Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,189 1,190 1,191 1,192 1,193 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 77,351 do 77,415 z 80,743 ]

77,351

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Bulinko> tak jak niedawno którejś napisałam... nie jestem spokojna, jestem stłamszona. Od dziecka mi wpajano, że nie mam się odzywać, że mam być spokojna, usłużna, cicha i wszystko znosić. To nie spokój wink  Jako zodiakalny Baran mam temperament i dopiero od niedawna uczę się go pokazywać, uczę sie być sobą. To tak gwoli wyjaśnienia tongue

Markadia> przeczuwam intuicyjnie, że się potwierdzi wink Ale, aby był ten lżejszy typ. Pożyjemy zobaczymy.

Czytko> tak jak napisałam Markadii... intuicyjnie czuję, że się diagnoza potwierdzi. Co ma być to będzie. W gruncie rzeczy cieszę się, że to tylko przepuklina, a nie coś gorszego wink

Dobrej nocy wszystkim bez wyjątku.

Zobacz podobne tematy :

77,352

Cześć Dziewczyny!

Sporo wątków wczoraj i dziś poruszyłyście. Odniosę się tylko do części, dopiero wróciłam do domu.

Mam jeden wiśniowy kardigan do połowy łydki. Lubię go nosić do czarnych spodni i czarnego T-shirtu. Czerni nie noszę za wyjątkiem tego zestawu właśnie i jednej wyszczuplającej, eleganckiej kiecki.

Podobnie jak Markadia uważam, że czerń jest ponura. Mnie się kojarzy przede wszystkim z żałobą i depresją. Albo jakimś innym mrokiem.

Staram się nosić naturalne kolory, raczej jasne, za wyjątkiem kurtek zimowych.

Noszę kurtki puchowe, bo nie lubię, jak mi zimno. Chętnie chodziłabym w eleganckich płaszczach, ale niestety w nich marznę. Puchowe kurtki i płaszcze dają mi upragnione ciepło.

Czytelniczka51 napisał/a:

Mieliśmy okazję popatrzeć , że w takim słusznym wieku też się można zakochać i
być szczęśliwym.

Aż miło czytać! smile Już wcześniej chciałam napisać, że wspaniale obchodzić taką piękną rocznicę urodzin w gronie przyjaciół i sąsiadów, a tu jeszcze z ukochaną! Serce rośnie. Miłość jest najlepszym, co spotyka człowieka, a nie mam na myśli tylko tej romantycznej.

Mysti, odżywki ze zwykłej drogerii mogą nie dać rady. Poleciłabym wypróbować manicure japoński, o którym pisałam wcześniej. Poczytaj na czym polega, może uznasz, że warto go sprawdzić. Koszt to ok. 80 zł.

Tajemnicza, diagnoza brzmi poważnie, ale ja wychodzę z założenia, że nie wszystko musi być groźne. Większość schorzeń dzisiaj się leczy, da się żyć, medycyna idzie do przodu.

Zostawiam ciepłe pozdrowienia dla wszystkich pozostałych dziewczyn. Mrozik dziś cudowny. To moje klimaty!

77,353 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-02-12 07:55:01)

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJo5Xex0vbrknSThXxcQV65tzfx6-LWI2Aww&s

Kamoa straszne są te oszustwa na kartach bankomatowych - poczytam o tym DARKNECIE  wrrr

Markadia dobrze ,że jesteśmy RÓŻNE lol i każdej z nas co innego się podoba
A ja lubię kaptury - mam dwie bluzy granatową i oliwkową - zakładam jak się bardziej ociepli do kurtki bardziej wiosennej ...
Wybór Twojego kardiganu - przemilczę dyplomatycznie smile smile  nie dla mnie smile

Teraz jak zimno - kobitki powyciągały długie do kostek płaszcze pikowane  - dominują różne kolory  OK smile
Ale kolor błękitny czy różowy to kojarzy mi się z szlafrokiem smile  bez urazy jak któraś ma smile

Caffi też lubię kolory w ciuchach  - raczej dobieram zestaw kolorów

Bulinka - Taja spokojna dziewuszka - ona tylko pisemnie i z pełną kulturą zaklnęła pisemnie smile
i nie dziwię się  smile 

Asterka Ty pijesz kawkę fusiarę z cynamonem ?? tak ??

Nie pamiętam czy Ty to pisałaś ??? - żeby zakupić cynamon celjoński - bo ten w sklepach to chińszczyzna
Jolka w specjalnym sklepie zakupiła nam - kraj pochodzenia tego cynamonu : Indonezja
Obie zauważyłyśmy - po wypiciu kawy te fusy co zostają w kubku - są maziste ! takie sklejone ??? ki czort ??? smile

Kardamon z Hondurasu jest ok smile

Czytka i super ,że zdarza się taka miłość na starość smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE piszące i milczace

77,354

Czołem Babeczki

Ale zimnica. Wczoraj nawet prószył śnieg.
Jak to przewidzieć nie można.
W zeszłym roku jadąc do pracy 20 stycznia, zapakowałam grubą kurtkę, ciepłe buty. Mało z tego korzystałam, kurtkę kilka razy miałam założoną, mimo że byłam raczej w górzystych rejonach.
W tym roku jechałam ciut później i stwierdziłam, że zamiast grubej  wezmę trochę lżejszą kurtkę (bo tej mi w zeszłym roku brakowało na wyjeździe) i bluzę w razie czego pod nią założę.
No i cholewka, tu jest zdecydowanie zimniej sad

Kolory lubię. Róż, a raczej fuksja, a też amarant to moje kolory smile  Ale czarnych rzeczy też mam sporo.
Świetnie komponują się z moim różem.
Latem noszę dużo białych, jasnych ubrań, ale też dodaję do tego trochę koloru, żeby nie wyglądać, jak lodziarz lol
Muszę kupić sobie kilka sukienek na lato. Na Shein są superaśne.

Caffi-- dziękuję za przypomnienie o manicure japońskim. Nie wiem, czy tutaj gdzieś to ogarnę (zadupie), choć jeden salon paznokci tu widziałam, ale to pewnie w hybrydy, czy żele idą.

Marka-- dokąd w tej Turcji jedziecie? Macie już rezerwację?

Ja w tym roku do Maroka big_smile  Właśnie wczoraj sfinalizowałam rezerwację.
Z biura podróży tylko lot i hotel ze śniadaniem, a reszta na spontanie.
Odliczam już dni smile

77,355

Misty witaj smile
Maroko super sprawa smile

Na fotce kawowej są fajne kolory sweterka i czapki smile coś w ten deseń w różnych odcieniach smile
ale to mi się podoba smile

Ja i tak Cię podziwiam ,że potrafisz się spakować na 2- 3 miesiące .. no ale masz to już obcykane smile

77,356

Dzień dobry

Ależ ziąb brr....
Zamarzły nam wszystkie poidła w oborze.
Zamarzła woda u kur.

Caffi Baśku ta miłośc u tych osób przyszła teraz.
Jak oni się na siebie patrzą, jak trzymają się za ręce.
Niczym nastolatki, trzymam mocno za nich kciuki.
Oglądałam tylko takie zauroczenia na filmach, a tutaj mam w rzeczywistości.
Jego znam doskonale.
Mimo, że dużo starszy, ale mogę śmiało zwać go przyjacielem.

Też ubieram się w różne kolory.
Czerwień, malina to moje ulubione kolory sukienek.
A bluzek mam dużo czarnych.
Chodzę tylko w spodniach. Do nich nakładam bluzeczkę i  kurtkę.
Całą zimę chodzę w bluzkach z krótkim rękawem.
Wciąż mi gorąco, ale to te uderzenia gorąca tak rozgrzewają.
Czapkę na głowie mam zawsze.

77,357

Baśku mąż córki wciąż wyjeżdża w delegacje do innych krajów.
Córka nigdy go nie pakuje.
On zawsze sam to robi, zazwyczaj na ostatnią chwilę odkłada pakowanie.
O dziwo zabiera ze sobą wszystko co potrzeba.
Czasami trochę pogoda w innym kraju go zaskoczy i musi tam dokupić kurtkę, ciepła bieliznę lub buty.
A wyjeżdża czasami na dość długo.

77,358

Dzień dobry smile
U mnie słoneczny ranek i ma być też taki dzień.

Bulinka smile Z mojej wiedzy, to właśnie taki mroźny dzień lutego jest dniem idealnym, a jeszcze jak świeci słonko to tym bardziej. Przypomnę, że ważne jest aby pomiędzy opadami.

77,359 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-02-12 10:15:15)

Czołem Czytko, czołem BaCha

Czytko--- mam podobnie, jak Twój zięć- pakuję się na ostatnią chwilę, ale w głowie mam zawsze "listę" rzeczy, które będą mi potrzebne.
I też bywa tak, że pogoda mimo wszystko zaskoczy.
Pamiętam, kilka lat temu byłam w pracy przez luty i marzec.
Nie miałam więc problemu z pakowaniem, a w połowie marca zrobiło się nagle tak ciepło, że było po 20 stopni, a ja z butów miałam tylko zimowe.
Musiałam kupić na szybko jakieś lżejsze, bo nogi mi się paliły w tamtych.

BaCha-- ta praca jest zazwyczaj przewidywalna.
Zawsze mam dużo rzeczy "po domu"- swobodniejsze spodnie i dużo bluzek/t-shirtów. Zmieniam je codziennie, a uwierz mi, różnie bywa z mozliwością prania roll
Jakiś zestaw sportowy na zewnątrz, w sensie wygody do chodzenia, czy na rower.
Coś na wyjście i zawsze coś elegantszego na specjalne okazje.
Zdarzyło mi się uczestniczyć w przyjęciu komunijnym, czy większych urodzinach.
Właśnie za miesiąc podopieczna ma urodziny, mam elegancką bluzkę i spodnie.

Raz byłam w takim miejscu, że często chodzono do restauracji. Podopieczna (pani dyrektor dużej firmy, mało sympatyczna tongue )  zwróciła mi uwagę, że mam zawsze te same dwie bluzki na zmianę. No, cóż... trudno byłoby całą szafę zabrać..
Tak jest właśnie z nowymi miejscami- nie wiem, jaki styl ubrania, tryb życia, zwyczaje tam bywają roll

Cześć Emix

77,360

HEY

Gwarno zrobiło się z rana WITAJCIE smile

Dziś dokończyłam oglądać film z ulubionym aktorem
To nie komedia ale wartościowy film - także ten teges polecam 
                                                                                           https://www.youtube.com/watch?v=zu5jKfvZJT8

Misty sukienki są takie kobiece smile

Czytka - Emix pozdrawiam smile

77,361 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-12 10:40:18)

Mistique smile Siemanko big_smile . Ja też w głowie mam jakby zestaw wyjazdowy i do niego dobieram pogodowe dodatki. Ale od dawna już nigdzie nie jeździłam.

Tajemnicza smile Tak to jest jak czyta się zajęcia teatralne a pisze taneczne tongue . Musiałam już być myślami gdzie indziej. W każdym razie życzę Ci obyś była jak najbardziej zdrowa z tych możliwych opcji.

Markadia smile Jak to co ja z nimi robię? Chodzę w nich big_smile . Korzystam z PKP, mieszkam na takim ,,słodkim " zaciszu jak Mistique gdzie się ciągle kurzy, brudzi i jest jeden wielki syf tongue .

-------------
Ba-cha smile Część smile

Życzę miłego dnia smile

77,362

Witajcie w środku tygodnia smile

U mnie dzisiaj pochmurno i mroźno, auta zamarznięte były, ludzie skrobali szyby.

Aleście natrzaskaly postów z samego rana, normalnie nie nadążam big_smile

BaChasiu Ty jesteś malutka, w tym kardiganie byś się utopiła lol
Co do kolorów kurtek i płaszczy, dobrze, że ludzie chcą ubierać się kolorowo, bo potem jesienią i zimą, jest szaro i buro, czemu więc nie założyć niebieskiego albo różowego płaszcza czy kurtki.

Caffi ja też mało kiedy, zakładam coś czarnego, mam tylko jedną czarną kurtkę, ale chodzę w niej jedynie na spacery z psem.
Mam też czarne getry, czarne spodnie, ale do nich zakładam kolorową górę.
Wiosną i latem wogóle nie noszę czerni.

Czytko piszesz, że lubisz sukienki w kolorze czerwieni i maliny, a chodzisz tylko w spodniach, to jak to jest?

Emix ja mieszkam w mieście, też czysto tu nie jest, pełno aut i też się kurzy, ale nie aż tak, żeby co chwilę kurtkę prać.

Mysti pisałam przecież, że jadę do Alanya, hotel 3 minuty od plaży Kleopatry, prawie że w centrum Alanya.
Córka nie chciała, żeby było daleko od centrum, ja zresztą też nie.
Mamy rezerwację na 6-13 września.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnej środy smile

77,363

Dzień dobry.
I znów mnie trochę nie było. Młodą dopadły ostre bóle. Usg wykazało kamienie w woreczku żółciowym (w tym wieku???), więc trzeba było szybko operację, bo ostre bóle wskazywały na stan zapalny (ja też miałam kamienie, ale takich bóli nie miałam). A ponieważ była poza Polską, to zrobili jej operację tam na miejscu bo powrót samolotem nie był zbyt bezpieczny w tej sytuacji. Nawet rozważałam czy do niej nie jechać, ale mi zabroniła big_smile mówiąc, że ma się nią kto zaopiekować po operacji. Już przyjechała do Polski (będzie tu parę tygodni), ale oczywiście ciągle gdzieś fruwa (teraz jest w Warszawie na jakimś kursie). Najważniejsze, że już jest po zabiegu i wszystko dobrze.

Ba-Cha napisał/a:

Jak tam Tatko ??? - przyzwyczaił się już do mieszkania u Ciebie ??
A Ty teraz częściej gotujesz domowy obiad ??

A, dziękuję, wszystko ok. Tato i tak od dłuższego czasu (po śmierci Mamy) częściej u mnie mieszkał niż u siebie. Zresztą on w Krakowie studiował, więc miasto dobrze zna i lubi. Jest mobilny więc dużo chodzimy i jeździmy do miasta. Z moim mężem dobrze się dogadują (tego bałam się najbardziej wink). Mają identyczne poglądy polityczne i to ich zbliżyło wink
Obiady gotuję częściej, ale czasem gdzieś wyskoczymy zjeśc. No i teraz (z uwagi na córkę) dieta raczej lekkostrawna big_smile Nie każdemu to pasuje, ale się tym nie przejmuję.

Markadia napisał/a:

Klaudynko mój mąż ma mieć w kwietniu zabieg ablacji robiony.
Mówisz, że to bolesne i trwa aż 4 godziny?
Nawet mu tego nie mówię, bo jeszcze nie pójdzie na ten zabieg, On jest do tego zdolny roll

Może są różne zabiegi ablacji, trwają różną długośc czasu. Mój Tato miał taki zabieg kilka razy i nigdy nie narzekał. Zresztą dostawał ogólną narkozę, bo faktycznie lekarze mówili, że bez narkozy ból jest okropny. Ale narkoza powinna być.

Asterka napisał/a:

sok z granatu ma dużo wartości odżywczych i warto go pić dla zdrowia. Co do smaku to sprawa indywidualna ale mnie smakuje.

Prawda. Ja uwielbiam sok z granatu. Ale faktem jest, że nie piję takiego z kartonu (w ogóle nie piję kartonowych soków, tylko sama robię). A najlepszy jest świeżo wyciskany w miejscu gdzie rośnie. Pycha.

Helen05 napisał/a:

Mystique nie lubię samotnie wyjeżdżać(ale kiedyś wyjeżdżałam).Co innego jak ktoś ma rodzinę, dzieci to pewnie chce raz na jakiś czas odpocząć i pobyc sam na sam. Ja nie mam takiej potrzeby, bo na codzień jestem sama. Poza tym nie lubię podróżować sama pociągiem (dalsze trasy) . I jeszcze jeden powód trudno o nocleg dla jednej osoby w przystępnej cenie. No i bezpieczniej z kimś. Więc wyjeżdżam jak mam z kim.

Helen - są takie biura, które organizują wyjazdy dla singli. Może to byłoby dla Ciebie odpowiednie?

Pozdrawiam wszystkie.

77,364

Witam serdecznie

U mnie kolejny słoneczny i mroźny dzień.
Ale gdy świeci słońce to i mróz jest łatwiejszy do zaakceptowania.
Przez ostatnie dwa dni ciągle coś się działo więc tylko zaglądałam poczytać ale przynajmniej sporo spraw rozliczeniowo-papierkowych udało się podgonić.
Bachasiu cynamon cejloński jest zdecydowanie bardziej zalecany do spożywania tylko problem w tym, że na torebkach nie zawsze jest podawany kraj.
Trzeba trochę poszukać. A cynamon ma takie właściwości, że jakby skleja fusy kawowe.
Dziękuję za podpowiedź filmową, jak już dokończę sprawy to chętnie obejrzę.
Tajka pozytywnych diagnoz lekarskich życzę. I nadziei, że będzie dobrze:)

Ja też nie lubię się w czarnym kolorze, zdecydowanie wolę jasne, ciepłe kolory.

Serdeczności dla wszystkich i dobrego dnia życzę!

77,365

HEY
to znowu ja - jestem ujajona troszkę w domu
dziś syn jeździ "na basenie " i bywa tak ,że ma ze 3 przerwy
dzwoni - rób kawę lub herbatę i wpada
dopiero teraz mi zadzwonił ,że będzie przed 14 stą  ..

w między czasie oglądnęłam hiszpańską komedię - fajny lekki film

https://www.youtube.com/watch?v=75XWeYQKWIs&t=1113s

Asterka - tego nie wiedziałam - dzięki za wyjaśnienie

LUCynka witaj smile  no to dobrze,że córcia zdrowieje
dobrze z Tatkiem lol i git ,że dogaduję się z Twoim małżonkiem

Markadia a pewnie niech kobitki chodzą w różnych kolorach - jest tego więcej na ulicach
ale może mi się kojarzyć ze szlafrokiem ??? może lol 

Doopa mi przyrośnie do stołka - zmykam z netu smile

77,366 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-02-12 13:18:08)

Witam!
Taja pamiętam jak pisałaś o tym stłamszeniu,ale Twoje wpisy są bardzo przemyślane i kojarzą się raczej że spokojną osobą.

Caffi też mam płaszcze,a chodzę w kurtkach.Będę polować w tym roku na przeceny płaszczy pikowanych,ewentualnie dłuższą kurtkę.

Bachasiu ja mam trzy rodzaje bluz: cienkie,takie ciepławe i grube. Wszystkie zapinane i z kapturami. Ubieram je z dopasowaniem do temperatury

Misti u nas też zimno.Od tygodnia wyciągnęłam najgrubszą kurtkę.

Markadia ja do pracy ubieram się w cebulkę,a jak gdzieś wychodzę,to nie muszę się grubo ubierać,bo ja wszędzie samochodem,to nie marznę.

Emix popatrz,gdybym wiedziała, że w mrozie można ciąć drzewka,to już bym była po operacji. Teraz muszę czekać aż znów zięć przyjedzie.

Luc ile Twoja córka ma lat? Ja miałam kamienie w wieku 37 lat i mi wycięli cały woreczek.Szybko doszłam do równowagi zdrowotnej.

Asterka fakt, że często przy tym mrozie świeci słońce,ale u nas dodatkowo był taki zimny wiatr, że wcale przyjemnie nie było.

Mnie dziś udało się wrócić szybciej do domu.Delektuję się odpoczynkiem,bo niedługo pewnie mi go będzie brakować.Zapowiadają śnieg w całej Polsce.

77,367 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-02-12 14:27:15)

BaChasiu pewnie, że może Ci się kojarzyć, mnie też czasem coś kojarzy się różnymi dziwnymi rzeczami lol

Bulinko w krótkich kurtkach to ja już od dawna nie chodzę, bo mi zimno w tyłek i uda.
Muszę mieć takie do kolan.
Autem jeżdżę z córką na zakupy raz w tygodniu i wtedy faktycznie nie muszę ubierać się zbyt ciepło, ale chodzę też sama po mieście, na piechotę, musze więc ubierać się cieplej.
Do tego spacery pół godzinne z psem, tu muszę być szczególnie ciepło ubrana, bo chodzi się powoli, czasem stoi w miejscu,i wtedy się marznie hmm
Czapkę noszę przez cały zimę.

Mysti dodam jeszcze do mojego wpisu, że kolory które lubisz, są też moimi ulubionymi kolorami.
Latem lubię też połączenie beżu z bielą i złotem, przy opalonej skórze świetnie to wygląda.
I zgadzam się co do sukienek na Shain, są obłędne smile
A wiesz, że najlepiej kupować je właśnie teraz, w zimie, bo ceny letnich rzeczy są tam teraz bardzo niskie.
Mam w koszyku odłożonych kilka sukienek smile

77,368

Czołem Babeczki

No widzisz Luc, a mnie powiedziano, że do zabiegu ablacji nie podają narkozy, żeby pacjent był świadomy i współpracował.
Zdrówka córce. Widać, wiek nie ma znaczenia dla choroby.

Marka-- sorry, jakoś umknęła mi ta finalna wiadomość, albo wyleciała z głowy roll
Tuż przy plaży Kleopatry byłam w zeszłym roku, blisko do kolejki Teleferik.
Warto nią wjechać na wzgórze zamkowe. Chociaż żeby podziwiać panoramę Alanyi trzeba jeszcze potem wejść pieszo- nie wiem, czy dasz radę, bo jest dużo schodów.

Ja już w wolnej chwili obczajam atrakcje Maroka i robię plan.
Edzia twierdzi, że mi ufa, ale wyczuwam lekkie jej obawy wink 

Pozdrowionka dla pozostałych Babeczek smile

77,369

Mystique71 napisał/a:

No widzisz Luc, a mnie powiedziano, że do zabiegu ablacji nie podają narkozy, żeby pacjent był świadomy i współpracował.

Mysti i dziewczyny - prostuję! Zapytałam dla pewności Taty i jednak on nie miał ablacji tylko kardiowersję. Tę przeprowadza się w znieczuleniu ogólnym. Ablacji nie miał, bo ostatecznie zoperowano mu zastawki.

bulinka_1969 napisał/a:

Luc ile Twoja córka ma lat? Ja miałam kamienie w wieku 37 lat i mi wycięli cały woreczek.Szybko doszłam do równowagi zdrowotnej.

Córka ma 34. Jej też wycięli woreczek. Ja też mam usunięty, ale 2 lata temu.

77,370

Cześć.

Bacha> Obejrzę za chwilę pierwszy film polecony przez Ciebie. Przy okazji podzielę się filmem, który oglądałam w weekend. "Sami bez mamy" (komedia włoska).

Bulinko> piszę tak, bo nie wypada niegrzecznie lol Ogólnie unikam przekleństw, bo mi się źle kojarzą. Mój ojciec klął jak dziki... całe dzieciństwo i nastoletniość w takich przekleństwach potrafi zniechęcić tongue  Ale czasem muszę, bo się uduszę lol

Markadia> ja też w krótkich kurtkach nie chodzę bo jestem za duży zmarzluch lol

Luc> dobrze, że już u córki wszystko ok.

Co do kolorów to nie chodzę w czarnych, bo źle wyglądam a ponadto nie mogę ciemnych rzeczy z powodu łuszczycy. Jak mi przyjdzie kiedyś nosić żałobne rzeczy to będę nosić bardzo bardzo krótko.

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku i miłego popołudnia.

77,371

Lucynka dobrze, że u córki po operacji już dobrze.

Marka sukienki są mi potrzebne, bo na wszelkie okazje (wesela komunie chrzciny czy jakieś przyjęcia)
chodzę w sukienkach.
Wesel mamy dużo, bo męża rodzina jest duża.
Komunie są niemal co rok, chrzciny też.
Okazji jest sporo, więc sukienek też trochę wisi.

Myślę, że każda z nas ma swoje ulubione kolory, w których dobrze się czuje.
Dla jednej jest to czerń, dla drugiej biel.

77,372

Co do kolorów,to lubię kolorowo.Nie mam ulubionego koloru. Teraz chodzę czarno,granatowo,ale nie wiem,czy w lato już tego nie zmienię.
Sukienek nie mam wcale. Na imprezki chodzę w spodniach.

77,373

Mysti sama dawałaś mi namiary na hammam tylko dla kobiet w Alanyi, bo pisałam, że tam jadę smile

Czytko ok, zrozumiałam, na imprezy sukienki smile
U nas w rodzinie takie imprezy są dość rzadko, raz na kilka lat coś tam wypada smile

Taja ja też w czerni nie wyglądam dobrze, jakoś tak blado i jakby przygaszona.
I też zmarzluch jestem smile

Bulinko wogóle nie masz sukienek?

Ja jesienią i zimą też przeważnie chodzę w spodniach, a właściwie najwięcej chodzę w getrach ocieplanych i dłuższych swetrach.
Czasem na jakieś imprezy założę sukienkę tą sweterkową i grubsze rajstopy, do tego długie kozaki.
Ale wiosną, a już szczególnie latem, uwielbiam sukienki, zwiewne i kobiece smile
W upały, nie wyobrażam sobie chodzić w spodniach, przecież to człowiek się zapoci hmm

Miłego wieczoru Wam życzę smile

77,374 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-02-12 20:55:30)

Witajcie Neteczki wieczorową porą.

Markadia ablacja robiona jest w znieczuleniu  miejscowym ale w nim są jakieś leki po których fizycznie i psychicznie czujesz się zupełnie obojętnie . A nie każdego musi boleć bo to zależy jak głęboko i objętościowo jest robione .  Nie mów mężowi że odczuwa się ból bo i tak na stole będzie mu to obojętne a jak nie będzie to obszerny zabieg to nie będzie bolało.  Będzie dobrze i nie martwcie się na zapas.

Tak dużo napisałyście co mnie oczywiście bardzo cieszy ale na razie biorę leki i jak będę lepiej się czuła to więcej popiszę.

Serdecznie Wszystkie pozdrawiam !

77,375

Markadia napisał/a:

Mysti sama dawałaś mi namiary na hammam tylko dla kobiet w Alanyi, bo pisałam, że tam jadę smile

Pamiętam, oczywiście, że pamiętam wink  big_smile
Już się przestraszyłam, że mi się od tych moich dziadków demencja starcza udzieliła wink
Tylko jakoś tak zatrzymałam się na Waszych planowaniach, a umknęło mi to, że już macie wszystko ogarnięte roll

Też lubię latem sukienki. Niestety, mam tendencję do obcierania ud i muszę pamiętać, żeby się zabezpieczać.

77,376 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-02-12 22:29:33)

Mysti teraz, odkąd weszły nowe dziewczyny, codziennie jest tyle wpisów, że łatwo coś przeoczyć smile

Co do obcierania ud, to ja stosuję zasypkę dla niemowląt, ale może być też taka dla dorosłych, ona fajnie wchłania wilgoć i niweluje tarcie, polecam smile
A ostatnio, w czasie przeglądania, ale nie pamietam czy było to na Shain, czy Temu rzuciła mi sie w oczy, taka bielizna, chroniąca uda przed tarciem.

http://www.pomniejszacz.pl/files/476734188-1405635560815367-639_2.jpg

Ale w upały to ja wolę jednak bawełnianą bieliznę, no ale pokazałam, że cos takiego jest, jakby co smile

Klaudynko nic mężowi nie bedę mówiła, nie chce go negatywnie nastawiać, wogóle nie rozmawiamy o tym zabiegu.
Mam jednak nadzieję, że przejdzie to w miarę bezboleśnie.

77,377 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-02-12 22:52:41)

Markadia napisał/a:

ostatnio, w czasie przeglądania, ale nie pamietam czy było to na Shain, czy Temu rzuciła mi sie w oczy, taka bielizna, chroniąca uda przed tarciem.

http://www.pomniejszacz.pl/files/476734188-1405635560815367-639_2.jpg

Znam to. Mam takie, miałam też takie opaski na uda. Tylko te opaski były mi za luźne i się zsuwały lol

77,378

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvHVm6IC_31AmbOirlJIlhXnRwwYBkYGTWkA&s

Bulinka bluzy na zamek są bardziej praktyczne wiadomo, że musisz ubierać się na cebulkę

Taja "ale czasami musze bo się udusze "  i od razu lżej człowiekowi  jak zaklnie siarczyście lol
Muszę skończyć film czeski - potem odpalę polecany przez Ciebie smile

Teraz mało kto chodzi w żałobie
Niektórzy mają taki styl , że ubierają się na czarno smile

Klaudi lepszego samopoczucia życzę smile

Misty hmm hmm jak tam KOLEGA ???  fajnie się rozwija ta znajomość ??? smile

Markadia z nowszych ciuchów na lato mam tylko jedną sukienkę
w tamtym roku podeszłam fajną spódnicę ale muszę do niej schudnąć w pasie
nie mogę kupować nic na gumce - tylko wszystko musi mieć szlufki na pasek

Pozdrawiam WSZYSCIUTKIE piszące i milczące smile

77,379 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-13 08:50:12)

Ba-cha smile Siemnako. Fajne są  kompozycje na tych zdjęciach. Ta taka wiosenna big_smile

Markadia smile Nie rozumiem twojego komentarza do mnie. Zapytałaś mnie wcześniej to Ci odpowiedziałam. Nie brudzisz się, to fajnie, ale co to ma wspólnego ze mną? Ty to Ty a ja to ja. tongue

Bulinka smile  Z cięciem drzew w teorii jest tak, że przycina się je, kiedy jeszcze śpią. Przycięcie na wiosnę, kiedy robi się ciepło, to przyśpiesza się ich wegetację i gorzej się goją rany. Kiedy jest mrozek, to one śpią i po przycięciu nadal śpią. Ważne aby były dni bez opadów. Aby przed cięciem i z dzień , dwa po cięciu były jakby ,,obeschnięte". Jeśli przycina się grubsze gałązki to warto kupić specjalną maść do smarowania, aby szybciej się goiło i ta maść blokuje dostęp bakterii, przez które może drzewo zachorować. Jak tniemy takie cienkie wilki to nie smarujemy. My tak robimy i nic się z drzewami nie dzieje. Teraz czekamy, bo w zeszłym roku kawał czereśni ścięliśmy z czuba (śliwkowe tnie się jak owoce się już skończą) aby była niższa. I ciekawi jesteśmy czy się udało.

77,380

Emix - witaj smile

Na obrazku kawowym wiosna a za oknem widzę śnieg - w końcu mamy Luty smile

Dokończyłam film czeski smile z bananem na twarzy lol
bardzo przyjemny taka bajeczka https://www.youtube.com/watch?v=HvDPZxb2JXg&t=2226s

77,381

Witam serdecznie

A mnie ogarnęło jakieś totalne lenistwo, nawet myśleć mi się nie chce.
Może obejrzę ten film proponowany przez Bachasię

Dobrego dnia wszystkim!!!

77,382

Witajcie czwartkowo smile

U mnie szaro, buro i ponuro, no i zimnica hmm
Pogoda nie zachęca do wyjścia, no ale muszę wyjść, po drobne zakupy.
Nie rozpisuję się więc zanadto, zresztą tak z rana, nawet nie ma o czym pisać.

BaChasiu a ja właśnie wolę wszystko na gumce, bo nawet jak troszkę schudnę, czy ciut przytyję, zawsze będzie pasować smile
Takie krój jak Ty opisujesz, musi być idealnie dopasowany.

Emix Ty mi napisałaś, ja Ci odpisałam i gitara, temat zamknięty smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę miłego dzionka smile

77,383

Czołem Babeczki

Ja już po zakupach, zimnicy ciąg dalszy.
Wczoraj moja podopieczna była na fizjoterapii, wozi ją taka dziewczyna samochodem.
Chwilę rozmawiałyśmy na luźne tematy i mimochodem wspomniałam o tej mojej kurtce- że mogłam wziąć grubszą.
Na co ona mi proponuje, że pożyczy mi jakąś swoją na ten czas big_smile
Podziękowałam, bo daję radę ubierając się na cebulkę big_smile  , no i mam nadzieję, że niedługo się ociepli.

BaChasiu-- znajomość z kolegą stanęła w miejscu, bo ja znów na wyjeździe, więc tylko na kamerce się widzimy.

Nie przepadam za rzeczami na gumce, poza dresami.
Nie lubię też spódnic, mam chyba dwie, ale trudno mi do nich dobrać górę.
Do tej jednej to jeszcze, bo jest wizytowa, szyfonowa i zakładam do niej body.
A inna, letnia, jest właśnie na gumce i rozkloszowana ku dołowi.
Źle się czuję, wpuszczając bluzkę do środka, a na wierzch- przy mojej figurze, wygląda to klockowato.
Muszę kupić do niej szeroki pasek, to chyba będzie ok.

77,384

Ba-cha smile Śnieg? U mnie piękna pogoda, świeci słońce, ja zaraz zabieram się za wiosenne porządki, a Ty śnieg widzisz... hymmm... big_smile

Asterko smile Mam tak samo i wyleźć z tego czegoś nie mogę, a robota się piętrzy...

Markadia smile Ale ja o nic nie pytałam tongue . Kupiłaś sobie jasne to ja z automatu wiem, że skoro nosisz takie kolory to nie brudzisz ich tak ja ja. Dla mnie to oczywiste smile

Mistique smile Na jak długo tu przyjechałaś? Na takich polach to szybko widać wiosnę. I ptaki cudnie zaczynają trelować.

Zmykam podziałać w ogrodzie... pa smile

77,385 Ostatnio edytowany przez luc (2025-02-13 12:52:24)

Dzień doberek.
Co do ubrań, to właściwie wszystko lubię nosić, choć chyba powinnam napisać w czasie przeszłym, bo odkąd przestałam pracować, to chodzę tylko w spodniach. Całe życie zawodowe chodziłam na tzw. elegancko bo moja praca tego wymagała. Wczoraj po raz pierwszy od dwóch lat ubrałam garsonkę i kozaki na szpilce, bo mieliśmy oficjalne wyjście. Jezu, jak mnie dziś nogi bolą big_smile Ale małżonek był bardzo zadowolony wink
Dziś już portki i zakładam trapery i zmykam bo mam sporo spraw do załatwienia.

Miłego dnia wszystkim.

77,386 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-02-13 12:34:37)

Mystique71 napisał/a:

Czołem Babeczki
Nie przepadam za rzeczami na gumce, poza dresami.
Nie lubię też spódnic, mam chyba dwie, ale trudno mi do nich dobrać górę.
Do tej jednej to jeszcze, bo jest wizytowa, szyfonowa i zakładam do niej body.
A inna, letnia, jest właśnie na gumce i rozkloszowana ku dołowi.
Źle się czuję, wpuszczając bluzkę do środka, a na wierzch- przy mojej figurze, wygląda to klockowato.
Muszę kupić do niej szeroki pasek, to chyba będzie ok.

Ja też wolę sukienki, niż spódnice, ale mam dwie letnie, rozkloszowane, na gumce właśnie.
Do nich zasada jest taka sama jak w tych szerokich spodniach, szeroki dół, dopasowana góra.
Ja do tych spódnic noszę obcisłe bluzeczki, np. na ramiączkach, które można wpuścić do środka, bo przylegają do ciała, albo krótkie, które sięgają do tej gumki.
A jeśli chodzi o spodnie na gumce, to jest to raczej szeroka guma, a nie wąska gumeczka i takie lubię, bo nic mnie nie uciska, no i zawsze pasują tongue
Nie lubię spodni typu jeans, no chyba , że ten bardzo jasny, albo biały, nie lubię ciemnych jeansów.

77,387 Ostatnio edytowany przez luc (2025-02-13 12:51:58)

zamiast edytować, to cytowałam big_smile
SKS

77,388

Markadia napisał/a:

Ja też wolę sukienki, niż spódnice, ale mam dwie letnie, rozkloszowane, na gumce właśnie.
Do nich zasada jest taka sama jak w tych szerokich spodniach, szeroki dół, dopasowana góra.
Ja do tych spódnic noszę obcisłe bluzeczki, np. na ramiączkach, które można wpuścić do środka, bo przylegają do ciała, albo krótkie, które sięgają do tej gumki.
A jeśli chodzi o spodnie na gumce, to jest to raczej szeroka guma, a nie wąska gumeczka i takie lubię, bo nic mnie nie uciska, no i zawsze pasują tongue
Nie lubię spodni typu jeans, no chyba , że ten bardzo jasny, albo biały, nie lubię ciemnych jeansów.

Tak, masz rację z tym dopasowaniem góra-dół. Mimo to, źle się w niej czuję.
Muszę nad tą spódnicą jeszcze popracować wink
Bardzo mi się podobała, długo zastanawiałam się nad kupnem, aż wreszcie- wisi od prawie trzech lat w szafie sad

Co do jeansów- lubię i noszę. Ciemne też, ale w tym wybredna jestem- nie każdy odcień, no i tylko jesienią, czy zimą. Na lato też mam- cieniutkie, jasne.

Ty, Marka, jesteś innej budowy niż ja, szczuplejsza i chyba wyższa. Różne więc ciuszki na nas inaczej leżą.
Ja mam sporą pupę (która podoba się koledze wink  tongue  ) , co niektóre rzeczy u mnie dyskwalifikuje.

Luc-- tak bywa. Ja kiedyś jakiś post, o mały włos, a zaraportowałabym tongue

77,389

Mysti to ja mam odwrotnie niż Ty, u mnie góra jest większa, bo mam spory biust (który mężowi się podoba tongue) a pupę mam mniejszą.
I faktycznie, różne rzeczy, mogą różnie na nas leżeć smile
U mnie właśnie sprawdza się dopasowana góra, a dół szerszy, nie odwrotnie smile

Luc ja na szpilkach nie chodzę już odkąd skończyłam 40-kę, czyli od ponad 10 lat sad
Zazdroszczę, że Ty możesz jeszcze je zakładać smile

77,390

Hej dziewczyny!

U mnie również był dziś śnieg za oknem. Teraz stopniowo znika. Niby zimno, ale ma się to wrażenie, że z tą pogodą jest wreszcie tak jak powinno być.
Wczoraj poszłam na spacer, na kawę do ciotki. Potem do netto po małe zakupy. Powietrze rześkie, chłód przyjemny.

Wizyta u lekarza przebiegła ok. Jednak musze przyznać, że nieco mnie mój lekarz irytuje. Mam leki wyliczone, nie drukuje wyników krwi i gdybym nie dopytała o hemoglobinę, to spadałaby dalej, aż do poziomu anemii. Zastępczy lekarze jeśli chodzi o te wszystkie sprawy byli bardziej dostępni. Kupię żelazo na własną rękę i już.

Co do ubrań to u mnie króluje prostota. Jeansy, białe lub czarne koszulki, na to rozpinane swetry: czarne, szare, granatowe. Fuksję też lubię, ale tylko jako dodatek w szalach np.  W sukniach w ogóle nie chodzę. Niedawno wspominałam siebie z młodych i szczupłych lat. Nosiłam krótkie spódniczki takie "ściągacze" i spodenki do kolan do grubych rajstop. Pamiętacie? W sumie teraz też w takich szortach bym pochodziła.
Mysti, tak z ciekawości, jak ubierają się Niemki? Jest jakaś różnica?

Pozdrawiam serdecznie!

77,391

Witam popołudniową porą

Realizuję dziś konsekwentnie leniwy dzień.
Nie bardzo wiem co mnie tak dopadło ale skoro już tak jest to się poddałam.
Obejrzałam film do którego zachęcała Bachasia, fajny był.
Lubie takie filmy z pozytywnym zakończeniem, pełne życzliwości i takie pokazujące codzienne życie.
A mały odzywki miał super.
Pogoda wyraźnie się zmienia; jest mocno zachmurzone jakby zanosiło się na deszcz albo śnieg.

Miłego popołudnia życzę:)

77,392

Asterko ja się dziś dokładnie tak samo czuję...

77,393

Witam.

Nie jestem dziś zbyt rozmowna. Przeczytałam Wasze wpisy, ale nie mam nic ciekawego do napisania.
Jutro mam wolne, więc może mnie natchnie tongue

Bachaś> fajny ten film, z elementami komedii, ale zarazem smutny. Wspaniała postać tej dziewczynki.

Pozdrowionka dla każdej z osobna.

77,394

Witam wieczorkiem!

Emix Kubek to jakoś mi raźniej się zrobiło, że mam miłe towarzystwo w tym spadku aktywności (ładniej brzmi niż lenistwo ha, ha, ha)
Markadia aż niespodzianka mnie dziś spotkała! Zadzwonił Mariusz z dawnego forum od L.
Prosił też żeby Cię pozdrowić. Nie powiem, żeby nam się fajnie rozmawiało bo to zdecydowanie nie mój typ ale trochę pogadaliśmy.
Mimo wszystko miło, że jeszcze ktoś o nas pamięta mimo, że sporo wody w rzekach upłynęło....

Miłego wieczoru życzę.

77,395

Asterko a to Ci niespodzianka big_smile
Faktycznie sporo czasu upłynęło, ale dziękuję za pozdrowienia smile
Czyli Mariusz wie, że my cały czas mamy za sobą kontakt, a On dalej pisze u L, czy to forum jeszcze funkcjonuje?

Dziewczyny piszecie o różnych filmach, a mnie dzisiaj córka namawiała na pójście do kina na film pt "100 dni do matury" taka lekka komedia polskiej produkcji, opowiadająca o tym, że jeden licealista postanawia zrobić napad na MEN lol
Córki chłopak nie przepada za tego rodzaju fimami, a my dwie, razem dawno nie byłyśmy w kinie, więc chyba się wybierzemy.
Ale premiera dopiero 28 lutego.

Miłego wieczoru Wam życzę smile

77,396

Marka Mariusz powiedział, że po naszym odejściu on też przestał tam pisać.
A o tym, że mamy kontakt to ja wspomniałam.
Z tego co powiedział to wynikało, że z L. jest byle jak.
Ja zresztą cały czas miałam wrażenie, że te jej opowieści jaka to jest piękna i wspaniała i jak się w życiu wspaniale ułożyło to bajeczki.
Ale skoro miało jej to poprawić samopoczucie....

77,397

HEYka DZIEWUSZKI

https://img-fotki.yandex.ru/get/4606/298017559.50/0_148823_377124bb_orig

Asterka - Markadia jakimś szyfrem piszecie smile

Taja oglądnęłam wczoraj ta komedię " Sami bez mamy "
uśmiałam się z tych zębów króliczych smile  ogólnie też  bardzo fajny film smile

Dzisiaj jadę do przedszkola Matyldki na spóźniony dzień babci smile

Pozdrawiam piszące i milczące smile 

zmykam

77,398

Dzień dobry.
Dosiadam z herbatą rumiankową (lubię wypić z rana wink ) . Choć widzę w kafejce walentynkową kawcię big_smile

Jeśli ktoś lubi klimaty indyjskie to mam jeszcze jedną komedię romantyczną. Chyba jej nie polecałam ( w sumie nie pamiętam tongue ). Tytuł: "Źródło szczęścia".

Miłego dnia wszystkim.

77,399 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-14 09:35:02)

Dzień dobry smile
Różnie podchodzi się do walentynek, ja chciałabym aby ten dzień był dniem światowej życzliwości i początkiem myśli nad pokojem na świecie. Nam życzę dużo zdrowia i pomyślności.
https://www.gify.net/data/media/404/walentynki-ruchomy-obrazek-0163.gif

Ba-cha smile Siemnako smile
Asterka smile Bo w kupie siła, nawet przy leniuchowaniu big_smile

Tajemnicza smile Dzięki, za filmik, bardzo lubię te klimaty, właśnie oglądam smile

77,400

Czołem Babeczki

U mnie sypnęło śniegiem.
Wczoraj wieczorem zaczął padać i dziś rano biało za oknem.

Kubku-- pytasz, jak ubierają się Niemki.
Bardzo różnie- od bardzo niedbale po bardzo elegancko.
W dużych miastach większa różnorodność. Nieraz zdarzało mi się spotkać w piekarni kogoś w szlafroku (nie kardiganie lol ) i papciach roll

77,401

Witam w piąteczek smile

U mnie też posypało śniegiem yikes a ja już wiosny wyglądałam roll
No cóż w końcu dopiero mamy luty.

BaChasiu nie piszemy szyfrem, wiadomo, że chodzi o inne forum, a L to pierwsza litera imenia smile

Mysti w szlafroku w sklepie nie widziałam nikogo, ale mam sąsiada z parteru, który do naszego sklepu zawsze chodzi w kapciach, niezależnie od pogody lol
Widziałam też nieraz kogoś w koszulce z krótkim rękawem i spodenkach, w zimie.
Ludzie różne odchyły mają lol

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

77,402

Bachasiu, Emix dzięki za Walentynkowe akcenty i życzenia.
Tak się złożyło, że wczoraj po południu zaczęłam czytać książkę Konrada Szołajskiego "Wisłocka czyli jak to ze sztuką kochania było".
Ciekawie napisana. Nie myślałam, że tyle przeszkód musiała autorka pokonać by w końcu książka mogła się ukazać.

U mnie też w nocy sypnęło śniegiem ale jest go niewiele, ot ledwo trawa przykryta.
Jak nie dosypie to na sankach dzieci nie pojeżdżą.

Sympatycznych Walentynek życzę!

77,403 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-02-14 11:46:25)

https://static.im-g.pl/im/9/29440/m29440499,GIFY-WALENTYNKI-7.gif

WALENTYNKI

Dzisiaj święto Walentego
więc życzenia dla każdego
dla Neteczek po czterdziestce
bo tu fajne dla nas miejsce
Marka, Misti, Emix, Taj
w sercach waszych niech jest maj
BaCha, Asterka, Kubek Herbaty
kupujcie dużo lecz nie na raty
Lucynce , Coffi dobrej pogody
myśli radosnych, dużo swobody !
Bulince, Czytuni radosnych dni
i jak najwięcej spokojnych chwil.

77,404

Dzień dobry.

Miłych Walentynek wszystkim

My wprawdzie walentynek jako takich nigdy nie obchodziliśmy, bo mamy własne święto - rocznicę ślubu wink Ale gdy się pobieraliśmy to nikt jeszcze (przynajmniej w Polsce) walentynek nie obchodził.

77,405

Luc Walentynki to nie tylko święto zakochanych ale też życzliwości i podziękowań w moim środowisku bardzo dobrze się przyjęło i od paru dni zbieram życzenia i smakołyki jak i sama obdarowuję. big_smile

77,406

Klaudyna59 napisał/a:

Luc Walentynki to nie tylko święto zakochanych ale też życzliwości i podziękowań w moim środowisku bardzo dobrze się przyjęło i od paru dni zbieram życzenia i smakołyki jak i sama obdarowuję. big_smile

I to jest dobre postrzeganie walentynek. Po pierwsze osobom "niesparowanym" zwykle jest przykro kiedy szczęśliwi zakochani epatują swoją miłością dookoła, a po drugie - życzliwośc jakże bardzo jest nam potrzebna.

77,407 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-02-14 12:57:23)

Klaudyna smile Świetny wierszyk, ale Ciebie w nim brakuje smile  Może takie jeszcze dwa wersiki dla Ciebie? Ze mnie poetka jak ... więc przerób jak Ci pasuje big_smile
A sobie mam życzyć radości,
Spokoju w duszy, w sercu miłości.

I Helenki smile
A Helence bratniej duszy,
Co ją pocieszy i wzruszy.

luc napisał/a:

My wprawdzie walentynek jako takich nigdy nie obchodziliśmy, bo mamy własne święto - rocznicę ślubu wink Ale gdy się pobieraliśmy to nikt jeszcze (przynajmniej w Polsce) walentynek nie obchodził.

Luc smile Wszystkie co najlepsze!!

Klaudyna59 napisał/a:

Walentynki to nie tylko święto zakochanych ale też życzliwości i podziękowań w moim środowisku bardzo dobrze się przyjęło i od paru dni zbieram życzenia i smakołyki jak i sama obdarowuję. big_smile

Klaudyna smile Ale fajnie. Mnie się marzy ta życzliwość a w twoich stronach już to się dzieje. Super big_smile

77,408

HEY

Byłam na imprezce w przedszkolu - milutko dzieciaki śpiewały smile

LUCynka rankiem nie miałam czasu

więc teraz składam Ci życzonka wszystkiego dobrego dla WAS OBU smile

https://mediaconvert.kukbuk.pl/-nX-XaoiNNJ7m4zV-D5omA_RDDxD466s7cGCcgUQYmk/fill/1418/1682/fp:0.63:0.43/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDUtMjQv/VW5rbm93bi00X3Rp/bmlmaWVkLmpwZWc.jpg

A przypadkiem nie masz dzisiaj urodzinek ???  lol

#####################################################

Klaudi wierszyk udany jak zwykle smile senks

Taja oglądne ten filmik smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE piszace i milczace

77,409

Dziękuję wszystkim za życzenia smile

Ba-Cha napisał/a:

A przypadkiem nie masz dzisiaj urodzinek ???  lol

Ja jestem wszystka święta big_smile

77,410

Markadia> a ja często widzę człowieka w krótkich spodenkach zimą... to mój przyszły zięć lol

Klaudynko> spodziewałam się wierszyka na dzisiejsze święto lol My też podchodzimy do tego w ten sposób. Ja np. składam życzenia swojej córce, bo też ją kocham. Mąż kupował tez jej kwiaty gdy z nami mieszkała. A w poprzednim biurze szef kładł nam na biurka po małym czekoladowym serduszku wink 

Luc> my też jakoś specjalnie nie celebrujemy Walentynek, bo to też dla nas nowe święto. Ale zawsze staramy się symbolicznie podejść do tego święta. Ja np. kupiłam mężowi ciastko z sercem, bo wiem, że z niego łasuch. On pewnie przyniesie mi kwiatka. Ot całe świętowanie wink Czyli macie 14 lutego rocznice ślubu??? Fajnie. Wiele miłości i szczęścia życzę!

Bacha> wg mnie to nie przypadek, że spóźniony dzień babci jest w Walentynki big_smile

Wszystkim bez wyjątku miłego dnia.

77,411

Z rana nie miałam zbyt du czasu, żeby się rozpisywać, więc teraz wysyłam Wam wszystkim Walentynkowe serduszko smile

https://img1.picmix.com/output/pic/normal/4/8/7/9/7989784_47c35.gif

My Walentynek nie obchodzimy, mój mąż jest starej daty, ale i tak w domu od rana panuje nastrój walentynkowy, bo córka szalała z upominkiem dla chłopaka i szukała czerwonej wstążki, a potem przyszedł do Niej w/w chłopak, z bukietem czerwonych róż smile
Są młodzi, niech sie bawią smile
Ale macie rację, to święto , przynajmniej u nas w Polsce, jest tez świętem ogólnej miłości do bliskich, życzliwości i serdeczności smile

No to, która ma dzisiaj urodzinki, przyznawać się, bo fajnie byłoby mieć kolejną Wodniczke w naszym gronie smile
Bo z tego co wiem, to tylko ja i Kamoa jesteśmy zodiakalnymi Wodnikami i nie wiem czy Ona dzisiaj nie ma urodzin.
Więc na wszelki wypadek, kwiatuszki Kamoa dla Ciebie przynoszę smile

https://a.allegroimg.com/s1024/114339/c31c7046449391819cee7874974d/Kartki-urodzinowe-z-bukietem-kwiatow-urocze-GM572

Taja Twój przyszły zięć chodzi w krótkich spodenkach zimą, ale,że tak po dworze??? yikes

77,412

Czołem Babeczki

Dzień życzliwości-- bardzo mi się podoba.
Dziękuję Klaudynko za wierszyk.

Dla wszystkich Babeczek

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRl4MUFvtyIgDpKLzbD_2W1tGgp2psH6PnbSA&s

Dla Luc i jej męża

https://kartkinakazdaokazje.pl/13774-medium_default/rab-4.jpg

Z życzeniami dla Kamoy poczekam na potwierdzenie wink

Moja córka jest Wodniczką, 17 lutego ma urodziny, w tym roku "okrągłe" 25.

Bardzo chciałam, żeby urodziła się w Walentynki wink
Miałam możliwość wyboru, bo miałam zaplanowaną cesarkę. Ze względu na CC musiałam być kilka dni wcześniej w szpitalu, a 14 lutego 2000 wypadał w poniedziałek, więc musiałabym być jeszcze wcześniej; no bo przez weekend wiadomo- nic się nie dzieje, zatem odpuściłam wink

A propos krótkich spodenek noszonych przez panów zimą- w Anglii to powszechne. Gruba kurtka i szorty do tego. Strasznie nas to dziwiło.

Asterko-- a widziałaś film o życiu Wisłockiej - "Sztuka kochania"? Polecam.

77,413

Markadia> owszem, po dworze, przez jesień i zimę. Rzadko zakłada długie spodnie. Jest dość umięśniony i podobno mu ciepło wink   Ja nie wnikam, domniemam, że gdyby mu było zimno to by się cieplej ubrał tongue

Chyba za dużo wpisów i zgubiłam się... kto ma tu dziś urodziny???

77,414

Klaudynko , wierszyk śliczny! Niech się życzenia spełnią!

Wszystkim, którzy obchodzą i nie obchodzą dziś dzień św. Walentego, życzę po prostu wszystkiego dobrego! ♥️

77,415 Ostatnio edytowany przez Kubek herbaty (2025-02-14 19:33:30)

Hej dziewczyny!

Światowy dzień życzliwości i pozdrowień jest co prawda 21 listopada, ale według mnie powinien być obchodzony każdego dnia również w Walentynki! ❤❤
Składam życzenia jubilatom i jubilatkom smile
Pozostałym koleżankom życzę miłości międzyludzkiej, psiej, kociej itd.. smile

Mysti dzięki za odpowiedź. 

Wczoraj jednak udało mi się coś zrobić. Zrobiłam plan działania na kolejne 6 miesięcy. Czy dam radę wszystkiego dopiąć i się upilnować zobaczymy. Coś już udało mi się zrobić - byłam u okulisty. Potrzebuję okulary do czytania. Wiem jakie chcę oprawki.

Mamuśka jak się masz?  Jesteś spokojniejsza teraz?

Taju, a jak Twoje zdrówko?

Wszystkie panie pozdrawiam serdecznie!

Posty [ 77,351 do 77,415 z 80,743 ]

Strony Poprzednia 1 1,189 1,190 1,191 1,192 1,193 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024