hejka
a u mnie w miare cieplo
nie pada to sie wybiore pozalatwiac troche spraw
wozek moj pojazd kosmiczny wlasnie pije---laduje sie
posiedze troche z kompem poczytam i w droge
trzeba wykorzystac ze przerwa w opadach
kawusia poczestuje i grzeskami
na zdrowie
![]()
6,436 2010-05-20 10:08:52
6,437 2010-05-20 10:09:52 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-20 10:13:16)
Dzień dobry w ten słoneczny u mnie dzień.20 stopni i zapowiada się zupełnie ładny dzionek.
Jovitko wytłumaczyłaś mi aż za dobrze. Ale wszystkich Polaków jednak nie można wrzucać do jednego worka.
Rząd nie chce ogłosic kleski żywiołowej więc odcina się od odpowiedzialności /tak mówiono dzisiaj w tv/ więc szkoda słów.
Schiz dobrze,że u Ciebie bez zmian i nie grozi Ci zalanie.
Alicjo Ty młodsza i już nie nadążasz? To co ja mam powiedzieć. Zapisuję sobie na kartce co kto powiedział a i tak zapominam sie odnieść bo coś przeoczę. Każesz nam sobie pisać a sama co? No tak ciekawe co z Morawą. Może jeszcze w szpitalu albo sie kuruje. W naszym wieku długo sie dochodzi do siebie. Pozdrawiam i życzę miłego dniaL
Lenko podziwiam Cię. Ty na wózku i ciągle w ruchu a ja juz 3 dzień nie mogę wybrac się na rower. Jakieś mam spowolnienie. Ale może cieplejsza pogoda to zmieni.
6,438 2010-05-20 10:43:34 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-05-20 14:34:30)
Witajcie dziewczyny!
Ciekawe tematy ostatnio poryszyłyście.
Jak wcześniej pisałam, tez trochę wyjeżdżałąm a i teraz się przymierzam tzn , szukam.
Ze wszystkim się zgadzam co pisałyście. Sama tez miałąm różne doświadczenia,mogę powiedziec jednak że częściej były to pozytywne. Np kiedy musiaąłm zmienić prace inne pomogły mi znaleść,
nawet przenocować.Pewnie ,że często widywałąm zachowania o jakich pisze Jovita, było mi zwyczajnie wstyd.
Ale jak sie dokłądniej przyjrzec tym kobietom, przestaje człowieka dziwic .
Bo z jakich środowisk wywodzą sie , co ich pchęło do wyjazdu? Jakie maja korzenie i wzorce wyniesione z rodzin i kraju?
poza tym zawsze bardziej widoczne i zapamiętane będa te chamskie i wulgarne zachowania
Pisze tylko o tych , które poznałam . Wyobrazmy kobiety , które z kraju znają biedę i same były często żle przez innych traktowane. Pieniądze , które tam zaczęły zarabiać , to prawdziwy" majatek' i nic dziwnego ,że wielu z nich woda sodowa uderza do głów.Nagle z popychadeł stawały sie głównymi żywicielami rodzin i przez to B Ważne.
Moralny "kręgosłup " i charakter w największym stopniu krztałtuje rodzina, a jeśli rodzina biede klepie , jest przemoc i alkohol to jakie miałałoby być to morale?
Powiem tak: Większośc kobiet,to kobiety spokojne , uczciwe , sympatyczne , życzliwe.Ale one nie "rzucają sie w oczy nawet przez to ,że same przez zachowania tej mniejszej ale głosniejszej grupki, czasem wstydzą się nazywać Polkami.
A podejście do tego co nie "moje". Rozpacz. Jeśli coś nie jest moje, to wolno je zniszczyć albo ukraść.
A skąd sie to wzięło?. Dobrze pamiętam jak pracowali moi rodzice, a i po ślubie widziałam takie zachowania u rodziców męża, kiedy z miejsca pracy przynosili do domów co tylko można było wynieśc z zakładów. Nawet nie będę wymieniac co, rzeczy mało lub bezwartościowe , ale liczyło sie że "za darmo".
tak teraz pomyślałam ...ciekawe czy nasz syn ocenia nas jako rodziców równie krytycznie jak my naszych?
Oglądaąłm wczoraj wieczorem wiadomości i byłam zaskoczona rozmiarami tej powodzi, Dzisiaj jeszcze nie słuchałam wiadomości..a wiem ,że wielu nocy sie obawiało...
Myślałam ,że koniec opadów słyszałam zapowiedz o burzach na południu i następnych opadach..
A ma być suche lato...
jagodo, ja też od dawna zapisuję co mam kupic czy zrobić...czy jakies ciekawe do obejrzenia programy...
Jovito, prawdziwa z CIebie intelektualistka... a co do tamtego testu, wiadomo , ,ze to taka psychozabawa...
schiz, dziergasz jeszcze? ja poprułąm to co zrobiłąm na drutach, zaczynam od nowa i tak robię podobnie jak ty żeby ćwiczyć cierpliwość,bo ostatnio kupiłam śliczny sweterek, nie zrobiłabym tak ładnie...
A te wszystkie obrazki to istne cudeńka...spokojnego dzionka:):)
6,439 2010-05-20 11:07:37
jagoda sa takie dni kiedy faktycznie nic sie nie chce
ja przez deszcz bylam uziemiona od niedzieli
i gdy tylko dziura w niebie to cieplo sie ubieram i przed siebie
dotleniam sie ogladam kolorowe ogrodki
przy okazji robie zakupy
place rachunki na poczcie
spotykam znajomych i wracam do bazy gdy akumulatory prawie wyczerpane sa
pozdrawiam cieplo milego dnia
![]()
6,440 2010-05-20 14:53:19
Witajcie, Dziewczynki...
:):) U mnie piekny, letni dzien... 19 st.C, ale malo wiatru, niebo bez chmurek i pelne slonce ... i tak ma trzymac do konca tygodnia ...
Wielu z moich sasiadow opala sie na balkonie juz od samego rana ...
Jestem juz wlasnie po kursie komputerowym ... Nastroje byly bardziej do zabawy czy pogawedki, niz do pracy ... Przy kawie spedzilismy 3 kwadranse, a pozniej kazdy usilowal sobie przypomniec, na czym skonczyl przed feriami ... Trzy m-ce temu przeprowadzilismy sie do innego lokalu, w starej szkole, a wiec warunki nam sie znacznie pogorszyly ... duszno i jak dla mnie, troche ciemnawo ...
Z radoscia przyjelam koniec zajec ...
Pomimo tej pieknej pogody, w mieszkaniu mam tylko 20 st.C, wiec zadnej roznicy nie odczuwam... Na zewnatrz cieplej, niz w srodku, wiec nic dziwnego, ze sasiedzi wygrzewaja sie na balkonie ... ![]()
Alicjo... milo, ze wpadlas i skrobnelas choc pare zdan ... zawsze to przyjemniej, niz sam obrazek, chocby najpiekniejszy ...
:):)
Jagodko ... oczywiscie, ze nie wszyscy sa z tych malo pozytywnych ... nigdy nie mowie o stu procentach ludzi, jedynie o tych najbardziej typowych cechach, co nie znaczy, ze kazdy Polak je ma ... Zadna nacja nie jest idealna, bo nie jest takim zaden pojedynczy czlowiek na swiecie ...
Jakis czas temu pisalam o zaletach Polakow i wadach Holendrow ...
:D
A co do postawy rzadu, to pamietam te pierwsza wielka powodz w 1997 roku ... i oschla reakcje naszego owczesnego premiera Cimoszewicza, ze ludzie, ktorzy utracili caly swoj dobytek nie otrzymaja zadnej pomocy od panstwa, bo mogli sie ubezpieczyc ... a na tych terenach nie bylo powodzi od tysiaca lat... Zszokowala mnie ta wypowiedz ... siedzialam z wybaluszonymi oczami i glupia mina i nie wierzylam, ze te slowa naprawde padly ... i to z ust "ojca" narodu ...koszmar !!! ...
Holandia jest bardzo dobra "matka" i bardzo troskliwie dba o swoje "dzieci", wszystkie ... i te wlasne, przez siebie "urodzone" i te "adoptowane" ...
Oczywiscie, mowiac wczesniej o tym zaslugiwaniu mialam na mysli nie tylko terazniejszosc, ale i rowniez nasza narodowa karme ...
Vero... no tak ... Ty tez masz doswiadczenia rodakami za granica ... ![]()
Tak, jak juz napisalam we fragmencie do Jagodki, mowie zawsze o jakis typowych, czesto wystepujacych cechach, co nie znaczy, ze wystepuja one u absolutnie wszystkich ...
Tak, jak napisalas... wszystko zalezy, kto i skad przyjezdza i jakie powody nim kieruja ...
Ty, Vero, stykalas sie chyba bardziej z babkami, ktore wyjechaly do pracy, ja z tymi, ktore przyjechaly do partnerow ... Przez kilka lat wspolpracowalam z holendersko-niemieckim biurem matrymonialnym, a nawet krotko mialam je tu sama ... Pozniej rynek partnerski zostal opanowany przez posrednictwo internetowe i biura staly sie nieoplacalne...
Jezeli chodzi o wyjazdy do pracy, to mojej kolezanki corka od 15 lat pracuje we Wloszech, kilka lat temu wyszla za maz i juz tam zostala ... Ma kontakty z wieloma Polkami ... tez roznie bywalo ... walka o lepsza prace, "wygryzanie" sie, robienie sobie roznych swinstewek, ale i wzajemna pomoc w trudnych chwilach ... Odnosze wrazenie, ze zwykle te pracujace babeczki sa dla siebie wzajemnie serdeczniejsze, moze dlatego, ze sa za granica same i nie maja w nikim innym oparcia, sa niejako na siebie skazane, wiec wspieraja sie, bo w ten sposob latwiej im przetrwac ... Poza tym one jada za granice, zeby zarobic wlasna praca, a nie szukaja krowy, zeby ja wydoic ... Przepraszam za to porownanie ...
Czesc kobiet, ktore przyjezdaja do partnerow, chce zwyczajnie zyc ... i one zachowuja sie normalnie, ale duza czesc przyjezdza z wielkimi oczekiwaniami materialistycznymi i ... nierealistycznymi... wlasnie tak, jak napisalas, Vero... z roznych srodowisk ... i one traktuja inne Polki najczesciej, jak rywalki, ktore trzeba roznymi sposobami wyeliminowac ...
Wydaje im sie, ze tu beda wielkimi damami, ze tu pieniadze rosna na drzewach... a to jest kompletne nieporozumienie ...
Wybijajaca sie na pierwszy plan cecha wiekszosci tych pan jest ogromna zazdrosc, posunieta do zawisci ... i pazernosc ... no i oczywiscie obmawianie, ploty ...
Takim pierwszym kontaktem z rodaczkami jest szkola ... Kazda babeczka po przyjezdzie tutaj, idzie do szkoly uczyc sie j. holenderskiego i spotyka inne Polki ... Kazda zwykle bardzo sie z tego cieszy, bo wiadomo, na poczatku czuje sie tu dosc obco, ale szybko dostaje nauczke i pozniej jest ostrozna ... Czasem jakies pojedyncze szkolne kolezenstwo przetrwa dluzej, ale wiekszosc jednak nie ...
:)
I jest tak, jak napisalas, Vero ... te przyjemne, dobre kobitki zyja spokojnie, nie robiac wokol siebie szumu i niechetnie przyznajac sie do swojego pochodzenia ... a te drugie o wiele bardziej rzucaja sie w oczy i to one wlasnie "pracuja" na opinie nas wszystkich...
No, chyba wlacze ogrzewanie, bo mi nogi skostnialy ... a na zewnatrz pawie lato ...
:D:D

6,441 2010-05-20 15:46:01
Wpadłam na chwilkę zobaczyć co słychać w sprawie powodzi. A tu czytam,że wielka fala idzie na w-wkę. Oj czy to nie ostrzeżenie ?
Ja układam drzewo.Był sąsiad i ściał mi 3 brzoskwinie i od razu pociął piła na kawałki.I muszę zrobić porządek.
Tak pięknie mi owocowały kilka lat i rosły w zaciszu między budynkami.A tej zimy zmarzły wszystkie.No trudno teraz w tym miejscu na jesieni posadzę czereśnie.Jak dożyję to sobie pojem . No to ide bo jeszcze mam troche roboty.A drzewo mi leży na samym przejsciu do kur. U mnie pięknie od rana. Chmurzyło się ale poszło bokiem.
Pozdrawiam do wieczorka
6,442 2010-05-20 16:50:35
Hello Dziewczynki ![]()
Wpadłam zobaczyć co tam u Was? U mnie zaświeciło słoneczko i zaraz radośniej na duszy sie zrobiło ![]()
Jovitko - czy wiesz że pare obrazków które wkliłaś juz tu na forum było mojego autorstwa? Ale mi miło sie zrobiło ![]()
Ten niebieski to tez robiłam. Ciekawe gdzie one po necie krążą? Ale fajnie że mogą z nich korzystać inni , cieszę się bardzo że moja praca nie poszła na marne
to do wieczora , mam nadzieje że jeszcze tu zajrzę.....
6,443 2010-05-20 17:16:20
Alicjo... no to jestes bardzo zdolna dziewczyna i mamy podobny gust, bo te obrazki bardzo mi sie podobaja... ![]()
Serdecznie Ci za nie dziekuje i prosze o wiecej takich cudeniek...
a w ogole to zagladaj do nas czesciej, bo ostatnio bylo Cie u nas baaaaaaardzo malo...

6,444 2010-05-20 20:06:48
Witam wieczorkiem Myszki!!!!!!
Jagoda - mieszkasz w lubelskim???? jak się czyta ,że u Ciebie słoneczko - to aż się wierzyć nie chce..............
u mnie cały dzień zachmurane - ale nie padało - widać po ludziach jacy są przygnębieni i smutni............
chociaż mamy z czego się cieszyć - że Nas omineła powódź - jak się patrzy w TV - okropność.......te domy zalane do kominów........
w domu jakoś nic się nie chce robić - ale serwetkę dziergam sobie - gorzej jak mi braknie nici ,ale zobaczę co z tego wyjdzie...:P:P
Alicja - no proszę - robisz te fotki - bystrzacha jesteś no,no!!!!
Jovita - chuchnij na Polskę
:lol: - co by to słoneczko przyszło do Nas.............
Niunia odezwij się - mam nadzieję,że Ok! u Ciebie
6,445 2010-05-20 20:18:28
Czesc wszystkim kolezankom
- u mnie tez dzis sloneczko i cieplo - niedawno sie obudzilam z drzemki popoludniowej i znow bede ,, szalec ,,
do pozna przed kompem .... caly tydzien tak mam - nie moge sie pozbierac i realizowac to co zaplanowalam ....niepokoi mnie to bo raczej na wiosne tak nie mialam.... Piorytet na dzis - to farbowanie wlosow / tak sobie planowalam od poniedzialku/
Dziewczyny dajcie mi ,, kopa ,, ![]()
Moze wam porawie nastroj - gdzies na forum znalazlam taki wpis , ktory mi sie spodobal : cyt.
- kto pod kim dolki kopie.........? ......ten szybko awansuje.....
-jak cie widza......? ......to pracuj.......
-gdzie dwoch sie bije.......?.....tam korzysta dentysta.....
-ten sie smieje ostatni....?.....kto wolno kojarzy......
:):):):):):)
Alicjo to ty zdolna jestes - takie obrazki sie robi na komputerze ? ...przybliz troche zagadnienie bo mnie zaciekawilas.....
Jagodka - fajnie tak masz ze popracujesz sobie na dworze , pozniej nie masz chyba problemu zeby zasnac - pamietam jak nieraz spedzalam caly dzien na dzialce to czulam sie super....
Jovito - ty uczeszczasz na ten kurs , czy uczysz na nim - moze pisalas wczesniej ale ja nie doczytalam...:)
Vero to co napisalas to nic dodac nic ujac....zgadzam sie z toba
pozdrawiam Schiz , Lene ![]()
Dawno sie nie odzywala DUDUS - oj chyba zalapala poteznego dola ----Dudus napisz co u ciebie - jak sie czujesz?
to ja ide realizowac swoj plan a wy piszcie ..... na razie
6,446 2010-05-20 21:18:30
Zmykam dziewczynki do wyrka,przed chwilą zrobiłam sobie koncert życzeń - a jak - muzyka dobra na wszystko
http://jorgus1972.wrzuta.pl/film/3ri26j … t_jak_jest
Dobrej Nocki Myszki
siedzę przed kompem znudzona dokładnie tak samo jak ten facet cha,cha - czytam i myślę o czymś innym...............brak koncentracji............. do jutra............pa!!!!:P:P:P
6,447 2010-05-20 21:40:31
Witajcie !
Cały dzień nic nie zrobiłam , łaziłam z kata w kąt. Z nikim nawet nie spotkałam się , chyba jutro pojadę do miasta bo zeświruję!
Siedzę sama całymi dniami , już ryczeć mi się chce , żeby nie moja kotka to bym do córki zwiała , niech men siedzi sobie i gra w ta swoją piłkę , jak tak to kocha. Ech!......Mówię Wam dziewczyny z chłopem źle i bez chłopa też!
Ladyred- To nic trudnego wystraczy mieć tylko program graficzny Photofiltr studioX i trochę zmysłu artystycznego no i same wychodzą! Bawię sie grafika dopiero od pół roku więc mało jeszcze wiem , ale nudze sie w domu , zainteresowało mnie to i tak siedze w tym juz trochę.......
Ja juz zmykam idę luknąć na tv. co tam nowego?.......Dobrej nocy dziewczynki spijcie dobrze!!!

Taki dla nas wszystkich na szczęście obrazeczek wyszedł......
6,448 2010-05-20 21:41:42
Dobry wieczór dziewczynki. Skleroza u mnie już całkowita. Znów mi się bateria wyczerpała w myszce i musiałam wziąć z zegarka.Zawsze zapominam myszkę wyłączyć jak nic nie robię a tą w laptopie to nie umiem sie posługiwać,gdzieś mi ta strzałka ucieka tam gdzie nie trzeba. Siedziałam do tej pory i męczyłam się na alegro.Musiałam się zarejestrować bo zobaczyłam piękne sadzonki jabłonek rajskich i musiałam kupić. Ale tak coś namotałam,że aż dzwoniłam do sprzedawcy, No ale już się wyjaśniło. Ale już mam konto i legalnie kupuję.
Schiz ja mieszkam na północ od Lublina ok 120 km i u nas cały dzień słoneczko.Deszcz tylko ze 3 razy padał taki porządny i 2 razy była burza.A tym ludziom co chodzą smutni to się nie dziwię.A to jeszcze się udziela innym.
Alicjo to Ty zdolna jestes.Piękne te obrazki tworzysz.Jakiś specjalny program musisz mieć? Ale gdzieś je trzymasz czy tak fruwają po internecie i kto je trafi to ma?Ale gdzie je trafić żeby chociaż pooglądać?
Ladyred dobre te cytaty. A jeśli chodzi u mnie ze spaniem to różnie bywa. Ale jest coraz gorzej .Składam to na lata ,że z wiekiem widocznie organizm nie potrzebuje tyle snu.
Piszę i oglądam Jaworowicz.Kończę bo ciekawy program. Dobranoc i spokojnej nocki.
Ciekawe jak ta fala jeszcze przez W-wę przejdzie,może potem cos pokażą. Na dzisiaj już mi wystarczy emocji z komputerem i internetem. Jutro rano skoczę do miasta po zakupy i przelew zrobić na te sadzonki z alegro.
Pozdrawiam .
6,449 2010-05-20 22:31:16
Zmarzlam w mieszkaniu, ale szkoda mi bylo wlaczac ogrzewanie tak wczesnie, gdy za oknem piekna pogoda, wiec poszlam chodzic ... samotnie, bo moje sasiadki powyjezdzaly na campingi ... One wszystkie mezatki, tylko ja jedna singel ... Holendrzy uwielbiaja wycieczki i koczowanie na campingach ... Wielu ma tam wlasne stale przyczepy lub wynajmuje i jak tylko pokaze sie slonko to wyjezdzaja ... szczegolnie ci, mieszkajacy w blokach ... Badz co badz moi sasiedzi to 55 +, wiec prawie wszyscy rencisci, wczesni emeryci, normalni emeryci lub "socjologowie" czyli majacy czas ...
Oblecialam osiedle w bardzo szybkim tempie, bo musialam spalic kawalek urodzinowego torciku, ktory zjadlam w poludnie na kursie ... ![]()
A wracajac spotkalam jedna babka z niskich domkow, ktora miala w zeszlym roku szczeniaka-suczke owczarka niemiezkiego i nasze pieski czesto sie razem bawily ... Jak zaczelysmy rajcowac to stalysmy tak przed jej domem prawie godzine ... Bardzo fajna, bystra babka... ma 41 lat i dwie corki 12-15 lat ... Okazalo sie, ze ona tej suczki tez juz nie ma ... Wczesniej skarzyla sie na nia, ze strasznie gryzie i niestety, nie przeszlo jej to z wiekiem ... Suczka miala 7 m-cy, gdy ja sprzedala... Przez zime nie spotykalam tej babki, bo sama malo chodzilam ... a teraz ona kupila nastepnego pieska ... owczarka bernenskiego ... ma dopiero 8 tygodni ... sliczny, puszysty misiaczek i wesolutki ... az milo sie na niego patrzylo ... I tez mi mowila, ze nie ma co sie zrazac niepowodzeniami, bo to jak loteria ... nigdy czlowiek nie wie na jakiego psa trafi ... ![]()
Baska ... chucham i chucham, prawie pluca wypluwam... az mi dech zapiera, ale obawiam sie, ze to niewiele pomoze ...
To zalezy od Wyzszej Instancji...
troche cierpliwosci ... To tez minie ..., kiedy przyjdzie wlasciwy czas ...
Wlasnie czytalam, ze ta powodz jest o wiele wieksza, niz ta z 1997 roku ... straszne !!! Szczerze Wam wszystkim wspolczuje ...
Ladyred... na kursie komputerowym sama sie ucze ... a jestem asystentka w tej samej szkole przy lekcjach j. holenderskiego dla cudzoziemcow (2x w tyg.), a poza tym jestem, jak chyba polowa Holendrow w pewnym wieku, na zasilku socjalnym ... a Ty co porabiasz w UK ? ... z Twojego postu wynika, ze masz labe ... na jakiej zasadzie ?... jesli moge wiedziec... oczywiscie nie musisz odpowiadac, jesli nie chcesz ...
lepsze przemilczenie, niz bajeczki ...:D
Dobre te cytaty z intermetu ... hahahaha, a najbardziej podoba mi sie " ten smieje sie ostatni, kto wolno kojarzy "... hahaha
:lol::lol:
Alicjo... znowu nas uczestowalas pieknym obrazkiem, takim radosnym ...:):) oj, chyba mnie zarazisz ta praca tworcza, bo nabieram do niej wyraznej ochoty ...
A co do chlopow, to ... najlepiej na przychodne ... osobiscie po kilku probach, nie jestem juz w stanie zadnego strawic pod jednym dachem ... lubie byc pania na wlosciach, wolna i niezalezna ...
:D ale to oczywiscie, kwestia potrzeb i upodoban, a te kazdy ma inne ...
Jagodko...z tego, co rozumialam, masz laptopa ... ja tez ... i nawet na poczatku kupilam sobie oddzielna myszke, ale mialam wowczas za maly stolik i bylo mi niewygodnie ... a teraz tak sie przyzwyczailam operowac ta myszka, wpudowana w laptop, ze na kursie mam trudnosci, bo zapominam korzystac z myszku luzem, tylko bezwiednie szoruje reka po stoliku, przed klawiatura, jak jakas kretynka i dziwie sie, ze komp nie reaguje ...
A co do snu to roznie bywa, bo ja raczej spie duzo ... tzn. nie zawsze, ale ogolnie rzecz biorac lubie sobie pospac i snu sobie nie zaluje ... Latwo zasypiam, ale nie byle gdzie i byle kiedy ... W dzien za nic nie usne ... nie zasypiam rowniez bezwiednie, siedzac wygodnie na kanapie, jak np. moja kolezanka... Zeby spac, klade sie po prostu do lozka, calkowicie swiadomie ...oczywiscie musze juz byc w miare zmeczona aktywnoscia, musze czuc, ze nadszedl juz czas na sen ...
Zapotrzebowanie na sen jest rowniez sprawa indywidualna i nie ma na to reguly ... nie wazne ile spimy, wazne tylko, zebysmy byly wypoczete i dobrze sie czuly ...

6,450 2010-05-20 22:35:27
WITAJCIE przyjaciolki ;Ladyred-nie mam dola ,no morze troszeczke. Alicjo ,,,ja bym tam wolala zeby mojego w domu nie bylo ,jedni by chcieli miec chlopa w domu inne maja doyc/jakbys sluchala caly dzien o seksie /przez 37 lat to by ci zbrzydlo.nie siedzialamna komputerze bo zle sie czuje chyba zlapalam przeziebienie ==bola mnie kosci mam potworne dreszczei czuje sie chora. chyba zlapalam to od mojej corci,,,,,,bo ona tylko mnie caluje caly dzien.[karolcia jest chora ,,,ma zapalenie krtani]caly czas tylko tuli sie do mnie.a po drugie to moj stary siedzi juz ntrzeci dzien w domu ,,,,a to czlowiek ktory musi wszystko wiedziec,Boze jak ja go nienawidze czasami,,,,,,,wieciw juz 25 lat mam uszkodzony kregoslup,,,,8 lat minelo jakgo zlamalam.i tak jakos dzielnie to znosze ale jak sie ma chore dziecko to matki duzo zniosa.nie moge zbytnio zebrac mysli ,,,,,bo ten bol glowy dzis caly dzien daje popalic.ale bredze lepiej nie czytajcie tego co napisalam czesc caluski dla wszystkich -----jak wyzdrowieje to przyjde.
6,451 2010-05-20 22:58:05
Dudus... dobrze, ze dalas znak zycia i wcale nie bredzisz ...
my tu wszystkie piszemy, co nam akurat siedzi na jezyku czy glebiej ... na watrobie ... od tego jest kafejka, zeby pogadac w przyjaznym gronie, bo wlasnie tego czesto czlowiek bardzo potrzebuje ... ![]()
Kuruj sie, nie daj sie chorobie, bo tak jak sama napisalas nie mozesz sobie pozwolic na chorowanie... musisz byc silna i zdrowa dla Karolci ... Przesylam Wam obydwu buziaczki i zycze duuuuuuzo zdrowka ...:):):)

6,452 2010-05-20 23:25:19
jestem ponownie i ,, melduje ze wlosy ufarbowane , brr......jak ja tego nienawidze robic....na miesiac mam spokoj ![]()
- dudus fajnie ze dalas jakis znak i zdrowiej szybko - zrob sobie taka ,, bombe witaminowa z cytryn ,,
- jovita - ja mam labe ??? no co ty .. pracuje codziennie od 7 rano - wykladam na uniwersytecie.......:)
angielski papier toaletowy
:):) - tak na powaznie to sprzatam na uniwerku juz od 5 lat - wlasnie 16 maja minelo - jestem kobieta pracujaca , zadnej pracy sie nie boje ![]()
6,453 2010-05-21 00:45:53 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-21 11:01:53)
Ladyred... dzieki za szczera odpowiedz i do tego z inteligentnym humorem ...
:D:D zadna praca nie hanbi ...:):D
Moja praca jest ochotniczo-przymusowa ...
tzn. ze nie placa mi za nia, poza drobna kwota za zuzycie odziezy i dojazdy, poniewaz otrzymuje zasilek socjalny... Od kilku lat jest taki przepis, ze osoby pobierajace zasilek socjalny musza przepracowac ochotnicza 1 dzien, a wlasciwie jego czastke, 2-3 godz. w tyg. Poniewaz lubie moja prace i sama w niej korzystam (kontakt z jezykiem na poziomie) to pracuje 2 dni w tyg. moja starsza kolezanka tez, tylko ze ona pomaga w domu opieki... Ci sprawniejsi pensjonariusze podzieleni sa na grupki i organizuje sie dla nich wspolna kawe, rozne gry, robotki reczne ... a moja kolezanka musi przywiezc wybrane osoby na wozku na sale zajec, zrobic i podac kawe, ciasto, pomoc w grach itp. ...
Natomiast mlodsze kolezanki pracuja zarobkowo przy sprzataniu, bo innej pracy dla cudzoziemek nie ma ... Niektore maja niezle zarabiajacych mezow i nie musialyby pracowac, ale chca pomoc rodzinie w Polsce ... Takie jest zycie ... ![]()
No to podziwiam Cie, ze wysiadujesz po nocy, jesli rano musisz wczesnie wstac... ![]()
Ja, jesli ide na 9-ta (to najwczesniejsza pora z moich zajec, w poniedzialek), to staram sie najpozniej o wpol do pierwszej byc w lozku ...
A skoro wstajesz wczesnie i sie narobisz, to normalne, ze nie masz juz ochoty na inne prace, ze je odkladasz ...
to nie jest wcale lenistwo tylko potrzeba odrobiny luzu, szczegolnie po zimie ... wiec daj go sobie ... bez zadnych wyrzutow sumienia
A teraz zycze Wam, Dziewczynki dobrej, spokojnej nocki i kolorowych snow ... do jutra ...

6,454 2010-05-21 08:11:03 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-21 08:12:05)
Witam Myszki moje w piątek - niebo jakieś takie białe - ale coś się przebija - od razu raźniej..........
Ladyred - to Ty jesteś " kosmetyczką wnętrz" cha,cha - ale kochana,pomyśl za tą pracę w Polsce ,nie byłoby Cię na wyjazd nawet 3 -dniowy u Nas w Kraju.Podoba mi się to ,że napisałaś prawdę - bo mogłaś Nam nawciskać KITU!!!!!!!!!!
Ja jak szukałam pracy dwa lata temu - po wybranych sklepach - to trafiłam na c a s t i n g
:lol: - do sklepu spożywczego
:lol:-
było Nas ze 20 kobitek na jedno miejsce
:lol::lol:WoW!!!!
Duduś Twoje słowa: Boże jak Ja go nienawidzę - są bardzo szczere i prawdziwe...........znam To bardzo dobrze
Jovita - chyba faktycznie podmuchałaś - bo się rozjaśnia................:lol::P:P:P
chciałam przesłać jak zwykle fotkę na dzień dobry - wyskakuję mi coś po angielsku - nie kumata jestem to rezygnuje.......
do potem.......................Miłego Dnia:P:P:P
6,455 2010-05-21 10:44:43
Hello! Gwiazdeczki :-))
Ta pogoda mnie wykończy !!!! Znowu dzis ciemno jak w listopadzie. Gdzies mnie przewiało bo cos mi wlazło w plecy i tak kłuję że oddychac nie można! O rety , ale się człowiek sypie...... Dzisiaj bedę tylko skrzypieć:-)) Która to miała wczoraj takie słonko? Przyślij nam tu zaraz :-))
JOVITKO -zapraszam do nauki grafiki , radość z tego co sama stworzysz jest wielka , wierz mi! Jesli chodzi o mena to pewnie że ja tez bym chyba juz wolała ,takiego dochodzacego! Ale jak sie ma męża?...............To trudno, taki zły nie jest ale to jego hobby czasem wyprowadza mnie z równowagi hi:-))
DUDUŚ - z takim chłopem co ciągle gada o d......pie Maryni to bym oszalała , nie znoszę takich typków! To Ci współczuję , kuruj się kochana i zdrówka Karolci i tobie życzę......
JAGÓDKO - moje obrazki tak sobie fruwaja po internecie , dokładnie kto je trafi to ma! hi, hi:-))) Sama jestem ciekawa skąd JOVITA je ściąga czasami?..... Umieszczam je na forach graficznych , wiec tam mozna je zobaczyc i nie tylko moje , tylko innych dziewczyn prace. to dopiero istne cacka!
Dziś znowu czeka mnie samotny dzien w domu a buuuuuuuuuuuuuuu......... Miałam jechac do mamy i siostry , ale jak pomyślę jak One biadola to mi juz się odechciało i chyba wole swoja samotność! Chyba przesiedzę dziś z Wami w kafejce:-)))) Szkoda że jesteście tak daleko.......chciałabym Was wszystkie zobaczyć , ciekawe jak by wygladało spotkanie w realu?.....
Tak pisze i wiecie co ? Cały czas mysle o Morawce. Znaku życia nie daje ta kobitka.......nie daje mi to spokoju........chyba jeszcze jest w szpitalu......biedulka.
LADYRED- to Ty ciągle w śród braci studenckiej sie obracasz he, he wesoło chyba jest?..........Tylko po nich sprzątać to nie za fajne , wiem cos o tym bo sama kiedys w sezonie sprzatałam domki campingowe po gościach i pokoje w hotelu! Tam dopiero dowiedziałam sie o ludziach co potrafią ! Bleeeeeeeeeeee!!!!!! Nikomu nie zazdroszczę!
JOVITA , tak nadmuchała że do mnie te chmury przegoniła:-)))
Hi , znalazłam przepis na faceta!
Przepis na faceta:
Facet w galarecie.....
Wiedzą to kochanki i wiedzą to żony:
Facet przed konsumpcją ma być wymoczony.
Można go doprawić szczyptą pikanterii,
żeby nie był mdławy,(lecz bez fanaberii).
Potem na ogniu zmysłów gotujemy faceta.
Kiedy zdjąć go z ognia?-wie każda kobieta.
Trzeba tu uważać moje drogie panie,
bardzo niekorzystne jest przegotowanie.
A i jeszcze jedno(niech mi każda wierzy)
źle jest także, gdy facet jest trochę nieświeży...
Po"myśliwsku"smakuje,
gdy masz chęć polować,
a po"prowansalsku",
gdy chcesz go całować,
"na słodko"zbyt nudzi,
"na ostro"zbyt brudzi,
w 'sosie słodko-kwaśnym"najczęściej marudzi.
Nie próbujcie jednak w zalewie octowej,
bo go nabawicie w mig frustracji nowej.
Gdy za dużo octu jest w waszej miłości
jest to zagrożeniem dla jego męskości.
A więc dochodzimy do ciekawej puenty:
że najlepszy facet jest leciutko"ścięty"
Dodaj więc Kochana szczyptę żelatyny
i spożywaj go "na sztywno",
lecz bez sztywnej miny...:
To juz zmykam na razie , bo lece na graficzne fora zobaczyc co nowego wymyslili!

6,456 2010-05-21 12:32:45
Witajcie drogie Zabcie ...
:):) Jezu... jak Wam trudno dogodzic ...
Dmuchalam z calych sil, o malo ducha nie wyzionelam ... Baska zadowolona, to Alicja znowu nie ... no, ale pocieszam sie, ze "jeszcze sie taki nie urodzil , co by wszystkim dogodzil"...
Coz... Polska ogromna, a moj chuch ma ok. 750 km do polskiej granicy i nic nie znaczy w porownaniu do zywiolow Matki Natury ...
Baska...z praca tak jest ... a w Polsce ludzie nauczeni sa oceniania i pogardy ... Kiedys nie bylam wcale lepsza ... pamietam, kiedy na poczatku mojego pobytu tutaj moj maz zatrzymal sie przy smieciarce, zeby pogadac z umorusanym smieciarzem, bylam na niego wsciekla ... "co on ma do gadania z takim smieciarzem ?... a on nie mogl mnie zrozumiec, bo dla niego, ten smieciarz byl takim samym czlowiekiem, jak on czy ja ... Teraz ja tez to rozumiem, bo zyjac tu nauczylam sie szacunku dla wszystkich ludzi i idac ulica pozdrowie przyjaznie i smieciarza i pracownika miejskiej zieleni, przekopujacego klomby i juz nie czuje sie od niego lepsza ...
Prawie wszystkie Polki pracuja tu przy sprzataniu... tutaj nazywa sie sprzatanie "pielegnacja wnetrza" ...
Chociaz jestesmy duzo lepiej wyksztalcone od Holenderek, niestety, mamy wiele innych brakow ... przede wszystkim jezykowych, a wiec po pierwsze j. holenderski na niewystarczajacym poziomie do pracy umyslowej, po drugie wymaga sie tutaj znajomosci jednego z jezykow zachodnich, angielskiego, a najchetniej i angielskiego i niemieckiego, najczesciej rowniez dialektu i do tego dobrej znajomosci komputera i wszelkiej innej elektronicznej aparatury biurowej ... i nikt tu nie bedzie pracownika przeszkalal, bo praca to nie szkola, on musi juz to wszystko umiec ...
Te babki, ktore lepiej radza sobie z jezykiem i sa mlode i zwinne, moga ew. liczyc na prace w jakims zakladzie produkcyjnym, gdzie zarobki sa duzo wyzsze, ale tez i praca w wiekszosci na zmiany ... no i z reguly wymagane jest posiadanie samochodu, bo w mniejszych miejscowosciach nie ma fabryk i zwykle trzeba dojezdzac do sasiednich miast ...
Moja mlodsza kolezanka pracuje w hotelu, 6 godz. dziennie, ale rowniez w weekendy i swieta ... po kilku latach pracy awansowala i jest teraz koordynatorka (szefowa) zespolu pielegnujacego wnetrza ... Jej ekipa sklada sie z samych cudzoziemek z roznych krajow... jest Chorwatka, Rosjanka, Gruzinka, Rumunka, a nawet Brazylijka ...
Sprzatanie ma to do siebie, ze trudno o wiecej godzin w jednym miejscu ... najczesciej jest to godzinka, poltorej, z gora dwie ... Jezeli ktos wiec chce sie z tej pracy utrzymac musi pracowac w kilku miejscach ... a to jest bardzo uciazliwe, bo caly dzien ma robity przerwami i dojazdami ...
Dlatego moja kolezanka bardzo sie cieszy, ze ma prace w jednym miejscu i wziela rowniez do siebie te druga mloda, ktora mieszka w moim miasteczku ...
W mojej miejscowosci pracy nie ma ... jezeli to przy sprzataniu u ludzi starych i chorych w domach, ale tam wymaga sie bardzo dobrej znajomosci holenderskiego i rowniez dialektu, bo trzeba z tymi ludzmi rowniez rozmawiac ... oni sa spragnieni towarzystwa i nie chca kogos, kto ich nie rozumie, a oni jego ...
Babki po 40-45 roku zycia na prace zarobkowa w malych miejscowosciach absolutnie nie maja co liczyc, co najwyzej ochotnicza i zasilek ... to dotyczy rowniez Holenderek ...
W duzych miastach praca podobno jest ... no ale ja mowie, oczywiscie, o osobach ktore maja holenderskie obywatelstwo, bo inne pracowac musza, gdyz zasiku nie dostana ... ![]()
Alicjo... jak ja bym miala tak dlugo przygotowywac jakies danie, to wolalabym go nigdy nie jesc ...
:lol::lol:
Ja sie z facetami nie patyczkuje ...
mialam trzech mezow i trzech nieformalnych i wyrobilam sobie zdanie, ze pod jednym dachem absolutnie nie wytrzymam z zadnym facetem ... a jezeli juz sie go ma, to musi jak najwiecej pracowac i wlasnie miec hobby ...
bo mezczyzna musi miec zajecie, inaczej jest nie do wytrzymania ... nudzacy sie facet jest gorszy od nudzacego sie dziecka ...
Ja bardzo lubie tworzyc, ale co do kompa, to czekam z tym na syna ... juz niedlugo ...
No, zmykam pochodzic ... wlasnie dzwonila kolezanka z prosba, zebym przyszla wczesniej, jesli moge ... Umawialysmy sie na druga, ale ona juz sie obrobila i ja nosi ... bo dzionek piekny ... 19 st.C i niebo bez chmurki ...
To do potem ...

6,457 2010-05-21 15:26:11
Dzień dobry dziewczynki. No muszę się pochwalić.Jovitko chyba dodatkowo mi nadmuchałaś 25 stopni i słońce jak latem.
Byłam oczywiście w mieście,a tam gorąco i wszyscy poubierani w letnie bluzeczki i klapki. A ja w spodniach pojechałam i to na dodatek dżinsowych. Ale się wygrzałam. Ale poopłacałam co trzeba,zakupy zrobiłam i ledwo je na rowerze do domu przytachałam. A w weekend mój zjeżdża beeeeee,kosić trawę. Ale wytrzymam te 2 dni no niecałe bo w niedziele wieczorem pojedzie.No i córka też się zapowiedziała /po jajka świeże/.
Co to jest,że nas mężowie denerwują? I to im człowiek starszy tym gorzej. Jak mój zjedzie na zimę na dłużej to ja się chyba zabiję.
Dudus podziwiam Cię kobietko. Chory kręgosłup tyle lat i chora córeczka. A na dodatek mąż erotoman.Nie poddawaj się i myśl o sobie i córce a będzie dobrze. Życzę dużo zdrowia i cierpliwości.
Ladyred ale sie uśmiałam. Masz poczucie humoru. Zanim doczytałam do końca to już pomyślałam a gdzie ta pani profesor zabładziła .
Alicjo muszę popatrzeć na te stronki z grafiką. Takie cuda tworzyć.To trzeba mieć cierpliwość pewnie i wyobrażnię i poczucie smaku. Powodzenia Ci życzę a ten przepis dobry ale już chyba nie dla mnie.
Schiz jak tam z powodzia koło Ciebie? Zdawaj nam relacje bo ja Tobie wierzę ale mediom wcale.
Coś Niu7nia nic nie pisze. Wczoraj w tv pokazywali dom w górach na skarpie i daleko od wody. Ale woda tak podmyła ziemię i tą skarpę .że świerki czy sosny koło domu zaczęły padać jak zapałki /podmyła im korzenie/i to prosto na budynek padały. Tragedia. Wiecie,że od razu pomyślałam o Niu7nia.
Morawki długo nie ma. Chciałam napisać na jej email ale głupia jestem.Przecież jakby pocztę odebrała to i do nas by zajrzała.
Jovitko czy tam u Ciebie są muchy? Bo ja dzisiaj zaczynam z nimi walkę.Wczoraj to z łapką na muchy się nie rozstawałam.
Nie wiem skąd mi wyszło tyle tego pisania. Lecę na ogród zobaczyć jak mi ziele rośnie bo chyba szybciej niż warzywo.
Pozdrawiam i miłego popołudnia.
6,458 2010-05-21 15:40:13 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-05-21 16:55:26)
Cześć dziewczyny!
Niedawno przyjechałąm z zakupów, głównie ziemniaki i inne warzywa ,więc byłąm z mężem na ryneczku w mieście.
Znowu sobie coś kupiłąm i...mam wyrzuty sumienia.A kupiłam zegarek...na rękę , bo na tym ryneczku , jest wszystko...Przyłapuje się na tym,że za dużo kupuję... potem myślę ,że mogłąbym sie bez tego obejść.
Bo tak, trochę sie pousprawiedliwiam...( chyba jakieś nowe słowo), a...co tam:):). Zegarek jest mi potrzebny,bo nie mam , tylko w komórce a tą nie zawsze zabieram ze sobą... poza tym , czasem nie widze dobrze godziny ,jak jestem na zewnatrz i świeci słońce.. tylko ,że mogąłm kupić w następnym miesiącu, bo kupiłam sobie wcześniej sweter i jeszcze coś tam.
Lubię kupowac ... i tyle, pewnie dlatego żeby sobie poprawić nastrój i humor.Nie przepuszczam wszystkich pieniędzy ale oszczędna też nie jestem.:( a chciałbym ograniczyc zakupy do tego czego potrzebuję naprawde...
Może i dobrze ,że nie mieszkam w mieście i nie ma tu sklepów.
Dostałam dzisiaj sms-a od koleżanki , z którą nie widziałam sie od stycznia, i która mieszka ode mnie jakieś 7-8 km, i z która tamtej pory nie nie miałam kontaktu, niby nic dziwnego ale.. były to pozdrowienia z Cypru,( poleciała do rodziny) a dokładniej z jakiegoś cudownego miejsca na tej wyspie ...
Wzbudziło to moją irytację , nie musiała mnie powiadamiac gdzie jest i co robi 21 maja skoro milczała wczesniej A Wy co o tym myślicie ?
Wydaje mi się mocno nietaktowne przypominanie się z takich okazji...
Znajomi, z którymi sie spotykam w okresie letnim często pytaja czy gdzieś wyjeżdżamy i sami opowiadaja o swoich wojażach po Europie i nie tylko. Rozmowy sa w takich razach krótkie , bo je ucinam i mówię ,że musze leciec .
Nie dlatego ,że jestem jakoś skrępowana , tylko po pierwsze wolałabym pogadać bardzo zwyczajnie bez tego napuszenia i temat wyjazdów nie jest jedynym interesującym, tym bardziej ,że też byłam tu i ówdzie...i takie jeżdzenie dla samego jeżdzenia o niczym nie świadczy... no chyba ,ze o zasobności portfela, ale u mnie w tescie na osobowość pieniądze wyszły na ostatnim miejscu ( może to i niedobrze:()
Pisałąm Wam już nieco o moich kolezankach.że mam czas tylko dla tych , którzy maja go dla mnie...:):)
Alicjo, Jagodo, co Wam tak obrzydli mężowie...u mnie ostatnio nawet znośnie , tzn już nie sprzeczamy sie prawie wcale , czasem mi sie wydaje ,że ja już od męża niczego nie chce( on chyba też)a to ,ża on tylko zarabia i mnie utrzymuje to jego nieprzymuszona wola i za to mu jestem wedzięczna.
jagodo, moze i chciała wzbudzić zazdrość ale po co?
A do ogródka idziesz plewić? Poczekaj aż przeschnie, bo pewnie błocko..
Dudus , pisałaś powaznie o swoim mężu?, to musi byc męczące i denerwujące...
A twoja córka to prawdziwa przylepa.:)::)
6,459 2010-05-21 15:52:22 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 17:11:52)
Jeszcze coś czytałam w necie i Twój post zobaczyłam Verko.
Ja też mam tak jak Ty.Juz tyle razy sobie mówię żebym przestała kupować. Dzisiaj kupiłam 2 pary japonek po 5 zł para. Mam jeszcze zeszłoroczne ale po 5 zł? a jak póżniej nie bedzie promocji. A zegarka nie mam,juz nie pamietam od kiedy. Mam za to komórkę zawsze przy sobie ale parę razy chciałam zobaczyc godzine i też mi sie nie udało.
A ta koleżanka to chyba zazdrość chce w Tobie wzbudzić. Teą tak kiedys miałam tylko ona z Turcji smsa mi przysłała. Odpisałam jej żeby mnie nie dołowała i kontakt sie urwał. Ale nie rozmyślam nad tym. No to lecę na ogród.
Verko nie tyle obrzydł mi co mnie denerwuje. Może to już tak jest na starość?
Pochodziłam,popatrzyłam,że jeszcze warzywo za małe,więc niech poczeka.A co to ja nie mam ciekawszych zajeć?
Dałam kurom jeść i już nie mam co robić na dzisiaj.
Verko a Ty długo byłaś w pracy za granicą? Czemu zrezygnowałas? Ja bym siedziała ile bym dała rady.
Żeby nie ta bariera językowa to bym i dzisiaj pojechała tylko nie wiadomo czyby mnie przyjęli ze względu na wiek.
a tak to siedzę i myśle coby tu jeszcze robić żeby zarobić. Kiedyś w towarzystwie ktoś powiedział,że myśli coby robić żeby nic nie robić i mieć kasę.Podobało mi sie to powiedzenie ale to nie mój styl.I tak mi to chodzi po głowie.
Tak myślę czyby z 200 kur nie hodować.Duzo jest chętnych na jajka a ja mam warunki.
6,460 2010-05-21 19:21:09
Matko jedyna JAGODO czy Ty się chcesz zamęczyć? 200 kur?..... Toż to jest masę roboty!!!!! Naprawdę aż tak bardzo brakuje Ci pieniędzy?....... Ja myślę , że nareszcie przyszedł czas na to aby , w końcu pomyśleć teraz o sobie , a nie zaharowywać się na śmierć i wyglądać jak własna matka! ale to tylko mój punkt widzenia , teraz na życie.....
VERKO- uważam że ta Twoja koleżanka to zwyczajna baba! Zero taktu i zero inteligencji!!!! Ja to bym w ogóle sie do niej nie odezwała:-( nie ma nawet o czym gadać.
Na razie znikam.....
A gdzie to nasza JOVITKA? ..... Chyba tak mocno z nerwów dmuchnęła że i do mnie słoneczko dotarło! He, he!
![]()
6,461 2010-05-21 19:23:19
A ha, JAGÓDKO- co do grafiki , wystarczy wpisać w google forum graficzne i wyskoczy Ci cała lista , wejdziesz gdzie będziesz chciała......
![]()
6,462 2010-05-21 19:55:01 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 20:09:17)
Dziewczynki gdzie Wy,gdzie? Tylko Alicja wpadła. Dziękuję Alu za podpowiedż.Zobaczę te fora,
Alicjo ja już kiedyś miałam 200 kur i pracowałam ,kilka lat temu. Nie ma dużo roboty przy tym ,wierz mi.Gorzej ze zbytem ale to na poczatku. A potem to już dzwonią. Wiesz emeryturę mam taką średnią.Mąż ma rentę najniższą ale zawsze coś tam dorobi.A ja jakbym 100 lat miała żyć,jeszcze i to i tamto by się przydało.Choruję na basen.Taka duża działka to bym kupiła a widziałam duże i z filtrami ok,10 tys. Na końcu wsi ma znajoma,teraz przykryła płytami z pleksy i już się kąpią. A mnie się nie chce specjalnie do miasta jechać i płacić za godzinę . A i dzieci miałyby frajdę. Mam takie jeszcze marzenia jak bym 30 lat miała. Ale pomarzyć dobra rzecz i trzyma człowieka w zdrowiu.
Jak znajdę to chociaż link Wam wkleję tego basenu bo obrazka to nie wiem jak.
O taki mi się chce ,jak myślicie nie za mały do popływania?http://www.intex.pl/baseny,oferta,4,19
6,463 2010-05-21 20:26:29
Taki duży basen byś chciała? no fajny jest , tylko Ty myślisz o tym okragłym czy prostokąntnym?....
Oba mi sie podobają, i masz fajny pomysł..... Tez bym sie pochlupała w takim basenie:-)
6,464 2010-05-21 20:31:24
Jestem, Alicjo, jestem ...
:):) nie... ani sie nie zdenerwowalam, ani nie oslablam z tego dmuchania ...
Jestem kwitnaca i jak zwykle w swietnym humorze ... i baaaardzo sie ciesze, ze sloneczko do Was, wszystkich dotarlo ...
Pochodzilysmy z kolezanka troche po drogeriach i wybieralysmy pomadki ... Ja zawsze kupowalam w Polsce, ale od pewnego czasu nie produkuja juz mojego numeru, a poza tym przestalam jezdzic, wiec stwierdzilam, ze najwyzszy czas juz zaczac zaopatrywac sie na miejscu...
:D nawet udalo mi sie znalezc prawie ten sam odcien ... Kolezanka szukala spodni, a ja wlasciwie niczego ... i kolezanka nic nie kupila, a ja kupilam pomadke i 2 letnie bluzeczki, bardzo twarzowe, w tym jedna po bardzo obnizonej cenie, bo zostala im jeszcze z ubieglego roku ... Dziwne, bo w ubieglym roku takich nie widzialam... Kolezanka byla zla, bo w jej rozmiarze, niestety, przecenionych nie bylo ...
Na koniec marszruty poszlysmy na lody do naszej ulubionej lodziarni ... Po powrocie do domu troche sie pokrzatalam, umylam zewnetrzny korytarz przed drzwiami, bo okupkaly go w paru miejscach golebie albo wrony i chcialam posiedziec na balkonie, ale bylo mi za zimno, gdyz slonce poszlo juz za blok, wiec wybralam sie na rundke po osiedlu ... na dworze piekna pogoda i cieplutko, a w domu chlodno ...
W tych rozowych trampkach swietnie mi sie biega ...

6,465 2010-05-21 20:32:11 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 20:37:53)
Alicjo ten prostokątny mi się podoba. No bo w tym okrągły to w kółko bym się kręciła.
Dzień dobry Jovitko dziękujemy za słoneczko i ciepłą pogodę. Ja dzisiaj byłam pierwszy raz w Grossmanie,nawet nie wiedziałam że otworzyli u nas ten sklep /koleżanka mi powiedziała /. I poszłam coś kupić z kosmetyków ale aż mi się w głowie zakręciło i tyle tego,że nic nie kupiłam. W innym sklepie japonki po 5 zł nawet ładne.
6,466 2010-05-21 20:49:22
Na ten basen dziewczynki ja już choruję od zeszłego roku. Już nawet miejsce znalazłam gdzieby stał. I obudowałabym go takimi przezroczystymi płytami co absorbują promienie słoneczne.Te płyty to poliweglan komorowy. Mam to wszystko w głowie.
6,467 2010-05-21 20:54:26
No Hey!!!! wieczorkiem - fajnie się Was czyta Myszki!!!!!
rano jak pisałam do Jovity co by dmuchnęła słoneczkiem
- wyłączyłam kompa a tu czarne chmurki - pomyślałam : no niech To,nie chwal dnia przed zachodem
potem były dwie burze w między czasie porobiłam zakupy w pełnym słoneczku............
Jovita moja psiapsiółka jest najstarsza w swojej grupie - jutro właśnie jedzie na 2-3 tygodnie na piwonie,potem do sierpnia wolne
Jagoda oj Ti Ti !!!!!! " a w weekend mój zjeżdża,beeeeeeeeee kosić trawę - cha,cha dobre - a czy tylko trawę kosić -
uważaj chłop wyposzczony
..................... 200 kur - no to jest wyzwanie - robotna dziewczynka z Ciebie - jak tylko masz ochotę.....to działaj!!!
:P:P
Vera lubi zakupki - a która z Nas nie lubi????????............ tylko ja np. szaleć nie mogę,bo mało kasy............
ale zostają Pewexy na osłodę
Alicja przepis na faceta - fajowy
martwię się o Niunię - co tam u niej na tej górce???????????????
Morawa nie daje znaku - oj niedobrze!!!
dziewczyny napiszcie Mi z czego korzystacie - bo ja fotki przesyłałam przez Tinypic - teraz nie da się..........
U mnie bez zmian i dobrze ,bo jest Ok!!!! - wioski i małe miasteczka - pozalewane - straszne jak pokazują w Tv- rozmiar zniszczenia i
ludzką tragedię.................
6,468 2010-05-21 21:11:32
co do chwalenia się własnymi wyjazdami - to najlepiej to widać na NK -
ja mam dwie znajome ,które od lat 2 razy w roku gdzieś wyjeżdżają - mają fotki- ale bardziej krajobrazy - czasami piękne foty- ostatnie z kwietnia z Kuby - ale one nie są takie chwalipięty.Mają kase - to jeżdżą Ta ostatnia 2 lata temu ,siedzieliśmy na ławeczce w swoim kręgu znajomych i ona mówi :
- dziewczyny mam stresa - jutro idę do nowej pracy
- gdzie???
- a w Xxxxxxx -owie zostałam Dyrektorką Zakładu............. ![]()
Ona jest taka normalna - natomiast jej siostra - to p.nauczycielka - to już chwalidupa - ona tu już podkreśla.........gdzie jadą itd....
tzw.wyższy poziom!!!!
![]()
6,469 2010-05-21 21:14:24
Hi, hi JOVITKO super wygladasz w tych tramkach , oj uśmiałam sie
ale bym z Wami poszła na te lody ![]()
Tak JAGODO ten prostokątny jest duzy i świtny pomysł z tymi płytami słonecznymi tak? nie wiem czy dobrze zrozumiałam?.....
Ale kasy na to trzeba chyba sporo?.... Ale Ty mieszkasz na wsi?... Czy w mieście?.... Bo juz zgłupiałam przez ten sklep.....
Widzisz SCHIZ Tobie jednej tylko przepis na faceta sie spodobał , bo inne dziewczęta to juz sie przejadły chyba
![]()
Jeśli chodzi o hosting to proste ja wysyłam obrazki z tego samego co Ty
Trzeba po prostu wpisac ten kod co Ci wyskakuje takie rózne literki i obrazek się przesle
![]()
6,470 2010-05-21 21:17:39
Alicjo no widzisz
- dzięki za odp.w sprawie Tinypica - zaraz spróbuję
6,471 2010-05-21 21:19:40
Jesli chodzi o NK to miałam tam swoje konto , ale sie wkurzyłam bo juz zrobiło się z tego portalu nie wiem sam co?
Ludzie sie licytuja , gdzie kto był , przechwałki jeden przez drugiego
Przeciez to miało słuzyć do znajdywania ludzi ze swojej klasy a co sie porobiło ? Zbieranka znajomych , nawet przypadkowych i kto ma ich więcej.......nie lubie takiego czegoś....
6,472 2010-05-21 21:22:06
To dla Was dziewczynki na dobranoc.......

6,473 2010-05-21 21:25:11
Gdzie ta JOVITA ? zabiegała sie w tych różowych trampkach? he, he
![]()
A JAGODA co juz marzy o basenie? .......
SCHIZ na jakie piwonie jedzie Twoja przyjaciółka , sory , ale nie jestem w temacie ......
A ciekawi mnie to
![]()
6,474 2010-05-21 21:29:40
JAGODA koniecznie musi sobie zrobić awatarek, chciałbym pozbierac wszystkie nasze awatary i zrobic z nich śliczna karteczkę, taki pomysł wpadł mi teraz do głowy , tylko nie wiem czy sie zgodza wszystkie dziewczyny?.....Oczywiście pozostał by on tylko na naszej kafejce
SCHIZ jesli jeszcze jestes , co Ty o tym myslisz?...
6,475 2010-05-21 21:30:31
- faktycznie - tylko kod wpisałam............... d z i ę k i !!!!!!!!!
Tak Masz rację z tą NK - ja kiedyś zlikwidowałam - potem założyłam na nowo - z połową znajomych - kont fikcyjnych nie mam żadnych ,bo to dopiero głupota ...............taka natura ludzka,że się chwalą
wkurza mnie to np. jak ktoś mnie zaprasza do znajomych,bez wiadomosci - ja przyjmuję zaproszenie - piszę do tej osoby co tam słychac i takie ble ,ble ............a Oni nawet nie odpiszą - no więc ja w odpowiedzi ich kasuję,po pewnym czasie...............
Dużo osób zlikwidowało swoje konta - ja jeszcze mam,ale bywam tam rzadko.............
6,476 2010-05-21 21:31:19
No tak to sobie popisałam juz nikogo nie ma:(
Ech, przyjde później.......:( może.............:(
6,477 2010-05-21 21:32:38 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-21 21:35:02)
Pewnie,ze jestem na TAK!!!!!! to tylko awatarki!!!!
jedzie na piwonie - do roboty do Holandii - zbierać
6,478 2010-05-21 21:36:05 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 21:37:23)
Alicjo ja mieszkam na wsi.2 km do miasta a 3 do centrum.Kiedyś sobie sprawdzałam jak jechałam samochodem.
Te płyty są przezroczyste i pobieraja ciepło ze słońca nawet jak go nie widać.
O avatarku to się naczytałam az mnie głowa rozbolała.Mam nawet 1 w moich obrazach ale on jest 100x100 a musi być 80x80. Nie wiem jak go zmniejszyć. Już wiem gdzie go wsadzić nawet. Ale czym go zmniejszyc?
Jakiś program trzeba ściągnąć?
6,479 2010-05-21 21:42:12 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-21 21:51:13)
Jagoda ja też miałam ten sam problem - musisz znależć taki co Ci wlezie - musisz sie pobawić.....................
wyszukaj te 80x80 - pisze tam co innego a co innego dalej - próbuj Myszko w końcu któryś wlezie................mi też wiecznie pokazywało,ze za duży.................dasz radę!!!!! do dzieła, jak nie dzisiaj to jutro
nie trzeba żadnego dodatkowego programu - tylko trochę cierpliwości ![]()
nie musisz się wylogowywać - zejdź tylko na dól i pyknij na "nasza społeczność"
każda robi inaczej ,bo Jovita pisała coś o" podglądzie"
6,480 2010-05-21 21:43:46 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 21:45:43)
Ja nie widzę na bieżąco Waszych postów.Dopiero jak sie wyloguję i znów zaloguję to widzę nowy post.Coś pewnie żle robię? Ale ja chcę ten i tylko ten mi się podoba.A nie ma tego o rozmiarach 80x80 i mi go nie puszczają.
6,481 2010-05-21 21:44:04 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-21 21:44:50)
Witaj Jagodko...czytam o Twoich planach/marzeniach ... o kurkach i basenie ... mam kiepska orientacje w tym temacie, wiec nie wiem czy latwo podolac tym obowiazkom (kury) i czy to oplacalne i na ile osiagalny jest basen, ale to, ze jeszcze masz rozne pomysly, ktore bys chciala w zyciu zrealizowac, to bardzo dobrze...
:):) bo jesli czlowiek niczego juz nie planuje, nie ma zadnych pomyslow to znaczy, ze jest naprawde stary ... Ja tez, tak jak Ty, Jagodko, jestem bardzo mloda ...
Masz racje, ze lepszy prostokatny, bo od plywania w kolko to bzika mozna dostac ...
Gdzies czytalam, ze akwaria kuliste powinny byc zabronione, bo plywanie w kolko zle wplywa na psychike ryb... a co dopiero ludzi ...
Vero ... ja Cie z zakupu zegarka rozgrzeszam...
:D:D bo mnie trudno by bylo zyc bez ... Zima musialam wymienic baterie i wolalam to zrobic na kramie na sobotnim ryneczku, bo duzo taniej, niz u jubielera, ale mialam rozne przeszkody z powodu mrozu i sniegu ... dosc, ze ze 3-4 tyg. nie moglam uzywac zegarka i bylam skazana na komorke, na ktorej tez guzik widze ...
i musze przyznac, ze bylo to troche uciazliwe ... badz co badz pracuje, mam rozne zajecia, spotkania i musze wiedziec, ktora jest godzina, a wyciagac komorke z torebki i slepic w sloncu trwa zbyt dlugo ... Oczywiscie to wszystko zalezy od trybu zycia ... gdybym miala mniej zajec na konkretny czas, to moglabym zyc bez zegarka, ale na razie jeszcze nie ...
A co do zakupow ogolnie, to typowa cecha Polek ... my uwielbiamy robic zakupy ...
:D:D Ja od ubieglego roku przestalam ...
teraz musze wszystko sortowac i nowe rzeczy wydawac, bo nagromadzilam wszystkiego za duzo... i w koncu powiedzialam sobie " koniec z tym" ... Teraz ide do sklepu, gdy cos potrzebuje ... Dzis kupilam bluzeczki calkiem niespodziewanie, ale je potrzebuje, tylko mialam zamowic w katalogu, bo nie sadzilam, ze trafie cos ladnego w sklepie ... Mam zamiar kupic jeszcze jedna i ze 2 pary cienszych spodni na lato ... W tym celu wybieram sie ze starsza kolezanka w przyszlym tygodniu do tej miejscowosci, do ktorej mam zamiar sie przeprowadzic, bo tam jest wiecej sklepow, wiec wiekszy wybor ... Moja kolezanka tez ma manie kupowania ... i tez ma potem wyrzuty sumienia ... no coz... taka nasza uroda ...
A co do tej Twojej kolezanki, Vero, to ... potraktuj tego sms'a z przymruzeniem oka ... i olej to ...
:D Chciala Ci babka zaimponowac egzotyczna podroza ... mnie to smiesza takie rzeczy ...bo to strasznie dziecinne ... ale w sumie ... calkowicie nieszkodliwe ...
Dziewczynki Kochane ... nie wiem, co sie dzieje, ale jakas taka zapozniona dzis jestem w pisaniu ...
zaraz napisze wiecej ...
6,482 2010-05-21 21:46:14
Hej Dziewczyny !
JAGODO - wpisz w google czyli wyszukiwarke - automatyczne zmniejszanie zdjęć i wyskocza linki poczytaj i kilknij w jakis , a dalej to program sam Cie poprowadzi , do dzieła.:D
6,483 2010-05-21 21:50:02
Pisz , pisz JOVITKO czekamy na Ciebie tez:D
JAGÓDKO - jeśli masz duzy problem z tym zmniejszeniem to przeslij mi na poczte ten awatarek a ja Ci go zmniejszę:D
Jeśli chcesz oczywiście, nic na siłę , bo może sama sobie dasz radę:D:D:D Odeślę Ci juz taki mały 80x80
6,484 2010-05-21 21:53:23 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 21:54:29)
Dobrze Alicjo. Zrobię jak mówisz. Jak nie dzisiaj to jutro może mi się uda.Jak nie będzie mi szło to jutro rano próba. Sama jestem ciekawa czy podołam.
Pewnie Alicjo.Zaraz Ci wyślę. Dzięki.
6,485 2010-05-21 21:57:26
Dobrej i spokojnej Nocki - spadam do wyrka ,bo mi zimno !!!!
Pa!!!
:P:P
6,486 2010-05-21 21:58:35
No i super będzie szybciej , a poćwiczysz sobie później, to trzeba troszkę spokoju aby poczytac ![]()
To ja czekam na Twoja przesyłkę
![]()
6,487 2010-05-21 22:02:25
Jagodo pokazałam ci swój e-mail
6,488 2010-05-21 22:03:32
Napisz mi tu jak wyślesz żebym mogła sprawdzic pocztę
![]()
6,489 2010-05-21 22:05:45
Już mam , świetny poczekaj ............. ![]()
6,490 2010-05-21 22:07:26
No to dobrze bo nie wiem co ja tam namodziłam.
6,491 2010-05-21 22:09:34
witam dziewczyny --- ale sie rozpisalyscie , ze nie wiem od czego zaczac
Dzisiaj pozniej sie do was przylaczylam bo wreszcie zlapalam ,, bluesa ,, - wczoraj poszlam wczesniej spac wiec dzis nie bylo drzemki po pracy wiec sie troche ,, ogarnelam,, i posprzatalam kuchnie , zaliczylam solarium , zrobilam zakupy......i z corka zrobilysmy ,, szybkiego ,, grila,,
- pogoda u nas cudowna ... jutro ma byc 25 stopni....musze konczyc ... jutro sie do was odezwe...
6,492 2010-05-21 22:09:44 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 22:12:20)
Tylko napisz mi jak go z poczty wsadzić do obrazów.Bo ja tylko stamtąd umiem przesłać.
Ladyred witaj. Fajnie Ci. Ale wiesz ,że solarium niebezpieczne?
6,493 2010-05-21 22:09:57
Jagódko odesłałam Ci juz na poczcie masz taki wymiar jak chciałas ![]()
6,494 2010-05-21 22:12:36
Teraz tak ściągnij go z poczty na pulpit , wejdź tu taj w swoim profilu w ustawienia i tam bedzie pisało gdzie wrać awtarek..... Spróbuj kochana może ci to wyjdzie
bo awatar bardzo piekny wybrałas....
6,495 2010-05-21 22:13:09 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 22:14:06)
Dziękuję Alicjo i co mam teraz zrobic z nim? Już robię.
6,496 2010-05-21 22:18:36
Alicjo... pomysl z naszymi awatarkami jest przesympatyczny ...
:):) juz sie nie moge doczekac efektu koncowego ...
Jagodko... awatarek zmiejsza sie tak, jak zdjecia z aparatu fotograficznego... Na gornym pasku naciskasz na "obraz" i wybierasz opcje "zmien wielkosc obrazu", a pozniej musisz to zapisac ... a jesli nie dasz rady to Alicja ma racje, przeslij ktorejs z nas i odesle Ci zmniejszony ... ![]()
A co do widzenia postow na biezaco, to musisz co jakis czas odswiezac strone, naciskajac na klawiaturze klawisz " F5"... ![]()
Ty, Jagodko mieszkasz na wsi i masz do centrum miasta 3 km, a ja mieszkam w miasteczku i do jego centrum tez mam 3 km ...
Baska ... a co z tym "zbieraniem" piwonii ? o co to dokladnie chodzi, bo tez nie za bardzo kumam ... czy chodzi o cebulki ?...
A co do NK to ja, osobiscie, sie nie udzielam i nawet odrobine mnie nie korci ... mowiac szczerze... nie wiem, o czym mialabym nagle rozmawiac z ludzmi, ktorych tyle lat nie widzialam ... moge sobie wyobrazic, ze to jest jedna wielka licytacja osiagniec, glownie materialnych ... Co innego, jesli klasa organizuje coroczne zjazdy, jak u Niu7ni ...
6,497 2010-05-21 22:20:41
Jagoda jak klikniesz w swoja nazwe czyli żółte Jagoda60 to otworzy ci sie Twój profil , tam po lewej stronie beda napisy , klikniesz w napis sygnaturka / avatar
Ja tu jeszcze jestem , czekam
spokojnie ......
6,498 2010-05-21 22:21:33 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-21 22:23:31)
Już Alicjo ale go nie widzę? Jest ! Udało się. Dziękuję Ci bardzo.
Nie myślałam,że tak szybko się uda.
6,499 2010-05-21 22:21:51
O brawo, brawo , brawo pieknie jest nasza Jagódka
![]()
6,500 2010-05-21 22:22:51
Odśwież strone albo wyloguj się i zaloguj.