zaburzenia równowagi nerwica bóle głowy zaburzenia chodzenia koszmar - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » zaburzenia równowagi nerwica bóle głowy zaburzenia chodzenia koszmar

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 111 z 111 ]

66

Odp: zaburzenia równowagi nerwica bóle głowy zaburzenia chodzenia koszmar

TYLKO CZASAMI MYŚLĘ ŻE PIERWSZA BYŁA JAKAŚ CHOROBA A DOPIERO DZIĘKI NIEJ WKRĘCIŁAM SIĘ W NERWICĘ. PODOBNO TAK WIELE RAZY SIĘ ZDARZA.
POWIEDZ CZY JEST JAKIŚ SPOSÓB ŻEBY SAMEMU SOBIE POMÓC I WYJŚĆ Z TEGO BEZ FARMAKOLOGI. JA JUŻ NIE MAM NADZIEI ŻE BĘDZIE TAK JAK KIEDYŚ KIEDY BYŁAM ZDROWA WESOŁA CHCIAŁO MI SIĘ ŻYĆ. CZY TE WSZYSTKIE OBJAWY MOGĄ USTĄPIĆ.

Zobacz podobne tematy :

67

Mnie bez farmakologii się nie udało.

68

Nie pisz caps'em całych postów, w internecie jest to odpowiednikiem wrzasku.

Gdyby to była kwestia hormonów, też byś się pytała, jak z tego wyjść bez leków..?

69

Ewelink, negatywny WB nic nie znaczy. Moim zdaniem Twoje objawy to klasyczna neuroborelioza. Zrób wszystkie możliwe badania w tym kierunku (wcześniej w tym wątku pisałem co i jak), a jeżeli nie wyjdzie to zrób prowokację antybiotykową przez 2 tygodnie i znów powtórz badania. Miałem to samo co Ty. Niestety na tym forum nie można wklejać linków, ale moja historia choroby jest na portalu wspolnymisilami.
Poczytaj, moja żona też nie wierzyła że jestem chory na chorobę bakteryjną... Stwierdziliśmy że osoba zdrowa nie zrozumie chorej, która ma "wszystkie" badania dobre. Jeżeli masz boreliozę to ją się da leczyć. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

70

chris133 2 lata temu urodziłam dziecko boję się że gdyby okazało się że to borelioza mała mogła by być zakażona albo na coś chora.
Prawdopodobieństwo tego że to borelioza istnieje gdyż miałam i mam częsty kontakt z lasem ale rumienia nigdy nie miałam i kleszcza też nigdy nie znalazłam na ciele. Może znasz jakieś domowe sposoby żeby to sprawdzić badania często są przekłamane i trzeba je powtarzać okresowo.

71

Chyba w przypadku boreliozy nie ma czegoś takiego jak domowy test. Skoro badania laboratoryjne są zawodne to domowe sposoby...
Może spróbuj z witaminą C, tak jak pisałem wcześniej do żanetki. Ja też nie miałem nigdy rumienia.

72

ewelink Twoje objawy naprawdę wskazują na boleriozę.Ja tez chodziłam od lekarza do lekarza robiłam mnóstwo badań.aż wyszła bolerioza ale ona raz mi wychodzi raz nie .Kleszcza miałam prawie 20 lat temu,i rumień też wtedy miałam.Ale nic z tym nie zrobiłam.Samo przeszło i zapomniałam a po tylu latach zaczęły się objawy takie jak i Ty opisujesz.Też się bałam że mogłam zarazić dzieci.porobiłam im badania wyszło ,że jest ok.Lekarze mówili mi że na pewno nie mogłam zarazić dzieci.Ale ich "na pewno"nie wiele dla mnie znaczy.Skoro na pewno przez tyle lat żaden nie wpadł na pomysł że to może być bolerioza tylko twierdzili że to nerwica.Kiedy byłam w szpitalu było tam wiele osób z boleriozą które twierdziły że nigdy nie widziały u siebie kleszcza.Może spróbuj zrobić jeszcze raz to badanie tylko inną metodą np.Elisem.To jak pisze Chris da się leczyć.Tylko jeśli chodzi o mnie ja nie mam tyle odwagi co On aby podjąć się leczenia.

73

Żanetka, jak objawy są już tak silne że nie da się normalnie funkcjonować to podjęcie leczenia to nie kwestia odwagi ale instynktu samozachowawczego wink Ale dzięki za te słowa. Wolę łykać tablety garściami niż czuć się tak jak rok temu.

74

Dzięki Żanetka za pocieszenie z tymi dziećmi. Jeżeli mówisz że kleszcza miałaś 20 lat wcześniej to ja też nie dam sobie ręki uciąć że i mnie się to nie zdarzyło po prostu nie pamiętam. gdybym już to wiedziała że to borelioza zrobię wszystko żeby ją leczyć bo mam dla kogo żyć i jestem wykończona tym że mam niespełna 30 lat a najpiękniejszy okres mojego życia przepływa mi przez palce masakra. Zrobię jeszcze ELISA chociaż podobno jest mało skuteczny i jestem umówiona z neurologiem i psychiatrą w jednym dopiero na kwiecień ale poczekam może on na coś wpadnie tylko boję się że poniesie go raczej psychologiczny nurt.  Powiedzcie jak to cholerstwo zdiagnozować jak wyniki wychodzą o.k.?

75

Zrobić inne badania, WB, PCR, LUAT.

76

chris133 co to jest za badanie to LUAT i jak z jego dostępnością bo mieszkam w małym mieście i niczego nie idzie tu załatwić. To niestety podstawowy problem zdiagnozowania u mnie tej choroby lekarze i badania niedostępne wszystko daleko i trzeba czekać.

77

Wklejam Ci mojego posta z forum wspolnymisilami:

Tutaj masz namiary na laboratoria które wykonują pełne panele badań, w tym PCR.

Centrum Badań DNA    Poznań/ cała Polska     ELISA
Elisa- od 40zł
Western-blot - 120zł
Real-Time - PC170zł   
ilościowy rtPCR -215zł   
Najszerszy w kraju zakres wykonywanych badań (23 testy serologiczne i 10 testów genetycznych). Wynik ilościowy określa liczbę bakterii we krwi   

Diag.pl    Kraków/i pd. Polska   
ELISA od 45zł
Western od 120zł
PCR od 150zł

Laboratorium Specjalistyczne Nadzieja Lab    Warszawa   
Real-Time PCR, multiplex od 190zł, panele od 595zł,
wyniki ilościowe   

Państwowy Zakład Higieny (PZH)    Warszawa   
ELISA 122zł
Western 183zł
PCR 276zł   

i jeszcze post innego użytkownika:

W później boreliozie rozsianej to w zasadzie najbardziej miarodajny jest chyba banie antygenów krętkowych w moczu (LUAT - Lyme Urine Antigens). To badanie robi np. laboratorium dr Wiekoszyńskiego.

Pozdrawiam.

78

ewelink masz rację że testy ELISA są mniej dokładne niż np.Wester- blot .Jednak w moim przypadku Western-blot pokazał że jest ok a ELISA kilka krotnie przekroczył normę i właśnie ten test wykrył u mnie chorobę inną niż nerwica którą wmawiali mi wszyscy lekarze.W przyszłym miesiącu będę chciała powtórzyć jeszcze raz testy zrobię to chyba jedną i drugą metodą.Jeżeli potwierdzi się że to jednak bolerioza spróbuję się na nią leczyć.Jeśli nie będę dalej chodziła do psychologa,opowiadała o swoich dolegliwościach i wierzyła że to"tylko" nerwica.Czasami jest mi tak bardzo ciężko,bo wiem że jestem z tym sama.Wylałam już morze łez teraz już nie mam siły nawet płakać,musiałam zaakceptować swoją wegetację.Najgorzej upokarzające jest dla mnie że często potrzebuję pomocy najbliższej osoby,dla której sama powinnam być wsparciem a jestem ciężarem.

79

chis133 dzięki za wszystkie informacje są naprawdę cenne dla mnie smile

80

żanetka nie jesteś sama. Z mojego życia chciałabym zresetować ostatnie 5 lat. Miałam tyle wspaniałych chwil a nie mogłam się z nich w pełni cieszyć (ślub, urodzenie córeczki) ale niestety nic dwa razy się nie zdarza było minęło. Chcę tylko nie tracić już więcej czasu i dojść do setna sprawy bo chyba zwariuję mam 29lat i nie wyobrażam sobie tak dalej wegetować. Nie jestem wstanie zajmować się dzieckiem, domem i chodzić do pracy. A co mam powiedzieć otaczającym mnie ludziom, że nie mam siły, wyniki mam dobre, wyglądam dobrze (może tylko jestem bardzo chuda) nic nie zdiagnozowano a ja nie mam siły, zataczam się. Niekiedy wzięła bym sznurek i na pierwszym lepszym drzewie...
Wiesz mam podobne zdanie co ty że ta rzekoma nerwica nie powinna aż tak niszczyć naszego życia ale kto wie. Ja sama jestem ciekawa co mi powie psychiatra jak pójdę do niego w kwietniu. Trzymaj się i nie poddawaj:)

81

hej, psychiatra da antydepresanty które na jakiś czas zamaskują objawy boreliozy lub innej choroby. Wiele chorób daje objawy podobne do bb, np. chlamydioza czy zaawansowane robaczyce. Na forach jest mnóstwo ludzi którzy przynajmniej poprawili swój stan zdrowia stosując antybiotyki, zioła, olejki przeciw boreliozie czy leki na robaki (wpiszcie w google robaki Irena Wartołowska - leczy alergię i astmę u dzieci agresywnymi lekami przeciw robakom, jest alergologiem na emeryturze z kilkudziesięcioletnim stażem i zauważyła to z doświadczenia, że dzieci które przy okazji miały podawane te leki wychodziły z astmy i alergii).

Wielu psychiatrów zrobi dużo aby wizyty były jak najczęstsze i wypisać dużo recept - nie chcę nikogo obrazić, po prostu tak uważam znając system - nagrody i wyjazdy na "konferencje". Dotyczy to również lekarzy innych specjalności.

Pozdrawiam.

82

hej,chris133 na pewno masz rację ale nie dobijaj nas. Mój psychiatra ma dwie specjalizacje psychiatrię i neurologie może na coś wpadnie dzięki temu, chociaż też się obawiam że za bardzo zasugeruje się nerwicą. Ostatnio była u neurochirurga (wybitnego specjalisty z Krakowa) w związku z tym że upierałam się że to wszystko od kręgosłupa. Oczywiście on to zdementował i stwierdził że to  prawdopodobnie sprawy emocjonalne ale powiedział też że nigdy nie należy robić z kogoś wariata bo niekiedy okazuje się że to zaawansowana borelioza. To mi dało do myślenia.

83

Wiesz idąc do psychiatry czy do psychologa trzeba się nastawić że większość z nich będzie przypisywać te objawy nerwicy.Ja zmieniałam już 3 razy psychologa i jak by nie docierają do nich moje obawy ze może są wywołane boleriozą,pierwsza psycholog ciągle mi powtarzała że nic mi nie jest ,jestem całkowicie zdrowa a jak będę tak dalej szukała to w końcu znajdę się w szpitalu dla psychicznie chorych.Łatwo było jej mówić bo nie Ona przez to wszystko przechodziła.Ta do której teraz chodzę też chce żebym uwierzyła że to nerwica i ja wiem że wiele moich objawów na to wskazuje.ale wiem też że przecież nie zgłupiałam tak nagle z dnia na dzień ,może właśnie bakterie boleriozy zagnieździły się w moim systemie nerwowym,coś w nim po uszkadzały mam zatruty organizm od toksyn i z tąd te zaburzenia.

84

Hej byłam u tego psychiatry i neurologa. Wizyta trwała dwie godziny wysłuchał mnie i przebadał pod względem neurologicznym pooglądał badania i stwierdził że na 98% to nerwica lękowa ale są tez objawy tężyczki. Dostałam Citronil i trening autogenny Schulza na tężyczkę mam brać magnez z guaraną i B6 nie wiem czy to wystarczy. Citronil biorę od kilku dni jest jeszcze gorzej budzę się w nocy, nie umiem spać, boli mnie bark plecy w klatce piersiowej, kręci mi się w głowie, chce mi się spać,mam kołatanie serca nie wiem czy to mi pomoże.

85

Hej ewelink a co to jest ta tężyczka?

86

Tężyczka to zaburzenia gospodarki elektrolitowej tzn. wapń, magnez, fosfor. Najczęściej występuje u młodych, aktywnych kobiet pomiędzy 20 a 35 rokiem życia. Jest trudna do wykrycia oczywiście przez naszych zdolnych lekarzy gdyż zwykle badanie laboratoryjne jest nieskuteczne a na test tężyczkowy nikt ci nie da skierowania. W tym przypadku nie wystarczy zwykła suplementacja tych składników których jest niedobór musi być kroplówka. Choroba ta powoduje masę objawów podobnie jak borelioza. Wpisz w Google "tężyczka objawy". Wiesz co żanetka ja już wariuję im dłużej chodzę po tych lekarzach i czytam o tych chorobach wydaje mi się że mam wszystko a oni twierdzą że jestem zdrowa. Czuję się coraz gorzej i nikt nie wie co to jest czasami myślę że to jakaś nowa nieznana choroba. Napisz co u ciebie:)

87

U mnie ewelink jest podobnie jak u Ciebie masę lekarzy i badan no i oczywiście stwierdzenie że nic mi nie jest.To tylko nerwica.Cały czas chodzę na spotkania do psycholog,przerabiam swoje życie,pewnie powodów mojej niby nerwicy znalazło by się sporo,ale wiesz ja tak naprawdę nie potrafię do końca uwierzyć, że te wszystkie objawy są spowodowane tym że miałam problemy w małżeństwie czy tam jakieś inne problemy ,pewnie że to wszystko przeżywałam ale wydaje mi się że nie do tego stopnia żebym teraz przez kilka lat miała uciski i zawroty głowy,kołatania serca,albo co chwilę problemy żołądkowo jelitowe ,ciągle myślę że to bolerioza doprowadziła mój organizm do takiego stanu,lub myślę podobnie jak Ty że to może jakaś nowa nieznana medycynie choroba.A jak Ty się teraz czujesz po tych lekach, bo pisałaś ostatnio że jest gorzej.Czy nadal nic Ci się nie poprawia?Napisz jak sobie radzisz i jak funkcjonujesz w ciągu dnia.

88

Właśnie poczytałam sobie na temat tężyczki,objawy jak u mnie czyli mam kolejną chorobę he he Tak sobie myślę że mając tyle chorób ciągle jeszcze żyję to chyba jestem jakaś nieśmiertelna hi hi.

89

żanetka mam takie akcje po tych lekach że szok. Jeden dzień jest o.k. następnego mam ciągle kołatanie serca ciągle mierzę ciśnienie co 5 min to jest chore. Ciśnienie dobre nawet za niskie a puls niekiedy ponad 110 nie wiem co mam myśleć wpadam w szał, ogarnia mnie lęk chcę jechać na pogotowie bo boje się że to zawał. To w klatce to na plecach jakieś dziwne ciepło oprócz tego mięśnie karku i barku tak spięte że nie umiem spać w nocy, coś mnie kuje za łopatką na wylot jak wstanę jest o.k. Mam fobię na ten temat dwa razy byłam świadkiem zawału u najbliższych mi osób taty i babci po prostu wydaje mi się że też jestem na to skazana tylko czy w wieku 30 lat. Jak pomyślę o mojej córci ma 2 lata zaraz wyję bo nie chcę jej opuszczać tak wcześnie, chcę żyć i tak w kółko. Niby to jest śmieszne ale nie dla nas chyba masz rację mamy tyle chorób a nadal żyjemy tylko co to za życie.

90

ewelink tak dobrze Cię rozumię.Ja chociaż nie biorę żadnych leków przechodzę w tej chwili to samo co Ty od paru dni ciągle mierzę ciśnienie i też ciśnienie mam dobre tylko ten puls jest wysoki a na puls biorę już od dłuższego czasu leki zawsze rano jak wstaję i on się normuje ale dziś przed pracą wzięłam a po trzech godz znów miałam problemy i czułam się jak bym była po jakimś długim biegu później przeszło od paru dni nie rozstaję się z ciśnieniomierzem do tego mam zawroty głowy teraz na sobotę i niedzielę wyjechaliśmy z mężem i dzieckiem na działkę a tam koszmar już przed wyjazdem dostałam zawrotów głowy cała byłam spięta czułam niepokój poszliśmy przejąć się do lasu bardzo lubię takie spacery a tu uszliśmy kawałek i musiałam się szybko wrócić bo oprócz zawrotów zaczęło mi się robić słabo tak się nakręciłam że myślałam że oszaleję wieczorem było dobrze a od rana powtórka z rozrywki znów serce,zawroty głowy uczucie że robi mi się słabo chciałam szybko wracać do domu ale jakoś trochę odpuściło dziś w nocy się obudziłam bolało mnie w klatce piersiowej aż promieniowało do pleców jak się podniosłam to przeszło ale już do rana nie usnęłam.Wiesz męczę się już tak od 5 czy 6 lat ale zaakceptowałam to i jakoś sobie z tym radzę jednak od paru dni się to nasila i wymyka mi z pod kontroli ,wiesz niewiem czy ta pogoda też nie ma na to jakiegoś wpływu zauważyłam że na wiosnę zawsze mam wszystko nasilone.

91

A i tak samo jak Tobie najbardziej żal mi moich dzieci,jak coś się zaczyna dziać to tak mi ich żal i myślę wtedy jak One by to przeżyły i że nikt by ich nigdy tak nie pokochał jak ja,że to by zostawiło trwały uraz w ich psychice.Ale wiesz jeśli Tobie jest tak źle po tych lekach to może zgłoś to jak najszybciej Swojemu lekarzowi może leki są źle dobrane,chociaż podobno na początku często objawy się nasilają a później organizm się przyzwyczaja,nasyca i jest już dobrze.Ja właśnie najbardziej zawsze się bałam nasilenia objawów i dlatego nie chcę brać leków.I moja psycholog też mi tłumaczy że dokąd mogę jakoś funkcjonować tzn.chodzę do pracy,wychodzę na zakupy,dbam o siebie to żeby nie brać leków.Ale nie wiem jak długo jeszcze bez nich wytrzymam.W przyszłym miesiącu będę powtarzała jeszcze raz badania na boleriozę ,bo cały czas nie daje mi to spokoju.A Ty jeśli się tak męczysz to idź jeszcze raz do lekarza i opowiedz mu jak się teraz czujesz,i może na jakąś psychoterapię się zapisz.

92

Witajcie,
Przeczytalam wątek , jestem w podobnej sytuacji co Zanetka mam potwierdzona Boreliozę testem western blot . przeleczona standardowo 30 dni zinnat ,dwa dni po zinnacie nieokreślony atak braku powietrza w płucach i bol głowy który cały czas mi towarzył od pierwszego dnia brania zinnatu . później 10 dni w szpitalu Landacid dożylnie i nic ,tylko ból przeszedł, ale ciagle kręcenie się w głowie i piski w uszach sza mi do dziś a to już rok po zdiagnozowaniu .Dalej miam wynik Igm powyżej normy -duzo powyżej . W międzyczasie leczenie ilads 2 miesiące mnie wykończyło , zdecdowałam ze przerwę bo mnie grzybica zawliła. i tak się mecze jak wy . Stracialm cale zycie , chlopak odszedł bo nie mogl się ze mna dogadać ,dól jeszcze większy .Nie wiem co robić trwam i zyje nadzieja ze to przejdzie .
Aga

93

Lilu jaki masz dokładny wynik w Igm napisz coś więcej w jaki sposób wykryłaś bolerioze,co cię skłoniło żeby zrobić badania w tym kierunku?kleszcz?czy jakieś niepokojące objawy?Ja chyba przechodzę jakiś kolejny rzut tej choroby.Od paru lat zdarzały mi się zawroty głowy ale ostatnio bardzo się nasiliły,problemy z oddychaniem też występują co jakiś czas,to jest okropne.

94

chris jeśli tu jeszcze czasami zaglądasz,napisz jak Twoje leczenie?Czy czujesz jakąś poprawę.

95

hej Zanetka
Mój Igm to na początku 22,72
po przeeczeniu 2 miesiące ilads 36,89 od 20 jest borelioza , paski na western blot 2 pozytywne pasek p 25 , i 30.
Dstalam zapalenia oczu rok temu w lutym żyłki czerwone, zostały w oczach po zapaleniu
ciagnelo się 4 miesiące wraz efektem suchego oka , do tej pory mam czerwone zyly które nie zniknely i efekt suchego oka tez nie zniknął.
poza tym w trakcie antybiotyków od zakaznikow - zinnat zaczęło się wszystko rozwalać we mnie, zaczelo się piszczenie w uszach ,zawroty glowy osłabienie totalne ,bol okropny glowy i mózgu, jakby mi ktoś go wypalał , i później ten wieczor po zinnacie gdy nie mogłam oddychać , jkby mi w plucach powietrza brakło. Lekarz neurolog na erce powiedział ze to nerwica . tylko jak dostałam landacid to bol glowy przeszedł , ale inne objawy zostały. szczególnie mgla umysłowa.to mnie doprowadza do depresji.
zANETKO  a jak możesz to napisz mi prywatnego maila

96

Jest okropnie mam straszne zawroty głowy,moja córka była teraz u Komunii,chodzimy na Biały Tydzień do kościoła a ja nie mogę tam ustać,czuję się jak bym zeszła z karuzeli,w nocy miałam straszne duszności,ale one pojawiają się i przechodzą a te zawroty to koszmar.Czy to naprawdę jest nerwica?Tak twierdzą lekarze od paru lat.
Lilu moje wyniki z elisa są koszmarne norma do 22 a ja mam 116 lekarz zakaźnik twierdzi,że nie będzie mnie leczył na bolerioze bo w innym laboratorium wynik tą samą metodą wyszedł 16 więc nimi mam się sugerować.A przyczyn moich objawów mam szukać gdzie indziej.Ale nie wiem gdzie,chyba już tylko na tamtym świecie,bo w tym nie mogę natrafić na mądrego lekarza który potrafi zdiagnozować moją chorobę a co dopiero ją wyleczyć.

97

Hej żanetka moje leczenie nerwicy dobiegło już końca po paru tabletkach Citronilu. Doprowadził mnie do takiego stanu że ciągle latałam na pogotowie myślałam że umieram, palenie w klatce piersiowej, zgaga, bóle ramion, karku, puls 120 itd. Poszłam do kardiologa bo bałam się że to zawał a na pogotowiu jak powiedziałam lekarzowi że biorę tabletki na nerwicę zaczął się śmiać i nawet nie chciał mi zmierzyć ciśnienia. Kardiolog się przejął kazał odstawić ten lek i dał skierowanie do kliniki kardiologi do Wrocławia z podejrzeniem guza chromo chłonnego na nadnerczach ale tam mam termin ustalony na 2 września. Nie wiem czy dożyję...

98

ewelink a na jakiej podstawie kardiolog podejrzewa u Ciebie guza chromo chłonnego na nadnerczach?robił Ci usg ,tomografię?czy jakieś inne badania?Czy dopiero w tej klinice mają Ci robić te badania?Pewnie jesteś teraz załamana i w całkowitej rozsypce,ale uspokój się myślę ,że na pewno nie masz żadnego guza a lekarz powiedział tak ponieważ musiał na jakiejś podstawie wystawić skierowanie.Tak było ze mną neurolog dał mi skierowanie na tomografię i przepływy domózgowe nie wiedziałam co napisał w rozpoznaniu bo było napisane po łacinie.A kiedy zgłosiłam się na tomografię technik który ją wykonywał powiedział,że w rozpoznaniu mam wpisane podejrzenie guza mózgu,w tym momencie całe moje życie przewróciło się do góry nogami.Jednak wszystko wyszło ok.a na skierowaniu musiał tak napisać ponieważ jest to kosztowne badanie i musi być podany jakiś poważny powód.Termin masz naprawdę bardzo długi .Nie wiem jak u Ciebie finansowo ale jeśli stać Cię na to,to może zrób sobie usg,jeśli coś by było nie tak to myślę,że by wyszło.A tak to samo czekanie do września to Cię wykończy.Ja ostatnio też źle się czuje najbardziej dokuczają mi zawroty głowy które prawie nie przechodzą i do tego mam duszności,koszmar.Będę robiła w tym miesiącu powtórne badanie na boleriozę.Mam zamiar odwiedzić też neurologa.Wytrzymałam rok czasu bez lekarzy i badań.A teraz znów tak mi się porobiło.Ewelink jestem z Tobą,wierzę,że jeszcze i dla nas zaświeci słoneczko.

99

żanetka usg miałam robione kilka razy i nic nie wykazuje ale kilku lekarzy zgodnie powiedziało mi że to się raczej sprawdza w ostateczności ważne są badania laboratoryjne z moczu które wykonuje się tylko podczas pobytu w szpitalu ponieważ mocz trzeba oddawać przez 24h do pojemnika ze specjalnym odczynnikiem. to badanie jest tak ważne dlatego że nie zawsze te guzy pojawiają się w nadnerczach mogą być i w innych częściach organizmu i wtedy dopiero rozpoczyna się szukanie za pomocą tomografu. Jedno nie jest optymistyczne że jeżeli on znajduje się poza nerkami to najczęściej jest złośliwy, daje przerzuty i jeszcze mój wiek też nie daje mi dobrych perspektyw tzn. im jesteś młodsza tym gorzej. Wiesz co w tamtym tygodniu miałam myśl że może lepiej było by ze sobą skończyć niż tak żyć bez perspektyw na normalne życie, po prostu nie mam już siły walczyć każdego dnia z innymi dolegliwościami. A co będzie za kilkanaście lat jak będę starsza mniej sprawna skoro już ledwo niekiedy się poruszam... Nie mogę pojąć żeby nikt nie mógł zdiagnozować co nam jest co jest nie tak ci lekarze, system służby zdrowia...?

100

Miałam podobne objawy-oczopląs, potykanie się, drętwienie i mrowienie ciała-trafiłam do szpitala i po wszystkich badaniach (w tym płyn rdzeniowo-mózgowy) stwierdzono sm...

101

ewelink a czy te guzy to dają takie objawy jak nasze? tzn.zawroty głowy,kołatania serca,mrowienia,itd.?I nie rozumiem jak piszesz,że kilku lekarzy zgodnie powiedziało,że to się raczej sprawdza.Ale co się sprawdza?Bo się trochę pogubiłam.A jakie masz ob.Bo przy guzach jest przeważnie sporo podwyższone.ja też,ciągle się zastanawiam od czego mam te dolegliwości.Wiem,że część z nich to na pewno nerwica.Ostatnio jak jechałam z mężem samochodem zaczęły drętwieć mi palce u rąk a po chwili całe dłonie nos i okolice ust,jak wysiadłam z samochodu byłam tak przejęta tym co się ze mną dzieje,że myślałam,że nie dojdę do domu bo jeszcze miałam zawroty,ale jak weszłam do domu,poszłam się myć to momentalnie mi przeszło,po prostu zajęłam się przez moment czymś innym i wystarczyło,że odwróciłam uwagę od swoich dolegliwości a one przeszły.Kiedyś też już tak miałam,że podrętwiały mi ręce i nogi i tak się przestraszyłam,że wezwałam pogotowie,a czekając na nie w tym czasie poszłam się szybko doprowadzić do porządku i przez to ,że odwróciłam swoją uwagę od dolegliwości to zanim przyjechało pogotowie moje drętwienia przeszły.Teraz też ciągle męczą mnie te okropne zawroty głowy,ale dziś miałam w pracy tyle zajęć ciągle byłam w ruchu i zapomniałam o zawrotach dopiero jak się trochę uspokoiło pomyślałam,że tyle zrobiła i wcale nie odczuwałam tych zawrotów.Nie umiem sobie tego wytłumaczyć,nie wiem czy te zawroty w tamtej chwili mi przeszły,czy po prostu ja ich nie odczuwałam bo zajęta byłam czymś innym.

102

FollowMe ja miałam 2 razy robioną tomografię głowy i rezonans i lekarze wykluczyli sm

103

żanetka napisał/a:

FollowMe ja miałam 2 razy robioną tomografię głowy i rezonans i lekarze wykluczyli sm

to super

104

żanetka chodziło mi o to że usg robi się na końcu najpierw badania laboratoryjne później obrazowe. Jeśli chodzi o objawy to tak kołatanie, skoki tętna, drętwienia to wszystko jest przy guzie chromo... OB mam o.k. A co do nerwicy to też ją mam poza wszystkim. Podobnie jak ty jak niekiedy mam atak któregokolwiek z objawów wystarczy się zająć czymś i mija, a jak mam za dużo czasu na myślenie to już zaraz coś mnie dopada. To co jest jeszcze dziwne to że moją niestabilność odczuwam gdzieś na wysokości lędźwi te zawroty nie są w głowie tylko niżej po prostu nie umiem utrzymać równowagi i mam takie słabe nogi bo ciągle nimi balansuję. Byłam u tylu ortopedów i neurochirurgów i oni nie widzą żadnego odchylenia w kręgosłupie a mnie coś boli na wysokości lędźwi i to kołysanie. Jeden tylko stwierdził że mam ponaciągane mięśnie i ścięgna i ma to charakter napięciowy czyli nerwicowy, poprzyklejał mi jakieś plastry, dał maść i kazał ćwiczyć dodam że było jeszcze gorzej. Żanetka ja myślę że w moim przypadku to nie jedna choroba tylko zespół kilku dlatego tak trudno dojść do tego. Co rusz dzieje mi się coś innego, jedna dolegliwość zastępuje miejsce drugiej i tak w kółko.

105

ewelink moja psycholog tłumaczyła mi,że nerwica ma często takie wędrujące objawy,że jak jeden ustąpi to zaraz następuje inny i tak w kółko czasami jest ich parę na raz.Wiem,że te objawy które masz i które ja mam można dopasować do tego guza chromo...ale też i do wielu innych dolegliwości.Na przykład do boleriozy i ona też może nie wyjść w badaniu krwi,bo jeśli przekroczy już barierę krwi i trafi do kości  czy mózgu to badanie z krwi na boleriozę już nie pokarze choroby.Ja cały czas wierzę,że nie masz żadnego guza.i to jest w ogóle chore żeby z takim podejrzeniem czekać tyle czau na badanie,wyobrażam sobie jak się musisz denerwować,żyjąc w takiej niepewności.I to jeszcze bardziej zaostrza Twoją nerwicę.

106

żanetka to jest chory kraj i chore systemy więc i my jesteśmy chore choć odpowiedź co nam dolega na pewno jest na wyciągnięcie ręki. Powiem ci że mieszkam w takim regionie kraju gdzie wielu ludzi żyje na bardzo wysokim poziomie społecznym nawet na takim o którym niektórym nawet się nie śni i oni za pieniądze kładą się do szpitala na kilka dni i są diagnozowani od a-z, a ty czekaj może kopniesz w kalendarz i ZUS znowu skorzysta.

107

Interesowałam się tym trochę. Takie silne objawy których przyczyn nie widać w rezonansach może tłumaczyć tylko rodzaj schizofrenii.

alka33 napisał/a:

witam
Nie wiem już co zrobić jestem załamana miałam 4 rezonanse i ciągle żyję w strachu przez moje objawy .
Boję sie że mylą się w opisach. Wszystko zaczęło się po ślubie podczas podróży poślubnej nagle dostałam strasznych zawrotów głowy , osłabiło mi mięśnie nie mogłam iść do tego nudności byłam bardzo słaba po ok 2 godzinach minęło .Na drugi dzień pozostało uczucie falowania jakby wszystko było lekko ruchome.Poczytałam na necie i wgrałam sobie że miałam udar zaczęłam dostawać ataki w których drętwiało mi pół ciała, nie mogłam chodzić ani nawet mówić poprostu odejmowało mi mowę byłam pewna że mam udar co chwilę lądowałam w szpitalu po rezonansie okazało się że nie miałam i nie mam żadnego udaru objawy ustąpiły pozostały jednak uczucie lęku, zawroty głowy ( nie takie typowe tylko takie dziwne jakby uczucie pływania na łodzi po małych falach , ból głowy) pojechałam na drugi rezonans wyszło to samo teleangiektazja konstultowałam to z najlepszymi lekarzami i wszyscy zgodnie twierdzą że to taka moja uroda anatomiczna byłam u ok 20 specjalistów z całego kraju (Warszawa, Kraków, Lublin, Wrocław, Gdańsk, Bydgoszcz, Toruń, Katowcie, Opole)w przeciągu 8 miesięcy zrobiłam 4 rezonanse we wszystkich ten sam opis a ja nadal boję się że mam guza glejaka i że umieram .Codziennie źle sie czuję zawroty głowy, bóle głowy te najbardziej mnie niepokoją , nogi jak z waty , słabe  mięśnie .Umieram codziennie chce sie żegnać z bliskimi mam fobie śmierci cały czas myśli o tym proszę porozmawiajce ze mną bo nie moge sobie poradzić gg 883327 rok czasu mam wyciety z życia
rezonans  w maju 2012r 3 teslowy
W moście po stronie prawej zmiana o śr ok 4mm i dł ok 7mm silnie i jednorodnie wzmacniająca się kontrastem, w obrazach T2 , T1 słabo wyodbrębniająca się we FLAIR niewidoczna nie zaburza dyfuzji , bez towarzyszącego obrzęku w obrazach VEN BOLD bezsygnałowa co odpowiada w jej obrębie obecności naczyń o zwolnionym przepływie lub zawartości metabolitów krwi - obraz morfologiczny wyżej opisany oraz brak dynamiki odpowiada za teleangiektazję naczyń włosowatych.
Poza tym wszystko prawidłowe.
rezonans w marcu 2012 angio :
W badaniu MR w moście po stronie prawej słabo wyrażone ognisko o śr ok 4mm o nieregularnych zarysach o nieco wyższym sygnale w obrazach PD, T2 ZALEŻNYCH i FLAIR , którego obraz w porównaniu do badania poprzedniego nie zmienił się .
Innych zmian ogniskowych nie uwidoczniono.
W badaniu MRA obraz naczyń tętniczych prawidłowy.
Zmiana ogniskowa w moście w porównaniu do badania poprzedniego obraz stabilny.
Nie ma cech zmiany poudarowej i odpowiada teleangiektazji naczyń włosowatych.
rezonans  listopad 10.11.2011r.
Badanie wykonano w sekwencjach SE, FSE w czasach T1 , T2 - zależnych , FLAIR DWI+ADC  w trzech płaszczyznach oraz T1 po dożylnym podaniu środka kontrastowego.Badanie MRS wykonano metodą SVS  w czasach 31ms i 144ms.
W moście po stronie prawej widoczne ognisko  o śr ok 4mm ulegające wzmocnieniu po dożylnym podaniu środka kontrastowego.W badaniu MRS uzyskano prawidłowe widma i poziomy metabolitów.
Poza  tym mózgowie bez zmian.Układ komorowy nieposzerzony ,nieprzemieszczony .Struktury tylnego dołu czaszki w MR bez zmian.Przestrzeń podpajęczynówkowa prawidłowej szerokości.
WNIOSKI:
Obraz MR odpowiada teleangiektazji naczyń włosowatych.
rezonans wrzesień 2011r. bez kontrastu
Badanie wykonano w płaszczyznach prostopadłych , uzyskując obrazy T1 T2  zależne oraz T2 FLAIR, DWI.
W obrębie mostu po stronie prawej widoczne pojedyncze , okrągławe ognisko podwyższonej IS w  obrazach T2 zależnych /FLAIR  ,słabiej widoczne w obrazach FLAIR, obniżonej w obrazach T1 zależnych o  śr. ok 4mm nie wykazujące cech ograniczenia dyfuzji.Poza tym intensywność sygnału istoty białej i szarej mózgu prawidłowa.
Przymózgowe przestrzenie płynowe o szer. w granicach normy.
WNIOSKI:
Obraz MR odpowiada drobnej teleangiektazji naczyń włosowatych .

108

znam też faceta który ma objawy że od tak po prostu skręcają mu się ręce i paraliżuje go i inne objawy ma takie właśnie jak Ty. Rozwinęło się to po traumie powypadkowej.

109

Aa i jeszcze przypomniałam sobie, to też można by nazwać atakami paniki. Jednak musze tez dodać ,że takie zamieszanie ze zdrowiem mogą zrobić tabletki antykoncepcyjne. Czułam się bardzo źle kiedyś kilka tygodni, chodnik się kołysał gdy nim szłam, zawroty glowy itd. Badanie wykluczyło guza mózgu. Nikt się nie spytał czy biorę tabletki. Intuicja mi podpowiedziała żebym odstawiła je, wszystko przeszło. Tabletki antykoncepcyjne to jedyne tabletki gdzie można mieć każdy objaw niepożądany jaki tylko jest możliwy. Nie nadają się dla osób znerwicowanych bo robią bałagan w głowie. W każdym razie nie biorę tabletek od tamtej pory już kilka lat i nie wrócił ten problem. Nigdy nie będę przyjmować żadnych hormonów.

110

ja jak brałam tabletki anty miałam straszne skoki ciśnienia ,zawsze byłam nisko ciśnieniowcem .W ogóle nie skojarzyłam ich z tymi pigułkami.A kiedy je odstawiłam ciśnienie doszło do normy nadal jest niskie.Jak rozmawiałam z ginekologiem a właściwie z dwoma to ten jeden twierdził,że te tabletki na pewno nie miały nic wspólnego z ciśnieniem a ten drugi stwierdził,że jak najbardziej to była przyczyna skoków ciśnienia i gdybym powiedziała wcześniej to na pewno by mi więcej ich nie przepisywał.Przynajmniej problem ciśnienia mam z głowy na serce też biorę leki bo od rana szaleje .Ale na wykanczają mnie ostatnio zawroty głowy i problemy z oddychaniem.

111

WITAJ,BARDZO CHCIALABYM SIE Z TOBA SKONTAKTOWAC..SWOJEJ HISTORI  NIE BEDE OPISYWAC,BO MAM DOKLADNIE TO CO TY:-):-)TO JEST PRAWDZIWY KOSZMAR:-(

Posty [ 66 do 111 z 111 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » zaburzenia równowagi nerwica bóle głowy zaburzenia chodzenia koszmar

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024