Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,163 1,164 1,165 1,166 1,167 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 75,661 do 75,725 z 80,744 ]

75,661 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-19 11:25:51)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witajcie smile

U mnie dzisiaj nadal pochmurny dzień, jest ciemno i ponuro hmm
Taka aura nie nastraja mnie pozytywnie, najchętniej przeleżalabym cały dzień hmm

Niki i Czytka
Odstępne to kwota, którą co miesiąc osoba, która nam wynajmuje mieszkanie, bierze dla siebie.
Bo przecież nie wynajmuje nam tego mieszkania za darmo, jakiś zysk musi z tego mieć.
Tak więc oprócz czynszu, prądu i innych zwykłych oplat, płaci się dodatkowo tzw odstępne smile
A jak się u Was mówi na tą opłatę, za wynajem, bo u nas właśnie odstępne(od odstępowania nam swojego mieszkania) u córki w Katowicach też tak się na to mówi smile
Jest jeszcze kaucja, ale to jednorazowa wpłata na samym początku wynajmu, którą właściciel mieszkania na koniec wynajmu nam zwraca, w całości, albo i nie.
Kaucja jest po to, żeby w razie jakichś zniszczeń, właściciel miał jakieś zabezpieczenie, wtedy nie oddaje nam całej kwoty, którą wpłaciliśmy, tylko odejmuje sobie tyle ile uważa, za to zniszczenie.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego dnia smile

Zobacz podobne tematy :

75,662

Czołem Babeczki

Jak ja Wam zazdroszczę tego słońca. U mnie wciąż pada deszcz. Brrrr....

Jak ja wynajmowałam mieszkanie, to miałam ogólną opłatę, bez podziału na czynsz i odstępne.
Po prostu płaciłam co miesiąc stałą kwotę + zaliczki na media, czyli prąd, gaz i wodę, oczywiście.
Tego wynajmu było na początku 1000 zł, nawet nie wiem, ile z tego szło na czynsz, a ile do kieszeni wynajmującego smile

Czytko-- nieprzyjemna sprawa z tym wezwaniem na świadka, na pewno stresująca.

75,663 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-19 12:51:49)

Mysti no bo tak się płaci właścicielowi mieszkania, które się wynajmuje.
Płacisz w całości jakąś kwotę, a w niej jest wszystko to o czym pisałam zawarte smile
Ale czasem, w opisie oferty wynajmu, (tak bylo u córki) były wyszczególnione te kwoty, żeby wiedzieć ile za co płacimy, ale płaci się jedną kwotę właścicielowi, tak jak piszesz smile
Chociaż myśmy kiedyś, ale to były lata 90-te, czynsz musieliśmy sami sobie opłacać, wdl książeczki czynszowej, którą mieliśmy, a po resztę właściciel co miesiąc do nas się zgłaszał, no ale to były inne czasy.

U mnie się przejaśnia, a muszę wyprać pościel i się zastanawiam roll

75,664 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-11-19 14:07:38)

Witajcie.

Markadia> ale profilowe zawsze są z okularami przeciwsłonecznymi tongue  Pozostałe fotki widzą tylko znajomi (tak mam ustawiony profil) więc jest ok, ale i tak mam własnych fotek niewiele... Staram się jednak wybierać wakacyjne fotki takie gdzie twarzy całej nie widać. Nie zawsze się to udaje tongue
Zgadzam się z tymi obiadami. Odkąd córka się wyprowadziła to połowę problemu zniknęło. Teraz mnie śmieszy gdy córka czasem pyta co mam dziś na obiad, bo ona nie ma pomysłu, bo ma wrażenie że stale jedzą to samo, że jej się nie chce czegoś czasochłonnego przygotowywać lol 

Emix> to mogłabyś być moim częstym gościem, bo zakalec to moje popisowe ciasto. Cokolwiek dodam zawsze wyjdzie lol

Niki> odstępne to ta część, którą właściciel zabiera dla siebie. Np. czynsz do spółdzielni wynosi 900, a właściciel chce dla siebie 500 zł więc razem do zapłaty czynszu i odstępnego jest 1400 zł. Zgadza się, że płacimy bardzo mało, dlatego tu siedzimy. Nic tańszego nie znajdziemy.

Bacha> wiem, że córa do mnie bardzo podobna. Kiedyś gdzieś z nią byłam, to się córki pytali czy przyszła z mamą czy siostrą lol  A wyobraź sobie że jak się urodziła to był wykapany tatuś. Jej się drastycznie zmieniło w nastoletniości i wtedy stała się moją młodszą kopią lol

Soniu> córka jest już na magisterce. Zgadzam się z Tobą, że dziś młodzież jest bardziej siebie świadoma. Wie, że może się sprzeciwić, że ma prawo głosu, że są tak samo ważni jak dorośli. Nas wychowywano bez prawa głosu, w posłuszeństwie, wielokrotnie przemocą fizyczną i psychiczną.

Czytka> opowiem historię mego męża. Dostał wezwanie jako świadek i nawet nie wiedział do kogo idzie... wyobrażasz sobie? Potem się okazało, że wezwał go facet, u którego mąż tankował auto lol  Pojęcia nie miał skąd ten wziął nasz adres, bo akurat imię i nazwisko znał. I co mąż miał zeznawać? Wprawdzie tego faceta żona mieszkała w naszym bloku, ale on nawet nie wiedział jak się kobieta nazywała. Stanął przed tym sądem zagubiony, nic nie powiedział, aż sędzina się zirytowała, że po co ten świadek został wezwany skoro nic nie wnosi do sprawy. Po rozprawie okazało się, że tenże facet liczył, że mój mąż zezna, że ta kobieta sprowadza sobie gachów. Tragedia...
Już Niki odpisałam co to jest odstępne. Możesz zobaczyć...

Pozdrowionka dla każdej z osobna i miłego dnia.

75,665

Faktycznie prognozy się sprawdziły i koło południa rozpadało się.
Wyszłyśmy jeszcze przed deszczem a wracałyśmy już w deszczu i nadal pada.
Wpisując się w kulinarne klimaty postanowiłam i ja coś upiec.
Listopadowe, długie popołudnie to dobra pora ku temu i właśnie pieką się wegetariańskie herbatniki z płatków owsianych.
Dawno takich nie piekłam to na pewno będą smakować.

Miłego wieczoru życzę!

75,666

A co tu takie pustki yikes
Ostatnio było tyle wpisów, że ledwo za Wami nadążałam, a teraz cisza nastała sad

Taja a ja tam nie wstydzę się swojego wyglądu, Ci co mnie znają, wiedzą przecież jak wyglądam, a że jednak swoje lata już mam, wiadomo, że nie będę miss Polonia lol
Nie używam też żadnych filtrów, fotoshopów itp, żeby się wypięknić na zdjęciach, bo to jest wdl mnie niedorzeczne.
Potem ktoś ze znajomych, spotka mnie na ulicy i się zdziwi, żem nie taka piękna jak na fejsie lol

Asterko ciasteczka na pewno pyszne wyszły smile
Ja z ciasteczek to jedynie pierniczki piekę z córką na święta smile

Miłego wieczoru życzę wszystkim Netkom smile

75,667

Chleb upieczony i czesciowo zjedzony nawet. Bardzo dobry. Zapach pieczonego chleba myslami zaprowadzil mnie  myslami na poludnie Grecji, gdzie spedzilam troche czasu. Swiezo pieczony chleb i salatka grecka z domowymi oliwkami, feta plus figi prosto z drzewa. Tak sie zamyslilam,  ze ze zdziwieniem uswiadomilam sobie, ze to przeciez deszczowy listopadowy wieczor, do tego dosc zimny dzisiaj i wietrzny. Ale magia dobrych doswiadczen dziala. Dlatego tez jesli na cos wydaje pieniadze bez wahania, to wlasnie podroze. Nigdy nie trace tego, co za nie kupilam. Ani nie wychodzi z mody, ani sie nie zuzywa. Inwestycja na cale zycie. Ale listopadowe wieczory tez fajne tak po prostu. Pieczenie ciastek, o czym piszecie tez, ksiazki, koty i przede wszystkim ludzie obok, czy troche dalej, ale zawsze blisko, i nawet ci, ktorzy odeszli na zawsze, ale tutaj potrzebny czas. Pozdrawiam wszystkie Czterdziestki i zycze dobrego, wzmacniajacego snu, i pogodnych marzen sennych.

75,668 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-20 07:02:14)

HEYka DZIEWUSZKI

https://lh6.googleusercontent.com/proxy/tB3T2aquncTx5Rivi-DP6m_pNnXNqtQAIXHvaNHUSsx2A3zGHDnKh9NsEaew5C8U-ZwFS4LKzoMBEADYTLs

Markadia NIE jojcz lol na frekwencje wczorajszą widocznie Mychy były zajęte

Ja wczoraj też byłam poza domem
pierwsze byłam u Matysi potem spotkałam się z Jolką
czekał na na Rysiek on tam wpada na kawkę  ... bardzo GO lubimy .. nie przynudza opowiada ciekawostki
jak i żali się czasami w zależności jaki mamy temat ..  wypił kawkę i zmył się ... 
do tej restauracji przychodzą ludzie samotni na obiady czy najnormalniej w świecie posiedzieć
Mamy tam jeszcze panią doktor - stara panna .. troszkę zdziwaczała  ale też fajnie z nią pogadać smile

Czytka nie masz się czego bać i stresować - Sąd jak sąd wysłucha Cię i finito
ale ! ta znajoma powinna Ciebie zapytać : czy będziesz zeznawać w jej sprawie ????
Widać ,że między tym małżeństwem będzie walka na ostrze hmm
Ludzie się żrą przy rozwodzie - o majątki - a ja Ci udowodnię czyja to wina hmm  no i po co  ????
to tylko parę rozpraw więcej  no i koszty hmm
edit smile udawadniają sobie winę rozpadu małżeństwa bo to chodzi też o  o alimenty np. dla byłej żony

co do odstępnego
wnuczka mojej zmarłej psiapsióły ma już 2 - kę dzieciaków w wieku 7 i 6 lat
jest samotną matką
Wynajmujący się zabezpieczają - musiała mieć na piśmie ,że ma gdzie wracać w razie W
musiała jeszcze wpłacić kaucje  3 tys ( tj. zabezpieczenie dla wynajmującego i do zwrotu )
nie pamiętam czy czasem nie spisywali umowy u notariusza  - chyba tak

Meralda opowiedz o tej Grecji smile o swoim dłuższym tam pobycie
chlebek smakował smile to pewnie będziesz teraz go piec smile

Asterka u mnie wczoraj pogoda była japońska " JAKOTAKA "  lol
do południa było całkiem cieplutko - potem ruszył się wiatr ale nie padało smile

Misty ile dni tam Ci jeszcze zostało ??? smile

Pozdrawiam piszące i milczące smile

dobrze ,że skopiowałam post bo mnie wylogowało wrrrr

75,669 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-20 08:17:45)

HEY jeszcze raz

Przecież nie jadę z rozstrzelanie a jednak stresik jest  smile

Mam zejść o 8.30  to troszkę czasu jeszcze mam  - OBOJE z synem jesteśmy punktualni niczym pociągi w Japonii lol

oglądnęłam kolejny filmik WOJOWNIKA z TOKIO smile
chciałabym zobaczyć to sławne skrzyżowanie w centrum - naraz przechodzi tam 2,5 lub 3,5 tysiąca ludzi w zależności od pory dnia smile

https://www.youtube.com/watch?v=Aqvy3oDCMoQ

pomnik pieska Hachiko smile
  pewnie oglądałyście film z R. Gereem ??
wklejam zwiastun :
                                          https://www.youtube.com/watch?v=kJtY5t9KxaE

No to trzymajcie kciuki smile

75,670

Czołem Babeczki

BaChasia-- trzymam kciuki. Ja zawsze się stresuję przed jakimś ważniejszym wydarzeniem, wizytą.
I też jestem cholernie punktualna i irytuje mnie, gdy ktoś się spóźnia, czy (o zgrozo!) nie przyjdzie bez powiadomienia.

Taja-- umknęło mi ostatnio.
Gratulacje dla córki!

Ja też przed podpisaniem umowy wynajmu byłam u notariusza tzw. najem okazjonalny, czyli musiałam przedstawić, że mam gdzie mieszkać, w razie gdyby umowa została rozwiązana.
Kwotę, którą zapłaciłam u notariusza, odliczono mi później od opłat.

Wczoraj u mnie przestało padać, ucieszona wyszłam się przejść i .... złapał mnie po chwili deszcz!
Zaszłam do galerii, kupiłam sobie buty.
Takie botki "traperowe" na teraz, takie do wysokości łydki.
Jadąc tutaj liczyłam się z takim zakupem, bo tego typu buty wyrzuciłam w zeszłym sezonie, już znoszone i zniszczone.

Zostały mi równe 3 tygodnie pobytu tutaj, zaczyna robić się smutno moim podopiecznym.
Oczywiście, rozumieją to, że tak być musi, nie zmienia to faktu, że im żal, no i boją się zmiany, wiadomo.
Prawdopodobnie zmieni mnie tym razem chłopak, stosunkowo młody (35 lat).
Trochę jest niedogadania, bo on chce pracować dłużej niż ja zamierzam zrobić sobie przerwy.
Córka podopiecznych ma to dziś ustalać z niemieckim koordynatorem.

No i jeszcze coś...pękło mi naczynko w oku.
Nie mam pojęcia, jak to się stało, wygląda nie fajnie sad

Miłego dnia, Babeczki.

75,671

Witajcie w środku tygodnia smile

U mnie z samego rana lało jak z cebra, z psem był krótki spacer, dookoła bloku a i tak przemokliśmy hmm
Teraz nie pada, ale jest szaro i buro, no i mokro hmm
Brakuje mi tego słoneczka, ono jest mi potrzebne do normalnego funkcjonowania.

BaChasiu trzymam za Ciebie kciuki, obyś coś dostala smile
A Kraków macie zamiar trochę pozwiedzać, czy nie?

Meralda z tego mojego przepisu piekłaś chlebek?
Cieszę się, że wyszedł i że smakował smile

Mysti nie dziwię się, że tym ludziom jest smutno z powodu Twojego wyjazdu, starsi ludzie nie lubią zmian, a masz zamiar jeszcze do nich wrócić po tej przerwie w Polsce?

Pozdrawiam wszystkie Netki i słoneczka na niebie i w sercu życzę smile

75,672

HEY

Misty - pękło Ci naczynko w oku - kup w  "rutinoscorbin"  - w aptece pokaż oko - to da Ci odpowiedni lek

Misty - Markadia senks za trzymanie kciuków  smile

dojechaliśmy na cyk punktualnie - wpadłam do gabinetu zdyszana - minutę po ustalonej godzinie
w tej komisji były dwie panie piszące na laptopie - obie zadawały mi pytania
takie dotyczące funkcjonowania w życiu codziennym
odpowiedź będzie do miesiąca ... czas pokaże czy było warto zrobić sobie taką wycieczkę ...

Ten urząd czy ośrodek jest obok cmentarza Rakowickiego - założonego w 1806 roku  WOW
zwiedziliśmy tylko jedną alejkę - coś cudownego te stare grobowce a jakie napisy na nich ekstra

Nie mieliśmy czasu więcej - bo po syna zadzwonili z pracy ,żeby przyjechał smile
i tym sposobem w domu byłam już o 12.30 smile

75,673

Misty takie pękające naczynko krwionośne w oku świadczy o niedoborze wit. C.
Uzupełnij niezwłocznie. Polecam wit. C 1000.
Bachasiu mam nadzieję, że decyzja będzie korzystna dla Ciebie.
Przy ulicy Rakowickiej jest uczelnia gdzie studiowałam. Okolice bliskie memu sercu.

75,674 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-20 16:24:21)

Asterko smile echhh ten Kraków smile

tam jadac troszkę do centrum są same budynki poszczególnych wydziałów i różnych uczelni

mój syn  robił magisterkę na AGH - potem na "Polibudzie" podyplomówkę
więc mi pokazywał gdzie jeźdźił na zaliczenia

wcześniej był w wojsku - też całkiem niedaleko ale nie było czasu by tam z sentymentem przejechał się obok smile

Ja też troszkę liznęłam Krakowa - pierwszą moją pracą była Zakłady Tytoniowe na Czyżynach
po każdej dniówce jechałam do centrum

dziś przejeżdżając patrzyłam na tramwaje - jakieś dziwne nazwy i numery hi hi
trzaskałam się przeważnie "4-ką" - dziś takiego nr nie widziałam  buuu lol

75,675

Dzień dobry.
Ależ obrzydliwa pogoda sad Jak to w listopadzie zwykle.

U nas nie mówi się odstępne, tylko po prostu czynsz najmu. Ale rozumiem o co chodzi.

Asterko - AE?

Mysti - oj, to niefajnie wygląda takie oko. Może zrób tak jak dziewczyny radzą. Bez tego też przejdzie, ale trochę dłużej będzie to trwało.

Ba-Cha napisał/a:

dojechaliśmy na cyk punktualnie

I byłaś w Krakowie i nie dałaś znać?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGa_UCF_o7VocsmcpswBFZw02pzIwwgP2pCwt_pt3zhVAou8lPn6KM83g6VjQ7Nfy8gx75ZWK2AGEGliWjxlxP9qj88MqBdcF-TI0kPBTdcM-MdnoK9YCrFah7yylbnnHLgCzjC8E2R7Px/s320/foch.jpg

Ba-Cha napisał/a:

Nie mieliśmy czasu więcej - bo po syna zadzwonili z pracy ,żeby przyjechał smile

Troszkę jesteś usprawiedliwiona, ale tylko troszkę, bo jadąc nie wiedziałaś, że będziecie musieli zaraz wracać tongue

75,676

Ba-Cha napisał/a:

Ten urząd czy ośrodek jest obok cmentarza Rakowickiego - założonego w 1806 roku  WOW
zwiedziliśmy tylko jedną alejkę - coś cudownego te stare grobowce a jakie napisy na nich ekstra

Cmentarz Rakowicki jest piękny (ciut wcześniej założony wink bo pierwszy pochówek miał miejsce w 1803 r.).
Niektóre nagrobki to prawdziwe dzieła sztuki, zresztą wiele z nich zostało wykonanych przez znanych rzeźbiarzy czy architektów.
Ileż tu pochowanych znakomitości: Zbigniew Wodecki, Wisława Szymborska, Marek Grechuta, rodzice i brat Karola Wojtyły, Helena Modrzejewska, Andrzej Bursa, Jan Matejko, Ewa Demarczyk.
Poza tym uczestnicy powstań listopadowego, styczniowego, krakowskiego, I wojny światowej, członków Legionów Polskich.
Często uważany za najstarszy cmentarz w Małopolsce, jednak błędnie, bo starsza jest nekropolia w Tarnowie (o jakieś kilkanaście lat).

75,677

Hejka.

Markadia> ale tu nie o wstyd chodzi. Przecież ja tez się nie mam czego wstydzić, zwłaszcza że wyglądam na młodszą wink  Chodzi mi o obcych, którzy widzą moje profilowe... oni widzą mnie tylko w przeciwsłonecznych. Pozostali w całej okazałości lol Takie mam widzi mi się tongue 

Bacha> Pytania zadawali takie jak były w kwestionariuszu czy inne? Widziałam kiedyś film o Japonii i wtedy mówiono, że najdłuższe spóźnienie pociągu to kilkanaście SEKUND lol A u nas: "pociąg opóźniony o 260 minut, opóźnienie może ulec zmianie" lol

Byłam wczoraj na wykładzie dziennikarza Jakuba Porady. Jakby ktoś nie kojarzył po nazwisku, to na pewno kojarzy z twarzy wink  Uwierzycie, że wkrótce ma 60 lat?  https://parklegend.pl/wp-content/uploads/2020/10/jakub-porada-300x300.jpg

Wszystkie niewymienione serdecznie pozdrawiam. Każdej z osobna miłego popołudnia.

75,678

Nie nadążam z czytaniem heh... Dziś nadgoniłam, bo było mniej wpisów.U mnie nie za wesoło.Dowiedziałam się paru rzeczy o moim mężu.Ostatnio jakaś babka była u bratowej męża z informacją, że jej szukała,bo trzeba pomóc mojej młodszej córce.Bratowa pyta dlaczego,a Ona na to,że ja jestem niezaradna i młoda teraz będzie miała ciężko. Bratowa mówi, że to nie prawda, że ja wszystko ogarniam,trzymam rodzinę w kupie, młoda jest ze mną zżyta,że mam firmę,a Ona na to, że wie co innego, a firmę to może każdy głupi założyć.
Okazuje się, że mój mąż miał kochankę,a na dodatek,to moja pracownica. Od kiedy to wiem, żyję jak w amoku.

75,679

Bulinko co Ty gadasz??? Kochankę???
Szok, normalnie szok yikes
Brak słów, nie wiem co napisać, serio, w dodatku to Twoja pracownica, a co Ty na taką wiadomość???
Masz zamiar coś z tym zrobić???

Taja nazwisko Porada gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy, ale nie bardzo kojarzę gdzie.
Faktycznie młodo ten facet wygląda smile

BaChasiu mam nadzieję, że ta Twoja wyprawa do Krakowa,  nie poszla na marne i coś dostaniesz smile
Moja starsza córka studiowała w Krakowie na Politechnice smile

MIŁEGO WIECZORU WAM ŻYCZĘ big_smile

75,680

Bulinko szok! Masz naprawdę ogrom ciężkich przeżyć. Współczuję bardzo.

Luc tak, właśnie na AE studiowałam i mieszkałam w akademiku tuż obok uczelni.
Mile wspominam mój krakowski okres.

Dziewczyny, dobrej nocy życzę:)

75,681

Dobry wieczór

Nie mam na nic czasu.
Mój wnuczek w ciągu jednego miesiąca kolejny raz w szpitalu.
Powikłania po poprzednim pobycie.
Mąż córki wyjechał do Rumunii (taką ma pracę)
Córka sama, a jest dwoje dzieci.
Musimy z mężem pomagać.
Wnuczek bez sił, mocno osłabiony.
Jutro pojadę i wymienię córkę, przyjedzie do domu , wykąpie się, odpocznie.
Pod wieczór wróci do dziecka, a ja wrócę do domu.

Byłam dzisiaj u dentysty, potem zawiozłam mamę do diabetologa, wykupiłam recepty w aptece,
zrobiłam duże zakupy.
Jutro rano muszę wstać, bo mam zawieżć wnuczkę do szkoły.
Mam jeszcze wizytę u lekarza i wymiana z córką.

U nas pada śnieg.

Baśku byłam myślami z tobą.

Bulinka jakież to przykre , wielki szok dowiedzieć się takich rzeczy.

Kraków dla mojego męża jest bliski, tam był w wojsku.
Był tam kierowcą, więc dużo mógł obejrzeć.

Przepraszam, że nie do wszystkich się odezwałam, ale ze wszystkimi jestem duchem i sercem.

Pozdrawiam was cieplutko

75,682 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-11-20 23:17:22)

Chryste! Bulinko-- a to ci kawał ch***
Sorry, wiem że o zmarłych nie mówi się źle, ale aż mną szarpnęło, jak to przeczytałam.

Taja-- pana Poradę kojarzę i z TV i z programu podróżniczego, który prowadzi. Do 60-tki jeszcze mu trochę brakuje, bo jest '69 rocznik, czyli ma 55 lat smile

Dzięki, Babeczki, za porady co zrobić z tym okiem.
Zawsze miałam przy sobie Rutinoscorbin, czy inną witaminę C, bo stosowałam zapobiegawczo, bo mam cerę ze skłonnością do pękających naczynek, a teraz jak na złość, nie mam.
Wybiorę się jutro do apteki.

Czytko-- pisałyśmy w tym samym czasie.
Zdrówka wnuczkowi życzę.
U Ciebie nie ma nudy, niestety sad

75,683

Bulinko> współczuję tych odkryć. Choć ja się przyznam, że się spodziewałam tego. Wszak niejedno dawniej opowiadałaś o jego wyczynach. Nie dziwi mnie ta kochanka, ale że to Twoja pracownica... to już tak wink Nie dziwi mnie też, że naopowiadał innym o Tobie głupot, bo mój ojciec robił to samo... zrobił z mamy potwora, a sam był kanalią hmm  Obawiam się, że więcej rzeczy się dowiesz i niestety niektóre po dłuższym czasie. A co zamierzasz zrobić z tą pracownicą?

Mysti> heh a ja nie sprawdziłam jego wieku... zaufałam mu lol

Dobrej nocy wszystkim Netkom.

75,684

Nie wiem co z tą babą zrobić.Niestety jest w okresie ochronnym, niecałe cztery lata do emerytury.

75,685

HEYka DZIEWUSZKI

https://gifyagusi.pl/img/2020/04/18/obrazek-gif/czwartek/Mi%C5%82ego%20czwartku%20z%20kaw%C4%85%20w%20kubeczku.jpg

LUCynka faktycznie cmentarz założony 3 lata wcześniej - wchodząc na teren była tabliczka z rokiem założenia - obszar ogromny smile
albo źle zapamiętałam albo źle napisałam bo czasami piszę bez okularów

W lecie syn był tam z eksem
ta brama wejściowa jest widoczna z parkingu
dzwoni do mnie : jestem na cmentarzu Rakowickim - gdziEEEEE ??? pytałam smile
Faktycznie tak jak piszesz pochowani tam są ZACNI ludzie  te grobowce perełki architektoniczne wow
Na nagrobkach napisy typu : urodzona WE Wiedniu  cierpiała krótko zmarła w tym i w tym roku  XXX
Zastanawiałam się - nad samym pochówkiem bo pomnik "domek" nieduży gabarytowo a na nim dużo nazwisk ludzi pochowanych
Jak ??? w tamtych czasach chowali  nie było chyba kremacji ???

Bulinka -   "bo to zła kobieta była " jak mawiał Boguś Linda smile  - ależ bidulek się skarżył hmm i znalazł pocieszycielkę
MNIE JUŻ NIC NIE ZDZIWI  - bo to tak jest ,że żona dowiaduję się na końcu
Oby nie okazało się jeszcze ,że są kredyty do spłacenia wrrr hmm
Na FB jak wkleiłaś klepsydrę to uderzył mnie wydruk " nasz ukochany  mąż ojciec dziadek " hmm !
sorry ,że tak to wytykam hmm  pewnie napisy idą taśmowo ... czy komputerowo
przecież pamiętamy jaki był dla CIEBIE hmm  echhh brak słów normalnie

Nie możesz tej baby - tak po prostu zwolnić z hukiem ??? 

Misty - Taja ten Jakub Porada to dziennikarz z TVN-u  smile bardziej z TVN24 przyjemny ma głos i aparycję smile
Niektórzy faceci tak mają - czym starszy tym przystojniejszy  smile

Czytka dni masz wypełnione na maksa smile a i tak znajdziesz czas na napisanie do NAS smile

Markadia poczekamy zobaczymy z tym "świadczeniem "

Pozdrawiam piszące i milczące smile

75,686 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-21 07:34:49)

Dzień dobry smile
U mnie niewiele się dzieje, więc nie mam za bardzo o czym pisać. Ciągle tylko praca. Dni są zbyt krótkie. Ostatnio nastał czas deszczowy. Brakuje mi słonecznych dni.
Bulinka smile Bardzo współczuję.
Ba-cha smile Zastanawiałam się czy już będziesz? wink
Tajemnicza smile Jakbyśmy mieszkały blisko to nie miałabyś problemu ze zjedzeniem zakalca big_smile
Czytelniczka smile https://www.gify.net/data/media/2178/serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0040.gif dużo zdrowia dla wnusia. Oby jak najszybciej poprawiło się zdrowie i nie chorował. smile

Nie mam żadnych wspomnień z Krakowem. Kiedyś byłam jako małe dziecko nic nie pamiętam. Wybieram się tam od kilku dobrych lat, aby pozwiedzać, czy po prostu zobaczyć jak on wygląda i ciągle brak na to czasu. Ja nie jestem typem podróżnika. Jakakolwiek ciut dłuższa podróż mnie drażni. Zawsze był to problem u mnie. Ot żeby mieć różdżkę czarodziejską i tak raz ciach i jest się w wybranym miejscu, to mogłabym zwiedzać i podróżować big_smile

Ciemno jeszcze ale widzę coś białego na daszku kurnika hmm .

Pozdrawiam i życzę dobrego dnia wszystkim smile
Jutro już piąteczek big_smile

75,687 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2024-11-21 09:34:40)

Cześć dziewczyny,

Basiu nie jestem milcząca big_smile ja ? big_smile
po prostu nie mam czasu, dzieje się u mnie dzieje, teraz przygotowuję się do targu świątecznego w Berlinie, zmusili mnie" smile , stanowisko wykupione, trzeba się z czymś pokazać, robię to charytatywnie, cały dochód idzie dla pewnej rodziny, to tym bardziej jestem zmotywowana by towar był pierwszego sortu i po prostu zszedł.

Bulinko kochana strasznie mi Cię szkoda, jak Ci ulżyć, co Ci doradzić nasza siłaczko,
W pierwszej kolejności zapamiętaj, że to nie Twoja wina !!
potem pomyśl o sobie oraz najmłodszej córce, starsi jakoś sobie poradzą, najważniejsze jest teraz odpowiednie zabezpieczenie przyszłości siebie i córki.
Przydało by Ci się wsparcie u zaufanych osób albo nawet dobry był by terapeuta, by Ci pomogł odbudować swoje siły wewnętrzne i poczucia własnej wartości.
Uważam, że obwinianie twojej pracownicy niczego teraz nie zmieni, niestety pewne kwestie trzeba będzie omówić, albo przynajmniej spróbować to zrobić .
Teraz jest czas, abyś zajęła się sobą, uspokoiła myśli, zrób to, czego potrzebujesz, choćby nawet krótki wyjazd nad morze.

75,688

HEY czytam przy drugiej kawce smile

Emix  - Taja jak wychodzą WAM zakalce to najwidoczniej wina jest w piekarniku ... nie ma innej opcji smile

z jakiego rejonu Polski jesteś ??? przypomnij smile
Jedź w letniej czy wiosennej porze do Krakowa - bo tam jest po prostu pięknie smile na Rynku i w około smile

Kamcia Ty znowu zalatana i nie masz czasu na pisanie smile

bardzo ładnie napisałaś do Bulinki popieram Cię w każdym słowie  na 1 000 %  smile

75,689 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-21 12:10:16)

Witajcie kochane moje smile

U mnie przed chwilą prószyl śnieg, a jednocześnie świeciło słońce, dziwne big_smile
Teraz śnieg już nie pada, a słoneczko zostało.

BaChasiu ja miesiąc temu byłam w Krakowie, mieliśmy słoneczną pogodę, byłyśmy na rynku, w sukiennicach, w kościele Mariackim, akurat kiedy wyszłyśmy z kościciola trębacz odgrywal hejnał smile
Poszłyśmy też na Wawel, po drodze podziwiając inne zabytki, a na Wawelu kupiłyśmy bilety na zwiedzanie katedry i grobowców, niesamowite wrażenie.
To był mój drugi pobyt w Krakowie smile

Emix i Taja nie wiem dlaczego wychodzą Wam zakalce, jeśli trzymasz się przepisu, nie powinno tak być.
Owszem raz na jakiś czas może się to zdarzyć, ale żeby tak nagminnie, to faktycznie pewnie jest wina piekarnika hmm

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego czwartku smile

75,690

Witam serdecznie!

Markadia miło mi się czyta Twoje wspomnienia ze zwiedzania Krakowa, przy okazji nasuwają się wspomnienia z dawnych lat.

A u mnie dziś mocno stresowy dzień; wyszły na jaw moje braki w obsłudze komputera i nie mogę uporać się z pracą, którą mi zlecono.
Nie bardzo też mam gdzie się podszkolić. Konsultuję telefonicznie z kolegą przebywającym w Atenach ale za dużo mi to nie pomaga...
Nie pomyślałam, że takie problemy mogę mieć bo na pozór to prosta sprawa.
Odpocznę chwilę a potem zrobię kolejne podejście.

Pozdrawiam!!!

75,691

Czołem Babeczki

O Krakowie pisałam wiele razy. Mam stosunkowo blisko, więc często bywam tam nawet na jeden dzień.
Znam go dosyć dobrze- oczywiście turystycznie.

Taja-- to pan Porada o sobie powiedział, że jest blisko 60-tki?
No popatrz, kobieta powiedziałaby raczej, że jest po 50-tce wink

Bulinko kochana....jakie masz stosunki z tą pracownicą?
Ta informacja o romansie jest potwierdzona, czy to tylko plotki/domysły?
Ja byłam przez lata zdradzana, wiem jakie to jest uczucie.
Oczywiście też byłam przedstawiana jako ta najgorsza, niezaradna itp...itd... (na marginesie- teraz widać, jak oboje żyjemy. Kto sobie radzi, a kto nie).
Długoletnia kochanka mojego męża przychodziła do mnie do sklepu na zakupy. Nie wiedząc, że ja to ja.
Nawet się polubiłyśmy yikes  Jak dowiedziała się w końcu, kim jest żona jej faceta, była w ciężkim szoku, bo na podstawie jego wersji miała zupełnie inny mój obraz.
O jego romansach wiedzieli wszyscy wokół, poza mną.
Oczywiście, że nie będąc głupią, czegoś się domyślałam, ale zewsząd byłam zapewniana, że to moje paranoje.

Po tym wszystkim trudno mi się otworzyć na nowe relacje damsko-męskie, trudno mi zaufać facetowi.
Powiem Wam po cichu, że od pewnego czasu jest ktoś, kto rzekomo stracił dla mnie głowę, ale dla mnie jest to tak nierealne, że nie traktuję go do końca na serio.
Tym bardziej, że jest sporo młodszy roll

75,692 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-11-21 14:50:09)

Cześć.

Bulinko> i w tym wieku chciało jej się wdawać w jakieś romanse? A ona wie, że Ty wiesz?

Bacha> to nie kwestia piekarnika, bo ja od zawsze mam tendencje do zakalca, a piekarniki miałam już 3 różne lol  Po prostu niektórzy mają wybitne zdolności... ot cała filozofia. A ja takąż uzdolnioną jestem  lol
Też pomyślałam o tych kredytach. Moja znajoma się dowiedziała kilka m-cy po śmierci męża, że ten ma dług na 100 tys. Byli w separacji i nie miała pojęcia, że wziął kredyt. Nawet papierów żadnych u niego nie znalazła. Dopiero zaczęły przychodzić wezwania i się wydało. Nie wiadomo było nawet na co tę kasę wydał, bo nie miał w domu nic wartościowego. Ludzkie dramaty hmm

Emix> teraz staram się po prostu piec mało ciast takich, gdzie wychodzi zakalec. Choć jeśli się jest wybitnym to nawet tartę można zrobić zakalcowatą tongue

Kamoa> Ty chyba lubisz takie przedsięwzięcia wiec się z pewnością dobrze bawisz. Życzę, by dużo kasy uzbierano.

Markadia> ja nie twierdzę, że nagminnie wychodzą zakalce, ale często. Niby trzymam się przepisu... nie raz się zastanawiałam o co chodzi. Zmieniałam piekarnik, blachy i naprawdę nie ma znaczenia gdzie i w czym piekę... Jedyne chyba bezpieczne ciasto dla mnie to karpatka... o czym zresztą już kiedyś rozmawiałyśmy lol

Edit: bo się rozminęłyśmy z Asterką i Mysti.

Mysti> tak powiedział więc myślałam, że ma może 58 lat lol  Ale on młodo wygląda to może sobie dodawać wieku wink

Asterka> może napiszesz nam i coś razem ogarniemy?

Wszystkie pozostałe milczące pozdrawiam i każdej z osobna miłego popołudnia.

75,693

Witam! Dziewczyny dziękuję za wsparcie.Na razie Jej nie zwolnię,bo nie jest mi to na rękę,ale w najbliższym czasie dowie się, że nie jestem nieudacznikiem.

75,694

Taja mi też raz na jakiś czas wyjdzie zakalec, ale na tyle, rzadko, że nie zrażam się i piekę ciasta, bo lubię je piec i lubię je potem jeść smile
Co do tego Porady, toż On tylko o dwa lata ode mnie jest starszy, gdzie tam do 60-ki lol

I w jakim wieku, przecież mąż Bulinki miał dopiero 53 lata, właśnie wtedy faceci przechodzą kryzys wieku średniego i zaczynają rozglądać się za młodszymi koleżankami lol

Mysti domyślałaś się, że Twój Cię zdradza, o matko to musi być paskudne uczucie hmm
A co za jakiś młodzieniec jest Tobą zainteresowany, opowiedz coś więcej, jeśli chcesz oczywiście smile

Co do zadłużeń mężów, po Ich śmierci możemy zapobiec spłacania Ich długów, poprzez zrzeczenie się majątku po nim, bo w skład majątku wchodzą również długi, moje córki to zrobiły, zaraz po śmierci ojca, a jest na to pół roku.
Mało tego zrzekać musiało się też Jego rodzeństwo, ich dzieci a nawet wnuki Jego rodzeństwa.
Ale On żadnego majątku nie miał, więc to było oczywiste, że wszyscy się pozrzekają.

75,695

Witam.Dwa dni zleciało mi na załatwianiu badań i innych spraw.
U nas nie mówi się odstępne tylko pieniądze za wynajem.
Bulinko wiem że przeżywasz to strasznie ale nieraz pisałaś jak wyglądało wasze małżeństwo.Napiszę Ci całkiem szczerze ,według mnie samej będzie Ci lepiej.
Po jakimś czasie się pozbierasz ....może nawiążesz kontakty z ludźmi.Kiedyś pisałaś że twój mąż odizolował Cię od znajomych.
Mam dwie koleżanki w takich właśnie toksycznych związkach.Kazdy z nich jest inny ale jeden i drugi destrukcyjny.
Nasłucham się różnych rzeczy od nich tyle...
I nie uważam że o zmarłych nie powinno się źle mówić.
To że ktoś zmarł nie czyni z niego kogoś lepszego.

75,696 Ostatnio edytowany przez niki71 (2024-11-21 16:09:59)

Dwa razy mi się wysłało.
Bacha życzę Ci gorąco żebyś dostała te pieniądze.
Czytko masz tyle na głowie że nie zazdroszczę.Miałam też taki okres w życiu ,mama miała nowotwór,syn chorował ,rodzina się że mną żarła nie wiadomo o co.
Nie chce mi się nawet tego wspominać.
Dzieci wyjdą z chorób,tylko trzeba to przeczekać.W Krakowie byłam raz w czasach szkolnych a jak syn tam zamieszkał byłam kilka razy.Na Wawelu,na rynku..Kraków jest piękny.Teraz mieszkają kilkanaście kilometrów od Krakowa.Ostatnio jak byliśmy u nich zwiedziliśmy klasztor w Tyńcu.
Chciałabym jeszcze jechać do Ojcowa(
byłam ale dawno) I do Lanckorony.
Nie wiem co jest przyczyną że ciasto nie wychodzi.Mnie przeważnie się udaje.
Dostałam na urodziny których jeszcze nie było,storczyka.Nie miałam nigdy ,jakoś mnie do nich nie ciągnęło.Terax jednak jestem ciekawa jak będzie u mnie rósł.
Poczytałam już trochę o pielęgnacji.
Bo np.paprotki które bardzo mi się podobają nie rosły u mnie kompletnie.Miałam z pięć i wszystkie po jakimś czasie zdechły.j
Kończè,pozdrawiam.

75,697 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-21 19:26:08)

Cześć smile
Jestem zmęczona. Najchętniej położyłabym się na wersalce i pogapiła się w telewizor albo przy nim usnęła tongue . Mąż okupuje telewizor oglądając jakąś kiczowatą komedię. Ja też często oglądam kicze, ale ten wydaje mi się większy od moich tongue , ale najważniejsze, że się śmieje przy oglądaniu.

----------------
Mnie nie wychodzą zakalce, bo nie piekę ciast smile . Za to bardzo mi smakują zakalce smile Dla mnie to inna odmiana ciasta big_smile I nawet lepiej je trawię od takiego - udanego smile

Ba-Cha napisał/a:

z jakiego rejonu Polski jesteś ??? przypomnij smile
Jedź w letniej czy wiosennej porze do Krakowa - bo tam jest po prostu pięknie smile na Rynku i w około smile

Dzięki. Jak będzie okazja to tak się postaram wybrać. Ja mieszkam pod Warszawą.

75,698

Z tymi znajomymi,to nie jest takie proste. Jak tyle lat musiałaś żyć tak,a nie inaczej,to nie tak prosto się przestawić. Dochodzi jeszcze zmęczenie po pracy i poprostu się nie chce gdziekolwiek wychodzić. Mam Was. Idealnie jak na razie heh...
Bachasiu przypomniało mi się, że pytałaś o klepsydrę.Dostałam gotowca.

75,699 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-21 21:30:24)

Bulinka smile Mam taki pomysł. Jeśli ona nie wie, że Ty wiesz, to zwierz jej się z przykrej sytuacji, że zadzwoniła do Ciebie jego kochanka, bo coś tam jej zostało w domu. Wiesz, taki pic na wodę. A tą szlak trafi, że nie była jedyna. Dobrze, żeby ta nowa kochanka była młodsza smile .

75,700

Markadia> ale kochanka jest 4 lata przed emeryturą wink A więc starsza, a nie młodsza od niego tongue  Mnie by się nie chciało przed emeryturą szukać kochanków. J.Porada sam powiedział, że zbliża się do 60-tki lol 
Jeśli rodzina Bulinki zrzekłaby się majątku to nie miałaby gdzie mieszkać, bo o ile pamiętam wszystko było jego. Tak więc nie zawsze to dobre rozwiązanie. Zrozumiałe, że wyście się zrzekli, bo byliście w innej sytuacji.

Bulinko> skąd wiesz, że ona nazywała Cię nieudacznicą? Pewnie przechwyciłaś ich korespondencję i stąd wiesz to wszystko? Dobrze żeby się dowiedziała, że już wiesz i żeby się sama zwolniła. Jak to mówią w sejmie... niech się poda do dymisji lol

Niki> mądrze piszesz Bulince, zgadzam się z Tobą. Miałaś odwagę napisać to, co mi chodziło po głowie od czasu wiadomości o jego śmierci. Ale tak jak pisze Bulinka, to będzie trudne po tylu latach izolacji. Myślę, że Bulinka cieszy się po prostu spokojem w domu... ja wiem jakie to cenne.

Emix> ale uknułaś intrygę lol  Ja nie wiem czy bym tak zrobiła, raczej jestem bezpośredni człowiek. Chyba bym wolała pogadać z nią szczerze, czy jej nie było wstyd, czy się źle z tym nie czuła, czego się spodziewała po nim, czy czerpała korzyści z tego, czy się z tego spowiada (jeśli lansuje się na religijną) tongue

75,701 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-21 21:28:40)

Tajemnicza smile Czasami dobrze pograć na czyiś emocjach, bo taka nauka dużo więcej uczy. Sama nie wiem czy ja bym tak umiała, ale taki pomysł przyszedł mi do głowy smile Intryga to chyba za dużo powiedziane ale taka nauczka big_smile

Trochę się zdrzemnęłam przed telewizorem i mi lepiej. Wiem, że to niezdrowo, ale... monotonia głosu odbiornika dobrze usypia https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0183.gif

75,702

Dobry wieczór

Dzień miałam pracowity, ale minął szybko.
Miałam wizytę u lekarza, póżniej u wnuczka.
Zadzwonili ze szkoły, że wnuczka chora, więc pojechałam po nią.
Nie może być inaczej : jedno chore, więc drugie też.

Zdążyłam jeszcze kupić sobie zimowe buty.

Dziewczyny , tyle radBulince
dałyście, ale ona pewnie wie, co dla niej będzie najlepsze
i jak ma postąpić.
Ale dobre rady zawsze są w cenie.

Emix
chyba ze wszystkich dziewczyn mieszkasz najbliżej mnie.
Jeśli w okolicach Warszawy to tylko sto km nas dzieli.

Nikusia paprotki nie u każdego chcą rosnąć.
Potrafią gubić liście i usychać.
Nie wiem dlaczego, ale tak się dzieje.

Taju czego to się ludzie dowiadują po śmierci współmałżonka.

Asterko
może ktoś z młodych sąsiadów pomoże ci rozwikłać zawiłości komputera.

Mystiopowiedz coś więcej o tym panu, który jest zabujany w tobie

Markadiau nas też padał śnieg rano i jest bardzo zimno.

Kamoa co będziesz sprzedawać na tym stanowisku handlowym ?
Piękna akcja i twój duży wkład.
Brawo ty !!!

Baśku
sama też się nad tym zastanawiam o tej dużej ilości nazwisk na
małym nagrobku.
Czyżby dawniej chowali ludzi bez trumien ?
Może zawijali w prześcieradła ?

75,703 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-21 23:13:17)

Czytelniczka smile A koło czego większego mieszkasz?

Kiedyś udało mi się wyrwać kumpelę z rąk rozpaczy. Firmowy romans, miało być na poważnie a trafiła na trutnia skaczącego z kwiatka na kwiatek. Och! Rozpacz ogromna. Byłam mocno zaniepokojona. Mocno Ją wzięło. Udało mi się ją namówić aby zaczęła grać radosną, wesołą w ich wspólnym gronie, to do niej wróci. Zawsze tak jest. Taki pa..nt karmi się  rozpaczą kobiety. Nam wydaje się, że jak wyglądamy na wyplute z gardła to pokażemy jak nam zależało i to coś zmieni. Nieprawda. Takiego Gucia to uruchomi śmiech i wesołość w towarzystwie po jego zerwaniu tongue . Zawzięła się, bo bardzo chciała aby do niej wrócił. Grała super. Przeżywała z daleka od jego wzroku i znajomych.  Gra nie trwała długo jak sama zauważyła, że przygląda jej się. Być może u takiego kolesia wybujałe  Ego zaczyna szwankować, że jak to, zerwał a ona ma to w doopie? Po kilku tygodniach zadeklarował odnowę związku to go pogoniła big_smile . Zaskoczyła mnie tym. Odkochała się. Miała czas odkryć jaki to pa...nt tongue . To chyba była intryga smile

75,704 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-22 06:31:07)

HEYka DZIEWUSZKI

witam piątkowo smile
                                   https://www.pozytywniej.pl/king-include/uploads/2023/10/948222-img_20231015_095552.jpg

Misty no smile no smile młodszy od Ciebie ( ile lat różnicy smile ) dobija się o Twoje względy  smile
rozumiem,że ON jest w Polsce tak ???
co użyjesz to Twoje  smile  i tyle Ci napiszę smile

Też byłam zdradzana podczas mojego małżeństwa i NIE domyślałam się
najwięcej dowiedziałam się dopiero jak się rozstaliśmy definitywnie ..
Wiadomo ,że to  mimo wszystko boli ...  echhh

Bulinka spokój i jeszcze raz spokój  to najlepsze smile
Masz NAS smile
NIE udawadniaj  jej ,że jesteś "nieudacznikiem " Olej to - głowa do góry smile
szkoda ,że musisz na co dzień znosić JEJ obecność  wrrr

Niki u mnie też paprotka zawsze kapucieje - zresztą teraz nie miałabym jej gdzie postawić
Twój syn jak mieszka kilkanaście km od Krakowa to najlepsza miejscówka
Bo mieszkać w samym centrum to masakra  najgorzej z miejscami parkingowymi no i te korki w mieście są okropne smile 

Taja Porada prowadzi jeszcze " ekspress" na TTV - mój jedyny ulubiony program informacyjny smile
tam jest malutko polityki więcej  ciekawostek ze świata smile

Czytka u Ciebie to zawsze coś się dzieje smile
z tymi pochówkami to się nie dowiemy smile

Pozdrawiam piszące i milczace smile

u mnie za oknem uroczo pada śnieg smile

75,705 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-11-22 08:38:04)

Czołem Babeczki

Bulinko-- my Ci "radzimy" z dobroci serca, czy na przykładzie własnych doświadczeń, a Ty i tak zrób, jak Ci serce i rozum dyktuje, bo Ty najlepiej znasz całą sytuację i osoby, które w tej sytuacji oprócz Ciebie się znalazły.
Jedyne, co Ci powiem, to tak, jak napisała już BaChasia- niczego tej kobiecie nie udowadniaj, szkoda nerwów. Tylko ją utwierdzisz w tym błędnym przekonaniu i pokażesz, jak bardzo Cię to zabolało, a to ją pewnie ucieszy hmm

Niki-- ja kiedyś miałam w domu mnóstwo kwiatów, miałam do nich rękę (jak to się mówi). Poza paprotkami.
Wszystkie padały, mimo że stały w różnych miejscach.

Asterko-- ogarnęłaś te komputerowe sprawy?
Jakby co, to jesteśmy do dyspozycji. Co Kilka głów, to nie jedna smile

Kamoa-- właśnie, co będziesz sprzedawać?

Marka-- tak, jak Taja pisze- u Bulinki trudno zrzec się spadku, bo jednak coś mają do odziedziczenia- dom, firma(wspólna?)

Emix-- też kiedyś zdarzało mi się zasypiać przy TV.

Czytko-- jak wnuczęta?

Co do mojego kolegi.... za dużo nie ma jeszcze do pisania, chociażby dlatego, że ja tu, on w Pl. Piszemy, rozmawiamy na skype.
Miał zamiar przyjechać tutaj na weekend (też mnie tą propozycją pozytywnie zaskoczył), ale to właśnie jego rozłożył covid.
No, cóż...zabiega bardzo. Wygląda, jakby mu zależało.
Mi się to podoba wink , ale wciąż jestem ostrożna.
Tym bardziej, ze to typ faceta, na który zwykle nie zwracałam uwagi- przystojny, pewny siebie i taki, co uważałam, ze podobają im się "zrobione dziunie" wink lol
I ma..... 40 lat yikes

Miłego dnia, Babeczki

75,706

Misty i to jest odpowiednia różnica wieku hi hi - znam to autopsji  lol

dzisiaj mam zamiar w kuchni "powalczyć"
już zaczęłam sałatkę 3-składnikową  powiedzmy ,że 3 ! bo skroiłam pora i dodałam ogórki korniszone  - dodam jeszcze ćwiartkę jabłka
muszę otwarty majonez skończyć smile

jak mi Matysi nie przywiozą to zrobię jeszcze deser na zimno " Domek baby Jagi "
wszystko mam  - chorrera oprócz cukru waniliowego smile ale to zejdę na dół
robię ten deser dla syna w podziękowaniu ( taki sobie zażyczył smile ) bo przecież ode mnie wziął pieniędzy za paliwo smile

do obiadu robię też dzisiaj kapustę kiszoną "zasmażaną" startym ziemniakiem smile

75,707 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2024-11-22 10:59:46)

Cześć dziewczyny,

Z rana kawa jak śmietana big_smile dla duszy dla serca i zmysłów.

Basiu jaki wypas !  jak była bym w pobliżu, wpadła bym na chatkę smile
Mysti podniecające to co piszesz, a niech goni króliczka smile miłe uczucie, wierzę Ci smile
Asterko z komputerem techniczny problem czy z programami ?
Emix super, czego to się nie robi dla kumpel smile  ja też historię miałam z moją psiółką, tyle że Ona z ukraińcem który u był na robotach, cwaniak tak Ją omotał że na prawie 3 lata, odwróciła się od swoich dzieci, ze mną nie gadała, bo jak śmiałam być przeciwko ich miłości ???  Babka po 50', a głupia jak snop, nie docierało do niej nic i nikt, aż pewnego dnia, nastało to co prorokowałyśmy .......,  to był długi etap Jej powrotu na swój tor, odkochanie było strasznie trudne i długie, zakrawało o samobójstwo. Teraz jest już dobrze, naprawiła przyjażnie, znów jest tak jak za dawnych lat smile . Cwaniak, po wybuchu wojny, miał czelność jeszzce przyjechać do Niej, by go z powrotem przyjęła i zameldowała, bo w innym razie,  musi wrócić na Ukrainę i wezmą go do armii, na front, dziewczyna tak się wkurwiła ,że sąsiedzi musieli przylecieć na pomoc jemu, bo by była go chyba zabiła.
Tajem p. Porada przystojny, do schrupania big_smile
Marka ja dopiero jutro będę piekła chleb z Twojego przepisu, zobaczymy jak wyjdzie, ale spróbuję z parą go piec.
Aha sprzedawać będziemy stroiki, i ozdoby świąteczne handmade, np;
https://i.postimg.cc/J0CqTLdK/aaaa.jpg

to są dopiero pierwsze nieliczne, na żywo lepiej się prezentują, do końca listopada jeszcze dużo więcej, żywe zielone jodły też już na placu leżą, florystki tylko soboty i niedziele będą tworzyć.

75,708

Witam serdecznie!

Wczorajszą sprawę udało mi się załatwić chociaż zwoje mózgowe mocno się przegrzały hi, hi, hi
To nie była jakaś specjalnie trudna sprawa ale zabrakło mi wiedzy informatycznej.
Metodą prób i błędów rozszyfrowałam co i jak.
O pomoc sąsiadów to raczej bym nie prosiła bo wokół sami emeryci.
Mam znajomych, którzy mogliby mi podpowiedzieć ale to osoby pracujące, musiałabym czekać aż skończą pracę i jeszcze przyjazd.... Bez sensu!
Wytrwałość popłaca. Udało się i mam satysfakcję.
U mnie dziś za oknem biało, zima coraz bliżej.
Dla odmiany dziś podziałam kulinarnie; już gotuje mi się barszcz ukraiński i mam zamiar w końcu zrobić przyprawę gomasio.
Jakoś się ostatnio rozleniwiłam i dawno już jej nie robiłam a jest smaczna.
Kamoa fajne te stroiki. Powodzenia życzę!
Emix dobra rada i skuteczna a o to przecież chodzi.
Bulinka współczuję bardzo bo za dużo się na Ciebie ostatnio zwaliło.
Dobry byłby jakiś nawet krótki wyjazd, oderwanie się od wszystkiego, nabranie trochę dystansu.

Dla wszystkich serdeczności przesyłam.

75,709

Dzień doberek... w piątek piąteczek, piątunio lol

Emix> ja musze mieć cisze by zasnąć. Chyba, że jestem wyjątkowo zmęczona albo chora wink

Czytka> z tymi pochówkami może być tak jak piszesz.

Bacha> dziś kawę nam serwował kotek... super big_smile Też się zastanawiałam nad deserek na weekend.

Mysti> ostrożności nigdy nie za wiele wink

Kamoa> ładne te dekoracje. Życzę, by dużo sprzedano.

Asterko> Brawo Ty. W informatycznych sprawach nie pomogłabym, bo jestem totalna noga big_smile

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku, miłego dnia.

75,710

Emix Twój pomysł jest fajny,ale mam teraz takie nerwy na kobietę, że nie wiem nawet jak się zachowam jak Ją spotkam.
Przed telewizorem też potrafię się zdrzemnąć. Pół godziny i jestem jak nowonarodzona.

Taja masz rację z tym zrzeczeniem, ale jak na razie nie ma nawet takiej potrzeby. Co do nieudacznicy,to prawdopodobnie,to Ona była u bratowej męża z prośbą, żeby pomóc młodej.

Czytelniczka,Emix ,to gdzie mniej więcej mieszkacie,bo ja mam 200 km do Warszawy heh

Bachasiu nie domyślałaś się zdrady? Ja wiedziałam, tylko nie miałam dowodów. Co zaś się tyczy owej Pani,to nie spotykam Jej na codzień. Ona jest na blokach na których ja nie pracuję.Porozumiewamy się mesengerem,a sprawdzam Ją czasem , to po pracy.

Misti nie będę babie nic udowadniać, ale nie wiem ,czy nie wybuchnę. Tym bardziej, że są na Nią skargi.
Życzę Ci powodzenia z kolegą. Ja podziwiam kobiety, które wchodzą w drugie związki. Ani mi to w głowie, naprawdę....

Kamoa nie wiem jak można do tego stopnia jak piszesz, stracić głowę dla faceta. Moja siostra też teraz przeżywa zdradę faceta. Tego kwiatu pół światu.

Asterka gratuluję, że dobrnęłaś do celu. Trzeba mieć cierpliwość i Ty ją masz.
Co do wyjazdu,to się klaruje ,ale jeszcze się waham.Myślałam,żeby odwiedzić siostry. Napewno jednak pojadę na turnus w czerwcu. Córka ma mnie wtedy zastąpić, a zięć przyjedzie do Polski,żeby zająć się dziećmi w razie choroby.

75,711

Witam popołudniową porą smile

Ale dużo napisałyście od rana, no i fajnie smile
A ja byłam trochę zajęta, byłam na zakupach, potem wpadłam do rodziców na kawkę, bo dawno nie byłam, potem szybko obiad i tak jakoś zleciało smile
Rano o 6.30 kiedy wstałam, żeby wyjść z psem na spacer, przeżyłam szok, za oknem było bielusieńko i biało jest do tej pory smile
Mój piesio przeszczęśliwy, tarzał się w tym śniegu jak wariat big_smile

Nie rozpisuję się, bo za dużo tego trochę do ogarnięcia, a ja już jestem jakaś zmęczona, bo dzisiaj więcej niż zwykle byłam poza domem.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę  spokojnego weczoru smile

75,712 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-22 17:27:20)

Bulinka smile Żeby Ci jeszcze nie zaczęła szkodzić w firmie? Zawsze możesz jej uciąć dochody w ramach czegoś tam tongue Może jak by jej się pogorszyły warunki pracy to sama by odeszła...?

Kamoa smile Też niezła historia. Ano właśnie... A dekoracje fajne. Ja ruszam z czymkolwiek na Święta od grudnia. Mam swoje ukochane zasłonki w świąteczny motyw, uwielbiam je. Zwykłe, proste bo szyje tyle o ile, ale bardzo je lubię i to jest główna ozdoba mojego domu. Świąteczne zasłonki w kuchni big_smile

Obecnie celebruję piątkowe popołudnie big_smile czyli weekendzik się zaczął https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0091.gif

75,713

Nasza psiunia będzie dziś operowana. Ma guzki na całej klacie. Jesteśmy na dziś umówione. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ,bo dla młodej byłoby to już za dużo.

75,714

Bulinko a sunia te guzki ma na całej klacie, czy tam gdzie ma sutki?
Bo często u suczek, które nigdy nie rodziły, a tym samym nie karmiły szczeniąt zdarzają się takie guzki, ale nie są one jako tako groźne dla życia suczki.
Jednak trzeba je usunąć, żeby nie przeistoczyły się w nowotwory.
Będzie dobrze big_smile

Na temat tej kochanki się nie wypowiadam, bo nie mam takiego doświadczenia.
Ja zdradzana nie byłam, no chyba, żeby zaliczyć wszystkie te maszyny hazardowe, bo to była miłość Jego życia, to przy nich spędzał długie godziny i trwonił cały nasz majątek hmm

Emix ja mam taki świąteczny obrus, biało złoty, a oprócz obrusu, mam też różne ozdoby, którymi przystrajamy mieszkanie.
Ale głównym świątecznym motywem w naszym domu, jest żywe drzewko, jodła, albo świerk smile

75,715

Miała takie guzki jak mówisz Markadia. Już po operacji,ale czeka nas ciężka noc,bo jak się ruszy, to piszczy. Przeciwbólowe dopiero mam podać jutro,bo ponoć zaszczyt dostała.
Też mam świąteczny obrus i różne ozdóbki,a na okno świecące gwiazdy.

75,716 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-23 07:40:29)

HEYka DZIEWUSZKI

witam sobotnio

https://i.pinimg.com/736x/43/63/ef/4363ef78eec29f04225cbab81bcc99d9.jpg

Bulinka no i jaka była nocka z cierpiącym pieskiem ???

NIE ! do końca się nie domyślałam
Nam z synem fundował wyjazdy wakacyjne a on bidulek zapracowany musiał pilnować firmy smile
przyjeżdżałam w mieszkaniu było wysprzątane zawsze coś nowego kupionego - facet do rany przyłóż smile
Jak firma splajtowała i musieliśmy się wynieść z wynajmowanego mieszkania
On wyprowadził się do obecnej już żony smile dopiero rok temu brali ślub cywilny - świadkiem był syn
Oboje dobrali się jak w korcu maku smile i są siebie warci smile 
Na początku zabiłabym JEGO i JĄ ! hmm
Po latach emocje już opadły - z nią jak się spotkam na ulicy normalnie parę zdań zamienię smile
Eks czasami zadzwoni do mnie ott tak sobie ... wszystkie moje remonty on zawsze nadzorował
Oboje zakochani są w Matyldzi smile

Jakiś czas temu założyłam konto na "Sympatii" - odzywały się same zboki chcące tylko szybkiego seksu
A najlepszy jest - taki portal randkowy "Badoo" smile
tam można poszukać faceta np. z najbliższej okolicy
Konta mają założeni faceci żonaci smile  - to przepraszam ale po co ????   znam ICH żony z widzenia smile
Jak  były czasy ,gdy istniała "Nasza Klasa"" - ileż ja miałam chętnych żonatych  pocieszycieli smile
Dla mnie facet żonaty jest skreślony jako kandydat na randkę smile

Taja przy zasypianiu też muszę mieć ciszę 

Kamoa ręcznie wykonane  ozdoby są fajowe smile i ten kiermasz to szczytny cel - brawo Ty smile

Wczoraj u mnie była Matylda smile
ucierała w makutrze ser smile lol

Markadia - Emix - Misty - Asterka pozdrawiam jak i WSZYŚCIUTKIE  milczące smile

75,717 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2024-11-23 07:42:10)

Witam Bachasiu! Ty jak zwykle na posterunku.
Psiunia chyba dobrze.Latała rano po korytarzu.Chyba chciała na dwór,ale córka Jej nie wypuściła.Mówi: sikaj u mnie w pokoju - posprzątam. Już wczoraj mówiła, że Jej nie wypuści. Ja udawałam,że śpię.Szybko odzyskała wigor. Bałam się, że będzie tak leżeć długo. Młoda niech będzie za coś odpowiedzialna. Na dworze u nas sucho,nie pada, więc jak teraz wstanie,to Ją wypuszczę.

Bachasiu też myślę, że emocje opadną.W tej chwili,to poprostu mam nerwa i chcę, żeby się dowiedziała, że wiem.
Co do facetów,to domyślam się, że tacy są na tych randkowych grupach. Nie mam ochoty nikogo poznawać.Bachasiu za stara jestem, żeby sobie drugiego wychowywać hi ..hi...Szczerze,to wkurza mnie nawet jak tu wchodzą faceci,bo czegóż Oni mogą tu szukać?

75,718

Bulinka witaj smile  jak dobrze ,że z piesiem wszystko OK

Bądź sobą smile  - dobrze ,że masz dzieciaki wszystko jest zbyt świeże ... buźka smile

75,719

Czołem Babeczki

Cieszę się, Bulinko, że piesia ma się dobrze.

BaChasiu-- mam podobne doświadczenia z portali randkowych.
Wysyp wiadomości od "samotnych w związku" żonkosi, albo małolatów, naprawdę małolatów 18-20 lat!
Jak się rozwiodłam, to miałam mnóstwo propozycji od kolegów (żonatych też), którzy mnie chcieli pocieszać.

Bulinko-- u Ciebie wszystko jeszcze świeże, w dodatku wyskakują nowe "babole", ja jestem 9 lat po rozwodzie.
Ja nawet nie wiem, czy chcę się z kimś związać w taki "normalny" sposób.
Tak, chcę mieć kogoś, z kim mogę się spotkać, gdzieś wyjść, wyjechać na urlop (nie tylko z przyjaciółką), no i tak- seksu mi też brakuje, a nie chcę szybkiego, przygodnego.
Może Was to razi, że piszę tak bezpośrednio, ale taka jest ludzka natura wink
Nie chcę wychodzić drugi raz za mąż i nawet nie wiem (przynajmniej na razie), czy chciałabym z tym kimś na stałe zamieszkać roll
Boję się kolejnych rozczarowań, zranienia.
Oczywiście, że w takiej relacji też wymagana jest lojalność, wierność i uczciwość.

P.S. Mam śnieg!!!!! lol

75,720

Bachasiu, Misti za jakiś czas może i ja będę patrzeć inaczej.

Misti Ty się cieszysz że śniegi,a ja drżę, żeby nie padał. Po pierwsze boję się upadku, a po drugie u mnie odśnieżanie.

75,721

Dzień dobry wszystkim smile
U mnie świeci słonko, od razu przyjemniej na duszy. Powinnam wyjść na dwór i chociaż trochę nacieszyć się tym słonkiem, ale nastawiłam wywar na zupę buraczaną i muszę jeszcze chwilkę poczekać.
Mąż mówi, że na dwórzu jest tak sobie. Ale przez okno wygląda fantastycznie big_smile

Bulinka smile Jeszcze piesek... oj macie lawinę różności... wiele dobrego Wam życzę https://www.gify.net/data/media/2178/serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0032.gif
Macie rację, że po takich przejściach z partnerami to człowiek traci wiarę w drugiego człowieka. U mnie przygoda z portalami randkowymi zaczęła się śmiesznie. To były nasze początki z MM w byciu w Internecie. Nie znaliśmy forów społecznościowych i MM sam mnie zarejestrował na portal randkowy, bo uznał to za miejsce do zwykłych kontaktów. Sam też smile Do tej pory śmiejemy się z tego. W każdym razie dość szybko nawiązałam różne znajomości z gościami. Dziwiłam się, że tylko oni do mnie gadają. Ja chłopczyca więc raz dwa złapaliśmy kontakt. Jeden to nawet miał obawy, czy z własną żoną nie rozmawia, bo jak mu wywód strzeliłam, dlaczego żonie nie pomaga przy malutkim dziecku tylko przesiaduje bez sensu w pracy? Ona cały dzień z małym dzieckiem wypatruje go, aby trochę odpocząć i mieć z kim normalnie pogadać. I takie tam. Jak znaleźliśmy w końcu fora społecznościowe to tak ,,żałowali" , że odchodzę, bo oczywiście pożegnałam się z rozmówcami big_smile . Szaleńśtwo... Teraz na to wspomnienie też się śmieję.
Nie wiem czy znacie jest taki program ,,Catfish" rozpracowują autentyczność osoby z Internetu. Zgłaszają się osoby, które nawet ileś tam lat rozmawiają z kimś w sieci, planują przyszłość, potrafią być w związku na odległość, spotkać się nie mogą, bo tej  osobie ciągle coś wypada i na koniec najczęściej okazuje się, że ta śliczna laska to facet, albo otyła osoba, albo grupa osób wyłudzająca pieniądze i żerująca na ludzkiej samotności i kompleksach. Oglądam i nie mogę się nadziwić jak można przez ileś lat, nawet 20, nie spotkać się na żywo, czy nawet nie zobaczyć tej osoby przez kamerkę.  Mój syn na kogoś takiego wpadł. Na takiego oszusta.

75,722

Emix ciekawe, która z nas jest nieprawdziwa heh... Jak w końcu się spotkamy to zobaczymy. Te które nie przyjadą będą podejrzana hahaha...

75,723

Czytko---- ktoś Ci się włamał na konto na fb. Dostałam od Ciebie wiadomość,  jaką wysyłają hakerzy.

75,724 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-23 14:23:53)

Bulinka big_smile Dobre podsumowanie. Nie pamiętam od którego roku jestem na społecznościówkach... od 2005? Klasyką było, że ktoś zakładał kilka kont na jednym forum i równolegle z nich pisał, a kiedy dołączał do jakiejś systematycznie piszącej grupy to nagle się wykładał, bo napisał nie tym nickiem tongue . Albo właśnie, podszywacz często pisał ,,na krótko" rzadko o prywatnej codzienności bo to trzeba pamiętać. Albo jak się podszywał pod kogoś ze znajomych to też krótko to ciągnęła taka osoba, bo brakowało jej realnych danych. Przeróżne osoby widywałam. I zawsze zastanawiało mnie to - po co? I kiedyś wymyśliłam sobie jakąś postać. Aby przetestować i nie dałam rady. To dla mnie zbyt skomplikowane, uważać na sposób pisania, spamiętać co się napisało. Na agenta się nie nadaję tongue I w ogóle nie czułam się z tym komfortowo.

Mistique https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0274.gif  O jej... przykra sprawa...

75,725

U mnie też kiedyś się ktoś włamał, że niby ja proszę o blika. Żona bratanka męża do mnie zadzwoniła heh...

Posty [ 75,661 do 75,725 z 80,744 ]

Strony Poprzednia 1 1,163 1,164 1,165 1,166 1,167 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024