Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,172 1,173 1,174 1,175 1,176 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 76,246 do 76,310 z 80,736 ]

76,246

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witam w świątecznym tygodniu smile

U mnie pochmurno, szaro, buro i ponuro, szkoda, że nie ma śniegu, byłaby zupełnie inna atmosfera.
A ja zaraz biorę się za pieczenie szarlotki, a wieczorem zrobię galaretę z karpia.
Jutro rano upiekę chleb dla córki.
A mąż dzisiaj razem z córką zrobią sałatkę.

Co do pisania na Netkach, ja cały czas piszę z telefonu, tak mi najwygodniej, a telefon mam zawsze przy sobie, dlatego tak często tu zaglądam smile
Laptopa otwieram tylko wtedy, kiedy chcę tu wstawić jakieś zdjęcie, bo z telefonu nie da rady hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dzionka smile

Zobacz podobne tematy :

76,247 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-12-23 10:42:56)

Markadia smile Ja się od co najmniej 2 lat przymierzam do kupna tabletu jako kompromis pomiędzy telefonem a komputerem. Ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł . Nigdy nie miałam takiego urządzenia. Ja zawsze z laptopem, nawet  z nim podróżuję.
Są dni, tak jak dzisiaj, że jest po prostu włączony i się do niego podchodzi. My z MM mały wspólny, co bardzo nam odpowiada pod względem relacji i potrzeb technicznych. Zawsze w którymś momencie druga osoba potrzebuje wejść i wywala pierwszą z niego tongue  Działania czysto prozdrowotne big_smile

76,248

Czołem Babeczki

Jestem z powrotem.
Pobyt we Wrocławiu udany. Pogoda nam dopisała, wczoraj popołudniu zaczął padać deszcz, ale już nam to było obojętne, bo wracaliśmy.
Jarmark przyciąga mnóstwo turystów mimo wysokich cen.
Nie tylko jarmark zaliczyliśmy.
Bawiliśmy się w szukanie krasnali, byliśmy też w Muzeum Iluzji- Frankowi się bardzo podobało.
Sobotnie popołudnie spędziliśmy z moim kolegą, który tam mieszka.

Bigos u mnie często bywa na Sylwestra jako spożytkowanie resztek ze Świąt.
Nie ma też u mnie tradycji sałatki jarzynowej w tym czasie.

Zaraz zabieram się za pieczenie ciasta.
W tym roku postawiłam na Królewca - przepis mam od ponad 30 lat lol
Dziś też zamierzam zrobić wigilijną kapustę- u mnie jest z grzybami i grochem.

BaChasia-- dzięki za odmłodzenie mnie wink
Pisałyśmy wiele razy, że z jednego rocznika jest nas więcej.
Poza tym mam w nicku tę informację wink  lol

Dobrego dnia Babeczki

76,249

Emix mi z telefonu najłatwiej i najprościej, bo w każdej chwili mogę tu zajrzeć i coś na szybko skrobnąć, bez potrzeby specjalnego zasiadania przed laptopem i otwieraniem go, zanim mi się otworzy strona zanim zacznę pisać, to z telefonu już mam dawno napisanego i wysłanego posta big_smile

Mysti całe wieki nie byłam we Wrocławiu, ale pamiętam tamtejszy dworzec kolejowy, wygląda jak jakiś pałac smile

76,250

Markadia smile Mnie z telefonu to najlepiej się czyta big_smile Zdarza mi się coś napisać ale to dla mnie okropna mordęga, bo ta klawiaturka taka mała. Łatwo coś kliknąć nie tak  w monitor i wszystko znika. Przez covid nasiliła się wada wzroku, co jest dla mnie wręcz traumą. Bo z osoby dobrze widzącej nagle stałam się krecikiem jeśli nie założę okularów. Nadal nie mogę się do tego przyzwyczaić. A nie noszę na co dzień, bo jestem dalekowidzem, więc tylko do czytania... aż do czytania.

Mistique smile Czyli wyjazd udany. Też lubię świąteczne jarmarki, na tyle, że są wstanie wyciągnąć mnie z domu  przy mocnym niechcieju. Lubię chłonąć ich klimat, tłumy mi nie przeszkadzają, oglądam, podziwiam, zachwycam się, ale rzadko kupuję.
Mam w sobie jak to określam ,,gen Szkota" , nie chodzi o skąpstwo ale jakieś takie wewnętrzne zahamowanie do zbędnego kupowania. Więc spokojnie mogę chodzić po kiermaszach, sklepach i póki nie będę miała konkretnej potrzeby praktycznej do kupienia czegoś, to nie kupię.

76,251

Emix no tak, przy telefonie jednak trzeba mieć dobry wzrok, rozumiem smile
Ja jeszcze nie mam większych problemów, kupiłam sobie okulary do czytania +1, ale używam ch sporadycznie, głównie do przeczytania czegoś na opakowaniach, bo potrafią drukować naprawdę maleńkimi literkami.
Co do jarmarkow świątecznych, byłam na takim u nas w mieście w sobotę, pisałam tu o tym, podobało mi się, ale kupiłam tylko smalczyk z borowikami własnego wyrobu i oscypka na gorąco z żurawiną.
Ceny na takich jarmarkach są bardzo wysokie, a wszystko można kupić w sklepach taniej big_smile

76,252 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-12-23 13:58:46)

Któregoś dnia wybrałam się na warszawską starówkę popatrzeć na świetlne dekoracje i przy okazji musiałam zahaczyć o jarmark. Skusiłam się na jadalne kasztany, lubię je.

Powiedźcie mi jak się tutaj wstawia zdjęcia? Kiedyś wstawiałam ale zapomniałam...

https://i.postimg.cc/bJ5H7hnL/IMG-20241215-175030268.jpg

Coś mi wyszło. Ale może macie jakieś swoje sposoby na zdjęcia?

Jak już jest zdjęcie, to Nowy Świat, Warszawa, tegoroczna dekoracja świetlna

76,253

Emix wkleiłaś fotkę smile

Markadia - Misty fajowe ale drogie są te Jarmarki Świąteczne smile

oglądałam rano 
                                https://www.youtube.com/watch?v=cNvWNSaUBF8

echhh Rynek w Krakowie jak zawsze piękny smile w tym odcinku pojechał jeszcze do Katowic  jarmark jest ładniejszy trzeba przyznać smile

Ja do południa byłam u Matyldki smile   na gazie  pyrka mi  kompot z pieczek i tylko sobie skroję porę i ogórki kiszone na sałatkę i finito na dzisiaj
mogę leniuchować

76,254

BaChasiu a co to jest kompot z pieczek?

Emix ja tutaj wstawiam zdjęcia przez pomniejszać.pl, albo wysyłam z telefonu do siebie na messengera i potem wklejam jak zwykły obrazek smile
Brakuje mi tutaj opcji wklejania fotek prosto z telefonu, jak jest na innych forach albo na fb.

76,255

Cześć,

Wyskoczyłam rano tylko po waciki, a niedawno wróciłam, święta mają tę moc przyciągania, gdzie się  nie obróciłam tam ktoś znajomy, z każdym pogadać, życzenia złożyć, i tak dzień zleciał big_smile
Miłego popołudnia życzę smile

76,256

Witam!
Ja tylko z telefonu do Was piszę.Nie chce mi się odpalać laptopa. Dlatego nie wklejam zdjęć.
Co do jarmarków,to macie rację. Straszna drożyzna jest na nich. Byłam w tym roku tylko u nas obok w miasteczku. Planowałam jechać do Poznania,ale na planowaniu się skończyło.
Z pracy wróciłam dziś późno.Wzięłam młodą,ale zrobiłyśmy więcej i jutro jadę tylko posprawdzać.
Pamiętacie jak pisałyście o funduszu emerytalnym? Okazało się, że sami się do mnie odezwali. Mam dosłać dokumenty do wypłaty.

76,257

Niech magia Świąt Bożego Narodzenia
Wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,
A blask gwiazd przypomina,
Że czasem wystarczy tylko
wypowiedzieć życzenie…
Spełnienia wszystkich świątecznych życzeń!

76,258

Witam serdecznie popołudniową porą

Miło, że mimo przedświątecznych przygotowań w naszej kafejce cały czas coś się dzieje.
Emix dziękuję za zdjęcie z Warszawy, odżyły wspomnienia bo dość długo pracowałam i mieszkałam w stolicy i oczywiście podziwiałam świąteczne dekoracje ulic.
Jako nauczycielka to masz w tym roku sporo wolnego ale właściwie to układ świąt jest taki, że większość pracowników też z tego skorzysta.
Dobrze jest gdy lubi się swoją pracę bo jednak sporo czasu tam spędzamy.
Ja mimo, że już nie pracuję zawodowo to ciągle coś tam rozliczam, wypełniam, prowadzę wolontaryjnie finanse bliskiego sercu stowarzyszenia.
Trochę dlatego aby szare komórki się nie rozleniwiały ale też dlatego, że sprawia mi to satysfakcję.
Wczoraj oddałam Michałowi odwołania od decyzji ZUS. Zaskoczył mnie i wzruszył bo w podziękowaniu powiedział "kocham panią".
Nie odebrałam tego jako wyznania uczuć ale raczej słowa wdzięczności człowieka bardzo samotnego, zagubionego w problemach, który rzadko doświadcza bezinteresownej życzliwości.
Zapisałam go na dziś na Wigilię dla samotnych w naszym mieście niech pobędzie trochę wsród ludzi.
Marka ja chyba całe życie byłam krótkowidzem. Piszę "chyba" bo zorientowałam się, że coś z moim wzrokiem jest nie tak dopiero na studiach.
Okulistka nie chciała wierzyć, że do tej pory nie korzystałam z okularów.
Okulary miałam -1,5 i -2,5. A od paru lat wzrok mi się poprawił i już nie muszę korzystać z okularów. Takie niespodzianki się zdarzają.
Klementynka wiersz SUPER!!!
Ja faktycznie taka księgowa-romantyczka....hi, hi, hi Tak też bywa.
Tajka  słuchając tej kolędy dla nieobecnych nie tęsknię za kimś konkretnym.
Przemawia do mnie przesłanie tej piosenki. Każdy kogoś stracił, pożegnał i tęsknota przychodzi przy różnych okazjach albo i bez okazji.
A co do Wigilii to nie mam jakoś dobrych wspomnień z domu rodzinnego.

Oglądałam ostatnio na Netflixie serial kryminalny "Ruchome piaski". Wciągnął mnie bardzo ale na szczęście już skończyłam.

Udanych wypieków, sałatek i innych dań!
Miłego wieczoru życzę.

76,259 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-12-24 00:32:51)

Asterko też się cieszę, że mimo dzisiejszych ostrych już przygotowań świątecznych,jest tutaj duża aktywność.
To tylko świadczy o tym, że bardzo dobrze tutaj się czujemy, w takim właśnie gronie i zawsze znajdziemy czas, żeby coś kliknąć smile

Niki dziękuję za życzenia świąteczne smile ja z życzeniami dla Was wszystkich wpadnę jeszcze jutro rano smile

A tymczasem miłych świątecznych przygotowań, Wam życzę smile

Fotkę usuwam.

76,260

Dobry wieczór

Dzisiaj niewiele zrobiłam.
Raczej wszystko dla mamy : ugotowana zupka delikatna, kisiel,
kluseczki lane na mleku.
Mama nie ma na nic apetytu, ale skubnie chociaż dwie-trzy łyżeczki.
Na wigilię i pierwszy dzień świąt zapowiedziały się obie córki z rodzinami.
Będzie trochę pracy, bo chcę ugotować rosół i zrobić kotlety do ziemniaków, surówkę.
To wszystko na pierwszy dzień świąt.
Sama też szybko się męczę, pewnie też miałam tego covida.

Robicie placuszki drożdżowe na wigilię ?
Takie posypane cukrem pudrem.
U nas są każdego roku. Zawsze robiła je mama, tym razem zrobię ja.

Mogłam pojechać na jarmark do pobliskiego miasteczka, ale wypadły inne sprawy.

Wczoraj byłam na cmentarzu.
Dawno nie widziałam takiego widoku.
Wszystkie znicze, wiązanki i kwiaty porozrzucane.
Ileż tego zbitego szkła leży, aż przykro patrzeć.
Swojej wiązanki szukałam wszędzie, ale znalazłam.
Na nasz pomnik przyfrunęła wiązanka z jakiegoś grobu.
Nie wiem czyja, może ktoś rozpozna i ją weżmie.
Ta wichura była kilka dni temu, kiedy całą dobę nie mieliśmy światła.

76,261

W ostatniej chwili zrobiłam ,,kopiuj,, i tekst mi znikł.
Ależ się ucieszyłam, bo inaczej wszystko od początku bym pisała.

76,262

Marka śliczności na tym zdjęciu.
No i te gołe stópki hi hi

76,263

Witam wszystkich już prawie wieczornie.!

Jak ten czas szybko leci ze ciężko mi nadążyć. Dzisiaj miałam dzień składania życzeń więc nie zdążyłam lapka otworzyć.

Czytunia zastanawiałam się kto zrobił harmider na cmentarzu ? a to wiatr którego u mnie nie dało się odczuć . Jednak na wschodzie macie większe problemy z pogodą.

Markadia te gwiazdeczki przy choince są najpiękniejsze i buziaczki mają przekochane .

Asterka ja z zawodu byłam księgową i chyba romantyczką a wiec mamy wiele wspólnego. big_smile

BaChasiu ja szanuję wszystkie wiary i nie mam z tym problemu ale nie zgadzam się z nawiedzonymi ludźmi . Ale zauważam ze dużą rolę odgrywa kasa na wysokich katolickich stołkach bez względu na wiarę.

Pozdrowienia dla Bulinki, Niki, Tajemniczej , Kamoa, Emix  i tak Was jest dużo że dzisiaj już nie zdążę do każdej się zwrócić. A na spacer woła mnie psinek. Więc miłego wieczoru i do jutra ! big_smile

76,264

Dobry wieczór.

Słucham kolęd odpoczywając po całym dniu w kuchni wink 
Jutro pyknę fotkę moich deserków i wstawie na szybko z telefonu (o ile będę umiała lol ). Aż jestem z siebie dumna, bo dość ładne mi wyszły. Jutro muszę dokupić owoców i dokończyć co niektóre, wg inwencji twórczej, bo zabrakło mi musu truskawkowego tongue

Dziękuję za Wasze życzenia (Markadia śliczności te Twoje wnuczęta).

Tymczasem każdej z osobna przesyłam serdeczne świąteczne uściski. Pozostawiam życzenia i kolędę.

https://i.postimg.cc/9FjpTCPr/wi-ta-yczenia.jpg

76,265

Tajka to chyba najpiękniejsza kolęda.
Nie sposób powstrzymać wzruszenie słuchając jej.

Marka wnuczęta wspaniałe. Z radością patrzy się na dzieci kochane i zadbane.

76,266

Witam
Każdy pewnie śpi a ja się przebudziłam i piszę.Mam już gości tak że cały dzień było wesoło.Było troszkę śniegu ale zaraz wszystko stopniało.
Ja zawsze piszę do was z telefonu ,mój laptop jest wiekowy i długo się włącza
Bacha myślał że jesteś dwa,trzy lata starsza ode mnie.
Nie będę się rozpisywać ,życzę wszystkim dziewczynom spokojnych i radosnych świąt.

76,267 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-12-24 06:05:47)

HEYka DZIEWUSZKI

https://www.przyjacielekawy.pl/app/uploads/2021/05/GIF-Effects-of-Caffeine.gif
                   w kubku ?  ulubiona kawka czy herbatka

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/be/7d/5c1fedf77b19d_o_medium.jpg

Taja bardzo ładna ta Twoja karta z życzeniami smile

Niki też dzisiaj źle spałam

Markadia u mnie tak się nazywa : kompot z pieczek smile
wolno gotowany wywar z suszonych gruszek śliwek jabłek

Focia wnucząt przEEEEśliczna  smile lol

Wczoraj podglądałam z telefonu smile zdecydowanie wolę pisać z laptopa ,którego mam na stole smile
mało kiedy biorę na kolana gdy siedzę na fotelu

Czytka takie zniszczenia  niczym halny na tym cmentarzu hmm
Twoja MAMi nie ma apetytu hmm  - często tak bywa  hmm częściej leży ?? czy pląta się po mieszkaniu ??

Kamoa dobrze,że mam waciki hi hi  dziś już nie muszę wychodzić na zakupy
tylko szykować się na Kolację Wigilijną

Pozdrawiam WSZYSTKIE piszace - milczace smile

76,268 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-12-24 09:19:56)

Czołem Babeczki

Witam w wigilijny poranek.
Wierzycie w te różne wigilijne przesądy?

Upiekłam wczoraj ciasto, już spróbowałam kawałek- wyszło pysznie.
Zrobiłam kapuchę, z grzybami i grochem.
Zaraz biorę się za rybę po grecku.

Zaliczyłam wczoraj też wizytę u ortopedy ze względu na te moje bóle od kręgosłupa...
Mogą być one wynikiem przepukliny na kręgosłupie, po nowym roku muszę zrobić rezonans, żeby to zweryfikować.

Marka-- śliczna fotka wnucząt. Fajna taka pamiątka.

Wszystkim Babeczkom życzę świąt takich, jakie potrzebujecie

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/art-art/0f/db/25757583_812213785_medium.jpg

76,269

Witam dziewczyny,

Mysti tak, o pól nocy, zwierzątka gadają ludzkim głosem big_smile
Marka, widziałam Twoje urocze kwiatuszki, buziaczki smile

Dziewczyny życzę Wam przede wszystkim zdrowych no i magicznych Świąt

https://i.postimg.cc/cC7zsvgh/aaa.jpg

76,270

Witam Was serdecznie smile

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za dobre słowa, na temat moich wnucząt, to moje skarby najukochańsze smile
Nie rozpisuję się, bo mam już dzisiaj mnóstwo roboty, a czasu mało.
Chcę Wam więc złożyć najserdeczniejsze świąteczne życzenia i dziękuję za życzenia od Was smile

https://img.gifyagusi.pl/2019/12/23/obrazek-gif/boze-narodzenie/Ciep%C5%82ej%20rodzinnej%20atmosfery%20i%20pyszno%C5%9Bci%20na%20stole.gif

Pozdrawiam smile

76,271

Witajcie w wigilijny poranek.
Dziękuję za wszystkie życzenia.

Ja swoje życzenia sama stworzyłam, a słowa lecą do Was prosto z serca.

Zgodnie z wczorajszą obietnicą wpadam by podzielić się moimi świątecznymi deserkami i jeszcze raz wszystkiego dobrego.

https://i.postimg.cc/kMySXgPc/deserki.jpg

76,272

DZIEWCZYNKI jeszcze raz zdróweczka i humoru na te święta lol

Taja mniam mniam te deserki wyglądają pysznie smile

Na którą macie kolacje ???
Ja schodzę na dół na godzinę 16 - Kolacja na 16.30

Podzwoniłam teraz troszkę  smile

coś muszę przekąsić w porze obiadowej - a WY tak trzymacie post  czy coś zjecie ???

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/1d/3e/6750254ed1110_o_large.jpg
                      >>> lol

76,273

Dziewczyny niech Boża Dziecina pobłogosławi Was i Wasze rodziny!
Zdrowych i spokojnych świąt.

76,274 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-12-24 13:11:27)

Bacha> nigdy nie trzymam postu do kolacji, mam złe wspomnienia z dzieciństwa w tej sprawie. Dlatego jeśli jestem głodna, to jem, nie głodzę się. Zwykle robię jakiś lekki szybki obiad typu zupa. Dziś zrobię jajko sadzone z ziemniakami, bo to też jest na szybko tongue
Kolacja jak sama nazwa wskazuje lol u nas jest zwykle na kolacje, czyli wieczorkiem (około 18-19tej). Ale wiem, że wiele osób traktuje wigilie jak obiadokolacje i ma dość wcześnie.

Ja już mam wszystko porobione, tylko ogarnąć mieszkanie, wykąpać się, umalować pazurki i mogę jechać do mamy.
Trzymajcie się zdrowo i miło, do poklikania jutro big_smile

76,275

Witajcie moje drogie przyjaciółki wirtualne

Od samego rana kręcę się w kuchni.
Dużo już zrobiłam.
Przyjechał męża szwagier i przywiózł nam ciasta i wiele innych pyszności.
Siostra męża wie, że u nas choroby i ja nie najlepiej się czuję.
Bardzo to miłe z ich strony.
Już stół rozłożyliśmy, teraz ustawię talerze i szklanki.
Mąż przyniósł sianko.

Baśku mama trochę chodzi po mieszkaniu, ale to dopiero dzisiaj.
Dużo śpi, teraz też. Jest mocno osłabiona.
Co tu dużo mówić, miałam pewnie też tego wirusa i czuję się do niczego.
A 90-letnia mama - jej organizm nie umie się już bronić.
Wróci córka z pracy i zrobi jej test.
U nas wigilia będzie też wcześniej.
Nie mamy już krów, dojenia, więc kolacja wcześniej.
My nie chodzimy głodni przez cały dzień.
Jemy śledzie, rybę, sałatkę..

Taju ależ mi narobiłaś smaka na te desery.
Widzę, że jest tam jeden zielony (tego poproszę), bo czerwone to pewnie z truskawką.
Ja truskawek jeść nie mogę, mam silne uczulenie.
Gdybym jedną zjadła to wigilię spędziłabym w szpitalu.

Marka oj kocha się te wnuki na zabój.
Chyba mocniej niż swoje dzieci, gdy były malutkie.

Dziękuję serdecznie za życzenia.
Wam również życzę zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

76,276 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-12-24 14:28:26)

Mam chwilkę przerwy, więc zajrzałam, jeszcze chleb córce teraz upiekłam, żeby miała na całe święta smile

BaChasiu u mnie zawsze kolacja wigilijna była na 18, ale moja mama poprosiła, żeby zrobić ją wcześniej, więc będzie na 16.30 smile

Taja smakowite te deserki, ja upiekłam szarlotkę, resztę ciast makowiec, sernik i miodownik mąż kupił, deserów nie robiłam.
A Ty jeszcze obiad robisz w Wigilię?
U nas nie ma takiego zwyczaju, już nawet nie chodzi o to, że post, ale po pierwsze nie ma czasu jeszcze na robienie obiadu, no i jeśli jesteśmy lekko przegłodzeni, z większą ochotą i apetytem, zasiądziemy do stołu big_smile

Czytko miłość macierzyńska do własnych dzieci jest inna, bo  jesteśmy całkowicie za te dzieci odpowiedzialni, mamy je na codzień i czasem potrafią dać nam w kość, natomiast ta babcina do wnucząt jest już na luzie, spokojniejsza, bez tego codziennego stresu i zmęczenia smile

Wracam do obowiązków paaaa....

76,277

Czołem Babeczki

I ja zaglądam jeszcze na chwilę.
Wszystko mam już gotowe, tylko karpia jeszcze muszę usmażyć, ale to za chwilę.
Usmażę i włożę do piekarnika, żeby był ciepły.

My jadamy różnie tę wieczerzę.
Kiedyś było to około 17-18, jak dzieci wracały z pasterki.
Dziś będzie wcześniej ze względu na moją ciocię.
Po pierwsze ona zawsze przychodzi dużo wcześniej niż się umawiamy lol
Po drugie, chce wrócić do siebie nie za późno.
Przypuszczam więc, że zaczniemy około 16, albo i wcześniej.
My nie pościmy tego dnia, ale to też nie jest normalne jedzenie.
Jakieś lekkie śniadanie, szybkie przekąski. Gdy dzieci były małe, robiłam jakąś lekką zupę.
Obiadu nie robię, bo byłyby to dwa obiady jednego dnia.

76,278

https://ecsmedia.pl/c/kartka-z-zyczeniami-na-boze-narodzenie-pp2123-b-iext104311771.jpg

Miłych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim Babeczkom !

76,279

HEYka DZIEWUSZKI świątecznie

zapraszam na kawkę

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRj1qlxwk9bm8Sl-S27KPFf0-ioRT1kpTbTjA&s

pozdrawiam smile

76,280

Czołem Babeczki

BaCha aleś się rozpisała.... big_smile

Wigilia minęła u mnie bardzo sympatycznie, mimo że poszalałam z barszczem- wyszedł mi "ciut" za kwaśny wink
Jak ciocia pojechała już do siebie, to zrobiłyśmy sobie z córką filmowy wieczór- oczywiście "Griswaldowie" i "Asterix i Kleopatra".
Znamy te filmy na pamięć, a i tak zawsze bawią.
Zostało mi sporo ryby po grecku, chociaż zrobiłam jej dużo mniej niż zazwyczaj. Ale to się zje, albo zaniosę do "Jadłodzielni"- mamy tutaj taką społeczną lodówkę.
Na dziś nie mamy żadnych konkretnych planów.

Radosnego świętowania, Babeczki

https://i.pinimg.com/736x/30/b6/66/30b6663ac93b7ca35bf52f50d6b3ba87.jpg

76,281 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-12-25 11:04:03)

Misty - witaj smile

pewnie u każdej z Nas Wigilia - udała się smile co tam barszczyk kwaśniejszy  smile

Po kolacji na stole u gospodarzy po  wieczerzy zostało pełno żarcia
pewnie dziś do południa będą obdzielać nie może nic tam zostać bo dzisiaj wylatują na Sycylię

Dom znajduje się za Obozem w Birkenau w innej wiosce
dziwne uczucie jadąc tam powinna być brama obozu ? tory kolejowe ?
a tu zonk smile jest wielki biały namiot i nie widać nic kompletnie
przygotowują się na 80 lecie wyzwolenia Obozu ze znamienitych gości ma być sam Król Karol
ale to dopiero 27 stycznia - pewnie będzie obszernie relacjonowane

Dziś jadę z roladami wołowymi na obiad do MOICH - syn mnie zgranie po dniówce

76,282

Witam cieplutko

U mnie wigilia też się udała.
Były obie córki z rodzinami.
Największa radość dla dzieci to prezenty.
Potem ja z mężem pojechaliśmy na pasterkę.
Dzisiaj od samego rana w kuchni.
Akurat jesteśmy już po obiedzie.
Byliśmy wszyscy w komplecie , czyli 12 osób.
Jutro będę miała dzień odpoczynku.

76,283 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2024-12-25 17:31:26)

Witam! Ja przed chwilą usiadłam odpoczywać.Jestem zmęczona,ale szcześliwa.Dzieci były wszystkie. Siedziały do późnej nocy Ja poszłam spać o wpół do pierwszej.Część rodzinki została na noc.Pojechali na południe,a my z młodą wzięłyśmy się za sprzątanie.Leci już trzecia zmywarka heh...Wieczorkiem przejazdem wpadnie bratanica męża z rodziną,a jutro będzie 12 osób na obiedzie. Roboty za dużo nie będę miała,bo do jedzenia co zostało, przygotuję tylko mięso.
Co do postu w wigilię,to może nie wiecie,ale Kościół Katolicki zniósł post w wigilię.Nawet schabowe można jeść. U mnie została tradycja. Z tym, że moja mama nie jadła kompletnie nic do kolacji,a ja zjadam śniadanie,bo do 19-stej bym padła heh...
Pod choinkę dostałam frytkownicę beztłuszczową. Ponoć mięso też można w tym przygotowywać. Na spokojnie doczytam.

76,284

Witajcie w świątecznym wieczór big_smile

U mnie też wszystko udało się znakomicie, kolację wigilijną mieliśmy przed 17, a przed 19 przyjechała starsza córka z całą ferajną big_smile
Dzieciaki miały radość z rozpakowywania prezentów, każde dziecko dostało 3 paczki do rozpakowania, uwielbiają to big_smile
Było głośno, bardzo wesoło, pierwszy padł ze zmęczenia Igor, potem Jagoda, a Lilianka siedziała z Nami do 23.
My, dorośli poszliśmy spać dobrze po północy.
Pół godziny temu pojechali do domu, a ja teraz odpoczywam po intensywnych wrażeniach, fizycznie i psychicznie.
Trójka małych szkrabów, potrafi nieźle dać w kość lol

Cieszę się, że też jesteście zadowolone z tych pierwszych, świątecznych wrażeń.
A ja od teraz i jutro mogę się już tylko byczyć, nawet obiadu nie gotujemy, bo zostało jeszcze sporo jedzenia smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego wieczoru smile

76,285 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-12-25 20:11:57)

Dobry wieczór smile
Po Wigilii siedzieliśmy z MM do 1 w nocy. Może to przez to jedzenie? Wątroba i nerki mocno pracowały przez co nie czuliśmy się senni? Przesiedzieliśmy oglądając jakieś głupotki w telewizji, albo drzemiąc jak stare dziadki tongue . Dzisiaj już tak się nie będzie siedziało, bo już teraz czuję lekkie zmęczenie. A dopiero po 19.00
Miło słyszeć, że Święta u Was przebiegają dobrze i spokojnie oraz rodzinnie.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie smile

76,286

HEYka DZIEWUSZKI - raporty świąteczne zdane - no i super ,że jesteście zadowolone smile

https://i.pinimg.com/474x/ac/da/27/acda276f76fed0ce1c87e0736ea91bad.jpg

https://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/202412/1735163735_ywwcuw_600.jpg
                                          >>>>>>>>>>> lol

Ja dzisiaj też zaliczę obiad świąteczny u MOICH
Wieczorkiem był u mnie bratanek z synciem smile 

Pozdrawiam  piszące i milczące  smile

76,287

Czołem Babeczki

Fajnie, że wszystkie jesteście zadowolone z pierwszej części świąt.
Ja przeleniuchowałam wczoraj prawie cały dzień.
Obiad zrobiłam, ale poza tym, nic więcej.
Dziś muszę się spakować, bo jutro wcześnie rano wyruszam.
Na lotnisku w Krakowie muszę być około 8 rano, pobudka zatem około 4 yikes

https://twojekarteczki.pl/wp-content/uploads/2022/12/Polish_20211225_222633021.jpg

76,288

Witajcie nadal świątecznie smile

Ranek przywitał nas słońcem i lekkim mrozem.
Szkoda, że śniegu nie ma, byłoby idealnie smile
A ja dzisiaj leniuchuję, wszyscy leniuchujemy, obiadu nie gotujemy, bo jest jeszcze mnóstwo jedzenia.
Wczoraj byłam już zmęczona tym hałasem i rozgardiaszem, ale dzisiaj już na nowo tęsknię za moimi szkrabami i Ich buźkami.
Siedzę i przeglądam fotki i filmiki z tych dwóch dni, a teraz muszę czekać, aż do Dnia Babci, żeby się z Nimi znowu spotkać na żywo.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego czwartku smile

76,289

Witam wieczorkiem!

U mnie też dziś był bardzo słoneczny chociaż mroźny dzień.
Przyjaciółka zachęciła mnie do wyjścia, było fajnie.
Co prawda w policzki trochę wyszczypało ale za to powrót do domowego ciepełka i gorącej herbaty sprawił radość.
Święta minęły mi spokojnie, spotkanie rodzinne niestety nie udało się bo mały Kubuś się rozchorował.
Ale jest już lepiej a z dobrych wiadomości dowiedziałam się, że rodzinka nam się powiększy. Taki piękny świąteczny prezent.

Miłego wieczoru życzę!

76,290

Witajcie.

Piszę z telefonu więc krótko.
Wigilia minęła znośnie. Wczoraj cały dzień byłam zajęta, bo po śniadaniu przyszła córka z narzeczonym, potem poszliśmy do teściowej. Dziś długo spaliśmy i lenimy się cały dzień hehe.

Tak jak pisałam wcześniej, z powodu złych doświadczeń z dzieciństwa jem normalnie cały dzień wigilijny. Nie poszczę. Obiad ugotuje szybki, czasem jest to mięso świąteczne z chlebem i sałatką... taka namiastka obiadu. Czasem ugotowana dzień szybciej zupa. Różnie. Moja rodzina jest nauczona jeść obiad, bo ja go wprowadziłam w zwyczaj. Nie lubię być głodna i wstrzymywać się z jedzeniem tylko dlatego, że to wigilia. Cóż, traumy człowieka zmieniają  wink 

Każdej z osobna życze odpoczynku. Ja jutro jeszcze wolne. Pozdrowionka.

76,291

Witam.
Wigilia u mnie przebiegła spokojnie ,były prezenty i dużo śmiechu z Natalki jak składała nam życzenia.W pierwszy dzień świąt rozłożył mnie jakiś wirus kaszel,gorączka ,całe popołudnie przeleżałam.
Dzisiaj już było trochę lepiej.

76,292 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-12-26 21:29:05)

Niki no to współczuję, że Cię rozłożyło.
Zdrówka życzę smile

Taja ja w Wigilię jako tako też nie poszczę, bo jem normalne śniadanie, a potem przekąszę, a to jakiegoś owoca, a to kromkę chleba, jeśli poczuję głód, ale obiadu nie gotujemy i nie jemy tego dnia.
I też lubię być głodna, bo mnie wtedy mdli, jest mi niedobrze hmm

Asterko czyli u Ciebie święta spokojniutko minęły smile
Szkoda, że choroba Kubusia nie pozwoliła na spotkanie rodzinne, no ale trudno, jeszcze kiedyś na pewno się spotkacie.
No i gratuluję powiększenia rodzinki smile

A ja teraz trochę się już zaczynam nudzić i cieszę się, że jutro już wraca normalność, chociaż tylko na chwilę, bo przecież przed nami ten przeklęty Sylwester hmm

Miłego i spokojnego wieczoru życzę smile

76,293

Czołem Babeczki

Dopijam kawę i ruszam w drogę.
Za pół godziny mam taksówkę na dworzec.
Dawno nie wstawałam tak, że musiałam, więc spałam mocno nerwowo . Odeśpię w samolocie.

Nie wiem,  czy będę się w tych dniach odzywać,  więc już teraz życzę Wam udanego sylwestra i dobrego nowego roku.

76,294

HEYka DZIEWUSZKI

https://i.pinimg.com/originals/ae/3a/09/ae3a095f2b936cdaba9b77fd609a81c0.gif

święta święta i po świętach smile

https://img33.demotywatoryfb.pl//uploads/202412/1735224648_rfobxy_600.jpg
                                 >>>> lol

Witaj Misty spokojnego lotu jak i super sylwestrowego czasu - jesteś zwolniona z pisania smile

Markadia też nie lubię Sylwestra  ze względu na pojedyncze wystrzały pod moim mieszkaniem wrr
można z łóżka czy fotela spaść z tego huku

Niki dzieciaki są fajne - ile Twoja wnusia ma lat ?? przypomnij smile

Taja - Asterka i WSZYSTKIE MYCHY pozdrawiam smile

76,295

Dzień dobry

Misty leć szczęśliwie i tak samo wracaj.
Baw się , ile sił w nogach.

Baśku dzięki za kawę.
Swoją też zaparzyłam.

Dzisiaj pralka i zmywarka chodzą od samego rana.
Rozpaliłam już w piecu.
Uczepiliśmy byka z mężem, bo zerwał się z łańcucha.
Jeszcze dzisiaj nie zamierzam gotować.
Może mamusi ugotuję kluseczki na mleku.

76,296 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-12-27 10:47:01)

Święta, święta i po świętach smile

Witajcie w piąteczek, zwyczajny dzień, nareszcie smile

U mnie mróz, szron na autach i trawnikach, a śniegu jak nie było tak nie ma.

Mysti super zabawy Ci życzę i wracaj do nas w Nowym Roku.

BaChasiu ja przez święta nie przybrałam nic na wadze, mam dobrą przemianę materii lol
Ale też to co zjadłam, spaliłam przy wnukach, które nie dały posiedzieć:w fotelu.

Czytko ja też dzisiaj już muszę zrobić jedno pranie, ale to wieczorem, żeby przez noc wyschło w lazience, bo na balkonie mróz smile
I też jeszcze dzisiaj nie muszę gotować obiadu, tak, że luzik smile

76,297

Dzień dobry , witam poświątecznie wszystkie odpoczywające ! big_smile

Święta minęły u mnie miło i spokojnie ale niektórzy wyrywni już strzelają petardami . Biedne te zwierzęta które są w lesie , Zoo i same w mieszkaniach.
Markadia mogę pozazdrościć Ci tej dobrej przemiany materii bo ja co zjem to na wadze pokazuje.  Na dworze u mnie mokro i deszczowo tak że atmosfery zimowej nie ma ale jest za to  jesienna bo nawet zbyt zimno nie ma.

Czytunia jak to jest z tym uczepionym bykiem? czy on zawsze żyje tak uczepiony ? Dzisiaj wieczorkiem też machnę pranko bo nie wiem skąd ono się bierze.

Mysti szczęśliwej drogi !!!!

BaCha , Taja, Asterka i wszystkie niewymienione dziewczyny pozdrawiam !

76,298 Ostatnio edytowany przez niki71 (2024-12-27 12:32:11)

Witam dziewczyny.
I już po świętach.Wczoraj trochę było mi lepiej,zaprosiłam koleżankę.
Młodzi pojechali ale wrócą na Sylwestra bo spędzają go u kolegi  który tutaj mieszka.
Markadia moje psy jak są z nami  w domu to widać że się boją ale chyba nie aż tak bardzo.
Ale wtedy zawsze myślę  o innych zwierzętach.
Tych dzikich,tych uczepionych do łańcucha.
Bacha Natalka ma sześć lat,chodzi do zerówki.
A Matyldzia,chyba cztery,tak?.A Franek Misty ma pięć lat.
Nie wiem czy dobrze pamiętam.
U mnie nie ma śniegu ale drzewa są białe ,oszronione.Pięknie to wygląda.
Też dzisiaj nic nie gotuję bo trzeba pozjadać to co zostało.
Dostałam książki pod choinkę i czytam.

76,299 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-12-27 12:56:09)

Niki na wsiach nie ma aż takiego huku w Sylwestra, jaki mamy tu na osiedlach w mieście hmm
Ludzie z balkonów wyrzucają peterdy i fajerwerki, z każdego lokalu gdzie są imprezy, puszczają a oprócz tego miasto organizuje swój pokaz fajerwerków, jest jeden wielki huk, nawet dla mnie ciężki do wytrzymania, a co dopiero dla zwierząt hmm
Wczoraj mój pies nie miał wieczornego spaceru, bał się wyjść z klatki, bo wcześniej jeszcze w domu usłyszał petardy hmm
A ma od 10 dni na sobie obrożę antystresową i od poniedziałku dostaje jeszcze tabletki uspokajające, ale jakoś słabo na niego to wszystko działa hmm
No cóż, nic nie mogę zrobić, trzeba jakoś to przetrwać, ale Sylwestra i fajerwerek obecnie nienawidzę hmm

Klaudynko ja mam taką przemianę od zawsze, moja starsza córka też tak ma, teraz przy trójce małych dzieci waży zaledwie 49 kg, ja ważę ok. 60 i ta waga utrzymuje mi się od 10 lat smile
Jedynie latem tracę ok.2 kg, bo mam więcej ruchu, mniej jem, no i opalanie też odchudza big_smile

76,300

HEY piję kawkę poobiednią  normalnie mnie leń opętał

muszę umyć garnki - przydałoby się poodkurzać
była u mnie Matyldka ( tak ostatnio się do niej mówi smile ) i trzeba się przejść
mam pusto w lodówce ... 

Niki moja pindzia ma 4 i pół roku w lipcu będzie mieć 5
Mamy wnuki w najfajniejszym wieku lol

Niby po świętach a ludzi jakoś mało wszyscy zmęczeni obżarstwem czy jak ?? smile

Pozdrawiam piszące i milczące

spadam smile

76,301

Witam!
Dziewczyny,a ja w drugi dzień świąt umierałam.W nocy z pierwszego na drugiego dnia świąt obudziłam się z bólu.Wszystko mnie bolało tzn.kości ,a najbardziej tą chora noga.Wzięłam Opokan i zasnęłam. Obudziłam się wcześnie i tak mi się w głowie kręciło, że w końcu zwymiotowałam. Położyłam się i zasnęłam. Obudziłam się po 10-tej i znów wymioty. Zadzwoniłam do dzieci, żeby nie przyjeżdżały,bo jelitówka. Później jakby było lepiej,ale do wieczora siedziałam,bo byłam słaba.Rano wstałam jak nowonarodzona. Dziś byłam w pracy,a jutro mamy imprezkę urodzinową młodszego wnusia. 22-ego skończył trzy latka,a starszy w kwietniu miał pięć.

76,302 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-12-27 16:27:09)

Witajcie.

Ja nie przybieram na wadze w święta, bo jem w miarę normalnie wink  Jedzenia robię przyzwoitą ilość i nie przejadam się, ale zdaję sobie sprawę, że różnie to może wyglądać. Dziś na obiad jedliśmy resztki ze świąt lol w nietypowym połączeniu, bo po 1 devolaju, odgrzewana zapiekanka makaronowo-ryżowa (od młodej) i resztka surówki. Przynajmniej się nic nie zmarnuje i lodówka zrobiła się pusta.

Ja od wczoraj mam totalne lenistwo. Zwykle wykonuję średnio 8000-10000 kroków dziennie, a mam tylko 680 kroków, ale jeśli przemieszczam się tylko po domu i to tylko w określonym celu (do wc i do kuchni) to nie dziwota tongue  Jutro wybiorę się na miasto, bo ileż można siedzieć lol  Zwykle jestem zabiegana i dziwnie się czuję z takim nic nierobieniem.

Markadia> widziałam Wasze zdjęcie na fb i uważam, że jesteś bardzo podobna do swojej mamy.

Bulinko> dobrze, że już czujesz się dobrze.

Wszystkie bez wyjątku pozdrawiam serdecznie i każdej z osobna miłego popołudnia.

76,303

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRFsDVBzHOZmarK_2sSCoOWkRRiGP6lsv6LsA&s

Wczoraj z nudów poszłam na spacer do Lidla  ludziska kupują całymi koszami

Bulinka a to Cię dopadła jakaś zaraza jednodniowa  dobrze ,że tylko jednodniowa smile

Nic nie wymyślę do napisania smile też tak bywa smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

76,304

Cześć dziewczyny,

U mnie święta ciągle trwają, w tym roku prawie wszyscy mają wolne do nowego roku, to też odwiedzin nie ma końca smile
Czy przybrałam czy nie, nie martwię się, bo świąteczny czas jest tylko raz w roku, nie mam zamiaru sobie niczego odmawiać, a o spadku wagi, będę się martwić po nowym roku. Przedwczoraj była nauka tańca 'shuffle dance' dzieciaki kontra staruszki, super zabawa, jedna kontuzja, dzisiaj nauka jazdy dla starszych na deskorolce smile

Marka chciała bym mieć teraz taką wagę, tyle ważyłam sto lat temu smile
Bulinko oj,oj, miałaś jazdę.
Mysti udanej zabawy życzę .

Dziewczyny wszystkim Wam życzę wigoru i miłego dnia smile

76,305

Witam!
Kamoa kto u Was wymyśla te zabawy? Macie jakiegoś animatora?

Taja ja w drugi dzień świąt się tak leniłam,ale za to wczoraj miałam werwę do pracy.

Bachasiu też czasem nie wiem co pisać heh...

Zaraz młoda naprawi mi paznokcia,a potem na 15-stą ruszamy do wnusia na imprezkę.

76,306

Cześć dziewczyny!

Najwidoczniej poświąteczne rozleniwienie jeszcze panuje bo wpisów jest niewiele.
Kamoa przy tak aktywnych zabawach to przytycie raczej Ci nie grozi.
A pomysły na zabawy super!
Bachasiu zaskoczyłaś mnie tym szałem zakupowym. Jeszcze się ludziom chce? a podobno tacy wszyscy biedni jesteśmy...
Dziś za oknem szaro i buro. Słoneczko czekamy na ciebie!!!

Dobrego dnia życzę wszystkim.

76,307 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-12-28 11:16:31)

Witam Was sobotnio smile

U mnie biała mgła, nic nie widać, ale było moje zdziwienie, kiedy w sypialni podniosłam rolety, biel zakłuła mnie w oczy yikes
Wczoraj popołudniu wybrałyśmy się z córką do parku, jest tam małe lodowisko, za friko, było ono utworzone, przy okazji jarmarku świątecznego, ma zostać do 7 stycznia.
Ja pospacerowałam z psem po parku, a córka pojeździła na łyżwach, spaliłyśmy trochę kalorii big_smile
Wypiłyśmy też grzańca bezalkoholowego, z imbirem, goździkami i miodem i plastrem pomarańczy, pyszny był smile

76,308

Asterka to prawda, że jest dużo biednych ludzi,ale z tego co widzę młodzież szuka teraz dobrze płatnych prac. Nie idą na wygodę,a trudniejsze życie.Widzę to po moich dzieciach. Zięć pracuje za granicą kosztem rodziny. Jeden syn jest w domu tylko w weekendy. Drugi syn pracuje po 12 godzin i ma wolne tylko weekendy,ale wszystkich stać na zakupy,wyjazdy wakacyjne  itd.

76,309 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-12-28 13:55:13)

Dzień dobry po-świąteczne smile

Pozdrawiam wszystkich https://www.gify.net/data/media/311/milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0203.gif życzę wspaniałego wypoczynku, szczęśliwej podróży, mocnej wątroby i co tam jeszcze potrzeba.
Ciężko powiedzieć, gdzie ja mieszkam, bo to niby wieś a nie wieś. Z rzadka pola uprawne, więcej nieużytków i jakiś dzikich zagajników, w których chętnie pomieszkują przeróżne ptaki. Odwiedzają je sarny. Nawet mamy łosie, które potrafią przywędrować do nas z pobliskiego, rozległego lasu. Na widok krowy na pastwisku łapie mnie mocny sentyment do wakacji u babci. W każdym razie mimo tej wsi - nie wsi, któregoś roku na Sylwestra miałam wrażenie, że mój dom stoi na środku poligonu artyleryjskiego. Myślałam, że szyby z okien polecą. Było nie do zniesienia. Mam nadzieję, że liczne, świetle ozdoby jakie zagościły w około spowodują, że w tym roku fajerwerków będzie znacznie mniej. Dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być. Jako wielka miłośniczka zwierząt a przede wszystkim ptaków to za każdym razem serce mi krwawi. A w pierwszy dzień nowego roku jest tak przejmująco cicho... jakby wszystkie ptaki wymarły. Straszne to jest dla mnie. Panuje makabryczna cisza...

-------------
Tajemnicza smile Wspaniałe deserki. Znów się zainspirowałam do zrobienia czegoś, a mam na galaretki i budyń. Już kiedyś ktoś wstawił budyniowe pyszności i robiłam.

Życzę wszystkim dużo zdrowia, przede wszystkim chorującym i źle się czującym https://www.gify.net/data/media/2178/serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0058.gif

---------

U nas jest Wigilia postna, zachowaliśmy tradycję. Ja pewnych rzeczy narzuconych nawet przez samego papieża nie uznaję. Musi być zgodnie z moimi przekonaniami. Z racji tego, że najadam się samą herbatką, którą piję, więc wytrwać do samej Wigilii nie jest dla mnie problemem, ale ogólnie jedzony jest jakiś posiłek nawet w formie przekąski w ciągu dnia. Jestem wielką przeciwniczką jakiejkolwiek formy głodówki. Podobno ma dobry wpływ na nasz organizm. Mój organizm mocno mnie ochrzania za wszelkie opóźnienia w dostawie posiłków.

Nam Święta minęły bardzo leniwie i nie wiem dlaczego, mimo wszystko przeleciały tak szybko. Logicznie powinno mi się dłużyć, a tu nic z tych rzeczy. Cieszę się, że już dnia przybywa. Ze względu na to, że mam cudownie wolne to chciałabym aby końcówka grudnia trwała i trwała... jest mi wyjątkowo dobrze... tak leniwie... uwielbiam błogie lenistwo...

--------

Szkoda, że samoistnie nie łączy wpisów tej samej osoby.

Markadia smile Mnie też tutaj brakuje takiej zwykłej opcji wstawiania fotki nawet w miniaturze.

Ba-cha big_smile Cudowna jest ta panna Piggy.  Uwielbiałam Mapety i chętnie bym je jeszcze raz obejrzała w telewizji. Moje dzieci już ich nie znają. A szkoda...

76,310

Niby już po świętach, ale wpisów mało jakoś smile
Opowiadajcie, jak planujecie spędzić Sylwestra, bo ja to wiadomo, ale Wy może macie jakieś wyjścia na bal, albo domówki?

A ja powystawiałam na vinted troche rzeczy, więc byłam zajęta robieniem zdjęć i mierzeniem, żeby podać wymiary tych ciuchów.
Właśnie sprzedałam jeden alpakowy golfik smile

Bulinko masz rację, teraz młodzi nie chcą pracować byle gdzie, liczy się dobry zarobek, no i mają rację smile
Moja starsza córka i Jej mąż, tak zarabiają, że mimo trójki małych dzieci, stać Ich na bardzo wiele rzeczy, m.in na wyjazdy zagraniczne i to na dłużej niż 7 dni; niedawno kupili świetny, duży samochód rodzinny, często robią sobie jakieś wypady do Krakowa, czy w góry, a dzieciom niczego nie brakuje smile
Ale nie jest to kosztem rodziny, bo pracują bliziutko swojego domu smile
Mlodsza córka, też chce po studiach, dostać się do agencji reklamowej, gdzie zarobki są dobre smile

Emix ja piszę głównie z telefonu i ten brak możliwości wstawiania tu zdjęć jest irytujący, ale nie jest to też powód, żeby z telefonu nie pisać, bo tak mi jest najwygodniej i najszybciej smile
I jak to nie wiesz, gdzie mieszkasz, albo mieszka się na wsi, albo w mieście, no chyba, że to maleńkie miasteczko big_smile
O fajerwerkach się już nie wypowiadam, bo tylko mnie to denerwuje hmm

Miłego popołudnia życzę smile

Posty [ 76,246 do 76,310 z 80,736 ]

Strony Poprzednia 1 1,172 1,173 1,174 1,175 1,176 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024