Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 114 115 116 117 118 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,476 do 7,540 z 113,586 ]

7,476

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Wiersz na dobranoc
Sumnienie

Przekląłem - i na wieki rzuciłem ją samą,
I wzburzony, nim księżyc zabłysnął wieczorem,
Jużem się od niéj długim rozdzielił jeziorem.
A gdy się toń jeziora księżycową plamą
Osrebrzała, gdy wichry zawiewały chłodniéj,
Jam jeszcze leciał - jeszcze uciekałem od niéj.

I może bym zapomniał - bo koń leciał skoro,
Bo mi targały myśli tętniące kopyta.
Gdzie ona? - oszukana - przeklęta - zabita...
Patrzę na niebo, księżyc, na gwiazdy, jezioro...
Wszak jęk tu nie doleci, wszak łez nie zobaczę.
To jezioro - to fala - to nie ona płacze.

I może bym zapomniał... lecz gdy to spostrzegła
Blada światłość księżyca, krok w krok za mną biegła.
Próżno się zatokami wężowymi kręcę,
Wszędy mnie księżycowa kolumna dopadła,
Jak by się ta kobieta do stóp moich kładła,
I niema płaczem, za mną wyciągała ręce.
                    http://img1.vpx.pl/up/20100628/0qxbbwgz7liyh6bztzqf13.png

Juliusz   Słowacki

Zobacz podobne tematy :

7,477

A mnże jeszcze jakis dowcipek    do podusi ???-

Siedzą dwie blondynki przed telewizorem i jedna mówi:
- Patrz, Benedykt XVI?
Na to druga:
- A Kubica który?

Staruszek przychodzi do czarownika i prosi, żeby zdjął z niego klątwę, która wisi nad nim od 50 lat. Czarownik mówi:
- Żeby coś poradzić, muszę znać dokładną treść tej klątwy. Jak ona brzmiała?
- Jakoś tak: "I czynię was mężem i żoną"

Przyjeżdża Amerykanin na wieś i Gospodarz do niego mówi:
Ić do chlewa i wyciepej gnoj.
Amerykanin mówi do gospodarza:
łot.
Gospodarz:
Łot krowy i łot konia.

Kowalski poszedł na komisję poborowa. Po badaniach, wziął go na rozmowę seksuolog.
Narysował mu kółko:
- Kowalski, co to jest ?
- Goła baba...
Narysował mu kwadrat:
- A to?
- He, he, goła baba...
Na koniec, narysował mu trójkąt:
- No a to, przyjrzyjcie się dobrze.
- Też goła baba...
- Kowalski, wy jesteście zboczeni!
- Jaaa?! A kto mi te gołe baby rysował?

7,478

W klasztorze nagle otwierają się drzwi i z rozpędem do środka wpada młoda zakonnica.
Biegnie prosto do matki przełożonej:
- Matko przełożona, matko przełożona, zgwałcili mnie, co robić?
- Zjeść cytrynę - odpowiada matka przełożona
- Pomoże???
- Pomoże, nie pomoże... ale przynajmniej ten uśmiech zniknie.

No masz, zjedz kotlecika za babcię.
- ...
- No proszę, pół ogóreczka za tatę.
- ...
- I jeszcze kawałek kiełbaski za mamę.
- Ku^wa babciu! Ja już mam 30 lat, sam potrafię jeść!!!
- Sam, sam... I nie klnij!!! Wiem, że masz 30 lat, ale strasznie mnie wku^wia jak pijesz i nie zagryzasz

11 chorób, z którymi możesz pomylić miłość ..

1.Drżenie serca kiedy myślisz o nim/o niej.
Dla ciebie to : miłość
Dla lekarza : tachykardia z prawdopodobieństwem arytmii serca (atak serca).

2.Niekończące się drżenie rąk, nóg i innych części ciała.
Dla lekarza : parkinson.

3. Stały uśmiech na twarzy.
Dla lekarza : porażenie nerwów twarzoczaszki.

4. Problemy z koncentracją, brak możliwości skupienia,
zapominanie o drobiazgach.
Dla lekarza : wczesne objawy Alzheimera.

5.Częste lub stale podniecenie seksualne.
Dla lekarza : nimfomania.

6.Miękkie kolana, utrata energii, kiedy go/ją widzisz
Dla lekarza : początki sklerozy.

7. Niemożność przestania myślenia o nim/o niej
Dla lekarza : nerwica natręctw.

8.Czerwienienie się na twarzy, szyi i innych częściach ciała.
Dla lekarza :leukemia.

9.Bezsenność.
Dla lekarza : depresja.

10.Poczucie, że czujesz jego/jej zapach nawet kiedy jego nie ma
w pobliżu.
Dla lekarza : schizofrenia.

11.Nie możesz usiedzieć na miejscu.
Dla lekarza : hemoroidy

7,479

Niunia - otworzyłaś 300 stronkę!!!!!!!!!!   Brawo!!!!!!!!

http://s3.directupload.net/images/100628/9pj56whi.gif

ale to leci!!!!!!!!!!!! Tak ma być dziewczynki

Spadam   - pognić troszkę przed Tv

Dobranoc        http://s7.directupload.net/images/100628/e8t67hug.jpg Pa!

7,480 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-28 22:21:56)

Nareszcie upal zelzal ... na balkonie juz tylko 22 st.C,  a w domu jeszcze 24,5 ... wiec czas posiedziec w srodku ...
Tutaj rzadko moglam posiedziec na zewnatrz do pozna, bo wieczory zwykle sa duzo chlodniejsze, niz w Polsce ...

No, Dziewczynki... dorobilysmy sie wspolnie 300 stroniczek ... szybko zlecialo ... trzymajmy tak do kolejnej setki !!! ...  smile:):)
Duzo sie wydarzylo na tych trzystu stronach i dorobilysmy sie, dzieki Alicji wlasnych przepieknych wizytowek ...:):)
oto kolejna z nich ...

http://img22.imageshack.us/img22/1134/serduszkowdzie.jpg

7,481

Wpadłam jeszcze pożyczyć Wam dobrej nocy.
Jestem urobiona i marzę o łóżku. A jutro pewnie pojadę sobie na jagody.  Spijcie spokojnie.Pozdrawiam

http://s1.directupload.net/images/100628/jw4wf5zy.gif

7,482 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-28 23:57:12)

Niu7nia... ja jestem jeszcze przed urlopem, a Ty juz sobie powojazowalas po swiecie... smile:)
W tym roku nigdzie nie wyjezdzam, wakacje spedzam w Balkonii ...cale 6 tyg. ... W przyszlym roku wybiore sie do syna, obiecuje mu to juz 3 lata ... big_smile:D:D

Ty to jestes, Niu7nia, dziewczyna na medal... do tanca i do rozanca ... big_smile:D:D  i w kuchni zaszalalas, nagotowalas i nam tu wiersze i dowcipy zaserwowalas ...  s u p e r !!! ... big_smile:D:D

Gizelko... ja tez Ci zazdroszcze bliskosci morza ... tego zapachu, przyjemnego wiaterku, szumu fal i spacerow  wzdluz brzegu ... uwielbiam to ... smile:):)

Morawko ... 6 przeprowadzek, to i tak niezla ruchliwosc ...:D:D:D
Ja w Polsce, do 45-go roku zycia zaliczyla trzy i pewnie nie przeprowadzilabym sie wiecej, a moze z gora jeszcze raz ... a tutaj juz zaliczylam  osiem w ciagu 12-tu lat ...  Nie moge sobie dobrac ani odpowiedniego mieszkania, ani faceta, ani nawet psa ... big_smile:D:D
Ja tak, jak Niu7nia... mam straszne wymagania i nic mi nie pasuje ...  big_smile:D:D
A tutaj malo kto zagrzewa gdzies dluzej miejsca ...  W tym obecnym mieszkaniu planowalam zatrzymac sie bardzo dlugo, ale niestety, pewne wazne powody, trudne do wczesniejszego przewidzenia, wyrzucaja mnie stad ...  Oczywiscie na pierwszym miejscu stoi zimno w sypialniach przez wieksza czesc roku, a do tego glosna muzyka od mlodych sasiadow ... Cieplo i spokoj sa dla mnie najwazniejsze ...
Gdyby nie to, nie wiem czy powzielabym decyzje o kolejnej przeprowadzce tak szybko ... moze dopiero za 20, 30 lat... big_smile:D:D

Vero ... widze, ze tez masz buntownicza nature ... ale czasem trzeba ... niech sie panowie naucza, ze zona i matka to tez czlowiek ... smile:):)
Ja za praca zarobkowa nie tesknie, bo przyzwyczailam sie juz do wiekszej ilosci wolnego czasu, ktory moge spedzac, jak chce ...  to nie daje mi poczucia kieratu ...  a z wiekiem potrzebuje coraz wiecej luzu ... big_smile:D:D
Codziennie sobie obiecuje, ze zaczne ogladac mistrzostwa, a pozniej nie mam ochoty, albo zapominam ... Z mezami zawsze ogladalam, bo bylo z kim podyskutowac, to mnie mobilizowalo ...:D:D:D

Jagodko ... na pewno zadna z nas sie nie dziwila, ze przejmujesz sie corka... Operacja jaka by nie byla, nawet pozornie rutynowa, to nie jest zabawa ... a jesli mialas przykre doswiadczenie z siostra, to tym bardziej ...
Na szczescie,  mozecie obie z corka juz odetchnac z ulga ... to najwazniejsze  ... smile:):)
W Holandii zdecydowana wiekszosc operacji odbywa sie przy znieczuleniu w kregoslup i najczesciej pacjent wcale nie ma wyboru, to lekarz decyduje o rodzaju znieczulenia ...
Odpoczywaj, Jagodko, odpoczywaj ... po tych wszystkich napieciach nalezy Ci sie, a jutro owocnego zbierania jagodek !!!... smile:):)

Baska ... jakby tak bylo, jak Lena pisze, to by Cie jeszcze przez 5 lat przesladowali ... horror ...
Tutaj tez granice wieku podniesli, wiec moze to jest wspolne dla krajow unijnych ... opozniaja przejscie na emeryture i pewnie dlatego ...

Ja tez dzis wczesniej zakoncze dyzur w kafejce ... W poniedzialki zwykle mocno nie dosypiam, bo po dlugim weekendzie przestawiam sie na nocne wysiadywanie, a musze wczesnie wstac ... Do tego ten upal ...
chociaz z drugiej strony teraz siedzi sie bardzo przyjemnie, bo skonczyla sie juz duchota ...

http://img205.imageshack.us/img205/5650/sercec.jpg

A  teraz pozegnam Was, Dziewczynki ...   D O B R A N O C ...   i jak zwykle    d o   j u t r a ...  smile:):)

http://img30.imageshack.us/img30/5230/goodnight1007.jpg

7,483

Witam tradycyjnie , Jovita zawsze zamyka - ja otwieram ale miło jak mnie któraś wyprzedzi...........
Ala cudeńka porobiła te serducha..........
Niunia wstawia wiersze i humorki
Gizela - kobitko - jesteś z Niunią ,Morawką i Lodygą założycielką tej cafejki - na pierwszych stronkach więcej pisałaś..........Oj Ti !!!!
popraw się..........fotka z nad morza - super!!!!!..........
Pozdrawiam wszystkie Mychy !!!!!!! - piszcie..............

http://s7.directupload.net/images/100629/97d4qpc6.gif

u mnie wreszcie w mieszkanku robi się cieplej lol:lol:
rano przychodzi do mnie bratowa - zrobić mi odrosty- potem umówiłam się do fryzjerki- na podstrzyżyny

zmykam .........muszę ogarnąć troszkę chałupe..............Pa!!!    do potem

7,484

witam u nas upal juz od rana hi hi renty na stale nie daja po 55roku zycia ,ja stawalam na 3lata dostalam ,schiz jeszcze duzo komisji przed toba,ty jeszcze mloda ,a ja juz za 2lata emerytura hi hi http://i49.tinypic.com/s5zjly.gif

7,485

uff jak goraco http://niemnieszukasz.blox.pl/resource/upal.jpg

7,486

Witajcie Dziewczynki... w ten kolejny upalny dzien ... smile:):)
Dzis do pracy bede musiala maszerowac w samo poludnie i w takiej samej goraczce wracac ... ufff...najchetniej wcale nie wychodzilabym z mojej dziupli... 
Bardzo sie ciesze, ze wakacje mam wolne od wszelkich zajec ... Moja kolezanka musi pracowac i to jeszcze dodatkowo, bo w okresie urlopow sa zastepstwa... Ona strasznie to znosi... Ja ogolnie znosze upaly calkiem dobrze, tylko, ze teraz w zwiazku z przytyciem, wszystkie ciuchy mam ciasne ... a najgorzej jest ze spodniami ... nic cienkiego, przewiewnego na mnie nie pasuje, a odchudzanie cos nie bardzo mi wychodzi ... Kupno wiekszych rzeczy to nie jest opcja, bo nie mam zamiaru taka pozostac ... Poza tym, kazde spodnie musze i tak dopasowywac do mojej figury, bo Holenderki sa inaczej zbudowane ...

Ojej... telefon przeszkodzil mi w dokonczeniu postu, a teraz musze juz wyjsc ...
to do potem, Dziewczynki... .
smile:):)
wybaczcie, nie mam juz czasu na wstawienie fotki ... _

7,487

Witam moje drogie u mnie nareszcie słonko swoim blaskiem świeci i zapowiadają się niezłe upały. Ja mieszkam na wschodnich krańcach Polski    na Podkarpaciu . mam blisko moje kochane górki i piękne tereny do wycieczek krajoznawczych{uwielbiam takie wybrawy].Dzisiaj sobie w domku sprzątam,piorę i gotuję a w przerwach wpadam na komputer . Dziewczyny błyskawiczny konkurs  jakie jest najleopsze nadzienie do naleśników?  Na dzisiejszy dzień życzę samych dorych myśli i ludzkiej życzliwości. A z tymi facetami to jest tak jak FREDRO pisze : "Bo cały w tym ambarans ,żeby dwoje chciało naraz" {u mnie to jakoś nie gra} Jeszcze   wierszyk: 'Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą.i ci co ni odchodzą nie zawsze powrócą i nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości czy pierwsza jest ostatnią czy osyatnia pierwszą'' Jan Twardowski

7,488 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 17:26:28)

Witajcie dziewczyny

7,489

witam
od rana grzeja
to i spacerek szybki z rana
kapelikum na glowie okulary na nosie
i buteka wody do picia
w domku przyjemnie
wczoraj bol migrenowy mnie pokonal
dopiero po gozdzikowej i amolu odpuscil
dzis lepiej

7,490 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-06-29 19:11:50)

Witajcie dziewczynki. Ale gorąco. Byłam w lesie ale coś mało jagód i jeszcze sporo czerwonych. Byłam tylko w swoich miejscach ale komary to aż się pchaja do ust i nosa. Jejku. Zobaczymy  za kilka dni  bo dzisiaj to ochota zbierania mi odeszła,zresztą nie widziałam w lesie nikogo ale za to nazbierałam kurek. Już są i będzie zupa i sos.

Moja córka już w domu od wczoraj. Poleciała oczywiście zanieść zwolnienie do pracy i się przeliczyła z siłami. Chociaż ma blisko ale nie miała sił żeby wrócić.         Kolega musiał ją odwieżć. Och młodzi.

Lenka najszybszy farsz do naleśników u mnie to powidła śliwkowe,których robię bardzo dużo na zimę.

Schiz  to się masz z tą rentą .Współczuję. A jeszcze  jest takie nastawienie w ZUS do wyleczania rencistów. Trzymaj się i życzę żeby nie było problemów.

Jovitko  ja też nie mogę schudnąć. Co jest? Już sobie nie radzę.Jedzenie ograniczam. Rozmiar 44 za duży a 42 za mały a 43 nie ma więc jaki mam kupowac, pomóżcie.

Verko na jagody sama chodzę. Nie widziałam w lesie żadnej kobiety z mojej wsi. Może one gdzie indziej zbierają.Najwięcej przyjeżdża kobiet z miasta. U nas jest zakaz zbierania zbieraczkami  ale....... jak to mówia kto nie ryzykuje w kozie nie siedzi.
Pójdę zapisac się na farmę i trochę tam się porozglądać. Schiz mnie ostrzegała ale może nie będzie tak żle.

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku .

7,491

u nas jagody 18zl litr ,truskawki 6zl ludzie nic czlowiek ,nie moze zjesc hi hi ,ja spdni mam pelno ,i spodnic ,kupuje w ciuchu ,coraz to inne ,a wzrostu mam 168 ,waze 90kil pirazy oko ,nie kupuje za malych ,wiec jak schudne ,to polece cos kupie po 1zl ,2zl i 6zl ,nie moze przekroczyc 20zl ,u mnie upal w lublinie ,ja nie lubie goraca ,bo mnie mieso grzeje hi hi http://forum.kobieta50plus.pl/files/laie_67_181_207_478.gif

7,492

http://img1.vpx.pl/up/20100629/text68.gif
http://img1.vpx.pl/up/20100629/23rpsf757.gif

7,493

Morawko syn właśnie dzwonił jakie tam w Lublinie macie upały. W mieście to większe bo od tych asfaltów.

Takie drogie jagody? Ja w czwartek i piątek nazbieram i le nazbieram i powiozę na ryneczek. Słoik 0.9 to niecała godzinka dla mnie rękoma oczywiście. Ale pewnie u nas będą tańsze ale niech i po 9 to i tak gdzie ja zarobię tyle na godzinę? Popryskam się to może komary mnie nie zjedzą. Truskawki u nas już się kończą.Bardzo szybko w tym roku.Co to się dzieje.

7,494

Dzisiejszy dzień  minął  pod znakiem "prace społeczne " -  dzieciom wszystko przygotowałam i hajda ............. w miasta
Po drodze   musiałam zaliczyc przychodnie  bo złapałam 5 kleszczy .
brrrrrrrrrrrrr
Wszystkie usunięte e ale ........     chyba pójde po skierowanie na szczepionke  p-ko tym  wsreęciuchom .
               DZieci sobie graj.a w karty po kolavcjii  juz  a ja pykam  z  Wami .
Zaraz ma przyjśc sasiadka - chce sobie cos wydrukowac u mnie - .
Potem nie będe dyżurowała  bo dzisiaj wcześnie wstałam a dodawszy potworny bół żołądka w nocy to spałam prawie ze NIC
            KOlanko lepsze ale ....   nie calkiem na 100 procent - zobaczymy ile strzykawek wydoi ze mnie ortopeda  w piątek .
Jest pieknie - typowy cieply wieczór - wszystkie okna i balkony pootwierane - pachnie pobliskim lasem , igliwiem - po prostu upojne chwile .
Jutro  oficjalnie otwieram sezon letni ................  hiiiiiiiii
http://img1.vpx.pl/up/20100629/elf____111243.gif

7,495

Witajcie no dzień  był udany mam wnuczki od brata i byłysmy w GDYNI na plaży ,ale szkoda  bo niemozna się kąpac bo jest bakteriakola ale ,jutro jedziemy do Rewy tam jest czysto bo w niedziele tam byłysmy pahttp://iv.pl/images/17311152015161981080.gif

7,496

Ja to się pryskam przeciw kleszczom. I jak narazie odpukać.

Niu7nia a jak działa ta szczepionka może wiesz? Czy kleszcze nie wpijają się ? Może i ja się zaszczepię?Pięknie musisz mieszkać Niu7nia wśród lasów i gór.Ja bardzo lubię ciszę i zieleń. Ale wieś nie sprzyja starości i tylko ją utrudnai,już czasami to odczuwam a co dopiero będzie póżniej.?

Gizelo korzystajcie z morza naszego ile się da bo czytałam że niedługo tak zanieczyszczone będą plaże,że będziemy tylko je wspominać.

7,497

No witam dziewczynki  wieczorkiem!!!!!!!!

całe popołudnie gdzieś ganiałam,fryzjer,zakupki,posiedzenie z sąsiadkami na ogródkach,potem jeszcze wskoczyłam na rowerek aby się przejechać do Lidelka - wracając przyjechała do mnie koleżanka ,zostawiłam szybko zakupy i Sru - znowu na rowerek,tym razem objechałyśmy pół miasta ..............a w domu w kuchni ........pierdel że hey!!!!...........robota nie zając nie ucieknie lol tongue:P

pogoda teraz wieczorkiem fajna - tylko w niektórych miejscach zrą komary
u mnie w mieszkaniu - jest fajnie

Fajne jest to - że każda z Nas - zda - relację,tak mniej więcej ......co robi i takie tam .........:lol: lol

no to do jutra Myszki!!!!!!!!!!!!Dobrej nocki     Pa!
                                                                           http://s1.directupload.net/images/100629/3uvzbwji.jpg

7,498 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-29 22:19:47)

Dzisiaj nie mam szczescia do pisania postow ... Rano niespodziewanie zatelefonowala mlodsza kolezanka, zeby sie poradzic w sprawie nowych, grubszych zaslon i przerwala mi pisanie, a pozniej juz nie mialam czasu i biegiem lecialam do pracy ...
A teraz mialam juz dlugi post na ukonczeniu, gdy zadzwonila znowu pochwalic sie, co kupila ... Kiedy po rozmowie moglam juz wrocic do pisania, nacisnelam niechcacy cos, czego nie nalezy i post mi wcielo ... wrrrrr... big_smile:D:D
A wiec od nowa, tym razem w skrocie ...
Po upalnej pierwszej czesci dnia, po poludniu zachmurzylo sie troche i leciutko popadalo ... akurat wracalam z pracy... Powiew chlodniejszego wiaterku przyjelam z radoscia, tak jak chyba wszyscy zmeczeni upalem ... Szybko wypogodzilo sie znowu i jest bardzo przyjemny wieczor ... 
W mieszkaniu mam bite 25 st.C i raczej duszno, pomimo pootwieranych pokoi dla przewiewu ...
Jutro ma byc ciut chlodniej 24-25 st. a dalej znowu upaly ok. 30 st. i wiecej ...

Jagodko... ja tez tak czesto mam, ze zatrzymam sie z waga miedzy rozmiarami ... Juz sie przyzwyczailam, ze wiekszosc ciuchow, glownie spodni, musze przerabiac ...
A z tym chudnieciem, to jest tak, jak kiedys juz wspominalysmy ... organizm przystosowuje sie do diet i moze funkcjonwac bardzo oszczednie ... Z jednej strony jest to calkiem wygodne, bo czlowiek wyzywi sie stosunkowo malym kosztem, ale z drugiej strony latwo jest utyc, a bardzo trudno schudnac ...
Troche zaluje, ze nie kupilam tej biezni od razu po tamtej pierwszej, ktora odeslalam ... bo teraz jest za goraco, zeby cwiczyc, a  najwazniejsze, ze nie moge dobrac odpowiedniego obuwia ... W adidasach jest mi stanowczo za goraco, a w tenisowkach poscieralam sobie piety i z korkami tez nie jest wcale wygodniej ...
Trudno, bede musiala sie przemeczyc ... chyba przez cale wakacje nie wyjde z domu ... big_smile:D:D

Ty, Jagodko, masz duzo ruchu, a ja w sumie niewiele ...

Vero ... zazdroszcze Ci tej wspanialej przemiany materii ... Znam jeszcze kilka takich osob, ktore moga opychac sie do woli, nawet slodyczami i zawsze trzymaja jedna wage i szczupla sylwetke, bez najmniejszego wysilku ...
Niestety, moja waga jest, jak holenderska pogoda ... baaaaardzo zmienna ... big_smile:D:D  wystarczy kilka wizyt, jakies urodziny i juz ciuszki ciasne ... big_smile:D:D
I ja tez nie przewidywalam, ze utyje przez ostatnia zime, a jednak utylam ... big_smile:D:D a teraz juz od miesiecy przewiduje schudnac i jakos mi to nie wychodzi ... big_smile:D:D  tak to jest z przwidywaniami ... lol:lol:

Morawko ... mnie nie grzeja anie miesnie, ani sadelko, bez wzgledu na to, ile jednego i drugiego akurat mam jestem zmarzlakiem ... to u mnie rodzinne, u kobiet, bo mezczyzni, a zwlaszcza moj ojciec, do ktorego jestem podobna, byli zawsze goracokrwisci ... Moj ojciec, w najwieksze nawet mrozy nigdy nie nosil kalesonow ... zawsze bylo mu cieplo i byl bardzo zdrowy ...
Mojej kolezanki maz, jest jak slon i jest bardzo zmarzly ... a na brak "miesni" na pewno narzekac nie moze ... big_smile:D:D
Na to nie ma reguly ... to zalezy od  ilosci receptorow ciepla i zimna w skorze ...
Oczywiscie moglabym kupic sobie jakies ciuchy, tzn. spodnie, na aktualna tusze, ale jak juz wspomnialam, musialabym je przerabiac, a na to nie mam w tej chwili nastroju ... tym bardziej, ze nie zamierzam taka pozostac, wiec szkoda mojej pracy ...  Ludze sie, ze zanim je przerobie to juz zdaze schudnac ... big_smile:D:D nie ma to jak sie pocieszac ... lol:lol:

Ewuniek... ja przylaczam sie do rady Jagodki ... do nalesnikow najlepiej pasuja mi powidla sliwkowe ... W  sumie rzadko jem nalesniki, ale zawsze mam w domu sloiczek polskich powidel, bo  w Holandii takich pysznych nie ma, tylko slodkie dzemy ...

Niu7nia ... ach ... ta talia osy ... nie wiem ile i jak musialabym cwiczyc, zeby ... big_smile:D:D ach, lepiej zmienie temat ...
Piec kleszczy !?!?!?... to musisz miec wyjatkowo smaczna krew ...  zebys tak supermenow przyciagala !!! lol:lol::lol:
a juz na powaznie, to kleszcze sa naprawde niebezpieczne ... na wszelki wypadek obserwuj sie, bo moj znajomy tylko od jednego kleszcza nabawil sie choroby Lyme...

Tego posta pisze juz 2,5 godziny, bo znowu mi przerwano ... zatelefonowala druga mlodsza kolezanka i umowilysmy sie na jutro na wspolny spacer po lasku/parku rekreacji, ktory sie ciagnie od mojego bloku az za jej dom ... 

Od mojego czarnego sasiada zajezdza smrod marychy ... nic nie poradze, jest za goraco, zeby zamknac balkon, niestety ...

Baska ... skarzysz sie na komary ... a u mnie na razie spokojnie, nic nie tnie i nawet much prawie nie ma ...  zeby tylko nie zapeszyc ... big_smile:D:D

No lepiej juz zakoncze tego posta, zanim znowu zadzwoni telefon i zrobi sie to post pozegnalny ... big_smile:D:D

http://img16.imageshack.us/img16/628/dmark3071201303.jpg

7,499

Witam Dziewczęta:-)
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i gratuluję 300 stronic !
Miłej i spokojnej nocy życzę!

http://s10.directupload.net/images/100629/o73rrxy5.jpg

7,500 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-30 01:00:47)

No, Dziewczynki ... Gizelka, Niu7nia, Morawka i Lodyga ... widze, ze zostalyscie uhonorowane przez nasza Alicje wlasnym, specjalnym  obrazkiem, jako zalozycielki kafejki ...  smile:):)
Wspanialy pomysl, Alicjo ... i jak zwykle piekne wykonanie ...

Slusznie Wam sie nalezy to wyroznienie, bo nie dosyc, ze stworzylyscie nasza kafejke, to i  najdluzej pracowalyscie na te 300 stroniczek ... smile:):)
Nie ma to, jak miec nadworna graficzke, ktora na poczekaniu wyczaruje sliczne obrazki na kazda okazje ... smile:):)

Widze, ze juz wszystkie smacznie spicie, a wiec pora zamknac kafejke...

http://img266.imageshack.us/img266/8402/serduszkowasciwe.png

Zycze Wam, jak co dzien bardzo dobrej nocki i  kolorowych, baaaaardzo przyjemnych snow ... zebyscie mialy jutro co opowiadac ... big_smile:D:D 
D o   j u t r a   Dziewczynki ...

http://img200.imageshack.us/img200/6706/33090f4.gif

7,501 Ostatnio edytowany przez Alicja05 (2010-06-30 06:24:21)

Dzień dobry!

Jovito , dziewczyny na pewno juz się przyzwyczaiły do tego , że zawsze na jekieś małe , czy duże Święto kafejkowe coś tam zmajstruję. A że czasem wyjdzie gorzej czy ładniej to już wybaczcie....Nie mniej Tobie dziękuję że zawsze zauważasz, coś nowego.  Uważam że dziewczynom które zaczynały i wytrwale pisały należy się jakieś wyróżnienie hi hi! może nie powinno pochodzić ode mnie , ale ale sie odważyłam , najwyżej mnie przepędzą z forum he, he! Nie śpię bo moja kotka daje mi popalić , ma ruję i nawet tabletki jej bidnej nie pomagają:-)) Zew natury się odezwał :-))) Życzę Wam abyście miło zaczęły dzień :-)))http://s1.directupload.net/images/100630/rupbkk69.jpg

7,502

Witam - Ala ranny skowronku...........tak to jest z kocicami  ..........:lol::lol: nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło lol:lol:
będziesz mieć dłuuuuuuuższy letni dzień...............SUPER Zdolniacha - jesteś z tymi obrazeczkami............no i ukoronowałaś Nasze 4 pierwsze piechurki lol tej Cafejki       -  brawo!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz mówię Dzieńdoberek wszystkim Myszkom!!!!!!!!!!
                                                                    http://s3.directupload.net/images/100630/rllliobk.jpg

startuje do zajęć ..........niestety muszę zacząć od kuchni...........do potem...........

7,503

Alicjo  rannyn ptaszku  kocicowy  hiiiii
a ja ja mam ruję od 10 lat to  mnie nie ma kto pilnować  buuuuuuuuuuu
  nawet podchodzące kocury nie sa w satnie  sprostac moim ponoc wygórowanym wymaganiom  hiiiiiii i bez  tabletek   hiii
Piekny dzień sie zapowiada - sniadan8ie ju7z przygotowane dla omłódzi  hiii  a ja  jadę do przychodni   z .............nowym nabytkiem  . hiiii
znalazłam "jeszcze" 3 kleszczory brrrrrrrrrrr
ze tak powiem w okolicach intymnych  buuuuuu
ze tez tylko kleszcze tam ciągną ???  to ciekawe , nawet bardzo  hiiii
Wczoraj synus przywiózl samochodem ciężarowym pozyczonym od swatów 6-  2.- 2.5 metrowych tui ..   odgrodziłam sie od sasiadów - taki naturalny plot .
Wygląda to imponująćo - i jest wkomponowane w calośc ogrodu w którym przeważają drzewa  szpilkowe czyli świerki  istebniańskie ,
   Kotki nakarmione juz wygrzewają.się  na schodach tarasowych a ja  zmykam - " real wzywa "

Slonecznego dnia - neteczki -  żabki nie dajcie sie upałowi .
http://img1.vpx.pl/up/20100630/zaba__zabka__szczescia26.gif

To na tyle z moich "newsów "  hiiiiiii

7,504

Uprzejmie dziękuje za  dostrzeżenie mnie  i  wyróznienie jako jednej z zakładającej podwaliny pod nasze wspólne "niezatapilane" dzieło czyli netkafejkę  50+.
Dbajmy o to co juz  mamyy czyli  bezcenne znajomości , wspomaganie sie , ,wsparcie i bardzo przyjazną atmosferę.
http://img1.vpx.pl/up/20100630/2le779s70.gif

7,505

witam ja w nocy nie moglam spac ,pelnia ksiezyca ,fajne obrazki ,itak razem dobrnelysmy do 300fajnie ,jovitko a nie mozna kupic spodni ,czy innych ciuchow ,i odrazu wlozyc ,ja tak kupuje ,krawcowa bierze 15zl za podlozenie ,wiec staram sie kupowac np.16,i juz nic nie robie ,wiem jovitko ze trzeba placic ,ruje ja tezmam hi hi oj niunia ,schiz ja nic jeszcze nie robilam z wlosami ,mysi kolor mam swoj naturalny ,dlugosc tez ,myslalam zmienic fryzure ,ale nie wiem jaka na buzie pyzata ,moze wy cos podpowiecie hi hi pozdrawiam wszystkie dziewczyny .

7,506

pozdrawiam http://www.imagebanana.com/img/coc3uh8z/Bez_tytu322u_1.gif

7,507

robicie pierozki hi hihttp://www.imagebanana.com/img/8mfuo3mk/jagody_0021.jpg

7,508

witam dziewczyny jesteście jak dobra ksiązka ja teraz jestem na urlopie i mogę rano wpadać dowas. Vera masz piękny ogód taki jak   w filmie Agnieszki Holand"Tajemniczy ogród".Ja bardzo lubię kwiaty a zwłaszcza róże    są piękne pod każdą postacią i w każdym kolorze. Polecam też stotczyki jak byłam w storczykarni to  wyjśc nie mogłam z podziwu jakie cudne{mam zamiar jeszcze tam pojechać].Jagoda ale z ciebie pracowita osóbka zawsz coś zbierasz  teraz  jagódki  to bardzo pracochłonne zajęcie mnie zawsze coś w lesie pogryzie . Co do ciuchów to mam ich dużo bo ubieram się w szmateksach a lata praktyki czynią mistrza. naprawdę polecm  najlepiej jak uda się kupić firmowy ciuch za złotówkę. W sumie od kilku lat mam wagę jednakową 63 kg nie jest żle ,dużo ciuchów daje znajomym i rodzinie czasem też coś od nich dostanę. Dostałam dobry  przepis na to nadzienie do naleśników:  ze szpinakiem iżółtym serem zapiekane .Morwa ja myślę.że jakiś delikatny kolrek na włosach może być a pyzata bużka lubi pazurki  małe cieniowanie po całej długości {tak mi się wydaje].Ja teraz mam losy średnie długści a kolor óżne odcienie blondu no tak muszę to przyznać jestem blondynką... } Pozdrawiam wszystkie dziewczyny  tak trzymać ateraz na zakupki i obiad moż coś z jagód {podę na targ zobaczę jaka cena].

7,509 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-30 11:06:15)

Witajcie Dziewczynki ... smile:):)  U mnie mialo byc slonecznie i ciut chlodniej - 24 st.C, ale na razie calutkie niebo jest zachmurzone, a na termometrze za oknem jedynie 20 st. - w mieszkaniu utrzymuje sie 24,5 st.

W poludnie wybieramy sie z kolezanka do lasku ... w sumie to dobrze, ze nie ma goraczki, ale ... bez przesady ...  Obecna pogoda raczej na krotkie spodenki nie jest ... Widac matka Natura przejela sie moim problemem ze spodniami... zupelnie niepotrzebnie, bo wczoraj znalazlam jakies spodenki ze streczu, ktore kupilam kiedys dawniej i czekaly na przerobienie ... przymierzylam i ... na spacer po lesie moga byc ... no, ale jesli temp. nie wzrosnie, to zaloze dlugie ...

Morawko... ja tu nie dostane zadnych spodni, ktore bylby od razu do zalozenia ... Holenderki sa wysokie i maja inne figury... duze okragle kuperki z bufami na udach, przy stosunkowo cienkiej talii  ...  Absolutnie kazde spodnie musze skracac, rowniez krotkie spodenki ... Jezeli kupie spodnie w moim rozmiarze, to musze poprawiac rowniez linie boczna (bioder) i mam troche ciasno w talii, wiec zwykle kupuje o rozmiar wieksze, bo wtedy mam wlasciwy luz w talii, ktory lubie, a linie boczna musze poprawic i tak, najwyzej troche wiecej, co juz nie ma znaczenia, skoro spodnie i tak sa rozprute ...
I nie chodzi o pieniadze, bo ciuchy nie sa drogie ... tylko o te robote... skoro nie zamierzam taka zostac, to nie chce mi sie narabiac...
Moja mama potrafila dosc dobrze szyc i ja wyroslam w tym, ze ciuchy musza dobrze lezec, bo zawsze takie mialam... szyte na miare... Bede sto razy przymierzac i poprawiac, zeby uzyskac idealna wg mnie linie ... big_smile:D:D
Dlatego najlepszym sposobem jest dopasowanie sie do ciuchow, ktore juz mam ...
Jeszcze tydzien i bede miala wakacje, a psa nie mam, wiec nie musze ciagle wychodzic ... jakos sie przemecze, a do przyszlego roku z pewnoscia opanuje sytuacje, mam przeciez bieznie ... jak sie troche ochlodzi to bede na niej maszerowac do woli ... big_smile:D:D

http://img195.imageshack.us/img195/5525/1540471tfphvfi636.gif

7,510 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-06-30 11:38:42)

Dzień dobry dziewczynki.    No i mamy lato nie da się ukryć. Ja właśnie wróciłam z miasta rowerkiem. Jagody u nas 10 zł za słoik0.9. Tak więc jutro rower i szukanie jagód. Jeśli już kobiety sprzedaja to są.może jakieś inne miejsce wynajdę.

Niu7nia co u Ciebie tyle kleszczy? U nas duzo ale tylko raz mi sie 3 przytrafiło przynieść jak mi się skończył mój specyfik od kleszczy.

Ewuniek z tymi naleśnikami to pomyliłam Ciebie z Leną i jej odpisałam. Ale wzrok już nie ten .Starość nie radość.
A jeśli chodzi o szpinak to dla mnie  ohyda nienawidzę szzpinaku w zadnej postaci.

Jejku Wy przerabiacie ubrania? A ja mam uczulenie na igłę i nici.

Wracam do realu .Nie chcę ale muszę. Pozdrawiam

Alicjo  piękne te Twoje obrazki . Rób je dalej i pokazuj. Cieszą oko.

7,511 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-30 12:03:20)

Niu7nia ...dobra jestes z ta ruja ... big_smile:D:D  ale kleszcze raczej Ci na to nie pomoga ... big_smile:D 
a swoja droga, gdzie Ty sie wystawialas, ze tak sie do Ciebie te kleszcze przypiely ... chyba naga w zagajnikach lezalas ... lol:lol::lol:
albo nasmarowalas sie czyms, zeby przyciagac samcow, ale wybralas niewlasciwy srodek ... big_smile:D:D

Morawko... Ty masz meza, wiec Twoja ruja jest zaspokojona ... big_smile:D:D chociaz ...  kto wie ?... big_smile:D

Alicjo ... wszystkie Twoje obrazki sa piekne... a najwazniejsze, ze sa Twoje wlasne ... Nawet najwieksi artysci nie sa w stanie stworzyc dziel, ktore podobalyby sie absolutnie wszystkim, bo ludzie roznia sie gustem i nie ma w tym nic zlego ...
Jezeli komus nie podoba sie to, co stworze, to mowie, ze moze on sam stworzyc cos lepszego ... Mam taka kolezanke, ktora wszystkich krytykuje, ale sama nic nie potrafi ... krytykowac innych to najlatwiejsze, co moze byc... to nie wymaga ani talentu, ani wysilku ...

I odwazaj sie, Alicjo, odwazaj ... smile:):)  nikt Cie stad nie przepedzi... Te babeczki, ktore wykazywaly nadmierna agresje terytorialna, jak moj byly pies (hahahaha), juz dawno same stad odeszly ... a te, ktore zostaly sa bardzo przyjazne ...:):):)

Ja tez kilka lat temu przezylam ruje mojej kotki, o malo przez nia nie oszalalam ... tym bardziej, ze ona uwielbiala byc przy mnie, wiec tarzala sie i mialczala u moich stop ... koszmar ... big_smile:D:D  W koncu otworzylam drzwi i powiedzialam " wynocha" ... a wkrotce wrocila z bardzo przystojnym kocurem i spedzala z nim milo czas w naszym ogrodzie ... Kazda bez wyjatku noc spedzala w domu ... taka byla porzadna dziewczynka ... lol:lol::lol: i cala ruje spedzila z tym samym amantem ... hahahahaha ...

Ewuniek... to prawda, ze storczyki sa piekne ... ale moja fascynacja nimi wlasnie sie skonczyla i w poczatkach wrzesnia prawie wszystkie jada do ... Polski ... Moja mlodsza kolezanka zawozi je do swojej mamy i siostry ... bo kiedy byly u mnie, to sie w nich zakochaly ... A ja ciesze sie, ze trafia w bardzo dobre rece ... smile:):)
Roze tez bardzo lubie, zawsze w ogrodzie mialam, a teraz planuje na balkon ... w tym roku juz mi sie nie chce, choc kto wie ?... moze w przyszlym tygodniu pojade do centrum ogrodniczego i cos kupie ... big_smile:D:D

Jagodko... ja tez od kilku lat mam uczulenie na igle i nici (przesyt), ale nie mam wyboru ... no wiesz ...nie chcem, ale muszem big_smile:D:D

No... a teraz zmykam do kolezanki ... pogoda sie nie poprawila, a nawet robi sie coraz ciemniej, jakby mialo padac ...
Najwyzej nigdzie nie pojdziemy, tylko posiedzimy u niej w ogrodzie ...
no to do potem ... smile:):)

Nastepny moj pies bedzie taki ... no, musze miec przeciez pomoc w ogrodzie, na pewno nie dam mu tylko leniuchowac  ... big_smile:D:D

http://img10.imageshack.us/img10/9500/psqsepwve3r2uyhuqppbw.jpg

7,512

POZDRAWIAMChcę chwileczkę tu zabawić,
ku pamięci coś zostawić.
Kładę małe pozdrowienia,
i uciekam - już mnie nie ma.
*'?*?.pozdrawiam
((_,?*?**?*?,_)) ((_,?*?**?*?,_))
?.¸?¸.?*´)¸.?*´ *?.¸(*?.¸?¸.?*´)

7,513

u mnie upal nic mi sie niechce hi hi pozdrawiam dziewczynki http://www.mmlublin.pl/rep/newsph/16823/35991.3.jpg

7,514

witam pozdrawiam
dzis znalazlam piwniczke pelna wina
pyszne zimne super chlodzi

7,515

lena dobrze ze zimne .pozdrawiam http://pu.i.wp.pl/k,NDQ4NjI5NjYsNjY2MjI4,f,kitties2b.jpg

7,516 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-30 21:23:19)

Witam Myszki - wieczorkiem.............
tak jak Morawka
pisze nic się nie chce..........chociaż ja dzisiaj poszalałam z podłogami na wilgotno..........
ale popołudnie spędzam w domu - bo najlepiej "klima" jest!!!!
teraz nie ma wiaterku - okna mam pootwierane na trzy strony - wreszcie można posiedzieć - wyrozbierana - i o dziwo jest mi ciepło
cha,cha              A WY jak znosicie upały!!!!!!
                                                                     http://s5.directupload.net/images/100630/l2c3inlw.gif
Ja mam tylko fajnie w upały.............to jest malutka nagroda za Zimno!!!!!I nie ma tu bilansu na zero lol:lol::lol:.........bo to tylko parę dni w roku- przynajmniej w TYM!! tongue:P:P

Lena znalazła piwniczkę tongue:P:P - pytanko - a masz winko????????????

Ewuniek chyba większość Kobietek - ubiera się w Pewexach ...............wiadomo ,dobre rzeczy i wiesz,że z nimi już nic się nie zrobi- dobre marki- tylko ja np. nie wchodzę zaraz po towarze po co przepłacać - a niech biorą - zawsze coś się wypatrzy takiego za Zeta ..............

Niunia a nie miały gdzie te kleszcze innego miejsca.......:lol::lol::lol: ,,,,,,,,,,,,a tak na poważnie..........to jak to się odczuwa.........boli....swędzi .........czy co????? poważnie pytam : żebyśmy wiedziały tongue:P

Jovita Ty mieszkasz na ostatnim 8 piętrze - tak????- to masz chyba dodatkową energię ciepła - od dachu?????????

no tak na jutro zapowiadają u mnie burze...........ponoć tylko jutro,,,,,Oby! http://s5.directupload.net/images/100630/unqjykkq.gif

a jeszcze co do tych kleszczy - to jest na pewno poważna sprawa - moja poprzednia fryzjerka (# 40 lat) podobno zaczęło sie od kleszcza - potem ta choroba (chyba balieroza! ) - powikłania - nie ma dziewczyny.......... 

Dobrej Nocki!!!! Pa!

7,517

Weszłam żeby życzyć Wam  Dobrej i spokojnej nocy.

Schiz u mnie w domu też klima.To jest jednak super sprawa. Ale nie strasz tymi kleszczami. Buleriozę się leczy ale to  1 na kilka tysięcy. Czytałam tyle o tych kleszczach i najbardziej niebezpieczne są na zachodzie i północy kraju. Ale dziwię się bo znalazłam takie forum jagodowe i  większość osób z południa Polski.Pytałam ich jak radza sobie z kleszczami na jagodach a oni mi piszą że u nich kleszczy wcale nie ma. To już nic nie rozumiem.

Lenka piwniczka z winem? U mnie też jest tylko ja go nie piję, nie lubię chociaż wiśniowe.Tak samo nie lubię piwa,śmierdzi mi.Lubię jedynie likiery i ajar koniak ,który zresztą sama robię.

Ewuniek ja bez roboty i ruchu nie mogę istnieć.Kury to moje hobby,pieski  też.A że dają jakis tam dochód to jeszcze lepiej.Tylko kłopot z nimi bo nigdzie nie mogę na dłużej pojechac.A jak mąż zostaje z nimi to w domu sodoma i gomora. A zbieranie jagód to też moje hobby zarobkowe,ale je lubię. Dzisiaj już przygotowałam ubranie do lasu i zabezpieczenia przed owadami i kleszczami.Jutro Wam napiszę ile nazbierałam. Planuję 5l ciekawe ile będę zbierać i czy tyle znajdę.
No to ide spać i do jutra. Dobrej nocy wszystkim.

7,518

Pozdrawiam wieczorkiemhttp://iv.pl/images/41224813490122905770.gif

7,519

Cos niewiele pisalyscie w ciagu dnia ... czyzby to wina upalu ?... smile:):)
U mnie sie wypogodzilo bardzo szybko, wiec ucielysmy sobie z kolezanka bardzo mily. 3-godzinny spacerek po lasku ... Tak daleko nigdy sie z Kuba nie zapuszczalam ... Kolezanka zna ten teren,. bo czesto urzadza sobie tam rowerowe przejazdzki z mezem ...
Po poludniu zrobilo sie znowu cieplo i bardzo parno... Od jutra wracaja 30-stopniowe upaly ...

Baska... ja mieszkam na 8-ym pietrze, ale to nie jest ostatnie... blok jest 10-ciopietrowy... i na razie moje mieszkanie sprawuje sie doskonale ...  mam na mysli upaly ... Jak na razie najwyzsza temp. mialam 25 st.C i to w duzym pokoju, bo w sypialni jedynie 23 st. ... wiec w srodku upaly mi nie dokuczaja ... mam przyjemnie cieplo ... na balkonie po godz. 16,17-tej  tez ... 
Ale tak jak powiedzialas, lato trwa krotko, a przez wiele m-cy  dokuczalo mi zimno... w d.pokoju nie, bo tam mam termostat, wiec nastawiam tyle stopni ile chce, ale w pozostalych pomieszczeniach jest o kilka stopni mniej ...
U mnie tez tak, jak u Ciebie ... ogolny bilans nie wychodzi na zero, niestety ... dlatego postanowilam sie przeprowadzic ... big_smile:D:D

Kilka lat temu przyczepil sie kleszcz do mojego lewego przedramienia ... probowalam przewiazac sznurek wokol dorodnej tui ...
W pierwszym momencie nic nie czulam, ale gdy usiadlam poczulam swedzenie. Poczatkowo drapalam to miejsce bezwiednie, az w koncu sporzalam i dojrzalam cos malego, brazowo-czarnego i malenkie nozki ... Nigdy przedtem nie mialam doswiadczenia z kleszczami, ani ich nie widzialam ... Poniewaz probowal sie dopiero wkrecic, wiec z latwoscia wydlubalam go paznokciem ... i nie bylo problemu ...
W zeszlym roku kot kolezanki i moj Kuba zalapali inny rodzaj kleszcza, albo po prostu dorosly egzemplarz ... byl duzo wiekszy, rudawy i twardy ...  usunelam go specjalnymi szczypcami, ktore na te okazje kupilam ...
A ta choroba nazywa sie borelioza albo choroba z Lyme ...w Holandii uzywana jest ta druga nazwa ... Zwykle wszczykniecie bakterii nastepuje przy dluzszym kontakcie z kleszczem, wiec nalezy go jak najszybciej usunac ...

7,520 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-01 00:21:15)

Czas sie pozegnac, Dziewczynki  ...  smile:):)

http://img651.imageshack.us/img651/9128/serduszkoskoczone.jpg

Spijcie smacznie ... D O B R A N O C  ...   i   d o   j u t r a  ...    smile:):)

http://img684.imageshack.us/img684/2927/1jww0w.jpg

7,521

Czas się przywitać dziewczynki     lol:lol: cytuję Jovitkę!!!!!

wstałam przed chwilką .............kawkę już kończę............czas wystartować..............
dzisiaj przed południem mam imieninki sąsiadeczki............

http://s10.directupload.net/images/100701/nan7ncqi.jpg

Alicjo ale napstrykałaś tych obrazeczków Naszych Cafejkowych ...........super!!!!!!!

no zmykam...................do potem.....................

7,522

[/b] Witam[/b]http://iv.pl/images/13362183413624275115.gif

7,523

mortawko   podaje Ci link do róznych fryzur  a nuz  akurat któras przypadnie Ci  do gustu ??
http://wdziek.info/fryzury_dla_dojrzalych_kobiet.html
      Jovito - schiz  - kleszcze  ?? brrr  to tremat nr 1 w mojej przytchodni .
       Istny wysyp 
Jovitko Niczym nie byłam  wysmarowana ani zab ezpieczona przed takimi stworzonkami ..Nie lkecą na mnie faceci to chociaż   kleszcze to w końcu rodzaj męski - na bezrybiu i rak ryba  hii   - Szukam pozytywów  hiiiiiii
Ot tak poszłam do ogrodu zanieśc picie osobie któtra kosiła m ój trawnik - doslownie przxeszłam obok jałowców , i świerków .
Efekt ?? w sumie 8  sztuk  na moim tlustym cielsku ??
Wszystkie wyciągniete fachowo -0 ale .są odczyny .
Byłam wczoraj dwukrotnie  u lekarza - kazał sie obserwowac .
Dostałsm  detromecne w maści antybiotyk/ oraz  hydrokortyzon tez  w maści .
Więc niuc nie robi.e tylko  MAŚlę   sie  hiii  no bo na kolanko tez mam  3 rodzaje masci.
        Schiz - nie boli ukłucie kleszcza  - pozostaje lekkie zaczerwienienie jak po komarze z ostrym  czubkiem .
Kleszcz wbija sie "mordą "  a dupsko mu wystaje .
Ważne aby nie drapać sie i usunąć w miare szybko  pensetą  - bacząć  czy wyszedł w całości .
To ważne bo z tej gęp-mordy właśnie pochodzi zakażenie boreliozą przy   zalożeniu  kleszcz byl  jej nosicielem . A nie wszystkie kleszcze sa  posiadaczami tego wstreetnactwa  .
http://borelioza.gazetka.eu/teksty.php? … 20przebieg
podaje link - poczytajcie -  bedziecie na topiue  hiiiii
               Piekny dzień sloneczny az chce sie zyc .
dzisiaj  Haliny -  - JJeżeli Halina slońcem wstaje to caly lipiec na przemian to słońce to deszcz daje "
http://img1.vpx.pl/up/20100701/03441.gif
tyle z mądrosći ludowych ./
Ide do ogrodu - nie dopita kawkak na mnie czeka pod pergolą.
              Jak ja kocham lato  . slońce i .zycie ............

7,524

Zadzieram kiece i lece do realu -  wieczorkiem a może wcześnie wpoadne zobaczyc co się dzieje w naszej kawiarence .
    Na 15 ide do fryzjera   oj poszaleje , poszaleje  hiii 
bo wiecie ze jak glowea siwieje to d-  pa  szaleje  hiiiiiiiiii
      Co dokoloru  morawko !!!!!!
mysi kolor  jest smutny i taki bez wyrazu - ozyw buziie innym odcieniem - od razu poczujesz sie lepiej , mlodziej i......... .atrakcyjniej .
Dowartościujesz swoje  EGO  -
  Ja jestem bardzo "tempoeramentna " i od lat  nosze  takież  kolory - czyli stonowane rudości , poprzez  czerwienie burgundowe  czyli tez nie ostre ale nader wyraziste .
Mam zielone oczy  więc   calośc nie najgorsza .
A co najważniejsze ze doskonale czuje siebie .
No mi jestem od 50 plus lat w sobie niezmiennie  zakochana  .
       Hiiiiiiii .....to" scero "prawda
http://img1.vpx.pl/up/20100701/usl1997.jpg

7,525 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-01 09:34:25)

Witajcie Dziewczynki... w czwartkowe przedpoludnie ... smile:):)  Dzis ma byc skwar, 30 st.C ... Mam nadzieje, ze nie bedzie tak parno, jak wczoraj ... Na razie niebo nie jest czyste... temp. 24 st.C ... Wczoraj o tej porze bylo tylko 20 st., a w ciagu dnia doszlo do 26, wiec sie zgadza, ze bedzie 30 st.   Z tego, co juz zdazylam zaobserwowac przez lata pobytu tutaj, ranki zwykle sa chlodne i wypogadza sie dopiero kolo poludnia lub nawet po ...
Zaraz ide na kurs komputerowy... ostatnie zajecia, bo w przyszlym tygodniu jest juz tylko pozegnanie przy kawie ... nareszcie ... big_smile:D:D
A jak wroce, zaczne swoj dlugi weekend ... smile:):)
Wczoraj mialam dlugi spacer, to dzisiaj moge sie byczyc ...
No, ide sie pogarnac, bo o 10-tej musze wyjsc ... dobrze, ze jeszcze nie ma upalu, to sie nie wysmaze po drodze, bo spowrotem to tluszczyk bedzie skwierczal, ze hoho ... lol:lol::lol:

to do potem, Dziewczynki ...   d o   p o t e m  ... smile:):)

http://img203.imageshack.us/img203/6447/dacdshc4.jpg

7,526

Witajcie Dziewczynki!

Zmieniacie fryzurki i kolor włosów ? Aż mi się zachciało cos zrobić z moimi siwymi włosami:-)
Niunia- ale nazbierałaś tych kleszczy, straszne  ja bym sie teraz tylko ciagle ogladała, ale kto by sie spodziewał że we własnym ogrodzie , nie musiałaś chodzić do lasu:-)))  To sie teraz pilnuj.

Podziwiam odwagę Jagody , ona siedzi w lesie a na dodatek tak gorąco!!! Pracowita dziewczyno odpocznij trochę .....
kiedy będziesz miała urlop?.....

Jovitko - kończysz kurs komputerowy , to tym bardziej nie ociągaj się zaczynaj grafikę.....Jak poświęcisz godzinke dziennie
to już będzie dużo!.....

Morawko - życze świetnej przemiany , dziewczyny maja rację fryzura poprawia humor i nastrój:-))
Sama bym sie wybrała ale krucho z kasą teraz u mnie , więc poczekam ....

Schiz - Ty to jesteś imprezowiczka dzisiaj , znowu pojesz cos pysznego no i może  cos procentowego dobrego też pewno będzie....
Szkoda że ja nie znam żadnej Haliny....
Takie obrazeczki to dla mnie przyjemność i ćwiczenie zarazem, przynajmniej nasze forum jest kolorowe....

No to zmykam tez do reala , ale tak za bardzo to nie chce mi się nic......

Pozdrawiam i życze Wam miłego dnia!

Dla ochłody zostawiam troszeczkę morza....

http://s1.directupload.net/images/100701/xmicc6f8.jpg

7,527 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-01 14:02:39)

Juz jestem... smile:):)  Ale duchota ... slonce grzeje zza cieniutkiej warstwy chmurek, co daje strasznie ciezkie powietrze ... parno ...
Na termometrze za oknem 31 st.C w cieniu ... Gdy wracalam do domu widzialam wielu sasiadow koczujacych na balkonach... a balkony  wychodza przeciez na poludnie, wiec strasznie na nich goraco ... Ja moge wyjsc na balkon dopiero po 17-tej ... a oni wysiaduja caly bozy dzien, jedynie z przerwa na posilki ... maja ludzie zdrowie ... big_smile:D:D no i chyba nie maja komputera ... lol:lol::lol:

Niu7nia ... ja tez bardzo lubie kolory i chetnie przywdzialabym tego kameleona, jako bluzeczke ... hahaha,  ale na mojej glowie  najlepiej sie czuje w jasnym blondzie ... Z natury jestem niezbyt ciemna blondynka, wiec w sumie tez kolor nijaki ... od wczesnej mlodosci go poprawiam ...
Przerabialam juz kiedys okres rudosci i znowu wrocilam do jasnego ... Od kilku lat mam cere naczynkowa, wiec jasny blond uwazam teraz dla siebie  za najodpowiedniejszy ...
Nie eksperymentuje zbyt duzo z wlosami, bo lubie od razu, automatycznie  poznawac sie w lusterku,
a nie godzine sie przygladac i zastanawiac  kto to ... big_smile:D:D
Nie lubie jak mi sie obcy szwendaja po mieszkaniu ... hahahaha ...  a przy psie, to jest nawet niebezpieczne, bo moze nie poznac i bedzie chcial sprawdzic zebami, wiec Morawka musi uwazac z tymi zmianami przy swoim wilczurze... big_smile:D:D
A co do kleszczy, to nigdy nie wiadomo tak do konca jaka plec... big_smile:D:D
W przyrodzie zwykle samice sa bardziej zlosliwe, od samcow, szczegolnie w stosunku do innych samic, chocby innych gatunkow ... big_smile:D:D wiec trudno powiedziec czy w danym momencie  jakis samczyk doznaje na Twoim ciele rozkoszy czy tez samiczka  probuje zniszczyc rywalke ... lol:lol::lol:

Alicjo ... te moje kursy, to nie sa jakies bardzo powazne kursy ... Urzad organizuje je darmo dla osob pobierajacych zasilek socjalny, bardziej dla zapewnienia im kontaktow socjalnych, niz w celach rzeczywistej nauki ... Chodze tam juz 2 lata i niewiele sie nauczylam, tym bardziej, ze w domu kompletnie nie cwicze ... W przyszlym roku tez bede chodzic i pewnie jeszcze dluzej ... dopoki sie nie przeprowadze ... big_smile:D:D  Nauczyc sie czegos na tych kursach jest raczej trudno, ale sa przyjemne towarzysko i na pewno nie zaszkodza ... smile:):)

Moze cos w tym stylu ?...

http://img709.imageshack.us/img709/3623/ist27715533punk.jpg

7,528

Jovito mam nowa porcje serduszek .........hi,hi,hi! Pozdrawiam ,

Wyślę później ......

7,529

Ojej, Alicjo ... alez Ty jestes tworcza !!! smile:):)  ... podziwiam Cie i ... zazdroszcze Ci ... i czekam na nie cala podekscytowana ... big_smile:D:D

7,530

Użarło  mnie w sumie 8 kleszcorów czyli na banak 4 samice - zazdrośnice  i 4 samce - ogiery  co ,poczuły we mnie prawdziwą kobiete  .
     Jestem  przekonana  ze w okoliccah  tzw . bikini  zaszalały samce
a  w lydke i pod kolanem  zapewne one czyli samice  chcialy się dobrac do moich  zgrabnych acz schorowanych odnózy .
                  Bylo i mija - plamki bledna a ja uspokajam sie .
Lekarz dzisiaj pooglądał i byl zadowolony ze utrafil z lekami .
               Jest piuekne pózne popołudnie , wróciłam także od fryzjera - odmieniona , i jaks  taka nowa hiiiiiii
Nastroszyłam piórka  i .........przyjechałam do domu  buuuuuu
az szkoda z takim pozytywnym nastawieniem do życia  i do  nowego  image  siedzieć wśsró drzew z kleszczami   buuuuuu
               W sobote kupuije nowy rower typu "holenderski " z dużymi kołami i kierownica  "wyprostowana
Kolano mniej boli  az  ........chce się zyc .................... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
             i bardzo lubie tańczyc   hiiiiiiiiii i w og.ole  uwielbiam  tńce , hulanki i ....swawole   hiiiiiiii
  Się  miejcie  neteczki   hiiiiiiii  do potem  ...
http://img1.vpx.pl/up/20100701/z4c2d537a3d99392.gif

http://img1.vpx.pl/up/20100701/5513954391.jpg....

7,531 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-01 20:49:17)

Witam przed wieczorkiem - u mnie zbiera się na burzę!!!!

dzisiaj od samego rana jestem zła!!!!!!!! - nie wiem ,na co ........chyba przed burzą lol:lol:

dzisiaj pobawiłam się i ustawiałam 3 telewizory - programami wg, tematyki - każdy pilot inny,w sumie na tym samym polega.....
ostatnio poprzeskakiwali w kablówce ..........więc zrobiłam porządek

Niunia nowy fryz lol tongue:P - i o razu lepiej Nie????????? ale masz fajnie z tym rowerkiem,,,,,,,,,,,też bym taki chciała,ostatnio jeździłam na takim to nie ma porównania do mojego "bidoka" .......... ciekawa jestem za ile?????? Jagoda dała 1500 za 2-latka.......

zaczyna padać ............do potem

popadało parę kropel - i koniec.........byleby w nocy nie było  jakiejś nawałnicy

no i wróciłam na kompik ale tylko powiedzieć Dobranoc http://s1.directupload.net/images/100701/yvxzxo6a.gif

7,532

Witam wszystke dziewczyny  . U mnie  od wczoraj  się na burzę zbierało i ja padłam ale teraz już po burzy i chce mi się żyć.Nowa lub tylko odnowiona fryzurka zawsze dodaje jakiegoś blasku i lepszego samopoczucia. Ja już nie eksperymenyuje  z włosami teraz wiem  co chcę  i też jak Jovita lubię siebie zobaczyć w lustrze a nie jakieś dziwadło. Alicjo nie zawsze trzeba dużych  pieniędzy na fryzjera może jakaś życzliwa osoba ci w tyn pomoże {wzajemnie}. Jagoda ile ty tych jagód wczoraj nazbierałaś?  Niuna   z ciebie żywotna osóbka  rowerek to dobra rzecz ale ja ostatno na rowerku jeżdziłam... jak byłam 30 lat młodsza i teraz nie mam odwagi tylko chęci.  Spokojnej nocy.

7,533

dzisiaj byla kolezanka u mnie i poszla do fryzjera ,ale ja nie i dalej chodze jak kocmoluch hi hi ,bo brak kasy ,ale w lipcu pojde ,ladne te fryzurki ,ja chce ta druga .goraco dzisiaj ,zaraz jaworowicz na 1tvp,teraz to zadnych filmow nie ma ,wszystko powtorki .pozdrawiam wszystkie.

7,534 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-07-02 00:41:42)

Jutro ma byc 35,36 st.C w cieniu ... cale szczescie, ze nie musze wychodzic z domu ... i nie zamierzam ...  big_smile:D:D 
W przyszlym tygodniu goraczka ma troszke odpuscic ...

Dzis wieczorkiem wpadl moj dobry przyjaciel na kawe ... a tak naprawde, zeby wziac papiery z urzedu podatkowego ... pomoze mi zrobic ostatni krok w zalatwieniu sprawy z 2008 roku, ktora przez te ostatnie dwa lata wracala do mnie, jak przyslowiowy bumerang ...
W tym tyg. jest slomianym wdowcem, bo swoja Albanke zostawil u jej siostry w Austrii ... W sobote jedzie po nia i zostanie tam tydzien ...
Bardzo byl ciekawy mojej biezni, wiec mu wlaczylam... Chodzil dzielnie 3 min. w tempie koncowym 2,5 km/godz. zaczal od 1 km/godz. Spytal o moja szybkosc ... powiedzialam, ze 6-6,5 km, to wtedy poprosil, zebym zwiekszyla predkosc ... i tak doszedl do 2,5 km. Spytal, jak dlugo chodze... mowie: 3 kwadranse, godzine ...  jednym ciagiem ?...- przerazil sie ... - no pewnie ... usmialam sie ...
Oczywiscie, bardzo go podziwiam, bo on ma trudnosci z chodzeniem, wiec te 3 min. dla niego, to byl naprawde wyczyn ... ale on taki jest... pelen wigoru, bardzo mlodzienczy i ciekawy, pomimo wieku i fizycznych ograniczen .... W kazdym badz razie bieznia zostala oceniona bardzo pozytywnie ... big_smile:D:D

Czas zamknac goscinne podwoje ... umyte  filizanki na miejscu... czekaja spokojnie do rana...

A oto kolejne cudenko ... smile:):)

http://img690.imageshack.us/img690/8096/obrazek2skonczony.jpg

D O B R A N O C   Dziewczynki ... jak zwykle   d o   j u t r a ... smile:):)

http://img5.imageshack.us/img5/1021/35m02e1.gif

7,535 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-07-02 07:53:18)

Witam piątkowo - ale to leci............http://s3.directupload.net/images/100702/zmmtosgd.jpg  co powiecie na taki odpoczynek??????????? lol:lol:

co do fryzjera - po pierwsze nie idzie się do fryzjerki pierwszej lepszej...........to jest zasada nr 1
po drugie : ja też nie mam kasy,więc robię tak ; głowe myję zawsze sama ..........potem mówię ;Samo ścięcie lub odświeżenie.......
......bez modelowania......nic.............- przecież nie wypuści Was z mokrymi włosami
efekt jest taki : że wychodzę zawsze zadowolona,bo nigdy sama sobie tak nie wysuszę włosów z góry.............płace 15 zeta............. a jak bym nie odezwała się to proszę bardzo : mycie,modelowanie i płacisz : 35 zeta : za to samo!!!!I wtenczas na pewno się nie poznajesz w lusterku..........:lol::lol:
pewnie że są fryzjernie takie :że za samo wejście płacisz........moja znajoma jeździ do Krakowa ,za samo podcięcie na prosto........ale to jest idealna kreska  (klasyczny Bob) płaci 100 zł
i zawsze trzeba się pytać przed np. belayagem - ile to będzie kosztować???????????żeby kasy starczyło ...:lol::lol:
no dość tego wymądrzania..............:P:P:P             spadam..............dzisiaj może przetrę okienka,bo narazie deszczu nie zapowiadają                  do potem.............

7,536

Witam slonecznie i bezchmurnie
kawa czeka - zapraszam 
http://img1.vpx.pl/up/20100702/024126262046095.gif
                              Pokleszczowe ślady  coraz bledsze  m- i bardzo dobrze  czyli jest oki .
Wczoraj prace w ogrodzie , potem  ćwieczenia na  bieżni  i pas  "ubuijający: mój nadmiar tłuszcyku .
Sąsiadka  zaprasza na codzienne takie  sesje - pewnie skorzystam ,to rzut beretem od mojego domku .
            Wypijam z Wami poranną kawususęi zabieram sie do  czyszczenia grilla  ogrodowego .
A ponieważ jest duży i  ma ruszta w ilość6 sztuk to zejdzie parę chwil
Grill jest  amerykański z zegarem wskazującym temperature , z kominem i wędzakiem  jako dodadkowe urzadzenie .
Naraz wchodzi 40 porcjii  np.kiełbasek , skrzydełek czy kaszanki . Mam to wypraktykowane .

7,537

Acha  co roweru  - nie wiem jaka to marka - jak w sobote dokonam transakcjii hiiiii to Wam napisze .
Co do fryzzury - jsne ze byłam wczoraj  odmlodzic gębusie . Jestem zadowolona .
Mam bardzioek krótkie uczesanie bo jest gorąco , lepiej się czuje w "takich "  a zreszta mnie  bardzo szybko odrastaja wlosy i nie mam problemu jaby fryzjerce nie udała sie moja koncepcja  bo za chwil e mam takie same  hiiii
Miejcie się  i bywajcie zdrowe .
http://img1.vpx.pl/up/20100702/4acb900752bf7da3339f03c16.jpg

7,538

schiz ja tez tak robie ,tylko ze u nas juz 20zl za obciecie ,podrosly mi wlosy bo od 12maja nie podcinalam hi hi pozdrawiam http://klub.pies.pl/upload/573_6506_211.gif

7,539

Dzień dobry

Wczoraj myślałam że życie skończę po tych jagodach. Od 9 do 13 w lesie i tylko 5 litrów nazbierałam.Nie ma jagód to takie szukanie i latanie po lesie. Dużo było ludzi ale pewnie dlatego że jagód mało i drogie. W zeszłym roku to przez ten czas w jednym miejscu 2 razy tyle  zbierałam i nikogo w lesie,pustki,ja sama,aż się dziwiłam.

Chyba już trzeba zakończyć te moje zbieractwo bo jednak zdrowia szkoda. Wczoraj to chyba z ciśnieniem miałam coś nie tak.Bolała mnie lewa ręka i wogóle byłam rozbita.Jak wróciłam to sie położyłam i wstałam o 16.
Znalazłam tylko 1 kleszcza ale taki malutki /pod kolanem/ że go paznokciem tylko usunęłam ale jak jechałam z lasu to czułam jak coś po szyi mi łazi i chyba ze 3 złapałam i po drodze wyrzuciłam. Mój środek jest b.dobry. Łaża po człowieku ale widocznie są odurzone bo się nie wpijają.No a ten pod kolanem to jakos mu się udało.

Z fryzjerem to też tak robię jak Wy Schiz i Morawa. Ja rozjasniam włosy ale sama juz od wielu,wielu lat.
U nas fryzjerka za scięcie bierze 10 zł. A układam sobie w domu po swojemu.
Miałam jagody sprzedawać ale się rozmyśliłam i zamrożę je na zime. Ciężko dzisiaj żyć tym co nie mają kasy i muszą chodzić na zarobek. Ja spróbowałam już wszystkiego,truskawki,jagody i chyba to już wiek daje znac o sobie bo brak już siły niestety.Trzeba się oszczędzac.W końcu mam emeryture i na chleb mi wystarczy. Wczoraj przemyslałam gdzie ja tak gonię i po co mi to wszystko.
Alu już mi sie basenu odechciało ale jak mi cos strzeli jeszcze to jak nie nazbieram przez zimę to na drugi rok na raty wezme i już. A przydałby się jeszcze telewizor nowsazej generaci bo ten już stary ale jeszcze jary.I takie to życie nasze.
Zmierzyłam ciśnienie 150/88 chyba może byc? Ale  od dzisiaj odpoczywam.Po niedzieli wybiorę się do mojej doktor jak przeżyję.

Życzę Wam ciepłego wekendu .Ja chyba będę sama a może córka przyjedzie.Nie wiem nic jeszcze.
Jeszcze moich kurek nie nakarmiłam i czuję że głowa mnie zaczyna boleć.
Dzisiaj odpoczywam

Niu7nia ten gril musi być superaśny. A rower to tylko gazela.Ciekawa jestem jaki kupisz.Mój już ma 4 lata ale jest jak nowy.Nawet po lesie żadnych zarysowań na lakierze.
Już kończę bo jakoś się rozpisałam niechcący.Idę tabletkę wezmę i magnez.     Pozdrawiam Was wszystkie.

7,540 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-07-02 09:42:58)

Witajcie dziewczyny!

Pisałyście tyle o kleszczach, mam szczęście, ze mnie omijają , choc często brodze w wysokich trawach. Chyba coś im nie pasuje:D:D bo ja jedna mogę sie tym pochwalić . inni domownicy co roku łapią jakieś kleszcze.

Jagodo, fajnie , że się tak rozpisałąs niechcący....masz rację , to nie te czasy , kiedy zbieractwem można było poważnie zasilić budżet.

Ostatnio rozbolało mnie gardło... częsta przypadłość moja i syna...

Teraz częście dopada mnie niż jego...nawet mi nie pomaga nasz wypróbowany lek homeopatyczny...

może jodyna...zobacze czy mam i wypróbuje ...tak gorąco a  moja szyja owinięta szalikiem...

u fryzjera też nie byłam sporo czasu, zgadzam sie z wami niektórymi,że taką częsta chęć do zmiany swojego wizerunku, chćby tylko włosów może oznaczać jakąś niechęć do przyjrzenia się sobie smile:)
Obejrzałam te fryzurki, jedna by  mi  pasowała...ta , z najciemniejszymi włosami...

ewuniek... moj ogród jest daleki od tajemniczośći bo zaledwie pare kroków  od ulicy,,,,i widac go na przestrzał, zupełnie nie przypomina "Tajemniczego ogrodu"
   Jeśli dzieją się u mnie jakieś cuda czy małe cudeńka , to raczej w moim ogrodzie wewnętrznym:), gdzie jak mi sie wydaję, stopniowo usuwam chwasty  i zaglądam coraz częściej smile

Posty [ 7,476 do 7,540 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 114 115 116 117 118 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024