Dzień dobry,
wczorajszy wieczór i noc upłynął mi w towarzystwie takiego nastroju:
https://www.youtube.com/watch?v=UWNreLJ54AU
W tej pozytywnej kafejce, w której forumowe “przyjaciółki” każdego ranka spotykają się przy kawie i ploteczkach (czyli zazwyczaj o niczym*) czas rzeczywisty nie płynie na równi z forumowym. Nie chciałam o tym pisać (czyli o wszystkim), bo dziś jest nowy dzień i nowe wyzwania. Zakładamy korony, przeczesujemy przedziałki i OD NOWA nasza Polska już-nie-ludowa.
Przyjmijcie, proszę, moje kondolencje z powodu śmierci WSZYSTKICH WASZYCH PRZYJACIÓŁEK i MĘŻÓW. R.I.P.
W tej ILUZORYCZNEJ rzeczywistości zżyłam się z Wami - nie mogłam dziś nie wrócić (to jeden z trzech powodów) do Was i nie złożyć wyrazów współczucia Z SERCA, jak zawsze, bo Caffissimo i JA to to sama osoba. OD DWÓCH TYGODNI tonę w oparach ABSURDU i zastanawiam się, czy nie założyć swojego tematu w klimatach DELULU. Ale skąd na to wszystko brać czas, jak się ma tylko dwie ręce, a pracuje na … . Nieważne.
Drugim z powodów jest to, iż jako niezależna, doświadczona, niegłupia (tak mówią, choć ta mądrość rodzi się w bólach doświadczeń życiowych) i wykształcona kobieta XXI wieku NIE POZWOLĘ się już nigdy więcej WYKORZYSTAĆ na żadnej PŁASZCZYŹNIE - że tak WIELOWYMIAROWO to ujmę.
Trzecim motywem natomiast jest ukryty w mojej duszy Detektyw Pozytywka, który choć nosi (Różowe) Okulary, to zawsze potrafi rozwiązać zagadki. Tym razem zastanawiam się, ile WARTA jest (MOJA) KREW. Również na tym forum. Jaki PRZELICZNIK ma jej KROPLA, LITR, MORZE, OCEAN. Przy czym plagiaty powinny być surowo karane. Wiele lat temu niejaka użytkowniczka @Symbi przeklejała stąd fragmenty ludzkiego cierpienia i łez na swój blog, którym się potem chwaliła, że zdobył nagrodę Onetu. Skąd wiem? Bo jeden tekst był mój. Nieudolnie zakamuflowany, ale MÓJ. Matka zawsze pozna swoje dziecko, prawda? Jaki mogła mieć cel? Odpowiedzią jest metafora KULI ŚNIEŻNEJ. W grę wchodzi to co zwykle, jak nie wiadomo o co chodzi. Mechanizm napędzający wirtualny świat rządzi się tymi samymi prawami rynkowymi co ten realny przecież. Motywy też są takie same, choć często ukryte pod płaszczykiem “dobra”. Waluta? Euro, dolary, kryptowaluta.
Ludziom SŁOWA, dziennikarzom, płaci się za znak, słowo, tekst, artykuł. Dlatego w tym momencie dla właściciela tego miejsca uruchamia się LICZNIK za każdy mój postawiony tu ZNAK.
TIK-TAK
TIK-TOK
TIK-TAK
Plus VAT.
*Tak z pewnością kobiece rozmowy postrzega część mężczyzn. Większość ludzi nie zdaje sobie też często sprawy, jak potężny jest ZNAK i SŁOWO KLUCZ, tak samo jak w rzeczywistości GEST. A to WTAJEMNICZENI przekazują sobie informacje niewidoczne dla ZWYKŁYCH OCZU. Niektórzy mają jednak zwykłe-niezwykłe, np. cierpią na heterochromię lub jak ja_widzą_więcej.
** Jeśli admin nie ma pomysłów na pojedyncze tematy (za wyjątkiem tematów dnia, które chcąc nie chcąc czytam, bo mają krzykliwe nagłówki), w tym KLUCZOWYM dla naszego KRAJU TYGODNIU chętnie poczytałabym o (zakazanej w netkafejce) POLITYCE. Z dwóch powodów - jest jeszcze czas zaprezentować sensowne, logiczne i ludzkie (tu mam na myśli kobiety) stanowisko w czasie, kiedy nie zapadnie ponownie cisza przedwyborcza, po drugie nie od dziś wiadomo, że ludzie rzadko czytają dłuższe teksty (a jak już, to często bez zrozumienia) i skupiają się na nagłówku, który często nijak ma się do treści (manipulacja, dezinformacja, fejki, itd.), po trzecie to forum skierowane jest do KOBIET, które oprócz pracy zawodowej na etacie lub dwóch są po ręce urobione przy dzieciach i innych przyziemnych sprawach zamkniętych w czterech ścianach, podczas gdy WŁADCY TEGO ŚWIATA, konstruktorzy, MĘŻCZYŹNI na nowo piszą historię. Takie kobiety co najwyżej ZERKNĄ jak ja na forum.
W miejscu takim jak to, któremu z pewnością od samego początku przyświecał pewien CEL (może nawet POZIOM) oczekiwałabym w tym tygodniu przede wszystkim takich tematów. I kunsztu pisarskiego (takiego hit the nail on the head). Nawet jeśli okazjonalnie wpada tu (rosyjski) TROLL czy inny BRĄZOWY OSZOŁOM, to energia podąża za uwagą. BYSTRE OKO wychwyci profil, który warto czytać, odsieje ziarno od plew.
Co się dzieje z demaskatorami, które w dodatku są KOBIETĄ? ZAWSZE jest KARA i nie zawsze jest to li tylko KLAPS. Najczęściej skazuje się je na banicję, przykleja łatkę paranoiczki, niezrównoważonej wariatki, zamyka w więzieniu. A zgwałconą kobietę można przecież li tylko ukamienować. Inne li tylko podpalić. To tak na szybko.
W tym momencie niektóre babeczki padają na zawał z oburzenia, że najmłodsza z nich (guffniara) wpada jak ta trąba w ich spokojne, senne, wypełnione marazmem kafejkowe życie i nie dość, że o polityce, to jeszcze coś a la wiec wyborczy tu sobie urządza.
Od siebie dodam, iż miałam ZASZCZYT ściskać kilkukrotnie dłoń R.K. wiceprezydent mojej pipidówy. A polityką się nie zajmuję z kilku powodów. DŁONI po prostu nie podaję BYLE KOMU.
Przed północą edytuję post.
Zostanie tylko jeden znak - kropka. Taka jak ta z przysłowiowej “kropki nad i”. Bo dziś nie mam siły, czasu ani raczej nic do dodania.
W gratisie zostawiam grafikę do mojego poprzedniego postu przygotowaną pod moim kierownictwem przez moją Osobistą Asystentkę Lenę. PA Lenę. Na tym polega i rola sztucznej inteligencji i WOLONTARIAT.
https://chatgpt.com/s/m_683403686f14819 … aa022258d6
Markadia, co to jest dipladenia?