Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 104 105 106 107 108 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6,826 do 6,890 z 113,586 ]

6,826

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Dzień dobry dziewwczynki. Wczoraj  nawet komputera nie chciało mi się włączać.
Zaraz wybieram się na pogrzeb mojej dawnej sasiadki i bardzo dobrej znajomej. 56 lat. Wieczorem jak będę w stanie to napiszę. Lecę a Wy trzymajcie sie Zdrowo.   Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

6,827 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-05-29 13:00:48)

Cześć dziewczyny!

Ledwo co się zalogowałam  a tu nowa strona otwarta i  jagoda jedzie(?)  na pogrzeb, Przykra sprawa. Niedawno fajnie pisałyście w związku z tematem "odejscia". Że to przecież nie koniec wszystkiego a dla wielu początek życia( jeśli młoda dusza).

Jednak niewielu w naszej kulturze ma takie podejście , ja sama mojemu dziecku nic nigdy na ten temat nie mówiłam, bo nigdy nie pytał. Zresztą może i dobrze, że nic nie mówiłam , bo pewnie wcisnełabym mu jakiś kit, w który sama nie wierzę, tak jak mnie wciskano na różne tematy. A z pogrzebów zapamiętałam strach , rozpacz, niegodzenie się.

Dzieci czy to małe czy duże, szybko wyczuwają fałsz i potem już nie ufajają, a rodzicom b. trudno jest mówic prawde z różnych względów i myślą , że dzieci "kupią wszystko"

Mądrości smile:), które dzisiaj posiadam zachowam dla wnucząt, bo mam nadzieje  , że się będę mogła nimi cieszyc.  Syn ma prawie 27 lat,  więc wiekowo dorósł oczywiście do ojcostwa, a pod innymi względami nie bardzo, bo ciagle nie ma stałych dochodów...mąz ostatnio mi mówił, że musimy byc cierpliwi... bo było znacznie łatwiej i o prace i mieszkanie, kiedy my byliśmy młodzi.  Poza tym, dlaczego to co dobre ( choćby dla większości)dla innych miałoby byc dla niego?

Musze sie jeszcze nauczyc wiele akceptacji dla siebie i innych.:):)

Dzisiaj kolejny dzień , który siedze w domu...tylko grzecznie rowerkiem do naszego wiejskiego slepiku i ..z powrotem.I nie trace kasy... po ostatniej wizycie u fryzjera, musze pościć z wydatkami. z czasem też przekonuję się , że z niektórych rzeczy , które na początek"musze" kupić  ...mogę spokojnie zrezygnowac, bo to tylko substytut tego , czego potrzebuje naprawde.

Życze wszystkim spokojnego i słonecznego dzionka:)

Zajrze jeszcze popołudniu....na razie:)

6,828 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-29 13:12:40)

Baska poruszyla dobry temat  ludzkie  nawyki ... smile
Nawyki sa to wszystkie czynnosci, ktore przestajemy wykonywac swiadomie... Przez regulalne ich powtarzanie kodujemy je w swojej podswiadomosci i wykonujemy je niejako automatycznie, staja sie one nasza druga natura ...
Przyzwyczajenia wypelniaja nam zycie i wyznaczaja jego rytm.  Z jednej strony zapewniaja nam poczucie bezpieczenstwa, ale z drugiej wprowadzaja monotonie i nude, hamuja nasz rozwoj ... Stajemy sie automatami ... przestajemy myslec ... przestajemy byc tworczy i odkrywczy ...boimy sie zmian, bo one zaburzaja nasz bezpieczny rytm ...
Rodzimy sie z roznymi potrzebami w tym zakresie ...
Ogolnie rzecz biorac, uwazam ze Polacy sa o wiele bardziej spontaniczni i mniej "rytmiczni", niz Holendrzy ...
Ci ostatni maja mnostwo nawykow nie tylko indywidualnych i rodzinnych, ale rowniez narodowych ... Moze dlatego, ze nie sa w stanie sami zorganizowac sobie zycia, robi to za nich panstwo, wyrabiajac nawyki ogolnonarodowe, dotyczace sfer jak najbardziej prywatnych ...
To rzuca sie w oczy przede wszystkim, jezeli chodzi o posilki ... Godz. 12-ta w poludnie to jest godzina swieta... wszyscy Holedrzy jedza lunch...  Ci, ktorzy sa akurat w pracy, maja przerwe na zarcie ... Lekcje w szkolach koncza sie o 11.30 i jest przerwa do 13-tej ...
Nikt sie tu nie umowi ani w sprawach sluzbowych ani prywatnych w okolicy godz. 12-tej, chyba ze maja zamiar razem jesc ... big_smile:D:D
Podejrzewam, ze strazacy i lekarze na ostrych dyzurach tez maja wtedy przerwe ... bo zaden z nich nie moglby pracowac myslac o zarciu ... to mogloby byc niebezpieczne ...
Druga taka pora jest godz. 18.00, czas obiado-kolacji ... czyli wielkiego zarcia ... wtedy tez zycie na zewnatrz wymiera ... wszyscy siedza przy stolach, zajeci micha ... big_smile:D:D
O godz. 14-tej i 20-tej jest pora na kawe ... obowiazkowo z ciasteczkiem, jakimkolwiek, byle cos slodkiego ...
Miedzy tymi godzinami kazdy ma swoj indywidualny czas na kupe ...tez o scisle okreslonej godzinie ... big_smile
Pozostale zajecia sa dokladnie wpasowane w godziny posilkow ... np. kiedy jedziemy z naszym znajomym do Niemiec, musimy sie zmiescic miedzy jego lunchem i obiadem ... czyli wyjezdzamy o godz. 13-tej, a o 18-tej musimy wrocic ... big_smile:D:D
Jesli czasej zdarzy sie nam lekkie opoznienie, nasz znajomy robi sie nerwowy, co chwile zerka na zegarek i mowi o swoim glodzie, chociaz w Niemczech wypil 2 kawy i zjadl kawalek ciasta lub duza porcje lodow z bita smietana, pozniej jeszcze 2 kielbaski na cieplo, a byl przeciez bezposrednio po lunchu ... big_smile:D:D
Nawyk powoduje, ze organizm zaczyna funkcjonowac zgodnie z zegarkiem ... to mi przypomina "psa Pawlowa" ... "D"D"D
Poza tym w rodzinach maja w wiekszosci  w okreslone dni zawsze te same potrawy, a wiec z gory wiedza, co bedzie na obiad w poniedzialek, a co w czwartek ... Wszyscy musza usiasc razem do stolu i jesc to samo ... nie wazne czy ktos lubi czy nie ... Dla mnie bylaby to katorga ... big_smile:D:D
Poza tym bardzo przestrzegaja sezonow i wszelkiego typu ferii i wakacji ... 
Okreslone artykuly, czesto przydatne w okresie calego roku, mozna kupic jedynie w wyznaczonym sezonie ... a w czerwcu mysli ludzi zaczynaja krazyc wylacznie wokol  wakacji ... nie kupuje sie wtedy domow, ani nie wynajmuje, ludzie nie chca sie przeprowadzac, bo wakacyjny wypoczynek to rzecz swieta ... zdecydowana wiekszosc musi wyjechac, chocby na pare dni, chocby na jakis camping, byleby zmienic otoczenie...
Wiekszosc Holendrow ma nawyk robienia zakupow raz w tygodniu, caly wozek, a pozniej ew. cos ekstra, jesli zabraknie ...
Kazdy wiec ustala sobie swoj wlasny dzien i godzine robienia zakupow i zwykle sie tego scisle trzyma i nie zmieni tego, chyba zeby musial...np. wyznaczone spotkanie w waznym urzedzie ...

Osobiscie,  mam stosunkowo malo nawykow ... poza tym, co naprawde musze, jestem bardzo elastyczna, jesli chodzi o moj rozklad dnia ... smile:):)
Wypogodzilo sie, wiec pojde na trase ... musze sobie zasluzyc na drugie cappuccino ... big_smile:D:D troche rytmu tez jest potrzebne ... big_smile:D:D

http://img42.imageshack.us/img42/4046/ddj6o5.jpg

6,829

Cześć Jovito! widzę że jesteś ....te nasze i nnych nawyki , to pewnie dla poczucia bezpieczeństwa... wybicie z rytmu powoduje rozdrażnienie i niepokój, z czym niełatwo sobie poradzić ....Bo wtedy trzeba zacząć myśleć o rzeczach dla nas przykrych i niewygodnych....

A tak 'święty spokój" ...o niczym poważnym nie trzeba myślec , nie trzeba podejmowac ryzykownych działąń...niczego specjalnego nie trzeba wymagac ani od siebie ani od innych...bezpieczne życie ...ot co... sama nie wiem . może to upraszczam , w końcu czemu" moje" ma być lepsze?

6,830

To, prawda, Vero...:) tak wlasnie napisalam ... nawyki zapewniaja nam poczucie bezpieczenstwa, bo zwalniaja nas od myslenia ...
Pies musi miec ustalony rytm zycia w okreslonych ramach, bo inaczej strasznie sie stresuje ... ale nasz umysl jest o wiele bardziej rozwiniety i posiada zdolnosci tworcze, wiec powinnismy zyc stosownie do naszych mozliwosci ...  mniej kieratu, a wiecej spontanicznosci i poszukiwan, bo to rozwija, choc oczywiscie, jak kazda nowosc wiaze sie z pewnym ryzykiem ... smile:):)

6,831

Witam kawkowo  http://i46.tinypic.com/2mrz5fq.gif nabieram sił i chęci ...muszę poodkurzać i zetrzeć na wilgotno podłogi - umyć gary po obiedzie..............piszę to a spoglądam na nowe "sieci" serwetkę.....dziwne w poprzednim rzędzie nie ma byka a teraz w następnym wychodzi mi błąd - nie wiem czemu - a nie mogę dalej brnąć z błędem - to jest moja nauka cierpliwości............

co do nawyków jeszcze - moja Mam chodzi jak zaprogramowana - wiem mniej więcej - co zrobi w danym momencie - nawet o co zapyta!!!!

Syncio pojechał na uczelnię do promotora - zapowiedziałam Mam ,że będę odkurzać- wybiera się na ławeczkę - no to popuszczę trochę radyjka - porobię sobie spokojnie
zapowiadają u Nas popołudniowe burze - to albo będę "szyć" - a może się wypogodzi - to wskoczę na rowerek

do potem        http://i46.tinypic.com/veakja.gif  Pa!!!! tongue:P:P

6,832

WITAJCIEdziewczynki. Jovitko rzeczywiscie .bylysmy w szkole na pikniku .fajnie bylo Karolcia sie bawila a ja zasowalam ,,,,,,,rowno,,,,,przy grilu.teraz mnie tak bola nogi ze nie jestem w stanie kapci zalozyc ,//lubie chodzic boso.teraz sie zastanawiam za co mam sie zabrac ,bo mam nic nie posprzatane.do wieczora daleko //moze  w koncu sie zregeneruje//mam ochote popisac ,ale idzie do mnie corka z chlopcami .musze narazie konczyc.

6,833

witam
dzis kolejny dzien bez deszczu poki co
to i spacerek z zakupami byl
niestety nikogo znajomego na swej drodze nie spotkalam
to i pogaduch nie bylo
a wczoraj kol z pracy mowi mi ze jest na bezrobociu
i szuka pracy dla diagnosty
oby jej sie udalo  do emerytury ma tylko 6 lat

6,834

Witam cieplutko - jest tu kto?

6,835

hej bajsza smile
ja jestem

6,836 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-29 15:47:55)

Witaj Bajsza... smile:):) rozgosc sie u nas i napisz cos o sobie ...:)

A to skromny bukiecik powitalny dla Ciebie...

http://img36.imageshack.us/img36/5054/557857855578600.jpg

i

6,837 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-29 16:14:40)

Co do tych holenderskich zakupow to zapomnialam dodac, ze odbywaja sie one bardzo szybko... big_smile:D
Prawie kazdy chodzi po sklepie z dlugachna lista zakupow, ale idzie zdecydowanym krokiem na wlasciwe stoisko, bierze to, co ma na liscie, czesto nawet nie ogladajac  i idzie dalej ...
Polki mozna poznac po tym, ze godzinami wybieraja i przebieraja... big_smile Holendrzy robia to bardzo rzadko ...
No i my lubimy obejrzec wszystko, bez wzgledu na to, czy chcemy kupic czy nie ... lubimy po prostu wiedziec, co w sklepie w ogole jest lub co jest nowego, a Holendrow w wiekszosci to nie interesuje ...
Przecietny Holender od lat kupuje te same produkty ...
Nowosci bardzo czesto wprowadza sie na rynek wycofujac "stare" produkty, bo inaczej prawie nikt sie nimi nie zainteresuje ...
Ludzie nie sa ciekawi nowosci ...jedynie dzieci i mlodziez, bo one sa najbardziej podatne na reklame...
Wszystkie Polki uwazaja, ze holenderskie sklepy sa bardzo ubogie w produkty ... bardzo maly wybor ... dlatego regularnie jezdzimy do Niemiec, bo tam jest raj ... mnostwo sortow wszystkiego ... Nawet, jak sie nic nie potrzebuje, to chociaz przyjemnie popatrzec ... Holendrzy sa bardzo malo wymagajacy ... jesli maja jeden albo dwa sorty jakiegos produktu, to im w zupelnosci wystarczy ... dla nich wybor to tylko klopot, bo trzeba myslec ... big_smile:D:D

6,838 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-29 18:46:07)

Baska... ja juz tez troche poodkurzalam, oblecialam osiedle, zrobilam drobne zakupy, odprawilam jedna wizyte telef. i zaraz bede mialam druga, bo mlodsza kolezanka juz sie zapowiedziala ... big_smile:D:D
Masz racje, ze "szycie" to swietne cwiczenie cierpliwosci ... a wiec szyj, bo przyda Ci sie cierpliwosc w zwiazku z Twoja Mam... big_smile:D

Dudus ...no to trafil Ci sie dzisiaj pracowity, ale i towarzyski dzien ... smile:) najwazniejsze, ze Karolcia sie dobrze bawila... a Ty spedz wieczorek z nozkami w gorze, zeby sobie odpoczely ... big_smile:D:D

Lena ... dobrze, ze zajrzalas po spacerku ...:):)

U mnie tez sie wypogodzilo i jest calkiem cieplo ... bardzo przyjemnie mi sie latalo, a i w mieszkaniu temp. sie podniosla, wiec moglam wylaczyc ogrzewanie ...

No to ja tez Wam cos powiem o kolezankach ... big_smile:D:D

W poludnie dostalam sms'a od jednej z kolezanek/znajomych, tej ktora byla u mnie z kilkudniowa wizyta w styczniu ...
Przez wiele lat pracowala w Niemczech, 3 lata w Holandii, u szefa mojego znajomego... W styczniu stracila prace, bo wygryzla ja inna Polka, wiec w lutym pojechala znowu do Niemiec, teraz ma przerwe i jest w domu, w Polsce ...  W tym sms'ie pyta mnie m.in. o swojego szefa ... Nie bylo to nic waznego, wiec nie odpowiedzialam jej od razu, bo nie lubie pisac dlugich sms'ow, wole e-mail'e... Po pol godz. puscila mi 2 krociutkie dzwonki i natychmiast sie wylaczyla ... oczywiscie nie zdazylam odebrac, ale jej wcale nie chodzilo o to, abym odebrala ... Nie zareagowalam, wiec po kilku minutach powtorzyla dokladnie to samo ... Zarabiala 1,5 mojego zasilku + darmo wyzywienie i mieszkanie ... Chce ze mna rozmawiac o swoich sprawach urzedowych, ale chcialaby to zrobic na moj koszt ... big_smile:D:D przy czym ja mam rowniez tel. stacjonarny, a ona tylko komorke ... smile Moj znajomy darmo rozliczal jej podatek ... miala dostac kilka tysiecy euro zwrotu, ale gdy chciala z nim na ten temat rozmawiac, puszczala mu krotkie dzwonki, liczac, ze on jej oddzwoni ... oczywiscie nie zrobil tego ... big_smile:D:D
Taka jest wiekszosc Polakow tutaj ... oczywiscie nie wszyscy ... moje bliskie kolezanki takie nie sa, dlatego sie przyjaznimy ...:D:D:D
Niektorym wydaje sie, ze sa sprytniejsi od innych... a tymczasem oni sa tylko bezczelniejsi i pazerniejsi ...

http://img534.imageshack.us/img534/740/39963445.gif

6,839

Witam wieczorkiem - a jeszcze jasno,cha

u mnie nie było zapowiadanej burzy - gdy odrobiłam się,planowałam już rowerek - a tu zadzwonił bratanek i przyszedł ze swoim 3-letnim synkiem - pierwsze ne,ne,ne - nie chciał wejśc,mądrzył się pod oknem - no ale w końcu wszedł - rozbawił sie na dobre- był ponad 2 godziny - bardziej bratanek chciał jechać do domu...........cha!

Jovita poruszyłaś temat rzeka co do skąpstwa innych; moja psiapsiólka należy do takich co mają euro w oczach
jak idzie na zakupy ogląda wszystko i przelicza
3 lata temu jojcyła znowu na małe zarobki- ale chciała sobie kupić wieksze mieszkanie..........no tego to nie wytrzymałam.....
powiedziałam jej bez ogródek -że niech się weźmie za to co ma- bo po wyprowadzce córki - miała demolkę,stare rozklekotane meble
już teraz nie pamiętam co jej dokładnie nakrzyczałam dosłownie- wyszła wzburzona i obrażona............potem na ulicy do mnie się nie odzywała...............pogodziłśmy się przez przypadek - byłam całkiem przypadkiem prawie świadkiem jak mój  syncio autobusem skasował auto osobowe - oczywiście wina była tamtego,bo mu wyjechał - w tych nerwach zapomniałam,że się nie odzywamy i poszłam do niej z tą nowiną..............od tego czasu - mieszkanie jest nie do poznania- tak inwestuje- a potem mnie woła żeby ocenić!!!
Teraz pojechała na 2 tygodnie  ale zimą nie było jej 4 miesiące - do mnie nigdy nie zadzwoni - jedynie jak jest u swojej znajomej to wejdzie na skypa - jak jest w Polsce - to tak samo daje mi bardzo krótkie sygnałki -żebym to ja zadzwoniła- ostatnio,to przeszła samą siebie- umówione byłysmy na rowery,pojechać do jej córki na wieś - już prawie byłam ubrana - zbierało sie na deszcz - dała mi sygnał-pomyślałam,może nas zawiezie jej brat - dzwonię - a ona mi sie spokojnie pyta - kiedy przyjdę,bo doczekac się nie może.............
tak mnie to wkurzyło..........że zbaraniałam..........potem wyjechała .........teraz czekam jak przyjedzie,jak do niej się wybieram to tyrkne do niej bo mnie to naprawdę kosztuje grosze 07 - 20 ,bo dzwonię na stacjonarny.Teraz jak tak spróbuję - to jej nagadam znowu!!!
Mam czy też miałam kumpele - co nie ma jej w Polsce 3 lata - nigdy do mnie nie zadzwoni- brała namiary na skypa,przez swojego syna ale też jakoś się nie odezwała - najśmiejsze jest to : że nadziwić się nie mogła - dlaczego tamta z Holandii nie dzwoni!!! A robi dokładnie to samo!!!!!

6,840

poklachałam na skype - zimno- to wskakuję do wyrka

http://i45.tinypic.com/1zpi2du.jpg

do jutra Myszki- dobranoc!!!

6,841

dobranoc dziewczynki ,syn juz pojechal mnie smutno tyle radosci mi daje ,troche z moim sie kloca ,ale tak bylo zawsze ,bo moj mowi ze ja kocham bardziej dzieci ,oj zycie ,jestem taka ospala po tych lekach .pozdrawiam jutro popisze

6,842

Baska ... wiesz... co do tych telefonow to roznie bywa ... z niektorymi mam taka umowe, ze ja zadzwonie, ale to ja sama o tym decyduje ... Do mojej przyjaciolki w Polsce zawsze ja dzwonie i rozmawiamy po 3-4 godz., rzadko ... najczesciej 3 razy do roku ... ona ma tylko komorke, niestety, wiec jest drogo ... ale to co innego ... dzwonie do niej, bo chce i kiedy chce ...
Do mojej starszej kolezanki tutaj ... tez najczesciej ja telefonuje, bo ja mam drozszy abonament i po godz. 19-tej oraz w weekendy moge rozmawiac darmo, a ona nie ... Ona dlugie rozmowy prowadzi tylko ze mna, wiec po co ma tez oplacac drozszy abonament ?... wystarczy, jesli ja go mam... Ona dzwoni do mnie na krotko, jesli ma cos waznego ... I to jest w porzadku ... Do Wigilii ubieglego roku utrzymywalam kontakt z przyjaciolka mojego znajomego ... spalismy u niej, gdy jechalismy do Polski ... Babka miala fatalna sytuacje finansowa i mnostwo problemow ... i tez tylko komorke ... Z tego, co zauwazylam, to w Polsce chyba malo kto ma teraz telefon stacjonarny ... Wszyscy, ktorych znam polikwidowali je i posluguja sie wylacznie komorkami ...  I ja sama jej zaproponowalam, zeby dala mi znac  sms'em, jesli chce porozmawiac, to ja oddzwonie ... To byla moja decyzja ... ale co innego, jesli ktos bez umowy probuje takich sztuczek, myslac ze jest madrzejszy i w dodatku ktos, majacy duzo wieksze dochody, niz ja ... smile:):)
Jesli lubi sie pogadac to trzeba sobie stworzyc te mozliwosci... Komorke to ja mam do spraw awaryjnych, a do pogaduszek mam telefon stacjonarny, z korzystnym abonamentem i mozliwoscia korzystania z tanszych numerow serwisowych ... i do tego sype'a ... wiec pogadac tanio jest ze mna latwo ... a niektorzy chcieliby nagadac sie, ale zeby ktos inny za to zaplacil ... to niech szukaja dalej ... big_smile:D:D

Morawko... no to wyprawlas juz synusia ... nie martw sie, pewnie niedlugo znowu przyjedzie, bo widze, ze dosc czesto Cie odwiedza ...:):):)
Moj syn ze swoim ojcem tez nie mial najlepszego porozumienia, gdy byli blizej siebie, ale odleglosc dobrze im zrobila i teraz nawet moj byly dolozy mu forsy do sklepu ... big_smile:D:D  a wczesnie bylam ich tlumaczem i mediatorem ... big_smile:D:D widac dobrze spelnilam swoja role ...:D:D:D
A co do milosci... to wiadomo, ze milosc matki do dziecka jest najsilniejsza miloscia ... przynajmniej tak powinno byc ... i nic nie moze z nia konkurowac ... smile:)

http://img121.imageshack.us/img121/824/netkafejkanoc.jpg

Czas sie pozegnac ... cos malo pisalyscie wieczorkiem ... caly dzbanek kawy zostal ... no, coz ... musze wylac ... a szkoda ... big_smile:D:D

Spijcie smacznie, Dziewczynki ....  D O B R A N O C    i   do  j u t r a ...smile:):)

http://img689.imageshack.us/img689/4282/dobranoc2.jpg

6,843 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-30 07:49:15)

Witam Myszki - niedzielnie................http://i49.tinypic.com/2j31bq0.gif

Jovita - należe do Tych co zlikwidowali telefon stacjonarny - czasami go brakuje- właściwie to najwięcej odciełam swoją Mam -
bo rodzina częściej dzwoniła - czekam na jakąś promocje w kablówce- tam płace Tv i Internet - kiedyś była promocja - 10 zł- więcej i dawali telefon z numerem- ale za późno się dowiedziałam..........
a ta moja psiapsiółka ma stacjonarny - komórkę ma nr.holenderski ,jak przyjeżdża do Polski to z niego nie korzysta.......

na razie świeci u mnie słoneczko - ale zapowiadają deszcze - a chciałam dziś wyciągnąć leżaczek i przydymić słonkiem nogi...........
zobaczymy jaka będzie pogoda............

Morawa posmutniała bo syncio wyjechał

Ja tak jak Wy - byłam mediatorem- syn jak był mały nigdy do eksa nie zwrócił się bezpośrednio - chyba dzieci wyczuwają -
wczoraj jak był bratanek - to widać jak go synek uwielbia,jak się do niego tuli - a mają kontakt tylko w co drugi weekend - w tygodniu 2 dni wyliczone godziny- wczoraj znowu jego "była" robiła podchody,żeby go nie dać,twierdziła,że mały jest chory,dopiero bratanek zapowiedział: to w takim wypadku - ja przyjeżdżam z lekarzem,on oceni.............naraz dziecko ozdrowiało!!!

te zdjęcia z małą sygnaturką : dj4 - to są Alicji??????????// tak??????????

teraz moje nawyki,cha,cha - biorę się za prasowanko - tylko w niedzielę mi to idzie lol lol
no to zmykam                        do potem

6,844 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-30 11:45:16)

Witajcie, Dziewczynki, niedzielnie... smile:):) U mnie za oknem szarzyzna i wg prognozy ma troche popadac... a w mieszkaniu nieoczekiwanie 21 st.C ... az sprawdzalam, czy przypadkiem nie wlaczylo sie ogrzewanie ... chodze i sie dziwie ... big_smile:D spodziewalam sie 20 st., tak jak wczoraj ... Czyzby na zewnatrz bylo cieplej, niz na to wyglada ?... big_smile:D:D

Baska ... u tego bratanka pewnie dlatego taka milosc, ze widza sie co dwa tygodnie... Kiedy moj Byly byl jeszcze w domu, to nigdy dla syna nie mial czasu ... ciagle albo interesy, albo rachunki, albo zmeczony, albo mecz w tv ... a na odleglosc byl bardzo kochajacym ojcem i szukal kontaktu, wtedy mial znacznie wiecej czasu ... big_smile:D:D  Pozniej, gdy ja wyjechalam do Holandii, syn sobie nie radzil z samodzielnoscia i Byly wzial go w swoje rece i obroty ... lol:lol::lol  zatrudnil go u siebie i zostal jego szefem... no i zaczela sie masakra ...:D:D:D  Moj synus nie nalezal do tych odpowiedzialnych, a moj Byly byl odpowiedzialny az do przesady ... Zameczali sie nawzajem, a ja musialam wysluchiwac ich skarg i lagodzic ... Wg mnie kazdy z nich przesadzal w swoim  kierunku ... tak naprawde, to Byly mial wiecej racji, niz syn, ale ja rozumialam dorastajaca mlodziez i wiedzialam, ze to minie ... Potem syn przyjechal do mnie i zapowiedzial, ze jak sie juz dobrze usamodzielni, to nie bedzie chcial ojca znac ... tak strasznie mial go  dosc ... big_smile:D:D a ja to znowu lagodzilam, bo taka postawa bylaby dla syna absolutnie niekorzystna, a poza tym wiedzialam, ze byly chcial dobrze ...
Gdy syn wyjechal do Irlandii, to przez 3 lata wymienili kilka krotkich e-mail'i , a informacje o sobie dostawali ode mnie ... Tak bylo az do stycznia ... Syn pojechal do Polski na kilka dni, zeby zalatwic formalnosci u notariusza, w zwiazku ze sprzedaza mieszkania i sie z ojcem dogadal ... Opowiadal mi potem, ze gdy sie zobaczyli, to sie obydwaj poplakali ... no i bardzo dobrze ... lody puscily ... i teraz ojciec daje mu kase na sklep ... big_smile:D:D
Pamietasz jeszcze inwokacje z "Pana Tadeusza" ?...
" Litwo... Ojczyzno moja... Ty jestes, jak zdrowie...  Ile cie trzeba cenic, ten tylko sie dowie, kto cie stracil "...
W zyciu czesto sie tak zdarza ... ze ludzie zaczynaja cos/kogos doceniac, dopiero wtedy, gdy to utraca ... bo wtedy widza roznice ...
A z ojcami dzieje sie tak bardzo czesto, ze prawdziwa ojcowska milosc budzi sie dopiero wtedy, gdy dziecko nie jest na co dzien dostepne ... wtedy zyskuje ono na wartosci ... smile:):)

A co do nawykow, to widze, ze mamy podobne ...  ja mam tez najpracowitsze niedziele ... big_smile:D:D kiedys trzeba w koncu popracowac ... i poprasowac ... big_smile:D:D  kazdy dzien jest dobry... jesli ma sie akurat "zryw", to trzeba z niego korzystac ... big_smile

Pogoda nie nastraja mnie dzis do pracy ... w mieszkaniu wprawdzie w miare cieplo, ale ciemnawo i ponuro ... Na razie pije drugie cappuccino  i ... mysle ... big_smile:D:D Musze dokonczyc pogarnianie w pokoju goscinnym, przygotowac posciel, naszykowac maszynke do robienia papierosow i gilzy ... synus pali, niestety ... ale na balkonie ... big_smile:D:D no i musze upiec sernik, ale tym razem postanowilam piec w prodizu ... a wieczorem czeka mnie przygotowanie grzanek ...jak sie "przegryza", to sa smaczniejsze ... big_smile:D:D
A za oknem wlasnie wichura z deszczem ... tym razem prognoza pogody spelnila sie w calej rozciaglosci ... szkoda ... big_smile:D:D

http://img16.imageshack.us/img16/2329/milego20dnia.jpg

6,845

Witami serdecznie pozdrawiam z słonecznej Rumi a ja sobie siedzę na balkonie i opalam jest ciepło  http://www.iv.pl/images/36787167305648568782.gif

6,846

No Hey!!! popołudniowo !!!!!!!!

wygrzałam kosteczki,jakieś pół godzinki,potem zaczęły się chmurki - w końcu przeszła burza a teraz zaciągło się na dobre............
u mnie na osiedlu są dzisiaj komunie - to pogoda taka jak zawsze - i pewnie cały tydzień będzie taki burzowy

Jovita muszę obronić mojego bratanka- On od początku był z dzieckiem,odważnie przeżył poród - potem małego od pierwszego dnia kąpał,karmił,przewijał - świat mu się przestawił i kręcił się koło małego - miał pecha,że jego "była" jest tak zepsuta przez many - młoda dziewczyna bo ma teraz 24 lata - odmieni jej się świat jak jej mamusia przestanie praktykować prywatnie - przestanie sypać kasą na wszelkie zachcianki!Ona od początku stawiała fochy - w domu nic kompletnie nie robiła,nie gotowała,nie sprzątała jedynie co wrzucała do pralki - żądała wręcz : gosposi!!!!!!!!!!!!Pieniążków też nie brakowało!!!!

do potem.....................

6,847

Witajcie Dziewczynki! Ale dużo pisałyście, fajnie , było co poczytać. Widzę że doszła do nas nowa koleżanka,a więc  witaj w kafejce BAJSZA .......

Wszystko co dobre szybko sie kończy i tak dziś dobiegła końca wizyta mojej córci. Jak mi strasznie smutno!!!!Ale nie jestem sama w takim stanie bo MORAWKA tez się smuci z powodu wyjazdu swego dziecka.....
No cóż my matki takie już jesteśmy że chciałybyśmy mieć dzieci przy sobie , choć już dawno wyfrunęły z gniazdek.
Za to Ty JOVITKO  możesz być cała w skowronkach i chyba tak jest bo tak szykujesz smakołyki dla syncia! Oj jak fajnie się masz!!! Pogoda faktycznie u mnie tez jest obrzydliwa, szaro i buro...... brrrrrr.I na dodatek zostałam sama. Ale nic kończę i zmykam , zajme sie czytaniem może.....  jak zdołam się skupić...... miłego wieczoru Wam życzę.....

http://img412.imageshack.us/img412/1921/miegowieczoru.jpg

6,848

No hey!!!! a co to się stało??????????dzisiaj tylko odezwała się Jovita,Gizela,Alicja

burze Was zagoniły do norek - odezwijcie się co tam u WAS!!!!!!!

http://i48.tinypic.com/sc6gli.gif

jak by co to jutra!!!! Pa!!! tongue:P:P

6,849

Dziewczyny ja przed chwileczką wróciłam z spacerku z psem u nas jest ładnie do 18 siedziałam na balkonie i się opalałam  -pa http://www.iv.pl/images/24862913071611585832.gif

6,850

jestem ,czytam wasze posty ,ale jakos trudno cos pisac ,jakos mnie nerwy biora  pije syropek atarax ,biore ten coaxil a i tak g......to wszystko pomaga ,szybko wejsc w stres tylko trudno wyjsc z niego ,pozdrawiam was wszystkie ,ogladam taniec z gwiazdami .http://img526.imageshack.us/img526/127/dwakonikiwiersz.jpg

6,851

Witam Was dziewczynki wieczorowo. Jestem strasznie zmęczona i wykończona psychicznie.Przed godziną pojechała koleżanka do domu,ta co to mąż ją zdradzał. Razem byłyśmy na pogrzebie /ona mnie powiadomiła bo nic bym nie wiedziała na tej wsi. /Po pogrzebie przyjechała do mnie i do dzisiaj siedziała.Strasznie jej sie podoba u mnie,mówi,że czuje sie jak na wczasach /szkoda że ja tego nie czuje/.Pogadałyśmy sobie od serca,popłakałyśmy.Ona jest teraz w trakcie rozwodu . Dużo mnie poduczyła dzisiaj w komputerze ,mam wszystko spisane  na kartkach,nawet jak obrazki przesyłac. Jutro będe próbować.
Schiz  ten mąż koleżanki co polował na sympati zawiesił profil /co to oznacza?/ Chciałysmy go zobaczyc a tu juz nie ma jego zdjęcia tylko informacja o zawieszeniu. Czy zrezygnował  czy tylko czasowo?
Jutro napiszę wiecej bo już jestem zmeczona i spiąca. Poszłyśmy spac o 3 w nocy a wstałam o 8.

Dobranoc i spokojnej nocy Wam życzę.

6,852

No, rzeczywiscie cos nas dzisiaj strasznie malutko w kafejce ... A gdzie reszta dziewczynek ???!!! ...

Hallo!!! Neteczki !!! Meldowac sie prosze !!! ... smile:):)

U mnie pogoda zmieniala sie dzis niemal co kwadrans ... to wichura  z ulewa, to sloneczko... i tak  na przemian ... a pod wieczor wypogodzilo sie na dobre ... Prognozy na najblizsze dni sa pomyslne, nadchodzi lato ... od czwartku ma byc powyzej 20 st.C ... nareszcie !!! ... Wtedy i ja bede mogla posiedziec na balkonie ...
Do tej pory opalalam sie tylko raz, pare dnie temu, ale krotko ... z godzinke, poltorej ...
Po raz pierwszy mam balkon wychodzacy na poludnie i obawiam sie, ze nie bede mogla korzystac z niego w takim zakresie, jakbym chciala ... Wstaje pozno, albo mam zajecia przed poludniem, a w samo poludnie slonce jest dla mnie za ostre ... Ok. godz. 14.30 slonce przechodzi za blok i po balu ... Zawsze mialam balkon na zachod, wiec moglam opalac sie po obiedzie do samego wieczora ...
A Twoj balkon, Gizelko, na ktora wychodzi strone ?...

Alicjo...to prawda, ze ciesze sie z przyjazdu syna, bo mam dla niego mnostwo pracy w mieszkaniu i przy kompie ... big_smile:D:D  ale jest to spokojna radosc ... przeciez dopiero co u mnie byl, w styczniu ... My obydwoje kochamy wolnosc, a poza tym nie mamy wcale poczucia rozstania ... Gdy syn przyjezdza, mam wrazenie jakby wracal z pracy, albo co najwyzej z dwudniowej delegacji ... i on czuje tak samo ... smile:):)
"Przez zoladek do serca", wiec musze mu przygotowac jego ulubione potrawy, bo sam albo nie umie zrobic, albo... mu sie nie chce ... big_smile:D:D
Od dwoch m-cy jest na fastfood'ach, bo gotujacy koledzy sie wyprowadzili i teraz mieszka sam, wiec tym bardziej ma ochote na matczyne jedzonko ... lol:lol::lol:

6,853

Minela polnoc... w kafejce cisza ... pewnie juz spicie, Zabcie, slodko ... smile:):)

Morawko ... czym sie tak denerwujesz ?...  smile  nie denerwuj sie, tylko pisz, moze zrobi Ci sie lzej ... smile:):) 
Synus wprawdzie odjechal, ale za jakis czas przyjedzie przeciez  znowu ...
Tak to juz jest ... my, matki, mamy swoje zycie, a nasze dorosle dzieci swoje ... smile

Jagodko... a wiec trafilo Ci sie towarzystwo ... szkoda tylko, ze w zwiazku ze smutna uroczystoscia (pogrzeb) ...
Jesli maz tej kolezanki zawiesil swoj profil, to wg mnie tylko czasowo, dopoki sprawa troche nie przycichnie ...
No to jutro, Jagodko, zablysniesz nam na kompie ... smile:) Mnie tez czeka w tym tygodniu intensywne szkolenie ... big_smile:D:D

http://img708.imageshack.us/img708/568/chmury25.jpg

A teraz zycze Wam, Dziewczynki  bobrej, spokojnej nocki   i  do  jutra ...  kolorowych  snow ... smile:):)

http://img52.imageshack.us/img52/1051/indianka.gif

6,854

Czesc dziewczynki . ja dzisiaj wstalam wyjatkowo wczesnie bo o godz.5.nie wiem co u was bo nie czytalam postow //dzis//pisze szybko .za chwile musze obudzic Karolinke .idzie do szkoly.w sobote mialam weisc jeszcze na komputer ale najpierw przyszla Ewa z wnukami//przyniosla mi golabki/robi je wspaniale ,Uwierzycie ze jeszcze 3 lata temu nie potrafila ugotowac najprostrzej potrawy.pozniej dolaczyla ANIA ns Skeypie gadalysmy okolo3 godz.Ania jak zadzwoni to mnie zawsze tak wymeczy bo gada i gada.  pozniej odezwala sie Kasia ale ona ytlko rozmawiala 15 minut. jovitko ,,,,nozek w goze nie trzymalam .chceszcos zobaczyc to mozesz .czesc ide zbudzic Perelke.

6,855

Witam w poniedziałek -ja podobnie jak Duduś piszę szybko bo zaraz z rana idę robić odrosty bratowej
a sama jestem jeszcze nie gotowa

do potem tongue:P:P                    spadam

6,856

pozdrawiam dzien pochmurny ,zaraz bedzie chyba padac ,oj schiz przydalbymi sie ktos taki do robienia odrostow ,zebys blizej mieszkala hi hi dudus witam na naszym forum ,jovitko pozdrawiam wszystkie witam w poniedzialkowy ranek

6,857

Po środowej burzy -  i naglym wyłączeniu prądu  skrzyneczką łącząca mnie ze światem odmówiła posluszeństwa /lajfbox/- dziasiaj panowie z TP SA przyjechali skoro świt  i proszę  przywrócili  zywotnośc  tego ustroijstwa .
                       Musiałąm grzecznie czekac w kolejce bo takich poburzowych awarii bylo więćej .
                   Ale pognałyście do przodu z postami - kiedy ja to wszystko poczytam ????? -
Pogoda względna po opadach wieczorno-nocnych jest znowu zachmurzone ale na szczęście  nie pada  .
Czyli zaplanowane prace ogrodowe będą realizowane.
                 Po kolejnej blokadzie kolano nadal bardzo boli nawet chyba wi.ęcej niz przed .
Caly czas jestem na środkach p-bólowych chyba musze zmienic lekarza bo  leczenie  malo skuteczne .
    Cieszę sie ze  moge nareszcie  pobajczyc z Wami w kawiarence - i zapraszam na poranna kawę .
http://img1.vpx.pl/up/20100531/024126262046039.gif

6,858

Witajcie po wczorajszym  pięknym dniu straszna dziś pogoda pada i znów czekanie na lepsze dni ,a co z tym idzie człowiek jest niezadowolony i kapryśny jak pogoda ,no ale cóż troszkę więcej posiedzi sobie przy int. a czytałam o kolanie to jest tobie bardzo ciężko ,jak chodzić i coś robic jak zawsze na nogach ,może inny lekarz coś mądrzejszego doradzi i zapisze ,   ja dziś robię porządki w szafie bo coś za dużo jest w niej ciuchów  a ja nie mam co na siebie włożyć   -pozdrawiamhttp://www.iv.pl/images/38453084989323820442.gif

6,859

Wiecie, ,,,, niby wstalam o godz5,00. Ale chyba jeszcze spalam ,bo czytam tego poste mojego ,a ja tam mam tyle ///BYKOW//nie wiem co sie ze mna dzieje ,chyba ta pogoda wstretna tak na mnie wplywa.posprzatalam  w mieszkaniu .Teraz mam troche luziku moge popisac.dzis mialam isc do lekarza  ale dopiero teraz sobie przypomnialam /jak zaczelam kaszlec / jutro pojde.Schiz --- ja tez sie pisze do  Ciebie ale na  pasemka.Niu7nia ,wspulczuje ci z tym kolanem .Wiem co to znaczy .tylko ze ja mam caly kregoslup //DO WYMIANY// mam zanik nerwow  w prawej nodze nie czuje lydki i 3 palcow u stopy ,,,moge sie szczypac  bic po nodze i tak nic nie czuje .juz tak jest przeszlo 23lata.czesto biore przeciwbolowe tabletki. ale staram sie wytrzymywac bo ilez mozna ich brac.ale nie ma dnia i nocy zeby nie bolal ,do bolu mozna  sie przyzwyczajic. ostatnio Doktor mi przepisal tabletki przeciwbolowe,nazwa,,,Ketores,100mg.,,,,i Tramal,100mg.w kroplach.ale jeszcze nie wzielam ani razu bo ich nie znam ,,a ja jestem na duzo lekow uczulona.wzielabym jak bylby przy mnie lekarz .inaczej nie mam odwagi.no dosc o mnie Jagodko odezwij ,sie Alicjo ,Vera Ladyred Morawka witam.zaczynamy nowy tydzien nie dajmy sie pogodzie [brzydkiej] chorobom i zlym samopoczuciom.wiecie ja chyba codziennie bede wstawac o piatej bo mam wspanialy humor.trzymajcie sie ja ide do sklepu  bo nie mam kawy, musze tez kupic przecier bo dzis robie  ;;GOLABKI BEZ  ZAWIJANIA;;nie wiem czy to dobre ale moja Karolcia.zawsze mnie meczy jak zobaczy jakas nowosc,

6,860

Witajcie Dziewczynki! Widzę że wszystkie się dzisiaj gdzieś spieszymy , ja też tylko chciałam sie przywitać bo musze pędzić do miasta a pogoda taka że psa nie wygoniłby na dwór...... Na mnie tez ma straszny wpływ , ogólnie jestem przygnębiona i tyle....... niu7nia zmień lekarza , albo sanatorium ?.....Bo tak meczysz się z tym kolanem długo i nic Ci nie pomagają! Duduś te gołąbki są bardzo dobre ale pracochłonne i ja jestem leniwa więc ich nie robię....Wpadne do Ciebie na nie he,he! Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia kochane !!! Lecę..... 

http://img443.imageshack.us/img443/8062/wgtutoassia.jpg

6,861

Alicjo [wrozko bajuszko] zapraszam jak bedziesz w BIielsku -to wpadnij.a golabki robie tylko ze wzgledu na Perelke.zdazylam obleciec do sklepu ,,,nie wzielam parasola,,, ledwie weszlam do domu ,jak lunelo,udalo mi sie.Wiecie Ja mowie do was /kategoriami/mojej corki .Ale juz prawie 15 lat ma i w zasadzie tylko ze mna rozmawia ,a ze nie mowi ,to wlasnie tak obydwie rozmawiamy.Boze zeby ona zaczela mowic ,bylabym najszczesliwsza matka na swiecie.aA jezeli o mnie chodzi to bardzo odsunelam sie od ludzi6 lat temu.doszlam do wniosku ze lepiej sobie poczytac w wolnej chwili niz sie spotykac ze znajomymi. czlowiek sie nieopatrznie wygada  a pozniej ma za swoje[ .mialam kiedys przyjaciolke  BYLA LEPSZA JAK MOJE SIOSTRY JEJ MOGLAM WSZYSTKO POWIEDZIEC A ONA MNIE.///ZMARLA NA RAKA 5 LAT TEMU///Ale wracam do zycia towarzysiego dzieki wam.

6,862

Czołem dziewczyny. Niesamowite. Ledwie parę dni mnie nie było, a tu tyle wiadomości do przeczytania. Najpierw rozpoznam kto i co pisze, a potem się odezwę. Aha! Syn ma trzy dychy!!!!
Pozdrawiam Was!

6,863

Witajcie Dziewczynki poniedzialkowo ... smile:):) U mnie dzis jest ok. 16-17 st.C i pochmurno ... momentami mzy ... Od jutra ma byc slonecznie i coraz cieplej ... oby ... smile:):)

Synus sie jeszcze nie odezwal, czyli jest w drodze, mial dac znac, jak juz wyladuje ... lada moment ...  W moim miasteczku bedzie dopiero ok. godz. 17.00-18.00... Obiecalam wyjsc po niego na stacje, choc rownie dobrze moze dojechac sam, bo przystanek autobusowy mam przy bloku, ale musialby dobre pol godz. czekac, a tak to przejdziemy sie razem pieszo ... dla zdrowia ... big_smile:D

Dzis od rana czuje sie, jak na fotelu u dentysty, bo u sasiadki obok remontuja lazienke... nowe plytki i rozne tam takie bajery... okropny halas, dobrze ze pracowalam, to pare godz. wiercenia mnie ominelo ... Jeszcze ze 2 godz. to potrwa ...
Kocham cisze... musze przerwac pisanie, bo nie moge sie skupic ... doslownie drza mi zeby... big_smile:D:D chyba wyjde na balkon, pomimo dzdzystej pogody ...
Pozniej jeszcze zajrze ... Serdecznie Was pozdrawiam ...:):):)

http://img706.imageshack.us/img706/6645/milego20dnia2.jpg

6,864

Witajcie wieczorowo! U mnie tak szaro cały dzionek. O Jovito już nie długo  , i będziesz miała synka w domu:-) Nacieszysz się.

Cześć Dziunia ! Tak u nas czas szybko leci a z nim nowe posty więc nie leniuchuj i pisz codziennie :-)) bo się nam zgubisz......

Duduś  ja mam nawet jakąś rodzinę daleką bardzo w Bielsku , ale nigdy tam nie byłam....... nie utrzymujemy kontaktu....
Nawet nie wiedziałam że mieszkasz tak daleko ......... Rozumiem że chciałabyś szczęścia dla Karolci , to zrozumiałe  bo i Ty tez byłabyś wówczas szczęśliwa , a Bóg daje nam tyle ile jesteśmy w stanie udźwignąć , więc musisz być dzielna i żyć aby troszczyć się o Karolcię:-)))

Jakoś tak mi dzisiaj markotno , i nic się nie chce , a ponoć ma być taki cały tydzień!!!! Jak to przeżyć?.......

Zmykam może wieczorem zaglądnę jeszcze , na razie pa!

6,865

Witam popołudniowo - pogoda straszna - ciemno i zimno!!!!!!!!!

Jovita rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem : czuję się jak na fotelu u dentysty lol lol mnie czeka taka demolka- dzisiaj troszkę gadaliśmy na temat tego remontu - proszę Go na wszelkie sposoby -żeby poszukać tańszego wśród kolegów fachowca - Boże ,tylko nie mój eks- bo on - taka złota rączka - tylko przeważnie rozkopuję robotę a potem chla!!!!W tamtym roku sami z synem kończyliśmy - układanie paneli..........koszmar,bo przycinanie i dopasowywanie w ukośnym kącie...........

Duduś to Ty moja bliska sasiadka!!! - pół godzinki drogi
Nie ma sprawy - wszystkim Wam zrobię odrosty,pasemka co sobie Panie życzą - cha,cha Podciąć też mogę!!!!

Mam wyniki : TSH w normie bo 1.29 a miałam we wrześniu ponad 12
ale znowu podskoczył mi cholesterol na  280...............a trójglicerydy 202     ............nie wiem czemu mi tak skaczą wyniki

do potem

6,866

Teraz juz na calego listopadowa pogoda - szaro , buro i dżdżysto . Okropność .
Koniec pieknego  miesiąca  a tu taaaaakaaa  kicha .
Koszenie niby dokonczone  /kosa spalinową /  ale trawa  do zgarnięcia pozostała .
Niestety nie dam rady juz dziosiaj jej pozbierac  bo nogi odmawiaja posluszeństwa .
      Byłam u   wiejskiego dr   po skuerowanie na rehabilitacje  i po leki p-bólowe .
Była zdziwiona ze dotąd nie miałam   prześwietl;enia kolana .,ani ze nie mam lekków wspomagających odbudoweę mazi i torebki .
  Ręce opadaja do samych kostek na chora nasza służbę zdrowia .

-2  czerwca mam kolejna  blokadę  szytkuje  pyskowke   z ortopedą .
Zamiast lepiej jest coraz gorzej .
7c zerwca    wylatuje na krotki odpoczynek  i co ?? taka kulawa polecę ??  jeszcze mnie nie wpuszczą na pokład  samolotu  buuuuu
                       Dostałam supwer aparat cyfrowy  - tamten  "stary"  w  naprawie  i niestety lampa blyskowa popsuta .
Uwielbiam fotografować  i jest to dla mnie bardzo  przydatny prezent .
                MOze jutro nie będziie  padalo ???  i uda sie pozbierac ogromne ilości skoszonej trawy ????????????

Duduś ??  nie doczytałam sie   -   z jakich okoklic jestes ????  skoro masz blisko do schiz  to i do mnie  nie bedzie daleko .
Napisz .

Widzę  "nowe twarze "  pięknie Was witam - rozgośćcie sie w naszej net kafejce .
http://img1.vpx.pl/up/20100531/obraz_87357.gif
Widzę nowe "twarze '  pięknie  Was witam

6,867

Nadchodzi burza - muszę  wyłaczyc natychmiast  kompa  .

6,868

Dzień dobry  wszystkim dziewczynkom. Jestem ale tak jak Alicja jakieś słabe samopoczucie.Może to pogoda?
A wogóle to mam dzisiaj noc i dzień do tyłu. W nocy burza mnie obudziła i pół nocy z głowy. Rano o 9 wstałam i deszcz jak z cebra. Ponakarmiałam moją zwierzynę i ponownie się położyłam. Obudziłam się o 13 z bólem głowy.
4 tabletki i jako tako. Ale coś mi sie z sercem zaczęło dziać ,zaczeło mi kołatać i sie przestraszyłam.Nie wiedziałam co robic .Znalazłam jakieś krople na serce meza ,nawet nie wiem ile tych kropli wziełam i sie położyłam.  No ale ile można leżeć. Zjadłam obiad i włączyłam komputer.  Miałam próbę robic z obrazkami ale normalnie mnie odrzuca. A monitor w oczy razi. Jeszcze muszę odpoczac.
Niu7nia znajdż dobrego lekarza. Blokada to ostateczność i robi się ją  już jak nie ma innej możliwości /wiem to po swojej mamie/.Ograniczona też jest liczba blokad a leki od chrzastek i mazi strasznie szybko niszczą żołądek.Nie wiem jakiej jestes tuszy,ale jeśli masz duzą nadwagę to szybko postaraj sie schudnąć od razu nogom ulżysz.

Zdrowia wszystkim zyczę bo widze,że juz coś zaczyna szwankować i czepiają się niby drobne narazie ale nieprzyjemne dolegliwości.       Pozdrawiam

6,869 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-31 20:08:01)

Witam wieczorkiem - a jeszcze jasno - tylko czemu tak zimno buuuuuuuuuuu..............
mój sąsiad rabie drwa - do kominka - szczęśliwiec..............

u Alicji pociemniało już przed 17 ,cha,cha.......................... ale ta pogoda to daje w tyłek,zapowiadali od jutra deszcze i jeszcze raz deszcze - straszą powtórką powodzi.............

Niunia zdradź troszkę - gdzie sobie fruniesz szczęściaro!!!!

Tak jak Jagoda zauważyła  narzekamy coś na zdrówko - myślę,że przez tą dołującą pogodę...........też ma wpływ............

Moja Mam np. wczoraj poszła spać normalnie - dzisiaj jak się szykowałam do wyjścia - jadła śniadanie znowu płacząc - potem nie odzywała się cały dzień,gdzieś wyszła potem już po 16 jadła kolację - i buch do wyrka - teraz już z godzinę śpi ..............
jutro idę do "psycholka" - powiem mu co się dzieje - może przepisze jej coś na "kopa" do życia - tylko nie na uspokojenie,bo by z wyrka nie wyszła..............jej się nigdzie do lekarza nie zaciągnie.............

http://i47.tinypic.com/2nlh1k0.gif                        http://i45.tinypic.com/20ubaj7.gif

6,870

Dzień doberek!!!!!!!!!! Myszki!!!!!!!!! - ja wczoraj zakończyłam dzień -dzisiaj zaczynam

Jovita - w końcu doczekała się Syncia - bo nie miała czasu tu zaglądnąć - wreszcie!!!!!!

dodzwoniłam się w tej chwili do lekarza - jestem 7 - to spadam.............

do potem

6,871 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-06-01 08:46:17)

Dzień dobry. Przeżyłam  noc to chyba bedzie dobrze. U mnie pochmurno ale nie pada. Za godzinę wybieram sie do miasta i na cmentarz.Muszę u mamy jakieś kwiaty posadzić.
Pozdrawiam i  słonecznego dnia zyczę.

Faktycznie ,Jovitka ma synka. Niu7nia  i Alicjo jak u Was ze zdrowiem dzisiaj. U mnie jako tako ale lepiej niż wczoraj.

6,872

Witam  w deszczowo- ponury wtorek- leje , leje , gór nawet nie widac .
Niski pułap chmur wskazuje na ciągłe opady  - mnie także ręce opadaja jak patrze na zaplakany bozy swiat .
Ponoc taka - pogoda ma byc do soboty ,czyli dlugi weekend pod znakiem deszczu .
Kolano bardzo boli nadal , jutro nie ide juz na kolejną  blokadę bo czuje sie znacznie gorzej po niz przed.
Wyczytałam w necie ze nie wolno kategorycznie obciązać stawu kolanowego a ja .hmmm wszystko co robie w ogrodzie to jest związane niestety z noszeniem , przenoszeniem czyliu obciążaniem .
Syn pomaga jak może  ale  ........nie mieszka ze mną  a prace z doskoku to  niesystematycznośc co powoduje zaleglości "polowe"  .
Obcinanie wysokich drzew tez odpada jak narazie bo zbyt wysoki koszt od sztuki - przemyślałam i juz wiem że kupię  własny sprzęt tzn, piłę  spalinową  /mam 2 ale elektryczne /  oraz niszczrkę do gałęzi -   co bardzo ułatwi  sprzatanie po skracaniu nader wysokich świerków .
Co innego prace  z własnym sprzetem a co innego najęty czlowiek  ze swoim oprzyrządowaniem .
Ponadto wówczas  nie bedzie akcji skracania  drzew btylko w miare czasu i ochoty co bedzie tańsze .
Tak czy owak - deczyzje juz podjęłam .
No ...wyżaliłam sie i od razu lżej na duszy .
Zycze Wam bezdeszczowej aury i usmiechniętych twarzyczek wokolo .
http://img1.vpx.pl/up/20100601/00735.gif

6,873

http://img1.vpx.pl/up/20100601/0650767409672232836078.gif

6,874 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-06-01 10:14:19)

[http://img1.vpx.pl/up/20100601/text87.gif
dzieki za  odpowiedz w  sprawie zachowania kolejności postów .,
Wiem ze taka sytuacja jest nie tylko na moim profilu  - inne uzytkowniczki  także sygnlizowały  o tym  .
Np, pisząc 3 posty osobno  jest  ciągle  taka sam liczba zamiast  zmieniac sie narastająco .
Dzieki za  natychmiastową reakcje - ja także bardzo serdecznie pozdrawiam .
                              http://img1.vpx.pl/up/20100601/text79.gif

6,875

Witajcie .wogule to nic mi sie nie chce .leje i leje ilez to mozna zniesc . a ja dzis musze isc do miasta mam pilna sprawe do zalatwienia.musze jeszcze w tym tygodniu zaniesc Karolinie podanie do Gimnazjum do Wapienicy.a tu taka pogoda pod psem.Niu7nia mieszkam w BIELSKU BIALEJ .a ty i Schiz skad jestescie?nie pisalam wczoraj wieczorem bo jak tylko siadlam przy komputerze zaraz [[moje plecy]] wstal z lozka i usiadl za mna .szybko weszlam na /nasza klase/ i zaczelamogladac zdjecia itd.itd. w koncu wylaczylam kompa.on poszedl spac a ja ogladalam telewizje musze wkoncu wyjsc a tak mi sie nie chce .pa.moze jeszcze dzis wpadne.

6,876 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-06-01 11:36:45)

Witajcie Dziewczynki, bardzo serdecznie ... smile:):)  Mam synusia, ale po wielkich perturbacjach ...:D:D:D Wrocilismy do domu dopiero o godz. 23.30 !!! ...
Ten samolot przylecial pozniej od tego w styczniu i syn spoznil sie na bezposredni pociag do wiekszej miejscowosci w moim wojewodztwie ...
Musial wiec jechac trzema pociagami i w jednej z miejscowosci przesiadl sie nie do tego pociagu, co trzeba...  Do tego nie wlaczyl mu sie roming, wiec nie mogl do mnie zatelefonowac ...
Kiedy juz wysiadl z ostatniego pociagu, okazalo sie, ze wlasnie odjechal ostatni planowy autobus do mojego miasteczka ... Ale wtedy juz mogl do mnie zadzwonic ...
Ja sprawdzilam, ze autobusy, a wlasciwie busiki jezdza na tej trasie, ale trzeba przewoz zamowic na godzine przed planowym odjazdem ...
Niestety, nikt ze zmotoryzowanych znajomych nie byl dostepny, by ze mna po syna pojechac, wiec zamowilam busik, ale syn musial na niego ponad poltorej godz. czekac, a pozniej jeszcze godz. jazdy ...
Autobusy do mnie (do bloku) juz, oczywiscie, nie jezdzily, a pieszo syn by nie trafil, bo jeszcze nie poznal dobrze tego nowego miejsca, wiec musialam po niego wyjsc ...
Zeby nie chodzic po nocy, po ciemku poszlam wczesniej do kolezanki, ktora mieszka w centrum, blisko stacji i u niej czekalam... Okazalo sie, ze kierowca busika chcial syna podrzucic pod sam blok, no, ale mnie nie bylo w domu ... Och... cale zamieszanie...a potem ponad pol godz. musielismy maszerowac do domu ...
Gdy przyjdzie wieczor, to komunikacja w mniejszych miejscowosciach zamiera ... i czlowiek jest kompletnie udupiony ...
Siedzialam do 3-ej w nocy, a syn jeszcze dluzej ... a o 8-ej rano pobudka ...wrrrrrrrrrrrr.... wiertareczka po zebach i po mozgu ... i tak do tej pory z 15-minutowa przerwa na kawe o 10-tej ...
Za pol godz. zrobia sobie przerwe na zarcie, to bedzie troche spokoju... a potem ide do pracy, wiec reszta mnie ominie ...
Syn spi przy scianie do lazienki ... nie wiem, jak on to wytrzymuje, ale na razie sie nie odzywa ... big_smile:D:D

U mnie zapowiada sie calkiem pogodny dzien... wg prognoz nadchodza cieple, sloneczne dni ... smile:):)
W mieszkaniu jest 21 st.C bez ogrzewania, wiec calkiem milo ... gdyby nie to wrrrrrrrrrrrrrr .... brrrrrrrrrr ... big_smile:D:D

Zycze Wam, Dziewczynki,  pogodnego i radosnego dnia.... wpadne jeszcze do Was wieczorkiem... no to do potem ... smile:):)

http://img526.imageshack.us/img526/6019/milego20dnia1.jpg

6,877 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-06-01 14:54:26)

[  _  to nie moje  ogloszenie  _

http://img1.vpx.pl/up/20100601/text45.gif

Żyjemy w czasach, w którym dziewictwo przestało być wartością. Młode dziewczyny chcą się go jak najszybciej pozbyć, a skoro tak to dlaczego jeszcze na tym nie zarobić.

Na świecie coraz więcej dziewczyn sprzedaje dziewictwo. Okazuje się, że na tym towarze można bardzo dobrze zarobić.

Alina Percea z Rumuni dostała 10 tysięcy euro, podobnie jak Rosie Reid osiemnastoletnia studentka z Wielkiej Brytanii. Dwudziestodwuletnia Natalie Dylan z USA sprzedała się za prawie cztery miliony dolarów (około 3 miliony euro). Wszystkie trzy zdobyły ogromną popularność. Zaczęto zapraszać je do programów telewizyjnych, a media ku ich uciesze zrobiły z nich celebrytki.

Tyle doniesienie prasowe  a Wy  netki co sądzicie o tym ??

6,878

Witajcie Dziewczynki:-)

He, he NIU7NIA   ja już myślałam że to Ty jeszcze dziewica jesteś? No cóż ja powiem tylko jedno, że dziś na wszystkim już można zarobić..... ale jakoś to do mnie nie przemawia, sprzedawanie siebie?.............

O JOVITKA - szczęśliwa synek dojechał z przygodami :-) ale dobrze że dotarł...............

JAGÓDKO -  ja miałam nie przespana noc! Przewracałam się z boku na bok , i tak do rana myśli kłębiły mi sie po głowie, same czarne jakieś!  Więc jestem zmęczona i nie mam humoru,  bo pogoda bez zmian taka jak wczoraj.

Coś nie wiedziałam Morawki  i Schiz! Gdzie to dziewuszki są?.........

Obchodzą Dzień dziecka?......

http://img263.imageshack.us/img263/3978/wgtutosherry500.jpg

6,879

Szok ?????? przecirz w czasach naszej wczesnej mlodości dziwictwo   bylo niezaprzeczlnym dowodem na  "czystość ""
. Od kobiet oczekiwano dziewictwa do chwili zawarcia małżeństwa, podczas gdy mężczyzn wręcz zachęcano do gromadzenia wielu doświadczeń seksualnych.Dziewictwo bylo niewątpliwie wartością samą w sobie - szczycono sie  posiadaniem  blony dzioewiczej czyli  hymenu/  po łacinie /
A dzisiaj ??  dzisiaj kupczy sie  czyms co jest  jednoirazowe , niepowtarzalne .
Dzisiejsze dziewczyny  / zapewne nie wszzsytkie /chcą  jak najszybciej pozbyc sie "balastu" i dołączyc do  grupy doświadczonych juz kolezanek .

Z drugiej strony wielu nastolatków, chłopców i dziewcząt, odczuwa ogromny nacisk ze strony rówieśników, wzywających do podjęcia aktywności seksualnej. Seks wydaje się być wszechobecny w telewizji, w kinie, na wideoklipach i w czasopismach. Nic więc dziwnego, że wielu młodych ludzi czuje pilną potrzebę odbycia pierwszego stosunku, a niektórzy z nich są wręcz zakłopotani swoim dziewictwem.

"o tempora o mores"   jak mawiał Cyceron

http://img1.vpx.pl/up/20100601/06_76.gif

6,880 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-06-01 20:11:25)

No HEY popołudniowo - Alicjo - byłam rano a jakże - rano jka wstaję to chlipię kawkę z Wami - Netkami
musiałam dostać kopa do roboty - bo przed lekarzem - postawiłam ryż - zrobiłam potrawkę - wolę sobie przygotować ,bo różnie jest u lekarza ,czasami długo się czeka - dzisiaj krótko - przeważnie tam siedzi się i każdy patrzy na siebie - dzisiaj wziełam sobie "szycie" - nawet nie wyciągłam - bo jedna starsza babka opowiadała ciekawostki ze swojego życia - mieszka całe życie na Brzezince - niedaleko głównej bramy- jedna pacjentka pytała jej się czy się boi tam mieszkać - pani co ja widziałam po wojnie- zaczęła gadkę- jak zaraz po wyzwoleniu miała 11 lat - byli wysiedleni do Brzeszcz - z tamtąd jako ciekawe dzieciaki,chodzili do Birkenau  torami - oglądać pozostałości- opowiadała o leżących trupach,kawałkach ciał ,o stosach niedopalonych ciał - o plątających się szczurach wielkości  40 cm
Potem Ruscy zabronili wchodzić- wg niej baraki murowane co są na ekspozycji - to tylko mała część - opowiadała jeszcze o wiekszych ilościach baraków drewnianych - które za flaszkę szły potem na budowy............starszne  -
Duduś to już wiesz gdzie mieszkam : w Oświęcimiu

do potem

6,881

Alicjo 005
hii  jasne że jestem dzewicą   ...........wdowią   hiiiiiiii
a moze zbiłabym  na tym MAJATEK    ?????
MIAŁABYM DUZO KASY , ZAPROSIŁABYM WAS  WSZYSTYKIE DO SIEBIE I BALOWAŁYBYŚCIUE DLUGO I SZCZĘSLIWIE 
                           amen -koniec marzeń
                           zostaje szara okrutna rzeczywistość
Miejscie sie  neteczki    - ide co.s skubnąc na ząb   ale pózniej będe
http://img1.vpx.pl/up/20100601/ju67.gif

usiłuję  dopatrzyc się piękna ??, romatyzmu ??  w  padającym deszcu ale za zadne skarby nic nie potrafię  wykrzesać  poza ........reumatyzmem    w stawach  buuuuul konkretnie w lewym kolanie  buuuuuu

6,882

niu7nia napisał/a:

[http://img1.vpx.pl/up/20100601/text87.gif
dzieki za  odpowiedz w  sprawie zachowania kolejności postów .,
Wiem ze taka sytuacja jest nie tylko na moim profilu  - inne uzytkowniczki  także sygnlizowały  o tym  .
Np, pisząc 3 posty osobno  jest  ciągle  taka sam liczba zamiast  zmieniac sie narastająco .
Dzieki za  natychmiastową reakcje - ja także bardzo serdecznie pozdrawiam .
                              http://img1.vpx.pl/up/20100601/text79.gif

Okay dziewczyny, skoro jest tu więcej takich osób no to zbadajmy tę sprawę smile Nie lubie jak mi na forum coś nie działa smile Kto ma problem - zgłaszać się proszę.  Niu7nia masz teraz 624 posty, wiec jak napiszesz kolejny post powinno być 625, no to napisz coś jak wejdziesz i zobaczymy co tu się dzieje i czemu u Was. Pozdrowionka

6,883

NIU7NIA - jak najbardziej jestem za  Twoim pomysłem, hi hi . Może zbijemy na tobie majątek?....    lol

Do p. administrator-  to właśnie niu7nia napisała drugiego posta 3 minuty później i dalej jest 624

Przepraszam Cię SCHIZ - gdzieś mi umknęłaś jak czytałam inne posty he,he  lol
Straszne to co opowiadasz o tych szczurach i kawałkach ludzkich........

Dziewczyny musimy  koniecznie poprawić sobie czymś nastrój , bo robi się wisielczy i taka pogoda!!!

Ja prawie zasypiam przed kompem..........hrrrrrrrrrrrr   lol   lol   lol  http://img375.imageshack.us/img375/8451/froglol.png

6,884

Witaj  Vausti
fajnie że w tak sympatyczny sposób zareagowałaś na moje zdanie o  "niemrawych "  postach ,
Jasne najlepiej sprawdzic na zywym organizmie czyli jak teraz klikne  w postra co się  bedzie działo .
A swoja drogą  gratuluję takiej ilości postów  .
Nsze niektore neteki gonią Cię   , Uważaj  .  hiiiii
Pozdrowienia z gór .
http://img1.vpx.pl/up/20100601/yczeniatoastze584.jpg

6,885

Alicjo - musimy  koniecznie opracowac wspólnie  strategie  kolejnych etapów zbijania TEGO   majątku  hiiiiiiii
A na poprawę nastroju dla Ciebie oraz naszych wspanialych  net - babeczek  p r o p o n u j ę
http://img1.vpx.pl/up/20100601/bmbbm98.jpg
- przeciez pogoda jest barowo- łózkowa  .
    n i e p r a w d a z  ???????
http://img1.vpx.pl/up/20100601/0netanckhi642.gif

6,886

VAUSTI
róznica czasowa miedzy postami  18.35
  jest 626  postów
godzina  18.42  jest  równiez 626 postów 
to wszystko przez deszcz  buuuuuuuuuuuuuuuuu

6,887

niu7nia napisał/a:

Alicjo - musimy  koniecznie opracowac wspólnie  strategie  kolejnych etapów zbijania TEGO   majątku  hiiiiiiii
A na poprawę nastroju dla Ciebie oraz naszych wspanialych  net - babeczek  p r o p o n u j ę
http://img1.vpx.pl/up/20100601/bmbbm98.jpg
- przeciez pogoda jest barowo- łózkowa  .
    n i e p r a w d a z  ???????
http://img1.vpx.pl/up/20100601/0netanckhi642.gif

niu7nia staramy się czuwać smile Raz wychodzi lepiej raz gorzej smile Ale się staramy smile Wydaje mi się, że jednak posty naliczają Ci się prawidłowo - masz 627 i napisałaś 3 od mojego podliczenia ... więc choć z matmy nigdy nie brylowałam powinno się zgadzać smile?

Mhm jeżeli to taka drobna różnica czasowa  to jedynie chyba może być wina przepustowości serwera o którym Ci wspominałam ... A całkiem możliwe ,że gdzieś zalało jakąś serwerownię i stąd te problemy ... W każdym razie n ja jakby nie mogę tu nic pomóc niestety bo to nie nasz serwer przez który do nas wchodzisz sad W każdym razie na forum system działa i nalicza prawidłowo.

6,888

a teraz  wszystkie  3 moje ostatnie posty sa liczbą  627  ....co jest  G R A N E   .........

6,889

niu7nia napisał/a:

a teraz  wszystkie  3 moje ostatnie posty sa liczbą  627  ....co jest  G R A N E   .........

Jest dobrze- policz spokojnie kochana, przed moim pierwszym postem u Was miałaś 624 i napisałaś 4 posty więc masz już 628

6,890

Vusti
miałabym jeszcze jedna prośbę   czy podpowiedz ??? co do oznakowan  liter /kurywa, tlusty druk . kolory / . czy nie mozna by wprowadzic na to forum  licznie uczęszczane  przez osoby w róznym wieku bardziej prostego oznakowania ???    Np ... po prawej stronie klawisze B
                                                                                    I
                                                                                    U
                                                                                    IMG
                                                                                    CODE
                                                                                     Quote
a na  dole  na tej samej stronie emotikony byloby wszystko na jednej stronie - bardziej dostepne i przejrzyste .
To na tyle .

---------------------------------------------------------------------------------
Oki, zapytam naszego programistę czy da radę coś z tym zrobić. Dzięki za tę uwagę - to bardzo cenne. Pozdrawiam
Vausti

Posty [ 6,826 do 6,890 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 104 105 106 107 108 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024