ladyred- ja mam tylko w domu " Pielgrzyma " często powracam po nią , wspaniale pisze o życiu ......
6,761 2010-05-27 17:47:34
6,762 2010-05-27 17:48:55
A chciałam Ci powiedziec że juz umiesciłam Twój avatarek na każdym serduszku jakie zrobiłam , czekam na następne dziewczyny!
6,763 2010-05-27 17:58:56
JOVITO- bądź tak dobra i odezwij się do mnie na pocztę bo bez adresu nie mogę przesłać tych plików.....
![]()
6,764 2010-05-27 18:04:40
Ale ze mnie głupol , hi, hi! Juz Ci wysłałam JOVITKO!
6,765 2010-05-27 18:06:00
Trzeab by obudzic tego śpiocha ladyred, co to za spanie w dzien!!!! Halo! Wstawaj!
![]()
6,766 2010-05-27 18:08:23
I co myślisz JOVITKO o tym nocnym tle?........... może poszukac cos innego jeszcze , jakos to nie bardzo mi sie widzi. ![]()
6,767 2010-05-27 18:16:09
Alicjo, wszystkie sa przepiekne, na kazda okazje... kazdy ze zdecydowanym kolorytem ... Jestem pelna zachwytu i podziwu dla Twojego kunsztu graficznego ...
:):)
6,768 2010-05-27 18:18:18
Hi, hi no coś Ty nie zawstydzaj mnie! Ale bardzo Ci dziękuję i cieszę sie że bedziesz miała w czym wybrac w zalezności od dnia! myslałam jeszcze zrobić w deszczu ! Co mówisz?......
![]()
6,769 2010-05-27 18:29:19
Jestem cala za !!! uwielbiam miec wybor ... i to jeszcze wsrod takich cudeniek ... co za RAJ!!! ...
:D:D
6,770 2010-05-27 18:33:03
Hi , to świetnie w takim razie wysle Ci jeszcze pare moich prezencików FOR YOU!
6,771 2010-05-27 19:34:39
JOVITO - NAPISZ CZY WSZYSTKO DOSZŁO
![]()
6,772 2010-05-27 19:39:34
ha ha ha ;D Alicjo , dokladnie sie obudzilam o 18.06 jak napisalas swojego posta o budzeniu ,,spiocha,,
:D:D - czary mary ????? ;D Alicja z krainy czarow ?????
ALICJO z jaka pasja robisz te swoja grafike , az bije energia z postow.
nie ma nic piekniejszego jak sie robi to co sie lubi....
- mialam w swoim zyciu kilka takich chwil / czyli lat / ze to czym sie zajmowalam robilam z takim wielkim sercem jak ALICJA....
-witam nowa kolezanke i czuj sie dobrze , ja tez nie dawno dolaczylam i ,, wsiaknelam,,
6,773 2010-05-27 19:44:10 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-27 19:49:17)
Pokażcie dziewczynki te piękności Alicji.
Ja się uporałam z kasperskim.Ale matoł ze mnie. Odkleiłam nalepkę i wpisywałam ten numer jako klucz. I ciagle mi wyskakiwało ,że klucz zły. Myslałam,że mi jakiś oszukany sprzedali.Aż wreszcie mnie oświeciło. Przeczytałam słowo po słowie a to był tylko jakiś numer licencji i trzeba go było zarejestrować i dopiero na poczte mi przysłali klucz. A już sie naklełam w duchu na sprzedawcę i jutro miałam odwieżć im ten program.
Ot ciemnota,ale na błędach sie człowiek uczy. Już mam przedłużony o 180 dni plus jeszcze o te dnie z testowego programu. Uff aż odsapnełam.
Czy mi się wydaje czy dzisiaj Morawy nie było? Chyba syna żegna jeśli się nie mylę .tylko nie wiem czy dzisiaj miał odjeżdżać czy coś przeoczyłam?
Alicjo ja też chcę te FOR YOU tylko najpierw muszę się nauczyć wklejać obrazki. Już wirusów się nie boję bo mnie legalnie kupiony program strzeże. I w razie czego mam do kogo interweniować.
6,774 2010-05-27 19:56:38 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-27 20:08:02)
Nie, Jagodko ... mial odjechac w sobote ...
a moj przyjezdza w poniedzialek ...
Alicjo... wszystko doszlo, dzieki, dzieki, dzieki ... ![]()
Bede Wam, Dziewczynki, pokazywac te cudenka Alicji po trochu ... z roznych okazji ... Ogladajac je poczulam, ze zaczelam sie zarazac ...
:D:D w sama pore, bo przyjezdza syn to sie bedzie mna opiekowal w tym poczatkowym stadium tej wspanialej "infekcji"...:D:D:D nie wiem tylko, czy starczy mi talentu, ale mam zamiar sprobowac ... tak mnie te cacuszka rozochocily ...
Alicjo ... jestes Wielka !!!
mam nadzieje, ze wolno mi pokazac te piekne kociaki, a co do reszty ... cierpliwosci, drogie Neteczki - dalszy ciag obrazkow na pewno nastapi ...:D:D:D

6,775 2010-05-27 20:02:51
DZIEWCZYNY - ja tylko u Was tak tu pływam wśród innych graficzek jestem cienka he, he
ale miło mi że podoba Wam się to co robię..... Nie wiedziałam że będziecie chciały ogladac te moje zabawy hi, hi
wysłałam wszystko JOVICIE Ups i sie narobiło hi,hi
JAGÓDKO - aleś mnie rozbawiła , dobrze Tobie tez wyśle te FOR YOU hi, hi
![]()
LADYRED- no to chyba tak intensywnie myslałam jak przerabiałam i wklejałam Cię na serducha , bo tylko Twój avatarek był ostatni. Inne dziewczyny nie robią i dawno tez ich tu nie było.Ciekawe co się z nimi dzieje?...... Zobaczcie , niby wirtualnie się tu spotykamy , bajdurzymy a jednak się myśli o tym ze kogos dawno nie było! Ja osobiście bardzo wciagnełam sie w kafejkę i ciesze się że Wszystkie jesteście takie po prostu swojskie
Uch, ale sie napisałam........... ![]()
6,776 2010-05-27 20:22:39
No HEY !!!! dziewczynki - co tam ładnego Alicja stworzyła??????????
u mnie dzisiaj był ładny cieplutki dzień - w mieszkaniu nadal mam zimno.....
dzisiaj 2 rzeczy mnie zadziwiły
- rano będąc w przychodni- ostatnia pacjentka to była pewna pani dr.psychiatra - zaskoczona byłam tym......że czekała grzecznie na swoją kolejkę...............ludzie- Ona nie weszła poza kolejnością !!!!!!.......jestem w szoku,tylko miłym cha,cha
- szłam pod słońce oślepiające,prawdę mówiąc nie patrzyłam na chodnik przed siebie - po chwili zauważyłam swoją dawną koleżankę,szła z Matką i siostrą - było widać,ze mnie przyuważyła,lecz odwróciła głowę...............widuję ją 2 razy do roku ,bo mieszka gdzieś pod francuską w Niemczech.................tak to się ludzie zmieniają,jak im trochę lepiej...........żenua!!!!
Witam - nową dziewczynkę Dziunia 
6,777 2010-05-27 20:32:26
JOVITO- masz na wszystko pozwolenie co bede to kisić na kompie niech sobie lata po necie he, he!
No to zupełny szok Schiz że pani doktor grzecznie stała w kolejce........ no i bardzo dobrze.....a co do kolezanki no to chyba kiedys słoma z butów jej wystawała a teraz wielka /pani/! mmmmmmm bardzo nie ładnie......
6,778 2010-05-27 20:41:31 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-27 20:43:47)
Kociaki przepiękne Alu.To trzeba mieć też wyobrażnię i talent żeby tak tworzyć,już nie wspomnę o umiejetnościach.
Schiz to co piszesz w moim terenie jest nie do pomyślenia jeszcze. Widać wschód długo musi gonić zachód i południe. Zresztą ja skadś to znam.
No a teraz nauczcie mnie jak przesyłać chociaż te cudeńka. I skad bierzecie obrazki? Jak się nauczyłam ze zdjęciami to może i to pojmę? Czy to trudniejsze?
6,779 2010-05-27 20:41:46
witaj schiz - ![]()
Jagoda - usmialam sie na twoje poczynania z MR. kasperskim
- tez tak mam , ale najwazniejsze ze sobie poradzilas ....:D - moj znajomy do tej pory sie ze mnie smieje - zadzwonilam do niego i pytam
- jak sie robi malpe @ - on o malo nie spadl z krzesla a teraz czesto mi demonstruje ,, jak sie robi malpe,,
lacznie z odglosami
:D:D i jest wesolo......:D
6,780 2010-05-27 20:46:06 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-27 20:50:10)
Ladyred no widzisz jak na stare lata babie się chce nowinek./to piszę o sobie/.
Ale najgorsze ,że to wszystko takie proste a się nie wie.
Lecę się pozamykać bo już ciemno się robi.
6,781 2010-05-27 20:49:08
Jagodo to dla Ciebie tak tu na forum!

6,782 2010-05-27 20:51:22
PIĘKNE DZIĘKUJĘ
6,783 2010-05-27 20:51:25
Spadam Myszki do wyrka!!!! 
tak-bywa z niektórymi ludźmi - dla mnie jest to żałosne,takie wywyższanie się - w tamtym roku spotkałam ja 2 razy- normalnie ze mną rozmawiała - miała wpaść na pogaduchy do mnie...............tylko czasu jej brakło.......... a tam!!!mam to gdzieś .....
sztywnieję powolutku - no to do jutra Pa!!!!
6,784 2010-05-27 20:53:14
I już pójdę sobie bo napracowałam sie hi,hi Śpijcie grzecznie , i do jutra dziewczynki. Mam nadzieje że JOVITA zamknie kafejkę.....

6,785 2010-05-27 21:03:03
Schiz a co do tej koleżanki to dziwny jest ten świat. Ja bym się tym nie przejmowała bo kultury u niej zero.
Już poszłyście odpoczywać? To ja też jeszcze pobuszuję z pół godzinki i do wyrka. Dobranoc .
6,786 2010-05-27 21:03:08 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-27 21:10:25)
Jagodko, Ladyred ... ja tez tak mam... moj syn zawsze przgotowuje specjalna wersje wykladu dla mniej rozwinietych osobnikow (niekumatych) czyli dla mnie ...
:D:D tylko w tej specjalnej wersji jestem w stanie cos pojac ... i tak uwazam to za sukces ...
:D
no i mam dodatkowe utrudnienie przez 3 rozne jezyki ... ![]()
Na kursie mam 3 czy 4 babki po szescdziesiatce ... na nauke nigdy nie jest za pozno ... to utrzymuje nas mlodo ...:D:D:D
To prawda, Baska... na kolezanke najlepiej machnac reka ... ludzie sie zmieniaja ... chociaz zeby nawet nie pozdrowic, to rzeczywiscie nie najlepiej o niej swiadczy...ale ... moze sie bala, ze bedziesz cos od niej chciala albo po prostu nie ma sie czym pochwalic, bo "kariery" nie zrobila ...
6,787 2010-05-27 21:55:02
Hallo !!! Dziewczynki !!! Gdzie sie podziewacie !!!
Nasza Alicja ma prawo odpoczywac, bo odwalila dla nas straaaaaaasznie wielki kawal wspanialej roboty ... Baska zmarzla, wiec grzeje sie pod kolderka ... ![]()
a reszta co robi ??? ![]()
6,788 2010-05-27 22:29:55
pozdrawiam ,jestem troszke zmeczona ,ale poczytalam ,wszystkie macie racje ,ale bronicie tego forum bardzo dobrze ,wreszcie bedziemy wszystkie razem ,i utrzymamy nasze pogaduszki ,syn jest zemna ,dzisiaj bylismy w miescie ,troszke zakupow ,ludzie make wykupuja ,cukier u nas w biedronce ,tyle nieszczesc ile ludzie stracili ,poprostu niektorzy zostali bez dobytku ,na ktory pracowali cale zycie ,wiec to co my mamy ze tam wszedl jakis facet ,zadna nic nie pisze na ten temat ,czy u was wszystko porzadku ,to dobrze.trzymajcie sie cieplutko kolorowych snow .
6,789 2010-05-27 23:19:30
Ja przygotowuje ubrania na wyjazd - oj mowie wam - masakra - za duzo mam tego...:D
musi byc ostra selekcja... brrr nie lubie pakowania....w niedziele mam wylot i cale 2 tyg. laby a po powrocie mam jeszcze tydzien wolnego aby sie spokojnie przestawic na prace... - ciesze sie ...:D
6,790 2010-05-27 23:28:29 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-27 23:36:17)
Ladyred ... no to sie fajnie wygrzejesz ... tylko nie przesadzaj ze sloncem ...
:D:D no i narob fotek ... czekamy na wrazenia ...
A z pakowaniem to mam zawsze ten sam problem ... moj bagaz podlega przynajmniej 3-stopniowej selekcji... To, co rzeczywiscie zabieram jest z gora polowa tego, co zamierzalam zabrac na poczatku...
:D:D ach, te kobiety ...:D:D
Morawko... nareszcie pokazalas sie ...
:):) wiem, ze masz teraz synusia, wiec nie masz za wiele czasu ... ciesz sie nim, bo przeciez w sobote wyjezdza ... a moj w poniedzialek przylatuje ... Mam nadzieje, ze tym razem nic mu nie przeszkodzi ... na razie wulkan jest spokojny ...
:)
6,791 2010-05-28 00:00:44
Cos wczesnie sie dzis pochowalyscie, Dziewczynki ...
czas wiec zamknac goscinne podwoje ...

Spijcie dobrze, Dziewczynki...
kolorowych snow Wam zycze ... i do j u t r a ...

6,792 2010-05-28 08:16:35
Witam weekendowo - wszystkie Myszki!!!!!!!!!!!!!
Ja już po badaniu - chlipię kawkę - chciałam iść na badania tak naprawdę na czczo - ostatnio miałam wyniki straszne - bo zawsze szłam po kawce,na sam koniec,aby nie stać w kolejce - kiedyś na początku jeździłam do Cieszyna - do poradni medycyny neuklarnej (tarczyca) - tam nie miało znaczenia czy coś jadłam czy piłam..........
kurcze co do tej koleżanki - to może nie dopisałam tego,że ona nie szła w moim kierunku- tylko z 50 m przede mną - ale i tak jej nie tłumaczy ,bo wiem,że mnie zauważyła.........
Ladyred - ale masz fajowo -że sobie fruniesz na wakacje...........
Morawa cieszy się swoim synciem !!!Tak ma być!!! a Jovita dopiero przed wizytą syncia -

dzisiaj zapowiada się piękny letni dzień - no, dzisiaj to pojeżdżę na rowerku - musowo
piszcie dziewczynki...................do potem
:P:P
6,793 2010-05-28 08:49:03
Ja też Was Witam Serdecznie. Ale u mnie 14 stopni ,to gdzie to ciepło Schiz? Chmurzy się i wiatr. Chyba ciepło do Ciebie poszło.
Pieski nakarmione a teraz lecę na fermę hihi.
Avatar super Alicjo.Teraz każdy wie kiedy noc a kiedy dzień. Co to znaczy 2 głowy to nie jedna. Jovitka dobrze pomyślała.
Ladyred zazdroszczę Ci wypoczynku i słońca. Ale wypoczywaj bo Ci się należy. Pozdrawiam i miłego dnia.
6,794 2010-05-28 09:11:22
Czesc sloneczka.ja tez zaczelam dzis pracowity dzien.Karolke zaprowadzilam do przewozu .poszlam do apteki po syrop //kupilam dwa od razu//musze upiec ciasto do szkoly na PIKNIK .na jutro.wczoraj bylam w BCKu na wystepach na dzien dziecka.pozniej zalatwialysmy wedliny i ciasto na Piknik //nic z tego nie wyszlo//wiec musze upiec jak zwykle.jest dzis piekny sloneczny dzien ciekawa jestem czy wytrzyma caly dzien.DZIUNIA.witajw naszym klubie.wczoraj siedzialam na kompie ale tak polecialyscie do przodu ,,,,,,,,,MIALAM DUZO CZYTANIA,,,,,,,,ze nie mialam sily pozniej nic napisac.chcialabym sie wynies z domu ,tylko nie mam gdzie .nie moge juz.nie wiem co zrobie ale cos musze .za tydzien jade na ZIELONA SZKOLE ALE TYLKO NA TYDZIEN .musze wytrzymac. Wogule to nie wiem co pisac mam chaos w glowie w piersiach mi rzezi.iestem spocona jak mysz.glowa mi peka z bolu.NAJCHETNIEJ BYM POSZLA DO LOZKA. Nie przejmujcie sie mna ja sie musze wygadac a ze nie chce gadac w sasiedztwie To musze wam .WIEM ZE MNIE ZROZUMIECIE.
6,795 2010-05-28 09:18:18
Witajcie Dziewczynki w ten piatkowy poranek ...
:):) U mnie zapowiada sie kolejny pogodny dzien z temp. ok. 17 st.C ... ![]()
Widze, ze nasza Baska juz sie krzata w kafejce ... herbatka czeka juz na stole, a kawka pewnie sie parzy ...:):)
Nie wiem, co mi sie dzis stalo... Przez prawie caly tydzien nie dosypialam i zamierzalam wlasnie pospac do syta ... no i pospalam ... krotko, ale widac bardzo intensywnie, bo obudzilam sie skoro swit rzeska i calkowicie wyspana ...nawet nie chcialo mi sie troche polezec ...:D:D:D
Baska... to strasznie wczesnie mialas te badania ... jest nadzieja, ze tym razem wyniki beda lepsze, bez kawusi ...
A co do kolezanki, to moze Cie jednak nie zauwazyla ... Ja ide zwykle zajeta swoimi myslami i niewiele widze, chociaz niby patrze ...:D:D
Czasem udaje mi sie nie zauwazyc kogos, kto mija mnie na pustej ulicy i niemal sie o mnie ociera ... Wiesz... jesli ona wpadla na krotko, ma na pewno sporo spraw do zalatwienia, zakupy... glowa nabita setkami mysli ... to moze... nie podsumowuj jej zbyt szybko ... Jezeli do tej pory zachowywala sie normalnie, to mysle, ze nie zmienilaby sie az tak szybko ... Ja dalabym jej jeszcze szanse ... bo sprawy nie zawsze wygladaja tak, jak nam sie wydaje ... wiem to z wlasnego doswiadczenia ...
:D:D Na ulicy jestem zwykle slepa i glucha i mam to od dziecka, a nie odkad mieszkam w Holandii ... wiec moze jeszcze zaczekaj z ocena i poobserwuj jej zachowanie dalej...
No to zaczynamy, Dziewczynki, nowy piekny dzien... piszcie !!! ...
Dzisiaj postanowilam sie obijac ... zrobie tylko ze dwie rundki po osiedlu i bede ... myslectzn. opracowywac program pobytu synusia i czekajace mnie w zwiazku z tym zadania ... ![]()
Uzgodnilam ze znajomym wyjazd do Niemiec w przyszla srode, a tymczasem kolezanka bedzie ekstra pracowac po poludniu (bingo), wiec musze przelozyc ... we wtorek ja pracuje po poludniu, a w czwartek... nie wiem, czy znajomy bedzie mial czas...
Witaj Jagodko... Ty to masz co robic ...tyle geb (pyskow i dziobow) do wykarmienia ...
O, wiedze, ze Dudus tez juz jest, witaj ...
:):) zaraz cos do Ciebie napisze, ale najpierw wysle ten powitalny post, bo plodze go juz 40 min.

6,796 2010-05-28 09:21:30
pozdrawiam dziewczynki ,pogoda pochmurna ,zaraz bedzie padalo hi hi
6,797 2010-05-28 09:45:52
JOVITKO bardzo Cię proszę zdradz mi gdzie wchodzisz jak wstawiasz te nasze razem awatorki są super ,a u nas też słoneczko i ciepło myslę że pojadę troszkę się opalać a potem rowerek bo trzeba dojsc do formy ,dzis mam dzień tylko dla siebie mój pojechał do swojej siostry ,jest samotna i trzeba jej coś zawsze naprawić ,no to nawet obiadu nie robię pa 
6,798 2010-05-28 09:53:20
Dudus ... "uzywaj" sobie, ile chcesz... bedzie Ci lzej i o to przeciez chodzi ...
:) pewnie, ze zrozumiemy ...
Mialam Ci juz dawno to napisac, ale czekalam do Dnia Matki, tymczasem w ten dzien zawrocil nam glowe pewien spragniony flirtow ojciec ...
:D a temat jest powazny, wiec nie chcialam, zeby w tym zamieszaniu przeszedl niezauwazony ...
Otoz, Dudus... chcialam Ci powiedziec, ze swoja matczyna postawa wobec Karolki strasznie mi zaimponowalas... Piszesz o niej z takim ogromnym cieplem... z prawdziwa, bezwarunkowa miloscia i nie padlo z Twoich ust najmniejsze slowo skargi, chociaz wychowanie Jej jest o cale niebo trudniejsze, niz zdrowego dziecka ... Szczerze Cie za to podziwiam i bardzo cenie ...
Nie wiem, czy bym podolala ... Jestes WSPANIALA MATKA !!! i zaslugujesz na medal ... Niech Bog da Ci sily i duzo radosci
Przyjmij ten kafejkowy bukiet, przeznaczony na wyjatkowe okazje ... bo z pewnoscia inne Dziewczynki sa tego samego zdania, co ja ...

i jeszcze ode mnie czekoladki ... dla Ciebie i Karolci ...

6,799 2010-05-28 09:56:38 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-28 10:18:13)
Gizelko... nasze wspolne avatorki mam od ich super zdolnej autorki Alicji ...:):) ale mozesz sobie je zapisac z moich postow i tez bedziesz miala w swoich obrazach ...
Dudus ... jezeli nie ma zadnej mozliwosci, abys spelnila swoje pragnienie (odejscie z domu) to znaczy, ze musisz wytrwac... To tez kiedys minie ... Rozne zyciowe decyzje, nawet te ryzykowne podejmuje sie latwiej, gdy czlowiek jest odpowiedzialny tylko za siebie ... ale Ty masz Karolke i kazda zmiana Twojego zycia, jest rowniez zmiana w Jej zyciu ... Dla niej bardzo wazne jest poczucie bezpieczenstwa ... dlatego kazda decyzje musisz bardzo dobrze przemyslec... Doskonale rozumiem, ze jest Ci strasznie ciezko ... nie wiem, czy dalabym sobie rade w podobnej sytuacji, ale kazdy dostaje tyle, ile zdola uniesc ... Wytrzymasz ... Wspieram Cie calym sercem ... Buziaczki ...:):):)

6,800 2010-05-28 10:34:42
Hejka Dziewczynki!
Dziś zaświeciło u mnie słoneczko! Ale po południu już zapowiadają burze, buuuuuuu!
Ladyred- gdzie Ty jedziesz? Bo ja coś chyba nie doczytałam..... Gdzieś na wakacje? to masz super , tez bym chciała gdzieś wygrzać sie na słoneczku i ciepłym piasku:-))) Zazdroszczę Ci!......
Duduś099- współczuję Ci kochana z tym przeziębieniem , czemu nie idziesz do lekarza?Może jakiś antybiotyk by Ci przepisał?..... Przecież Ty musisz dbać dziewczyno o siebie bo dzieciom jesteś potrzebna!!!!
Jovito- chyba odsypiasz bo wczoraj ostatnia wyszłaś z kafejki :-)))
schiz- widzę że lubisz rower tak jak ja , tez lubię śmigać jak jest taka pogoda ładna:-)))
Morawko- coś mało piszesz , chyba słaba jesteś jeszcze.......... albo synek zabiera Ci tak dużo czasu? :-))
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY!!!!!!

6,801 2010-05-28 10:41:25
No tak , jak pisałam post to nie było jeszcze Was tyle , a jak wysłałam to się zaktualizował :-)) więc moje pytania dostały już odpowiedź! Hi , tak to bywa z tym netem .......
6,802 2010-05-28 10:47:23
Ale ładnie Jovitko napisałaś Ty mądra "babeczko" :-)))
6,803 2010-05-28 10:47:59
Oj, tak bywa Alicjo... dzisiaj Cie widac zaskoczylam ...i sama siebe tez ...
:D:D U mnie tez jest pieknie, wiec teraz robie przerwe na oblatywanie osiedla ... trzeba sie troche dotlenic i stracic energie ... wyprowadzam sie na wybieg, tak jak w zeszlym roku mojego pieska ...
:D:D pieskowi dawalam sie wybiegac, zeby w domu nie rozrabial, a sobie, zeby nie tyc ... i nie zastygnac w pozycji siedzacej przed kompem ...
6,804 2010-05-28 11:31:19
A to moje kociska...............

Nie mam pieska , choć też bardzo je lubie....
6,805 2010-05-28 11:32:33 Ostatnio edytowany przez Alicja05 (2010-05-28 11:32:51)
Kocurek sie schował , sama nie wiem gdzie?.......... Hi, hi:-)))
6,806 2010-05-28 12:50:34
Kocurek jest madry i wie, ze jako mezczyzna powinien byc tylko tlem dla kobiety, a nie pchac sie na pierwszy plan ...
Mialam tez przez jakis czas Kicie ... dachowca podobnego do Twojej Luny, tylko miala troche ciemniejsze pregi i mniej bialego ... Byla bardzo madra ... w swoim zachowaniu miala duzo z psa, bo chciala mi sie przypodobac ...
6,807 2010-05-28 14:13:06 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-05-28 14:42:27)
Cześć dziewczynki!
Może zacznę od mojego przepisu dla Alicji na zupę...Gotuję przeważnie na kostkach schabowych lyb
kawałku żeberka. Potem na patelni rumienię cebulkę + marchewkę + ziemniaki pokrojone + listek laurowy + ziele( march i pietr, scieram na grubej tarce). Wrzucam do garnka. Po ugotowaniu warzyw
kroje drobniutko szczaw i dodaję .Na koniec zabielam łyżką śmietany.
Koniecznie z jakiem na twardo.
Pisałąm kiedyś , że spotkała mnie podobna sutuacja jak schiz; ktoś, kogo b dobrze znałam ,udał , że mnie widzi.
Powiem Wam jednak ,że nie zawsze powinniśmy mieć im to za złe. Gdyby oni mieli okazję sie wytłumaczyć , może zdziwiłybyśmy jakie były powody takiego zachowania.
Obawiają się pytan. roznie przeciez sie układa nie wszyscy zarabiaja krocie czy robia kariery.
A czasem po prostu nie maja ochoty odnawiac znajomości.
Coś mi sie przypomniało...czytałam kiedyś o takim eksperymencie amerykańskich ( nie pamiętam grupy zawodowej)powiedzmy socjologów
Chodziło o zachowania społeczne studentów podzielonych na dwie grupy wg statusu majątkowego czyli sttudentów z bogatych domów i biednych. Jak nietrudno sie domyślić, ci z pierwszej grupy unikali tych z drugiej i trzymali sie razem. Biedniejsi, za wszelką cenę szukali kontaktów z tymi bogatymi.
Wybrano studentów, gdyż sądzono , ze ich nie dotyczą "typowe zachowania" i oni nie dbaja o zachowanie granic.
Eksperymentatorzy tłumaczyli, że ci biedniejsi chcieli "uszczknąć " bogactwa , chociażby przez samo przebywanie z tymi zamożnymi,podczas, gdy ci drudzy nie mieli zamiaru się dzielić czymkolwiek, nawet swoim towarzystwem.
To chyba pozostałości z czasów pierwotnych, kiedy ludzie musieli zdobywać pożywienie i schronienie walcząc z przyrodą i ze sobą....
No bo własciwie czemu ci bogaci ok,10% posiadający 90% wszystkich bogactw , nie chcą się dzielic.
Temat chyba na czasie ....w obliczu zniszczeń po powodzi...
na razie:):)
Ala, fajne kocurki, ten wewnatrz to Pers? J a mam kotkę, obecnie nie reaguje prawie na wołąnie , zajęta jest przyjmowaniem zalotów:):) ona jedna a kotów kilka ale jest sterylizowana.( inaczej nie nadążałabym z wydawaniem przychówku , no i komu?)
" Pięgrzyma" też czytałam kilka miesięcy temu. Spodobałą mi się ta ksiazka, kiedy ja czytałam byłąm jak w transie. Czytałąm o rzeczach nowych dla mnie , tajemniczych, prawie magicznych. Tylko jakoś nie mogłąm sobie wyobrazić , że tacy" mistrzowie żyją sobie pośród innych i niczym sie nie wyróżniaja tak jak , Ten Włoch, przewodnik głownego bohatera( architekt dla innycha, dla wtajemniczonych Mistrz i Przewodnik)
No i kiedy tak idą przez Pireneje po Miecz, robią sobie przystanki i.... zapalaja papierosa. Tego to juz sobie wyobrazić nie mogłam ( mimo , że sama zapalę) Ale on był przeciez zaznajomiony z magią i miał Moc, ..i myślałam że tacy ludzie są wolni od nałogów...
6,808 2010-05-28 14:37:29
Vero dziękuję za przepis na pewno kiedyś ją zrobię...... Jeśli chodzi o koty to tak ta w koszyku to perska kotka.....Straszna męka z jej czesaniem i włosami, wszędzie ich pełno...........Ale ładnie wyglądają ........:-))
6,809 2010-05-28 16:53:52
6,810 2010-05-28 18:13:38
Vero... no to mamy takie samo zdanie na temat tej kolezanki Baski ...:) bo ja w swoim pierwszym poscie na ten temat tez napisalam, ze albo sie boi, ze Baska cos od niej bedzie chciala albo nie ma sie czym pochwalic ...
A z tym dobrobytem to gruba przesada ... to tylko taki mit ... Tak sie w Polsce utarlo, ze jak ktos zyje na Zachodzie to musi byl bogaty ... nic bardziej mylnego ...
:D:D Tu ludzie maja wyzsze dochody, ale i proporcjonalnie wyzsze wydatki ... Praktycznie jedyna roznica jest w pomocy panstwa, ze nie trzeba sie bac,, iz zostanie sie bez srodkow do zycia ... Tutaj praca fizyczna nie jest wysoko nagradzana, a w taki sposob zarabiaja na zycie cudzoziemcy ... Poza tym tu sie zyje bardzo skromnie ... ale za to bez stresu ...
A teraz o sprawach duchowych ...
Nie czytalam ksiazek Paulo Coelho, ale kilka lat temu czytalam w Nieznanym Swiecie albo w Czwartym Wymiarze o jakims mistrzu indyjskim, ktory stal podobno bardzo wysoko w rozwoju, a tez palil tyton, nie gardzil winem i co jakis czas chyba skusil sie nawet na kawalek pieczystego ...i twierdzil, ze to nie ma nic do duchowosci ... No, nie wiem ... osobiscie mam bardzo mieszane uczucia ... bo chodzi przeciez o podniesienie naszych wibracji, a wszelkie uzywki, mieso wlasnie je obnizaja ...
no i dochodzi sprawa samego uzaleznienia ... wysoko rozwiniety umysl ma byc niezalezny, wolny od jakichkolwiek przywiazan ... no... chyba, ze on palil nie dla przyjemnosci, ale nie byl uzalezniony ... tak tez mozna ... to pozostawalby problem jedynie brudow w ciele ...
oj ... musze na razie konczyc ... mam telefon ... bedzie dluzsza rozmowa ...
6,811 2010-05-28 18:51:23 Ostatnio edytowany przez ladyred (2010-05-28 18:54:57)
czesc dziewczynki
alescie sie rozpisaly.....ALICJO - kociaki przecudne - tez mialam sobie wziac jakiegos kocurka , ale pomyslalam - ze stad za czesto sie wyjezdza -
i co wtedy z kociakiem...?
Juz mialam kiedys zwierzyniec w domu to jak chcialam wyjechac z dziewczynkami na wakacje - to wszystko zawozilam do mamy , a byly to 2 papugi , chomiczek ,, miluchna ,, i pies ,, marley ,,:D:D:D
Tak sie zastanawiam teraz - jak ja to wszystko moglam ,,ogarnac,,
:D ha ha
- Wyjezdzam z corka na wakacje do Tunezji - na cale 2tyg. - to moj najdluzszy urlop...i wiem juz jaka ksiazke zabiore - ,, PIELGRZYM,,
-slonka tam nie zabraknie - wprost przeciwnie - wlasnie dobieram ubrania do klimatu....teraz ma tam byc do 30 stopni - wiec da sie wytrzymac...:D - chyba
VERO - tak ksiazka ma tyle przekazow , ze nawet po kilkakrotnym czytaniu odkrywa sie cos na nowo.....i chce sie po nia siegac.... pewnie to jest wlasnie ta magia PAULO COEHLO .....
pisalas , ze tacy ,,mistrzowie ,, zyja wsrod nas i sa zwyklymi ludzmi..... mysle , ze przez cale swoje zycie my tez napotykalysmy takich ,, mistrzow,, - w trudnych momentach zycia , gdy czlowiek stoi w miejscu na rozstaju drog i nie wie co zrobic , gdy sie boi , gdy czuje ze juz nie umie zyc i nie umie nic zmienic w swoim zyciu - mimo iz cierpi ... .... wtedy takim ,,mistrzem,, bedzie drugi czlowiek , ktorego wzruszy nasz los i zechce nam pomoc dobrym slowem,podsunie pomyslne rozwiazanie problemu lub zwyczajnie wyslucha . Doznalam tego kilkakrotnie w swoim zyciu .... i mam w sercu gleboka wdziecznosc dla tych osob i nic tego nie zmieni ...Smiem tu wskazac na Jovite , ktora bardzo reaguje na problemy innych ludzi , ma empatie i checi aby sie podzielic dobrym slowem , madrym slowem i do tego ma talent aby to wszystko pieknie napisac , zrozumiale i krzepiaco - a do tego wszystkiego jest skromna - nie wymadrza sie. Mysle , ze kazda z was spotkala w swoim zyciu takiego ,,mistrza,, lub spotka. Mysle tez , ze my tez moze kiedys dla kogos bylysmy takim ,,mistrzem,,.......
Ale mnie wzielo .... sorry dziewczyny...:D
6,812 2010-05-28 19:05:49 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-28 19:06:21)
Witam wieczorkiem Myszki
Alicjo - no Myszko brawo 200 post!!!!!!!!!!! dla Ciebie kwiatuszki

6,813 2010-05-28 19:24:37
6,814 2010-05-28 19:27:30 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-28 19:32:21)
co do tej mojej koleżanki - wczoraj przesłala mi pozdrowienia,przez inną koleżankę - wszystkie razem chodziłysmy do podstawówki,,,,,,,,.......... chyba jednak gryzło ją sumienie,bo wpadła do kantoru koleżanki - a zawsze omijała ten kantor?????
dzisiaj pojeździłam na rowerku - w słoneczku ciepełko - byłam w Pewexie - kupiłam sobie sweterek rozpinany,nówka
rano wpadłam w szał roboty - umyłam 6 okien - tak na szybcika - bo po tych deszczach okropnie były brudne szyby
no i tak mi zleciał dzień
piszecie o tych kocurkach - wszystkie są ładne - ja teraz mam okno otwarte - nademną sąsiadka ma 2 koty - jeden szary drugi ogniście ryżawy - one teraz wysiadują na parapecie - każdy kto idzie z małym dzieckiem to jest gadka :
zobacz jakie ładne kotki - ludzie przystają a dzieci maja radochę............kici,kici
:lol:
Alicjo jesteś czarodziejką bo tworzysz te cudeńka - fotki
6,815 2010-05-28 19:54:47 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-28 19:56:38)
Alicjo... przyjmij moje gratulacje z okazji 200-u postow !!! Ladnie Ci idzie ... tak trzymaj i... do nastepnej setki...

i Baska ma racje ... jestes czarodziejka ... absolutnie jestes !!!
6,816 2010-05-28 19:58:37 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-28 20:07:09)
Na liczby jakoś jestem spostrzegawcza - samochody znajomych poznaje po rejestracji a nie po marce samochodu
No i teraz zauważyłam Jovita - znowu święto 900 -tny post razy 6 = daje nam 5400 - no to jest ilość
kwiatuszki dla naszej felietonistki
a jeszcze Chyba Gizela i Lodyga jak się zalogują to będą miały okrągłe liczby - to ja za wczasu wklejam
cha,cha
z nadmiaru świętowania wkleiłam te same kwiatuszki co dla Alicji - już poprawiłam................a jeszcze nic nie "łykłam" cha,cha
6,817 2010-05-28 20:32:49
Dziewczynki Wszystkim Wam serdecznie dziekuje , bardzo slicznie dziekuję.... Jesteście kochane....... JOVITKO- ja tez ci gratuluje jestes prawdziwą felietonistką!!!!!!!!! Ale muśze juz uciekac , przyjechała moja córcia , tak się cieszę :-))) nie będzie mnie juz dzis wiec bawcie sie ładnie i nie rozrabiajcie za dużo , a ja idę na szampana!!!! Dobrej nocki Wam życzę!!!!
6,818 2010-05-28 20:34:14
Wam tez zostawiłam szampana , tam wyżej więc na zdrówko , za Wasze i moje!
6,819 2010-05-28 21:00:15 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-28 21:05:54)
Ladyred ... ojej... az mi sie glupio zrobilo ... ale strasznie Ci dziekuje za te wspaniale slowa...
W tym rozumieniu rzeczywiscie wszyscy jestesmy mistrzami-nauczycielami, bo wzajemnie sie uczymy ... Uczy nas kazdy czlowiek, kazde zwierze i kazda sytuacja ...
Ale ja mialam na mysli mistrzow duchowych, jako osoby na bardzo wysokim poziomie rozwoju, mistrzow oswieconych ... a do tego poziomu jeszcze wiele mi brakuje, chociaz jestem na wlasciwej drodze do Zrodla...:):) Wczesniej czy pozniej do niego dojde, tak jak i wszyscy inni ...:)
Oswiecony mistrz z papierosem w ustach ... to mi jakos nie pasuje do wysokich energetycznych wibracji i czystosci Ducha ... tym bardziej, ze paleniem szkodzimy innym i zatruwamy srodowisko czyli matke Ziemie... nie wiem...moze nic nie jest wazne ... w koncu caly swiat jest tylko iluzja...:D:D:D
Musze odszukac artykul o tym mistrzu ...
Baska ... serdeczne dzieki za pamiec ... Ty to masz oko ... sokole ...
Alicjo... Tobie tez dziekuje ...:):)
No to po malym drinku, a balange zrobimy, jak mi stuknie tysiaczek ....:D:D

6,820 2010-05-28 21:00:40
Wpadam jeszcze Dobrej Nocki Wam życzyć 
do Jutra Myszki Pa!
:P
6,821 2010-05-28 23:27:40
Witam jest już po 23. niedawno wróciłam ze szkoły, jutro rano na 8, jak zwykle oczy mi się kleją. Pracowałam przez tydzień po 12 godz
dziennie, jutro i w niedzielę w szkole jestem od rana do 21. Jestem tak zmęczona,że .... mogę Wam życzyć Dobrej Nocy
6,822 2010-05-28 23:43:59
Pusto cos sie tutaj zrobilo... wiec ja tez nie bede dzis wysiadywac... mialam wyjatkowo dlugi dzien... ![]()

D O B R A N O C Dziewczynki ... slodkich snow Wam zycze i d o j u t r a ...

6,823 2010-05-29 08:19:51
Witam sobotnio Myszki!!!!!!!!!!!!!!! 
dzisiaj zachmurane u mnie
ludzkie nawyki - cha - w nocy przyjechał sąsiad na tygodniowy urlop z kontraktu - wczoraj synowie podstawili mu auto ,tak jak zawsze
tak jak myślałam - właśnie odpalił swoje "bum" - pojechał na zakupy - jak w każdą sobotę..........cha,
drugi sąsiad stoi - u mnie na ogródkach - na przeciwko mojego okna - piesek lata.........jest Ok!!!!
wszystko przebiega sprawdzonymi starymi nawykami...........cha!
no i ja tez zaczynam od stałych rutynowych zajęć - no to spadam................do potem Pa!!!!
6,824 2010-05-29 09:46:00
6,825 2010-05-29 10:36:32 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-29 13:04:24)
Witajcie Dziewczynki weekendowo ...
:):) U mnie tez raczej pochmurno, ale gdzieniegdzie widac jasniesze miejsca z probujacym sie przebic sloneczkiem ... albo sie polepszy albo sp.....y ...
:D:D ja, oczywiscie, nastawiam sie na to pierwsze, ale tym drugim wcale nie bede zaskoczona ...
W mieszkaniu mam dzis tylko 20 st.C, wiec musialam wlaczyc ogrzewanie ... I pomyslec, ze to koniec maja ...
Musze rozejrzec sie za krajem, gdzie jest stosunkowo malo deszczu i stala temp. 22-26 st.C z baaaaaaardzo dluuuuuuuga pora letnia...najchetniej przez caly rok ... No, powiedzmy, ze moze byc jakas krotka, 2-3 m-czna pora chlodniejsza dla lepszej wegetacji roslin z temp. ok. 12-15 st.C ... deszczu umiarkowanie, glownie w nocy ...a w dzien zawsze pogodnie ...
Oj, Dziewczynki ... chyba mi sie juz chce do Raju ...
Widze, ze nas Lodyga odwiedzila ... to milo, ze dala znak zycia ...:):) ale zapracowana dziewczyna ... Lodygo, trzymaj sie !!!...
Morawka ... zegna dzis synusia ...
Dudus ... wyprawila Karolcie na piknik ...:):) zycze Karolci ladnej pogody i duzo przyjemnosci ...
Jagodka... byla widac bardzo zajeta, bo zajrzala tylko rano ... Jagodko !!! co porabiasz ?!!..
Niu7nia ... cos wczoraj tez sie nie pokazala ...
Ladyred ... na pewno strasznie zajeta ostatnimi przygotowaniami do wyjazdu ...
Dziunia ...miala jednorazowy wystep i zamilkla ...
Baska i Gizelka ... juz sie ladnie zameldowaly ...:):)
a Alicja i Vera ... mam nadzieje, wkrotce wpadna ...
Lena ... cos malo pisze ...:):)
Pachnaca kawusia juz zaparzona, tradycyjnie przez Baske ...
:) wiec zagladajcie, Dziewczynki... i piszcie !!!