Zagroda babuszki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Zagroda babuszki

Strony 1 2 3 … 19 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 1,173 ]

1

Temat: Zagroda babuszki

Nasza Zagroda babuszki zaczęła się od wpisu Lenify Luty 18, 2006

Z tęsknoty za tym, co już dawno minęło, co zostało tylko we wspomnieniach. Stara zagroda babci, w której wszystko było w zgodzie z natura, gdzie kwoka po podwórzu dumnie prowadziła kurczęta, czerwona krowa skubała spokojnie trawę zamiast kosiarki, gdzie przy płocie przytulone malwy, bzy, jaśminy i kalina. Zanika to już całkowicie z krajobrazu, zanikają też umiejętności, związane z takim gospodarowaniem. Te małe zagrody, były najczęściej całkowicie samowystarczalne. Wszystko zależało od chęci pracy i wiedzy gospodarza, jego miłości to ziemi i tego, co na niej. Szukam przepisów na pieczenie chleba w piecu, doświadczeń w robieniu masła, wiedzy o kurach zielononóżkach, o kurniku, o sianiu roślinek, o ich zbieraniu i przechowywaniu, o świnkach, kózkach i owieczkach. Szukam wiedzy o gruszach tzw. Muskotarkach, starych odmianach drzew owocowych i wszystkim, co pozwoli na nowo stworzyć zagrodę babuszki.

Zapraszamy wszystkich miłośników wiejskiego życia, pasjonatów przyrody, zdrowej kuchni, etc

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-14 23:28:25)

Odp: Zagroda babuszki

smile

https://www.gify.net/data/media/1593/herbata-i-imbryk-ruchomy-obrazek-0035.gif

3

No ja już tu trafiłam

4 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-14 23:26:51)

No właśnie dojrzałam Cię i doszłam do wniosku, że może to być dobre miejsce. Jest podobne do poprzedniego. Zobaczymy jak określi się reszta.

5

Jestem. Dziwna czcionka, ale da się przeżyć.

6

No ciut inaczej niż na Wizażu,ale chyba damy radę

7 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-14 23:47:27)

Dla mnie tu wszystko jest dziwne, po tamtym forum.

Najważniejsze abyśmy przeszły w komplecie.

8 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-14 23:50:23)

Nasi czytelnicy też nas odnaleźli. Mamy już 50 wejść big_smile

Acha... nie łączy postów.

Kurcze, jak mi brakuje tego podglądu kto jest na temacie.

9

No jestem i ja:)

10

Pierwsze nasze tutaj - dobranoc smile

11

Ja też usypiam.Dobrej nocy Emmi. Dobrej nocy dla wszystkich..

12 Ostatnio edytowany przez mr_oova (2023-11-15 09:58:03)

Dzień dobry smile

13

Dlaczego wyszłyście z tamtego forum?

14

Zamykają wcześniejsze forum.

15

Hej! Jestem smile

16

O czym to bylo tamte forum?.

17

Deszczowe dzień dobry big_smile Już tu piszemy czy jeszcze tam?

18 Ostatnio edytowany przez lenifa (2023-11-15 10:47:36)

Julia post u samej góry jest pierwszym wokoł tematu, ale poruszamy się bardzo szeroko tematycznie;) Zasadniczo albo marzymy o wsi albo na niej gospodarujemy, albo chociaż uprawiamy działeczkę, albo tylko mamy cudniaste wspomnienia.

Julia - To imię mojej babci i tak mi się sympatycznie skojarzylo:) Nie jestesmy jakimś zamknietym kręgiem osób, chociaż znamy się i  przyjaźnimy od lat. Tak, że jak tylko czujesz wiatr we włosach tzn że na pewno się polubimy:)

Mr_oova Nie wiem czy tylko zmiana nicka czy tak zajrzałaś do nas pierwszy raz. Jak zmieniacie nicki to się przyznac;)
Jeszcze się nie oswoiłam tutaj. Jakiś błąd zrobiłam wysyłając wiadomość, więc dokleję ją tutaj:

Amita 10 napisał/a:

Amita podejrzewam że z miesiąc możemy mieć rozdwojenie jaźni;) Chyba, że wczesniej zamkną nam tam wątek z powodu zbyt dużej ilości postów.

19

Amita 10 napisał/a:

Amita podejrzewam że z miesiąc możemy mieć rozdwojenie jaźni;) Chyba, że wczesniej zamkną nam tam wątek z powodu zbyt dużej ilości postów.

20 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-11-15 10:48:57)

lenifa napisał/a:

https://www.netkobiety.pl/t41007.html

W takim razie lepiej, jak się odnajdziecie, jakbyście weszły do tej kafejki lub stworzyły nową.
Bo zwykły wątekjak ten ginie w tłumie, bardziej przyciąga trolli, a tu nie ma moderacji.

21 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-11-15 10:54:00)

.

22

.

23

Troll też człowiek, chyba że bot;)  Życie. Trzeba się poruszać w istniejącej przestrzeni:) Jak bot można nie reagowac.  Jak troll to wyzwanie, czy uda się odnaleźc człowieka w czlowieku:) Życie nie jest proste i czasem od nas coś wymaga więcej:)

24

wieka napisał/a:
lenifa napisał/a:

W takim razie lepiej, jak się odnajdziecie, jakbyście weszły do tej kafejki lub stworzyły nową.
Bo zwykły wątekjak ten ginie w tłumie, bardziej przyciąga trolli, a tu nie ma moderacji.

A jak taką kafejkę założyć?Musiałam usunąć linka,bo nie mam jeszcze uprawnień by je dodawać?

25

wieka napisał/a:
lenifa napisał/a:

A jak taką kafejkę założyć?Musiałam usunąć linka,bo nie mam jeszcze uprawnień by je dodawać?

26

Imegan napisał/a:
wieka napisał/a:
lenifa napisał/a:

Nie wiem, ale jakbyś zapytała w tej kafejce, której wkleiłam link, na pewno się dowiesz.

27

Ahoj

28 Ostatnio edytowany przez Lanolinka (2023-11-15 14:58:20)

A można tu wstawiać  zdjęcia?

Nie wiem, czy piszemy  już tu czy jeszcze tam? Tak tu i tam  nieporęcznie. Był link na ten wątek, to zrozumiałam,  że tu

Głowa mnie dziś męczy,  chyba przez  tę pogodę.  Leje  I smutno na polu.

29

mr_oova napisał/a:

Dzień dobry smile

Witaj smile. Serdecznie zapraszamy na Zagrodę.

Wieka smile witaj smile. Dzięki za ostrzeżenie. Z tego co widzę, to jest link do podobnego tematu jaki my mamy, tyle, że na jakimś pasku. My jesteśmy grupą z przeszłością i pewnymi zaleciałościami. Otwarci na nowe. Czym się różni pisanie w tym ,,pasku" a poza nim?

30 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 18:04:43)

Lanolinka napisał/a:

A można tu wstawiać  zdjęcia?

Nie wiem, czy piszemy  już tu czy jeszcze tam? Tak tu i tam  nieporęcznie. Był link na ten wątek, to zrozumiałam,  że tu

Głowa mnie dziś męczy,  chyba przez  tę pogodę.  Leje  I smutno na polu.

Lanolinka smile Warto trochę tutaj popróbować i potestować.  Rano miałam problem z wysłaniem komentarza, teraz wszystko otwiera mi się dobrze.

Cicha smile jesteś?
Kogo jeszcze brakuje?

Widziałam zdjęcia, to chyba można. Podpytywałam wczoraj Juniora, to coś dziwnego mi powiedział, ale według niego można.

Więc zdjęcia wstawia się najpierw wstawiając je do netu. Garnek jak zawsze pomocny. Do garnka, z garnka kopiować tutaj i będzie tongue

31 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 17:45:40)

hahahaha... na górze naszego tematu mam reklamę z kogutem na temat certyfikacji gospodarstw big_smile

Cyferka smile Ma rację. tu też jest ,,światełko" tylko, że zielone. Przy słowie aktywny. Jak kogoś nie ma to jest blady kwadracik i napis nieaktywny.

Imegan napisał/a:

Jaki link musiałaś usunąć? O co chodzi?

32

Jestem smile u mnie ciemno mokro i wieje brrr..

33 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 18:06:05)

MM powiedział, że przesyłki doszły, w tym cebule tulipanów. Jutro je odbierze a sadzić będę w weekend, jak będzie pogoda.

Cicha big_smile

34

Emix napisał/a:

hahahaha... na górze naszego tematu mam reklamę z kogutem na temat certyfikacji gospodarstw big_smile

Cyferka smile Ma rację. tu też jest ,,światełko" tylko, że zielone. Przy słowie aktywny. Jak kogoś nie ma to jest blady kwadracik i napis nieaktywny.

Imegan napisał/a:

Ten co wieka podała,jak zacytowałam jej wpis z linkiem do tej kafejki,to mi posta nie przepuszczało ,że nie mam jeszcze uprawnień do wstawiania linków.Jak usunęłam link wpis poszedł.

35

Emix napisał/a:
mr_oova napisał/a:

Dzień dobry smile

Witaj smile. Serdecznie zapraszamy na Zagrodę.

Wieka smile witaj smile. Dzięki za ostrzeżenie. Z tego co widzę, to jest link do podobnego tematu jaki my mamy, tyle, że na jakimś pasku. My jesteśmy grupą z przeszłością i pewnymi zaleciałościami. Otwarci na nowe. Czym się różni pisanie w tym ,,pasku" a poza nim?

Nie wiem o jakim pasku piszesz, jak otworzysz jakąś kafejkę, to tak samo się pisze.

Na pasku u góry czasem widać te kafejki, w którą klikniesz taka się otworzy.

36

Imegan napisał/a:
Emix napisał/a:

Imegan napisał/a:

Ten co wieka podała,jak zacytowałam jej wpis z linkiem do tej kafejki,to mi posta nie przepuszczało ,że nie mam jeszcze uprawnień do wstawiania linków.Jak usunęłam link wpis poszedł.

Może tak jest dla nowicjuszy.

37

hej, wreszcie jestem. wczoraj cały wieczór walczyłam.

38

Herbatko https://www.gify.net/data/media/2164/uscisk-emotikon-ruchomy-obrazek-0017.gif Jak to dobrze, że się udało. Ja też mam dziwaczny nick, taki tworzony na pałę, bo Emmi było zajęte.

Dostałam odpowiedź od wspomnianej grupie kafejkowej, że wystarczy poprosić moderatora, ale dostałam sugestię, że potrzebujemy troszkę wpisów aby było widać, że tu chcemy być i pisać. Więc już wiadomo co i jak a teraz musimy się upewnić, czy chcemy tu pisać.

39

O, a tu jest jeszcze jedno okienko. Ciekawe big_smile

40 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 19:38:52)

Wieka smile Temat stokrotkowy i kilka innych są podczepione wyżej na szerokim, niebieskawym pasku, przynajmniej taki kolor wyświetla mój lapek. Nasza Zagroda jest poza tym paskiem. Paskiem nazywam inne tło niż jest na reszcie strony z tematami.

41 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 19:40:35)

Amita 10 napisał/a:

O, a tu jest jeszcze jedno okienko. Ciekawe big_smile

Ja piszę w tym na dole. Znalazłaś coś jeszcze innego? Po prawo jest ,,napisz odpowiedź" W tym na dole szybciej.

42

W tym na dole, tzw. szybka odpowiedź big_smile

43

Wznowili reklamę chanel 5, uwielbiam ją. Pomimo, że reklamy mnie wkurzają.

44

Wydaje mi się tu dobre miejsce do pisania. Sennie było aż się zdrzemnelam wink

45

Witajcie Miłe Sąsiadki Zagrodzianki !!

Jest takie powiedzienie: wszystko się kończy, wszystko się zaczyna.
Tak więc i my musimy nauczyć się NOWEGO życia.

Pozdrawiam wieczorową porą.
-Ada. smile

46

Emix napisał/a:

Wieka smile Temat stokrotkowy i kilka innych są podczepione wyżej na szerokim, niebieskawym pasku, przynajmniej taki kolor wyświetla mój lapek. Nasza Zagroda jest poza tym paskiem. Paskiem nazywam inne tło niż jest na reszcie strony z tematami.

Net kafejki są "przyklejone" przez moderatora, z czasem może sobie to załatwicie, chociaż teraz kontakt z Redakcją jest utrudniony przez brak moderacji.

47

Cicha smile Ja właśnie walczę ze snem. Jak teraz zasnę to potem nie będę mogła zasnąć. I tak wiszę z powiekami na zapałki https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0112.gif

48 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 21:00:09)

Donna-Ada napisał/a:

-Ada. smile

O kochana!!! Ale się zakamuflowałaś big_smile Normalnie nie poznałam Cię https://www.gify.net/data/media/2164/uscisk-emotikon-ruchomy-obrazek-0017.gif

Wieka smile A jaki jest problem z moderowaniem? Brak chętnych, czy forum pada?

49

A ja jestem po czwartej (!!) kawie, plus wielkie emocje z nowym forum związane i chyba do północy nie zasnę.

50

Emmi Kochana,

inaczej się nie dało. Zwykłej Ady nie chciano tu wpuścić. Musiałam coś zmienić.

51

Adi smile bo ciągle coś, prawda? Ledwo się wzięło oddech i przestało się myśleć, to... ech...

U mnie ogólnie ciepławo. Niestety zachmurzenie duże i gwiazd nie widać. Jakby pod jakąś, wielką chmurą siedziała.

52

Donna-Ada napisał/a:

Emmi Kochana,

inaczej się nie dało. Zwykłej Ady nie chciano tu wpuścić. Musiałam coś zmienić.

Tak też jest fajnie smile

53

Buziaki dla Was, Miłe Sąsiadeczki... ❤️

54

Może by tak...?

https://www.gify.net/data/media/1593/herbata-i-imbryk-ruchomy-obrazek-0034.gif

55 Ostatnio edytowany przez Donna-Ada (2023-11-15 21:18:52)

Tak Emmi,
masz rację, ledwo... ledwo... myślałyśmy, że na zawsze... a tu takie zmiany...

56

Emmix,
o tak, tak... na wspólną herbatkę czekałam...

57

Emix napisał/a:
Donna-Ada napisał/a:

-Ada. smile

O kochana!!! Ale się zakamuflowałaś big_smile Normalnie nie poznałam Cię https://www.gify.net/data/media/2164/uscisk-emotikon-ruchomy-obrazek-0017.gif

Wieka smile A jaki jest problem z moderowaniem? Brak chętnych, czy forum pada?

Na pewno brak chętnych, jest jednym z powodów, bo już nikt za darmo nie chce się użerać...

58

Cześć, udało mi się w końcu dołączyć. Na razie nie mogę zaakceptować zaproszenia które wstawiła Melissana_22 na discord.

59 Ostatnio edytowany przez Emix (2023-11-15 21:56:04)

Katte big_smile Ale fajnie, że jesteś. Będziesz też na discorcdzie?

60

Czy wszyscy już są?

61

Laski, nic nigdy nie jest dane na zawsze, Poza jedną rzeczą, ale to nas wieczny odpoczynek jeszcze nie dotyczy i tak ma zostać. Ja jestem pragmatyczna i elastyczna. Nie miejsce a ludzie mnie trzymają. Tło mdłe ale kafeteria chyba była czarno biała i przez to bardziej wyrazista.
Ada, wszak lekki lifting i nowa koafiura to się należy każdej kobiecie.
Cicha, Lenifa, Lanolinka, Sagi macham tongue

62

Dzień dobry smile (_)?

Zapraszam na wspólną herbatkę/kawkę.

Na peweno brakuje nam Annorl, ale Ona rzeczywiście zalatana, ścignęłam ją na pw. I chyba z grubsza jesteśmy, ale dokładnie to nie wiem. Wczoraj dałam przypominajkę ,,tam" gdyby ktoś zajrzał. Poza tym niektóre osoby wpadały jedynie kurtuazyjnie więc nie wiem jaki jest ich stosunek do Zagrody. Kto będzie chciał to znajdzie.
Lenifo smile Swego czasu pisałaś, że twoja koleżanka chce dołączyć, myślę, że teraz jest najfajniejszy moment, bo zaczynamy nowe miejsce.
Amita smile Dobrze prawisz, mnie też zawsze ludzie trzymają nie miejsce.
Jak o tym nieuniknionym w życiu, to dowcip z pracy. Uczeń, klasy 1-3, taka fajna gadułka, i starsza już nauczycielka.
uczeń mówi do nauczycielki : Jest pani aniołem. - poprawia się - Jak anioł święty.
nauczycielka : Jeszcze nie, ale to przede mną.

63

Oooo! Sagi się już wprowadziła jest awatar https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0234.gif . Ja jeszcze czekam.
Cicha https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0155.gif widzę zielone u Ciebie.

64

Dzień dobry smile
Pogoda okropna-leje,wieje i zimno. Widzę,że zebrało się nas tu wiele-bardzo się cieszę.
Zmykam na śniadanie i kawę.Dobrego dzionka!

65

Sagi smile smacznego. Właśnie przypomniałaś mi, że podgrzewam parówki. A Ty co masz dobrego na śniadanie?

Miłego dnia życzę https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0223.gif

Posty [ 1 do 65 z 1,173 ]

Strony 1 2 3 … 19 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Zagroda babuszki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024