Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,223 1,224 1,225 1,226 1,227 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,561 do 79,625 z 80,752 ]

79,561

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Ja do aquaparku mam 100 km. No jest 50 km ode mnie ten słynny Uniejów,ale ja osobiście lubię Poznań. Nie wiem co ludzie widzą w tym Uniejowie.

Zobacz podobne tematy :

79,562

Mysti to ja z telefonu cały czas piszę i wchodzę całkiem normalnie.
Wczoraj wieczorem coś mnie tknęło i sprawdziłam i od tamtej pory wchodzę bez problemu smile
Z laptopa nie sprawdzałam, ale sprawdzę.

Bulinko no to my jedziemy do aquaparku w Żorach ok 17-18 minut, w Jastrzębiu planują budowę takiego aquaparku i ma to być na moim osiedlu, więc chodziłabym na piechotę smile
Ale te plany są już od kilku lat i nic jeszcze nie ruszyło hmm

79,563

Planów to jest dużo,bo i w Koninie miał być,ale mogliby tego być więcej,bo w weekendy to wszędzie taki ścisk.

79,564

Bulinko myśmy były wczoraj i było malutko ludzi, bo było zakończenie szkoły i widocznie ludzie mieli inne plany.
Dzieci było tylko dwójka i takie w wieku przedszkolnym bardziej.
Było wręcz pustawo, aż dziwnie, bo w niektórych miejscach byłyśmy całkiem same.
Ale jakoś dużego ścisku też nigdy tam nie ma, bo to taki miejski aquapark, nie jakiś bardzo duży.
Ale wszystko co trzeba tam jest, są sauny, jacuzzi 5 basenów, jest komora lodowa, jest też barek, gdzie można coś zjeść smile
Ciekawe czy doczekam kiedyś budowy u nas w mieście lol

79,565

Właśnie weszłam wreszcie normalnie.
Markadia,a to taki aquapark,a ja cały czas myślałam o termach. Taki aquapark mamy w Kaliszu,czyli 40 km od domu. U nas była mowa o termach,ale coś ucichło. Oj chciałabym , żeby były blisko termy. W Koninie jest basen kryty.Jest tam basen sportowy i taki dla relaksu. Nie wiem co tam jest więcej,bo nie byłam. Patrzyłam tylko w internecie i chyba zejścia do basenu,to tylko drabinki , więc dlatego nie byłam. W Kaliszu jest fajnie,ale wolę termy z wiadomych względów.

79,566

Witam

Normalnie wchodzę na forum, ale jest na czerwono ,,niezabezpieczona,, strona.
Wczoraj u nas padało, dzisiaj duży wiatr.
Byłam już u cioci, wróciłam do domu, wstawiłam pranie i zmywarkę.
Wiecie, że młode bociany są już bardzo duże.
Jest ich dwa i rodzice troskliwie się nimi opiekują.
Niby dzisiaj nie pracowałam fizycznie, ale po przejechaniu w obie strony tych 80 km
czuję się jakbym pracowała fizycznie cały dzień.
A przecież uwielbiam jeżdzić samochodem.
Chyba starość mnie już dotyka.

79,567 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-06-28 15:43:48)

Hejka.

Markadia> Ja niestety nadal wchodzę przez niezabezpieczony link, bo inaczej nie działa. Nie wiem na czym to polega. Może się stopniowo naprawia heh.

Bulinko> ja też nie przepadam za termami i aquaparkami. Raz w roku skuszę się będąc w Zakopanem, ale i tak z mało atrakcji korzystam. Mam kilka swoich ulubionych i tyle wink

Mysti> postawiłam nam dziś tak aromatyczną kawę, ze czułam jej zapach przez monitor tongue

Ja wczoraj zaryzykowałam i upiekłam słodkie bułeczki we frajerze. Niestety wyszły zakalce hmm   Można ponoć piec też babeczki, ale teraz się zraziłam i póki co nie będę próbować tongue
Jest sezon na truskawki więc dziś i jutro będę miała truskawkowe desery.

Pozdrowionka wszystkim.

79,568

Niby wchodzę normalnie,ale jak chcę coś wysłać,to znowu mi się to włącza, także chyba jeszcze nie jest ok.
Czytka ja jak przejechałam te 400 km,to też byłam bardzo zmęczona niestety.

79,569

No a ja od wczoraj cały czas czas już tu wchodzę normalnie i nic mi na czerwono się nie wyświetla smile

Bulinko ja o aquaparku cały czas pisałam, nie o termach.
Na termach byłam raz w życiu, dwa lata temu na Słowacji.
Ale w aquaparku w Żorach ta woda też nie jest jakaś bardzo zimna, ma ok.32 stopni, jest więc cieplejsza, niż taka na zwykłym basenie na dworze.
Dla mnie wystarczająco ciepła smile

Taja też nie mam pojęcia, dlaczego tak jest, że ja wchodzę normalnie, a niektóre osoby nadal mają problem.
Chyba jakimś wybrańcem jestem i jako pierwszą mnie odblokowali lol
Sezon truskawkowy powiadasz?
U nas truskawki coraz droższe, dzisiaj były po 22 zł pod Biedronką, czereśnie po 19.
Toż to szok, żeby polskie sezonowe owoce były droższe niż egzotyczne pomarańcze, czy banany hmm
Ale kupiłam dzisiaj ogórki gruntowe i zrobiłam duży słój małosolnych smile

Czytko ja też jakoś dzisiaj czuję się zmęczona, właśnie leżę kopytkami do góry w sypialni i przeglądam neta w telefonie big_smile
Ale może ta zmienna pogoda na nas tak wpływa hmm

79,570

Witam

Ciągle jeszcze wchodzę na forum z utrudnieniami, mam nadzieję, że mój wpis uda mi się zamieścić.
U mnie kolejny mocno wietrzny dzień i temperatura raczej umiarkowana.
Poza tym spokojnie, nic ciekawego się nie dzieje.

79,571

Dziewczyny i znów mam to samo. Coś mi się wydaje, że właścicielowi już nie zależy.

79,572

Bulinko a ja mam normalnie, bez problemu wchodzę, więc dziwi mnie to, że tylko ja jedna nie mam tego kłopotu z wejściem tutaj smile
U mnie forum działa bez zarzutu, nic mi się nie wyświetla, że niebezpieczna, wchodzę jak zawsze wchodziłam wysyłają mi się posty też bez żadnego problemu.
Dziwne, że Wy nadal macie awarię  hmm

79,573

Dzień dobry

Zapraszam na kawę.

https://i.pinimg.com/736x/3c/2f/eb/3c2feb0c2097481cc726db184b29b599.jpg

Nie ma słońca, ale jest duży wiatr.
Czas, aby wypić poranną kawę.

79,574

Witaj Czytko! Dosiadam się do kawusi!

79,575

Witam serdecznie

Czytka dziękuję za poranną kawę. U mnie będzie za chwilę, na razie kończę śniadanko.
Forum nadal działa z przeszkodami. Przykre to bo fajnie nam się pisało.

Pozdrawiam, dobrego dnia życzę.

79,576 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-29 09:37:59)

Witajcie niedzielnie smile

Mi forum działa normalnie już od piątku i wygląda na to, że tylko mi, niewiedziec czemu hmm
Z jednej strony się cieszę, że mogę normalne wejść i normalnie pisać, ale z drugiej przykro, że tylko ja tak mam hmm
Pogoda u mnie piękna, słoneczko i ciepło, niestety córka pracuje od 10-18 więc nigdzie nie pojadę.
Żebym miała basen bliżej to może i przeszlabym się sama, ale jechać autobusem, z tobołami, gdzie do samego przystanku mam dość daleko, a potem na miejscu z przystanku na basen też jest daleko, w dodatku wracać trzeba spory kawalek pod górę, więc samej ciężko by mi było hmm
Mieliśmy też w planach grilla w Ustroniu, no ale kompletnie nie ma kiedy tam jechać.
Całe lato w domu siedzieć, od lat tak nie miałam hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

79,577 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-29 10:47:50)

Markadia,a w wyjazdach samotnych na basen nie pomógłby plecak?

Asterko rzeczywiście szkoda, że są takie przeszkody. Tyle dziewczyn nie pisze, że żal wielki mam do "góry",że nic z tym nie robią.

U mnie zachmurzone i wiatr.

79,578 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-06-29 10:52:50)

Sulkces!!! Udało mi się wejść bez problemu.
Czyżby już było wszystko ok?

Jednak problem nadal jest. Z wysłaniem postu już jest kłopot.

79,579 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-29 14:10:55)

Asterko no a ja właśnie nie mam żadnego problemu ani z wejściem ani z wysyłaniem postów.
U mnie od piątkowego wieczoru wszystko działa bez zarzutu, po staremu i cały czas rozkminiam, dlaczego tylko u mnie tak jest roll

Bulinko leżaka ani krzesełka nie wsadzę do plecaka hmm
A niestety na trawie, czy piasku nie usiądę, bo po pierwsze od dawna już nie daję rady tak siadać, bo potem bym nie wstała, a po drugie przy endoprotezie bioder, nawet nie wolno tak siadać, bo grozi to zwichnięciem stawu, muszę siedzieć na czymś wyższym.

79,580

U mnie Asterko też jest lepiej,ale nie za każdym razem.

Markadia jak jedziecie z córką,to Ona wszystko niesie? Ech...pewnie jedziecie samochodem. Nie myślałaś o zrobieniu prawka? A tak szczerze,to samej też by mi się nie chciało.

79,581

Bulinko z córką jeżdzimy autem, wsiadam pod klatką, wysiadam na parkingu przy basenie, tyle poniosę krzesełko, a córka torbę, albo odwrotnie lol
Co do prawka, nigdy nie chciałam robić, a teraz to już kompletnie nie, ja się nie nadaję, pod wieloma względami roll

79,582

Heloł.

Ostatnio przerzuciłam się na słuchowiska. Zakładam słuchawki i mogę robić inne rzeczy jednocześnie słuchając ciekawych historii.
Niestety nadal wchodzę poprzez niezabezpieczoną stronę, co mnie nie cieszy, bo mam z tyłu głowy niebezpieczeństwo hmm  Do tego nie widzę dziś emotek i Waszych obrazków pod nickiem.

Właśnie wróciliśmy z mężem ze spaceru, ale skróciliśmy go sobie i to bardzo, bo straszliwie wieje. Nie wiem czy na morzu nie ma sztormu. Normalnie chciało nam głowę urwać, nawet mój mąż  (zwykle niewrażliwy na wiatr) miał dość tego spaceru. Podobno od jutra upały wink

U nas truskawki wahają się w cenie 18-19 zł/kg. Przecenione były tylko w czasie ulewnych deszczów jakie były u nas przez 2-3 dni, bo truskawki były przemoczone. Ale do tej pory nie trafiłam na słodkie hmm  Niby kaszubskie truskawki najlepsze, ale nie wiem czy te co kupuje to nie są kaszubskie czy coś nie wyszło w uprawie, bo są kwaskowate.

Miłego popołudnia każdej z osobna.

79,583

Ja wchodzę normalnie,a jak chcę do Was wysłać,to przez zagrożenia.

Taja to chyba w całej Polsce wieje. U nas popaduje tak przelotnie po trochu,a i tak za mało na warzywa.
Moich truskawek nie było za dużo,bo to pierwszy rok. W sumie bardzo dobre. Te co posadziłam w beczce, muszę wykopać jak się całkiem skończą,bo ziemia ulgnęła i truskawki są za nisko i całkiem nie mają słońca.Wogóle warzyw ,to nie miałam nigdy tak pięknych. Pomidory mam pierwszy raz i na razie mam duże zielone owoce. Wykiełkowały mi nawet arbuzy. Ciekawe,czy coś z nich będzie. Domowe kwiaty też się trzymają.

Markadia ja byłam potrącona przez samochód. Myślałam, że w życiu nie zrobię prawka, bo tak się bałam. Mąż uczył mnie jeździć na polnych drogach.Jak już opanowałam samochód,to poszłam na kurs.

Chciałam iść na dwór poczytać i kawę wypić,ale to niemożliwe przez tą pogodę.

79,584 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-29 18:25:52)

Bulinko ja nigdy nie chciałam iść na kurs prawa jazdy, jakoś nigdy mnie to nie pociągało, nie mam orientacji w terenie, nie mam też podzielności uwagi takiej jaką trzeba mieć w aucie.
Ale nie wszyscy się nadają na kierowcę, moje obie córki zrobiły prawko i starsza zdała egzamin dopiero za 4 razem, ale do tej pory nie lubi jeździć autem, jedzie jak musi, jak nie musi to nie jeździ.
Boi się też jeździć w nocy i po nieznanych miastach.
Młodsza zrobiła kurs w wieku 18 lat, zdała za drugim razem i za kółkiem czuje się jak ryba w wodzie, nie boi się ani dużych obcych miast, jezdziła już też po górach, których na początku też się bała, ale teraz juz też jeździ swobodnie smile.

Taja U nas też bardzo mocno wieje, na balkonie łeb chce urwać, więc nie posiedziałam dzisiaj hmm
Truskawki kupiłam tylko 3 razy, teraz nie dam 22 zł za kilo niedobrych i kwaśnych owoców.
Trochę truskawek było u mojej mamy na działce i te były całkiem dobre smile

Ale za to ogórki małosolne, które zrobiłam, dzisiaj już próbowaliśmy, wyszły super, do jutra je potrzymam na stole, potem dam słoik do lodówki, żeby nie skwaśniały, bo my lubimy typowo małosolne smile

79,585

Dziewczyny, czy Wy się wylogowujecie jak wychodzicie z forum i logujecie się na nowo, jak chcecie wejść?
Bo ja tak zrobiłam wylogowałam się całkowicie z forum i potem zalogowałam na nowo i może dlatego już nie mam tych problemów?
No bo tak cały czas  rozkminiam, dlaczego akurat tylko ja mam już całkiem dobre forum, a Wy jeszcze nie i mnie olśniło, że ja się wylogowałam w piątek i właśnie od piątku mi się wszystko naprawiło.
Taki reset big_smile

79,586

Markadia tylko ja się nie wyloguję, bo chyba nigdy tego nie robiłam.Nie pamiętam hasła. Kiedyś jak był ten sam problem, to też się nie wylogowywałam.

79,587

Czołem Babeczki

Wylogowuję się za każdym razem, gdy stąd wychodzę.

Truskawkami obżeram się codziennie, co dzień kupuję po 50-60 dkg. Są nawet słodkie, choć gdy były te deszczowe dni, to były takie "nasiąknięte" tą wodą.
Kosztują u mnie 10 euro za kilogram.
Czereśnie też są pyszne, ale nie pamiętam ceny roll

Wieje u mnie też bardzo i straszą upałami do 38 stopni, w najbliższych dniach.

Nie rozpisuję się, bo nie wiem, jaki będzie efekt.

79,588

Bulinko ja mam wszystkie hasła zapisane w moim kajecie, bo też bym nie pamiętała lol
Ale to niedobrze, że nie pamiętasz i nigdzie sobie nie zapisałaś, bo gdyby się zdarzyło, że system Cię nagle wyloguje, co wtedy zrobisz?

79,589

Markadia kiedyś miałam wszędzie jedno hasło z dodatkami cyfrowymi 1 lub dwa i literą wielką lub małą.Myslę, że tak jest,ale...  Za bardzo Was lubię. Jednak jak widzisz Misti się wylogowuje.

79,590 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-29 22:29:55)

Bulinko ja tak tylko pomyślałam, co mogło wpłynąć na to; że właściwie tylko ja nie mam żadnych problemów z wejściem i wysyłaniem postów.
No, ale skoro to nie to, to już nie wiem czemu u Was nadal są problemy hmm
Ale cieszę sie, że mimo wszystko wchodzicie tu i piszcie smile

Mysti ja nie kupuję czegoś co mi nie smakuje, a jedynymi truskawkami, które naprawdę mi zasmakoway, w tym roku, były te z działki smile
Jeszcze gdyby były tańsze, może bym wzięła i zjadła z cukrem, ale za tą cenę wolę kupić inne owoce.

Dobranoc Dziewczyny smile

79,591

Czołem Babeczki

Markadia napisał/a:

No bo tak cały czas  rozkminiam, dlaczego akurat tylko ja mam już całkiem dobre forum, a Wy jeszcze nie

Podobnie, jak ja z tym zbanowaniem. Z tego, co czytam, to tylko mnie to dopada, w dodatku z taką częstotliwością roll

https://demotywatory.pl/uploads/201603/1457277010_rhqvp6_fb_plus.jpg

79,592

Dzień dobry

Witaj Misty
Strasznie drogie u ciebie truskawki.
W sobotę kupowałam cioci po 20 zł.
To już końcówki truskawek.
Może będą jeszcze w sprzedaży póżniejsze odmiany.

Wczoraj wylogowałam się i potem na nowo zalogowałam.
Wyskakuje nadal na czerwono, że strona niezabezpieczona.

Może dzisiaj kolejne okno umyję.

Pozdrawiam was serdecznie i życzę udanego poniedziałku.

79,593 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-30 08:55:32)

Witam w nowym tygodniu smile

U mnie słoneczko i ciepło, przed nami przepiękny słoneczny i wręcz gorący tydzień, ma być nawet powyżej 30 stopni.
Wymarzona pogoda na urlop.
Starsza córka też ubolewa nad tym, że taka piękna pogoda a Ona z dziećmi muszą siedzieć w domu przez tą ospę Lili.
Pewnie Lili niebawem minie, ale Jagoda z Igorem mogą zachorować i nadal będą musieli siedzieć w domu.
Ja ospy nie mam i też siedzę, taki już mój los  hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

79,594

Cześć.

Markadia> ja zawsze loguję się na nowo. Dziś weszłam niby normalnie, ale widnieje na czerwono jako niezabezpieczona. Też mam gdzieś zapisane hasła, ale ponoć to niedobrze. Trudno jednak byłoby pamiętać wszystkie hasła jeśli się ma inne na każdej stronie.

Bulinko> kliknij w  "nie pamiętam hasła", i ustaw nowe. Tylko może poczekaj aż się forum naprawi tongue

Mysti> to ja optymistką jestem, bo kawy nie pije, a budzę się rano z pozytywnym nastawieniem wink

Miłego dnia wszystkim bez wyjątku i udanego tygodnia.

79,595

Taja a gdzie Ci widnieje na czerwono, że strona niezabezpieczona, bo u mnie nigdzie tego nie widzę?
Ty wstajesz rano z pozytywnym nastawieniem, a ja wręcz przeciwnie, zawsze budzę się wkurzona, że noc się skończyła i trzeba wstawać hmm
Zawsze sobie myślę, czemu noc nie jest dłuższa, bo przede mną pewnie kolejny beznadziejny dzień.
Ale potem jak już wstanę, wypije kawę i się rozruszam, to uczucie mija smile
Nie wiem czemu tak mam.

79,596

https://i.postimg.cc/pdF5hVb2/Bez-tytu-u.jpg  W laptopie wygląda to tak jak na zdjęciu. Nie wiem jak w telefonie, bo nie mogę wejść w telefonie. Mam jakąś blokadę chyba, wyrzuca mnie.

79,597

Taja rzeczywiscie, weszłam teraz na laptopa i mam to samo, trzeba wchodzić przez zaawansowane i u góry to samo mi sie na pasku wyświetla, że niezabezpieczona hmm
Natomiast z telefonu wchodzę bez żadnego problemu i nie ma tego napisu, o niezabezpieczonej.
No nic i tak piszę najcześciej z telefonu, a tam problemu nie mam, więc tyle dobrze smile

79,598

Witam i pozdrawiam jeszcze z pracy.
Wciąż problem jest u mnie.

79,599

Markadia napisał/a:

Natomiast z telefonu wchodzę bez żadnego problemu i nie ma tego napisu, o niezabezpieczonej.

Może nie zwróciłaś uwagi, bo nie rzuca się to tak bardzo. Nie ma napisu "niezabezpieczona", jedynie https jest na czerwono i przekreślone:

https://scontent-ham3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/495076959_711083338575933_6807675334042587067_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=iPV9E3RooMkQ7kNvwEby2Mb&_nc_oc=AdnnbU_eEE4kqwdKixZ2UW8yiEEGedB9zbdbrs_h2Q3zdISHVZumfSdoy6Sri4NiQ7OFbYUBsB1Rx1_32TGOAYxN&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ham3-1.xx&oh=03_Q7cD2gGE7Q_6o-kWOZlEZFXm2lLjVyD74sJzf9DSFXnZLYaHFQ&oe=6889F1B9

Ja właśnie wróciłam ze spaceru po "moich" polach, dziś 13 km w nogach cool
Bulinko-- kiedyś pytałaś- z nogami problemu nie mam, jedynie z kręgosłupem, ale chodzić mogę i chcę, żeby się rozruszać smile

79,600

Mystu no u mnie na laptopie jest ten napis, że niezabezpieczona, na telefonie go nie mam.

Wiecie co, to już za długo trochę trwa hmm  zastanawiam się, gdzie by tu napisać, ale to forum już chyba nie ma administatora, jest porzucone i być może niedługo nadejdzie jego denfinitywny koniec sad
Bo takie awarie już tutaj się zdarzały, ale na dwa trzy dni, a nie tyle czasu hmm
Szukam jakiegoś kontaktu gdziekolwiek, ale już nie wiem gdzie i do kogo pisać hmm

79,601

Chyba administrator olał te forum i tyle.Szkoda,bo w końcu potrafimy znajomości.

79,602

Bulinko mi póki co na telefonie forum działa zupełnie normalnie, a ja i tak przeważnie z telefonu piszę, więc dopóki działa, będę tu się pojawiała i pisała, jak zwykle.
Szkoda tylko, że niektóre dziewczyny w ogóle przestały pisać, widać trudności są dla nich dużą przeszkodą hmm
Mi na forum zależy i dopóki mogę, będę tu pisać i liczę na to samo z Waszej strony.
Garstka nas, bo garstka, ale jeszcze jesteśmy big_smile

79,603 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-30 20:13:08)

Mnie nie za każdym razem pojawia się przeszkodą Teraz weszłam normalnie,ale jak wysyłam post jest problem.
Też mam zamiar tu zostać.

79,604 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-06-30 23:14:56)

Witam

Marka nie ma przeszkód, bo wystarczy je obejść, myślę że reszta dziewczyn, też potrafi wejść, tylko nie ma czasu, weny albo urlopuje, jak ja smile telefony czy laptopy zostają w domu i degustujemy się latem smile
Byłam na wypadzie z dziewczynami nad morzem, wszystko ładnie i pięknie, w ostatnim dniu skręciłam kolano, bo gdyby koza nie skakała, to by... yikes , jak wróciłam to myślałam że zabiję mojego syna, zapomniał podlewać, nie musiał ogrodu ale donice z kwiatami ! masakra, dziś już biedulki doszły do siebie, zobaczymy po czasie ile listków spadnie i ile zawiąże się kwiatostanów.
Dziewczyny życzę Wam miłych snów smile

79,605

Dzień dobry

Na początek dnia kawa.

https://kartkolandia.pl/kartki/64/8/d/kartki-codzienne-dni-tygodnia-pyszna-kawa-we-wtorek-8129.jpg

Dzisiaj będzie gorąco.
Od samego rana grzeje.
Na 9 mam wizytę u dentysty.
Potem jakieś zakupy i powrót do domu.
Ja nie mam problemu z wejściem i wysyłaniem posta.
Wyświetla się tylko ten czerwony napis ,,niezabezpieczona,,

Miłego dnia

79,606

Witam serdecznie

U mnie nadal są przeszkody w wejściu na forum.
Tak się nam skomplikowały nasze kontakty.
Kamoa szkoda tych kwiatków ale ważne, że dało się uratować.
Byłam wczoraj w naszej bibliotece na seansie klubu filmowego. Ciekawy film, opowiadający historię przejścia od kina niemego na kino z dźwiękiem.
U nas jeszcze wczoraj też był silny wiatr, jak wróciłam do domu to kwiatki na balkonie były przewrócone ale na szczęście nic się nie połamało.
Budowa drogi obok mojego bloku zbliża się do szczęśliwego zakończenia. Jeszcze warczą i kurzą ale to już końcówka.

Dobrego dnia życzę.

79,607 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-01 10:00:58)

Witajcie smile

Zapowiada się gorący dzień, na dzisiaj planów nie mam, jedynie obiad zrobić, moje ulubione danie, fasolka z parówkami w sosie pomidorowym i dużą ilością koperku.
Uwielbiam takie letnie dania.
Wczoraj popołudniu siedziałam trochę na balkonie, a wieczorem, zobaczyłam w lustrze, że mam cały przypieczony słońcem dekold i ramiona, , fajnie, bo już nie będę taka blada.
Musze częściej wychodzić na balkon posiedzieć smile

Czytko dziękuję za kawkę i cieszę się, że Ty też nie masz problemów z wejściem na forum smile

Kamoa my znamy to obejście, ale te nowe dziewczyny, mogą tego nie wiedzieć.
Nie wierzę, że Caffi przez cały tydzień, nie weszłaby przynajmniej na ten swój wątek, który sama stworzyła.
A BaChasia nigdy nie wchodzila na forum, kiedy pojawiały się jakiekolwiek problemy.
Zawsze mówiła, że dla Niej to znak, że trzeba zrobić sobie przerwę.

Asterko U nas też bylo wiatrzysko, ale  już od kilku dni tak mocno wieje.
U mnie doniczek nie poprzewracalo, bo moje donice są dość duże i ciężkie, w niektórych na dnie mam małe kamyczki, taki drenaż, to jest dodatkowe obciążenie.
Co do komplikacji, jak widzisz, dziewczyny są i piszą, póki forum jako tako działa, my też tu będziemy, no chyba, żeby całkiem padło sad

Pozdrawiam wszystkie Netki i  źyczę miłego dzionka smile

79,608

Marka będziemy na tym forum do końca świata i jeden dzień dłużej.
Mnie tutaj bardzo się podoba, nie zostawię kafejki.
Wróciłam już od dentysty.
Kupiłam zapiekanki do domu, bo mama bardzo lubi.
Zawsze kupuję i dojeżdżają do domu jeszcze gorące.
Zrobiłam różne zakupy do domu.
Mnie wczoraj też słońce przypiekło, bo kosiłam trawę.
Mnie bardzo słońce skórę przypieka.
Przy tabletkach, które biorę nie mogę przebywać na pełnym słońcu.
Jeśli już muszę, zakładam jakąś koszulę męża i czapkę z daszkiem.

Kamoa cieszę się, że udało się jeszcze uratować kwiatki.
Tak to można liczyć na młodych.

Asterko miło spędziłaś czas.
U nas też wczoraj był duży wiatr, ale dzisiaj już upalnie.

Bulinka ciężko było pójść do pracy po urlopie ?

Idę na kawę ,,na górę,,
Córka ze swoim mężem kupili sobie wypasiony expres do kawy.
Kawa z pianką jest super.
Chociaż ja i tak najbardziej lubię tradycyjnie zalewaną wodą z czajnika.

79,609 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-01 14:37:32)

Czytko pewnie, że będziemy pisać i żadne przeszkody nie są dla nas, nie do przejścia big_smile
To niedobrze, że przez tabletki nie możesz przebywać na słońcu, bo słońce to też dla nas wit.D 3
Ja też zakładam czapkę, kiedy mam zamiar przebywać na słońcu, chronię nie tylko głowę, ale I twarz, bo nie chcę mieć jej mieć za mocno opalonej.
Twarz w naturalny sposób opala się podczas spacerów, bo zawsze jest nieoslonieta, tak jak inne części ciała, więc to wystarczy.

Kawa powiadasz? Moja córka dzisiaj zrobiła pyszną, mrożoną, w sam raz na takie upały smile
A jutro ma wolne w pracy, więc wybieramy się na basen, ten letni, bo jest otwarty juz od 2 tygodni smile

79,610

Czytko było bardzo źle z powrotem. Jak już pytasz,to się Wam przyznam. Ostatnio przed wyjazdem pozwalałam sobie na energetyki i to dość często,bo codziennie. Na dodatek wpadłam w szał słodyczy. Tak jak Markadia mówiłaś na wakacjach ciężko się oprzeć.Codziennie lody,albo gofry i na dodatek ciastka do kawy. Wiecie co? chyba zatrułam organizm cukrem. W życiu się tak źle nie czułam.Praca,to była jedna wielka męczarnia. Pod schody się wciągałam. Domyśliłam się, że to może być cukier. Odstawiłam cukier i zmieniłam dietę / więcej białka /. Tydzień czasu i jestem jak nowonarodzona,ale ile wody ze mnie zeszło,to masakra. Także przestrzegam.
Dziewczyny życzę miłych ciepłych dni. Opalajcie się,bo nie wiadomo ile tego lata będzie.

79,611

Witam się z Wami i zmykam, bo pomimo pięknej pogody nie mam dziś weny do pisania.

Mam nadzieję, że Kamoa kuruje swoje kolano wink  Oj musiało boleć hmm

Pozdrowionka i miłego wieczoru.

79,612

Bulinko no toś sobie przesłodziła na całego hmm
Owszem na wyjazdach wakacyjnych, trudno się oprzeć słodkościom, ale też trzeba mieć umiar.
Ja w czasie 10 dniowego wyjazdu, gofry zjem ze dwa razy, lody może ze 4 nie więcej.
Ciastek do kawy w ogóle nie jadam.
A teraz jak córka ma tą dietę i nie jada takich rzeczy, mnie też nie kusi big_smile
Ale dobrze, że zrobiłaś sobie dietę, woda zawsze schodzi na początku, córka też tak miała.
Dopiero jak zejdzie woda, zaczyna się spalać tkanka tłuszczową.

Taja ja czasem też mam taki dzień, bez weny do pisania.
Ale przy takiej pogodzie, zawsze mam dużo energii i dobry humor, takie lato, dla mnie mogłoby trwać pół roku najmniej big_smile
Życzę Ci szybkiego powrotu dobrego nastroju i weny do pisania smile

Dziewczyny dostałam od moich rodziców sokownik, zupełnie nowy, nieużywany.
Bo moja mam stwierdziła, że nie ma już siły robić tych soków, z owoców z działki, a mają w zapasie jeszcze ze 150 słoików i nie wie po co właściwie kupili ten nowy sokownik.
Więc teraz ja przejęłam pałeczkę i ja będę robiła te soki, a po owoce mamy sami sobie jeździć na działkę.
Rodzice chyba chcą mnie zachęcić do powolnego przejęcia tej działeczki, tak sobie myślę big_smile
Ja bardzo chętnie, ale kto na niej będzie robił, bo taka działka to roboty jest bardzo dużo, a ja sama niewiele dam radę tam zrobić hmm

79,613

Markadia pomyśl o grządkach podwyższonych.

Taja pogodnego nastroju.

79,614

Bulinko do przejęcia tej działki, to jeszcze trochę czasu, na razie chyba chcą mnie oswoić z tą myślą.
Grządek tam żadnych mieć na pewno nie będę, bo i moi rodzice nie mają, oprócz truskawek, nie mają żadnych warzyw.
Są tam tylko krzewy owocowe i kilka drzewek, a reszta to trawa i kwiaty.
Ale dla jednej osoby to za dużo, tam jest spora altana , trzeba ją co jakis czas odświeżać, ciągle tam jest jakaś robota, jak ja mam sama z Tym wszystkim sobie dać radę?
No i przede wszystkim trzeba tam dojeżdżać, póki córka mieszka z nami, wozi mnie, ale kiedyś się wyprowadzi i jak ja mam na tą działkę się dostawać, na piechotę szłabym ze dwie godziny, bo to jest na drugim końcu miasta, a właściwie trochę nawet już poza miastem.
Gdybym miała męża w swoim wieku i mielibyśmy samochód, ale niestety tak nie jest, a ja sama nie dam rady utrzymać taką działkę hmm
Moi rodzice mają cichą nadzieję, że ktoś ją przejmie, ale na pewno nie będę to ja hmm

79,615

Czołem Babeczki

Naprawdę żadna, poza mną, nie dostaje tego bana?

Dziś upalnie, ma być około 37 stopni, na południu Niemiec do 40-41 yikes
Jako, że dziś środa-dzień loda wink  zapraszam na kawę mrożoną (z lodami)

https://ocdn.eu/images/pulscms/YTY7MDA_/a268d85e0c1bea10b6a6a25dc87e3f42.jpg

79,616

Dzień dobry

Witaj Misty Taka kawa dzisiaj potrzebna, od samego rana jest upalnie.

Marka póki rodzice dają radę z działką korzystaj z niej w pełni.
Sokownik to bardzo dobra rzecz.
Ja mam taki stary. Jak już go przyniosę to wyciskam soki z różnych owoców.
Ale przy tym sokowniku mnóstwo mycia.
Teraz są dużo bardziej wygodniejsze i praktyczniejsze.

Bulinka miałaś wakacje, więc pozwoliłaś sobie na gofry i lody.
Organizm się zbuntował, bo nie był przyzwyczajony do takiej ilości cukru.
Dobrze, że zrobiłaś sobie detox od cukru .

Taju tak też bywa, że człowiek nie ma weny do pisania.
Może dzisiaj powrócisz z radośniejszym nastrojem.

Będę dalej sprzątać, zmywać i prać.

79,617

Cześć Dziewczyny!

Wchodzę już na forum bez utrudnień; może już po problemach?
Dziś i jutro ma być upalnie. Mnie ciepło nie przeszkadza ale staram się korzystać z umiarem bo wszystko co w nadmiarze nie jest dobre.
Z mojego balkonowego ogródka pochwalę się, że pomidorki mi obrodziły i zapowiadają się obfite zbiory.
To są takie radości ogrodniczki.....
Mysti mnie bana nie pokazywało ale prawie też przy każdym wejściu było inaczej.
Dzięki za kawę z lodami. U mnie była tradycyjna.

Dobrego dnia życzę:)

79,618 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-07-02 09:15:58)

Witajcie w upalną środę smile

Słońce praży, więc wybieramy się z córką na basen, ochłodzę się trochę w zimnej wodzie i posiedzę w bąbelkach smile

Mysti widocznie tylko Ty masz tego bana, bo nikt inny o tym nie pisze.
Dzięki za kontynuację naszej tradycji z lodową środą, szkoda, ze Sonia przestala z nami pisać hmm

Czytko korzystam z działki, ale niezbyt często, bo to jest daleko ode mnie, a córka poszła do pracy i nie zawsze możemy tam jechać.
Moi rodzice też o dziwnych porze tam jeżdżą, mi takie godziny niezbyt pasują, no ale to Ich działka, Oni decydują, kiedy tam są.
A jeżdżą zawsze od 13 o 16.
Ja bym wolała tak po 15, po naszym obiedzie i siedzieć do wieczora
Kiedyś tak było, ale teraz są starsi i popołudniami już nie mają siły nic tam robić, tak tłumaczy mi mama.

Asterko U mnie też już są małe, zielone pomidorki na krzaczkach, co mnie cieszy smile

Pozdrawiam i życzę pięknego dnia smile

79,619 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-07-02 13:40:49)

HELLOU  DZIEWUSZKI

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/61/92/62bd407fee839_o_medium.jpg

NO i ???? nie było mnie TU od ubiegłego wtorku  urlop od NETEK urlopem  ale nudno bez WAS lol

Rankiem Czytki zapytałam czy też ma takie trudności z wejściem
jak odpaliłam to musiałam obejść te utrudnienia - teraz niby normalnie cafejka się odpaliła ale czerwony napis " niezabezpieczona"
nadal jest ... wrrr

Ja zawsze się loguje i wylogowuje

Tydzień  przeleciał jak z bata - w sobotę byłam na koncercie Dżemu - super smile
Jolka choruje - wygląda na to ,że od zęba - dzisiaj mieli jej wyrwać - przebadana jest na wszystkie sposoby - może ząb jest przyczyną ????
w poniedziałek była na prześwietleniu zębów - było okey - ale jak dentystka pogrzebała to od 2 dni nie śpi i nie je hmm

Do południa była u mnie Matylda - pobroiła smile

Dzisiaj jest zbyt gorąco by spacerować

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

środa dzień loda lol  hallo Sonia ???

https://i1.memy.pl/obrazki/d6a7939567_sluchajcie_dzieci_.jpg

79,620

Basiczku no i w kafejce jaśniej się zrobiło jak tutaj weszłaś.
U nas mocno przypieka, aż strach wychodzić.
Dzisiaj nadal piorę i sprzątam.
Leki wszystkie przejrzałam, część już po terminie.
Trzeba je odnieść tam gdzie przyjmują.

Marka zazdroszczę ci tego basenu, tej chłodnej wody.
W naszym miasteczku basen naprawiają już dwa lata i końca nie widać.

79,621

Hejka.

Dziewczyny> ale brak weny do pisania nie oznacza złego nastroju wink   Po prostu czasem nie ma o czym pisać, ot tak po prostu. A czasem ma się lenia lol

Bacha> pewnie, że nudno bez nas tongue  Koncert Dżemu... na pewno super było.

Ja jutro cały dzień spędzę w Gdańsku. Jadę do dawno nie widzianej koleżanki. Będziemy miały co opowiadać. Tak więc prawdopodobnie wpadnę wieczorkiem-jeśli w ogóle  hihi.

Miłego wieczoru każdej z osobna.

79,622

Wróciłyśmy z basenu, są jednak zniżki dla osób z orzeczeniem i opiekuna, bo mnie straszyli, że w tym roku nie będzie.

Woda chłodna, ale nie lodowata, dało się wejść, oczywiście skorzystałam z moich ulubionych bąbelków i biczów wodnych, popływałam trochę, bo dopołudnia było mało ludzi.
Ale po 14 zaczęło przychodzić coraz więcej osób i zaczeło robić się tłoczno, dobrze, że zdecydowałyśmy się na ten basen od rana smile

Czytko gdybym ja miała prywatny dom, na pewno na moim podwórku stałby basen smile
Nie musiałabym wtedy nigdzie jeździć, no może od czasu do czasu, ale na codzień, siedziałabym w tym basenie big_smile

BaChasiu ależ się cieszę, że Cię widzę big_smile
A już chciałam do Ciebie pisać na messengerze, bo większość dziewczyn pisało tutaj, nawet kiedy były problemy z forum smile

Miłego popołudnia Wam życzę smile

79,623

Witam!
Fajnie Bachasiu, że wróciłaś.Ja też już normalnie weszłam.
Siedzę teraz na podwórku i w cieniu nie jest tak źle.Córka rozłożyła basen chłopakom i młoda pluska się z dzieciakami. Do południa starsza też mówiła, że z chłopakami pływała. Młoda cały miesiąc teraz ze mną pracuje,bo moja pani poszła na urlop.Robię więc swoje i potem do młodej dojeżdżam i razem kończymy. Tak więc mam więcej roboty.
Markadia,a na tą działkę autobusy nie chodzą? Nie dziwię Ci się, że nie chcesz sama tego obrabiać.Chociaż szkoda takiej już owocowej działki.

Taja miłego spotkania.

Asterko,Czytko pozdrawiam. Wybaczcie, że tak mało piszę,ale chyba zmęczenie robi swoje.

79,624

Bulinko nie mam pojęcia czy jest tam jakiś przystanek, a jeśli nawet to ten przystanek nie będzie przy samych działkach, tylko dalej, przy głównej ulicy, więc z autobusu musiałabym jeszcze spory kawalek dojść.
A ja na osiedlu też nie mam żadnego przystanku, do najbliższego idę 20 minut.
No ale i tak sama nie dam rady utrzymać takiej działki hmm

Taja ja tak właśnie kojarzyłam brak weny ze złym nastrojem.
No bo jak mam dobry humor, to zawsze mam o czym pisać.
Ale ja gaduła straszna jestem, może dlatego lol

79,625

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxNkoqv11FFz7uFLROZLSZU_Tjt2Arlzm4tw&s

No i ????  Nie mam pojęcia jak zacząć pisać - odzwyczaiłam się smile

Misty okropne takie upały jak piszesz - u mnie dzisiaj ma być 35 stp.  to chłodniutko w porównaniu do temperatur jakie padają na południu Europy

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki 

Posty [ 79,561 do 79,625 z 80,752 ]

Strony Poprzednia 1 1,223 1,224 1,225 1,226 1,227 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024