Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,666 do 80,730 z 80,736 ]

80,666 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-06 10:14:39)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witajcie smile

Dzisiaj nieco dłużej pospałam, dobrze mi się spało, więc obudziłam się dopiero o 9.30 big_smile
Dzisiaj na 12 mam wizytę u psychiatry, jestem trochę zestresowana, ne wiem jak to logicznie wytłumaczyć,  o co mi chodzi z tymi opioidami, bo nie chce wyjść na jakąś narkomankę hmm
Trzymajcie za mnie kciuki.

Co do perfum, ja nie mam swoich ulubionych, bo rzadko kiedy się perfumuję, bo też nie mam zbyt wielu do tego okazji hmm
A perfumy o których pisze Mysti nie wiem co to znaczy niszowe, ale znalazłam takie na allegro

https://allegro.pl/oferta/perfumy-dipty … 7945311532

I taką małą fiolkę jeszcze, dla tych, co nie stać na duże opakowanie big_smile

https://allegro.pl/oferta/diptyque-orph … 7771139339

Jem dopiero śniadanie, a muszę się jeszcze wyszykować do tego psychiatry, więc się nie rozpisuję.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę  miłego dzionka smile

Zobacz podobne tematy :

80,667

Witam!
Czekam na młodą pod szkołą i kukłam Was.
Mówicie o perfumach. Ja podobnie jak Markadia używam okazyjnie. Żyję na dezodorantach. Moje zapachy perfumy,to taki lekkie, niesłodkie.

80,668

Wróciłam od psychiatry, bardzo miły, łysy mężczyzna, dobrze mi się z nim rozmawiało smile
Powiedział, że będzie bardzo trudno mnie odstawić, bo opioidy, to największe świństwo jakie może być, dużo gorsze niż alkohol i inne leki.
No,  ale spróbujemy, z tym, że On nie obiecuje, że to się uda i najlepiej by było, żebym poszła na oddział na detox, który trwa ok.14 dni.
Przepisał mi lek Cloranxen i będziemy powoli zmniejszać dawki tramadolu, zaczynając od dzisiaj na wieczór.
Problem w tym, że mnie nadal bolą stawy, a przy zmniejszeniu dawek, bedę odczuwala silniejszy ten ból, bo będzie mi podawana mniejsza niż zwykle dawka tramala hmm
I tak źle i tak niedobrze, no ale chciałabym móc już wyjść z tych opioidow i być ewentualnie na zwykłych przeciwbólowych lekach hmm

80,669

Witajcie.

Markadia> mojej mamie mówili to samo, że szpital jest podstawą, jest kluczowy w leczeniu odwykowym. Warto współpracować w tej sprawie też z ortopedą. Może skieruje Cię do poradni leczenia bólu? Musisz mieć jakieś wsparcie przeciwbólowe.

Przeczytałam wszystkie wpisy, ale nie odniosę się do każdej z osobna, z braku czasu.
Pracowałam zdalnie, teraz gotuję obiad, a potem idę na pierwsze w tym sezonie spotkanie teatralne. Bardzo się cieszę big_smile

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku, udanego tygodnia.

80,670

Taja tylko, że ja nie wiem, czy mogę sobie pozwolić na dwa tygodnie poza domem hmm
A tyle trwa ten detoks.
Co do wsparcia przeciwbólowego, psychiatra powiedział, żebym zaopatrzyła się w jakieś inne leki przeciwbólowe, w miejsce tych, których będziemy zmniejszać dawki.
Do ortopedy idę 17.10 porozmawiam z nim o tym, musi mi przepisać te co zawsze, no bo nie odstawiam ich całkowicie, no i jakieś inne przeciwbólowe, ale nie uzależniające.
Problem w tym, że leki z grupy NLPZ, szkodzą mi na żolądek, potrzebuję więc też jakiejś osłony  hmm

Jedziemy na działkę po aronię i będzie to nasza ostatnia wizyta na działce w tym roku.
A wieczorem będzie robota, soki do słoików z tej aronii smile

80,671 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-10-06 16:50:06)

Markadia,a próbowałaś sama odstawić? Jakie miałaś objawy? Ja jak zmniejszałam dawkę,to nie miałam problemu. Jak nie wezmę,to jestem senna i nic mi się nie chce. Jak mowiłam kiedyś,te leki mnie pobudzają.
Mówisz, że jedziesz na działkę. U nas leje dziś cały dzień. U mnie nawet podszewka w kurtce przeciwdeszczowej była dziś wilgotna.

Taja miłego spotkania.

80,672

Czołem Babeczki

Nie pisałam nic wcześniej, bo dynamicznie u mnie się wszystko zadziało, a nic nie było do końca oczywiste.

Ze względu na moje problemy sercowe przyjmuję mocny lek przeciwzakrzepowy. Niestety, spowodował on u mnie krwawienia z dróg rodnych.
Potrzebowałam szybkiej ingerencji ginekologicznej, a do mojego lekarza nie było takich wczesnych terminów.
Przypomniałam sobie o moim koledze z liceum, ginekologu, z którym ostatni raz widzieliśmy się 25 lat temu, gdy urodziła się moja córka.
Dziś byłam u niego na prywatnej wizycie. Zastanawiałam się, czy i jak mu się przypomnieć, żeby nie odebrał tego, jak presję znajomości.
Bez obaw smile To on mnie od razu poznał, zbadał i załatwił przyjęcie do siebie na oddział cool
Jutro rano mam się zgłosić do szpitala na zabieg. Jak wszystko dobrze pójdzie, to już popołudniu wyjdę do domu.
Obawiamy się tylko, czy anestezjolog nie będzie miał obiekcji pod kątem kardiologicznym roll
Trzymajcie kciuki cool

P.S. Perfumy niszowe to takie, które nie są produkowane na dużą skalę. Które w składnikach mają nietypowe, nie komercyjne połączenia.
Kamoa-- ten Orpheus jest taki "przydymiony" a jednocześnie świeży. Ciepły, pudrowy, taki otulający, ale nie duszący.

80,673

Cześć dziewczyny

Bulinko a u mnie dziś była sympatyczna pogoda; słonecznie i bez wiatru.
Oczywiście już w kurtce byłam bo temperatury jesienne.
Deszcze zapowiadają na noc i jutrzejszy dzień.
Dziś mieliśmy pierwsze spotkanie Klubu Zdrowia (kolejny sezon), było trochę ludzi co oczywiście nas jako organizatorów cieszy.
Poza tym podziałałam trochę księgowo i tak mi dzień mija.
Mystiq oj z tym naszym zdrowiem! zawsze coś się dzieje.
Życzę by jutro obyło się bez problemów.
Bachasiu dzięki za poranną kawę i dobre słowo.
Specjalnie jutrzejszym dniem się nie spinam; najwyżej sytuacja będzie bez zmian.

Miłego wieczoru wszystkim życzę.

80,674 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-06 19:43:05)

Mamy dwa kosze aronii, ale dzisiaj już soków nie robię, bo jestem od rana na nogach i już mi się nie chce hmm
Od jutra rana, dam się do roboty i zrobimy wszystko jednym ciągiem smile

U nas trochę popadywało, ale były długie przerwy, a nawet momentami wyglądało słońce, więc wstrzeliliśmy się w taki moment, żeby jechać na działkę, ale w drodze powrotnej autem, już znowu się rozpadało, więc mieliśmy szczęście.

Bulinko oczywiście, że próbowałam sama odstawiać tramal i to wielokrotnie i gdyby było to takie proste, już dawno bym ten lek odstawiła, bez pomocy lekarza.
Zmniejszenie dawki,  jest tylko zmniejszeniem dawki, ale nadal ten opioid krąży w organizmie i ma wpływ na mózg,  a spróbuj przez 24 godziny nie wziąć ani jednej tabletki, zobaczysz jak się będziesz czuła hmm
U mnie już po 12 godzinach bez tabletki, zaczynają się nieprzyjemne objawy.i wtedy pomaga nawet połowa dawki, z tym, że krócej działa.
Więc to nic nie dawało, że zmniejszałam dawki, skoro musiałam brać lek częściej i dobowo wychodziło na to samo hmm
A czujesz się pobudzona, bo to narkotyk tak działa na mózg, amfetamina też pobudza big_smile

Mysti no ja te perfumy znalazłam na allegro, więc nie ma większego problemu z ich kupnem, można kupić nawet małą fiolkę za niską stosunkowo cenę.
Może nawet sobie kupię te małe, żeby przekonać się jak pachną smile

Współczuję Ci tych problemów zdrowotnych, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i życzę szybkiego powrotu do zdrowia smile

Miłego wieczoru życzę smile

80,675

Misti trzymam kciuki, żeby jutro wszystko się udało. Daj znać jak poszło i jak się czujesz.

Asterka dla mnie to zawsze wydaje się dziwne, że w jednej Polsce mieszkamy,a mamy różną pogodę.

Markadia pytałam Cię o objawy odstawienia,bo Ty mówiłaś, że Poltram Cię usypia i dziwiłaś się, że mnie pobudza.

80,676 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-06 21:50:06)

Bulinko u mnie jest tak, że jak rano biorę Skudexe, to jestem pełna energii, dużo gadam i mogę góry przenosić, ale po samym tramalu i mniejszej dawce, które biorę potem pod wieczór,  jestem senna i przymulona.
A objawy odstawienie, które pojawiają się, po ok.10-12 godzinach, bez żadnej tabletki, to zimne poty, suchość w ustach,i bóle mięśni, czuję się, jakbym miała gorączkę, jestem rozdrażniona hmm
Ty objawów odstawiennych nie czujesz, bo nie robisz takich długich przerwy bez tabletki, ja próbowałam, ale ciężko mi wtedy normalnie funkcjonować, dlatego wolę połknąć tabletkę, żeby poczuć ulgę.
Spróbuj i nie bierz żadnej tabletki z tramalem na noc, nie bierz też rano, a popołudniu napisz, jak się czujesz big_smile

80,677

Czołem Babeczki

Wpadam na szybko, dziś bez kawy- nie mogę, muszę być na czczo.
Zaraz przyjedzie Leszek (mąż Edzi) i zawiezie mnie do szpitala.
Chciałam ogarnąć się sama, pociągiem, mam jakieś 50 km, ale zadecydowali, że w żadnym wypadku, że oni mi transport zapewnią.

Asterko-- trzymam kciuki za powodzenie Twojej sprawy.

Dziewczyny, nie dziękuję za trzymanie kciuków za mnie wink  smile

Markadia napisał/a:

no ja te perfumy znalazłam na allegro, więc nie ma większego problemu z ich kupnem

Ja pisałam o produkcji, nie o dostępności smile

80,678

HEYka DZIEWUSZKI

https://usagif.com/wp-content/uploads/gify/dzien-dobry-milego-wtorku-8-usagif.gif

Misty witaj z rana
OJJJ to będziemy kciuki trzymać mocno za Ciebie w dniu dzisiejszym smile

Markadia jak opisujesz to straszne są te skutki odstawienne - trzymam kciuki
cyt : "bardzo miły ŁYSY !  mężczyzna "  lol lol  potrafisz rozbawić smile

Bulinka - Taja - Czytka - Asterka - Kamoa bużka jak i pozdrowionka dla pozostałych smile

80,679

Dzień dobry

Mysti mocno trzymam kciuki.
Niech zabieg się uda, a ty wracaj do domu.

Marka bardzo uważaj na cloranxen.
To dobry lek, ale jak będziesz często go brała to wpadniesz z deszczu pod rynnę.
On wycisza, pozbawia lęku, ale szybko uzależnia.
Trzeba go brać tylko dorażnie.
Ja brałam go w ostrej fazie depresji przez miesiąc.
Ciężko go było odstawić.
Po jakimś czasie wróciłam do niego, ale wtedy już nie działał.
Teraz po kilku latach mam go zawsze w szafce w razieo la Boga
Ma zawsze krótki termin ważności, a jest dość drogi.
Powtarzam , lek bardzo dobry, ale szybko uzależnia.

Tragedia wydarzyła się w zięcia rodzinie.
Nie żyje 58-latek.
Wielka rozpacz, moja wnuczka bardzo przeżywa odejście wujka
Wczoraj dostała takich spazmów, że było z nią bardzo żle.
Przeżywam to wszystko i ja, bo znałam dobrze tego pana.
Nie mogę więcej napisać.
To wielka tragedia.

80,680 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-07 08:26:38)

Cześć dziewczyny,

Mysti trzymam, myślami będę przy Tobie, będzie dobrze, buźka.
Dzięki za opis  Orpeusa.

Nie kupowała bym odlewek perfum tzw; próbki, nie masz gwarancji oryginalnych, a tu jest duża różnica, nawet w wykonaniu flakonu, opakowania, szczegółów laik nie odróżni.

Marka straszne to, wszystkie uzależnienia są do bani, kiedyś pomyśl o hipnozie.
Asterko co Cię najbardziej zaciekawiło na spotkaniu ? może jakiś nowy news w dziedzinie zdrowia.
Czytko bardzo współczuję, osatatnim czasy,  zauważa się, że tendencja mężczyzn w sile wieku umiera sad

80,681 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-07 11:05:48)

Witajcie smile

U mnie brzydko i  zimno, zaledwie 9 stopni, gdzie ta nasza polska złota jesień się pytam i babie lato  hmm

Czytko ja tego leku nie mam brać wtedy kiedy chcę, tylko na razie mam go łykać raz dziennie, na wieczór, w miejsce tej mojej z tramalem
Psychiatra mówił mi, że on też uzaleznia, ale nie ma innej rady, no chyba, ze szpital, ale z niego w razie czego jednak łatwiej jest wyjść niż z opioidów hmm
A czy jest drogi, no nie wiem, ja za dwa opakowania, po 30 tabletek, zapłaciłam 73 zł.
To moja skudexa jest droższa, ok.40 zł za 20 tabletek.

Mysti trzymam kciuki, będzie dobrze, a co konkretnie będziesz miala robione w tym szpitalu?
Jeśli nie chcesz, nie pisz.

BaChasiu no bo ten psychiatra był łysy i miły, więc tak napisałam lol
Cieszę sę, że Cię rozbawiłam smile

Kamoa na razie łapię się tego, co jest dostępne na NFZ, a hipnoza pewnie nie jest małym wydatkiem.
Zresztą ja chyba bałabym się hipnozy sad

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego wtorku smile

80,682 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-10-07 18:17:07)

Witajcie.

Wspieram duchowo te Netki, które potrzebują wsparcia i dobrego słowa. Przesyłam pozytywne myśli, współczuje trosk i życzę wszystkiego dobrego.

Pozdrawiam wszystkie

Dopisek:
Muszę się wyżalić.
Otrzymałam rachunek za prąd. Przeanalizowaliśmy go z mężem i doszliśmy do wniosku, że er frajer to prawdziwy frajer. Ile on nam zeżarł prądu!!! Jeszcze raz tyle-szok. Mówiłam mężowi przed zakupem, że ja bym go nie kupowała, bo to dziadostwo żre za dużo prądu. A mężowe mądrości brzmiały tak: "a co ty tam zużyjesz tego prądu?", " przecież będziesz go używać od czasu do czasu", "aż tyle prądu nie zeżre co ty myślisz". A on zużył więcej niż myślałam hmm  Przeprowadzam eksperyment i przez kolejny okres rozliczeniowy będę unikać frajera. Zobaczę czy rachunek się zmniejszy.

80,683

Wyszło mi 14 słoiczków, pięknego, ciemnego soku z aronii smile
Aronia jest bardzo zdrowa, ma dobre działanie na serce i cały układ.krwionośny, obniża ciśnienie, ma też dużo witaminy C, dla mojego męża jak znalazł taki sok smile

Taja co tak krócìutko?

80,684

Markadia> edytowałam swój wpis w tym samym czasie gdy Ty pisałaś wink  A było krótko, bo wtenczas nie miałam nic do powiedzenia.

80,685

Cały dzień czekałam na komisję, przyszły kobietki ok. 16-tej.
Byłam już padnięta bo ileż można.
A jakie efekty to zobaczymy za ok. miesiąc.

Dobrej nocy życzę

80,686

HEYka DZIEWUSZKI

https://pl.picmix.com/pic/download?picId=11258834&key=8e201

Misty i jak po zabiegu ???

Asterka ależ mocno wkurzające i stresujące jest takie czekanie - oby było oki smile

Wczoraj czekałam sobie na zmianę licznika wodnego
W ogłoszeniu było od 9 rano - a pan sobie przyszedł ok 14 stej wrrr 

Taja nawet nie gadaj ,że rachunek tak wzrośnie za prąd przez tego "frajera "  wrr

Markadia takie domowe soczki są pyszne i zdrowe smile

Czytka _ Kamoa  bużka nie mam do czego się przyczepić w Waszej wypowiedzi smile
Bulinka ??  hallo ??  Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki

80,687 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-10-08 08:11:54)

Czołem Babeczki

Jestem, żyję lol
Wszystko odbyło się bez komplikacji.
Denerwowałam się z kilku powodów.
Pierwsze- jechałam bez aktualnych badań krwi, a miałam takie sytuacje wcześniej, że musiałam mieć komplet wyników ze sobą od razu.
Tutaj nie było takiej potrzeby, bo i tak robiono wszystko na miejscu.
Po drugie- bałam się, że te względy kardiologiczne coś "namieszają". Fakt, że mieli mnóstwo pytań, może też obaw, ale nie okazało się to przeszkodą.
Nie obyło się jednak bez niemiłych zdarzeń- przed zabiegiem badała mnie jakaś kobieta- nie wiem, czy jakaś położna, czy kto.
Chryste, tak niedelikatnie jeszcze nigdy w życiu nie byłam potraktowana- boleśnie, plus głupi nerwowy komentarz.
Wychodząc stamtąd nie mogłam powstrzymać się od powiedzenia przy wszystkich (było tam kilka osób), że mam nadzieję na nią nigdy więcej nie trafić roll
Sam zabieg robił ten kolega, więc tu już czułam się inaczej.
Jakoś odłożyłam na bok zażenowanie, że kolega, ale my nie mamy jakiejś bliższej towarzyskiej relacji, więc nie będzie tak, ze gdzieś na imprezie miałabym w głowie, że widział moje intymne miejsca lol
Zabieg trwał jakieś 15-20 minut (o ile dobrze kojarzę, bo oczywiście spałam w trakcie), popołudniu wróciłam z Edytą do domu. Dziś już czuję się całkiem dobrze, nie odczuwam jakiegoś bólu, czy innego dyskomfortu.
Marka-- miałam usuwanego polipa z macicy, on powodował to krwawienie. Wycinek poszedł do badania histopatologicznego, za trzy tygodnie ma być wynik.

Taja-- popatrz, a wszędzie piszą, że te "frajery" takie energooszczędne są. Ciekawa jestem Waszego testu bez używania go. Bo, skoro tak kontrolujecie zużycie, to macie raczej pewność, że to to.

Asterko-- współczuję tego czekania. Mnie to też zawsze irytuje. Nic nie możesz zrobić, tylko uziemiona w domu czekać roll

Ja dziś z Fb dowiedziałam się, że zmarła znajoma z byłej pracy. Kurcze, dziewczyna 30 kilka lat. Nie wiem, co się stało, ale ogromny szok.

Aaaa, wczoraj dotarła paczka z tą pościelą, którą zamawiałam. Już ją wczoraj wyprałam, dziś ją założę smile
Wygląda bardzo fajnie, porządnie. Miły materiał.

Dopisek--- pościel w sypialni prezentuje się super  smile

80,688

Misty  ufff Po zabiegu to najważniejsze smile

No patrz hmm kobitka podczas badania powinna być delikatniejsza - przecież sama wie jaki to dyskomfort i jak może to być bolesne  wrrr

80,689

Cześć dziewczyny,

Basiu przyczepiaj się nawet do przecinka big_smile przy kawce, miło się czyta byle co smile
Mysti no i git, szybko i pięknie, nie ważne że pinda nie delikatna, ważne że poszło dobrze, wyniki badań też będą ok. Kolega pindeczek na co dzień ma tyle, chyba nie zwraca uwagi do której należy big_smile
Tajem myślisz że od frajera ? przecież cena prądu stale idzie w górę, to samo z innymi mediami,

80,690

Witajcie w środku tygodnia smile

U mnie nadal brzydko i zimno, więc w taką pogodę ciężko mi wstać z łóżka, a jeszcze dodatkowo po tej tabletce od psychiatry, już całkowicie jakaś przymulona jestem i nic mi się nie chce hmm
W niedziele córka ma urodziny, przyjedzie starsza córka z całą ferajną, więc w sobotę na wieczór,  chyba tej tabletki nie wezmę, bo nie mogę być tego dnia nieprzytomna hmm

Mysti dziękuję za wyjaśnienie.
Ja też kiedyś trafiłam na bardzo niedelikatną kobietę, która mnie badała, byla to położna, na szczęście nigdy więcej na nią nie trafiłam.
Czekasz na wyniki 3 tygodnie, ja też czekam na wynik badania mammograficznego,mam nadzieję, że będzie ok.

Taja też ciekawa jestem, czy to ten frajer, tak Ci nabił prądu, ja nie mam tego urządzenia, ale córka ma termomixa i też go teraz bardzo rzadko używa, ale nie wiem, czy ze względu na prąd.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

80,691

Hey   

Kamcia nie piszemy tutaj dyktand ,żeby zwracać uwagę na przecinki  lol lol

Ja z polecajką do słuchania smile
Lubię ten kanał "Pętla zbrodni " są ciekawe wywiady

https://www.youtube.com/watch?v=no4Igby-ILk

80,692

Witam popołudniową porą

U mnie dziś rano było bardzo zamglone o potem pięknie słońce świeciło i ogólnie pogoda była super.
Wyjście miałam udane bo wygrzałam się w słońcu, jakieś zakupy spożywcze uzupełniłam a w drodze powrotnej jeszcze kilka kasztanów zebrałam.
Mysti przykre, że na takiego babsztyla trafiłaś ale najważniejsza, że sprawa załatwiona.
Ja też z mojego ostatniego zakupu (ciepła kołdra) jestem bardzo zadowolona.
Nawt mi się lepiej śpi.
Markadia zapasów u Ciebie na zimę jak u prawdziwie zaradnej gospodyni.
Ale jak się wnuki zjadą to i zapasów będzie ubywać a jak ma się własne owoce z działki to trzeba wykorzystać.
A sok z aronii to samo zdrowie.
Tato już wrócił z wyjazdu?
Kamoa jak już ten wykład będzie na YT to wkleję link.

Dziewczyny, pozdrawiam wszystkie bez wyliczanki:)

80,693 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-10-08 17:43:17)

Cześć.

Mysti> tu nie ma co kontrolować, bo tak wychodzi jednoznacznie. Kupiliśmy frajera w tym czasie gdy był nowy okres rozliczeniowy energii. Żadnego innego nowego sprzętu nie kupowaliśmy. Dawniej zauważyłam zmniejszenie rachunków za prąd po wymianie w tym samym czasie starej 20-letniej pralki i lodówki. Dobrze, że u Ciebie wszystko się udało, ale też współczuje takiego traktowania hmm

Bacha> "frajer" ciągnie prądu tyle co piekarnik. A, że ja ogólnie rzadko coś piekę to wcześniej nie zauważyłam, aż takiego zużycia prądu.

Markadia> dostałam już z Temu zwrot środków za jeden sweter. Ciekawe czemu tak rozdzielili ten zwrot hmmm

Kamoa> ceny prądu nie idą w górę, są zamrożone. Stawka za 1 KW jest taka sama. Wprawdzie wzrosła opłata przesyłowa, ale nieznacznie. Ja porównywałam samo zużycie prądu, a nie ogólną wysokość rachunku. Na fakturach to ja się akurat znam lol Przy poprzedniej frze było zużycie 170 KW, a teraz za okres nawet o tydzień krótszy i z 2 tygodniową przerwą na wczasy, wzrosło zużycie do 320 KW.  Byłam w szoku widząc to!

Pozostałem koleżanki pozdrawiam ślicznie. Każdej z osobna miłego dnia.

80,694

Asterko mój tato wrócił już dawno temu, dzień przed naszym wyjazdem do Szczyrku, czyli 27 września.
Napisałam tu o tym, bo pisałam wtedy, że przywiózł nam pyszny ser od tamtejszego górala i ok kilograma rydzów smile

Taja dostałaś na razie zwrot za jeden sweter, bo chyba nie kupowałaś wszystkich swetrów u jednego sprzedawcy.
Temu to platforma, przez którą sprzedaje mnóstwo różnych sprzedawców, z różnych sklepów, dlatego tak jest.

Bulinko gdzie Ty się podziewasz???

80,695

Jestem dziewczyny!
Wczoraj miałam awarię. Rura nam się w szambie zatkała. Siedziałam z wnukami,a córka ze znajomym walczyła z rurami do późna. Dziś byłam u księdza rozliczyć się za pomnik,bo przywieźli,a na wsiach zostaje 10% pomnika na utrzymanie cmentarza i zapłaciłam za dzierżawę na 20 lat. Potem byłam zarezerwować salę na 18-stke i DJ- ja.
Tak czas zleciał.
Co do prądu i frajera ja nie widzę różnicy,ale nie używam dużo. Jednak moja córka dostała zawyżony rachunek w poprzednim okresie rozliczeniowym i to bardzo. Wprawdzie grzaliśmy wodę na prąd przez miesiąc,ale w zeszłym roku przez bojler nie było aż takich wysokich rachunków. Nie mamy więc pojęcia skąd ten rachunek.

80,696

Bacha> a ja polecam ten film, oparty na faktach. Widziałaś go?

Jutro sobie zobaczę Twoją propozycję.

Dobranoc wszystkim

80,697

Czołem Babeczki

Przez tę moją dynamiczną sytuację zlały mi się dni i zapomniałam wczoraj o lodach yikes

Taja-- czyli niekoniecznie "frajer" jest taki energochłonny, tylko u Was po prostu doszedł dodatkowy sprzęt. Porównać by to można, gdybyś wcześniej, w podobnym stopniu używała piekarnika, jak to było u Ciebie w przypadku pralki - stara/nowa.

Dziś w południe mam fryzjera, odświeżenie koloru.

80,698

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/50814.gif

Misty hey doberek smile  takie dni mamy czasami zakręcone

Taja nie wiem czy oglądałam ten film - potem odpalę smile

Bulinka ksiądz u Was ma "udziały" co do pomników ??? to się ustawił smile
Piszesz "przywieźli" to jeszcze muszą zaprawić ?? zamontować ??  tak ??

Wczoraj była fajna znośna pogoda - dziś od rana leje

Asterka - Markadia  bużka jak i pozostałe Mychy : Czytka - Kamoa  pozdrawiam smile

80,699 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-09 08:31:13)

Cześć,

Bulinko tez nie wiem jak to rozumieć, 'rozliczyć za pomnik' że co ? on Ci go wybrał i postawił ?
Baśku ciekawy wywiad, przecież to wiadome, świat pato celebrycki, bogactwo nie przychodzi samo z dnia na dzień, za wyjątkami.
Mysti w przyszłym tyg. postawisz podwójną porcję wink
Asterko jakie spanie taki dzień, a że kołdra wspaniała to i samopoczucie też smile

80,700

Hej smile dosiadam z kawą smile

80,701

Witajcie smile

Niedawno się obudziłam, więc póki co nie mam nic do napisania, jedynie napiszę do Bulinki że to bardzo dziwny i niespotykany zwyczaj, żeby trzeba było księdzu płacić jakikolwiek procent za pomnik.
A to z jakiej racji? Ja bym nie płaciła.
Do sądu by mnie pozwał, gdybym nie zapłaciła?

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego czwartku smile

80,702

Dziewczyny ja mieszkam na wsi. Cmentarz jest parafialny. Tutaj w okolicy jest ten sam zwyczaj. 10% wartości pomnika opłaca się w parafii i te pieniądze idą na wywóz śmieci i utrzymanie cmentarza.
Słuchajcie ja tu mieszkam, będę chowana tu na cmentarzu, więc nie ma sensu się stawiać księdzu.
Pomnik był kupiony,a w cenie był montaż. Także przyjechali,rozebrani ten drewniany tymczasowy,wyrównali ziemię z poziomicą nawet, zlepili pomnik,umyli go i wywieźli wszystko co niepotrzebne.

80,703 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-09 13:00:43)

Bulinko ale to chyba robi firma kamieniarska, w której ten pomnik zamawiałaś, przynajmniej u nas rak jest, a nie ksiądz.
No ale rozumiem Cię, w małym, wiejskim środowisku, lepiej się nie wyłamywać roll

U mnie wyszło słoneczko I na dworze nie jest bardzo zimno, teraz jest 15 stopni, tylko wszędzie mokro i błoto.
Kupilam sobie krótkie kalosze na spacery z psem, super są smile

80,704

Cześć Dziewczyny

U mnie od rana pochmurnie a teraz się rozpadało.
Dzień taki typowo jesienny.
Wczoraj po południu miałam takie sentymentalne spotkanie na Zoomie, ze znajomymi jeszcze z okresu studiów.
Ale przede wszystkim łączyły nas podobne przeżycia; udział w studenckich obozach rehabilitacyjnych i ogólnie pokonywanie przeszkód wynikających z niepełnosprawności.
To były czasy jeszcze poprzedniego ustroju gdzie używało się mniej eleganckich określeń a i o prawach osób niepełnosprawnych można było tylko pomarzyć.
Lekko nie było ale jakoś przetrwaliśmy te utrudnienia i jeszcze od czasu do czasu ktoś zwołuje takie spotkania.
Miło się rozmawia i wspomina początki naszych starań o swoje miejsce wśród ludzi.

Serdecznie pozdrawiam i miłego popołudnia życzę.

80,705 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-10-09 16:12:07)

Mieszkam na wsi, i takich praktyk się nie stosuje, jak i w ościennych miejscowościach, w opolskim księża nawet po kolędach nie przyjmują kopert, są dni kiedy ogłasza zbiórkę na potrzeby kościoła, a i w tedy też co łaska, jak kto uważa, tak samo za msze nie ma cennika. Za pogrzeb mojego męża, musiałam popytać znajomych, jak to się ma, bo ksiądz nie powiedział.

Asterka fajnie takie spotkania smile  ja jestem prowodyrem i organizuję spotkanie klasowe, będzie za dwa lata, szukamy się po całym świecie, by każdy mógł zaplanować swój udział, niektóre osoby jak wyjechały  w latach 70-80, tak do dziś nie były jeszcze w Polsce, było nas 32 dzieciaków, już mamy grupę 23 osób smile do końca roku szukamy, w przyszłym planujemy, za dwa lata szalejemy big_smile na fotach my się na wzajem nie poznajemy smile

80,706

Hej

Markadia> pamiętasz temat sprzedaży futra z foki? Dowiedziałam się właśnie, że sprzedaż futra z foki jest zakazana w UE. Muszę te ogłoszenia usunąć, albo chociaż usunąć informację, że jest z foki. Nie można też ukazać nazwy/marki futra, bo ta marka produkuje futra z foki.

Bacha> przerażający ten podcast a zarazem bardzo ciekawy, ale już dawno podejrzewałam, że największe sławy przechodzą przez wiele łóżek. Ile jest dobrych, zdolnych i utalentowanych ludzi, którzy nie mogą się wybić? Bo oni nie dążą do sławy poprzez narkotyki, seks i dewiacje. Przykre, smutne i okropnie niesprawiedliwe sad   A co do polityków to mnie rozbawiło to, że największe nawiedzone gaduły na mównicy sejmowej to narkomani tongue  Wcale mnie to nie zdziwiło lol

Co do Bulinki to mam mieszane uczucia, bo z jednej strony rozumiem ją, że nie chce być wykluczona w swoim środowisku. Moja szwagierka też mieszka na takiej wiosce i opowiadała czasem jak są traktowani ci, którzy się z czegoś kościelnego wyłamią. A z drugiej strony nie rozumiem, bo gdyby ludzie mieli większą odwagę i nie dali sobą manipulować, to by się te procedery skończyły. Wszystko się rozchodzi o lęk przed wykluczeniem, a zalęknieni ludzie są bardziej podatni na manipulację.

Piękna dziś była pogoda, taka prawdziwa Polska złota jesień.
Pozdrowionka dla każdej z osobna.

80,707 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-10-10 08:07:38)

HEYka DZIEWUSZKI

https://www.cytatownia.pl/wp-content/uploads/2024/04/gify-na-piatek_21.gif

Taja po załączeniu tego filmu - pokapowałam ,że go oglądałam
Ja nie wiem , czy czasem Ci go nie polecałam smile

No smile prawda te podcasty są szokujące

ten akuratnie jest drugą częścią wywiadu
   pierwsza część to " Doda,Owsiak  - narkotyki - Grupa Pruszkowska  echhh dużo tego jak się człowiek wgłębi w ten temat

Bulinka pazerny ten ksiądz - no ale musisz się dostosować do reszty mieszkańców

Kamoa - u Ciebie inaczej i tak ma być smile

Pozdrawiąm piszace jak i milczace smile

80,708

Dzień dobry

Zachmurzone niebo i deszcz, tak wygląda dzisiejszy dzień.

Bulinka u nas czegoś takiego nie ma.
10 procent wartości pomnika dla księdza ? Toż to zdzierstwo.
U nas nawet ksiądz nie pobiera opłat za miejsce na cmentarzu ani żadnej dzierżawy.
Jak ci postawili ten pomnik tak od razu ?
Nie kopali fundamentu ? Nie robili podmurówki ?

Wczoraj byłam na rynku i kupiłam wiązanki na cmentarz.
Był bardzo duży wybór.
Jutro pojadę na pogrzeb.
Tym razem zamiast kwiatów zamówię mszę.

Wnuczki ,,na górze,, chorzy.
Córka wzięła urlop i jest z nimi.
Nie przychodzą do nas, bo nie chcę by przynieśli wirusa.
Boję się o mamę.

Mysti ty po powrocie do domu działasz na pełnych obrotach.
Zaliczasz fryzjera, lekarzy i wiele innych spraw.

80,709

Witam w deszczowy dzień

Tajka u Ciebie wczoraj była piękna jesień a u mnie tak ładnie było w srodę a od wczoraj mokro, szaro, buro....
Dziś jak się nie musi to lepiej nie wychodzić.
Zamówiłam sobie płaszczyk jesienny z kapturem, specjalnie szukałam z kapturem, żeby gdy wychodzi się bez czapki w razie czego można było naciągną kaptur na głowę.
Mam nadzieję, że będę zadowolona z wyboru.
Czytka okres na choroby i infekcje w pełni.
U nas też dużo osób choruje.

Serdeczności dla wszystkich przesyłam.

80,710

HEY

Czytka u mnie cmentarz parafialny jest stary - i mało kogo tam chowają - chyba ,że ktoś ma miejsce wykupione
no może bardziej "dokładają denata " do starego rodzinnego grobowca

Natomiast cmentarz komunalny - jest spory i dalej poszerzają miejsca pochówku
Na tym cmentarzu wykupuje się miejsce na 20 lat

Przykład : grób wykopany na 4 osoby - przy pierwszym pochówku - płaci się na te 20 lat
Ale w między czasie np. po 5 latach umiera ktoś - i wg . mnie miejsce jest opłacone jeszcze na 15 lat  (No nie ??? smile)
I tak nie jest - każdy "lokator" opłaca na nowo za 20 lat
20 lat to spory kawał czasu - bo jak grób się zapełni - to miejsce opłacone jest czterokrotnie !!   Też duży przekręt wg. mnie

Bulinka podbijam pytanie Czytki Nie robili podmurówki ???

80,711

Cześć dziewczyny,

Basiu te wywiady, podcasty, uwielbiam słuchać, ale to niesamowicie dużo czasu zabiera, jak coś robię albo jadę autem i słucham, to jest ok. ale jak już usiądę to masakra big_smile

Dzisiejsza pogoda nie zachęca do wyjścia, chyba coś porobię dla siebie.
Słońca życzę wszystkim .

80,712

Witajcie smile

U mnie dzisiaj pochmurno i mokro, dobrze, że mam te kalosze, bardzo mi są przydatne na spacery z psem, po mokrej trawie i czasem błocie.

Piszecie o cmentarzach, a ja dzisiaj też wybieram się na cmentarz do mamy, bo dzisiaj miałaby urodziny, skończyłaby 76 lat sad
Nadal mi ciężko, kiedy o Niej myślę i jeszcze nadal łzy napływają do oczu, nie wiem kiedy mi to minie, bo bardzo mi Jej brakuje sad
A w niedziele urodziny ma córka, przyjedzie starsza córka, mam zrobioną listę zakupów, trzeba wybrać się do sklepu.

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę miłego piątku smile

80,713 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-10-10 13:05:55)

Witajcie

Bacha> możliwe, że wzajemnie sobie te filmy polecamy lol  Zgadzam się z tym zdzierstwem dotyczącym 20 lat. Co to za oszustwo, że po kolejnym zmarłym od nowa trzeba opłacać 20 lat, mimo że poprzednie nie minęło? W ogóle niedawno czytałam, że w polskim prawie nie ma ustawy, która nakazywałaby pobierać kasę raz na 20 lat (a co dopiero częściej). Coraz więcej ludzi się temu sprzeciwia i oddaje sprawy do sądu i wygrywają. Bo sąd sugeruje się ustawami i przepisami, a takich brak. Tylko kto ma zwalczyć ten nieuczciwy monopol na chowanie zmarłych? Musieliby wszyscy się sprzeciwić, albo każdy po kolei oddawać sprawy do sądu, a wiadomo, że tak nie będzie nigdy!

Markadia> nie przez przypadek żałoba trwa rok, bo najczęściej jest to średnia czasu, aby człowiek sobie poradził ze stratą bliskiej osoby. Daj sobie jeszcze czas.

Jutro do Was nie zaglądnę, bo teściowa ma 80 lat. Dzieci złożyły się na lokal i jest imprezka wink  Będzie około 40 osób. Wnuki zrobiły ściankę i dekoracje wspomnieniowe oraz album wnuków i prawnuków. Dj-em będzie jeden wnuk i chyba foto też ktoś z rodziny. Tak więc jutro będę się pindżyć na zabawę. W niedzielę mamy spotkać się u teściowej na dojadanie resztek z imprezy big_smile 
Tak więc nie wiem czy w niedzielę znajdę czas, aby cosik skrobnąć na forum.

Na marginesie: już widzę moich braci, którzy składają się ze mną na imprezę w lokalu dla własnej matki i babci ich dzieci lol lol lol 

Miłego weekendu życzę wszystkim już teraz. Pozdrowionka dla każdej z osobna.

80,714

Czołem Babeczki

Też pierwsze się spotkałam z odpalaniem kasy księdzu za (?) postawienie pomnika. Kasę tną na wszystkim roll
U mnie, mimo że cmentarz jest parafialny, to zarządca jest osobą prywatną. Pewnie ksiądz ma jakieś udziały tam, ale wszystko wydaje się logiczne.
Ale dopłatę do miejsca na cmentarzu miałam na takiej zasadzie, jak pisze BaCha-- miejsce opłacone do 2035, bo Mama zmarła w 2015, Tato zmarł 6 lat później (2021), to dopłacałam do 2041, ale nie pamiętam, jakie to były stawki tzn. czy płaciłam za kolejne pełne 20 lat, czy tylko tę różnicę o 6 lat. Pewnie całość roll

Ja dziś od rana w biegu roll
Na 8:30 miałam termin w SCCS na założenie holtera.
Po drodze zaszłam do centrum handlowego, bo to blisko. Potem do przychodni po receptę na stałe leki. Zazwyczaj tam dzwonię, ale dziś byłam w pobliżu, wię poszłam osobiście.
Na koniec zajrzałam do biblioteki, wzięłam kilka książek, bo weekend zapowiada się deszczowy i jakichś planów nie ma co robić.

Wczoraj dowiedziałam się, że zmarł dawny znajomy, kolega mojego exa z pracy. Spotykaliśmy się nieraz w większym gronie znajomych.
Co to się ostatnio dzieje? Co rusz słyszy się o śmierci stosunkowo młodych ludzi sad

80,715

Byłyśmy z córką na cmentarzu, córka się popłakała, bo zawsze razem z babcią świętowała swoje urodziny, a teraz została osamotniona z tymi urodzinami, mi też łezka poleciała sad

Na temat opłacania grobu, nie wypowiem się, bo nie mialam z tym jeszcze do czynienia, więc nie wiem jak to jest na naszym cmentarzu.

Taja wczoraj minęło 2 miesiące od śmierci mojej mamy, a dzisiaj są Jej urodziny, więc jest to dla mnie ciężki dzień hmm
Nie wiem, czy po roku to minie, nigdy nie czułam aż takiego żalu, jak teraz, no bo też nigdy nie straciłam aż tak bliskiej mi osoby hmm
Współczuję Ci tej sytuacji z braćmi, ja też nie jestem z siostrą jakoś bardzo blisko i nasze relacje nie są bardzo zażyłe, ale kiedy przychodzi co do czego, umiemy sie dogadać.

Mysti Ty jak zwykle zagoniona, ale siedzenie całe dnie w domu, to chyba nie w Twoim stylu smile

Miłego popołudnia i wieczoru życzę smile

80,716 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-10-10 19:17:13)

Witam!
Pisałam wczoraj jeszcze jeden post,ale go wcięło widzę.
Asterka nawiążę do tych praw niepełnosprawnych. Mam nadzieję, że kiedyś będzie tak, że za inne traktowanie niepełnosprawnego będzie się chodziło nagminnie do sądu. Teraz gdy weszły te klasy integracyjne, to jest ku temu większa szansa, ale to dopiero gdy te dzieci dorosną,bo obecnie to niemożliwe.

Kamoa,Taja,Bachasia,Czytka ja myślałam, że te opłaty procentowe są wszędzie na parafialnych cmentarzach.U nas w okolicach na innych parafiach też tak jest. Z drugiej strony,to zastanawiam się z czego w innym wypadku idzie na wywóz śmieci i inne prace na cmentarzu. U nas właścicielem cmentarza jest parafia.

Bachasiu,Misti teraz są gotowe płyty zamiast podmurówki. Zięć mówi, że tak się teraz robi..
Bachasiu wykluczenie na wsi to mi zafundował mój mąż. Pisałam jak wszyscy wokół byli "be".Także już mi nic nie pogorszy sytuacji.

Taja miłej imprezki życzę. Współczuję Ci tych braci. My tzn.ja z rodzeństwem parę lat temu składaliśmy się na pomnik dla rodziców. Nie było żadnych problemów.

Markadia zdrówka dla córki. U mnie w pierwszy weekend po Wszystkich Świętych będzie imprezka urodzinowa młodej.

80,717 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-10-10 21:38:59)

Bulinko> z tego co wiem to utrzymują cmentarze z tych wykupów na 20 lat i koszyka na wszystkich świętych.

80,718

Dzień dobry

Zapraszam na kawę.

https://i.pinimg.com/736x/88/b6/51/88b651c2a663d552bfe9b6ebb12fc155.jpg

Coś tam kropi za oknem, brzydka pogoda.

Życzę udanej soboty.

80,719

Czołem Babeczki

U mnie też niefajna pogoda, a ja muszę ruszyć się z domu, żeby odwieźć holter.
Trafiłam na jakiś wadliwy. Do wieczora wszystko było ok, aż nagle przestał prawidłowo pompować powietrze, tak jakby był gdzieś nieszczelny.
Nie wiem, czy wystarczy takie niepełne badanie, czy będę musiała je powtórzyć.
Dziś niczego się nie dowiem, wizytę u kardiologa mam za tydzień.

Wczoraj popołudniu przyjechała jeszcze córka. Nie miałam więcej obiadu, bo mnie zaskoczyła, więc usmażyłam na szybko racuchy z jabłkami.

Marka-- miałam napisać wczoraj, ale mi umknęło.
Nie wiem, jak blisko byłaś z mamą, ale tej tęsknoty chyba nigdy się nie pozbywa. Z czasem może być trochę mniejsza, ale zawsze będą momenty, gdy to będzie wracać. Ot, chociażby jakieś ważne daty, święta, rodzinne uroczystości.... To nie tylko kwestia żałoby.

80,720

HEYka DZIEWUSZKI

Czytka dosiadam do Twojej kawci

Markadia kiedyś przy okazji zerknij na fakturę z cmentarza tam będzie wyszczególnione ile taka opłata ???

Nie pamiętam kiedy ale będzie z 6 lat temu - opłacałam miejsce podwójnego grobu  ojca na 20 lat
ale sumkę pamiętam było to 430 zeta
Jak rodzina pogrążona w smutku załatwia pogrzeb - to tak nie zwraca uwagi na koszta

Taja baw się dobrze na tych urodzinach smile

No tak - całe społeczeństwo musiałoby założyć sprawę w Sądzie  - nie realne
Ja na to zwróciłam uwagę przy chowaniu MAMi "na bracie" w 4 -ro osobowym grobie

Misty na bank smile płaciłaś na kolejne 20 lat

Kamoa ojjj tak te podcasty są dobre smile
Wczoraj zaczęłam słuchać 3 godzinnego wywiadu z pierwszym mężem DODY - Emilem Stępień 
Jak do tej pory lubiłam DODĘ - tak zaczynam inaczej patrzeć na nią    echhh ten show biznes  smile

Bulinka ile zabuliłaś za pomnik w dzisiejszych cenach z kosmosu ??? 

Asterka sezon przeziębieniowy w pełni

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE BEZ WYLICZANKI

80,721

Cześć dziewczyny,

Właśnie skończyłam oglądać, dokument o Viktorii Beckham, ciekawy .
Dziś będę targach ezoterycznych, i medycyny naturalnej, jestem podekscytowana .

Choć leje, to i tak życzę miłej soboty smile

80,722 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-10-11 08:26:44)

Witam sobotnio!
Bachasiu dzięki za kawkę. Siedzę i piję. U  mnie też za oknem szaro. Tak też było cały tydzień, który u mnie na razie skończył się katarem.

Misti nie masz nocy sprawdzonej holterem, więc pewnie trzeba będzie powtórzyć badanie. Ciekawe,czy może uda się od razu. Chociaż pewnie następny w kolejce stoi do badania.

Bachasiu ja wzięłam tańszy pomnik . Taki jak ma teściowa,brat męża i chrzestny. Wszyscy leżą na jednym cmentarzu.

Kamoa czekamy na relację.

Okropna ta pogoda. Na szczęście następny tydzień ma być ładniejszy.
Życzę miłej soboty!

80,723 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-10-11 10:31:53)

Witam Was serdecznie smile

U mnie też brzydko, a musimy jeszcze iść na zakupy, bo jutro urodziny córki.
Okropny był wrzesień, pazdziernik też nie lepszy, a gdzie się podziała nasza piękna, złota jesień?

BaChasiu nie będę tacie kazała pokazywać faktury, jutro będzie u nas, to mogę go zapytać.

Mysti z mamą byłam bardzo blisko, dlatego tak za Nią tęsknię sad
Ciągle o Niej myślę, wspominam, oglądam zdjęcia.
Brakuje mi bardzo naszych długaśnych rozmów telefonicznych, teraz już nie mam z kim tak rozmawiać.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego soboty smile

80,724

Witam wieczorem

Marka wszystkiego najlepszego dla córki.

Bulinka wygrzewaj się, by pokonać katar.
Teraz dużo osób przeziębionych.

Kamoa napisz coś więcej o tych targach.
Targi ezoteryczne ? Co to takiego ?

Baśku te opłaty za miejsce na cmentarzu co 20 lat to wyzysk.
Przecież ziemia pod cmentarz była już raz zapłacona, bo najczęściej tak bywa, że
parafianie wykupują plac pod cmentarz.
U nas tak jest, że jeszcze święcą nowe pomniki za opłatą.
A przecież ten pomnik stawiany jest na już poświęconej ziemi.

Mysti ciekawe co powie ci kardiolog po odczytaniu holtera.
Pewnie będzie kolejne badanie.
Jak się czujesz ?

Taju ty już pewnie po imprezie odpoczywasz w domu.

Asterko gdzie jesteś ? Nie było ciebie cały dzień.

Byłam na pogrzebie.
Ogromna ilość ludzi, dużo płaczu.

I już w poniedziałek mamy kolejny pogrzeb.
Muszę na nim być.
Zmarł mojej koleżanki ojciec.
Ponadto z rodziną zmarłego wiele nas łączy.
Pogrzeb daleko, ale tym razem pojedziemy z mężem.
Nie wiem jeszcze kto zostanie z mamusią.

80,725

Dobry wieczór,

Chciałabym serdecznie pozdrowić wszystkie piszące tu OSOBY.

Miło, że netkafejka prężnie działa, choć raczej dziś kręci się w innych zakątkach wirtualnych.
Nie śledziłam przez ostanie kilka miesięcy Waszych wpisów i nie ma szans na nadrobienie tejże lektury.

Jesień sprzyja refleksji nad przemijaniem, składam wyrazy współczucia wszystkim, którzy stracili bliskie sercu osoby i tęsknią.
Szczególnie jest to dotkliwe, jeśli relacja była pełna ciepła... sad

Moja skromna osoba i efemeryczny pobyt niewiele wnosi w życie tej netkafejki, jednak pozwolę sobie zostawić wirtualny ślad po sobie dziś krótką aktualizacją mojego życia. Opatrzność Boża nade mną czuwa - uwolniłam się z toksycznego układu w pracy z Bożą pomocą, bo takie "zbiegi okoliczności" to tylko Góra może zaplanować. Diabeł, który ubiera się u Prady, musiał mnie wypuścić ze swych szponów. A ja oddycham pełną piersią i znów cieszę się życiem. Nawet zrzuciłam zbędne kilogramy, które stanowiły "warstwę ochronną" przez ostatnie lata - Kamoa i Tajemnicza będą wiedziały o czym piszę. wink Na nowym-starym stanowisku robię rzeczy, które mają SENS.

Wyobraźcie sobie sytuację, że moja serdeczna przyjaciółka stała się OBIEKTEM OSZUSTWA ROMANTYCZNEGO - na szczęście nie doszło do przelewu pieniędzy z jej konta na konto przystojnego zakochanego w niej żołnierza amerykańskiego, który nie miał za co się wykupić z niewoli, żeby do niej przylecieć do Polski i zamieszkać z nią. Nie doszło, bo na koncie (na szczęście) ma debet. Niby dorosła, poukładana kobieta, a dała się ponieść emocjom jak nastolatka jakaś. To dłuższa historia, nie wiem, czy nadaje się na publiczne forum. Jak przyjaciółka się zgodzi, to napiszę Wam więcej ku przestrodze. Ona wie o mojej "działalności" na tym forum. Ja na razie nad nią "pracuję", bo babeczka jest w rozsypce emocjonalnej. Facet poruszył w niej struny, o których istnieniu zapomniała ewidentnie.

U mnie w kwestiach uczuć i sprawach zwuązkowych jest constans. W przyszłym tygodniu od poniedziałku do piątku mam urlop - taki bonus wynikający ze zmiany stanowiska. smile Nie mam wielkich planów, zostanę w domu, poczytam, połażę po lesie, może skrobnę parę komentarzy online tu i tam.

Wyobraźcie sobie, że wpadłam na swojego dawnego Przyjaciela w Warszawie. Mówię Wam, co to było za spotkanie w centrum stolicy! Szok i niedowierzanie! On TROCHĘ SIĘ ZMIENIŁ, jak podobno NIC (chyba, że chciał być grzeczny, to mi tak powiedział wink ). Dał mi wiek max. 35 lat. Historia jest o tyle niesamowita, że spotykaliśmy się przez ten czas na innych platformach w internecie - tak nam wyszło podczas rozmowy, nie wiedząc, że piszemy tak naprawdę ze sobą. Zorientowaliśmy się, jak zaczęliśmy rozmawiać o konkretnych kanałach i profilach. Buzie nam się nie zamykały! Oboje mamy niedosyt rozmowy, więc zaprosiłam go do siebie do domu na pizzę, którą on ma osobiście dostarczyć. Ja zapewniam Pepsi i Colę oraz "coś słodkiego". Robimy sobie maraton filmowo-muzyczny jak za dawnych lat. W DRESACH. To nie TEGO TYPU relacja, żebym w koronkach jakichś go w drzwiach witała, od razu uprzedzam podejrzenia i komentarze. Ustaliliśmy, że możemy tak siedzieć maksymalnie do czwartej nad ranem, potem trzeba choć ze dwie godziny się przespać, bo on jedzie do pracy na 9:00. To taki kumpel, z którym miałam w czasach młodości super relację, on wysyłał SMS o treści: "Jesteś?", ja odpisywałam "Jestem" i już wiedziałam, że za kilka minut będzie u mnie w domu, żeby pogadać o życiu. Eh, nastolatki. wink Zobaczymy jak będzie nam się gadało tym razem.

Wszystkim z osobna życzę dobrej nocy bez wyliczanki.

PS Tajemnicza, Ty nadal grywasz amatorsko na scenie?

80,726

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/3/d/30896.gif

Markadia nie stresuj Taty i nie pytaj - przecież to nie jest takie ważne - może kiedyś przy okazji wpadnie Ci faktura do rąk

Czytka na pewno i u Ciebie są jakieś opłaty za miejsce na cmentarzu

Na YT wyczaiłam 1 odcinek - serialu z Więckiewiczem - nomem omem temat  cmentarny
Fajne są te współczesne seriale - szkoda tylko ,że na płatnych platformach

Caffi miłe ,że o NAS nie zapomniałaś
Gratuluję zmiany stanowiska - fajnie spotkać  dobrego znajomego smile
JENY - jeszcze kobitki nabierają się na " żołnierza amerykańskiego " ??? smile

Czytka masz same pogrzeby     ottt życie nasze ..

Bulinka - Kamoa - Misty - Asterka - Mamuśka  jak i WSZYSCIUTKIE  pozdrawiam

80,727

Witam niedzielne !

Bachasiu ja też siedzę w serialach, ale tylko na Netfixie. Znajduję zawsze jakiś tasiemiec i jak tylko mam chwilkę kawkę wypić,to włączam.

Markadia miłej imprezki. U mnie niechcąco też dziś goście. Wieczorem musiałam jechać drugi raz do Biedry, bo muszę obiad zrobić na więcej osób.

Czytka co Ty z tymi pogrzebami. Jakieś fatum Cię trafiło. Współczuję!

Caffi fajnie, że zajrzałaś! Extra spotkać takiego przyjaciela po latach . Miłego spotkania!
Poprawy sytuacji w pracy, gratuluję!

Wspomniałam dziewczyny, że robię dziś niespodziewany obiad niedzielny,ale nie niedzielny. Te dziewczyny,które w niedzielę robią rosół, będą pewnie zniesmaczone. Ja nie trzymam się teraz tych wytycznych i mam zamiar to zaprezentować. Robię zupę pulpetową i kapsalon. Deser też zrobiłam,bo mnie wzięło. W nocy popędzałam tężenie galaretki i zrobiłam ptasie mleczko na petitkach heh.

80,728

Czołem Babeczki

Dziś rano wyjątkowo nie pada yikes Jeśli pogoda się nie pogorszy (czyt. zacznie padać), to wybieram się na zorganizowany "spacer historyczny" po mojej dzielnicy.
Znam ją oczywiście dobrze, bo mieszkam tu od urodzenia, ale fajnie posłuchać nieznanych ciekawostek.

Caffi-- fajnie, że o nas pamiętasz.
Dziwię się, że kobiety dają jeszcze omamić się takim oszustom.
Opisywałam kilka razy moją "przygodę" z amerykańskim żołnierzem. Toż to śmierdzi od początku! A teraz na dodatek głośno w mediach o takich sprawach.

Czytko-- jak zwykle dużo wokół Ciebie się dzieje. Przykre, że głównie smutne rzeczy.

Bulinko-- ja często w niedzielę gotowałam rosół wink Fakt, że niedzielny obiad często jest odświętny, bo tak chce się ugościć bliskich, czy znajomych, ale ogólnie wychodzę z założenia- że najważniejsze by być razem, a towarzyszące temu jedzenie ma smakować smile

BaCha-- ja (w stosunku do Ciebie) bardzo mało zapłaciłam drugi raz za to miejsce na cmentarzu, bo 150 zł. Nie pamiętam, ile to było za pierwszym razem.

Marka-- serdeczności dla córki smile

Pozdrowienia i dla pozostałych zostawiam smile

80,729 Ostatnio edytowany przez Kamoa (Wczoraj 09:38:20)

Cześć dziewczyny smile

Caffi od czasu jak zniknęłaś, myślałam o Tobie, z Twoich wpisów wnioskowałam że BARDZO dostaje i dostało Ci się, zaglądałam w kafejki, i chyba tydzień temu może więcej, zaczęłaś być aktywna, cieszę się, i Wiesz co ? teraz już z życia bierz to co ładne, piękne, miłe dla Twoich oczu i duszy, pracuj baw się i śmiej, badż optymistką a szybko zauważysz że czas sprzyja, jak choćby kolega ni z tąd ni z owąd smile
Czytko ezoteryka to astrologia, magia, tarot, energia, duchy wszystko w jednym,( absolutnie nie mylić ze ze złą energią, demonami itp.. )
Oprócz wróżbitów, tarociarzy byli też radiesteci, szamanki, medycyna naturalna, biżuteria, było bardzo dużo wystawców minerałów, no cuda, cudeńka.
Byłam z siostrą i wnuczką, siostra była pierwszy raz i od razu mi przepadła big_smile a wnuczka to zbieraczka minerałów i też przepadała w na stoiskach, musiałam się poświęcić i pilnować ich, mi zostały tylko krótkie rozmowy, szybki zakup, wymiany mail, czy tel. Ja znam tematykę, więc dałam się 'wykorzystać', opowiadając wstępnie na czym co polega, miło mnie zaskoczyła moja wnuczka zbieraczka, jak cioci tłumaczyła kamienie, w tej dziedzinie przewyższa mnie wiedzą, co mnie bardzo cieszy big_smile  a ja wybiorę się sama w przyszłym roku, na wystawę do Wrocławia, gdzie targi są o niebo większe i są wykłady tematyczne, są osoby znane z mediów.

https://i.postimg.cc/XYwGZ2MR/KY.jpg

80,730 Ostatnio edytowany przez Markadia (Wczoraj 12:39:32)

Witajcie niedzielnie smile

Dzisiaj imprezka urodzinowa córki, prezent dostała już kilka dni temu, ze względu na pogodę big_smile
Dziewczyny dziękuję w imieniu corki, za życzonka urodzinowe smile

Bulinko my dzisiaj akurat mamy rosół, ale nie gotujemy go co niedzielę.
Rosół mamy tak raz w miesiącu, a nawet rzadziej.
Wydaje mi sie, że to tylko na Śląsku rosół w niedziele obowiązuje, ale mogę się mylić.
Też wczoraj robiłam sernik na zimno z galaretką, ale na biszkoptach smile

BaChasiu wątpię, żeby faktura wpadła mi kiedyś w ręce, bo rzadko bywam u taty, a tata raczej nie trzyma takich rzeczy gdzieś na wierzchu.

Caffi fajnie, że do nas zajrzałaś, też myślałam o Tobie, gdzie się podziewasz smile

Nie rozpisuję się, bo mam jeszcze robotę w domu, niby imprezka mała, tylko najbliższa rodzina., a roboty jakiś sporo roll

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pięknej niedzieli smile

Posty [ 80,666 do 80,730 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024