Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,174 1,175 1,176 1,177 1,178 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 76,376 do 76,440 z 80,736 ]

76,376

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam w Sylwestrowe popołudnie.

Klaudynko> Masz talent! Codziennie inny wierszyk... jestem pełna podziwu.

Caffisimo> witaj w naszej kafejce. Śmiem twierdzić, że to najbardziej zgrana kafejka na forum wink  Nawet gdy mamy ostrzejszą wymianę zdań z powodu różnych poglądów albo nieporozumienia.... to wszystko z czasem rozchodzi się po kościach i piszemy dalej big_smile
Nie wiedziałam, że ten stres w niedzielne popołudnie i problem z zaśnięciem z powodu pójścia do pracy to jakiś syndrom. Mam tak od kilku lat, a po urlopie to nawet 2 dni wcześniej się stresuję, że muszę do pracy hmm   

Emix> ja też herbaciara, piję dużo różnych herbat. Nauczyłam się pić jakieś 2 litry dziennie. A że kawy nie piję, soków to by było za dużo, więc zmieniam herbaty. Mam w domu tyle różności, że mogłabym otworzyć herbaciarnie lol

Bacha> Sylwester z jedynką lol  i szampan u fryzjera... a to dobre big_smile

Niki> Wczoraj od godz 21 do około północy jakiś palant puszczał petardy i fajerwerki. Kurde... daty mu się chyba pomyliły wrrrrr. Nie mogłam zasnąć przez niego, bo co przysypiałam... to wielkie bum!!! Ja pier****, niech sobie w du**e odpali, deb.il jeden mad

Co do miejsc do wyrzucania baterii to pewnie inaczej to wygląda w dużym mieście, bo u mnie na zadupiu to jest ogromny problem. Wiele lat wyrzucałam baterie do śmieci, bo Pszok jest daleko, a nigdzie w pobliżu nie było pojemników. Dopiero od kilku lat postawili pojemnik na baterie na poczcie, która na szczęście jest blisko mojego domu. Do dziś rozglądam się czujnie i nigdzie nie ma takich pojemników hmm

Piszecie o NFZ. Ja wczoraj miałam mieć teleporadę reumatologiczną, na którą czekałam pół roku. Wcześniej przesunięto termin na inny i dlatego nie mogłam być osobiście. Okazało się, że pani dr nie zadzwoniła do nikogo, a wszystkie teleporady wykreśliła jako nieobecny pacjent. No żesz.... Pytam w rejestracji co teraz i sami nie wiedzą. Tragedia!

Moje samopoczucie normalne, jak każdego dnia. Zmienia się tylko data wink Choć co niektórzy nie pozwalają mi przejść normalnie do nowej daty bo przypominają, że mi się zmienia cyfra na początku mojego wieku lol  Nawet rozpoczęłam poszukiwania gdzie wyjadę na okrągłe urodziny wink  Wszystko tak koszmarnie drogie, że szok. Mam SPA w planach i zadzwonię po Nowym Roku z pytaniem czy dane apartamenty są wolne w moim terminie. Chyba sobie daruję jakieś ekstremalne wycieczki, wolę się powylegiwać w jacuzii, nic nie robić, mieć masażyk, kolację w restauracji wink

Ja po powrocie z pracy, zrobiłam deser na dzisiejszy wieczór. Skoro zmuszona jestem czekać do północy, to mam coś na pocieszenie.
Dzielę się z Wami. Dla zainteresowanych piszę co się tam znajduje: pokruszone ciastka, bita śmietana, owoce i kawałek czekolady. Jutro na Nowy Rok będą lody z owocami i musem.

Każdej z osobna życzę wiele szczęścia w Nowym Roku, dobrego zdrowia, wszelkiego powodzenia.

https://i.postimg.cc/Bv12VMNh/deser1.jpg https://i.postimg.cc/Hn3MyKsL/deser2.jpg

Zobacz podobne tematy :

76,377

Witam dziewczyny wieczorem w ostatni dzień roku. Nie będę się rozpisywała,bo miałam długi i ciężki dzień w pracy. Teraz jednak pełny odpoczynek psychiczny.Jestem sama tak jak mowiłam.Napawam się chwilą.
Życzę Wam, żeby Nowy Rok był lepszy od starego, żeby Wam zdrowie dopisywało.
Zaraz wszystko co złe z tego roku spisuję na kartce i mam zamiar to spalić.

76,378 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2024-12-31 20:47:03)

https://img.redro.pl/obrazy/stary-i-nowy-rok-400-8294534.jpg

Stary Rok , kulawy, ślepy
      w Nowym będzie dużo lepiej
      więc zatrzasnę drzwi Staremu
      i otworzę je Nowemu.
      Powitamy dni wesołe
      ciało zdrowe a nie chore
      kasa będzie się zgadzała
      taka większa a nie mała.
      W pracy premia i podwyżka
      a w opłatach znaczna zniżka
      Uśmiech będzie nam ozdobą
      bo przyjemnie jest być młodą .
      Obiecuje nam Rok Młody
      jak chłop każdy i z urody
      wabi, nęci , obiecuje
      czy obietnic dotrzymuje ?
      Rozliczymy go za Rok
      i pójdziemy z nim krok w krok !!!

Dziewczyny  życzę Wam ażeby ten Nowy Rok przyniósł nam wszystkim to co obiecuje a wierszyk dla Was . big_smile niech się sprawdzi ! big_smile

76,379

Dobry wieczór

Nie będę się rozpisywać.
Wpadłam , by złożyć Wam życzenia

https://th.bing.com/th?id=OIF.xtn7IoZT%2bewhH2U%2fvCJtUg&rs=1&pid=ImgDetMain

76,380

Hey

był z rana Sylwek z Jedynką
to teraz zapraszam do DWÓJKI  hi hi

https://img34.dmty.pl//uploads/202412/1735631503_re4ovv_600.jpg

Klaudynka brawo wierszyk ekstra smile jasne : "w opłatach zniżka "  lol  a zapowiadają same podwyżki

ZENEK śpiewa na Polsacie smile  koniec świata smile  wszyscy z NIM   śpiewają i jest git smile

Taja szampan ruski był a  w ofercie była jeszcze kawka lub drink - powaga smile
we fryzjerni nie było "obcych " sami swoi

deserki wyglądają smakowicie  smile

Bulinka i jak samej Ci jest  ???  - dobry pomysł z tym pisaniem na kartach złych wydarzeń i palenie  smile

Asterka no zdrówko najważniejsze

Markadia musimy przetrwać jakoś tą noc   

Coffi - Sonia - Kamoa - Niki  buźka

U mnie od 18 stej strzelali - teraz jest przerwa   

dzwoniła do mnie bratowa z zaproszeniem ,żebym przyszła potem miałby mnie brat odprowadzić
ale wybieram swojego pilota tv smile  i luz blues smile  i D. Kwiatkowski w tej chwili lol

76,381 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-12-31 22:10:07)

Zainspirowana Kaludynką ułożyłam wierszykowe życzenia noworoczne big_smile

Nowy Roczek leci spiesznie.
Chce by było bardzo śmiesznie.
By się ludziom poszczęściło,
konto samo napełniło,
zdrowie było bardzo dobre,
życie w powodzenie szczodre.

Zdarza mi się popełnić własne życzenia na różne okazje wink tongue

76,382

Bachasiu jest git!

76,383

Brawo Taj i dziękuję za wierszyk z życzeniami , bardzo lubię wierszyki czytać nie koniecznie swoje big_smile

Przed chwilką w Polsacie widziałam Marylę Rodowicz i zaszokowała mnie bo wygląda na 30 lat , jednak kasa urodzie sprzyja.

BaChasia Zenka słuchałam i zerkam raz na dwójkę a raz na polsat.  Dziękuję za dobre słowo o wierszyku jak również Bulince, Asterce i pozostałym chętnym w czytaniu wierszyków.

76,384

Klaudynko i Taja fajne wierszyki smile
Taja super deserki smile

Bulinko ja jestem z mężem i psem, ale właściwie siedzę w sypialni sama z psem.
Pomysł z taką kartką dobry, już ją spaliłaś?

BaChasiu Sylwester z dwójką, dobre he he lol

U nas dzisiaj jest masakra, jak tylko zrobiło się ciemno, tak dowalali tymi petardami, że nawet 5 minut spokoju nie było
Teraz na chwilę jest jakby ciut spokojniej, ale chyba zrobili sobie przerwę, żeby znowu odpalić się przed północą  yikes
Masakra będzie, mój pies i tak już jest znerwicowany, mimo, że jest na lekach sad

DOSIEGO ROKU DZIEWCZYNY big_smile

76,385 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2025-01-01 01:10:40)

Najlepszego w Nowym Roku!
Kartka spalona w starym.

76,386 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-01-01 01:26:19)

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku https://www.gify.net/data/media/665/sylwestrowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0018.gif

Fajne wierszyki smile
Jaki świetny deser. Ja robiłam dzisiaj z budyniem i galaretkami. Czujemy się przejedzeni. Nawet spacer nie wiele pomógł. Przeżarci gorzej jak na Święta tongue

76,387

HEYka DZIEWUSZKI

https://img1.dmty.pl//uploads/201701/1483251284_bnkbwy_600.jpg

https://tuwroclaw.com/static/files/gallery/585/1454220_1735641917.webp
                                >>>>> lol

Bulinka ważne ,że spaliłaś ZŁO w starym roku smile

Taja wierszyk udany smile

Emix takie proste deserki są najlepsze smile

Klaudynka kasa robi swoje z każdej z nas zrobili by laseczki smile

Markadia tak trąbili i zaprzestaniu strzelania a było hucznie  wrrr

A ja po 22 giej - walnęłam się i przespałam północ w najlepsze
dzisiaj jest 3 tygodnie !! jak NIE PALĘ papierochów !!   gdybym kupiła to bym fajczyła
Z postanowień noworocznych to spróbuję NIE KUPOWAĆ IRYSKÓW W LIDLU !!   bo obżerałam się nimi niemiłosiernie

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  ...

76,388

Szczęścia w Nowym Roku życzę i przysiadam się z noworoczną kawą.
Klaudynka, Tajka podziwiam zdolności poetyckie i dzięki za piękne życzenia.
Ja mogę tylko prozą ale ze szczerego serca wszystkiego co najlepsze życzę!
Marka u mnie też kanonada wystrzałów trwała bardzo długo.
Biedne zwierzątka....
Za to w poranku jest tak cicho, że wprost upajam się tą ciszą.
Bachasiu cieszę się, że nie palisz. Bardzo dobra decyzja. Wytrwałości życzę! z tymi iryskami też.
Co do słodyczy to też mam co nieco na sumieniu i mogłoby być tego mniej.
Bulinka piękne symboliczne zakończenie złego okresu. Było i nie ma; zostało spalone!

Serdeczności dla wszystkich!

76,389

Dziewczyny u nas wczoraj od godz 16-stej słyszałam w dali wystrzały. Po północy skończyło się szybko. Zasnęłam koło 23-ej. Obudziłam się,bo strzelali obok.Wyslałam dzieciom życzenia i poszłam dalej spać.O 3:30 jechałam po młodą. Myślałam, że potem nie zasnę,a jednak.Wstałam o 9:30 heh. Piję kawkę.Potem szybkie śniadanko,a na obiad mam wnuków.

76,390 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-01-01 12:44:38)

Dzień dobry smile
I ja już na nogach. Dumam co zjeść na śniadanie tyle tego. Niby pochmurno ale jakieś promyczki słonka przebijają się, jest tak ciut jaśniej.
U mnie było w tym roku mniej hałasu i krócej. Niby pierwsze , z oddali słyszałam już koło 17.00, potem ktoś walił już o 20.00 ale też dalej, tyle co widzieliśmy na spacerze z ulicy. Koło mnie były ale tak dalej, więc nawet nie dudniło jak zazwyczaj. Mimo to nasza Sunia jak nigdy, wparowała do domu nim się na dobre zaczął Nowy Rok.

Ja mam od lat jedno noworoczne postanowienie - nie mieć noworocznych postanowień. U mnie to nigdy nie wypaliło. Nie wiem jak najprostsze czy trudniejsze, nic z tego nie wychodziło, proza życia mocno u mnie wszystko weryfikuje czy sama narzuca zmiany. Takie postanowienie najlepiej mi wychodzi tongue

---------------

tajemnicza75 napisał/a:

Emix> ja też herbaciara, piję dużo różnych herbat. Nauczyłam się pić jakieś 2 litry dziennie. A że kawy nie piję, soków to by było za dużo, więc zmieniam herbaty. Mam w domu tyle różności, że mogłabym otworzyć herbaciarnie lol

Tajemnicza smile Ja też nie piję kawy. Od dziecka głównie herbaty i to czarne, jeśli nawet jakieś zielone czy białe to nieowocowe. Owocowych nie lubię, chociaż udaje mi się napić czarną z jakąś delikatną domieszką owocu, ale to wybranych firm. I tez mam ich wiele. Domownicy piją również owocowe mam specjalne półki na różne herbaty i wygląda to jak mini sklepik herbaciany smile Lubię też dla relaksu zaparzyć sobie w imbryczku, czy inaczej parzoną fusiastą. A Ty jakie najbardziej lubisz?

Niki smile No właśnie ta 50 to jakaś dziwna jest hmm . Na obecną chwilę u mnie sytuacja zdrowotna opanowana (tfu tfu) A odkąd zamieszkała z nami narzeczona syna, która ma ogrom problemów zdrowotnych mimo młodego wieku, to zostałam cudownie uzdrowiona i w porównaniu z Nią to ja zawsze byłam i jestem mega zdrowa.

Sonia2012 napisał/a:

Byłam na porannym spacerze, natura dała kolejny spektakl tego roku, róze i granaty, odcienie przerózne. Cyknęłam foty i dopiero w domu dojrzałam promienie słonca na jednym zdjęciu, oko nie uchwyciło...niesamowite.

Sonia smile Jak pięknie... u mnie ostatnie miesiące były tak pochmurne, że nici z patrzenia na wschód słońca. Czasami o zachodzie coś się wyzłoci wpadając w mocny pomarańcz i tyle. Jak masz jakieś piękna zdjęcia to wstawiaj. Jestem spragniona takich widoków smile

76,391

https://twojekarteczki.pl/wp-content/uploads/2023/01/Polish_20230101_095446415-696x869.jpg

https://i1.jbzd.com.pl/contents/2021/12/normal/qcSVKLzmqliVZjzvjHTFkxNJB1d1mnGY.jpg lol

Jakoś przeżyliśmy tego Sylwestra, ale łatwo nie było.
Nie ma to jak siedzieć z psem, pod kocem, w łazience lol
Strzelanina była na maxa i trwała do ok wpół do 1, potem zaczynało się uspokajać i poszliśmy spać, nawet szampana nie otworzyliśmy, bo nie było jak, północ to dla nas najbardziej traumatyczny moment hmm

Bulinko tej ciszy w Sylwestra Ci zazdroszczę, u nas o spaniu nawet mowy nie było, bo jak tylko się zrobiło ciemno, non stop nawalali petardami, bez chwili przerwy hmm

BaChasiu było u Ciebie hucznie, a i tak byłaś zdolna usnąć?
U mnie ściany się trzęsły, waliło jak nie z jednej strony, to z drugiej, zmarłego by obudziło a co dopiero żywego lol
Gratuluję rzucenia fajek, oby tak dalej, szkoda kasy, a przede wszystkim zdrowia smile

Emix no to u mnie było chyba najgłośniej, z tego co piszecie.
Ale taki urok mieszkania na blokowisku w mieście sad

Asterko u nas też teraz cicho, jak makiem zasiał, w dodatku świeci słońce, dzień idealny na noworoczny spacerek smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i zyczę spokojnego dnia smile

76,392

Witajcie w Nowym Roku!

Klaudynko, Tajemnicza, wierszyki cudne! Gratuluję talentu!

Kamoa, niech się dobre wróżby spełnią!

Bulinko, doskonały pomysł z tym palenie kartek! To jest technika terapeutyczna. Ma działać na podświadomość- robimy rozliczenie z tym, co nam nie służyło, symbolicznie się odcinamy od tego, co było. Kiedy byłam dziewczynką, a potem młodą kobietą, pisałam pamiętnik, przelewając na papier swoje zmartwienia i troski. Przyszedł moment trudny, wielu zmian- wtedy spaliłam zapiski tworząc przestrzeń na nowe.

Emix, na domówce było oczywiście sporo jedzenia, w tym moja ukochana salatka jarzynowa i kilka fikuśnych dań przygotowanych przez moją chrześnicę. Kalorie na bieżąco spalaliśmy ... na parkiecie!

Bachasiu, gratuluję silnej woli, tak trzymaj z papierosami! Sama nie palę, czasem tylko w towarzystwie jakiegoś pojedynczego ćmika, ale to i tak bardzo, bardzo rzadko.

Markadia, tegorocznego Sylwestra spędziłam na wsi - było mnóstwo huku. W domu jest królik, biedactwo zaszyło się w kącie za fotelem.

Asterko, pozdrawiam Ciebie i wszystkie dziewczyny bardzo serdecznie i jeszcze raz życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku!

76,393 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-01-01 13:08:52)

Nam jeszcze zostało ze Świąt. Na Sylwka przyszła synowa, którą nazywam w sieci TS (Towarzyszka Syna) zrobiła roladki z tortilli, nowość dla nas, a jakie to proste i jakie pyszne, i jakie kaloryczne tongue . Nie daliśmy rady wszystkiego zjeść, to jeszcze więcej jest jedzenia.  W Wigilię mięliśmy fonude serowe, które załatwiło nas kalorycznie, a ja głupia zapomniałam, że do niego trzeba jeszcze wina, więc była bomba kaloryczna dla wątroby. A na Sylwka taką bombą okazały się te roladki. Było wino i dobrze, ale jednak o tak późnej porze to organizm jest przyzwyczajony do szykowania się do snu a nie jedzenia. Miały być jeszcze inne dania, ale daliśmy sobie spokój. W ciągu dnia ugotowałam pomidorową, którą każdy lubi i ona była taką naszą lekką przystawką do dalszego jedzenia. Nie było jak spalić, bo Sylwka spędziliśmy przed telewizorem, rozkładając się po siedziskach i leżankach  jak tylko się da, nawet w pozycjach leżących big_smile . Spacer z psem przed i tyle. Niby mam dom ze schodami ale nie wiem czy to można wliczać jako intensywny  ruch sylwestrowy smile

Markadia smile U mnie na tyle było ciszej, że rano przywitał mnie widok sikor siedzących na słoninie albo na kulach z ziarnami. Może ptactwa nie ma tak dużo jak na co dzień ale jakieś są, a nie jak pisałam całkowity ich brak wzrokowo i słuchowo. Więc było inaczej. 
Widząc z okna z jakiego miejsca leciała raca czy co to tam było i jaki miała rozmach, to uważam, że głupotą jest pozwalanie na tego typu imprezowanie, bo jest to niebezpieczne. Takie coś powinno być w określonych miejscach i pod kontrolą, ale nie każdy sobie jak chce i tak naprawdę często bez kontroli gdzie poleci w co uderzy.

https://www.gify.net/data/media/351/sylwester-ruchomy-obrazek-0048.gif Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę wspaniałego dnia smile Ja mam nadal wolne https://www.gify.net/data/media/2145/cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0005.gif

76,394

Dziewczyny ja nie wierzę w jakieś tam zabobony,ale tego wszystkiego było w tym roku za dużo.Kiedyś mi pomogło te palenie.Też tu pisałam pewnie.Był bardzo trudny rok,a po spaleniu był lepszy. To rzeczywiście bardziej terapeutyczne. Wchodzę w Nowy Rok optymistycznie.
Cieszę się, że przeżyliście tego Sylwestra każdy jak chciał.Najgorzej miała Markadia. To niestety urok mieszkania w blokach.

76,395 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-01-01 16:06:39)

Witajcie w 2025 roku!

Ja Nowy rok przywitałam w piżamie big_smile Łóżko było już pościelone i tylko czekałam aż przestaną strzelać, by położyć się spać wink  Wypiłam lampkę wina więc byłam bardziej senna heh.
Ja tez mam postanowienie, że nie mam postanowienia lol bo i tak nic mi z tego nie wychodziło. Postanawiam sobie na bieżąco.
Spalenie kartki to faktycznie metoda terapeutyczna, ale na mnie kiedyś nie zadziałało. Myślę, że tu nie chodzi o kartę i palenie, bo to tylko taki symbol. Tu chodzi o gotowość do zmian w swoim życiu. Jeśli nie jestem gotowa by przeszłość zostawić za sobą, by się zmienić to choćbym spaliła 10 kartek ... nic to nie da wink   Z kolei gdy poczuję się gotowa do zmian to nie jest mi już potrzebne żadne palenie przeszłości. Tak więc nie na każdego takie metody działają. Każdy musi sam wiedzieć co mu służy.

Bacha> gratuluję wytrwania bez fajek. Mój maż miał już kilka podjeść i nigdy nie wytrwał długo hmm  W święta była kolejna próba z plastrami nikorette. Ale już od 2 dni nie używa plastrów, zrezygnował bo ma skutki uboczne. Tak więc wrócił do palenia hmm Sam przyznał, że to siedzi w głowie i to w głowie samemu sobie trzeba poprzestawiać, a on nie jest na to gotowy póki w pracy wszyscy palą i namawiają na fajeczkę.

Markadia> u nas w tym roku strzelali jak szaleni. Dawno nie było takich licznych fajerwerków. Współczuje, że trafił Ci się tak wrażliwy piesek, bo wiem że nie każdy psiak tak przeżywa. Sąsiadki pies zaczął ujadać jak wściekły gdy strzelali. Ktoś mi kiedyś opowiadał, że jego pies nawet lubił fajerwerki bo skakał i machał ogonem tongue  To pewnie zależy od charakteru psa, wszak zwierzę też ma swoją osobowość (np. lękową) i jakiś tam charakter.

Każdej z osobna życzę miłego pierwszego dnia roku i jeszcze raz wszystkim serdecznie życzenia szczęścia w Nowym Roku.
Pozdrowionka.

76,396

Taja masz rację z tymi psami,bo moja Kiki leżała na posłaniu i nawet się nie wzdrygała. Jednak jak gdzieś w dali w ciągu dnia słyszała wystrzały,to nie chciała wyjść na dwór.

76,397

Ah, miałam odnieść się jeszcze do herbaty wink Zapomniałam. Nie mam ulubionej, ale akurat czarną piję bardzo rzadko. Mam mnóstwo innych herbat m.in. zieloną (np.z pigwą, maliną, mango), czystek, mięta, rumianek, melisa, owocowe przeróżne, mieszanki czarnej z ziołami, czarnej z owocami itp i ostatnia na meno z czerwonej koniczyny. Długo piłam też z morwy białej bo reguluje poziom cukru, ale z powodu przeładowania żelazem (bo ta herbata ma też wyjątkowo dużo żelaza) już jej nie piję.

76,398

Taja ja też mam różne herbaty w domu, ale czarnej nie piłam już całe wieki.
Rano do śniadaniea piję kawę z mlekiem, a na kolację, jeśli już w ogóle ją jem, piję przeważnie owocową, albo jakąś ziołową, często melisę z pomarańczą smile

Bulinko no niestety tak jest w miastach, tych strzelających jest dużo, dużo więcej, niż na wsiach, a w blokach to już w ogóle, bo z balkonów wyrzucają, strach wyjść z domu, żeby coś na łeb nie spadło hmm

Emix kontroli nad tym nie ma żadnej, jedynie zakaz używania środków pirotechnicznych byłby rozsądnym rozwiązaniem hmm

U mnie od dwóch godzin, znowu strzelają na maksa, położyłam się po obiedzie na drzemkę, bo czułam niedospanie, no ale nie da rady, tak nawalają, z kazdej strony sad

Miłego wieczoru Wam życzę smile

76,399

Dziewczyny kiedyś też piłam herbaty owocowe i kawy smakowe.Teraz mi nic nie podchodzi. Jedynie kawa czekoladowa i też nie zawsze. Herbata dla mnie,to tylko czarna bez cukru.
Myślę, że nie tak szybko u nas wejdzie zakaz strzelanek w Sylwestra.Wątpię,czy wogóle. Nawet mam wrażenie, że tego jest coraz więcej.Mnie osobiście to nie przeszkadza. Jeden dzień mogę wytrzymać. Szkoda tylko, że to takie niebezpieczne.

76,400

Bulinko żeby to był tylko jeden dzień, o północy na powitanie nowego roku, też bym zrozumiala.
Ale u nas już napierdzielają jak tylko pojawiło się to dziadostwo w sprzedaży, od początku grudnia.
Nie ma wieczora, żeby nie strzelali, a to jest takie głośne, że czasem mam wrażenie że u nas na balkonie to strzela hmm
Dzisiaj też non stop, od 16 strzelają, z każdej strony, w żadnym miejscu w mieszkaniu nie ma spokoju.
Ileż można yikes
I tu nie chodzi tylko o pieski, ale też o ptaki i dzikie zwierzęta, tyle się o tym trąbi, no ale nadaremno i tak jak piszesz, też mam wrażenie, że jest coraz gorzej hmm

76,401

Jedna jaskółka podobno wiosny nie czyni ale dziś usłyszałam, że w Kołobrzegu jest zakaz strzelania właśnie ze względu na zwierzęta.
Przypomniało mi się jak pisałyście, że ptaki też bardzo przeżywają te huki i wystrzały, obserwowałam przez kilka minut i faktycznie żadnego ptaka nie dostrzegłam.
Mam nadzieję, że tylko gdzieś odleciały.

76,402

U nas ptaki są,bo rano miałam jak wiosną.Zaświeciło słońce i cwierkaly aż miło.

76,403

Bulinko U Ciebie było spokojniej i ciszej, z tego co pisałaś, pewnie dlatego rano ptaki się pojawiły w Twojej okolicy.
Bulinko, kiedyś pisałaś nam tu, o kobiecie z Waszych okolic, która wzięła udział w programie "Damy i wieśniaczki" bo właśnie teraz oglądam ten program i mi się to przypomniało.
Jak ona miała na imię i z jakiej miejscowości, czy odcinek z Nią już pokazali w tv?

76,404 Ostatnio edytowany przez Caffissimo1 (2025-01-02 00:16:17)

Jakie lenistwo dziś przez cały dzień! Późno wszyscy wstaliśmy, wiejący wiatr nie zachęcał zbyt do wyjścia na zewnątrz, pozostał ciepły domek. Wygodny sweter i spodnie, ciepłe skarpety, zero makijażu, jedynie świeżo umyte włosy. Dla mnie bajka! Nie mam nic przeciwko, żeby trochę poleniuchować, na co dzień wszyscy pędzimy.

Rzadko mam czas cokolwiek obejrzeć w TV czy w jakimś serwisie, ale dziś "jednym okiem" obejrzałam polską komedię romantyczną "Uwierz w Mikołaja". Nawet dobrze się to oglądało. Taki świąteczny lukier trochę, wiadomo, ale okej ogólnie.

Emix, roladki z tortilli są pyszne! Chyba zrobię w najbliższym czasie.

Jak wspominałam, należę do kawoszy. Herbatę piję bardzo rzadko. Jeśli już, to wybieram wszelkie zimowe herbaty (tj. z malinami, miodem, cytrusami, goździkami, imbirem, rozmarynem, żurawiną - najlepiej bogaty mix) - nawet latem.

Piję też melisę z pigwą lub pomarańczową.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny piszące i niepiszące. Dobrej nocy!

76,405

HEYka DZIEWUSZKI  poniedz...  wróć  smile witam czwartkowo

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6V7s6rQkA5JmunE0Nn0aQS7OAyQe7omAUCA&s

Caffi też leciałam te świąteczne filmy  w takie dni wolne to mało jest do oglądnięcia
póki co mam tvn Style wczoraj oglądałam między innymi " Pojedynek na podróże "

Taja jakie skutki uboczne miał Twój mężuś po tych plastrach ???
reklamują cały ten desmoxan - ponoć też nie działa - bo to wszystko placebo
faceci mają silniejszą wolę i jak rzuci to rzuci
Mam tyle dobrze ,że w około nikt nie pali  ja paliłam najwięcej w domu no bo kto mi zabroni ?  wrr
Palę e-dymka  niestety  ale biorąc pod uwagę ,że wypalałam ok. 30stu papierochów ! to i tak jestem z siebie dumna smile

Markadia lubię "Damy i wieśniaczki " smile

Piszecie o herbatach - z tych wiórkowych mam tylko zieloną - O ! muszę  ją wypić bo zwietrzeje

Bulinka pijam herbatkę z dzikiej róży ale z saszetek smile

U mnie jest taki sklep z herbatami z całego świata
Na BN na prezent dla gospodyni kupowałam herbatkę jaśminową  7,5 deko za 34 zeta  !!! tylko była w ładnym opakowaniu smile przepłaciłam wrr
tam na półkach stoją malutkie słoiczki - ludzie to wąchają i wybierają  nawet nie zapytałam ile kosztuje 10 dkg ??

Emix - Asterka - jak i WSZYŚCIUTKIE  POZDRAWIAM

76,406 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-01-02 09:29:27)

Witam dziewczyny,

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Od wczorajszego ranka do dziś z przerwami spałam smile wypoczęta jestem jak nigdy w życiu, tylko nogi mnie bolą, przetańczyłam całą noc, sama siebie zadziwiłam nikt mi nie dorównał energią, nie miało byś nic a zrobiło się gęsto.

Basiu brawo ! i zdrowo i kasa zostaje smile
Marka fajny wstawiłaś wczoraj obrazek, pobojowisko  big_smile Ty to masz tragicznie z tymi wystrzałami, współczuję.
Bulinko fajny pomysł z tym spaleniem kartki.
Emix czemu 50 jest dziwna ?
Klaudyna piękne wiersze, miałaś w rodzie jakiegoś poetę ? czy tak samo wchodzi ?
Muszę ogarnąć chatę, aha i dowiedziałam się że 7 będzie na mojej ulicy ksiądz chodził po kolędzie, mam ochotę pogadać ale z naszym proboszczem, wikary mnie nie interesuje to młodzież przyjezdna.
- na razie miłego nowego dnia smile

76,407

Dzień dobry

Wczoraj z samego rana pojechałam do ciotki.
Wyobrażcie sobie, że przez całe ponad 40 kilometrów spotkałam 4 auta.
Pierwszy raz w życiu drogę miałam tylko dla siebie.
Nie hamowałam, nie stałam w korkach, nic mnie nie ograniczało.

U nas sylwester był domowy.
Mąż z zięciem coś tam wypili, my z córką również otworzyłyśmy pikollo.

Marka u ciebie bardzo głośno było, a nie powinni z balkonów rzucać petard.

Klaudynka Taja piękne wierszyki.

Bulinko pomysł ze spaleniem kartki super.
Zamyka się pewien etap.

Baśku jesteś dzielna.
Mój mąż był nałogowym palaczem.
Rzucił z dnia na dzień bez wspomagaczy.
Nie pali już kilkanaście lat, ale do dzisiaj ma odruch wkładania ręki do kieszeni koszuli, bo tam trzymał papierosy.

Caffi wczorajszy dzień chyba dla każdego był dniem laby.
Długie spanie , oglądanie telewizji.

Skoro jest już kawa w kafejce, więc i ja idę po swoją.
Mam jedną ulubioną i taką tylko piję.
Dostałam od mojej psiapsiółki na rocznicę ślubu express, ale z tego urządzenia kawa mi nie smakuje.
Musi być z fusami, zalewana wrzątkiem, koniecznie w filiżance i bez cukru.
W piciu herbat też nie jestem wybredna, piję jeden rodzaj i to tyle.
Musi być również bez cukru i z cytryną.

76,408 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-02 10:54:18)

Dzień doberek smile

U mnie szaro-buro i ponuro, ale co dziwne świetnie widać góry z balkonu, może dlatego że jest bardzo wietrznie i zanieczyszczenia w powietrzu przewiało.
Ale te góry z reguły widać wtedy, kiedy nie ma słońca, nawet miejscami śnieg na nich widać.
Szkoda, że na zdjęciach nie wychodzą tak, jak widzę je w rzeczywistości, musiałabym mieć chyba lepszy aparat, a nie telefon.

BaChasiu ja czasem kiedy się natknę na "Damy i wiesniaczki" to oglądam, właśnie wczoraj tak było.
Ale ta wczorajsza dama Karolina to strasznie jędzowata była, jeszcze takiej nie widziałam w tym programie, okropna, nie chciałabym mieć do czynienia z taką osobą hmm

Czytko ja kawy z fusami nie przełknę, piję raz dziennie kawę rozpuszczalną, albo z ekspresu, z 1 lyzeczka cukru i mlekiem.
Z fusami pije tylko mój mąż, ale tylko w niedzielę i dobrze, bo potem mam te fusy do nawożenia kwasolubnych kwiatków smile

Kamoa to długo spałaś, fajnie, że chociaż Tu się pojawiłaś się w Sylwestra smile
No i Mysti jeszcze, ciekawe co tam u Niej smile

Coffi napisz może coś więcej o sobie, bo wlasciwie nic o Tobie nie wiemy, masz męża/partnera, dzieci itd, pracujesz?

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego czwartku smile

76,409 Ostatnio edytowany przez Emix (2025-01-02 11:05:12)

Dzień dobry smile
Zazdroszczę Wam wejść do tych sklepów z przeróżną herbatą. Ja mogę zachwycać się jej wnętrzem stojąc jedynie na zewnątrz i patrząc przesz szklaną ścianę i to też pod warunkiem, że są drzwi od sklepu zamknięte, bo jako alergik zapachowy, to dłużej przechodzę przez próg sklepu niż w nim jestem. Od razu muszę uciekać.

Kamoa smile Obie z Niki zauważyłyśmy, że po 50-tce poleciało nam zdrowie. Znam sporo osób, które też tego doświadczyły.

Jeszcze nie jadłam śniadania. Musiałam coś zrobić na kompie więc postanowiłam i tu od razu zajrzeć. Dzień zapowiada się bogaty w różne zadania, więc od razu życzę dobrego dnia wszystkim smile I wszystkich oczywiście pozdrawiam smile

76,410

Dzień dobry, witam wszystkie dziewczyny !

Czytunia od Ciebie zacznę bo czytając jaką pijesz herbatę i kawę to tak jakbym o swoich smakach czytała a papierosy rzuciłam dawno temu natychmiast do kosza i tak już zostało a paliłam dużo i nawet w nocy budziłam się po to ażeby zapalić/ Ale jak widać to w mózgu mamy wszystko zaprojektowane i jak bardzo się chce to można.

Kamoa nie wiem ażeby w mojej rodzinie ktoś pisał wiersze ale ja je nie piszę tylko klikam big_smile Nie umiem pisać na kartce czy w jakimś zeszycie bo najlepiej mi się  układają wersy jak od razu na stronę klikam. Cieszę się że się podobają więc co jakiś czas poklikam. big_smile

BaChasiu nie tylko Faceci mają silną wolę bo kobiety też potrafią rzucić palenie i na plecach dżwigać cały bagaż życiowych problemów.  A ten Desmoxan  i plastry używała moja siostra i bez rezultatów.

Emix jak to miło spotkać koleżankę alergika zapachowego big_smile big_smile  przez moje uczulenia na zapachy nie używam żadnych perfum ani kremów co dla wielu jest nie do pojęcia a najlepsze jest to że na imieniny dostaję kremy i perfumy które po cichu przekazuję innym.

Markadia jak piszesz że z okien u Ciebie widać góry a nawet śnieg i poszczególne drzewa to przypomina mi się widok z moich okien w domu rodzinnym . W zależności od pogody można było podziwiać piękne widoki a było to na Dolnym Śląsku  ok. 3 km od gór.

Caffi świąteczny lukier piszesz ? no to ja wolna jestem od tego typu filmów w święta bo życie jakie jest to każdy widzi a lukrem można tylko dzieci oczarować.

No to ja zwijam się po cichutku a Wam zostawiam życzenia miłego dnia i zostawiam pozdrowienia dla tych którzy dzisiaj jeszcze tu nie poklikały. big_smile

76,411 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-01-02 12:54:46)

niechcący dubel big_smile

76,412

Markadia ta babka,to Amanda z miejscowości Gadowskie Holendry.

U nas dziś słońce na przemian z deszczem.Do tego silny wiatr. Także nie za fajna pogoda do chodzenia po dworze. Niestety praca nie daje siedzieć w domu.
Nie odniosę się do wszystkich,bo jestem jeszcze w pracy.

76,413 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2025-01-02 13:21:50)

Bulinko jutro w całym Kraju zapowiedziany jest śnieg i zawieje więc ciężko będzie u Ciebie  bo po tym deszczu to ślizgawica na całego. Ale miłej pracy Ci życzę big_smile  i dobrej premii ! big_smile

76,414 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-02 13:42:30)

Bulinko oglądałam ten odcinek i teraz sprawdziłam, był to 8 sezon odcinek 7.
Leciał w październiku, ta Amanda potem była dość mocno krytykowana w necie, bo pojechała do damy do Katowic i wszystko dla niej tam było blee, wszystkie krytykowała, nic jej się nie podobało.
W dodatku sporo przeklinała, nie robiła dobrego wrażenia ta osoba hmm

Klaudynko Bulinka sama sobie ma dać premię??? Bo Ona jest właścicielką firmy, w której pracuje big_smile
Dobrze, że napisałaś o tych śnieżycach, bo zastanawialam się z córką nad basenem, czy jechać dzisiaj, czy jutro, ale jak tak, to pojedziemy chyba dzisiaj.

76,415

Markadia Bulince też będzie miło jak sama sobie da kaskę big_smile hi, hi nie wiiedziałam że jest samo- zatrudniająca się. big_smile

76,416

Hey u mnie teraz się rozpadało ma padać też śnieg

do południa byłam u Matyldzi  jak szłam do niej rano po 9 tej
myślałam ,że mnie zdmuchnie tak wiało
jak wracałam już było dość fajnie - teraz pogoda listopadowa wrr

Czytka  a nie pisałam ,że faceci mają silniejszą wolę do rzucania palenia

też piję kawę fusiarę świeżo zmieloną - sporo ludzi tak twierdzi ,że kawę i herbatę trzeba pić bez cukru bo jest dobry smak smile
były czasy ,że piłam tylko rozpuszczalną lub zaparzaną w kawiarce ( szumnie nazwaną ekspresem smile )

Klaudynka - Kamoa  - no smile wiadomo ,że zdrówko przemawia do rozsądku ażeby przestać w końcu palić
ale mnie NIE stać po prostu na fajczenie i do tego zapowiadają duże podwyżki ...

Emix ale aż taką masz alergię na zapachy - fakt faktem ,że w tym sklepie mocno  pachnie

Markadia musze poszukać tą Amandę ? smile

76,417 Ostatnio edytowany przez Marthe (2025-01-02 16:43:19)

Hej czy na tym wątku panie mają 40+ lat? Czy tez są może panie 50+? Jaki wiek tu dominuje?

76,418

Cześć dziewczyny!

Pogoda zmienia się zdecydowanie na gorszą; wieje i pada deszcz.
Co do napojów to piję głównie wodę, jeśli herbatę to rooibos, zieloną z imbirem lub czarną z cytryną i miodem.
Owocowych unikam bo mój organizm niezbyt dobrze je znosi.
W okresie świąt obejrzałam na Netfixie "Uwierz w Mikołaja" ale mnie się podobał.
Dramatów i skomplikowanych historii mam wystarczająco w życiu więc w filmie chętnie oglądam pozytywne historie.
Dodatkowo w tym filmie grają dobrzy aktorzy. Fajnie mi się oglądało.

Bulinko jeśli sypnie śniegiem to będziesz miała ciężko. Może nie będzie tego śniegu zbyt dużo.
Czytka taka podróż pustą szosą to sama przyjemność i sytuacja zdarzająca się naprawdę wyjątkowo.
Miałaś relaksującą podróż.
Markadia a ja z kawą mam odwrotnie, rozpuszczalnych nie piję. Piję czasem z ekspresu  częściej fusiastą (bo szybciej) z dodatkiem cynamonu, imbiru i kardamonu. Ma ciekawy smak i podobno dobry wpływ na zdrowie.
Nawet po naszej grupce widać, jak różne mamy upodobania i zwyczaje.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i miłego wieczorku życzę!

76,419

Nie rozmawiałam po tym programie z Amandą,ale u nas też wszyscy się z Niej wyśmiewali. Tylko z tego co widzę,to do Niej to nie dotarło,bo lansuje się cały czas na tik toku i to też nie jest mądre.Amy#Rybka,to nick z tik toka.

76,420 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2025-01-02 18:46:22)

HEY ponownie

Markadia odcinek z ta Amandą jest na Playerze ( nie wchodzę smile)
tj. świeży odcinek - na ttv nie oglądałam ale nic straconego wcześniej czy później będą powtarzać

Bulinka dzięki za podpowiedź na Tik- Toku oglądałam tą Amandę
wygląda normalnie jak to 35 latka - czemu jest wyśmiewana ?? 

Marte latka cafejki są nie aktualne  jesteśmy w różnym wieku 
daaawno temu były podziały - teraz jesteśmy jedyną działającą cafejką także ten teges zacznij pisać z nami smile jeśli masz ochotę smile

u mnie pada deszcz ze śniegiem

Asterka - jutro sobie zrobię fusiarę z cynamonem i imbirem - kardamonu nie mam smile

76,421

Korzystałam z tego forum z 5 lat temu było zupełnie inne. Dlaczego nie ma już moderatorów?

76,422 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-02 19:37:39)

Dziewczyny smile pojechałyśmy z córką do aquaparku, na dwie godziny, wychodzimy, a tam biało, auto całe zasypane śniegiem i całą powrotną drogę sypało na maxa lol
Ale fajnie było tak się rozruszać i wymasować ciało w bąbelkach smile

BaChasiu Player teraz jest odpłatny, ja z niego korzystam, bo oglądam tam różne programy, a koszt to tylko 15 zł miesięcznie.
Mam też wykupiony Polsatbox, tam też można różne ciekawe programy oglądać smile

Asterko fusiasta kawa jest dla mnie za ciężka, niedobrze jest mi po niej, nawet mi ją przełknać trudno, bo te fusy mi przeszkadzają yikes
Smakowych kaw też nie lubię, u mnie tylko zwykła kawa, bez fusów, ze zwykłym mlekiem z kartonu smile

Marte po 40-ce to już chyba nikogo tu nie ma lol
Co do moderatorów, nigdy ich tu nie widziałam, więc nie wiem.

76,423

Witajcie.
Z racji pisania z telefonu napisze krótko i ogólnie.
Mój mąż po tabletkach desmoksan miał ból brzucha, a po plastrach ból głowy i bezsenność. Moja szwagierkia twierdzi, że nie pali dzięki desmoksanowi i nic jej nie dolegało.

Ja mam jeszcze 49 lat przez 3 mce lol

Od dziś można składać wnioski o rente wdowią. Trzeba spełnić jednak warunki. Może Bulinka zmienisz zdanie co do renty rodzinnej, która jest warunkiem otrzymania renty wdowiej.

Co do śniegu to mój szef się cieszy jak dziecko hehe, bo zarabia na odśnieżaniu.

Witam nową Netkę w kafejce. Rozgość się.
Pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątku.

76,424

Nie wiem jak się z Wami przywitać o tej porze- dzień dobry czy dobry wieczór, bo śpicie na 100 %.

Asterko, bardzo ładnie odniosłaś się do filmu, o którym wspomniałam. Obsada znakomita. Film oglądałam z Mamą, która jest osobą znerwicowaną i lękową. Dla niej wskazane są takie pozytywne obrazy i przekazy. I Mama i ja mamy świadomość, że życie lukrem nie jest, a wiedza wynika z doświadczenia. Niestety.

Markadia, nie o wszystkim chcę pisać w przestrzeni publicznej. Prowadzę obecnie miarę stabilne życie, choć jestem po traumatycznych przejściach. Od zawsze pracuję. Co mogę o sobie tak na wstępie napisać? Lubię czytać, lubię kino, dawniej uwielbiałam podróże i mam nadzieję, że miłość do nich powróci. Interesuję się szeroko pojętą duchowością. Myślę, że obraz osoby w tym wirtualnym świecie wyłania się w miarę jak toczy się dyskusja, tak więc myślę, że będzie okazja się bliżej poznać. smile

Nigdy przenigdy nie wystąpiłabym w żadnym takim programie, o których piszecie - nie naraziłabym siebie i rodziny na hejt, osąd, prześmiewcze memy, bo z tym to się często wiąże. Cenię sobie prywatność i nie pokazałabym twarzy opowiadając o życiu w programie rozrywkowym. Nawet nie udzielam się w mediach społecznościowych, mam tylko konta służbowe promujące firmę, w której pracuję. Tu zdecydowałam się napisać, bo to dyskusyjne forum anonimowe. smile

Z tego rodzaju programów oglądałam 2 odcinki serii "Żony Podlasia". Sympatyczne te wszystkie kobiety. Do żadnej się nie przyczepię.

Marthe, patrząc na inne wątki w sąsiednich tematach wysuwam wniosek, że moderacji tu z pewnością nie ma. Podejrzewam, że dlatego, że się moderatorem nie opłaca być, bo to czasochłonna praca i chyba pro publico bono.

Kończę już, choć wenę złapałam, ale za kilka godzin trzeba wstać wyspanym i przytomnym.

Wszystkiego dobrego w piątek!

76,425

HEYka DZIEWUSZKI

https://img1.picmix.com/output/pic/normal/1/8/4/7/11217481_66de0.gif

Caffi hey

Niektórzy zrobią wszystko by się pokazać na ekranie widzowie będą zawsze komentować a hejt to już codzienność smile
Te "Żony Podlasia " znam tylko ze zwiastunów jakoś nie trafiłam na rozpoczynający się odcinek smile wyglądają na sympatyczne babki smile

U mnie śnieżna aura

Taja ojjj Ty nasza staruszko lol lol

Markadia ludzie wcale nie oglądają tv - mają te Netflixy Playery  smile 

Pozdrawiam WSZYŚCIUYKIE bez wyliczanki

76,426 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2025-01-03 08:56:13)

Czołem Babeczki

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Witam również nową koleżankę Caffissimo
Ja też jestem kawoszem, lubię dobrą, świeżo zmieloną kawę smile

Wróciłam wczoraj wieczorem.
Pobyt bardzo intensywny, oczywiście bardzo udany.
Pierwszy raz byłam w Anglii, więc "szokiem" był dla mnie ruch lewostronny tzn. odczucie tego na żywo lol

Bath- piękne stare miasto, z zachowanymi oryginalnymi łaźniami rzymskimi. Budynki zbudowane z kamienia, nawet nowe budynki muszą być utrzymane w tym samym stylu i z tego samego surowca.
Dużo zwiedziliśmy, byliśmy też w pobliskim mniejszym klimatycznym miasteczku, gdzie również zachowane są stare zabudowania.
Na sylwestrową noc zapowiadane były opady deszczu, więc zrobiliśmy sobie wieczór z filmami na podstawie powieści Jane Austen, która była mieszkanką Bath i część jej powieści tam była filmowana.
Asia, nasza gospodyni, ma oryginalny projektor filmów i  ekran projekcyjny, więc mieliśmy "profesjonalny" seans kinowy wink
W Nowy Rok chcieliśmy pojechać do Bristolu, ale ten deszcz nas unieruchomił.
Spróbowaliśmy trochę angielskiej kuchni, jadłam słynny angielski pie, czyli zapiekankę z mięsem w chrupkim cieście.
Byliśmy też w najstarszym pubie w Bath, z 1713 roku, w którym bywał nawet Charles Dickens.

Piszecie o herbatach.
Moje towarzystwo jest mocno herbaciane, pije dużo i różne. Ja przy nich też.
W domu mam różne herbaty, większość czarnej z różnymi dodatkami, najbardziej lubię earl grey.
Teraz też przywiozłam sobie kilka paczek.

Do reszty tematów odniosę się, jak się ogarnę wink

76,427 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2025-01-03 09:55:23)

Cześć,

U mnie jest biało smile choć nie lubię tej pory roku, to ze względu na dzieciaki, niech ten śnieg w końcu jest ! Tuż przed świętami, moja wnuczka zapytała ' czy ja naprawdę byłam taka niegrzeczna że nie ma śniegu ? ależ będzie dziś radość jak wstanie smile

Mysti witaj w Nowym Roku smile
Caffi ja też duchowością interesuję się od dawna, energią, siłą, boskością, obrazowością, mocą myśli, czymś co do końca nie potrafimy sobie wyobrazić, a jednak coś jest, "wierzę w rzeczy widzialne i niewidzialne" (credo)

Dzisiaj tematem dnia na forum jest "Brat"  moja ciocia, mój szwagier który był jak młodszy braciszek, choć minęło dużo lat, wspomnienie o nich serce krwawi.

76,428

Witajcie w piąteczek smile

U mnie bielusieńko, zima w pełnej krasie, od rana dzieci korzystają ze śniegu, pod blokiem mamy dużą górkę, więc zjeżdżają.
Dorośl mniej zadowoleni, bo auta trzeba odśnieżać.
A mój pies w swoim żywiole, bo uwielbia tarzać się w śniegu, to chyba jest rekompensata, za te jego cierpienia fajerwerkowe big_smile

Bulinko z okazji Twoich urodzin smile
https://img1.picmix.com/output/pic/normal/4/7/6/0/6980674_f51da.gif

Coffi czy tak do końca to forum jest anonimowe, nie wiem, bo znamy sie bardzo dobrze i wiele z nas ma siebie na fb, więc wiemy o sobie niemal wszystko, ale szanuję Twoją decyzję smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

76,429

Witajcie

A u nas bez śniegu i wcale go nie wyglądam.
Owszem, wnuki pewnie się ucieszą, gdy posypie.
Boję się jeżdzić, gdy jest ślisko, a mieszkając na wsi wciąż trzeba gdzieś pojechać.

Marka to co byśmy pisały tutaj w kawiarence, gdyby każda z nas nic nie powiedziała o sobie, prawda ?
Ja jeszcze mało o was wiem, bo jestem tutaj krótko.
Znamy się już długo z Basią i Mysti
Wiemy o sobie dużo.
Nie podaję swojej lokalizacji, ale dużo piszę co się u mnie dzieje.

Już wróciliśmy z mężem z miasta.
Mieliśmy kilka spraw do załatwienia.
Na 16 jadę do kościoła zawieżć wnuczkę, bo obchodzi 9 piątków.

Teraz muszę trochę ogarnąć chałupę.
Tutaj wciąż jest coś do pracy.

Do potem

76,430

Bulinko droga życzę ci dużo zdrowia, spokoju
i szczęśliwych dni

https://th.bing.com/th/id/OIP.0T21K5_iHmsNb5tl4dmY-QHaFS?rs=1&pid=ImgDetMain

76,431 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2025-01-03 13:12:28)

Witajcie w weekendzik.

Caffi> święta prawda z tym moderatorem. Ja dawniej moderowałam 2 fora + jedno współredagowałam. Dziś nie podjęłabym się tej roli. To czasochłonne, niedocenione i zwykle narażone na negatywną ocenę. Zamiast udzielać się na forum musiałam stale uważnie czytać wszystko, wyłapywać nieprawidłowości, ostrzegać, blokować, kasować wątki/posty, korygować itd. A im więcej działałam tym miałam wrażenie większego natężenia hmm  Jakby ludzie robili na złość wink   Może gdybym za to dostawała kasę, to traktowałabym jak pracę, a to co innego. Ale za darmo, poświęcać swój czas, tracić swoje nerwy... to już nie dla mnie. Byłam młoda i odporniejsza hehe, wtenczas mogłam sobie pozwolić.
Ja też mam mamę z zaburzeniem lękowym i straumatyzowaną. Odnoszę jednak wrażenie, że Ty masz wspaniałe podejście do swojej mamy, aż zazdroszczę. Ja niestety nie jestem w stanie wytrzymać tej jej lękliwości, którą mnie całe życie obarcza, przez co sama wyrosłam w traumach. Stałam się tak słaba, że izoluję się od mamy choć wiem, że pogarszam tym jej stan. Prawda jest taka, ze jeśli nie zadbam o siebie to sama skończę jak ona... znerwicowana i z zaburzeniem lękowym. A nie chce być dla swojej córki takim obciążeniem.
Nie wiem co masz na myśli pisząc "duchowość", możesz doprecyzować? Ja interesuję się raczej psychoduchowoscią... tak bym to najtrafniej określiła.

Bacha> ja Ci dam staruszko tongue wink    To za 20 lat dopiero lol  A tak na serio to tylko wiek, który ma też swoje przywileje (jak każdy wiek). W ogóle nie robi to na mnie wrażenia.

Markadia> dla jednych forum jest anonimowe, bo nie zdradzają wiele o sobie, nie znamy ich nazwiska, wyglądu. Wiemy tylko to co same chciały nam o sobie powiedzieć, czyli dość powierzchownie. Te co mają się wzajemnie na fb w znajomych to już nie są całkiem anonimowe wink Ale inne... owszem. Chociaż nie wiem jak rozumieć tą anonimowość. Gdy kiedyś zgłosiłam do prokuratury treści pedofilskie w internecie, to dostałam wiadomość po pewnym czasie, że nie są w stanie znaleźć sprawcy. Zamurowało mnie, bo podobno w internecie nikt nie jest anonimowy. Ja tego nie rozumiem hmm   To jesteśmy czy nie jesteśmy anonimowi???

Czytko> Markadii pewnie chodziło o to, że niektóre z nas mają się w znajomych na fb, a więc znamy swoje twarze i nazwiska, wiemy jakie treści są zamieszczane o sobie i rodzinie. To już nie jest pełnia anonimowość. Jednak wiele osób nadal jest anonimowa, wszak zamieszczamy na forum tylko te rzeczy, które same uważamy za stosowne. Wielu tajemnic, sekretów rodzinnych i spraw intymnych się nie wyjawia, a więc jeśli się znamy to powierzchownie.

Któraś poruszała wcześniej temat 50tki, a zapomniałam się odnieść. Ja się nie boję tego wieku, bo mi zdrowie siadło po 40tce, a więc teraz to może być jedynie lepiej lol   A gdy postaram się o rentę i nie będę musiała chodzić do pracy, to już w ogóle będzie super. Będę się wysypiać, mieć czas na relaks, odpoczynek, swoje pasje i na podratowanie zdrowia. Żyć-nie umierać big_smile

Każdą z osobna pozdrawiam ślicznie i miłego dnia życzę.

76,432

HEY

Misty - jednym słowem jest zadowolona z wypadu do Anglii i super

Asterka dopiero teraz po obiedzie dałam do kawy  szczyptę cynamonu i imbiru - a jak ładnie pachnie smile
kardamon muszę dopiero kupić

Markadia - Kamoa ładnie zima wygląda na drzewach smile

temat "Brat" przeczytałam - b. smutny wątek ... ludzie przechodzą straszne historie jak tam opisują też inni hmm

######################################################################################

Bulinka z okazji urodzinek  wszystkiego co najlepsze teraz w nowym spokojnym życiu smile

cwietuszki dla Ciebie https://a.allegroimg.com/s1024/0c3dc2/808d1904455790e989db6a20ffdb

##############################################################################################

Pozdrawiam piszące i kukające smile

Idę dziś na pifffko zimowe z Jolką smile

76,433

https://i.pinimg.com/originals/98/a2/63/98a263cba12b28dc06e8a24cf5e8021c.gif

Bulinko , życzę Ci zdrówka, radości i spełniania marzeń , wszystkiego najlepszego !

76,434 Ostatnio edytowany przez niki71 (2025-01-03 19:13:25)

Witam w Nowym Roku.
U mnie jak na razie śniegu nie ma.
Sylwester mieliśmy udany,jeśli nie liczyć durnego strzelania fajerwerkami .
Jednak w tym roku jakoś mniej tego było.
Bacha ja też kiedyś przez dwa lata paliłam e papierosa a potem wróciłam do tytoniu.
Nie wiem czy ja kiedyś rzucę,brak mi silnej woli.
Misty super że wyjazd był udany.
Ja piję kawę fusiastą,bez mleka a herbaty lubię różne,czarną ,czerwoną,owocowe.Do kawy cynamon i imbir.
Mam problem a raczej ktoś z mojej rodziny ma i teraz już jestem zakręcona .
Znam siebie i wiem że teraz już będę żyć tylko tym.
Caffi ,wiadomo nie o wszystkim tu można pisać.Kilka osób znam z faceboka ,resztę tylko z tego forum.
Te które znam są mi jakby bliższe bo wiem że zdjęć jak wyglądają,gdzie mieszkają.
Co do  traumatycznych przeżyć to chyba każdy jakieś miał,jedni mniejsze,drudzy większe.
I różnie ludzie sobie z tym radzą.Mnie właśnie dopadła kolejna trauma .Chyba już za długo było za dobrze .
Dam i wieśniaczek nie oglądam ani żadnych innych podobnych programów.Cxasem jakiś urywek odcinka.Też bym w życiu w takim programie nie wystąpiła,nie narażała się na hejt,wyśmiewanie.Ja podejrzewam że część osób które wyśmiewają się z tej jakiejś Amandy zazdrości jej odwagi i tego że zaistniała.
W telewizji oglądam jedynie wiadomości.
Filmy na netflixie i CDA.Uwierz w Mikołaja oglądałam,lubię takie pozytywne filmy.
Bulinko życzę Ci wszystkiego dobrego z okazji urodzin,żeby spełniły się wszystkie plany i marzenia jakie masz na ten rok.

76,435

Bulinko wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin;

https://www.youtube.com/watch?v=btBCJRv … mp;index=3

Mystiq super, że jesteś zadowolona z wyjazdu i pozostał Ci dobre wspomnienia.
niki ja też przejmuję się wszystkim ponad miarę ale tak już mam i za dużo zrobić z tym nie mogę.
A co do papierosów to zachęcam aby jednak starać się zerwać z tym zgubnym nałogiem.
Ważna jest silna motywacja a pomaga też modlitwa. Warto próbować bo szkoda zdrowia.
5.01 będzie kolejna rocznica śmierci mojego męża, zmarł na raka płuc a niestety palił prawie całe dorosłe życie.
Bachasiu miło, że spróbowałaś polecanej przeze mnie kawy.
Mnie ten smak bardzo odpowiada a kardamon to jedna z najzdrowszych przypraw.
Nie w każdym sklepie można kupić ale warto szukać.

U mnie dziś śnieg sypał symbolicznie tylko wiatr był silny i nieprzyjemnie pogłębiający zimno.
Jutro spodziewam się gościa, to taka niespodzianka, dowiedziałam się dziś po południu. Mam nadzieję, że spotkanie minie sympatycznie.

Tajka moje zrozumienie duchowości to szukanie sensu życia, szukanie odpowiedzi na pytania skąd pochodzimy, po co żyjemy, dokąd zmierzamy. Cytując słowa Jezusa to pamiętanie, że nie samym chlebem człowiek żyje ale każdym słowem, które pochodzi z ust Boga.

Miłego wieczoru życzę, pozdrówka dla wszystkich:)

76,436

Asterko> dziękuję za sprecyzowanie słowa "duchowość". Też przez te pytania kiedyś przechodziłam i jeśli o mnie chodzi to chyba odkryłam sens, znaczenie mojego życia. Mi pomogła w odpowiedzi numerologia i reinkarnacja. Uprzedzam na wszelki wypadek, że wyznanie katolickie wierzyło kiedyś w reinkarnację. Zabroniono jej wyznawać w 553 roku podczas soboru. Wtenczas wprowadzono też kilka nowych dogmatów niezwiązanych w Pismem św.

Bulinko> dołączam się i ja do życzeń urodzinowych. Zdrowia, szczęścia, pogody ducha i radości z życia.
https://www.murrano.pl/modules/psblog/views/img/b/b-245.jpg

76,437

Dziewczyny bardzo...bardzo... dziękuję za życzenia.Niech się spełnią.

Bachasiu pytałaś czemu się z Niej śmieją? Raczej wolałabym tego nie pisać,ale nie chodzi tylko o program .Dla mnie Jej postawa i zachowanie jest bardzo niedojrzałe.

Taja renta wdowia to 15 procent tylko,a ja w tej chwili mam całą swoją i rodzinną na młodą, więc bez sensu by było.

Co do anonimowości, to też mam czasem takie myśli, że za dużo mnie w internecie heh...

U mnie też biało.Nie dużo,ale jest.Nie wiem,czy rano nie będą musiała jechać odśnieżać,albo sypać.W niedzielę też ma być śnieg. Nie na rękę mi to,bo jutro gotuję na imprezkę urodzinową w niedzielę.

76,438 Ostatnio edytowany przez Markadia (2025-01-03 22:41:28)

Taja też kiedyś, lata temu, byłam moderatorem, na prywatnym forum takim rodzinno-dzieciowym, bo na takim się udzielałam, mając w domu małe jeszcze dziecko i nastolatkę smile
Pod sobą miałam wtedy 4 działy: ciąża i poród, nasze aniołki ( temat o poronieniach) nastolatki i kalendarium.
Wiem jaka to praca i nawet mi się podobała, ale po kilku latach forum.zostało zamknięte i skończyło się moje moderowanie.

Bulinko czyli imprezka urodzinowa w niedzielę dopiero?
Co do tej Amandy, nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, bo tak jak pisałam wcześniej, na wszystko mówiła blee, szydziła z miasta i miejskich zwyczajów, język też dość wulgarny miała.
Taka hop do przodu dziewucha hmm

Niki a u nas miałam wrażenie, że tych wystrzałów, petard było więcej niż zwykle, no i dłużej niż zawsze się przeciągało, bo prawie do 1 w nocy było szaleństwo hmm
Ja jeszcze dzisiaj słyszałam petardy, na szczęście gdzieś w oddali, więc mój pies nie zwrócił na nie uwagi.

U mnie śniegu jest bardzo dużo i jeszcze sypało pod wieczór, dzieciaki mają radochę, dorośli a szczególnie kierowcy mniej.
A ja tam lubię kiedy jest biało, wolę to, niż byle jaką szaro-burą pogodę.

Miłego wieczoru Wam życzę smile

76,439

Cześć Dziewczyny!

Witaj Mystique! Wspaniale zorganizowany można powiedzieć tematyczny oryginalny Sylwester! Tak, ruch lewostronny może przyprawić o ból głowy.

Na szeroko pojętą ścieżkę duchową weszłam po śmierci bliskiej osoby. Pojawiły się pytania o sens życia na tym łez padole, sens cierpienia, naturalne, myślę, pytania co jest dalej i niezgoda na to, że po śmierci życie się kończy, wiara i nadzieja, że żyjemy dalej. Odpowiedzi na nurtujące mnie pytania szukałam wszędzie - od Biblii po osoby, które dawały świadectwa śmierci klinicznej, wierzenia innych kultur, dowody, że energia, która nas zasila, jest wieczna. Tak sobie radziłam ze stratą. Bardzo mnie to cieszy,  że w temacie są osoby, z którymi będę mogła podyskutować i spotkać się ze zrozumieniem. smile

Temat "Brat" też czytałam i ścisnęło mnie za gardło. Dziewczyna bardzo cierpi.

Myślę, że kwestia otwarcia się w sieci  jest sprawą indywidualną. Ja, na przykład, jestem osobą z początku zdystansowaną (to mój mechanizm obronny)- potrzebuję czasu, żeby zaufać ludziom. Myślę, że taka postawa przenosi się też w świat cyfrowy.

Nie dziwi mnie to, że część z Was zdecydowała się na kontakt facebookowy. Znacie się tak długo z forum, że na pewnym etapie wydaje się to nawet... naturalne.

Tajemnicza, to, że spotkałaś się z brakiem reakcji na zgłoszone przez Ciebie treści nie zdziwiło mnie.  Ja osobiście zgłaszałam pewną sprawę dotyczącą cyberprzemocy i uważam, że straciłam tylko swój czas i zaufanie do struktur państwowych odpowiedzialnych za nasze bezpieczeństwo. "W wyniku podjętych czynności sprawców nie wykryto." Tyle w temacie, pomimo dowodów. Mogę sobie wyobrazić, jak głęboko ktoś się nas sprawą pochylił...

Co do Mamy, staram się o miłe wspólne chwile. Relacje nasze bywały trudne m.in. przez te Mamy fobie, nadopiekuńczość, która jest toksyczna i wszystkie czarne wizje, którymi mnie od zawsze karmiła. Czasem musiałam wyjść z pomieszczenia, jak się Mama nakręciła. Jednak teraz jest lepiej, niż było kiedyś. Pewnie o niej jeszcze będę pisać.

Bulinko, wszystkiego najlepszego i udanej imprezy!

Markadia, wreszcie jest zimowy klimat.

Dziewczyny, tyle mogę dziś napisać na telefonie.

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie.

Dobrego weekendu! smile

76,440

HEYka DZIEWUSZKI

https://img1.picmix.com/output/pic/normal/5/5/6/3/3993655_9cd8d.gif

Asterka pisz migusiem gdzie ten kardamon kupić ??? smile
Nie tylko palący mają raka płuc - ale większe ryzyko jest
Po 3 tygodniach z hakiem - przestałam całkowicie kaszleć - jestem ciekawa opisu TK ??

Markadia - Bulinka na tik-toku przyszło mi nowe powiadomienie od tej Amandy smile
jestem zaciekawiona tym odcinkiem "dam i wieśniaczek"   - kiedyś natrafię na niego

Coffi czasami piszemy ciut więcej niż tylko same pozdrowienia
bardzo duży post jak na pisanie z telefonu smile

Niki też tak myślę ,że ludzie tam na wiosce gdzie mieszka  zazdroszczą jej odwagi hejtować będą tym bardziej smile

a ja na odwyrtkę żadnych wiadomości ostatnio nie oglądam
wkurzają mnie politycy   "kaczory"" czy "donaldy "  wrrr

Jak się czułaś jak piliłaś e- ćmika przez 2 lata ???
a jak po wróceniu do nałogu tytoniowego ???

Pozdrawiam piszące i milczace

okna i parapety od południa mam zasypane śniegiem smile

Posty [ 76,376 do 76,440 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,174 1,175 1,176 1,177 1,178 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024