Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,236 1,237 1,238 1,239 1,240 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 80,406 do 80,470 z 80,739 ]

80,406

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam

Baśku dzięki za kawę.
Właśnie swoją też piję.
Masz takie same pieniążki jak ja.
Te same końcówki mamy inne.
Ani za to żyć, ani umrzeć.

Mysti podziwiam cię za to wczesne zerwanie się z łóżka.
A fotki bardzo ładne.
Te rybki na desce kuszące.

Kamoa absztyfikantów delikatnie odstawiaj na bok.
Pewnie jesteś przystojną dziewczyną, skoro tak się do ciebie pchają.
A może takie zaloty poprawią ci humor ?
Masz w sobie to coś, co ich do ciebie przyciąga.

Asterko cieszę się, że spotkanie się udało.
U nas też z rana pogoda czysto jesienna.

Marka chodziłam do psychologa, bo ciężko chorowałam na depresję.

Zobacz podobne tematy :

80,407 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-09-14 09:54:13)

HEY

O ! jaki mamy piękny poranek - leje jak z cebra lol lol

Misty powiem Ci warto było wstać lol  - fotki portu  bardzo ładne smile
A ten łosoś to musi być pycha w smaku ..

Kamoa - jesteś  zaradna młoda ponętna wdówka to i walą do Ciebie cholewkami ... lol
Pewnie tacy przeciętniacy albo pocieszyciele co na co dzień mają partnerkę  wrrrr

Asterka przypomniałaś mi o cynamonku i kardamonku smile

Buźka dla WSZYSTKICH

edit : Czytka witaj
Masz podobną emeryturkę - ale nie mieszkasz sama ..

Acha - mamy z Jolką zwrot za bilety na Intercity  - po 208
Czyli zniżki jako seniorki miałyśmy - po 92 zeta na 2 przejazdy tam i spowrotem

80,408 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-09-14 09:55:20)

Czytka proszę powiedz jak dawno temu chorowałaś i czy cały czas przyjmujesz leki. Jak nie,to jak długi czas przyjmowałaś? Przepraszam, że tak pytam,ale zastanawia mnie moja młoda

Asterko fajnie, że miło spędziłaś spotkanie. Fajnie mieć tyłu znajomych. Chociaż nie ,czy w tej chwili byłabym z tyłu spotkań zadowolona. Lubię mieć czas tylko dla siebie.

Kamoa ja jestem odludkiem. Jak wiesz mam firmę sprzątającą, więc nie chodzę do pracy odstrzelona. Nie mam w tej chwili okazji na poznawanie facetów. Poza tym mężczyźni mnie drażnią, więc krótko bym Ich odcinała. Zresztą koleżanki i koledzy moich dzieci się mnie boją zanim mnie poznają, więc chyba moja twarz odstrasza. Myślę też, że Ty jesteś tzw. dobrą partią hi ..hi...

Misti fajne widoki. Masz sporo atrakcji w tej pracy.

Bachasiu u mnie też pada.

Dobra...czas ruszyć cztery litery.

80,409 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-14 10:12:25)

Dziewczyny młoda i piękna to byłam 100 lat temu, nie lubię zalotów to dla mnie niesmaczne, nie jestem z tych delikatnych, zawsze stąpałam twardo, zawsze dogaduję i dogadywałam się z chłopami, bo zawody chłopskie interesują mnie bardziej niż babskie, mam pojęcie o układach sterowniczych, silnikach czy wiertnic. Absztyfikanci to Niemcy polskiego pochodzenia, z którymi rozmawiałam w interesach, ot tyle !

Bulinko też zaczynają mnie drażnić, też lubię być sama, przecież my kobiety wcale nie jesteśmy słabą płcią ! to my mamy większe jaja niż oni.

80,410

Kamoa-- powiem Ci, że tuż po rozwodzie miałam podobne sytuacje.
Faceci, których znałam od dawna, jako jakichś tam kolegów, czy dalszych znajomych, zaczęli proponować mi spotkania, randki.
Widząc, że nic z tego, odpuścili tzn. czasem jakąś aluzją rzucą, ale już nie tak nachalnie.

80,411 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-14 11:35:25)

Witajcie niedzielnie smile

Nie mogłam znowu wejść na forum z samego rana, teraz też weszłam przez niebezpieczne hmm

U mnie leje jak z cebra, ściana deszczu, świata nie wdać hmm
A mieliśmy na działkę jechać, no nic pojedziemy po niedzieli, jak się wypogodzi.

BaChasiu ten telefon ma już ponad dwa lata, ja nie wiem czy za rok, nie zacznie się psuć, przy moim ciągłym użytkowaniu.
A nam kończy się umowa i tak musimy podpisać nową, więc jest okazja, żeby wziąć nowy telefon, dla córki też będziemy brać.
Bo potem jak ten od mamy się zepsuje, znowu nie będę miała telefonu hmm

Kamoa z tymi absztyfikantami, nie wiesz jak to jest? Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze lol jesteś właścicielką kilku firm, więc fajnie byłoby przytulić nie tylko Ciebie, ale i Twoje pieniądze lol faceci to prosty organizm  lol

Mysti piękne fotki  smile

Nie rozpisuję się, bo nie wiem, czy mi nie wywali posta, albo mnie z forum  hmm

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia smile

80,412

Kamoa,Misti,to faceci powinni być tą słabą płcią. Widać to choćby po przeżywaniu przeziębienia. "W życiu nie byłem tak chory jak teraz" - ciągle to słyszałam.
Markadia robisz tak jak ja z tymi telefonami.Ostatnio brałam sobie i mężowi. Tylko ja na firmę w Plusie. Teraz też mi się umowa skończyła,ale telefony spłacam jeszcze. Muszę iść podpisać tą umowę i zobaczyć do kiedy te telefony,bo córce telefon powoli wysiada. Mam po mężu,ale mój ma szybkę pęknięta, więc też może mi coś tam zacząć się odzywać.

80,413

Bulinko my od lat mamy telefony w plusie, ale chcemy teraz zmienić na Play-a, bo plus ma problemy z zasięgiem.
Będąc na rehabilitacji w górach, a potem w Reptach, ciągle miałam problem z zasięgiem, nikt się nie mógł do mnie dodzwonić, a mi jak już się udało, przerywało rozmowy hmm
Musiałam latać z telefonem po szpitalu i szukać zasięgu, a Ci co mieli telefony z innych sieci, nie mieli takiego problemu.
To samo mam w galeriach handlowych, po wejściu do takiej galerii od razu traci mi się zasięg.

A zmienić chcę na Play-a, bo nasza kablówka + internet z UPC zmieniła się teraz na Play-a, więc chcemy mieć wszystko w jednej sieci smile

80,414

Zobacz Markadia, a ja nie mam nigdy nigdzie braku zasięgu. No...jedynie nad morzem na plaży,a i to nie zawsze.

80,415

Ja też mam w Plusie telefon i żadnego problemu z zasięgiem. Nawet czasami okazuje się, że mam lepszy niż znajomi od innych operatorów.

80,416

Bulinka zachorowałam 25 lat temu.
Długo trwało zanim lekarz natrafił na lek, który działał na mnie.
Po około 1,5 roku kazał mi leki odstawić, bo czułam się dobrze.
I tutaj zrobiłam wielki błąd.
Depresja wróciła ze zdwojoną siłą.
Znów zaczęłam brać ten sam lek, ale on już na mnie nie działał.
I znów poszukiwania innego leku.
A ja jak królik doświadczalny.
Mój organizm bardzo żle reaguje na nowe leki.
Ileż razy ja byłam na nocnej pomocy.
Wreszcie po wielu próbach podany lek zaczął działać.
Nie odstawiłam go nigdy.
Będę brać, aż zamknę oczy.
Zaden lekarz mnie do tego nie namówi.
Zresztą kolejnego epizodu depresji już bym nie wytrzymała.
Z tylu lat choroby mogłabym napisać książkę.
Znam chyba wszystkie leki i ich skutki uboczne.
To straszna choroba.

80,417

Bulinko i Mysti no to nie wiem, dlaczego ja mam problem z zasięgiem w takich miejscach, jak duże budynki, szpitale albo galerie hmm
To samo miałam na Słowacji, byłam blisko naszej granicy, a jednak zero zasięgu, nawet na telefonie było,  że nie znaleziono sieci hmm
Córka miała w Play- u i zasięg miała.
A mi on wrocil, dopiero po przekroczeniu polskiej granicy hmm

Czytko depresja paskudna choroba.
A co było przyczyną, że Cię dopadła, bo pisałaś, że nie miałaś w życiu jakichś większych złych przeżyć?
Tak sama z siebie się przyplątała, bez przyczyny?

80,418

Cześć.

Kamoa> emanujesz energią, która przyciąga facetów, bo jesteś żywiołowa, pełna życia, więc w oczach faceta jesteś atrakcyjną partią wink  Tak domniemam, bo pracowałam kiedyś z wdową o takich cechach i faceci zarywali ją nawet gdy przyszła na cmentarz na grób męża lol 

Markadia> tak, to ta dziewczyna. Ja weszłam na forum normalnie, wszystko bezpieczne.

Mysti> dzięki za ciekawe fotki.

Ja mam też w Plusie i np. u mnie w biurze nie mam zasięgu. Chcąc wysłać córce smsa muszę wyjść z biura, a ona dzwoniąc do mnie słyszy jakbym była niedostępna, albo rozmowa mocno przerywa. Ja też nie zadzwonię ze stanowiska mojego biurka. W pracy włączam dzwonienie poprzez wifi i wtedy wszystko jest ok wink   Tylko, że ja mam biuro na zadupiu tongue  Tam chyba nie sięgają żadne anteny heh. A tak poza tym to jedynie daleko w górach miałam problemy z zasięgiem, ale to chyba normalne, bo tam nie sięgają żadne anteny.

Jutro do Was nie zajrzę, bo pracuję dłużej, po pracy na terapie, a po powrocie do domu jadę odebrać zamówiony odkurzacz i już będzie wieczór. Zawalony będzie cały dzień.
Dlatego już dziś życzę wszystkim udanego nowego tygodnia.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie bez wyjątku i miłego wieczoru.

80,419

Taja no właśnie w górach też mam słabo z zasięgiem, natomiast córka z play-a ten zasięg ma.
Tak ogólnie na codzień, nie mam tego problemu i ten zasięg jest, tylko tak jak pisałam wcześniej, w niektórych warunkach jest problem z zasięgiem, podczas kiedy inni, z innej sieci w tych samych warunkach problemu nie mają hmm
Poza tym jak mamy już teraz kablówkę i internet z Pla-y, telefony też chcemy mieć z tej samej sieci smile
A przy następnych umowach, wszystko będziemy mieli na jednym rachunku, mój tato tak ma teraz smile

80,420

HEYka DZIEWUSZKI

i znowu nowy tydzień - czas na kawkę

https://i.pinimg.com/originals/92/77/31/92773159e5d30809d8d0379a4e98fe3b.png

Czytka echhh ta okropna depresja wrrrr
2 lata temu miałam MEGA DEPRECHĘ ( pare miesięcy i to w środku lata hmm )  - nie życzę nikomu 
To tj. coś okropnego jak leżysz i NIC kompletnie Cię nie interesuje - NIC smile
Lęk przed wyjściem z domu hmm jadłowstręt hmm
I do tej pory nie umiem tego opisać - kości nóg - rąk  tak jakby non stop te mięśnie drżały - masakra hmm

Jeny smile uwielbiam tą piosenkę

Telefon mam w T-mobile - zasięg mam wszędzie

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

80,421

Czołem Babeczki

Depresja to okropna choroba.
Ja na szczęście znam ją jedynie z lektury, z opowiadań.

U mnie pochmurno, słonecznego dnia Wam życzę.

80,422

Witam w poranku

Bachasiu dziękuję za poranną kawę i piękne nutki do kawy.
To nie tyle piosenka co cały zestaw i to tych moich ulubionych. Miło się słucha.
Depresja jest teraz powszechnym problemem. Dobrze, że przestała to już być choroba wstydliwa i ludzie szukają fachowej pomocy.

Po wczorajszym deszczowym dniu dziś jest pogodnie ale już chłodniej i niestety ale kolejne lato przemija...
Zadzwonił wczoraj brat z wiadomością, że to rodzinne spotkanie będzie przesunięte o tydzień.
Mnie to w zupełnie nie przeszkadza a chodzi o to by cała rodzinka mogła się spotkać.

Serdeczności na cały dzień przesyłam:)

80,423 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-15 08:25:48)

Cześć,

Depresja, straszne to paskudztwo, Basiu pamiętam jak zniknęłaś z kafejki, martwiłyśmy się. 
Czytko  w tak młodym wieku, musiał wystąpić mocny czynnik zapalny.

Basiu piękna piosenka smile

Ja kocham utwory Georga Michaela, jak i zespołu Wham, od zawsze kocham jego piękny i czysty głos, urodziwy chłopak, mam Jego / Ich biografie, walczył z uzależnieniami i depresją, od małego dzieciaka ojciec wybijał mu z głowy śpiewanie, cichy, skromny i zakompleksiony, gdyby nie przyjaciel Andrew, totalne przeciwieństwo charakteru Georga, mamy niesmiertelne utwory smile

tego słucham często, zamiast słowo w refrenie ' mam cię już dość Ameryko'  zmieniam na 'mam cię dość Niemcy'  sad   zabrały mi bliską osobę sad
czyż nie jest chłop urodziwy, okulary ma świetne smile

80,424

HEY

Kamcia pierwszy raz słyszałam tą piosenkę Georga - bardzo przystojny smile
On całe życie był "ładny" jak tak można napisać o facecie  smile

Kurde hmm  nie wiedziałam,że ON nie żyje hmm:/
                                                               https://www.google.com/search?gs_ssp=eJ … p;ie=UTF-8

No tak w tej depresji to nawet nie chciałam rozmawiać telefonicznie hmm

Asterka senks smile a faktycznie jak się nie wyłączy po tej pierwszej piosence lecą inne włoskie smile

Misty dziś u nas słoneczko ale pewnie jutro będzie taka pogoda jak dzisiaj u Ciebie

80,425 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-15 10:14:59)

Witajcie w nowym tygodniu smile

Miała być ładna pogoda, ale póki co jest byle jak, nie wiem czy pojedziemy na działkę hmm

Co do depresji, nigdy nie miałam, ale dużo słyszałam i czytałam o tej chorobie hmm
Ale nadal mało o niej wiem, skąd się bierze,  jak sobie z nią radzić, bo w moim otoczeniu nie ma i nie było nigdy nikogo z depresją, żebym naocznie widziała jak to wygląda. hmm

Georga Michaela lubiłam swego czasu, lata 80-te, potem jakoś przestałam go słuchać, nie żebym przestała go lubić, ale słuchałam innej muzyki.

Oglądałyście wczoraj "Taniec z gwiazdami"?
Karolak tańczył jak taki ociężały misiu lol ale, że jest lubiany, to pewnie szybko nie odpadnie.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia smile

80,426

Popołudniowe czołem Babeczki

Markadia napisał/a:

Mysti czyli ogólnie w Polsce jest drożej niż w Niemczech?

Umknęło mi to pytanie, a potem zapomniałam odpowiedzieć.

Tak, sporo rzeczy jest w Polsce droższe. Mam na myśli przede wszystkim żywność, chemię gospodarczą.
Poza tym, w Niemczech są "przyjaźniejsze" promocje tzn. nie muszę kupować kilku sztuk, żeby mieć taniej.
Po co mi 2-3 duże proszki? A (często) tyle muszę w Pl kupić, żeby mieć taniej.
Tak, w Niemczech też są takie "wielosztuki", ale w przypadku np. pieczywa, co ma sens, bo bułek kupisz kilka.

"Tańca z gwiazdami" już od wielu lat nie oglądam.

Za Georgem Michaelem jakoś nie przepadałam. Owszem, utwory znam, ale fanką nie byłam.

Już kiedyś pisałam, że jestem zafascynowana tzw. flashmobem.
To ostatnio krąży w necie:

80,427 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-15 16:10:24)

Mysti no to jednak to prawda, że w Polsce życie jest drogie i nic z tym nie można zrobić hmm

A jeśli chodzi o to co nam tu puściłaś, też lubię taki rodzaj wykonywania utworów, ale nie wiedziałam, że to ma jakąś nazwę.
A jeszcze utwory zespołu Quen, to miód na moje uszy big_smile
Ja właśnie lubię takie rockowe, ostrzejsze brzmienia w muzyce, nie lubię słodkich i rzewnych piosenek, to nie mój styl.
Ostatnio bardzo wpadła mi w ucho piosenka Agnieszki Chylińskiej, za którą aż tak bardzo nigdy nie przeadałam, ale tego nagrania ostatnio słucham bardzo często smile
Jest to nagranie z koncertu i takie najbardziej mi się podoba w przypadku tego utworu i tej wokalistki big_smile

80,428

Przycupnęłam, macham smile

80,429

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTyITHk49NF6k9lHMg4zVzsinTvJY7RQTkRBQ&s

Wczoraj pogoda się wyrobiła - byłam na spacerku z Jolką i Bogusiem - i na degustacji we włoskiej knajpie  smile

Misty ten  flashmob   genialnie zrobili lol lol
Na fb udostępniałam GO - wcześniej oglądnęłam ze 3 razy przed wysłaniem smile

Markadia tiaaa ta piosenka Agnieszki jest ładna
jak i ta

Niby 15 lat od wgrania tej piosenki - a jaka Agnieszka była inna w wyglądzie bez tatuaży smile
    bo z tym tatuażem na czole to już przesadziła - ale i tak ją lubię popyrtańca jednego smile

Taja możesz wpisać na listę film 

https://www.youtube.com/watch?v=ipqHecoA10M

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

80,430

Witajcie smile

Dzisiaj u mnie słońce, ale popołudniu znowu ma padać hmm
Wczoraj na tej działce nie byliśmy, bo też się rozpadało, pogoda jest bardzo zmienna.
W nocy przeszła u nas potężna burza, z wichurą i ulewnym deszczem, raz po raz błyskało się i grzmiało, strasznie było  hmm
A mój tato wybiera się w niedzielę na termy na Słowację, tam gdzie jeździli z mamą, no i dobrze, należy mu się wypoczynek, mam nadzieję że pogodę będzie miał już stabilniejszą.
Może jakieś grzyby przywiezie smile

BaChasiu ta piosenka, którą wstawiłaś też jest fajna, ma kilka takich perełek w swoim repertuarze smile
Też lubię Agnieszkę, jako człowieka, wbrew pozorom, to bardzo wrażliwa inteligentna osoba.
Większość tekstów do swoich piosenek pisze sama i są to przeważnie Jej przemyślenia, bolączki i to co Jej w duszy gra.

Pozdrawiam wszystkie Netki  i życzę miłego wtorku smile

80,431

Czołem Babeczki

Rano zabrakło mi czasu, żeby tu zajrzeć. Teraz zrobiłam sobie przerwę.
Od wczoraj paskudnie wieje i co jakiś czas mocno pada, nigdzie więc dziś nie wychodzę.

80,432

Dzień dobry

Od wczoraj bardzo żle się czuję.
Ciśnienie cały czas mi szaleje.
A jutro jedziemy po ciotkę na kontrolę z tym gipsem na nodze.
Ciotka podobno ma być już spakowana.
Nie chce tam siedzieć.
Co my zrobimy to ja już nie mam pojęcia.
Chyba od tego to ciśnienie mi skacze.

Marka pytałaś jaka może być przyczyna mojego zachorowania.
Prawdopodobnie ten trudny poród, śmierć kliniczna, krwotok.
Nawet nie chcę tego wspominać.

Mało wszystkiego to bardzo boli mnie kolano.
Smaruję je różnymi maściami, ale niewiele to pomaga.

Nie mam dzisiaj nastroju do pisania.

80,433 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-16 16:19:34)

U mnie wyszło słońce, bo było tylko z rana, potem się schowało, a teraz znowu wyszło smile
Zaraz wezmę psa i pójdę na naszą alejkę kasztanowców, sprawdzić, czy po nocnej wichurze, pospadały jakieś kasztany.
Znowu będzie akcją zbierania kasztanów do przedszkola, teraz już dla dwóch wnuczek smile

Czytko bardzo Ci współczuję tych problemów sad
Widać teraz przyszła na Ciebie kolej, bo po tym jak mi życie ostatnio dawało mocno w kość, u mnie teraz wszystko powoli się uspokaja i wraca do normy smile
U Ciebie też kiedyś te problemy się skończą, tego Ci życzę smile
A jeśli chodzi o ból kolana, to ja się też z nim zmagam od dawna, ale mnie bolą oba, z tym,  że prawe bardziej hmm
Mnie maści żadne czy żele też nie pomagają, może tylko na chwilę, bo mam już takie zwyrodnienia, że tylko silne tabletki przeciwbólowe dają mi ulgę, może u Ciebie też są już zwyrodnienia, skoro maści nie pomagają?
Musiałabyś iść do ortopedy i zrobić RTG tego stawu.

Mysti musisz być bardzo zajęta dzisiaj, widząc po Twoich wpisach, no cóż i tak czasem bywa smile

Taja to chyba zajęta, zadaniami terapeutycznymi smile

Bulinka też pewnie pracą zajęta i wraca do domu zmęczona hmm

Miłego popołudnia Wam życzę smile

80,434

Część witam!
Zmęczona niestety i to bardzo.Moja pani wciąż na L4 .Ja jestem na sześciu obiektach. Normalnie masakra. Mam już dość. Wstaję, do pracy lecę.Wracam ,jem i idę praktycznie spać. Tak w kółko...
Agnieszkę Chylińską bardzo lubię i ten Jej głos.... Jeszcze ma taką piosenkę z synem związaną. Nie pamiętam tytułu.

80,435

Cześć.

Fajnie muzykalnie się zrobiło w naszej kafejce big_smile
Ja też lubiłam Georga Michaela, ale w młodości, potem już mnie nie kręcił wink  Czasem posłucham przebojów z lat młodości. Chylińską lubię sobie posłuchać, gdy mam ochotę się wyładować wink

Też nie oglądam "tańca z gwiazdami".

Dziś u nas bardzo wietrznie i spadły liście oraz pierwsze kasztany. Eh... jesień idzie hmm

Bachaś> a wiesz, że ja ten film w weekend oglądałam i miałam Ci napisać, ale zapomniałam lol

Wspieram wirtualnie zmęczonych, chorych i potrzebujących wsparcia. Pozdrawiam każdą z osobna.

80,436

Pozdrowienia dla Czytki i Bachy tylko Was znalazłam po tylu latach !!!Gdzie się podziały stare kafejki!!!!!

80,437

Witaj Fredzia. Gdzie ty byłaś jak cię nie było ? Napisz co u ciebie. Jak zdrówko ?
Stare kafejki same się zamknęły, bo nie było dziewczyn.
Teraz już nie znikaj.
Cieszę się, że wróciłaś

80,438

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/4/d/47803.gif

Alfreda hey  witaj - dzięki za pozdrowionka lol
No tak WSZYSTKIE cafejki się pozamykały i NIC się na to nie poradzi ani żadnej Mychy nie zmusi się do pisania
Ja - Czytka i Klaudynka ( która ostatnio milczy ?? ) jesteśmy nadal lol

Tak zerkłam migusiem na Twoje posty - jeny ostatni Twój wpis w 2019 roku
Co się stało, że przestałaś pisać ??? 

Mam nadzieję ,że się TUTAJ rozkręcisz lol

Taja to oglądamy filmy z pierwszych propozycji YT

Wczoraj oglądałam   
                                           https://www.youtube.com/watch?v=USEnKonurTU

Film fajny wciągający - tylko strasznie dużo reklam  wrrrr

Markadia też nie oglądam TzG

Czytka no to macie problem z ciotką

Bulinka o tej piosence wspominałaś ???

Pierwszy raz słyszałam tą piosenkę smile

Misty ja też wczoraj prawie nigdzie nie wychodziłam - byłam tylko w warzywniaku po śliwki węgierki
mają te malutkie i są przepyszne smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

80,439

Czołem Babeczki

Czytko-- dobrze zrozumiałam? Ciotka wraca do domu?
Współczuję problemów.
Twoje ciało ewidentnie sygnalizuje Ci, żebyś zwolniła tempo i pomyślała wreszcie o sobie.

Dzisiaj do mojej podopiecznej przychodzi lekarz. Niby rutynowa kontrola, ale nie wiem, jak się potoczy, bo ze względu na jej słabość, podwyższone ciśnienie, chce ją wziąć do szpitala, czego ona oczywiście nie chce. Córka też uważa, że dobrze byłoby, gdyby ją dokładnie przebadali.

Póki co, lody do kawki

https://nietylkopasta.pl/wp-content/uploads/2022/06/lodytirramisu-13.jpg

80,440

Cześć dziewczyny

Kawa i lody z rańca big_smile a co, kto komu zabroni  big_smile

Czytko dziołcha za dużo dzwigasz na swoich barkach, zapytałaś kiedyś sama siebie "gdzie w tym wszystkim jestem JA",  ja też nie umiem nikomu odmówić, ale nauczyłam się zaprzęgnąć do działań innych.
Witam Alfredę  rozgość się smile

80,441 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-09-17 08:48:42)

Witam serdecznie

Dziękuję za lody i kawę. U mnie na razie poranna kawa.
Pochmurnie się zrobiło i chyba popada, trudno jak musi....
Alfreda witam serdecznie. Miło, że do nas zawitałaś.
Zmieniając trochę temat rozmowy pochwalę sie, że kupiłam fajną bluzeczkę w bonprixie.
Bluzka tak się spodobała, że już dwie znajome zamówiły taką samą.
Śmiesznie by było jakbyśmy się gdzieś wybrały w tych bluzkach.

Czytka popieram uwagi, pomyśl też o sobie.

Dobrego dnia życzę

80,442 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-17 12:52:35)

Witajcie w środku tygodnia smile

Brzydko u nas dzisiaj, więc znowu z tego zbierania winogron nici  hmm
Za to weekend ma być prawdziwie letni, więc jednym hurtem zbierzemy chyba wszystko, znowu będę miała sporo roboty z sokami.

BaChasiu też nie znałam tej piosenki o synu, dobrze, że Bulinka o niej nam napisała smile
Mnie podoba się jeszcze jedna pt "Nie mogę Cię zapomnieć "

Ten głos jeszcze jakby nie Chylińskiej lol

Mysti dziękuję za lody smile
A z tą podopieczną, to namów Ją na ten szpital, może Ciebie posłucha.
Moja mama też tak nie chciała się badać, a potem było za późno hmm

Asterko tylko jedną bluzeczkę zamówiłaś?
Ja to jak już zamawiam przez neta, to hurtowo.
Teraz mam zamówiony płaszczyk, buty i sweterek, do tego jakieś drobiazgi smile.

Alfreda Witaj w naszej kafejce smile

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia smile

80,443

Cześć.

Mam dziś wolne, ale tyle spraw do załatwienia, że już widzę brak czasu wolnego lol

Witam w kafejce "starą" nową Netkę Alfredkę.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i miłego dnia

80,444

Czołem Babeczki

Markadia napisał/a:

Mysti
A z tą podopieczną, to namów Ją na ten szpital, może Ciebie posłucha.
Moja mama też tak nie chciała się badać, a potem było za późno hmm

Tutaj jest problem raczej psychiczny (tak myślę).
Mimo całej sympatii do mojej podopiecznej, wydaje mi się, że ona trochę chce, żeby się o nią martwiono.
Wcześniej wszystko kręciło się wokół jej chorego męża, ona była gdzieś z boku.
Jednak lekarzowi dzisiaj na nic się nie uskarżała, pewnie ze strachu przed szpitalem, co zrozumiałe.
Nawet ciśnienie miała wzorowe big_smile
Nie jest to dla mnie uciążliwe, ale przykro się patrzy, gdy chęci do wszystkiego w niej brak. Córka też się tym martwi, nieraz zła o to jest, gdy próbuje ją z domu wyciągać, a ona na wszystko "nie".
Cóż...nic wbrew jej woli się nie zdziała.

80,445 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-09-17 19:10:46)

Bachasiu ja też pierwszy raz słyszałam tą piosenkę.Tą Markadii też. Jako tako ja nie słuchałam piosenek Chylińskiej,tylko jak Ją gdzieś usłyszałam w telewizji lub w radiu,to mi się podobało. Szukałam tej piosenki o którą mi chodzi,ale nie mogę Jej znaleźć. Kiedyś jak mi się napatoczy, to Wam powiem .

Czytka czemu ta ciotką wraca? Nie spodobało Jej się?

Misti jak ta podopieczna pójdzie do szpitala,to co z Tobą będzie przez ten czas?

Markadia skiepściła się ta pogoda. My to nawet wczoraj przepalaliśmy w piecu,bo córce dzieci narzekały, że zimno.

Asterko na imprezkę, wspólne wyjście wszystkie się ubierzcie w tą samą bluzeczkę.Byłoby zabawnie.

Taja najgorzej właśnie jak człowiek cieszy się, że wolne,a tu tyle spraw do załatwienia. Ja czasem z pracy wyjdę o 13-ej,a w domu po 16-stej, bo jeszcze to,bo jeszcze tamto i czas leci.

Młoda już chora wrrr... Dzisiaj musiałam Ją zwalniać z lekcji tak się źle czuła.

80,446

Witam wieczorkiem

Markadia raczej nie kupuję hurtowo bo nie jest mi łatwo podjąć decyzję, że coś mi się podoba, że chcę to mieć.
Ja raczej z tych co to muszą przemyśleć sprawy.
Bulinka mam nadzieję, że u młodej to nic poważnego, że to chwilowa niedyspozycja.
A z tym wystrojeniem się w jednakowe bluzki na wspólne wyjście to może i taki zart zrobimy.

Dziewczyny, dobrej nocy życzę!

80,447

Śpieszę donieść, że mojej mamie przyznali świadczenie wspierające. Otrzymała 78 pkt. Sama jestem w szoku, bo się nie spodziewałam.

Dobrej nocy wszystkim

80,448

Taja no to świetna wiadomość, że Twoja mama załapała się na to świadczenie wspierające smile

Bulinko przeszukałam w necie utwory Chylińskiej, ale nie znalazłam żadnej piosenki o synu, oprócz tej, którą wstawiła BaChasia hmm
A na pewno była o synu?
Ja tutaj wstawiłam dwa bardzo znane Jej utwory, ten pierwszy BaChasi to utwór jeszcze z zespołu O.N.A też bardzo znany smile
Tylko tego o tym synu, akurat nie znam.

Miłego wieczoru życzę smile

80,449

Czołem Babeczki

bulinka_1969 napisał/a:

Misti jak ta podopieczna pójdzie do szpitala,to co z Tobą będzie przez ten czas?

Raczej nie zanosi się na to, ale w takich sytuacjach normalnie się zostaje, czasem odwiedza się (jeśli można) podopiecznych w szpitalu i ogólnie ma się czas wolny.

tajemnicza75 napisał/a:

mojej mamie przyznali świadczenie wspierające. Otrzymała 78 pkt.

No proszę, a tak sceptycznie byłaś do tego nastawiona smile

U mnie jesiennie za oknem

https://caffedelmondo.pl/blog/wp-content/uploads/2021/09/coffee-g68f6f05d1_1920-1024x655.jpg

80,450 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-09-18 07:29:53)

HEYka DZIEWUSZKI

https://gifyagusi.pl/img/2018/07/25/zyczenia/na-czwartek/czwartku%20pomy%C5%9Blnego%20kawa%20kwiaty.gif

Bulinka jak sobie przypomnisz piosenkę to pewnie będzie innej piosenkarki hi hi

W mieszkaniu robi się chłodniej

Taja no to super z tym świadczeniem wspierającym dla MAMi  - jakieś dodatkowe pieniążki wpadną smile

Asterka pochwal się nam tutaj tą bluzeczką smile

Misty pewnie depresja się zaczyna mocno u Twojej podopiecznej  ..

Markadia i cała reszta MYCH pozdrawiam

MOI - dziś w nocy wracają
Są na mniejszej wyspie : KEFALONII  - wczoraj rano było lekkie tąpnięcie
I gdzieś tam na lotnisku - mocno się fajczyło
Niech ONI migusiem wracają smile

O! Misty witaj smile

80,451

Witajcie smile

Nie wyspana jestem, bo od 7 rano kosili trawę, a w nocy też źle spałam hmm
Dzisiaj już ciut lepsza pogoda, ale dość chłodnawo, w mieszkaniu też się wychodziło, a kaloryfery jeszcze nie grzeją hmm
Bulinka Ty już wczoraj paliłaś w piecu, te które mieszkają w domkach, mają z tym dobrze, my musimy czekać, aż zaczną grzać, a tak prędko to nie będzie i jest zimno, ciężko wstaje się z łóżka hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego czwartku smile

80,452

Macham przy kawie.
smile

80,453

Dzień dobry

Postawię popołudniową kawę dla tych które jeszcze nie piły.
Do takich ja należę.

https://picturesdown.com/wp-content/uploads/2023/03/kartka-kawa-na-dzien-dobry-na-czwartek-5.jpg

Rano jeżdziłam wykupić mamie leki.
Zrobiłam jeszcze małe zakupy.
W domu wysprzątane, pralka chodzi, zmywarka też.
Pranie na dworze, bo wieje duży wiatr i dobrze suszy.
Zrobiłam też porządny obiad.
Wczoraj nie było mnie w domu cały dzień.
Ciotka nie chciała zostać w ośrodku.
Może tam wrócić do końca miesiąca, bo ma zapłacone.
Bardzo długo byłyśmy w przychodni u lekarza.
Gips na nodze jeszcze pozostał.
Na temat ciotki nie chce mi się nawet pisać.

Taju fajnie, że mamie przyznali trochę tych punktów.
Zawsze będzie miała spory zastrzyk gotówki przez 7 lat.

Mysti a ja pomyślałam sobie, że gdyby ta twoja pani była w szpitalu,
ty wróciłabyś do domu.

Mamuśka też do ciebie macham.

Marka za gorąco było by w domu przy grzejących grzejnikach.
U nas jak nie było słońca i solary nie nagrzały wody to paliliśmy w piecu,
ale tylko aby nagrzać wodę do mycia.
Wtedy kaloryfery są odcięte , a grzana woda w zbiorniku.

Baśku trzymam kciuki za szczęśliwy powrót do domu twojej rodzinki.

80,454 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-09-18 16:08:45)

Hejka.

Cieszę się z tego świadczenia wspierającego, bo nie będę musiała już mamy wspierać finansowo. Teraz ze swoją przeliczoną na nowo emeryturą, rentą wdowią i świadczeniem da sobie radę. Jeden ciężar ze mnie spadł... ufff.
Fakt, że dawniej przeliczając sobie to świadczenie w kalkulatorze, który ktoś tu kiedyś zamieścił, to wychodziło, że mama nie dostanie tych 70 pkt. Akurat trafiła na empatyczne babeczki w komisji, co się rzadko zdarza. Przyznano na 5 lat (a nie 7 jak pisze Czytka).

U mnie dziś od rana słotnie i ponuro. Czuję się nieprzytomna, jakaś otumaniona i śpiąca. To chyba przez pogodę.
Pozdrawiam Was wszystkie i miłego popołudnia życzę.

80,455 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-09-18 16:11:45)

No i udało się wreszcie zajechać na tą działkę i zebrać resztę winogron, mamy dwa wielkie i dwa mniejsze kosze smile
Te winogron już same opadały, dobrze, że je w końcu zebraliśmy, zaraz biorę się za robotę, będzie na cztery nastawienia.
Dzisiaj zrobimy dwa i jutro dwa.
Na działce została jeszcze aronia i to będzie koniec zbiorów w tym roku smile

Czytko zależy jak kto lubi, ja lubię ciepełko mieć w domu i teraz u nas jest tylko 21 stopni, to zdecydowanie za zimno, ja muszę mieć ok 25 wtedy czuję się dobrze smile
Współczuję sytuacji z ciotką hmm

Mamuśka aleś się rozpisała, nie ma co lol
Ale za to dwa razy tongue

Miłego popołudnia Wam życzę smile

80,456

Witam serdecznie

Dziś już u mnie było na szczęście słonecznie i cieplej.
Pozałatwiałam trochę spraw wyjściowych a najważniejsze, że mam już prezenty na rodzinne spotkanie parapetówkowo-urodzinowe.
Przed chwilą wyszła kumpela dla której zamawiałam też tą bluzeczkę.
Na szczęście jest dobra; miałam wątpliwości bo kumpela jest dość zaokrąglona ale się zmieściła.
A to właśnie ta bluzka;

https://www.bonprix.pl/bluzka-z-nadruki … return=ref

Niestety nie umiem wkleić inaczej.
U mnie jest teraz w mieszkaniu 21 C i jak na wrzesień to jest ok.
Jeszcze nie marznę.

Tajka to macie miłe zaskoczenie z tym świadczeniem wspierającym.
Z komisjami to nigdy nie wiadomo na kogo się trafi.

Miłego popołudnia życzę.

80,457

To ja może ja też jak Mamuśka pomacham. Tylko ja po późnym obiedzie.

80,458

Cześć,

Dosiadam do następnej kawy, a wieczorem może jeszcze jedną wypiję, macham i ogarniam chatę, jutro u mnie spotkanie z dziewczynami z podstawówki smile

miłego popołudnia smile

80,459

U mnie same problemy.
Jutro minie 2 tygodnie jak córka usunęła ząb ósemkę ukrytą pod dziąsłem.
Od tego dnia bardzo cierpi, bo cały czas boli ją niemiłosiernie.
Była u tego lekarza, który usuwał jej ten ząb.
Zrobił jej kolejne zdjęcie i nic niepokojącego tam nie widać.
Wczoraj i dzisiaj nie poszła do pracy, bo z bólu nie da rady.
Dostała się dzisiaj do dobrej kliniki.
Zrobili jej rezonans.
To miejsce po usunięciu tego zęba pięknie się goi, pozostałe zęby są idealnie zdrowe.
Jest tylko jedno ale...ten ząb usunięty znajdował się na splocie nerwowym, stąd ten okropny ból.
Jak długo będzie trwał, trudno powiedzieć.
Lekarz przepisał córce leki.
Najważniejsze, że nie ma tam żadnego stanu zapalnego, jakiegoś guza czy jeszcze coś innego.
Nawet nie macie pojęcia jak ona cierpi.
To wszystko robiła prywatnie, dużo zapłaciła, ale już wie co jest problemem.

80,460 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-09-18 20:04:44)

Ja podobnie jak Markadia muszę mieć ciepło w domu. Mi inaczej marzną stawy, a to oznacza ból hmm  Już czuję chłód dzisiejszego wieczora i planuję zmienić piżamę na cieplejszą. Właściciel mieszkania- znając jego widzi mi się- włączy ogrzewanie dopiero gdy nadejdą mrozy. Chyba, że będziemy go upraszać, my się poniżamy a on się tym delektuje lol

A ja akurat skończyłam zakupy na Temu. Postanowiłam wymienić sobie sweterki. Zakupiłam 4 sztuki. Miały dobre recenzje. Byle tylko wymiar pasował, bo z tym różnie bywa. Przy okazji wpadła mi w oko torba z aplikacją teatru i też zakupiłam big_smile  Będę miała specjalną torbę na zajęcia wink

Czytko> współczuję córce cierpienia.

80,461

Taja,czy naprawdę stawy mogą boleć od chłodu? Cały czas się nad tym zastanawiam,bo ja raczej z tych zimnolubnych. Zimą chodzę na krótki rękaw i na to kurtka lub płaszcz. Rajstop nie noszę pod spodnie.

Kamoa też kiedyś byłam na takim spotkaniu i na tym się skończyło.

Czytka ależ współczuję tej Twojej córce. Wyobrażam sobie co to za ból. Czy ktoś coś mówił kiedy się ten ból skończy?

80,462

Bulinko> zauważ, że ja mam RZS i owszem przy tej chorobie trzeba unikać zimna i chłodu. Ja się zawsze gorzej czuję stawowo przy zimnie, deszczu i wietrze.

80,463

Bulinko mnie przy zimnie też bardziej bolą stawy hmm
Dlatego tak lubię lato i wygrzewanie się na słońcu, bo wtedy czuję się lepiej, moje stawy i mięśnie, są nagrzane i lepiej działają  smile
A kiedy mi zimno, jestem zesztywniała i wszystko mnie boli hmm

Taja ja też zamówiłam teraz jeden czarny sweterek, ale wcześniej też kupowałam tam różne swetry i  zawsze jestem z nich zadowolona, bo swetry akurat mają bardzo fajne, mięcutkie i miłego w dotyku smile
A jeśli coś nie pasuje, zawsze można bez problemu odesłać,czasem mi się to zdarzało, bo rozmiar nie pasował, albo coś mi się niezbyt podobało.
Zwracają szybko kasę , nie ma żadnych z tym problemów smile

Dobranoc smile

80,464

Czołem Babeczki

Ja, podobnie jak Bulinka do zimnolubnych należę.
Oczywiście, nie lubię marznąć, ale 25 stopni w domu, to dla mnie stanowczo za dużo.
Prawie zawsze mam uchylone okno (poza mrozami), a w sypialni kaloryfer jest zakręcony smile

Aaaa, nie pisałam- pod moją nieobecność teraz, córka się wyprowadza.
I wiecie co? Żal mi kota sad  W sensie, że przyzwyczaiłam się do niego cool

https://i.pinimg.com/736x/bf/af/6f/bfaf6f96fcc1f552de37230d594aa6a7.jpg

80,465

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/52102.gif

MOI są i śpią pewnie w domku smile
Syn dzwonił z lotniska - samolot miał godzinne opóźnienie
Ale sprawdziłam na Whatsappie smile syn kukał o 2.34 - pewnie już z domku

Markadia to faktycznie lubisz ciepełko w mieszkaniu - dla mnie za gorąco
Jak puszczą  to tak ciut ciut puszczam

Asterka b. ładna ta bluzeczka w moim typie bo tylko materiałowe kupuje

Taja masz dopiero zamówione te sweterki z TEMU ??? tak
Ciekawa jestem Twojej opinii - bo wg. mnie mają tylko ładne zdjęcia

Czytka współczuje córci bólu - "splot nerwowy" hmm fachowo nazwane
Ciekawa jestem czy Twoja ciotka wróci tam ??

Kamoa ależ to będzie miłe spotkanie lol

Mamuśka - Bulinka - Misty buziaczki jak i pozdrowionka dla WSZYSTKICH

80,466

HEY

Misty witaj z rana smile

Oglądnęłam teraz  ten filmik

https://www.youtube.com/watch?v=OITFAmhyPac

80,467 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-09-19 09:18:45)

Cześć smile

Dzięki dziewczyny za kawki i kota smile kawy wypijam a kota pogłaszczę smile

Nie wypowiadam się na temat wojny, są różne strony medalu tej sytuacji, wypowiedziami mogła bym naraić się innym, czyli obcym czytającym nas, wiedzcie że nie wszystko się świeci co nam pokazują i wmawiają.

Była u mnie Ula (czary-mary) bardzo ciekawie spędziłam z nią czas, dowiedziałam się kim byłam w poprzednim wcieleniu, co jest moją karmą, co jest moją prawdopodobnie lekcją w obecnym życiu. To że jestem jaka jestem, chyba rozumiem już, choć nie do końca, przyjmuję to z przymrużeniem oka, ale coś w tym jest, nawet dużo więcej niż coś, muszę popracować nad tym

Posyłam pozytywne wibracje energetyczne dla każdej, miłego dnia smile

80,468

Witajcie w piąteczek smile

U mnie dzisiaj słoneczko i ciepło, cały weekend ma być taki ładny smile
Dzisiaj zrobimy resztę soków z winogron, wczoraj wyszło mi 10 takich większych słoiczków.

BaChasiu na Temu rzeczy są różne, większość,  które zamawiam są oki jestem zadowolona, ale bywało też, że coś odsyłałam, bo mi nie odpowiadało.
Zależy jak się trafi, ale sweterki akurat mają fajne, milutkie w dotyku smile
Zobaczymy co na to Taja mam nadzieję, że też bedzie zadowolona.

Asterko bluzeczka ładna, chociaż nie w moim stylu, alle moja mama takie nosiła.
Ma ładne kolorki smile

Mysti ja też mam praktycznie cały dzień balkon uchylony, bo pies lubi na nim przebywać, w nocy, kiedy jest ciepło, też śpię przy otwarty oknie.
Ale kaloryfery mam cały czas odkręcone na maxa musi mi być ciepło, ale córka i mąż też lubią ciepełko, więc zgadzamy się w tej kwestii smile

Kamoa no to ja w poprzednim wcieleniu musiałam mieszkać w jakimś ciepłym kraju big_smile
Podobno kiedy bylam dzieckiem, mówiłam wszystkim, że mieszkałam we Włoszech, czemu akurat tam, nie mam pojęcia, bo nigdy tam nie byłam i nie mam rodziny w tym kraju, ale to jest zastanawiające smile
Szkoda, że nie mam takiej Uli, może być mi rozjaśniła o co chodzi smile
A kim Ty byłaś kiedyś, jeśli to nie tajemnica?

Pozdrawiam wszystkie Netki I życzę miłego dnia smile

80,469

Dzień dobry

Chłodny, pochmurny i lekko kapiący piątek.
Jeśli ja wychodzę na dwór w długim rękawku to jest już zimno.
Nigdy nie ubieram się ciepło, zawsze mi gorąco.

Marka dużo tych soków będziesz miała.
Fajnie zimą otworzyć słoik, dolać przegotowanej wody i wychodzi super napój.
Roboty przy tym jest dużo, ale niczego nie ma za darmo.

Asterko bluzeczka ładna, ale ja staram się kupować z innych, przewiewnych, oddychających materiałów.
Każda osoba to inny gust, styl i wybór.
Dużo bluzek kupuję w lumpexie.
Wybieram te z bawełny, ale czasami trafia się coś ładnego z domieszką czegoś innego.

Kamoa dobrze , że to tylko czary-mary.
Nie wierzę, że ktoś był kimś innym w poprzednim wcieleniu.
Każda z nas w coś tam wierzy i niech tak zostanie.

Baśku ciotka już tam nie wróci.
Wczoraj już do mnie dzwoniła żeby przyjechać, ale stanowczo odmówiłam.
Nie oznacza to, że już do niej nie pojadę, ale to ja od teraz decyduję.
Nie będę dla niej na każde zawołanie.
Mam swoje życie.
Obie, z drugą kuzynką tak postanowiłyśmy.
W ośrodku było jej dobrze, ale są tam ludzie z dużą demencją i ciotka nie miała z kim porozmawiać.
Ona uważa się za całkowicie zdrową.

Dobrze, że syn z rodziną wrócił bezpiecznie do domu.

Mysti córka od teraz będzie mieszkać sama ?
Pewnie ma chłopaka i  zamieszkają razem ?
Czy nadal utrzymujesz kontakt ze swoim adoratorem ?

Nic mi się dzisiaj nie chce robić.
Mam po 13 odebrać wnuczki z autobusu.
Posiedzą u nas 2 godzinki, aż ich mama skończy pracę.

Wczoraj obchodziły urodziny nasze dwie wnuczki.
Urodziły się tego samego dnia, tej samej godziny, tego samego miesiąca.
Różni je tylko 2 lata.
Jedna wnusia jednej córki, a druga, drugiej córki.
Dzisiaj dostaną obie po pieniążku, a w sobotę ma być tort.

80,470 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2025-09-19 10:55:02)

Dosiadam, witam się piątkowo smile
Jutro mam wolne, to coś więcej skrobnę. Teraz na wyjeździe z Podopiecznymi mam zasięg, ale muszę być bardziej skupiona na nich , trasie i papierologii. W schronisku nie mam zasięgu i nic nie mogę skrobnąć nawet w przerwie.
Też bardzo w ostatnim czasie zaczęły boleć mnie stawy po chłodzie i wilgoci..
Macham na razie.

Posty [ 80,406 do 80,470 z 80,739 ]

Strony Poprzednia 1 1,236 1,237 1,238 1,239 1,240 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024