Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 109 110 111 112 113 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,151 do 7,215 z 113,586 ]

7,151

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Witajcie Dziewczynki!

A witam Was dzisiaj z Poznania! Zostawiłam swojego mena , bo przecież mecze są i nic nie jest ważne!!!
Jestem u swojej córci!  Ale co ja widzę  tu taka balanga ,wow super trafiłam! Jovitko wszystkiego dobrego Ci  życzę,
LADYRED- Tobie również dużo zdrówka bo to jest najważniejsze.....

NIU7NIA  może tak byśmy pomyslałay o tym zlocie , ja jestem do pomocy pierwsza.........

Jagódko nie bój się lekarza może zapisze Ci zabiegi na te ręce , moja mama chodzi bo ma to samo co Ty. To takie bioprądy dostaje na tą rękę...... Sama tego nie wyleczysz......Dużo dźwigasz i pracujesz fizycznie to tak później jest.......

Dziewczynki wybaczcie ale nie mam swojego tu kompa wiec\obrazków dziś nie będę wstawiać .  I tak się ciągle mylę.....

Człowiek jak się do czegoś przyzwyczai to jak bez ręki później.....

Zmykam , na razie wpadnę potem. Jeszcz raz naszym solenizantkom 100 LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście drina zabieram , a to bez ograniczeń dziewczyny!!!!!!!!!! Bo jesli tak to jeszcze przyjdę na jednego!!!!!!!!!!

Zobacz podobne tematy :

7,152

Witam wesołe towarzystwo już wstawione????????????

to ja do Was dołączam z drineczkami http://s5.directupload.net/images/100615/ddkrr4m3.gif   a co???????

Vera - ja dopiero czekam na zaproszonko- dzisiaj jeszcze nie dostałam - dorwą mnie i tak - napewno pojadę w przyszłym tygodniu

teraz na chwilkę wypadam ...................dziewczynki tylko sie nie opijcie

http://s3.directupload.net/images/100615/9h5xb2dj.jpg

wpadnę jeszcze>>>>>>

7,153

Vero co to znaczy codziennie afirmujesz możesz coś bliżej pisknąć na ten temat ?  Plisssss!!!!

7,154 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-15 21:06:41)

No nie wiem czy mi to wyjdzie - prześlę Wam co dostałam na pocztę - ładne zdjęcia wulkanu z muzyczką

no i nie wyszło     ..........tak bywa......... http://s7.directupload.net/images/100615/g8rnh8sf.jpg  do jutra Myszki!!!!!!!

7,155

dobry wieczor  dla wszystkich --- oj szalejecie dziewczyny i to bezemnie...:D:D:D - dziekuje serdecznie za zyczenia , piekne kwiatki i radosc jaka plynie z waszych postow.....czestuje tym samym co Jovitka / bo jeszcze nie umiem wstawiac..../ Jovitko - chyba sie zgodzisz .. big_smile:D:D ?????
   ja juz pije drineczka z vhisky .....:D

Jagodka - nie martw sie - wszystko bedzie dobrze - sa takie specjalne podkladki dla osob duzo piszacych na kompie .... ale ty chyba duzo nie piszesz... tylko czytasz....

Vero - to troche przeszlas - a jak sie teraz czujesz ????  Interesuje sie medycyna naturalna - wiec sobie lykam tabletki aloesowe , spiruline / to jest wyciag z alg /

7,156 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-15 21:42:17)

Alicjo... dzieki za zyczenia ... smile:) czestuj sie do woli ... mam tych drinkow niewyczerpany zapas i do tego upicie sie nie grozi, a smakuja wspaniale ... big_smile:D:D

Wprawdzie pytanie o afirmacje skierowalas do Very, a nie do mnie, ale nie wiem, czy Vera sie jeszcze dzis pojawi, wiec pozwole sobie odpowiedziec w jej zastepstwie ... a Vera moze uzupelnic, jesli zechce ....
Otoz afirmacje sa to zdania, zawierajace pozytywne tresci, ktore chcemy sobie zakodowac w podswiadomosci, by zmienic nasz dotychczasowy, negatywny wzorzec myslenia...  Aby pozadana zmiana sie dokonala, musimy afirmacje powtarzac dosc dlugo...mozemy je pisac albo mowic na glos ... moze byc rowniez w formie modlitwy ...
Afirmacje sa podstawa pracy nad soba ...:):) sa bardzo skuteczne, jesli powtarza sie je z przekonaniem, a nie klepie bezmyslnie, ale ich dzialanie nie jest natychmiastowe, wiec musimy wykazac duzo cierpliwosci i wytrwalosci ... no ale kazdy sukces wymaga wysilku ... wiadomo, bez pracy nie ma kolaczy ... big_smile:D:D  efekty sa swietne ... smile:)

Ladyred... oczywiscie, ze sie zgadzam ... tak jak juz napisalam wyzej zasoby sa niewyczerpane, wiec kazda moze pic do syta ... big_smile:D:D
Ja przez wiele lat pilam wode z alg, ale juz przestalam ... smile

7,157 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-06-15 23:24:51)

Opisałam sie i coś nacisnęłam i poszło w kosmos. Pierwszy raz mi się tak zrobiło i  zaczęłam szukać mego wpisu i nigdzie nie ma. Ciężko mi pisać  1 palcem i już mam wszystkiego dosyć.

Ladyred co to za podkładki i jak one wyglądają? Ja mam zły zwyczaj opierania sie na łokciach nawet kiedy czytam.
Jovitko oczytałam się o tym łokciu tenisisty.  Pół dnia czytałam. Dopiero zobaczyłam która już godzina.
Te mrówki w palcach /szczególnie 2 do szału mnie doprowadzają i przypominają o opuszczaniu ręki o podpieraniu się. Ide spać.
Życzę wszystkim spokojnej nocy. Może jutro będzie lepiej ale to pewnie tak szybko nie ustąpi. Jovitko a jak Ty sobie wyleczyłaś ten łokieć? Byłaś u lekarza czy samo przeszło?   Ale ze mnie maruda ale tam straszą że jakas operacja potrzebna. Rany!.

Ta afirmacja to nie dla mnie . Ja nie umiem myśleć pozytywnie. Wszystko widzę w czarnych kolorach i sama już jestam zła na siebie.

7,158 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-16 00:58:48)

Jagodko... myslenia pozytywnego mozna sie nauczyc ... do tego wlasnie sluza afirmacje... smile:)
A co do lokcia to owszem, bylam u lekarza... dostalam oczywiscie tabletki przeciwbolowe, a do tego srodek przeciwzapalny i zalecenie masowania lokcia lodem ... to ostatnie sprobowalam dwa razy, pod naciskiem meza, bo Holendrzy uwazaja lekarzy za bogow, wiec co powie lekarz to swiete... ale po tym zimnym masazu mialam wiecej bolu, wiec zaprzestalam ... a kuracja farmakologiczna tez nie pomogla ... Lekarz zalecil operacje, ale sie nie zgodzilam, bo znam osobe, ktorej operacja nie pomogla, a doszly jeszcze problemy z nacieciami na lokciu ...
Bez operacji wlasciwie nie da sie tego wyleczyc, mozna to jedynie zaleczyc, a wiec to powraca ... Najlepszym sposobem jest oszczedzac reke ... i tak tez robie... Nie przeszkodzilo mi to sie przeprowadzic, dwa razy, a wiec dzwigac, a przez 7 m-cy chodzilam nawet na fitness, ale staralam sie cwiczyc z wyczuciem... Przez te kilka lat wiem juz, jakich ruchow musze unikac... Kiedy podczas skladania mebli  rozladowal mi sie elektryczny srubokret i dokrecilam 2-3 sruby recznie, to  pozniej przez 2 dni nie moglam nic robic ... cos za cos ... big_smile:D:D  Ale widzisz, Jagodko... ja do pracowitych nie naleze, wiec oszczedzanie sie przychodzi mi latwo ... i dlatego nie mam z reka wiekszych problemow ... ale kilka pierwszych miesiecy bylo ciezkich ... mialam trudnosci nawet z uniesieniem szklanki z kawa ...  A Ty duzo pracujesz, wiec bedzie Ci znacznie trudniej oszczedzac reke, szczegolnie w tym pierwszym okresie ...
Teraz Twoj lokiec potrzebuje spokoju ...zadnych napietych, wymuszonych pozycji ... a przez czesc dnia najlepiej podtrzymywac go temblakiem ... Mnie to w kazdym badz razie pomoglo, wiec mam nadzieje, ze Tobie tez ... smile:)

http://img14.imageshack.us/img14/4927/deszczserduszko.png

A teraz juz czas na tradycyjne D O B R A N O C  ... kolorowych snow, Dziewczynki  i  do  j u t r a ... smile:):)

http://img94.imageshack.us/img94/5637/8gifpji.gif

7,159

witam ponownie - nie skonczylam swojego posta bo przyszli znajomi......puscilam w eter to co napisalam .... bez pozegnania.... ;D
  Jagoda - nie zalamuj mnie.... jak przeczytalam ,, ja nie umiem myslec pozytywnie , wszystko widze w czarnych kolorach......,,ale wiesz co ? mimo wszystko widze  ,,sloneczko na horyzoncie ,,
bo zdajesz sobie z tego sprawe a to juz polowa sukcesu.... aby cos zmienic w swoim mysleniu zacznij od malych kroczkow , naucz sie cieszyc z drobiazgow.... ,, ze swieci slonce ,, ze udalo ci sie wykonac to co zaplanowalas , badz z siebie zadowolona i docen sama siebie....jak napisala Jovita - moj swiat to Ja.....
z twoich poprzednich postow wynika ze jestes bardzo zaradna osoba , pracowita , wiec skad to czarnowidztwo??????
zycze ci milego nastepnego dnia......:D:D:D
- dziekuje jeszcze raz za zyczenia dziewczyny big_smile
- do jutra
  -

7,160

Witam Myszki!!!!!!!!!!
                                                  http://s5.directupload.net/images/100616/zno56rko.gif

ja to jestem dopiero panikara - wczoraj dostałam późno wieczorem,że dzisiaj muszę być gotowa przed 11 załatwić pilne sprawy urzędowe- jest po 7 - muszę ugotować kapustę młodą,zrobić mielone,zrobić ze sobą ............przecież mam dużo czasu...........a ja wciąż myślę ,że nie będę gotowa..........cha,znając siebie przed 10 będę się już nudzić i czekać.............cha

Jagoda pisze ,że wszystko widzi w czarnych barwach - ja może nie - bo powtarzam sobie - ...będzie dobrze.........
ale mam strasznie wybujałą wyobraźnie - np. jak były te osuwiska górskie- Niunia mieszka na stoku - nie odzywała się........ja już martwiłam się,że nie daj Boże to nieszczęście ją spotkało........tak już mam - ale ogólnie myślę pozytywnie..............przynajmniej staram się uspokoić ...............

ale,ale coś Morawka i Gizela zamilkły - co jest!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam  wszystkie Myszki - bez wymieniania..........        cha,wyłącze kompa to od razu przejdę do realu.............

do potem....................................

7,161

melduje sie poczytam posty i odpisze zeby nie bylo ,ze jestes zolza hi hi dziewczynki ,wazne zeby pisac o swoich problemach ,radosciach ,kazda z nas przeczyta i napewno sie odniesie do danego postu ,a jak ma zaniki jak ja to co zrobie hi hi pozdrawiam jestescie wszystkie wspaniale .

7,162

Hejka Dziewczynki!

Ale dziś bdzie gorąco, a ja w tych murach, o rety!!!! A jak bym była u siebie to siedziałabym już nad jeziorkiem...

Ja już się nie nadaje na wyjazdy, bo ciągle myślę o domu!

Jovitko dziękuję za wytłumaczenie afirmacji. To coś w rodzaju mantry! Hi ja bym tak nie potrafiła, bo mało w siebie wierzę......
i że to pomaga również.Chyba trzeba by mieć jakiegoś takiego nauczyciela , od spraw duchowych i myślowych.

Ja już znikma dziewczynki bo wiele sie u mnie nie dzieje, trzymajcie się i miłego dnia Wam życzę!

7,163

WITAJCIE.wstalam o 5-tej ale zaraz zaczelam sprzatac .Pozniej Slonko wyslalam do szkoly.Wlaczylam oralke i mam luzik.Jagodko ja tez mam problem z2 palcami u lewej reki.mam to samo co Ty.tylko ze ja mam caly kregoslup uszkodzony ,wiec ja to mam od uciskow nerwu.Ale musze wam cos napisac Rok temu ,wsalam rano chcialam sobie zrobic kawe nabralam miarke chce nasypac do szklanki a tu reka leci mi nie w te strone co chce.Bylam przerazona //reka wogule mnie nie sluchala//nie bolala nie zdretwiala.ale po prostu chcialam ja dac do przodu leciala do tylu. szukalam neurologa po calym Bielsku ,,,bo wszedzie terminy,,, trafilam na super doktora .zrobilam tomografie ,czy czasem nie mialam jakiegos wylewu. Ta choroba nazywa sie bardzo ,,,,ROMANTYCZNIE,,,, PORAZENIE SOBOTNIEJ NOCY,,,,Pozniej dal mi skierowanie na ,,rezonans magnetyczny,,,calego kregoslupa.i z tad wiem ze mam kazdy kawalek kregoslupa uszkodzony. a nikt by nie powiedzial ze mi cokolwiek jest,Ale tak sie trzymam dzieki Karolince  bo tak na dobra sprawe zeby nie ona to pewnie bym sie poddala.Ale juz dosc wykladu.pewnie was zanudzilam. Niu7nia jak bedziesz potrzebowac dobrego neurologa to daj znac.

7,164

http://img1.vpx.pl/up/20100616/slonce_www_gify_liq_pl93.gif
Witam wszystkie sloneczka netkafejkowe

http://img1.vpx.pl/up/20100616/127470.gifdudus - dzieki za dobre chęci i serducho - ale tak sie skałada ze  mam w rodzinie neurologa /brat męża/ a on ma duzo  specjalizacyjnych kolegów .Ale .nie mów nigdy "nigdy" .Bedę pamietała jakby co .
http://img1.vpx.pl/up/20100616/127470.gif
[schiz - pobratyńczynio mila - tak istotnie mieszkam pod lasem na stoku  gory ale to tak bardziej cywilizowanie bo jest asfalt i do centrum wsi 5 minut .Tak ze osuwisko ze zbocza nie grozi mi bo od lasu  jest okolo 200 m .Widok z tarasów mam na liczne gory - pasma beskidzie .Oczy mają gdzie bładzić .Hiiiiiiiii

[http://img1.vpx.pl/up/20100616/127470.gif.Afirmacja  Alicjo dobra rzecz dla skrupulatnych i obowi.azkowych ale spróbuj /Poczytaj ksiązę."Potęga podiadomości" Joseph Murphy. Mnie swego czasu ta lektura  bardzo pomogła .Starja sie szukac w codzienności promyków i choćby tylko okruchów rado.ści a świat bedzie bardziej kolorowy i przyjazny dla Ciebie .Alicjo  tym bardziej powiinaś  na parę chwil wyjechac z domu aby pooddychac innym otoczeniem . To swietna terapia zmaian otoczenia - wierz mi ja także w ten sposób "wietrzę" mysli .Dzieki za ofiarowaną pomoc w ew. organizowaniu spotkania
http://img1.vpx.pl/up/20100616/127470.gifLadyred -  moja serdeczna porada taka jak dla Alicjii - poczytaj a co Ci szkodzi .

7,165

Pomysłałam o wymianie numerów  komunikatorów np. gg - musialoby to byc albo na poczcie /ta ktora wpisana jest w profilu w netkafejce/ albo   w danym dniu na krótko tu na forum po czym  należałoby zaraz ten post usunąc .Po co osoby niepowołane mialyby korzystać  z tych  numerów ?? .
   GG bardzo ułatwia szybkie porozumiewanie się .
Co o tym sądzicie ???
Pozdrawiam i zyczę milego slonecznego dnia .
U mnie juz  chmurzy się i  z porannego sloneczka ani sladu .
http://img1.vpx.pl/up/20100616/obraz_65877.gif

7,166

No odrobiłam się - pije sobie malutką kawkę     relaks

co do nr. gg - jestem na tak!! - może dzisiaj ok.19-20 powpisujemy na godzinę a najwyżej zrobimy powtórkę................

dziewczynki - pytanko - jak gotujecie kapustkę młodą????????????? tak od a do z

pewnie ile Nas jest - tyle sposobów...............

zmykam bo wstał syncio......................    do potem...................

7,167

Jeśli chodzi o GG to nie ma sprawy , tylko żeby nie potworzyły się odosobnione i zamknięte kręgi i dziewczyny zaczną zaniedbywać kafejkę?..... No cóż taki mam już charakter , trochę jestem pesymistką dlatego te moje obawy?..... Zastanówmy sie dobrze....

Schiz ja młoda kapustkę lekko podgotowuję później smażę z młoda marchewką , dodaje masełka i śmietankę mniam.......
Można też przekroić na pół tylko mniejsza i pogotować do miękkości w kostce bulionowej potem wyjąć na cedzak niech obcieknie z wody ,roztopić masło z bułką tartą i polać po kapuście zapewniam że jest pycha bo sama tak często robię ale tylko młoda kapusta......

Ja robię dzis szparagi mielone i ziemniaki młode.....
Więc zmykam do kuchni......

7,168 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-16 12:38:37)

Witajcie Wszystkie Ranne Ptaszeta i Te, ktore wpadna pozniej... smile:):) Dzis ma byc podobno piekny, sloneczny,letni dzien z temp. 21 st.C ...wg zapowiedzi ... big_smile:D:D moze dla Holendrow, bo dla mnie 21 st.C to jeszcze nie lato ... w mieszkaniu mam zaledwie 20,5 st.C, tzn. w duzym pokoju, a w sypialni 18 ... To mi dopiero lato, az sie cala spocilam ... big_smile:D:D
W nadchodzacy weekend ma byc 16-17 st. i deszcze z burzami ... brrrrr. Gdzie jest lato ???!!!!!!!   Lato  do nogi !!!!!!! ... big_smile:D:D
Dzis nie poszlam na zajecia z malowania,  w zwiazku z ta "letnia" pogoda ... pomyslalam, ze skorzystam z ladnego dnia i nareszcie cos pozytecznego zrobie ... Zapalu nie mam za grosz ... probuje sobie wejsc na ambicje, ale okazuje sie, ze nie mam na co wchodzic ... big_smile:D:D To moja pierwsza przeprowadzka tego typu ... Zawsze po m-cu, z gora dwoch bylam gotowa ... W takich sytuacjach musze kuc zelazo poki gorace, bo wtedy mam zapal, a teraz, po tak dlugim czasie,  juz ostyglam...
Moja starsza kolezanka mowi: "a bo to wszystko przez tego psa !!!, on ci tak namacil ...", ale to gruba przesada ... Pies mi na pewno utrudnil, ale to nie przez niego tak dlugo trwa ... Psa juz od 7 m-cy nie mam i niewiele sie posunelam do przodu ... big_smile:D:D
Cale ubiegle lato zeszlo mi na czekaniu na pozyczke, pozniej na meble, bo praktycznie wszyskie musialam zamowic ...a pozniej zrobilo sie zimno i trzymalo do konca maja ... a do tego doszedl brak rak do pomocy na biezaco i brak samochodu ...
Przyjaciele i znajomi bardzo duzo mi pomogli, ale moje potrzeby sa wieksze i nie chce ich soba zameczac...
Do tej pory mam zawalona komorke, bo nie mam jak tego wywiezc na smietnisko ... Ci, ktorzy maja samochody pracuja, a tam trzeba jechac do poludnia ... 
Kolezanka zabrala ode mnie meble, ale pozostaly pudla z drobiazgami, po ktore samochod sklepowy juz nie przyjedzie, musze dostarczyc je sama ... Moze w przyszlym tygodniu uda mi sie tego pozbyc z mieszkania ...
I tak mija tydzien za tygodniem, na czekaniu na okazje ... a moje mysli coraz czesciej biegna do mojego przyszlego domku ... big_smile:D:D
Coraz bardziej czuje, ze juz sobie to mieszkanie odpuscilam ...  smile

A tego pieknego, slonecznego dnia za oknem tez nie widac ... nadciaga coraz wiecej chmur i sloneczko juz dawno sie za nimi skrylo ... ale lato !!!

Baska... Ty i tak jestes dobra, bo ja jak ide np. do pracy na 13-ta, to juz nic do tej godziny nie robie ... big_smile:D:D tylko wypijam kawe, zagladam do Was i sie szykuje, no, moge co najwyzej pozmywac, wlaczyc pranie i takie tam podobne drobne prace, ale nic wiecej... big_smile:D:D
Mlodej kapusty nie gotowalam cale lata ... kiedys robilam na slodko-kwasno, z jablkiem, sokiem z cytryny i przecierem pomidorowym dla koloru i smaku ...

Niu7nia ... syn mi juz dawno zainstalowal to gg, wiec jestem technicznie przygotowana, chociaz  nie mam pojecia na jakich zasadach to dziala ... chyba tak jak skype, czy tak ?...

Morawko... pisz !!! bo ostatnio bardzo nam scichlas ...:):):)  i co to sa za zaniki u Ciebie ?... sily, checi czy pamieci ??? ... big_smile:D:D

Alicjo... co do afirmacji, to nie potrzeba wierzyc w siebie, zeby je stosowac... one sa wlasnie po to, zeby nasza wiare w siebie i nasze powodzenie wzmocnic ... Jedyne, co trzeba miec, to dobre checi ... smile:):) i wcale nie jest konieczny wielki nauczyciel ... takim przewodnikiem moze byc ksiazka, albo ktos, kto juz to robi ... W sprawach rozwoju osobistego i duchowego nikt nie powinien prowadzic nas za raczke, bo to jest "zabawa" dla doroslych czyli tych, ktorzy chca wziac swoje zycie w swoje wlasne rece ...  To Ty sama decydujesz, co chcesz w sobie i swoim zyciu zmienic, co osiagnac i ksiazka lub ktos przedstawia Ci tylko mozliwe metody, inspiruje, ale Ty sama wybierasz metode, ktora Ci najbardziej odpowiada, mozesz tez wymyslic wlasna  ... To jest praca samodzielna ... To Ty jestes PANIA swojego swiata i nikt nie moze w nim prowadzic Cie za raczke, bo wtedy to juz nie bylby Twoj swiat , tylko tego kogos ...
Ja np. nigdy nie stosowalam gotowych afirmacji, podanych w ksiazkach ... zawsze ukladalam je sama, dopasowujac bardzo starannie kazde slowo... bo afirmacja musi do czlowieka trafiac, trzeba ja czuc, odbierac jak wlasna ... to jest bardzo wazne ...
Nie moglam tez korzystac z gotowych kaset, bo draznil mnie cudzy glos... musialam sluchac mojego wlasnego glosu...
Nie mozna mowic " Ja bym nie potrafila..." dopoki sie nie sprobuje ... tak naprawde chcesz powiedziec "nie chce mi sie"... big_smile:D:D i oczywiscie wolno Ci, bo to jest zawsze Twoja wlasna decyzja i nikt nie ma prawa niczego na Tobie wymuszac... Dojrzalosc polega wlasnie na byciu szczerym wobec siebie ... na nazywaniu rzeczy po imieniu, a nie szukaniu wykretow ...
Praca nad soba nie jest tak naprawde ciezka czy trudna ... jedynym jej minusem jest to, ze efektow nie widzi sie od razu ... ze trzeba na nie poczekac czesto kilka lat, a wiekszosc ludzi chcialaby pstryknac palcem i juz byc zmienionym ...
Jezeli przez wiele lat pracowalismy dzien po dniu, zeby zakodowac sobie negatywne wzorce, to teraz potrzebujemy rowniez wielu lat, by je wykorzenic i zakodowac nowe, pozytywne ... Im wieksze nasze zaangazowanie i odpowiedniej dobrana metoda, tym lepsze i szybsze efekty ...  Najtrudniejszy jest zawsze ten pierwszy krok ...
"Nawet najdalsza podroz zaczyna sie od pierwszego kroku"... jesli go nie zrobimy, nie ruszymy sie z miejsca ...i tak jest ze wszystkim ... smile:)
Droga Alicjo... potrafisz robic cudenka, do ktorych potrzebny jest talent ...:):):) a do pracy nad soba nie potrzeba talentu, potrafi to kazdy bez wyjatku ... wystarcza tylko dobre checi ... big_smile:D:D  Goraco zachecam, bo czasu nie pozostalo juz wiele, ale oczywiscie decyzja nalezy zawsze do kazdego z nas ... To zawsze my sami podejmujemy decyzje i my ponosimy ich konsekwencje ... smile:):)
Miala byc krotka wzmianka, a zrobil sie caly wyklad ... wybaczcie big_smile:D:D robie wszystko, zeby tylko nie zabrac sie do porzadkow... nie da sie ukryc, ze mi sie nie chce ... jak to spiewali kiedys Skaldowie " ni mom checi do roboty, ani rano, ni wiecorem "... big_smile:D:D

Dudus... podoba mi sie to romantyczne okreslenie "porazenie sobotniej nocy" ... hahahaha big_smile:D:D raczka przepracowana ... big_smile:D:D
Te Dziewczynki, ktorym dokuczaja raczki maja chociaz dobry pretekst, zeby szukac mlodych, zdrowych facetow ... big_smile:D:D

No, dosyc tego dobrego ... robota wzywa ... big_smile:D:D  "nie chcem, ale muszem "... big_smile:D:D
to do potem, Dziewczynki ... smile:):)

http://img824.imageshack.us/img824/9963/718178wfjpa82rh3.gif

http://img193.imageshack.us/img193/3425/kobietapracujaca.jpg

7,169

WITAM  ale dawno nie gosciłam na forum ,muszę się pochwalić ,że sprawiłam sobie nowego laptopa   z Windows7 ale muszę jeszcze duzo popracować ,jest super  napewno  będę pytać o rady -pozdrawiam

7,170

POZDRAWIAMhttp://iv.pl/images/72468281203750397684.gif

7,171

czesc slicznotki Wszystkie .mam chwilke czasu wiec siadlam na kompie.za chwile musze konczyc bo moj maz za moment bedzie w domu.pojechal po Karolcie do szoly.a przy nim nie moge pisac .moze uda mi sie wieczorkiem jak pojdzie spac .czesc wroce jak tylko bede mogla.

7,172 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-16 15:21:40)

Witam ponownie bo post poleciał w kosmos..............a niech to gęś kopnie>>>>>>.
cha,cha przeczytałam Wasze przepisy - proszę o inne......................

napiszę teraz szybciutko swój przepis na kapustę :

szatkuję - mocno posolić - więcej niż zazwyczaj - odstawić na mnie więcej pół w miedzy czasie ubijam ja pałką drewnianą do ciasta-ona puszcza soki - mocno w rękach odciskamy- zalewamy gorącą wodą - gotujemy + ocet,kminek,czosnek,pęczek koperku,czerwona papryka słodka - potem zasmażka = na oleju szklę cebulkę + magii+ mąki,potem daję jeszcze pieprzu
chyba wszystko - ja z synciem jedynie w takiej postaci zjemy - a moja Mam - oooooooo!!! to kapuściara mogłaby jeść na okrągło.
Ugotuję z 2 razy - i koniec -  nie przepadam.....................

dostałam dzisiaj "zaproszonko na miłą rozmowę" do ZUS-u ,dopiero na 28 czerwca - to jeszcze troszkę napięcie się przeciągnie- ale dobrze ,że u mnie na miejscu - nie muszę jechać do Chrzanowa...........

zmykam                 do potem.....................http://s3.directupload.net/images/100616/teea7rrc.gif

7,173 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-16 18:49:38)

Na dzis koniec z porzadkami ... 5 godz. dreptalam po mieszkaniu w te i spowrotem, przenosilam z pelnego do... pelnego... big_smile:D:D
Przygotowalam 2,5 pudla drobiazgow do wydania... i zakonczylam wypadkiem przy pracy ... Chcialam skleic doniczke, bo ulamal sie kawalek i pokleilam palce klejem sekundowym ... nie mam pojecia czym go zmyc ...  Dobrze, ze bylam na  tyle przytomna, zeby natychmiast rozdzielic palce, bo nie moglabym napisac tego posta ... big_smile:D:D
Troche prysnelo mi po oczach, ale uratowaly mnie okulary ... To niemile zdarzenie dalo mi pretekst do zakonczenia pracy ... bo nie wiadomo, co jeszcze moglabym odwalic ... big_smile:D:D No i w jednym, bardzo widocznym miejscu zdarlam kawalek okleiny z blatu nowiutkiego biurka ...

Gizelko... juz Ci tego laptopa gratulowalam, ale nie podalas nam jaka marka ...:):) ktoras z nas zadala Ci to pytanie, nie pamietam juz ktora ... Jestem ciekawa, jak spodoba Ci sie Windows 7 ... smile:) ja wrocilam do poczciwego XP...
Twoj nowy avatarek jest bardzo ponetny ... smile:)

Baska... prawie dwa tyg. napiecia, ale przynajmniej juz wiesz kiedy...masz czas, zeby sie dobrze przygotowac i przecwiczyc role ... to wazne smile:)

Czy Wam,Dziewczynki, tez tak wchodza ciagle reklamy na stronie kafejki ???... bo mnie strasznie ... syn powiedzial, ze to wina strony ... na innych stronach tego nie mam ... ale to dobre cwiczenie na cierpliwosc ... wrrrrr... big_smile:D:D

Na wszelki wypadek edytuje przed wklejeniem zdjecia, bo nie chce ryzykowac, ze strace posta ...

Achchch... jak ciezko ... big_smile:D:D

http://img686.imageshack.us/img686/2949/2835seksiazjatkalapiepi.jpg

7,174 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-06-16 18:51:36)

Cześć dziewczyny! smile:)

Rzeczywiście, miałąś racje Jovito, że pojawiam się najpóżnie   tak jak dzisiaj . Teraz  Alicja wie chyba wszystko o afirmacjach i wystarczy spróbowac.   Np

"Ja (imie ) jestem wartościowa i zasługuje na szacunek i miłość. Otacza mnie dostatek i obfitość.
Mam wystarczająco dużo energii na realizacje moich celów. Wiem, czego chcę.
Akceptuje swoje miejsce w świecie. Jestem we własiwym miejscu i czasie . Wszędzie jestem bezpieczna"
  A moje ulubione to : " Rzeka bożego  pokoju, miłości i radości płynie przeze mnie, odnawiajac, uzdrawiając i ożywiając moja duszę"
albo:
''Bóg obdarza mnie wszelkim bogactwem mentalnym , materialnym i duchowym , urzeczywistniając moje pragnienia"

Poddałąś mi Jovito świetną myśl, zeby samemu ułozyc jakieś afirmacje, bo jak mam "gotowce" to nie wszystkie zdania powtarzam z jednakowym przekonaniem.

pisałąm kiedyś , że nawet jak   jest wolny komp., to  póżnym wieczorem nie korzystam. wolę już ok dwudziestej wylegiwac się w łóżeczku albo coś oglądając w telewizji albo czytajac .

Pisałąm też kiedyś , że stosuje  BSM na różne swoje dolegliwosci i własnie przed telewizorem wykorzystuje ten czas

Obejrzałam połowę filmu . Historia małżeństwa( Ona-Islandka, on , Turek)i możecie sobie wyobrazić . Małżenśtwo się rozpada z przyczyn kulturowych, sąd przyznaje opiekę nad dziećmi  matce. Po  czasie ona zgadza sie na wyjazd dziewczynek do ojca w odwiedziny, do Turcji ....i już ich nie odzyskuje.

Córka mojej sąsiadki, ( w młodości była śliczną dziewczyna ) wyjechałą do Niemiec i wyszła za mąż za Turka . Mają synka, 7 lat. Kiedyś mi powiedziała , ze żle żyja i powinna od niego odejść, ale nie może bo  nie ukryła by się przed nim z dzieckiem, a odejść mogłaby tylko sama. I ja jej wierze .

Do jutra dziewczyny...:):) ide jeszcze coś obejrzec , bo po ósmej pewnie będzie jakiś arcyważny mecz piłki noznej na MŚ ( prawdziwa uczta dla mężą)

Ps gg nie posiadam , ale jesli to nadal będzie aktualne to założe konto, nie boję , ze porobią się jakies grupki, bo przeciez i tak pozostanie forum

7,175 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-16 19:48:23)

Juz mialam odejsc, ale zobaczylam Cie, Verko, wiec ... musze zareagowac ...:D:D:D
Ja jestem okropna Zosia-Samosia od urodzenia ... wiec mowy nie ma, zebym zaakceptowala dokladnie, co ktos inny mi probuje wcisnac ... big_smile:D:D strasznie precyzyjnie dopasowuje kazde slowo afirmacji ... osobiscie, nie pisze ich, tylko czytam na glos, bo przy pisaniu po pewnym czasie zaczynam pisac automatycznie, bezmyslnie, a przy czytaniu przez caly czas pozostaje skoncentrowana ...
Poza tym lubie swoj glos ... big_smile:D:D potrafie sobie przemowic do rozsadku ... big_smile:D:D Jestem typem pioniera, a wiec w waznych, interesujacych mnie sprawach lubie przecierac szlaki ... i obmysliwac wlasne metody dzialania ... Pomyslalam sobie, ze kiedy nam kodowano te wszystkie bledne wzorce, to nie pisano nam dlugich, nudnych listow, tylko do nas mowiono ...  Glos latwo oddaje emocje, pismo nie... Prosty przyklad ... napiszcie "Pomocy !!!" i zaczekajcie na odzew ... po czym krzyknijcie dramatycznie "Pomocy !!!" ...   roznica w reakcji jest ogromna ...  Podswiadomosc pracuje na obrazach i emocjach i  to trzeba wykorzystac, zeby do niej dotrzec ... Wiekszosc gotowych afirmacji czesto napisana jest gornolotnym jezykiem, a ja jestem wrazliwa na kazdy falsz, kazdy dysonans ... i od razu sie buntuje ... Kiedys przegralam sobie kasety z medytacjami i afirmacjami Ewy Foley ... Jezu, jak draznil mnie jej glos, jak obco brzmialy niektore slormulowania ... nagralam to po swojemu i ... balsam dla duszy ... i o to chodzi ... bo tak naprawde nie wazne jakie slowa i czyj glos ... najwazniejsze, jakie to emocje w nas wywoluje i czy do nas trafia ...
Jesli cos nie wzbudza Twojego przekonania, Vero, to szkoda czasu i energii na prace z tym, bo to i tak nie zadziala ... zmien to wg swoich potrzeb ...:):) To Tobie musi pasowac, musisz to czuc milo, to Ty sama decydujesz co, jak i kiedy ... tylko wtedy ma to sens, bo tylko wtedy to dziala ... smile:)
Jako ta niepokorna dusza pozwole sobie zaprotestowac przeciwko tak powszechnie uzywanej afirmacji " Ja, ....., zasluguje "...   Otoz, ja osobiscie, nie akceptuje slowa "zasluguje", bo slowo "zasluguje" oznacza, ze musimy spelnic jakies warunki zanim cos dostaniemy ... a prawda jest taka, ze nie musimy na nic zaslugiwac ... nam sie to juz nalezy, bezwarunkowo, my to juz mamy ...  a wiec " Ja, Jola, jestem szanowana i kochana", a nie " ja, Jola, zasluguje ... na szacunek i milosc"...
"Pozadacie, a nie macie...
nie macie, bo nie prosicie...
Prosicie, ale nie otrzymujecie ...
bo zle prosicie ..." Sw. Lukasz

Verko, kochana, a co to jest BSM ???... bo jak juz wczoraj pisalam, jestem kiepska w skrotach ... smile:):)

7,176

big_smile no dziewczynki - dzis juz sie troche ,, ogarnelam ,, - poplacilam r-ki , zrobilam obiad , wyczyscilam w polowie big_smile ogrodek z chwastow i powsadzalam troche kwiatow ..... uff.... a jutro planuje ,, dreptanie ,, / jak to nazwala Jovita / trzeba to co wyprane poklasc na swoje miejsce...
  -  u mnie wreszcie wyszlo slonko - jak milo ....:D
  - Jagoda - co tam u ciebie ????? - chyba sie nie obrazilas ??? jak sie czujesz ?????
  - Jovita - kiedy dostaniesz ten domek ??? - jak szybko to nie ma sensu sie urzadzac - trzymaj rzeczy bo moze przydadza ci sie w domku...
  - Schiz - fajne to co wkleilas big_smile:D:D
  -  Vero - tez stosuje BSM - chodz narazie nie musze / ale znam /
  -Gizelo - jestes bardzo oszczedna w slowach - tez marze o laptopie ale w 1-szej kolejnosci musze zmienic telefon - bo powoli pada...:D
  - Alicjo - skorzystam z twojego przepisu na kapustke - taka banalna potrawa a mozna na rozne sposoby gotowac - wlasnie wczoraj ugotowalam , bo juz mi sie tesknilo za tym smakiem...
  - Niu7nia - chyba mnie z kims pomylilas - wiem o afirmacjach...:D
  - Dudus piszesz tak radosnie - ten wyjazd dobrze ci zrobil
  - jesli pominelam kogos niech wybaczy......

- zycze widoku samych big_smile:D:D:D:D:D:D:D

7,177

Córcia zrobiła mi kawkę i czytam Was Dziewczynki!

Jovitko i Vero jak będe to powtarzać bez przekonania to tez zadziała w końcu? Hmmm ciekawe po jakim czasie?

GIZELO- dlaczego mi to zrobiłaś?.....Awatarek śliczny ,tak bardzo sexy! Jak będę robić nowe serduszko to będziesz występowała już w tym nowy, dobrze? Ach zazdroszczę Ci takiego superowego laptopka! To grafikę możesz śmigać tylko:-))

To na razie Dziewczynki spadam coś mi smutno dzisiaj , chyba sama nie wiem czego chcę!!!! Ale czasem tak jest......

7,178

LADYRED- co jest BSM? o matko ja nic nie wiem!!!!!!!!!!!!!

7,179 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-17 06:24:53)

Witam pod wieczorkiem

Jovita  - odpowiadam za Niunię    GG - to są szybsze rozmowy pisemne -

robimy próbę moje  - kto ma ochotę niech zapisze

rozpracujesz to w tri miga - chodzi mi o "dostępność

Gizela!!!! a w jakiej Ty "odnowie biologicznej byłaś,że tak cudownie i szybko odmłodniałaś???????? Aaa????

7,180

Witajcie wieczorkiem.   Ja jestem padnięta. Byłam u sąsiadki bo mnie prosiła i zbierałam jej truskawki,oczywiście na zarobek. Trochę się bałam z tą ręką ale pomyślałam wóz albo przewóz. Pomału zbierałam,żeby jej nie nadwyrężać ale sobie pomyślałam,że gimnastyka jej nie zaszkodzi. I takim sposobem zarobiłam  80 zł. A jeszcze byłam w lesie i jagody już są ale takie komary,że chyba odpuszczę narazie .Lepiej truskawki zbierać niż jagody  a zarobek wcale nie gorszy a powiedziałabym,że na truskawkach lepiej.

Widzę gg Schiz. Zaraz zrobię próbę i Cię ściagnę.
Ladyred  a za co miałabym się gniewać? Ja nie z tych gniewalskich.

7,181

Alicjo - BSM - to skrot  ,,Bioemacyjne sprzezenie z mozgiem ,, - jest to naturalna metoda leczenia , ktora odkryl Eugeniusz Uchnast , jest sposobem samoleczenia poprzez przywracanie rownowagi wewnetrznej organizmu , zachwianej w wyniku chorob i urazow.   Zabiegi polegaja na przykladaniu dloni do glowy - nad osrodkami kory mozgowej , zawiadujacymi chorymi czesciami ciala .  Promieniowanie wysylane przez zywa tkanke komorkowa dloni pobudza te osrodki do rozpoczecia procesow samoleczenia.  Jak wiadomo czlowiek posiada tzw. pole L - CZYLI POLE ELEKROMAGNETYCZNE - pole zycia. Jesli pojawiaja sie w nim zmiany czlowiek choruje.  Przy leczeniu metoda BSM zachodzi proces zasilania osrodka centralnego ukladu nerwowego i dalej likwidowania zmian pola L ORGANIZMU , wykorzystujemy tutaj energie , ktora i tak jest stale wypromieniowana z organizmu bezuzytecznie .
Ksiazke na ten temat napisal Piotr Lewandowski - zapytaj w ksiegarni...

7,182 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-16 21:47:52)

Witam wieczorkiem - wczoraj załadowałam sobie telefon - za 10 zeta - 1000 minut - do Orange i na stacjonarne -

więc klacham przez telefon jak najęta - mam 2 tygodnie - na wydzwonienie

Już mam wpisane nr .GG do Jagody i Ladyred 
Hallo Jovita spróbuj wpisać i dawaj namiary -  reszta dziewczynek też!!!!!!!!
Ale UWAGA - forum - nie zamiera wraz z wymianą tych nr

Dobranoc dziewczynki - coś przed chwilką szwankowała mi strzałka - nie mogłam nic uruchomić  spadam do jutra  ........

7,183 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-06-16 21:50:45)

Dobry pomysł z tym gg. No ale teraz  już szykuję się spać bo jutro też idę zbierać truskawki. Dzisiaj to będą już mi się śniły .
Dobranoc dziewczynki  śpijcie spokojnie.

http://s1.directupload.net/images/100616/s8qcspbb.gif

7,184

Dzieki, Ladyred... przy okazji ja tez skorzystalam z informacji o BSM ... smile:):) ale widze, ze ta metoda ma cos  z Reiki ... wiec tak naprawde nic nowego ...  A to pole elektromagnetyczne wiaze sie z cialem eterycznym czlowieka, ktore jest wzorcem energetycznym ciala fizycznego i nazywane jest inaczej cialem zdrowia ... Wszystkie choroby powstaja w ciele eterycznym, zanim przejda do ciala fizycznego ... Dlatego dobry bioenergoterapeuta, ktory widzi aure czlowieka, potrafi zobaczyc zmiany chorobowe, zanim pojawia sie one w ciele fizycznym ... I dlatego czlowiek, ktoremu amputowano konczyne, odczuwa czesto tzw. bol fantomowy, bo w ciele eterycznym ta konczyna nadal istnieje ...  Umysl zawiaduje wszystkim ... to on pozwala na choroby i on je leczy ... nie liczac, oczywiscie, karmy...  Ja bazuje jeszcze na starych szkolach ...:D:D:D no, ale wlasciwie te nowe szkoly tez... w sumie to tylko nazewnictwo sie zmienia, ale o to samo chodzi ... big_smile:D:D najwazniejsze, zeby pomagalo ... smile:)

Alicjo... jak bedziesz powtarzac bez przekonania to nie zadziala ... przepraszam, jesli Cie rozczarowalam ... smile
ale jakie zaangazowanie, taki efekt ... smile

Baska ja tez juz zapisalam ...:):)
O, kurde... wlasnie sie dowiedzialam, ze nie mam gg ... mialam w Windows 7, a syn mi zmienil ostatnio na XP, ale nie przeinstalowal gg, bo go nie uzywalam ... i teraz nie dziala, a ja nie umiem sama niec zrobic ... no ale ja mam dostepnego e-maila, wiec jesli ktos ma ochote, to jestem dostepna ... Spytam syna przy najblizszej okazji, co musze zrobic, moze jakos dam rade ...

Jagodko... a wiec truskawkowych snow... oby tylko byly przyjemne ... big_smile:D:D

7,185

Dziewczyny podaje swój numer GG - 9981167

SCHIZ Twój juz mam dzięki!!!!

Dobrej nocki Laseczki hi ;-)))

7,186

czesc dziewczynki ,mialam troche stresu ,nie vwiem co sie dzieje ,dzisiaj robilam golabki ,to znowu skaleczylam sie nozem ,,wieczorem spadly mi salaterki z lodowki unik zrobilam ,musialam odkurzac ,oszczedzam oczy troszke i glowe hi hi jestem z wami i czytam hi hi pozdrawiam kolorowych snow

7,187

Morawko... dobrze, ze dalas znac... chociaz wiemy, co u Ciebie ... Trzymaj sie i wypoczywaj ... smile:):)

Ladyred... nie odpowiedzialam jeszcze na Twoje pytanie o domek ... smile Chce go najwczesniej za dwa lata, bo najpierw musze splacic pozyczke, ktora wzielam na to obecne mieszkanie ... Nastepna przeprowadzka bedzie znacznie kosztowniejsza, bo mam juz komplet  mebli i w dodatku musze to wszystko przewiezc do innej miejscowosci ...
A wiec, niestety, nie moge tego wszystkiego tak zostawic i przewegetowac do przeprowadzki ... za dlugo ... big_smile:D:D Poza tym i tak musze sie czesci rzeczy pozbyc, zeby ich juz nie przewozic do domku ...  W ciagu tych min. dwoch lat przeprowadze jeszcze niejedna selekcje ...

7,188

http://img693.imageshack.us/img693/2417/falamorskaprzyciskladyr.png

Widze, ze juz wszystkie spicie, a wiec ...

D O B R A N O C,  Dziewczynki ... slodkich snow Wam zycze i  d o    j u t r a ... smile:):)

http://img80.imageshack.us/img80/1953/45200958.gif

7,189

Dzień Doberek!!!!!! witam czwartkowo

wstałam jeszcze wcześniej bo jadę do mojej endokrynolog  - http://s1.directupload.net/images/100617/tuybigyo.gif

Alicjo zapisałam Cię       

no spadam..........................do potem

7,190

dzien doberek witam jestem juz na nogach od 7,przestawialam komputer i teraz musze brac na nogi i tak malo pisze ,bo mi sie niechce brac go i tak siedziec ,ale len hi hi wczoraj  z ta reka to rzeczywiscie harakiry hi hi ja nie mam po czym odpoczywac ,wszystkie was czytam dziewczynki ,ale wygodna co nie ,moj syn tez mowi mama cos malo piszesz ,oczy oszczedzam hi hi

7,191

Slonecznie i pogodnie witam Was drogie netkafejki  .
,Wczoraja dzień załatwień- prześwietlnie kolana - jutro wizyta u kolejnego  ortopedy ufffff
potem byl zakup pily spalinowej - to spelnienie moich marzeń  hiii   /chyba płeć zmieniam  hii/ dobra bo markowa Still silna  i z  samoc zynnym schładzaniem .
Kupiłam  także fajne poduszki w Ysku - mam ale te są lekkie i antyalergiczne .
POtem sasiadka mnie  zaprosiła i ugościła "Budafokiem "
I takzlecial dzień na niczym .
  Popdaje moj nr gg 18194293http://img1.vpx.pl/up/20100617/obraz_15165.gif
Nie ma obaw ze  bedziemy zaniedbyweać naszą kafejke sa to dwie zupełniem inne sprawy .
GG słuzy do szybkiego  komunikowania sie a nie do  obszernego  rozpisywania .
JOvi - tak to podobny komuinikator do Skypa /tez mam / mam także Tlen a nie lubię, oraz Faaceboka  ale tam rzadko zaglądam .
                   Piękna pogoda zachęca do prac "polowych " zatem znikam ....

http://img1.vpx.pl/up/20100617/0151.gif

7,192 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-06-17 22:28:49)

I co z tymi numerami gg ??? 
Vero jasne że aktualne  zinstaluj  -
http://img1.vpx.pl/up/20100617/127418.gif
Alicja http://img1.vpx.pl/up/20100617/127418.gif
niunia
ja bedziecie wpisywaly swoje to powtarzajcie te ktore juz macie aby ulatwic innym zapisanie numerów .Oki ?????

7,193

Witam powoli się uczę jest to duza zmiana  ale juz troszkę załapałam ,u nas już ładnie wieći słoneczko ,może się wybiore nad morze ? ale zobaczę czy da radę mnie odciagnąc ,od kom. http://iv.pl/images/33585441852605075342.gif

7,194 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-17 09:48:14)

Witajcie Dziewczynki czwartkowo ... smile:):)  U mnie zapowiada sie ladny, sloneczny dzien z temp. 21 st.C i chlodnym wiaterkiem, a wiec wciaz jeszcze nie lato, choc w miere przyjemnie ... smile
Zaraz ide na kurs ... Byc moze pojawie sie dopiero wieczorkiem, bo jak wszystko dobrze pojdzie, to pojade do Niemiec... Moj znajomy czeka na telefon od szefa, czy musi dzis ekstra pracowac, czy nie...  Jesli tak, to oczywiscie z Niemiec nici ... Ma mi dac znac w ostatniej chwili na komorke ...

To do potem, Zabcie ... do potem ... smile:):)

http://img534.imageshack.us/img534/6872/2lna977.jpg

7,195

dzien dobry dla wszystkich :d - ale z was ranne ptaszki..:d   - U mnie slonecznie i mam nadzieje ze bedzie cieplo....- dopijam kawke i postanowilam skrobnac pare slow
   - moj nr gg ma schiz i jagoda
   - Alicjo - czytalam twoje wczesniejsze posty i zaintrygowalas mnie tym , ze interesujesz sie sztuka , malujesz na szkle - tez sie do tego przymierzam big_smile - na razie zbieram co ciekawsze formy ze szkla - ale kiedy dotkne je pedzlem ???? - tego nie wiedza najstarsi gorale big_smile:D:D
   - jakich farb uzywasz ???? ----- bo te specjalistyczne smierdza --- wiec szukam innej alternatywy . Ostatnio wyczytalam ze mozna malowac akrylami i wystarczy dac zabezpieczenie aby farba ladnie sie trzymala.
   - Alicjo napisz mi co lubisz malowac???  --- oraz na czym malujesz ???? --- co stworzylas ostatnio??????

milego dnia dla wszystkich big_smile

7,196

Witam w południe.....
byłam u swojej p.endokrynolog - to jest lekarz!!!!!!!! - zawsze bada piersi,węzły chłonne,obsłucha na wszystkie strony ,wymacuje tarczycę,ogląda skórę przepisała mi na cholesterol - wypisane zlecenie na USG piersi i tarczycy - ona przejmuję kontrolę nad pacjentką - lepiej niż np. moja rodzinna - taka wychwalona..
Naprawdę strasznie miła i fajna babeczka - szkoda,że takich lekarzy nie ma gdzie indziej.............

Niunia zaraz sobie wklepię Ciebie - na GG powpisuje Ci do Ladyred,Jagody i Alicji - bo nie patrzyłam czy już skasowały

a teraz biorę sie z obiadek....................do potem

7,197

Witajcie Wszystkie Dziewuszki.dopiero dzis siadlam sobie na kompie,wczoraj nawet nie wchodzilam bo myslalam ze mi glowa peknie .tak mnie bolala ze zjadlam 4 Ibuprofeny----nie naraz,co 4 godziny ----i tak minie przeszlo o 10 tej.wieczorem juz spalam .dzis spokoj .ale jak dlugo nie wiem .mnie tak czesto boli glowa /////chyba urodzilam sie z tym /////.teraz czekam na ...komisje  z  Pefronu,,,bo zlozylam Kosztorys i podanie na remont lazienki...raz mi odmowili.zobaczymy co bedzie teraz ,dzismaja przyjsc.jeszcze was nie poczytalam bo wczesniej chcialam sie przywitac.jak skoncze pisac ,,,,zaczne czytac,,,wiecie co chyba skoncze bo nic mi do glowy nie przychodzi.Ladyred z jakich okolic pochodzisz,piszesz o ///TEGO NIE WIEDZA NAJSTARSI GORALE/// akurat twoj post przeczytalam.trzymajcie sie cieplo ,pozniej wroce.

7,198

podam wam jeszcze numer GG--20324178

7,199

Witajcie Dziewczynki!

Cały ranek spędziłam pracowicie, sprzatałyśmy szafki w kuchni.
Co to moje dziecko nachomikowało!!!! Ale teraz jest już porzadek i ład!

LADYRED-  maluje farbami do szkła, farbami do akrylowymi też ale nie wypalam bo nie mam pieca , zresztą nie wiem
w jakiej temperaturze nawet..... Bo jak wypalasz to ponoć można myć i farba nie schodzi. Maluje również obrazki na szkle ,
najwięcej mam  Klimta bo jego malarstwo najlepiej nadaje się na szkło:-))) Farby witrażowe nie śmierdzą jakoś strasznie specjalnie , w każdym razie nie przeszkadza mi ich zapach. Teraz dostałam w prezencie farby olejne i przymierzam się do malowanie na płótnie..... Ale wciąż brakuje mi odwagi:-)))

Dziewczynki moje GG wciąż widnieje na tej stronie jeszcze......która ma ochotę to zapisujcie....

Wypadam na miasto  na razie.....

7,200

DUDUŚ  -zauwazyłam Cie jak sie już wylogowałam , w czym masz problem?

7,201

Kochana jeśli chcesz pomogę Ci:-))

Jeśli masz wybrany awatarek i nie umiesz zmniejszyć to prześlij mi go na poczte ja Ci zmniejsze i odeślę do
ciebie  wówczas sobie wygenerujesz sobie na forum:-))Tak?

7,202

Dudus - ha ha ha  - pochodze ze srodeczka Polski - teraz mieszkam za granica -- a uzylam tego sformulowania jako przenosni big_smile:D:D

7,203

Alicjo - uwielbiam Klimta - ostatnio nabylam album o nim . Niedawno znalazlam w necie osobe ktora zrobila  ,, Pocalunek ,, jako narzute na lozko metoda patchorkowa - mowie ci  - cudenko...

Alicjo - pokaz swoje prace na forum big_smile  jezeli masz cos...no wlasnie to wypalanie mnie zniechecalo i dlatego ucieszylam sie ze mozna uzywac akryle , ktore maja te przewage , ze nie trzeba wypalac..... moze wkrotce sie zabiore...:D

7,204

Ladyred ,,,szkoda ze pochodzisz ze srodeczka Polski ,,,,ja sie wychowalam na ,,Wiersycku,,to tez pewnie temu jestem takim dobrym piechurem.                                                                                                                    Alicjo,sprobuje co sie da zrobic ztym avatarem.Komisja byla i poszla ,mam czekac na decyzje.zobaczymy co z tego wyjdzie.                                      Teraz musze isc po moja corke ,za chwile ja przywioza,,,,,nie chce sama wracac od przewozu ,bo inne dzieci sie z niej wysmiewaja,,,,,ona to strasznie przezywa  ,,,srece jej wali w takim tempie ,ze nie nadazam jej uderzen liczyc,, w kazdym razie u lekarza po takim zajsciu ma,196--200 uderzen serca na minutke ..ONA WIE ZE JEST INNA.i bardzo to przezywa.nie chce ogladac filmow o dzieciach z ZESPOLEM  ani nie pozwoli mnie,BOZE SWIETY tak mi jej zal ,kocham ta moja sliczna coreczke.znow bede beczec.

7,205 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-17 18:40:24)

Witajcie Dziewczynki... juz jestem...smile:):)
Nigdzie nie pojechalam... Znajomy musial pracowac, wprawdzie chcial jechac z nami po pracy, ale wtedy mialybysmy z kolezanka malo czasu na zakupy, wiec zrezygnowalysmy ... My lubimy obejsc kilka sklepow, spokojnie, a nie jeden czy dwa w pospiechu ... Moj znajomy musi o 18-tej jesc, zgodnie z holenderska tradycja, wiec mowy nie ma, zebysmy mogli zabawic w Niemczech dluzej ... big_smile:D:D
Troche posiedzialam u kolezanki, bo kurs odbywa sie w szkole na przeciwko jej bloku, a potem ruszylysmy razem po sklepach i tak dzionek zlecial ... W sloncu jest nawet cieplutko, ale w cieniu nie za bardzo...
No, troche odpoczelam i musze jeszcze w domu popracowac ... robie, robie, a konca nie widac ... bleee... big_smile:D:D
Zajrze pozniej, na dluzej ... smile:)

http://img696.imageshack.us/img696/9950/28btjk1.gif

7,206

witam to i ja podam namiary swego GG 10437435
i bedzie mi milo gdy do mnie tez zapukacie
odpowiem napewno
pozdrowionka  smile

7,207

Witajcie wieczorkiem dziewczynki.  Jestem wykończona ale plan wykonałam 100 łubianek.
A jeszcze mnie na dodatek coś w rękę użarło i spuchła mi  i to ta lewa od palców. Jestem i zadowolona i zła.
Jutro chyba nie idę. Zrobię przerwę bo moje psy same to wariacji podostają. One jak mnie nie ma to  nic z jedzenie nie ruszą tylko siedzą i wyglądają przez drzwi oszklone czy ja nie ide.W poniedziałek pewnie nie pójde też bo córka jedzie na operację i będę myślała.To już zaden ze mnie robotnik będzie.
Zaraz Wasze numery gg wpiszę. 

Jovitka Ty to sie masz z tym układaniem,przekładaniem i wogóle.Już niech Ci jak najszybciej ten domek dadzą bo
tylko czas marnujesz .

Alicjo a co Ty córce w szafkach zaglądasz? Ja tobym nie śmiała. No chyba,że córka sama Ci kazała. Ja tak żartem oczywiście.Nawet mi się nie chce obrazka szukać taka jestem zmęczona.
Pozdrawiam

7,208

Witam wieczorkiem -
jestem też umęczona dniem,załatwianiem spraw urzędowych - jutro rano od nowa - cholera może wziąć na ta biurokracje- nigdzie sprawy nie załatwi się do końca..........ale jutro myślę,że sie uwinę- jutro jeszcze muszę wydeptać 4 miejsca..............uuuuuuuu.........
będziecie pytać - co?????? -..................napiszę tajemniczo uwalniam sie od czegoś    i tyle.............cha

dopiero teraz też wyszła bratowa.................gary nie pomyte- rano chyba też nic nie zrobię..............a mam to gdzieś...............
robota nie zając nie ucieknie..............

no to spadam        oj jak mi brakuje czasu - tak poczytać Was - dokladniej

widzę Lena też podała swój nr gg - fajnie popiszemy kiedyś   ..................DOBRANOC    MYSZKOM!!!!!!!PAAAAAA!!!!!

7,209

schiz - dzięki za sciąge  na gg - zapisałam i swoj nr juz z kafejki wycofałam - teraz możemy sobie dopisywac bezoiośrednio przez gg.
       Zycze wam spoko nocki .Jestem padnieta - ie spac - jutro  muszę zaliczyć  ortopedę .Ciekawe co na  fotkach wyszło  .. az  sie boje . Bo dzisiaj bardzo bardzo kolano bolao  ale swoje musiałam i takj zrobic .Taki mój los .
Dobranoc
http://img1.vpx.pl/up/20100617/bjhty14.gif

7,210 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-17 23:07:05)

Ja tez sie dzis narobilam... takiego zrywu dostalam, ze dopiero teraz usiadlam ... big_smile:D:D Naszykowalam 2 wielkie torby z ciuchami porzadnymi, niektore calkowicie nowe... dam je bylemu dla jego rodziny, a reszte, caly worek, wrzuce jutro do pojemnika Humany dla potrzebujacych ... no i  do tego mam 3 pudla roznosci do sklepu z rzecz. uzywanymi + caly worek sztucznych roslin wiszacych ...
Najlepsze jest to, ze nie moge pozbyc sie tego z mieszkania ... W najlepszym razie zainteresowani zabiora to w przyszlym tygodniu, jak dobrze pojdzie ...

Jagodko... nie przemeczaj reki, bo pozniej nic nie bedziesz mogla robic ... smile no i pieskow nie zaniedbuj ... smile

A z tym przekladaniem, to nie zrobilam tego wczesniej, wiec musze teraz ... Przy szczeniaku nie za wiele moglam zrobic, a pozniej ta zima dala mi mocno w kosc i tak zeszlo ... To byla moja najgorsza, tzn. najtrudniejsza przeprowadzka ... Do nastepnej musze pozbyc sie wszystkiego, co nie jest mi niezbedne ... Jak sie z tym uporam, to mam kupe szycia, roznych przerobek ...
Chce to zrobic latem, bo zima bedzie mi w pokoju hobbystycznym za zimno...
Jeszcze mam ogromne pudlo od bezni i nie wiem, co z nim zrobic ... do komorki juz nic nie wcisne, a wyrzucic go nie moge, bo w razie naprawy czy przeprowadzki musze je uzyc ...

Baska... niech Ci sie powiedzie to uwalnianie, co by to nie bylo, bedziesz wolna i lekka ... a to zawsze dobrze robi... Powodzenia...:):):)

Mialam dzwonic do syna w sprawie tego gg, ale jest juz za pozno, na pewno siedzi u kumpli ... big_smile:D

Niu7nia... moze nie bedzie tak zle ... smile:)ale Ty tez jestes z tych, co sie nie oszczedzaja i za wczesnie z nozka szalalas...cialo musi dobrze sie zregenerowac po urazie, zanim sie je znowu obciazy ... smile:):)

7,211 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-18 00:40:04)

http://img9.imageshack.us/img9/824/netkafejkanoc.jpg

Spijcie smacznie,  Dziewczynki ...  do jutra ...  D O B R A N O C ... smile:):)

http://img375.imageshack.us/img375/3180/15p31ia.gif

7,212

witam wczoraj byla mama u mnie ,ludzie co za kobiety zeby tak dokuczac corkom ,plakac sie chce czy wszystkie takie sa ,dzisiaj mam stres .pozdrawiam

7,213 Ostatnio edytowany przez Alicja05 (2010-06-18 08:27:33)

Witajcie Neteczki:-))

Coś mało wczoraj pisałyście..... Ale takie jest nasze co dzienne życie , raz się więcej dzieje raz mniej....
Ja już jutro wracam do domu, z czego bardzo sie cieszę bo wreszcie dopadnę do swojego kompa.Córki laptop wykańcza mnie nerwowo!

JAGÓDKO- a gdzież bym śmiała zaglądać jej po szafach, nie mam takiego zwyczaju, robiłyśmy to razem i tylko kuchnia.
To moja mama tylko zawsze mi sprawdzała czy mam poukładane w szafach he,he! Teraz już tego nie robi bo mieszkam 20km dalej od niej między innymi dlatego wyprowadziłam sie ze swojego mieszkania , i wynajmuję a mama mieszka w moim! Po prostu nie dało sie razem żyć! Teraz też nie jest najlepiej bo stęka że ciągle sama, ale to słucham jak jadę. Później mam spokój!

Tak Morawko widzisz , chyba kazda mama jest taka sama albo choć podobna bo Schiz też może coś na ten temat powiedzieć , tylko przeraża mnie myśl że my staniemy się takie same......Jaka matka taka córka ponoć ?..... Staram się o tym pamiętać w każdej rozmowie z córką i nie powielać swojej mamy Co nie znaczy że nie kocham swojej MAM! Ale jest trudna i koniec, a stary człowiek już się nie zmieni!

Tak że MORAWKO myśl o sobie już nadszedł ten czas kiedy możemy być trochę egoistyczne , a nie tylko dawać z siebie i nie dostawać nic w zamian!!!!Przepędź ten stres do diabła i zrób coś co sprawi Tobie i wyłącznie Tobie przyjemność!

Zmykam kochane , ugotuję młodym obiad , niech im będzie  choć na pożegnanie he,he:-)))

7,214

Cesc .Dzis mialam paskudna noc.,,,co chwile budzilam sie ze skurczami nog ,obydwie rownoczesnie.jeszcze dzis mnie lydki bola.tak bedzie pewnie kilka nocy dopuki nie uzupelnie magnezu i potasu.ja nie ,,,dokuczam corce,,,moja  corka nie powala mi sie wtracac w swoje sprawy,,,,,zycie samo nauczylo ja rozumu,,,,zostala sama z 2 dzieci,teraz zanim cos zrobi i zdecyduje to 10 razy zastanowi sie czy dobrze robi.  [zaluje tylko ze mnie kiedys nie sluchala ale jak to mowi ,,,,chlopcow by nie miala,,]mam nic nie posprzatane w domu,wiecie to FORUM I WY WSZYSTKIE ,,,,,TO JESTESCIE JAK MAGNEZ,Tak ciagniecie czlowieka ,ze kazda wolna chwile spedzalabym przy komuterze.ale to dobrze jestem teraz calkiem inna mam calkiem inne podejscie do ,,,otoczenia niz kiedys ,,,Jovita dzieki Tobie przede wszystkim.Jagoda Niu7nja Schiz dzieki wam tez.jestem weselsza spokojna [[nie wiem jak dlugo ]]ale nawet moj slubny przestal mnie draznic.piszecie ze idziecie do lekarza ,,ja tez musze sprawdzic terminy w notesie juz 2 terminy przepadly musialam wyznaczyc nastepne.we wtorek jedziemy z klasa do Wadowic ,,na kremowki ,,i zwiedzimy rodzinny dom OJCA SWIETEGO.Moja corka cieszy sie ze pojedzie pociagiem ----jeszcze nigdy nie jechala.-=--ja tez nigdy nie bylam w Wadowicach tylko przejezdzalam.musze  konczyc wezme sie za sprzatanie bo dopuki tego nie zrobie to caly czas bedzie mi siedzialo w glowie.Pa

7,215

Witajcie podaje moje ga ga 4738746 ,i przepraszam że nie czytałam dokladnie ,jesli chodzi o kom. to  mam   Toshibę mylę że dokonałam dobrego wybory ,poprzednio też miałam ,był dobry  no ale już troszkę starszy ,,ja prosiłam dziewczyny o strony gdzie są awatorki ale cisza  czy naprawdę żadna nie napisze  .bo stary  odałam znajomej  i tam miałam zapisane ,miłego dnia

Posty [ 7,151 do 7,215 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 109 110 111 112 113 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024