Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 113 114 115 116 117 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,411 do 7,475 z 113,586 ]

7,411

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Napisze pytania i odpowiedzi - co mam na codzień w domu
Zarządzanie produkcją-
pyt: Proces produkcyjny i jego struktura,klasyfikacja i parametry procesu
odp; Proces produkcujny jest to skończony zbiór operacji produkcyjnych w wyniku których materiały przekształcone są w wyroby gotowe:
Struktura procesu produkcyjnego obejmuję;
- procesy technologiczne
-kontrolne
-transportowe
magazynowania i składania
Klasyfikacja procesów produkcyjnych odbywa się wg:
- kryterium ciągłosci (ciągłe -- i nieciągłe
-kryterium rodzaju stosowanych technologii( wydobywcze,przetwórcze,obróbki,montażu)
-kryterium zastosowanych środków pracy (procesy maszynowe,ręczne,aparaturowe,zautomatyzowane,oraz wspomagane komputerowo)
- stopnia skomplikowania(proste i złożone)
Parametry procesu
- takt- co jakiś czas schodzi z procesu gotowy produkt
-produktywność- ilość szt wyrobu wyprodukowanych w ciągu jednej godziny
- wydajność- ilość szt wyrobu wyprodukowanych w ciągu 1 godz przez 1 zatrudnionego
-wąskie gardło- stopień przerobu o najdłuższym czasie realizacji i danej wielkości         ufffffffffffff

Drugi temacik:Podstawowe marketingowe strategie wprowadzania nowego produktu na rynek ( z Markentingu)

Do strategii tych zalicza się:
- Strategia wysokiej ceny- polega na wprowadzeniu produktu na rynek po cenie wyższej niż koszty produkcji,zbytu,promocji,dystrybucji
-Dywersyfikacja - polega na rozszerzeniu zakresu działania przedsiębiorstwa przez wejście na nowe rynki z nowymi produktami( dywersyfikacja pionowa,pozioma,równoległa)
-Rozwój produktu- poszerzanie dotychczasowego asortymentu w ramach dotychczasowego rynku lub zastąpienie nowymi,tych które się zestarzały
-Strategia niskiej ceny - polega na wprowadzeniu produktu po niższej cenie niż konkurencja ( utrzymanie cen na poziomie akceptowanym przez szeroki krąg odbiorców)

Jezu - tego czytać się nie da ..................chyba najdłuższy post mojego tu istnienia  cha,cha

40 pytań już opanował - pytam go wyrywkowo............a gdzie tam jeszcze

Zobacz podobne tematy :

7,412

Morawko- w tej chwili rozmawiałam z Lublinem - i ten ktoś twierdzi ............że pogoda : zimno i deszczowo

więc jak to jest????????????? cha,cha A może Ty Danusia albo Janinka co?????fakt bardzo popularne imieniny>>>>>>>
wczoraj czy dzisiaj był najdłuższy dzień w roku - teraz będzie ubywać już bu..........................

u mnie na polu i w domku zimno - zaraz wskoczę do wyrka - pooglądam TV - ale znowu same powtórki..........ale coś tam znajdę na moich ulubionych kanałach.....................

Dobrej Nocki Myszki http://s5.directupload.net/images/100624/ztnbhtth.jpg Pa!

7,413

dobranoc ,mnie bylo cieplo ,pogoda pochmurna ale nie zimno hi hi http://www.view-card.com/IMAG/1799.jpg

7,414

Dobrej nocy moje Panie:-)))

http://s3.directupload.net/images/100624/9agz5scy.jpg

Padam na nos!

7,415

Oglądałąm  na POlsacie " Dirtry Dancing" z Patrckiem Swayze /
Juz par razy  patrzyłaM NA TEN FILM  i za każdym  rzem dkrywam nanową tą piękną milosną przygodę dojga młodych ludzi .
Do tego wietne nastrojowe piosenki.
A terz ????   sama do wyraka musze   bu uuuuuu
               Niesprawiedliwy ten świat .
A co do pogody to jest  róznie .Mieszkam od momem mamy  10 k .I bardzo często u niej pada i jest p[ochmurno a u mnie ponieważ jest mikroklimat  świeci slonecvzko i błrkit nieba ze hej .
Odwrotniez się zdarza ale bardzo rzadko .I tylko 10 km  nie do uwierzenia .
                      zapoaliłam w kominku bo ziąb okropny
.
Jutro jade rano o 6 do lekarza  buuuuu i znowu cierpienie i ból .
          Wieczorkiem przyjezdza do mnie z N. Sącza lkolezanka  z czasów LO
i znowu będą Polakó nocne rozmowy hiiiiii.
Wspomnienia  i takie tam rózne  hiiiii   opowiastki  hiiii
Zyczę dobrej nocki i kolorowych snów .
http://img1.vpx.pl/up/20100624/00340.gif

i jeszcze wiersz na dobranoc dla  kolezanek z netkafejki 

Za te ścieżki poplątane za tę miłość niespełnioną

Czas przyprószył srebrem skronie
zabrał z sobą to co dał
na przystanku zwanym życiem
pozostawił ból i żal

Ref...Za te ścieżki poplątane
za tę miłość niespełnioną
za dzień każdy noc samotną
snem tęsknoty wypełnioną
czekasz czekasz wybaczenia
niech pokutą będzie czas
czekasz czekasz wybaczenia
niech pokutą będzie w nas

Oczy Twe jak dwie iskierki
palą płomień w każdy dzień
parzą zmysły bólem wspomnień
tam gdzie przeszłość rzuca cień

Ref...Ref...Za te ścieżki poplątane
snem tęsknoty wypełnioną
czekam czekam wybaczenia
czy pokutą będzie czas
czekam czekam wybaczenia
czy pokuta będzie w nas

Serce jeszcze się szamoce
jak raniony ptak boleje
nie ustanie nim powrócisz
niech wypełni je nadzieja
..
Ref.....Za te ścieżki poplątane
snem tęsknoty wypełnioną
już nie czekam wybaczenia
pokutę wypełnił czas
już nie czekam wybaczenia
ono jest po prostu w nas 

/z netu/

7,416

Schiz - toz to czysta wariacja  takie pytania .
           Mysł techniczna 'cyco"  hiii  przeciez tego nie mozna się" naumiec "
           Miałam na studiach prxzedmioot "Organizacja i zarzadzanie '  nie dośc ze  nie trzymalo to sie kupy ani d. y  to jeszcze wykładowca miał spodnie  w duża krate i berecik takiz sam z czerwonym pomponikiem .
Nie dalo się skupic a o zrozumieniu to juz w ogóle nie było mowy .
Zdałam ale było  ciężko .
I tak na nic mi sie ta teoria ani zarzadzanie nie przydały  - bo mam swoja własna , osobistą i wypraktykowana teorię na zarzadzanie  . Hiiiiiii
                Sciz a co syncio studiuje ??  bo .zapomniałąm chyba pisałąs    nie ekonomie
Mój skończył AWF ale w swoim zawodzie pracował tylko 2 lata   teraa  pracuje na tzw. 'własny rachunek "  jak się potocznie nazywa prywatna inicjatywę.
              Chyba jedn pójdę już  spać ......
do jutra ..... żabcie  hiiiiii
http://img1.vpx.pl/up/20100624/2021.gif

7,417

ogladalam jaworowicz co ci ludzie wyrabiaja ,chlopy nie mysla glowa hi hi dobranoc

7,418

a humor  abyście miały z czego pośmiac sie  jutro z samego rana  to co ?????

Na ławce w parku siedzą dwaj emeryci:
- Popatrz, jaka ta dzisiejsza młodzież ma ciężko w tym kryzysie! Jednego papierosa na pięciu muszą palić...
- No, ale dzielne chłopaki! Mimo wszystko się chcichrają na całego
                                           http://img1.vpx.pl/up/20100624/usmiech_www_gify_liq_pl20631375.gif
Przychodzi 90 letnia staruszka do sex-shopu i mówi:
- Poproszę ten wibrator!
- Proszę pani - odpowiada sprzedawca - lepiej by babcia do kościółka poszła, pomodlić się...
- Ale ja chodzę, chodzę, synku! Tylko już nie mam się z czego spowiadać

Jaka jest istotna zmiana w ostatniej nowelizacji ustawy emerytalnej?
- Emeryci od teraz będą mogli przechodzić przez jezdnię na czerwonym
świetle.
Młoda i atrakcyjna lekarz geriatra bada sędziwego dziadka. Po kilku chwilach
badania orzeka:
- Musi pan przestać się onanizować.
- Dlaczego?!
- Bo probuję pana przebadać... http://img1.vpx.pl/up/20100624/usmiech_www_gify_liq_pl20631375.gif

7,419

jeszcze sobie przypomniałam przyslowie na dzisiejszy dzień  Jana
"jaki Jan  dzie obwieście takiich bedzie dni  30sci "
                   ponioc  przyslowia są mądrościa narodów  .
buuuuuuuuuuuuu

7,420 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-25 01:10:11)

Witajcie Dziewczynki... lepiej pozno, niz wcale ...smile:):)
Mialam dzis bardzo towarzyski dzien, calkiem nieoczekiwanie...
Wpadlam tylko Was przywitac i pozegnac ...nie chce mi sie juz pisac ... jutro tez jest dzien, na szczescie ... big_smile:D:D

http://img641.imageshack.us/img641/8402/serduszkowasciwe.png

D o b r a n o c  Dziewczynki ... do jutra ... smile:):)

http://img80.imageshack.us/img80/9736/dobranoc3.jpg

7,421

Witam dziś wstałam wcześniej i po co???????????
                                                             http://s5.directupload.net/images/100625/io4mkfir.gif
Morawko
- u Ciebie to chyba jest tak jak u mojej koleżanki - jej wiecznie ciepło,lata wyrozbierana ..............ja jestem zmarzluchem,chyba dlatego,że mam niskie ciśnienie...........

Niunia film Dirty Dansing - to dla mnie film wszechczasów - mam go w swojej kolekcji - tak jak Preety Women- właczyłam też - zatrzymałam się - ale coś głos szwankował na Polsacie - bo pewnie po raz enty bym ogladała.........a tak oglądałam na History....o Wietnamie - wojnie amerykańsko - wietnamskiej,temat smutny ale ja lubię te klimaty Azji - wogóle jak coś jest o świecie orientu - to patrzę urzeczona...........Syncio mój - to finansista tak napiszę ogólnie -  bo tak nazywają jego grupę........
wcześniej zrobił administrację - ale tam do kucia - były "prawa" wszelkiego rodzaju- to było ciekawsze i jakaś logika w tym była....

ten humorek o jednym papierosie - dobry - i powiem,że coraz częściej widzi się to na codzień.....cha,
Jagoda milczy.............
Ladyred coś mało piszesz Myszko???
Lodyga dzisiaj koniec roku szkolnego - jakie masz ocenki - chyba same 5 - co???????????
Reszta dziewczyn pisze i to jest fajne...........http://s5.directupload.net/images/100625/2iab8arx.jpg-

no to spadam            do potem.............................................

7,422

pozdrawiam schiz mnie raz goraco raz zimno ,cisnienie  niskie i wysokie ,burza hormonow hi hico dzisiaj gotujecie ,nie wiem juz co tu gotowac ,jovitko lubie jak ty piszesz ,pozdrawiam wszystkie piszcie ,raz pisze sie wiecej raz mniej ,tak jak nasze humory ,wazne ze jestesmy ,mozemy sobie zawsze cos doradzic ,posmiac sie niunia fajne kawaly nam pisze .pozdrawiam http://www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/2c/2c95/2c95d00f8a334e64ba8e5bf89b6c3885_th1.jpg

7,423

Odwieczny problem co na obiad?????????????
dzisiaj ugotuję zupkę "lane ciasto " na szyjce z indyka..........do tego muszę pomyśleć coś o zapychaczu.............
o mnie raczej na ostro i słono........chociaż ostatnio w piątek pierdykłam naleśniki z serem na to truskawki............pychotka.........największą ucztę miała moja MAM - 'Cukrzyk"- za słodkie dałaby się pokroić.....cha,cha

ja w piątki - gotuję tak jak większość - obiad bezmięsny- nie wiem czemu?????????? cha,cha - ale to wcale taniej nie wychodzi.....

muszę tez zaplanować coś na jutro  - dawajcie pomysły.....................
Morawko jak napiszesz o rybce...................to Cię uduszę.........cha,cha
u Ciebie "klima" cha,cha- ja to..........mam jeszcze przed sobą........... jeszcze "kwitnę" cha,cha

Pa!                 nie zanudzam już........................

7,424

witam  smile
dzis wstawac mi sie nie chcialo
nie pada ale szaro
kaktusy rozkwitly i ciesza oko
awatarka na gg znalazlam i sama go dodalam
tu w netkafejce pomogla ALICJA smile
ciesze sie ze WAM sie podoba
piszecie o upalach lada dzien a ja w nie uwierzyc nie moge
dzis ubralam sie cieplej
kocurkowi tez zimno przyszedl do mnie i teraz sie grzejemy
pytacie co na obiad?
ja zrobilabym czerwony barszcz instant i do niego krokiety
szybkie danie pyszne
makaron z bialym  serem i przyrumieniona buleczka
lub nalesniki z serem i rodzynkami
albo kasza jaglana na mleku i rodzynki
ja co jakis czas takie obiadki szykuje
naszej trojce bardzo  smakuja

7,425 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-25 11:59:29)

Witajcie Dziewczynki... smile:):)

U mnie kolejny dzien lata i przez najblizszych pare dni tak sie utrzyma ... pelne slonce i temp. 26-27 st.C...nareszcie !!! smile:):)

Jak juz wspomnialam wieczorem, mialam wczoraj wyjatkowo towarzyski dzien ... az do przesady ...:D:D
Najpierw bylam na kursie komputerowym ... jedna z kursistek miala akurat urodziny, wiec wiecej bylo gadania przy kawie, niz nauki ...
Po kursie bylam umowiona z mlodsza kolezanka, ta ktora mieszka na moim osiedlu... Poszlam tylko do domu troche sie odswiezyc i spakowac aloesy, ktore jej obiecalam, 4 doniczki ... + czasopisma bulwarowe, zeby sobie cwiczyla jezyk i powedrowalam do niej ...
Ona mieszka w eleganckim, duzym domu parterowym, tzw. tutaj bungalow ... Ta nazwa zawsze kojarzyla mi sie z domkami campingowymi, a tutaj nazywa sie tak drogie domy parterowe... big_smile:D:D
Najpierw posiedzialysmy w ogrodzie, a pozniej poszlysmy na przechadzke po parku rekreacji, ktory zaczyna sie 2 domy dalej od domu kolezanki ...To jest ten sam park/las, ktory przebiega kolo mojego bloku, po ktorym zawsze spacerowalam z Kuba ...
Spotkalysmy pare moich znajomych z psami i wrocilysmy do niej ... Dochodzila szosta, gdy odprowadzila mnie do domu ...
Zdazylam sie przebrac i troche przegryzc, gdy zatelefonowala druga mlodsza kolezanka i rozmawialysmy prawie 6 godz. do wpol do pierwszej ... Kolezanka ma problemy zdrowotne i z praca ... jest obecnie na chorobowym, wiec chciala sie troche wyzalic... w dodatku zakonczyla sie jej wieloletnia przyjazn z ta druga kolezanka i bardzo to przezywa ... no i tak nam zeszlo do nocy ...
A ja mam dzis bol lokcia ... od trzymania telefonu ... big_smile:D:D niestety, teraz juz nie moge gadac przez telefon pol dnia, jak kiedys, bo lokiec pozniej protestuje ... Moglam przelaczyc telefon na konferencje, ale zajeta rozmowa, nie pomyslalam o tym ...po prostu nie mam takiego nawyku, no i dzisiaj bede przymusowo leniuchowac ... niestety, pisanie na klawiaturze tez jest bolesne, wiec pozostaje mi tylko czytanie ... 
To niesmiala aluzja do Was, Dziewczynki ... piszcie duzo, zebym miala co poczytac ... big_smile:D:D

Lena... mnie tez sie podoba Twoj avatarek ...:):)  Teraz Dziewczyny sa pod czujna para oczu - jednym moim, jednym Twoim ... szkoda, ze obydwa prawe ... big_smile:D:D

http://img526.imageshack.us/img526/5442/200607060814024jpgna20c.jpg

7,426 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-25 12:04:28)

Morawko... najlepsze zyczenia z okazji 1300 postow ... ladnie sie starasz !!! trzymaj tak dalej !!! Duzo zdrowka Ci zycze ...smile:):)
Przyjmij ode mnie ten bukiecik ...:):)

http://img21.imageshack.us/img21/3117/2dnpy8.jpg

7,427 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-25 12:34:28)

Ja tam z obiadami nie mam problemu ... nie gotuje i nie jadam ...:lol::lol::lol:

A co do tego papieroska ... to holenderska mlodziez nie jest taka biedna ... big_smile:D:D rzadko pala jednego ...
Kiedy tu przyjechalam pilam jeszcze "normalna" kawe i mialam swoj ulubiony gatunek, ktorego w Holandii nie bylo ... Probowalam sobie cos dopasowac, ale bylo z tym trudno i przejezdzajac samochodem, zobaczylam napis coffee-shop... Oczywiscie bardzo sie ucieszylam, ze tam nareszcie cos odpowiedniego sobie dobiore, a moj maz smial sie tylko i twierdzil, ze tam na pewno nie dostane tego, co chce  i nie chcial sie zatrzymac ... Bylam na niego zla ... dopiero po dluzszej chwili wyjasnil mi, co tam sie naprawde miesci ... big_smile:D:D a ja poczulam sie, jak kretynka ... stara i naiwna ... big_smile:D:D
Uwazalam i nadal uwazam, ze to nie jest odpowiednia nazwa dla tego rodzaju przybytku ... bardzo mylaca ... Gdybym tam akurat sama przechodzila, to bym weszla poogladac, jakie gatunki kawy maja w sprzedazy ... dopiero doznalabym szoku ... big_smile:D:D nie mowiac juz o tym, ze sam smrod by mnie odrzucil ... big_smile:D:D zmykalabym, jak zajac w poplochu,  zawstydzona... big_smile:D:D
Teraz juz sie z tym oswoilam, bo tu ludzie nie krepuja sie z jointami ... wolnosc ... Idac ulica czesto czuje sie maryche, a teraz co jakis czas zalatuje mi od sasiada ... Sporo Holendrow podpala, a ciemnoskorzy, to praktycznie wszyscy ... dla nich jest tu raj ... legalnosc ...:D:D:D

Na razie Dziewczynki, do potem ... musze oszczedzac reke ... a Wy piszcie ... smile:):)

http://img180.imageshack.us/img180/4371/emoticonesoleil18.gif

7,428 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 17:32:31)

Latarnie naszej bohaterki oswietlają wieczorem jej dom często...

7,429 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-25 17:09:33)

Vero... chociaz Ty jedna stanelas na wysokosci zadania i skrobnelas solidny post... smile:):) ktorego nawet ja, kafejkowa "felietonistka" absolutnie bym sie nie powstydzila ...Brawo !!! big_smile:D:D
Dzieki za slowa uznania, ale ja nie odbieram tego jako poswiecenie, bo przyznaje szczerze, ze jako zodiakalny blizniak uwielbiam wszelkiego typu komunikacje ... Kocham ludzi (jako wyzszy gatunek zwierzat) i potrafie tez sluchac, nie tylko gadac ...:D:D:D
Niemal od urodzenia pelnie role mediatorki i powiernicy ...z duza przyjemnoscia zreszta ... choc zawsze mialam jednoczesnie duza potrzebe samotnosci, dla zachowania rownowagi psychicznej ... Ta potrzeba z wiekiem  wzrasta ... w zwiazku z moim duchowym rozwojem, ktory oczywiscie, nie jest mozliwy w towarzystwie...
Chetnie pomagam ludziom, jesli tylko moge i doswiadczam tego samego, choc niekoniecznie od tych samych ludzi ...
Jest mi bardzo milo, kiedy moi sasiedzi zwierzaja mi sie ze swoich bolaczek ... tym bardziej, ze jestem cudzoziemka, a do cudzoziemcow Holendrzy sa przyjazni, ale na dystans ... Kilka dni temu sasiadka z dziesiatego, wdowa, zwierzyla mi sie w windzie, ze stwierdzono u niej stwardnienie rozsiane, poplakala sie ... Dowiedzialam sie, ze niedawno opuscil ja tez przyjaciel, bo pogorszylo jej sie ze zdrowiem - chodzi z rolatorkiem i coraz gorzej widzi ... mila kobitka ...Bardzo to doceniam, ze mi zaufala ... w koncu mieszkam tu bardzo krotko i jestem obca ... a Holendrzy niechetnie sie zwierzaja ... u nich zawsze wszystko jest prima ... taka obowiazuje tu zasada ... big_smile:D:D
Ta sasiadka tez ma pieska i ja dzieki Kubie nieraz z nia rozmawialam, choc nigdy o osobistych sprawach ... jedynie o psach i pogodzie ... smile:):)

Uczciwie przyznaje, ze wczoraj mialam tego, skadinad przemilego towarzystwa, troche za duzo ... Dzis odpoczywam ... zafundowalam sobie dlugie spanie i dzien kontemplacyjny ...
W ramach oszczedzania reki zrobilam duze pranie reczne i dwa w pralce ... manicure-pedicure orchideom i teraz pisze co chwile masujac lokiec ... ale w porownaniu z moimi mlodymi kolezankami (obie po 35 lat) jestem i tak zdrowa, jak przyslowiowy byk ... big_smile:D:D bo najwazniejsza jest oczywiscie psychika ...

Ten film z Mattem Damonem bardzo by mi sie podobal sadzac po streszczeniu ... szkoda, Vero, ze nie pamietasz tytulu ...
Bardzo lubie filmy dajace do myslenia, zawierajace jakies glebsze tresci ...

Jezeli chodzi o Japonie, to bardzo dawno temu, jeszcze jako mloda dziewczyna, widzialam w kinie studyjnym film "Dziewczeta z Kioto" ... nie wiem juz, kto go rezyserowal i jaki byl oryginalny tytul ... Ten film bardzo mi sie wowczas podobal ... Nigdy pozniej go nie widzialam, choc ogladalam jeszcze inne filmy o gejszach, tez ciekawe, ale bardzo chcialabym obejrzec powtornie ten pierwszy ... nie wiem czy po latach podobalby mi sie rownie bardzo, jak za pierwszym razem ...
Obce kultury uwazam za szalenie interesujace ... smile:):)
W mojej pracy stykam sie z nimi ... szczegolnie zycie kobiet w krajach islamskich jest wstrzasajace ...Nam, kobietom urodzonym, wychowanym i zyjacym w Europie, trudno to sobie nawet wyobrazic...

http://img227.imageshack.us/img227/4877/nfmmm3du.jpg

7,430 Ostatnio edytowany przez ladyred (2010-06-25 20:00:01)

Witam was wszystkie big_smile  - mialam trudny tydzien ... ale juz  weeekend......slonce.... ?  jest !!!!!! wiec czuje sie troszke jak na przedluzonym urlopie.......:D:D:D   tylko brakuje mi wooody - basenu i morza.......jutro gdzies pojedziemy nad wode....:D:D 
Vero - ogladalam ,, Czerwone latarnie,, ....dobra odskocznia od codziennosci i jednoczesnie dramatyczna...historia...wspolczuje niektorym kobietom , ktore zyja tam gdzie zyja .....i poddaja sie tyrani mezczyzn......ciesze sie ze jestem w cywilizowanym  swiecie .... big_smile ale,, nius,,  z moich wakacji- poinformowano mnie , ze menager , ktory zarzadzal wiktem- czyli jedzeniem  - ma 4 zony i 28 dzieci.......?????? czujecie to ...... ??????  byl bardzo szczuply - musial duzo pracowac aby utrzymac taka gromade... ha ha ha  big_smile:D:D /ciekawe jak zniosl , ze musial nam uslugiwac....?
sZOKIEM dla mnie bylo  - jak bylam na wczesniejszych wakacjach w Turcji..... ze kobiety byly na plazy  ,, opatulone ,, od stop do glow - big_smile  - leze sobie na lezaku w bikini.... podnosze glowe ... i coz widze.... kobieta w uniformie w kolorze niebieskim , lacznie z czapka i daszkiem .... pluszcze sie w morzu....:D:D:D , az zrobilam zdjecie komorka.....a jej maz - normalnie - w kapielowkach..... masakra......to taka dygresja , ktora mi sie przypomniala odnosnie filmu.

7,431

Witam wieczorkiem- najlepszy sposób na obiadek podała Jovita - nie gotuję - nie jadam ................:lol: lol

podzwoniłam dzisiaj po rodzinie - no i mam - dylemat - zaproszona jestem wraz ze swoją MAM - w jej strony rodzinne- ma tam przyjechać jeszcze rodzinka z Mazur - w sumie chętnie bym pojechała,bo nie byłam tam 28 lat- powspominać dzieciństwo bo tam jeździłam .............no nie wiem ..........jazda z Katowic ok.5 godz - pod Konin.......nie wiem też jak wytrzymam towarzystwo MAM....:lol::lol:
muszę się grubo zastanowić.......:lol::lol::lol;    zobaczymy>>>>>>..mam czas do zastanowienia..................

muszę chwilowo zrobić przerwę - bo MAM - wspomina............

7,432

Morawo - gratulacje - idziesz jak burza z tymi postama -wprost kosmiczne trempo .http://img1.vpx.pl/up/20100625/9945storczyki75.jpg
Leje od rana - a  po kolejnej punkcji kolanka dzisiaj "tylko" 3 strzykawki plynu i ..blokada .
Jest lepiej , mniej boki ale boli . A żołądek ?? szkoda gadać .
Cekasm na koleżanke z N. S jest juz w Rabce /o20 telefonowałam / czyli za 2 godziny może byc juz u mnie ,
Za oknem ponuro , palę w centralnym .
Gór niue widac taka mgła i grube szare chnurska ,.
Oczy si.e kleją do spania bo noc była okropna -,nie mogłam sobie znależc miejsca  a  na 4.45 miałam nastawiony budzik . PKS-em jecxhałam o  6-tej .
I tak do rejestracjii  byłam 20   DWUDZIESTA  ... SZOK .....
Ponioc ten pirerwszy pan  /pytałam /  przyszedł pod przychodnie o 5 rano .
Ręce opadaja , szczena także  co z tą sluzba zdrowia .

7,433

Wpadam z Dobranocką http://s1.directupload.net/images/100625/c65dlexy.jpg  Ludzie - gdzie to lato ??????????????- u mnie w mieszkaniu  z i m n i c a   !!!!!!

Niunia - tak pod przychodniami jest wszędzie - nigdy nie idę stać - dzwonię punktualnie o 7.15 - przeważnie jest tak że się dostanę - a jak nie - to próbuję na drugi dzień..............te wszystkie kolejki robią starsi pacjenci - bo spać nie mogą............

no nie przynudzam już - zmykam - do wyrka.............Pa!

7,434 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-06-25 21:27:39)

schiz   ja tez jestem starszy pacjent  buuu   ale poszłam o przyzwoitej porze ???
wiesz  znakiem starości jest niemożnośc spania - w przeciwieństwie do osesków które śpią i śpia  a potem .jest .....  odwrtonie .
Szkoda ze jedyną   mozliwością powrotu do lat dzieciństwa jest zdzecinnienie  -prawda ??
http://img1.vpx.pl/up/20100625/zasady37.gif

7,435

na dobranoc dla netek

Pytanie w pustkę

co powiesz nam
porzuconym żonom
żółta Nefretete
w łóżku faraonów
gięłaś się posłuszna
władczym uściskom
a gdy odchodził
krokiem głuchym
kładłaś drobne pięści w usta
gryzłaś
złota
co powiesz nam
bezdomnym
odartym z wszystkich pragnień
ty - z pałacu
ty - z tronu
nad smutną kolebką
martwego dziecka
zadumana pochmurnie
co powiesz nam
wiecznie mijającym
wieczna?

Halina Poświatowska             
http://img1.vpx.pl/up/20100625/02183.gif

7,436

Kobieta nie pierwszej młodości staje przed lustrem i mówi do męża.
- Ech? spójrz..przybyło mi zmarszczek, utyłam, te włosy takie jakieś nijakie? Zbrzydłam. Powiedz mi, kochanie, coś miłego!
- Wzrok masz dalej dobry!
http://img1.vpx.pl/up/20100625/usmiech_www_gify_liq_pl20631379.gif
Zatrudnili blondynkę przy malowaniu pasów. W pierwszym dniu namalowała 15 km pasów, w drugim dniu 3 km pasów a w trzecim tylko 1 km pasów.
W tym samym dniu wzywa ją szef i mówi:
- Co się z panią dzieje?? - pyta się szef - Coraz gorzej pani pracuje
Na co blondynka odpowiada:
- To nie ja gorzej pracuje tylko, że do wiadra z farbą mam coraz dalej.
http://img1.vpx.pl/up/20100625/usmiech_www_gify_liq_pl20631379.gif

Policjant zatrzymuje faceta za przekroczenie prędkości. Kiedy podchodzi do samochodu, widzi, że ten jest bardzo zdenerwowany.
- Dobry wieczór panu. Wie pan, dlaczego pana zatrzymałem?
- Tak, panie władzo? Za przekroczenie prędkości, ale to sprawa życia i śmierci.
- Ach tak? Dlaczego?
- Naga kobieta czeka na mnie w domu.
- Nie rozumiem, dlaczego miałaby to być sprawa życia i śmierci.
- Jeśli nie dotrę tam przed moją żoną, będę martwy.http://img1.vpx.pl/up/20100625/usmiech_www_gify_liq_pl20631379.gif

Policjant zatrzymuje faceta za przekroczenie prędkości. Kiedy podchodzi do samochodu, widzi, że ten jest bardzo zdenerwowany.
- Dobry wieczór panu. Wie pan, dlaczego pana zatrzymałem?
- Tak, panie władzo? Za przekroczenie prędkości, ale to sprawa życia i śmierci.
- Ach tak? Dlaczego?
- Naga kobieta czeka na mnie w domu.
- Nie rozumiem, dlaczego miałaby to być sprawa życia i śmierci.
- Jeśli nie dotrę tam przed moją żoną, będę martwy.http://img1.vpx.pl/up/20100625/usmiech_www_gify_liq_pl20631379.gif

7,437

Dobry wieczór dziewczynki. Już jestem ale jutro znów jadę. Córka dopiero dzisiaj miała operację. Ludzie od poniedziałku czekałyśmy a  ona biedna ile nerwów zjadła. Ciagle mówili jutro,jutro juz napewno. Taka kolejka była. Te kobiety to się mają. Ale dzisiaj już rano po. Wybudziła się  /dzięki Bogu/ dosyć szybko.Była strasznie wymeczona i gardło ją bolało od rurki do oddychania. Potem cały czas kroplowka. . Ja byłam w Lublinie u syna cały tydzień .Dzisiaj syn przyjechał ze mną  zeby zobaczyc co tu się dzieje ,bo mój pan pilnował domostwa i zwierząt.
Do tej pory robiłam porzadki. Bajzel jak u faceta .Ludzie.  Jutro jedziemy rano a w poniedziałek już będę bo mój musi do roboty jechać.
Chciałam do Was napisac parę słów ale ja nie umiem ich komputera  obsługiwać a popołudniu wraca synowa i jak siądzie to do 24  i już nawet nie śmiałam jej pytać .Ona siedzi na  farmie /to taka gra/ trochę się przyglądałam i podoba mi się ale jak wrócę to u siebie się zarejestruję.
Dużo napisałyscie ale nie mam siły ani czasu czytać za co przepraszam. Jak już będę na miejscu i sama to spokojnie poczytam. A teraz juz idę spać  i pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku. Już wyliczać nie będę  żeby jakiejs nie pominąć.    Dopiero opadają u mnie emocje i nerwy dochodzą do siebie ale co przeżyłam to moje.

Dobranoc  i Pozdrawiam.

7,438 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-26 01:19:27)

Jagodko...jak to dobrze, ze dalas znac i ze corka najgorsze ma juz za soba ... smile:):) Teraz niech spokojnie dochodzi do siebie ...zdrowka zycze Wam obydwu...:):):)
A co do porzadku i facetow... jak napisalas o swoim mezu, to mi sie zaraz przypomnial moj syn, gdy byl mlodszy...
Ze 12 lat temu weszlam do jego mieszkania po 26 (w sumie) godzinach podrozy w upale, wykonczona i ... nie mialam skrawka wolnej podlogi w przedpokoju, zeby postawic torby. Noga odsunelam walajace sie niezwrocone butelki po coli i niezliczona ilosc pudelek po pizzach, postawilam torby i najpierw zabralam sie do mycia kibelka, by moc sie wysikac, a nastepnie odwalilam wielkie zmywanie i pogarnelam w kuchni, zeby moc sie napic herbaty ...To byl istny Sajgon ... big_smile:D:D na szczescie z wiekiem syn znormalnial ...

Niu7nia... z tego, co piszesz o spaniu i starosci wynika, ze robie sie coraz mlodsza, czyli powracam do dziecinstwa, bo spanie mam swietne ...:D:D:D
Zasypiam snem sprawiedliwego i tak tez spie cala noc... Oczywiscie budze sie pare razy, spojrze na zegarek i natychmiast zasypiam znowu ...Najchetniej spie 9 godzin, ale 10 tez mi sie czesto zdarza, szczegolnie jesli wczesniej nie dospie...
Mam nadzieje, ze nie cofne sie zbyt daleko, do okresu wczesnego niemowlectwa ... spanie na okraglo i kupkanie pod siebie ... lol:lol::lol:
Podobaly mi sie te zelazne przykazania seniora ...:D:D:D Ja bym to trzecie przykazanie umiescila na pierwszym miejscu ... big_smile:D:D

Baska ... Ty to musisz bardzo kochac swoja mam, jesli po calym roku spedzonym w jej towarzystwie, planujesz wspolny wakacyjny wypad ... to moze to byc tylko milosc, no bo co innego ? ...:D:D:D

Ladyred... wierze, ze mialas ciezki tydzien ...tak to jest po urlopie ... do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja ... big_smile:D:D

http://img256.imageshack.us/img256/568/chmury25.jpg

D O B R A N O C   Dziewczynki... spijcie smacznie, jak niewinne dziecinki ... smile:):)
i  d o  j u t r a ...
smile:):)

http://img19.imageshack.us/img19/674/010yh.jpg

7,439

Dzieńdoberrrrrrek  -  kawa pachnie -  zapraaaaaaaaaszam  dziewczynki  zapraszam
http://img1.vpx.pl/up/20100626/alekartki_plkartki472d235621.gif
http://img1.vpx.pl/up/20100626/wypiek_012m85.jpg

ii sniadanko sobotnie ppodane   do łóżeczka albo   "do kompa "    hiiii
http://img1.vpx.pl/up/20100626/ewk4wzu266.jpg

7,440

POszłam spać o 2 w nocy a o 6  na równe nogi wyskoczyłam z łozeczka   chyba Jovito bedzie to jednak starośc  buuuuuuuu
http://img1.vpx.pl/up/20100626/2eyjtkw43.gif

7,441 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-26 08:09:18)

Witam cha,cha - jak Was nie lubieć ,za ten HUMOREK z rana...............dzięki za kawisię,miło jak Ktoś poda...........

Niunia - fotka Babcinki - idealna- lol:lol:
wracając do kolejek pod przychodnią,ostatnio byłam na badaniach wcześnie rano zaraz po 7 - i tam pod gabinetem - siedziały starsze panie grubo po 70 ,przywitania były : Och ,Jak dawno Tu nie widziałam pani!!!!  lol:lol:  One mają raj bo spotykają a to pod gabinetem a to w kościółku.............

Jagoda - dobrze ,że już po "krzyku" - wszystko wróci do normy..............A Ty sobie nie zakładaj tej "farmy" bo całkiem wsiąkniesz lol lol - wystarczy że masz koło domku co robić i w domu...........słyszałam: jak ta  "farma" ludzi wciąga lol:lol: - zostaw to mieszczuchom co mieszkają w blokach  lol:lol::lol:

Jovita Oj Ty jesteś dobra ze swoimi stwierdzeniami lol:lol:.............myślałam o tym wyjeździe .........najgorsze dla mnie by było:przejazd autobusem tyle godzin............ale ,by miała raj do gadania.:lol::lol:.............potem to by ją     p r z e j e l i .......bo tam duża wielopokoleniowa rodzina...............Ona tam była - 4 lata temu przez miesiąc- potem przez rok .........opowiadała.........
inna opcja jest taka; że to Oni wpadną na 2 dni do Nas - najgorsze jest spanie- 4 osoby- ..............i nie wiem co wybrać>>>>>>>
>>>> lol lol

piszcie Myszki!!!!!! wszystkie...............    do potem http://s1.directupload.net/images/100626/35v9pxpc.gif Pa! tongue:P:P

7,442

witam ,jagoda bedzie wszystko dobrze ,trzymaj sie cieplutko pozdrawiam wszystkie http://www.imagebanana.com/img/e3f7w9qc/31.jpg

7,443

witam
coraz jasniej robi sie i cieplej
to spacerek bedzie z zakupami
zapraszam na kawusie z mleczkiem
i swieza drozdzoweczke
milego dnia smile

7,444 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-26 12:06:38)

Witajcie Dziewczynki weekendowo ...smile:):) U mnie nadal cieplo... zapowiadane 24 st.C zostaly juz osiagniete, wiec pewnie bedzie ciut cieplej...
W najblizsze dni temp. ma dojsc do 28 st.C ... a we wtorek ma przejsc burza z krotkim deszczykiem ... zobaczymy...
Prognozy zmmieniaja sie z dziennika na dziennik, wiec patrze na nie troche przez palce ... Wybieram sobie z nich to, co mi odpowiada ...:D:D:D  akurat ta burza w dzien mojej pracy wcale mi nie pasuje, wiec poddaje ja w duza watpliwosc...:D:D:D

Niu7nia... bardzo ladnie sie dzis zakrzatnelas z rana ... kawka podana i sniadanko, dla kazdego cos milego... az sie chce kompa otworzyc ... big_smile:D:D
Ja tez poszlam spac o 2-ej, ale obudzilam sie kwadrans po 10-tej... polezalam ze dwadziescia minut i dopiero wstalam ... uwielbiam to - dzieci nie placza, pies nie piszczy, kury glodne nie gdacza ... to sie nazywa wolnosc ... big_smile:D:D
Nie lubie uregulowanego rytmu ... Mam 4 dni zajec pozadomowych i kazdego dnia ide na inna godzine, a wiec wstaje o roznej porze ... Jesli mam wolne, to najczesciej budze sie ok. 10-tej, oczywiscie wahania sa zalezne od tego, kiedy sie poloze ...
Zauwazylam, ze im pozniej pojde spac, tym krocej spie ...Praktycznie nie przekraczam 11-11.30 nawet jesli pojde do lozka o 6-tej rano, co tez mi sie czasem zdarza ...
Obudzic sie o 6-tej rano z wlasnej, nieprzymuszonej woli to mi sie jeszcze nie zdarzylo... big_smile:D:D musialabym isc z kurami spac, ale o 8-9-tej wieczorem i tak bym nie usnela, chyba zebym ze 3 doby nie spala ...  Naleze do typu sow, wiec najlepiej  czuje sie w obecnym rytmie ...

Niu7nia... zmiana rytmu nie musi oznaczac starosci ... mysl pozytywnie ... zmiany sa przejawem rozwoju ... big_smile:D:D

Baska...oczywiscie zrobisz, jak bedziesz chciala, ale ja osobiscie radzilabym Ci wybrac wyjazd ...
Jesli przyjmiesz gosci u siebie, to bedziesz musiala latac kolo czterech osob ekstra ... a tak to przemeczysz sie te pare godzin w autobusie, przez ktore Twoja mam bedzie miala raj, bo jej nigdzie nie uciekniesz ... big_smile:D:D ale pozniej rodzina przejmie mamusie i bedziesz miala kilka dni urlopu, odskoczni od codziennych zajec ... Dobrze to przemysl ... zabezpiecz sie jakos na te pare godzin podrozy ... powiedz, ze Cie uszy bola i wsadz sobie wate, albo zaloz sobie sluchawki i sluchaj muzyki, albo udawaj, ze spisz, albo tak to zalatw, niby niechcacy, zebyscie nie siedzialy obok siebie ... Co to znaczy te pare godzin razem w porownaniu z kilkoma dniami luzu ... big_smile:D:D

Morawko... dobrze, ze sie meldujesz ... kuruj sie ...:):):)

Leno...widac ciepelko, ktore dmuchalam do Ciebie juz doszlo, wiec korzystaj i ruszaj na spacerek... smile:):) Drozdzoweczki przepyszne ... ale sie opchalam ... wirtualnie mozna ... big_smile:D:D

http://img641.imageshack.us/img641/3945/j17lu0.gif

7,445

Hey!!!!!!!!!!!  Jovita - Ty masz jak zawsze racje!!!!!!! lol lol lol

Wychodzę teraz na piwko !!!!!! z kumpelkami...................zapraszam chodźcie ze mną...........Cha,cha

do potem................Pa!

7,446

o tak ciepelko doszlo JOVITKO dzieki
bylam na spacerze zakupy tez zrobilam
potem miche truskawek zjadlam
kawusie wypilam i nieco orzezwiona siadlam do kompa
teraz czytam co napisalyscie smile

7,447

jovitko co to za kuracja ,ale staram sie ta klima to ksiazkowa ,i tak trzyma .pozdrawiam was wszystkie ,wiecie dzisiaj na obia robilam gyros pikantny ,kupilam w biedronce 7,95 cos tak i makaron ugotowalam ,gyros rzucilam na patelnie ,dodalam pomidory z puszki krojone taka kosteczka,makaron na talerz tym polalam ,brokuly ugotowalam mrozone i obiad pycha ,jak bylam w szpitalu to moj sobie robil ,myslalam ze to niedobre ,a to mieso z kurczaka .

7,448

Witam wszystkie dziewczyny. Ja jak zwykle pojawiam się i znikam  Brakuje mi czasu albo staję się coraz powolniejsza. A to w kręgosłupie strzyka a to coś w nogę wejdzie albo zimino albo gorąco mi siś nagle robi.Ale ponoć tak ma być i każda kobieta musi przejść to coś co się tak pięknie nazywa KLIMAKTERIUM. Taka pociecha,że to też jak wszystko w życiu  przeminie .Każda chwila życia jest piękna jeśli jest dobrze i pożytecznie wykorzystana, Ja teraz nauczyłam się  nie tylko dawać ale też czerpać i to pełnymi garściami  od ludzi których spotykamna swojej drodze życia. Całuski dla wszystkich

7,449

Witam wieczorkiem...........Myszki!!!!!!!!

Morawko - muszę tego gyrosa wypróbować - u mnie Biedronka jest koło Kauflandu - zawsze jest tak ,że porobię zakupy w Kaufie a na Biedronkę - jakoś nie mam przekonania...........jak istnieje pare lat - to byłam tam pare razy.............

Spędziłam miło i wesoło popołudnie - strzeliłam jednego Hainekena ,do tego przegryzka - i 15 zeta- nie ma,cha,cha,,,,,,,,,,
ale było miło - bardzo gustowna i przyjemna Tawerna.............mi piwko w domu ,nie smakuję .........musi być oprawa i atmosferka...................:lol::lol:............był jeden tylko jeden facet interesujący............. ( zaraz go wypatrzyły...) posiedział i poszedł lol :lol:a my Trzy samotnice.........cha,cha   reszta towarzystwa - byli swoimi grupkami............nic nie zarwałyśmy  lol lol
no ale na łowy - wychodzi się późniejszych porach ........... lol lol

w domu - jak zwykle ,zimnica  więc zmykam..............http://s3.directupload.net/images/100626/ufubge4f.jpg  Pa!

7,450

schiz czego tobie tak zimno ,mnie znowu zawsze goraco ,gdzies na ubaw trzeba pojsc ,jak facet zobaczyl wiecej babek to zwial hi hi kup gyros fajny jest ,ja mam biedronke kolo siebie ,dziewczynki dzieki za kwiaty oj glowka szwankuje ,pozdrawiam was wszystkie ,zjem cos hi hihttp://forum.kobieta50plus.pl/files/buka_czyta_i_je_931.gif

7,451 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-27 01:43:33)

Nasza kafejkowa Czarodziejka, Alicja stworzyla kolejne cudenka na dobranoc, a oto jedno z nich ...smile:):)
Teraz moge wybierac, jak w przyslowiowych ulegalkach ... a wszystkie sliczniutkie ... smile

http://img145.imageshack.us/img145/276/noc5jpserduszko.jpg

Baska... cos chyba wyszlyscie, kobitki, z wprawy ... musisz czesciej cwiczyc ... isc do Tawerny, wydac 15 zl i wrocic bez lupu ... lol:lol::lol: co to sie porobilo na tym swiecie ... big_smile:D:D
gdzie te chlopy ???... gdzie te orly, sokoly, herosy ??? ...big_smile:D:D ginacy gatunek ...

Morawko... Ty to na tej swojej klimie majatek zbijesz ... na ogrzewaniu ... jaka to oszczednosc ... big_smile:D:D
a mnie tak klima sie nie ima ... big_smile:D:D i jestem tak, jak Baska, zmarzlak... big_smile:D

D O B R A N O C  Dziewczynki ... smacznie spijcie, pieknie snijcie i do  j u t r a ... smile:):)

http://img689.imageshack.us/img689/401/ze025.jpg

7,452

Witam niedzielnie.............http://s10.directupload.net/images/100627/n4b6j7d5.jpg 
Jovita
lol:lol: Ty się ze mnie nie napier...... z wydanej kwoty - to ja wydałam tylko tyle - raz,że biorę leki - to piję tylko jedno piWko............te moje kumpele -mają kasę ( swoje biznesy) .....One rządzą........ lol:lol:  ja nie.............więc tylko czasami ,jestem z nimi gdzieś...........:lol::lol:  ale są wesołe babki.....zawsze śmiechu jest co nie miara.........wczoraj się nasłuchałam o facetach z pewnej strony internetowej..............dziewczyny szukają i umawiają się...........dzisiaj jedna z nich - umówiona jest w niedaleko mnie............jak facet będzie "nieteges" - to ma przyjść do mnie...........:lol::lol:

Morawko jestem zmarzluchem - nie tylko Ja,bo dziewczyny tez piszą.................moje mieszkanko jest w starym budownictwie,grube mury z cegły..............

no spadam................http://s7.directupload.net/images/100627/btvs4fcj.jpg

do potem...............................

7,453

Spijcie sobie - nie  budzę Wa   ale kawka już czeka .
http://img1.vpx.pl/up/20100627/1_bs06011.gif

schiz ja wczoraj tez byłam na piwku z kolezanką  i z sasiadami . U nas trwają dni mojej wsi zatem okazja do  zabawy .Fajnie grali , występował kabaret z Katowic z Bercikiem w roli  opowiadającego dowcipy .
               Wrócililśmy o 12 w nocy . Dzisiaj dzień  piękny sloneczny i zapewne ciepły .
Jeszcze nie byłam  na zewnątrz  -  spię w pokoju gdzie jest komputer  - i jak tylko otworzę oczy to najpierwsza czynnośc to ...............Oczywiście  przywitanie  się z WAMI .

7,454

a może taki refleksyjny w sam raz  na niedzielę   ppsik  oglądniecie ???
http://www.voila.pl/484/msgce/
i jeszcze cos    hii       
http://img1.vpx.pl/up/20100627/outlook1100.jpg

7,455

pozdrawiam dziewczynki od poniedzialku upaly ,schiz ja tez bym sie piwka napila ,chociaz nigdy nie lubialam ,juz od 8lat nic nie pilam hi hi ,niunia fajnie troszke sie rozerwalas ,alicja zolniacha .jovitka juz porobilas porzadki .http://img252.imageshack.us/img252/3290/0010wq0.gif

7,456 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-27 13:10:02)

Witajcie Dziewczynki, w to gorace, niedzielne poludnie... smile:):) Za oknem temp. 30 st.C i bezchmurne niebo ...
Nawet w mojej sypialni-lodowce jest prawie 22 st.C... l a t o ...smile:):)

Na balkonie nie da sie posiedziec, bo za goraco ... zaczynam coraz bardziej tesknic za ogrodem ... ja, typowy "blokowiec" ...koniec swiata...:lol::lol::lol:

Morawko ...z porzadkami idzie mi dosc opornie... co sie do nich zabiore, albo planuje zabrac, to jakas kumoszka wola mnie do "plota", jak na Twoim obrazku ...:D:D:D a co troche popracuje, albo pogadam zbyt dlugo przez telefon, to dokucza mi lokiec, wiec mam wymowke, zeby sie oszczedzac ... big_smile:D:D
Nie da sie tez ukryc, ze opuscil mnie zapal... juz gdzies w srodku polozylam krzyzyk na tym mieszkaniu i nie mam juz do niego serca...Wewnetrznie dojrzalam do nowej przeprowadzki ... big_smile:D:D Nie bede sie zmuszac, poczekam na natchnienie... big_smile:D

Baska...jesli mialas przy tym piwku solidna dawke smiechu, to byly dobrze wydane pieniadze ... big_smile:D:D
smiech to zdrowie, a na zdrowiu nie nalezy oszczedzac ... big_smile:D

Niu7nia...widze, ze Twoja wies jest dobrze zintegrowana, to milo ...:):):)

Osobiscie piwa nie lubie, ale winkiem nie gardze ...:D:D

http://img819.imageshack.us/img819/275/5vndvo.gif

7,457

Witam...........piję kawkę..........zaraz wybiorę ,się na działkę do znajomych..........tam jest i cień i słońce ...........do wyboru.........

Widzisz Morawko szkoda,że tak daleko mieszkasz...........już byśmy siedziały w jakimś ogródeczku piwnym i sączyły coś zimnego...........

Jovita winko też lubie..............mniam...........natomiast nie lubię tych drogich marek koniaków,napiję się ale tak bardziej z musu jak mnie ktoś poczęstuje................o drineczka dobrego tak!!!      broń Cie p, Boże - tylko nie wódka czysta,choćby najlepszej marki..............nie lubię..............

Niunia przeczytałam to co jest do wysłania - bardzo ładne - prześlę ,dalej ale dopiero wieczorkiem,teraz szkoda pogody........

w mieszkaniu u mnie nadal jeszcze chłodno,przed obiadem wziełam leżaczek i poszłam za dom,wygrzać kosteczki...............
wytrzymałam raptem    35 minut.............za gorąco..........masz babo placek - tak źle i tak..........

no zmykam...................do potem...........Pa!

7,458

Witajcie u mnie pada deszczyk ale ogólnie jest dosyć ciepło  Ja też napiłabym się dobrego piwka w dobrym towarzystwie ale ostatnioo jakoś się te wyjścia towarzyskie nie zgrywają, same babskie pogaduchy i takie tam  bajdurki A prawdziwyych facetów już nie ma albo ja na takich nie mogę trafić  może gdyby się taki znalazł to zmieniłabym zdanie o nich{jest niezbyt dobre }Ale żeby kogoś znalęść trzeba szukać  a ja kobieta po przejściach teraz na zimne dmucham i zaraz zapędy drugich żonatych kolegów {bo tacy to się kurcze zawsze przyplączą} gaszę ciętym słowem . Wswoim środowisu uchodżę za wyniosłaą a tak naprawdę jestem ostrożna w kontaktach z facetmi szczególnie.Pozdrowienia dla wszystkich

7,459

Pozdrawiamhttp://iv.pl/images/87686214642063058949.gif

7,460

Witam wieczorkiem.............. oglądam teraz Dirty Dansing II - dużo jest podobnych scen z pierwszej części - nie do pobicia niestety

http://s1.directupload.net/images/100627/5ui4zn4j.gif
tak to bywa - jak dokręcą 2 cześć...........kicha..........

Ewuniek - a gdzie Ty mieszkasz,że u Ciebie deszczyk!!!!!!Co do żonatych facetów mam takie same zdanie..........wypad!!!!!!!!!
tylko Oni właśnie są najbardziej chętni do wychaczenia czegoś na boku...............:P:P:P

Gizelko droga .........ale Ty ostatnio .............dużo piszesz!!!!!!! lol:lol::lol:     no ,ale dajesz jakiś znak życia tongue:P

spędziłam dzień na działce ,było miło................jutro mam Sądny Dzień    ..............trzymajcie za mnie kciuki - po 9 rano-
dzisiaj się nie nakręcałam..............co ma być to i tak będzie -- i jak to mówi moja najstarsza sąsiadka : "kichał Michał" lol

http://s10.directupload.net/images/100627/mn26qiuo.gif

ciekawe..........o której jutro się obudzę ..........dopiero,przed samym gabinetem ......będzie    s t r e s !!!!!!

to do jutra Myszki !!!!!!!!!!Pa!

7,461

a moj mowi ze swiety hi hi debate obejrzalam ,zlosc mnie bierze ,mowie do swojego ze powinnam sie do jakiejs parti zapisac ,jovitko to tak dozywocie z tymi mieszkaniami ,nie zagrzejesz miejsca ,ewuniek nie trac nadzieji moze ktos sie trafi ,tyle facetow na portalach .http://th.interia.pl/50,bce7690981869615/dobranoc2.jpg

7,462

Śpicie jusz wszystkie smacznie. A ja juz jestem w domu. Mój  10 minut temu pojechał  . Nie ma to jak u siebie.
Córka jutro  już pewnie wyjdzie. Zięć ma ją zabrać. Dobrze się już czuje,tylko osłabiona i po tych gazach coś ją płuca bolą. Mówią ,że tak jest po tym  ale to dziwne.
A ja idę spać i najchętniej to bym na jakiejś bezludnej wyspie odpoczęła.   Dobranoc.

http://s7.directupload.net/images/100627/w5ssd5dj.jpg

7,463 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-28 00:42:24)

Dzis byl goracy dzien, dopiero o wpol do czwartej moglam wyjsc na balkon...
Moj nowy, mlody sasiad tez sie wylegiwal na balkonie przy piwku i przy glosnej muzyce ...Puszczal stare przeboje, niestety, wylacznie wrzaskliwe, z waleniem w bebny ... Mialam wielka ochote wychylic sie i zwrocic mu uwage, ale ... to wiaze sie z ryzykiem, ze naraze sie na zlosliwosci, wiec lepiej nie zaczynac ...w koncu nie mnie jednej zaklocal spokoj ...
Kiedy sie wprowadzal to stalo 5 skrzynek amstela na balkonie, a teraz juz 7 ... wraz z wyzsza temperatura powietrza  zwiekszylo mu sie pragnienie... big_smile:D:D

Ksiezyc w pelni ma dzis piekny kolor, intensywnie zolty jak slonce... smile

Juz licze dni do wakacji ... jeszcze 2 tygodnie...Ten ostatni bedzie tygodniem pozegnan... i w pracy i na kursach ... a w czwartek, 8 lipca, po poludniu organizuja nam uroczysta impreze w innej miejscowosci... beda gry i zabawy, wspolny spacer i obiado-kolacja, i najwazniejsze : bukiety kwiatow z koperta ... big_smile:D:D
Upalna pogoda ma sie utrzymac i wkrotce spodziewane sa podobno tzw. fale goraca ...

Morawko... tutaj ludzie przeprowadzaja sie bardzo czesto, wiec moja decyzja nikogo nie dziwi ... smile
Na pewno nie bedzie to moja ostatnia przeprowadzka... W najlepszym wypadku czeka mnie jeszcze dom opieki i krematorium ...:D:D:D  no, ale to jeszcze baaaaardzo odlegla sprawa ... a moze wcale do tego nie dojdzie, bo jak sie sprawdza przepowiednie, to wkrotce bedzie na Ziemi raj i wcale nie bede musiala sie przeprowadzac, zeby miec to, co chce ... lol:lol::lol:

Baska ... trzymaj sie jutro ... bede wspierala Cie pozytywna energia ...smile:):) i napisz, jak wrocisz ... smile

Gizelko... rzeczywiscie jestes ostatnio bardzo oszczedna w slowach, mam nadzieje, ze to chwilowe...:):):)

Ewuniek ...facetow nie ma co szukac, bo wtedy znajduje sie nieodpowiednich ... jak przyjdzie wlasciwa pora, to ten "jedyny" sam sie znajdzie ... trzeba byc tylko uwaznym, zeby nie przeoczyc...i przygotowanym... big_smile:D:D
A wiec, jak powiedzial Sztaudynger w swojej fraszce: "Myjcie sie dziewczyny... nie znacie dnia ani godziny..."

Jagodko...witaj w domu (kafejce)... wkrotce wszystko wroci do normy...smile:):) a corka potrzebuje troche czasu, wiadomo, jak po operacji ...:):)

http://img191.imageshack.us/img191/8898/oporankuwlesie.jpg

Alez mi sie milo wkleja te cacuszka-serduszka...i zawsze wtedy mysle o ich zdolnej autorce, naszej Alicji ... smile:):)
Nie wiem, czy zauwazylyscie, ze za kazdym razem nasze wspolne serduszko ma inne tlo ... Alicja przygotowala dla nas rozne warianty ... To wspaniale z jej strony, ze poswiecila dla nas tyle czasu i tworczej energii... wiadac po efekcie, ze tworzyla z miloscia ... smile:):) Dzieki Ci, Alicjo...smile:):)

A ten ksiezyc, jak w realu ...
http://img641.imageshack.us/img641/1516/0383.gif

7,464

witam ,jagoda tak ma byc ,po takim zabiegu ,wszystko bedzie dobrze .pozdrawiam i trzymaj sie cieplutko.jovitko tez prawda ,ja sie nie dziwie ,tylko ciebie podziwiam ,ja jak wyszlam za maz 6razy sie przeprowadzalam przez 40lat ,czlowiek szuka swojego miejsca ,a tez sytuacja zmusza tak to jest .pozdrawiam cos ominelam czy co o jakiej basce piszecie hi hi pozdrawiam wszystkie trzymajcie sie cieplutko.http://i102.photobucket.com/albums/m86/kayebear/alliekatz/Animals/an11.gif

7,465 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-28 07:22:58)

Witam poniedziałkowo wszystkie Myszki: nie byłabym sobą jak bym Tu nie zaglądnęła.....................

jeszcze jestem w pieleszach - budzę się kawką...............

Jagoda  to,że córka czuje coś w płucach ...........to normalne ,po laparoskopi..............moja MAM miała taki zabieg z 8 lat temu-jak jest śpiochem całe życie - to przez 2-3 miesiące nie spała po nocach.............brakowało jej powietrza....do oddechu.......potem samo przeszło............to jest taki mały skutek uboczny..........coś za coś .........nie masz otwieranego brzucha,niby szybko.............ale moja była już po 70   ...........więc córcia - szybciej dojdzie do siebie.............

No zmykam    do łazienki.............Pa! ( biorę ze sobą energię życzliwych mi ludzi lol )

cha,cha Morawko    Baśka to ja !!!!!!! pozdrawiam

7,466

w poniedziałęk  letni i sloneczny poranek witam  .
Schiz - zycze bezstresowego dnia - bedzie oki .Zobzczysz .
Gizela faktycznie skąpo cos  pisze - może wyleguje sie nad morzem ???
Ewuniek ??    z tymi facetami to jest tak - jak potrzebujesz to nie ma a jak olewasz to sie zjawiaja .
Mnie to nie dotyczy - zaznaczam bo nikt sie nie zjawia ani nie objawia  hiiiiiii
MOże gdybym poprtacowała nad swoimi ponoc wygórowanymi ambicjami ??  to kto wie ????
Ale wtedy miałabym mniej czasu na bycie z Wami .
Wybieram Was ......a faceci  hiii  n iech poczekaja  HA HA HA 
jOVITO - AZ cI ZAZDROSZCZĘ ŻE JESTES PRZED URLOPEM    buuuuuuu
http://img1.vpx.pl/up/20100628/1121_32_dmuchawce92.jpg

7,467

Pozdrawiam widzę że maćie dobry kontakt ze sobą ,a ja tak nie jestem bardzo otwarta  i  dlatego nie piszę   ,tak teraz dużo przebywam nad morzem i to Hel bo siostrzeniec tam pracuje i mnie zaprasza na obiadek na rybkę  a ja je uwielbiam i surowki to mam na cały dzień jedzenia  no dzis pranie i robię obiadki dla meża bo on wybiera działkę  a tak sobie tylko podgrzeje i ma http://iv.pl/images/74913834660022392770.jpg

7,468 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 17:29:27)

na razie:)

7,469

Dzień dobry  Kochane dziewczynki.
U mnie piękny dzień a ja mam tyle roboty że nie wiem za co się zabrać.

Schiz,Jovitko i Morawko dziękuje Wam za wsparcie. Dobrze że juz mam to poza sobą. Może niektóre  dziewczyny śmiały się w duchu  ze mnie.Ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie narkozy. Jak ktoś tego nie doświadczył to nie zrozumie. Moja siostra nie wybudziła się z narkozy kilkanaście lat temu i po 3 latach /będąc rośliną/ przeszła na drugą stronę tęczy. Córka chciała koniecznie uśpienia i nie mogłam jej przetłumaczyćże można dolędżwiowo
znieczulić od  pasa w dół. Sama kilkanaście lat temu miałam taka operację /też sprawy kobiece/ ale znalazłam prywatną klinikę w Białymstoku i tam mi robili.Bałam się narkozy i wolałam wydać  3 krotną swoją pensję niż zeby mnie usypiali. To takie uprzedzenie i teraz możecie sobie wyobrazić co czułam jak się córka wybudzała.
No ale już nie przynudzam bo jest już dobrze.   No lecę do zajęć. Pozdrawiam.

Zazdroszczę Gizeli morza. U mnie ani morza ani gór. Taki teren byle jaki. Dobrze że chociaż są lasy i to bardzo blisko.

7,470

Tak na szybcika odpisuję nie dostałam orzeczenia od razu - przyjdzie pocztą............
nie wziełam ze sobą  ostatniego wypisu ( a wszystko maja w aktach sądowych) - potem,dzisiaj jeszcze dostarczyłam.......

potem coś skrobne............chyba,bedzie o 100 zeta mniej..................Pa!

7,471

schiz na komisje stawalas ,ludzie to nerwowka bo sama stawalam ,juz jestem na rencie 18lat ,ale zlecialo ,kiedys pracowalam teraz od 9lat siedze w domu ,brak zdrowka to znowu pracy i tak zlecialo teraz to nawet o tym nie mysle bo kto mnie przyjmie 58lat jagoda ja tez jestem bojaca ,wrazliwa trzese sie cala ,jak cos sie dzieje zwiazane ze szpitalem ,vera fajnie ze cos robisz zmieniasz ,to chociaz nerwy leczysz ,gizelko jestes z nami od poczatku ,to pisz przeciez nas znasz .pozdrawiam wczoraj nagotowalam ,kapusty ,golabkow ,gryos z pomidorami z puszki ,i mam lodowe jedzenia ,a co bede stala przy garach ,jak upal ,truskawek dzisiaj kupie ,koniec miesiaca wiec kasy tez malo ,trzeba kombinowac z zarciem .http://img.interia.pl/smaker/nimg/smk4280814.jpg

7,472 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-28 16:09:46)

Witajcie Dziewczynki... smile:):) ale upal, 34 st.C, a wiec wiecej, niz przewidywano i ... znowu niedobrze, bo za cieplo ...:D:D:D  Wszyscy narzekaja i ja tez ... ludziom trudno dogodzic ...:D:D:D
W mieszkaniu mam prawie 25 st.C ... wspaniala temp. do leniuchowania, ale nie do pracy ... big_smile:D:D
Dzis jestem wykonczona, bo sie ekstra nachodzilam... Wypatrzylam w internecie, ze ma byc w tym tygodniu promocja naszej ulubionej cappuccino, wiec zawiadomilam kolezanke... Niestety, nie moglam znalezc daty rozpoczecia sprzedazy, ale kolezanka sprawdzila w folderze z ubieglego tygodnia, ze we wtorki i wiedziala ze swoich wczesniejszych doswiadczen, ze promocja rozpoczyna sie w tym sklepie zawsze we wtorek, wiec mialysmy isc jutro ...
Wyszlam z pracy pare min.po wpol do 12-tej, ale w poniedzialki prawie wszystkie sklepy otwarte sa dopiero o 13-tej...a na dworze patelnia, wiec nie chcialo mi sie poniewierac prawie poltorej godziny, zeby sprawdzic, co z ta kawa ...
Do kolezanki isc nie moglam, bo ona tez dzis pracowala i jeszcze jej nie bylo... Juz bylam blisko domu, gdy zadzwonila do mnie na komorke... Wracajac z pracy zobaczyla, ze sklep jest juz otwarty i okazalo sie, ze jest kawa i pelno klientow ...
Wrocilam do centrum i zalapalam sie jeszcze na wszystkie gatunki, ale duzo wziac nie moglam, bo musialam to przeciez przez cale miasto dzwigac ... Jutro planowalam wziac specjalnie w tym celu torbe na kolkach ...
Obie dostalysmy nauczke, zeby nie wierzyc w zadne sklepowe reguly, tylko sprawdzac za kazdym razem ... Zajrze tam jeszcze jutro, a moze cos ekstra wyrzuca, kto wie ...
Spocilam sie i umeczylam, bo spodnie mam strasznie ciasne, wiec mnie az parzyly po nogach... Troche u kolezanki odpoczelam i wrocilam do domu ... 
Kolezanka to dzis w ogole jest ledwo zywa, bo ona lubi chlod i ma astme, wiec w taki upal, to sie z niej doslownie woda leje i brakuje jej powietrza...
U mnie balkon juz wolny od slonca, wiec pojde zaraz odpoczywac na powietrzu ...
Pozniej cos napisze do kazdej z Was ... a na razie wybaczcie ... smile:):)
Tylko spojrzalam, co z Baska ...jest... no tak, zawsze trzeba czekac ... staraj sie afirmowac pozytywy, a nuz orzeczenie Cie mile zaskoczy ...:):):)

http://img17.imageshack.us/img17/788/35v9pxpc.gif

7,473

witam
ja tez jestem  na rencie i tak co  2 lata na komisji staje do 55 roku zycia---potem stala
dzis nieco niedomagam rano brzuch teraz glowa
i upalu u mnie nie ma
wiatr polnocny chlodzi
w domu zmarzlam

7,474

Witam wieczorkiem Myszki .........no jestem już bardziej zrelaksowana ale nie do końca.............
w tym tygodniu przejadę sie na rowerku............to mi sprawdzą na komputerze - będę wiedzieć wcześniej............
Tak !!!! Ci lekarze orzecznicy - to mają się za Bogów.........
Ja jestem na rencie od 15 lat - za każdym razem...........to samo maglowanie........wykształcenie............gdzie pracowała...........
czemu do lekarza chodzi.............
Kiedyś było tak ,że po 10 latach przechodziło się na rentę stałą - nie te czasy.............
Lenka pisze,że do 55 roku życia- czy jest na to jakiś paragraf?????????????

dzisiaj miałam ciekawe odwiedziny - mam taką koleżankę,która ostatnio narobiła sobie i swojej rodzinie dziadostwa -
narobiła długu w 3 bankach,narobiła manka w sklepie,napożyczała od ludzi wokoło............dobrze,że byłam uprzedzona........
przyszła i mnie skubnąć ............musi coś brać albo silne psychotropy albo ćpa.( nie przyznała się- bo ją wprost zapytałam)...........bo ma oczy.........takie naćpane- nieobecne.......chuda jak anorektyczka,waży 40 kg- przy wzroście tak coś jak My 159-160
ona była alkoholiczką.........twierdzi,że nie pije od 6 lat..........a wiem od jej rodziny,że miała wpadkę w zimie...........
a zmyślała ...........mówiła o sobie- a wszystko niby o pracodawczyni.......wiecie co jest najgorsze: dzieci!!!! - Ona ma córkę adoptowaną a potem syna urodziła...........mąż jej też świr jak popiję.............Dobrze,że nad tym bajzlem - czuwają teście  ..teraz ta dziewczynka jest np. w Chorwacji na wczasach z dalszą rodziną,synek też fajny chłopaczek - ech......szkoda tych dzieci
przyjełam ją po za domem..........zrobiłam kawkę,posiedziałyśmy u mnie za domem,bo faktycznie u mnie pokój był zajęty ( syncio!)

powiedziałam jej,że teraz Ja ja odwiedzę  ( no ,chyba Nie!!!!!!) znam ją ponad 30 lat - ) wyszła nie pocieszona......

7,475

Działka skoszona jak ta lala  hiii -  aż cieszy oko  /moje zielone  hiii/
Skosił syncio a teraz mlodzież z nim griluje - skrzydeka  wcześniej prezygoptowane ,kiełbaski i kaszanka z cebylką zrobiona w "papilotach "  hiii
JA sposobie sie do prtzygotowania na jutro obiady dla 9 osób - bedzie to koncert zyczeń   hiii czyli zupa pomiodorowa ze świeżych  pomnidoów , naleśniki z 3 rodzajami "farszu"  i na desser lkody z truiskawkami  .
           Ponieważ mnnie nie ma jutro to musże naleśniki  usmnażyc dzisiaj a potem odgrzeje w mikrofalówce i juz ,Nie ma innego wyjśćia .
               Zupa już się gotuje ,  a reszta zaraz będzie zrobiona .
Mysle o sniadaniu -  i napewno cos wymyśle .
Wiychopdze z domu o 6 czyli dzieci nsame muszą sopbiue radzić  .
      Uruchomilismy pomy  z różnymi  odczynnikami w basenie - maj.ą zamiar się kąpać  ale  brrrr  uważam że woda jest za zimna .
ZAchó słońca zapowiada jutrzejszy dzień  jako pogodny i  upalny .
Ale .....   wszystko może się zdarzyć   .......... hiuiii naet znaina pogody w nocy ,.
Spijcie spokojnie  kolorowo .
http://img1.vpx.pl/up/20100628/32641.jpg

Posty [ 7,411 do 7,475 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 113 114 115 116 117 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024