Teraz każda spojrzy jaki ma status. Ja już spojrzałam
76,571 2025-01-08 23:45:15
76,572 2025-01-09 06:57:44
HEYka DZIEWUSZKI
Taja odpowiadam chóralnie : MY TEŻ CIĘ LUBIMY
Gdybyśmy wzajemnie się nie lubiły - to nikt : by nas nie zmusił do pisania
Jak mnie film nie wciągnie przez pierwsze 10 minut - to odpuszczam
czytałam komentarze pod tym filmem - same superlatywy
To tak jak z książkami - pracując w księgarni z tylu na większości z nich było napisane bestseller
Syn sobie zamówił książkę na prezencik BN ( jak mało a właściwie praktycznie nie czyta książek )
Bestseller ma tytuł :" Bogaty ojciec biedny ojciec " Roberta T. Kiyosaki
Wow jestem na 59 stronie i to nie jest książka ,że wszystko odkładasz ,żeby tylko czytać dalej
Caffi te kanały na YT są super - jak i jeszcze inne
Markadia Ty jesteś naszym cafejkowym moderatorem
Czytka to będziemy trzymać kciuki za pomyślną operacje Twojego Endriu i za szybki powrót do domu
Wiem, co przeżywasz jak zostawisz MAMi samą echh
Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki
76,573 2025-01-09 07:01:02
Witam.
Ja dzisiaj chciałam wejść na forum i też mi się wyświetliło że zostałam zbanowana.
Powód? Napiszę wam
-
Z czystej sympatii doradzam kontakt ze specjalistą od zaburzeń psychicznych
Tak pisało!
Po chwili spróbowałam i już mogłam wejść.
Więcej później napiszę.
76,574 2025-01-09 07:05:05
Witam.
Ja dzisiaj chciałam wejść na forum i też mi się wyświetliło że zostałam zbanowana.
Powód? Napiszę wam
-
Z czystej sympatii doradzam kontakt ze specjalistą od zaburzeń psychicznych
Tak pisało!
Po chwili spróbowałam i już mogłam wejść.
Więcej później napiszę.
Niki witaj pośmiałam się na DD
76,575 2025-01-09 07:46:15
Dzień dobry
Witaj Baśku dziękuję za trzymanie kciuków.
Nikusia ja też się uśmiałam z tego uzasadnienia.
Wstałam rano, bo mama nie dała mi spać.
Sama wstała już o 5. Jak jej mówię, po co, na co i dlaczego to jeszcze z buzią na mnie.
Oj, mówię wam, można oszaleć.
Już byczki obsłużyłam, w piecu rozpaliłam.
Teraz będę się stroić do dentysty.
Pojadę tak, żeby nie czekać, bo nie wiem co ta moja mama może wymyślić ,będąc sama.
Nie będę odwiedzać męża, bo mi nie kazał .
Na dworze przymrozek i nadal ślisko na drogach.
Widzę przez okno jak wolno jadą samochody.
Pozdrawiam serdecznie i niech już te bany się nikomu nie pokazują.
76,576 2025-01-09 07:50:38 Ostatnio edytowany przez Caffissimo1 (2025-01-09 08:17:26)
Dzień dobry wszystkim!
Dobrze, że powróciłyście już z banicji!
Na forum pojawił się wczoraj temat "Dziwny ban", więc problem okazał się szerszy.
Bachasiu, moim marzeniem kiedyś była praca w księgarni lub bibliotece Toż to raj dla miłośniczki książek takiej jak ja! Sporo książek kupuję, bo jak wspominałam, bardzo lubię czytać. Dawniej po przeczytaniu ich przekazywałam je do biblioteki w małym miasteczku, gdzie się uczyłam, czym wywoływałam szeroki uśmiech radości u pań bibliotekarek. Teraz stwierdziłam, że je odsprzedam w jakimś skupie książek. Dostaje się za to grosze, ale przy większej liczbie, coś zawsze się uzbiera.
Idę dziś do fryzjera zrobić coś z siwymi włosami. Podczas ostatniej wizyty u wujka, jego żona, która zawsze wypatrywała mankamentów urody u wszystkich, tylko nie u siebie, krzyknęła: "Caffi, ty masz pasmo siwych włosów!" Roześmiałam się, bo pomimo upływu czasu pewne osoby się nie zmieniają. Ale fakt jest taki, że te pojedyncze siwe włosy już mam.
Życzę Wam dobrego dnia!
EDYCJA
Tajemnicza, na jaki adres redakcyjny pisałaś? Nie widzę tu żadnego kontaktu do admina.
76,577 2025-01-09 10:18:36
Czołem Babeczki
Na tym forum już od dawna nie ma moderacji, myślę że nawet technicznie jest "porzucone", stąd te częste problemy z logowaniem, czy innymi błędami.
Niki-- rozbawił mnie powód Twojego bana, Taja pewnie miała to samo napisane
U mnie od kilku dni pada deszcz, okropnie nie lubię takiej pogody.
Nie jestem meteopatką, ale przyznaję, że na mój ogólny nastrój pogoda ma wpływ.
Caffi-- ja już od dawna mam siwe włosy.
Nawet nie wiem, jak dużo, bo regularnie się farbuję.
Od kiedy pojawiły się siwe, ze swoich ciemnych włosów, przeszłam w blond- odrost mniej rzuca się w oczy, co jest ważne przy moich dłuższych wyjazdach do pracy.
A propos pracy- nie wracam w poprzednie miejsce ze względu na moje problemy z kręgosłupem.
Pisałam, że unikam zleceń z dźwiganiem (to nawet zdrowej osobie nie służy), a tam zdarzyło się parę razy, że podopieczny miał słabszy dzień i przy wstawaniu wsparł się na mnie, czy w inny sposób musiałam go przytrzymać. To postawny mężczyzna, więc po kilku takich razach czułam bóle w krzyżu.
Dlatego też chodzę na tę fizjoterapię.
Masaże u mnie raczej nie pomogą, fizjoterapeuta robi mi miejscowe "rozcieranie" odpowiednich ośrodków. Oj, boli to bardzo, ale przynosi ulgę.
Mam nową ofertę pracy, od końca stycznia.
Jeszcze nie jest pewna, bo tam muszą też mnie zaakceptować.
Czytko-- starsi ludzie wybudzają się wcześniej, zwłaszcza jak przesypiają pół dnia.
U Ciebie jest to kłopotliwe, bo śpisz przy mamie, ale zrozumiałe, że chcesz być blisko niej.
Byłam wczoraj na poczcie, musiałam nadać przesyłkę do Anglii.
Podczas mojego sylwestrowego pobytu przecięłam niechcący matę silikonową mojej koleżanki. No i poczułam się w obowiązku odkupienia takiej.
Zamówiłam przez internet, wczoraj dotarła i od razu poszłam na pocztę ją wysłać.
Zdziwiłam się, bo musiałam w związku z tym wypełnić deklarację celną
No tak, Anglia nie jest w UE...
Dziś mam w planach gruntowne umycie kabiny prysznicowej. Mimo regularnego mycia widać osad z kamienia, potraktuję to octem. Będzie śmierdzieć
Miłego dnia Babeczki
76,578 2025-01-09 10:38:42
Dosiadam do kawki
Macham w każdą stronę
76,579 2025-01-09 10:39:32
HEY
Caffi - praca w księgarni czy drogerii też mi się podobała za młodej dziewczyny
Udało mi się i pracowałam w księgarni ponad 3 lata
Praca przyjemna
Oprócz inwentaryzacji i przyjęcia nowego towaru - było tego na maksa
To były początki lat 90-tych - to niektóre pozycje schodziły jak świeże bułeczki Teraz lubię zaglądnąć do EMPIKU
zapach nowych książek jest zawsze super
Misty u mnie też leje ...
przyjemności w myciu kabiny - staram się za każdym razem wytrzeć szyby do sucha
kamień i tak się tworzy w szczelinach wrr
Czytka też wybudzam się wcześnie
ale dziś sobie dospałam
76,580 2025-01-09 11:17:52
Witajcie
U mnie też brzydko, pada drobny deszcz, jest ciemno i nieprzyjemnie
A ja musiałam już wyjść z psem, po 6 rano, bo córka po świątecznej przerwie wróciła do Katowic.
Dziwnie mi tak rano wstawać i wychodzić, kiedy jest jeszcze całkiem ciemno
Co do tego bana, dziwna sprawa, bo Tajemnicza miała napisane dokładnie to samo, co Niki
BaChasiu ja moderatorem
Ale fakt, że przydałby się tu moderator i ja nawet mogłabym się tego podjąć, gdyby była taka możliwość
Mysti ja też myślę, że tu nie ma żadnego moderatora, ani zarządcy, który by się tym forum opiekował, a szkoda
A do jakiej rodzinki teraz się wybierasz?
Sądzę, że chyba do bardziej sprawnej osoby, żebyś nie musiała dźwigać.
Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego czwartku
76,581 2025-01-09 11:30:28 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2025-01-09 11:35:27)
Dzień dobry, w mroźny poranek,
takiego mrozu, utrzymującego się w dodatku, to najstarsi Liverpulczycy nie pamiętają. Jest slisko i zimno
Ide pod gorący prysznic, i potem po jagnięcinke dla synka nr 2 ...dzisiaj przylatuje, jesli nie odwołaja lotów.
Organizuja u mnie, tzn polonia organizuje, Noc Burnsa, szkockiego poety i hulaka miła pióro Mickiewicza, polot Słowackiego i zycie Chopena. Będzie wyborna szkocka whisky i haggis, tradycyjna szkocka potrawa.
A to wszystko z wieczorem recytatorskim wierszy Burnsa i muzyka szkocka na zywo. Wybieram się
76,582 2025-01-09 11:37:32
Do grona zbanowanych dołączyła Asterka
Wysłała mi przed chwilą wiadomość z pozdrowieniami dla Was.
Mam nadzieję, że ten problem szybko zniknie i znów będziemy w komplecie.
76,583 2025-01-09 11:59:02
Mysti coś czuję, że my wszystkie będzie zbanowane, jedna po drugiej
Dobrze chociaż, że szybko wszystko wraca do normy
A u mnie wyszło słoneczko, od razu milej na duszy
76,584 2025-01-09 12:31:11
Witam serdecznie już jestem.
Odbanowało się jakby samo tzn nic nie robiłam a uzasadanienie otrzymałam jak poniżej;
Zostałeś zbanowany na tym forum. Administrator lub moderator, który Cię zbanował zostawił Ci następującą wiadomość:
Z czystej sympatii doradzam kontakt ze specjalistą od zaburzeń psychicznych/ Isabella.Netkobiety@wp.pl/ 05.02.21
Proszę kierować bezpośrednie prośby do administratora: redakcja@netkobiety.pl.
Nie czuję się z tym dobrze.
Nic to, pozdrawiam i dobrego dnia życzę.
76,585 2025-01-09 12:35:30
Asterko nie ma się czym przejmować, wszystkie rzekomo zbanowane dziewczyny, dostały dokładnie taką samą wiadomość.
Ja myślę, że to jakiś troll się wkradł i robi zamieszanie
Tylko czekam, aż mi się to przytrafi
76,586 2025-01-09 14:24:40
Widzę, że coraz więcej osób dołącza do "banitów".
Asterko , nie przejmuj się tą wiadomością. To nie jest miłe, ale taki właśnie jest internet.
Forum ma najwyraźniej luki w zabezpieczeniach i jakiś haker ma używanie. Nie ma moderacji, admina, to tak jest.
We w/w wątku ktoś przytacza ogłoszenie hakerskie. Polecam lekturę.
Pozdrawiam serdecznie!
76,587 2025-01-09 14:45:48
Asterko-- nie bierz tego do siebie.
Z jakichś niewiadomych powodów padło na Ciebie (na Niki i Tajemniczą). Kto wie, kto będzie następny...?
Na pewno jest to irytujące, ale to nic osobistego.
Ja byłam już w aptece. Dostałam kod recepty i wykupiłam zapas leków. 250 zł pykło
Wyczyściłam też kabinę.
Na szybach nie mam osadu, bo po każdym skorzystaniu ściągam wodę gumową ściągaczką.
Z kafli też, ale (jak ma też BaCha) na fugach i w szczelinach zostaje ten osad.
Ocet dał radę. Żeby się nie zadusić, miałam maseczkę na twarzy.
Aha...dzwoniła przed chwilą moja koordynatorka z informacją, że mam akceptację w nowym miejscu.
Tym razem pojadę do pani, która jest jeszcze w miarę sprawna, ale już nie może/nie chce mieszkać sama.
Zaczynam z końcem stycznia, więc jeszcze w domu sobie posiedzę
Tak długo dawno już nie odpoczywałam
76,588 2025-01-09 15:00:44
Witam heh...mnie na szczęście odpuścili Jan,ale Wy dziewczyny musiałyście czymś nabroić hi...hi... Oczywiście żartuję.
U nas było ślisko miejscami. Przy moich blokach nie musiałam sypać.Zacto jutro ma padać śnieg także.....
Te dofinansowanie ma próg dochodowy poniżej połowy średniej krajowej na osobę w rodzinie,czyli 4 tyś z groszami.W zeszłym roku miałam na młodą 2100 z haczykiem.
76,589 2025-01-09 15:07:28 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-01-09 15:07:54)
Witam
Ja też od wczoraj jestem banitą miałam to samo co Asterka napisane.
Serdeczności dla wszystkich
76,590 2025-01-09 15:16:52
Kamoa witaj w gronie banitów, ciekawe kiedy przydzie kolej na mnie
Bulinko nie rozumiem, musi być mniej niż 4 tysiące ma osobę, żeby dostać to dofinansowanie?
Czyli jak ktoś ma dajmy na to 2 tyś na osobę, to dofinansowania dostaje 2 tyś?
76,591 2025-01-09 15:55:55
Po porannym deszczu rozpogodziło się, nawet słońce świeci więc postanowiłam wyjść na spacer.
Prognozy na najbliższe dni są niezbyt korzystne więc tym bardzie warto było wyjść.
Złość z powodu porannej niespodzianki banowej już mi przeszła jakkolwiek to dziwne, że jest tylu frustratów, którzy poprawiają sobie nastrój w taki sposób.
Najwidoczniej teraz padło na nasze forum.
Mystiq dobrze, że już masz zaklepaną pracę i jeszcze sporo wolnego.
Taki dłuższy urlop też jest potrzebny.
Sonia u Ciebie mróz a u nas niczym przedwiośnie. Życzę udanej imprezki Burnusowej.
Nie słyszałam o tym zwyczaju, muszę poczytać.
Miłego popołudnia dla wszystkich życzę!
76,592 2025-01-09 18:30:19
Mysti, w pracy ważne jest BHP. Z tego co piszesz trafiłaś na bardzo fajną rodzinę, jednak dźwiganie postawnego człowieka jest bardzo obciążające dla kręgosłupa. Chyba nie warto ryzykować zdrowiem, choć szkoda, wiadomo, ze względu na dobre relacje z drugim człowiekiem.
Czytko, mam nadzieję, że wizyta u stomatologa przebiegła bez nadmiernego bólu. Sama nie lubię tego przykrego obowiązku, ale co zrobić. Trzeba o zęby dbać.
Sonia, szykuje Ci się wspaniały wieczór. Szkoci są bardzo dumnym ze swojego kraju narodem. Haggis jest smaczny, a szkockie krajobrazy piękne. Whisky (whiskey?) nie na moje gardło.
Chyba wielu forumowiczów zrobiło rachunek sumienia.
Miłego wieczoru Kobietki.
76,593 2025-01-09 19:09:02
Witam Was Dziewczyny !
Czytam ze Bany wam się trafiły ale nie ma się czym przejmować bo dzieciaki nudzą się więc klikają gdzie popadnie a może któryś dorosły któremu zebrało się na wątpliwe poczucie humoru ?
Mysti bardzo dobrze zrobiłeś że zostawiłaś tę pracę gdzie trzeba było zajmować się chorym niszcząc kręgosłup bo to co zarobiłabyś to wydać musiałabyś na leczenie swojego kręgosłupa. Mam z tym problem a dżwigałam chorego męża a teraz szukam dobrego lekarza prywatnie bo na kasę chorych jest to niemożliwe. Najważniejsze jest własne zdrowie bo jak ono padnie to ból potrafi zniszczyć człowieka.
Asterka piszesz o porannym deszczu a u mnie rano była grubsza warstwa śniegu i lód, ślizgawica pod nogami. Do południa odwilż i zrobiła się breja , ciężkie były warunki poruszania się i jazdy . Ja posuwałam się krokiem elegancko posuwistym i uważałam tylko ażeby na pupie nie wylądować.
Caffi co miałaś na myśli z rachunkiem sumienia ? Piszesz że Szkoci są dumni ze swojego Kraju i słusznie bo tego bardzo brakuje nam Polakom , często czytamy negatywne wypowiedzi polaków o polakach jak i naszym Kraju , wielu nie potrafi docenić tego co mamy a niestety w tym zasługa jest polityków. Wojna polsko - polska i wszystko jasne.
Zostawiam pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn !
76,594 2025-01-09 20:33:13 Ostatnio edytowany przez Caffissimo1 (2025-01-09 20:35:54)
Klaudynko, chodziło mi o to, że po otrzymaniu informacji z rzekomym banem przez dużą liczbę użytkowników, spora część z pewnością zadała sobie pytanie o treść swoich wpisów - który z punktów regulaminu mógł ewentualnie być złamany.
Tak mi wpadł "rachunek sumienia" do głowy.
W niektórych wątkach jest, jak widzę, "wolna amerykanka", sporo zwykłych złośliwości, niemerytorycznych postów, część okraszonych wulgaryzmami, są też wątki trollowe. Moim, cztelniczki forum, zdaniem wypadałoby je wymoderować.
Jak mówi stare przysłowie: "Kiedy kota nie ma, myszy grasują". I jest jak jest.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie netki!
76,595 2025-01-09 21:03:36
Witajcie.
Niki, Asterka, Kamoa> jak dobrze, że nie tylko ja dostałam ban i taki wpis Obstawiam więc atak hakerski
Poszukam tego wątku na forum i poczytam. Dobrze, że to nic osobistego i nie trzeba tego brać personalnie. Ufff.
Czytko> wspieram w opiece nad mamą...
CAffi> mail do kontaktu był podany w uzasadnieniu bana.
Markadia> z tego co się orientuję wygląda to tak, że im mniejszy dochód, tym większe dofinasowanie, ale nie wiem czy tak jest w każdym przypadku. Podobno większe dofinansowanie dostaje się dla dzieci.
Wszystkie wpisy przeczytałam, ale wybaczcie, że się nie odniosę do każdej z osobna.
Pozdrawiam każdą z osobna i miłego wieczoru.
76,596 2025-01-09 21:57:40
Taja no bo tak jest, że im mniejszy dochod, tym większe dofinansowanie.
Bulinka coś pisala o 4 tysiącach i właśnie chciałabym wiedzieć, czy jest tak jak myślę, że nie może przekroczyć 4 tys na osobę w gospodarstwie i dofinansowanie jest takie, jaka jest kwota brakująca do tych 4 tys.
Bo jeśli tak będzie, to ja będę miała niewielkie to dofinansowanie, jeśli policzą mi tylko emeryturę.
Bo jeśli doliczyć to co mąż zarabia dodatkowo, to mi przekroczy i wtedy nic nie dostanę
76,597 2025-01-09 21:57:54 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-09 21:58:55)
Dubelek
76,598 2025-01-10 08:08:25 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-01-10 08:09:24)
Hej
Tyle co rzuciłam okiem.
Wczoraj, czy przedwczoraj? A może wczoraj z rana? Nie pamiętam, jestem za ganiana, też wyświetlił mi się ban. Odświeżyłam stronę i zniknął .
Mam gorący czas przygotowań do ślubu cywilnego syna, więc mnie nie ma.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam
Ps.
Ba-cha dlaczego Ciebie nie ma z rana? Jakoś tak dziwnie...
76,599 2025-01-10 09:25:59
HEYka DZIEWUSZKI
Emix witaj jestem jestem dospałam dziś
Kiedy ślub syncia ???
Caffi gdyby moderacja działała to w pierwszej kolejności dostała by bana niejaka "new me"
zakłada mnóstwo tematów
Klaudynka święta racja cieszmy się ,że mieszkamy w Polsce ..
jest wiele krajów na świecie życie w nich to jakiś koszmar wrr
Misty możesz sobie wybierać w propozycjach pracy no i super
własne zdrowie jest najważniejsze
Asterka - Kamoa - Markadia - Taja - Bulinka pozdrawiam jak i WSZYŚCIUTKIE nie wymienione
76,600 2025-01-10 10:10:13
Dzień dobry!
Dla mnie nawet bardzo dobry, bo odbieram dziś zaległy dzień urlopu.
Emix, zatem szykuje się rodzinna uroczystość! Wszystkiego dobrego dla Państwa Młodych!
Bachasiu, dziś pogoda sprzyja rannemu leniuchowaniu w łóżku. Nie bardzo chce mi się cokolwiek dziś załatwiać na mieście, ale jak nie załatwię niektórych spraw dziś, to potem będzie krucho z czasem.
Ludzie często nie doceniają tego, co mają, również kraju, w którym żyją. Oczywiście, że zawsze mogłoby być lepiej, ale mogłoby być gorzej. Polska ma fatalne położenie geograficzne, przez co historia naszego kraju jest taka trudna. Moim zdaniem jednak w ostatnich latach ekonomicznie wykonaliśmy ogromny krok do przodu. Jest bezpiecznie, póki co. Mamy prawo głosu. Jest praca - a pamiętam czasy, kiedy o nią było trudno. To tylko niektóre z zalet.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
76,601 2025-01-10 11:27:10
Witajcie
U mnie paskudna pogoda, pada deszcz, deszcz ze śniegiem i jest zimno
Nie czuję się najlepiej, przy takiej pogodzie, obudziłam się z lekkim bólem głowy, kawa nie pomogła
BaChasiu i Caffi owszem w Polsce żyje się obecnie nie najgorzej, jedynie co mi tu nie odpowiada, to właśnie pogoda
Wolałabym urodzić się i żyć w kraju, gdzie jest dużo ciepłej i stabilniej.
W Polsce dla mnie jest za zimno, no i te ciągłe zmiany nie wpływają na mnie dobrze.
No ale na to akurat wpływu nie mamy
Emix a co Ty masz do przygotowywania z okazji ślubu syna?
Ja u swojej córki byłam gościem, wszystko organizowali sami, a weselicho mieli duże
Kiedy ten ślub?
Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego piątku
76,602 2025-01-10 11:56:07 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-01-10 12:02:50)
Cześć,
Mnie dziś po 2 w nocy, gwałtem wyrwało mnie ze snu, w sekundzie otworzyłam oczy, wstałam, poszłam do kuchni i zrobiłam kawę, czułam się jak w jakimś letargu, spałam a za razem nie spałam, nie umiałam obudzić się, piłam kawę, patrzałam na nią i nie umiałam nic myśleć o tym, nie czułam smaku. Coś jakby patrzenie z boku co ja robię, wzięłam polopirynę, popiłam wodą i poszłam do salonu, ocknęłam się o 7 zmęczona i senna, czyż bym lunatykowała ?? może miała któraś podobne przeżycie ? że wykonuje coś, czego nie musi, podporządkowuje się jakiemuś swojemu ego...
W lutym jestem umówiona z Ulką ( ta która widzi inaczej)
aha jeszcze jedno, przed wczoraj miałam kolędę, był proboszcz, usiał na przeciwko i pierwsze pytanie, że nie widzi mnie w kościele, no i popłynęłam w pytaniach, cały czas chciałam odpowiedzi na pytanie, czym się różni mój Bóg w moim domu i na zewnątrz, od Boga zamkniętego kościele ? no nie mam odpowiedzi mnie zadowalającej, filozoficznie coś nakreślał że jednością jesteśmy w świętym miejscu i tam ble ble ... , potem zacytowałam słowa Asterki " I o ileż byłoby mniej problemów gdyby każdy duchowny miał żonę, dzieci" wstał i powiedział z Panem Bogiem, musiał się bardzo zirytować bo wychodząc z domu, zamiast iść w stronę furtki, szedł w stronę ogrodu
Marka może w przyszłym wcieleniu, dane Ci będzie urodzić się w cieplutkim miejscu
76,603 2025-01-10 12:03:23
Czołem Babeczki
Dziś dłużej pospałam, bo i późno poszłam spać. Długo rozmawiałam przez telefon i zasnęłam koło 1 w nocy.
U mnie dziś pogoda nawet...nawet... Jest w miarę jasno tzn. bez tych ciężkich ciemnych chmur i sucho.
Co prawda, zapowiadają jakieś opady śniegu, ale jeszcze ich nie widać.
Byłam już w sklepie. Zapomniałam wczoraj kupić więcej rzeczy na weekend, a w sobotę nie lubię chodzić na zakupy.
Dla mnie szokiem są ceny żywności w Polsce.
Oczywiście w Niemczech jest podobnie, ale ja te polskie skoki cenowe widzę naocznie, jak wracam z pracy i jest zauważalna różnica w cenach sprzed wyjazdu i po powrocie.
W jednym sklepiku (jeszcze społemowski) kupuję wędliny, mają tam dobre, ze znanej mi od lat masarni.
Dziś zwróciłam uwagę na cenę frankfurterek, które lubimy jeść na niedzielne śniadanie.... 59 zł za kilogram!
Jajka 2 zł za sztukę i to wcale nie jakieś specjalne.
Przykładów można mnóstwo podać
Emix-- i ja zapytam- kiedy ślub syna i jaka to impreza? W sensie- jak duża, gdzie?
Miłego dnia Babeczki
76,604 2025-01-10 12:29:17
HEY
Caffi polecam do wysłuchania wywiadu z tym moim ulubionym podróżnikiem
coś w temacie - narzekania NAS Polaków i doceniania tego gdzie mieszkamy
https://www.youtube.com/watch?v=svoB-qDc57U
Kamoa ciekawe doświadczenie z tym lunatykowaniem i nocną kawencją
Misty fakt najlepiej widzisz tą drożyznę - w sklepach jest b. drogo
Matko ! i córko 2 zeta za jajko to już przesada
Markadia u mnie w tej chwili świeci słonko - ale widzę ciemne chmury
idę znowu na spacer do Matyldki - potem syn mnie przywiezie
Wczoraj popołudnie też spędziłam z Matyldzią - bawiłyśmy się w malowanie paznokci
strzeliła mi super pedicure oczywiście dzieciowym lakierem - rażący po oczach róż
76,605 2025-01-10 14:35:40 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-10 14:36:20)
Kamoa to wygląda na lunatykowanie, nigdy czegoś takiego nie miałam i nikt z mojego otoczenia też nie miał, więc nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale na to mi wygląda ta dziwna sytuacja.
A po co Ty wzięłaś tą polopirynę???
Mysti mnie też ceny szokują, co prawda większe zakupy spożywcze robi mąż, ale od czasu do czasu jestem w takich sklepach, to widzę różnicę, co chwilę inne, wyższe ceny
BaChasiu znam to, bo mi też Lila kiedyś zrobila paznokcie różowistym lakierem, do tego ponaklejała mi tatuaże na rękach, wyglądałam jak "królowa życia"
76,606 2025-01-10 15:03:38 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-01-10 15:04:18)
Witam cieplutko wszystkie dziewczyny !
Kamoa ja tak miałam gdy po tabletce na spanie wieczorem zapakowałam paczkę nieświadomie a rano oczy przecierałam ze zdumienia jakim cudem zapakowana paczka leży na stole. I tak dobrze że w piżamie nie poszłam nocą na pocztę.
Trochę teraz się śpieszę więc potem poklikam z przyjemnością a teraz wszyściutkie pozdrawiam.!.
76,607 2025-01-10 15:22:10
Kamoa-- lunatykowania raczej się nie pamięta, a Ty byłaś (powiedzmy) świadoma tego, co robisz.
76,608 2025-01-10 15:33:21
Witajcie.
Kamoa> oczami wyobraźni widziałam jak przebiegała ta kolęda Odważna z Ciebie bestia
A w odniesieniu do tego co nocą się działo: nie masz ostatnio stresu większego niż zwykle?
Bacha> faktycznie dziś zaspałaś
Emix> rozumiem podekscytowanie, ale przyłączam się do pytania Markadii. Czy Ty młodym wyprawiasz ten ślub, ze masz przygotowania?
Caffi> ja dostaję wkur*u gdy słyszę wieczne narzekania, że w naszym kraju to i tamto. Chciałabym ich wysłać do Afryki gdzie dzieci leżą na ulicy w wielkimi brzuchami, albo do jakiegoś plemienia w środku buszu, gdzie nie ma wody i jedzenia. Albo do Izraela, na Ukrainę lub w inne skonfliktowane miejsce, najlepiej w sam środek wojny. I niech tam zostaną na zawsze... może wtedy zatęsknią za tą "okropną" Polską Ja wiem, że nie ma idealnego kraju, wszędzie jest coś do czego się można przyczepić, ale kurcze... zawsze może być gorzej. Moja kuzynka od lat wędruje po świecie i była nawet w Afryce, obecnie w Australii. Nigdzie nie jest idealnie, bo jeśli lepiej jest pod jednym względem-to gorzej pod drugim. Zresztą mój brat też był w niejednym kraju i potwierdza to samo.
Mysti> ceny zależne są od rejonu kraju. U mnie jajka są w cenach 1,10-1,30 zł.
Wszystkie pozdrawiam ślicznie i miłego weekendu życzę.
Jutro do Was nie napiszę bo jadę na potrójne urodziny
76,609 2025-01-10 16:00:24
Dzień dobry
Do 13 miałam najmłodszą wnusię.
Przywiozła nam zaproszenia na dzień babci i dziadka.
Wszystkie wnuki kocham, ale ją chyba najbardziej.
Mąż już w domu, ręka (dłoń) pocięta i boli.
Ważne, że już wrócił.
Taju jutro baw się dobrze na urodzinach.
Masz rację z narzekaniem wielu osób, jak im to żle w naszym kraju.
Tylko ich zawieżć w środek wojny, gdzie bomby nad głową przelatują.
Wówczas docenią to co mają.
Mysti też mam takie odczucie, że kiedy zajrzę do sklepu to ceny w górę.
Małe zakupy i kilku stówek nie ma.
Klaudynka po przebudzeniu pewnie myślałaś, że Mikołaj przyniósł ci paczkę.
Marka moje wnuczki też często mi malują paznokcie i tatuaże przyklejają.
Dobrze, że to wszystko łatwo można zdjąć.
Baśku baw się dobrze z Matyldzią.
Wnuki to nasze skarby.
Kamoa pewnie wybudziłaś się z głębokiego snu i byłaś na wpół śpiąca.
Nie wiem jak zrobiłaś sobie tą kawę, bo głowa ci nie pracowała.
Caffi teraz praca czeka na człowieka, tylko człowiekowi nie chce się pracować.
Widzę w swoim otoczeniu co się dzieje.
Pijaczki żyją z rent starszych rodziców.
Niektórzy czekają tylko na zasiłki z opieki.
Jeszcze inni mają kilkoro dzieci i z dodatku na dzieci żyją.
76,610 2025-01-10 16:24:04
Wolny dzień ma swoje zalety- miałam czas, żeby obejrzeć polecany przez Bachasię film i odnieść się do niego na bieżąco.
W wywiadzie wypowiadać się bardzo pozytywny młody człowiek, całkiem dojrzały jak na swój wiek. Rozmowa jest kwintesencją tego, o czym dzisiaj w kafejce mowa. To narzekanie i zgorzknienie Polaków ma swoją nazwę - "ciężkie mental"!
Jakieś 20 lat temu byłam na wycieczce we Lwowie. Tam widać było biedę, jakby czas się zatrzymał. Potem wjeżdżało się z powrotem do kraju i dosłownie kilka kilometrów od granicy zaczynał się "Zachód". Trzeba było zobaczyć, żeby zrozumieć i docenić. Jak teraz spojrzę na najbliższe otoczenie, to ubóstwa naprawdę nie widzę- kobiety są zadbane (to kosztuje), sporo osób ma niezłe samochody, mieszkania bądź domy (choćby i na kredyt, ale na ten też trzeba mieć zdolność kredytową, którą mają), ludzi stać na zagraniczne wakacje i co? I słyszę, że jest źle, niedobrze, bieda ... To zdecydowanie stan umysłu.
Markadia , współczuję wpływu pogody na zdrowie (jeśli dobrze pamiętam uskarżasz się na stawy). Na mnie źle działa brak słońca, tj. spada mi nastrój. Tu się trochę odsłonię - zdiagnozowano u mnie dość popularną chorobę duszy, też na literę D. Muszę kupić specjalną lampę, która w sezonie zimowym ma mnie wspomóc. Pisałaś o wczasach w Turcji, tam się nasłonecznisz!
Mysti, niestety, to inflacja.
Kamoa , ależ z Ciebie dyskutant! Ksiądz musiał ratować się ucieczką!
Tajemnicza , zatem baw się dobrze!
Czytelniczko, jak mąż w domu, to już spokojniejszą głowa.
W telefonie bardzo długo pisze się posty. Autokorekta płata psikusy, a i ten BBCode jest toporny. Jednak nie narzekam, bo przede wszystkim bardzo miło się z Wami wirtualnie rozmawia.
Pozdrawiam Klaudynkę, która tu dziś zajrzala i wszystkie pozostałe netki!
76,611 2025-01-10 16:37:29
Asterko pytałaś czy moje kury są na wybiegu, czy zamknięte.
Mają bardzo duży wybieg, ogrodzony.
Obawiamy się tylko czy jastrząb do nich nie zawita.
Nie sposób zabezpieczyć takiego wybiegu przed jastrzębiem.
Ale bądżmy dobrej myśli.
Wczoraj oglądałam program Sprawa dla reportera i był tam ten pastor , o którym wspominałaś.
On bardzo mądrze radził jednym uczestnikom.
Ma bardzo piękną barwę głosu.
76,612 2025-01-10 16:40:47
Bulinko czy twoja firma dba o chodniki przy osiedlach ?
Dziewczyny pewnie wiedzą, a ja się tylko domyślam.
Chyba pracy jest dużo jeśli napada śniegu lub jest ślisko ?
76,613 2025-01-10 18:42:23 Ostatnio edytowany przez Asterka (2025-01-10 20:08:23)
Witam wieczorkiem!
U mnie też cały dzień szary i pochmurny. Zapowiadany śnieg jeszcze nie sypie.
Rozmawiałam wczoraj na skypie z kuzynką mieszkającą w Kanadzie, tam zima w pełni; mróz i śnieg.
Przesłała mi zdjęcie chociaż u nas pewnie też wkrótce się zabieli.
Marka ja też wolę słoneczne dni i zdecydowanie lepiej się czuję gdy jest ciepełko ale skoro nie zawsze tak jest to tym bardziej cieszą.
U nas ceny nie rosną tak drastyczne, jajka nadal po 1,20. Kupuję te od kur z wolnego wybiegu więc to ta wyższa cena ale już od dawna jest bez zmian.
Kamoa miło, że mogłaś skorzystać w rozmowie z księdzem z mojej wypowiedzi.
Pewnie ksiądz pomyśli nad tym co usłyszał.
Czytka dobrze, że już mąż jest w domu. Teraz ważne aby goiło się bez żadnych komplikacji.
Tego życzę z całego serca.
Ileż to pułapek czyha na biedne kurki, i w zamknięciu i na wolnym wybiegu.
Obejrzałam przed chwilą Sprawę dla reportera trudne sprawy były przedstawiane i nawet łezka w oku się pojawiła.
Jest tych problemów! A pastor jak i inni komentatorzy mieli wypowiedzi naprawdę na poziomie.
I p. Elżbieta pięknie śpiewała.
Tajka miłego imprezowania!
Spokojnego wieczoru wszystkim życzę.
76,614 2025-01-10 19:48:22 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-01-10 19:58:49)
Marka no właśnie, po co ja ją zażyłam ?? nie mam pojęcia.
Asterko zapytał o mojego syna rozwodnika, dlatego Twój wpis w sam raz wpasował w temat.
Caffi ja byłam 6 lat temu w Lwowie, i fakt jak przekraczało się granicę to już było zderzenie biedy z nami 'bogaczami', wc w lesie w krzakach, wioski biedne ale zawsze jeden dom oligarchy i pozłacana cerkiew, sam Lwów jest przepiękny, kamienice, uliczki, prze magiczny (jeśli tak można tak określić) cmentarz Łyczakowski coś jak Powązki, pięknie.
Tajemko ja jestem w gorącej wodzie kąpana, uważam że słowo nie kij.
Opowiedziałam dzisiejszy mój trans nocny mojej siostrze, a ta mnie skwitowała, że teraz to już jestem naprawdę pierd..ęta
76,615 2025-01-10 20:37:19
Kamoa no właśnie też tak sobie pomyślałam, że chyba nieświadomie zażylaś tą polopirynę, bo zawsze pisałaś, że jesteś przeciwniczką tabletek
Caffi ja bardzo potrzebuję słońca, bo ono jest mi potrzebne do normalnego życia, kiedy świeci, mam o wiele lepszy humor, więcej energii i chęć do działania.
Depresji co prawda nie mam, ale jestem meteopatką
Asterko masz rację, gdybym miała słońce na okrągło, nie docenialabym go aż tak, jak doceniam teraz.
Tak to już jest
Czytko czyli Twoje kurki są z wolnego wybiegu
Moje obie babcie hodowały kury, jajeczka od nich były naprawdę smaczne, nie ma to jak swojskie jajka
Taja Miłego imprezowania, potrójne urodziny, to też trzy prezenty urodzinowe, nie zazdroszczę
Miłego wieczoru Wam życzę
76,616 2025-01-10 20:39:45 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-01-10 20:40:31)
Caffi> na stawy ta ja się uskarżałam w wyniku złej pogody, a zwłaszcza deszczu i wiatru (wilgotności ogólnie). Natomiast Markadia to raczej na samopoczucie ogólne, spadek nastroju, epizody a'la depresyjne.
Dziękuję za życzenia dobrej zabawy. Ogólnie nie lubię zbyt dużych imprez, bo czuję się przebodźcowana, zmęczona chaosem i hałasem. Lubię kameralne grona, a tam będzie multum ludzi, bo to duża rodzina
76,617 2025-01-10 20:46:24
Witam! Dziewczyny wybaczcie.Jak jest tyle wpisów to ja się gubię.Odpowiem tylko.
Czytelniczko muszę dbać o chodniki. Tak więc robota jest jak jest ślisko.
Markadia nie ma czegoś takiego, że dopłacają tyle ile Ci brakuje do tych 4 tyś. Poprostu musisz mieć mniejszy dochód niż połowa średniej krajowej.
Dochody w małżeństwie sumujesz i dzielisz przez ilość osób na utrzymaniu. Przed chwilą doczytałam, że będzie prawie dwa i pół tysiąca dofinansowania.
Pozdrawiam i idę spać,bo oczy mi się kleją. Jutro idę na dzień Babci do przedszkola.
76,618 2025-01-10 21:07:18 Ostatnio edytowany przez Caffissimo1 (2025-01-10 21:12:21)
Markadia, zatem przepraszam za pomyłkę, a Tobie, Tajemnicza, dziękuję za sprostowanie. W każdym razie z tym słoneczkiem się nie pomyliłam!
Tajemnicza, jesteśmy zatem podobne, bo ja również nie przepadam za dużymi imprezami. Męczy mnie hałas. Najbardziej lubię małe imprezki w gronie osób, które dobrze znam.
Asterko, Bulinko, pozdrawiam Was serdecznie jak również wszystkie pozostałe dziewczyny.
76,619 2025-01-10 22:49:58 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-10 23:38:27)
Bulinko za rzadko tu wpadasz, dlatego się gubisz, zaglądaj częściej
A z tym dofinansowaniem to teraz całkiem się pogubiłam, to ile w końcu musi być na osobę w rodzinie, mniej niż 4 tysiące, żeby dostać to dofinansowanie?
Ale nie musisz odpowiadać, bo i tak nie będe tego w tym roku załatwiała.
Może na przyszły...
76,620 2025-01-11 08:31:47
HEYka DZIEWUSZKI
Caffi cieszy mnie ,że spodobał Ci się wywiad z tym Piotrem
Jest pozytywnym gościem i ma swój kanał na YT "Podróże Wojownika" oglądam często
I jeszcze jeden kanał podróżniczy jest godny polecenia "Planeta abstrakcja "
Piszecie tak o tym narzekaniu Nas Polaków - to chyba mamy we krwi
Tych narzekaczy zaprosić na wizytę do hospicjum lub tak jak piszecie wyżej
Markadia po mojej niedzielnej co tygodniowej pogawędce z Italianką mój syn pyta się jaka jest obecnie pogoda i temperatura
zawsze powtarza : wyprowadzam się tam
Za to ona gada , ,że co innego przylecieć na wakacje i mieć pewną pogodę ..
a co innego żyć i pracować gdy w lecie masz cały czas 40 stp. palma na okrągło
Jej syn też przylatuje się wygrzać bo mieszka w deszczowej Irlandii
Kamoa trafna diagnoza Twojej siostry hi hi oczywiście chichram się
Kolęda super
Asterka poważnie E. Jaworowicz śpiewała w studiu ???
to już jest cyrk z tego programu
Czytka ważne, że masz mężusia w domu
Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki
76,621 2025-01-11 10:17:40
Czołem Babeczki
Ależ piękna pogoda
Lekki mrozik, trochę śniegu i słoneczko.
Byłam wynieść śmieci, tak mi się na dworze spodobało, że zrobiłam rundkę dookoła osiedla.
Na mój nastrój pogoda ma duży wpływ, o czym pisałam nieraz.
Wczoraj złożyłam/skręciłam stojak na wino do piwnicy. Teraz mam prawdziwą piwniczkę z winami
Lubię dobre wina, choć w sumie rzadko piję alkohol. Ale, jak już jest okazja, to musi to być coś dobrego
Koleżanka, ta z Anglii, powiedziała mi ostatnio, że jestem jej autorytetem w kwestii wyboru win
Taja-- dołączam do tych, które nie lubią dużych imprez. Życzę Ci, mimo wszystko, dobrej zabawy
Zaczęłam przeglądać oferty urlopowego wyjazdu. Waham się jeszcze z wyborem kierunku.
Wyjazd na przełomie kwietnia i maja, sprawdzam temperatury.
Dla mnie idealne jest 25 stopni, Edzia woli wyższe, ale jak zawsze, dojdziemy do kompromisu
Miłego dnia Babeczki
76,622 2025-01-11 10:49:07 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-11 11:07:16)
Dzień doberek
U mnie wczoraj mocno posypało śniegiem, a dzisiaj widać go tylko na autach I trawnikach.
Ale zapowiadali dalsze intensywne opady śniegu, więc pewnie zrobi się zima.
Edit:No i sypie śniegiem na całego, jest bielusieńko
BaChasiu mam dwie koleżanki, które w latach 90-tych wyjechały do pracy, jedna do Hiszpani, a druga do Grecji.
Ta z Hiszpani wyjechała tam z mężem, potem się rozwiodła i on wrócił do Polski, a Bożena została w Hiszpanii na stałe.
Druga wyszła za Greka, ma z nim dwie córki i też już została tam na stałe.
Obie są zadowolone z życia tam i kiedy pytałam, czy myślą o powrocie do Polski, obie mówią, że do tej zimnicy, nigdy
Wszystko więc zależy co kto lubi, ja upały znoszę bardzo dobrze, więc pewnie też by mi tam nie przeszkadzały
Poza tym te upały też nie są tam cały rok, ale za to jesień i zima są cieplejsze niż u nasi to by mi bardzo odpowiadało.
Mysti dla mnie 25 stopni, to temperatura akurat na codzień, latem oczekuję wyższych temperatur
Co do win, teraz alkoholu nie pije praktycznie w ogóle, ale jak już to preferuje białe słodkie
Taja mnie przy wilgotnej i zimnej pogodzie, stawy też bolą.
Poza tym jestem niskocisnieniowcem i przy takiej aurze ciągle chce mi się spać
Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę pogodnej soboty
76,623 2025-01-11 11:12:12 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2025-01-11 11:15:01)
Dzień dobry pięknie,
piszecie duzo.
Mystique opowiedz co ostatnio dobrego piłas ? co do win. Kupuje wina w Lidlu, australijskie, kalifornijskie, preferuje białe i rózowe Ale sie nie znam, wiec chętnie poczytam
Ciepłego dnia, z mroznej wyspy , 7 na minusie, to juz nie zarty.
Ciepła kapiel i dobrego dnia
76,624 2025-01-11 12:32:20
Witam,
Do 50tki jeszcze troszeczkę mi brakuje więc wiekowo pasuję to tego wątku. Podczytuje Was od dłuższego czasu , fajne z Was kobiety. Ale jakoś tak czuję, że nie bardzo do Was pasuję, ostatnio mam wrażenie, że nigdzie nie pasuję....nie mam męża, partnera, dzieci (a więc wnuków też mieć nie będę),kariery zawodowej też nie zrobiłam.Moje życie jest monotonne, praca, dom,mało radości. I żałuję, że źle pokierowałam swoim życiem...coraz częściej mam poczucie zmarnowanego życia...jestem zła na siebie...
Biorę się za robotę czyli odkurzenie, sprzątanie chociaż będzie ciężko, bo od kilku dni pobolewa mnie kręgosłup.
Miłej soboty!
76,625 2025-01-11 13:16:07 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-01-11 13:17:07)
Czołem Babeczki
Ja też lubię białe i różowe wina. Wytrawne lub półwytrawne.
Lubię wina włoskie i hiszpańskie, a ostatnio najbardziej mi pasują wina niemieckie, konkretnie frankońskie.
Znalazłam sklep internetowy (w Niemczech), który wysyła zamówienia również do Polski (nie tylko).
Marka-- 25 to temperatura w cieniu, odczuwalna jest wyższa.
Jak jest goręcej, to i przy wyższej wilgotności źle się czuję.
Ty jesteś w tym podobna do mojej Edzi- zdarzało się, że na plaży okrywała się kocem, podczas gdy ja się smażyłam
Witaj Helen-- rozgość się, jeśli chcesz.
Skoro nas podczytujesz, to wiesz, że jesteśmy bardzo różne. Różnimy się wiekiem, charakterem, poglądami, statusem związku.
I chyba dlatego nie jest tutaj nudno.
P.S. Ja też ostatnio cierpię z powodu bólu kręgosłupa, chodzę na fizjoterapię.
76,626 2025-01-11 13:35:28
Cześć dziewczyny,
U mnie też biało, i dalej sypie.
Witam Helen nie żałuj, głowa do góry i do przodu, wszystko można i może się zmienić, tylko trzeba chcieć, pozytywów życzę
76,627 2025-01-11 14:10:36
Mystique71- chyba zdecydowana większość z Was ma mężów/partnerów i dzieci, a sporo z Was ma już wnuki.
Kilka miesięcy temu przeszłam operację i weszłam w menopauzę.Brak hormonów (nie stosuje HTZ) chyba odbił się na moim kręgosłupie. Myślę, że też czeka mnie wizyta u ortopedy i fizjoterapia.
Kamoa masz rację coś się może zawsze w życiu zmienić, ale z racji wieku pewne sprawy dla mnie są już zamknięte definitywnie.
Staram się iść do przodu, nie zamartwiać, nie pokazywać na zewnątrz swojego smutku ale ostatnio łapię często doły. Być może wynika to z tego, że wokół moje rowiesniczki zostają babciami ,w pracy jestem jedyna bezdzietna, czuję się jakbym żyła za jakąś szybą, za którą toczy się normalne życie.
76,628 2025-01-11 14:54:06 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-01-11 14:56:08)
HEY
Markadia moja Italianka mieszka na południu Włoch - miasto nad morzem
jeszcze ze 2 tygodnie temu miała przez dzień 19 stopni
Misty 25 stp. to dla mnie fajnie - ponad 30 to już źle
Wszędzie pełno turystów a może Riwiera Włoska lub Francuska albo Portugalia ???
Czy jednak Afryka wygra ???
hmm hmm a jak tam znajomość ???
fajny w realu ???
Sonia na Wyspach nie jesteście przyzwyczajeni do mrozów
u mnie w tamtym tygodniu było tyle samo mrozu przez dzień - ludzie "wietrzyli" kożuchy czy futra
Helen witaj w przyjaznej cafejce co tam latka są nieważne
Ja mieszkam sama no ale syna mam i wnuczkę
Wnioskuje ,że jesteś w wieku mojego syna
Dużo młodych nie ma i nie chce mieć dziecka
Kamoa u mnie była zamieć śnieżna a teraz jest oki
Byłam na zakupach - Ludzi w Lidlu pełno - korkowały się alejki
musiałam się przejść po kawę ziarnistą w dobrej cenie
Po drodze - całkiem blisko siebie - byli DWAJ nagrzmoceni młodzi ludzie - obaj wyglądali jak po fentanylu masakra
76,629 2025-01-11 15:28:12 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-01-11 15:28:40)
Czołem Babeczki
Oj, mam dziś sporo luzu, więc pojawiam się częściej
Wyszłam jeszcze raz z domu, bo musiałam pójść do bankomatu.
Jeśli jutro będzie w miarę pogodnie, chcę się przejść na giełdę, a tam nie wszędzie można płacić kartą.
Bankomat mam w innym kierunku niż giełda.
Na razie mocno prószy śnieg.
Co do wyjazdu- Portugalia też jest na liście, a konkretnie Madera.
Poza tym jeszcze Grecja, Cypr, Malta albo Maroko
A kolega...hmmmm... bardzo fajny , ale ma jedną poważną wadę- jest zazdrosny
76,630 2025-01-11 15:43:52
Dzień dobry
U nas też sypie śnieg, wszędzie biało.
Rano był kominiarz i czyścił nam dymnik.
Nie wchodził na dach, w kotłowni przez takie drzwiczki wkładał te sprzęty.
Ależ on nam zrobił bałagan, nawet sobie nie wyobrażacie.
Sprzątaliśmy :ja, córka i jej mąż.
Zięć przyniósł nawet odkurzacz na wodę, bo nie sposób było wyłapać tej sadzy.
Dodam, że odkurzacza nie używają w domu.
Więcej takiego pana nie chcę.
Co innego wykonać taką pracę z dachu, wtedy bałaganu mało.
Witaj Helen wchodż do naszej kafejki.
Humor ci się poprawi.
Tutaj jest gwarno, wesoło i fajnie.
Dzisiaj siedzimy z wnukami ,,z góry,,
Ich rodzice jadą na imprezkę.
Jeszcze muszę dać jeść bykom, kurom.
76,631 2025-01-11 15:47:08 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-01-11 15:48:13)
Hejka Babeczki
O rety od czego tu zacząć ale chyba od Helen a to dlatego że bliski jest mi temat który poruszyła. Ja też kiedyś zamartwiałam się że dzieci nie mam a życie jest takie byle jakie a jak pooglądałam w telewizji rodziców z niepełnosprawnymi dziećmi czy chore dzieci po sąsiedzku to cieszyłam się że to mnie ominęło i mam fajne życie. Z czasem dowiedziałam się jak bardzo matki muszą dbać o swoje zdrowie ażeby urodzić szczęśliwie zdrowe dzieci a i tak nie zawsze się to udaje. Tak ze doszłam do wniosku Helen że ludzie mają naprawdę ciężkie sytuacje i życie a muszą przez nie brnąć w strachu o dzieci bo co będzie gdy matki braknie a ojciec pójdzie w siną dal bo ciśnienia nie wytrzyma.?
BaChasiu dlaczego nie ma Ciebie rankiem gdy oczy otwieram ? wiesz że przyzwyczajenie to druga natura hi, hi Rankiem jak za wcześnie się budzę to zaglądam do Ciebie
Mysti czy ta fizjoterapia znacząco poprawia Ci kręgosłup ? Bo ja ostatnio uciekłam z włażenia do wanny po metalowym słupie , oszaleli a myślałam że będą mi kazali tańczyć na drążku raz i drugi pożądnie się potknęłam przy wchodzeniu do wanny a w końcu dałam dyla i tyle mnie widzieli. Teraz fizjoterapię mam w lipcu a więc będę zdrowa że ho, ho...
Kamoa a u mnie są roztopy, chlapa i błoto wszędzie a słońce nie chciało do nas zajrzeć bo pochmurno i ponuro jest cały dzień.
Markadia i Taja dołączam do was z bólami stawów gdy pogoda nas nie rozpieszcza a przy tym jestem meteopatką więc każdą zmianę pogody odczuwam negatywnie. No ale niech tym martwią się 90-tki bo my jeszcze młode dziewczyny i cieszymy się każdym pogodnym dniem.
Zostawiam pozdrowienia i życzenia miłego wieczoru : Bulince, Czytce, , Caffi, Soni i pozostałym dziewczynom !
76,632 2025-01-11 17:55:09
Witam przed wieczorkiem. U nas sypie i sypie. Na dodatek silne wiatrzysko.Także nieprzyjemnie.
Helenki witaj! Tak jak Ci koleżanka nasza mówi znajdź pozytywne strony swojego życia. Coraz więcej ludzi decyduje się na takie życie.
Markadia dowcipna jesteś z tym powinnaś częściej wchodzić.
Dziewczyny wszystkie Was pozdrawiam i lecę dalej do pracy.
76,633 2025-01-11 18:06:17 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-01-11 18:07:58)
No to będzie wierszyk na wieczorek ku pokrzepieniu !
STAROŚĆ
Gdy starość przyjdzie
w kościach cię łupie
smaruj krzyż smalcem
miej wszystko w dupie.
Nerwy na wodzy
trzymaj przy sobie
makijaż walnij
tak ku ozdobie.
Herbatkę z ziółek
popij na zgagę
jak cię coś swędzi
niech chłop podrapie.
Wątroba puchnie
ucho już głuchnie
zęby wypadły
dość się najadły.
Uśmiech na buźkę
przyklej uroczy
żadna smutaska
ci nie podskoczy !
76,634 2025-01-11 18:27:57
Klaudynko rozbawiłaś mnie tym wierszykiem
Bulinko dlaczego dowcipna?
W porównaniu z resztą Netek, ostatnio mało Cię w naszej kafejce, nie piszesz codziennie, a jak już coś napiszesz, to bardzo króciutko.
Kiedyś więcej i częściej pisałaś, a przecież w miarę jak dzieci dorastają, mamy więcej czasu dla siebie, chociażby na pisanie tutaj
Miłego wieczoru Wam życzę
76,635 2025-01-11 18:44:56
Cześć Dziewczyny!
Ależ tu się europejsko zrobiło! Tyle doświadczeń z różnych krajów opisujecie.
Bachasiu, podzielam zdanie Twojej Italianki odnośnie temperatur. Te 40 st. Celsjusza to bardzo dużo. Myślę, że dla części turystów też.
Mnie w bardzo gorących krajach odpowiadało oczywiście cieplutkie morze i piękne słońce, ale przyznam, że często szukałam cienia i klimatyzowanych pomieszczeń, żeby się schłodzić.
Mysti, ja nie piję alkoholu, bo mi po prostu nie smakuje. Wszystko ma dla mnie gorzki smak. Do posiłków, do których zwyczajowo podaje się wino, wolę ... zwykłą wodę. Wyjątkiem jest likier, który w babskim gronie skonsumujemy przy ploteczkach.
Witaj Helen, podobnie jak dziewczyny myślę, że w życiu trzeba skupiać się na tym co dobre. Mąż, dzieci, rodzina nie zawsze równa się miód-malina (nawet mi się zrymowało). Będzie nam miło, jeśli po prostu włączysz się do dyskusji.
Klaudynko, dzięki za cudny wierszyk!
Pozdrawiam Sonię, Kamoę, Bulinkę, Czytelniczkę, Markadię i wszystkie netki, które dziś jeszcze zajrzą lub nie.