Zaczepki eksa po rozstaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zaczepki eksa po rozstaniu

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 84 z 84 ]

66

Odp: Zaczepki eksa po rozstaniu
Gadzikowa napisał/a:

daj sobie spokój! mówię Ci. Tak będzie lepiej. Im szybciej się od tego uwolnisz tym lepiej dla Ciebie, uwierz mi.
Nie daj sobą manipulować,miej swój rozum

Właśnie się zastanawiam ciągle czy to manipulacja z jego strony czy może on faktycznie podjął jakieś próby powrotu. Wcześniej w ogole się pierwszy nie odzywał a po naszym czwartkowym spotkaniu zaczął codziennie życzyć mi miłego dnia i nawet czasem coś tam jeszcze napisać, chociaż niewiele. Z drugiej strony zadzwoniłam do niego w piątek zapytać czy się spotkamy i podczas rozmowy znowu zaczął wspominać o osobie z którą się spotykał zaraz po zerwaniu. Tak jak też pisałam, odmówił mi ze spotkaniem jednocześnie zmyślając że idzie na urodziny do brata. Z jednej strony mam już dość tego wszystkiego bo o ile ja wiele zrozumiałam, nie zasypuje go już wiadomościami, zdystansowałam się trochę, to on nic się nie zmienił. Nadal kłamie bez potrzeby mimo że mógł mi po prostu powiedzieć że nie ma ochoty na spotkanie bez podawania powodu. Z drugiej strony jednak coś wewnątrz mnie strasznie ciągnie do niego i codziennie tęsknię. Najgorsze jest to, że zaczęłam spotkać się z różnymi ludźmi ale jakoś nie potrafię zacząć budować z nimi jakiś bliższych relacji, mimo tego, że niektórym osobom wyraźnie się podobam. Raczej dystansuje się w takich sytuacjach zasłaniając się właśnie dość krótkim czasem od rozstania. Boje się że to we mnie zostanie i będę miała problem z budowaniem takich relacji w przyszłości, że będę bała się komuś zaufać tak jak jemu ufałam od początku.

Zobacz podobne tematy :

67

lenka_lonely napisał/a:
hera.1 napisał/a:
lenka_lonely napisał/a:

Prosze poradzcie mi cos bo ja sie juz boje sama z nim kontaktowac ze zrobie cos nie tak. Zaczynam popadac w depresje sad

Lenka hipotetycznie może byc tak ,że jak pisze falami ,albo nie odpisuje w ogole , a dzwoni niezapowiedzianie może byc oznaka ,że jest z Kimś innym ..dlatego nie może pisać.. Kwestia  druga zostawia furtke otwarta , bo cos tam kreci ,a nie jest pewien ,że mu wyjdzie..Facectów czasami trudno zrozumieć , jeżeli robi to jeszcze z innych pobudek..

Napisałam do niego z samego rana ok. 9. On zadzwonił chyba ok 19. Przez cały dzień na pewno mógł odpisać na smsa zwłaszcza że on sie nie rozstaje z komórką. Nawet na spotkaniach ze mną często ją wyjmuje i coś pisze. No i nie wiem co zrobić z tym co mi potem napisał, że dajmy sobie spokój w takim razie. Gdyby mu zależało to tak szybko by się poddał? Napisałam mu dzisiaj "Życzę miłego dnia nawet jeśli nie odpiszesz", na razie cisza. Nie wiem co mam już robić, czy zrobiłam źle czy nie? Czy powinna znowu teraz za nim latać i prosić o kontakt? Załamię się chyba, jeśli właśnie zaprzepaściłam wszelkie szanse...

Najlepiej będzie jak sie konsekwetnie przestaniesz odzywać..Ja podejrzewam ,że On z Kimś jest i dlatego nie pisze..Więc olej Go nawet jak tak nie jest, gdyby chciał naprawić pisałby normalnie ,a nie jakieś podchody..chce Cię trzymać wciaż w niepewnośći , rozbudzać Twoje nadzieje...Dlatego przerwij tą farsę..Jak Mu zalezy pojawi sie osobiście..

68

hera.1 napisał/a:

Najlepiej będzie jak sie konsekwetnie przestaniesz odzywać..Ja podejrzewam ,że On z Kimś jest i dlatego nie pisze..Więc olej Go nawet jak tak nie jest, gdyby chciał naprawić pisałby normalnie ,a nie jakieś podchody..chce Cię trzymać wciaż w niepewnośći , rozbudzać Twoje nadzieje...Dlatego przerwij tą farsę..Jak Mu zalezy pojawi sie osobiście..

chcialam juz kilka razy tak zrobic ale jestem zbyt slaba. On teraz bardzo duzo spaceruje robi wiele zdjec ktore pozniej widze na facebooku. Spotyka die takze z ludzmi i zawsze jest bardzo szczesliwy. A ja przez ti nie potrafie sama na niczym sie skupic. Zawalam prace, obowiazki domowe i wiele innych spraw. Staram sie miec kontakt z ludzmi ale czesto nikt nie ma na to czasu... Tak mnie to boli ze on potrafi byc szczesliwy beze mnie jakby nigdy mnie nie potrzebowal...

69

lenka_lonely napisał/a:
hera.1 napisał/a:

chcialam juz kilka razy tak zrobic ale jestem zbyt slaba. On teraz bardzo duzo spaceruje robi wiele zdjec ktore pozniej widze na facebooku. Spotyka die takze z ludzmi i zawsze jest bardzo szczesliwy. A ja przez ti nie potrafie sama na niczym sie skupic. Zawalam prace, obowiazki domowe i wiele innych spraw. Staram sie miec kontakt z ludzmi ale czesto nikt nie ma na to czasu... Tak mnie to boli ze on potrafi byc szczesliwy beze mnie jakby nigdy mnie nie potrzebowal...

Lenka sama sobie dajesz odpowiedż w tym poście..jak On jest taki pełen euforii i bawi się dobrze to znaczy ,że nie jesteś mu do szczęścia potrzebna..Gdyby chciał być z Toba to z Toba by spacerował , Tobie robiłby zdjęcia itd..On się emocjonalnie z Tobą bawi , sprawia mu satysfakcje to ,że cierpisz i nie możesz o Nim zapomnieć..Pamiętaj nic tak nie boli jak ignorancja...TY zabij Go jego bronia , tez zacznij sie dobrze bawić, zacznij wychodzić , tez dołacz zdjecia z imprez w objeciach jakiegoś chlopaka , nawet jakbys Kogoś miała poprosic tylko do zapozowania do fotki...Niech się wscieka o ile Go to będzie ruszać..Trzymaj Sie Dziewczyno..

70

lenka_lonely napisał/a:
hera.1 napisał/a:

Dziewczyno, Ty się zamęczysz. Zobacz! on się świetnie bawi - bez CIEBIE, więc i Ty musisz zacząć dbać o siebie, weź go kopnij w dupę, nie odpisuj mu wcale. Ja miałam to samo z EX. Niby pisał, bo nie chciał zrywać kontaktu,ale też nie umiał się zdecydować czy chce ze mną być. Więc ja się odcięłam całkiem, bo mnie to bolało. Bo ile można znosić coś takiego ? Spójrz na siebie i pomyśl sobie, że on nie jest Ciebie wart. Ja też teraz nie jestem w stanie zaufać komuś innemu, bo tamten mnie zranił, ale wiem, że jak minie trochę czasu to będzie lepiej. U Ciebie też.
Tylko odetnij się całkiem.
Jakby chciał z Tobą być to by przyleciał w 3 minuty, a zobacz jak on się zachowuje? Tracisz swój cenny czas czekając aż on się łaskawie odezwie, po co Ci to? Otwórz oczy dziewczyno.

71

Gadzikowa napisał/a:
lenka_lonely napisał/a:
hera.1 napisał/a:

Dziewczyno, Ty się zamęczysz. Zobacz! on się świetnie bawi - bez CIEBIE, więc i Ty musisz zacząć dbać o siebie, weź go kopnij w dupę, nie odpisuj mu wcale. Ja miałam to samo z EX. Niby pisał, bo nie chciał zrywać kontaktu,ale też nie umiał się zdecydować czy chce ze mną być. Więc ja się odcięłam całkiem, bo mnie to bolało. Bo ile można znosić coś takiego ? Spójrz na siebie i pomyśl sobie, że on nie jest Ciebie wart. Ja też teraz nie jestem w stanie zaufać komuś innemu, bo tamten mnie zranił, ale wiem, że jak minie trochę czasu to będzie lepiej. U Ciebie też.
Tylko odetnij się całkiem.
Jakby chciał z Tobą być to by przyleciał w 3 minuty, a zobacz jak on się zachowuje? Tracisz swój cenny czas czekając aż on się łaskawie odezwie, po co Ci to? Otwórz oczy dziewczyno.

Czy Twój ex po tym jak zerwałaś kontakt zmienił jakoś nastawienie do Ciebie? Mój własnie też cały czas mówi że chce utrzymać kontakt a nawet ostatnio coś zaczął przyznawać że myslał o powrocie ale potrzeba nam czasu, ale nie wiem czy to szczerze zwłaszcza przy jego kombinowaniu i kłamstwach. Nie chce się z nim spotykać na takich zasadach, że on będzie mnie mamił że może do siebie wrócimy a jednocześnie chodził na boki i szukał sobie kogoś nowego

72

Mój ex nie umiał się pogodzić z tym, że ja nie chcę kontaktu. A ja powiedziałam, że jego koleżanką nie będe i nie będę wiecznie czekała aż on sie na coś zdecyduje. Zmieniłam wszystkie nr.y, nie miał możliwości pisania. Tylko,że on zrobił inaczej... Bo mimo, że nie było kontaktu to on nagle po 7 miesiącach nie widzenia sie ze mną przyjechał do mnie do pracy [ znał tylko nazwę firmy] i poprosił o rozmowę. Chyba już o tym pisałam. Jak nie to w skrócie : prosił o szansę, mówił,ze wie na 100% że chce mnie, że chce mieszkania, życia wspólnego itd. Zgodziłam się, bo był naprawdę przekonujący i widziałam, że się zmienił. Kupił mieszkanie, mieliśmy tam zamieszkać od maja, wszystko pięknie, normalnie jak nowo poznana, zakochana w sobie para. Było super przez ... 3 tygodnie. Bo później stwierdził,że on nie wie czego chce, ze nie wie czy to co czuje to jest to COS więc ja sie wkurzyłam i kazałam mu przyjechać by porozmawiać o tym. Przyjechał choć powiedział,że nie wie co dalej. Ja wiedziałam, powiedziałam, że nie chcę takiego związku, że nie mamy o czym rozmawiać, że to koniec, że nie pozwolę by ktoś mnie tak traktował, że nie jestem zabawką. On przytulał mnie, bo mówił,że chciałby mnie obok siebie, a jednocześnie nie wie co czuje, że się pogubił. Więc kazałam mu spadać. Mija prawie miesiąc od tego momentu, od 3 tygodni jest cisza, on nie pisze już, bo mu powiedziałam gdy prosił o szansę, że jak nawali to nie będę chciała go znać. Chyba się dostosował. Nie wiem, już mnie to coraz mniej interesuje.
Bo jak można się tak zachowywać ??

Dlatego radzę Ci to samo  -  odetnij się,żeby Cię później 2 raz nie zranił.

73 Ostatnio edytowany przez lenka_lonely (2013-03-05 15:35:11)

Ja sie zastanawiam czy moj po prostu nie poczul sie dotkniety tym ze ja pierwsza z nim zerwalam. Wprawdzie wiele razy wczesniej mowilam mu o tym ze dluzej juz nie moge zniesc jego zachowania o on jakos tym sie nie przejmowal. Chciałabym go odzyskać ale nawet jeśli do tego dojdzie to nie wiem czy on się coś zmieni. Już teraz pokazuje czasem, że nie liczy się z tym, co robił źle w związku. Jakoś nigdy nie umiał przyznać się do tego, że mnie wystawiał jednym słowem na spotkaniach.

74

lenka_lonely napisał/a:

Chciałabym go odzyskać ale nawet jeśli do tego dojdzie to nie wiem czy on się coś zmieni. Już teraz pokazuje czasem, że nie liczy się z tym, co robił źle w związku. Jakoś nigdy nie umiał przyznać się do tego, że mnie wystawiał jednym słowem na spotkaniach.

I tu masz odpowiedź. On nawet nie wykazuje chęci zmiany więc po co Ty masz się spinać i coś robić dla niego ? obydwie strony muszą się starać,nie jedna, dlatego ja odpuściłam, bo mój EX się starał, zawalczył o mnie, dałam mu szansę, ale sam ją zmarnował. Ja się wiecznie sama starać nie będę i odeszłam.
Kiedy zrozumiesz,że on nie jest Ciebie wart ?
Przecież on nawet nie próbuje się zmienić, nawet się nie stara.
To po co Ci to ? Skończ tą znajomość dla swojego dobra

75

Lenka, jest takie powiedzonko: nie należy czynić priorytetu z osoby, dla której my jesteśmy tylko opcją...

76

gen napisał/a:

Lenka, jest takie powiedzonko: nie należy czynić priorytetu z osoby, dla której my jesteśmy tylko opcją...

Masz rację, dowiedziałam się przypadkiem, że eks będąc ze mną spotykał się jeszcze z kimś często i można powiedzieć że prowadził dwa związki na raz... Spodziewałam się zdrady ale nie czegoś takiego. Ale dopiero gdy o tym się dowiedziałam to coś we mnie pękło, czuje jeszcze tęsknotę za tym co było miłe w naszym związku ale już nie czuje potrzeby powrotu do siebie. Nie po czymś takim, po tyle kłamstwach gdzie nie tylko ja byłam okłamywana.

77

Przykro mi,że tak wyszło, ale.... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Te informacje pomogą Ci o nim zapomnieć.
I mam nadzieję,że naprawdę już sobie go odpuścisz, przecież widzisz jaki z niego frajer.
Uszy do góry smile

78

Gadzikowa napisał/a:

Przykro mi,że tak wyszło, ale.... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Te informacje pomogą Ci o nim zapomnieć.
I mam nadzieję,że naprawdę już sobie go odpuścisz, przecież widzisz jaki z niego frajer.
Uszy do góry smile

Walkę o niego odpuszczę ale ciągle tęsknię... Ciągle myślę co może teraz robić, czy jest mu z kimś lepiej sad Znowu zaczęłam mieć koszmary. Myślałam, że będzie mi łatwiej to przejść po takiej wiedzy ale tak nie jest.

79

Nawet jeśli mu z kimś innym lepiej to co z tego? Zasługujesz na kogoś lepszego smile a nie na takiego lamusa jak on.

Ja też tęsknię... Mój EX napisał do mnie w piątek i od 2 dni jest mi naprawdę źle.
Ale wiem, że muszę jakoś to przetrwać..

80

Witam,
minelo juz duzo czasu od mojej ostatniej wizyty tutaj. Chcialam opowiedziec co dzialo sie w tym czasie.
Otorz zaczalam zrywac kontakt z bylym. Odpuscilam mu pieniadze itp. W miedzyczasie on dodal mnie znowu na fb. Gdy nie pisalam ani nie dzwonilam to zaczal mnie zaczepiac wlasnie przez fb. Likowal zdjecia jakie wrzucalam. Po jakims czasie odezwalam sie i zaczelismy znowu rozmawiac a takze widywac sie. Mowilam mu co czuje i ze chcialabym powrotu mimo wszystko a jesli nie jest to mozliwe to zerwania znajomosci bo nie bylam w stanie byc tylko jego znajoma.
wtedy zdecydowal sie sprobowac jeszcze raz. Wprawdzie trwalo to tylko tydzien ale sporo dla mnie znaczylo. Po tym mowil ze woli zaczac od znajomosci i jesli bedzie nam dobrze to mozemy znowu utworzyc zwiazek. Zgodzilam sie.
I tak kilka miesiecy sie spotykalismy rozmawialismy ze soba itp. Nie bylo to moze tak czeste jak wczesniej ale mi wystarczylo i bylo dla mnie wazne. On caly czas podkreslal ze to znajomosc chociaz ja czulam ze jest bardzo blisko mnie. Czesto dzwonil, pisal gdy ja nie pisalam, codziennie zyczyl milego dnia, pisal komplementy, dzwonil w nocy tylko po to aby zyczyc mi slodkich snow itd. Niedawno niestety przypadkiem dowiedzialam sie ze jest on juz od jakiegos czasu w zwiazku z kims innym. Moj swiat sie zalamal. Ja naprawde odczuwalam milosc z jego strony i nawet jesli podkreslal ze nie chce ze mna na razie byc, to w momentach gdy bylam na niego zla i np. Uciekalam przed nim, to gonil mnie do skutku, przepraszal, raz w maju nawet przytulil i powiedzial ze nadal mnie przeciez kocha mimo klotni. Teraz nie wiedzialam juz co w naszych relacjach bylo prawdziwe a co bylo klamstwem. Pytalam go czesto czy kogos ma, czy sie z kims spotyka, mowil ze nie, ze chcialbyc na razie sam. Nawet gdy to wszystko wyszlo na jaw to nie chcial zrywac ze mna kontaktu mimo ze powiedzialam mu wiele przykrych rzeczy na jego temat.

Jedyne pytanie jakie sobie teraz ciagle zadaje to czemu mimo ze mial kogos to staral sie byc dosc blisko mnie. Czemu faktycznie nie ochlodzil kontaktu ze mna do zwyklej znajomosci. Czy mogl mnie faktycznie nadal kochac czy ja juz zwariowalam i dalam sobie wmowic jego milosc lub nawet sama stworzylam sobie taka iluzje w ktorej zulam tyle czasu... ?

81

Wiem ze sie sama glupio w to wpakowalam ale inaczej dalej bym za nim rozpaczala a tak przynajmniej wiem na czym stoje.

82

smutne ,ale chyba bylas tylko rezerwa.lepiej dla Ciebie gdy zerwiesz calkowity kontakt.

83

Ehh czy zeby trzymac kogos w rezerwie ktos moze az tak udawac ze mu zalezy? sad raz biegal za mna po sklepie gdy nie chcialam z nim rozmawiac i naprawde dlugo nie odpuszczal

Posty [ 66 do 84 z 84 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zaczepki eksa po rozstaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024