Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,991 do 3,055 z 113,586 ]

2,991

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Nicolle ..dzieki za rybke ... to na dobry poczatek ...  od niej zaczne moja kolekcje rybek ... bo jeszcze Wam nic nie powiedzialam o mojej kolekcji starych holenderskich  figurek porcelanowych ...   bo sie balam ...  ale teraz w naprawde przyjaznym gronie moge sie przyznac... Zrobie zdjecia jak juz je wszystkie poumieszczam na polkach ...
Myslalam, ze to zrobimy z synem dzisiaj, no ale przez to opoznienie... niestety ... nic z tego ... musze poczekac...

Zobacz podobne tematy :

2,992

Jutro cofnę się i dokładnie przeczytam. Bo sama jestem ciekawa przecież. Dzisiaj już nie mam sił.

2,993 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:50:43)

Figurki porcelanowe -to takie romantyczne . Mam kilka i je bardzo lubię. Dobranoc Jovitko

2,994 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-01-28 23:27:17)

Nicolle ... no to pisze jeszcze raz... ja tez wsypalam zelki, bo zolkna najpradopodobniej od wody...

Kiedy mialam wczesniej taka modna wowczas piramidke, to tez korzenie nie byly bezposrednio w wodzie tylko owiniete gabka...
W wodzie to korzenie gnija i liscie zolkna...  Na poczatku trzymalam w odrobinie wody, bo szukalam odpowiedniego wazonu ...
Kupilam go w zeszlym tygodniu w Niemczech i wlasnie wsypalam zelki ... calkiem ladnie to wyglada, bo wazon jest przezroczysty ... no i korzenie nie maja bezposrednio wody tylko wilgoc...

2,995

D O B R A N O C ... smile   Dziewczynki  ... do jutra... smile

http://img716.imageshack.us/img716/7683/streamimage7.jpg

2,996

czesc spioszki nie pracujace ,i skowronki pracujace hi hi wczoraj bylam zajeta ,to coraz telefon ,to moj cos tam wolal ,jovitko masz juz syna dobrze bo unas ta pogoda to tragicznie,to sobie nie przeszkadzaj .gizelabarano nad morzem to wspaniale pospacerowac ,to powinnas byc zdrowa jak ryba ,schiz ty pracujesz czy w domu z mama ,lodyga ale macie zaprawe ludzie ,gdzie ty poszlas kobieto na taki wygwizdow ,a w razie choroby ,jak tam pogotowie dojedzie ,w lecie to napewno pieknie ,nikolle ja mam bambusa w wodzie z muszlami widze jak puszcza korzonki ,ale duzo to ladniej wyglada ,ja nie uzywam zeli bo to chemia dla mnie ale moze ladnie wyglada tak jak te kwiaty .http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/OZDOBY_DONICZKOWE_1_zasuwik.jpg

2,997

No hey ! kobietki
Morawa - śliczne te kwiaty pokazane zwłaszcza ten w pomarańczowej osłonce ,to chyba jakiś papirus czy coś podobnego!!!
Lubię kwiaty właśnie takie jak ich jest dużo w doniczce ,taka kępa!!!
Nie pracuje zawodowo - jestem na rencie od lat!! na wiosnę mam mieć fuchę!! no ale zobaczymy!!!!

Byle do wiosny - już mi się tak chce rowerka - jeżdżę wszędzie na zakupy ,bo przynajmniej nie muszę nosić ciężarów!!!!
Dzisiaj już muszę iść do Lidla- będę wracać ,jak to matka Polka - obładowana!!!!

Do potem!!! jak to piszecie!!!Pa!!!!!!!

2,998

bambusy ................pozdrawiamhttp://www.swiatkwiatow.pl/foto_thumb/dracena-sandera-lucky-bamboo-dracaena-sanderiana_3561_thumb.jpg

2,999

Lodyga dała zdjęcie z "wygwizdowa" jak pisze Morawa a ja dodam powiedzonko " pi~ździ jak w kieleckim " cha,cha!!!
Tak się patrzy  z okienka - to ładnie tak napadało i pada!!!No to spadam!!!!!

Takie bambusy w takiej kompozycji miałam dawno temu - mało wody się dolewało,ale i tak "zdechł" Paaaaaaaaaaaaaa!

3,000

schiz to ty tak jak ja jestem na rencie juz tyle lat ,normalne ze jak idzie sie na zakupy to rak braknie ,masz dzieci czy siglem jestes ,poczekaj jeszcze sie najezdzisz tym rowerem ,to ty tez na wsi mieszkasz czy w bloku ,jovitka zajeta ,wezme sie chyba za prasowanie ,ale mi sie niechce ,ale jak syn przyjedzie to tez nie zrobie .http://republika.pl/blog_qn_3791804/4970227/tr/049.gif

3,001

No hey!!!Piję teraz kawkę z Wami chociaż żadna się nie świeci - sąsiadki mają dzisiaj pilniejsze zajęcia!!!

Mieszkam w bloku ale takim co jest tylko 4 lokatorów,stare budownictwo,wokół mojego bloku są tzw. ogródki - kiedyś dawno temu były tu prawdziwe ogródki działkowe,jeszcze zostało parę drzew owocowych, jest cisza jak makiem zasiał a jednocześnie mieszkam w centrum osiedla,wszystko blisko!!!!!
Jestem singielką oficjalnie od 96 roku ( rozwód) i dobrze mi z tym!!!
Mam jednego syncia ( taki malutki,cha) kończy niedługo 29 lat no i "córcie" jego dziewczynkę,za jakiś czas będzie synową
Narazie mieszkamy w trójeczkę ( mieszkanie 70 m2 ),każdy ma swój pokój ,cały dom jest na mojej głowie bo matka to wiadomo- pląta się po mieszkaniu nic nie robiąc!!!
Teraz robię sobie listę zakupów,gdzie co i za jednym razem kupić,najgorsze to jest ten piach co się nosi!!!To tyle!!!Pa!!!!

3,002

schiz to fajnie nie jestes sama,nie odczuwasz pustego gniazda ,masz zajecie i nie myslisz o chorobach ,ale ty jestes w wieku nikolle a ja mam 58lat to jednak jest roznica [sluchaj starszej]hi hi,ja tez mieszkam w bloku mam 2synow 38i 33,ale sa juz na swoim ,starszy jest na wygnaniu ,roznie to zycie sie uklada ,wyobraz sobie jak malzenstwa sa ze soba 80lat ,ale to chyba nic ich nie obchodzi .mama sama twoja i ty sama ,mamy cos w genach po rodzicach ,a co ci dolega ,bo ja jestem chora na bielactwo ,serce ,skoki cisnienia ,krazenie ,glowa chora d..........nogi chore ..............i tak w kolko i ta depresja ,ale lekarze twierdza ze to menoupauza ,a mnie sie wydaje ze tez rezim sajgonski hi hi fajna z ciebie dziewczyna .

3,003

pozdrawiam niunia jezdzisz na zabiegi ,dziewczyny co was zasypalo czy po zakupy biegacie.http://akwa-mania.mud.pl/jak/palu.jpgdla jovitki moj syn kiedys mial.

3,004

Witam popłudniowo!!!!!Mam fuchę domową - muszę się wyrobić do niedzieli wieczora - bawię się p, inspektor - sprawdzam coś w papierach - mam tego całą siatkę- wpadnie parę groszy!!!!

Morawa  - moje choroby - to tylko wariująca tarczyca - teraz mam dużą niedoczynność - TSH - 26  a norma do 4.,w tamtym roku w sumie przez moją głupotę przepadł mi termin do mojej dobrej endokrynolog ,leczę się na razie u rodzinnej ale mam już termin tylko na czerwiec dopiero.No i teraz mam dylemat czy napisać o mojej chorobie czy nie????Zresztą każdy może przeczytać moje pierwsze posty,bo nie kasuje ich  ...bo i po co!!!! Jestem taka jak jestem ale mam tzw. " zielone papiery" - a tak naprawdę nigdzie nie jest zaznaczone,bo w tamtym roku straciłam rentę i rejestrowałam się w Urzędzie Pracy - nie ma czegoś takiego!!!cha,cha jak "zielone" to jest wymysł ludzi!!!W czerwcu startuję znowu na szanowną Komisję!!!!!
a teraz jestem ciekawa waszej reakcji!!!!!!

3,005 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:52:05)

e /http://i50.tinypic.com/2dqlqg4.jpg

http://i45.tinypic.com/zo8htu.jpg

3,006 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:52:41)

http://i47.tinypic.com/xkrqbo.gif

3,007 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:53:45)

http://i49.tinypic.com/108begw.jpg

3,008

Jestem, Dziewczynki, juz jestem ...  witajcie moje  Drogie ... smile a tu znowu na stole same pysznosci ... jak to milo ... smile

Synus przyjechal jeszcze wczoraj, przed 12-ta w nocy ... warunki na drodze byly  koszmarne, dopiero w Holandii sie polepszyly, no ale ja mieszkam blisko granicy z Niemcami, wiec niewiele to dalo, jesli chodzi o dlugosc podrozy...
W domu okazalo sie, ze syn ma cudza torbe ... byly identyczne ...  dobrze, ze busik nie zdazyl daleko odjechac ... byl jeszcze w mojej miejscowosci... Ale to byla podroz... w obie strony pechowa... jedynie sam pobyt byl bardzo udany... na szczescie ...

Bylam przekonana, ze syn wraca do Irlandii  dzisiaj ... nie wiem, co sobie ubzduralam... a to na szczescie jutro... wiec byl czas na wykonanie tych prac, ktore zaplanowalam...  Dziury powiercone, polki pozakladane... teraz moge juz sama pracowac dalej...

Morawko...na  akwarium zawsze milo sie patrzy ... moj syn tez mial takie nieduze ... dawno temu, gdy jeszcze byl chlopcem ...
W kwietniu syn przyjedzie do mnie znowu, to pomoze mi z akwarium, bo on ma doswiadczenie i jest do tego "stary" wedkarz... a ja jestem w tym kompletnie zielona... Kiedys w czasie wakacji zawsze karmilam te jego rybki... wg jego instrukcji ... i nic wiecej ...

A to jest ten uroczy bostonterier w zimowym ubranku... 

http://img64.imageshack.us/img64/6366/joeplchucknorriszrobici.jpg

U mnie tez cala noc i dzien proszyl bardzo drobniutki sniezek i jest bialo, ale temp. ok. 0 st.C, bo woda na kanale nie jest wszedzie zamarznieta... i powietrze jest lagodne...

3,009 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:54:59)

http://i46.tinypic.com/v3j05i.gif

3,010 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:55:46)

O

3,011 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:56:30)

http://i45.tinypic.com/2gsr3hf.gif

3,012 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:56:57)

http://i47.tinypic.com/ofq7mu.jpg

3,013

Witajcie widze cos nowego może sie u was zadomowię

3,014 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-01-29 19:31:56)

Czytam, Babeczki, ze macie watpliwosci, czy pisac o chorobach ... one sa tez czescia naszego zycia, a  wszystkie przeciez  bylysmy zgodne, zeby w naszej kafejce poruszac roznorodne tematy, czyli to co nas boli, to co nas cieszy i to co nas smieszy ... w zaleznosci od aktualnego zapotrzebowania ...
Mamy tu byc soba... a nie udawac, ze wszystko zawsze jest super, jesli nie jest...

A wiecie... tutaj maja taki zwyczaj pytac sie nawzajem " jak idzie,  wszystko dobrze ?..."  a odpowiedz musi brzmec "dobrze" albo "swietnie", "doskonale"... -  zawsze mnie to draznilo, bo dla mnie to jest zwykle zaklamanie ...
Tak naprawde to nikt nie jest zainteresowany, jak naprawde Ci idzie, chyba ze jest to rzeczywiscie dobry znajomy ... i kazdy mowi "swietnie" ... a pozniej okazuje sie, ze wlasnie sie rozwodzi, 15-letnia corka w ciazy, syn mial wypadek na motorze, ojciec mial ciezki zawal, a jemu samemu grozi zwolnienie z pracy ... ale jak go spytasz "co slychac" odpowiedz zawsze bedzie jedna - "swietnie"...

Czasem tak dla draki ... odpowiadam "nie, nie wszystko ..."  a pytajacy patrzy na mnie zaskoczony ... a ja tlumacze z usmiechem, ze nigdy nie zdarza sie tak, zeby wszystko szlo super... i zmieniam temat albo ide sobie dalej ..

A oto aktualne zdjecie tego mojego agresywnego buldoga amerykanskiego ... ma teraz 13 m-cy... i atakuje wszystkie psy...  dobrze, ze nie ludzi...

http://img85.imageshack.us/img85/6005/onzefotos004.jpg

Ooo... widze, ze mamy goscia ...  witaj Tosi31... zostan z nami ... smile

3,015 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-01-29 20:48:30)

No Hey ! Witam - jadę z robotą - fajnie - wyłapuje niedociągnięcia mgr.- zrobiłam sobie przerwę na razie,zresztą mam czas!!!!!

A tak na marginesie wiecie co to znaczy skrót mgr.  : Móc Gówno Robić w życiu!   cha!

W Lidlu to ja kupuję kawę rozpuszczalną Sunga za 3.99 - dobra - nie mieszana ze zbożowymi,papier toaletowy "frotto" za.5.99 i takie tam drobne rzeczy - co na promocję,były dzisiaj nawet ładne klapki na lato - te na korku -profilowane - ale same duże nr.

O nowa koleżanka - tosi31 - witam,

Jovita - masz racje,jak zapytasz ludzi - to wymijająco odpowiadają - ale to zależy też ile ktoś ma czasu - ja dzisiaj będąc na zakupach spotkałam swoją kuzynkę - oj!!! ma dziewczyna problemy,ze swoim "eks" z którym jest po rozwodzie po 24 latach małżeństwa - on złośliwie mieszka z nią - gehenna - sprawa o jego eksmisję,

Nicolle - myszko - ja mam rentę z powrotem ,przynajmniej na razie - sądownie odzyskałam!!!Ale co przeszłam - to moje!!

3,016

Ja jak wchodzę na Netki - to zawsze przelecę wszystkie tematy - i dzisiaj jest o szpitalu psych. i jak byk -  moje pierwsze posty!!!!
szpital dla wszystkich - cha,cha - bywają przepełnione!!!!

3,017 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:57:41)

http://i45.tinypic.com/35d5b11.gif

3,018 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 20:58:11)

http://i50.tinypic.com/1222ser.gif

3,019

czesc jestescie ,poprasowalam oj tak kregoslup wysiada tak stac ,bylam po zakupy ,nerwy mnie wziely bo mojemu szczeki w samochodzie wysiadly ,juz kupil ,ale w poniedzialek wyjazd na okecie po syna ,ja tez mam tak jak schiz ,ale sama sie wystraszylam ze zwariuje tak to jest robi sie czlowiek jedza hi hischiz a nie mozna operowac tarczycy ,ja dzisiaj mam takie nerwy ,,nikolle jedzenie smaczne ,ale dzisiaj sie przejadlam za duzo wypalilam papierosow ,po co tak sie czlowiek przejmuje wszystkim .pozdrawiamhttp://x.garnek.pl/ga2869/f4443bac64e76aa8575721a3/kolacja_29_01_2010_400kcal.jpg smacznego

3,020

nikolle teraz rzadko daja na stale ,z nerwow cie glowa boli ,cisnienie spada ,pelnia ksiezyca to wszystko dziala ,a ze ty tak mozesz spac ,piszesz ide spac ,ide spac ,masz anemie ,czy cukrzyce ,ja jak mam stres to nie usne ,jovitko fajny ten piesek ja lubie zwierzeta wszystkie dla mnie mile,schiz to dobrze ze wywalczylas to masz troche spokoju .

3,021

witam tosi ,pisz cos o sobie to sie poznamy ,a gdzie rozyczka nowa .

3,022

Morawko - moja tarczyca -  we wrześniu tak pofiksowała trochę!!!Mam też chorobę Graves- Basedowa,15 lat temu zażywałam jod radioaktywny J 131 - guzki mam wypalone,wytrzeszcz się cofnął jako tako - lekkie opuchnięcie na twarzy jest!! - no i po tym jodzie właśnie zaczęły się moje problemy o których wspominałam ( jestem w tych 2%-skutków ubocznych)No ale koniec tego tematu!!!!

Też właśnie się obkurzyłam - muszę wywietrzyć jeszcze. Do jutra Kobietki!!!!!Pa!!!!!!!!!!!

3,023 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-01-29 22:40:46)

Dzisiaj to mam straszne zaleglosci ... czytam na wyrywki i tak pisze ... strasznie to chaotyczne, ale prosze ... wybaczcie mi... smile

Ja po zakupy chodze z torba na kolkach... Przynajmniej polowe swoich rzeczy w niej przewiozlam... towarzyszy mi wiernie od lat... przezyla kilka przeprowadzek i nadal dobrze sie trzyma... widac wrodzila sie we mnie... Uwielbiam ja...

Schiz ... kazde papiery sa dobre bez wzgledu na kolor ...   gorzej jakbys zadnych nie miala... big_smile
Jestes dzielna i potrafisz zartowac... a to znaczy, ze Twoja glowka swietnie pracuje... 
Wiele lat mieszkalam z krytyczna i wiecznie narzekajaca matka, a pozniej opiekowalam sie ciocia chora na ch.  Alzheimera, przez rok u mnie w domu... wiem  co przezywasz... do tego jeszcze problemy ze zdrowiem...

Och... te klapki to moje ulubione ... zrobilam sobie zapas ... jeszcze mam 2 pary : biale i bezowe... sa wspaniale ... cale lato w nich chodze i ... nie potrzebuje wkladek...

Tutaj to taka standardowa gatka :    Hallo, co slychac ?...wszystko dobrze ?...
                                                          Dziekuje, swietnie ... a u ciebie tez ?...
                                                          Tak, dokonale ...
No to porozmawialismy sobie milo i szczerze ... i mozemy isc dalej...  a czesto nie mamy czasu zaczekac na odpowiedz...
Taka "rozmowa" zdarza sie przynajmniej  kilkanascie razy dziennie...bo to standardowe pytanie "co slychac ?..." zadaje kazdy kazdemu bez wzgledu na "glebokosc" znajomosci...
No bo co innego, jesli pyta mnie ktos, kogo dobrze znam...
Ja sie buntuje i tych zdawkowych formulek nie stosuje... mowie jedynie hallo lub dzien dobry...  chyba, ze jestem naprawde zainteresowana odpowiedzia...  uwazam to za takie sztuczne ...

Nicolle dosyc tego sprzatania... po tylu godzinach Twoj dom na pewno blyszczy jak slonce  ...  big_smile

A propos mieszkan ... Dziewczynki ... pietro nizej, pode mna jest do kupna mieszkanie z pieknym widokiem ... moze ktoras z Was reflektuje ?...

http://img684.imageshack.us/img684/5421/joeplsprzedammieszkanie.jpg

3,024

Morawko...  nie martw sie ... gorzej jakby to Twojemu slubnemujego wlasne szczeki nawalily ...  big_smile
Najwazniejsze, ze synus przyjezdza ... smile   a z podrozami tak bywa ... mojego syna w Polsce  przewoznik wystawil do wiatru... i pojechal bez niego ... trzeba bylo na gwalt szukac innego transportu ... no ale wszystko zakonczylo sie szczesliwie i tylko to sie liczy...

No to jeszcze ostatnie porzadki ... na przyjecie goscia ...

http://img19.imageshack.us/img19/8990/7xe47dtth.jpg

3,025

Witam!!!!!!    ... szczególnie nową Panią- tosi 31..... napisz coś o sobie......   Niestety zasypało mnie całkowicie...nie wyjedziemy samochodem.... z trudem poszłam do znajomej na wsi... brnęłam po kolana w śniegu i to po mojej dojazdowej,jedynej drodze...... Tego właśnie nie lubię. Jutro miałam jechać na drobne zakupy i nie wiem jak to zrobić......ale cóż takie są uroki mieszkania na "prowincji".... Morawa zapytała się co z pogotowiem....ano nic ...nie podjechałoby.... trzeba umierać samemu na górze..Mąż się złości gdy narzekam...więc już nic nie mówię......Po prostu siedzimy sobie .. a świat ...daleko.Jak kiedyś będziemy mieli odśnieżarkę.. to nie będzie problemu.... Pozdrawiam Wszystkie Panie

3,026

jovitko ja juz kupilam mieszkanie mam 2pokoje ,co ja bym tam robila w holandi boze chyba bym umarla z tesknoty ,nie znajac jezyka ,u mnie to jest tak wszedzie dobrze a w domu najlepiej ,jak moj pies ,gdzie bysmy nie pojechali ,to on patrzy na mnie i do domu chce ,lodyga to rzeczywiscie problem ale jak mowia ludzie sami sobie zycie utrudniaja ,ja tez moglam kupic mialam wybor ,ale wiedzialam ze sie nie nadaje ,mezczyzni to maja gdzies ,rodzice mojej synowej tez kupili ,on zadowolony ,a kobicina placze po katach ,w pewnym wieku ludzie powinni sie zastanowic ,bo klopot dla dzieci pozniej ,wszyscy nie musza narzekac ty jestes szczesliwa to wazne ,jovitko ludzie zyja dyplomacja ,swiat jest piekny ,ale moze to dobre a moze zle ,ja tez tego nie lubie ,ale u nas znowu wszyscy narzekaja ,a jak przyjada z zagranicy to pytaja czego oni narzekaja wszystko maja ,stol zastawiony ,mieszkania zaladowane czego chciec .

3,027

dobranoc ale wszyscy wczesnie spac chodza .http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify07/025.gif

3,028 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-01-30 00:46:21)

Nicolle ... ja uwielbam buldogi ... i dla mnie on jest bardzo ladny ... i znam wiele buldogow kochanych jak misiaczki, ale akurat ten jest grozny ...  Dobrze, ze sie na nim poznalam, kiedy byl jeszcze malutki  i go sprzedalam, gdy mial zaledwie 3 m-ce ... bo teraz mialabym straszne klopoty ...
To prawda, ze maly piesek nigdy nie zrobi Ci prawdziwej krzywdy ... no ale ja chcialam kompana do dlugich spacerow, chetnie poznym wieczorem... bo uwielbiam spacerowac po ciemku, po pustych ulicach ... z malym pieskiem to nie jest bezpieczne ... wiec moj wybor padl na psa, ktory juz samym swoim wygladem odstraszylby potencjalnego napastnika ...  no ale ten akurat piesek okazal sie bardzo agresywny ... co mi absolutnie nie odpowiadalo...

Kilka dni temu spotkalam przy windzie jednego z moich starszych sasiadow, ktory ma trudnosci z chodzeniem i na troche dalszych dystansach jezdzi wozkiem elektrycznym...  On ma 72 lata i bardzo lubil mojego ostaniego, ukochanego pieska, Kube ...
Podszedl do mnie blizej i rozchylil kurtke, a tam...  siedzial malenki szczeniaczek chihuahua, mial z gora 15 cm wys. ... i trzasl sie z zimna ...  Mial zaledwie 3 m-ce i wg sasiada powinien pozostac maciupenki...  Sliczny piesek...  Sasiad spytal, czy to cos dla mnie ... nie potrzeba go wyprowadzac ... zalatwia sie do kociej kuwety, a nasz duzy pokoj to dla niego wielkie boisko ...
Niestety, podziekowalam, bo mnie nie o to chodzi, zeby kupic pieska do domu ... ja potrzebowalam psa na do wychodzenia na zewnatrz ...  ale szczeniaczek byl naprawde slodziutki ... cukiereczek ...ooooch...   sprobuje zrobic mu zdjecie ...

No a teraz ... zycze Wam dobrej nocy ...  jutro zegnam synusia ...  odlatuje do Irlandii...

http://img683.imageshack.us/img683/3364/joepldobranockroliczeks.jpg

Morawko... idealnego miejsca nie ma... jedynie Raj ... wszystko ma swoje blaski i cienie ... i kazde miejsce na Ziemi tez...
Jezyka zawsze mozna sie nauczyc... ale tesknota ... to wielki problem dla wiekszosci cudzoziemcow...
Ja nie tesknie ... bo nie mam za kim ani za czym ... nie mam w Polsce nikogo ... to duzy plus ...
Jezeli czasem czegos mi brakuje ... to wlasnie polskiego poczucia humoru ... bo wiekszosc Polek gorzknieje tutaj i traci poczucie humoru ... obserwuje to po moich kolezankach ... kiedys zartowaly i smialy sie ... z czasem coraz mniej ... nawet te mlode ... a mnie ...
dobry humor nie opuszcza ... no ale one tesknia, a ja nie ... ja przyjechalam tu juz uwolniona od przeszlosci...i z okreslonym pomyslem na zycie ... i znalazlam tu to, czego chcialam ... ale jezyk jest straszny ... " to nie jezyk, tylko choroba gardla" jak powiedziala Kajah... zdecydowanie  wolalabym byc w kraju anglojezycznym ...

Lodygo ... podziwiam Cie ... jestes niezwykle dzielna i silna kobieta ... bo na prawdziwej wsi ... nie dalabym rady mieszkac...
pomimo mojej sily i stosunku do zycia ...  a Ty teraz ... w te sniegi ... z Twoja noga ... szczerze Ci wspolczuje ...  no ale po zimie ... przyjdzie jak zawsze wiosna... na szczescie ...

http://img193.imageshack.us/img193/8509/deyu16080800077.jpg

3,029

Witam ponownie.... Tak jest dokładnie trzecia w nocy.... tak się wybudziłam,że musiałam zejść na dół i piję herbatę. Ciągle myślę jak za parę godzin pojadę do sklepu, musimy z mężem odśnieżyć kawał drogi.

Na wieś sprowadziła mnie wewnętrzna tęsknota za spokojem.......... miasto mnie po prostu "bolało".... to wynik zszarpanego systemu nerwowego.... pracowałam wówczas w supermarkecie........... duże obciążenie dla nerwów pod każdym względem.

Ale my już wcześniej szukaliśmy miejsca poza miastem.... w wolne soboty "objeżdżaliśmy" teren wokół i szukaliśmy czegoś co nas urzeknie.........

I znalazła nas w pewien słoneczny majowy dzień nasza  chatka..........gdy ją zobaczyliśmy.... to wiedzieliśmy,że będzie nasza..... i poszło wszystko piorunem.... sprzedaż mieszkania... i przeprowadzka.... w MARZENIA..........

Było bardzo ciężko..... przynajmniej mnie.... przez rok myliśmy się w miednicy koło kaflowego pieca, dogrzewaliśmy "kozą"

nieraz wiatr wpychał dym z powrotem i cała chałupa była od niego czarna.... więc teraz z centralnym ... to ja mam Amerykę

Ponieważ mąż robi wszystko sam idzie to coraz wolniej.... bo zaczyna brakować sił........ ale jest tak przywiązany do tego WYBRANEGO miejsca,że nie zamierza go zmieniać.... ma plany co do tego miejsca... będzie rozwiał pasiekę.

Poza tym jest tu naprawdę cudnie............, nawet teraz w zimie.A coż ja i tak muszę się konfrontować z moimi lękami, bo od siebie nie ucieknę, mogę je wypierać , szukać różnych "schronień" ale to droga donikąd .Bombardowanie bodżcami psyche tylko na chwilę przyniesie ulgę ... więc dalej będę brała się za bary z życiem razem ze wszystkimi moimi "demonami".właśnie w tej ciszy. 

Rano zaświeci słońce.... i wszystko będzie dobrze..... A coż to za moje "demony" ????- a więc są to lęki o przyszłość, o finanse,,, o zdrowie, które "siada" powoli.... to jest powolne konfrontowanie się z "nieuniknionym" odchodzeniem najbliższych i w końcu NAS

Kiedy byłam młoda nawet o tym nie myślałam.... niestety teraz w dwójnasób.    Schiz miała swojąkrótką "spowiedż",, teraz Ja mam swoją................... najgorsze,że wcale nie chce mi się spać..... To na razie ... do "zobaczenia"

3,030

Nic nie jest na próżno jest prawie w pół do piątej a ja siedzę....znalazłam dla siebie wspaniałą stronę.....świat integralny Kena Wilbera przeczytałam ciekawy art. dotyczący SEKRETU i w ogóle....fajnie ...jak wstanę mam ciekawą lekturę do czytania.... już mnię trochę "ścina do spania..... .. idę na górę Pa!!!!!!!!!!

3,031

Witajcie ja też mam kłopoty z snem ,ale jestem ranny ptaszek i zapraszam na kawkę jesli mozna ynik: :rolleyes:
    :cool: wynik: :cool:

3,032

No Hey!!!!Witam i o zdrówko pytam!!!!

Zastanawiam się od czego zacząć dzień, dużo mam na dzisiaj roboty!!!No ale ja to lubię!!

Lodyga ładnie opisała tą swoją chatkę - teraz dużo ludzi ucieka z miast dla spokojnego życia!!!

Też mi się marzy taka drewniana chatka z bali!!!Są bombowe,ciepłe!!!

Spadam do zajęć!!!Pa!

3,033

Witajcie Dziewczynki... Lodygo, Schiz i Tosi ... smile
Wpadlam na chwilke, bo zaraz ide z synem na dworzec autobusowy ... dzisiaj sobota, wiec autobus ode mnie jezdzi co 2 godz....
Komunikacja jest tu fatalna, bo wiekszosc ludzi ma samochody...

Ja zawsze lubilam duze miasta ... bo w duzym miescie czuje sie wolna, a na wsi odcieta od swiata... Sama nie jezdze samochodem, na rowerze nawet tym 3-kolowym tez niezbyt pewnie sie czuje w ruchu ulicznym... wiec na wsi czuje sie ograniczona...

Moje miasteczko jest nieduze (30 tys. mieszk.) i bardzo spokojne ...  Trwalo dobre 3 lata zanim sie do niego przyzwyczailam...
bo uwielbiam cisze w domu, ale gdy wychodze na ulice chce widziec zycie...

Teraz nie chcialabym juz mieszkac w naprawde duzym miescie, ale w troche wiekszym od mojego ... tak maks. do 100.000 mieszkancow...  bo w wiekszym miescie komunikacja jest swietna i wszedzie latwo dojechac, wiec jestem  niezalezna...
Sa rozne stowarzyszenia, kluby, organizujace rozne kursy, odczyty i aktywnosci... chcialabym  zapisac sie np. na tai-chi, a w moim miasteczku takiej mozliwosci nie ma...

Juz musimy wyjsc ... czeka nas marsz, ze 40 min. po mokrym sniegu z ciezka torba, ale wezme stelaz od torby na kolkach i do niego przymocuje torbe syna ...
a wiec ... do potem ...

3,034

czesc dziewczynki ,lodyga widze ze cale serce wlozylas w ta chatke ,dobrze czy zle ,wazne ze ty jestes szczesliwa ,i tak trzymaj ,jais cel trzeba miec ,ja chcialam mniejsze i tanszy czysz tez mam ,a choroby wszedzie beda ,tylko zeby czlowiek sam sobie nie dodawal bolu ,tesknoty bo wiek juz nie ten hi hi ,jovitko ja mam owczarka ,i wyjde z nim ,i obroni mnie ale tylko w domu ,karetka przyjechala do mnie ,lekarze nie mogli wejsc ,to ja napol przytomna wsadzilam go do lazienki ,nikogo nie wpusci ,nie da mnie dotknac ,ale tez obowiazek ,nigdzie nie pojedziesz ,trzeba psa dawac do hotelu ,a to roznie bywa ,ja wiem ze wszedzie mozna sie przyzwyczaic ,schiz ja tez nie wiem co mam robic ,ale biore sie za odkurzanie,niewiem kiedy ,pranie ,gotowanie ,nikolle to spiaca kobieta .pozdrawiamhttp://91.121.132.199/gifs/778.gif

3,035

Witam.... spałam do 9 więc jest dobrze... mają nam odśnieżać drogę więc póżniej pojedziemy do sklepu.. ale i tak nie mam pieniędzy więc tylko niezbędne rzeczy, np masło i jedzenie dla zwierząt, bo im nie tłumaczę,że to nie spada z nieba, tylko trzeba kupić i zapłacić.Tak ,że moje "doły" w dużej mierze wynikają z tych problemów finansowych. Nie umiem żyć z niezapłaconymi rachunkami.

3,036 Ostatnio edytowany przez lodyga (2010-01-30 12:14:15)

http://i48.tinypic.com/adch.jpg-moja chata w zimowej szaciehttp://i49.tinypic.com/dnndpc.jpg

3,037

Witam czy wiecie moze dlaczego nie moge wstawic obrazka?? tak bym chciała wypic kawke z wami -pozdrawiam:/:/

3,038

lodyga ta pieknie tam jest ,jak prawdziwa nie wirtualna bo przeciez to tylko internet ,lato przydzie to jest chyba wspaniale ,problemy ekonomiczne mamy wszystkie ,myslalam ze na wsi taniej ,bo czynszu nie trzeba placic ,bo w miescie tez jest drogo trzeba oszczedzac na centralnym ,bo termometry wisza ile nagrzejesz tyle zaplacisz ........tosi wez obrazek ,jak go masz to nacisnij kopiuj obrazek jest ..............wpisz prawa strona myszki pokaz obrazek pozniej kopuj pozniej tak [img]obrazek[/img]i to wszystko mnie greta nauczyla i dziewczyny podpowiedzialy ,reszta sama chociaz dziewczyny tez inacze robia ,mnie wygodnie tak......pozdrawiam

3,039 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-01-30 16:48:51)

targ uliczny w malym miasteczku holenderskimhttp://1.bp.blogspot.com/_083pTDeJvkI/SgGkJmuzQzI/AAAAAAAAGh0/3KjI1oKBvvE/s320/P1010244.JPG

3,040

Witam dziewczyny ale miałam pecha przez cały czas nie mogłam sie zalogować ,i napisałam do administratora ,no i mi wyjasnił ,mysle że juz teraz bedzie dobrze musze cofnac sie do czytania pozdrawiam http://www.iv.pl/images/462l073cjod9gyueqcj.gif

3,041

Morawko... masz racje, ze w pewnych sytuacjach obrona moze byc uciazliwa ...
ja mialam na mysli raczej odstraszanie wygladem (psa nie moim big_smile) ...
Twoj owczarek na pewno tez budzi respekt... i to juz wystarczy ...
To prawda, ze zwierzeta to uwiazanie, ale ja mialam zamiar jezdzic z psem, tam gdzie wolno, a gdzie nie wolno to po prostu ... nie jezdzic...
Niestety, moj ostatni piesek mial same zalety i tylko jedna wade ... byl calkowitym domatorem... i bal sie ulicy...

Jezeli chodzi o rybki, to mam juz w razie czego pomoc zapewniona... Jedna z moich mlodszych kolezanek mieszka blisko mnie i zobowiazala sie karmic rybki w czasie mojej ew. nieobecnosci...
No... juz wyprawilam synusia w droge ... najpierw autobusem, a pozniej czekaja go jeszcze 3 pociagi, zanim wreszcie wsiadzie do samolotu...
Dzisiaj juz niec nie robie ... mam zamiar sie pobyczyc... ostatnie dni mialam bardzo ruchliwe... a nie ma to jak rownowaga...  big_smile

Lodygo... Twoja chatka w sniegu prezentuje sie bardzo malowniczo ... jak obrazek ...szczegolnie to pierwsze zdjecie ...
Bardzo podobaja mi sie takie widoczki, ale musze przyznac, ze  wole na nie patrzec z mojego 8-go pietra w bloku... no ale to oczywiscie rzecz gustu...  Najwazniejsze, zeby sie dobrze czuc we wlasnym domu ... tak naprawde u siebie ... bo dom jest baza, a stabilna, bezpieczna baza jest podstawa naszego zycia...

Holendrzy uwielbiaja domki na wsi lub w bardzo malych miasteczkach i duze ogrody ... Dopiero na starosc, jak juz im trudno obrabiac ogrodek to ida do blokow...  W blokach jest tez cieplej, bo wszyscy dookola grzeja, a wiec taniej... i ulicy nie trzeba odsniezac ani wystawiac duzych pojemnikow ze smieciami... no i w kupie zawsze bezpieczniej i weselej, bo wiecej sasiadow... ale wiekszosc z nich nie czuje sie w blokach dobrze, choc w nich mieszka...
Oni sie w ogole czesto przeprowadzaja, ale w blokach rotacja lokatorow jest szczegolnie duza...

A oto uroki zycia w bardzo duzym miescie...

http://img189.imageshack.us/img189/4976/74115155.jpg

Lodyzko... to co Ty jeszcze masz za zwierzatka oprocz psa i kota ?...  jak mozesz to wstaw zdjecia ... ja lubie wszystkie zwierzeta...
i kilka lat temu mialam tez kotke ... zwyklego dachowca, ale byla wspaniala  i tak madra, ze wg mnie byla w ostatnim wcieleniu przed czlowiekiem... i to ona mnie wybrala i oswoila, bo wczesniej balam sie kotow i brzydzilam sie ich...
W Polsce koty kojarzyly mi sie z tymi bezpanskimi, zerujacymi na smietnikach...
Nazwalam ja Kicia i nikt tutaj nie mogl tego wymowic... big_smile
Kiedys mialam tez papuzke i swinke morska, rybki, a nawet zaby i traszki ... to byla menazeria mojego syna... bo on tez zawsze lubil zwierzeta...
Dobrze mowisz, Lodyzko... ze przed soba nie uciekniesz ... zycze Ci z calego serca, zebys jak najszybciej uporala sie ze swoimi lekami, bo one sa bardzo wyniszczajace ...   Zaplanuj sobie wspaniala przyszlosc i nie boj sie ... smile

Tosi... czas na kawke ... zapraszam ... ooo... widze, ze Gizela i Morawka tez juz sa... smile no to lapac za filizanki....

http://img138.imageshack.us/img138/8124/nn8uzrltq4865gvuprm0.gif

3,042

Tak... Morawko...  raz w tygodniu w kazdej miejscowosci jest rynek... w rozne dni... u mnie jest akurat w sobote...
W centrum miasteczka pojawiaja sie stragany prawie  ze wszystkim...  no i oczywiscie pelno budek malej gastronomii...
W malych miejscowosciach ryneczek stanowi stala atrakcje... wszyscy mieszkancy wylegaja na ulice i musza go zaliczyc...
Jest to okazja nie tylko do zakupow, ale i do spotkan towarzyskich i objedzenia sie roznymi  fastfood'ami ...
Nietety, tutaj na ryneczku nie jest wcale taniej ... ceny jak w sklepach...

Samolot juz leci po synusia... o 17.30 odlot...

http://img682.imageshack.us/img682/1601/cfoto080500017.jpg

3,043

Witam no nie moge wstawic bo mam napisane że jeszcze nie a kiedy ???czy to zależy od administratora?? pozdrawiam:cool:

3,044

dzieki za kawke rozmawiam z synem przez skyp ,bo czeka na pociag do paryza

3,045 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-01-30 20:50:25)

No Hey!!!Witam wieczorowo

Coś dzisiaj mało piszecie - Ale Jovita widzę się czai!!!

Co do obrony przez psy : mamy tu na osiedlu takiego kolegę - 50+ - jest po 2 wylewach z trudem się porusza ale drepta codziennie z psem wilczurem, latem siedzieliśmy z sąsiadami  na kawce ogródkowej i w pewnym momencie ten kolega idąc potknął się i przewrócił - widok straszny - pies oczywiście - zaraz przy nim - on podnieść się nie może - a żadna z nas nie może podejść -pomóc wstać!No i ???????
Skończyło się dobrze - bo sam wstał ten kolega!!!! :)i=)
hmm
Próbuję sama coś stworzyć

No i  coś nie wychodzi

hmm   ;/

3,046

No to Morawko ... moj synus odjechal, a Twoj przyjezdza... teraz Ty bedziesz mogla usciskac i nacieszyc sie swoim...  To jest zawsze wspaniale...  smile
Mamusia z syneczkiem ...

http://img682.imageshack.us/img682/1609/895418.jpg

Tak sobie mysle, ze w naszej kafejce sa same matki synow ... lub prawie same...   Ktora ma core reka w gore !!! ... big_smile

3,047

Z tego co pamiętam to Nicolle ma córkę

Bawię się kolorami

3,048 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-01-30 21:14:52)

Hurra mój   post nr.300

:)i=)

3,049 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 21:00:53)

k

3,050 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 21:01:23)

l

3,051 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 21:02:02)

http://i49.tinypic.com/3039y0g.jpg

3,052 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 21:02:28)

h

3,053

Tort dla Schiz z okazji 300  postu   http://i49.tinypic.com/v7ci2h.jpg

i  różyczka    http://i47.tinypic.com/f0d841.jpg

3,054 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-01-30 21:44:53)

Dzisiaj znowu próbuję z fotkami ale niestety nie udaje mi się - te pliki to ręcznie wklepujecie????

Dzisiaj sobie odpuszczę!!!!pa!!!

Dzięki za torcika i różyczke

smile       smile        smile

3,055 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-14 21:03:13)

!http://i49.tinypic.com/nqu0qs.gif

Posty [ 2,991 do 3,055 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024