Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,228 1,229 1,230 1,231 1,232 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,886 do 79,950 z 80,744 ]

79,886 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-26 09:52:34)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam sobotnio smile

Do mamy jadę popołudniu, bo dopołudnia będzie tam moja siostra.

Czytko Nutridrinki moja mama pije codziennie, jeszcze przed szpitalem , kiedy zachorowała na to zap.płuc już je piła.
Ja jej gotuję zupy treściwe, z warzywami i mięsem i miksuję, takie zupy krem zjada  z apetytem.
Koncentrator tlenu wypożyczymy.

Mysti moja mama potrzebuje pomocy, żeby pójść pod prysznic i sama tam też nie może być, bo jest słaba.
Jak bedzie miała ten balkonik, bedzie jej łatwiej iść do łazienki, czy wogole poruszać się po mieszkaniu,
Ale przy umywalce myje się sama.
Ma słabe nogi, no bo dwa tygodnie leżała, no i organizm jest osłabiony chorobą, naświetleniami  lekami.
Myślę, że damy radę wspólnie, bo tata jest w pełni sprawny, fizycznie jest nawet sprawniejszy ode mnie.
Opieka społeczna to faktycznie ostateczność, ale dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość.

Bulinko Miłego prażonkowania, u nas mówimy na to kociołek smile

BaChasiu Miłego wypoczynku i pięknej pogody życzę smile

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka smile

Zobacz podobne tematy :

79,887

Markadia najważniejsze to dobra organizacja,a u Was taka jest.

Czas ruszyć dupsko. Dziś jestem nastawiona na odpoczynek.Zajrzę do przyczepy. Przygotuję ją do wyjazdu. W sierpniu może pojedziemy na kemping. Jakiś obiadek upichcę i może na cmentarz zajrzę.

79,888

Hej.

Czytko> dlatego pisałam, aby się złożyć. Markadia, jej siostra i jej rodzice wspólnie, a będzie łatwiej. A gdyby udało się załatwić kogoś z opieki społecznej to będzie taniej, bo opieka społeczna ma jakieś dofinansowania.

Bulinko> masz rację, to kwestia organizacji. Trzeba podzielić się obowiązkami tak, aby nie zaniedbać własnych domów.

Bacha> stany konta bogatych? To jeszcze gorzej, po co mam się wkur**ć  lol  Jakbym miała miliony na koncie to bym wiedziała jak je pomnażać heh

Pozdrowienia przesyłam wszystkim i miłego weekendu

79,889 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-07-26 18:07:58)

Witam serdecznie

W sprawie opieki dla mamy Markadii nie wypowiadam się bo to chyba za wcześnie.
Najpierw niech chora opuści szpital, rodzina zobaczy jak radzi sobie w domowych warunkach, jak reaguje na leczenie....
To dopiero początki i za wcześnie aby coś przesądzać.
Parę miesięcy temu moja znajoma już była w hospicjum onkologicznym, stan był bardzo ciężki a nastąpiła zdecydowana poprawa, wróciła do domu i zupełnie nieźle sobie radzi.
Otrzymałam już alert na najbliższe 2 dni, mają być duże opady deszczu.
Dziś u mnie było ciepło i słonecznie, spędziłam kilka godzin w plenerze w miłym towarzystwie. SUPEREK!!!
Teraz już zachmurzone i większy wiatr, najwyraźniej pogoda się zmienia.

Miłego wieczoru życzę!

79,890

Asterka też mam alerty,ale na jutrzejszą noc.

Taja jak bym miała miliony,to bym je wydawała he ..he ..

Byłam na tym cmentarzu, zrobiłam obiadek i na tym koniec. Oglądałam Ojca Mateusza od pierwszego odcinka. Jestem na piątym,ale teraz mam dyżur u wnuków. Zięć wrócił i młodzi mają wychodne. Młodszy już śpi,a starszy jeszcze coś tam ogląda na tablecie, ale już oczka Mu się klęją.

79,891

U nas rozpadało się na dobre już popołudniu i do końca dnia było mokro i brzydko hmm
A ja dzisiaj też jakaś przymulona jestem, po obiedzie bardzo chciało mi sie spać, no ale jechałam do mamy do szpitala.

Asterko tak, masz rację, jest za wcześnie, żeby wyrokować jak będzie w domu, jak mama będzie sobie radzić.
Z tym, że Ona ze względów kardiologicznych ma zakaz wykonywania jakichkolwiek prac takich jak mycie okien, odkurzanie, a nawet gotowanie obiadów.
Na oddziale pozwolą Jej chodzić tylko do łazienki, dlatego m.in tak osłabła.
Ale jakoś wspólnymi siłami, mam nadzieję, że sobie poradzimy, tyle dobrze, że Tato jest sprawny fizycznie smile

Bulinko mam nadzieję, że sierpień będzie ładniejszy i wypad z przyczepą będziecie mieli udany smile
Bo pierwsza połowa wakacji jest pogodowo do niczego hmm

Miłego wieczoru Wam życzę smile

79,892

Witajcie Dziewuszki

Zapraszam na niedzielna kawusie

[__]#

Tutaj jest pogoda cały czas przynajmniej na razie
Słoneczko i plaża tj to
Ludzi masa - nie widać, żeby sezon był martwy
Tak jak piszą w Necie
Pozdrawiam Wszystkie bez wyliczanki

79,893

Czołem Babeczki

Ba-Cha napisał/a:

Tutaj jest pogoda cały czas przynajmniej na razie

Pogoda jest zawsze wink tongue  Brzydka, czy ładna, ale jest wink  lol
U mnie np. leje jak z cebra sad

tajemnicza75 napisał/a:

stany konta bogatych? To jeszcze gorzej, po co mam się wkur**ć  lol  Jakbym miała miliony na koncie to bym wiedziała jak je pomnażać heh

Ja to bym chciała mieć tyle kasy, żeby czuć spokój smile
Nie potrzebuję milionów, żeby myśleć o locie na Księżyc np. ale mieć na takie normalne zachcianki, typu weekend nad morzem, wakacje gdzieś tam. Nie czuć "strachu", że gdy zepsuje się pralka, zostanę z niczym, albo będę musiała wziąć kredyt...

Markadia napisał/a:

Ona ze względów kardiologicznych ma zakaz wykonywania jakichkolwiek prac takich jak mycie okien, odkurzanie, a nawet gotowanie obiadów.

Może do takich spraw można wziąć pomoc. Byłaby to pomoc co jakiś czas, a odciążyłaby Was.
Wy z siostrą macie swoje obowiązki, więc trudno jeszcze biegać do rodziców myć okna.
Co jakiś czas można też obiad zamówić.
Jak mój Tato był sam, a mnie nie było, to zamawiałam mu obiady z pobliskiej restauracji z dowozem. Miał taki obiad na dwa dni big_smile
A w abonamencie było taniej.
Dla dwóch osób robi się oczywiście większy koszt, ale ja piszę po prostu, jak to u mnie było.
Zresztą, jak piszecie- wszystko wyjdzie z czasem- kiedy i w jakiej formie ewentualnej pomocy potrzebujecie.

Asterko, Bulinko-- pozdrawiam smile

https://mokate.com.pl/5744-superlarge_default/kawa-ziarnista-mokate-classico-1-kg.jpg

79,894

Witam!
Markadia prognozy na sierpień są takie same. Tak do końca, to mam problem z tym wyjazdem,bo ktoś musi mnie zawieść. Mój samochód z hakiem jest w naprawie od dwóch miesięcy - wymiana skrzyni biegów. Drugie,to ja nie ciągnęłam jeszcze przyczepy. Córka też nie. Chłopaki w trasie i trzeba się dostosować do Nich,a tu jeszcze pogoda. Nie pojadę pod przyczepę jak będzie cały czas padać. Także może być i tak, że nigdzie nie pojadę. Kusi mnie zamiast tego,wypad pociągiem do Międzyzdrojów,bo mamy bezpośredni pociąg,ale tam jeszcze nie byłam, więc byłoby zwiedzanie,a ja chcę odpocząć.

79,895 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-27 12:48:02)

Witajcie smile

U mnie pochmurno, nie cierpię takiej pogody, ale z drugiej strony, gdyby byla piękna pogoda, albo upały, byłoby mi trochę żal, że nie mogę z  tej pogody korzystać.
Dzisiaj do szpitala też jadę popołudniu, dopołudnia jeździ moja siostra, a Tato jeździ z samego rana i piją razem z mamą kawę w szpitalu, potem jedzie jeszcze pod wieczór, żeby powiedzieć Jej dobranoc  smile
Podziwiam Ich małżeństwo, są razem 57 lat,  mój Tato chcial nawet z mamą do tych Gliwic jeździć, ale wybiliśmy mu to z głowy, bo i tak by go tam nie wpuścili.

Taja mój Tato sam myje okna, właśnie dwa dni temu je umył, a jakby co to moja córka, albo siostra może pomóc, przecież okien nie myje sie codziennie.
Moi rodzice zawsze byli bardzo samodzielnie, mama teraz zaniemogła, ale Tato nadal jest na wysokich obrotach, ja najbardziej martwie się o gotowanie, bo tego tato nie potrafi za bardzo, no i czy ta ilość obowiązkow go nie przerośnie.
Ale tak szczerze to wątpię, żeby zgodził się na pomoc kogoś z opieki społecznej, co innego pielęgniarka czy lekarz.
Ale zobaczymy jak to będzie, wszystko wyjdzie w praniu smile

Bulinko ja też marzę o tym, żeby gdzieś wyjechać, odpocząć, chociaż przez kilka dni, bo ten rok jest dla mnie bardzo, bardzo trudny.
Ale póki co jest to niemożliwe hmm
Ja taki wypad zrobiłabym sobie w góry, bo mam blisko smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłej niedzieli smile

79,896

Wyobraźcie sobie, że w 21 -wszym wieku nie mogę korzystać z wody z kranu. W naszej gminie wykryto bakterie coli i jeszcze tam jakąś w wodociągach. Stężenie na tyle duże, że nie wolno się nawet myć. Ciekawe jak długo.

79,897

Cześć.

Markadia> masz rację, mieć takie poczucie bezpieczeństwa finansowego było by fajnie. Z tym, że ja dodałabym jeszcze taką kwestię: żeby bez problemu byłoby mnie stać na kupno domu, auta, zagranicznych wczasów itp. A nie tułać się na wynajmie całe życie, auto kupować budżetowe i ciułać cały rok na wczasy w górach wink

Markadia> dobrze, że tata jest obrotny, ze umie i chce sprzątać. To wielki plus. A gotowanie... cóż, albo czasem przyniesiecie zupę w słoikach czy jakieś kotlety do odgrzania, albo trzeba im zamawiać. Ugotować makaron to nawet dziecko potrafi i odgrzać coś ze słoika. Tata przejdzie szkolenie i też da radę big_smile

Bulinko> współczuję sytuacji, ale szczególnie na wsiach się to zdarza. Nie wiem dlaczego. Może to kwestia wylewania gnojówek na pola, a to przenika do wód gruntowych. Oby jak najszybciej uporali się z bakterią.

Ja czekam na koleżankę, ta o której jakiś czas pisałam, że zapomniała o naszym spotkaniu. Tym razem udało nam się umówić, tyle że będzie to krótkie spotkanie.

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku i miłego popołudnia.

79,898

Witam wszystkie Netki po kilkutygodniowej nieobecności w kafejce:-)
Mam tak jak większość z Was problemy z logowaniem. Myslę,ze lepiej juz nie będzie,bo z tego co widzę to ostatnio z przestrzeni internetowej znikają tego typu fora,ktore jeszcze do niedawna dobrze funkcjonowały np Wizaż, Kafeteria....
Ja wlasnie kończę dlugi urlop. Byłam ponad tydzień nad naszym Bałtykiem. Pogoda dopisala. Bylam we Wladyslawowowie (szkoda Bachasiu ,ze Ty w innym terminie jechalas,ja zdązyłam wrocic we wtorek, a Ty wczoraj dopiero jechalas, bo bysmy mogly się spotkac na kawę) i przy okazji zwiedzialam Hel i Juratę. Wszystko jest tam swietnie skomunikowane i nawet lepiej jechac na Hel pociagiem (ładne widoki z okna na zatokę)niz stac w korkach.
Tego lata pogoda rozna ,ale akurat we Wladyslawowie dopisala. Tylko jeden dzień do 13 tej padalo, reszta dnia byla juz bezdeszczowa,pochmurna, trochę parna,ale mozna bylo spacerowac. Reszta dni bez deszczu ,raczej slonecznie,20-23stopnie w cieniu, opalilam się nawet trochę mimo,ze tylko troche lezalam na plazy. Jesli komus się marzy upal jak w Grecji czy Egipcie to na pewno nie bylby zadowolony. Ja jestem zwolennikiem umiarkowanych temperatur, sloneczka i wole spacerowac brzegiem morza niz lezec plackiem na plazy wiec z pogody bylam mega zadowolona.  Wyjazd był samotny,ale naprawdę odpoczęlam , nacieszyłam oko ładnymi widokami, nasłuchałam się szumu fal i nie załuję.Fakt trochę kasy stracilam bo np taka zwykla kawa latte ok 250 ml za 18 zł,a ja 2 dziennie,do tego lody,gofry, obiadki itp.itd. ale raz się zyje:-) No i nocleg w pojedynkę tez wychodzi drożej.Miałam pokoj z lazienką w takiej willi/pensjonacie.  Warunki bardzo dobre,czyciutko. Jedynie trochę daleko od morza,bo jakies 20-30 minut spacerkiem. Ogolnie chyba wakacje w takiej Grecji czy Chorwacji wychodzą taniej.
Niestety po powrocie mialam wizyte lekarska i tutaj trochę zawirowań i stresu ,bo muszę zrobić dalsze badania....Ledwo odetchnęlam po zeszłorocznych zawirowaniach zdrowotnych  i znowu stres...lekarka uspokaja,ze powinno byc dobrze, ale wiadomo stres jest....Ech życie,ciagle coś na głowie.
W sierpniu tez mam jeszcze trochę urlopu,ale to raczej spędzę w domu,zwlaszcza,ze nie mam jakos glowy do planowania czegos.
U mnie wczoraj upał i słoneczko, a dzisiaj deszcz i pochmurno. Jutro ma padać caly dzień.

Kobietki zyczę Wam i waszym bliskim duzo zdrowia  i spokoju.
A Tobie Bachasiu udanego wypoczynku i dobrej pogody:-) I masz rację we Władysławowie nie wyglada to tak kiepsko jak pokazują w TV. Ludzi wszędzie duzo, czasami musialam czekac za wolnym stolikiem w knajpie.

Pozdrawiam cieplutko i do następnego razu :-)

79,899

Dzień dobry!

Straszyli ulewami i burzami ale jak na razie nie jest źle.
Dzień pochmurny, przed południem trochę popadało.
Na taki pochmurny dzień zaplanowałam czytanie. Mam wypożyczone 2 książki z biblioteki; jedna typowo wakacyjna z elementem kryminalnym.
Trochę poczytuję, trochę zerkam na film Dalej jazda. Tak na raty hi, hi, hi
Bulinko współczuję bardzo. To macie utrudnienie.
Helen cieszę się, że do nas zajrzałaś.
Szkoda, że rozminęłyście się czasowo z Bachasią w pobycie we Władysławowie bo miałybyście fajne spotkanie.

Miłego popołudnia życzę:)

79,900

Dziewczyny u nas dziś pada cały dzień,a jutro ma lać według prognoz.
Dziewczyny to cała gmina nie ma czystej wody,nie tylko wieś. Nie mam się czym i gdzie umyć dziś,ale no przeżyję. Syn , który mieszka w Koninie wyjeżdżał dziś w trasę na 3 tygodnie i zostawił mi klucze. Będziemy z młodą jeździć po pracy się kąpać.Mam nadzieję, że to naprawią.

Helen cieszę się, że odezwałaś się do nas. Fajnie, że wypoczęłaś.
Asterka,a moje książki leżą. Nie mogę jakoś się skupić, więc buszuję w internecie.
Taja fajnie byłoby nie martwić się o pieniądze... oj fajnie.

79,901

Dzień dobry

U nas też pochmurno, jeszcze nie pada.
Wczoraj wykosiliśmy owies, inne zboża trzeba jeszcze zaczekać, bo mają za dużą wilgotność.
My czekamy na dobrą pogodę . Nie ze względu na wypoczynek, a zebranie
całorocznych plonów.
A w prognozach przepowiadają cały tydzień deszcz.
W poprzednim roku było już po żniwach, a teraz jeszcze się nie zaczęły.
Do tego ta zmienna pogoda.

Tym, które wypoczywają, życzę udanego wypoczynku.
Tym, które pracują, mało stresu.
Każdej ładnej pogody.
Wszystkim udanego, nadchodzącego tygodnia.

79,902

Dzień dobry

Dużo deszczu napadało i dalej pada.

Zapraszam na kawę.

https://i.pinimg.com/736x/64/6e/09/646e09d269890a85a7786b25f2aabcc1.jpg

79,903 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-28 09:33:49)

Witajcie w nowym tygodniu smile

U mnie wczoraj lało jak z cebra i dzisiaj też leje hmm
Mój mąż byl rano z psem na spacerze i obaj wrocili cali przemoczeni, mimo, że mąż mial parasol, jednak tak zacinało deszczem, że i tak zmókł.
Teraz wszystko suszy się w łazience, łącznie z szelkami psa.
Mama teraz jest na naświetlaniach, jak wróci dowiemy sie, czy dzisiaj ją wypiszą.
Moja siostra powinna już dzisiaj iść do pracy, ale wzięła jeszcze wolne, żeby pomóc przy powrocie mamy do domu.
Ja pojadę tam jak już bedzie w domu, bo mam dla Niej zupę na dzisiaj i zapas na dwa dni.

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka smile

79,904

Witam serdecznie

Na szczęście u mnie nie padało zbyt obficie. Teraz jest mocno zachmurzone i pewnie jeszcze popada bo i w prognozach to zapowiadają.
Takie ulewy to duże straty i utrudnienia. W Kielcach, mieście wojewódzkim woda sięgała ludziom do pasa. Szok!!!
Trudno to sobie wyobrazić.
Czytko rolnicy mają duże utrudnienia ze żniwami przy takiej pogodzie. Tylko współczuć.
Miejmy nadzieję, że pogoda się zmieni.
Markadia dobrze, że tak dzielicie obowiązki w związku z chorobą mamy.
Najgorzej gdy wszystko spadnie na jedną osobę.
Bachasiu jak urlop mija?

Pozdrawiam serdecznie i dobrego dnia życzę.

79,905

Mamy jednak nie wypuścili dzisiaj, bo nie mieli jeszcze wypisu z Gliwic, ale jutro już wypuszczą Ją na pewno.
Dzisiaj w czasie, kiedy mama byla w Gliwicach, moja siostra z tatą miała jechać załatwić ten koncentrator tlenu do domu, ale niestety siostra się rozchorowała i tego nie załatwili.
Córka cały ten tydzień pracuje, więc znowu zostałam sama z tatą do opieki nad mamą hmm
Byłam już u Niej w szpitalu i o 15.30 jadę jeszcze raz z tatą.
Czym jeszcze mi życie dowali???
W środę mój mąż idzie na ablację do szpitala, będzie tam trzy dni, mam się teraz rozdwoić, czy wybierać między mamą a mężem???
Sorki, ale już mi się ulewa sad

79,906

Marka naprawdę za dużo ci się zwaliło na głowę.
Mama i mąż to o dwie osoby za dużo.
Ablacja to również poważny zabieg, ale mąż będzie czuł się lepiej.
Życzę ci spokoju, wytrwałości i dużo sił.
Po deszczu zawsze zaświeci słońce.
Podobnie i u ciebie - po tych trudnych dniach nadejdą lepsze.
Bez zmartwień i kłopotów.

Asterko u mnie prawie cały dzień pada.
Samopoczucie przy takiej pogodzie też okropne.
Dzisiaj pokroiłam różne warzywa na sałatkę.
Posolone i wymieszane w dużej misie czekają do jutra.
Jutro będę wszystko gotować i wkładać do słoików.

79,907

Hey Dziewuszki

Wczoraj była  piękna  pogoda
Na plaży byliśmy 2 razy
Za to dzisiaj od rana deszcz a raczej ulewa
Przy tych opadach i tak byliśmy na mieście do 17 stej
Leję jak z cebra.. pech. Mówi się  trudno

Pozdrawiam morską  bryzą  hi hi

79,908

Witam.
Przeczytałam Wasze wpisy, ale wybaczcie, że się do nich nie odniosę.
W pracy mam kocioł przed urlopem. Zawsze tak jest, że chcą mnie "zajechać", abym jak najwięcej zrobiła zanim zniknę na 2 tygodnie.
U mnie deszczowy a wręcz ulewny dzień.
Wspieram wirtualnie wszystkie potrzebujące, życzę wytrwałości w troskach, a wczasowiczom życzę udanego wypoczynku.
I pozdrawiam wszystkie bez wyjątku.

79,909 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-07-28 18:33:16)

Tak jak mówiłam wczoraj, u nas ulewy.  Byłyśmy się wykąpać,a jak wracałyśmy,to tak lało, że musiałam jechać 40 / h. Pod domem chwilę stałyśmy,bo nie szło wyjść z samochodu. W Biedrze kupiłam gotówce na obiad i do frajera. Talerzy i sztućców mam sporo w domu, więc tylko gromadzę brudne. Dziś mieliśmy informację, że pobrana jest już woda do badania i jutro mają być wstępne wyniki ,a pojutrze ostateczne. Myślę, że jak jutro nic nie wyjdzie,to przynajmniej się umyjemy. Do celów spożywczych dopiero po końcowych. Nie wiem jak długo była ta bakteria ( woda jest badana raz w tygodniu), ale w czwartek starszą córkę cały dzień bolał żołądek,a wczoraj wnuki skarżyli się na ból brzuszka ( oni piją filtrowaną wodę), a młoda miała biegunkę. Dziś już wszystko było ok  Miałam kupić sobie dzbanek filtrujący,ale mi się odechciało.

Markadia naprawdę Ci współczuję sytuacji, żeby tą mamę wypisali,to tata trochę Ci pomoże chociaż przy Niej.

Bachasiu u nas od jutra ma się wypogodzić, a więc może u Was też.

Taja jeszcze trochę i oddychniesz.

Czytka naprawdę ciężko patrzeć na to zboże na polach teraz. Jeszcze teraz po tych ulewach pewno sporo się położy.

Asterka no straszne te ulewy. Aż się zastanawiam nad zimą,bo jak będzie tak sypać,jak teraz leje,to sobie tego nie wyobrażam.

79,910

Heyka Dziewuszki

Zapraszam na kawkę

[__]>

Pije kawkę- Jolką pochrapuje - mewy słychać

Już nie pada tak po oknie jak wczoraj
Z tą pogodą  to jakieś jajca- co roku wcześniej bywałam  nad morzemi tak ciągłych ulew nie bylo wrr

Markadia ale masz teraz zajęte dni na maksa -  tylko współczuć

79,911

Czołem Babeczki

U mnie zaczęło się końcowe "odliczanie".
Za tydzień o tej porze powinnam już pić kawę w swoim domku smile

Przedwczoraj przyjechała córka mojej podopiecznej.
Bardzo sympatyczna, żywiołowa babeczka. Pod tym względem- przeciwieństwo mojej podopiecznej lol
Przynajmniej jest wesoło smile

W niedzielę, jeszcze przed jej przyjazdem, byłyśmy z Heike i jej córką, na obiedzie w restauracji. Objadłam się kalmarów, pyszne były smile

Markadia napisał/a:

mam się teraz rozdwoić, czy wybierać między mamą a mężem???

Współczuję sytuacji.
Teoretycznie mąż, będąc w szpitalu, będzie zaopiekowany, ale na pewno będzie potrzebował Ciebie, choć na chwilę.
Z drugiej strony- mama i tato, zapewne przytłoczony całą tą sytuacją.
Nie ma idealnego rozwiązania.

Bulinko-- Tobie też nie zazdroszczę roll

BaChasia-- chyba wszędzie deszczowo sad

https://gifyagusi.pl/img/2019/07/12/obrazek-gif/kawa/kawa%20dla%20ciebie%20i%20napis%20smacznego.gif

79,912

Witajcie smile

U mnie dzisiaj słoneczko przebija przez chmury, zapowiada się trochę lepsza pogoda, niż w ostatnich dniach.
Dzisiaj wypisują mamę, ale wypis będzie między 13-15 więc jest sporo czasu.
Zaraz będę dzwonić do taty, kiedy chce jechać ten kondensator tlenu załatwiać.

Bulinko to raczej ja mogę pomóc tacie, a nie Tato mi, w opiece nad mamą, bo przecież mama z nim mieszka, ja mieszkam na drugim końcu miasta.

Współczuję sytuacji z wodą, oby jak najszybciej uporali się z tym problemem, bo to faktycznie dość męczące i kłopotliwe jest hmm

Mysti mąż bedzie zaopiekowany w szpitalu, ale wypadałoby go odwiedzić, przynajmniej w dniu tej ablacji, gdzie będzie leżał przez ileś tam godzin i nie bedzie mógł się ruszać, no a potem trzeba będzie go odebrać, ze szpitala, przecież nie może wracać na piechotę albo autobusem po takim zabiegu.
A córka będzie w pracy, muszę ja po niego pojechać taksówką.
Mam nadzieje, że w tym czasie mama nie będzie mnie bardzo potrzebować.

Czytko ja już od stycznia tak mam, same problemy i ciągle dochodzą nowe hmm
Końca nie widać, a wręcz przeciwnie, może być jeszcze gorzej, bo rokowania u mamy nie są dobre sad

BaChasiu w tym roku wakacje w Polsce to jakaś masakra, dawno nie było tak brzydkiego lata hmm
Życzę Ci, żebyś jeszcze miała tam słoneczne dni smile

Pozdrawiam i życzę Wam miłego wtorku smile

79,913 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-07-29 09:45:28)

Cześć dziewczyny,

Dwa tygodnie pełnego resetu, bez mediów, znajomych, bez bodżców z zewnątrz ( za małymi wyjątkami), tylko Ja i Ja, po nagłej stracie mojej drugiej połówki, taki reset, na wywołanie określonej reakcji, uwolnienia emocji, winy, żalu...  a wzmacnianie pozytywnych uczuć, miłości, radości, koncentracji, kreatywności itp.. dużo medytacji z muzyką, uczyłam i się uczę, budzić intuicję i wewnętrzną Ja. 

Teraz czytam naszą kafejkę, dziewczyny każdą Was przytulam, posyłam fluidy pozytywnej energii.

Marka dobra jesteś dziewczyna, masz wielkie serce, swoją osobą dajesz duże wsparcie mamie i mężowi, nie szamotaj się, dasz radę, co i ile postanowisz tak rób, nawet nie próbuj pękać, poukładaj czas dla każdego, pamiętając o sobie, wsparcie masz w Nas, tulę mocno.

79,914

Witam serdecznie

Dziś już na szczęście bez deszczu, przynajmniej u mnie co oczywiście poprawiło mi nastrój.
Mam nadzieję, że u Was też pogoda lepsza.
Kamoa witam serdecznie. Fajnie, że mogłaś wypocząć, odreagować w ciszy i spokoju po tych trudnych przeżyciach.
Bywaj z nami jak najczęściej.
Tych trudnych przeżyć jest zdecydowanie za dużo. Prawdziwy wysyp.
Moja bliska znajoma już od dłuższego czasu zmaga się z problemami zdrowotnymi i co rusz dochodzi coś nowego.
Jest już załamana a ja przeżywam razem z nią.
Tak jakby spełniało się przysłowie, że nieszczęścia chodzą parami.
Markadia ściskam i przesyłam słowa wsparcia.

Serdeczności dla wszystkich:)

79,915

Mama już w domku, wyściskała mnie, dziękując za pomoc i wsparcie, które miala ode mnie w szpitalu, obie żeśmy się popłakaly  sad
Ale przecież to nie koniec, nadal będzie miała we mnie wsparcie, tym bardziej, że ma przepisane 30 zastrzyków w brzuch, więc to ja będę do Niej jezdzila, żeby te  zastrzyki Jej dawać, bo nikt inny nie umie i nawet nie chce się tego podjąć.

Kamoa czy dobra ze mnie dziewczyna?
Nie wiem, ale wydaje mi się to zupełnie naturalną rzeczą, że dziecko opiekuje się starszym i chorym rodzicem.
Nie wyobrażam sobie inaczej, to samo z mężem, jesteśmy razem 15 lat, dla mnie to zupełnie normalne, że ten zdrowszy opiekuje się tym słabszym.
On też mi pomagał po operacjach smile

Asterko dziękuję za słowa wsparcia smile

Miłego wieczoru Wam życzę smile

79,916

Obejrzałam wczoraj na Netflixie film Dalej jazda.
Wzruszyłam się, popłakałam, pośmiałam. Polecam!!!

https://www.youtube.com/watch?v=--l4eaCPDWg

79,917

U nas żadnej informacji o wodzie. Miały być wstępne wyniki i nie ma. Dopiero jutro mają być.Stos naczyń rośnie,ale jeszcze mamy na czym jeść. Kupiłam sobie butlę 10-cio litrową z kranikiem i jakoś sobie radzimy z mineralną. Jutro przywiozę wodę z Konina.

Dziewczyny coś ten rok rzeczywiście trudny jest.
Pozdrawiam Was wszystkie.

79,918

Witajcie.
Wybaczcie, że znów napiszę tak krótko.
Najpierw miałam pracę w domu, a musiałam to obowiązkowo ogarnąć, a potem szłam na umówione spotkanie grupy teatralnej.
Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku i wspieram wirtualnie.

79,919

Czołem Babeczki

Środa dzień loda wink

https://img.pixers.pics/pho_wat(s3:700/FO/57/44/84/09/700_FO57448409_7a0e323024558708af4f0fd9b302c274.jpg,700,487,cms:2018/10/5bd1b6b8d04b8_220x50-watermark.png,over,480,437,jpg)/naklejki-kawa-lody-o-smaku.jpg.jpg

79,920

Dzień dobry

Mysti dziękuję za kawę.
Ty już jesteś myślami w domku.

Taju przed urlopem masz mnóstwo pracy.

Bulinka bez wody ciężko.
Może dzisiaj woda poleci z kranu.

Asterko wczoraj u nas padało, ale dzisiaj od rana słońce.

Marka fajnie, że mama wróciła.
Ty będziesz dawała jej zastrzyki przeciw zakrzepom, a ja dwa razy dziennie
podaję swojej mamie insulinę.

Kamoa takie oderwanie się od wszystkiego było ci bardzo potrzebne.
Nie tylko dla ciała, ale także dla duszy.

Baśku może u ciebie dzisiaj zaświeci słońce.
Moja córka z mężem i dziećmi są na mazurach i cały czas tam pada.

79,921

Cześć dziewczyny,

Tak, oderwanie totalnie od wszystkiego, mega sprawa, umysł czysty, żyć się chce smile dziś wszystkich w rodzinie, kto ma ochotę, zabieram do cyrku, do 12 mają czas na decyzję, na razie 11 chętnych smile

Mysti strzał w dziesiątkę, czekolada i kawa to moje jestestwo smile
Tajem kiedy prezentacja spektaklu ?
Bulinko przedziobane bez wody, w marketach są wody o poj. 5l, w granicach 2-5 zł, dobrze że przynajmniej można wc spłukiwać, bez tego to już był by wielki problem.
Czytko aż żal patrzeć na pola, zboża stoją i zaczynają brązowieć, nieliczni zdążyli pożniwować.
Asterko nieszczęścia parami, moja mama zawsze tak mówiła, albo też jak nieboszczyk leży przez niedzielę nie pochowany, to przyjdzie po kogoś .. brrr...
Basiu urlopu całą gębą życzę wink
Helen fajnie że wypoczęłaś , akumulatory naładowałaś, dbaj o zdrówko,
Marka dziś ten dzień, myślami jestem z Tobą.

79,922

Witajcie w środku tygodnia smile

Rano wyszłam z psem już po 5 rano, żeby mąż miał czas wyszykować się do szpitala.
Pojechaliśmy taksówką, a ze szpitala odebrał mnie tata i zawiozł do mamy.
Zrobiłam Jej zastrzyk, ale też pomogłam przy kwiatkach na balkonie, bo Tato co prawda je podlewał, ale nie obcinał przekwitniętych i wyglądało to okropnie.
Zrobiłam więc tam porządek i Tato odwiózł mnie do domu.
Teraz piorę naszą pościel, bo jest ładna pogoda, świeci słoneczko, więc szybko wyschnie na balkonie.
A zaraz biorę się za gotowanie żurku, dla mamy odłożę, zmiksuję, Tacie też dam w słoiku, jutro sobie zjedzą smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

79,923

Czołem Babeczki

A mi dziś udało wyrwać się do miast(eczk)a big_smile
Pochodziłam trochę, kupiłam kilka drobiazgów, nasłuchałam się gwaru ulicznego i wróciłam zadowolona smile Tego mi było trzeba smile

Od niedzieli, jak już pisałam, jest córka podopiecznej.
Widzę, że podopieczna i w stosunku do córki jest taka małomówna. Nie, nie ma żadnych zaprzeszłych konfliktów, po prostu taka jest.
Za to córka nadrabia za nie obydwie lol
Pewnie po dłuższym czasie byłoby mi tego za dużo, póki co, jest to bardzo fajna odmiana.
Wczoraj upiekła ciasto drożdżowe ze śliwkami. Na weekend ja obiecałam upiec kruche. Śmiejemy się, że to pojedynek na ciasta wink

Zmienniczka ma być w poniedziałek rano, ja będę wyjeżdżać tego dnia wieczorem.

Marka-- mąż będzie miał jutro ten zabieg?

Asterko-- to ta Twoja znajoma, o którą tak się martwiłaś, gdy chorowała?

Czytko-- pogoda nigdzie nie rozpieszcza. U Was (rolników) na pewno będą duże straty, co potem odczują i wszyscy sad

Bulinko-- i co z tą wodą?

Taja-- wznowiliście próby? Bo chyba pisałaś, że cotygodniowe spotkania już się skończyły?

Kamoa-- Ilu Was poszło do cyrku? Ja tego nie lubię sad

79,924

Porobiłam co miałam zrobić, jeszcze jedno pranie się pierze i na dzisiaj koniec smile
Nareszcie mogę sobie odpocząć popołudniu, bo do tej pory, każde popołudnie spędzałam w szpitalu hmm
Do męża pojadę jutro, prosto od mamy, tato mnie podrzuci pod szpital.

Mysti mąż ma zabieg ablacji jutro, ale już dzisiaj mu porobili jakieś badania, więc nie jest tam bez powodu.
W piątek ma juz wrócić do domku smile

Miłego popoludnia Wam życzę smile

79,925

Hej.

Kamoa> my spotkaliśmy się grupowo integracyjnie w kawiarni na kawie, to nie było spotkanie teatralne w formie próby. Do października jest przerwa.

Mysti> patrz wyżej, odpowiedź u Kamoy big_smile

Markadia> dzielnie sobie radzisz

Czytko> szefostwo szaleje przed moim urlopem. Nagle sobie przypominają co mam zrobić i jakie to strasznie ważne lol

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku. I idę odpocząć, bo mój mózg już słabo kontaktuje z nadmiaru mózgowych obowiązków lol

79,926

Dziewczyny mogę się już umyć, wyprać,a do reszty mogę używać przegotowanej wody. Surowej w dalszym ciągu nie można. Nowe wyniki za dwa dni. Naczynia w przegotowanej wodzie myć, także zmywarka odpada.

79,927 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-07-30 18:24:12)

Cześć dziewczyny

Można powiedzieć, że ani życie ani pogoda nas nie rozpieszcza ale załamywać się nie można.
Znowu straszą załamaniem w pogodzie.....przykre.
Marka początki zawsze są najtrudniejsze, z każdym dniem będzie lepiej a jak mąż będzie już w domu to będzie dużo łatwiej bo odpadną wyjazdy do szpitala.
Dzień na pranie dziś był dobry bo pogoda słoneczna, jak zacznie padać to wszystko schnie dłużej.
Mysti ta choroba dotyczy zupełnie innej znajomej.
Może sytuacja jest o tyle trudna, że ona pesymistycznie podchodzi do wszystkiego i wszystko widzi w czarnych kolorach.
Ale faktycznie dopadły ją choróbska i jakoś to trzeba ogarniać.
Życzę dobrej końcówki pracy i szczęśliwego powrotu do siebie.
Tajka byle doczekać urlopu. To od kiedy wolne? Pewnie w piątek ostatni dzień w pracy.

Wszystkim miłego, spokojnego wieczoru życzę:)

79,928

Czołem Babeczki

U mnie leje, znowu roll  Ileż tego deszczu jeszcze jest tam u góry?

https://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/tapeta-kawa-w-filizance-apetycznie-udekorowana.jpg

79,929

Witajcie w czwartkowy poranek smile

U mnie trochę słońca, trochę chmur, nie jest zbyt ciepło, temperatury raczej wiosenne, niż letnie hmm
Na 10 jadę do mamy, potem do szpitala, po szpitalu muszę zrobić zakupy.
Moja siostra załatwiła wreszcie mamie ten koncentrator tlenu, wczoraj już z niego skorzystala smile

Pozdrawiam i życzę miłego czwartku smile

79,930

Witam serdecznie!

Kończy się lipiec i kończy się na smutno bo dzień chłodny i pada.
Zdecydowanie pogoda nas nie rozpieszcza.
Bulinka dobrze, że już możecie choć częściowo korzystać z bieżącej wody.
To jednak duże ułatwienie.
Mysti dziękuję za poranną kawę.
Ja teraz przysiadłam z kubkiem gorącej herbaty.
Markadia życzę sił do ogarniania tego co najważniejsze bo sporo się tego uzbierało.

Serdeczności dla wszystkich:)

79,931

Witam!
Oj zrobiło się problemowo u nas,ale cóż,takie życie.
Dla odstresowania napiszę jaka że mnie guła. Wspominałam chyba, że na 30-ego mam przesłuchanie w Sądzie Pracy. Pojechałam wczoraj. Prześwietlili mnie przy wejściu tak jak na lotnisku. Poszłam pod wskazaną salę i siedzę. Nikogo nie ma. Jakieś dwie pracownice się zainteresowały co tak sama siedzę i pytają po co ja tu... Mówię, że na przesłuchanie,a One zdziwione,bo nic nie wiedzą. Pytają,czy mam wezwanie. Dobrze, że wzięłam. Okazało się, że 30-ty,ale wrzesień. No cóż...niepotrzebny stres.
Jak wychodziłam to ochroniarz tak patrzy na mnie, więc Mu mówię, że się okazało, że przesłuchanie za miesiąc. Idę do samochodu i tak myślę, że przecież my mamy 30-ty lipiec,a więc nie za miesiąc,a za dwa. Dobrze, że dotarło to do mnie,bo w przyszłym miesiącu znowu bym tam poszła.
To na tyle. Idę dalej spisywać liczniki,bo zrobiłam sobie przerwę.
U mnie grzmi właśnie,ale chmur na deszcz nie widzę.

79,932 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-31 15:18:22)

No i nie byłam w szpitalu, bo dzwoniłam do męża, a On nadal czeka na ten zabieg hmm
Nie było więc sensu, żebym tam jechała, bo oni w każdej chwili mogą go zabrać, więc niepotrzebnie bym tam była.
To już.lepiej poczekać i pojechać tam później, jak już bedzie po zabiegu.
U mamy byłam dłużej, bo korzystając z tego, że była tam też moja siostra, postanowiłyśmy mamę wykąpać, zmienić Jej piżamę i pokazać tacie jak załącza pralkę.
Chciałam w drodze powrotnej zrobić zakupy, ale się rozpadało i lało jak z cebra, a ja w krótkim rękawku i białych tenisówkach, no i bez parasola hmm
Wróciłam więc do domu i myślę, co teraz mam zrobić, iść na zakupy, czy jechac do tego szpitala?
Za dużo tego hmm

Bulinko no to faktycznie gapa z Ciebie, trochę mnie to rozśmieszyło, ale Tobie chyba do śmiechu nie było co?

Asterko u mnie też pogoda do kitu, rano świeciło słoneczko, a teraz przeszła potężna ulewa.
Ten deszcz chyba nigdy się nie skończy hmm

79,933

Markadia ja też się śmiałam z własnego gapiostwa.
Nad moim domem ciemna chmura,zaczęło wiać i znów grzmi.

79,934

Witam.
U męża wśród znajomych jutro 2 pogrzeby. Jeden kolega z pracy powiesił się, bo go żona zdradziła, a drugi się zaćpał. Ludzie około 40tki hmm  Ja bym przez chłopa się w życiu nie targnęła na swoje życie, w dodatku zostawiając dwójkę małych dzieci. A o ćpaniu nawet nie wspomnę... na własne życzenie tak zakończyć życie sad    Eh....

Markadia> współczuję tego młynka życiowego jaki teraz masz.

Bulinko> zabawna ta historia, choć przyprawiła Ci niepotrzebnego stresu.

Asterka> dziś byłam ostatni dzień w biurze, jutro popracuję w domu.

Mysti i inne babeczki pozdrawiam ślicznie. Miłego popołudnia

79,935

Hej przy wieczornej kawie smile
U nas dzisiaj na szczęście nie padało i ludzie mogli trochę pokosić na polach, jeszcze rzepaków nawet nie mają zebranych. Koleżanka mówiła, że jej zboże już w niektórych miejscach kiełkuje, a ma ziemię piaski..
Pozdrawiam smile

79,936

Mamuśka u nas też wyjątki mają skoszone. Przykre to.

Taja to jak długo będziesz odpoczywać?

79,937

Hey wieczorkiem Dziewuszki
Chciałam wcześniej napisać z plaży ale nie było zasięgu

Jestem cały dzień na powietrzu
Pogoda ekstra słoneczko i wiaterek jak to nad morzem

Tu w poniedziałek  lało jak z wiadra cały dzień
U mnie to okna nadawały  by się do umycia a tu czyściutkie  jak by ktoś w nocy umył  = wniosek jest jeden tu jest czyste powietrze

Wczoraj byliśmy  na karaoke
Zresztą pewnie to znacie, że idąc deptakiem grają  w każdej knajpce

Objadam się rybami

79,938

Dzień dobry

Kawę przyniosłam- zapraszam.

https://i.pinimg.com/originals/3a/ec/f3/3aecf33bb8477e5282fa9769902b9138.jpg

U nas wczoraj też lało.
A planowaliśmy z mężem, że w sobotę wyjedziemy kosić.
Też jeszcze stoją rzepaki.

Dzisiaj moja córka ze swoimi dziewczynkami odprowadzi pielgrzymkę
z jednego miasta do drugiego - 30 km.
Kupiła specjalny wózek, bo ta najmłodsza nie da rady przejść takiej trasy.
Po południu odbierzemy je z trasy, bo pielgrzymka będzie przechodzić niedaleko nas.

79,939

Czołem Babeczki

BaCha-- zawsze, jak jestem nad morzem, czy na Mazurach jem tylko ryby. Mniam...takie świeżutkie smile

Bulinko-- rozbawiła mnie Twoja przygoda, chociaż na Twoim miejscu pewnie byłabym zła na siebie wink

Marka-- jak mąż? Ile trwał zabieg? Jakie ma odczucia?

Asterka, Czytka, Mamuśka, Taja-- pozdrawiam

https://thumbs.dreamstime.com/b/%C5%9Bwie%C5%BCo-zaparzona-gor%C4%85ca-kawa-serwowana-w-porcelanowej-fili%C5%BCance-kawy-wideo-zaparzonej-gor%C4%85cej-serwowanej-192962267.jpg?w=400

79,940

Witam serdecznie

I mamy już sierpień.....szybko upływają dni lata a w sumie pogrzać się za bardzo nie było kiedy.
Czytko dzięki za poranną kawę i te piękne róże!!! U mnie w ogrodzie hortensje królują. Też piękne.
Tegoroczne lato niestety nie sprzyja rolnikom ani urlopowiczom.
Mimo wszystko może uda się jeszcze zebrać plony.
Marka pisz jak mąż czuje się po zabiegu. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Bulinko to miałaś przygodę. Czasem nie doczytamy dokładnie i tak się zdarza.
Z wodą już wszystko ok?
Bachasiu wygląda na to, że Władysławowo nie jest takie najgorsze.
Dobrej pogody życzę i miłych przeżyć urlopowych.

Dobrego dnia wszystkim życzę.

79,941

Cześć,

Pozdrawiam serdecznie, dla wszystkich buziaki posyłam, miłego dnia życzę smile

79,942

Dzień dobry.

Bulinko> będę na wczasach od 4 sierpnia do 13-14 sierpnia. Jeszcze rozważamy spontaniczną wycieczkę w drodze powrotnej. Chcemy gdzieś zahaczyć na jedną noc, ale to jest jeszcze niedogadane. tylko taki wstępny plan.

Markadia> czekamy na wieści od Ciebie. Jak mąż po zabiegu, jak Twoje samopoczucie?

Pozostałe pozdrawiam ślicznie i życzę miłego dnia.
Ja zmykam się pakować.

79,943

Witajcie popołudniową porą smile

Byłam u mamy zrobić zastrzyk, potem jeszcze w PZU opłacić składkę, zjem obiad i pojadę do szpitala do męża.
Córka ma dzisiaj wolne to mnie zawiezie.
Wyobraźcie sobie, że On nie miał wczoraj zrobionej tej ablacji, mial ją dopiero dzisiaj od 9-11.
Bo wczoraj jakąś kobietę, która miała zabieg przed moim mężem, trzymali prawie do północy i Jego zabieg przesunęli na dzisiaj rano.
A wczoraj cały dzień leżał na czczo hmm
No nic zamiast dzisiaj, wypiszą go jutro, tylko będzie problem, bo jutro córka pracuje i nie wiem jak go odebrać z tego szpitala hmm
A ja też nie czuję się najlepiej bolą mnie zatoki, prawie całą noc przez to nie spałam hmm

Zazdroszczę Wam tych wakacyjnych wypadów, u mnie w najbliższym i nawet dalszym czasie taki wyjazd odpada.
A jestem już bardzo, bardzo zmęczona tym życiem sad

79,944 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-08-01 14:05:54)

Markadia trzymaj się. Życzę Ci, żeby się te kłopoty już skończyły.

Taja dobrej pogody Ci życzę i Bachasiu Tobie na dalsze dni odpoczywania.

Czytko jak byłam młoda,to też raz poszłam na pielgrzymkę. Zmęczenie ogromne,ale radość doskonała.

Asterko o wodzie jeszcze dziś nie podali informacji,ale szczerze,to mam dość tej sytuacji. Dużo osób ma pretensję do gminy.

Misti,Kamoa pozdrawiam

79,945

Zapomniałam powiedzieć, że miałam dziś dziwny sen, niezbyt fajny...wg mojej interpretacji ostrzegawczy. Śnił mi się duży czarny pies, bezdomny, zaniedbany. Widziałam go z tyłu i chciałam pomóc, wtedy pies się odwrócił i zobaczyłam, że ma pysk cały we wrzodach i nadżerkach. Był przyjazny, nie chciał ugryźć tylko się zaprzyjaźnić, ale z powodu tego jak wyglądał uciekałam od niego. Pies z radością podskakiwał, stawał na tylnych łapach a przednie chciał oprzeć o mnie, ale się odsuwałam. Bałam się czymś zarazić. To było takie autentyczne, takie realne, że się obudziłam wink

79,946

Czołem Babeczki

Jak zwykle pochmurny dzień. Jednak moje nastawienie nie jest już takie pesymistyczne, bo pojutrze już do domu big_smile
Chociaż, te ostatnie dni, jak jest tutaj córka podopiecznej, są bardzo fajne. No, ale, ona nie jest tu zawsze....

Mam nadzieję, że i u Was zaświeci słońce (nie tylko na niebie).

https://img.freepik.com/premium-zdjecie/filizanka-kawy-latte-lub-cappuccino-na-drewnianym-stole_36317-193.jpg

79,947

Witam sobotnio!
Taja ja w żadne sny nie wierzę. Zauważyłam, że sny są kontynuacją dnia. Nie tak dosłowną,ale są. Jak w ciągu dnia o czymś myślę,albo coś mnie spotka ważnego,to potem się to wkąponuje w sen. Mózg ma swoją wyobraźnię i przedstawia to w ten lub inny sposób. Taka jest moja interpretacja.

Misti jak czytam Twoje wpisy,to widzę jak czas leci szybko.Dopiero tam dotarłaś,a już wracasz.

U mnie dziś reset fizyczny i psychiczny.Skończył się maraton. W poniedziałek urlop mojej pani się kończy.

79,948 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-08-02 09:06:25)

Witajcie w weekendowy poranek smile

Za godzinę jadę do mamy zrobić Jej zastrzyk i zawiozę Jej zupę na dzisiaj i jutro.
No i będę czekać na telefon od męża, jeśli wypiszą go do 14.30 córka bedzie mogła go przywieźć, jeśli nie, będę musiala wziąć taksówkę
Zawsze w takich sytuacjach pomagał nam mój Tato, no ale teraz wszystko się zmieniło hmm

Taja pies w snach zawsze wiąże sie z rodziną, więc chodzi albo o kogoś bardzo bliskiego, albo o Ciebie samą.
Te wrzody na pysku, mogą też oznaczać Twoje traumy i poranioną duszę, jednak przyjazne nastawienie tego psa, może oznaczać, że te rany nie przeszkadzają, żeby miec pozytywne nastawienie do życia.
A jeśli był duży i czarny, ma to negatywny wydźwięk, może to oznaczać jakieś problemy, albo chorobę.
Ale to tylko sen, nie należy też tak do końca brać tego na poważnie, chociaż u mnie często się sprawdzają, mam też prorocze sny.

Bulinko każdy wierzy w to co chce smile
U mnie sny często potem przekładają się na to, co sie w moim życiu dzieje, dlatego w nie wierzę smile

Mysti odliczasz już minuty do powrotu do domku?
I tak Cie podziwiam, ja nie wiem, czy mogłabym wykonywać taki rodzaj pracy, z daleka od domu i bliskich sad

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnej soboty smile

79,949

Markadia,ale ja właśnie to powiedziałam, że sny są przedłużeniem tego co dzieje się w życiu. W przepowiednie snów nie wierzę. Zraziła mnie do tego teściowa,jak nieraz płakała, żebyśmy z domu nie wychodzili,bo Jej się śniło, że coś się stało.

79,950

I znowu deszczowa sobota. Smutne to lato. Dość tyle chorób i problemów wokół to jeszcze pogoda byle jaka.

Posty [ 79,886 do 79,950 z 80,744 ]

Strony Poprzednia 1 1,228 1,229 1,230 1,231 1,232 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024