Witajcie.
Markadia> ale profilowe zawsze są z okularami przeciwsłonecznymi
Pozostałe fotki widzą tylko znajomi (tak mam ustawiony profil) więc jest ok, ale i tak mam własnych fotek niewiele... Staram się jednak wybierać wakacyjne fotki takie gdzie twarzy całej nie widać. Nie zawsze się to udaje
Zgadzam się z tymi obiadami. Odkąd córka się wyprowadziła to połowę problemu zniknęło. Teraz mnie śmieszy gdy córka czasem pyta co mam dziś na obiad, bo ona nie ma pomysłu, bo ma wrażenie że stale jedzą to samo, że jej się nie chce czegoś czasochłonnego przygotowywać
Emix> to mogłabyś być moim częstym gościem, bo zakalec to moje popisowe ciasto. Cokolwiek dodam zawsze wyjdzie
Niki> odstępne to ta część, którą właściciel zabiera dla siebie. Np. czynsz do spółdzielni wynosi 900, a właściciel chce dla siebie 500 zł więc razem do zapłaty czynszu i odstępnego jest 1400 zł. Zgadza się, że płacimy bardzo mało, dlatego tu siedzimy. Nic tańszego nie znajdziemy.
Bacha> wiem, że córa do mnie bardzo podobna. Kiedyś gdzieś z nią byłam, to się córki pytali czy przyszła z mamą czy siostrą
A wyobraź sobie że jak się urodziła to był wykapany tatuś. Jej się drastycznie zmieniło w nastoletniości i wtedy stała się moją młodszą kopią
Soniu> córka jest już na magisterce. Zgadzam się z Tobą, że dziś młodzież jest bardziej siebie świadoma. Wie, że może się sprzeciwić, że ma prawo głosu, że są tak samo ważni jak dorośli. Nas wychowywano bez prawa głosu, w posłuszeństwie, wielokrotnie przemocą fizyczną i psychiczną.
Czytka> opowiem historię mego męża. Dostał wezwanie jako świadek i nawet nie wiedział do kogo idzie... wyobrażasz sobie? Potem się okazało, że wezwał go facet, u którego mąż tankował auto
Pojęcia nie miał skąd ten wziął nasz adres, bo akurat imię i nazwisko znał. I co mąż miał zeznawać? Wprawdzie tego faceta żona mieszkała w naszym bloku, ale on nawet nie wiedział jak się kobieta nazywała. Stanął przed tym sądem zagubiony, nic nie powiedział, aż sędzina się zirytowała, że po co ten świadek został wezwany skoro nic nie wnosi do sprawy. Po rozprawie okazało się, że tenże facet liczył, że mój mąż zezna, że ta kobieta sprowadza sobie gachów. Tragedia...
Już Niki odpisałam co to jest odstępne. Możesz zobaczyć...
Pozdrowionka dla każdej z osobna i miłego dnia.