Ela210 napisał/a:Przecież zanim się dowiesz, że ktoś ma 45 lat i nie założył nigdy rodziny,, to go po prostu widzisz, rozmawiasz czy obserwujesz i na podstawie tego wyrabiasz sobie pierwsze wrażenie.A mężatką się bywa 
A dzieci wybywają z gniazda szybko.
Singielkim z jakiegokolwiek powodu by nimi nie były są zwykle bardziej zadbane, bo mają więcej czasu i pieniędzy dla siebie.
I spokojniejsze, bo nie myślą ciągle co tam u męża i dzieci. Mają czas się uczesać 
Są mniej sfrustrowane bardziej skoncentrowane, lepiej ogarniają technikę.
Żadne tam szare myszki!
Mężatki bywają bardziej szczęśliwe, pewnie z tego Z tego powodu że mają regularny seks i poczucie pewność i w życiu, często złudne.
Nie masz możliwości Rossanko popracować trochę w innym miejscu? Za granicą?
Bo jakiś malomiasteczkowy klimat czuć.
Czy ja wiem czy mają więcej pieniędzy? Zamężne koleżanki z porównywalną lub niższa o wiele pensją od mojej mieszkają w 150m domach, mają samochody za 80tys, wycieczki zagraniczne co roku, a ich samo wyposażenie kuchni -moich 5 kuchni by tam się zmieścili, a to dlatego, że mężowie zarabiają o wiele więcej, także Ela tak to wygląda:D
Ale przynajmniej jestm póki co samowystarczalna 
Wyjazd za granice-Ela nie znasz mojej sytuacji, jak na razie nie bardzo to jest możliwe. Nie orzeskocze pewnych sytuacji.
Co do spokojnego zycia-singielka nie martwi się o dzieci, bo ich nie ma, ale marki sie, że ich nigdy nie będzie miała, powiem Ci, że to się tak do końca nie da pogodzić, chociaż człowiek próbuje na rozum. Ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, dziecko mogliby być bardzo chore albo bajzwyczajniej w świecie złe, psychopatyczne-a wtedy bym dopiero narzekała.
Może o faktycznie wszystko dzieje się po coś, albo nie dzieje po coś.
Czy singielki są bardziej zadbane od mężatek? Zależy są zadbane i zaniedbane singielki. I zadbane i zaniedbane mężatki. W firmie mam niemal wszystkie kobiety po ślubach, albo w związkach, jakoś nie zauwazylam aby były zaniedbane, przeciwnie, hybryda na paznokciach, farbowane dobrze obciete włosy, modne i na czasie ubrania, a w domu dwójka dzieci.