Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,190 1,191 1,192 1,193 1,194 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 77,416 do 77,480 z 80,743 ]

77,416

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Kubeczku> zdrowie jak zwykle wink  raz lepiej raz gorzej. Czyli życie lol  Odkąd dowiedziałam się o przepuklinie, zaczynam układać puzzle mojego samopoczucia. Nie chcę być "prorokinią", ale dziś rano obudziłam się z pewnym przekonaniem. Jakby mi ktoś w nocy coś powiedział heh wink  Czasem tak miewam, że moja intuicja "mówi" do mnie nocą i rano budzę się "oświecona". Nic na razie nie będę krakać, póki tego nie zbadam. A wszystko w swoim czasie, po kolei. Najpierw potwierdzę jedno, a potem zajmę się moimi nowymi przeczuciami.
Wiem... tajemniczo brzmi, ale nick zobowiązuje lol  lol  lol

Zobacz podobne tematy :

77,417

Taju, gdzie ta przepuklina? To może wynik tego nieprzyjemnego badania?

77,418

Kubek herbaty napisał/a:

Taju, gdzie ta przepuklina? To może wynik tego nieprzyjemnego badania?

Tak, to wynik tego badania. Przepuklina przeponowa. Czekam na jeszcze jedno badanie celem 100% potwierdzenia tej diagnozy.

77,419

Dobry wieczór smile
Kubek smile jestem spokojniejsza, dziękuję za pamięć smile
Zaangażowałam się w pracę zawodową, placówka potrzebuje "poukładania" dosłownie i w przenośni, szczególnie opieka musi nabrać stałego rytmu pracy. Będzie się wszystkim lepiej pracowało.
Na razie przewalam magazyny, by ocenić co w ogóle jest, co można przerobić, co wyrzucić, co zorganizować... Itd

Potem staram się również działać w domku, tak po kawałeczku. Jutro podziałam porządkowo w domu. Poczytam o tym, jak naprawić maszynę do szycia.
Zdrowie po japońsku jako tako, więc ok.
Podczytuję, zdrowia i dobrych rzeczy Wszystkim życzę, ale tak jakoś nie mam chęci, by włączać się w rozmowy.
Zdrowia przede wszystkim. Dobrego dziewczyny smile

77,420 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-02-14 22:40:15)

Witam Was wieczorkiem !

I ja dołączam się do życzeń Jubilatom , solenizantkom i wszystkim Netkom z okazji Walentynek , chociaż Walenty był wariatem ale kto dzisiaj ma wszystkie klepki pokładane. ? big_smile

Dziękuję wszystkim za piękne życzenia a Emix  że piękne wersy ułożyła , niczego nie zmieniam .

Taju życzę Ci ażebyś optymistycznie podchodziła do tej przepukliny ,często się zdarza  więc rób badania i myśl pozytywnie. Od 40 lat mam stwierdzoną przepuklinę rozworu  przełykowego
i da się z tym żyć. Na początku brałam leki ale  odpuściłam sobie . Ale  Tobie  radzę słuchać lekarza , nie jestem dobrym przykładem  a raczej  przekorną pacjentką. Ale u mnie nic złego się nie dzieje i Tobie życzę zdrowia.

77,421

Witam sobotnio!
Wczorajsze Walentynki obchodziłam przy odśnieżaniu,a potem z córką przy filmach.Zrobiłam prezencik,bo dziecię jeszcze nie ma chłopaka i oglądałyśmy Zakręconą 2, bo na jedynce byłyśmy kiedyś w kinie.
Dziś leczę obolałe mięśnie po wczorajszej pracy i trochę ogarnę chałupkę.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

77,422 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-02-15 08:39:17)

Czołem Babeczki

Ja walentynkowy wieczór spędziłam zdalnie, a fizycznie umiliłam sobie czas czekoladą smile
Nie, nie dubajską lol  Rzadko sięgam po czekoladę, muszę mieć naprawdę chęć, no i taka chęć mnie naszła wczoraj, jak byłam na zakupach.
Skusiłam się na kokosowe nadzienie i na dłuuugo mam spokój z czekoladą, tak się zasłodziłam wink

Kubek wspomniała o okularach i w związku z tym mam pytanie do Was.
Do czytania okulary mam od dawna, któreś z kolei, już dosyć silne.
Do chodzenia natomiast, mam od niedawna i słabiutkie, ale zauważyłam, że są mi potrzebne, że zdecydowanie bardziej komfortowo mi się funkcjonuje.
No i tutaj zaczyna się cyrk ze zmianą okularów, gdy chcę coś przeczytać np. na zakupach, czy rozkład jazdy na przystanku.
Wiedziałam, że tak będzie, decydując się na drugie okulary, więc biorę pod uwagę "progresy" i tu dotarłam wreszcie do sedna.
Czy któraś z Was używa okularów progresywnych?- Od kilku osób słyszałam, że przestawienie się na nie było dużym problemem, niektórzy wrócili do dwóch oddzielnych par okularów, bo z progresywnymi nie dało się funkcjonować.
To spory wydatek, więc nie chciałabym, żeby były to pieniądze wyrzucone w błoto roll

BaChasi jeszcze nie widzę, więc podzielę się swoją kawką:

https://v.wpimg.pl/dS00My5qSzJRUjtKGgpGJxIKbxBcU0hxRRJ3WxoSS2ICCH0BGgEdIEpeIgpWGEkjXB46CVYVCn1AXGIQWBZLYQACflYFREsJBQh-E3oHXH5gQiITUBoQflJVN1RBCBAmXEVgTQZfDiNXEjA

77,423

HEYka DZIEWUSZKI smile

Misty    senks za kawkę  smile

A ja wczoraj byłam  przez przypadek na Walentynkach smile
byłam z Jolką na pifffku w naszej restauracji - fajnie się siedziało - to z ciekawości zostałyśmy
Przed 19 stą zaczeli schodzić się ludzie  na potańcówkę i karaoke
Wróciłam do domu o 22- giej - to i tak wyszłyśmy wcześniej smile

Pozdrawiam WSZYSTKIE piszące i milczące

77,424 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-15 09:34:17)

Dzień dobry sobotnio smile

Tajemnicza smile Nie mam takich okularów. Znam tylko jedną osobę noszącą to jest zadowolona. Mimo to żadna to porada.

Klaudyna smile Ale fajnie, że Ci się spodobały.

Takasmobiemamuśka smile Jestem po obejrzeniu proponowanego tutaj filmu hinduskiego, to to co napisałaś o swojej pracy widzę jakby dokładniej, bo tam bohater też się z tym mierzył big_smile
A potem obejrzałam ,,Zaginiona" i dość do siebie nie mogę. Niby taki tam, a jednak...

Ba-cha smile Jesteś big_smile

Mistique smile Ja też bardzo lubię napić się czekolady. Nie za często ale tak raz na jakiś czas.

Dobrego dnia życzę wszystkim smile

77,425 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-02-15 09:38:07)

Misti nie noszę jeszcze okularów,a do czytania drobnego druczki używam takich z marketu.

Bachasiu fajnie taka zaskakująca rozrywka.

Emix też dobrego dnia życzę.

77,426 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-15 09:42:44)

Bulinka smile Jesteś przykładem, że ,,trochę ruchu" wcale na zdrowie nie wychodzi big_smile  Współczuję. U mnie śniegu co kot napłakał i szufla kolejny rok  będzie użyta tylko do zdjęcia śniegu z tarasu, aby woda nie zalegała. dzięki big_smile

Luc smile Zachęcałaś do tematu z filmowymi zagadkami i pochwalę Ci się nawet kilka udało mi się zgadnąć big_smile . Teraz podczas urlopu to wciągnęła mnie ta zabawa.

77,427

Hej sobotnio smile
Po kawę podreptam jak wyplączę się z kokonu z kołdry..
Emix smile oglądałam go kiedyś, fajny smile coś na rzeczy jest heh

77,428

Witajcie  Neteczki !

Zaraz muszę  iść na zakupy ale czytam że Taj   potrzebuje oceny progresów. Ja je miałam kilka lat i myślę że cały problem jest z przyzwyczajeniem się do ich użytkowania. Z początku miałam trochę trudności ale potem już było w porządku.

Zostawiam pozdrowienia dla wszystkich klikajacych i tylko czytających . ! big_smile

77,429 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-02-15 12:03:28)

Emix na to trochę więcej niż trochę. Obrabiam trzy wspólnoty i odśnieżałam z posypywaniem 4 godz. Dziś boli mnie wszystko,ale to znaczy, że jeszcze żyję.

Mamuśka co się stało, że Ty jeszcze w łóżku?

Klaudyna miłych zakupów.

Usiadłam z drugą kawą.Tak mi się chce spać jakbym wogóle nie spała,a spałam 7 godzin.

77,430 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-02-15 12:08:09)

Hmmmmm....to ja prosiłam o ocenę okularów progresywnych, nie Tajemnicza, chyba że umknęło mi coś wcześniej.
Niemniej dziękuję za opinie smile

77,431 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-15 12:12:49)

Bulinka smile A to rzeczywiście takie ,,więcej jak trochę"  big_smile Mnie pomaga po mocnych pracach fizycznych pomoczenie się w wannie. Dostałam taką poradę od trenera dżudo, kiedy syn na niego chodził. Po silnym treningu czy wysiłku właśnie dobrze jest się pomoczyć w ciepłej wodzie, podobno pomaga to na rozkurczenie mięśni.

Mistigue smile Masz rację, sroki.

Tajemnicza smile Kiedy masz wynik badań, tych potwierdzających lub nie?

Muszę się wziąć za ogarnięcie trochę domu i... aaaaa... taaaa...

77,432

Bulinko smile mi na bóle mięśniowo-stawowe również pomaga wygrzanie, ale z tego co pamiętam to u Ciebie prysznic..
Mam problemy ze snem, dzisiaj w nocy też robiłam za sowę he he..to i rano odpuściłam, zrobiłam sobie święto smile
Odpoczywam smile

77,433

Dzień dobry wszystkim!

Mysti , ja noszę okulary progresywne. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które muszą używać szkieł ze względu na krótkowzroczność i dalekowzroczność. Problemu z przestawieniem nie miałam, około dnia trwała akomodacja oka, ale tak jest w przypadku każdej zmiany okularów. Super się takie szkła nosi.

Życzę wszystkim miłego dnia!

77,434

Witajcie popołudniową porą smile

Z rana na pisanie czasu nie miałam, bo byłam z córką na większych zakupach i to takich bardzo większych.
Jutro spodziewam się gości, starsza córka przyjedzie z całą ferajną na obiad, potem jeszcze wpadną moi rodzice.

Mysti moja młodsza córka nosi szkła progresywne, kosztowały trochę więcej niż zwykle, ale córka jest z nich zadowolona, a nosi je już od 3 lat smile

Emix fajnie jest wyleżeć się w gorącej kąpieli w wannie, ale ktoś mający problemy ze stawami, szczególnie biodrowym, nie wejdzie i nie położy się w wannie i Bulinko tak ma, ja tak samo, w wannie nie usiądę już od ok 10 lat hmm
Jedynie prysznic wchodzi w grę smile

Bulinko Ty chyba nawet nie masz wanny z tego co pisałaś?
Co do pracy, to Ci współczuję, szczególnie zimą, kiedy trzeba odśnieżać, ludzie też do klatki wnoszą dużo błota i piasku hmm
Moja koleżanka z podstawówki jest u nas sprzątaczką i zawsze się skarży, że najgorzej jest w zimie hmm
No, ale wiosna tuż, tuż...chyba roll

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego popoludnia smile

77,435

Hej, hej.

Klaudynko> ja właśnie mam dolegliwości przewlekłe, ale też inne (od czasu do czasu) uciążliwe. Dlatego raczej tego tak nie zostawię. Za 3 tyg.mam badanie, a więc i tak muszę czekać. Nie należę do osób nakręcających się, nie jestem też lękliwa więc nie grozi mi jakieś załamanie tongue

Mysti> ja się nie wypowiem, bo mam wadę wzroku tak nietypową (różnowzrocznosć), że nie ma nią jednoznacznych okularów. Progresywne są nawet niewskazane.

Emix, Klaudynka> wprawdzie o tych okularach miało być do Mysti lol ale ona zapewne to przeczytała.

Emix> ja mam to badanie dopiero za 3 tygodnie więc nawet jeszcze nie robiłam.

Pozostałe pozdrawiam serdecznie, a każdej z osobna życzę miłego weekendu.

77,436 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-15 17:16:34)

Bulinka smile Teraz też można przycinać krzewy porzeczki i agrestu.

Tajemnicza smile Acha... za 3 tygodnie...? Dobra... czekamy...

Śledzę ten wątek o okularach, bo ja jestem dalekowidz, co to do czytania od roku musi okulary nosić, więc wszystko przede mną smile A mój mąż krótkowroczny, to mu się na stare lata wzrok wydłużył i nie musi nosić okularów. Ot taka sprawiedliwość tongue No ale się cieszę, że ,,poprawił mu się wzrok". big_smile

Cały dzień sypie śnieg z deszczem. Pogoda ,,pod psem". Nic się nie chce.

77,437

Tak jak pisałyście,nie mam wanny.Zresztą tak jak pisze Markadia wstać z Niej,byłby problem. Miałam zaplanowane coś tam w domu ogarnąć i nie dałam rady. Robota nie zając...

77,438 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-15 17:18:39)

Bulinka smile Na temat prysznica wiedzy nie mam. U nas ciągle czeka na zamontowanie hmm . Ech... Upały ogromne latem, przydałby się aby tak wskoczyć pod niego na szybki prysznic i wyskoczyć.

77,439 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-02-15 22:38:51)

OKULARY

Gdzie są moje okulary ?
szuka ich młody i stary
żyją swoim własnym życiem
po cichutku jakoś skrycie .
A oprawki też dobrałam
piękne , lekkie i różowe
bo w kolorze tym radośnie
coraz bliżej już ku wiośnie.!

77,440

HEYka DZIEWUSZKI 

https://www.kiep.pl/img47/2016/05/22/1463880500xyzuu.jpg

Klaudi wierszyk udany smile nie raz nie dwa szukam okularów
wypatrujemy wiosny u mnie minus 10 mrozu  lol

Taja ta różnowzroczność co to za wada wzroku ??

Bulinka ojjj napracujesz się teraz w zimie

Markadia przyjemności dzisiaj z gośćmi

Ten film "Zaginiona " zaczęłam wczoraj oglądać - zaraz dokończę

Pozdrawiam piszace i milczace smile

77,441

Czołem Babeczki

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi na temat okularów.
U mnie zimno, ale bez dramatu.
W dzień zaczyna się nawet pojawiać czasem słońce, od razu lepiej.

77,442

Witam niedzielne!
Emix to prawda, że prysznic fajny latem.

Klaudyna prawie jak Pan Hilary hi...hi...
Wiosenny...fajny....

Bachasiu patrząc na tą zimę,to nie wiem,czy to miły wpis,czy chciałaś mi dopiec ha....ha....Ja wiem, że Ty nie z tych, więc to był żart. Jak zaczynałam 15 lat temu,to były zimy.

Misti u nas słoneczko na całego i mróz spory.

Dziś już wyraźnie lepiej się czuję.Także żyję dalej...

77,443

HEY

Bulinka  znasz mnie już troszkę to wiesz ,że nie jestem złośliwa .. przestań smile
tiaaa kiedyś to były zimy i mieliśmy 4 pory roku
Teraz masz więcej roboty bo dodatkowo masz "wspólnotę" za męża tak ?? 

Misty wystarczy rzucić temat i dziewczyny odpowiadają
nic w tym temacie nie dodałam bo nie mam takich okularów

77,444 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-16 11:39:48)

Dzień dobry smile
U mnie znów posypało. Co zdążyło się rozpuścić to znów się wyrównało. Wolałabym aby ten śnieg sypał tam gdzie ludzie chcą go mieć. Kumpela zaczyna ferie i ani grama śniegu. Nie może tak posypać, skoro jest wyczekiwany?

Ba-cha smile Dzięki.

Klaudyna smile O tak, tak... ,,Gdzie są moje okulary" to domownicy słyszą nawet kilka razy dziennie z moich ust. Ciągle gdzieś je położę, przełożę... mogłyby chodzić za mną. Kiedyś był taki gadżet, jakby dźwiękowy breloczek. Gwizdało się i on się odzywał. Pamiętacie/znacie? Przydałby mi się do okularów tongue

Wszystkim życzę dużo zdrowia i cierpliwości do pogody big_smile

77,445 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-02-16 11:57:23)

Bachasiu no przecież wiem, że to z dobrego serca. Tak mam Wspólnotę od męża,ale oddałam jedną dużą swoją.W sumie jestem na trzech sama : wieżowiec jedno klatkowy, blok siedmio klatkowy czteropiętrowy i taki mały blok czteroklatkowy jednopiętrowy. W tym trzecim jestem dwa razy w tygodniu. W tych dwóch pierwszych codziennie. Moje Panie moją mniej niż ja,a mają cały etat.

Emix też tak uważam.U mnie ma nie padać na blokach. Gorzej jak obok by chcieli .Fajnie by to wyglądało.

77,446 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-16 12:48:05)

Bulinka smile Niestety wszystkim się nie dogodzi. Najczęściej jest tak, że szufla zmienia nastawienie do śniegu https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0183.gif . W każdym razie ja miałam taką ciekawą sytuację. Zrywałam aronię na swojej działce i słyszałam jak nadciąga deszcz. Nie pamiętam czemu nie zabrałam się raz dwa, tylko chciałam już skończyć krzaczek. Chmura deszczowa zatrzymała się jakąś tam odległość ode mnie. Słyszałam jak deszcz uderza o dach domu sąsiada, ogólnie słyszałam deszcz i go czułam, a u mnie było sucho. Niezwykłe to było big_smile

77,447 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-02-16 13:15:52)

Witam dziewczyny,

We wtorek jeszcze wami pisałam, a w środę byłam już na Malcie, w konspiracji dzieciaki + mąż, zabrano mi telefon, wręczono małą walizkę i wywieziono, dziś już jestem znów tu w PL smile. Siostra mojej synowej mieszka tam od 3 lat, w zeszłym roku gdy była w PL na odwiedzinach, mówiła że  nigdy nie miała tylu odwiedzin znajomych gdy mieszkała w PL, jak teraz tam na wyspie, w żartach jej powiedziałam jej że wpisuję się na listę odwiedzin big_smile no i stało się, walentynki na piachu smile był to prywatny niezorganizowany wyjazd, nie zwiedzałam, ale pojezdziliśmy, cel mojego mena był inny, ale to już jest moja prywata.

Mysti ja noszę od 10 lat progresy, i oprócz nich mam jeszcze normalne do czytania. Od kiedy założyłam je pierwszy raz, to wiedziałam że już nigdy, innych nie założę, mam szkła Zissa, polecam są bdb. ale wybór jest duży i należy do Ciebie. Pierwsze chwile noszenia będą dziwne, bo z progresami trzeba się oswoić, potem to bez nich dziwnie.
Wybierz dobrego okulistę, oczy są najważniejsze, muszą być szkła dobrane do perfekcji !  tylko nie chodz do marketów, tam oczywiście wybór salonów duży, ale z prawdziwymi okulistami nie mają dużo wspólnego. Skorzystałam raz z nich, i do mojego okulisty dostałam reprymendę. Ciekawą miałam historię, ale za mało mam teraz czasu do pisania, może wieczorem.

Marka bingo ! bystra jesteś, tak mam 14 big_smile  Więc dziewczyny, z lekkim opoznieniem stawiam, może jest jeszcze nieco za wcześnie, ale jak coś to stawiam smile

https://i.postimg.cc/jqJZYxBm/Drinki-3-kolorowe-jak-sie-je-robi-5-przepiso-w.jpg

77,448

Hej

Znów lekarka zmieniła mi leki na ciśnienie i nadal
żle się czuję. Ciśnienie mi skacze.
Zaczekam kilka dni, bo organizm musi się dostosować do nowego leku.

U nas mróz, zimno i trochę śniegu.
Przeczytałam wszystko , ale sama nie mam chęci nic pisać.
Pachnie mi tylko łóżko i przytulę się do podusi.

Wam wszystkim życzę tylko zdrowia

77,449 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-02-16 14:47:45)

HEY

Kamoa ależ miałaś fajny wypad smile WOW

z okazji urodzinek cwietuszki dla Ciebie z najlepszymi życzeniami  smile

https://giftbar.pl/cdn/shop/files/Koszkwiatow_BerryBliss_kwiaciarniawarszawa_kwiatywarszawa_dostawakwiatowwarszawa_rozewarszawa_1080x.jpg?v=1714498547

Markadia -   dla Ciebie też najlepsze życzonka
no i cwietuszki
                         https://flowerstore.pl/cdn/shop/products/image_2c9c7e33-a962-43aa-b33f-a619e4dab76d.heic?v=1677775792&width=3024

77,450

Czytka lepszego samopoczucia
echhh każdy lek działa dopiero po jakimś czasie smile

Emix ta "Zaginiona " zrobiła na Tobie wrażenie ?

oglądnęłam teraz po latach znowu ten film  https://www.youtube.com/watch?v=pAAIIqBFJt4&t=2s
chciałam Ci polecić film , który zrobił na mnie wrażenie
tylko jego nie mogę znaleźć na YT  ( a na pewno go TU oglądałam )
jest tylko zwiastun https://www.youtube.com/watch?v=ImXL0tuMPuA  może znajdziesz na innych stronkach smile

77,451 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-02-16 15:11:33)

Kamoa-- to ci urodzinowo-walentynkowa niespodzianka! Super.

Na tę okazję:

https://floramuzyka.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/610AADE5-6ADF-49CC-8266-035EE2C057E3-qkiw72an2p4i7l6e6k7ckq4w13la2lxokbgpa7rxp4.jpeg

Kamoa napisał/a:

Wybierz dobrego okulistę

Masz na myśli optyka/salon optyczny?
Tylko w prywatnych salonach robię okulary, a broń Boże gotowce do czytania z marketu.
Te, które mam, robiłam u siebie, w mieście, ale facet mojej warszawskiej przyjaciółki zaprasza mnie do siebie.
Ma salon na warszawskiej Pradze, z dziada pradziada i kusi zniżką, co przy progresach ma znaczenie.
A przy okazji skorzystam towarzysko wink

Markadia--- spełnienia marzeń, zdrówka i uśmiechu

https://kwiaty-bukiety.com.pl/wp-content/uploads/2023/02/photo_2023-02-06_15-45-12.jpg

Czytko--- zdrówka życzę, jak i pozostałym Babeczkom

77,452 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-16 15:48:50)

Ba-cha smile ,,Zaginiona" to tak trochę naiwny film, ale na mnie wywarł mocne wrażenie, może właśnie za tą typowość, bezsilność, która może przytrafić się każdemu. Oglądałam na zasadzie co ja bym mogła zrobić? Na co dzień nie oglądam takich filmów, bo są dla mnie za smutne (tematycznie). Porwania, handel ludźmi jest dla mnie czymś potwornym. A jakie Ty masz wrażenia?

Wszystkim Wodniczkom życzę wszystkiego co najlepsze, wiele zdrowia, poprawy zdrowia, stabilizacji w zdrowiu.
https://www.gify.net/data/media/50/kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

---------------
Oglądam teraz w tv program survivalowy ,,Nagi instynkt przetrwania" Można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć, kiedy ktoś rzeczywiście ma wiedzę jak przetrwać w nieznanym miejscu. Przeszkadza mi, że uczestnicy są nadzy. W Polsce intymne części ciała są programowo rozmazywane, ale sam pomysł jest niesmaczny i bardzo niezdrowy. Wielu uczestników przerywa konkurs na przetrwanie 14, 21 czy więcej dni bardzo osłabionych czy chorych. Uważam, że sam przymus zbudowania szałasu, szukania jedzenia jest wystarczającą trudnością i ubrani powinni być jakkolwiek . W dodatku często są w parach nieznajomych osób, różnej płci, czy w grupach (elita). Mają do dyspozycji jedną maczetę i co tam sobie po jednej rzeczy wybiorą: garnek, krzesiwo  czy siatkę, sznur itd. Ale po jednej rzeczy. Ci co wytrwają i dotrą do punktu odbioru wygrywają duże pieniądze, ale wiele osób powraca z różnymi bakteriami i chorobami, które myślę, że potem długo leczą w szpitalach.

77,453

Witajcie.

Na wstępie przyłączam się do życzeń dla Markadii.  https://i.ytimg.com/vi/1jNG86hKGIE/sddefault.jpg?sqp=-oaymwEmCIAFEOAD8quKqQMa8AEB-AH-BIAC4AOKAgwIABABGFAgZSghMA8=&rs=AOn4CLBIQZ74rRUMrIui8jm0hD6Xh6HLRw

Klaudynko> widać okulary już wierszem dobrane big_smile

Bacha> jedno oko mam +2, a drugie -2. Okulary można albo plusy albo minusy. Nie da się inaczej, bo gdybym miała szkła jedno minus a drugie plus, to oczy by zwariowały i nie byłabym w stanie funkcjonować (zawroty głowy, silny ból głowy, a nawet zez). 

Kamoa> rewelacyjny pomysł z tym porwaniem na Malte lol Można powiedzieć, że mamy dziś poprawiny Twoich urodzin wink  Tak więc i ja składam spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego naj-najlepszego, zdrowia, radości, uśmiechu i wszelkiego powodzenia.
https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/f8/cf/5acc7bd06a2aa_o_medium.jpg

Czytko> masz mocno za wysokie ciśnienie? Wspomagasz się też dietą, ziołami, suplementami?

Wszystkim bez wyjątku życzę pięknej słonecznej niedzieli.

77,454 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-02-16 17:08:15)

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/03/01/14/43/tulip-1230492_1280.jpg

Markadia najlepsze życzenia z okazji URODZIN ! zdrowia i radości!    a teraz pędzę do kwiaciarni po kwiaty dla Kamoa

77,455 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-02-16 17:08:50)

https://i.pinimg.com/originals/e3/34/7d/e3347d0f5c38adc3a648687775bedae0.gif

Zdrowia i radości Kamoa  i więcej takich niespodzianek jak na Malcie , wszystkiego najlepszego !.

77,456

Dziewczyny: Markadia,Kamoa Wszystkiego Najlepszego ! Zdrowia życzę przede wszystkim.

77,457

Oj to mamy urodzaj na święta!!!
Markadia, Kamoa wszystkiego co najlepsze życzę!

https://www.youtube.com/watch?v=3sG5yQn5-oM

77,458

Zacznę od urodzin dla Jubilatek- Kamoa, Markadia, życzę Wam wszystkiego najlepszego!

Klaudynko , wierszyk bardzo dobrze oddaje problemy "okularników"! Często ich szukam,  a że mają cieniutkie oprawki, to ciężko mi je jako krótkowidzowi czasem zobaczyć. wink

Kamoa, cudowny, spontaniczny wypad na Maltę. Chętnie bym tam poleciała odpocząć. Zobaczymy, może kiedyś się uda.

Od czwartku do dziś miałam gości, lubię odwiedziny najbliższych i cieszę się z ich obecności, ale to zawsze czas wytężonej aktywności. Teraz siedzę w fotelu i dumam nad dniem jutrzejszym, bo sporo spraw muszę ogarnąć.

Od tego roku jest dostępna aplikacja Urzędu Skarbowego. Chcę się od razu rozliczyć, nie znoszę odkładanie rzeczy na później. Zastanawiam się jaką organizację wesprzeć 1,5% podatku. Jest tylu potrzebujących. Doraźnie wpłacam na różne zbiórki i nie mam jednej wybranej fundacji.

Emix, nie podoba mi się nagość w mediach. Za dużo tego, a wszystko dla kasy.

Tajemnicza, czyli generalnie okularów nigdy nie włożysz.

Czytko, przykro mi, że źle się czujesz. Dobrze, że odpoczywasz. Mam nadzieję, że nowe leki przyniosą upragnioną ulgę.

Bachasiu, czytałam wcześniej o Twojej imprezce z przyjaciółką w restauracji. Super, że masz obok siebie taką fajną kumpelkę. Czy długo się znacie?

Asterko, Bulinko  Mystique , pozdrawiam Was jak i wszystkie pozostałe dziewczyny.

Helenko, gdzie jesteś?

77,459

Caffi ja ten procent podatku rozliczam na wnuczkę koleżanki , urodziła się z porażeniem mózgowym a teraz jest nastolatką w ciężkim stanie ale gdyby nie ona to przeznaczyłabym na schronisko dla zwierząt bo one same sobie pomóc nie mogą. Pozdrawiam Cię serdecznie jak i inne Babeczki. !

77,460

Caffi> mam okulary, bo muszę mieć. Pracuje przy komputerze i w papierach, a już podkładałam pod nos wink  Z tym, ze nie są one dopasowane. Najpierw wzięłam sobie do czytania, ale okazało się, że nie wytrzymałam w nich nawet godziny. Bolało mnie drugie oko i miałam wrażenie, że mam jakiś oczopląs hmm  Poza tym nie spełniały moich oczekiwań. Bo ja patrzę na monitor, ale np.zerkam na dokument. A oczy szalały. Do czytania to się nadają, gdy np. czytam książkę bez przerwy jakiś czas. Ostatecznie mam okulary na dal, ale tylko w połowie takie jak powinnam, bo tylko tyle wytrzymuje drugie-plusowe oko wink 
Ja z rozliczeniem muszę czekać na córkę, bo nie mogę sobie odliczyć ulgi prorodzinnej dopóki ona nie przedstawi swojego dochodu. Trzeba uważać, by nie zwracać z odsetkami wink  Natomiast 1,5 % zawsze oddaję znajomym na ich niepełnosprawne dziecko.

77,461

Dziewczyny kochane , wszystkim Wam dziękuję za życzenia i kwiaty, jesteście cudowne big_smile
Dla Was przynoszę torta urodzinowego smile

https://www.mojegotowanie.pl/media/cache/big/uploads/media/recipe/0002/46/tort-lodowy.jpg

No i drinki, są też bezalkoholowe, częstujcie się wink

https://superbutelki.pl/userdata/public/news/images/198.jpg

Goście pojechali, a ja klapłam, bo oklapłam lol
Wnuki były już od 13, od obiadu, a moi rodzice przyjechali o 16, było wesoło i głośno.
Od obu córek dostałam czekoladę dubajską, każda inna, obie smaczne, ale czy warte swojej ceny, no nie wiem big_smile
Przepraszam, że dzisiaj już nie odniosę się do Waszych wpisów, ale jestem naprawdę zmęczona i nie umiem myśleć logicznie, po wizycie trójki maluchów, to nie ma co się dziwić he he lol

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego i spokojnego wieczoru smile

77,462

To dostałaś Markadia swój wymarzony prezent. Smacznego!
Ja swój 1,5 % przekazuję na subkonto mojej córki,a pieniążki każę przelewać na dopłatę na turnus.

77,463

Czołem Babeczki

Marka-- najważniejsze, że już wiesz, jak to "cudo" smakuje wink
Takie imprezy, mimo że miłe, potrafią wyczerpać.
Podobnie, jak dłuższe odwiedziny, jak było u Caffi wink
Ja po takich sytuacjach potrzebuję ciszy, pobycia tylko ze sobą samą smile
A potem znów tęsknię za takim gwarem.

A propos jeszcze czekolady dubajskiej wink  Mam znajomego, który bywa w Dubaju w interesach. Muszę go kiedyś poprosić, żeby przywiózł stamtąd tą oryginalną wink

Ja już swój podatek rozliczyłam, mam jakiś tam zwrot. Nie za duży, ale zawsze coś.
Swoje 1,5% w tym roku przekazuję znanej mi osobie.
Pani, która w szkole była katechetką, bardzo fajna babka. Od kilku lat poważnie choruje (onkologicznie), niestety, ma przerzuty...ech....

Dobrej nocy Babeczki

77,464

Czołem Babeczki

Zapraszam na kawkę smile

https://ziolowyzakatek.com.pl/wp-content/uploads/2024/10/ruchome-gify-na-dzien-dobry.gif

Pamiętacie historię z banowaniem na forum?
Otóż, przytrafiło mi się to kilka razy, gdy chciałam zajrzeć z telefonu. Odświeżenie strony rozwiązało sprawę.

Czytko-- śniłaś mi się dzisiaj big_smile
Byłaś na zakupach w sklepie z pieczywem, w którym pracowałam na zastępstwie lol  lol  lol 

Miłego dnia Babeczki

77,465 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-02-17 10:45:55)

Witam,

Bardzo dziękuję za życzenia smile

Nagła zmiana temperatur, z gorąca do zimna, no i wstałam dziś z  i zatkanym nosem i bólem gardła, oj, byle nie więcej, muszę postawić siebie do pionu.

Mysti dzisiejsza kawka może zakręcić w głowie, wpatrując się w nią  smile

Tajem niesamowite, aż taka różnica jednego oka do drugiego, nie można tego skorygować, operacyjnie, albo soczewkami ? pytam tylko
Mój wnuk, dwulatek ma okularki i dodatkowo jedno oczko kilka godzin w dniu zaklejone, też ma wadę.

77,466

HEYka DZIEWUSZKI smile

Misty ależ super kawcia  senks smile coś pod wadę wzroku Tajki smile

Emix lubię filmy na faktach czy z takimi rzeczywistymi problemami jak jest w życiu

O tym programie "Nagi instynkt przetrwania " słyszałam od Jolki - ona po nocach ogląda bo spać nie może
ten program leci  zbyt późno a ja nagrywarki nie mam

Caffi znamy się baaardzo długo smile
wpierw w pracy poznałam Bogusia - dokładnie 44 lata temu jak byłam w ciąży pracowaliśmy razem na magazynie
Jolkę poznałam po 3 latach jak wróciłam do pracy ... od razu zawiązała się przyjaźń miedzy nami
Spotykaliśmy się przez te lata - przerwy też były ale telefony na imieniny były zawsze
Był taki czas ,że wynajmowałam mieszkanie na tym osiedlu co ONI mieszkali
Od paru lat jak mamy więcej czasu - spotykamy się częściej 
W tym roku w końcu jadę z Jolką jej córcią i wnukiem do Władysławowa na 2 tygodnie smile

Helenka ???? gdzie się zapodziałaś

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  piszace i milczace

77,467 Ostatnio edytowany przez Kubek herbaty (2025-02-17 12:23:39)

Dzień dobry w poniedziałek!

Wszystkiego najlepszego dla Was Markadia i Kamoa!

Takiego wypadu na Maltę zazdroszczę! Byłam w tym pięknym kraju dawno temu i chętnie bym wróciła. Architektura, przyroda.. Tyle miejsc chciałabym jeszcze tam zobaczyć! Niespodzianka niesamowita.

Dwie osoby z progresami, z którymi ostatnio rozmawiałam też są zadowolone. Cena w jednym przypadku 1,5 w drugim 2tys.

Taja, czyli w razie potwierdzenia diagnozy operacja?

Mamuśka - cieszę się, że jest lepiej smile

Życzę wszystkim miłego dnia!

Podobno poniedziałek to nie dzień tygodnia, a choroba lol

77,468

Witajcie w nowym tygodniu smile

Słoneczko pięknie świeci za oknem, ale na dworze porządny mrozik, teraz jest -5 na termometrze, z samego rana było-9 yikes

Mysti dostałam dwie czekolady dubajskie, od każdej z córek, od młodszej była produkcji tureckiej, od starszej chyba polskiej smile
Ta turecka ma więcej nadzienia, ale obie były smaczne, gdyby cena była bardziej przyzwoita, kupowałabym ją sobie od czasu do czasu, bo są to moje smaki smile

Bulinko a no zażyczyłam sobie tą czekoladę, to dostałam, no i fajnie smile

Kamoa ja się ma kogoś w znajomych na fejsie, to łatwo się zoorientowac, kto i kiedy ma urodziny tongue
A tej Malty Ci zazdroszczę, fajnieee smile

BaChasiu super, nareszcie gdzieś sobie wyjedziesz na wakacje smile

Caffi uśmiałam się z tym poniedziałkiem, faktycznie to nie choroba lol

Taja ależ masz z tymi oczami, aż taka rozbierzność, jak Ty wogole widzisz???
I naprawdę nie da się tego jakoś skorygować, np soczewkami??? Dziwne hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

77,469

Witam poniedziałkowo!
Misti ja tak poprosiłam zięcia o niemieckie czekolady.Pamietałam jak babcia z Niemiec przysyłała jak niczego w sklepach nie było. Niestety się zawiodłam,bo u nas teraz nie ma różnicy w czekoladach.Oczywiście jak się kupi te lepsze .

Bachasiu fajnie mieć takich znajomych  jak Ty masz i jeszcze ten wyjazd. To dopiero się od stresujesz.

Kubek herbaty dobrze ujęłaś ten poniedziałek.Dokładnie tak się dziś czuję.

Markadia jak nie zapomnę,to powiem moim dzieciom, żeby na Dzień Matki mi kupili dubajską czekoladę. Tak to mi szkoda kasy.

77,470

Cześć.

Kamoa> z tego co wiem można używać soczewki kontaktowe, ale nie pytałam, bo i tak bym nie używała wink  I tak mi stale swędzą lub pieką oczy... nie chce sobie dowalać soczewkami, o których słyszałam niekoniecznie dobre opinie.

Bacha> nie wiem czy zainteresuje Cię film jaki oglądałam wczoraj. Ale o ile się nie mylę lubiłaś Królowe życia i polskie filmy? Jeśli tak, to możesz obejrzeć "Ślicznotka". Film wprawdzie rozkręca się dopiero w połowie wink ale może dotrwasz do tego czasu tongue

Kubeczku> nie wiem, bo lekarz powiedział, że będzie ze mną o tym rozmawiać dopiero gdy dostanie wynik drugiego badania, ale ja sobie wyguglowałam wink  I raczej bez operacji sie nie obejdzie.

Markadia> o soczewkach kontaktowych napisałam wyżej u Kamoy, a jeśli chodzi o szkła w okularach, to tak jak pisałam nie da się inaczej niż mam. Kontroluję ciśnienie w jednym oku, bo jest czasem za wysokie. I to też może być efekt tej rozbieżności w oczach. Po prostu oczy ze sobą nie współpracują, każdy sobie rzepkę skrobie tongue  To nietypowa, rzadka wada wzroku, jeszcze na nią nie znaleziono metody. Pytasz jak widzę? W miarę normalnie jeśli patrzę oboma oczami. Gorzej gdy zakryję jedno lol 

Helenko> ja tez o Tobie niedawno myślałam, zastanawiałam się czy moje filmy Cię tak pochłonęły, czy co wink tongue ?

Wszystkim bez wyjątku życzę udanego nowego tygodnia.

77,471

Taja Ty to jesteś wyjątkowa. Jak czytam o Twoich problemach zdrowotnych,to podziwiam Twój zapał do życia.

77,472

Bulinko> a wiesz, że coś w tym jest tongue  Chyba jakaś naznaczona jestem heh. Bo mam nietypową wadę wzroku, mam naczyniaka limfatycznego który bardzo rzadko występuje w innym obszarze niż twarz-szyja, i pewnie jeszcze mam coś nietypowego tongue  A jeszcze prawdopodobnie mam przepuklinę przeponową, która występuje u dorosłych bardzo rzadko.
Ze mnie jest po prostu jakiś rzadki okaz lol lol lol
A co mam leżeć i płakać, smucić się, załamać? Nie chce być jak moja matka tongue

77,473

Bulinko jak coś, to wcześniej jest Dzień Kobiet, a masz dwóch synów, więc jakby tak zamiast kwiatka tongue

Taja ja też Cię podziwiam, masz tyle różnych chorób, a ciągle dochodzi coś nowego, jak Ty sobie z tym wszystkim radzisz sad
Co do tych oczu, to myślałam, że gorzej masz jak patrzysz oboma oczami, bo w jednym jesteś krótkowidzem, a w drugim dalekowidzem, dziwnie jakoś roll
Jak to było "jedno oko na Maroko a drugie na Krym" lol

Miłego wieczoru Wam życzę smile

77,474

Markadia " jedno oko na Maroko drugie na Kaukaz" było he...he...
Na Dzień Kobiet chłopaki dotąd dzwonili.
Taja nie gniewaj się.
Masz rację.Nie ma co płakać.Trzeba żyć. Są tacy co mają gorzej i zyją.

77,475

Bulinko no tak, na Kaukaz, wiedziałam, że o coś na wschodzie chodziło lol
U mnie, ja na Dzień Kobiet zawsze dostaję kwiatki od męża, ojca i przyszłego zięcia nawet, bo mieszkamy w tej samej samej miejscowości smile
Więc myślałam, że i u Ciebie tak jest smile

77,476

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRudu4Me6d0wVplWw9UUEkuRZl06GQsotQ6r0WsSR2M3c7Zwrys06ZhLFYBGYYRHtgOr0M&usqp=CAU

Taja Ty rzeczywiście jesteś rzadki okaz smile smile na tą przepuklinę przeponową to musi być operacja ???
naczyniak limfatyczny ?? ŁŁO Matko i córko co to za badziewie ??
Zobaczę na ten film smile

Bulinka to prawda mam paru dobrych znajomych takich od lat i sprawdzonych smile

Markadia też się cieszę z planowanego wyjazdu smile

Kubek a ja lubię poniedziałek za to niedzieli nie cierpię  smile

POZDRAWIAM WSZYŚCIUTKIE piszące i milczące

77,477

Czołem Babeczki

I u mnie mróz.
Rano było -10, ale jest i plus tego, bo jest piękne słońce.
Zrobiłam sobie wczoraj dłuższy spacer po tych moich polach tongue

Musiałam dziś zadzwonić do przychodni po receptę.
Mam lek na nadciśnienie, wykupiłam przed wyjazdem zapas, ale dostałam zamiennik, bo tego mojego nie było.
Biorę go wieczorem i zauważyłam, że dziwnie się czuję.
Doczytałam (za późno), że jednym z niepożądanych objawów jest tachykardia, czyli przyspieszony puls, na co ja się leczę.
Odstawiłam i te objawy minęły, czyli to on (ten lek) jest winien.
Musiałam więc zamówić ten stały lek, czekam na kod recepty i będę kombinować z dostawą.
Pisałyście kiedyś o aptekach internetowych, sprawdzę, może któraś ma dostawę do Niemiec. Jak nie, to córka mi wykupi i wyśle.

BaCha-- fajny plan na urlop. Cieszę się razem z Tobą.

Taja-- jak Ty to wszystko dźwigasz????

Dawno niewidziane Sonia, Helen, Niki odezwijcie się smile
Asterki też chyba wczoraj nie było? A jest codziennie....

Buziaki dla pozostałych Babeczek

77,478

Dzień dobry

Ranek przywitał nas mrozem (-13)
Teraz świeci słońce, ale nadal mróz.

Mysti a to ci heca, ty sprzedawałaś a ja kupowałam.
Może kiedyś rzeczywiście spotkamy się w sklepie.
Zamienniki, niby takie same, ale róźnią się nieco.
Nie każdy organizm akceptuje ten zamiennik.
Dobrze, że córcia w Polsce, szybko ogarnie receptę i wyśle.

Taju twoje oczy różnią się diametralnie.
Rzadko się takie różnice spotyka.

Baśku Jolka z mężem to twoi przyjaciele od wieków.
W tym roku pooddychasz jodem, no i fajnie.
Będziecie mieć wesoło w takim gronie.

Marka mój mąż nie zawsze kupuje kwiatka na dzień kobiet.
Ale życzenia są zawsze.
Kwiatka zawsze dostaję od zięcia.

Bulinka czekolada dubajska średnio mi smakuje.
Może oryginalna jest lepsza.

Kubeczku dla mnie wczorajszy poniedziałek był okropny.
Ciśnienie mi wariowało, więc samopoczucie okropne.
Od dawna już tak mam , że przy nowo-wprowadzanym leku, mój organizm
okropnie się broni.
Teraz też tak jest, są wszystkie objawy uboczne.
Czekam cierpliwie co będzie dalej.

Na obiad gotuję rosół.

Miłego dnia

77,479

Witajcie.

Dziewczyny> ale tu nie ma czego podziwiać, są ludzie z większą ilością chorób, albo z cięższymi chorobami i jakoś żyją. Poza tym... nie ma zdrowych ludzi, są niezdiagnozowani lol Powiedzenie: "jedno oko na Maroko drugie na Kaukaz" trafione w 100% tongue

Bacha> naczyniak limfatyczny jest niegroźny i nieoperacyjny. Ot, jest sobie i już tongue  Tyle, że rzadko występuje w innych partiach ciała niż twarz i szyja, a ja mam na udzie heh. To po prostu miękkie wybrzuszenie, nie daje objawów.

Co do dubajskiej czekolady to musi mieć charakterystyczny smak, bo czytałam skład w internecie. Mój mąż mimo, że lubi czekoladę to pewnie by jej nie jadł wink  Tak więc lepiej najpierw się dowiedzieć z czego składa się czekolada zanim się wyda grubą kasę na coś, co nie będzie smakować. Ja nie jestem słodkolubna więc mnie nie ciągnie, by poznać jej smak.

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku (milczące także) i miłego dnia każdej z osobna.
Jednocześnie zachęcam te milczące przynajmniej do podpisania listy obecności big_smile

77,480

Witam serdecznie

U mnie też dziś nocą i rano było zdecydowanie minusowo. Teraz mrozik zelżał ale wiatr jest niezbyt przyjemny.
Wychodziłam trochę się przewietrzyć a i uzupełnić zapasy a teraz gorąca herbatka na rozgrzewkę.
Też już rozliczyłam pierwsze podatki. Na razie tak na spokojnie się do tego zabieram bo jakieś rozleniwienie mnie dopadło.
Współczuję chorym. Mnie na razie choroby omijają ale bratową jakaś grypa dopadła a i bratanek zaliczył pobyt w szpitalu.
Już jest ok a że Przemek nie jest wylewny to rodzinka dowiedziała się o wszystkim już po fakcie..
Nawet go rozumiem bo ja też nie lubię obarczać innych moimi problemami.

Serdeczności dla wszystkich! Zdrówka życzę!

Posty [ 77,416 do 77,480 z 80,743 ]

Strony Poprzednia 1 1,190 1,191 1,192 1,193 1,194 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024