dlatego może tak wyszło musicie iśc i to wyjasnic .PA
Pogadalam z kolezanka i ona powiedziala, ze od swiat supermarkety sa dluzej otwarte ... wiedzialam o tym, ale myslalam, ze tylko w centrum... sprawdzilam na stronie c1000 i okazalo sie, ze to moje na osiedlu tez, wiec poszlam kupic te nieszczesne baterie ...
Wlozylam i dziala, ale jestem ... r o z c z a r o w a n a !!! ...
To zadne chodzenie, tylko pchanie pod gorke taczki pelnej kamieni ... Ja nie chce sie silowac i wyrabiac sobie miesni, tylko c h o d z i c !!!
Teraz juz wiem, ze musze miec bieznie z motorem, ale one za bardzo halasuja, wiec w bloku to oczywiscie odpada ...
Teraz siedze i opijam stracone zludzenia ...
a jutro czeka mnie demontaz i pakowanie spowrotem do pudla ... To ostatnie jest zawsze najtrudniejsze ... nie wiem, jak sobie sama poradze z tymi styropianowymi zabezpieczeniami ...
Zwykle tak to jest, ze rozpakowac jest latwo, a zapakowac spowrotem to najwyzsza sztuka ... w tym przypadku na pewno ... A no nie miala baba klopotu, kupila sobie bieznie ... ![]()
ale kolezanka tez zmezem dostali osobne listy ,wiec maz mowi ze tak jest bo ustawa sie zmienila juz pol roku temu mowili ,i kloci sie zemna ze ja durna.
No hey!!!Morawa - na pewno się wyjaśni w poniedziałek!!!
Pytanie ???? Książeczka remontowa i czynszu - wystawiona jest na WAS dwóch ; Jan i Ewa Nowakowie???? Tylko tak pytam??
Cieszę sie ze moje niespodzianki dla Was podobały sie .
Wymagalo to troche pracy ale jakże milo ze docenilyscie .
Lubie sprawiac drobne prezenciki a w swiecie wirtualnym to bardzo proste .
Myłam okna - padam na twarz ,noga bardzo piecze i szczypie pewnie przecholowałam z prac.a /drabina / .
Miałam zrobic sobie kapiel w duzej wannie z pianka i świecami ale ... sąsiedzi zaprosili na pizze i piwko z sokiem malinowym .
Oni wiedzą co ja lubię Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Zatem - idę .
W dresie - nie mam sily przebierac się .
Jak chcecie linka do takich obrazeczków to bardzo proszę moge wysłąć
Miłego wieczoru ..

Nicolle ale narobiłaś mi smaku - na placki ziemniaczane mniam!!!
Zrobię w poniedziałek na obiad !!!

A z czym lubicie - same - czy z dodatkami????
Niu7nia - zgłaszam VETO!!!! mnie pominęłaś buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Aj Ti Ti
No hey!!!Morawa - na pewno się wyjaśni w poniedziałek!!!
Pytanie ???? Książeczka remontowa i czynszu - wystawiona jest na WAS dwóch ; Jan i Ewa Nowakowie???? Tylko tak pytam??
wszystko jest na dwoje i oplata nieruchomosci podatek tez przyszlo na dwoje
mam juz dosyc bo moj mowi ze ja glupia ,ustawa taka jest i od nieruchomosci ja osobno place on osobno bo dwa blankiety mam .
A to ciekawe,rozumiem w akcie notarialnym !!!
Zaskoczyłaś mnie tym,pierwsze słyszę!!
Wiecie moja kuzynka ma mieszkanie nie wykupione- ma rozwód z mężem- chcący go eksmitować - musi go spłacić!!!!!!
Słyszeliście o takiej bzdurze prawnej???????
Morawko to TY ???????????? na tym oknie???????- dobre!!!!!:P:P:P cha,cha
No dziewczyny - dzisiaj znowu pijemy- Morawa- będzie miała 700 post!!!!
Ja już spieszę z kwiatkami 
Oby jak najwięcej:
:P:P
Morawka to dla Ciebie różyczka !!!!
A wiecie ile w W-wie płacą podatku gruntowego?
Mojej koleżanki siostra w zeszłym roku płaciła za mieszkanie 50 m2 80 zł a w tym roku 1500 i co Wy na to?
Skandal,skandal!!! Dobrze że 1 a nie 2.
Morawka idż sama do spółdzielni czy urzędu i sama się zapytaj. Chłopy to nie znają się !!!!!
Jest jakiś podatek też remontowy ,czy ten też płacisz i podwójnie?
Czytałam,że mają wprowadzić jakiś podatek kastralny? No tym to nam dadzą w du.......!!!!
Świat w rózowym kolorze .....
Zaczytałam się gdzie indziej!
Co to podatek kastralny???? Nicolle!!
Schiz.............moja znajoma też tak ma, a ponieważ jest to dla niej nierealne więc mają wydzielone pokoje
i spotykają się w kuchni. No i łazienka wspólna. I na przetrzymanie,kto dłużej wytrzyma haha!!!
Ale jeśli były mąż ją uderzy /bo są po rozwodzie/ to będzie wyeksmitowany. Wszyscy radzą by go
sprowokowała,ale on nie taki głupi!!!!
Od wartości nieruchomości /czyli domu,mieszkania i działki/ Ma wynosić kilka % rocznie. jeszcze nie wiedzą ile nam dowalić ale pewnie tyle aby wiekszość Polaków nie było stać na jego płacenie. A potem to chyba pod .....
Tak! Tylko dla mnie jest to chore- co innego jak mają mieszkanie własnościowe - to rozumie!!!!
U mojej kuzynki - to samo - on ma przepisane mieszkanie po swojej matce i jest obecnie puste - matka wyjechała - a i tak skur...l sie nie wyprowadzi!!! Ech życie!!!!
To ładnie wymyślają - A ty tylko płać - płacz!!!
Poczytam napewno!!
Nie słyszałaś o tym Schiz???? Wpisz w gogle i poczytaj !!! Ja np.jestem tym wstrząśnięta. Taki podatek jest już dawno na zachodzie i dlatego tam tylko bardzo bogatych stać na własne mieszkania i domy.
On się nazywa podatek katastralny-sory ale przejęzyczyłam się -ale jak zwał tak zwał i tak to nic dobrego dla nas!!!!
Ja to już myślę o kupnie sobie przyczepy kampingowej. Nie śmiejcie się ale to wcale nie jest wesołe i do śmiechu.
I tak już są w Polsce slamsy !!!!
Zobaczymy z tym podatkiem -
Mamy zadanie dla Jovity - proszę nam tu napisać - jak w Holandii?????cha!
Spadam!!!!! D o b r a n o c M y s z k i !!!!!!!!!
:P:P
Pa!
Jovitko z Ciebie taki super konstruktor ,że mam dla Ciebie sprzęcik 
A wiesz,ja też jestem mechanikowata i samowystarczalna. Więc pomyślałam,że może złymi biegunami te baterie włączyłaś albo coś nie tak złożyłas,że Ci ta bieżnie zamiast do przodu to do tyłu chodzi !!! Sprawdz dobrze !!!
A to skuter dla nas na stare lata hahaha!!!
Schiz Jovitka juz pisała,że tam mieszkania to w większości socjalne !!!!!
Nicolle- no co TY!!!!!! zostawisz chłopu - domek!!!!!!cha,cha
Spadam już! Pa!
No ale nie wszystkie są socjalne ! Nie ma co się martwić na zapas!!!! Pa!
Chciałabym zamieszkać na takiej wyspie !!!!!

Już mam nadzisiaj dość monitora !!!!
Dobranoc dziewczynki i do jutra !!! Kolorowych snów!!!!
Nicolle ... juz myslalam, ze trzeba sie bedzie obowiazkowo wykastrowac ...
wybacz... ale ta druga nazwa tez mi nic nie mowi i nie wiem, o czym Wy, Dziewczynki mowicie ... Cale lata mialam wlasnosciowe mieszkanie w Polsce i zadnego podatku nie placilam ... Syn, jak ostatnio byl to dopiero sprzedal swoje mieszkanie ... nie wiem... musze spytac mojego ex, bo on sie mieszkaniem syna opiekowal, czy on cos takiego placil ...
Ten skuter dla seniorow jest super ... nawet tutaj jeszcze takich nie ma, a szkoda, bo uwazam, ze to absolutna rewelacja !!! ![]()
Latareczka tez ... o jakby mi sie taka przydala ... nareszcie cos dla majsterkujacych slepot !!! wnioskuje o nagrode Nobla !!! ![]()
Och, jakbym chciala zamieszkac na takiej wyspie ...:):):) cieplo, slonecznie i sa wspaniale warunki, zeby pochodzic ...
a tu ... no coz ... darmo mnie utrzymuja, wiec nie powinnam narzekac, ale z chodzeniem mam problem i nie wiem, jak go rozwiazac ... poddajcie mi, Kochane, jakis pomysl ... kazdy pomysl sie liczy ... kupil nie kupil ... moze wspolnymi silami znajdziemy jakies wyjscie ...
Morawko ...moze oni ten podatek nalezny za to mieszkanie po prostu podzielili na dwie czesci i wcale nie placisz podwojnie, tylko Ty polowe i Twoj maz polowe ... nie wiem ... tak sobie tylko kombinuje...
Jovitko zobaczyłam Cię więc musiałam wejść-siła wyższa !!!!!
Co do podatku w Holandii to jest jakis dla wlascicieli nieruchomosci, ale musze blizej wypytac moje mlode kolezanki, bo one obydwie maja wlasne domy, wiec beda wiedzialy ...
Ja, jak wiecie, zyje na garnuszku panstwowym i mam ulgi podatkowe, wiec jak u Pana Boga a piecem ...
W pewnym wieku, to sie takie rzeczy docenia ...a jak sie jest mlodym, to oczywiscie jest inaczej, bo ma sie inne mozliwosci ...
Ten podatek dopiero chcą wprowadzić -jeszcze go u nas nie ma /katastralny oczywiście/
A z tą bieżnią to chcę Ci pomóc i nawet czytam ich instrukcje
Napisz jak idziesz do przodu to ona ucieka do tyłu czy do przodu?

Czy ten pas porusza się u Ciebie do przodu czy do tyłu?
Powinien do tyłu czyli nie razem z Tobą
Jakbyś szła pod prąd
Kochana Nicolle... pomysl z bieznia juz upadl, bo zrozumialam, ze bez motoru to nie dla mnie, a z motorem za mocno halasuje, no
i uczciwie mowiac, oczywiscie nie na moja kieszen...
Ja widze tylko jedna mozliwosc ... szukac kogos, kto lubi i moze duzo chodzic, ale to strasznie trudne, bo ludzie tu nie maja nawyku do chodzenia, oni jezdza na rowerach, a nie chodza ...
Zaczynam intensywnie myslec, to moze jakis pomysl, albo kogos przyciagne ... najgorsze, ze to male miasteczko, bo w duzym miescie poradzilabym sobie sama ...
Jovitko to jak ta bieżnia niby miała działac bez motorku? Już nic nie wiem
czytalam w internecie podatek od nieruchomosci ,ale doczytalam podwyzki ,zobaczymy w poniedzialek ,chlopy sa byc najmadrzejsi ,co bede sie klocic ,juz i tak syn powiedzial ze ja jestem niewolnica ,klocic sie codziennie tez mi sie niechce ,we francji placa prawie 1000euro rocznie ,bo jak ktos ma wlasnosc to znaczy ze jest bogaty .
Ta co Ci pokazałam z motorkiem i u nas kosztuje ok.4000 zł to tak jakby ok.1000Eu dobrze kombinuję????
Porusza sie do tylu, tak jak nalezy, tylko ze ja to musze odpychac wlasnymi nogami, wiec caly ciezar ciala opiera sie na raczkach tak jakbym cos przed soba pchala i to jest potwornie meczace ...
Z jednej strony to moze i dobre, bo pewnie straci sie duzo kalorii, ale to mi nie sprawia za grosz przyjemnosci ...
No właśnie Morawko i nas to czeka
No teraz już wszystko rozumiem Jovitko,czyli albo z silnikiem albo oddaj ją !!!!
Tu, u Neckermanna z motorem jest juz za 400 euro, ale to tez drogo, no i odpada z powodu halasu ... w bloku to nie da rady ...
Nie mam wyjscia, musze ja oddac, bo wiem, ze nie bede jej uzywac ... znam siebie ... zreszta chodzilo mi o cos innego ... teraz juz wiem, na czym polega ten magnetyczny system ... dziekuje, to nic dla mnie ... ale jestem bogatsza o kolejne doswiadczenie ...
No jasne,człowiek uczy się na błędach i tak głupi umiera hihihi!!!!
Morawka ja i moja córka dostaliśmy tylko po 1 przekazie. Tzn ja to mam zawsze rozłożony na 4 raty. Ale za dom ok.90m i budynek gospodarczy oraz działka 25 arów płacę po 70 zł kwartalnie. I w tym roku u nas nie podrożał podatek wcale !!!! A jak będzie na 2 rok to się zobaczy!!!
No lecę już spać bo jestem padnięta. Dobranoc Wam. Ale się opisałam jak bąk jak to Schiz by powiedziała.
Spokojnej nocki kochane !!!!!
Wszystkie juz pouciekaly do lozeczek i Nicolle tez sie pozegnala, wiec pora zamknac kafejke ... ![]()
Ja tez mowie wszystkim, Wam B O B R A N O C i zycze Wam pieknych snow, bo sobie na nie w pelni zasluzylyscie ...
:):)
Jestescie strasznie fajne Babeczki i bardzo sie ciesze, ze tu z Wami jestem ...
Caluje Was czule w czolko ... kazda z osobna ... spijcie smacznie i obudzcie sie jutro zdrowe i w dobrych humorach, pomimo pogody...
:):)
Zapomnialam Wam powiedziec, ze u mnie lod na kanale juz stopnial, z wczoraj na dzisiaj ... a wiec juz wiosna ... chociaz nie przyszla slonecznie tylko sztormowo ... ![]()
D O B R A N O C

No Hey!!!Myszki tak niedzielnie witam wszystkie!!!
Cieszymy się z wiosny - a tu na tvn24 ,to wiarygodne - zapowiadają od środy mrozy i śniegi!!!! buuuuuuuuuu
Dzisiaj ma być +10 stp.
Zapraszam śpiochy! na kawkę - dla każdej starczy:
Dzisiaj życzę odpoczynku;
jak to w niedziele!!!
Do potem! Pa!:P:P:P
witam unas sloneczko ,schiz coraz wczesnie tez wstajesz pozdrawiam, slonce mam na caly pokoj ,ide z psem 
No nie! musiałam się zalogować ponownie!!!
No Morawko!!! Brawo!!!!! 700 post!!!!!

Spadam już!!Pa!
Dzień dobry Miłym Paniom. Miłej niedzieli życzę.
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 1,748 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024