Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,217 1,218 1,219 1,220 1,221 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,171 do 79,235 z 80,755 ]

79,171

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Helen nie rozumiesz, co myśmy przeżywały, kiedy córka zachodziła w ciążę i nigdy nie zrozumiesz.
Jeżeli dla Ciebie tak restrykcyjna ustawa aborcyjna, najsurowsze w całej Europie dla Ciebie jest ok, to Twój sprawa.
Czy wyjdziemy z Unii, tego nie wiem, ale Kaczyński jest nieobliczalny i wszystko jest możliwe.
Poza tym, ile razy mam powtarzać, dlaczego nie mogę zaakceptować wyników wyborów???
Nie TAKI człowiek i to tak boli hmm
Mam prawo tego nie akceptować???
Nie chce tu używać, tych słów, których używa większość na fb, gdzie aż huczy od tego co się wydarzyło.
Poza tym nie tylko ja tu jestem zniesmaczona tym człowiekiem, dlaczego akurat mnie tak wypytujesz???
Przecież już prosiłam o zakończenie rozmów o polityce, ze względu na inne dziewczyny, a Ty brniesz dalej hmm

Dobranoc smile

Zobacz podobne tematy :

79,172 Ostatnio edytowany przez Helen05 (2025-06-03 22:12:34)

Markadia miałam prawo się wypowiedzieć....Ty się wypowiedziałaś. Nikt Ciebie nie uciszal Ja napisałam co myślę  A nie ze wszystkim się zgadzamy. Takie życie. Poza tym  takie są urok demokracji .
Wypytuje Ciebie bo to z Twoich wypowiedzi wylewa się najwięcej żalu, niezadowolenia. Najbardziej się tym emocjonujesz.
Reszta przyjęła to spokojniej.  A i są tutaj osoby zadowolone z takiego wyboru. I też mają fo tego prawo.
Dobrej nocy dla wszystkich.

79,173

Marka też jestem w szoku, jak ?  ale,  jeszcze może dużo się stać, bo do zaprzysiężenia są 2 miesiące,  a prokuratura ma na niego haki.

79,174

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/5/d/50241.gif

Co będzie w polityce czas pokaże - wszystko może się zdarzyć jeszcze

A tym czasem cieszmy się pogodą itp. smile jako takim zdrowiem  i do przodu smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

79,175

Kupię każdą nieruchomość za gotówkę! Długi, lokatorzy, udział- to nie problem! nieruchomosci24skup op.pl

79,176 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2025-06-04 07:32:45)

Dzień dobry

Wczoraj mocno popadało, dzisiaj ma być pogodnie.
Wnuczek kolejny dzień zostaje z nami.

Baśku dziękuję za kawę.

Marka byłaś zdenerwowana, ale Helen ma prawo czuć się urażona.
Ona nie ciągnęła tematu tylko odpowiadała tobie.
Ona nie wypytywała.
Zauważ, że w każdym twoim poście jest poruszany temat polityczny.
Helen nie rozumiesz, co myśmy przeżywały, kiedy córka zachodziła w ciążę i nigdy nie zrozumiesz. - dla osoby, która
nie ma dzieci taka odpowiedż jest bardzo krzywdząca.
A kafejka jest po to, by czuć się tutaj dobrze.

79,177

Zaczyna się nowy dzień, nowe szanse abyśmy przeżyli ten dzień pięknie.
To na co nie mamy wpływu trzeba odpuścić. Proponuję ciszę powyborczą.
Jest tyle innych ważnych spraw i tematów.
Zapowiada się pogodny dzień i mam zamiar skorzystać z dogodnej pogody i pobyć trochę w plenerze.
Bacha dziękuję za poranną kawę. Ja jeszcze przy śniadaniu ale za chwilę będzie czas na kawę.

Dziewczyny! dobrego, uśmiechniętego dnia życzę.

79,178

Czołem Babeczki

Kamoa napisał/a:

jeszcze może dużo się stać, bo do zaprzysiężenia są 2 miesiące,  a prokuratura ma na niego haki.

Marzycielka big_smile 

Dziewczyny, mam nadzieję, że różnice polityczne i poglądowe nie będą miały wpływu na naszą kafejkę.
Faktycznie, lepiej już zaniechać tych dyskusji.
Dodam tylko tyle (na zakończenie), że ja też obawiam się wyjścia Polski z UE, co w naszej obecnej sytuacji gospodarczej oraz geopolitycznej byłoby samobójstwem. Unia powtarza, że zależy im na Polsce, ale... w Wielkiej Brytanii wielu młodych ludzi "dla jaj" głosowało za Brexitem, oby i u nas nie było takiej sytuacji, że "na złość mamie odmrożę sobie uszy", bo już teraz część głosowała "byle nie na Trzaskowskiego" roll

Obyśmy tylko zdrowe były  wink

79,179

HEY

Czytka dzieciaczki narzekają na brzuszki - mam tu na myśli przedszkolaki
Moją Matysię często boli brzuszek a może jest taki problem jak we wczorajszej uwadze był temat

https://uwaga.tvn.pl/reportaze/rodzice- … -st8494326

wrrrr

Misty ano właśnie zdrówka trzeba życzyć wszystkim lol
Ja jestem bardzo zniesmaczona tą całą polityką - nie wiadomo co będzie ale MY wpływu raczej nie mamy jak to się wszystko potoczy
Wszystko może teraz się wydarzyć wrr

Asterka smacznego śniadanka smile

A tym czasem - dokończę sobie film

79,180 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-04 10:23:30)

Witajcie w środku tygodnia smile

U mnie od samego rana tłuką się robotnicy, a za oknem słychać kosiarki, spać się nie dało hmm

Kamoa myślisz, że przez te dwa miesiące, może coś się wydarzyć, raczej wątpię hmm
I też jestem w szoku, jak to się stało, do teraz nie mogę ochłonąć sad

Czytko a ja odbierałam to inaczej, nie chciałam już pisać na temat polityki, a Helen ciągle pytała i pytała i ciągnęła mnie za język, jakby celowo.
Więc nie dziw się, że straciłam cierpliwość hmm

Helen ja nikogo nie uciszalam, każdy mógł się wypowiedzieć w końcu zaproponowałam zakończenie tematu, bo widziałam, że niektóre dziewczyny miałam już dość, to źle???
Pisałam, źle, chciałam zakończyć temat też żle hmm

Zawsze w okresie wyborczym. pojawiał się tu temat polityki i nigdy nie było takiego oburzenia, mozna bylo normalnie na ten temat podyskutować, zresztą nie tylko ja pisałam na ten temat, a jak zwykle na mnie wszystko teraz się skupiło sad
Najlepiej nic nie pisać, może jedynie o pogodzie.
Pisałam też o balkonie, ale nikt nie zwrócił nawet na to uwagi sad

Pozdrawiam i życzę miłego dnia smile

79,181 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-06-04 11:14:53)

Cześć,

Pamiętacie słowa Kaczyńskiego? 'najgorszego sortu Polaków'  MY potraktowaliśmy te słowa bardziej ogólnie i tym samym 'najgorszym sortem Polaków' zostali przeciwnicy PiS i zwolennicy otwartości, wolności i demokracji. Zaczęło się szczucie, i tak oto Kaczor podzielił Polskę, nas. Mało tego, za kasę prawie każdego można przekonać, cyt;" mi jest obojętnie, ten kto płaci, na tego głosuję"  autentyczne słowa wyborców, których znam.

Dobra dziewczyny, koniec, zgoda, Basiulka podała ukwieconą kawę, środa dzień loda, kiedyś Sońka stawiała, teraz coś mało Jej tu.

79,182

Hey ponownie smile

Oglądnęłam znowu dobry film - jak któraś Mycha zainteresuje się to polecam

https://www.youtube.com/watch?v=Hu9Gx42Jeqs

Jesssu spadam z tego netu do realu

79,183

Basiu ja też big_smile

79,184

Marka wiem, że pisałaś o balkonie.
Jest już szkielet ogrodzenia tylko nie ma płyt.
Te płyty jakiego koloru są ?
Nie będą przezroczyste ?
Twój piesek nic nie będzie widział ?
A twoje kwiatki i warzywa trzeba będzie ustawiać wyżej, aby zobaczyły słońce ?

Mamy dzisiaj z mężem śmierdzące zadanie do wykonania.
Musimy wyjąć z kurnika obornik.
Muszę się przebrać w gorsze ciuchy i jakąś czapkę na głowę nałożyć.
Czekamy jeszcze, bo kury jajka znoszą , a nie możemy ich wystraszyć.
Zazwyczaj do 12 większość jajek już jest.

79,185 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-04 12:29:04)

Kamoa napisał/a:

Cześć,

Pamiętacie słowa Kaczyńskiego? 'najgorszego sortu Polaków'  MY potraktowaliśmy te słowa bardziej ogólnie i tym samym 'najgorszym sortem Polaków' zostali przeciwnicy PiS i zwolennicy otwartości, wolności i demokracji. Zaczęło się szczucie, i tak oto Kaczor podzielił Polskę, nas. Mało tego, za kasę prawie każdego można przekonać, cyt;" mi jest obojętnie, ten kto płaci, na tego głosuję"  autentyczne słowa wyborców, których znam.

I to tak właśnie boli sad

Czytko płyty już mamy też zamontowane, Majki ma szczeliny między płytami i dołem może coś tam widzieć.
Ale wizualnie są ładne, takie jasno beżowe, dopasowane do podłogi, nie przezroczyste.
Muszę kupić haki do zamontowania skrzynek na balustradzie.
Cześć będzie stała na murku pod oknem balkonowym, część na parapecie okna.
Nie poustawiam niestety tak jak wcześniej, na podłodze pod barierkami.
No i ten daszek jest tak szeroki, że zasłania słońce i na moim bardzo słonecznym kiedyś balkonie, jest teraz więcej cienia niż słońca.
Opalanie już też odpada hmm

79,186 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-06-04 16:29:02)

Witajcie.

Markadia> masz prawo przeżywać i się ekscytować, tak samo jak inni mają prawo to zlewać. Ot życie.

Helenko> masz rację, że w moim codziennym życiu nie odczuwałam różnicy. Dodam na koniec końców wink Jedyne co mi się nie podobało to ich propaganda, mowa nienawiści (zaczęła się od dojścia do władzy absolutnej pisu) i wstyd na arenie światowej. Taką mam refleksję: W końcu czuję się patriotką i kocham swój kraj, nie chciałabym zamieszkać za granicą i miło by było żyć w kraju, gdzie ludzie nie drą kotów z powodu nacji politycznej. Tak jak było kiedyś za mojej młodości-pamiętam. Obawiam się jednak, że te czasy bezpowrotnie zniknęły sad 

Bacha> ooo tak, dziś piękna pogoda. Należy się tym cieszyć big_smile Jutro mam pracę zdalną, ale w piątek wolne. Może w końcu obejrzę jakiś film lol

Asterko> cisza powyborcza lol cudownie by było big_smile

Dostaliśmy zaproszenie na grilla w sobotę, do brata i bratowej. Taka jakby parapetówka ich przyczep kempingowych postawionych na działce. Z tym, że będzie moja mama i teściowie brata hmm  Liczę na bezdeszczową pogodę to sobie pójdę na spacer nad jeziorko, usiądę na brzegu i będę cieszyć się spokojem i przyrodą. Gorzej jeśli będzie padać, co na chwilę obecną zapowiadają tongue  Gdzie ja się podzieję żeby znów nie stracić cierpliwości... eh.

Wczoraj na próbie teatralnej wszystko się waliło, wszyscy jacyś w nadmiarze ożywieni, ale zapewnił nas prowadzący, że to wbrew pozorom dobry znak tongue  Świadczy o mobilizacji załogi. Za 2 tygodnie wystawiamy spektakl... trochę mnie już zaczyna brać stres tongue

Miłego popołudnia każdej z osobna.

79,187 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-04 16:55:03)

Witam! Emix chyba nie uciekłaś na stałe? Ja też się uciszyłam,bo wiedziałam, że będzie kłótnia.
Kupiłam krzewuszki do ogrodu, który powoli tworzę.Przyszły wczoraj.Idę je gdzieś posadzić.

79,188 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-04 19:01:27)

Taja ja też chciałam spokojnego życia w demokratycznym kraju, ale cóż hmm

Fajny taki wypad na łono natury, ja teraz nie mam jak, bo córka podjęła pracę w weekendy i każde popołudnie od piątku do niedzieli ma zajęte, a w tygodniu studiuje.
Tak, że wygląda na to, że całe lato spędzę w domu hmm

I tak jak Ty czuję, że potrzebuję gdzieś się schować, bo w ostatnim czasie jestem kłębkiem nerwów, a nie mam jak i gdzie sad
A najgorsze jest to, że na uspokojenie niczego nie wezmę, bo ziołowe leki na mnie nie działają, a psychotropów nie mogę, ze względu na opioidy.
I tak się męczę hmm

Bulinko o jakiej kłótni Ty mówisz, Emix nie spodobało się, że większość z nas popierała R.T i tyle.
Ale emocje powoli opadają i ja mam nadzieję, że Emix do nas niebawem wróci smile

A ja tu kombinuje teraz jak z tym balkonem moim sobie poradzić, bo nie będę mogła mieć większości doniczek, tak jak kiedyś.
Miałam kilka wiszących, teraz nie mam na czym ich powiesić, no i nie mam na czym ustawić skrzynek, musiałabym dokupić haki albo takie skrzynki, które można zawiesić na balustradzie, ale na dzień dzisiejszy już mi się nie chce, z tym bawić,  nic mi się nie chce sad

79,189

Najgorzej jak życie nie chce układać się po naszej myśli.
Co do medytacji,to ja jak zaczynam,to zaraz zasypiam.Tak więc jak nie mogę zasnąć,to mam sposób.
Młoda dostała skierowanie do chirurga. Od długiego czasu bolą Ją kości, jakkolwiek to brzmi. Starsza powiedziała, że kości nie bolą hm... Niestety bolą,bo ja też to odczuwam,ale młodsza ma w tym roku 17 lat,a ja 56. Skierowanie na cito, więc wizyta w poniedziałek na kasę chorych.
Krzewuszki nie posadziłam.Nie mogę zdecydować się gdzie,bo mam też owczarka niemieckiego i nie wszędzie mogę. Jak wymyślę,to posadzę,pewnie w weekend.Na razie jest w doniczce.

79,190

Bulinko> mogą ją boleć stawy, ale odczuwa jako kości. Ja też myślałam na początku, ze mnie bolą kości.

Markadia> polecam ćwiczenia oddechowe, medytację lub inną technikę relaksacyjną.

79,191

Bulinko Taja ma rację, pewnie ją bolą stawy, a odczuwa to jako ból kości, ja też tak mam.
Moja córka ma 21 lat a też już chodziła do ortopedy z bólami stawów, najpierw kolana, potem biodro, a ostatnio bolało ją pod łopatką.
Coraz słabsze te pokolenia się rodzą hmm

Taja do takich rzeczy jak medytacja, czy jakieś techniki relaksacyjne, trzeba mieć cierpliwość, ja jej nie mam hmm

79,192

HEYka DZIEWUSZKI

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/4/d/46964.png

Markadia no w końcu będziesz mogła zagospodarować balkon smile
Pyknij fotkę tych płyt balkonowych  smile
Te daszki - co montują na ostatnich piętrach - to producent nieźle posmarował by montowali gdzie się da
bo niby po co one są zamontowane ?? smile   tylko szpecą

Taja - Bulinka mnie bolą "kości" w prawej ręce
odczuwam  mięśnie na zgięciu od łokcia - kurde nawet nie wiem jak to opisać

Czytka i jak obornik wyjęty z obornika - Ty to się nawąchasz  lol

79,193

Dzień dobry

Tak Baśku , kurnik ogarnięty.
Kury mają czysto, mogą znosić jajka.
Nie mam co z jajkami robić, gdyby któraś z was była blisko mnie ,chętnie bym się podzieliła jajkami.
Nikomu nie sprzedaję, od nikogo nie wzięłam pieniędzy.
Pewnie na ryneczku bym sprzedała, ale ja tam stoić nie zamierzam.

Marka teraz przynajmniej ty będziesz mogła posiedzieć na balkonie i wypić kawę.
A kwiatki też złapią powietrza i trochę słońca.
Tyle czekania, więc teraz już brakuje chęci do upiększania balkonu.

Taju czy możesz mi łopatologicznie napisać o tej technice oddechowej lub medytacji ?
Bardzo proszę smile

Bulinko młodziutka ta twoja córcia.
Moje dziewczyny też kiedyś tyle miały....ale to już było i nie wróci więcej....

Kama dzisiaj kawa również pięknie podana.
Na dworze upalnie, tylko się opalać.

Już zrobiłam mielone na obiad, teraz się duszą.
Wnuczek miał inhalację, a teraz już domaga się jedzenia.

Kama wspomniałaś o lodach, więc jak najbardziej już podaję.

https://cdn.aniagotuje.com/pictures/articles/2020/05/4172035-v-1080x1080.jpg

Zapraszam

79,194

Witam Was serdecznie smile

U mnie też słoneczko i bardzo ciepło, wymarzona pogoda, nareszcie smile
W nocy nie mogłam długo usnąć, bo rozmyślałam jak urządzić ten balkon.
Na pewno będzie inaczej, niż było wcześniej, bo będzie mniej roślin, ale za to stworze sobie kącik, którego wcześniej nie miałam.
Już kupiłam mały okragly stolik, mam krzesełka turystyczne, zamówiłam już na nie poduszki.
Na razie nie mogę jeszcze tam nic za bardzo robić, bo jeszcze są rusztowania i robotnicy chodzą tam i spowrotem, a płyty były położone tylko na 10 i 9 piętrze.
Ale myślę, że do soboty się uwiną i od przyszłego tygodnia będę mogła się urządzać smile

Czytko nie ma to jak swojskie jajka, moje obie babcie hodowały kury, to trochę takich jajek w życiu zjadłam
Teraz nie mam nikogo na wsi, wszyscy mieszkają w miastach, a Ci co mieszkają w domach, nie mają kur.
Szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy, bo chętne bym skorzystała.
Dzięki za lody, na dzisiaj jak znalazł smile

BaChasiu strasznie mnie ten daszek drażni, bo dosyć, że zasłania słońce, to jest brzydki, taki blaszany, czarny hmm
Cały balkon jest w pięknych jasnych kolorach, a u góry ten daszek obrzydiwy.
Niby ma chronić przed deszczem, ale po co taki wieki hmm
Przedtem był malutki i zgrabny.
Jak wejdę na laptopa to porobię Wam fotki smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

79,195

Czołem Babeczki

I u mnie dziś słoneczny poranek.
Planowałam zrobić sobie dzisiaj wycieczkę rowerową i okazało się, że zero powietrza w oponach sad Mam tu pompkę, taką tradycyjną, ale za cholerę nie umiem tym napompować kół sad
Rano byłam już po zakupy. Dziś czwartek, więc stoi wóz ze świeżymi rybami.
Pan się ucieszył, że wróciłam big_smile  Zapamiętał mnie big_smile
Potem byłam jeszcze po jajka.
Sąsiadka, mieszkająca dom dalej ma kurki, jak Czytka smile Tyle, że ona je sprzedaje za symboliczną kwotę, połowę taniej niż w sklepie, a jakość o niebo lepsza smile

Marka-- szukaj pozytywów wink Pomyśl sobie, że daszek ochroni Twoje roślinki przed zalaniem, mieszkasz na ostatnim piętrze, więc innej osłony nie ma.
A że brzydki?- jest nad Tobą, w górę nie musisz patrzeć smile
Wiem, że to irytujące, ale nie masz na to wpływu, szkoda Twoich nerwów, ostatnio i tak masz ich sporo.

Czytko-- dzięki za lody. Może przejdę się dzisiaj do lodziarni smile

Zdrówka i spokojności wszystkim życzę  smile

79,196

Hey
witajcie Czytka i Markadia

Czytka lody mniam mniam wyglądaja smakowicie
Na te Twoje jajka też byłabym chętna - nie ma to jak swojskie smile

Markadia aż zwrócę  uwagę na kolor tych daszków - poczekamy na fotki smile

Jessssu znowu zaraziłam się ukraińskim serialem 5-cio godzinnym smile smile  w tych serialach obsada jest tak jak u nas - ci sami aktorzy smile

Pogoda i u mnie dziś dopisuje - wiaterek i słoneczko = super

PAKA lol lol ukraińskie cześć czy hey  smile  lol

79,197 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-05 13:23:04)

Dziewczyny kości też mogą boleć.Poczytajcie w internecie.Ja wiem kiedy bolą mnie stawy. Ewidentnie odczuwam też kości.Młoda jak pokazuje,to też nie są to stawy.
Czytka mówisz, że córka młodziutka. Ja mam jeszcze córkę 30 lat i dwóch synów 28 i 26 lat.

Markadia jak człowiek ma problemy,to już wszystko irytuje. Przyzwyczaisz się i do daszku.

Misti,a właściciele nie mają czegoś, żeby napompować te koła?

Bachasiu masz tak na zmianę pogody,czy na stałe z tym bólem?

79,198

Hejka.

Markadia> rozbawiłaś mnie tą cierpliwością lol  To właśnie uczy cierpliwości, może więc warto się tego podjąć.

Bacha> jeśli boli Cię w zgięciu to odczuwasz ból stawów a nie kości. Te ukraińskie/rosyjskie są wciągające. A zawsze mają podobną formułę-zauważyłaś? Piękna dziewczyna z trudnego/biednego domu, miasto, intrygi/kłopoty i jakaś dobra dusza pomagająca jej i na końcu wielka miłość big_smile  Taki kopciuszek lol 

Czytko> techniki oddechowe mają na celu wyciszyć zdenerwowanie, napięcie, stres lub panikę. Są różne metody i trudno jest opisać w kilku zdaniach. Mam jedną ulubioną technikę oddechową i sprawdzoną na sobie i mojej młodej. Mogę zamieścić filmik jeśli chcesz? Natomiast medytacja to temat chyba trudniejszy. Ja pełnej medytacji nigdy nie miałam, bo szczerze przyznam, że boję się takiego odrealnienia lol Mogę nazwać to półmedytacją czyli stanem relaksu ciała i psychiki, ale będąc świadomym. Informacji n.t. tego jak zabrać się do medytacji najlepiej szukać w internecie. Na yt mają różne filmiki. Trzeba tylko zwrócić uwagę czy to są przekazy podprogowe. Nie każdy chce medytować z przekazem. Dlatego lepiej szukać wskazówek w jaki sposób medytować, niż medytować z ich gotową muzyką medytacyjną.
Ja kupuję jaja od chłopa z targowiska. Mam swojego ulubionego chłopa lol

Bulinko> mogą boleć kości-oczywiście, tylko zasugerowałam, że czasem myli się kości ze stawami. Moją młodą bolały kości w okresie silnego wzrostu. Nazywano to bólami wzrostowymi.

Dobrego popołudnia każdej z osobna.

79,199

Hey

Misty przy poprzednim wpisie Cię nie zauważyłam
Facet od rybek zapamiętał Cię ... bo mu wpadłaś w oko   tak  się chichram nie złośliwie przecież smile
Ta miejscowość co jesteś jest malutka tak ???

Bulinka wydaje mi się ,że przeciążyłam kiedyś będac na przeglądzie w Peweksie - zawiesiłam ciężkie zakupy i pewnie nadwyrężyłam
Nie boli mnie aż tak ale jest dziwnie smile

Wpakowałam się w serial - który trwa ok 25 godzin  !! - spisałam tytuły co mi wyskoczyły
Serial medyczny coś jak u nas "Na dobre i na złe"   chyba go odpuszczę - szkoda czasu przy takiej pogodzie lepiej wyjść

Spadam smile

79,200

Czolem Babeczki

A jednak udało mi się napompować te koła. Nie jakoś super, ale do pojeżdżenia ok.
Niestety, to siodełko jest okropne.
Pamiętacie, jak się skarżyłam na obtarcie? Tym razem przywiozłam ze sobą z Pl taką nakładkę na nie. Sprawdzoną, już z nią jeździłam dziesiątki kilometrów.
No, nie da się.
Na szczęście, nie wypuszczałam się gdzieś dalej i wybierałam taką trasę, że w każdej (prawie) chwili mogłam ją skrócić i zawrócić.
Więcej niż 20 km na tym siodełku nie wytrzymam roll

Bulinko-- skąd starsza kobieta, nie jeżdżąca rowerem ma wziąć profesjonalną pompkę?
Muszę spytać sąsiadów, ale oni mają raczej wypasione elektryki, a "mój" rower lekko epokowy wink  Grunt, że jeździ.

BaCha-- mieścina, w której jestem, jest mała.
Jest to w ogóle siedziba gminy, a wokół są rozsiane takie sioła (bo nawet wsiami nie można tego nazwać) po kilka domów.
Nie wszyscy się znają, ale jest jeden sklep, więc ludzi się kojarzy.
Pan od ryb jest bardzo sympatyczny, ja jestem otwarta do ludzi, lubię sobie pogadać, więc i z nim "parę" słów zamieniłam.
A że do tego, zawsze kupuję to samo (ta tutejsza monotonia), to zapamiętał lol
A może i wpadłam mu w oko wink Żarcik taki wink

79,201

Byłam na zakupach, z moimi rodzicami, w OBI i Jula, okazało się, że te haki na skrzynki są droższe, niż cała skrzynka taka od razu do zawieszenia na barierce, bo haki były metalowe, a skrzynka plastikowa.
Haki 14.99 za sztukę, a potrzebuję dwa na skrzynkę, a skrzynka 18.99 no to same powiedzcie.
Kupiłam na razie 2 skrzynki, ale jeszcze dokupię, ziemię i kupiłam sobie sadzonkę fuksji, taką malutką, nie moglam się oprzeć, bo nie mam fuksji smile
A od mamy dostałam dwie, już kwitnące sadzonki pomidorków koktajlowych.
Dwie bo więcej nie da rady teraz postawić.

BaChasiu fotki zrobiłam, tylko nie mam teraz czasu na wejście na laptopa, potem je tu wstawię.
A daszek, tak jak pisałam jest czarny, blaszany.

Mysti tyle lat był mały daszek i jakoś mi kwiatków nie pozalewało big_smile
To są kwiaty typowo balkonowe, odporne na różne warunki atmosferyczne.
Teraz przez ten daszek słońca nie widzę hmm

Taja ja nie raz już próbowałam jakiegoś wyciszenia się, miałam nawet płyty z muzyką  relaksacyjną, ale jakoś mi to nie wychodzilo hmm
Zbyt nerwowa na to jestem, nie umiem tak w pelni się wyciszyć.
U mnie sprawdzają się proste rozwiązania, czyli tabletka lol

Miłego popołudnia Wam życzę smile

79,202

Cześć Dziewczyny!

Otrzymałam przed chwilą alert ostrzegający przed burzami i silnymi wiatrami w nocy.
Mam nadzieję, że szkód nie narobi a w dzień będzie znowu ciepło i słonecznie.
Markadia szczęście zwykle nie jest pełne ale przynajmniej już wiesz jak jest i możesz ukwiecać swój balkon.
Ja powinnam już pozbyć się swoich bratków i na ich miejsce wsadzić inne kwiaty.
Bulinka masz rację, że może nam dokuczać i ból kości i stawów.
Sytuacji gdy bolą kości jest dużo i najlepiej aby lekarze zdiagnozowali problem i zastosowali skuteczne leczenie.
Z tymi technikami relaksującymi to mam podobnie jak Markadia; kiedyś podczas turnusu rehabilitacyjnego były takie zajęcia z muzyką relaksacyjną.
Fatalnie to zniosłam!!! Mam oczywiście sprawdzone sposoby radzenia sobie w sytuacjach stresowych ale najwidoczniej i tu jest to sprawa mocno indywidualna.
Wczoraj przyszła mi książka Lecha Wilczka "Moje życie z Simoną Kossak".
Zachwyca piękno języka, którym jest napisana.

Miłego i spokojnego popołudnia życzę:)

79,203 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-06-05 17:01:42)

Hejka ! witam Was wszyściutkie !

Piszecie Dziewczyny o swoich balkonach więc i ja opiszę bo potrzebuję rady .na balkon mało kiedy wchodzę bo wyższy próg mi przeszkadza tak samo Lakusiowi więc dzisiaj tam weszłam i jest problem. Bo za leżakiem siedzi gołębica na jajkach i nie chce zejść a nie mam serca azeby jej te jajka i gniazdko które tak pięknie zbudowała wyrzucić.  I co ja mam teraz zrobić ? Wszystkie okna i balkon mam od strony południowej a jak jest gorąco to te jajeczka upieką się .
BaChasia też mam takie bóle w ręce ale miałam złamanie kości i pierwsze 2 lata bolała codziennie a teraz tylko na zmianę pogody lub coś ciężkiego niosę.

Misti i Czytce zazdroszczę tych jajeczek , zapłaciłabym dużo więcej ażeby takie mieć gdzie kupić , na targu jajka sprzedają handlarze a prawdziwego gospodarza ze świecą można szukać.

Misti jak piszesz o miejscowości w której jesteś to ślinka cieknie na te świeże  rybki , tak dobrze miałam gdy nad morzem mieszkałam , a szkoda.

Czytka dziękuję za smakowite lody , niech za to kury Ci się dobrze niosą. big_smile

Pozostałe dziewczyny serdecznie pozdrawiam ! big_smile

Jeszcze dopiszę że przeczytałam co o jajkach swojskich napisałam i śmiech mnie ogarnął , przecież ja mam najbardziej swojskie jajka prosto z balkonu hi, hi big_smile ;D

79,204

Klaudynko-- piszesz, że to gniazdo jest za leżakiem. Może to wystarczy, jako osłona.
Skoro gołębica sobie to miejsce wybrała, to chyba wiedziała, co robi roll  wink
Ja kilka lat temu też miałam gniazdo na balkonie...hmmmm..."balkonie", to dużo powiedziane. To był taki wypust na szerokość drzwi balkonowych i podobnej głębokości.
Wykorzystała moją nieobecność i się zalęgła. Gdy przyjechałam, to był już pisklak.
To było okropne- ani nie mogłam z tego "balkoniku" korzystać, ani nawet tych drzwi otworzyć, żeby np. wywietrzyć mieszkanie.
Piski i inne odgłosy, gdy mały był głodny i matka przylatywała go karmić. Trwało to dobry miesiąc, albo i dłużej roll

79,205 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-05 19:44:38)

Klaudynko Ty nic nie możesz już zrobić z tą gołębicą, będą młode smile
Myśmy też mieli kiedyś gniazdo, lata temu, syf, kiła mogiła była na balkonie, dlatego od tej pory nie pozwalałam gołębiom budować gniazda.
Jak już widziałam, że zaczynają znosić gałązki, od razu przeganiałam, nigdy też nie zostawiam żadnych zakamarków, ani pustych skrzynek i doniczek, gdzie mogłby wymościć sobie gniazdo.
Wtedy mieliśmy je w donicy, w której na dnie była resztka ziemii.

Obiecałam fotki, więc wrzucam smile

To są barierki, jakie mieliśmy kiedyś:

https://www.pomniejszacz.pl/files/cfc60d84-1069-4765-b2c4-90be55_1.jpg

Mogłam mieć donice przy samych barierkach, na podłodze, a u góry jest taka jakby półka, wzdłuż całej 6 m barierki, na niej mogłam stawiać skrzynki i zawieszać na haczykach doniczki.

Teraz zrobili takie płyty:

https://www.pomniejszacz.pl/files/9a21e1d3-1791-41d7-97d3-d4632b_1.jpghttps://www.pomniejszacz.pl/files/831cf86f-0406-46c3-bb6d-b248c3_1.jpg

A to ten czarny daszek, a raczej daszysko hmm

https://www.pomniejszacz.pl/files/642d722d-ef51-403c-a381-cbced7_1.jpghttps://www.pomniejszacz.pl/files/pobrane-1_40.jpg

Dziękuję za uwagę big_smile

79,206

HEYka DZIEWUSZKI

https://i.pinimg.com/originals/92/7e/28/927e28a3c54b6c9a8ca895425cd4f9f8.gif

Witam po potężnych burzach - dolało deszczu powietrze od razu inne

Taja tak masz racje i wcześniej też to pisałam ,że w te wszystkie seriale to przeważnie dzieją się w środowiskach bogaczy - lekarzy - prawników czy architektów - jeden serial był taki z "bidy" "Ojciec zdradził ja dla pieniędzy .Droga do pustki "
Aktorzy się powtarzają - i tak jak piszesz "Kopciuszek" jest prawie zawsze no i to są takie bajeczki dla nas smile
Ale wciągające na maksa smile

Też taką diagnozę sobie  teraz stawiam - to bolące stawy

Misty wycieczka rowerowa udana i super smile
W malutkiej mieścinie wszyscy się znają z widzenia

Klaudi no i masz swojskie jajeczka lol lol

Z tymi gołębiami to można chorrrery dostać  wrrr
Sąsiad z góry jak żył to karmił sobie gołąbki - już półtora roku nie żyje - nikt nie mieszka jeszcze
A ja parapet okna w kuchni mam codziennie zesrany ale to jak - mam obryzgane nawet na szybach
Dzień w dzień wycieram 

Markadia dzięki za fotki - te płyty nie są takie mleczne jak myślałam - ogólnie blok musi ładnie wyglądać teraz z tymi płytami
daszek ciemny faktycznie - ale beż z czarnym pasuje lol lol

Lecę dziś do południa do Matyldzi - znowu nie chodzi do przedszkola - tym razem gardełko ją boli hmm smile

79,207

Dzień dobry wszystkim

Napiszę do Was kilka linijek o dość nietypowej dla mnie porze - jestem wyjątkowo w domu, bo czekam na badania, które mam mieć dopiero o 9:20. Nie śpię od 4:00 i cały czas jestem głodna, bo to badania na czczo.

Czym tu zająć głowę i ręce w tak ekstremalnej sytuacji? wink

Na szczęście jest ta netkafejka.

Ba-Cha napisał/a:

Caffi witaj z rana smile
Nie odpowiedziałaś - miałaś w końcu te imieniny ?

Imieniny obchodzę w kilku turach. Naprawdę. W dzień moich imienin (real me) cieszyłam się nową zabawką (telefonem) przy czekoladzie i musie malinowym w ulubionej kawiarni. W tym tygodniu zebrał się zarząd mojej firmy i wręczył mi imieninowy voucher do Empiku - taki sobie prezent wybrałam. Potem kawa, domowe rurki z kremem, świeże maliny, truskawki (hit imprezy) w gronie wiedźm na najwyższych szczeblach władzy. wink A tak serio to mamy taki zwyczaj się spotkać i świętować dzień imienin każdej z nas. Mamy naprawdę świetny, zgrany zespół w tej chwili. Na co dzień nie wiadomo w co ręce włożyć, ale Sekretarka Wszystkich Sekretarek wpadła na pomysł, żeby raz na jakiś czas spotkać się przy kawie i ciastku (imieninowym) i pokazać się od ludzkiej strony. smile Jest wtedy bardzo miło, śmiejemy się, żartujemy, wcinamy ciacha - najczęściej domowej roboty. Palce lizać! tongue

Ja ciast nie piekę, bo nie umiem, zamawiam zawsze coś pysznego w lokalnej rzemieślniczej cukierni. Dziewczyny się zajadają ręcznie wykonanym tam ciastem. Tym razem moja sekretarka zrobiła rurki z kremem (połączyłyśmy 2 imprezy imieninowe w jedną), a ja zadbałam o świeże owoce. Miało być fondue z czekolady, ale zgodnie stwierdziłyśmy, że szykujemy się na lato (wiadomo, kostiumy kąpielowe itp.), więc robimy wersję mniej / zero cukru. I żeby się tu jakiś moralista nie doczepił, to jest to impreza po godzinach pracy plus 0 alko. I też jest fajnie! smile

W następny weekend jadę do domu rodzinnego - zapraszam wtedy gości na imieninową kawę lub zabieram wszystkich do jakiejś fajnej knajpeczki. Tak więc na bogato. wink

Ze względu na moje złe samopoczucie Szefowa odpuściła mi delegację w teren, choć żałuję, bo 3 dni na świeżym powietrzu pod chmurką i w towarzystwie koni zawsze dobrze działa na moją psychikę i nastawienie do życia. Tym razem jednak nie dałabym rady tam pojechać i działać jak zawsze. W zamian zostałam na miejscu i szlifuję dokument założycielski firmy w nowej odsłonie. Deadline goni. Pewnie w weekend będę musiała docisnąć, żeby skończyć na czas. Co zrobić.

Dbam jednak o równowagę między pracą a odpoczynkiem. Mądrość przyszła z wiekiem i doświadczeniem. wink Wspominałam tutaj i na moim ukrytym wątku o mojej fascynacji Podlasiem. Zarezerwowałam wczoraj 3 noclegi na długi weekend (Boże Ciało) w Białymstoku. Fajna, klimatyczna miejscówka ze śniadaniem. Na sierpień zarezerwuję jeszcze "kąpiel leśną". Została mi Białowieża, moje lokalne biuro, z którym jeżdżę na Podlasie właśnie, ma nawet ofertę wyjazdu i nocleg w fajnym hotelu, ale mi nie odpowiada program. Impreza "do białego rana". Zasadniczo wolę ten czas spędzić we własnym łóżku z wybraną przez siebie muzyką (w słuchawkach).

Boże, jaka jestem głodna ...
Hunger strike
https://www.youtube.com/watch?v=VUb450Alpps

Jestem też po wizycie gin. Wszystko co usłyszałam, jest bardzo ... interesujące. Ale nie będę się rozpisywać zanadto, wprawdzie to anonimowe forum dla kobiet, ale kto wie, ki czort to wszystko czyta?... wink

Dobrego dnia wszystkim życzę!

79,208 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-06 09:01:59)

Witajcie w piąteczek smile

Wczoraj u nas przeszły potężne burze, mój pies był wystraszony, bo boi się takich głośnych odgłosów, cyrk z nim był, cały czas chciał na ręce.
Dzisiaj zapowiadają piękna pogodę, mam w planach pojechać na działkę rodziców, dam mamie kilka niepotrzebnych mi skrzynek i doniczek, na działce zawsze się przydają takie rzeczy.
Może się trochę poopalam, bom blada, a to do mnie nie podobne, w czerwcu już zawsze byłam opalona.

BaChasiu mnie ten daszek drażni, jest za szeroki, Poza tym cały balkon w jasnych barwach a tu nagle taki czarny dach hmm
No cóż będę musiała się przyzwyczaić.
Tak jak do tych płyt, wolałam tamte barierki.

Caffi no to na bogato obchodzicie tam imieniny, u nas nie obchodzi się ich w ogóle, tylko urodziny.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

79,209 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-06-06 08:50:43)

Cześć,

Marka fajny balkon, przytulny, mi się podoba, a daszek ? no cóż, do przyzwyczajenia smile

Caffi też mam taką paczkę dziewczyn, z tym że każda innej profesji zawodowej, robimy co jakiś czas, wypad weekendowy, nie ma 'łańcucha', można powiedzieć >kac vegas<  ale bez " tego kaca" big_smile fajna sprawa, wiele emocji ma wtedy ujście.

79,210

Czołem Babeczki

U mnie pomieszana pogoda. Rano lało, teraz niby przebija się słońce, ale wciąż ciężkie chmury i przy tym porywisty wiatr.
Mojej podopiecznej to w niczym nie przeszkadza i już zaliczyłyśmy spacer.
Ja lubię dużo chodzić, ale ona jest na tym punkcie totalnie zafiksowana tongue

Caffi-- na pewno sympatycznie pracuje się w zgranym zespole.
Ja mam taką pracę, że typowych koleżanek z pracy nie mam, ale mam kilka, które wykonują ten zawód i czasem się spotykamy. Rzadko, bo mieszkamy w różnych miastach i w różnych terminach wyjeżdżamy do pracy. Choć wtedy mamy inne tematy do obgadania, bo nie tylko to nas łączy.

Ja w ogóle mam kilka babskich "paczek" . Z różnych okresów życia, różnych zainteresowań. I z każdą są to innego rodzaju spotkania, wypady. Takie urozmaicenie big_smile

Marka-- gorzej sobie wyobrażałam ten daszek.

79,211

Witajcie.

U nas miały być burze, ale nie było. Za to duszno jest nadal.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i udanego weekendu życzę.

79,212

Ojej co tu takie pustki???
Wiem, wiem smile nareszcie zrobiła się piękna pogoda, to kto by na necie siedział big_smile
Ja już wróciłam z działki, pięknie tam teraz, posiedzieliśmy, pogadaliśmy i wróciliśmy do domu smile

Mysti bo na żywo ten daszek gorzej wygląda lol
Poprostu mnie drażni i tyle, może kiedyś się do niego przyzwyczaję smile
Są większe problemy, niż jakiś balkonowym daszek lol

Kamoa no muszę się do niego przyzwyczaić, przecież nie mogę go usunąć, chociaż najchętniej bym to zrobiła lol

Taja pewnie na tym grillu jesteś, jak wrócisz, to napisz jak było smile

A gdzie się podziewa reszta Netek?
Asterka, Czytka piszą codziennie, a gdzie są dzisiaj???

Miłego wieczoru Wam życzę smile

79,213

Markadia> grill jest jutro. W dodatku zapowiadają od 12tej nieustanne deszcze i burze. Chyba szybko się stamtąd zwiniemy wink  a dziś zabrałam się za oglądanie poleconych przez Bachasie filmów wink

79,214

Taja ja myślałam, że dzisiaj sobota lol
Odkąd mąż też nie pracuje, dni mi się mylą roll

79,215 Ostatnio edytowany przez Caffissimo1 (2025-06-06 21:36:44)

Markadia napisał/a:

Caffi no to na bogato obchodzicie tam imieniny, u nas nie obchodzi się ich w ogóle, tylko urodziny.

To taka nasza rodzinna tradycja, żeby świętować "po góralsku" różne imprezy - 7 dni! Urodziny też obchodzimy. smile

tajemnicza75 napisał/a:

grill jest jutro. W dodatku zapowiadają od 12tej nieustanne deszcze i burze. Chyba szybko się stamtąd zwiniemy wink

Niestety, dobra pogoda jest wskazana na grilla i inne ogniska pod chmurką.

Mam nadzieję, że w niedzielę się pogodna poprawi, bo wybieram się nad Wisłę.
To mój OPEN MIND TIME.

Super mi się tam medytuje. smile

79,216

Witam wieczorową porą

Marka jestem, jestem tylko czasu mi brakło.
Do południa był wnuczek.
Od godziny 13 były wnuczki.
Ich mama w przedszkolu miała piknik na rzecz chorego dziecka, które tam uczęszcza.
Wróciła pół godziny temu, zmęczona do granic.
Była na nogach 12 godzin.
Jutro właśnie ta córka z mężem jadą na wesele.
I znów muszę zostać z dziewczynkami.
Pojadę do nich i tam się prześpię.
Rano pojadę do ciotki.

Twój balkon bardzo ładny, ale poprzednie pręty balkonowe były dużo praktyczniejsze.
Dla psa, kwiatów i dla ciebie widok dużo ograniczony.

U nas nic nie padało, a szkoda.
Idę do wanny.

Miłego wieczoru.

79,217

Cześć smile
Dosiadam do Bachasi smile kawy.
U nas przedwczoraj rzuciło gradem, wczoraj przetaczały się burze, a dzisiaj trochę zlewnego deszczu, trochę słońca. Ogólnie super pogoda- ciekawie smile

Dziewczyny smile dobrego weekendu.

79,218

Ja już mam zrypany weekend. Jestem na sorze że starszą córką. Coś ma z nogą,złamanie,albo skręcenie.

79,219

Ucięłam sobie drzemkę i TERAZ czuję się wyspana.

Co tu robić, gdy cały blok śpi, muzy sobie głośno nie włączę, a energia mnie roznosi?

Ano pozaczepiam sobie forumowe koleżanki. wink

W moim ukrytym przed światem temacie odwiedziły mnie już netkafejkowe sąsiadki ogrodniczki Asterka, Markadia i Tajemnicza. A gdzie czwarty filar tej netkafejki - BaCha? smile

Bachasiu, jest tam cały post poświęcony Twojej OSOBIE. https://www.netkobiety.pl/p4185245.html#p4185245

Dla Kamci w NASZYM DOMU jest ciągle za mało METAFIZYCZNIE. Dla Mystique za mało MISTYCZNIE. wink

Pozostałym koleżankom będę wysyłać "specjalne zaproszenia" w miarę możliwości czasowych i galopującej wyobraźni. Jest też kilka innych fajnych DZIEWCZYN, Animek, Koralinek, Julek, Malinek,  i innych rozrabiaków. smile

79,220

Pozdrowionka Caffii w tę piękną nockę ! big_smile

Obudziłam się godzinkę temu i zamiast spać radośnie to ja zastanawiam się co  tutaj ciekawego robić .  Odwiedziłam już Twój temat ukryty przed światem  ale nie zauważyłaś mnie bo cichutko podsypiałaś  big_smile Zaraz tam wejdę  ale przeszkadzać w Twoich marzeniach sennych nie będę ażeby ich nie obudzić. A może i mnie jakiś Morfeusz przytuli i pośpię sobie . Miłych snów Caffi. ! big_smile

79,221 Ostatnio edytowany przez Caffissimo1 (2025-06-07 04:46:37)

Klaudyna59 napisał/a:

Pozdrowionka Caffii w tę piękną nockę ! big_smile

Obudziłam się godzinkę temu i zamiast spać radośnie to ja zastanawiam się co  tutaj ciekawego robić .  Odwiedziłam już Twój temat ukryty przed światem  ale nie zauważyłaś mnie bo cichutko podsypiałaś  big_smile Zaraz tam wejdę  ale przeszkadzać w Twoich marzeniach sennych nie będę ażeby ich nie obudzić. A może i mnie jakiś Morfeusz przytuli i pośpię sobie . Miłych snów Caffi. ! big_smile

Cześć, Cloudi, Obłoczku na Błękitnym Niebie!

I jak minęła Ci NOC w objęciach Morfeusza/Mateusza?...

W płomieniach?... Ponoć to niezłe Ziółko jest. wink

https://youtu.be/ZxsaYVNkosQ?si=d9-JTsuzpTDTpTS7

I GDZIE ta NOC w PŁOMIENIACH w NASZYM DOMU konkretnie?...

Pytam, bo do końca nie wiem, czy na pewno jesteś pełnoletnia. A jak mi się tu jakieś niebieskie pieski zjawią i zaczną węszyć w domu i trzeba będzie zwinąć Rajski Zakątek?

Dobra, już nie idę dalej tym myślowym TROPEM. big_smile

Dobrego dnia wszystkim życzę! smile

79,222

HEYka DZIEWUSZKI

https://gifyagusi.pl/img/2019/05/15/zyczenia/na-sobote/pi%C4%99knej%20soboty%20%C5%BCycz%C4%99%20i%20zapraszam%20na%20porann%C4%85%20kaw%C4%99.gif

Klaudi - Caffi witajcie - też przebudziłam się o tej porze co Wy  ale udało mi się zasnąć

Dzisiaj w śnie oprowadzałam Jolkę po Kazimierzu w Krakowie smile
Od jakiegoś czasu zaraz po przebudzeniu jeszcze na wyrku - mam taką  pierwszą myśl : wstawaj bo nie zdążysz na pociąg do Krakowa ???? smile

Bulinka no i co ??? po tym SORze u córci ???

Markadia ładne te cwietuszki wkleiłaś na FB smile

Taja i jak tam oglądanie seriali  ??? lol

Czytka - Mamuśka - Misty pozdrawiam jak i całą resztę Mych milczących

79,223

Czołem Babeczki

Mogłabym podać rękę nocnym Markom, bo też się budziłam, ale tylko za potrzebą i zasypiałam z powrotem.
Znów zaczęły się moje nocne wędrówki do WC. Nie mam pojęcia, czym to jest spowodowane, bo nie opijam się przed snem roll

Bulinko-- co z córką?

Czytko-- Ty jesteś dla wszystkich na każde zawołanie. Zadbaj i o siebie, swój czas  smile

Miłego dnia, Babeczki

79,224

Witam serdecznie!

Ożywienie duże nocno-poranne w naszej kafejce.
Ja też mam nocne przerwy w spaniu, załatwiam siusianie, czasem wpiszę coś do krzyżówki lub poczytam kilka stron i dosypiam.
Wczoraj była piękna, słoneczna pogoda a na dziś niestety zapowiadają deszcze, już się chmurzy i moje plany stają się nierealne.
Znajoma namówiła mnie na spotkanie poświecone malarstwu, było o E.Manet.
Właściwie to byłam pierwszy raz na takim spotkaniu ale dość ciekawie było.
Mają te spotkania dość często, może się jeszcze kiedyś wybiorę.
Bulinko współczuję bardzo. To przykre, że nigdy nie można mieć pewności spokojnego dnia bo coś się może przydarzyć.

Serdeczności przesyłam i dobrego dnia życzę!

79,225

Witam !
Wróciliśmy o 1-ej w nocy do domu. Tak jest u nas na SORze. Córka ma silne skręcenie. 3-4 dni ma nie obciążać tej nogi. Zięć za granicą,a tu 4-ro i 6-cio latek. Dobrze, że chociaż na dole mieszkają.
Dziewczyny wybaczcie, że nie odpiszę Wam. Ostatnio jakoś wogóle trudno mi się tu pisze.

79,226

bulinka_1969 napisał/a:

Ostatnio jakoś w ogóle trudno mi się tu pisze.

Przykro mi z powodu wszystkich niedogodności losowych, które Ciebie spotykają. sad

Podzielę się z Wami takim odczuciem, które mi towarzyszy od kilkunastu dni. Czuję się słabo, jak myszka, którą bawi się kotek-psotek, lub muszka, którą pajęcza nić zaczęła pozbawiać tlenu. ... To nie jest fajne uczucie.

Lekarzy ogarniam, więc zaraz wszystko się okaże.

Tak sobie chciałam tę myśl puścić w eter ...
Nie oczekuję odpowiedzi na forum. smile

79,227 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-06-07 09:55:52)

Witam Was serdecznie smile

U mnie na razie słoneczko za chmurami, chociaż nieśmiało przebija zza chmur.
Ale zapowiadają na dzisiaj deszcze, szkoda hmm
Ja też miałam noc z pobudką o 2 w nocy, słyszałam jakąś sowę, dość głośno tak pohukiwała, musiała gdzieś blisko siedzieć.
O 6 rano zaczął piać kogut, a później jakieś kury gdakały na cały głos.
Normalnie jak na wsi, a mieszkam w blok lol
Ale moje osiedle jest w miejscu., gdzie kończą się bloki i jest osiedle domków jednorodzinnych, nie nowych, te domy były tu dużo wcześniej, niż nasze bloki.
A bloki powstały w latach 70-tych.

Asterko dobrze, że się dzisiaj pojawiłaś, bo już sie martwilam
Do do Ciebie nie podobne, żeby Cię nie było na forum smile

Czytko tak, też uważam, że tamte barierki były lepsze, było gdzie postawić i zawiesić kwiatki, no i była przestrzeń i kiedy siedziałam na leżaku, mogłam obserwować jak ludzie chodzą na osiedlu, wszystko miałam jak na dłoni no i w pokoju miałam jaśniej.
Te nowe płyty nie są złe, obawiałam się gorszych, ale wolałam tamte barierki.

Bulinko skręcenie nogi boli bardzo, może nawet bardziej niż złamanie, ale dobrze, że nie ma gipsu na 6 tygodni, skręcenie powino minąć szybciej smile
A dlaczego coraz trudniej Ci się tutaj pisze???
Jesteś tu najdłużej piszącą Netką, zaraz po mnie smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłej soboty smile

79,228

Witajcie Dziewczyny  w ten piękny poranek ! big_smile

Caffi odpowiadając na Twoje pytanie odnośnie tego czy jestem pełnoletnia to trudno mi powiedzieć , nieraz rozrabiam jak pijany zając w kapuście. big_smile

Przez 2 godziny w nocy poczytałam na 30 latkach nigdy tam nie byłam ale ich problemy są również duże bo w tym wieku nie mając własnego mieszkania ciężko przeżyć spokojne życie. Tym bardziej jak ma się rodzinę i rodziców którzy nie pomagają. Do tego praca i problemy z nią związane no to my nie mamy tych samych problemów ale drapią nas problemy związane z naszym wiekiem. A bo to życie to jeden wielki problem i trzeba mieć dobre poczucie humoru ażeby dawać sobie z nim radę.

Bulinko u nas na SOR czeka się przeciętnie 7 godzin wzwyż . Ja kiedyś ze złamaną ręką w wigilię a pacjentów nie było odczekałam swoje 7 godzin a moja sąsiadka 11 godz. Chora ta nasza służba zdrowia i powinni zmienić nazwę.

Mysti nocne wędrówki to nic przyjemnego chyba ze do sąsiada zajdziesz przez sen . big_smile Oczywiście jesli sąsiad przy tym jest miły ,grzeczny i przyjemny. big_smile

BaChasia nie możesz zdążyć na pociąg do Krakowa a mnie często śni się uciekający pociąg , wbiegam na stację i widzę tylko tył odjeżdżającego pociągu ale na jawie też to przechodziłam więc wbiło się to w podświadomość . big_smile Fajną masz tę Jolkę i możecie jeżdzić i fajnie czas spędzać.  Ja też mam świetne koleżanki ale problem w tym że nie mogę za długo chodzić , po godzinie padam a możliwości jeżdżenia  i zwiedzania mam , szkoda ale jest powiedzenie że nie można mieć wszystkiego .

Asterka fajne są takie spotkania poświęcone malarstwu  czy literaturze , wierszom . Po nich to chce się żyć. !

No to zbieram się bo kawkę przed chwilką wypiłam w Waszym przemiłym towarzystwie , miłego dnia i do potem. !

79,229 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-07 10:05:58)

Caffi wcześniej pisałam chyba o takim samym odczuciu jeżeli dobrze zrozumiałam. Tak teraz myślę, że może to spowodowane jest pogodą, że się tak czujemy.
Markadia ,a nie możnaby zakryć ten daszek czymś pnącym, jakimiś roślinkami?
Kurcze, że Ty na 10-tym piętrze słyszysz te odgłosy he...he ..dobre ...fajne nawet.
Byłam u córki. Mamy wózek dla niepełnosprawnych i po mieszkaniu jeździ teraz na wózku.Wstała rano, przeszła o kulach do łazienki i momentalnie noga spuchła.

Klaudynko o tak 30- latki mają swoje problemy i to czasem większe niż my. U nas to już zdrowie kuleje,a u Nich całe życie spowodowane sytuacją w kraju

79,230 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2025-06-07 10:23:49)

Hej przy sobotniej kawie smile
Przepiękny dzień u nas, wszystko co żyje gada, ćwierka i bzyczy.
Plan na dziś to odchwaszczanie ogródka warzywnego przy kawce i w świergocie.
Bulinko smile kolega z pracy był w zeszłym tygodniu na SORze z podopiecznym, mieli czterdziesty któryś tam numer, wrócili po ok 6 godzinach...także ten tego..u nas nie lepiej, a byli przyjęci szybciej..inni pacjenci czekali jeszcze dłużej.
Macham w każdą stronę smile

79,231

Bulinko ale jak ja mam zakryć ten daszek, kto tam będzie się wspinał, na 10 piętrze, nikt nie będzie ryzykować, żeby wypaść z balkonu, to po pierwsze, a po drugie, gdzie miałabym umieścić doniczkę z tą pnącą rośliną, w którym miejscu, no i czego mialaby sie ta roslina tam trzymać, przeciez jej nie przykleję.
Co do tych odgłosów, to wiesz jak tu się wszystko niesie, nawet głośne rozmowy ludzi słychać.

Caffi może przemęczona jesteś, może jakiś urlop by Ci się przydał.
Ja z kolei zrobiłam się bardzo nerwowa, bardziej niż zwykle, ale mniej więcej wiem, co jest tego przyczyną.
Dobrze, że robisz badania, mam nadzieję, że to nic poważnego.

79,232

Witam Was cieplutko w słoneczną sobotę:-)

Podczytuje Was codziennie, ale niestety w ostatnich dniach trudno było mi się przemóc, żeby coś napisać.
W "wątku" politycznym były momenty w których poczułam się żle...nie rozpoczęłam tego tematu (nigdy sama na forum tutaj nie zaczęłabym takiego tenatu) ale skoro już się pojawił i wzbudził tyle emocji to włączyłam się do rozmowy i próbowałam zrozumieć dlaczego np Markadia tak bardzo mocno reaguje emocjonalnie. Po prostu byłam ciekawa. Każdy ma tu przecież inne zainteresowania psychologia, socjologia, ogrodnictwo, języki obce itp.itd. i z założenia można pisać o wszystkim i o niczym.  Jednak poczułam się żle gdy wytknięto mi brak dzieci, a co za tym idzie prawa do wypowiedzi na pewne tematy (Czytko jesteś bardzo empatyczna, szybko to wylapalas ) . Zasugerowano mi również, że skoro nie darzę sympatią D.T. to jestem zwolenniczką prezesa J.K.....to tak nie działa. Jeśli A i B są w przeciwnych obozach, to fakt, że nie lubię A nie oznacza z automatu, że lubię B.
Wydaje mi się, że w tej dyskusji politycznej starałam się nikogo nie urazić,  a jedynie zrozumieć pewne zachowania. Zresztą podkreśliłam, że nie biorę udziału w głosowaniu więc nie oceniam żadnej ze stron.

Jestem tu krótko, malo piszę  (przez kilka miesięcy nastukalam tylko ok.80 postów)więc  jeśli zrobię sobie przerwę od forum to nic się nie stanie.
Będę Was podczytywac i jeśli będę miała wenę/nastrój/zainteresuje mnie temat/będę chciała się czymś podzielić to się odezwę. Może to będzie jeszcze dzisiaj, a może za miesiąc. Życie pokaże.
Swoją drogą pisanie tutaj jest czasochłonne...czytam szybko, w pociągu, w pracy w przewie, a żeby coś napisać muszę mieć dłuższą chwilę spokoju.

Tymczasem zmykam zrobic kawusię i potem do sobotnich obowiązków.
Życzę każdej z Was słonecznego weekendu, odpoczynku I dużo zdrowia!

P.s  Bulinko ja też od dziecka miałam bóle kości ,stawów też, ale głównie kości. Robiono mi różne badania po kątem RZS, ale wychodziły dobrze. Praktycznie całe życie coś odczuwam w tym zakresie. Nie powoduje to na razie żadnych ograniczeń ruchowych. Zbadaj córkę dokładnie, ale pewnie to bóle wzrostowe, może brak magnezu, Wit. D3. ja w pewnym momencie dobiłam do ....130 i czułam się wtedy dobrze, myślę, że to uchroniło mnie przed ciężkim przebiegiem covid, rodzina była bardzo bardzo ciężko chora (hospitalizacja) a ja tylko slabosc, biegunka i brak węchu(do dzisiaj problem) i smaku. Później jak odebrałam wynik, że aż 130 przestałam suplementowac. Teraz robię to nieregularnie. Muszę zbadać poziom.
Zdrowia dla córki Bulinka, musi bardzo dbać o tę stopę.

Pa, uciekam do realu.

79,233 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-06-07 13:41:07)

Cześć.
Wpadam na szybko, bo za 20 minut jedziemy do brata na działkę.

Markadia> Brat ma spory taras zadaszony, więc nie powinno nam padać na głowę. Akurat poczułam, że się zbliża migrena - na domiar stresu jaki i tak miałam hmm  Tabletki już wzięłam i czekam, aż zadziałają.

Bacha> ten serial "Droga do nikąd" jest rosyjski, ale formuła taka sama (kopciuszek) lol Część obejrzana big_smile

Pozostałe Netki przeczytam wieczorem, po powrocie. Miłego dnia wszystkim życzę.

79,234 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-06-07 14:20:04)

Taja miłego pobytu na działce.

Helen doskonale Cię rozumiem.Ja też ostatnio mniej mam ochotę na pisanie. Czasochłonne to też jest dla mnie.

Markadia no masz rację, że trudno byłoby cokolwiek zawiesić,ale wiesz no....dla kogoś kto wymyślił coś z niczego, może by i było możliwe.

Mamuśka jak wiesz warzywa posadziłam w tych torbach. Ziemię kupiliśmy od kogoś kto handluje żwirem,opałem, no i ziemią. Mam już sałatę,rzodkiewkę,truskawki, pomidorki rosną już na krzaczkach i nie wyrwałam ani jednego chwastu. Normalnie dla mnie cud, że ich nie ma. Dotąd właśnie odchwaszczanie było najgorsze.

79,235

Helen temat polityczny już kilka dni temu zakończyliśmy i nie ma co drążyć.

Taja zapowiadają cały czas burze, a z burzami jest tak, że może być, a może przejść bokiem.
U nas dzisiaj też miały być burze, jak do tej pory cisza.
Życzę Ci więc pogody i spokoju na tej imprezie grillowej smile
A jaką tabletkę bierzesz ma ból migrenowy, bo córka też miewa migreny i u niej sprawdza się tylko Dezamigren, bo Nimesil pomaga Jej na inne bóle, ale nie na migrenę.

Bulinko na upartego, pewnie, że szło by coś tam porobić na tym daszku, ale na parterze, na 10 piętrze, nikt się nie będzie tam przecież wspinał.

Posty [ 79,171 do 79,235 z 80,755 ]

Strony Poprzednia 1 1,217 1,218 1,219 1,220 1,221 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024