ok będę trenować..Nowa miłych snów
Pigwula lubie zgode nie cierpie dyskryminacji dominacji , zycie i tak daje w kosc jak nie finansowo to zdrowotnie.
Kiedy Paweł myslał nad wątkiem ja cierpliwie czekałam aż się pojawi i prosze nagroda jest ,jest Paweł jest wątek .
Nie ma różnicy kto założy nowy temat ważne zeby wszyscy się tu dobrze czuli bez wzgledu na wiek kolor skóry i płci.
Ale i innym kafejkom zycze aby im się wiodło i było tak jak chcą.
Jestem daleko od kraju mam nadzieję znaleźc tu pokrewne duszyczki moźe przyjaźn.
Jestem osobą ciepłą otwartą lubie pogadac na wszystkie tematy te które sa zbyt bolesne omijam ale nie lekceważę.
Dziś już znikam przede mną dziki galop narka wszystkim.
263 2013-09-09 21:22:31 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-09 21:25:03)
Paweł43 napisał/a:trochę to skomplikowane...szyfrem trzeba pisać..a powinno być tak...pstrykam na minkę i się ukazuje..ale trudno jest jak jest..potrenuję
Padam Tobie link, a będziesz miał główek na pęczki
o matko...podaj ,mam nadzieję że je opanuje...hahahaha
265 2013-09-09 21:27:12 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-09 21:29:20)
Cześć!!!!!!
Co tutaj się dzieje?
Chyba dają coś za darmo?
Siedzę i czytam , a końca nie widać.
Jestem całym dniem zmęczona.
Przywitam tylko wszystkich.Witam Skorpionka- nową koleżankę.
Witaj Nowiutka- twój wiersz jutro przeczytam, bo fajny jest.
Gosiulek ciebie również witam w Pawła kafejce.
Witam Wifcię Pigwunię no i oczywiście Pawła.
Zosiu dla ciebie specjalny buziak.
A tobie Klaudynko za piękny sukces kwiatki
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 … BRXnj048_D
Mówię dobranoc, jestem dziś zmęczona.
Witam gorąco Czytuniu
Śpij spokojnie ![]()
267 2013-09-09 21:31:13 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-09 21:34:46)
matko...udało się..ale to trudne
jutro potrenuje..na dziś mówię dobranoc,muszę uciekać...dobranoc
272 2013-09-09 21:39:00 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-09 21:40:01)
dobranoc wszystkim puchatkom
275 2013-09-09 21:46:20 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-09 21:49:35)
Dobranoc Paweł, do jutra http://s13.rimg.info/e5e1184e22011c8291 … 3eebac.gif
Scorpii jaka zdolniacha z Ciebie.
277 2013-09-09 23:18:32 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2013-09-09 23:23:12)

Przyszłam zgasić światło i poprzykrywać wasze kopytka, bo noc zimna będzie. Dobranoc, śnijcie kolorowo ![]()
Hi, hi,
usmiałam sie w głos Wifciu z obrazka, też patrzałam jak sroka w gnat co ten chłopina ma do pokazania ![]()
Pawełku, smoczek Twój odnalazłam, zamykaj buzię jak ziewasz bo znowu zgubisz ![]()
278 2013-09-09 23:56:25 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2013-09-09 23:56:51)
Za chwilkę północ wybije,
a ja mam ubaw po samą szyję,
i szczęka mnie boli ze śmiechu,
dawno nie czytałam takiego kabaretu.
Kobitki takiego czadu dały,
ale ściany chatki to wytrzymały.
Teraz wszyscy śpią, zmęczone/zmęczony.
Ale szczęśliwe i on szczęśliwy,
bo wątek, do którego Pawła namawiały,
jest założony....
Witam Cie Pawle !!! gratulacje !!!!bardzo sie ciesze ze masz te swoja chatke i kazdy moze do niej zawitac !!!
Czy ja rowniez moge od czasu do czasu odwiedzic te zacne progi ??? pozdrawiam Puchataka i gosci !!!
Psim swędem wyczułam zbłąkane dziewczyny, gospodarz śpi i chrapie więc ja witam naszych miłych gości Wikipol i Żyworódkę, gospodarz was z przyjemnością powita jak sie wyśpi i z pracy przyjdzie.
Ja tu tylko snów kolorowych pilnuję i żeby wszyscy piknie śnili. pa...
Dzień dobry gospodarzu i dziewczyny ..mateńko ile ja mam do poczytania.

O 7 budzę pociechę,myślę że się wyrobię ..hahahaha
witam wszystkie puchatki ,te widziane i nowo przybyłe
gospodarz zapewne jak wróci z pracy powita was osobisci
zosiu ja też wczoraj nie nadążałam
O matko...już poczytałam i boki zrywałam...wesolutko tu wczoraj było
Klaudynka gratulacje za nagrodę
Wifa..syn ma 17,ale oczywiście już sobie dodaje latek tak mu się spieszy do dorosłości(w lutym będzie miał osiemnastkę)
Witam nowe Netki...Scorpii,Wikipol,Żyworódkę,Gosię...chyba wszystkie wymieniłam jak co to darujcie,dużo czytania miałam tu od rana..
Ok...lecę robić synkowi pobudkę...na razie
Witam cieplutko każdą i każdego z osobna.
Przytargałam swoją kawę.
Wczoraj mieliśmy niemiłosierny wręcz upał.
Dzisiaj deszcz i chłodek oraz duże zachmurzenie.
Poczytałam, pośmiałam się.
Prawda, że tutaj jest bardzo wesoło?
Miłego dnia.
Witaj Czytunia...u nas po upałach już nie ma sladu
Dziś pochmurno,wczoraj wieczorkiem popadało
Dziewczyny..ja też nie umiem wstawiać buziek..muszę też to potrenować
DZIEŃ DOBRY
GOOD MORNING
GUTEN MORGEN

Już się przywitałam...ładnie?
Poczytałam z rozdziawioną uśmiechniętą gębusią....porechotałam...
Wyspana? pewnie ....Pawełwek i Wifulka dobrego spania mi życzyli...dziękuję pięknie....ale lenistwo ma swoje prawa...jeszcze bym pospała...
No to za ten cały dobry dzień...

http://emotikona.pl/emotikony/
http://www.youtube.com/watch?v=tK9yqE4jskA
291 2013-09-10 12:53:15 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-10 13:00:49)
Doberek dziewczyny / nie wymieniam , bo jeszcze się zamotam./
Ode mnie kawy rano proszę się nie spodziewać , bo medytuję.......,
do tego pustka we łbie.
Witam Żyworodkę i Wikipol
Miło dziewczyny, że dołączyłyście.
Zosiu
już dawno przeszłam to co Ty, ale świetnie pamiętam.
Dobrze, ze syn ma pasje, nie sama nauką człowiek żyje.
Czytuniu
mam nadzieję, że ten styl "chatki" nie zniknie.
Nie przemęczaj się.
Nowiutka
no to chlupaniem.......................
Kawał super.
Pigwuniu
masz racje , pikny wróci z pracy, to przywita nowe koleżanki ![]()
Klaudynko
a Ty od nocy buszujesz po chatce, dobrze, że światło gasisz,
bo jak przyjdzie rachunek, to trza
bydzie robić ściepkę.
Szykuję się, bo na 16,00 z piknym Czarusiem idę do fryzjera,
a że pańcia wygląda jak wypłosz to nie jest ważne hihi
:P:P
Pozdrawiam bywalców i czytających posty chatkowe.
Puk ,puk !!!witam wszystkich !! no prosze, dziewczyny juz krzataja sie po chatce !!dobrze przywitac dzien kawka a i dobry kawal na poczatek dnia wskazany.
Z moim pisaniem bedzie troche inaczej,bo u mnie dopiero 8 rano,a w chatce przygotowujecie sie do obiadku .....
Uff ...u mnie dzisiaj 33C ,bedzie upal....
Klaudynko zapal tam jakas mala lampke wieczorkiem...obiecuje bede cicho !!!!! milego popoludnia !!!
294 2013-09-10 14:32:23 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2013-09-10 14:41:37)

Witam przedobiednie, mam nadzieję że nie będę musiała zjeść mena ![]()
Wiki, poczekam na Ciebie wieczorkiem nawet z latarnią , albo pod ![]()
Wifciu moja pikna miała w nocy jakieś bóle i zaczym jej pomogłam to trochę trwało więc buszowałam ale sama, samiuteńka ![]()
Nowiutka świsnęłam Ci tę kawę, do takiego kubasa warto się przyłożyć
jak fajnie ze jesteś ![]()
Czytunia aż ciężko uwierzyć że mieliście wczoraj upał, u mnie cały dzień lało ale tak rzęsiście a dzisiaj nieśmiało grzybki się pokazały, zimno jak diabli ale słoneczko swieci. Trzymam kciuki żeby córci się poprawiło, napewno niedługo odetchnie.
http://vpx.pl/i/2013/09/10/55082_lays-p … -zimne.jpg
Witam przedobiednie, mam nadzieję że nie będę musiała zjeść mena
Wiki, poczekam na Ciebie wieczorkiem nawet z latarnią , albo pod
Wifciu moja pikna miała w nocy jakieś bóle i zaczym jej pomogłam to trochę trwało więc buszowałam ale sama, samiuteńka
Nowiutka świsnęłam Ci tę kawę, do takiego kubasa warto się przyłożyć
jak fajnie ze jesteś
Czytunia aż ciężko uwierzyć że mieliście wczoraj upał, u mnie cały dzień lało ale tak rzęsiście a dzisiaj nieśmiało grzybki się pokazały, zimno jak diabli ale słoneczko swieci. Trzymam kciuki żeby córci się poprawiło, napewno niedługo odetchnie.
Czytuniu
mam nadzieję, że ten styl "chatki" nie zniknie.
Nie przemęczaj się.Nowiutka
no to chlupaniem.......................
Kawał super.Pigwuniu
masz racje , pikny wróci z pracy, to przywita nowe koleżankiKlaudynko
a Ty od nocy buszujesz po chatce, dobrze, że światło gasisz,
bo jak przyjdzie rachunek, to trzabydzie robić ściepkę.
Szykuję się, bo na 16,00 z piknym Czarusiem idę do fryzjera,
a że pańcia wygląda jak wypłosz to nie jest ważne hihi:P:P
Pozdrawiam bywalców i czytających posty chatkowe.
no to n rozgrzeweczkę
dowcip
sy
Na lekcji religii nauczyciel omawia z 5 i 6-latkami 10 Przykazan.
Wlasnie omówili przykazanie o szanowaniu rodziców i nauczyciel spytal:
- A czy jest jakies przykazanie, które mówi o tym, jak traktowac braci i siostry?
Maly chlopiec (najstarszy z rodzenstwa) odpowiedzial:
- Nie zabijaj
dobre nowiutka, pamiętam że nieraz miałam chęć złamac to przykazanie
![]()
Witam wszystkie Puchatki.
Wikipol czy ty też za morza bo u mnie dopiero późne rano kiedy moje puchatki maja popołudnie.
Widzę ze troszke spokojnie jest wiec dam rade , nie oszaleje i przynajmiej nie bede sie pokazywać ludziom z czerwona gebą ze smiechu , choc wcale bym sie nie zdziwiła .
Wczoraj jeden z pracowników zapytał czy ja sie dobrze czuję bo jakos tak dziwnie wygladam cóz miałam powiedziec przeciez zawsze moge dac mu namiary na kafejkę hahahahaha
Lece na zakupy i do później.
Do bram raju puka kierowca, który zawędrował tu prosto z ziemi, po wypadku drogowym. Zanim mu otworzono, nadbiegł zdyszany kolejny kierowca z kawałkiem kierownicy w ręku i korzystając z chwili kiedy uchylono niebieskie wrota, wcisnął się przed tego, który przybył tu jako pierwszy.
- No tak - odezwał się z niesmakiem wyprzedzony - dzisiaj wyprzedził mnie pan już drugi raz.
witam wszystkie puchatki
dzis mam wizyte przyszłej synowej
czekam gotowa a w między czasie wpadłam was powitac
bo u mnie dopiero 8 rano,a w chatce przygotowujecie sie do obiadku .....
Wikipol zdradź skędy piszesz?
Dzień dobry Puchatki http://s19.rimg.info/61124a28c76431aa0d … 39fd8e.gif
Doberek Scorpii i Gosiu
Dopiero wróciłam od golibrody, Czaruś lżejszy o 0,5 kg.:P:P:P:P
Witajcie puchatki, hi , hi. Fajne to określenie
Ja wpadam i wypadam, jak czas pozwala się zjawiam , można się przyzwyczaić do takiej puchatki ![]()
Wifcia a obejrzałaś dokładnie czy Czarusiowi na urodzie klejnotow nie ubyło? jak poprzednim razem?
Pigwunia nie martw sie , ona bardziej się Ciebie obawia, pierwsze wrażenie jest ważne, więc usmiech na bużkę i pierś do przodu ![]()
Scorpii widzisz ze bywanie z nami nie boli
poluzuj i pogadaj ![]()
Wiki przypomnij mi gdzieśmy się spotkały, mysle i kombinuje ale SKS przycmiewa te cudowne myśli ![]()
307 2013-09-10 18:46:59 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-10 19:00:11)
Dzień dobry Puchatki http://s19.rimg.info/61124a28c76431aa0d … 39fd8e.gif
Scorpii przeczytałam ,że lubisz czytać.
Napisz jaką literaturę lubisz.
309 2013-09-10 20:02:08 Ostatnio edytowany przez Gosia62 (2013-09-10 20:03:18)
Ja też lubie czytać , mam takie napady ze jak mnie najdzie to czytam w kazdej wolnej chwili nawet kosztem snu .
Ostatnio mam parcie na lekture o kobietach wychodzacych z mąż za arabów , libijczyków i późniejsze perypetie tych kobiet po wyjechaniu do krajów swoich mężów.
Makabra książki są pisane w oparciu o historie autentyczne które zdarzyły się w latach 2006 ,2009.
Podziwiam charyzmę i wole walki tych kobiet, popełniły błąd wiążac sie nie tylko z mężczyzną ukochanym ale i tamtejszym systemem.
Znam osobiscie taka osobe i mam do niej wielki szacunek uratowała siebie, córki ,a później syna.
Uwielbiam też lekturę na garnicy psychologii i thrillery .
Jest swietny autor którego polecam to David Shobin , nastepny to Robin Cook, Ken McClure'a, serdecznie polecam powinny byś również w tłumaczeniu polskim sprawdzałam.
310 2013-09-10 20:12:59 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-10 20:13:37)
Uwielbiam też lekturę na granicy psychologii i thrillery .
Gosiu do tej listy dopisałabym biografie.
Wifka masz racje i biografie sa bardzo interesujace.
Ech gdyby mozna tak było tylko miec wiecej czasu 24 h to za mało.
No mój czas laby sie skonczył i marsz kobieto do zajęć obiadek moze jeszcze wrzuce narka kobitki puchatkowe.
312 2013-09-10 21:01:27 Ostatnio edytowany przez wifa (2013-09-10 21:05:10)
Dziewczyny puchatkowe dobranoc

313 2013-09-10 22:00:13 Ostatnio edytowany przez Scorpii (2013-09-10 22:11:01)
Klaudynko bardzo chętnie ale dziś akurat miałam dzień świra.
Najpierw praca, wszystkie dostawy zjechały mi się w jednym czasie! o zgrozo, nie wiedziałam jak się nazywam. Po pracy na chwilkę przyszłam się przywitać i zaraz musiałam lecieć po prezent dla siostry bo urodziny ma dziś. Potem oczywiście poszłam na mini przyjęcie. Teraz już mi sie oczy zamykają ale postanowiłam wejść, zobaczyć co tam u Was 
Wifa Tak to prawda, uwielbiam czytać. Czytanie to mój drugi świat. A jeśli chodzi o rodzaj to uwielbiam romanse ( ale nie takie puste i proste romansidła, tylko prawdziwe piękne romanse) Tak, stoją na pierwszym miejscu. Czasami trochę fantastyki i psychologii. Tak naprawdę to czytam to, co wpadnie mi w ręce i mnie wciągnie. Są książki które mnie chwytają za serce ![]()
A i oczywiście sagi norweskie, i skandynawskie
po prostu je kocham! Zaczyna mi sie w domu miejsce na nie kończyć 
Ja też lubie czytać , mam takie napady ze jak mnie najdzie to czytam w kazdej wolnej chwili nawet kosztem snu .
Teraz już życzę wszystkim dobrej nocki i super snów. Przyjdę jutro 
314 2013-09-10 22:51:38 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2013-09-10 22:55:13)
Już jestem,
zaraz zgaszę światło , widzę że zmęczyłyście się dniem całym to cichutko na paluszkach tylko sprawdzę czy przeczytane książki nie leżą porzucone pod łóżkiem.
Trafiłyście dziewczyny w temat tymi książkami, lubię te tematyki które wymieniłyście oprócz thillerów, ale to tak z wiekiem przyszło.
Scorpii, rozumiem Twój dzień świra, ja go jutro będę miała, coś ostatnio gonię w piętkę z czasem, stale mi go brakuje, ja go gonię a on mnie.
Wifciu cieszę się że Czaruś zachował klejnoty w całości, byłaś chyba gdzie indziej, śpij i śnij kolorowo.
Gosiu a kiedy Ty dziewczyno masz czas czytać? Przy koniach jest sporo zajęć a jeszcze trzeba je przytulić i pogadać, marcheweczkę pod chrapki podłożyć a mężowi buziaka też w chrapki ![]()
Nowiutka, jest cichutka, Puchatek się zmęczył, no to czas zgasić światło i kolorowych snów puchatkom życzę
[/b]
Jutro lapek mój pójdzie na leczenie bo ostatnio za bardzo mu przygrzmociłam i ma całą płytę do wymiany, więc wpadnę jak będzie wyleczony
Nie waliłam nim męża tylko niechcący walnęłam o barierkę na tarasie i się zbuntował. ![]()

Dobry wieczór i dobranoc...jutro Was poczytam ,witam nowe uczestniczki ..już nie wymieniam z imienia bo się jeszcze pomylę..dopiero ze wsi wróciłem, teściowa dziś mnie tak męczyła.. no i wymęczyła...Dobranoc
Dobry wieczór i dobranoc
Paweł Ty niedobruchu nie przyznalłeś sie ze jestes Puchatkiem a ja za Tobą beczke łez utoczyłam .
Do juterka . Paaaaaaaaaaaaaaa
No moi mili u Was godzina duchow , a ja dopiero po obiedzie,dzisiaj pozniej przyjechalam z pracy bo taki upal,,,jutro to samo.. zimno zle ,goraco tez i jak tu wszystkim dogodzic !!! ale wole juz ten upal, anizeli te wietrzne zimy !!!
Wifa - mieszkam w Kanadzie,a to 6 godzin roznicy do Waszego czasu , u mnie 6 popoludniu ( tu nie mowi sie 18h) a w Polsce 24h.
Gosiu - o ile pamietam to chyba mieszkasz w USA tylko nie wiem w jakim stanie, fajnie opisywalas na 50+ o konikach ,ale najbardziej sie usmialam jak pisalas o swoim zieciu haha !!!wiesz moze i ja tez bym tak wygladala na wierzchowcu.Nie wiem czy to prawda ale ponoc trzeba zawsze stac przodem do konia,przodem do jego lba ,ktos kiedys mi tak powiedzial, Sorki nie mialam do czynienia nigdy z tymi zwierzatkami,moze tyle ze widzialam je kiedys u mojego wujka na wsi,ale to bylo bardzo dawno.
Klaudyno -znamy sie z 50 + ,bylam tam bardzo krociotko,ale przyznaje bez bicia ze prawie codziennie Was "podczytywalam".
A Puchatka tak tesciowa zmeczyla ze biedny zniemogl......ja tez tesciowa (ale mam synowa) a i babcia 4 letniej wnusi.
Nowa -Ty ja zwykle sypiesz dowcipami,dobrze ,dobrze...znam mnostwo ,ale te co piszesz akurat nie ,ja to chyba znam z innej epoki..haha !!!
Fajnie zapowiada sie ten watek,ale prosze nie wprowadzajcie tu jakis gratulacji z okazji "okraglych" postow ,dla mnie to jakas dziecinada(nie chce nikogo urazic) przeciez nie chodzi tu o jakas ilosc ani jakos ... po prostu niech bedzie fajnie !!!!!
Szef do pracownika : -panie,pan wszystko robi powoli-
powoli mysli,powoli pisze,powoli mowi,powoli sie porusza !!! Czy jest cos, co robi pan szybko ?
Tak,szybko sie mecze....
Spijcie slodko i do milego......
Śpijcie, śpijcie pozwalam
Obudził mnie reumatyzm mojej suni, a teraz to ja mam przechlapane to łeb boli że hej. Za oknem deszcz wali i po dachu grzmoci. Wikuś tam się domyślałam że z 50+ się znamy, dzięki że podpowiedziałaś.
Pawełku widzisz teraz jak to jest z teściowymi? zabić nie zabije
ino mocno osłabi, w końcu coś jej się należy od Ciebie, żonkę piękną dla Ciebie urodziła i pięknie wychowała
Myślę że po robocie piwo tym jednym zębem otworzyła, cobyś ze sił zupełnie nie opadł i żeby i żona miała jeszcze z Ciebie pociechę ![]()
Niu7nia, szkoda łez , mogłaś mnie się zapytać, tobym adres Ci dała
ale jak popłakałaś to dla zdrowia, oczka się umyły.
No to jeszcze troszkę dam Wam pospac , za nogi ciągnąć nie będę. ![]()

Witam dziewczyny i zapraszam na kawkę.
Muszę nadrobić lekturę i zaraz Was poczytam
321 2013-09-11 07:24:49 Ostatnio edytowany przez zosia51 (2013-09-11 07:25:27)
Doberek dziewczyny / nie wymieniam , bo jeszcze się zamotam./
Ode mnie kawy rano proszę się nie spodziewać , bo medytuję.......,
do tego pustka we łbie.Witam Żyworodkę i Wikipol
Miło dziewczyny, że dołączyłyście.http://s17.rimg.info/00f0fa57f0ed89f182 … 277cc4.gifZosiu
już dawno przeszłam to co Ty, ale świetnie pamiętam.
Dobrze, ze syn ma pasje, nie sama nauką człowiek żyje.
Wifka ten z pasją to najmłodszy,ma 17 lat ,mam jeszcze córkę 27 lat i syna 30 lat...Ci starsi już na swoim,córka mieszka 40 km ode mnie i trochę mi żal że nie została...ale co tam, mieszka w dużym mieście i przynajmniej ma pracę bo u nas pewnie by nie miała tej pracy albo by musiała dojeżdżać..no i babcią jeszcze nie jestem i nawet się nie zanosi jak na razie..teraz inne czasy macierzyństwo odkładają na potem,ale może się doczekam kiedyś
WITAM PUCHATKI
wstawac szkoda pięknego dnia
WITAJ ZOSIENKO
super podana kawka,dziękujemy
Pawełek pewnie na wykopkach był u teściowej bo teraz ich pora ..Pawełek ale ziemniaki na zimę dostaniesz za to poświęcenie..dobrze że teściowej pomagasz na pewno to doceni
Witaj Pigwa..doczytałam się że ktoś Ci w rodzinie zmarł a już po pogrzebie?
Nowa dobry ten kawał o 5 przykazaniu...mam brata i stale były pomiędzy nami wojny..ale przeżył i ja też jak widać...ale kiedy to było,jak ten czas zapiernicza