Cześć. Jestem nowa na forum i chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o coraz bardziej popularnych firmach wykonujących drobne prace w domu (wieszają obrazki, malują, robią porządki, itp...)?
Koleżanka zamówiła kilka usług i była bardzo zadowolona..
Korzystałyście z usług takich firm? Wiecie czy w każdym mieście są takie firmy?
Myślę, że kiedy nie ma się normalnego faceta w domu, to można się skusić. Ale myślę, że każda kobieta posiadająca dwie sprawne ręce, mądrą główkę i dobrą organizację czasu jest w stanie sama sobie poradzić z takimi rzeczami. Nie róbmy z siebie słodkich idiotek, które do zmiany uszczelki w kranie lub pomalowania ściany potrzebują faceta.
Z firmami się nie spotakłam, mieszkam w sporym mieście, ale chyba nie ma tu popytu na takie usługi.
Może to i dobry pomysł dla pań, które nie potrafią sobie z takimi pracami poradzić. Jednak napewno jest to kosztowne a nie każdego stać. Ale ja mam podobne zdanie do Emilii. Teraz mężczyźni potrafią prać, gotowac czy prasować to my kobiety nauczymy się przybijać gwoździe A poza tym to zawsze znajdzie się jakiś życzliwy sąsiad, który pomoże.
Właśnie chodzi o to że faceta nie ma albo nie ma czasu.. A ja sama uszczelki nie wymienię a wiertarki nawet nie mam;)
Ja jestem z Poznania i jest jedna albo dwie takie firmy a np. w Warszawie co najmniej kilka.. Wystarczy wpisać w googlach np. złota rączka.
Co do sąsiadów to jest mały problem - zazdrosne żony, że u mnie coś może zrobić a u siebie w domu nie:) ale tacy już są faceci..
Jak potrzebujesz zlotej raczki z warszawy i okolic to ja jestem do uslug. Niedrogo.
Również mam zdanie podobne do Emilii. I tak na prawdę, trzeba być na prawdę nieporadnym, żeby nie umieć powiesić obrazu Albo na tyle leniwym. Ogólnie nie korzystam ani raczej nie skorzystam z takich usług i nie są one tu popularne.
Jak zmienisz zdanie to daj znac.
Polecam sie.
Nie zmienię, nie dam znać, jestem złotą rączką sama dla siebie.
Ale nie wątpię, że komuś innemu potrzeba jest taka złota rączka.
"Mężowie do wynajęcia" - pełen zakres usług? To już zostańmy lepiej przy "złota rączka".
Witam, chciałbym polecić Wam usługi Złotej Rączki w Warszawie. Jeśli potrzebujecie skutecznej naprawy domowych usterek lub pomocy w remoncie, warto wybrać właśnie ich usługi. Świetni i skuteczni fachowcy oraz niskie ceny sprawiają, że zawsze mogę na nich liczyć.
Czy warto jest obecnie otwierać?
Jeśli chcesz to jako główne źródło utrzymania to raczej nie dasz rady. Dodatkowo od stycznia ZUS idzie bardzo do góry. Co prawda będziesz miał dwa lata niskiego zusu ale po tym walniesz o urzędowy beton cenowy. Jeśli chcesz zarobić i odłożyć to czeka cię ostra orka. Pamiętaj że na działalności nie masz urlopu, pracujesz 27/7 i nie możesz chorować bo nie zarobisz. Ale życzę ci sukcesu. Proponowałbym z góry zastanowić się nad poszerzeniem zakresu swoich usług:
https://uprawnieniaelektryczne.pl/szkol … trycznych/
Warto jest na przykład zrobić sobie szkolenie z kontroli i pomiarów instalacji elektrycznej.