Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 116 117 118 119 120 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,606 do 7,670 z 113,586 ]

7,606 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-05 20:57:03)

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Wpadam z Dobranocką

http://s3.directupload.net/images/100705/ylj9nptt.jpg

Ja i starsze forumowiczki znamy dietę Jovity  cha,cha ( tylko bez obrazy) ciekawa jestem co odpisze Vera?????????? lol:lol::lol:

Skończyła się u mnie laba - syncio od jutra wstaje o 4.40 do pracy.................wiem,wiem to on wstaje.......ale ja tez się budzę np.do ubikacji...........potem się kładę i z zasady śpię....jeszcze

no spadam...........pooglądać TV  ............do jutra ............Pa!

o tej kapuście też słyszałam ........stare dobre sposoby................no zmykam

Zobacz podobne tematy :

7,607 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-07-05 21:14:42)

Jagódko  kapustę stosoowałam na obrzęk po zdjęciu gipsu .
               Wiem także ze doskonale  pomaga ziele zywokostu.Poprosiłam o nie zaprzyjaznionego pana od którego kupuje grzyby /dzisiaj/ , jagody , czy ostrężyny .
Polecił  mi maśc z czosnku .
Jutro zrobię   a co mi zależy  i tak sama spedzam noce  buuuuuu
Okłady stosuje się właśnie na noc .
                   Czarymary  ale przeciez  w taki sposób nasze prababki leczyły różne dolegliwości .
                 Jovito- moje "niedozywione" biedactwo """??????????????
Ty naprawdę  zyjesz powietrzem i ...miłością  .
Zazdroszczę szczerze, wypracowanego i skutecznego  zapewne sposobu na zdrowe  przeżycie  chwil doczesnych .
Dawniej jak mi sie przybrało  parę kilosów to  chętnie i skutecznie w mig zrzucałąm je .
Miałam motywację aby  dbac o sylwetkę  a teraz ???  chore odnóża  nie pozwalają  szybko przemieszczac się  a "motywacja" spoczywa od roku po drugiej stronie tęczy .
http://img1.vpx.pl/up/20100705/36750d39.jpg

7,608

Dobrej nocki będę życzyć każdej  z was. Jagoda  te żylaki u mojej teściowej były otwarte,  jedna rana pomagały okłady z liści kapusty[kladła liść na ranę i bandażem owijała}. Jovita jesteś niesamowita z tym jedzeniem jestem pełna podziwu   . to do jutra

7,609

http://img1.vpx.pl/up/20100705/9611be9642d1fa62f0749da68d9d967a91.gif

7,610

Jeżeli kogoś. pominęłam to sorki - poprawię się  .

7,611 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-05 22:17:28)

Baska ... ja wcale nie jestem na diecie ... to moj calkiem normalny sposob odzywiania ... lol:lol::lol:
Dlatego dla mnie dieta oznacza praktycznie glodowke ...i oczywiscie, bron Boze cappuccino, bo slodzone... jedynie woda z ociupinka mleka dla smaku i koloru, no i ew. pare rzodkiewek ... albo tez nie ...  a te wszystkie popularne diety odchudzajace, to dla mnie sa diety tuczace ...  big_smile:D:D
Po mojej transmutacji, syn sobie zartowal ... pytal sie kumpli, kto to jest : nie je, nie pije, a chodzi i zyje ?...   i odpowiadal: moja mama ... big_smile:D:D  oczywiscie nikt na to nie wpadl ... big_smile:D:D

Niu7nia... z tym "niedozywieniem"  to tak wlasnie jest ...  pozory myla ... kiedys mialam dobra kolezanke, od urodzenia ... ona doslownie same  kosci  obciagniete skora, a przez dzien zjadala wiecej, niz ja przez caly tydzien ... a ja zawsze musialam sie bardzo pilnowac i nigdy nie bylam naprawde szczupla, co najwyzej " w sam raz" ...  Czasem myslalam sobie, ze los jest niesprawiedliwy, ale ... z drugiej strony ... ja malo wydawalam na jedzenie, a wygladalam dorodnie i zdrowo ... ona musiala ciagle uzupelniac "paliwo", bo by padla, a ja zawsze sie smialam, ze miejskie powietrze jest tak syte, ze mi wystarczy ... w sumie niewiele sie mylilam... big_smile:D:D
Ludzie maja calkiem inne skojarzenia, jesli chodzi o jedzenie i tusze ...  a ja nawet na kompletnej glodowce chudne baaaaaardzo wolno ... jednym slowem bieda mi nic nie zrobi ... big_smile:D:D 
Oczywiscie waga nie ma znaczenia, jesli czlowiek jest zdrowy i sie dobrze czuje ... problem polega tylko na tym, ze krotkie spodenki i mini spodniczka wygladaja ladnie jedynie w malych rozmiarach ... a ja mysle o sobie, jako o mlodej dziewczynie, wiec uwazam, ze powinnam miec stosowna wage ...  big_smile:D:D
Czy to zdrowy sposob ?... dla mnie tak ... ale jestem daleka od zachecania innych do nasladowania, bo zdrowie zalezy  od naszego sposobu myslenia...
Stare powiedzenie mowi : w zdrowym ciele, zdrowy duch, ale tak naprawde jest akurat odwrotnie ...tzn. ze zdrowie ciala zalezy od ducha ... smile:):)

Ewuniek... dzieki, ale nie ma za co podziwiac... ja nie znam innego zycia ... to dla mnie normalka ... big_smile:D:D

Dobrze wiedziec o tej kapuscie ...  moja kolezanka ma problemy z kolanem, jest po operacji ... powiem jej, a nuz poskutkuje...
Jesli ta kapusta wyciaga stan zapalny, to moze na lokiec tenisisty tez pomoze ... Mnie na razie reka nie dolega, bo nic nie robie, ale mlodsza kolezanka ma problemy i z lokciem i z nadgarstkiem ...

Jest nadzieja, ze tej nocy bedzie chlodniej, bo ostatnie 3 noce nie spalam zbyt dobrze ... upal dawal mi sie we znaki...

Ni7nia, ale Ci wyszla zgrabna kompozycja w kwadracie... super !!! smile:):)

Grunt to zachowac spokoj ...stres wykancza ...big_smile:D:D
http://img189.imageshack.us/img189/998/joeplmalakaczuszkalapie.jpg

7,612

dobranoc  dziewczynki ,jutro popisze ,gratulacje schiz a ochroniarze tez placa zus hi hinawet jak sa emerytami mundurowymi .

7,613 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-05 23:49:10)

Morawko ... Ty to jestes, widze, oblatana w przepisach ... zaraz fachowo wyjasnisz, jak to jest z emerytami ...  smile:):)

Ja tez juz Was pozegnam ... obawiam sie bowiem, ze brygada remontowa u sasiadki zacznie jutro halasowac od samego rana, czyli od 8-ej ... dzis robili jedynie przygotowania ...
Dzisiejsza noc bedzie wspaniala, nareszcie normalna temperatura ... ale sie bedzie smacznie spalo ... smile:):)

http://img28.imageshack.us/img28/276/noc5jpserduszko.jpg

A wiec  D O B R A N O C   Dziewczynki ...   d o   j u t r a ... smile:):)

http://img30.imageshack.us/img30/3038/166jfwl.gif

7,614

Witam wtorkowo .......żabcie lol:lol:
                                              http://s7.directupload.net/images/100706/l4z2jlbr.jpg
Niunia - bawi się grafiką- brawo!!!!

u mnie jak narazie zapowiada się kolejny ładny dzień http://s10.directupload.net/images/100706/mjgiy7ud.jpg

do potem Myszki!!!!!

7,615

Zabki , zabeczki , żabunie  - witam wtorkowo , slonecznie i bardzo cieplutko .
Jestem juz z powrotem od lekarza   buuu bardzo bolalo dzisiaj sciąganie wody której była niecała strzykawka plus blokada  buuuu
Popłakałam sie  ale dałam rade- teraz liże rany bo nadal cierpię .Miuałam w panie pogonic troche po mieście ale .wsiadłam w PKS  i pędem do domciu .Do moijego azylu ciszy i spokoju .
Muszę troche odleżeć  te" zabiegi "  bolesności  potem ....ha  a potem ??? mam juz plan zajęć w glowie .
Jak tylko dupcia mi odżyje to zakasam rękawy i do roboty .
Oczywiście skierowania do Centrum Reh. nie dostałam
               Lek  idiotycznie  się  tłumaczył  bez sensu , logiki i wyobrazni .
Co go obchodzi ze  i tak nie mam szans ?? jak to okreslił ??
Ze czeka się  bardzo dlugo i nie z takimi schorzeniami ???
Idiota -  idiotą  ale i tak postawił na swoim .
A ja na swoim  bo kazał przyjśc za 2 tygodnie a ja sie zarej . na 13-go ,I już .I znowu bede go molestowała ........o wystawienie skierowania .
czy dwie chore nogi to malo ?? aby leczyc sie rehabilitacyjnie ???
Ktos w końcu musi zrobic porząek z ta S. Z drowia .
Pyskowanie ułsatwia, a siedzenie  skromne nic nie daje .
              Zażyłam p.bolowe srodki , już czuję  ze mam zóładek  buuuuuu
Ale ..jest lato, mam co jeśc ,  mam fajne kolegówne z netkafejki czyli jest dobrze .
Ta wyliczanka to w ramach szukania pozytywów w codzienności ktora wcale nir jest ani kolorowa chociaż jest lato ani  bezbolowa  .
                               Wpadnę potem .
posyłam Wam  cos do  ogladania  jako że upaly w pełni  .hiii
http://www.voila.pl/007/q3pic/
http://img1.vpx.pl/up/20100706/4897.jpg

7,616 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-06 11:39:54)

Witajcie Dziewczynki ...  smile:):) u mnie tez zapowiada sie kolejny ladny dzien ... Wg prognozy ma byc tylko 21 st.C, czyli chlodniej niz wczoraj, ale juz sa 23 st. i sloneczko swieci zza chmur ... Wczoraj o tej porze temp. byla nizsza ... a w sumie tez bylo duzo cieplej, niz w zapowiedzi ... Po chmurach widze, ze znowu bedzie ciezkie, wilgotne powietrze ... parno i duszno ... bleeee ...
Od jutra wracaja tropikalne upaly ponad 30 st.C

Dzis kafejka na czas otwarta ... kawka sie parzy ... to lubie ... big_smile:D:D

Baska ...  skad Ty masz moje zdjecie i to w calej okazalosci i do tego w neglizu ???!!!...  Mowie o tym pierwszym, gdzie leze gola na listku ... lol:lol::lol:

Niu7nia ... Ty to masz bidulko, z tymi nozkami ...przykladaj te kapuste, a nuz Ci pomoze ... a lekarza molestuj z kazdej strony, w koncu bedzie mial Cie dosyc i da Ci skierowanie na rehabilitacje ... wytrwalosc zwykle poplaca ... on swoje, a Ty swoje... przeciez przychodzic Ci nie zabroni ... I zmieniaj metody, jak normalna rozmowa nie skutkuje to bierz go na litosc, niektorzy lubia, zeby sie przed nimi pokajac, bo to mile laskocze ich wybujale ego ... a co tam... W koncu mieszkasz sama, wiec sprawnosc fizyczna jest dla Ciebie bardzo wazna...
A ze srodkami przeciwbolowymi tak jest ... bol zlikwiduja, ale przy okazji rozwala zoladek i watrobe ...
Pare lat temu, jesienia akurat zlapal mnie ischias - mam go od 21-ego roku zycia, po wypadku samochodowym - i poszlam do lekarza po skierowanie na fizykoterapie ... mialam po prostu ochote na darmowe masazyki ... Udawalam wiekszy bol, niz byl w rzeczywistosci, chcac skrocic tutejsza procedure... najpierw tabletki, potem fizykoterapia ... Lekarz popatrzyl na mnie i spytal, czy mam zdrowy zoladek ... Tak - odpowiedzialam - i chcialabym, zeby taki pozostal ...  Wybaluszyl na mnie oczy zaskoczony, ale skierowania nie dal, bo tutaj najpierw przez ok. 3 tyg. faszeruja czlowieka tabletkami, a dopiero po tym czasie, jesli sie nie polepszy to dostaje sie skierowanie na fizykoterapie ... Oczywiscie oni dobrze wiedza, ze przy nerwobolach prawie zawsze nastepuje poprawa ... Jesli sie chodzi, kosci, miesnie i nerwy uloza sie wygodniej i bol sie zmniejsza, choc nie znaczy to, oczywiscie, ze jest juz dobrze ... Za jakis czas bol odezwie sie znowu i procedura zacznie sie od poczatku ... Czesc ludzi, gdy bol sie zmniejszy, daje spokoj i rezygnuje z zabiegow ... 
Ja tez sie wtedy poddalam, choc tabletek wcale nie lykalam, bo do lekarza mialam daleko, a byla swinska pogoda i nie chcialo mi sie taki kawal kustykac ...
Po prostu wykonywalam pare cwiczen i lykalam magnez z wit. B6, bo to jest balsam dla mozgu i nerwow ...  Zreszta w miedzyczasie dowiedzialam sie, ze tutaj fizykoterapeuta nic nie robi, tylko zadaje pacjentowi cwiczenia do samodzielnego wykonywania w domu ... a mnie zupelnie nie o to chodzilo ... big_smile:D:D

No, czas sie pomalu szykowac do pracy ... ostatni raz  i  wakacje ... big_smile:D:D

Pieknego, radosnego dnia Wam zycze, Zabcie Kochane ...  i  do potem ... smile:):)

Wlasnie sie na tym teraz zlapalam, ze cos zabki w kanale wcale nie rechocza wieczorami ... czyzby jeszcze nie ich czas ?... w zeszlym roku je slyszalam ... az mnie budzily w nocy ...   

http://img408.imageshack.us/img408/6893/8giffx.gif

7,617

Dzień dobry ,piękny u mnie dzień się zapowiada. Miałam jechać do przychodni ale jutro pojadę,dzisiaj mi się nie chce.

Niu7nia dobrze że nie dużo juz tej wody w kolanie. Ja się strasznie boję o swoje bo widziałam jak moja mama się meczyła. A to podobno rodzinne. Moja babcia też to miała. Dlatego ja dmucham na zimne.jeżdżę w ramach rehabilitacji na rowerze i smaruję zawsze na noc nalewką kwiatów kasztana na spirytusie.

Morawko  wszyscy tak mówią,że pracujący emeryt nie płaci  Zusu tylko jakieś składki rentowe  i składkę zdrowotną.Ale te rentowe to dla mnie głupie bo w końcu jest już na emeryturze.

Jovitko a te zaby w kanałach to pewnie wytruli. Wiesz że teraz katastrofa ekologiczna po tym wybuchu platformy?
U mnie w oczku rechoczą i dobrze się mają.
Lecę do realu  i Pozdrawiam wszystkie  dziewczynki.

7,618

witam kawkowo no nareszcie mam spokój od swojego gadulca,

Jovita mianowałaś mnie "sokolim okiem" i dziwisz się czemu mam Twoje fotki????????? lol:lol:
Niunia oj bidulka z Ciebie z tymi kolankami......

narazie odpoczywamy od upałów..........nie wiem czy u mnie nie pierdyknie...........bo tak jakoś pociemniało...........

dziewczynki co powiecie na takie opalenizny?????????

http://s7.directupload.net/images/100706/jsc2ywan.jpg

a może tak dwukolorowo:  http://s1.directupload.net/images/100706/htwt9dgc.jpg  lol:lol:

zmykam do sklepu.............do potem......

7,619 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-07-06 15:32:55)

Cześć dziewczyny!

schiz, naprawde się cieszę, ze rentę masz przyznana smile a niuni współczuję z powodu kolana...czy ja dobrze pamiętam? najpierw miałaś złamanie  , gips i rechabilitacje a teraz ta woda to skąd?  moja bratowa też ma wode w kolanie , było to ze # lata wstecz

tak opowiadała....gdzieś jechała ,,,była na peronie , nadjechał pociąg, chciała podbiec i nagle...coś strzeliło jej w kolanie...( do pociągu jakos weszła) ale od tamtej pory zbiera jej się woda, miała też jaieś punkcje, ale noga ją boli i ta woda wciąż się odnawia...

Jovito, zdradz , prosze , jakie capuccino pijesz, bo to co ja próbowałąm u nas , to nie smakuje mi, te mieszanki o róznych smakach..

Byłam dzisiaj w bibliotece, wypożyczyłam  , bedzie do poduszki ::) Chociaz powiem wam , ze tak szybko zasypiam zazwyczaj, ze nie przeczytam  nawet kartki. Czasem kilka zdań....Nie zdąży się sciemniec na dworze... Ale  potem zazwyczaj  przychodzi jakiś nerwowy wieczór i też nie mogę usnąć...potem znów spokój ...tak juz mam ...

i tak zrobiłam olbrzymie postępy w ciągu ostatnich 2 lat...więcej rzeczy wyprowadzało mnie z równowagi i dłużej dochodziłąm do siebie ...

Potem zrobiłąm zakupy m.in. truskawki i o   dziwo! są słodkie! Pisałyście o kapuście...

Wyobrażcie sobie, że teściowa kogut podziubał ! i to kilkakrotnie...ale co... w tych miejscach zrobiły się brzydkie strupy , miejsca za zaczerwienione a nogi  opuchnięte.    Wydaje mi sie , że nawet nie odkaziła tych miejsc wodą utlenioną ... choc mówi co innego ...

Więc poradze jej tą kapustę...chociaz ona rzadko z rad  czyich korzysta, wiadomo, kazdy wie najlepiej, co dobre dla niego...
na rzazie dziewczyny....a raczej do jutra smile:)

7,620

Witajcie moje drogie dziewuszki wpadam  tylko na moment i dalej biegnę. Niunia trzymaj się będzie dobrze  odpocznij sobie i walcz o zabiegi bądż namolna to je dostaniesz. Vera napisz co pożyczyłaś  w bibliotecce może jakiś ciekawy tytulik.Dziewczyny macie czas na czytanie{ bo ja zawsze znajdę choć parę minut]. Napiszcie co ciekowego czytałyście ostatnio?  U mnie dzisiaj upał ale wisi  coś w powietrzu ja mam pranie na balkonie  a w planie zakupy a wieczorem spotkanie ze starymi znajomymi dlatego zmykam do jutra.

7,621 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-06 18:07:22)

Ja już wolna i teraz na farmie zlecenie wykonuję. I zajrzałam do kafejki ale niewiele napisane. Gdzieś Alicja wsiakła,czyżby na grafice?

Verko Ty z Jovitka to znacie smak prawdziwej kawy capuccino a ja piję ten właśnie proszek o wielu smakach. Raz kupiłam taka w saszetkach ale ona u nas droga.
A co do tego koguta to najlepiej rosół z niego ugotować a na te rany i strupy to nie kapustę tylko liście babki.Teściowa napewno wie o jaką chodzi.
Ja też właśnie słyszałam,że woda w kolanie sie odnawia. Nasi lekarze sie nie znają ,oni tylko aby ściągać /wyobrażam sobie jaki to musi być ból/ a przecież ona skądś sie bierze i trzeba ją wysuszyć.

Niu7nia może to śmieszne ale koło Ciebie napewno jest jakiś znachor.On Ci wyleczy szybciej niż ta niby nowoczesna medycyna,która Ci jeszcze żołądek popsuje przez leki.

Ewuniek ale Ci fajnie. Wesołego spotkania Ci życzę. Mnie też dzisiaj odwiedziła koleżanka.Zaraz się zaczną odwiedziny bo im po drodze do lasu na grzyby. A są już kurki i to dużo ,ja jutro chyba podjadę w swoje miejsca jak nie będzie padało.
No to zmykam na farmę bo nie wiem co tam sie już dzieje.  Miłego wieczorku .

Jeszcze musiałam odnieść się do tego zdjęcia  opalenizny na czekoladę.Straszne to.Czy ludzie nie myślą? Popatrzeć tylko na skórę tej babeczki i odechciewa sie wszystkiego. Wszystko ma swój umiar ale to przesada.

7,622 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-06 19:14:06)

Hurrrrrrra !! mam wakacje !!!... smile:):)  przynajmniej w pracy ... bo tak naprawde to wakacje zaczynaja sie dopiero w piatek ... wiec w czwartek sa ostatnie zajecia na kursie komputerowym, a po poludniu uroczyste pozegnanie dla pracownikow w restauracji za miastem ... ze wspolnym spacerem po lesie, grami i obiadkiem + prezentem w kopercie (50 euro)... i mam wolne do 30 sierpnia ...

Dzis jest bardzo przyjemny dzien ... 23 st.C troche slonca, duzo chmurek ... mozna odetchnac od tych upalow, ale podobno od jutra znow goraco ... jak w tropikach...
Cos ten remont lazienki u sasiadki przebiega wyjatkowo cicho... a moze to cisza przed burza, a jutro kiedy mam wolne, to dopiero sie zacznie ... big_smile:D:D  Dzis rano, pare min. przed osma brygada sie pojawila, bo przechodzili kolo okna mojej sypialni glosno rozmawiajac, pozniej az do 10-tej cos nosili, postukiwali, trzaskali drzwiami, dyskutowali, ale wiercenia nie bylo ...

Vero... z cappuccino (i nie tylko hahaha) jeszcze mi nikt nie dogodzil, wiec ja robie mieszanke z kilku gatunkow i smakow ...
Jako bazy uzywam klasycznego Cappuccino prod. holenderskiej m-ki Buisman, nastepnie dodaje cap. caramel + lyzeczka czekolady w proszku, obydwie tej samej m-ki, a do tego, dla poprawienia smaku Mokate cappuccino brandy, ktora kupuje w Polsce ... Dopiero taka mieszanka zadowala moj smak ... big_smile:D:D
Sama cappuccino clasic jest troche za goryczkowata, czysta caramel jest za mdla, a czysta brandy za bardzo "perfumowana"... dopiero miesznka tych trzech sortow, doprawiona czekolada ma wlasciwy smak ... 

http://img10.imageshack.us/img10/6530/cappuccino75x150.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/6109/cafeaucaramel75x150.jpg
http://img190.imageshack.us/img190/7519/hotchocolate75x150.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/240/24474.jpg

Mam bardzo duza szklanke i wsypuje 3 lyzeczki zwyczajnej cap., 2 lyz. caramel, 2 lyz. brandy i 1 lyz. czekolady + 3 lyzeczki cukru ... i wody do pelna + odrobine  zwyklego mleka ...mniamniam ... niebo w gebie ... lol:lol::lol:
Moja starsza kolezanka kiwa tylko glowa z dezaprobata, gdy ja tak to wszystko mieszam i nawet nie chce sprobowac ... no coz ... rozne sa zboczenia ... big_smile:D:D
A inne kolezanki polubily cappuccino dopiero, gdy sprobowaly mojej mieszanki ... Wszystko jest rzecza gustu ... smile:):)

A co do mocnej opalenizny, to ...  nie jestem wielka fanka ... uwazam, ze to postarza ...
U tej blondyny na zdjeciu widac, ze skora nie pierwszej juz swiezosci ... Holendrzy uwielbiaja sie spiekac na czekolade, ale niestety w pewnym wieku ta czekoladka nie wyglada juz apetycznie ... przynajmniej wg mnie ... Twarzy nigdy nie opalam, tyle co od chodzenia po ulicy ... a poza tym zakrywam, a reszta lubie, jak ma ladny kolorek, ale nie czekolady ... zbyt ciemny ...
Dwa kolory to jakby ... dla kazdego cos milego ...  mozna sie posmiac, ale cos wiecej?... raczej nie ... big_smile:D:D

7,623

Pozdrawiamhttp://iv.pl/images/93980858278332153407.jpg

7,624

No Hey Myszki!!!!! witam pochmurnym wieczorkiem............ochłodziło się ale od soboty zapowiadają upały ponad 30 stp w cieniu wow!!!! znowu dogrzeje - no ale w końcu jest Lato!!!! - i tak ma być tongue:P:P

Jovita - ma w końcu wakacje.............a Ty robisz tą mieszankę capuccino ::P:P:P lol..........każda z Nas jest inna - ja np. na początku jak to była nowość .........piłam.........potem jeszcze te zabielacze do kawy...........teraz piję kawke czarną .......i tylko taka mi smakuje,pije rozpuszczalną z rana .......a potem robię sobie w małym kubeczku " fusiarę".............

co do tej opalenizny - nie opalam sie od lat,tyle co mnie "chwyci" na rowerze..........ale mam ślady od japonek....znaczne lol:lol:
a co do rowerku :  http://s3.directupload.net/images/100706/ln9bfmma.jpg cha,cha biedne to dziecko lol:lol::lol:

dzisiaj spędziłam popołudnie leniwie - leżałam sobie słuchając radyjka,drzemiąc......

na Dobranockę wkleję wesoły obrazek : http://s7.directupload.net/images/100706/zc8ioubo.jpg   do jutra Myszki!!!!
Lubicie śmiać się z siebie samej??????  tak jak ten facet!! - bo ja tak często............ Pa!

7,625

Śpijcie spokojnie dziewczynki. Ja dzisiaj wcześnie sie położę.Oczy mi coś pieką /za dużo komputera/

http://s5.directupload.net/images/100706/omnkt2cj.gif

7,626 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-07 01:24:00)

Baska ... ja tu widuje pelno takich mamus z siodelkiem z tylu ... strach pomyslec, co by bylo, gdyby mamusi wymsknal sie jakich "niewinny" baczek ...prupru i dziecina zagazowana ... lol:lol::lol:

A co do kawy, to ja kiedys tez przez cale lata pilam wylacznie czarna z fusami i to dosc mocna ... ale 10 lat temu, juz w Holandii, nagle przestala mi smakowac ... przez jakis  czas nie pilam wcale, a pozniej zaczelam pic cappuccino, a jesli jestem gdzies, to napije sie zwyklej czarnej lurki z aparatu... Z wiekiem gust sie czlowiekowi zmienia ... Mialam kiedys krotki okres, kiedy pilam tez rozpuszczalna, pamietam jeszcze jej nazwe - Marago, a pozniej tez przestalam i wrocilam do zwyklej sypanej, az przestalam zupelnie ...

Jagodko... Ty sie wykonczysz na tych farmach ... chyba przyjelas na siebie za duzo obowiazkow... tyle ziemi obrobic i w necie i w realu ... odpocznij kobieto, zanim Ci oczy i cala reszta wysiadzie ... big_smile:D:D
Ja zrezygnowalam po 5 min. tej gry ... jak zobaczylam to pole i co musze z tym zrobic, to sie szybko wycofalam ... ale to nie takie proste ... Teraz nekaja mnie z tej farmy e-mailami, ze pole zaroslo chwastami, zwierzeta tarzaja sie w gnoju, panuje ogolny chaos i wzywaja mnie, abym wrocila i zajela sie swoimi wlosciami ... lol:lol::lol: i podobno nawet moi sasiedzi za mna tesknia ... big_smile:D  Chyba to oni zlozyli donos do gminy ... big_smile:D Tak naprawde, to ja tam zadnych sasiadow niewidzialam i wcale sie nie poczulam pania na wlosciach ... zadnych zwierzat jeszcze nie kupilam i do tego pola tez sie jeszcze nie zabralam... Nie miala baba klopotu, kupila sobie gospodarke ... big_smile:D i co ja dobrego zrobilam ... teraz mnie scigaja ... big_smile:D:D chyba dam ogloszenie, ze oddam farme w dobre, pracowite rece ... big_smile:D:D

Gizelko ... ta Twoja plywaczka tez dobra... lepiej, gdyby opalala sie w stroju Ewy ... big_smile:D:D

A teraz pora pozmywac i zamknac goscinne wrota naszej kafejki ...

http://img682.imageshack.us/img682/824/netkafejkanoc.jpg

Spijcie smacznie, Zabusie...  D O B R A N O C .... i   d o   j u t r a ... smile:):)

http://img3.imageshack.us/img3/2376/wodnistyaniol.jpg

7,627 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-07 06:35:53)

Dzień dobry ...... ale dziś ze mnie ranny ptak.A pogoda o 360 stopni się zmieniła. Pochmurno,zimno i chyba będzie padać.

Jovitko nic się nie martw. Nic Ci nie zrobią.Każdy ma prawo zrezygnować nawet w połowie. A u Ciebie to niby jakie pole mogło chwastami zarosnąć.Dopiero od 17 poziomu może zarosnąć łąka którą się wtedy dostaje.A sąsiedzi nie maja nic do Ciebie.Mogą w każdej chwili  drugiego sasiada zwerbować. Ja już tak miałam jak mi jeden przestał grać.To go wyrzuciłam i drugiego wzięłam.  Tu nie ma nic na siłę.

Idę pozbierać plony co mi przez noc urosły i nowe posieję i 4 godziny spokoju.Ja z ciekawości gram....co dalej?To chyba taka babska ciekawość.
A z tą kawą to u Ciebie cała celebracja. Ale chociaż smakuje. Ja słyszałam ,ze my nie znamy w Polsce prawdziwego smaku capuccino.Tylko we Włoszech jest prawdziwa. No cóż dobra i taka jaka jest. Mi tam smakuje.

Pozdrawiam Was dziewczynki i miłego dnia życzę a sama lecę na farmę online,póżniej na farmę real i do przychodni wreszcie.

http://s5.directupload.net/images/100707/eigcoqfy.gif

7,628

Witam tradycyjnie rankiem wszystkie Myszki

http://s7.directupload.net/images/100707/hppa6oiv.jpg

Ala - czy to czasem nie Tw~ój obrazeczek?????????????

Jovita oddaj "farme" w pierwsze chętne r~ączki lol:lol:  lepiej poleżeć jak Tw~ój piesek ,pić ch~łodne   p i ff k o !!!!

http://s3.directupload.net/images/100707/46eqa29t.jpg
.....lubię tak z rana posiedzieć sobie spokojnie...........nikt sie nie pl~ąta
Morawa coś wczoraj nie by~ła  i Lena,Ala,Lodyga ,Ladyred   hallo dajcie znak !!!

http://s1.directupload.net/images/100707/h2y85p8w.jpg

no zmykam ...........zaczynam dzień od swojego ma~łego  SPA............do potem....Pa! Pa! tongue:P:P

7,629

pozdrawiam ,te upaly mnie stresuja ,dzisiaj fajnie chlodno ,ale rekordy goraca nadchodza 35w cieniu ludzie to tylko w wodzie siedziec ,jovitko holandia wygrala .http://i46.tinypic.com/w9act4.jpg

7,630

Dzieńdoberek  żabeczki-neteczki
Po wczorajszych obfitych opadach deszczu powietrze bardziuej do oddychania, rześkie .
Ale ponoc od jutra znowu nadciągają upały z zachodu i dobrze bo w końcu mamy lato.
Jutro praca spoiłeczna /są , kuratorium/ pewnie dopiero pod wieczór zawitam do kafejki a rano zaraz wcześnie wyjezdżam .
KOlano mniej obrzekniete i jaby mniej bolało .
Dziewczynki w YSKU są piękne sznurkowe forany - promocja do dzisiaj ;
Kupiłam na cały mój dół czyli parter - super to wygląda .
Mam głowę pełną planów - zmykam  realizować je .
Pozdrawiam
,http://img1.vpx.pl/up/20100707/4779.gif

7,631

http://img1.vpx.pl/up/20100707/2095.gif    Facet na czacie koresponduje z blondynką.
-Piszemy do siebie już od dwóch tygodni,moglibyśmy spotkać się w realu?-pyta mężczyzna.
-Ale u mnie nie ma Reala, możemy spotkać się w Biedronce?
http://img1.vpx.pl/up/20100707/2095.gif
45-letnia mama tłumaczy 19-letniemu synowi, informatykowi:
-Ile razy mam ci powtarzać, ze ja cię urodziłam a nie ściągnęłam z internetu!
http://img1.vpx.pl/up/20100707/2095.gif__________________
Przychodzi facet do kafejki internetowej.
-Dzień dobry! Czy jest jakiś wolny komputer?
-Nie, są tylko szybkie..
Przychodzi kobieta do apteki:
- Macie jakiś naprawdę skuteczny środek na odchudzanie?
- Tak. Plastry.
- A gdzie się je przykleja?
- Na usta.

7,632

Witajcie!

http://img15.imageshack.us/img15/7561/wodospadc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

7,633 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-07 12:28:35)

Witajcie Dziewczynki ... smile:):)  Dzisiaj sobie zdrowo pospalam ... ostatnia noc przed upalami ...:D:D:D
Za oknem 26 st.C, a ma byc podobno 29 ...i pelne slonce na bezchmurnym niebie ...
Wstawilam juz pranie, zaraz powiesze na balkonie, a za godzine umowilam sie z mlodsza kolezanka na spacer po lasku/parku ...
Dzis mam wolny dzien, zadnych zajec poza domem... wlasciwie to mam ostatnie spotkanie kolka malarskiego, ale olewam, bo ostatnio nic tworczego nie moge z siebie wykrzesac ...
Na biezni w taki upal trudno sie chodzi, stopy w adidasach sie poca i nie tylko stopy ... big_smile:D:D  a na swierzym powietrzu to zupelnie co innego ...

Ja wiem, Dziewczynki, ze z powodu zaniedban obowiazkow wlasciciela farmy nikt mnie nie zlinczuje ... tak sobie tylko zartowalam, ale e-maila wzywajacego mnie do pracy rzeczywiscie dostalam ... bardzo mnie zaskoczyl i jednoczesnie ubawil ... lol:lol::lol:

Ja tam do pracowitych nie naleze, wiec samo myslenie o robocie na farmie mnie meczy, a co dopiero prawdziwa na niej praca ... big_smile:D:D nawet nie chce o tym myslec ... Moja wlasna farma w realu (mieszkanie) stoi odlogiem, to trudno, zebym brala na siebie jeszcze prawdziwa orke, na ktorej sie kompletnie nie znam ... big_smile:D:D

Z dowcipow sie usmialam, wszystkie dobre ... i prawdziwe ... lol:lol::lol:
Czyli dzionek dobrze zaczety ... jestem wyspana, wysmiana i wkrotce bede tez wybiegana i wygadana ... big_smile:D:D czego mozna chciec wiecej ?... big_smile:D:D

Holandia wygrala z Urugwajem i w niedziele gra w finale  ... jeszcze niewiadomo z kim ... wszyscy przewiduja, ze z Niemcami ...
To sa nie tylko sasiedzi, ale i rywale we wszystkim ... we wzajemnych stosunkach niewiele jest sympatii ... wbrew pozorom Niemcy, jako ludzie maja duzo wiecej wspolnego z Polakami, niz z Holendrami ... poza jezykiem ... big_smile:D:D
Bedzie wiec "goraco"...

Wspanialego dnia Wam zycze ...  i do potem ... smile:):)

Verko ... Jaki piekny obrazek ... chcialabym sie tam znalezc ... w tym pieknym, magicznym  swietle ... wodospadu ... smile:):)

http://img231.imageshack.us/img231/788/35v9pxpc.gif

7,634

No Hey Myszorki !!!!!!

Verka - to chyba Twój pierwszy obrazek ???????? jak się nie mylę - oczywiście ,albo nie sama już nie wiem.........

Morawa no co Ty - upały Cię stresują???????????  - to co wolisz chlapę jesienną???????????

Niunia u mnie YSKU  nie ma...........a może budują..........jak długo u nas nie było marketów tak od 5 lat wyrastają wiecznie nowe...........teraz znowu 3 nowe budowy zaczęte..........dla mnie fajnie...........jest gdzie pochodzić........
Jovita pisze : samo myślenie o robocie na farmie mnie męczy ............. lol:lol::lol: dobra jesteś!!! lol szczera cha,cha

u mnie dzisiaj na przemian ciemne chmurki ze słońcem......na polku przyjemniej niż w domu..........jadę na rowerku do Galerii.........może nie bedzie padać..........no to spadam

http://s10.directupload.net/images/100707/2fmifjbb.jpg do potem......Pa!

7,635

schiz tylko ze zemnie sie leje ,uderzenia ,leki  i nerwy i cala mokra jestem ,bylam dzisiaj obciac wlosy ,w ciuchu kupilam 3bluzeczki i spodnice  nowki wydalam 12zl za wszystko a fryzjer 18zl ,robie obiad ,mam kopytka i mieso ,zaraz brokuly wlacze hi hihttp://img169.imageshack.us/img169/4392/ahrno64ox0.gif

7,636 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-07-07 15:35:38)

tak. masz rację schiz, to mój debiut , syn mi podpowiedział iteraz nie wiem czy powtórze big_smile:D. tak szybko to sie działo ...

też sie ubawiłąm, jak czytałam zmagania Jovity na farmie:D:D , sama mysle czy nie spróbować, skoro tyle sie tam dzieje smile:)

u mnie nie ma Ysków , a wogóle to  firanki sznurkowe? jak wyglądają ? bo tak...firanek nie kupuję od lat...

wszystkie poddawałam tata temu, a teraz mam żaluzje i zasłonki tiulowe...z tymi żaluzjami nie jest bardzo nowocześnie i  elegancko ale póki co spełniaja swoją rolę...w okna  zaglądają ludzie idący drogą

...
ewuniek...co do ksiązek, to ostatnio wypozyczyłam o numerologii i jeszcze z psychologii, z tym ze te ostatnie musze dobrze przejrzeć przed wypożyczeniem , żeby były napisane przystępnym dla mnie językiem , jedną mogę polecić , jest naprawde interesująca: " Mężczyzna pozwala kochac" Wilfrieda  Wiecka,   

" odwazna i prowokacyjna ksiązka psychologa niemieckiego....poświęcona analizie stosunków między kobieta a mężczyzną . Autor stwierdza w niej , że mężczyzna pozwala kochac kobiecie, kochac siebie. Sam jednak nie kocha, utożsamia bowiem miłość z pożadaniem i seksem"  - to cytat z recenzji, autora brak.

Może ten fragment brzmi troche nudnie czy ciężkawo, ksiązka jest jednak lekka i ciekawa...:):)

7,637

witam
i u mnie po deszczu i chlodniej
zaliczylam dermatologa grzybek mnie atakuje ranki miedzy palcami
juz kupilam specyfiki i kuruje lapke
zmeczona jestem dzisiejsza noca
nie dalo sie spac
okno otworzone od wsch i nie czuc cuga
od zach wieje trzeba bylo okno zamknac co by w przeciagu nie spac
tak po za tym jest ok
pozdrawiam was wszystkie netki smile

7,638

Witam czytalam jak pisalyscie o kawie  ja sobie sprawilam juz dawno cisnieniowy ekspres  jest super sprawa  ,naprawdę polecam ,zawsze można sobie samej zrobic dobrą kawkę http://iv.pl/images/92905565487752050175.jpeg

7,639 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-07 19:58:40)

Już się obrobiłam i zaraz tylko na targ/online oczywiście/ ,sprzedać to co naprodukowałam.
Dziwię się Jovitko ,że pisali do Ciebie. Ale widocznie teraz po zmianach sąsiedzi już są od początku i to oni interweniowali. Bo tak to im  graczy nie brakuje,cały świat w to gra, a najwięcej Niemców i Anglików. Jedna sąsiadka cos pisała do mnie ale co z tego jak ja angielskiego nie znam na tyle,żeby ją zrozumieć.

Byłam u swojej rodzinnej.Mówię jej,że te leki odstawiłam co mi przepisała bo mi serce stawało. Brać,brać mówi. To nie od tego.Tylko trzeba się oszczędzać. To co mam leżec?Nawet na ekg mi nie dała skierowania. Na uspokojenie mi dała,mówi że to też nerwowe.

Morawko  ja jak wejdę do ciuchlandu to od razu mam uderzenia do głowy i zaczyna mi sie od tych szmat kręcić w głowie. Podziwiam te kobiety tam ryjące. Robiłam kilka podchodów ale to nie dla mnie.

Verko ale dałaś wejście z tym obrazkiem. Jak z nieba zstąpienie i to Witajcie. Tak to ja odebrałam. Dobre było.

Gizelo ekspres mam już 3 lata tylko stoi nieużywany. Bo ja kawy nie piję a dobrej cappuccino chyba on mi nie zrobi ?
Idę teraz na targ i będę tu zaglądać.        Pozdrawiam

Lenko na te ranki między palcami to wiedziałam co najlepiej i szybko goi.Ale teraz nie moge sobie przypomnieć.Ale jak tylko będę wiedziała to Ci napiszę.

Dziewczynki  ,kiedys za młodu to książki połykałam. A teraz chyba mam przesyt bo mnie odrzuca od czytania.A znam osoby co dopiero teraz na starość czytają bo za młodu im się nie chciało.Widocznie coś w tym jest zeby bilans wyszedł na 0.

Niu7nia  słyszałam o tych firankach i nawet je widziałam w sklepie. Ładne ale koło mnie nie ma Ysku.Może wcześniej bym sobie kupiła ale zastanawiałam się jak to prać? A jak się te sznurki pogniotą i poplączą to dopiero  masakra.I dałam sobie spokój.

7,640

Witam przed wieczorkiem        ależ jestem zmachana ale to potem.........

Morawko !!! biedna Ty jesteś z tą "klimą" ..........musisz sobie radzić bo Ci przecież nie pomożemy ......trudno musisz to przejść....
a tam nerwy .......wyluzuj..........dobrze zrobiłaś,że byłaś u fryzjera - tylko czy zadowolona jesteś ze ścięcia????????
Znowu sobie sprawiłaś " nowe ciuchy" - i to jest fajne   aby się cieszyć drobnostkami............ja też wczoraj kupiłam sobie fajną podkoszulkę za całe 2,5 zeta - to zaszalałam nie?????  ale ja sie cieszę ,bo fajna ,taka na mnie, nie widać oponek lol:lol:i na czasie

Verka to jednak miałam racje - nie bój żabska - próbuj sama- ja też bardzo długo nie mogłam załapać - sama się głowiłam - o jeny ja nawet nie wiedziałam jak i gdzie te pliki zapisać,podpowiadały mi przejedż kursorem a ja nawet tego nie wiedziałam co to jest lol:lol: ale w końcu załapałam.........raz mi pokazał Syn - ale jak to młodzi - szybko- on poszedł - a ja tego nie umiałam powtórzyć............jak coś nie kumasz to pytaj My -Ci podpowiemy......to jest proste.........
Lena leczy łapkę....              a u mnie nie padało
Gizela fajny ten ekspres ćiśnieniowy - ale ten to napewno ponad 200 zeta kosztuje....

pojechałam do tej mojej galerii - podeszłam wreszcie ładne sandałki na siebie - takie na płaskim,kolor taki blady brudny róż ze srebną  ozdóbką na palcu i na zapinaniu też taka ozdoba srebna- ja mam ciężko kupić buta bo noga niby małe 36 a muszą być szerokie na podbiciu- kupiłam zadowolona- przyjechałam na swoje osiedle - prawie koleżance pokazywałam,mój zakup - no i ona wypatrzyła że ta ozdóbka źle przyszyta - zjadłam kolacje- i SRU - znowu na rower - pojechałam wymienić..........na miejscu okazało się,że tego rozmiaru już nie ma - inne-niepobały mi się - naprawią to - w ciągu paru dni ............i tak zostałam z paragonem lol:lol:

7,641

Witajcie słoneczka w ten chłodno-deszczowy dzionek {dopiero  teraz się coś przejaśnia}. Jestem fanką dobrej,mocnej i najlepiej fusiastej kawusi ale czasami lubię sobie odmienić i piję rozpuszczalną z mlekiem a jak chcę zaszaleć to mrożoną{ ale tylko w jakiejś kawiarence}. Morawa  super że sprawiłaś sobie tyle radości drobny zakup ale frajdy co nie miara .Trzymaj się  i  nie jeśteś sama w temacie klimakterium ,ja nie mogę sobie poradzić z oblewającymi potami. noszę nasączone chusteczki ze sobą   .Schiz warto czekać parę dni na te sandałki już je widzę są ekstra ńiskie i ładny kolor  zawsze się przyda.  Też sobie dzisiaj kupiłam ciuszka aż za 5 zł spódnice i bluzkę {ale z nas oszczędne dziewczyny].  Lenka kuruj nożki to trudna sprawa ale dasz radę tylko trzeba systematycznie stosować smarowidła.  I na koniec wiadomość zaczełam zwracać większą uwagę na to co jem i zmnejszać podgryzacze{trzymajcie kciuki}Może jednak uda się oddać te wredne 5kg.Do miłego...

7,642

Pozdrawiam kochana Schizi 49 tecisnieniowy to 500zł ale naprawde warto wydac bo on robi dobre capuczino  ze palce lizać  pahttp://iv.pl/images/67990949361100717235.gif

7,643 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-07 21:19:52)

No tak ja czasami nawet wieczorem nie mam spokoju...........a to telefony.........potem ja musiałam zadzwonić.........
potem sąsiadka przyniosła mi fuchę umyslową .........musiałam sobie zakonotować co i jak.........no ale od razu dostałam trochę swojszczyzny ,kiełbachę,pasztet i kaszankę  a trochę grosza tez wpadnie..........a ja na to jak na lato lol:lol:

Jagoda pośmiałam się z Ciebie lol:lol: - zdanie do Very lol  i o kobietach ryjących w szmatach lol:lol:   dobre..............
no kochana idzie się do takiego Pewexu - co wszystko poukładane wg.asortymentu i kolorami.........ja takie lubie.........

w kuchni mam pierdel - jak zwykle - ale ja wieczorem nie lubie myć - albo zaraz po obiedzie - albo mi tak właśnie zostanie.....

Ewka trzymam za Ciebie - za te 5 kg - bo sama chcę tyle zrzucić - i nic z tego jak narazie- dzisiaj namachałam lekko 15 km,
kolacyjkę w postaci 2 kromek chlebka orkiszowego - jadłam po 17 - już wiecej nie jem ............i co ??? - OPONKI - są!!!!!!!

no spadam - do jutra Myszki http://s5.directupload.net/images/100707/n4aubgh3.gif Pa!

O żesz Ty w mordę jeża - 500 zeta - to dla mnie cena z kosmosu...........No ale co drogie to tanie - tak już jest !!!Pa!

spadam!!!!

7,644 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-08 07:29:04)

Wiecie ile zarobiłam na targu? Ponad 4000 sianogroszy. Powiecie  wirtualne,no i co z tego jak w  bankach realnych też sa wirtualne . Teraz kupię sobie kurnik XXL i zamiast 2 godzin to w godzinę mi kura urośnie.
Ale ciecinnada ale niegrożna.

Schiz u nas też są takie szmateksy  posegregowane. Cała ściana wieszaków bluzek. I weż wybierz. W głowie się kręci od tych wzorów. Te kobiety co je przeglądają podziwiam. One muszą mieć zdrowie i cierpliwość. Bo nie wierzę,że pierwszą lepszą weżmie i już to jest ta. A te tanie po 1 lub 2 zł to w pudłach  grzebią. .Przyznasz mi rację?
Popatrz czasami na zegarek ile czasu zajmuje Ci znalezienie jakiejś fajnej rzeczy. Ja tam wolę sklepy albo bazary.
Na markach ciuchów sie nie znam. Wiem ,ze jakichś pum i adidasów szukają. Ale to ciężko wygrzebać tak słyszę z opowiadań.

Jovitko Ty się wypowiedz czy da się w ekspresie zrobić cappuccino,jeśli tak to jakie składniki dodawać. Ale nic nie piszesz o tym więc myślę ,że chyba lepiej kupić gotową w sklepie.

Chyba już mnie tu nie będzie więc życzę Wam Dobrej i spokojnej nocy.

http://s7.directupload.net/images/100707/gkrgcltm.gif

7,645 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-07 21:58:11)

Dzis jest super przyjemna, letnia pogoda ... ciut mniej, niz zapowiadano, bo "tylko" 27 st.C i do tego lekki wiaterek ... wprost wymarzona pogpda na spacerek ...
Zrobilysmy z kolezanka wielkie kolo po lasku/parku rekreacji ... posiedzialysmy troche na laweczce nad zalewem ... Na plazy bylo sporo osob, ale piasek cos mnie ostatnio odrzuca ...
Wrocilam do domu po 17-tej clkowicie zaspokojona, jesli chodzi o ruch ... big_smile:D:D niestety znowu nabawilam sie kontuzji ... odparzenia stopy ...
Normalnie przy dlugich spodniach nosze zawsze cienkie skarpeteczki ... ale na spacer przywdzialam krotkie spodenki, wiec sandalki zalozylam na gole stopy, bo skarpetki glupio by wygladaly ... no i delikatne stopki od razu zaprotestowaly ... big_smile:D:D
W pozegnalnym spacerze jutro udzialu raczej nie wezme ... musze stopie dac troche czasu na wydobrzenie ... W piatek znowu sie umowilam z kolezanka na lazenie ... nie wiem, czy dam rade ... najwyzej ponalepiam plastry, wezme inne buty i zrobimy mniejsze kolko ... w koncu  to my same decydujemy, wiec latwiej znalezc najlepsze wyjscie ...

Vero ... jesli to byl rzeczywiscie Twoj wlasny obrazek, to ... mialas super wejscie, super poczatek !!! smile:):):) tylko tak dalej ... zycze Ci baaaaardzo wielu pieknych prac  i duzo przyjemnosci z ich tworzenia ...   ja tez sie przymierzam ... w przyszlym tygodniu ... ale nie wiem, co z tego wyjdzie ... moze to samo, co z ta farma ... big_smile:D:D

Morawko ... te dolegliwosci klimakteryczne masz tez z nerwow ... Jesli umysl jest niespokojny, to wszystko, cale ciala "siada" ...
Ja tez jestem w okresie klimakterium i wlasciwie nie mam objawow ...  jedynie leciutkie przyplywy ciepla i to rzadko ... Jest to dla innych zupelnie niewidoczne, a ja sama ledwo to rejestruje ... Poza tym czuje sie bez zmian ... zawsze w dobrej kondycji i w jeszcze lepszym humorze ... big_smile:D:D 
Moja mlodsza kolezanka to przy mnie staruszka ... wszystko jej dolega i wszystko ja boli ... cala bidulka zestresowana ... i ta druga  mlodzsza kolezanka w niewiele lepszym stanie, tylko mniej o tym mowi ... ale nie musi mowic ...

Lenka ... na grzybka dobre jest moczenie stop w sodzie ... kolezanki syn sobie wyleczyl tym sposobem i my tez co jakis czas to stosujemy przy zwyklej pielegnacji stop, bo to swietnie zmiekcza skore i latwo usunac zgrubialy naskorek, wiec jest dobre na wszystko ... Tutaj sprzedaja sode krystaliczna, troche grubsza ... to nie jest absolutnie soda spozywcza ... nie mam pojecia czy jest jakis odpowiednik polski ... Nazywa sie to tutaj (w tlumaczeniu) "czysta soda" i lezy na stoisku chemii gospodarczej w kazdym supermarkecie ... prosty srodek i bardzo skuteczny ...

O powaznym odchudzaniu na razie nie mysle ... jutro mam kolejny, na szczescie ostatni, dzien pozegnan i ...wielkie zarcie ... big_smile:D:D

A co do kawy i roznych aparatow, to ... dopoki moge spelnic swoje wymagania smakowe metoda prosta i tania... na tym poprzestane ... ale jesli sprobowalabym u kogos i ... zakochalabym sie, to zadna sila nie powstrzymalaby mnie przed kupnem tego cudenka ... big_smile:D:D  ale tutaj raczej mi to nie grozi, bo tu w zdecydowanej wiekszosci ludzie sa baaaaaardzo tradycyjni ... i preferuja zwykla kawe ... ostatnio furore robi aparat do kawy "Senseo" ... od kilku juz lat obecny na rynku ... kupilam taki dla gosci i jako ozdobe do mojej bialo-czerwonej kuchni ... normalnie sa w jednym kolorze, a wzorzyste to byla krotka seria 4 lata temu ...

http://img534.imageshack.us/img534/4181/stadskanaalzima276.jpg

http://img709.imageshack.us/img709/8423/stadskanaalzima277.jpg

7,646

Jagodko... z tego, co wiem, do ekspresu wsypuje sie kawe, wiec mozna dowolnie mieszac, co sie chce, a wiec na pewno moglabym zaparzyc sobie moja wlasna wersje cappuccino ... tylko nie wiem, czy roznica w smaku wynagrodzilaby mi wysoka cene ekspresu i to cale parzeeeeenie, czekaaaanie i mycie ... tego nie wiem ...  dlatego na razie pozostane w blogiej nieswiadomosci i bede robic prosta, tradycyjna  metoda swoja mieszanke, ktora mnie calkowicie satysfakcjonuje ... ale, tak jak powiedzialam... jesli sprobowalabym gdzies i zasmakowala, to ... stac mnie na wszystko ... big_smile:D:D

7,647 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-08 00:07:10)

http://img714.imageshack.us/img714/1785/4184hawajeteczalakachmu.jpg

Juz Was pozegnam, Dziewczynki ...  jutro czeka mnie dlugi i ciezki dzien, choc w pewnym sensie rozwnez przyjemny ... smile:):)

Jutro ma byc straszna goraczka i czeka mnie sporo chodzenia, a wlasnie przebilam 3 pecherze, ktore mi wyszly na stopie ... pod spodem, na malym palcu i od wewnetrznej strony ...
Nie wiem, co to jest, ale juz nie pierwszy raz mam taka sytuacje, ze przed waznymi imprezami odparzam sobie stope ... chyba moja podswiadomosc w ten sposob sie broni ...
bo tak naprawde, to wcale mi sie nie chce isc ... no ale umowilam sie z kolezanka, asystentka na kursie komputerowym, ze zabiore sie z nia samochodem ... ta uroczystosc odbywa sie za miastem, wiec nie mialabym czym dojechac ... Zawsze w takim przypadku jade z nia i jeszcze jedna babeczka, ktora tez nie jest zmotoryzowana ... uczynna kobitka ...:)

Ale najpierw musze zakustykac na kurs ... w te i spowrotem dobre 5 km ... ze zdrowymi stopami, to smigam tylko sie za mna kurzy, a jutro bede miala tempo osoby kontuzjowanej, wiec bede musiala wczesniej wyjsc ...

D O B R A N O C   Dziewczynki... spijcie slodko i  do  j u t r a  ... smile:):)

http://img571.imageshack.us/img571/3707/carmenz.jpg

7,648 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-08 07:26:22)

Dzień dobry    Wstawać    .....piękny dzień się zapowiada

Schiz ,Jovitko jak Wy pogrubiacie te literki ze wasze posty są tak wyraziste? Staram sie juz rozdzielać tematy ale i tak  to wszystko w kupie . A Wasze tak ładnie i profesjonalnie wygladają.

http://s3.directupload.net/images/100708/ksqtmkzg.gif

Przez tą farmę to chociaż wcześnie wstaję i jestem pierwsza  .Już wszystko porobione mam i nie mam pomysłu co tu dzisiaj robic.

7,649

Witam i zapraszamhttp://iv.pl/images/79186998453615996509.gif

7,650 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-08 11:59:17)

Witam w samo południe...........prawie lol:lol:

Jagoda - dzięki za pochwałę ...........pogrubianie jest proste..........najlepiej wejdź sobie -Tu pod spodem - jak piszesz - jest takie coś jak :tagi włączone - pokukaj tam zapisz sobie - rób dokładnie jak tam pisze  [color=#FFOOOO] nie wiem czemu nie wychodzi mi kolor czerwony [/color]

Przyjemnego dnia ...........do potem.............

http://s3.directupload.net/images/100708/6zegplwf.jpg

na spacerek !!!!! dziewczynki ............no spadam już...........

specjalnie tego nie marzę - żebyś widziała jak to się robi ( to o kolorze czerwonym)

a co Pewexów jeszcze - chodzę do 4 sklepów- wchodzę i rozglądam się- musi mi coś wpaść  w oko - ostatnio to przeglądam tylko podkoszulki i spódnice..............czasami pogrzebię parę minut..........a czasami w ciągu minuty wychodzę.........
ludzie - lubią grzebać - przeglądają wszystko jak leci..........to jest taki mały rytuał........kobitki to lubią.......pogada się....spotka się znajomą.............ja ostanio mierzę w przymierzalni...........bo wyszukuję ładne podkoszulki .......tylko One są za małe i za obcisłe...cha,cha -  oczy mam z tametgo roku...:lol: tongue:P:P

7,651

pozdrawiam ,tak ten moj przekwit i nerwy i zawroty i jakies tam rozne g...........tak sie przyczepilo ,dzwioa do mnie do pozniej hi hihttp://republika.pl/blog_jd_391030/1068912/sz/kotki_09.jpg

7,652 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-08 12:12:37)

Dzięki Schiz ale ja się boję gdziekolwiek dotykać. Już chyba gdzieś nacisnęłam bo znów mi bateria nie ładuje i jadę od dłuższego czasu na prądzie. Ale mój zięć jest tak zapracowany  i ja go rozumiem ,że nie moze nawet wpaść i zobaczyć.A jak działa to niech działa. Tylko to co on mi pokaże to umiem zrobic.

Wróciłam właśnie z ogrodu.Poszłam opleć ogórki a nazbierałam 5 litrowe wiaderko ogórków i zaraz zrobię małosolne. A od jutra zacznę po kilka słoiczków /ile zbiore/ robic na zime.  A pleć ich nie bedę bo jest sucho a widzę,że one w tym badylku maja cień wiec mam jedna robotę z głowy.

No to wracam do realu i muszę jeszcze zrobić gyros /tak mi sie zachciało/ i wczoraj wszystko kupiłam.

Piękny dzień u mnie. Wszystko pootwierane /okna i drzwi/ pieski sobie biegają i ciągle obszczekują jak ktoś jedzie.Cisza,spokój. A planowałam dzisiaj na kurki do lasu ale jutro rano podjadę bo w sobotę to całe miasto ruszy i wydłubia z ziemi.
Co to Alicji nie widać? Czy znów do córki pojechała? Bo na pewno by sie pokazała.

http://s10.directupload.net/images/100708/2owjth49.gif

7,653

Witam kochana Jadogo 60 pisalam do Ciebiemejla jak masz sobie zrobic grube litery a ja teraz zobaczę czerwone czy wyjdą [/b]pa pa [/b][color=#FFOOOO] POZDRAWIAM [/color]

7,654 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-07-08 12:53:39)

Część dziewczęta !

Podobnie jak u was , pogoda prawdziwie letnia...słoneczko , na razie lekki, ciepły wiaterek...

tez czasem zaglądam do ciuchlandów, ale coraz rzadziej...jak dla mnie bardzo wyczerpujące zajęcie  i w pomieszczeniu choćby nie wiem jak dużym i przewiewnym, powietrze ciężkie ...to od tych ciuchów noszących ślady poprzednich właścicieli , tych widocznych, a bardziej tych niewidocznych.

zgadzam sie z tymi , którzy mówią , że wszystkie przedmioty i ubrania  poprzednich włąścicieli, maja jakąś energię i jesli staniemy sie posiadaczami takowych, ma to wpływ na nasze  samopoczucie.

Np, meble. Kilka lat temu, po smierci mojej bratowej , mama wzieła do swojego mieszkania kilka mebli z mieszkania bratowej ( brat nie mieszkał z nią)na przechowanie , żeby potem oddać ich dzieciom . A były to meble przedwojenne, w krórych ona gustowała.

Jak przyjechałam , do mamy w dwiedziny, powiedziałam , że powinna się ich jak najszybciej pozbyc. Nie umiałąm tego wytłumaczyc, W ich pobliżu byłam jakaś przytłoczona , w kazdym razie miałam nieprzyjemne odczucia.
Wiem , że część sprzedała , pieniądze dała wnuczkom, ale  zachowała jeden duży mebel ( nawet nie wiem jak sie to nazywa,  rodzaj przedwojennej meblościank) i mała szafkę . Trzyma u siebie w pokoju , gdzie śpi , ale mówi , że jej to nie przeszkadza, więc może to kwestia uprzedzeń i jakies podatności na  takie opinie.

Za 2 godziny wybieram sie na pierwsze zajęcia z tego kursu komp. Czeka mnie  kilkunastkilkometrowa przejażdżka rowerkiem, oby tylko nie pod wiatr ..na razie

życze miłego dzionka  smile:)

a  tamten   obrazek ,  ściągnięty

7,655 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-08 13:15:32)

Witajcie Dziewczynki ...   jestem juz po kursie, a wlasciwie po pogaduszkach przy kawie i ciasteczkach ... ciasteczek, o dziwo, nikt dzis nie ruszyl, za goraco ... za to kawa miala wyjatkowe powodzenie ... big_smile:D:D To bylo ostatnie spotkanie przed wakacjami ...
Na kurs i spowrotem kustykalam drobnymi kroczkami, jak gejsza ...  lol:lol::lol:
Poszlam w rozchodzonych klapkach i dreptalam z obolala stopa w polowie wysunieta z buta ... Najbardziej dawal mi sie we znaki maly palec, caly skrwawiony... 
To takie smieszne ... w sumie to przeciez blahostka, ale strasznie uciazliwa ... czuje sie tak, jakbym miala co najmniej zwichnieta stope...
Kolezanka przyjedzie po mnie o 14.30, wiec mam jeszcze troche czasu ... Oczywiscie o wspolnym spacerze nie ma mowy  - bede siedziala na tarasie i leniwie saczyla drinka ... oczywiscie, nie ja jedna... obydwie moje kolezanki z pracy tez, bo nie przepadaja za chodzeniem i wola juz jazde na rowerze, niz spacer ...

Jagodko... zeby pogrubic litery wpisujesz  literke "b" w nawiasie, nastepnie tekst i konczysz wpisujac w nawiasy "/b", oczywiscie bez cudzyslowu ... a kolory robi sie w ten sam sposob, zajrzyj pod te tagi, jak Ci poradzila Schiz ... Ja kolorow nie uzywam, bo trzeba za duzo wpisywac, a ja jestem na to za leniwa... big_smile:D:D lubie proste i krotkie sposoby...

http://img52.imageshack.us/img52/5320/289juag.gif

7,656 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-08 14:15:28)

Witam kawkowo - melduję posłusznie,że popołudnie już mam dla siebie..............

ja robię obiad na 13 - bo Syncio robi na 2 razy - wychodzi o 13,30 - dzisiaj zjedliśmy sobie spokojnie,umyłam gary,zrobiłam kawcię,zasiadłam do kompa i czytałam sobie w między czasie ,syn zamknął się u siebie w pokoju aby coś tam  uczyć sie......mija godzina jego wychodnego ( miał w planie jechać na rowerze)..........jest już 13.40 .......cisza w pokoju .........wchodzę a on śpi w najlepsze .........mówię :wstawaj do pracy...........przebudził się.........patrzy na zegarek i mówi :  a obiadu nie będzie.......:lol::lol:

Gizela Tobie też kolorek czerwony nie wyszedł lol:lol::lol: - zrobiłaś błąd ,nie potrzebnie dałaś tą "/" kreseczkę przed kolorem i dlatego - a znajdź tam u mnie ....błąd ....poważnie piszę i pytam...........

Jagoda ucz się się tego pogrubiania - nie bój się nic nie sknocisz

zmykam na rowerek - muszę przydybać mojego hydraulika,bo widzę,że na urlop zjechał,trzeba zaplanować

http://s10.directupload.net/images/100708/q4yfgu4l.jpg  pokupować co potrzebne ,żeby mi takie cudo nie wyszło  tongue:P:P

Gizela tak patrzyłam dokładnie teraz - dobrze mam wystukane i nie wyszło??? tak jak mi......
to przed pa pa dałaś tą dodatkową "/" Kto  r o z g r y z i e     ten czerwony kolor?????!!!!!Pa!

7,657

Vero ...  masz calkowita racje z tymi uzywanymi rzeczami ...:):):)
Juz wczoraj chcialam o tym napisac, gdy po raz kolejny "chwalilyscie" sie swoimi zakupami, ale zrezygnowalam, bo pomyslalam sobie, ze powiecie ... o, paniusia sie znalazla ... big_smile:D:D a to wcale nie o to chodzi ... jestem po prostu strasznie wyczulona na obca energie ...
Moi rodzice nie brali nigdy nic uzywanego, woleli miec skromniejsze, ale nowe ... 
Nigdy nie nosilam niczego po mojej siostrze, bo na szczescie, nie musialam... Moja siostra bardzo niszczyla ciuchy, a moja mama swietnie szyla i potrafila wyczarowac cudenka, niemal z byle czego.  Nie cierpiala przerobek, wiec wolala uszyc nowe ... Poza tym sponsorowala mnie moja ukochana ciocia, spelniajac wszelkie moje zachcianki ...
Kiedy obydwie z siostra bylysmy juz panienkami, siostra chciala wymieniac sie ciuchami, ja nigdy ... Czasem brala cos bez mojej wiedzy i wtedy mialam straszny problem ... Pomimo solidego prania, czulam sie w tym ciuchu nieswojo, niemal dusilam sie, tak jakbym miala kogos na plecach, to bylo bardzo niemile uczucie i mijalo dopiero po kilku praniach i intensywnym noszeniu ... Oczywiscie, wtedy nie wiedzialam na czym to polega... siostra takich odczuc nie miala ...  Teraz wiem, ze jako wrazliwa duchowo osoba, odbieralam w ten sposob jej energie...  Z tych powodow nigdy nie kupuje uzywanej odziezy ... W Polsce nie kupowalam absolutnie niczego z drugiej reki, ani tez nie przyjmowalam darmo ...
W Holandii uzywane rzeczy sa szalenie popularne i wiekszosc Holendrow tylko w takich sklepach sie zaopatruje, szczegolnie w meble ...
Po odejsciu od meza musialam sobie urzadzic mieszkanko, a nie mialam kasy ... musialam sie wiec przelamac, jesli nie chcialam siedziec na podlodze ... Bardzo dlugo chodzilam po sklepach z uzywanymi meblami, szukajac czegos, co by mi odpowiadalo rowniez energetycznie ... Znalazlam kanape i lawe i fotel ... Kanapa byla dla gosci, a z fotelem to bylo tak, ze potrzebowalam go i do siedzenia i do medytacji... mial byc wiec moim osobistym meblem... Szukalam go z tydzien ... i nagle weszlam do wielkiego sklepu i niemal od progu wypatrzylam go swoim slepym okiem ... po prostu przyciagal mnie ... Podeszlam do niego, byl szeroki, dosc niski (takie lubie), jasny, bez sladow uzywania, a gdy na nim usiadlam, od razu poczulam sie, jak u siebie ... Towarzyszyl mi wiernie przez 10 lat, przezyl ze mna wiele przeprowadzek, nikomu nie pozwolilam na nim siadac ... byl naprawde moj... W zeszlym roku
kupilam nowe meble i niestety, nie mialam, co z nim zrobic ... wrocil wiec do sklepu, z ktorego przyszedl ... Strasznie bylo mi go zal ... byl taki wygodny ... obecne fotele i kanapa juz takie nie sa ...
Teraz mam wszystko nowe ... Jedyne, co moge kupic uzywanego to ozdoby ze szkla czy porcelany ... ale i te bardzo starannie myje, dlugo plucze pod biezaca woda, a potem trzymam przez kilka minut w dloniach ...
Prawda jest taka, ze na wszystko przechodzi energia osoby, ktora to uzywa ... nawet mury nasiakaja energia mieszkancow domow ...
W zaleznosci, czy jest to energia pozytywna czy nie, harmonizujaca z nasza wlasna czy nie, tak sie czujemy ...
Kiedys czytalam ciekawy artykul o rodowej bizuterii ... tak, tak... nawet piekny pierscien czy drogocenny naszyjnik po naszej prababce moze byc przyczyna naszego zlego samopoczucia i chorob ...
I w murach i przedmiotach siedzi energia osob, ich wydarzen losowych, chorob, klotni, zlosci, bolu, zalu ... wszystko to przejmujemy od nich wraz z tymi przedmiotami ... oczywiscie, komu to nie przeszkadza, nie musi rezygnowac z rzeczy uzywanych ...  to jest jedynie kwestia naszych indywidualnych odczuc i naszego wlasnego wyboru ... smile:):)

Dziekuje Ci, Vero, za podjecie tego interesujacego tematu ... smile:):)

A teraz musze sie znowu szkowac ... na pozegnalna imprezke ... ostatni obowiazek  do spelnienia, przed wakacjami ... big_smile:D:D

A wiec do wieczorka  Dziewczynki ... smile:):)

7,658 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-08 14:32:45)

Dziękuję dziewczynki. Ja wiem ,że Wy chcecie mi pomóc  Gizela,Schiz,Jovitka ale ja jestem taka bojąca,bo jak zepsuję coś to zostanę bez kompka a co z moją farma będzie? A ponadto to mój kontakt ze światem. Córka ma przyjechać w w ekend z synem  a zięć ma tyle zgłoszeń do komputerów w domu że nie ma mowy o jego przyjeżdzie.On mówi,że czas to pieniądz i trzeba łapać okazje bo nie wiadomo co nas czeka.

Verko  tak samo myślimy o tych ciuchach i sprzętach.Moja mama jak umarła to jej łóżko oddałam a odzież i jej rzeczy osobiste spaliłam. Wszystko mi ją przypominało i jakoś dziwnie się czułam wiec jednego dnia podjełam taka decyzję. Też czasami myślę,że w tych ciuchach chodzili różni ludzie co może już nie żyja.Na buty to nawet nie patrzę /jeśli można powiedzieć czy wogóle na coś patrzę jak ja tam bywam raz lub 2 do roku i to dla towarzystwa mojej koleżanki/. Znam osoby co nabawiły się grzybicy po tych butach z ciuchów.Może jestem staroświecka .Wiem,że są tam rzeczy nowe i z metkami nawet.Ale niech inni kupują.Najwyżej zamiast 10 kupię 2 bluzki a szafa i tak pełna.
Idę smażyć gyros bo do tej pory leży w marynacie a ogórki już zrobiła.4 litrowy garnek kamienny mi wyszedł i jeszcze zostało kilka na mizerię.

Jovitko pisałyśmy w jednym czasie? Bo jak skończyłam  i wysłałam to dopiero Twój post zobaczyłam.

7,659

No bo nie odejdę od kompa - Jovita w pewnym sensie masz racje.........ja tam kupuję w szmateksach........i będę kupować...........staram wybierać się rzeczy nowe i nie zniszczone..........ludzie kupują bieliznę i buty ...........a to już jest przegięcie pały............z podkoszulkiem z dobrej firmy i bawełny - nic mi się nie stanie.....bo już prane...........sprawdzone............

kiedyś będąc w Krakowie z synciem namówiłam go na koszulkę polo - taką ani modną ani nie modną- prosta,granatowa z bielusieńką obwódką na kołnierzyku,rękawku i kieszonce - wybulił 130 zeta ( parę lat temu) i w ciągu jednego sezonu pralniczego się odbarwiła ,nie wiem zawsze takie rzeczy suszę na lewej stronie i nie prasowałam na prawej- ma ją ale jest nie na wychodne,bardziej do pracy.........wtenczas kupił mi tez granatową z Lee Coopera - do tej pory jest jak nowa........
On sobie nie kupuje w szmateksach .........i powiem wam,że niektóre są nie warte ani danej marce ani tym bardzie cenie...........

wczoraj jak byłam po te buty - weszłam- zobaczyłam ładną bluzkę na lato za 39.90 z płócienka - kolor taki fajny - jasny mdławy fiolet.na czasie ..........no właśnie staram się nie kupować rzeczy,które są trendy w danym sezonie -  no i cena........

no zmykam   Pa!

7,660

Pozdrawiam kochana  schizi 49 tak widziałam moj błąd ,ale czerwony cos nam nie wychodzi na innych portalach jest  łatwiej  wszystko zrobić mnie nawet cos nie wchodzą  emoiki  popóbuję jeszcze z tym  czerwonym [color=#FFOOOO] ZOBACZYMY [/color]

7,661

No Hey przed wieczorkiem..............
Gizela - to kolor czerwony jest BE!!!!!!!!.
......ale reszta jest normalnie - na początku miałam to spisane.........teraz to co wklepie na pamięć to mam tongue:P:P - muszę znowu pozapisywać - to się pobawię  ..........czasami........

Wiecie co - i bardzo dobrze ,że każda z Nas jest inna i ma odmienne zdanie..........tak ma być!!!!Przynajmniej jest dyskusja! lol:lol:

Morawa to My dwie bidulki - jesteśmy "szmateksowe" buuuuuuuuu

moja jedna koleżanka miała ciucholand na mojej ulicy- po towarze- przychodziły tzw.panie z elity...dla nich było zostawiane coś ekstra coś nowego........przychodziły przed samym zamknięciem.....tak żeby reszta nie widziała.....:lol::lol:
Byłam pare razy z nią po towar raz w Kielcach i parę razy w Skarżysku Kamiennej ............żebyście widziały jakie to wielkie hale,kupowało się w worach...........wtenczas było to mydło i powidło ..........ryzyko,że towar trefny.............pamiętam oglądając towar przed zakupem .........sprytnie i szybciutko zamieniałyśmy   ..........dobre to było,zabawne.:P:P:P

http://s1.directupload.net/images/100708/4qgkqqss.jpg

facet okropny ...........Nie?????????? ale szczerze uśmiechnięty ....................

7,662

Schizi 49 masz rację z tym czerwonym cos nie tak działa http://iv.pl/images/27943564363325624258.gif

7,663 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-08 21:03:22)

Dobry wieczór ,ja już wolna. Dajcie spokój z tym czerwonym kolorem.Wystarczą obrazki.

Wiecie co Wam powiem ale wstyd się przyznać jak ze mnie ciemna  baba.Raz Morawka pisała ,że na obiad robiła gyros i w biedronce go kupiła.Ja wczoraj po przychodni wpadłam do biedronki i szukam tego gyrosu.A tam w pudełku garstka jakis kawałków mięsa czymś posypanych i to ok.7 zł kosztuje.Więc kupiłam pieś indyka i przyprawę i sobie pomyślałam ,że sama zrobie. A tak chciałam spróbować i myślę zadziwie córkę jak przyjedzie.
Znalazłam przepis w necie.Zrobiłam tak jak trzeba,mięso w marynacie i na olej, Jakies suche mi to wyszło ,nie wiedziałam jak to jeść z tym makaronem.Zdenerwowałam się i dolałam wody i wyszedł mi cały garnczek gulaszu. I taka moja przygoda z gyrosem.To pierwszy i ostatni raz. A może coś żle zrobiłam? Ale gulasz jest dobry w smaku.No i  tak jak się człowiek nie zna a chce spróbować nowości.

Schiz ja nie jestem pewna do końca ale gdzieś czytałam/może na innym forum/ że kolor czerwony mogą tylko stosować administratorzy. Dlatego Wam nie działa.

7,664 Ostatnio edytowany przez Mufinka (2010-07-08 21:08:11)

Hej Netki, ciekawie piszecie, fajnie się was czyta.
Pozdrawiam smile

a czerwony działa, działa big_smile big_smile big_smile

7,665 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-08 21:09:56)

No faktycznie - może tak jest z tym kolorem,ale pamiętam ,że pisałam w czerwieni.........potem już NIE!!!!!

wpadam,aby wyłączyć kompa - no i Dobranoc powiedzieć

dzisiaj się zastanawiałam jak piorą te firanki sznurkowe - chyba ręcznie..........bo faktycznie się poplączą....ciekawe czy Niunia o tym pomyślała kupując je????????????????

buciki już mam naprawione - jutro odbiore!  no to spadam Myszki - trzymajcie się chłodniutko,bo od jutra upały

http://s10.directupload.net/images/100708/yhvrw8xy.gif

Buziaczki ............Baśka

Mufinko witaj u Nas miła sąsiadko - napisz co My źle robimy..........tak z ciekawości

7,666

Mufinka widac że z  Ciebie mądra babka  a moze napiszesz jak to Tobie wyszło http://iv.pl/images/04448593254009604247.gif

7,667 Ostatnio edytowany przez Mufinka (2010-07-08 21:19:55)

Ok, zdradzę Wam tę tajemnicę big_smile

Najlepiej jest skopiować z BBCode.
Wasz błąd polega na tym, że zamiast FF0000 piszecie FFOOOO, czyli zamiast zer - duże "O".
Ot, i cała tajemnica big_smile

7,668 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-07-08 21:28:23)

Jak dobrze dziewczynki że ktoś nas czyta. Zawsze coś podpowie.
A ja na wszelki wypadek życzę Wam Spokojnej nocki i lecę jeszcze na farmę plony pozbierać i nowe na noc posiać.

Pozdrawiam  Mufinkę,może zagości u nas.Będzie nas wieceji weselej.

http://s3.directupload.net/images/100708/9sybt7aq.gif

Dla mnie to co pisze  Mufinka  to ciemna magia. Mój  podstarzały umysł chyba tego nie ogarnie.

Schiz ja się pytałam koleżanki jak się te firanki piorą.Podobno związuje się je w kilku miejscach ale to i tak makabra ,tyle zachodu.

7,669 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-08 21:58:12)

Juz jestem po imprezie ... nawet bylo wyjatkowo milo ... Trafilysmy z kolezanka do podwojnego stolu i dolaczyly do nas bardzo fajne osoby ... tak naprawde, to sami faceci w liczbie czterech ... jednego znam rowniez ze spacerow z psem, a jednego nie znalam, bo pracowal w inne dni, niz ja ... Panowie byli bardzo rozmowni i z poczuciem humoru, wiec dyskusja toczyla sie wartko i do tego z dowcipem ... Tak sie rozkokosilismy, ze zal nam bylo sie rozstawac ... big_smile:D:D 
Teraz moge juz na 100 % stwierdzic, ze ...mam wakacje !!! ...   big_smile:D:D   Nowy rok szkolny rozpoczynam 26 sierpnia kursem komputerowym, a do pracy ide dopiero 30-go ...
Cale lato sie bycze ... nic nie musze ... robie, co chce... totalna wolnosc ... ach, co za radosc zyc !!! big_smile:D:D

Baska ... ja wiem, ze nie takie damy, jak ja zaopatruja sie w "szmateksach"... tutaj jest tak samo ...Ci, ktorzy kupuja rzeczy uzywane maja czesto duzo wiecej kasy, niz ja ... ale z tym jest tak, ze trzeba na wyczucie ... jesli cos Ci sie podoba i kupujesz i czujesz sie w tym dobrze, to nie ma sprawy ... Wiesz, moja siostra jest bardzo dobrym adwokatem, ma kase i strasznie lubi sie stroic ... i nigdy nie miala nic przeciwko temu, zeby wymieniac sie ciuchami, nie tylko ze mna, ale i z kolezankami ... i gdyby ciuch byl oryginalny w fasonie i jej sie podobal, absolutnie nie patrzyalaby na to, ze jest z drugiej reki, byleby nie byl zniszczony ... ale ona nie odbiera obcych energii... dla niej to wszystko bzdury ... i dobrze ... Najwazniejsze to dobrze sie czuc z tym czyms lub w tym czyms ...to tylko o to chodzi ...
Zawsze nalezy kierowac sie wlasnym odczuciem ... smile:):)
To troche tak, jak z jedzeniem ... jeden lubi wszystko, a jesli nie, to przynajmniej wszystko moze sprobowac ... a komus innemu z byle powodu zoladek podchodzi do gardla, co przeciez wcale nie znaczy, ze ten ktos jest lepszy czy gorszy od tego drugiego... co najwyzej bardziej lub mniej wrazliwy,
tak samo jak bardziej czy mniej podatny np. na przeciagi ... lol:lol::lol:
Jezeli chodzi o buty, to dermatolodzy zawsze przestrzegali przed kupowaniem uzywanych, wlasnie z tych powodow, ktore podala Jagodka tzn. zwiekszona mozliwosc zarazenia sie grzebica i jej pochodnymi, czasem trudnymi do wyleczenia chorobami skory ... co oczywiscie tez wcale nie znaczy, ze wszystkie buty sa pelne grzybow ... big_smile:D:D

A ten facet na zdjeciu wcale nie jest okropny, ale jego uzebienie .... Jezu ... wszystko podchodzi mi do gardla ... ale to tez pewnie jest rzecz gustu ... moze w jego kraju jest to wlasnie kanon urody i mody... big_smile:D:D

7,670

Pózno wróciła , popdłałam kwiaty , obeszłam domostwo i ..poszłam na  pogaduchy sasiedzkie .
Firanki sa piekne lekkie , przejrzyste i takie minne .Pierze sie w spec jalnych woreczkach dołaczonych do każdego egzempalrza .
Jutr0o  wkleje fotki  .............hiiii jak nie zapomne .
Cieżki dzień miałam - ale wierzcie mi ludziska mają jeszcze gorzej.
A jako kurator sądowy nic nie mogę  pomóc   co najwyżej podpowiedziec  i skierowac na odpowiednią  scieżkę zycia .
Reszta należy do "zainteresowanego "
Na dobranoc
http://img1.vpx.pl/up/20100708/130n57.gif

Posty [ 7,606 do 7,670 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 116 117 118 119 120 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024