Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 108 109 110 111 112 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,086 do 7,150 z 113,586 ]

7,086

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Witaj Dudus !!!  fajnie, ze znowu jestes z nami i do tego zadowolona ... smile:):) bo to jest najwazniejsze, ze milo spedzilyscie ten czas i ze Karolka jest szczesliwa ...  a Ty sama troche sie oderwalas od domowej codziennosci ... to zawsze dobrze robi ... smile:):)
Jak sie juz obrobisz, to napisz, co tam byly za atrakcje ... smile

Jagodko... smile:):) dobrze, ze chociaz Ty jedna wpadlas na kawke, bo reszte Dziewczyn wcielo ... Baska pewnie znowu ma problem z internetem, bo inaczej juz dawno by zajrzala ... tak mysle ...  a co z pozostalymi ?...
To ten Twoj Gucio niezly ogierek ... widac ta suczka byla zadowolona z numerkow, skoro zaplacila mu za amory ... big_smile:D:D
Taki maly Gucio, a jednak jak na prawdziwego mezczyzne przystalo, stara sie zarobic na utrzymanie rodziny ... to mi sie podoba ... big_smile:D:D
Jak bede miala pieska, to tez mu dam szanse sie wykazac ... big_smile:D:D

Zobacz podobne tematy :

7,087 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-13 16:33:38)

Witam niedzielnie - Oj Jovita - masz racje jak zawsze lol:lol: - znowu był problem z Netem
dopiero teraz odblokowali - nie było nawet Tv - tak dobrze ,bo myślałam,że dopiero jutro "serwisant" wpadnie - bo dzwonić trzeba aż do Gdyni-      http://s1.directupload.net/images/100613/vhllkmzx.jpg

wczoraj wieczorem rozpętała się burza- ależ to jest siła natury- zaczeło lać i sypać gradem po oknach- patrzyłam bezsilna,kiedy któreś pęknie- huk niesamowity- wiatr straszny- grzmoty- na ulicy w momencie zrobiło się biało!!!!!!!!!!!!
asfalt parował jak by w garnku wodę gotował.............- po burzy wszyscy pootwierali okna- bo w domu ukrop- sąsiedzi powychodzili robić zdjęcia - jeden porozbierany do spodenek - u mnie w klatce też wyszedł sąsiad - no i zaczęła się zabawa - rzucali śnieżkami- potem jeden zbierając ten grad - rzucił hasło: Jarek leć po flaszkę - lód już mamy!!! lol:lol:

Potem był replay burzy - noc była z atrakcjami

7,088

Gizela- oj chyba nie czytasz dokładnie - kuknij na poprzednia stronkę tongue:P:P

Fajnie,że dziewczyny powracają z wojaży - i najważniejsze,że mają potrzebę TU zaglądnąć i coś skrobnąć

Jagoda ale masz płatnego ogierka w domu...........:lol::lol:

Jovita robotna dziewczynka.........cha, Ty wiecznie coś przekładasz!!!!!!!

do wieczorka moje PIPENCJE lol lol http://s10.directupload.net/images/100613/xeo3bfsm.gif

7,089

To znowu Ja - przed wieczorkiem

oglądałam sobie dzisiaj wiadomości regionalne na Krakowie - tak się złożyło-że nie przełączyłam dzisiaj na inny kanał - oglądałam kawałek filmu dokumentalnego o Wojciechu Kielarze - facet napisał świetną książkę o obozie - czytałam- polecam bardzo
- swego czasu był to mój "konik" czytelniczy ,mam w domu trochę książek a książki w bibliotece przeczytałam chyba wszystkie jakie były wydane na temat przeżyć w Auschwitz.
Anus Mundi - taki tytuł - autor książki przeżył 5 lat obozu - od początku - do wyzwolenia - najlepsza książka jaką czytałam - jest tak opisana realistycznie..............że czyta się z przejęciem..............jak ludzie potrafili przeżyć taki koszmar!!!!!!!!

syn mnie przegania       nara!!!!!    może jeszcze wpadnę............Pa! tongue:P:P

7,090

Wracają dziewczynki pomału. Już i Dudus jest.Tylko czekać jak Niu7nia się pokaże.

Ale miałam dzisiaj seksualny dzień. W południe odwiedziła mnie koleżanka.Przyjechała po truskawki .U nas na skupie strasznie tanie. 2,5 zł za łubiankę czyli za 2 kg i to bez szypułek. Ja najem się swoimi i widzę ,że nawet na mrożenie będą.
Schiz czytałam i mówili w tv jakie straszne burze przeszły na południu. I pewnie dlatego internetu nie miałaś.
A tornada były tylko koło Sandomierza. Pokazywali domy z pozrywanymi dachami.To miasto to ucierpiało najpierw powódż teraz tornado.Straszne.

Pozdrawiam  wszystkie dziewczynki i zapraszam na truskawki. Ekologiczne bez nawozu.

http://s3.directupload.net/images/100613/nh3z23l8.jpg

7,091

Zaglądam i zaglądam ale mało nas dzisiaj. Odpoczywacie?

To ja też zrobię sobie relaks na tv i spanko.  Dobrej nocki dziewczynki. Jutro ma być chłodniej.

http://s5.directupload.net/images/100613/ol8s8yzs.gif

7,092

dobranoc dziewczynki ,jutro poczytam ,pozdrawiam wszystkie http://forum.kobieta50plus.pl/files/laie_67_181_207_978.gifzaraz  spac hi hi

7,093 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-14 00:07:03)

Jagodko ... ale smakowite truskaweczki ... mniammniam... smile:):)  chetnie sie poczestuje ...  Tutaj nie jem truskawek, bo nie sa tak smaczne, jak w Polsce ... W ogole nie jem owocow, zadnych ... nawet moje ukochane niegdys jablka przestalam tu jesc, bo bardzo rzadko udawalo mi sie kupic jakies w miare smaczne i sie zniechecilam ...
W tej chwili polkilogramowy pojemniczek truskawek kosztuje tu 3 euro ... wiem, bo moja kolezanka uwielbia owoce i dzisiaj mi sie uzalala, ze takie drogie ...
Szkoda, ze nie ma tu wisni, bo wlozylabym sobie troche w cukrze do sloiczkow... uwielbiam wisnie i smak wisniowy ...
Truskawki gotowane w cukrze sa dla mnie troche za mdle ... kiedys tez je robilam dla synusia ... bo on jest truskawkowy, a ja wisniowa ... big_smile:D:D

O... widze, ze nasza Morawka dala znak zycia ... smile:):)  Morawko ...  pewnie mialas romantyczny weekend z mezusiem ... bo wcale nie mialas dla nas czasu ... big_smile:D:D  niech Ci pojdzie na zdrowie ... najwazniejsze, zebys byla zadowolona ... big_smile:D:D

Pewnie juz spicie, wiec mowie Wam  D O B R A N O C  i  d o   ju t r a ... smile:):)

http://img163.imageshack.us/img163/1581/000000zf4lh5.gif

http://img12.imageshack.us/img12/2417/falamorskaprzyciskladyr.png

7,094

witajcie dziewczynki !!!!! jestem - wrocilam - swieza , wypoczeta , opalona , ...............
Na wstepie poczytalam wasze posty - dziekuje , ze o mnie nie zapomnialyscie ..... smile
  pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.....:) wybaczcie , ze nie napisalam pare slow pozegnania przed wyjazdem , ale bylam tak ,,zakrecona ,, , ze braklo czasu....wypoczely mi oczy - bo przez 2
tygodnie nie korzystalam z komputera , bylo cudownie....wyspalam sie za wszystkie czasy....och - ciezko bylo wrocic ....... w nastepnych dniach wiecej napisze....pozdrawiam serdecznie.....:D

7,095

Witam Dziewczynki:-)

Myślałam że będę pierwsza , a tu niespodzianka! LADYRED mnie ubiegła hi, hi:-)) Witaj , dobrze że juz jesteś
tak jak widać wspominałyśmy Ciebie też:-)) Koniecznie musisz napisać jak było , tak bardziej ze szczegółami hi:-)

Dziewczyny życzę Wam dobrego dnia! Dzisiaj u mnie pada drobny deszczyk. Jestem po nie przespanej nocy , juz ledwo tu siedzę, więc teraz ja idę trochę odpocząć, a później Was poczytam.....   

http://s1.directupload.net/images/100614/cb9bddv7.jpg

7,096

witam spioszki ,o widze ladyred wrocila pisz co tam u ciebie ,odpoczelas ,jagodko ja tez myslalam o tym ze grad u nas bedzie ale spokojnie ,pozdrawiam alicja ladnie robisz te serduszka ,takie ladne jestesmy pozdrawiam ,schiz ty to masz przeboje ,ale fajie mozna sie posmiac ,dzisiaj krakowie pada ,pozdrawiam ,niunia odpoczywa moze kolanko wyleczy .pozdrawiam jovitko u was takie problemy z kupnem na grubsze osoby ,alicja nie moglas spac ,u nas pochmurno tez bedzie padac i dobrze .pozdrawiam pozdrawiam wszystkie dziewczyny .

7,097

Dzień dobry . Też myślałam ,że będę tu pierwsza dzisiaj;

Alicjo co Ty robiłaś w nocy?

Ladyred to już 2 tygodnie jak Ciebie nie było? Ależ ten cza ucieka.

Wracam do realu,dzioby czekają na jedzenie            Pozdrawiam wszystkie dziewczynki

http://s1.directupload.net/images/100614/8yypwovq.gif

7,098

jovitko u was tez wszystko takie drogie ,jak u mojego syna ,jak przyjechal to mowi u was to zycie tanie ,pisalam ze moj jest w weekend ,tak siedzi i nie wie co robic ,i tak chodzi hi hi co tu robic .dzisiaj pranie zrobie ,odkurzyc dobry dywan kupilam bo nie znac wlosow z psa ,no ale odkurzyc trzeba .dziewczyny pozdrawiamy sie ogolnie ,nieraz tez cos lepetyna zawodzi i sie przeoczy ,ale to co nic sie nie dzieje ,kazda sie przypomni hi hi fajnie ze jestesmy piszemy sobie oto chodzi ,nieraz wiem o kogo chodzi a szukam ,teraz chodzi mi o lene czego nie pisze .pozdrawiam

7,099

jagoda ty masz duzo inwentarz ,nie nudzi ci sie hi hi pozdrawiamw lublinie pochmurno

7,100

Witam poniedzialkowo - na Dzień Dobry u mnie gruchnęło deszczem

zapowiadają ten tydzień deszczowy - a niech to.............- trzeba ponarzekać lol:lol: 

http://s5.directupload.net/images/100614/uf4fce6m.gif

u mnie truskawki drogie - bo 5 zeta-za kg i takie jakieś ciemne

cieszę się ,że dziewczynki powracają będzie raźniej tongue:P:P-  a tym bardziej się cieszę z Waszej porannej aktywności...........

dzisiaj syncio ściąga gips - pewnie jeszcze do końca czerwca będzie miał zwolnienie..........

ja dzisiaj spodziewam się "zaproszenia" na komisję ZUS-owską ..........ech będzie człowiek pod "napięciem" tongue:P:P jeszcze z tydzień

co tam pichcicie dzisiaj na obiadek???????????????................bo,ja chyba strzelę krupnik i muszę pomyśleć o jakimś zapychaczu......

http://s5.directupload.net/images/100614/w5qs2h6q.gif

Jagoda na jakim hostingu jedziesz???????????? - ja przeskoczyłam na ten: directupload

No to spadam -            do potem Myszki!!!!!!!!!!!!! Pa!

7,101

Witajcie ,,,,Piekne Wszystkie Panie,,,,Jowitko nic na razie nie bede sie //ODRABIAC//w domu.Pierwsze musze poczytac wasze posty ,bo za bardzo sie za wami stesknilam.wyslalam Perelke do szkoly i na razie mam troche luzu.Na Zielonej Szkole bylo fajnie ,mieszkalismy w pieknym Pensjonacie,jedzenia bylo pod dostatkiem,,,,pokoje z wszelkimi wygodami,,,,.wiecie tylko to strasznie dziwnie czlowiek sie czuje przyjezdzajac na wczasy do swojej wsi ,,kiedy zawsze jezdzilo sie tam do pracy w polu.Zwiedzalysmy Szczawnice  jechalismy kolejka na Palenice,pozniej byl 4 godzinnymarsz szlakiem na Jaworki.mysmy z Karolinka nie poszly bo ona nie moze chodzic zwlaszcza po gorach,,,,,ALE BYL PLACZ,,,,,.zjechalismy kolejka do Szczawnicy,2 godz. do mnie nie gadala.poszlam na poczte wyslac kartki i ona cos zaczela tam pisac na kartce.za chwile podeszla do mnie ,usciskala mnie i dala mi kartke ,na tej kartce byly dwie linijki zapisane pod spodem narysowane serce,pod sercem znow jedna linijka pisma i nizej narysowany kwiatek,pod tym jej podpis.Wiecie co tak mnie to wzruszylo.ta kartke przywiozlam do domu i schowalam.to znaczy ona nie umie pisac ,,ale robi jakies znaczki szlaczki,i to jest jej pismo.Poza tym zwiedzilismy wszystko co bylo do zwiedzenia w STARYM SACZU,byl potworny upal caly tydzien.Oprocztego zwiedzali gory  ,poszli pod Luban  dwa razy ,ta wies jest otoczona Gorcami Lubaniem i Turbaczem.Dla mnie to nie rewelacja bo dosyc sie nachodzilam jak tam mieszkalam i nigdy dla przyjemnosci tylko ze musialam ,,,do roboty w polu ,na grzyby lub borowki.wiec teraz wolalam siedziec w pensjonacie.Pozatym dzieci mialy inne atrakcje to filmy ,toznow rysowali cos to pieczenie kielbasek na Bacowce,lub dyskoteki.Obok ludzie ze wsi kosili i suszyli siano ......wspaniale pachnialo ......az tesknota brala.przyjechalam do szarej codziennosci jest pochmurno burza byla dzis juz 2 razy,i tak ma byc caly dzien a ja mam tyle prania.teraz koncze wezme sie za porzadki ,musze doprowadzic dom do jakiego takiego wygladu.,,,,aha moja Karolcia jak weszla wczoraj do domu to nawet butow nie sciagla tylko pobiegla do pokoju i za chwilke wyszla z torba  przygotowana do szkoly,,,tamte moje dziewczyny to tylko kombinowaly co zrobic aby nie isc do szkoly ,a ona taka pilna.narazie Diewczynki.

7,102

CZeść dziewczyny!

U mnie dzisiaj dzeszczowo...upał męczy ale te deszcze...chociaz dla mnie nie ma specjalego znaczenia letnia aura, wazne ,ze lato ....przez ostatnie upały chodziłąm troche 'opuchnięta, zwłaszcza nogi mam  ciężkie w taka pogode...pewnie nerki mi szwankują i powinnam więcej pic wody, ot co...

Oglądałąm wczoraj intresujący program w naszej telewizji regionalnej, z cyklu Cela,chciałam zaintresowac  nim mojego męża ,zeby ewentualnie o tym troche podyskutować ale nie udało mi się , (z pasją  w tym czasie oddawał sie w tym czasie jakiejś grze wojennej)

Patrzcie, facet ponad 50 lat  ...po prostu dziwi mnie to... z drugiej strony nie moge wymagac , żeby interesowało go dokłądnie  to co mnie...może jego też dziwia  różne rzeczy ..
Reprtaz w formie wywiadu jaki przeprowadza autor z głownym bohaterem, który opowiada historie swojego życia... wywiadu udziela na plebanii włoskiego księdza, gdzie często przychodzi na przepustki ...
Więc tak...chłopak poznaje piękną dziewczynę w Sopocie i zakochuja sie w sobie , pobieraja po jakimś czasie , na świat przychodzi syn....i  tu schemat się kończy.

Oboje pracują  w branży rozrywkowej w Wiedniu. Rozrywka nie najwyższego lotu , bo męsko - damski striptiz.  To on namawia ją do tego , gdyz dziewczyna w właściwie młoda żona i matka ma opory, żeby rozbierac się na scenie.

Program , który był ich wspólnym , cieszył sie wielkim powodzeniem, nagradzany sowicie pieniędzmi i oklaskami, a kobieta budziłą coraz większe zainteresowanie wśród bogatych panów odwiedzających lokale ze striptizem.
Kiedy pada pytanie o zazdrośc, W.( imię bohatera)przyznaje , że owszem , był zazdrosny, jednak nie dopuszczał do siebie myśli , że mogłoby ich coś rozdzielić.
Ja myślę , że rozum przesłoniły mu pieniądze, zwłaszcza, że jej umowa  z pracodawcą poszerzona została  o dotrzymywanie towarzystwa klientom przy stolikach po występie.

Po jakimś czasie W. odkrywa, że żona ma romans. Ona nie wypiera sie . On jedzie do Włoch , dochodzi do spotkania pod domem kochanka żony , który mówi , że kocha ją i chce się z nią ożenić .

Po krótkiej i burzliwej wymianie zdań , W.wyciąga broń i oddaje dwa strzały w głowe, po czym ucieka z miejsca zbrodni. Po powrocie do domu w Niemczech, gdzie mieszkał z rodziną W., prosi żonę o alibi na ten dzien , nie mówiac jej o niczym.

Ponieważ denat należał do bogatych i wpływowych ,swojego romansu nie ukrywał, policja  szybko dochodzi do powiązań z W. i jego żoną .
Aresztuje W., jego żone i brata żony. Nikt nie przyznaje sie do winy i wysokie wyroki dostaja wszyscy troje.

Kobiete i jej brata obciąza to, że miała od kochanka polise ubezp. na duże pieniądze.

Dopiero po kilku latach W. przyznaje sie do winy, gdyż jak mówił , miał wyrzuty sumienia.
Zostało mu jeszcze siedem lat do odsiadki,  którą odbywa we Włoszech. Z reportażu wynikało , że żone wciąz kocha, choć ta powiedziała , że lepiej byłoby dla wszystkich , gdyby sam odebrał sobie życie
Syn(23lata) nie odwiedza go, Choc przedtem pisał listy, głównie o tym jak bardzo mu żle z powodu braku ojca.

Tamten mężczyzna też miał syna... Dzisiaj ma być ciąg dalszy wywiadu...ale nie wiem o której , moze znajde...
poruszyła mnie ta historia... nie dlatego , żeby jakos specjalnie zal mi było bohatera , pomyślałam raczej , że głupota nie ma granic...i co ją powoduje?
Chciałabym tez posłuchac żony W, pewnie mówiła na procesie , który odbywała sie we Włoszech swoja wersję , ale jak to sie stało, że ona także został skazana i jej brat.

Może do końca utrzymywałą alibi męża, przecież musiała się domyślac prawdy...

7,103 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-06-14 14:43:11)

Dopiero teraz poczytałam uważniej wasze posty... temat jakiegoś spotkania wspólnego , który podała Alicja, owszem, czemu nie...

czasem też mam wrażenie. że nikogo nie interesuje , to co piszę( to o poście Gizeli). ale zaraz  mi to mija, kiedy pomyślę , że  to nic innego jak moje EGO domagające sie uwagi  i nawet uznania i wiem , ze nie o to mi chodzi... jakiekolwiek opinie czy słowa innych  moga łagodzic poczucie osamotnienia i podnosic na duchu, by zaraz potem stac się ....przyczyna smutku z powodu krytyki czy odrzucenia...próbuje sie od tego uwolnic:)

wasze serducha sa coraz ładniejsze, zwłaszcza to czerwone( w którym mój awatarek jest prawie niewidoczny,już wcześniej myslałąm zeby go zmienic ,bo mi się juz opatrzył i teraz mam ochote na inny kolor).
Wszystkie  pozdrawiam i życze miłego popołudnia:):):)

7,104 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-06-14 14:50:42)

Jestem ponownie,bo tak sobie zerkam w komputerek i oglądam tv.Zimno na dworze okropnie więc siedzę w domu tak jak i za upałów.
Witaj Dudus i Verko.
Dudus dobrze że jesteś zadowolona Ty i Twoja Karolcia.
Verko nie zmieniaj avatarka.Masz bardzo ładny i pasuje z tym co napisane pod postem /nawet nie wiem jak to się nazywa/.
Zlitujcie się dziewczynki.Alicja tak się namęczyła z tym głównym avatarem a zaraz nie nadąży zmieniać w nim tych Waszych malutkich avatarków.
Ja czytam wszystkie Wasze posty dokładnie. Ale czasami nie umiem się odnieść więc nic nie piszę. Co będę pisać ,że nie wiem,nie czytałam,nie oglądałam czy się  na tym nie znam?Na moje też nie na wszystkie odpowiadacie i ja nie mam pretensji .Czasami lepiej nic nie powiedzieć niż za dużo. Milczenie jest złotem jak to ktoś powiedział.
Co z naszą Jovitką? Ale za to Verka dzisiaj ją zastapiła .    Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku

Verko pisałas,że lubisz lasy liściaste. A ja iglaste i to takie żeby było widać daleko co sie w lesie dzieje.

7,105

Jestem jestem - melduję swoją obecnośc ,
Odpoczęłam bardzo pomimo ze nie bylo takiej "wymarzonej " pogody jak zwykło sie mówic to jestem bardzo zadowolona .
Lot  tez jakośc przezyłam  zawsze to  myśli sie o 10 kwietnia ???
             Z powrotem wracałam Boeningiem   nie wiedzieć dlaczego nic nie wyjasniali na lotnisku w Niemczech .
MOrze Północne okaza lo sie po raz kolejny dla mnie  nieprzychylne - wiało  przeokropnie , były przyplywy i plaża zalewana . tak intensywnie że  nie dalo sie przyejść brzegiem morza .
Ponieaż kocham  morze  KAZDE  to nic nie bylo w stanie popsuc mej radości .
Tam cały tydzień bylo pochmurnie - duzo spacerowalismy /ja niestety podpierając sę kulom / .- bylo wesolo i bardzo bardzo  do smiechu   - obie z Spnia jesteśmy hihraczki  hiiihiiiii
                   Roweru ani Holendra niestety nie przywiozłąm  buuuuu    jedno, i drugie bylo zajęte  buuuuuu.
Z  ponad 4 godzinnym opóznieniem wyladowałam wczoraj w Polsce . Uffffffffffff
Latanie to nie dla mnie  - przeciez ja nie ptak  i nogi chociaz  nie za bardzo zdrowe   /w moim przypadku/ są do chodzenia .
Teraz  jadędo lekarza po srodki p-bólowe ale pod wieczór  będę w netkafejce .
Serdecznie WAS pozdrawiam

http://img1.vpx.pl/up/20100614/04745.gif

7,106 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-14 15:32:51)

Witajcie Dziewczynki poniedzialkowo.. smile:):) U mnie dzis ladny dzien, troche chmurek, troche slonca ... na termometrze za oknem 26 st.C, a w mieszkaniu tylko 21,5 st.
Pierwszy dzien pracy w tym tygodniu odprawilam ... Cala Holandia zyje dzisiejszym meczem z Dania, ktory wlasnie sie zaczal ...
Holendrzy sa fanatycznymi kibicami roznych sportow, w tym pilki noznej ... Przed meczem zewszad dochodzily odglosy piszczalek i trabek, wszedzie porozwieszane flagi i sznury z proporczykami... pelno pomaranczowych ozdob, ludzie chodza w pomaranczowych podkoszulkach, maluja wszystko dookola na pomaranczowo, znaleziono nawet pomaranczowe ptaki (mewy)!!!... ktos je zlapal i pomalowal farba...  kompletna paranoja ...
Tutaj pilkarze sa bardzo popularni, wszyscy maja super babki za zony i ciagle sa wokol nich jakies jakies afery i skandaliki ...

Tydzien w naszej kafejce zaczal sie nam bardzo aktywnie i wczesnie ... oby tak dalej... big_smile:D:D

Ladyred ... witaj spowrotem ...:):):) Ciesze sie, ze wrocilas wypoczeta i zadowolona ... tak powinno byc, bo po to przeciez jedzie sie na urlop ... big_smile:D:D Napisz nam o swoich wrazeniach i jak spedzalas czas, co widzialas ?... jestem ciekawa i pewnie inne Babeczki tez ...:):)

Alicjo... rzeczywiscie pojawilas sie dzis super wczesnie ... a jednak nie pierwsza ... a jaka ja bylam zdziwiona wczoraj, gdy zajrzalam po 10-tej i okazalo sie, ze jestem pierwsza... tak pozno... big_smile:D:D

Morawko ... tak naprawde, to w Holandii nie ma problemow z duzymi rozmiarami, bo sa bardzo popularne ... no ale byla sobota po poludniu... i akurat z tego fasonu zabraklo ...
Wiesz... ja na ceny az tak bardzo nie narzekam ... uwazam, ze w Polsce tez wcale nie jest tanio w porownaniu do dochodow... Czesc rzeczy kosztuje w Polsce tyle, ile tutaj ... Nie da sie ukryc, ze z wprowadzeniem euro wszystko dwukrotnie zdrozalo, a pensje wzrosly jedynie minimalnie, a zasilki ...wcale ... i ludzie to wciaz pamietaja, ze wtedy zylo sie duzo lepiej ...
Ale to pogorszenie obserwuje sie wlasciwie we wszystkich krajach...

Jagodko.. oj, to prawda ... masz Ty tych dziobow i pyskow do zywienia, oj, masz ... big_smile:D:D  ale to jest tez mile ... smile
Gucio pewnie sie swietnie czuje po tych weekendowych sekscesach ... big_smile:D:D

Baska...to syncio sie nareszcie uwolni od ciezaru ... akurat w sam raz na lato, bo wyobrazam sobie, jak sie musial meczyc w te upalne dni ... smile:)  A Ty czekasz na "zaproszenie" ... obys miala to jak najszybciej za soba, oczywiscie z pozytywnym  rezultatem ... Napisz kiedy, to bede trzymala za Ciebie kciuki ... smile:):)

Dudus ...piszac o "obrobieniu sie" mialam na mysli wlasnie rozpakowanie sie, pranie, dojscie do siebie po podrozy, zalatwienie  spraw z ostatniego tygodnia nieobecnosci itd ...
To na pewno mile, jechac w stare strony jako turystka, zeby wypoczac, a nie jako robotnica ... smile
A serduszka, ktore narysowala Karolka byly o wiele bardziej wymowne, niz najpiekniejsze slowa ... smile:):)
Niestety, przyjemnosci rzadko trwaja dlugo i powrot do szarej codziennosci zwykle nie jest mily, ale chocby tylko  tydzien tej odmiany da Wam nowe sily i to jest bardzo wazne ...

Vero ...masz racje, ze ludzi interesuja rozne rzeczy ...:) szczegolnie, jesli chodzi o rozne historie wziete z zycia, to mezczyzn raczej malo one zajmuja ...  Ja osobiscie tez nie przezywam takich opowiesci ...  Stare powiedzenie mowi "Jak sobie poscielesz, tak sie wyspisz "...  I ja nie uwazam, zeby ten facet naprawde kochal swoja zone ... namowil ja do tego biznesu, jak zwykly sutener, a pozniej z zimna krwia zamordowal jej kochanka ze zwyklej zazdrosci posiadacza kury, znoszacej zlote jajka i z urazonej meskiej dumy ... nie widze w tym odrobiny prawdziwej milosci ... To taka mniej romantyczna wersja filmu "Niemoralna propozycja" z Demi Moore  i Redfordem ... no i pewnie mimo wszystko troche mniejsze pieniadze, choc konsekwencje znacznie powazniejsze ...  Dobry temat do podyskutowania ... ale nie jest to ten rodzaj mordu, bym miala wspolczuc zabojcy ...
Ostatnio widzialam w tutejszej tv kilka historii ludzi, Holendrow, odsiadujacych wieloletnie kary wiezienia w krajach azjatyckich lub poludniowo-amerykanskich za przemyt narkotykow ... koszmar... co oni tam przezywaja i  w jakich strasznych warunkach ...
Byla wsrod nich mlodziutka dziewczyna, ofiara loverboy'a, mloda matka, liczaca na szybki i latwy zarobek, dwoch bezrobotnych mlodziencow i rowniez ludzie ok. 40-tki obydwu plci ... We wszystkich tych wstrzasajacych historiach  przebija przede wszystkim glupota, naiwnosc, beztroska... a czesto rowniez chciwosc ... Niektorym z tych ludzi bardzo wspolczulam... wykonali jedno glupie posuniecie, ktore zmienilo ich zycie w pieklo ... ale inni wpadli dopiero przy drugim czy trzecim podejsciu ... i gdyby im sie udalo robiliby to nadal ...  a to jest roznica ...
Tak samo jest z Twoim bohaterem, Vero... wiec trudno tu mowic o naiwnosci czy glupocie ... a raczej o chciwosci i wyrachowaniu ...  Poddalas nam interesujacy  temat ... ciekawe, co inne Dziewczynki o tym sadza... smile:):)

http://img205.imageshack.us/img205/2244/3320cbc77012880ed782eb2.jpg

7,107

Witaj Niu7nia...dobrze, ze jestes ... wszedzie dobrze, ale najlepiej w domu ... big_smile:D:D   Czy Ty bylas w Holandii ? ... myslalam, ze w Norwegii ... jakos tak oszczednie o tym napisalas przed wyjazdem, a teraz wspomnialas o Holendrze ... Wolnych Holendrow jest od groma ... ale nie sadze, aby byli w Twoim guscie ... big_smile:D:D  w niczym nie przypominaja tych naszych smakowitych kafejkowych ciasteczek ... big_smile:D:D  mysle, ze w Holandii najatrakcyjniejsze sa ... rowery ... big_smile:D:D

7,108

Witam popłudniowo -

po obiedzie byłam już u bratowej - nafutrowała mnie słodkościami i rewelacjami działkowymi po powodzi............cha

Vera wiesz co - to chyba wszystkie tak mamy- że coś piszemy,pytamy i nie ma żadnego odzewu - tak jak by się wysłało w kosmos - ja jak wchodzę na forum - to zaczynam czytać od swojego ostatniego postu - czytam uważnie - czasami jak pisze Jagoda- nie wiem,co odpisać albo mam głowę zaprzątniętą innymi wydarzeniami ( domowymi) i skupiam się na wypowiedzi jednej z Was - ale na pytania,zawsze odpowiadam tongue:P:P

Jovita zaproszonka jeszcze nie otrzymałam - pewnie,że napiszę kiedy to będzie- bo wiem że będziecie trzymać kciuki tongue:P:P
synciowi ściągneli gips - przeszczęśliwy bo nie ma już tego balastu - ja go i tak podziwiałam,że podczas kąpieli - nie zapomniał się nigdy i nie spuścił ręki do wody - tak bez namyślunku z przyzwyczajenia.........ma wolne do końca czerwca- ma ćwiczyć i jakieś 10 zabiegów ma przepisane,chyba krioterapię i coś tam jeszcze.Na to wygląda,że pociągnie ze zwolnieniem jeszcze na lipiec,bo prawa ręka u niego w pracy to podstawa ( kierowca autobusu)
A co do tych łatwych zarobków - przemycając narkotyki - to ludzie chyba mają w oczach tylko zysk!!!! nie myślą - a co będzie jak mnie złapią.........u nas też leciały takie programy ..........oglądałam.........te więzienia ......straszne warunki
a już jak przemycają " w sobie" to już wyższa szkoła głupoty - bo jak takie coś pęknie............to umiera się,bardzo szybko...............

Niunia A ty gdzie była na wyjeździe???????????    Aaaaa!!!!!! tongue:P lol

No dziewczyny powstawiajcie jakieś fotki!!!!!!!!!!!!!

7,109

jeszcze coś skrobnę........cha

z miesiąc temu pisałam o tym - w aptece kosmetolog sprawdzała - typ skóry twarzy - poleciła mi tonik i krem z serii AA-
nazbierałam punkciki - wykupiłam to - i co??????????? Kicha!!!
Na toniku pisze : do skóry wrażliwej i skłonnej do alergii
krem:intensywnie nawilżający z aktywnym hydro-kompleksem i czynnikiem matującym.......................

świecę się jak świeciłam i oczy mnie dzisiaj szczypią  ............zobaczę jutro........może pierwszy dzień stosowania- sama to jeszcze przetestuję używając tylko jednej rzeczy- ciekawe

Seria AA - jest typowo dla alergików - ja "podobno" nie jestem uczulona na NIC!!!!!! tak wyszły testy lol lol lol

przesyłam Wam moją ulubioną pioseneczkę-   do wieczorka    Pa    http://karolek2009.wrzuta.pl/film/5UUYq … _lullabies

7,110

Tak JoVitohttp://img1.vpx.pl/up/20100614/200501131055160_chiocciolacuoret61.jpgbyłam cały tydzień w Holandii nad samym morzem .
       Jestem vardzo b ardzo zadowolona -odpopczęłąm od codzienności a to bylo mi bardzo potrzebne .,
Co widziałam trzykołowy rower to od razu  myslałam o Tobie  - hmmm zbalazłas dobry sposób aby o Tiobie pamietaż nawet podczas urlopu  hiiiii
                  Pisałam gdzies tam kiedyś tam  ze jadę tzn, lecę  najpierw samolotem do Niemiec  a potem do Holandii juz samochodem .
BYłam co prawda dwukrotnie ale ............ od przybytku glowa nie boli .
Szkoda ze nie bylo fajnej pogody ale i tak bylo super .

Schiz http://img1.vpx.pl/up/20100614/200501131055160_chiocciolacuoret61.jpg[nad ranem była tak potworna burza ze jak strzelal y piorunty to  dom się cały trząśł  i ja .tez .
                    Oczywiście piwnica zalana  ............a ja nie  chyba ze mnie krew ..........  hiiiiiiii

7,111

http://img1.vpx.pl/up/20100614/200501131055160_chiocciolacuoret61.jpg  o jakim spotkaniu pisayście ??? bo nie doczytałam  z braku czasu .Dojde do tego zapewniam ale ciekawo.ść mnie  zżera .ratujcie i cos skrobnijcie .
Błagammmmmmmmmmmmmmm

7,112 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-14 19:44:41)

Baska ... z tymi kosmetykami tak bywa ... Pamietam, gdy moj syn sie urodzil to do prania pieluch i jego ciuszkow kupilam specjalny proszek dla dzieci i niemowlat ... nazywal sie bodajze Cypisek ... i syn dostal po nim wysypki i ja tez, na rekach od prania recznego ... smieszne ... obydwoje nie bylismy i nie jestesmy alergikami ... Ja mam bardzo wrazliwy wech, ale skore normalna i do tej pory jedynie ten nieszczesny Cypisek wywolal u mnie reakcje alergiczna i syn tez poza tym nigdy nie mial problemow z chemia...
A moja kolezanka jest uczulona nawet na nivejke i kazda zasypke dla niemowlat... nawet na sama siebie ... big_smile:D:D

A co do tych przemytow, to straszne, jak ludzi moze zaslepic mamona ... 
Chyba najbardziej wzbudzila moje wspolczucie historia tych dwoch bezrobotnych chlopakow ...pochodzili z przecietnych tzw. porzadnych  rodzin, przyjaznili sie... chcieli razem otworzyc jakis skromny interesik i nagle obydwaj stracili prace ... nie byli pazerni ... Poszli na dyskoteke i spotkali po kilku latach niewidzenia swojego dawnego kolege ze szkoly, chlopak byl zawsze biedny, a tu nagle super ubrany, pewny siebie chlopak w otoczeniu atrakcyjnych panienek i rzucajacy kasa ... Zwierzyli mu sie ze swoich problemow, a on obiecal ich komus przedstawic ... On tez zawdzieczal temu komus wszystko, co mial ... Pozniej zrozumieli, ze on zyl z werbowania takich naiwniakow, jak oni ... ale bylo juz za pozno ...
Kolega rzedstawil ich jakiemus mafioso, ktory umial przekonujaco mowic ... Juz ten kolega postawil im pare drinkow, zeby uczcic to ich spotkanie wiec nie byli trzezwi ... Na poczatku byla mowa o jakies pracy, wyjazdach, ale nie bylo wyraznie powiedziane, co maja przewiezc ... od razu dostali zaliczke i pojawily sie panienki ... chlopakom bylo w to graj, chyba nigdy nie mieli takiego powodzenia ... Najpierw mieli sie odpowiednio ubrac i dobrze zabawic, a potem wytrzezwiec i przyjsc do nowego szefa po instrukcje ... A kiedy dowiedzieli sie dokladnie, o co chodzi, to mina im zrzedla... przestraszyli sie i chcieli sie wycofac...niestety, byli szefowi winni tysiac dolarow zaliczki ...  Szef postawil sprawe jasno, albo biora zlecenie, albo natychmiast oddaja pieniadze, bo jesli nie, to nie tylko im stanie sie krzywda, ale rowniez ich bliskim ... Nie mieli watpliwosci, ze szef mowi prawde ...  Postanowili, ze zrobia to ten jeden jedyny raz, tylko by splacic dlug i nie chca miec z tym nic wiecej do czynienia ...  Kiedy ich sluchalam nie mialam watpliwosci, ze mowili szczerze i wcale nie byli tacy glupi i naiwni ... po prostu znalezli sie w nieodpowiednim miejscu i czasie, trafiajac na nieodpowiedniego czlowieka, ktory to wykorzystal ...Wszystko potoczylo sie bardzo szybko i decyzja zostala podjeta po pijaku ... A kiedy wytrzezwieli i zaczeli myslec, siedzieli juz w tym bagnie po uszy ...
Kiedy wyladowali z ladunkiem w miejscu przeznaczenia, zorientowali sie, ze ktos ich wskazal celnikom ... Okazalo sie, ze byli tylko kozlem ofiarnym, zeby oslonic wiekszego kuriera ... od poczatku byli przeznaczeni na pozarcie ... Dostali kilkanascie lat wiezienia ... pieklo ... Ten jeden, slabszy wyszedl troche wczesniej, z powodow zdrowotnych, jest wrakiem czlowieka, a ten drugi musi jeszcze odsiedziec kilka lat ... Prosby o wczesniejsze zwolnienie, pomimo dobrego sprawowania sa regularnie odrzucane ...
W sumie zaimponowala mi ich postawa ... nikogo nie obwiniaja i nie probuja sie wymigiwac od odpowiedzialnosci, chca tylko innych ostrzec ... Od poczatku do konca nie bylo w nich grama chciwosci ... Pomyslalam sobie, ze to mogloby sie zdarzyc wielu calkiem przyzwoitym, mlodym chlopakom, ktorzy mieli akurat slabszy moment ... Ze wszystkich ogladanych przeze mnie reportazy na ten temat, wlasnie ich historia poruszyla mnie najbardziej, oni byli wg mnie najbardziej czysci w swoich intencjach ... Oczywiscie, nie mnie to oceniac, ale  ... po prostu ich argumenty najbardziej do mnie trafily ...

Niu7nia... no to rzeczywiscie nie trafilas z pogoda na dobry czas ... ten tydzien ma byc lepszy ...  smile
Uwielbiam morze, ale M. Polnocne nie wzbudza moich zywszych, pozytywnych uczuc... kojarzy mi sie wylacznie z przejmujacym zimnem i sztormem ...  Wszystko, czego nie cierpie, przychodzi znad M.Polnocnego ... brrrrrrr... mam uraz ... big_smile:D:D
Ale najwazniejsze, ze milo spedzilas czas i ze jestes zadowolona ... smile:):)

http://img375.imageshack.us/img375/3470/joeplhellobracia.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/8233/2hslgshlmmwl2cebrxwja.jpg

7,113

Witam wszystkich ja tak się pojawiam i znikam przepraszam ale mam nadzieję,że  się poprawię. Ja .tak bym sobi pochodziła po    górkach bardzo miło wspominam te wszystkie  wyprawy   a szccególnie Pieniny . Góry są piękne o każdej porze roku czekam tylko  żeby  wyruszyć na jakiś szlak obojętnie gdzie aby w górki i pagórki. Pamiętam jak kiedyś na szlaku na Trzy Korony spotkałam starszych ludzi .mieli po siedemdziesiąt lat i dzielnie się wspierali i z uśmiechem  na twarzy równomiernym krokiem szli do celu(spotkaliśmy się na szczycie}.Dla mnie jest to piękne wspomnienie.  Z uczuleniami jes także niby na nic się nie jest uczulonym {ja tak mam} a tak naprawdę ciągle mi coś dokucza a to katar lub kaszel albo jakaś wysypka tak, tak wysypka w moim wieku. Macie jakiś dobry krem dziewczyny  bo ja nie mam ulubionego klepię w pysio co popadnie. Dobra idę coś na jutro dla dzieci ugotować i do kochanej pracki się przygotować. Umnie zimno za oknem wiatr i deszcz  to dwie wersje ubioru muszę przygotować. Pozdrawiam

7,114

Posyłam rewelacyjny  program do czyszczenia monitorów Waszych kompusiów i laptusiów .

http://www.voila.pl/287/0hnet/

7,115

Witam wieczorkiem

Niunia chyba Alicja - rzuciła hasło spotkanka - tak sobie - a może kiedys się zmówimy i chociaż na godzinkę powklejamy swoje fotki - piszę to tak bez przekonania - bo tak jak Jovita pisze - wychodzę na zdjęciach okropnie - no ale w końcu My tu same kobitki- nie szukamy Mena - liczy się wnętrze a nie facjata  lol lol

Jovita ta historia tych dwóch młodych - jest przejmująca - i taka prawdziwa..............bo stracili pracę - też chcieli mieć na wszystko tak jak inni  ............to chyba tłumaczy.............niejednego co z prawem jest za pan brat!!!!

jeszcze zaglądne  Tu    tymczasem...............

7,116

A teraz  cos  na dobre spanie  hiii  ...
ej te chlopy czyli  niudacznicy mężczyżni   hiiiiii
http://www.voila.pl/304/busnq/

7,117

czesc dziewczynki big_smile:D:D - ,, jeszcze zyje ,, ale tak mi dzis trudno sie ,, ogarnac,, po tym wypoczynku ze hej.....nic nie robie  - jedynie wstawiam juz 3 pranie.... ,, aklimatyzuje sie ,, big_smile:D:D
   wybaczcie zatem ze dzis nie bede opisywac szczegolow wyjazdu , bo mi sie nie chce......moze jutro....pozdrawiam was wszystkie bez wyjatku / nie wymieniam konkretnie aby kogos nie pominac/
   - witam nowa kolezanke w naszym gronie.....a;d;d;d

7,118

Nie pasuje kabel  hii do dziurki   . To jest problem  - to znaczy MOJ   problem .
Gniazdko jak się  patrzy , kabel tez niczego sobie  a .fotki siedzą w cyfrówce .
Przeciez w tamtym "sarym " aparacie bylo takie samo wejscie  a tu nie pasi Buuuuuuuuuuuuuuuuu

http://img1.vpx.pl/up/20100614/01bv33.gif

7,119

zapraszam do facebooka

7,120

Wpadam powiedzieć Dobranoc Myszki!!!!!!!!!!

ech Niunia - poczytałam tego słomianego wdowca - dobry pamiętnik!!!!!!!!!

to tak jak bym słyszała swojego syncia:

-ależ Ty sie napracujesz przy obiedzie - raptem godzinka,wszystkiego
- ja bym sobie inaczej zorganizował dzień  ...............tak lol chyba jak ten facio
- okna, umyć to wystarczy raz na pół roku....................tak?????.............częściej???????????   lol lol lol

http://s1.directupload.net/images/100614/7r3brivv.jpg

do jutra

7,121

schiz -  piękna sentencja na dobranoc . To cos dla ducha  .
a dla ciała buuuuu to juz nic buuuu  a zmysły to co ????od macochy /////
http://img1.vpx.pl/up/20100614/00186.jpg
               do jutra spijcie bezburzowo i bezdeszczowo  netki 
                                   papapapa       i całusó 202

7,122

Witajcie wieczorowo!

Ja dopiero teraz doszłam do siebie , po tej nie przespanej nocy.
Dziewczyny ja pisałam o spotkaniu , gdzieś może tak po środku drogi dla każdej z nas
ale wiadomo że nie wszystkie przyjechały by , bo to trudno tak sie zgrać, choć słyszałam że różne fora organizują sobie takie zloty :-))) Więc rzuciłam hasło!
SCHIZ- masz fajny pomysł aby zobaczyć się choć na fotce , z jeden raz hi, hi jak w realu nie możemy......
chociaż jak się czegoś naprawdę chce to można się zorganizować. Jak by co to ja jestem za pomysłem SCHIZ :-))

Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej nocy! (mam nadzieje że dzisiaj będę spać)

http://s3.directupload.net/images/100614/7p3h5yea.jpg

7,123 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-15 00:25:51)

http://img813.imageshack.us/img813/6476/cneejxyr.jpg

D O B R A N O C   Dziewczynki ... d o   j u t r a ...  spijcie slodko ... kolorowych snow  Wam zycze ... ):):)

http://img811.imageshack.us/img811/9748/96mdmd5p.gif

7,124

otwieram dzisiaj kafejke i  zapraszam WAS NA KAWKE I  CIASTECZKO  NA MILY POCZĄTEK SLONECZNEGO DNIA .
http://img1.vpx.pl/up/20100615/alekartki_plkartki472d235691.gif
http://img1.vpx.pl/up/20100615/hon8yw5224.jpg

7,125

"Najlepsze witaminy mają  polskie net-dziewczyny ":  hiiiii

http://img1.vpx.pl/up/20100615/2332773lyhqhvtboz93.gif
        - smacznego -

7,126

Co do spotkania - oczywiście ze z rónych  forów spolecznościowych dziewczyny  /najczęściej / oragnizuja spotkania .
Pomysł przedni  - moze akurat ????
http://img1.vpx.pl/up/20100615/applaus19163.gif
Sama  uczestniczyłam wielokrotnie i byłam  także organizatorem .
   Najbardziej wyczekiwanym momemntem jest rozpoznawanie kto jest kto  hiiiiiiii   duzo smiechu i zabawy jest przy tym .
Moze kiedys i nam sie uda ??    musimy pomyslec .
A tymczasem pozdrawioam i znikam  do  lakarza w .............realu niestrety .

7,127

No Hey!!!!!!  - witam wtorkowo wszystkie Myszki- kobitki-Pipencje- cha,jak kto woli.............
Jak to miło wejść i czytać już dzisiejsze wpisy - właśnie chlipię kawkę z WAmi ,bo tak zazwyczaj zaczynam dzień............

http://s5.directupload.net/images/100615/llyumqv7.gif

Jovita czy Ty masz dzisiaj małe święto???????????? imieninki????????????

jak tak to wszystkiego najlepszego : http://s5.directupload.net/images/100615/sbezakdz.gif duuuuuuuuuuuuuuużo humoru jak zawsze i jeszcze więcej felietoników.....cha,cha

Reszta dziewczynek wstawać i budzić się  http://s3.directupload.net/images/100615/vk3ujpe4.gif

spadam               do potem                    Pa!

7,128 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-15 08:16:17)

Niunia już poleciałaś do pana Doktora a czy on wygląda tak:
                       http://s7.directupload.net/images/100615/3f8pwqju.jpg

fotka MENA na poprzedniej stronie - super!!!!!!!! - jak zwykle.........

7,129

Witajcie .Ja dzis wstalam o 5 -tej.jest piekny dzionek oby sie taki utrzymal bo ja mam caly balkon zawalony praniem.Jovita masz dzis imieniny //WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I DUZO ZDROWKA CI ZYCZE.//Caluski od Karolki.musze zamknac balkon ,bo mnie trafi, kosza kolo bloku.a koszenia jest dosyc duzo.zejdzie im dobre pol dnia.Niu7nia ...przystojny ten twoj doktor.ktorego podeslala ci Schiz.sama bym poszla do takiego.ja tez mialam dzis isc do endokrynologa ale zmienilam termin bo nie zrobilam badania TSH.rzeczywiscie fajnie czytac wasze wpisy....tak jak to powiedziala Schiz.nie wytrzymam z tym warkotem kosiarek .ide zamknac balkon i okna.

7,130

Vera-twoje EGOniech sie uspokoi,wszystkie Cie uwaznie czytamy.Tylko nie wszystkie tak potrafia napisac,ja tez nie umiem przelac mysli na papier ale //gadac to bym potrafila ,buzia mi sie czasami nie zamyka jak sie spotkam z koleznka//jak zaczynam pisac to wszystko mi gdzies ulatuje.Najlepsza w tym jest Jovita,,Alicja,Jagoda ,Niu7nia i Schiz.te dziewczyny to powinny ksiazki pisac.Alicja ma racje.Powinnysmysobie takie spotkanko zrobic,niech kazda napisze skad jest i wtedy pomyslimy.Ewuniek-ja tez lubie Pieniny tzn,lubilam,bo teraz w gory to nie wyciagli by mnie nawet konmi.Ladyred witaj ,dobrze ze jestes .

7,131

witam wszystkie was ,, laseczki ,, big_smile:D:D
dzis czuje sie juz lepiej , sloneczko za oknem wiec wiadomo .....:D - kolejne pranie wstawione......
zgodnie z obietnica - pisze jak bylo....
   - pogoda super - do 30 stopni
   -hotel to po prostu bajka
   - wylegiwalam sie nad basenem i morzem
   - bylam na 4 wycieczkach
   - ,,obzeralam ,, sie niemozliwie bo byl bufet , zapomnialam co to zakupy i gotowanie
   - codziennie wieczorem bylam w ,, teatrze ,, gdyz organizowali schow
   - cwiczylam aerobik w wodzie
   - strzelalam z luku
   - jezdzilam na qadach / to takie male samochody terenowe /
   - opalilam sie cudownie
   - zrobilam chyba ze 400 zdjec
   - zafundowalam sobie zabiegi w SPA
    big_smile bylo c u d o w n i e .......:D:D:D

teraz mam jeszcze tydzien wolnego - wiec dojde do siebie i normalnego zycia - ha ha ha

Jak zrzuce zdjecia to jakies wstawie .....

ktoras z was wstawila piekne zdjecie z morzem i lezaczkami / przepraszam nie pamietam , ktora dziewczynka a nie chce mi sie teraz szukac /   -   i napisala ze to jest jej marzenie  - tylko nierealne  - chcialam sie odniesc do tego ..... kochana  - to cudownie ze masz jeszcze marzenia big_smile i sprobuj znalezc mozliwosci aby je zrealizowac..... nie patrz na to co ci uniemozliwia spelnienia marzenia ---- BO MARZENIA SIE SPELNIAJA ---- TYLKO TRZEBA TEGO BARDZO CHCIEC ---- nie wymyslilam tego - tylko osobiscie doswiadczylam....:D:D:D
    ,, marzenie jest pokarmem dla duszy , jak zywnosc jest strawa dla ciala ,, - cyt. Pielgrzym - P. Coehlo
    to narazie tyle - biegne powiesic pranie
     caluski dla was wszystkich - bez wyjatku big_smile:D:D

- jezeli Jovita to Jolanta - to witaj w ,, klubie ,,  i zycze samych radosci , duzo usmiechu i zdrowka oraz dobrych ludzi w twoim otoczeniu.... big_smile:D:D

7,132

LADYRED -ty tez jestes Jola?---Wszystkiego  Dobrego Ci zycze.

7,133 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-15 11:57:23)

Witajcie Dziewczynki wtorkowo ... smile:):)  Alez Wy jestescie bystre Babeczki, nic sie przed Wami nie ukryje ... hahahaha big_smile:D:D
Wg kalendarza rzeczywiscie mam imieniny, ale od dobrych dwudziestu lat ich nie obchodze, jeszcze w Polsce przestalam, bo mialam serdecznie dosyc tych nudnych rodzinnych imprez, wciaz w tym samym gronie ... a tutaj obchodzi sie urodziny, wiec o imieninach w ogole juz nie pamietam ...  Urodziny obchodze, co 5 lat, a wiec 50, 55 i nastepne beda 60-te i tak do 150, bo tylko wtedy ma to dla mnie jakis urok ... big_smile:D:D Moje wszystkie kolezanki tutaj tez nic nie obchodza, wiec sie pod tym wzgledem pelna zgoda ... big_smile:D:D

Ale za pamiec i zyczenia, oczywiscie, bardzo serdecznie Wam, Wszystkim, dziekuje...to zawsze jest mile ... smile:):)

Niu7nia... ale smakowicie zaczelam ten dzien ... serwujesz takie pysznosci, ze trudno sie oprzec ... na szczescie, te wirtualne slodkosci nie tucza, wiec mozna sobie pojesc do woli... big_smile:D:D
Oj, masz Ty z tymi swoimi nozkami, masz... mam nadzieje, ze wkrotce dojda do siebie i bedziesz mogla z nich korzystac w calej pelni, bez bolu ... smile Obys trafila na super przystojnego lekarza, bo wtedy leczenie bedzie na pewno szybsze i skutecniejsze ... wplyw psychiki jest przeogromny ... big_smile:D:D

Baska ... Ty tez masz racje ... jestes nasze Sokole Oko ... hahaha big_smile:D:D  A powiedz, co Ty tak od rana porabiasz ?...bo zawsze sie spieszysz ... big_smile:D a ja rano rozkrecam sie powoli ... big_smile

Dudus ...znam ten bol koszenia trawy ... big_smile:D:D  mam wokol bloku trawnik, a na przeciwko wielki trawiasty plac zabaw... jak zaczna to kosic, to im schodzi prawie caly dzien... lepiej wyjsc z domu, bo mozna dostac jakiejs brzydkiej choroby ... Ja wraz z rozwojem stalam sie bardzo wrazliwa na halasy... nawet muzyki nie wlaczam, najlepiej lubie cisze, wiec ten warkot kosiarki mnie strasznie meczy, choc oczywiscie rozumiem, ze musza to zrobic ...
Holendrzy maja hopla na punkcie koszenia trawnikow i robia to bardzo czesto, bo u nich trawa musi byc zawsze krociotka ...

U mnie dzis mialo byc sloneczniej, niz wczoraj, ale jest akurat odwrotnie ... Temp. sie zgadza - 10 st.C wg prognozy na dzis zostalo wlasnie osiagniete ...
Ischias mnie odpuscil, wiec pewnie nie bedzie w najblizszych dniach kotlowania ...
Dzis niewiele zrobie w domu, bo zaraz musze szykowac sie do pracy i wroce ok. piatej ... Po pracy przejde sie troche po centrum... chce kupic ocet jablkowy ... kiedys przez wiele lat go pilam, bo pomaga spalac tluszcze, a 3 lata temu w zwiazku z glodowkami i transformacja przestalam i nawet o nim zapomnialam ... W niedziele rozmawialam z kolezanka i zeszlysmy na ten temat, bo ona tez go pije ... dobrze, ze mi o nim przypomniala ... postanowilam znowu go zazywac ...
Chcialam go kupic juz wczoraj, ale w poniedzialki sklepy otwieraja dopiero o 13-tej, a ja koncze prace o 11.30, wiec nie chcialo mi sie czekac ...

Ladyred ...  Dzieki  i przyjmij tez moje najlepsze zyczenia smile:):)  No to widze, ze podladowalas akumulatory do pelna ... super !!!... big_smile:D:D Czekamy na fotki ...
A co to jest SPA, bo nie jestem zbbyt dobra w skrotach ?.. smile:)

No... czas sie pomalu zabrac do szykowania ... Chmury zaczynaja sie rozplywac i wygladaja blekitne polacie nieba ... zapowiada sie calkiem ladne popoludnie ... smile

to do potem, Dziewczynki, do potem ... smile:):)

http://img686.imageshack.us/img686/1349/21cid5f006101c77f1c24e3.gif

http://img683.imageshack.us/img683/8463/121028a1512.jpg

7,134

SPA z lacinskiego to  ,, sanus per aquam ,, czyli ,, zdrowie przez wode ,,.
     Filozofia SPA to sposob na przywrocenie harmoni ciala i ducha poprzez kapiele wodne , masaze,
     pielegnacje ciala.  Zabiegi te pomagaja zadbac o wlasciwa kondycje ciala i dobre samopoczucie.
     Nawilzaja , odzywiaja i ujedrniaja skore .      To tak w skrocie .... jak macie ochote na wiecej informacji to wpisac w google .... i czytac ...:D:D:D

biegne do dalszych czynnosci - Dudus dzieki za zyczenia .... pa

7,135 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-15 14:00:03)

Witam kawkowo - Myszki!!!!

pytasz Jovita - co ja robię,że się spiszę rano.............mam godzinkę lub póltorej na moje spa domowe lol lol,potem trzeba strzelić make-up lekki - bo po 9.30 - mamy zloty sąsiadkowe na kawkę..........a jak wychodzę coś załatwić to muszę wcześniej przygotować obiadek............bo niestety na moją Mam ,nie mogę liczyć- co najwyżej postawi ziemniaki............

pogoda u mnie idealna - ok 23 stp. w cieniu - świeci słoneczko - wiaterek - więc pośmigam dziś na rowerku...........

teraz przysiadła sie do mnie moja Mam - i mi pinkoli bzdety- tym bardziej muszę sie delikatnie ulotnić.............

do potem............Pa!!!! tongue:P:P

no to mamy 2 Jolisie!!!!! http://s1.directupload.net/images/100615/b62yth97.jpg

muszę też pamiętać i zadzwonić popołudniu do swojej Jolki .............  to już nie zapomnę  Pa!

7,136

Dziń dobry dziewczynki. Dzisiaj nie mam humoru no ale o tym potem.

A teraz widzę,że dziewczyny powracały już chyba wszystkie? Wypoczęte,zadowolone. Super.

I mamy na dodatek 2 solenizantki. Więc dla Was składam najserdeczniejsze życzenia obyście długo zdrowiem się cieszyły.

http://s5.directupload.net/images/100615/965h8nsg.gif

7,137

U mnie słabo. No ale starość nie radość.Wszystko już chyba zaczyna się czepiać. Ale wczoraj to się zdenerwowałam .Zaczeły mi przy komputerze drętwieć palce lewej ręki /takie dziwne mrówki/. Zaczęłam więc szukać w internecie co to może być. Ale się oczytałam,że jeszcze gorzej się zdenerwowałam i nawet nie chciało już mi sie na forum wchodzić z tego wszystkiego.
Już pomyślałam,że mi rękę odejmie i dopiero bym miała. To jakiś zespół cieśni nadgarstka albo nerw w łokciu. Dużo ludzi to ma. A fakt,że ja przy kompie opieram się na łokciach  jak czytam .Jak opuszczę rękę to przechodzi i już wypróbowałam.
Powinnam pójść do neurologa no ale ja się boję lekarzy. Więc się oczytałam i dzisiaj nałykałam się wit.B /bo B6 nie mam w apteczce/ wypiłam magnez i wapno,nasmarowałam łokieć i  nadgarstek kasztanem na spirytusie i narazie tak to leczę. A piszę jednym palcem a ręka już nie na stole tylko opuszczona. Zobacze za kilka dni.

Ale Wam dałam wykład medyczny ale teraz już wiem o co tu chodzi. Tak że nie podpierajcie się łokciami przy kompie. Jeden pisał na jakimś forum medycznym że to od komputera,czyżby to było możliwe? Nie dość że można oślepnąć to jeszcze rękę stracić?

Jovitko wczoraj Gucio miał powtórkę z rozrywki /zapomniałam napisać/ ale pewnie już zadowolił swoją pannę bo mu się nie dała.
Pozdrawiam  i idę sie trochę położyć. A może któraś z Was wie co z tą ręką jeszcze robić żeby nie zaszkodzić jej?

7,138

Witajcie dziewczeta!

Dla  Joli z Holandii i zLondynu(?) najlepsze życzenia !:):)

Jagódko, nic mi nie przychodzi do głowy w związku z twoimi dolegliwościami, jednak najlepszy byłby jakis  polecony lekarz i jakies badania. Jak Ci nie przejdzie, na pewno wcześniej czy pózniej udasz się do lekarza.
A boisz się nie lekarzy , tylko tego ci mogliby Ci ewentualnie powiedziec,. Sama też wole jak najdłużej przebywac w słodkiej niewiedzy.

kilka lat temu poszłam do endokrynologa i Usg wykazało kilka guzków na tarczycy.Boze, co ja wtedy przeżyłam !!!

To był horror! A wszystko dlatego że sobie wyobrażałam  że jak biopsja to jakiś rak , a jak rak to koniec. Biopsja nie wykazała nic grożnego.    Nie zgodziłam się na wycięcie całej , tarczycy, 2 z góżków zniknęły , chodze na kontrolę  i tyle. Jeśli uznam , że operacja jest mi potrzebna, zgodze się .

Codziennie  afirmuję , żeby znaleść w sobie  cierpliwość, odwagę i determinacje  , żeby poradzic sobie ze wszystkim cokolwiek  trudnego pojawi się w moim życiu.

wam takze życze żebyście sobie radziły dzielnie jak dotychczas smile:)

Ciekawe jak poszło schiz na komisji, pewnie to ogromny stres i wielka niewiadoma jak opowiadaja  mi znajomi . Jednak wiekszośc  takich spraw kończy sie dobrze.

7,139

http://img1.vpx.pl/up/20100615/41423c2a0b159bdef0020d43282b561258.gif

wraz  z cała masą buziaków

7,140

http://img1.vpx.pl/up/20100615/58ddda06ae0f842a06c3e02a98f4553157.gif

7,141 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-15 18:59:25)

Witajcie Dziewczynki wczesnowieczorowa pora ... smile:):)

Niu7nia, Vera, Jagodka, Baska ... stokrotne dzieki za zyczenia i piekne bukiety ... smile:):)

Z tego wszystkiego chyba sie skusze na kieliszeczek kawowego kremu... To wszystko przez Was ... hahaha big_smile:D:D zamiast zabrac sie do ciezkiej pracy w domu, mysle o swietowaniu ... w tym barlogu ... big_smile:D:D
No ale dzis jestem usprawiedliwiona ... big_smile

Juz wieczor, wiec mozemy troche pobalowac ...:D:D:D dla kazdego cos milego... czestujcie sie, prosze ... smile:):)

http://img210.imageshack.us/img210/9285/075737p1ib2n4uu4me36kj2.jpg

http://img821.imageshack.us/img821/7304/talerzciast.jpg

7,142

Ha  schiz -  miła jesteś  ale lekarz niestety może 50 lat temu to tak wygladał .
Awanturowałam się dzisiaj gdzie weszłam - ręce opadaja na chora , umierająca słuzbe zdrowia .
Zmieniłam ortopede tamten konował nawet nie kazał wykonac rtg kolana - leczyl idiota w slepo .
A oberwalo sie temu "nowemu"  i mojej lekarce na "poty"  co to jest bez specjalizacjii .
No ale mam i niowe skierowanie i nowa recepte i  zlecenie na  rengen kol;ana .
Musze wyladiowywac  zle emocje poza domem  bo w domu .................nie mam  nikogo  buuuuuuu.
MOże chocia.z taki worek treningowy kupię   ??  http://img1.vpx.pl/up/20100615/worek_stojacy100.jpg

Ju.z wiem kupie faceta razem z workiem albo może .......worek  z facetem ???
A najlepiej by bylo worek z facetami  hiiiiiiiiiiiiiiiii
Ej babcince sie marzy oj marzy  hiiiiiii
Ze zlości to nawet m,niej dokucza kolano  hii  to tak jak u stomatologa   ze ząb przestaje  bolec  .hiiiiiiii
Troche w ogrodzie pogrzebałam i ndeszczyk mnie przegonil - jest chlodnawo ale  nie ma co wybrzydzac zeby nie obrazic niebios  . ktore i tak sa malo łaskawe  dla tej części kraju.

7,143

Jovi - dzieki za drinka z ochota wypiuje moze złośc mi przejdzie ???  ale na kogo  hiiiiiiii
Jestem cholerykiem szybko wpadam w gniew a potem szybko z niego wypadam .
Ale niera po drodze .........niszczę .
Nie bede sie zmieniała bo i po co ????
Dzisiaj sie nalezalo mojej lekarce. I tyle.
Juz więcej nic nie piszę  bo jeszcze polkećę  ja przeprosic  hiiiiiii

7,144 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-15 18:55:33)

Niu7nia ... kazdy zdrowy facet musi byc z workiem ... mosznowym... hahahaha big_smile:D:D Jezu, chyba nie sieje zgorszenia ... big_smile:D:D  facet w worku to troche ryzykowne ... no wiesz, to jak ten przyslowiowy kot w worku... big_smile:D
Worek treningowy to dobra rzecz ... dawno, dawno temu uszylam taki dla mojego syna, bo mial problemy z negatywnymi emocjami ... sciskal w sobie ...  Ja kiedys wscieklosc wykrzykiwalam albo wyspiewywalam albo bralam sie za sprzatanie, ktorego nie znosze albo szlam ostro maszerowac... a teraz juz nie bywam wsciekla ... Lata cwiczen skutkuja ... moja cierpliwosc, choc jeszcze nie idealna, jest na tyle duza, ze juz sie we mnie nie buzuje ... Czlowiek ma zawsze kilka wyjsc : zloscic sie, plakac, albo smiac sie lub olac ... zawsze wybieram jedno z tych dwoch ostatnich ... big_smile:D:D
Gdyby byla zima, to polecilabym Ci isc narabac drzewa do kominka ...  big_smile:D:D bo wyladowywanie sie na kims zawsze do nas wraca ... smile
Ja juz pije ...  no to za nasze "panienskie" ... big_smile:D:D

http://img15.imageshack.us/img15/6828/drinki1330.jpg

7,145

Rozgrywki pilkarskie trwaja -  oto dowcip z tej serii .

Po latach spotyka się dwóch kumpli.
- Cześć, co słychać?
- Kiepsko, jestem bezrobotny.
- Ja też jestem bezrobotny, ale forsy mam jak lodu i nie narzekam.
- To z czego żyjesz?
- Chodzę na mecze piłkarskie.
- No i co?
- Podczas przerwy większość kibiców nie idzie sikać do ubikacji, tylko idą pod siatkę i leją. Ja wówczas jestem z drugiej strony siatki, łapię delikwenta za "interes" i mówię "Dawaj dwie stówy albo ci go utnę brzytwą". No i po każdym meczu mam jakieś 4 tysiące.
- Wiesz co? Idę na następny mecz. Też będę tak zarabiać!
Na meczu obaj umówili się, że zaczną z przeciwległych końców siatki i spotkają się w jej połowie. Gdy zaczęła się 2 połowa meczu, jeden pyta drugiego:
- Jak ci idzie?
- Mam już te 4 tysiące, a jak tobie?
- A ja mam 600 złotych i 18 "interesów".
                                                                http://img1.vpx.pl/up/20100615/usmiech_www_gify_liq_pl206322.gif

7,146

http://img1.vpx.pl/up/20100615/usmiech_www_gify_liq_pl206322.gif
Mąż oglądając mecz w telewizji, zasnął na kanapie. Żona go budzi:
- Wstawaj, już dziesiąta!
- Tak?! A kto ją strzelił?...

7,147 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-15 19:14:10)

Niu7nia ... hahahaha big_smile:D:D  cos ten drugi nie mial szczescia do interesu,  tylko do "interesow" ... niestety ...

Ladyred ... dzieki za wyjasnienie ... smile:)  teraz przynajmniej wiem, skad ta nazwa najbardziej znanego belgijskiego kurortu SPA i napojow na bazie wody mineralnej o tej samej nazwie ... smile:):)

Jagodko ... ja mam lokiec tenisisty od podlewania ogrodka, a dokladnie od dzwigania ciezkich konewek z woda, ale przy komputerze reka mi nie dokucza ... opieram rece na przedramionach, a lokiec trzymam w powietrzu, bo tak jest mi po prostu wygodnie ... smile:):)
Jakis czas temu duzo pracowalam przy skladaniu mebli i przez jakis czas tez mialam problem z czescia dloni i palcem wskazujacym ... dretwial mi i byl jakis dziwny - gdy go dotykalam byl jakby nie moj, ale na szczescie samo minelo ...

7,148

Jowitko  nie szalej z tymi drinczkami  hiii  bo sie opijemy i kto  nas rozbierze do snu ?????hiiiiiii
eee to wcale nie smieszne ale przed snem przeciez nie bedę plakała   hiiiii
jak plonę  hiii      napewno nie ze wstydu  hiiii
http://img1.vpx.pl/up/20100615/01_96.gif

7,149

Niu7nia... widze, ze jestes ognista kobitka ... big_smile:D:D a z rozbieraniem w naszym przypadku to najmniejsze zmartwienie ... jak same nie damy rady, no to zostaniemy w ubraniach ... jesli spimy same, to kogo mamy sie wstydzic ?... wszystko ma swoj urok ... big_smile:D:D

7,150

Vero... rak to wcale nie wyrok smierci, nie w naszych czasach ... smile Znam tu wiele osob, ktore przeszly te ciezka chorobe i zwyciezyly ...  raka piersi, jelit, prostaty, pluc, mozgu... najwazniejsze to nie poddawac sie, walczyc o siebie ... a profilaktycznie nie dusic w sobie negatywnych emocji ... wybaczac innym ludziomi i sobie i cieszyc sie kazdym drobiazgiem... oczyszczac psychike i cialo ... Praca nad soba ma zawsze dobroczynny wplyw na nasze zdrowie ... smile:):)

Posty [ 7,086 do 7,150 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 108 109 110 111 112 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024