rossanka napisał/a:Be. napisał/a:Masz jakieś nieaktualne informacje. Mam 29 lat i jestem facetem a z bomby bym się zamienił miejscami z 40 letnia kobieta. W rok-dwa miałbym wszystko i mógłbym robić wszystko pod szyldem "wyzwolenia".
To ja bym mogła być mężczyzna w następnym życiu. A mężczyzna lat 30? Idealna sytuacja, kobiety, kariera, w zasadzie jak ktoś nie ma poważnej choroby to można wtedy wszystko.
Już widzę jak z biernej kobiety nagle atakujesz jako facet i zapierdzielasz na pełnych obrotach. Raczej przy tej melancholii byś samobója strzeliła:d. Do tego stajesz się dawca a w zamian otrzymujesz zdradę.
Nie widzisz plusów. Jako mężczyzna odpadają Ci umizgi wszelkiej maści dziwaków, zaczepki budowlańców na ulicy, poklepywanie i dotykanie typów, z którymi nie chcesz mieć nic wspólnego, a naczytali się o eskalacji dotyku, to służysz za królika doświadczalnego. Omija Cię molestowanie w latach szkolnych, samotne macierzynstwo( jakoś rzadziej ojcowie zostają sami z dziecmi), nie maszakcji z ekshibicjonistami w parku, możesz się przechadzać do woli i nikt Cię nie zaczepi.
Poza tym mężczyźni są lepiej postrzeganie w społeczeństwie
Samotna matka-puszczalska, albo wyszła za bad boya, dobrze jej tak, że została sama.
Samotny ojciec- bohater, jak on się umie zająć swoimi dziećmi.
45 lat i bez dzieci- dziwaczka, albo karierę robiła
45 latek bez dzieci- karierę robił, ale to się chwali, teraz hest dojrzały i ustawiony, odpowiedzialnie może zostać ojcem
Kobieta mająca wielu partnerow- puszczalska dziwka, porządny facet jej nie zechce
Mezczyzna mający wiele partnerek-zuch chłopak, a jak się wyszaleje, to znajdzie sobie jakąś porządna dziewczynę na żonę
Kobieta manager- karierowiczka, zimna su-ka, babochłop
Mężczyzna manager- brawo, chłopak dba o swoją ścieżka kariery
Mężczyzna czywajacy cała noc przy swoim chorym dziecku- jaki dobry, oddany i troskliwy ojciec
Kobieta w tej samej sytuacji- przecież to matka, wielki mi wyczyn.
Mężczyzna odrzucający niepociagajacą go fizycznie kobiete- ma zdrowe podejście, przecież nie będzie się zmuszał do współżycia
Kobieta odrzucająca niepociagajacego ja fizycznie mezczyzne- wielka pani, czeka na modela i księcia z bajki
Faceci mają lepiej