a co wy tak wczesnie spac idziecie ,gdzie sa wszystkie dziewczyny ???????????.
717 2009-11-24 20:39:16 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-25 12:06:28)
ja nie śpię, uczę się zmniejszać zdjęcia
ja nie śpię, uczę się zmniejszać zdjęciahttp://i49.tinypic.com/alqnwy.jpg
Kłaniam się i podziwiam, podziel się proszę swoją wiedzą!
719 2009-11-24 21:00:00 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-24 21:11:47)
Witam Lida 47. korzystam z programu Fotoshop,który fragmentarycznie dostałam od koleżanki- ona prowadzi zakład fotografii cyfrowej i to z nią przez telefon krok po kroku , wedle instrukcji "obrabiałam "zdjęcie, ten program jest po angielsku więc pamiętam funkcje tylko wzrokowo-może inne Panie mają jakieś dostępne darmowe programy, które można ściągnąć.Tak jak możesz prześledzić to forum, Panie dzielnie sobie tłumaczą wklejanie obrazków. Pierwsze kroki zrobiłam też pod instruktaż Pań z forum.
Też skorzystałam z pomocy na Waszym forum.
Dodaję dzięki temu duże zdjęcia, małe dzięki programowi http://www.imageshack.us/, ale marzą mi się takie średniej wielkości np. 10 na 10lub nieco mniejsze. Twoje wyszło super!
Wygladasz`na nim jak zadowolona z czegoś!
Szczęściara!
721 2009-11-24 21:12:50 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-25 12:07:07)
- lato 2008 w pracy w starym punkcie
723 2009-11-24 22:18:04 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2009-11-24 22:24:55)
Dobry wieczór . Widzę że fajnie się bawicie wklejaniem obrazków , ale swoja drogą to nie wiem czemu nie wszystkie wchodzą , jedne tak a inne nie i zupełnie tego nie rozumiem.
A zdjecia dobrze zmniejsza sie w programie IrfanView i bardzo proste to jest
Dobry wiwczór - ale sie porobilo tyle postów od wczoraj ?? ze aż dech zapiera .
Gratuluje morawo ze juz super wklejasz obrazki ,
Nicolle - tez widze że sie podciągnęłas . Brawo .
Co do zmniejszania obrazków to macie w systemie kompa taki program
o nazwie PAINT ,
Jest b. prosty w "naumieniu" co wazne bo nie zniechęca a wręcz przeciwnie.
I znowu dzień minąl jak z bicza by trasł .. albo ja coraz mniej wydajna w pracy albo czas dziwnie do przodu rwie ??
725 2009-11-24 23:15:01 Ostatnio edytowany przez morawa (2009-11-24 23:27:43)
oj lodyga twoj taki duzy ,a ty taka drobna ,smiejesz sie a w oczach masz smutek ,ale jestes napewno szczesliwa,fajna z ciebie babka ,miszmasz widzisz jakie zdolne jestesmy z nikolle dzieki wam ,fajnie miec takie kolezanki wirtualnie ale wspaniale ,dzieki dziewczyny,lida47 witam.[img]file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/home/Moje%20dokumenty/kotek-slucha-ipoda.gif[/img]
Obiecany c.d Hodowli ..mężczyzn
Karmienie
Karmienie mężczyzny zwykle nie jest zbyt skomplikowane i nawet średnio zdolna kulinarnie kobieta udźwignie ten ciężar, w niektórych przypadkach również i związane z tym koszty. Nie należy się też stresować opinią mężczyzny na temat smaku podawanych dań, bo i tak żadna z nas nie potrafi gotować tak, jak jego mamusia. Podajemy zatem cokolwiek, byle było ciepłe, ponieważ on i tak nie oderwie oczu od gazety lub telewizora. Podobno znane są przypadki że udało się nauczyć mężczyznę, żeby kanapki jadł nad talerzem i nie w łóżku oraz nie podjadał z rondla, ani też nie gryzł całego pęta kiełbasy jak barbarzyńca, ale informacje te nie zostały potwierdzone naukowo. Jedno jest pewne - mężczyzna lubi dostawać jeść regularnie i szybciej się wtedy oswaja.
Pielęgnacja - ubieranie
Pielęgnacja mężczyzny wymaga wielu starań i nieustannego nadzoru. Nikt, kto jeszcze nie hodował w domu mężczyzny, nie zdaje sobie sprawy, jaki obowiązek bierze na swoje barki zarówno w dni robocze jak i w święta. Pierwszorzędną sprawą jest skompletowanie nowej garderoby. W przeciwnym wypadku mężczyzna nie porzuci rozciągniętego podkoszulka i wypchanego na kolanach dresu. No chyba, że się na nim rozpadną ze starości. Potem już tylko trzeba podsuwać mu rano gotowy zestaw do ubrania, prać, czyścić, prasować, przyszywać guziki, zestawiać kolory i chwalić, że świetnie wygląda. I bywa, że jedynym znakiem uznania za pielęgnacją mężczyzny jest odcisk obcej szminki na jego kołnierzyku.

c.d .
Pielęgnacja - higiena
Są mężczyźni, którzy boją się wody jak ognia, ale takich na szczęście można wyczuć na odległość. Pozostali uwielbiają się chlapać w łazience godzinami. Co za tym idzie, musisz zaakceptować (bo jeszcze nikt nie wymyślił na to sposobu) permanentnie podniesioną deskę, brudną wannę, zachlapania w promieniu 5 metrów, nie zakręconą pastę, wodę w mydelniczce i zdeptany na podłodze, twój osobisty biały ręczniczek. W skrajnych przypadkach, dzięki wieloletnim wysiłkom, można przyuczyć mężczyznę do obcinania paznokci u nóg. Co prawda zrobi to na podłogę, ale twoje łydki po spędzonej wspólnie nocy nie będą wyglądały jak po walce z bengalskim tygrysem.
Pielęgnacja - kosmetyki
Zazwyczaj mężczyźni niechętnie używają kosmetyków, ale piankę do golenia i dezodorant podbierają z twojej półki, a do tego bezczelnie pyskują, że ma za bardzo kwiatowy zapach. Często idą dalej i podłączają się również do szamponu i odżywki, pasty i płynu do płukania ust. To jest irytujące, ale jeszcze nie naganne. Niepokoić się trzeba, kiedy ubywa brokatowego pudru, szminki, a zwłaszcza kiedy zauważasz, że ktoś chodził w twojej koronkowej bieliźnie...
Zdrowie
W przypadku mężczyzny nawet najlżejsze przeziębienie lub katar mogą być niebezpieczne i brzemienne w skutki. Nie dla niego oczywiście, tylko dla nas. Wystarczy stan podgorączkowy albo lekkie skaleczenie i mamy w domu rozhisteryzowaną, konającą ofiarę, która wymaga od nas wysoko wyspecjalizowanej opieki medycznej i psychoterapii, oraz zapewnień, że na pewno nie umrze. Nadludzkim wysiłkiem woli i cierpliwości musimy jakoś przeżyć te erupcje hipochondrii i wyzbyć się jakichkolwiek złudzeń, że gdy my będziemy umierać w malignie na zapalenie płuc, ktoś poda nam szklankę wody. W sytuacji naszej choroby on przyjdzie i zapyta "a co dzisiaj mamy na obiad?".
Ruch
Oprócz wąskiej grupy fascynatów czynnego wypoczynku, mężczyzna, tak jak kot, potrafi przyjemnie przeżyć życie, nie opuszczając zamkniętych pomieszczeń. Nie licząc krótkiego dystansu "do" i "z" samochodu. Będzie się wił jak diabeł pod kropidłem, gdy spróbujemy namówić go na spacer. Gotów jest wtedy nawet wziąć się za jakąś pracę domową i lepiej nie stawać mu w tym na przeszkodzie. Ostatnią deską ratunku, żeby utrzymać jego i siebie w kondycji, jest sprowokowanie aktywności seksualnej. To nam rozwiąże kwestie jogi, aerobiku, gimnastyki artystycznej, hiperwentylacji i drenażu limfatycznego. Sposób domowy - tani i zdrowy. 
test

732 2009-11-25 09:47:40 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:08:19)
W
733 2009-11-25 11:28:05 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2009-11-25 11:57:29)
Witam ,ostatni wolny dzień, jutro o tej porze trzeba już DZIAŁAĆ!!!!!!, dzień bez słońca, przynajmniej W świętokrzyskim. Pozdrawiam
735 2009-11-25 12:38:36 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:09:09)
j
Lodyga Ty się odżywiasz wdg kuchni 5 przemian i dlatego tak młodo wyglądasz.
Ja jak poczytałam o tej kuchni to aż mnie głowa boli. Tego się nie da spamiętać. Trzeba mieć zawsze przepis pod ręką -jaka kolejność,co i kiedy !!!! Jak Ty sobie z tym radzisz????
Jestem sfrustrowana,bo tak się stało po zmianie miejsca, liczyliśmy,że przynajmniej będą takie same obroty jak tam... a tu rozczarowanie. Koszty o 50% wyższe a obroty o 25% niższe. A więc rachunek prosty- będzie brakowało pieniędzy. Grudzień będzie pod tym względem koszmarny.Liczę się z każdą złotówką. A w tamtym roku planowałam zakup kanap. Wiem,że to są błahostki w porównaniu do problemów innych. Muszę się po prostu przestawić na biedę.A gdzie remont domu!!!!!.Wymiana starego samochodu!!!!.Już się nam dosłownie sypie, a przecież dojeżdżamy i samochód to jak dom- bardzo ważny.Tak to jest z własną działalnością. Jak była "ustabilizowana" to nie powiem,że było żle. Było dobrze, spłaciłam długi ,odkładaliśmy na ciężkie miesiące,ale remont nowego lokalu pochłonął wszystkie oszczędności. Stąd ten cały problem się zrobił.
738 2009-11-25 13:46:36 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-25 13:49:05)
Kuchnię 5 przemian stosuję od niedawna. Zachęciła mnie córka, która ratowała dziecko przed atopowym zapaleniem skóry nieprawidłowe działanie m.in. wątroby. Teraz z wnuczką /7 miesięcy/, jest już dobrze. Korzystam z przepisów Pani Ciesielskiej. Oczywiście robię odstępstwa, ale przestał mnie boleć żołądek i jelita po jedzeniu. Tak naprawdę kuchnia prosta wiele przepisów jest w internecie. Nie wiedziałam,że można tak prosto ugotować ,stosując przyprawy i jest to takie smaczne. A propos- wyglądam dokładnie na tyle lat co mam
739 2009-11-25 15:02:50 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:10:17)
L
740 2009-11-25 16:15:50 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:11:00)
S
741 2009-11-25 16:31:30 Ostatnio edytowany przez lodyga (2009-11-25 19:08:27)
Robi sie już szaro,miałam dzisiaj ochotę pojechać do koleżanki na kawę,niestety , mąż zaczął wymieniać olej i rozbebeszył cały samochód. Zabrałam się wobec tego za robienie kompotu z naszych gruszek , oczywiście wg 5- przemian.Oglądam sobie Kiepskich, których uwielbiam / na komputerze /, ... i obieram te gruszki........ tak kurkuma to co innego jak napisała Greta , kup też imbir, kurkuma wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, po prostu lepiej się trawi , przynależy do smaku gorzkiego... idę robić ten kompot... ale mi się nie chce!!!!!!!!, ale co zrobić gruszek nacięta cała miedniczka.
Nicolle curry (kary) to nie to samo co kurkuma.Kurkumę dodaję do rosołu wtedy jest żółciutki.
743 2009-11-25 18:29:06 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:12:21)
C
744 2009-11-25 19:18:33 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:11:53)
N
jestem bylam u dermatologa ,byla u mnie mama ,bylam po sklepach [dwoch]nikolle fajnie dajesz sobie rade ,ja bede probowac ,kupilam czapke z daszkiem bo nie mialam ,lodyga ja to juz mam spokoj na temat dzialalnosci niechce sie wypowiadac mialam ,zakonczylam ,pozdrawiam 
dziewczynki mam takie cos co wklada sie z boku komputera zeby obejrzec zdjecia ,wlozylam to pokazuje w szeregu napisy a [tepak] nie wiem gdzie nacisnac zeby cos obejrzec ,powiedzcie dzieki
znowu wszystkie uciekly .
Łodyga to prawda ze prywatny interes nie zawsze a właściwie nigdy pewny nie jest. Ja już od lat nie wiem kiedy i ile pieniędzy na życie dostane , już sie tak nauczyłam ze odkładam zawsze malutka cześć na takie martwe miesiące . Z oszczędnościami to tak różnie bywa , są i zaraz ich nie ma wystarczy jakis wypadek losowy , choroba na przykład .
A te przepisy tej kuchni to gdzie można znaleźć ?
miszmasz to jest takie cos co mozna ze soba nosic ,i miec tam zdjeciaitp
752 2009-11-25 22:18:00 Ostatnio edytowany przez morawa (2009-11-25 22:25:43)
dzisiaj jakis dzien ,ja tez jestem zmeczona ,do tego brzuch mnie boli ,dali mi w banku w prezencie takie cos to moze pani sobie zdjecia z innego komputera brac i nosic do znajomych i pokazywac ,no mojemu instrukcje z internetu wpisal ze swojego ,chcialam to zobaczyc wlozylam z boku ,napisy i niewiem gdzie dalej naciskac........
nikolle juz chrapiesz .
754 2009-11-25 22:32:19 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:14:12)
Nie jeszcze Was czytam .
Miszmasz u Morawki to może pendraiw co? ale jego się z tyłu wkłada a z boku to ja mam jakiś kwadracik ale też nie wiem do czego
755 2009-11-25 22:35:13 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:14:49)
M
jestem zab ulamany dalej ,czekam zeby wyrwac ale teraz ta grypa ,u dermatologa mam naczynka popekane i dala mi kremy ,i cos skora na pietach luszczy sie ,powiedziala ze trzeba bardzo duzo natluszczac,oj paznokcie jakies dziwne dala lakier do smarowania ,ludzie same problemy .......jestem bo czekam na odpowiedz miszmasz....
a co juz ci spac sie chce nikolle ,wkurza mnie ta moja skora ,wszystko suche smaruje rozne balsamy i nic ,rece to okropne jakbym na polu od rana do wieczora robila ,moze znasz jakis dobry balsam a ja nieznam jeszcze.to moj znak.
juz wszystkie wylogowaly sie .
759 2009-11-25 23:01:11 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:15:46)
M
pamiec przenosna ,weszlam tak jak nikolle pisala ,i doszlam juz ,tylko teraz obsluga tego ,jak wloze ??????????sijcie milych snow.
761 2009-11-25 23:05:22 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2009-11-25 23:07:30)
Napisałabym Ci ale wszystkie pendraiw zabrał mój synek. Nie wiem po co mu one ale i mnie nie potrzebne.
Myślę,że dziewczyny Ci napiszą. Zresztą z nimi to łatwo tylko trzeba się wczytać bo wyskakuje informacja na komputerze jak włożysz.
Ja wchodzę od czasu do czasu, jak mąż odejdzie od komputera, teraz musi dać psom kolację więc go odgoniłam. Ale już powolitrzeba zbierać się spać, bo przede mną "trzydniówka" i odezwę się dopiero po pracy. A więc do "zobaczenia" w niedzielę.
Lodyga życzę Ci dużo klientów !!!!!!
Zaczynałam 2 razy pisać i komp mi się sam wyłączył. Boję się żeby mi nie padł. Dlatego już go wyłączam i dam mu odpocząć.
Dobranoc!
Dziewczyny , maść z mocznikiem ? wiem ze to może nie higieniczne ze może niesmaczne ale nasikaj sobie na ręce a zobaczysz jakie będą gładziutkie ten sam efekt uzyskuje się smarując płynem do trwałej on jest na bazie mocznika , tylko z dodatkiem czegos tam ale ręce gładkie jak dupcia noworodka , ale to sikanie sprawdzone , też mnie rzucilo jak usłyszałam i to nie od znachorki
a od lekarza i skuteczne, można posmarować jak macie opory z tym i umyć zaraz i nasmarować kremem do rak.
morawka powinnaś mieć w tej tabelce taki napis na dole otwórz folder aby wyświetlić pliki , klikasz na to i otwierają sie pliki jakie sa zachowane na pamięci
czesc dziewczynki ,biore sie za te pliki ,wymienilam posciel ,i robie pranie ,wstalam rano bo musialam nasikac i dac mojemu zeby zaniosl do badania na posiew ,bo cos im nie wyszlo i kazali jeszcze raz ,dzwonil wynik bedzie w srode a ja ztego wszystkiego dostalam biegunki ,bo mam drazliwe jelito .pozdrawiam i dzieki za pomoc zawsze na was mozna liczyc .........
milego dnia
Morawka ja mam problemy z suchymi łokciami i też z piętami. Podobno jest w aptece maść z mocznikiem-ale nie wiem jak się nazywa ale te panie wiedza. Ona nie jest tania ok.70 zł ale podobno idealna.Do tej pory smarowałam kremem Garniera i też z dobrym skutkiem ale ta maść z mocznikiem to podobno rewelacyjna. A z paznokciami co się dzieje?
Przymierzam się żeby kupić tą maść,może po wypłacie.
garnier tez uzywam i niwea balsam ,a paznokciami powiedziala zeby uzywac ten lakier i zobaczymy ,bo mi sie krusza ,60zl ten lakier kosztuje ,leki wykupic to kupa forsy ,ale co zrobic .pozdrawiam
wiecie ze juz tyle dekoracji na swieta ????????????
769 2009-11-26 09:39:27 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:17:13)
k
770 2009-11-26 09:50:32 Ostatnio edytowany przez morawa (2009-11-26 09:54:45)
nikolle kombinuje wpisuje google ,gify ,avantary ,i tak patrze.......lec po zakupy........
771 2009-11-26 10:12:15 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-17 20:03:06)
dziewczynki piszcie ,co tam slychac.
772 2009-11-26 10:32:27 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-17 20:03:28)
pozdrawiam
773 2009-11-26 10:49:39 Ostatnio edytowany przez miszmasz (2010-01-09 22:47:52)
Dzień dobry wszystkim
Proszę , proszę Mrawa coraz ładniejsze obrazki wkleja, może powinien jakis pod temat powstać np. Nasze obrazki. Bo w ten sposób to trudno sie przebić przez posty żeby coś przeczytać czy przypomnieć sobie która co pisała .Ale to chyba tylko admin może zrobić
Morawa ładny ten zamek , to w Lublinie ?
Nicolle krem na pewno warto mieć , ale wierz mi i dermatolodzy tak sobie kolanka i łokietki leczą , posmarować poczekać aż przeschnie i pod prysznic kremikiem i ciałko jak złoto po tygodniu
Miłego dnia, zajrzę wieczorkiem
polecę jeszcze tu bo tez trochę tam zaglądam fajnie dziewczyny
Wróciłam już. Byłam tylko w biedronce i na ryneczku kupiłam pieczarki a teraz robie zapiekanki.
Jestem stremowana bo już 2 razy mi się komp wyłączył. To samo co przedtem. Jak mnie długo nie będzie tzn. że mi padł zupełnie.
775 2009-11-26 11:53:56 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2010-03-13 23:18:20)
M
776 2009-11-26 12:11:43 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2009-11-26 12:12:55)
co ty tak nikolle skromnie.
778 2009-11-26 12:29:55 Ostatnio edytowany przez morawa (2010-12-17 20:04:14)
miszmasz nie stresuj sie------
779 2009-11-26 12:33:49 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2009-11-26 18:11:52)
moze burza bedzie ,a takiego mam pieska