Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,220 1,221 1,222 1,223 1,224 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,366 do 79,430 z 80,755 ]

79,366

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witajcie niedzielnie smile

U mnie też zapowiada się piękny i gorący dzień.
Od piątku otworzyli kąpielisko nad zalewem, w sąsiedniej miejscowości, ale córka dzisiaj idzie na 12 do pracy, a samej nie pojadę hmm
Może poopalam się trochę na balkonie.

Bulinko no i wzywałabyś lawetę i co dalej, wy z walizkami, na drodze hmm
A tak jak Mysti pisze podróż pociągiem nie jest taka zła, masz przedziały, a zawsze możesz wyjść na korytarz pospacerować.
I po co chcesz stawiać córkę do pionu, na wakacjach?
My zawsze śpimy tyle ile chcemy, robimy to co chcemy, pełny luzik, bo to przecież wakacje smile
A jak macie z wyżywieniem?

Pozdrawiam i życzę  pięknej niedzieli smile

Zobacz podobne tematy :

79,367

Gdybym młodej nie obudziła,to spadłaby do południa i dalej. Ona tak potrafi w weekend. Wstała o ósmej i dopiero teraz wychodzimy na plażę,czyli dwie godziny ze śniadaniem. Co do jedzenia,to właścicielka ma na dole restaurację z przystępnymi cenami. Tam zjedliśmy wczoraj obiad.Śniadania i kolacje jemy z własnej produkcji. Jest sklepów do zatrzęsienia wokół.Nawet Biedronka. Przywiozłam na dziś to co mieliśmy w lodówce,ale tutaj zamiast do lodówki włożyłam do zamrażarki . Tu na korytarzu stały dwie wolnostojące myślałam, że lodówki.Włożyłam, podłączyłam i poszłam spać.Jakie było moje zdziwienie,jak wyjęłam rano wszystko zamrożone na kamień. Okazało się, że jedna to lodówka,a druga zamrażarka.

79,368

Bulinko to tak jak my, obiady w lokalach, a śniadanko na pokoju, w takich miejscowościach zawsze są jakieś markety typu Biedronka, Lewiatan, Dino.
Kolacji raczej nie jemy, bo jesteśmy zawsze tak objedzone różnymi lodami, goframi i innymi frykasami, że kolacja już niepotrzebna.
Ależ Ci zazdroszczę tego wyjazdu, bawcie się tak, jak ja zawsze z córką się bawiłam big_smile

W przyszłym roku nie wiem, czy nam wypali ta Turcja, bo ze zmianą terminu nie jest takie to proste jak się wydaje.
Przez aplikację dogadać się trudno, więc jutro podjedziemy do ich biura stacjonarnego.
Nie wiem po co opłaciłam to dodatkowe ubezpieczenie, z możliwością zmiany terminu, jak teraz pod górkę robią.
Czarno to widzę i chyba znowu nigdzie nie pojadę hmm
W Polsce jednak jest to wszystko prostsze i dostałabym normalnie zwrot wpłaconej zaliczki, ale zachciało mi się egzotyki roll

79,369

Marka-- nie do końca w Polsce jest tak łatwo z przesunięciem rezerwacji, czy odzyskaniem kasy. Zależy, na kogo/na co się trafi hmm
Najlepiej dogadać się z człowiekiem w biurze, bo możesz zadać pytania, jakie chcesz. W aplikacjach, czy na czatach często są automaty i ich odpowiedzi też są automatyczne.
Trzymam kciuki, żeby się udało.
Teraz przyszła mi do głowy myśl- może możesz uzyskać voucher w kwocie wpłaconej zaliczki? Wykorzystasz go, kiedy i jak chcesz?

Bulinko-- idziecie na plażę...Czyli pogoda fajna?

BaChasia-- pozdrowienia i życzenia dla Jolki smile Smacznego obiadu smile

79,370

Pogodę mamy dziś piękną,a więc cały dzień będziemy na plaży. Co do jedzenia,to obiecałyśmy sobie mało słodyczy,ale już wczoraj wylądowałyśmy na gofrach.
Na plaży mam zasięg o dziwo,bo mi się to rzadko zdarza.

79,371

Mysti nie wiem jak jest w hotelach w Polsce, ale tak jak my jezdziłyśmy do prywatnych pensjonatów, na kilka miesięcy przed wyjazdem możliwy byłby całkowity zwrot zaliczki, tak samo ze zmianą terminu.
Ja dwa lata temu zmieniłam 3 razy termin, ale musi to być stosunkowo wczesnie, nie przed samym wyjazdem.
Ja już w marcu wiedziałam, że nie możemy jechać, a wyjazd ma być we wrześniu, więc było jeszcze dużo czasu, a zwrócić kasy nie chcą hmm

Bulinko a z jakiej sieci masz telefon?
Bo ja zawsze miałam zasięg na plaży, a jeździlysmy po różnych miejscowościach.
Unikać słodkiego na wakacjach...to raczej niemożliwe lol

79,372

Hejka.

Wpadłam dziś do Was szybciej, bo mąż jest na rajdzie rowerowym. Dał znać, że będzie za godzinę w domu więc czekam z ugotowaniem obiadu.

Ważne, że Bulinka bezpiecznie dojechała  i oby bezpiecznie wróciła.

Dziewczyny> mąż zorganizował gniazdko w kuchni. Doradził się elektryka i tadaaaam.... jest! Postawię go na stole w miejscu gdzie i tak nikt nie siada. Teraz mogę się rozglądać za er frajerem big_smile  Poproszę o wskazówki na co zwracać uwagę, jakie polecacie marki/modele.

Markadia> ja jestem dość oszczędna i umiem dobrze gospodarować kasą, dlatego u nad w domu to ja trzymam pieczę nad budżetem domowym smile W przeciwieństwie do męża, który nie potrafi odkładać i zarządzać. Gdyby nie moje "kitraszenie" kasy, to nie jeździlibyśmy na żadne wczasy - taka prawda lol

Czytko> mój mąż niestety niewiele spraw załatwia. Ogarnia tylko te dotyczące auta. Reszta jest na mojej głowie. Dlatego czasem czuję się przytłoczona. Nieraz czuję się jak samotna kobieta, bo wszystko na mojej głowie tongue  Ale nie zamierzam narzekać, bo prawda jest taka, że to moja wina. Ja go tak rozpieściłam jak dziadowski bicz, ja go tej wygody nauczyłam i do tego przyzwyczaiłam. Pretensje mogę mieć jedynie do siebie heh.

Wszystkim bez wyjątku życzę słonecznego i udanego dnia.

79,373 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-15 14:48:48)

Taja a myślisz, że jak ja jeżdzilam na wakacje, też musialam odkładać przez cały rok, a nie było to łatwe.
Mój mąż nie umie oszczędzać, kupował zawsze wszystkiego za dużo, szastał pieniędzmi na lewo i prawo, bardzo dużo też pożyczał znajomym
Co z tego, że ja teraz przejęłam opłaty i zakupy, jak On nadal wymaga kupowania, rzeczy, których ja normalnie bym nie kupowała.
Do tego doszły Jego leki, które kosztują ok 400 zł miesięcznie.
Ja i tak nie wiem jak ja sobie radzę, kiedy mam o prawie połowę mniejszy budżet niż miał mąż, kiedy On rządził swoją kasą.

To co udalo mi się do stycznia odłoźyć, to za mało, żeby opłacić tą wycieczkę, a więcej już nie odłożę, bo nie mam z czego hmm
Może w przyszłym roku będzie lepiej, bo córka  nie będzie już wynajmować pokoju w Katowicach, będzie dojeżdżać, bo magisterę chce robić zaocznie.

I też często czuję przytłoczona, jak samotna kobieta, bo nie mam męża, który poszedł by ze mną na spacer, o wyjeździe jakimkolwiek i gdziekolwiek już nawet nie wspomnę.
A córka ma już własne życie i nie zawsze może mi towarzyszyć.
Dzisiaj piękna pogoda i co z tego, że mam męża i tak nigdzie z nim nie pójdę, ani nie pojadę hmm
Dlatego siedzę tutaj na necie cały dzień lol

79,374 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-06-15 15:40:59)

https://t4.ftcdn.net/jpg/05/42/20/53/360_F_542205392_EYWmD0hFkWyRnasfVL1HS2rfRmfr9lJ1.jpg

Jedziemy na urlop

Ona w aucie już siedziała
   koleżanek nie słuchała
   a hamulce  ją zdradzają
   mechanika wyglądają . !

Morze ją wzywało w Mielnie
   piasek , plaża , słońce grzeje
   dojechała szybko dzielnie
   wietrzyk lekko  ją owieje.

Towarzystwo ma ciekawe
   bo córeczka  przy jej boku
   gofry smaczne zaliczyły
   córcia dotrzymuje kroku. big_smile

Czas leniwie gdzieś się sączy
  imprezujcie  wieczorami
  pijcie drinki kolorowe
  nie tęsknijcie już za nami . !
big_smile

79,375 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-15 15:48:24)

Markadia to masz taki problem jak ja teraz.Trzeba szukać koleżanki,ale ja to zrobię na emeryturze. Chociaż mając wnuki tak blisko,na nudę pewnie i na emeryturze nie będę narzekać.

Taja ja frajera dostałam od syna,ale jak mam podpowiedzieć to kup dwukomorowego,bo jak robisz np.mięso i frytki,to możesz jednocześnie.Ja muszę osobno,bo mam jedną komorę.Córka też ma taką funkcję, że może telefonem włączyć frajera. Jak wraca z dziećmi,a wcześniejszych sobie uszykowała wszystko,to wraca do domu i ma gotowy obiad.

Tyle godzin na słońcu dawno nie byłam,ale się wygrzałam i nic mnie nie boli. Dziwne...

Klaudyna dojrzałam Twój wierszyk,bo pisalysmy jednocześnie. Dzięki, że mnie nie zlinczowałaś hi...hi...

79,376

Bulinko w pewnym wieku, już nie jest tak łatwo o koleżanki.
Gdzie niby chcesz ich szukać, w jaki sposób???

Moje szkolne najbliższe mi koleżanki, w latach 90 wyjechały za pracą zagranicę i już nie wróciły.
Koleżanki z lat małżeńskich, to były żony i partnerki kolegów mojego męża.
Moje małżeństwo nie istnieje od 15 lat, znajomości się pourywały.
Ciężko jest nawiązywać nowe znajomości, kiedy się nie pracuje.
A Im człowiek starszy, tym trudniej, no i gdzie Ich szukać, masz na to jakiś pomysł?
Inaczej byłoby też, gdyby moje wnuki mieszkały bliżej, moglibyśmy wspólnie spędzać częściej czas, a tak... sad

79,377

Masz rację, że o koleżanki trudno,bo i ja Ich nie mam.Jednak ja myślałam o UTW lub może przez internet ktoś bliżej mieszkający.

79,378

Bulinko na UTW dla mnie jeszcze za wcześnie, tam to raczej tak 65+ chodzą, więc mam jeszcze sporo czasu lol
A u nas i tak chyba tego już nie ma.
Internetowe znajomości, nie ufam takim hmm

A ja siedzę na balkonie i opalam się na raty, bo tak mi ten balkon teraz zabudowali, że słońce mam na raty lol
Raz jedna strona ciała, raz druga strona strona ciała, raz góra, raz nogi.
Ale zawsze coś lol

79,379

Jak pójdę na emeryturę,to będę miała 60 heh... Teraz też mi głupio.Chociaż jak mi czasem wpadną tematy prelekcji,to mi się podobają.

79,380

Witam serdecznie!

Bulinka cieszę się, że pierwszy dzień nad morzem mija Wam tak sympatycznie.
Ze słońcem nie przesadzajcie bo w nadmiarze może zaszkodzić.
A Twoja córka to już ma wolne? bo rok szkolny chyba jeszcze trwa?
U mnie dziś też był cały dzień pogodny i słoneczny.
Uwielbiam letnie ciepełko.
Markadia tak patrzę na balkony na które mam widok z okna.
To są stare budynki, jeszcze z lat 60-tych. Balkony mają balustrady z prętów metalowych ale sporo pozasłanianych na różne sposoby.
Wygląda to mało elegancko ale ludzie chronią się przed słońcem i może przed sąsiadami.
Ponieważ ciągle mam niedosyt słońca to ja niczym balkonu nie osłaniam.
Mam go zresztą na wschodnią stronę to gdy jest największy upał u mnie już jest cień.

Miłego wieczoru życzę.

79,381

Dzień dobry

Większość dnia przespałam.
Nie wiem co będę robić w nocy.
U nas też cały dzień słonecznie i gorąco.

I kolejny raz szpital.
Teraz braciszek tej , która wyszła ze szpitala.
Po miesięcznej nieobecności w przedszkolu zawiozłam go trzy razy i na nowo chory.
Lekarz powiedział, że kolejny antybiotyk bez sensu podawać bez badań.
No i został.
Tym razem będzie z nim tatuś, bo dzisiaj wrócił z zagranicy.

79,382

Bulinko nie wolno linczować bo nasze życie polega na błędach i głupotach , jak ich już dość naliczymy to przyjdzie nam wyskoczyć na chmurki . Markadia ja mam wiek odpowiedni na UTW ale nie mam czasu , myślę że tyle jest jeszcze przyjemności do ogarnięcia że warto czas sobie wypełniać w sposób dla nas jak najbardziej przyjemny . A człowiek jest zwierzęciem stadnym i najlepiej czuje się w gronie znajomych i przyjaciół .

79,383

Klaudyna59 napisał/a:

............................................
......myślę że tyle jest jeszcze przyjemności do ogarnięcia że warto czas sobie wypełniać w sposób dla nas jak najbardziej przyjemny

Tylko, że nie zawsze są takie możliwości hmm
Co z tego, że ja chcę, skoro z różnych powodów nie mogę?

Klaudyna59 napisał/a:

A człowiek jest zwierzęciem stadnym i najlepiej czuje się w gronie znajomych i przyjaciół .

A jak się tych znajomych i przyjaciół nie ma???

To wszystko pięknie brzmi i chciałabym, żeby to było takie proste, ale niestety nie jest hmm

Czytko Ty tak umiesz spać w dzień?
A jeszcze w tak piękną pogodę?

Współczuję tej sytuacji z wnukami, jak nie jedno to drugie, ale u mnie jest to samo, jedno coś przyniesie, a pozostałe łapią jeden, po drugim hmm

Asterko u nas też ludzie sobie zasłaniają te barierki, nie wszyscy, ale niektórzy mają pozasłanianie.
Ja nie zasłaniałam, bo lubiłam mieć słoneczny balkon i tą przestrzeń, którą te barierki stwarzały.
Teraz jest zabudowany i mniej słoneczny hmm
Wogóle to połowa bloku jest odnowiona, ładna, czysta i jednolita, a druga połowa jakby z innej epoki, misz masz balkonowy lol
Nie wiem kiedy będą tą drugą połowę remontować, ale chyba nie zrobią im tego teraz latem?
Ja bym się załamała hmm

79,384

Asterka  liceum są już oceny proponowane wystawione.Córka nie ma zagrożeń.Na lekcjach są głównie poprawki. Ci którzy nie mają problemów,nie chodzą.Tak jest w liceum. Od kilku lat jeżdżę w czerwcu nad morze,bo już jest ciepło,a nie ma tłumów.W wakacje byłam tylko raz ,bo mąż chciał i więcej nie pojadę.

Czytka biedne te Twoje wnuki. U nas też co rusz jakieś problemy z dziećmi.

Klaudynko masz rację, że nasze życie powinno być zapełnione przyjemnościami. Szczególnie jak są problemy fizyczne.

Markadia podobne masz z tym problemy jak i ja

79,385 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-15 20:47:42)

Bulinko Ty przynajmniej masz obie córki i wnuki koło siebie, a ja swoje widuję raz w miesiącu, czasem nawet rzadziej.
A jak młodsza córka się wyprowadzi gdzieś dalej, to już całkiem zostanę sama hmm

79,386

Czołem Babeczki

Jesoo, ale mnie oczy bolą, a jeszcze się tutaj zaglądam.
Kolega podesłał mi książkę w PDF, żebym sprawdziła przed wysłaniem do druku.
Wiem, że mu zależy na czasie, więc starałam się, jak najszybciej to przeczytać i tak zeszło mi w trzy wieczory. Właśnie skończyłam.

A weszłam, żeby odnieść się do Marki, bo Twoja "samotność" bardzo jest dzisiaj widoczna.
Też chciałam zapytać Cię o koleżanki, ubiegła mnie Bulinka  smile
Wiem, że szukanie nowych może być niezręczne i niechętne. Ja sama nie lubię takich znajomości "na siłę", ale... Jesteś na pewno w różnych "fejsbukowych" grupach tematycznych, może jest ktoś z Twojego miasta, w podobnym wieku. Macie wspólne zainteresowania, to już jakiś punkt zaczepienia.
Piszesz, że nie ufasz internetowym znajomościom? Dlaczego?
Przecież nie musicie odwiedzać się w domu, może to być spacer w parku, czy kawa w kafejce w centrum handlowym (to przykłady).
Spróbować można, najwyżej skończy się na jednym spotkaniu.
Przypominam Ci, że my wszystkie tutaj też znamy się z internetu, a sama nieraz piszesz, że znamy się długo i dobrze wink  smile 
Nie zrozum mnie źle, ja Cię, broń Boże, nie namawiam, nie oceniam, tak tylko mi przyszło do głowy.

Znikam, bo już ledwo widzę.

79,387

Marka  mam na myśli przyjemności dla nas osiągalne i przyziemne.  Biorąc pod uwagę siebie to nie myślę o podróżach bo stan zdrowia nie pozwala ale z przyjemnością poczytam dobrą książkę, obejrzę ciekawy program w tv, spotkanie kiedy tylko mam czas i ochotę z koleżankami a jak mieszkam kilkadziesiąt lat w jednym miejscu to znajomości mam fajne. Obie kochamy pieski a więc dają one nam radość i sama widzisz że można mieć wiele przyjemności na codzień. Do tego dochodzą różnego rodzaju problemy więc musimy brać z życia to co najlepsze azeby nie dać się stłamsić.

Bulinko chyba wszyscy mamy jakieś problemy i z tym jest ciągła walka ale jak wiemy to kobiety mimo wszystko dają radę , są silniejsze często od mężczyzn a więc kto ? jak nie my !

79,388

Mysti na grupach fejsbukowych jeszcze nigdy nie trafiłam na nikogo z mojej miejscowości smile
Poza tym, tak jak napisałaś nic na siłę, ja nawet niespecjalnie szukam jakichś znajomości, to nie jest w moim stylu.
Tu się znamy, bo piszemy od lat, a ja miałam na myśli, nawiązywanie znajomości przez portale typu szukam pana, pani albo przyjaciół.

A dzisiaj bardzo dużo piszę, bo nie miałam nic do roboty w domu, ani nigdzie nie wychodziłam, to i czasu na pisanie dużo smile

Mysti takie przyziemne sprawy mnie bardziej męczą, niż sprawiają przyjemność.
Czasem mam ochotę uciec gdzieś przed tą monotoninią, ale gdzie???

Koniec smęcenia na dzisiaj smile

Dobranoc Dziewczyny smile

79,389

Markadia jeszcze mąż Ci zostanie. Misti ma rację, że zawsze można spróbować,a w bloku nikogo nie znasz?
Klaudynko też lubię książki,dobry film i w chińczyka z całym światem gram.

79,390 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-15 22:54:54)

Bulinko mąż, z którym nigdzie nie wyjdę, ani nie pojadę, a jakby tego mało było, to dodatkowo jego stan zdrowia mnie blokuje, bo nie zostawię go na dłużej samego hmm
Pisałam kiedyś o tym.
Więc żadne to pocieszenie.
W bloku znam ludzi, tak na dzień dobry i tyle.
W takich wielkich blokowiskach trudno nawiązywać znajomości, widujemy się tylko w windzie i tyle.
Kiedy dzieci były małe, łatwiej nawiązywało się kontakty z innymi mamami, chociażby na placu zabaw.
Ale ja 5 razy zmieniałam mieszkanie i osiedle, więc co chwilę inni sąsiedzi.
To już Tobie łatwiej nawiązać kontakty, na wsiach zawsze wszyscy się znają.

79,391

HEYka DZIEWUSZKI

https://lh6.googleusercontent.com/proxy/NLWvooS-lzOo50gdeVBeco20PpHJcqgJHdJPbcSykARUya2azT59Kj338RMG78TOer1aEWjQcJNRKnJqvDsA333NXBY

bulinka_1969 napisał/a:

Taja ja frajera dostałam od syna,ale jak mam podpowiedzieć to kup dwukomorowego,bo jak robisz np.mięso i frytki,to możesz jednocześnie.Ja muszę osobno,bo mam jedną komorę.Córka też ma taką funkcję, że może telefonem włączyć frajera. Jak wraca z dziećmi,a wcześniejszych sobie uszykowała wszystko,to wraca do domu i ma gotowy obiad.

Tyle godzin na słońcu dawno nie byłam,ale się wygrzałam i nic mnie nie boli. Dziwne...

Bulinka też mam tego "el-frajera" jednokomorowego
jak to robisz w praktyce ?? pierwsze robisz mięcho ? potem dodajesz frytki ??
Tą funkcje "smarta"? mam też w tym ustrojstwie jak i w pralce - nie korzystam

Byczenia na plaży Ci zazdraszczam smile

Markadia ciężko bez takiej koleżanki
W ubiegłym tygodniu - Jolka była chora i pewnie w tym tygodniu jeszcze musi wyleżeć - jest ciężko z wyjściem - nie chce się człowiekowi samej

Misty senks smile  obiadek był przesmaczny jak i towarzystwo smile
Dziś idę do bratowej - na poczęstunek imieninowy lol

Klaudi jak zwykle wierszyk udany smile 

POZDRAWIAM WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

79,392

Czolem Babeczki

Markadia napisał/a:

miałam na myśli, nawiązywanie znajomości przez portale typu szukam pana, pani albo przyjaciół.

A ja pisałam o naturalnie nawiązywanych znajomościach, przez chociażby wspólne zainteresowania.
Ale kończę już ten temat smile

Kawkę poda, jak zwykle BaChasia, a ja Wam życzę miłego poniedziałku.

https://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/milego_poniedzialku_0.jpg

Chciałabym mieć kiedyś taki początek tygodnia, jak na poniższym filmiku wink  big_smile

79,393

Witam!
Bachasiu żeby było szybciej,to mięso robię na patelce albo w piekarniku,a frytki we frajerze. Jak mam czas to robię mięso, wyjmuję, robię frytki i dorzucam mięso. Nas jest dwie,to razem byłoby za dużo i by się nie upiekło.

Dziewczyny co do tych koleżanek,to mnie w tej chwili ich nie brakuje. Nauczyłam się przez lata przy mężu. Mam jeszcze tą pracę, młodą, obowiązki w domu i wnuki.
Dziś pada do południa,a potem ma być pogoda.Piję kawę, idę po pieczywo i jak młoda się ocknie, będę wydzwaniać po mechanikach.

79,394 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-16 09:32:11)

Witajcie w nowym tygodniu  smile

U mnie słońce trochę za chmurami, ale zapowiadali deszcze.
Balkon mam prawie skończony, jeszcze zrobię ten kącik ze stolikiem, chce dokupić takie lamki solarne, żeby i wieczorem móc tam posiedzieć.
Córka w domu, bo czerwiec to czas egzaminów końcowych, nie ma wykładów, a następny egzamin ma dopiero w środę.
Postanowiliśmy, ze od lipca kończy wynajem pokoju w Katowicach, będzie w domu, bo na ostatnim roku będzie miała praktyki, a praktyki może odbywać w naszym mieście, albo gdzieś blisko.

BaChasiu a no źle tak samej chodzić, czasem gdzieś wyskoczę, ale są to głównie jakieś zakupy i wtedy czasem wejdę do naszej kawiarenki na lody, albo cappuccino.
Dobrze, że mam psa, z psem nie jest głupio samemu spacerować, a jeszcze zagaduje się z innymi psiarzami smile

Bulinko no właśnie, Ty masz w domu obie córki i wnuki, więc masz towarzystwo, no i zajęcie.
Gdybym ja tak miała, też nie narzekałabym na samotność.
Ale też nie szukam specjalnie koleżanek, przyzwyczaiłam się, tylko są takie momenty, że brakuje mi tej drugiej osoby do wyjść, czy wyjazdów hmm

Mysti no to koleżanki o wspólnych zainteresowaniach mam, ale wirtualnie, nie w realu smile
Za daleko każda mieszka, niektóre zagranicą.
Też już kończę ten temat, bo ileż można narzekać big_smile
Dzisiaj podjedziemy do tego TUI, może coś się dowiemy na temat tej wycieczki.

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę miłego poniedzialku smile

79,395

HEY

Misty trochę muzyki +tekst i wszyscy z uśmiechem śpiewają - jest fajnie
Ten Passenger młodziutko wygląda taki chłopaczek smile

zapodam najbardziej znaną jego piosenkę

prawie 4 miliardy wyświetleń smile

U mnie pogoda też się kiepści - zapowiadają deszcz

Markadia źle się samej chodzi
a już nie daj Boże usiąść samej na ławce wrrr

Na portalach "szukam pana - przyjaciele " smile  same zboki się odzywają

Bulinka ekperymentowałam w tym "frajerze"
nastawiłam z spód frytki a na to "rożno " dałam udko
efekt był taki ,że frytki jadłam pierwsze smile

79,396 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-16 13:14:07)

Dziewczyny samochód u mechanika.

Bachasiu udko dłużej się piecze i jeszcze jak za dużo dasz,to frytki się ugotują. Jak Ci się mieści to podpiecz udko,a potem piętnaście minut przed końcem wsyp z boku frytki. Udka nie piekłam,a frytki 15 min.na 180 stopni.

Nie odpiszę wszystkim,bo idę na miasto.Od rana padało,ale już mamy pogodę i dalej bez deszczu.

79,397

Wróciłyśmy z zakupów i byłyśmy w tym biurze TUI, ale nic nie załatwiliśmy hmm
To biuro u nas to biuro tzw francyzowe, Oni nie mają dostępu i wglądu do wycieczek wykupionych przez aplikację.
Trzeba jechać do biura właściwego, które jest w innym mieście hmm
Ale to już nie dzisiaj, bo teraz szybko muszę zrobić obiad i córka jedzie na 16 do pracy.
Miało być tylko weekendowo, ale córka zgodziła się na zastępstwo, bo ma wolne dzisiaj od uczelni.

Zaczynam żałować, że zachciało m się wyjazdu za granicę z biura podróży, bo gdybym załatwiła tak jak zwykle nad nasze morze, na prywatne kwatery, byłoby po problemie hmm
To miał być mój pierwszy taki wyjazd i pierwszy lot samolotem i od razu jest mi pod górkę, można się zniechęcić hmm

79,398 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-06-16 15:18:53)

Heyka

U mnie od samego rana było cieplutko i słonecznie.
Cieszy mnie to i staram się wykorzystywać słoneczną pogodę aby wygrzewać bolący bark bo bardzo mi to pomaga.
Teraz po południu już więcej chmur i silniejszy wiatr ale nadal ciepło.
Ostatnio porobiłam jeszcze zmiany w moim ogródku balkonowym; postanowiłam pozbyć się z jednej skrzynki poziomek bo za bardzo się rozrosły i brakowało mi miejsca na kwiaty. Żal mi było wyrzucać na śmietnik ale na szczęście dogadałam się ze znajomą i chętnie weźmie. Ma małą wnusię wiec z myślą o niej, niech mała zrywa poziomki i ma radość.
Markadia szkoda, że tak Ci się pogmatwało z tym wyjazdem.

Do posłuchania na popołudniowy czas, piękna piosenka Śpiewam życie;

https://www.youtube.com/watch?v=J3OdqSUc5pY

79,399

Cześć Dziewczyny,

Jestem już w domu. Wróciłam z weekendowego wypadu … też do domu.
W sumie od zawsze mam dwa domy.
Zawsze jestem trochę rozdarta, bo tu i tu szczęśliwa.
I potrzebna.

Ot, taki mój los.

Pisałyście o problemach z zasypianiem. I mnie zdarzają się bezsenne noce.
Nie stosuję w tym przypadku farmakoterapii.

Przy rozwodzie (10 lat temu) miałam zapisaną hydroksyzynę na sen, bo jego brak ma wpływ na fizjologię mózgu.
Pomogło. Zawsze to była sporadyczna, doraźna pomoc.

Może przez całe swoje życie zażyłam 1 (tak!) opakowanie.
Znam alternatywy, które na mnie działają:

- spacer i wysiłek fizyczny przed snem,
- ciepła kąpiel z dodatkiem np. soli Epsom, która rozluźnia,
- koniecznie otwarte okno,
- biały szum.

Wspominałam, że najlepiej na mnie działa deszcz, jednak w noce, kiedy go nie ma, a ja zasnąć nie mogę, włączam cicho jakieś filmy na YouTube. Często zasypiam przy głosie Ady Edelman (kanał o tarocie) lub KRZYSZTOFIE Jackowskim (niekwestionowany przeze mnie dar) - oboje mają cudownie kojące głosy, możecie się ze mnie śmiać, ale te głosy mają w sobie tyle spokoju, mają taki tembr, że ja czuję się bezpiecznie i zasypiam.

A potem w dzień patrzę, ile filmów "przespałam" nocy w ten sposób. Do filmów Krzysztofa Jackowskiego i Ady Edelman wracam w dzień, bo to są ciekawe audycje. Często "wkręcały" mi się wykłady z prof. Vetulanim, neurobiologiem.

Piszecie o wakacjach - Bulinka już w Mielnie. Ja do Ustki jadę 6 lipca i pozostanę tam przez tydzień.
Jest to wyjazd rodzinny - pojedzie moja Sis oraz 2 Iskierki.

Kiedy były były małe, siostra wszędzie jeździła z nimi samochodem - z małymi dziećmi zabiera się tonę rzeczy. Wszystkie są potrzebne.
A i tak na miejscu okazuje się, że jeszcze trzeba dokupić to i tamto. big_smile

W tym roku nad morze jedziemy POCIĄGIEM. Osobiście bardzo lubię ten środek transportu. Powodów jest wiele.

Młoda i Mała niech się uczą, że tak też się fajnie jeździ.
Są już na tyle duże, że same pakują walizki i/lub plecaki i mogą je nieść.

Dziś też wracałam pociągiem relacji Zielona Góra-Warszawa Wschodnia - z domu do domu.
To jest najlepsze połączenie ever.
Moja rodzinka też najbardziej lubi do mnie przyjeżdżać i wracać ZIELONOGÓRZANINEM.

Zmykam zająć się życiem poza internetem. Zajrzę potem na "mój" ukryty wątek poprowadzić MONOLOG. wink

Dobrego dnia!

79,400

Cześć dziewczyny,

Wczoraj skwar +31,  dziś +16 i leje, ekstremalne pogodowe aury.

Bulinko uf,,, nie wyobrażam sobie jazdy z sercem w kolanach, szok, ale dobrze że auto już w warsztacie, a Wy wypoczywajcie, wiela wlezie ! smile

Marka to jest smutne, mieć partnera i być "samą", dobrze że masz pieska, na spacerach zawsze można z kogoś spotkać, pogadać, wiesz gadka-szmatka, może nie będzie to przyjażń ale przynajmniej znajomość z widzenia.

79,401 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-16 17:33:27)

Caffi też lubię jazdę pociągiem. Tylko mnie przeraża potem gdzieś się dostać jak nie znam miasta.

Asterka nie wiem dlaczego,ale próbowałam kiedyś z poziomkami i nic z tego. Nie wyszło mi. Nawet nie wzeszły.Siejesz je,czy kupujesz sadzonki,a jak siejesz,to kiedy?

Markadia no nie wyszło Ci  rzeczywiście. Ja też mam takie wrażenie, że ciągle mam pod górkę. Przez ten wyjazd tyle kasy mi pójdzie, że strach. Mam nadzieję, że ten mechanik jest w porządku. Nie wiem jak stoisz z finansami,ale moi synowie jeżdżą za granicę poza sezonem i twierdzą, że jest dużo taniej. Ja bym się też porwała,ale poprostu się boję.

Kamoa,ale ja jechałam tak jakby dobrym autem. Jak zaświeciła się kontrolka,to dolewałam płynu hamulcowego i kontrolka gasła. Dopiero jak dojechałam chciałam przedstawić samochód na parkingu wieczorem,to okazało się, że pedał już wpada i nie ma całkiem hamulców.

79,402

Bulinka kupowałam sadzonki.
Niektóre przetrwały zimę i na wiosnę rosły i owocowały ale też same się rozsiewały i w ten sposób teraz jak na mój mały balkon zrobiło mi się za bardzo poziomkowo.
Najlepiej kup jedną albo dwie sadzonki, mam nadzieję, że się rozkrzewią i będziesz miała zbiory w kolejne lata.

79,403 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-16 18:46:58)

Bulinko jak jedziesz pociągiem nad morze, to przecież nie musisz chodzić po obcym mieście.
Wsiadasz w pociąg i potem jeśli nawet nie ma bezpośrednio do tej miejscowości, to zawsze autobusy są zaraz koło PKP.
Np do Dźwirzyna pociągiem jechać trzeba do Kołobrzegu, wysiadasz na stacji i zaraz obok masz autobusy na których pisze do której miejscowości jadą.
Tak samo jest w Słupsku i Koszalinie , wysiadasz z pociągu i obok stacji są busy do różnych miejscowości nadmorskich.
Wszystko można sobie znaleźće necie i jechać tak żeby nie czekać za długo między pociągiem, a busem.
Nie trzeba nigdzie chodzić i szukać.

Co do wyjazdów zagranicznych, ja jadę z córką i mogę jechać lipiec, sierpień, wrzesień, bo Ona przecież studiuje.
Miałyśmy jechać teraz we wrześniu, ale nie wyszło.
Mamy możliwość zmiany terminu, więc co za różnica w którym miesiącu bym jechała, jak nie wychodzi mi ta zmiana terminu, bo robią  pod górkę hmm

79,404

Widzisz Asterko ja siałam i mi nie powschodzily.Sadzonki musiałabym kupić przez internet,bo u nas nie widziałam,ale to nie problem.
W tych torbach mam tak piękne warzywa, że w życiu, takich nie miałam.Po tych deszczach,to mi arbuzy wykiełkowały,a posiałam je z ciekawości. Truskawki teraz wnuki zbierają,a jest ich sporo.

Markadia ja mam coraz gorszy problem z chodzeniem. Też chyba muszę iść do reumatologa,bo to nie chodzi o biodro. Jak mam samochód to mogę sobie pojechać gdzieś na wycieczkę i nie muszę się martwić, że cel będzie za daleko od autobusu.

79,405 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-16 21:03:37)

Bulinko a no to na pewno, nie ma porównania jechać gdzieś samochodem, a pociągami czy autobusami, zwłaszcza jak ma się problemy z chodzeniem.
A jeszcze jak człowiek przyzwyczajony do auta to już w ogóle.
Ja wiem sama po sobie, kiedyś latałam na piechotę po całym mieście, a teraz mimo, że mam lepiej z chodzeniem niż wcześniej, przyzwyczaiłam się, że dalej jeżdżę z córką autem smile
Ja Ci chciałam tylko uświadomić, że w razie W gdyby tak Ci kiedyś auta zabrakło, wyjazdy pociągami nie są takie straszne smile
Sama też bym się bała, ale z córką jakoś zawsze raźniej, no i jest pomoc.
A jeżdżę z nią sama, odkąd skończyła 15 lat smile

A wiesz, że ja też pomyślałam sobie, że może powinnam chodzić do reumatologa hmm
No bo chodzę do ortopedy, on jest chirurgiem, a chirurg mi nic już nie pomoże na te moje bóle stawów.
Co mial zrobić to zrobił, a ja mam te bóle we wszystkich innych stawach, w nadgarstkach, kostkach, często bolą mnie całe nogi i dłonie i są to raczej bóle tzw reumatyczne, więc może powinnam wziąć skierowanie do reumatologa.
Taja co Ty o tym myślisz, bo Ty chodzisz do reumatologa?

Kamoa ja wczoraj opalałam się na balkonie, a dzisiaj też u nas leje jak z cebra i dużo chłodniej hmm
Zwariować można z takimi zmianami, zwłaszcza moje stawy to odczuwają hmm
A na spacerach z psem, czasem sobie pogadam z innymi właścicielami psów, ale są to tylko luźne rozmowy, z reguły na temat naszych psów big_smile

Miłego wieczoru Wam źyczę smile

79,406

Dobry wieczór.
Wpadam na chwilę, gdyż miałam dziś zawalony dzień i jutrzejszy będzie jeszcze bardziej zabiegany. Mieliśmy dziś próbę świateł na scenie, jutro premiera. Życzcie mi/nam powodzenia, aby każdy pamiętał swój tekst, bo to chyba jest największe ryzyko i najbardziej będzie widać.
Przeczytałam Was bardzo pobieżnie z powodu późnej pory- wybaczcie.

Markadia> ja już dawno Ci mówiłam, że wg mnie powinnaś chodzić do reumatologa, bo to, że masz jedną chorobę nie oznacza, że nie masz jeszcze innej stawowej. Dziwne, że do tej pory żaden lekarz Ci nie doradził reumatologa, ale mnie już nic nie zdziwi w naszym NFZ wink   Tak więc wg mnie możesz śmiało poprosić o skierowanie do reumatologa celem postawienia diagnozy bólu stawów.

Zmykam kobitki, bo na jutro muszę być wyspana. Odezwie się jeśli nie jutro, to z pewnością po jutrze.
Dobrej nocy wszystkim bez wyjątku.

79,407

Dobry wieczór

Dzień miałam pracowity.
Umyłam potrójne okno z drzwiami balkonowymi, uprałam firanę, umyłam kwiaty,
Starłam wszelkie kurze, odkurzyłam i umyłam podłogę.
Jeden pokój z głowy.
Rozkładam prace na kilka dni, na spokojnie i powoli.

Piszecie o jazdach samochodem, pociągiem lub innym środkiem transportu.
Odkąd skończyłam szkołę  średnią  nigdy nie jechałam autobusem.
A przystanek mam obok okna.
Jak zdałam egzamin na prawo jazdy moim środkiem transportu jest auto.
Pierwszy samochodzik to fiat 126 p, prosto z salonu na tzw przedpłaty.
Ileż wtedy było radości z tego auta.
Po drodze było jeszcze kilka innych .

U nas był upalny dzień, pod wieczór znacznie się ochłodziło.

Dobrej nocy

79,408

HEYka DZIEWUSZKI  wtorkowo

zapraszam na kawuśkę   https://img1.picmix.com/output/pic/normal/0/2/4/9/11229420_f8dfa.gif

Bulinka chyba ktoś tam z góry Cię chronił ,że dojechałaś szczęśliwie lol

Taja udanej premiery .. wszystkim dobrej pamięci z tekstami ról smile

Nie lubię komunikacji miejskiej - mało kiedy z niej korzystam
W tym roku pojedziemy nad morze   pociągiem "pendolino "

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki lol

79,409 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-06-17 08:52:32)

Czołem Babeczki

Ja prawa jazdy nie mam, więc zdana jestem na komunikację publiczną.
Pociągami lubię jeździć, oczywiście nie tak, jak się kiedyś jeździło- w tłoku, na korytarzu itp.
Pendolino często jeżdżę, bo ode mnie to kierunek Trójmiasto, lub Mazury. Właśnie w sierpniu wybieram się na Mazury, pendolino to tylko 4,5 godziny jazdy.
Na Kaszuby natomiast jadę z kolegą samochodem.
Jak mój syn był mały, to dużo podróżowaliśmy, właśnie pociągami.
W dalsze trasy braliśmy kuszetki smile

Markadia-- a w aplikacji nie możesz zmienić tego terminu wczasów?

Taja-- aktorom życzy się "połamania nóg" choć to brzmi jakby nieżyczliwie wink  Trzymam kciuki, żeby wszystko zagrane było, jak z nut, a publiczność oszalała z zachwytu smile

79,410

To prawda, że pociąg to najlepszy środek transportu po samochodzie heh...
Za oknem słońce, więc czas zacząć dzień.

79,411

Witam w poranku.
Wczoraj po południu mocno się u mnie ochłodziło ale dziś jak na razie jest słonecznie i ciepło.
Mam dziś do południa dwa spotkania takie pół służbowe, pół prywatne ale to trochę później więc na teraz jest czas na poranną kawę.
Tajka udanej premiery!!! Rozumiem Twój / Wasz stres. To nie uniknione.
Byle to był stres mobilizujący. Trzymamy kciuki i czekamy na relację z przedstawienia.
Bachasiu podałaś kawę w różach i pastelach....romantycznie się zrobiło.
Niech więc tak będzie przez cały dzień.

79,412 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-17 08:49:40)

Witam Was serdecznie smile

U mnie słoneczko, ale troszkę chmur na niebie jest, ważne, że przynajmniej nie pada smile

Mysti nie da się samodzielnie zmienić terminu wycieczki.
Musiałabym zakupuc całkiem nową wycieczkę.
To wszystko tam u nich jest tak pokomplikowane, na niekorzyść klienta oczywiście  hmm

Taja Ty pisałaś, że powinnam zrobić badania na RZS, ale ja miałam  dwukrotnie zrobione te badania i nic nie wyszło.
Dlatego mnie nie kierowano do reumatologa.
A te bóle we wszystkich stawach, nasiliły się w ostatnim czasie, wczesnej bolały tylko biodra i kolana, tam gdzie miałam zniszczone stawy.
Musiałabym iść po skierowanie do lekarza rodzinnego, ale po ostatnich doświadczeniach, nie mam ochoty tam chodzić hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

79,413

Markadia podobnie mam i ja z moim rodzinnym.On uważa, że jest mądrzejszy od wszystkich specjalistów. Przecież nawet zabiegi rehabilitacyjne mi przepisywał.

Taja też Ci życzę udanej premiery,a Tobie Asterko pozytywnego załatwienia wszystkich spraw.

Jesteśmy na plaży dziś cały dzień.Jest spory wiatr,ale w takie dni parawan robi swoje.Słoneczko grzeje.
Samochód odebrałam. Cena naprawdę niska. Myslałam, że ściągnie że mnie,bo turystka ,ale naprawdę jestem zadowolona.

79,414

Dziewczyny udało się!!!! big_smile
Pojechałyśmy do biura turystycznego i tam bez problemu pani przeniosła naszą wycieczkę, ta samą, z tym samym hotelem, pokojem z widokiem na morze, na przyszły rok smile
Mało tego, jest o 100 zł tańsza, niż kosztowałaby nas ta w tym roku smile
A za dopłacenie dzisiaj 109 zł, rozszerzyła nam ubezpieczenie zdrowotne, bo mieliśmy wykupione takie do 25 tyś za koszty leczenia, a to rozszerzone jest bez limitu smile
Odetchnęłam z ulgą i mam nadzieję, że nic się przez ten rok nie wydarzy, żebyśmy nie mogły jechać roll
Na nic jakieś internety, aplikacje i rozmowy telefoniczne, najlepiej sprawdzają się jednak stare metody, osobista wizyta w biurze podróży smile

Bulinko no to cieszę się, że i u Ciebie dobre wieści i bezpiecznie będziesz mogła wrócić do domu smile

79,415

O widzisz Markadia udało się. Masz rację, że najlepiej osobiście,bo jest pewność.

79,416

Bulinko ta przez telefon, jakaś niedouczona była, albo coś Jej się pokiełbasilo z wycieczkami.
Bo dosyć że nam powiedziała, że koszt tej naszej wycieczki nagle wzrósł do 6.000 to jeszcze kazała nam wpłacać teraz 25 % kosztów tej wycieczki yikes
Dobrze, że tej pani podziękowałyśmy i postanowiłyśmy stacjonarnie się dowiadywać.

79,417

Dobry wieczór

Bulinka wypoczywaj, opalaj się i naładuj swoje akumulatory.

Taju udanego występu bez zapominania tekstu życzę.

Marka fajnie, że macie zmieniony termin, zwiększony zakres ubezpieczenia.
Już tyle razy mam cię zapytać i wciąż zapominam.
Czy zdarzało ci się pieszo wchodzić na twoje 10 piętro ?

Asterko myślę, że spotkania były pozytywne.

Baśku chyba przeoczyłam, że wyjeżdżasz w tym roku na wczasy.
Kiedy i z kim jedziesz ?

Mysti ty taka obrotna pani i nie masz prawa jazdy ?
Aż nie chce mi się wierzyć.

U nas dzisiaj znacznie chłodniej.
Umyłam kolejne okno, uprałam firanę i każdy kącik sprzątnęłam.
Jeszcze kilka tych okien mi zostało.
Jutro czeka mnie inna praca, więc kolejnego okna nie będzie.
Rano pojadę na  mszę, jest rocznica śmierci  taty.
Zawiozę mamę.

79,418 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-17 21:53:22)

Czytko cieszę się, że wpadłaś tutaj i coś napisałaś, bo dzisiaj ta kafejka pusta jakaś.

Zdarzyło mi się tylko raz wchodzić na 10 piętro, bo nie było prądu w całym bloku, a mieszkam tu 15 lat, więc nie jest źle smile
A jeśli jest jakaś awaria windy tylko w naszej klatce, co zdarza się bardzo rzadko, już nawet nie pamiętam kiedy się zepsuła, to mogę wejść do klatki obok, wjechać na 6 piętro, przejść korytarzem do naszej klatki, bo klatki są połączone korytarzem na 6 piętrze i potem z tego 6 muszę już wejść na piechotę na 10 smile
Te stare windy psuły się znacznie częściej, ale teraz są windy nowoczesne i rzadko się psują,

79,419

Cześć wszystkim,

Mam taką rutynę przed snem, że lubię zajrzeć na forum.

Nie będę Wam smęcić, jestem zmęczona. W badaniach wyszedł mi bardzo niski poziom ferrytyny. Stąd zmęczenie i osłabienie.

Tak jak teraz.

Dobrej nocy!
smile

79,420

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/50241.gif

Taja i jak premiera ??? udana ?? lol

Czytka jadę z Jolką i jej córcią z wnukiem 10 letnim - mamy zaklepane 2 pokoje
w sam środek sezonu do obleganego Władysławowa smile  - jedziemy na 2 tygodnie
Będziemy śniadanka jeść swoje  a obiado-kolację na mieście
ONE jeżdżą tak co roku do zaprzyjaźnionej Iwonki - bagaże wysyłamy kurierem - tym Pendolino będziemy sunąc tylko z bagażem podręcznym

Asterka senks smile romantyczko nasza lol

Misty na Kaszuby jedziesz z TYM kolegą ??? hmm hmm lol

Markadia wszystko załatwia się lepiej osobiście  smile

Bulinka i jak strzaskane jesteście już słonkiem ??  smile
autko naprawione i super

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki smile

79,421

Dzień dobry

Mama mnie obudziła i już jestem na nogach.
Kładzie się wcześnie wieczorem , a potem spać nie może.
Jaka ta starość jest trudna.

Zastąpię dzisiaj Basię i kawę przynoszę.
Zapraszam wszystkich.

https://twojekarteczki.pl/wp-content/uploads/2023/01/Polish_20230103_223245033-1068x1334.jpg

Marka dziękuję bardzo za wyjaśnienia.

79,422

Baśku no popatrz, weszłyśmy w tym samym czasie.

79,423

Czołem Babeczki

Czytko-- moja podopieczna też wcześnie wstaje, ale wspólny dzień zaczynamy o 8.
Mimo że wstaję wcześnie, nie idę do niej, bo rano potrzebuję czasu dla siebie.
Od mojego powrotu teraz ma dziwny (irytujący mnie) zwyczaj- wchodzi do tej części, gdzie jest mój pokój.
Nie wiem, po co. Czy sprawdza, czy już wstałam, czy ki czort. Czasem to jest, gdy jeszcze śpię, bo poznaję po drzwiach. Wkurza mnie to, ale nic z tym nie mogę zrobić, bo to jej dom roll
Prawa jazdy nie mam, bo nie potrafiłam zdać egzaminu praktycznego. Za bardzo zżerał mnie stres. Miałam kilka podejść roll

BaChasia-- świetny pomysł z wysyłaniem bagaży!
Na Kaszuby jadę spotkać się z moją bandą i olega, z którym jadę, do tej bandy należy big_smile
Jest Słowakiem i zabierze mnie po drodze. W zeszłym roku, na pojezierze Myśliborskie, też już tak jechaliśmy.
TEN kolega z nami nie jedzie smile

Marka-- wreszcie dobra wiadomość smile

Bulinko-- całe szczęście, że samochód już sprawny smile

Asterko-- Filipek już w domu?

79,424

Witajcie smile

Nie mogłam dzisiaj w nocy spać, co chwilę się budziłam, a rano już odgłosy z dworu nie dały mi pospać dłużej, bo mialam otwarte okno.
W dodatku wleciał nam jakiś brzęczący bąk do pokoju, no i go przeganialam i od tej pory już nie śpię hmm
W związku z tym mam niezbyt ciekawy humor, więc się nie rozpisuję, pewnie wpadnę tutaj jeszcze potem, może humor mi się poprawi.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

79,425

Witam!
U nas słoneczko dopiero od 13-stej. Idziemy do Biedronki,bo jutro święto,to będzie zamknięta,a później na plażę.

79,426 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-18 11:23:54)

Bulinko dobrze, że przypomniałaś o tym święcie jutrzejszym, muszę kupić pieczywo.
Nie lubię takich wolnych dni, w środku tygodnia hmm

79,427

Uśmiech na dobry dzień przesyłam

Pogoda piękna, słońce, cieplo zaliczyłam spacer na ulubiony skwerek, uzupełniłam zakupy żeby do piątku starczyło a teraz czas aby odwiedzić naszą kafejkę.
Mystiq Filipek już jest w domu i mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie wystąpią żadne komplikacje ale pewności nie ma bo chłopiec ma wrodzone problemy i ograniczenia.
Coffi a ten niski poziom ferrytyny to z powodu problemów z wchłanianiem czy błędy w odżywianiu?
Ważne, że już problem jest zdiagnozowany a teraz działaj aby było lepiej.
Tajka jak po premierze? Czekamy na relację.
Bulinko jaką macie pogodę nad morzem?
Skoro tak dużo czasu spędzacie na plaży to najpewniej już jesteście pięknie opalone.
Miłe kawiarki dziękuję za poranną kawę i to do wyboru. Superek!!!

Miłego popołudnia wszystkim życzę:)

79,428

Markadia ja też zapomniałam, że jutro święto. Miałam okazję kupić od Pana z busa świeże bułeczki z piekarni i zapomniałam o dniu wolnym. Musiałam więc dokupić w Biedronce.

Asterko jesteśmy opalone już sporo.Pogoda jest fajna jak na mój gust,bo nie ma upałów,a parawan zasłania wiatr. Przyjechałyśmy tu głównie odpocząć. Nie mamy zamiaru nigdzie jechać.Trochę tu spacerujemy.  Okoliczne miejscowości są nam już znane, więc nas nie ciągnie.

79,429

Zrobiłam gołąbki z młodej, wielkiej kapusty, wyszły mi dwa duże gary, właśnie dochodzą, jeszcze chwilka i będziemy jeść smile
Jutro popołudniu mają wpaść moi rodzice, chcą zobaczyć, jak nam zrobili balkon i przywiozą zielony groszek, bo już jest, a my nie mamy kiedy zajechać na działkę.

Bulinko w sezonie wakacyjnym, jest więcej atrakcji różnych organizowanych nad morzem, teraz macie tam spokojniej.
Ja jednak wolę jeździć w sezonie, bo lubię różne takie rozrywki, bo ileż można leżeć na plaży smile
I za każdym razem jeździmy do innej miejscowości, żeby było co zwiedzać smile.

Asterko czy Filipek ma jakieś poważne wady genetyczne? Jeśli nie chcesz, nie musisz pisać smile

79,430

Markadia,ale to chodzisz na dyskoteki? Praktycznie,to nic innego więcej,to chyba nie ma. Chociaż i tu reklama dyskoteki cały czas jeździ.Tasze są otwarte, restauracje i kawiarenki też. Ja zdecydowanie wolę jednak spokojniejsze wakacje.Dość mam atrakcji w domu. Młoda też jak Jej pytam,czy chce gdzieś jechać,to woła na plażę. Dziś nagrywałyśmy teledysk do Jej piosenki. Oczywiście tylko fragment.

Posty [ 79,366 do 79,430 z 80,755 ]

Strony Poprzednia 1 1,220 1,221 1,222 1,223 1,224 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024