Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,226 1,227 1,228 1,229 1,230 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,756 do 79,820 z 80,748 ]

79,756 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-14 09:19:17)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam w nowym tygodniu smile

U mnie dzisiaj nareszcie słoneczko, ale co z tego, że dzisiaj słoneczko, jak w prognozach od jutra znowu ma przez 4 dni padać hmm
Dzisiaj poniedziałek, może coś więcej u mamy się dowiem, bo przez weekend byl tylko lekarz dyżurujący.
Najpierw pojedziemy na działkę zebrać borówki, bo podobno jest już bardzo dużo dojrzałych, trzeba zebrać, zanim opadną.

BaChasiu a do jakiej miejscowości "Twoi" pojechali?
Mam nadzieję, ze będą cieszyć się dobrą pogodą, bo jakieś do niczego tegoroczne lato hmm

Taja powodzenia z komisją i spokoju z mamą Ci życzę smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

Zobacz podobne tematy :

79,757 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-07-14 15:37:10)

Pusto coś dzisiaj w naszej kafejce.
U mnie dzień było (jest nadal) ciepły i słoneczny, miło było wygrzać się trochę w słońcu.
Czekam na po komisyjne wiadomości od Tajki.
Markadia jakie decyzje lekarzy dotyczące mamy?

Umówiłam się na środę z fryzjerką bo nie jestem zadowolona z ostatniego strzyżenia.
Trochę już też mi włosy odrosły i trudno nad nimi zapanować.
A tak poza tym to cisza i spokój.

Miłego popołudnia wszystkim życzę.

79,758

Witam!
Taja,Markadia też czekam na wiadomości?
Bachasiu byle młodym nie padało. Resztę pogody da się ogarnąć i wykorzystać. Też jestem ciekawa gdzie pojechali.
Asterka  to czemu jesteś niezadowolona. Nie można było zaraz tego poprawić?
Odpoczywam sobie po pracy i obiadku.

79,759

Nareszcie dzisiaj udało mi się porozmawiać z lekarką prowadzącą mamy.
U mamy stwierdzono, oprócz tego guza, jeszcze chorobę wieńcową i musi mieć założone bypassy hmm
Mają to zrobić podczas jednej operacji, najpierw usunąć guza i potem założą te bypassy.
Od dzisiaj mama dostaje kroplówki, bo ma też anemię i muszą ją wzmocnić, żeby organizm był silny podczas operacji.
A potem albo karetką prosto ze szpitala pojedzie do Katowic albo Zabrza na tą operację, albo ją wypiszą do domu i z domu trzeba bedzie ją dowieźć.
Tyle dzisiaj się dowiedziałam.

Wybaczcie, że nie odniosę się do Waszych postów, ale jestem naprawdę zmęczona, fizycznie i psychicznie, a od rana jestem na nogach sad

79,760

Markadia naprawdę współczuję sytuacji.

U nas przed chwilą przeszła ulewa i burza. Trwało to może z pół godziny.Teraz świeci słońce i piękna tęcza na niebie.

79,761

Heloł.

Jestem w domu. Komisja w liczbie dwóch pań przyszła przed godz.13. Panie zupełnie niekomisyjne hehe, bo miłe, serdeczne i widać, że chciały przydzielić jak najwięcej pkt. Za m-c decyzja, ale nie łudzę się, że mama uzbiera aż 78 pkt. Jednak sama chodzi, myje się, ubiera, je i kontaktuje co się do niej mówi. A odniosłam wrażenie, że to było dla nich najistotniejsze hmm
Będąc na lekach uspokajających od piątku... jakoś przetrwałam wink  Sytuacje zapalne (a były dwie) nie wywołały u mnie wybuchu, więc mogę powiedzieć, że było ok.

Wybaczcie, że się nie odniosę do każde z Was, ale jestem nieco zmęczona psychicznie, a muszę jeszcze przygotować coś na obiad na jutro.
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru.

79,762

O matko dziewczyny, co się tu dzisiaj dzieje. Jeszcze ktoś dojdzie z takim psychicznym dołem, to stwierdzę, że to plaga.
Poważnie już,to tulę Taja. Najważniejsze, że już po...

79,763

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/54630.gif

Markadia MOI smile są w Rewalu

OJJ nie fajne wieści o zdrowiu Twojej MAMi
Najlepiej byłoby ,żeby od razu jechała do innego szpitala - bo znając realia to z domu będzie mieć odległy termin  wrrr
No ale nic nie poradzisz jak będzie - współczuję  hmm

Taja patrz jestem jasnowidzem i godzinkę przewidziałam przyjazdu "komisji"
Te panie są milutkie to prawda

Asterka też idę dzisiaj do fryzjera - Na dole mam "lepsiejszy" zakład fryzjerski
I w dodatku zapisałam się do młodziutkiego nowego fryzjera - obym nie żałowała smile

Bulinka pogoda jest b. ważna
Apartament mają super - ponoć najlepszy jaki kiedykolwiek mieli nad morzem do tego śniadanie full wypas - polski "olek" smile normalnie
Za to na mieście jedzenie nie za bardzo

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

79,764

Czołem Babeczki

Nie mam, co pisać.
Ślę pozytywne myśli i tulę zmartwione smile

79,765

Dzień dobry,

Dużo zmartwień naszej kafejce, niektóre emocje są bardzo trudne, stres i strach, myślami jestem z Wami.

Mam u siebie dwójkę starszych wnuków, bosze ! jak dzieciaki się zmieniają z roku na rok, kiedyś chata cała w piachu, szaleństwo, teraz to nastolatki, nie wiem czy rodzice wiedzą, czego ja nasłucham się, podbieram ich udając że znam temat, równie też zadają mi ciężkie pytania, odpowiedzi nie unikam, potrafią drążyć temat, a iphony wiecznie przed nosem, myślałam że jestem dosyć obcykana w świecie wirtualnym, ale oni biją mnie na łeb, czasy się zmieniły .

79,766 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-15 10:49:51)

Witajcie smile

U mnie dzisiaj już pochmurno i padało w nocy, bo ulice mokre.
Słoneczko było przez 1 dzień, co to za lato hmm
Wczoraj u mamy widziałam się z siostrą, przekonałam ją (chyba) żeby dzisiaj leciała na te wakacje, bo miała straszny dylemat, nawet się popłakala sad
Ale ją uspokoiłam, przecież mama nie zostaje sama, jest tata, jestesmy my, a to tylko tydzień, nie wyjeżdża na pół roku, ale rozumiem Jej rozterki sad

BaChasiu w Rewalu nie byłam, oby mieli dobrą pogodę, bo jakieś do du...tegoroczne lato hmm
Też bym chciała, żeby mamę karetką zawieźli z naszego szpitala na tą operację, tak byłoby najlepiej.

Mysti co Ty tak króciutko dzisiaj, to do Ciebie niepodobne smile

Kamoa dzieciaki się zmieniają, że maluszków, stają się nastolatkami, taka kolej rzeczy smile

Taja dobrze, że na spokojnie przetrwałaś dzień z mamą, a z tymi punktami, to niestety ciężko uzbierać odpowiednią ilość.
Ja od samego początku mówiłam, że to świadczenie jest raczej dla osób bardzo niesamodzielnych hmm

Pozdrawiam i życzę Wam miłego dzionka smile

79,767

Markadia taki cel był tego świadczenia, żeby wspomóc osoby niesamodzielne. Dlatego jest ta punktacja.

Kamoa,a ja mam taką nastolatkę na codzień heh...

Bachasiu dlaczego jest to jedzenie w Rewalu nie za bardzo? Zazwyczaj w takich kurortach jest na wybór.

Czekam pod sklepem na moją nastolatkę.

79,768 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-07-15 17:40:27)

Witajcie.

Bulinko> ale ja nie mam doła. Zmęczenie psychiczne a dołek psychiczny to różnica. Moja mama to "wampir" i zawsze po spotkaniu z nią jestem wyczerpana psychicznie. Dziś już czuję się świetnie. big_smile

Markadia> mówiłaś tak i ja też tak obstawiałam, ale znam swoją matkę. Gdybym nie złożyła wniosku, a mama by gdzieś usłyszała/przeczytała, że ktoś dostał to świadczenie, to wypominałaby mi, że nic nie zrobiłam, aby i ona je dostała. Zawsze tak robi czyli wypomina i obwinia, ja już wolę dmuchać na zimne dla własnego spokoju i komfortu psychicznego.

Kamoa> rozumiem Cię doskonale z tymi dziećmi/nastolatkami.

Wszystkie pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru.

79,769

Napisałam dłuższego posta i mi zeżarło.
Znowu problemy z logowaniem.

To tylko pozdrawiam. Skopiuję teraz wpis bo pewności że się uda za pierwszym podejściem nie mam.

79,770

Taja rozumiem Cię,bo żyłam z takim człowiekiem.
Asterka też czasem mam jeszcze problem z wejściem tutaj.

79,771

HEYka DZIEWUSZKI

https://img1.picmix.com/output/pic/normal/5/1/9/7/5377915_9f75b.gif

Z wejściem na laptopie nie mam problemu
Za to na telefonie - mam nadal zablokowane i nie potrafię tego ominąć

Bulinka no smile nie za smaczne jedzonko w tym Rewalu
nie mogą znaleźć knajpki np. ze śledziami smażonymi
Syn tam jeździ na darmowym  rowerze elektrycznym

Zmieniłam fryzurkę - młodziutki fryzjer smile ponad godzinę  się mną zajmował
Z tylu nie jestem wygolona ale ciut za krótko mnie obciął - teraz na lato oki -  ale odsłonił mi moje podgardle smile
Czy ja wrócę do niego - chyba tak smile

Taja Twoja MAMi to taki wampir energetyczny jak moja bratowa smile

Kamoa po ile lat mają Twoje wnuki - w telefonach teraz siedzą wszyscy

Misty - Markadia - Asterka - Czytka ????  hallo  pozdrawiam jak i całą resztę Mych

79,772

Witajcie

Od dwóch dni mam wnuczki , córka ma cały tydzień dyżury w przedszkolu.
Jest gwarno, wesoło, a i pracy dużo więcej.
Dzisiaj od rana niebo mocno zachmurzone i chłodno.
Zaczęły pojawiać się ogórki, więc zrobiłam 6 słoików korniszonów.
To wszystko zajmuje dużo czasu, więc nie miałam czasu na nic więcej.
Dziewczynki okupują cały czas komputer.
Są wakacje, pozwalam im na więcej.
Wczoraj pracowaliśmy z mężem na dworze, na słońcu.
Całe ramiona, dekolt  i ręce mam mocno opalone.
Przy tych lekach, które biorę słońce mnie wręcz pożera.

Każdej z was życzę udanej środy, smacznej porannej kawy.
I bardzo dużo zdrowia.

Marka oby twoja mama jak najszybciej znalazła się w tej klinice.

Nie odnoszę się do każdej z osobna, ale wszystko przeczytałam.

79,773

Hejka
U nas dziś alerty o gwałtownych burzach, a jak na złość muszę iść do lekarza i na zakupy. Oby mnie nie spotkała nawałnica.
Dziękuję za kawę z ciastkiem, z rana się zasłodzimy big_smile

Bachaś> moja mama to nie tylko wampir energetyczny ale też emocjonalny. To współczuję bratowej. Ja też nie przyjaźnię się z bratowymi, ale nie są aż tak toksyczne jak moja matka wink  Chyba po prostu za duża między nami różnica wieku i nie nadajemy na tych samych falach. Bo z kolei one dwie się bardzo lubią i ze sobą przyjaźnią.

Asterko> pamiętaj by zawsze kliknąć kopiuj zanim wyślesz długośnego posta. Ja to mam już we krwi na tym forum wink

Czytko> eh te komputery i telefony. Taka era i obawiam się, że będzie coraz gorzej i w dodatku nic z tym nie zrobimy.

Miłego dnia każdej z osobna

79,774

Witajcie w środku tygodnia smile

Środa dzień loda, ale nie postawie lodów, bo nie mam czasu , żeby wejść na laptopa.
Zaraz wybieram się do mamy, prosiła, żeby Jej przywieść chusteczki nawilżane, takie dla niemowląt.
Jadę teraz, bo córka dzisiaj pracuje na 14, potem nie miałby mnie ktoś zawieźć do tego szpitala, a na piechotę to dość spory kawalek.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

79,775 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-07-16 13:21:03)

Wpadam ponownie wyżalić się. Chciałam zapisać się na NFZ do ginekologa, bo mnie niepokoją pewne objawy. Chciałam się przebadać, poza tym dawno nie miałam usg piersi a powinnam regularnie monitorować. W mieście mamy na NFZ 2 przychodnie ginekologiczne. Do jednej pójdę w ostatecznej ostateczności wink  bo tam pracuje lekarz, którego nie lubię. Toteż chciałam zarejestrować się do drugiej. Wiecie jakie mają terminy??? Czerwiec 2026! Kur*a mać czy ich poje**ło??? I oni mają czelność pierdzielić w tv o profilaktyce? 
Nie zapisałam się, bo mnie wkur***i. Prawdę mówiąc gdybym miała jakiegoś raka to przez rok zdążę umrzeć...
Albo muszę jechać na NFZ do innego miasta gdzie są problemy z dojazdami komunikacją, albo muszę prywatnie.
W tej chwili mam za dużego nerwa, jak opadną emocje to się zastanowię co zrobić.

Przepraszam kochane, ale musiałam to z siebie wyrzucić hmm

79,776 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-07-16 13:37:16)

Bachasiu w Mielnie było bardzo dobre jedzenie i moim zdaniem ceny w miarę.Za 39 zł miałam naprawdę dużą porcję. Trzy razy jadłam rybę na obiad i były różne,ale wiesz, że śledzia smażonego też chyba nie było. Nie szukałam,ale nie było w menu ryb.

Czytka dzieci to zajęć potrafią dać od rana do wieczora,a tym bardziej wnuki,bo człowiek dałby Im gwiazdkę z nieba.

Markadia jak tam u mamy?
Taja zakupy udane?
Co do terminów,to poprostu płakać się chce. Służba zdrowia jest do du...y w Polsce i tyle.

79,777 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-07-16 13:40:14)

Bulinko> ja nie byłam na wielkich zakupach wink  Zwyczajne domowe zakupy spożywcze.

79,778

Czołem Babeczki

Pogoda u mnie, jak zwykle ostatnio, paskudna. Zimno i deszczowo, ale to chyba wszędzie.

tajemnicza75 napisał/a:

Czerwiec 2026! /

A ja myślałam, że do mojego ginekologa są odległe terminy yikes  Zdarza się, że pół roku wcześniej rejestruję się do niego.
Teraz mam wizytę na październik, a dzwoniłam do tej przychodni jakoś na początku czerwca.
Kiedyś terminy tam były jeszcze dalsze, ale teraz przyjmuje tam trzech ginekologów.

Moja podopieczna dziś zmartwiona, dowiedziała się, że ta moja zmienniczka, co tutaj była, nie wraca.
Pewnie bardziej obawia się znów nowej, obcej osoby. A potem kolejny szok, że ja nie przyjadę, ale o tym dowie się dużo później. Nigdy nie mówię, że nie wracam, jak i nie obiecuję na 100%, różnie w życiu bywa.

Posypał mi się jeden z moich planowanych wyjazdów sierpniowych. Miałam lecieć do syna, a wypadł mu akurat w tym czasie wyjazd służbowy i bylibyśmy tylko 1 dzień razem, więc to bez sensu. Trzeba przełożyć na kiedy indziej.

79,779

Cześć Dziewczyny

Jestem tuż po spotkaniu z fryzjerką.
Ubyło mi trochę włosów ale chyba będę zadowolona. Zwykle potrzebuję dzień lub dwa aby oswoić się z nową fryzurką.
Dziś u mnie jest dość silny wiatr i przez to raczej chłodno się zrobiło.
Terminy w służbie zdrowia mogą zdołować ale jak coś ważnego to decyduję się na prywatne wizyty.

Miłego popołudnia życzę:)

79,780

Bulinko ja to już boję się do tej mamy jeździć, bo za każdym razem coś nowego się dowiaduję sad
Dzisiaj okazało się, że ma białko w moczu, więc dostaje antybiotyk.
Operacją musi być zrobiona jak najszybciej, ale nie mogą jej zrobić, bo najpierw muszą wyleczyć anemię i te białko z moczu, które świadczy o infekcji.
Coraz bardziej martwię się o mamę sad

Taja aż tak odległe terminy macie do ginekologa???
Aż niemożliwe, nie wiem jakie są u nas na NFZ, bo ja do ginekologa zawsze chodziłam prywatnie, moje obie córki też od samego początku do ginekologa chodzą tylko prywatnie.
Jest to jedyny specjalista, do którego nie poszłabym na NFZ, nie wiem, czemu, ale jakoś tak mam i moje córki poszły w moje ślady.

Miłego popoludnia smile

79,781

Mysti> pół roku do przodu się rejestrujesz? A jesteś w stanie trafić w termin by nie wypadła miesiączka (zakładając nieregularne już miesiączki)?

Markadia> był w tej przychodni świetny lekarz na NFZ, który słuchał pacjentki, był delikatny, miły i wg mnie kompetentny. To on mnie uczulał, że mam regularnie robić usg piersi i dawał skierowanie. Odszedł, bo podobno nie dogadał się w dyrektorem w kwestii wynagrodzenia. Przyjmuje teraz w innej miejscowości. Z kolei lekarz z tej drugiej przychodni to gbur, niedelikatny i w dodatku uważa, że torbiele ma co druga kobieta i po co to badać... szok. A gdy o coś pytam to ma prześmiewczy ton hmm  Dlatego nie chcę do niego chodzić.
Prywatnie czasem idę, ale wraz z badaniami to koszt kilkaset zł jednorazowo. Trochę dla mnie dużo.

79,782 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-07-16 17:28:40)

Marka-- całe życie chodziłam prywatnie do ginekologa, aż kilka lat temu, po wizycie u nowego lekarza (mój stary, który prowadził obie moje ciąże, przeszedł na emeryturę) okazało się,  że czeka mnie pilny zabieg. Nie wszystkie placówki go wykonują.
Obdzwoniłam cały Śląsk, Kraków,  Wrocław, Bielsko. Wszędzie terminy za najmniej 1,5 roku (prywatnie, za kilka tysięcy, na już).
Zrezygnowana zadzwoniłam do małej przychodni na obrzeżach sąsiedniego miasta (też była na tej liście, ale jakoś zaczęłam od tych większych).
Okazało się,  że tak, robią te zabiegi, a lekarz, który jest wykonuje, może mnie przyjąć następnego dnia na konsultację. yikes
Konsultacja odbyła się na korytarzu lol przeszedł ze mną do rejestracji i ustalił termin zabiegu na za tydzień yikes
To, jak się mną i innymi pacjentkami zajął,  zdecydowało, że wybrałam go na swojego stałego ginekologa.
Jakiś czas chodziłam do niego prywatnie,  ale potem przeniósł się do Bielska, ale w tej przychodni,  gdzie go poznałam, przyjmuje raz w tygodniu.
Zna mnie już dobrze, mój tryb życia i ewentualne wizyty, zabiegi, dostosowuje do moich wyjazdów lol
Za tym, że chodzę do niego na NFZ, przemawia też to, że niestety często miałam robione specjalistyczne zabiegi, a to koszt przeogromny. Ta przychodnia ma oddział "szpitalny" i wykonują zabiegi tzw. chirurgii jednego dnia.

Taja-- raz mi się zdarzyło nie trafić z miesiączką, udało mi się wtedy przełożyć wizytę.

79,783

Podobnie jak Marka do ginekologa chodziłam i chodzę tylko prywatnie.
Moje dziewczyny podobnie.
U nas na fundusz przyjmują lekarze o których nie można powiedzieć nic dobrego.
Prywatnie również chodzę do dentysty.
Dentystka ta sama od kilkudziesięciu lat.
Rodzinna lekarka też jest ta sama od bardzo, bardzo dawna.
Teraz ta lekarka zaczęła chorować, więc nie wiem jak długo popracuje.
Będę niepocieszona, jeśli odejdzie.
Bardzo dużo jej zawdzięczam.

Taja toż to prosi o pomstę do nieba tak odległy termin.
Pacjentkę pochowają, a ona nadal będzie czekać na wizytę.
A tyle szumu wokół profilaktyki.

Mysti trafił ci się wyjątkowy lekarz.
To rzadkość, aby na fundusz taki przyjmował.

Marka żeby już więcej lekarze niczego nie znależli u twojej mamy.
Jeśli mogę zapytać, ile mama ma lat ?
Niezmiennie cały czas trzymam kciuki za zdrowie twojej mamy.

Asterka czy zmieniłaś styl strzyżenia ?
Ile za taką usługę zapłaciłaś ?
Czy strzyżenie było z modelowaniem ?

Bulinka oj tak, cały dzień jest praca przy dzieciach.
Babciu pić, babciu jeść, babciu ta mnie pobiła, babciu teraz ja chcę posiedzieć przy komputerze,
babciu możemy coś słodkiego.
I tak przez cały dzień..

Baśku nie miałam okazji być u fryzjera faceta, chociaż i u nas tacy są.
Młodzi potrafią wyczarować piękną fryzurkę.
A ty ile zapłaciłaś ?

79,784

Dzień dobry

Zapraszam na kawę.

https://tse1.mm.bing.net/th/id/OIP.2oT2nlqgoBWRW-Mk0mC7UAHaHa?r=0&rs=1&pid=ImgDetMain&o=7&rm=3

Słońce świeci od rana.
Za chwilę jadę na mszę do kościoła.
Póżniej zajrzę.

79,785

Czołem Babeczki

Witaj Czytko-- o tak, do dentysty, to tylko prywatnie.

Zasmuciłam się dzisiaj z rana. Zmarła Asia Kołaczkowska, kabareciarka. Bardzo ją lubiłam, byłam kiedyś na występie kabaretu Hrabi, niesamowicie pozytywna osoba. Ech...życie...

79,786

Witajcie smile

U mnie pochmurno i ma padać, a mamy jechać na działkę pozbierać borówki i fasolkę.
Okropne to lato, ja to wogóle cały rok mam okropny, same zmartwienia, najpierw z mężem, a teraz z mamą, nawet pogoda do niczego hmm

Czytko moja mama ma 75 lat, w październiku skończy 76.
Mam nadzieje, ze juz nic więcej Jej nie wynajdą i wkrótce bedzie mogła mieć tą operację hmm
Operacją też się martwię, bo to dwa zabiegi w jednym, na otwartym sercu, no ale to ratuje Jej życie.

Mysti też lubiłam tą Asię Kołaczkowską, lubię ten typ humoru.
Szkoda, bo to przecież jeszcze młoda kobieta  była hmm

Same nieszczęścia w ostatnim czasie, ale co zrobić, czasem życie daje nam w kość:/

Pozdrawiam i życzę miłego dnia smile

79,787

Witam serdecznie

U mnie dziś chłodno, pochmurnie i teraz troszkę pada.
Na najbliższe dni prognozy przewidują opady i to wcale mi się nie podoba bo psuje mi sobotnie plany.
Trudno, z pogodą się nie podyskutuje.
Czytko zmieniłam fryzjerkę bo jakoś trudno mi trafić na taką żebym była zadowolona.
Też przy moich włosach rewelacji nie oczekuję bo są cienkie i proste i za wiele nie da się z nimi zrobić.
Ostrzyżona jestem może i dobrze, tylko mogłoby być troszkę dłużej ale za dwa tygodnie włosy trochę odrosną, ja się przyzwyczaję i będzie ok.
Za strzyżenie zapłaciłam 50zł.
Markadia masz taki trudny okres. Trzeba jakoś przetrwać nie tracąc nadziei, że będzie lepiej.
Serdeczności przesyłam.
Wiadomość o śmierci Joanny Kołaczkowskiej też mnie zaskoczyła i zasmuciła.
Wiedziałam, że choruje ale nie myślałam, że jest już tak źle.
Każdego dnia dochodzą jakieś smutne wieści...

Żeby nie było, że tylko smutki to pochwalę się pięknymi hortensjami na które mam widok z okna.
A w moim balkonowym ogródku rumienią się już pierwsze pomidorki.

Dziewczyny, miłego popołudnia życzę.

79,788

Witajcie.

Też się zmartwiłam i to bardzo z powodu Kołaczkowskiej, że jednak tym razem nie wygrała z czerniakiem. A jeszcze w grudniu byłam na jej kabarecie i uśmiałam się tak, że aż mnie bolał brzuch ze śmiechu. Strata to jest nieodżałowana sad   

Dziś miałam spotkać się z kumpleką na pogadanki o babskich sprawach, ale szczerze... wystawiła mnie. Wiem, że nie zrobiła tego celowo, bo to nie ten typ, ale i tak przykro mi wczoraj było gdy się dowiedziałam. Po prostu zapomniała o naszym spotkaniu i zamieniła się w pracy z koleżanką, która miała jakieś rodzinne problemy. Na szczęście dziś już nie czuję smutku z tego powodu. Zrobiłam sobie sama "ucztę". Kupiłam ciastko (choć nie jadam słodkiego na co dzień), zrobiłam kawę (choć nie piję na co dzień) i posiedziałam sobie z muzyką w tle i myśleniu o czymś przyjemnym. Sama zjadłam i wypiłam i czuję się lepiej. Po prostu dopieściłam siebie samą i wynagrodziłam swoje wewnętrzne dziecko, które wczoraj czuło się nieważne i zignorowane (przez demony dzieciństwa).

Pracowałam dziś w domu, nawkurzyłam się sporo, bo od pewnego czasu szefostwa córka księguje dokumenty i jest w nich tyle błędów, że szok. Miałam nadać fakturom numery z rejestrów, ale jest tak poplątane, że tylko wyłapałam błędy, wysłałam jej na WhatsApp i skończyłam na dziś. Nie lubię takiej roboty gdzie trzeba po kimś poprawiać, a jeszcze nic nie powiesz, bo to córka szefostwa tongue

Zmykam już, bo córcia przychodzi dziś na obiad. Zawsze się tak bardzo cieszę gdy nas odwiedza big_smile

Pozdrowionka dla każdej z osobna, wspieram duchowo w troskach i smutkach.

79,789

Wróciłam od mamy, rozmawiałam z lekarzem, będzie w szpitalu u nas do 28 lipca i tego 28 karetką pojedzie do Katowic-Ochojca na operację.
Operacja jak wszystko będzie dobrze powina być 29 lipca.
No a moǰ mąż 30 lipca idzie do szpitala na 2-3 dni na ablację, na ten sam oddział na którym teraz jest mama.
No i jak ja to wszystko mam udźwignąć sad
Mama czuje się słabo, bo też przez to leżenie tak się czuje, coś o tym wiem, taki brak ruchu jeszcze bardziej osłabia ciało i mięśnie, no ale nie wolno Jej chodzić hmm
Jak nie bedzie padać, pojadę z córkę na działkę pozbierać tą fasolkę, smutno na tej działce teraz, widać, że brak tam gospodyni sad

79,790

Czołem Babeczki

Ja też mam dziś kiepski nastrój.
Pada, z niewielkimi przerwami, od kilku dni... (w sumie, to od kilku tygodni roll )  i w takich dniach jeszcze bardziej tu się duszę.
To jest to, o czym mówiłam tutaj od początku- co z tego, że są piękne tereny do wędrówek, jak nie można z tego skorzystać.
Spacer w ulewnym deszczu to (dla mnie) żadna przyjemność, w dodatku często są to polne drogi, co wiadomo, jak wyglądają po deszczu.
Na rowerze też nie pojeżdżę.
Będąc w mieście, lub móc do niego dojechać, ma się jakieś alternatywy- sklepy, kino, muzeum, czy inne atrakcje.
Jeszcze trochę muszę wytrzymać.

Marka-- współczuję tych problemów. Niestety, mówi się, że nieszczęścia chodzą parami (albo i seriami roll ) , ale już wkrótce lekarze "naprawią" Twoich bliskich.

Asterko-- miałaś jakiś wyjazd zaplanowany na sobotę?

Taja-- dobrze, że chociaż ta koleżanka powiadomiła Cię ciut wcześniej.

BaChasi  dziś nie było? Bulinki też?

79,791

Kiepski nastrój chyba wszystkim się udziela przez tą pogodę.Ciekawe,czy tak będzie do końca lata.
Jeszcze niedawno dziwiłam się Taki, że już liczy czas do emerytury. Ja zawsze z zapałem wstawałam do pracy, a teraz mam już dość. Nie wyrabiam fizycznie. Biję się z myślami,czy to wszystko nie rzucić. Nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji,bo co kolwiek zdecyduję jest jakieś ale...
Markadia za Ciebie trzymam kciuki i mam nadzieję , że wszystko się u Ciebie ułoży.
Przepraszam, że się do wszystkich nie odniosę. Dobrej nocy życzę.

79,792

Witam.
Dziś ja stawiam kawencję z rana. Ciekawe gdzie nasza baristka Bachasia???
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRv_BpyroO0F9RQvtX6zGtrQGnIe8t3VsIKUA&s

Wspieram potrzebujące koleżanki w troskach i życzę dobrego nastroju każdej potrzebującej. Miłego dnia.

79,793

Czołem Babeczki

Taja-- dzięki za kawkę, uprzedziłaś mnie big_smile

To ja dodam coś "na ząb" wink

https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2024/08/shutterstock_1815003692.jpg

79,794

Witajcie smile

Jestem totalnie niewyspana, wczoraj nawet nie zjadłam kolacji, bo nie miałam siły jej zrobić sad
Tak więc kawka i smaczne pankeiki się przydadzą, dzięki smile

79,795

Dziewczyny> używacie/używałyście tzw. żelazka w spayu? Takiego płynu, którym się spryskuje ubrania i pozostawia do wyschnięcia i to ma wygładzić zagniecenia na ubraniu?

79,796

tajemnicza75 napisał/a:

Dziewczyny> używacie/używałyście tzw. żelazka w spayu? Takiego płynu, którym się spryskuje ubrania i pozostawia do wyschnięcia i to ma wygładzić zagniecenia na ubraniu?

Tak, ja używałam.
Teraz, jak byłyśmy w Maroku, Edzia wzięła takie. Byłam sceptycznie do tego nastawiona, a okazało się,  że świetnie się sprawdza.

79,797

Witam serdecznie

Dziewczyny, pierwsze słyszę o tym żelazku w sprayu. Muszę się tym zainteresować.
Ostatnio jakiś wysyp problemów ze zdrowiem jest. Nie mam na myśli tylko naszego forum ale i wśród znajomych.
Trudno to ogarnąć.
Markadia współczuję Ci bardzo. Masz naprawdę trudny czas.
Mysti na sobotę mieliśmy w planie spotkanie plenerowe ale przy silnym wietrze i opadach to raczej nie wypali bo nie ma co ryzykować przeziębienia.
I bez tego tych chorób wokół jest zbyt wiele.
Ale w niedzielę ma być piękna letnia pogoda i mam nadzieję, że uda mi się wykorzystać ten czas.

Serdeczności dla wszystkich przesyłam.

79,798

To prawda, że niedziela ma być ładna.Chyba, że coś się zmieni jeszcze. Zaplanowaliśmy grilla,bo młodszy syn przyjeżdża.Ciekawe,czy uda nam się wbić w tą pogodę.

79,799 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-07-18 19:12:05)

Mysti> pytałam, bo kupiłam sobie lenora i jakoś nie widzę, by spełniało swoją rolę. Chyba to działa jedynie na niektóre tkaniny, bo np.moich spodenek nie rozprostowało, kapy ani jednej koszuli. Wg mnie słabo się sprawdza. Nie próbowałam na rozciągliwych koszulkach, ale z tego widzę w necie na filmikach to właśnie na takie koszulki się najbardziej nadaje.
Zobacz sama, nic nie zadziałało. Zagniecenia jak były tak są, nawet nie zmalały. Ale to nie są rozciągliwe materiały...  w dodatku przeszkadza mi intensywny zapach tego sprayu wink  Ja osobiście czuję się rozczarowana.
https://i.postimg.cc/Hn1d6Zmk/20250718-190359.jpg  https://i.postimg.cc/8z93dFN1/20250718-190408.jpg

Jutro do Was na zajrzę, bo przyjechał brat z rodziną i odwiedzamy ich na działce. Będzie grill.
Dobrej nocy wszystkim i udanej soboty.

79,800

Taja-- no, faktycznie. Słabo się postarał sad
Ja nie wiedziałam, że Lenor też się w to bawi.
Edzia kupiła w ciemno na allegro. Wybrała tańszy, bo też obawiała się, czy to nie wyrzucone pieniądze.
Okazał się bardzo ok.
Ja "prasowałam" głównie bawełniane rzeczy, Edzia miała lniane i też fajnie je wygładził.

O, znalazłam fotkę tego, który miałyśmy:

https://scontent-ham3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/517943782_601405069676642_1734075420156101868_n.jpg?stp=dst-jpg_s1080x2048_tt6&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=iAwRUxny3eUQ7kNvwHKRddG&_nc_oc=AdknSCLPIuAD3nSL4rWSO_rYGPx320z46eI70MXQGcj3yQP0tg_wym0aeHO_D3y2y3ifWEZ68KcBnufwWcPVjm4R&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ham3-1.xx&oh=03_Q7cD2wF-FntJY0PLE7Q6BAtKHJfh52xbPc7a0H84dTOaJB7kQQ&oe=68A20912

79,801

Mysti> te spodenki to 65% bawełna, teoretycznie powinny więc wygładzić, chociaż trochę. Może kupię przy okazji innych zakupów, bo specjalnie się nie opłaca na allegro.

79,802 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-07-19 07:31:24)

Czołem Babeczki

Co z tą BaChasią... nie uprzedzała, że może jej nie być. Może coś z laptopem znów nie tak... roll

Edit--- właśnie dostałam od niej wiadomość, że ma problemy z wejściem na netki. Nie może obejść tego "niezabezpieczonego połączenia". Pozdrawia Was i będzie dalej walczyć z tą zaporą wink

W zastępstwie ja dzisiaj zapraszam na poranną kawę smile

https://a.allegroimg.com/s1024/0c6e3b/9526d3a94a509ef1121199873f85

79,803

Witam i dosiadam do kawki.
Co do tego ustrojstwa do prasowania,to obiło mi się o uszy,ale jestem tradycjonalistką i wożę ze sobą żelazko. Kupiłam przed laty takie malutkie lekkie żelazko i na wyjazdy starczy.

79,804

bulinka_1969 napisał/a:

Witam i dosiadam do kawki.
Co do tego ustrojstwa do prasowania,to obiło mi się o uszy,ale jestem tradycjonalistką i wożę ze sobą żelazko. Kupiłam przed laty takie malutkie lekkie żelazko i na wyjazdy starczy.

Ja też mam takie małe turystyczne żelazko, Edzia ma parownicę. Brałyśmy nieraz na zmianę, ale do samolotu waga się liczy wink  a te tradycyjne sprzęty (nawet mini) więcej ważą niż taka buteleczka.
W domu tradycyjnie prasuję, żeby nie było, tylko na wyjazdach korzystałam z tych "zamienników".

79,805

Misti no tak,jak do samolotu,to pewnie też bym pomyślała inaczej. Na razie nie wybieram się za granicę, więc inny tok myślenia.

79,806

HEY DZIEWUSZKI lol

od wtorku nie mogłam wejść wrrr

Czytka ten młody fryzjer - pracuję tu od niedawna - zapłaciłam 60 zeta
Właścicielem fryzjerni jest też facet - co to było dostać się do Jaśka smile
Wszystkie moje koleżanki tam się zapisywały
Jak w tamtych młodych czasach chodziłam do niego - to zawsze mówiłam tylko nie na "40 stkę "
A TERAZ trzeba mówić  na "40stkę" hi 
Właściciel przez lata  dorobił się 3 fryzjerni + gabinety kosmetyczne + trycholog ...
Jak to mówią włosy odrosną - i wrócę do swojej fryzjerki

Co za cudactwa wymyślają z tym dezodorantem do prasowania ??? smile

Poczytałam WAS  a teraz tylko zostawię pozdrowionka - i do następnego razu smile

79,807

Witam sobotnio smile

Wpadłam na chwilkę, bo zaraz przyjeżdża moja starsza córka, chce odwiedzić babcie w szpitalu, a ja zostanę z dziećmi w domu.

Z moją mamą nie jest dobrze, znaleźli co innego u Niej i ta operacja w Katowicach jest już nieaktualna.
Będzie mnie teraz mniej na forum, bo jestem mocno zajęta.
Ale od czasu do czasu będę wpadać smile

79,808

Markadia,ale to jak? Całkiem odwołali tą operację,czy muszą znów mamę podleczyć?

Bachasiu,ale bym się wkurzyła jakbym wogóle nie mogła tu wejść. Tyle lat...tyle znajomych,a tu nagle trach.

Pozdrawiam i lecę do sprzątania.

79,809

Bulinko całkiem odwołali sad

79,810

O kurde, Marka. Domyślam się,  że nie chcesz wszystkiego publicznie tu pisać. Przytulam.

BaChaś -- fajnie, że udało Ci się wejść.

Bulinko-- można się nieźle wkurzyć i zniechęcić,  jak dłuższy czas nie można wejść,  czy wysłać posta. Coś o tym wiem roll

79,811

HEY - a jak ja się cieszę ,że w końcu ominęłam to zabezpieczenie i WAS czytam

Tak jak teraz - wklepałam tyko "40" i bez problemu się otworzyło
Na telefonie nie wchodzę - dla bezpieczeństwa
Będę musiała spróbować przed moi wyjazdem za tydzień

MOI - właśnie teraz wracają - pogodę mieli w kratkę - czasami wręcz zimno od wiatru
To ostatnie ICH wakacje nad polskim morzem ! smile  ( tak mówił syn w tamtym roku smile )
Matyldzia nabiła kasę w Rewalu - wszelkie dmuchańce - place zabaw czy kolejne maskotki pokupowane   echhh bez komentarza
Synowa godzi się na wszystko
W połowie września lecą jeszcze na malutką wyspę w Grecji nawet nazwy nie pamiętam
Przed Matyśką byli na 5 greckich  wyspach

Markadia współczuje problemów zdrowotnych z MAMi  życzę powrotu do zdrowia

Bulinka no wkurzające jest to wejście na forum

Misty kiedy wracasz na urlop ??? smile

Taja - Czytka - Asterka - Kamoa  buziaczki smile jak którąś ominęłam to sorrki

79,812

Ba-Cha napisał/a:

Matyldzia nabiła kasę w Rewalu - wszelkie dmuchańce - place zabaw czy kolejne maskotki pokupowane   echhh bez komentarza
Synowa godzi się na wszystko

No, niestety, tak jest na wakacjach sad
Wszędzie mnóstwo "atrakcji", pierdół, w dodatku drogich niemożebnie yikes

Za dwa tygodnie (z haczykiem) wracam do domu, no i 1 września znów do pracy. Ale tak muszę (i chcę big_smile  ).

Dzisiaj przeżyłam szok w sklepie, gdy zobaczyłam ceny kawy.
Jakoś ostatnio nie zwracałam na to uwagi, bo nie potrzebowałam. Do domu ostatnio zrobiłam sobie zapas, a tutaj podopieczna kupowała, więc mnie to nie obchodziło.
Średnio droższe o 50-60%!

79,813

Z tą kawą to wogóle było dziwnie.Najpierw poszła w górę,potem się obniżyła i znowu w górę. Ceny rzeczywiście straszne. Moja kawa rozpuszczalna kosztuje 49 zł. Kosztowała 29. Nie chce mi się liczyć,ale to jest więcej jak 60 %.
Co do wyjazdu nad polskie morze,to rzeczywiście w tym roku kiepska pogoda. Dotąd nie było aż tak źle.

79,814

HEY - znowu ja

Byłam na zakupach w Lidlu i Rossmanie
OJJJ tak kawa poszła  bardzo do góry - czekam cierpliwie by kupić 2 kg ziarnistej jak będzie na promocji

W Rossmanie upolowałam malutki płyn miceralny + to co w promocji a potrzebne i bach ino płacić jak za woły wrr

Gorąco w słońcu ,że hey smile

Misty u nas w miejscowościach turystycznych to mają mega utargi na dzieciakach na tych  atrakcjach jak i zabawkach
Matylda pewnie od tamtej babci dostała sporą sumę na te pierdoły i tak obie szaleją smile

79,815

Dzieci pojechały, a ja piekę dla mamy na jutro, ciasto z borówkami z Jej działki, bo mówiła mi, ze chętnie by zjadła.

Mysti szczegółów pisać nie będę, ale napisze, że poprostu to co myśleli na początku, że jest, w dokładniejszych badaniach okazało sie jednak czymś innym sad
A czym dokładnie, to 30 lipca mama ma konsultacje onkologiczną.
Ale póki co musi być w tym szpitalu, bo ma słabe wyniki, a tam ma zapewnione odpowiednie leczenie.

Nie rozpisuję się, bo też nie mam za bardzo o czym, u nas teraz temat jest jeden, wiadomo jaki sad

Miłego wieczoru Wam życzę smile

79,816

Bachasiu ja robię zakupy w Biedronce.Często oprócz promocji są vauhery,czyli musisz zrobić zakupy za określoną sumę pieniędzy, żeby był upust np.30 zł. Ostatnio miałam zrobić za 175 zł. Myślę, że nie mam aż takich zakupów,ale no poszłam,bo był weekend. Dokupiłam tam jeszcze kapsułki do prania i parę drobiazgów i ponad 200 było. Koszmar normalnie.

Markadia nie dziwię się, że żyjecie tylko tą chorobą mamy, bo przecież to spadło na Was nagle i pproblemach z mężem.
Jakiś trudny ten rok. Ja mam 30-ego przesłuchanie w Sądzie Pracy.

79,817

Dzień dobry

Baśku fajnie, że jesteś.
U mnie co kilka dni pisze, że nie mogę wejść do kafejki.
Wchodzę ponownie przez zaawansowane i wszystko się otwiera.
Napis na czerwono nadal widnieje w lewym rogu,,niezabezpieczona,,
Fajnie napisałaś o tym fryzjerze.
Teraz, po latach szef stał się dużym przedsiębiorcą.
Wczoraj też byłam podciąć włosy.
Za mycie, cięcie i wysuszenie bez modelowania zapłaciłam 65 zł.

Mysti te dwa tygodnie szybciutko miną.
Potem zmienisz miejsce na inne.
Będziesz miała możliwość gdzieś pojechać w wolny dzień.
Ale wcześniej nacieszysz się domem.
Ogarniesz wszelkie sprawy, bo pewnie takich się uzbierało.

Marka nie wiem już co powiedzieć.
W szpitalu dowiadujesz się codziennie coś nowego.
Oby tylko to było nic złośliwego.
Aby mamie poprawiły się wyniki.
Ogólnie żeby było lepiej.
Ale zaglądaj do nas i składaj raporty o stanie zdrowia mamy.
Spadło na ciebie stanowczo za dużo.

Bulinko wszystko co do prania jest bardzo drogie.
Kapsułki,płyny do prania, płyny do płukania mają kosmiczne ceny.
Wczoraj za mamy leki  na dwa miesiące wydałam 750 złotych.
I jeszcze dwa leki do odbioru, bo nie mieli na stanie.
Więc stówka jeszcze pójdzie.
A przecież leki dla seniorów miały być bezpłatne.

Byłam dzisiaj u cioci.
Zawiozłam obiad, bo bar w którym kupowała obiady na dwa tygodnie zamknięty.
Wróciłam do domu, a tutaj znów czeka praca.
Mycie, sprzątanie pranie.
Córka wykąpała mamę, a ja zrobiłam jej opatrunek na tą ranę na nodze.
Pralka pracuje na pełnych obrotach i zmywarka też.
Co zostanie do zrobienia, przekładam na jutro.

79,818

Czytka Ty chyba nie narzekasz na brak obowiązków. Kobieta zapracowana, tak jak Mamuśka, która ostatnio się nie odzywa.
Ja miałam dziś trochę luzu. Trochę ogarnęłam z Młodą chałupkę,obiadek szybki,bo z frajera i kawka Milka z córkami na dworze.Jutro grill jak nas nie zaleje.

79,819

Dzień dobry

Kawa podana - zapraszam

https://th.bing.com/th/id/R.1608ad3cd9e152c70af2da6372d5ba26?rik=RIFXLRyLwEpqfQ&pid=ImgRaw&r=0&sres=1&sresct=1

79,820

Bulinka oj nie narzekam na brak obowiązków.
Wciąż coś do załatwienia, zrobienia.
No i te cotygodniowe wyjazdy do cioci zajmują mi czas.
Jestem sama i nikt mi w tym nie pomoże.
Owszem, jak gdzieś jadę to mąż zostaje z mamą.
Ale wszystko inne na mojej głowie.

Posty [ 79,756 do 79,820 z 80,748 ]

Strony Poprzednia 1 1,226 1,227 1,228 1,229 1,230 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024