Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,238 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,536 do 80,600 z 80,736 ]

80,536

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Czołem Babeczki

Jak w wielu sprawach, mamy różne podejście, ale też nie mylmy zdrowego rozsądku z hipochondrią smile

Ochłodziło się wink

https://data4.cupsell.pl/upload/generator/35407/640x420/4095197_print_1.png?resize=max_sizes&key=55f9a22768eed085006592c1174c0235

Zobacz podobne tematy :

80,537

Dosiadam z kawą i śniadaniem.
Macham przy środowym lodzie smile
U nas również już chłodne noce i rześkie poranki, ale nadal da radę spać przy otwartym oknie, więc całkiem spoko.
Ostatni dzień wolnego, tak szybko zleciało..

80,538 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-24 09:37:33)

Cześć wszystkim smile

Mysti tymi lodami można by określić dzisiejsze samopoczucie każdej z nas, wybieram czerwony z uśmiechem od ucha do ucha big_smile

Mamuś zapracowana jesteś, a jak Twoje hobby, co widzę Twój nick to kojarzę z wyrobem serów, strasznie mi się podobało czytać jak je wyrabiałaś,
tak samo Czytka jak pisze o pracy w gospodarstwie, ostatnio o zasiewach, poczytałam o tych niskich zbożach.

80,539

Witam serdecznie

Ochłodziło się i to zdecydowanie. Teraz zza chmur lekki wygląda słońce, więc jest nadzieja na ocieplenie.
Czekam na razie na kuriera a potem planuję jakieś wyjście bo mam trochę spraw do załatwienia.
Bachasiu ta chora koleżanka miała mieć wczoraj konsylium lekarskie żeby ustalić co dalej ale na razie sprawy stoją w miejscu.
Zlecili kolejne badanie (mammografię) bo może to od piersi? Koleżanka akurat mammografię robiła regularnie ale oczywiście to, że rok temu był dobry wynik nie znaczy, że nic się nie zmieniło. Niestety nadal ból i niepewność.
Mysti takie opatulone lody na chłodne dni to fajny pomysł:)

Serdeczności dla wszystkich i dobrego dnia!!!

80,540 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-24 09:43:14)

Asterko wczoraj jadąc autem, mijałam stary dom a wokół pełno kolorowych astrów, musiały się porozsiewać same bo nawet rów przy drodze i pobocze całe w astrach, nie było jak się zatrzymać i fotę zrobić, bo linie ciągłe, pomyślałam o Tobie i powiedziałam patrz jak pięknie i kolorowo, a jakie dorodne smile myślę ze w tym momencie może pomyślałaś o kwiatkach, ja Ci  wirtualnie wysłałam obraz smile

80,541

Witajcie w środku tygodnia smile

U mnie też brzydko i zimno, więc jeśli miałabym wybrać loda, według tego co napisała Kamoa to ja wybieram tego ostatniego, niebieskiego, bo jest mi też tak zimno, jak i jemu lol

Mysti no właśnie, taki bieganie po lekarzach i robienie sobie badań, nawet gdy nic nie dolega, to dla mnie trochę jak hipihondria big_smile
Owszem, kiedy mam jakieś objawy choroby,  a domowe środki nie pomagają, wtedy idę ido lekarza i robię te badania.
Nie unikam lekarzy, ale też nie zawracam im głowy bez potrzeby big_smile

BaChasiu no właśnie ja  obecnie nie mam dobrego lekarza rodzinnego, po co więc mam chodzić, kiedy nie potrzebuję roll

Asterko oj niedobrze z tą Twoją koleżanką współczuję, ale tyle dobrze, że jest pod dobra opieką.

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę pogodnego dnia smile

80,542

Kamoa smile  nigdy nie widziałam rozsianych astrów, takich samosiejek w rowie..inne kwiaty tak, często cebulkowe, ale astry..nigdy smile musiał być śliczny widok.
Faza na sery na razie mi przeszła, wyrób i ich codzienna pielęgnacja zajmowały mnóstwo czasu. Może kiedyś wrócę do wyrobu, ale na razie rozkręca mi się chęć na zagospodarowanie przestrzeni przy domu i zrobienie kurnika, ale to kilkuetapowy projekt..dopiero kiełkuje.

80,543 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-09-24 15:25:18)

Cześć

Ja sceptycznie podchodzę do lekarzy, bo zawiodłam się na nich wiele razy, ale czasem po prostu nie da się nie skorzystać z ich usług lol Jednak jestem czujna i ostrożna, nie ufam im od razu wink  Lekarz/służba zdrowia musi u mnie zasłużyć na zaufanie hehe

Bacha> korzystam z frajera, ale nie aż tak często. Gdy nadarza się okazja to chętnie, bo jest szybszy niż piekarnik, mniej sprzątania i akurat na 1-2 osoby.

Makadia> nie myl hipochondrii z profilaktyką wink  Ja chętnie korzystam z oferowanych darmowych badań, bo gdy będę je potrzebować to -znając realia- się nie doproszę i skończę na prywatnych badaniach. Jednak raz do roku profilaktycznie mogę zrobić. Mój mąż dzięki zeszłorocznej "profilaktyce 40+" miał wykryte trzykrotnie przekroczony cholesterol. Lekarz podobno, aż zrobił wielkie oczy i zapytał czy się dobrze czuje, bo tak wysokie wskaźniki grożą zawałem lub udarem.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie.

80,544

Taja wiem co to jest hipochondria i wiem co to jest profilaktyka smile
Ty robisz profilaktycznie badania co roku, a hipochonryk lata od lekarza do lekarza i robi często badania, wyszukując u siebie różnych chorób, których faktycznie nie ma lol
Ja niestety nawet z profilaktyką jestem na bakier, a w tym wieku, to już powinnam bardziej o to zadbać, ale to wszystko przez moje rozleniwienie hmm
Ja podobnie jak Ty zawiodłam się na lekarzach, szczególnie tych rodzinnych, bo nie tylko ja, ale i mój mąż w innej przychodni, nie ma dobrego lekarza, dlatego też niechętnie korzystam, idę jak już faktycznie muszę hmm
Jedynym dobrym lekarzem, na którego trafiłam jest mój ortopeda i kiedyś była pani pediatra dla moich córek, lekarz z powołania smile
Miałam też bardzo dobrego psychiatrę, ale ten już nie pracuje u nas, ciekawe jaki mi się teraz trafi roll

80,545

Witam!
Dziewczyny i ja należę do tych co zawiedli się na lekarzach. Ciężko jest trafić na takiego z powołaniem.Też miałam dobrą lekarkę dla dzieci i na tym koniec.Jest ponoć dobry lekarz ogólny. Córka do Niego chodzi,ale stoi się do Niego godzinami. Córka dostała się do Niego na NFZ i stąd wiem. Nie mam czasu na takie kolejki. Wizyta prywatna kosztuje 450 zł. W tym zrobi np. USG jak potrzeba.
Ciężko mi też uwierzyć w sądy. Mąż pracował w ochronie w sądzie. Co On mi nieraz opowiadał,to się w głowie nie mieści.
Kolejny przykład to nauczyciele i tak by można wymieniać.

Wysłałam dziś to pismo co Taja mówiła i dwa wypowiedzenia do tej zarządczyni. Spodziewam się jutro telefonu. No chyba, że oleje mnie totalnie.
Tak więc wszędzie jest fuszerka,gdzie się człowiek nie obejrzy.

80,546

Hej

Zimne poranki, wieczory i noce u nas też.
Wczoraj byłam z córką na grzybach, zebrałyśmy same prawdziwki.
Dzisiaj rano też poszłam i nawet sporo przyniosłam.
Zrobiłam 10 słoików marynowanych i cała upchana suszarka się suszy.
Jak ja lubię chodzić po lesie i zbierać te grzyby.
A prawdziwki to samo szczęście.
Po ugotowaniu grzybki są białe i nie ciemnieją.
Suszone również są białe.

Poprzedniej nocy spadło dużo deszczu, bo dzisiaj za mokro na polu by skończyć sianie zbóż.

Sobotę będę miała mocno zajętą.
Rano pojadę do ciotki, a pod wieczór pojadę do męża siostry.
Oni mają wesele, mąż siostry jest chrzestnym.
Ja posiedzę z męża siostry teściową.
Jej teściowa jest w wieku mojej mamy.
Jak zadzwonią do mnie to pojadę po nich i ich odbiorę.
Swój samochód zostawią pod salą i odbiorą następnego dnia.

Bulinka pierwsze kroki poczyniłaś, teraz będziesz czekać na odzew.

Marka ja od wielu, wielu lat mam tego samego lekarza rodzinnego.
Dla mnie jest super lekarką.
Wiele mi ta pani pomogła.
Dużo jej zawdzięczam.
Teraz , moja lekarka choruje, skutki covida.
Oby jak najdłużej jeszcze pracowała.

Taju raz w roku też proszę swoją rodzinną o skierowanie na wyniki.
Wyniki krwi dużo nieprawidłowości pokażą.

Mamuśka ty produkowałaś sery ?
Z jakiego mleka ?
Chcesz pobudować kurnik ?
Widziałam, że są takie kurniki gotowe z drewna, ale wszystko kosztuje.
W tej chwili mam 22 kury, jajek dużo, ale jest i praca przy nich.
Codziennie zmieniam im wodę, szykuję paszę, przynoszę pszenicę.
Moje kury jedzą w innym pomieszczeniu pod dachem.
Nie obawiam się, że jedzenie im zmoknie.

Muszę iść, mąż mnie prosi na dwór, pewnie ktoś przyszedł.

80,547 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2025-09-24 20:11:15)

Czytko smile bakcyla złapałam w dzieciństwie jak mama kupiła wirówkę do mleka, odbierała śmietanę, robiłyśmy masło, twaróg..Nie było czasu na wyrabianie serów podpuszczkowych, wiadomo jak to na gospodarstwie.
Po latach spróbowałam i się zaczęło udawać, a w miarę jedzenia apetyt rośnie, więc otarłam się o sery pleśniowe, długo dojrzewające, mozzarellę, ricottę z serwatki.
Mleko głównie krowie, ale z kozim też eksperymentowałam, z owczym i mieszankami..np. do oscypiorków, gołki.
Może kiedyś, jak będę miała więcej czasu i lepszy dostęp do mleka..

Kurnik musiałabym stworzyć z pomieszczenia z płyt betonowych. Jest tylko zadaszenie na tych płytach, nic poza tym.  Mam dwa okna z rozbiórki. Masa przeróbek i zrobienie wybiegu. Przed tym jeszcze trzeba przenieść w inne miejsce blaszak i zrobić drewutnię z boku kurnika..
Tak jak u Ciebie..max. 20 kur, tyle bym dała radę ogarnąć pracując na etacie. Plus z 10 brojlerów na wiosnę max.
Plany są. Z realizacją jest problem.
Pieniądze etapami też by napływały, ale sama nie mogę działać,  a na działanie męża się nie doczekam .
Poza tym najpierw zdrówko smile
Wrzuciliśmy z synem opał do piwnicy, najpierw drewno, poukładałam w innym pomieszczeniu, potem węgiel. Dzisiaj skończyliśmy. Rano jeszcze byłam na pobraniu krwi, muszę sprawdzić  morfologię.
Coś mi dzisiaj bardzo zimno..

80,548

Czytka,to miałaś szczęście tyle prawdziwków trafić. U mnie teraz nie ma kto chodzić. Pewnie na wigilię będą pieczarki.

Mamuśka szkoda tych Twoich serów,ale niestety doba ma tylko 24 h. Też bym ją chętnie rozciągnęła.

80,549

Bulinko smile no właśnie, tylko 24 godziny, poza tym ostatnio nawet jak mam czas nie mogę się zebrać w sobie do pracy, nie mam siły, a i psychicznie słabo. Co prawda zbieram się do kupy, ale dużo mi jeszcze brakuje do tego samopoczucia by "góry przenosić". Nie marudzę już smile Dobrego smile
Jak to mówią: " Jutro nowy dzień, nowe możliwości ".

80,550

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZNjXPgKg7aQsqQDVH4SEInAjNZmpsqO2gzw&s

Asterka lekarze mają na wszystko czas i olewają pacjenta

Syn w poniedziałek wiózł na operacje swojego ojca do Krakowa - termin wiadomo,że był ustalony jak i godzina
Na rogatkach Krakowa - dostali telefon ,że termin nie aktualny wrrr ...
Kurde - nie można było wcześniej powiadomić - no chyba ,że faktycznie temu lekarzowi co miał operować coś wypadło ? hmm
Przecież to nie jest tak hop siup i dostajesz urlop czy akuratnie masz wolne  ...

Czytka Ty to wszędzie jesteś na zawołanie
Te 10- 15 deko poproszę ususzonych tych prawdziwków na święta BN lol lol   oczywiście żartuję sobie smile lol

Mamuśka pamiętamy produkcje tych serów smile

Bulinka - Markadia - Kamoa - Taja - Misty  buźka jak i pozdrowionka dla WSZYSTKICH

80,551

Czołem Babeczki

Wczoraj po bardzo chłodnym poranku zrobił się bardzo przyjemny, słoneczny dzień.
Wybrałam się do centrum, chciałam kupić sobie płaszcz, tak mnie naszło.
Nic ciekawego jednak nie znalazłam, kupiłam tylko kilka par majtek lol

Suszone grzyby dostałam w zeszłym roku od koleżanki, która jest zapaloną grzybozbieraczką. Mam ich jeszcze całkiem sporo.

BaChasiu-- to ci historia z odwołanym zabiegiem. Może faktycznie coś pilnego im tam wypadło, ale chyba mogli przewidzieć, że pacjent już w drodze- mają przecież wszystkie dane, łącznie z adresem. Dali chociaż nowy termin?

80,552

Witajcie smile

Zimnica na dworze, zimnica w domu, mogliby zacząć już grzać, ale chyba im się nie spieszy.
Ciężko mi było z pod kołdry wyjść hmm

Zastanawiam się, czy nie zdjąć dipladeni z balkonu, bo to dość wrażliwa roślina, pelargonie wytrzymują niższe temperatury , dipladenia nie może mieć mniej niż 10 stopni.
Na razie jakoś się trzymają, ale boję się, że którejś nocy zmarzną hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego dnia smile

80,553

Ło matko yikes co tu takie pustki dzisiaj hmm
A ja przychodzę z dobrą wiadomością, kaloryfery u nas zaczęły grzać.
Co prawda lekko ciepłe, ale zawsze to coś smile

A za oknem pizgawica, leje i wieje, piździ jak w kieleckim, a raczej teraz powinno być w świętokrzyskim lol nie obrażając tego regionu lol

80,554

Cześć.

Niedawno oglądałam podcast psychologa ze specjalistą w dziedzinie bioneurologii (bodajże). Najnowsze badania wykazują, że nic nierobienie od czasu do czasu, działa pozytywnie na mózg. To taki reset umysłu, który czasami jest wskazany. Oczywiście we wszystkim trzeba mieć umiar, bo stały reset pewnie wpłynie negatywnie. Jak domniemam spowoduje jakieś wyłączenie się mózgu czy coś w tym stylu. Toteż idąc za ich radą... dziś mam dzień nic nie robienia heh. Nawet się nie wymalowałam, nie uczesałam i nie wyszłam z domu po pieczywo tongue   Dla męża wystarczy ta ilość chleba jaką mam, a ja się raz obejdę. Dziś na kolację zrobię placki ziemniaczane i będzie git wink
Z rana popracowałam w domu, potem słuchałam muzyki i czytałam książkę, a teraz oglądam "Detektywów".

Bulinko> ja nie wierzę w sądy odkąd poprzednia władza zrobiła rewolucje w sądownictwie. I do dziś tego nie cofnięto. A nie wierzę, bo mój brat i jego rodzina sądzili się jakieś 10 lat temu o odszkodowanie, wyrok zapadł (kobieta, która spowodowała wypadek dostała wyrok w zawiasach).. I wtedy zaczęła się ta rewolucja pis-owska. Sprawa utknęła na kolejne 8 lat. Nawet ich adwokat zmienił sąd z powodu opieszałości tamtego sądu, ale skończyło się na tym, że ten nowy sędzia zaczął podważać poprzedni wyrok o odszkodowanie i rozpoczął sprawę na nowo. Ponowne przesłuchania, wysyłanie na badania, testy-sresty. Upłynęło prawie 12 lat od zdarzenia, a brat z rodziną nadal nie otrzymali pieniędzy, które zostały im przyznane. Tragedia z tymi sądami i lepiej ich unikać.

Wspieram duchowo te osoby, które tego potrzebują. Życzę wiele sił, wytrwałości w troskach i zdrowia.

Pozdrowionka dla każdej z osobna.

80,555

Cześć,

Tu gdzie teraz jestem, +18 i słonecznie, może nie za ciepło, ale w krótkich gatkach i rękawkach zasuwam smile.

Z tymi sądami to racja, w końcu kwietnia złożyłam wniosek o otwarcie testamentu, do dziś czekam, wszystko stoi, wynajęłam adwokata niech ich goni, czekam na wezwanie.

80,556

Witam serdecznie!

Markadia u mnie właśnie w świętokrzyskim był dziś silny wiatr i zimnica.
Rano temp. już bliżej 0 a na dzisiejszą noc nawet poniżej.
Dipladenię już wcześniej wstawiłam do pokoju bo przy silnych wiatrach często zaliczała upadki i było mi jej szkoda.
Jest dość wysoka a przez to bardziej narażona na upadki.
Dziś po powrocie do domu zastałam na balkonie leżącą doniczkę z pomidorem i goździkami.
Wczoraj kupiłam wrzosy, takie trzy kolory w jednej doniczce. Piękne są i cieszą oczy.
U mnie jeszcze nie grzeją ale przy tak niskich temperaturach pewnie zaczną grzać.
Na razie mam 20 C w mieszkaniu to nie jest źle.
Kamoa nie widziałam astrów samosiejek ale wyobrażam sobie jaki to super widok.
U mnie na balkonowym ogródku z samosiejek miałam maki i lwie paszcze.
Lubię bardzo te kwiaty to oczywiście miałam radość, że wyrosły i pięknie kwitły.
Dziewczyny, ja do lekarzy nic nie mam; ciężka i odpowiedzialna praca a lekarz też tylko człowiek.
Badania kontrolne staram się robić żeby kontrolować swoje zdrowie.

Miłego, cieplutkiego wieczoru dla wszystkich.

80,557

Dobry wieczór

Marka u ciebie już ciepło.
Ja też dzisiaj rozpaliłam w piecu, zaraz inaczej się w domu siedzi.

Dzisiaj też byłam na grzybach.
Niby już ich nie ma, ale obeszłam swoje miejscówki i przyniosłam
5-litrowe wiaderko.
Jak ja lubię zbierać te grzyby, uwielbiam to.
Nie są mi tak potrzebne, ale suszę je w suszarce.
Będzie tych suszonych 5-litrowy słój.
Jakie piękne te prawdziwki, twarde, zdrowe.

Asterko miałaś maki ? Takie jak te na polach, czy w rowach rosną?
One są śliczne, takie bardzo delikatne.
Kiedyś na polach rosło ich mnóstwo, teraz opryski je niszczą.

Kama zazdroszczę ci takiej temperatury, akurat dla mnie.
Też bym chodziła w spodenkach i bluzeczce.

Taju toż to o pomstę do nieba woła tyle lat od wypadku i nie ma rozstrzygnięcia.
Co te sądy i adwokaci wyprawiają.

Mysti majtki są też bardzo potrzebne, więc zakup też dobry.
Też zawsze je kupuję jak spotkam odpowiednie.
Lubię mieć duży zapas, tak już mam od zawsze.
Majtek i skarpet u mnie dostatek.

Baśku syn wziął wolne, by zawieżć ojca, a oni nie raczyli wcześniej go uprzedzić o odwołaniu operacji.
Tak u nas szanuje się pacjenta.
Dla lekarzy każdy pacjent jest złem koniecznym.
A wiesz, że mąż córki mi powiedział , że ,,mama jest pielęgniarką senioralną hi hi,,

Jutro pojadę na zakupy.
Dzisiaj umyję włosy, bo gdy będę myła je rano boję się przeziębienia.
Potem zasiejemy pszenicę.
Jutro o 13 przyjadą wnuczki do mnie.
Nie wysiądą u siebie tylko podjadą kilometr dalej, do nas.

Życzę każdej miłego wieczoru.

80,558

Jeśli ktoś lubi życiowe dramaty to polecam ten film:

Czytko> oni już zwątpili, że ta sprawa sądowa się kiedyś zakończy.

80,559

Asterko u mnie roślinki jakoś się trzymają, bo są w dużych doniczkach, więc się nie przewracają, pomidorki nawet jeszcze kwitną, ale z tych kwiatków już raczej owoców nie będzie.
Są to sadzonki od mamy, swoich w tym roku nie miałam.
W przyszłym chyba w ogóle nie będę mieć pomidorków hmm
Dipladenię wniosę do domu, jak będzie zimniej w nocy, na razie nic im nie jest, a jeszcze idzie ocieplenie,  jednak na dworze tym roślinkom jest lepiej niż w domu.
A 20 stopni w domu, to dla mnie zdecydowanie za zimno hmm

Czytko ja też uwielbiałam chodzić na grzyby, ale od lat nie chodzę.
Przestałam jeździć na grzyby z powodu chorych bioder, teraz chętnie bym poszła na takie grzybobranie, ale nie mam z kim.
A w domu niestety nie jest za ciepło, bo te kaloryfery są lekko ciepłe i dopiero zaczęły grzać, wiec mieszkanie jeszcze się nie nagrzało i jest dość zimno hmm

Miłego wieczoru życzę smile

80,560

HEYka DZIEWUSZKI

https://img1.picmix.com/output/pic/normal/4/6/7/4/10384764_1a1b4.gif

tiiaaa na termin operacji trzeba czekać  echhh   

Taja oglądnę ten film smile

Wczoraj w mieszkaniu było bardzo zimno
Wieczorkiem myślę : a zagrzeję sobie kaloryferem olejowym smile mam jeden zostawiony ze starego mieszkania
Włączyłam - ależ fajne ciepełko ...
Wstałam do wc - włączyli miejskie ogrzewanie  niby tak ciut  - od razu inaczej w domku  smile

Kamoa gdzie aktualnie przebywasz ???  pisz migusiem  smile

Wiało wczoraj jak w kieleckim smile
Zdmuchnęło mi z parapetu zewnętrznego w kuchni wrzos
Z okna łazienkowego ściągnęłam 2 kaktusy - dałam je na okno na klatce
Tydzień temu chodziło się na letniaka - a teraz ludziska chodzą już w kapturach lub czapkach

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki   smile

80,561

Czołem Babeczki

Obudziłam się po 5, poszłam do ubikacji i dospałam do teraz smile Więc szybka kawa i lecę na dół.

Pamiętacie, jak rok temu pisałam o tutejszej pani sprzątającej, która za mną nie przepadała?
Tak..tak...czas przeszły lol teraz jest niesamowicie miła. Wczoraj mi nawet powiedziała, że szkoda, że niedługo wyjeżdżam yikes

U mnie też wciąż wieje.

80,562 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-26 08:13:37)

Cześć dziewczyny,

Baśku dokładnie jestem pod Berlinem, wczoraj byłam polatać po sklepach, a tam święta zaskoczyły mnie na maksa, jak wrócę to chyba już sobie choinkę postawię lol

https://i.postimg.cc/ZK73xGQQ/aaaa.jpg

Mysti, odmieniło jej się big_smile  no i dobrze

80,563

HEY

Kamoa a ja myślałam ,że jesteś nad Bałtykiem od niemieckiej strony smile
z tym wystrojem świątecznym to już trochę przesadzili smile

Misty i pani sprzątająca zmieniła się przy Tobie lol

Taja ja ten film oglądałam kiedyś wcześniej smile
Kapnęłam się po tym TOMi - jak brali chemię - ale sporo końcówki dooglądałam dla przypomnienia smile ładny film smile

Dziś świeci słonko smile

80,564

Witajcie w piąteczek smile

U mnie nadal pochmurno, ale przynajmniej nie pada, mam zamiar przejechać się na cmentarz, sprawdzić, czy tam nie pozalewało, po ostatnich opadach hmm
Paskudnie zaczyna się jesień, cały rok taki do niczego, lato też nie zachwycało hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

80,565

Witam jesiennie

U mnie pięknie słoneczko świeci ale rano było tylko 3 C.
Wiatr oczywiście wieje, jak to w kieleckim hi, hi, hi
Zaparzyłam zieloną herbatkę z imbirem, na jesienny czas to dobry napój, rozgrzewający i poprawiający odporność.
Bachasiu wygląda na to, że nie tylko u mnie jak jest silny wiatr to przewraca roślinki ale ja mam balkon niczym nie osłonięty więc nie ma się co dziwić.
A moja dipladenia ma ponad 90 cm wysokości (powyżej doniczki) to przy silnym wietrze trudno aby ustała.
Ale przy takich zimnych nocach to już wolę ją mieć w domu.
A poziomki nadal dojrzewają, kwitną....
Mistyq miło, że masz taki dobry wpływ na innych.
Kamoa z tymi świątecznymi dekoracjami we wrześniu to zdecydowana przesada. Nie lubię tego szumu bo niby mówi się o świętach tylko jakoś mało kto pamięta co to za Święto.

Serdeczności dla wszystkich:)

80,566

HEY

Asterka akuratnie syn wychodził i pokapował ,że to wrzos z mojego okna spadł

Okna mam nad chodnikiem lub ulicą - cięższy kwiatek mógłby kogoś uszkodzić a nawet szybę wybić w samochodzie
Te kaktusy mają obciążenie - ale ryzykować nie będę a i tak na zimę musiałabym je schować
Na klatce mają super warunki - mogłabym mieć je na wewnętrznym parapecie ale mają takie malutkie i wbijające się kolce
To znowu przed Matyldzią trzeba schować ...

U mnie słonko zaszło - wiatr nadal jest
Jolka ma do mnie wpaść po drodze z usg a czy gdzieś pójdziemy to się okaże smile

80,567 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-26 16:58:58)

Wróciłyśmy z cmentarza, wszystko było na swoim miejscu, wiatr niczego nie zdmuchnął, deszcz nie pozalewał, znicze elektryczne się palą smile

Teraz delikatnie przebija słońce, ale w zapowiedziach słońce ma być dopiero jutro, ciekawe jaka pogoda nam się w Szczyrku trafi, oby dobra smile

Co do ozdób świątecznych, u nas w sklepach, obecnie króluje jesień i helloween big_smile

80,568

Kamoa-- dziwię się Twojemu zdziwieniu lol  Można było się przyzwyczaić, wszak te adwentowo- bożonarodzeniowe słodycze i gadżety są w sklepach już od początku miesiąca lol

80,569

Hej, hej.

Ja już się nie dziwię bożonarodzeniowemu szaleństwu, chociaż uważam to za głupotę.
Przeczytałam Wasze wpisy, wybaczcie jednak, że się nie odniosę do każdej z osobna. W sumie nie mam nic do powiedzenia w omawianych przez Was tematach.

Niedawno wyszła córka. Byłą na obiedzie i deserku oraz na pogawędce o zaczynających się studiach. A miała co opowiadać... pani promotor trafiła się do du*y, praktyki niezaliczone, plan zajęć co chwilę zmieniany, brak miejsc noclegowych, brak biletów i ogólny rozpiździel. Oby dotrwała jeszcze te kilka mcy i będzie miała spokój ze studiami stacjonarnymi. Tragedia jest na tych uczelniach, bo zamiast pomagać studentom, motywować ich - zwłaszcza na prywatnych uczelniach, gdzie łoją z nich kupę kasy- to utrudniają na każdym kroku i zniechęcają. A dodatkowo córka wyrwała klamkę z drzwi sypialnych, gdzie została walizka na wyjazd lol  Mąż zaraz po obiedzie szedł ratować córkę, aby zdążyła się spakować na wyjazd. Ogólnie... się dzieje heh.

Pozdrawiam każdą z osobna i życzę udanego weekendu wszystkim.

80,570

Taja na pocieszenie powiem Ci, że moja córka też ma teraz rozpiździach ze studiami hmm
Chciała zrobić praktyki we wrześniu, ale nie było tej pani, która się tym zajmuje i praktyki przenieśli na październik.
1 października ma się stawić w UM, bo tam robi praktyki, więc nie może jechać do Katowic na rozpoczęcie hmm
W zeszłym roku miala plan zajec taki, że musiala jeździć tylko w poniedziałki i czwartki, więc załatwiła sobie pracę na pół etatu, a teraz ma miec zajęcia 4 razy w tygodniu, plus praktyki, plus praca, jak Ona ma to wszystko pogodzić???
Chyba będzie musiała zrezygnować z pracy, przynajmniej na czas praktyk, a praktyki zrobi w dwa miesiące, a nie jak chciała.w miesiąc.
Ale też nie chce za bardzo rezygnować z tej pracy, bo ma z tego fajny pieniądze, a miala awansować na zastępcę managera i co Ona ma teraz zrobić?

80,571

Markadia> z tymi praktykami studenckimi jest największy problem. Wyobraź sobie... postawili takie wymagania, że nikt nie jest w stanie ich spełnić i jeszcze nikomu, ani jednej osobie z grupy nie zatwierdzono praktyk. Przecież nie wyrzucą całego kierunku wink  Muszą w końcu zluzować wymagania. Pamiętam jak w czasie kampanii wyborczych Lewica obiecała, że zrobią wszystko, by zlikwidowano obowiązek praktyk studenckich, albo nakazano praktyki tylko płatne. Oby wrócili do tematu i coś z tym zrobiono dla dobra przyszłych studentów. Bo to jest tylko problem. Np. córka ma zrobić 160 godzin w mc, czyli musiałaby zrezygnować z pracy, czyli zostanie bez dochodu i pracy, bo pewnie już nie miałaby dokąd wrócić. W dodatku opiekun praktyk musi mieć wykształcenie w konkretnym kierunku najlepiej wyższe niż mgr roll  Studenci są tylko wykorzystywani, a i tak często nic nowego nie wynoszą z tych praktyk i niestety są darmową siłą roboczą od rzeczy byle jakich, których nikt inny nie chce zrobić. Oby tylko zrobiła tego magistra i wreszcie będzie spokój, bo mnie -jako matki- też to stresuje.

80,572

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTz2JK8et4JnCvgUnn0WtGMHT2lY-89OkDFiQ&s

I ja wypowiem się na temat studiów

Syn licencjat robił na prywatnej uczelni ( na Śląsku )  - wspomina najlepiej
Był taki wykładowca ( widuję go w różnych wiadomościach w tv jako eksperta ) gdzie obecność na wykładach nie była obowiązkowa
Aula była pełniutka smile
Magisterkę robił na AGH w Krakowie - pic na wodę fotomontaż smile
Potem robił podyplomówkę  na Polibudzie Krakowskiej - ważny jest końcowy papierek - nic więcej smile
Ogólnie to żałuję ,że nie poszedł do roboty na kopalnie czy do straży pożarnej- już zbliżał by się do dobrej emeryturki smile

Miłej soboty i pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki  lol

80,573

Czołem Babeczki

Że jestem kawoszem, to już wiecie.
Od dawna chciałam spróbować "kopi luwak", czyli jednej z najdroższych kaw na świecie (jeszcze droższa jest Black Ivory Coffee).
Wyszukałam, że tu w Hamburgu można jej się napić, rzekomo w kilku kawiarniach. Koleżanka zrobiła rozpoznanie w terenie, bo to niedaleko niej, no i klops-w ogóle nie mają tego w ofercie.
Żaden dramat, ale jednak rozczarowanie sad

Póki co, dopijam swoją "zwykłą" kawkę wink

80,574 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-09-27 08:27:26)

HEY

Misty ta kawka "kopi luwak " jest wydalana przez jakieś zwierzątka - i dlatego jest taka droga smile czytałam kiedyś
Jak piszesz smak "do doopy"  lol  jakże trafne określenie  lol

edit : to jednak nie piłaś smile  nie ma czego żałować

To tak jak z tą czekoladą dubajską smile przekręt ogólno - światowy smile

80,575

Witam!
"Pojawiam się i znikam" mogę napisać. Jeszcze trochę....napewno miesiąc. Wysłałam wypowiedzenie tej zarządczyni i nakaz zapłaty i poleconym expresem za potwierdzeniem odbioru w środę i do tej pory nie mam potwierdzenia. Wychodzi na to, że nie odebrała. W poniedziałek wyśle smsem zdjęcia z informacją, że zostawiłam w kantorku. Tam gdzie zawsze zostawiam dla Niej dokumenty i wrzucę do skrzynek mieszkańcom, którzy są w zarządzie Wspólnot,bo też Ich nie mogę zastać.

Napiszę tak ogólnie.
Święta w sklepach też mnie wkurzają. Potem nie ma już tej atmosfery.

Co do studentów to potwierdza się to co pisałam wcześniej.Totalna olewka nadzoru.Każdy tylko trzepie kasę jak najmniejszym kosztem.

Pogoda u mnie od kilku dni piękna. Tylko wiatr to zakłóca.Wnuki idą zaraz na grzyby. Córka mówi, że grzybów pewnie nie ma,ale chociaż pochodzą po lesie.

80,576

Witam w słoneczny poranek

Rano za oknem było 2 C ale za to w mieszkaniu miła niespodzianka! gorące kaloryfery!!!
Od razu zrobiło się radośniej.
Teraz dodatkowo słońce przez szyby nagrzewa ale takiego typowego babiego lata to nie było. Może jeszcze październik nam to nagrodzi?
Bulinko mam nadzieję, że wszystko dobrze się poukłada i znajdziesz lżejszą pracę bo o zdrowie też trzeba zadbać.

Miłego jesiennego dnia życzę:)

80,577 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-27 10:09:45)

Cześć,

Bulinko dobrze robisz, nie daj się.
Basiu reklama dżwignią handlu wink
Mysti zaskoczenie zaskoczeniem, ja wiem że zachód wyprzedza nas big_smile dziewczynom w PL było zimno, a ja gatkach i bluzeczce wskoczyłam do sklepu konkretnie po coś, na miga, no i wryło mnie placu, głośno powiedziałam sama do siebie, kur.a no nieee.. lol ludziska tak znad nosa zajrzeli na mnie jak na byka lol a ja niewinnie sorry big_smile
Szkoda że kawy nie było okazji spróbować, ponoć nie ma kwasowości, a jak już jesteśmy przy kawach, też jestem wielbicielem i niewolnikiem kawy, ostatnio nie wiem czy Wy też zauważyłyście, coś się popsuła jakość ziaren, i to nie tylko moje widzimisię.

80,578

Witajcie smile

U mnie wreszcie pojawiło się słoneczko I jest nieco cieplej.
W domu jednak zimno, bo kaloryfery znowu nie grzeją, albo mają awarię, albo przestali grzać, no bo jest cieplej na dworze hmm
Zaraz wybywam na zakupy, muszę zaopatrzyć Zbyszka i psa na te trzy dni, dopilnować wszystkiego.
To tylko trzy dni i mam nadzieję, że sobie poradzi, najbardziej obawiam się o leki, ale będę mu telefonicznie przypominała.
Ma dokładną rozpiskę, powinien ogarnąć.

Na temat studiów już się wypowiadalam, jednym slowem masakra będzie, żal mi córki, ale co ja na to poradzę hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnego dnia smile

80,579

Markadia w aptece są takie podzielniki na leki.Ja mam taki na siedem dni i każdy dzień ma nawet cztery zamykane miejsca na leki: na czczo,rano,w południe i wieczorem. Mam taki dla młodej. Dzielę Jej na każdy tydzień i mam spokój.

Kamoa,Asterka no trochę nam się ochłodziło,ale mnie właśnie taka temperatura odpowiada. Do pracy ubieram się w cebulkę.

80,580

Witam.

Bacha> moja córka męczy się niemiłosiernie na tym magistrze. Przedmioty w większości te same co na licencjacie, a więc nawet nie nabywa zbytnio nowej wiedzy. Tak jak piszesz.... pic na wodę wink  A największym picem jest praca magisterska. Na co komu ona potrzebna? Straszne z nią problemy, a nikt nigdy więcej do niej nie zagląda, pracodawca nie pyta o czym była, nikt jej nigdy nie przeczyta lol  Na uj oni to piszą. Moim zdaniem wystarczyłby egzamin. Ale cóż... jedyne co pozostało to wspierać studiującą młodzież, bo lekko nie mają tongue

Markadia> u nas jeszcze nie grzeją. Nasycam się słoneczkiem, wpuszczam je przez okno, bo zawsze cosik mi nagrzeje heh. Najgorzej jest rano gdy wstaję z łóżka.

Bulinko> możesz przesyłkę podglądać w śledzeniu przesyłki. Zawsze można złożyć osobiście (jest tam chyba jakieś biuro), a kopię niech potwierdzą stemplem i datą.

Mysti> ja też nie kawowa. Jedyną kawę jaką pijam to zbożową lol

Pozostałe Netki pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu

80,581

Taja dzięki. Nie przyszło mi do głowy, że list też można prześledzić. Tak jak myślałam jest awizowany.

80,582 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-27 16:01:02)

Mój tato wrócił ze Słowacji i zadzwonił do mnie, że ma dla nas trochę grzybów - same rydze, no i ten swojski ser, robiony przez tamtejszego górala, który zawsze nam przywozili ze Słowacji smile
Nie spodziewałam się takich prezentów od taty, bo to jednak mama zawsze o tym pamiętała, a jednak  tato, też pamiętał o nas, co mnie miło zaskoczyło smile

Bulinko wiem o tych podzielnikach na leki, musiałabym taki kupić, no ale póki co dajemy radę smile

Taja moja też się męczy i póki co ogarnęła to tak, że praktyki będzie robila w poniedziałki i piątki, kosztem niestety zajęć na uczelni, nie ma innej rady, na uczelnie będzie jeździć we wtorki, środy i czwartki, a praca pozostaje tylko w weekendy.
Mogłaby też na nocki pracować, ale przecież kiedyś musi też się wyspać sad
I kiedy Ci mlodzi mają cieszyć się i używać życia???
Już teraz nie ma kiedy spotykać się z chłopakiem, bo On też pracuje i jeszcze studiuje hmm

Co do kaloryferów, u nas dzisiaj kaloryfery też zimne, a słoneczko pokazało się tylko z samego rana i znikło  hmm

80,583

Ja dziś rozpaliłam,bo w domu było zimno. Po niedzieli ma się ochłodzić. Córka mówiła, że rozpali już groszek na noc, bo dzieciakom zimno rano.
Markadia fajnie, że ojciec pamiętał. Też bym przyjęła taki serek. Mam bzika na punkcie serów.

80,584

HEYka DZIEWUSZKI

zapraszam na niedzielną kawkę

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/51191.gif

U mnie grzeją i jest fajnie
Wczoraj słoneczko grzało ale to już jesień na całego smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez  wyliczanki  smile

80,585

Witaj Bachasiu!
Siedzę z Twoją kawusią.

80,586

Czołem Babeczki

U "mnie" ogrzewanie chodzi od czasu, gdy tylko było potrzebne. Tak to jest w domku wink
Za to, dziś rano nie było prądu yikes
Poszłam do toalety, a tu ciemno. Trudno...w łazience jest okno, dam radę.
Za chwilę- dzwonek do drzwi yikes Zbiegam na dół, a tu żywego ducha. Obeszłam wokół domu, do wejścia do garażu, nikogo.
Wróciłam do domu, a światło jest lol
Pewnie włączenie się go uruchomiło dzwonek.
Akurat w Hamburgu przeprowadzane są duże manewry wojskowe, może to było powodem... roll Ważne, że prąd już jest, mogę wypić kawę lol

Marka-- przyjemnego wypoczynku, zapomnij o całym świecie smile

80,587

Wpadłam tylko się przywitać bo dziś dla mnie ważny dzień. Wyjazd i spotkanie rodzinne.
Jeszcze ostatnie przygotowanie i czekam na brata.

Pozdrawiam, dobrego dnia życzę.

80,588

Misti rzeczywiście bez prądu ani rusz. Też wczoraj włączyłam wodę na kawkę i zonk...nie ma prądu. Wstawiłam w garnuszku,bo nie mam czajnika , poszłam siku i prąd włączyli heh.

Asterka miłego dnia z rodziną.

80,589

Witajcie niedzielnie smile

Wpadłam się przywitać, bo zaraz wybywamy z domu, mam nadzieję, że chociaż trochę odpocznę smile

W domu mamy zimnica, bo kaloryfery nie grzeją.ciekawa jestem czy w tym hotelu będą cieple kaloryfery.
W górach jest zawsze zimniejsze powietrze, a jeszcze hotel jest przy samej rzece.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę pięknej niedzieli smile

80,590

Markadia miłego wypoczynku.

80,591

Dosiadam z niedzielną kawą. smile
Misti smile taką kawę tanio, oryginalną, nawet w obecności maskuna (tego zwierzaka) można wypić na Bali, lepiej nie w miastach typowo turystycznych, ale dalej na północy Bali, z filmików i blogów dostępnych w necie idzie wyszukać najlepsze miejscówki, można zahaczyć o Ubud, małpią świątynię i park w tym mieście przy okazji, podobno warto smile

Macham Wszystkim smile

80,592

Witam w piękny słoneczny dzień smile

Marka miłego wypoczynku,  jak i Wam wam wszystkim dziewczyny smile

80,593

Witajcie.
Dosiadam z zieloną herbatą, potem idziemy na spacer (póki świeci słonko i jest w miarę ciepło). Chcemy zahaczyć o dom teściowej.
Wieczorem będę już w domu oglądać jakiś film lub słuchać muzyki. I tak mi minie niedziela, a jak u Was?

Co do filmów...
Bacha> oglądałaś film o tym dzielnym chłopcu?

Pozdrawiam każdą z osobna i wszystkie razem

80,594

Witajcie już ze Szczyrku smile

Pogoda ładna, co prawda słońce co jakiś czas chowa się za chmurkę, ale częściej jest, niż go nie ma, jest też nawet ciepło.
Hotel jest przy samej rzece i z pokoju słychać Jej szum smile

Mam teraz chwilkę czasu, bo rozpakowałam się na pokoju, a na 16 idziemy na obiadokolację.
Jest ona od 16 do 18, ale chcemy zjeść szybciej i iść jeszcze pochodzić po Szczyrku.
Zaraz po przyjezdzie na miejsce, zaliczyłyśmy już Sanktuarium, które jest na samym szczycie góry i kawę w kafejce smile
Pod wieczór pojdziemy zobaczyć ten basen i resztę strefy SPA smile

Do zobaczenia potem, paaa

80,595 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-09-29 06:13:15)

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/4/d/48795.png

Misty chwilowy brak prądu to nic - pewnie w domu podopiecznej jest wszystko na prąd ??

Oglądałam kiedyś taki dokument - jak miasto zamiera bez prądu w parę dni

Markadia miłego wypoczynku - należy Ci się smile

Taja już migusiem wpisuję ten film na listę do oglądnięcia smile

a ja Ci polecę film

lub ten podcast 

czy ten 
parę książek tego autora czytałam

Asterka to jedziemy na Bali smile  Boższeee jak tam pięknie smile

Kamoa - Bulinka - Czytka  jak i WSZYŚCIUTKIE POZDRAWIAM

80,596

Hej smile
Dosiadam z kawą smile
Bachaś smile pięknie, szczególnie jak trafię na filmiki prywatne, nie takie typowo turystyczne smile
Misti smile lubi podróżować, może się kiedyś nakusi na koffi luwak wśród bananowców smile wodospadów i balijskich świątyń.

Domownicy wyszli do pracy/do szkoły, jaki spokój..

80,597

Czołem Babeczki

Dziś znów wstałam na styk, więc wpadam teraz na szybko tylko big_smile

To prawda, lubię podróżować i próbować nowe smaki, więc kto wie... Bali może też odwiedzę dla tej kawy wink
Edzia mnie namawia na wyjazd tam, ale póki co inne destynacje (jak ja nie lubię tego słowa tongue  ) są wyżej na mojej liście wink
Dziś popołudniu spotykam się z koleżanką. Mamy zamiar iść do popularnej w Hamburgu kawiarnio-restauracji.
Przed wejściem zawsze jest kolejka oczekujących, liczymy na to, że w poniedziałek będzie inaczej wink  tongue
Oblegana jest chyba z powodu widoków z niej, bo położona jest tuż nad wodą. Jedzenie ma różne opinie, my i tak tylko na kawkę, ewentualnie ciacho cool

80,598

Cześć.

Miłego dnia wszystkim i udanego tygodnia. Pozdrowionka

80,599

Witajcie smile

Z samego rana było mglisto i pochmurno, ale teraz przebija słoneczko, dzisiaj ma być słońce na przemian z chmurami, ale dość zimno, bo tylko 9-10 stopni, dobrze, że wzięłyśmy cieplejsze ubrania.
Czekam aż córka się ogarnie i idziemy w teren smile

Pozdrawiam Was serdecznie i  życzę miłego dzionka smile

80,600

Witam! Macham z pracy.Milego dnia!

Posty [ 80,536 do 80,600 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,238 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024