Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,157 1,158 1,159 1,160 1,161 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 75,271 do 75,335 z 80,752 ]

75,271 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-10-31 18:24:54)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Niki smile hejka! Nie wiem co tam, u mnie wysyła normalnie.

----------------
Tą kreseczką oddzielam dopisywanie. Tu nie łączy a nie chcę tworzyć wpisów raz po raz.

Ktoś pytał o znaki zodiaku. Przepraszam jeszcze tak nie wychwytuję. Ja jestem koziołek tongue . Biedna jest ze mną ślubna rybka, która nie może za mną nadążyć.

Zobacz podobne tematy :

75,272

Czołem Babeczki

Pierwszy raz jestem w całkowicie ewangelickim miejscu i zaskoczeniem jest dla mnie dzisiejsze święto- Dzień Reformacji.
Tzn. święto to znam, oczywiście, ale zazwyczaj bywałam w takich landach, że obowiązująca w większości religia to katolicyzm i tego dnia nie obchodzono az tak.
Tutaj np. sklepy i różne instytucje dziś zamknięte. Jutro za to normalny dzień smile

Dzieciaki chodzą, straszą, śpiewają. Koszyk ze słodyczami robi się powoli pusty smile

Ja w domu mam firanki, mimo że mam też roletki.
Po pierwsze- mieszkam na parterze.
Po drugie- lubię firanki. Mam krótkie, woalowe bez wzorów, jedynie w kuchni mam gipiurową.
Dla mnie- nadają wnętrzu przytulności.

Ja jestem spod znaku Lwa.

75,273 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-10-31 20:35:58)

Mysti Twój znak pamiętałam, jesteś drugim naszym Lwiątkiem, bo pierwszym jest Sonia
Ja też lubię mieć firanki w oknach i kiedy gdzieś jestem na wyjeździe, a nie ma firanek na pokoju, wydaje mi się to mało przytulne hmm

Domi cieszę się, że zajrzałaś smile
Nie wiem dlaczego masz problem z postami, u mnie działa wszystko normalnie.

Emix fajnie, że napisałaś spod jakiego znaku jesteś, bo ja lubię to wiedzieć tongue
Koziorożec z Rybą jeszcze nie jest tak złym połączeniem, bo ziemia z wodą się dogadują, tak jak ogień z powietrzem, ale co ja mam powiedzieć, bo ja Wodniczka (powietrze), a mój mąż Byk(ziemia) to jest dopiero trudny związek lol

75,274

Witam wieczorową porą

Cały dzień miałam zajęty.
Dzisiaj szkoła i przedszkole zamknięte, więc wszystkie wnuki były u nas.
Mamy ich 5, więc  się działo.
Gotowałam im pierożki z jabłkami, bo to lubią.
Babciu daj pić, babciu daj coś słodkiego, babciu jestem głodna, babciu posmaruj palec, bo
w nocy komar mnie ugryzł- to tylko niektóre prośby.
Babcia zrobi wszystko, bo wnuki kocha.
Wnuki wiedzą również , że babcia stosuje kary .
Upiekłam szarlotkę , odkurzyłam chałupę, przygotowałam znicze, wiązanki i kwiaty na jutro.
Rano mamy jechać z mężem na cmentarz i wszystko zawieżć, bo potem samochodów dużo i wszystko trzeba
z daleka taszczyć.
Z mężem jesteśmy z jednej parafii, więc groby mamy na jednym cmentarzu.

Emix tak pięknie o mnie napisałaś.
Dziękuję ci bardzo.
Cieszę się, że jesteś tutaj i bądż długo.
Też tęsknię za Stokrotkami, bo bardzo się przywiązuję do wszystkiego.

Dziewczynki ja jestem spod znaku Ryb

U nas żadnego święta i przebierańców nie ma.
Andrzejki to my obchodzimy, bo mam w domu Andrzeja hi hi

Wszystko przeczytałam i zapomniałam co miałam do której napisać.
Napiszę tylko, że bardzo dobrze się czuję wśród was.
Nie wiem jeszcze nic o każdej, ale powoli będę Was Moje Drogie poznawać.

75,275

Firanki i dywany w domu mam, bo muszę mieć.
Bez tego jest zimno, smutno.
Nawet w kuchni mam dywanik.
W oknach mam jeszcze rolety i siatki od owadów.

A moja mama wyobrażacie sobie zażyczyła sobie, aby zawieżć ją do miasta, bo
chce sobie kupić spodnie i buty.
Tak słucham jej i słucham i mówię : mamo, a ty gdzie się wybierasz ?
No wszystko mi potrzebne i muszę jechać.
Mówię do niej : mamo , toż dzisiaj ludzie by cię zdeptali.
Ja ci kupię po świętach te spodnie i wymienię, jeśli rozmiar będzie nieodpowiedni.
A buty jej przyniosłam, stwierdziła, że to nie jej buty. ( oczywiście, że to są buty mamy)
Mówię wam, można oszaleć.
W domu jedna, 50 km dalej druga.
To dla mnie za dużo. Mąż mówi, że mnie podziwia.
Ja do niego odpowiadam : pocałuj mnie.....
Dobrze, że leki biorę, może nie zwariuję...

75,276

Czytko tak myślałam, że jesteś zajęta, no bo chyba byś nas nie opuściła, po tak krótkim czasie smile
Jesteś więc jedyną Rybką, w naszym gronie smile
Mnie szybko zapamiętasz, bo pojawiam się kilka razy dziennie w kafejce, taka ze mnie gaduła lol

Ja mam trójkę wnucząt, od starszej córki:
Lilianka-4,6, Jagoda-2,4, Igor-11 miesięcy smile
Mieszkają w innym mieście, oddalonym od mojego o 50 km, ale jak już do nas wpadną, to jest sajgon w domu, 3 maluchy naraz potrafią wymęczyć lol
U mnie kar nie ma, babcia jest od rozpieszczania tongue kocham te szkraby nad życie smile

75,277

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTotFVFqQKMloS3XBftfviHYoZATtWyMQgveQ&s

https://img29.demotywatoryfb.pl//uploads/1256994671_by_jarodonpedro_600.jpg
                     >>>>>> smile

Misty Sylwester w LondOnie smile super  z Edzią czy z całkiem inną ekipą ???

ależ ja nie przeczę ,że firanki są ozdobą mieszkania smile

Markadia jaka DOMI ???  smile oczywiście zwracałaś się do NIKI  smile tak ???  ( czy jestem w błędzie ?? smile)

Czytka 5-cioro wnucząt ... wow   troszkę dyscypliny musi być przy takiej gromadce - bo by Ci dom rozniosły..

Pozdrawiam WSZYSTKIE Mychy i miłego spokojnego dnia życzę smile

75,278

Witajcie smile
Ba-cha smile Siemanko ranny ptaszku. Widzę, że i tu dotarło zdjęcie latające po sieci hmm . Mnie to mało obchodzi, kto jak jest ubrany. Dla mnie Zaduszki to czas przeróżnych przemyśleń i silniejszych wspomnień. W dodatku jak jestem już w tym wieku, kiedy to więcej osób z otoczenia ubywa niż przybywa.

75,279 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-01 08:39:23)

Dzisiaj mi jakoś dziwnie chodzi forum.

Mystique71 smile Mam kilkoro znajomych z różnych wyznań i lubię poznawać na zasadzie obserwacji. Opowiedz coś więcej jak tam obchodzą.

Markadia smile Ciężkiego kalibru masz partnera, ja się nigdy nie umiałam dogadać z bykiem.

75,280

Czołem Babeczki

BaChasiu-- napisałam w Anglii, nie w Londynie wink  tongue
Koleżanka, która studiowała na uniwersytecie w Bath, związała się potem z tą uczelnią zawodowo i mieszka tam już od lat.
Wiele razy już zapraszała, a że niedawno kupiła większe mieszkanie, to lecimy.
Nie, nie z Edzią. Z częścią mojej samochodzikowej bandy, a konkretnie tylko moja warszawska przyjaciółka z partnerem i być może dołączy mój kolega, ale nie wiadomo, bo miał inne plany, na które mnie też namawiał, ale to świeża znajomość, a przyjaciele są od lat, więc mój wybór oczywisty wink  tongue

Marka-- myślisz, że Niki to Dominika? wink Może być i Weroniką wink

Czytko-- oj, masz Ty się z tą ciotką. Mama też już wymaga większej troski, a jeszcze wnuczęta dookoła.
Ja swojego Frania też rozpieszczam, bo uważam, że od tego jest babcia wink 
Nie stosuję kar, ale mam swoje zasady, które Franek już zna.

75,281 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-11-01 08:48:42)

Trafiłam rano na błąd 503 i post wysłał mi się trzykrotnie.

75,282 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-11-01 08:50:05)

Ten jest trzeci hmm

75,283 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-01 09:07:49)

Mam problem z pisaniem.
Pozdrawiam wszystkich smile

------------------
Coś jakby drgnęło tongue

Mieszkając w mieście wręcz oflagowana byłam firankami. Czym gęstsza tym lepsza big_smile . Tuuu... tylko gdzieś tam zazdrostka a tak to tylko zasłonki a w dzień okna gołe. Ale nie mam zbyt blisko żadnego sąsiada a lubię obserwować przyrodę, to lepiej mi się patrzy przez ,,puste okna".

75,284

Witam,

Piękny słoneczny dzionek.
e
Basiu rozwaliłaś mnie tym obrazkiem big_smile najlepsze to jak babka ma b. wysokie szpilki i nie potrafi w nich chodzić, kroki jak pokraka, szeroko, pochylona, mina wymuszona w uśmiechu z zaciśniętymi zębami, aj aj...  wink największy obciach, jak wytworna panienka, choineczka, a obcasy w bucikach tulipanki !

Witam nowe, Basia i Marka znają Was od dawna, ale ja nie znam, dziewczyny coś więcej o sobie ? zainteresowania, hobby, praca....

75,285 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-01 11:08:02)

Witajcie w listopadowy ranek smile

Wcześnie wstajecie, ja lubię dłużej pospać smile
Na cmentarz pojedziemy popołudniu, więc dopołudnia będę się byczyć, jedynie obiad zrobię i tyle smile

Dziewczyny, oczywiście, że pisałam do Niki nie wiem skąd mi się tą Domi wzięła, naprawdę nie wiem, bo nawet nie znam żadnej Domi lol
Niki przepraszam za pomyłkę smile

Emix z tymi firankami w oknach, nie chodzi mi o to, czy ktoś mi w okna zagląda, bo mieszkam na 10 piętrze, więc zaglądają mi tylko ptaszki  smile
Firanki dodają jednak przytulności.
Ty masz za oknem przyrodę, zieleń, więc pewnie inaczej to wygląda,  ja bym miałam niebo i kawałek bloku z naprzeciwka.
Ładne widoki mam, kiedy wyjdę do okna, albo na balkon smile

Co do mojego Byka, to faktycznie ciężko bywa, uparte to to, no i  bardzo nie lubi zmian, w przeciwieństwie do mnie, jest zawziętym domatorem, z domu wychodzi tylko wtedy, kiedy musi lol

Kamoa ja nowych dziewczyn też jeszcze nie znam, miałaś zapewne na myśli Mysti smile

Pozdrawiam wszystkie Netki smile

Miłego piątku życzę smile

75,286

HEY u mnie piękna cieplutka pogoda na spacer

czytelniczka51 napisał/a:

U nas żadnego święta i przebierańców nie ma.
Andrzejki to my obchodzimy, bo mam w domu Andrzeja hi hi

Czytka pamiętałam ,że z małżonkiem macie imieniny w odstępstwie paru dni smile
coś mi nie pasiło - bo byłam święcie przekonana ,że Andrzejki były wczoraj smile lol
Ani jedna Mycha nie wyprowadziła mnie z błędu smile

Misty to już u mnie SKS smile na całego z tym LondOnem hi hi  ale przynajmniej stolicę Anglii skojarzyłam

Kamoa dzisiaj będzie rewia mody - bo tak jest zawsze smile

Emix siedząc teraz przy kompie przez gołe okno widzę żółto zielone drzewa  tych liści jest coraz mniej

75,287

Czołem Babeczki

BaChasia-- widziałam te Twoje "andrzejki", ale pomyślałam, że tak jakoś tylko o nich wspominasz. Halloween- duchy- wróżby- Andrzejki  lol

Emix-- wczorajsze święto nie było jakoś hucznie obchodzone, żadnych rytuałów wink
Ot, po prostu- wolny dzień, córka przyjechała na popołudniową herbatę.
Niezależnie od wyznania, widzę w Niemczech inaczej obchodzone święta tzn. bardziej pod kątem jedzenia.
Wigilia w ogóle nie jest postna.
Ja byłam, co prawda, tylko dwa razy w czasie Bożego Narodzenia w Niemczech, ale od koleżanek też słyszałam.
Mój pierwszy raz, to na kolację wigilijną był gulasz z jelenia, kluski i czerwona kapusta.
Dwa lata temu, jak byłam w pracy, to zaproponowałam polską Wigilię, symbolicznie, bez szaleństw i bardzo smakowało.
Na wielkanocne śniadanie też nie ma takich potraw, jak u nas, tylko zwykłe śniadanie, a obiad jest uroczysty.
W ogóle w Święta, to oni zazwyczaj robią, w zależności od pory roku- wiosną grilla, a zimą raclette.
Słyszałam też, że często wigilijną kolację stanowi sałatka ziemniaczana + parówki lol

75,288

Ależ pięknie słoneczny dzień jest dzisiaj!
Wiatr co prawda wieje ale jak jest słońce to dla mnie pogoda jest już ok.
Wczoraj wieczorem tak przy okazji dowiedziałam się, że zwyczaje Halloween jednak u nas są.
Rozmawiałam telefonicznie ze znajomą, (tej co niedawno wspominałam, że miała taki przykry wypadek w autobusie miejskim) w trakcie rozmowy głośne szczekanie psa.
Mówi, że ktoś dzwoni do drzwi, skończyłyśmy rozmowę, później otrzymałam SMS że to dzieciaki z hasłem "cukierki albo psikus".
A tak przy okazji okazało, się, że ma złamanie ręki, gips założony na 6 tygodni.
Podczas wieczornego spotkania na zoomie znajomy z mojego miasta też wspomniał, że odwiedziły ich halloweenowe dzieciaki.
Mnie się nawet ten zwyczaj podoba chociaż wiem, że zdania są mocno podzielone.

U mnie też firanki są i zmiany nie przewiduję. Natomiast z dywanów zrezygnowałam jakiś czas temu i też zmiany nie przewiduję.
Mam bardzo ładną podłogę i bez dywanu jej uroda jest bardziej widoczna.

Miłego dnia dla wszystkich:)

75,289

No i z tego mojego byczenia się, upichcilam na szybko ciasto z jabłkami i cynamonem smile
Akurat wszystkie składniki miałam w domu, a ciasto szybkie i łatwe, już jest w piekarniku smile

Co do Helloweenu, wczoraj na wieczornym spacerku z psem, widziałam poprzebierane dzieciaki, wychodzące ze szkoły, więc pewnie mieli jakąś imprezkę, ale po domach nikt nie chodzil, tak jak wczoraj wspomniałam, pewnie za dużo bloków i mieszkań.
Nie mam nic przeciwko Helloween, niech się dzieciaki bawią smile

Pogoda przecudna dzisiaj, ale chyba  wieczorem już wszystkie kwiatki z balkonu, które chce przezimowac, przeniosę do domu, ale jeszcze sprawdzę dokładnie prognozy.

75,290

Dzień dobry

U nas słonecznie, ale okropny wiatr.
Ten wiatr przewraca wszystko na grobach.
W kościele byłam bez czapki, ale na cmentarzu już ją nałożyłam.
Wstaliśmy wcześnie i pojechaliśmy wszystko zawieżć na groby.
Wróciliśmy, wzięłam kąpiel i pojechałam na 9 do kościoła.
Teraz mąż pojechał.
Ludzi dużo, bardzo dużo.
Odwiedziłam wszystkich, zapaliłam u znajomych kilka świeczek.
Mam na cmentarzu takiego kolegę, sąsiada.
Kiedyś sobie przyrzekaliśmy, że jak coś się będzie działo to każde z nas będzie
informować tego drugiego w pierwszej kolejności.
I tak było przez kilka lat.
O swojej śmierci nie mógł mi powiedzieć, ale przyszedł i dał mi znać w inny sposób.
Jak powiedziałam jego żonie, która to była godzina to wszystko się zgadzało.
Zmarł o tej godzinie, o której jej powiedziałam.
Zawsze do niego chodzę i lampkę zapalam.
On nie mieszkał w mojej miejscowości, ale prawie codziennie u nas bywał.

Dla zmarłych dziewczyn, które były w naszych kafejkach zapalam znicz

https://s3.party.pl/newsy/palacy-sie-znicz-637487-4_3.jpg

75,291

Na kuchence gotuje się rosół.
Jeszcze śniadania nie jadłam , bo gdy gdzieś jadę zazwyczaj nie jem.
Kawę już wypiłam.

Markadia ani mi w głowie opuszczenie kafejki.
Będę tutaj pisać do końca świata i jeden dzień dłużej hihi
Ej no, ty wcale się nie byczyłaś.
Upiec ciasto to sporo pracy.

Baśku masz rację, imieniny z mężem obchodzimy wspólnie.
Nie wyprowadzałam cię z błędu, bo pomyślałam sobie, że tak sobie wspomniałaś o andrzejkach.

Kama Emix Asterka i inne Netki serdecznie pozdrawiam

75,292

Cześć Dziewczyny!

Witam Was serdecznie w tym szczególnym dniu. Zostaje dziś w domu, bo na cmentarzu są tłumy, a powinnam ich unikać.. Wybieram się jutro bądź w niedziele. Mieszkam w małym mieście wiec pewnie spotkam kogoś znajomego. Rewia mody pewnie i u nas jest, każda okazja dobra żeby zabłysnąć big_smile Pamiętacie kiedyś na pierwszego listopada wyciągało się z szafy kożuchy? Wtedy dopiero jedna druga oglądała big_smile Na szczęście byłam wtedy dzieckiem i kożucha nie miałam.

Tak po prawdzie, to 1listopada był dla mnie zawsze stresujący, bo oznaczał podróż i odwiedziny u ojca siostry, która na dodatek tego dnia ma urodziny....  Ta ciotka, to osoba, obok której się stanie i che się uciec..  Moznaby powiedzieć toksyk, ale to powiedziec, to za mało. Po śmierci dziadków zwinęła wszystko co mieli, mój ojciec pierdola swojej części się zrzekł(podsunęła mu dokumenty i obiecała podział bez sądu, oczywiście figę dostał ) i jak tego wszystkiego się dowiedziałam jako dorosła osoba, to zbrzydła mi zupełnie. Przez resztę czasu ciągle czegoś od nas chciała, a to kredyt, a to żyranta, a to żeby jakieś jeszcze spadki jej pozałatwiać.  Jak łatwo się domyślić moi rodzice przeważnie byli ulegli, co mnie z czasem zaczęło irytować, aż w końcu wpadam prawie w furie jak ona dzwoni, albo moi tam jada... No i dziś ma 70tke, moi byli na grobach w środę wiec do niej wstąpili. Mam wróciła wesoła po szwagierka nalewkach wiec mamy teraz ciche dni big_smile  Moja mam wlazłaby im w dupke, mi trudno na to patrzeć. Walczę z tym od wielu lat bezskutecznie, ciągle są przez nią kłótnie w naszej rodzinie, nic na moich nie działa. Nie da się przekonać, żeby z ciotka kontakt ograniczyć do minimum. No i tym sposobem koło 1 listopada mam zawsze czas niespokojny.... sad

No cóż, dziś pewnie obejrzę jakieś filmy i tak zleci dzien. Wczoraj działałam w kuchni. Zrobiłam desery jogurtowe z malinami  i jeżynami od mamy siostry z ogrodu i  z musem mango. Upiekłam ciastka maślane z maki orkiszowej pełnoziarnistej (pyszne). Zaczęłam tez gotować dla siebie, by było zdrowiej. Moi domownicy nie dali się przekonać do mojego gotowania wiec będę wcinać sama. Ojciec przynosi gotowe obiady, niby dobre, ale za to za treściwe. Wczoraj zrobiłam sałatkę zielona i mieszankę kasz. Bardzo lubię takie jedzenie.

Mam nadzieje, ze u Was mimo wszystko będzie to pogodny dzien.

Pozdrawiam Was serdecznie! Życzę wszystkim dobrego samopoczucia!

75,293

czytelniczka51 napisał/a:

Dla zmarłych dziewczyn, które były w naszych kafejkach zapalam znicz

https://s3.party.pl/newsy/palacy-sie-znicz-637487-4_3.jpg

Czytka to wspomnę zmarłe NETKI hmm

Lusilka - Wifa - Anusia hmm  hmm   echhh

###################################################

Kubek witaj smile

ojjjj to prawda mieć prawdziwy kożuch to było coś smile
trzeba było się w nim pokazać na 1-szego nieważne jaka była pogoda
w tamtym roku byłam w Nowym Targu - centralnie na Rynku jest kiosk z kożuchami ( przynajmniej tak na szyldzie pisze )

Asterka pięknie jest tylko wiatr jest spory

75,294

Zaraz wybieramy się na cmentarz, pewnie zastanie nas tam zmrok, ale to lubię 1 listopada, widać wtedy te wszystkie palące się znicze, jest pięknie smile

Jestem w lekkim szoku, że macie aż trzy zmarłe koleżanki z forum, to smutne sad

Kubeczku cieszę się, że wpadłaś, piszesz rzadko, ale długie posty, to miłe, że o nas pamiętasz smile
Co do rewii mody na cmentarzach, owszem tak było kiedyś.
Tak jak piszesz, wyciągali kożuchy, niezależnie od pogody, bo w tamtych czasach mieć kożuch, albo futro z lisa, to było coś lol
Teraz jednak, ja nie uważam, że nadal panuje na cmentarzach rewia moda, bo wszystko jest łatwo dostępne i nie ma już czym się chwalić, tak jak kiedyś tymi kożuchami, albo nowymi butami.
Teraz ubieramy się ładnie, bardziej odświętnie, stosownie do okazji, Wy też przecież dzisiaj na cmentarz, nie poszłyście w byle czym prawda wink

Dobra, zmykam, idę wystroić się na ten cmentarz lol

75,295

Czołem Babeczki

W Polsce święto, a tutaj dzień powszedni. Ale to dla mnie lepiej.
Często 1 listopada jestem w pracy i wtedy robi mi się smutno i tęskno za bliskimi, którzy odeszli. To taki dzień zadumy przecież.
A dzisiaj tego tak nie odczuwam. Poszłam nawet do galerii handlowej (przestało wreszcie padać).
Kupiłam kilka kosmetyków, które potrzebuję, przymierzyłam trzy sukienki. Żadnej nie kupiłam, ale po jedną chyba wrócę wink  roll
Z dzianiny, ale lekka, z delikatnym golfem.
Muszę się z tym przespać wink

75,296 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2024-11-01 19:10:23)

Dziewczyny, ponieważ jesteście mi bliskie przychodzę podzielić się moim smutkiem.Wczoraj zmarł mój mąż.Wszystkie proszę o modlitwę.Odezwę się po pogrzebie jak będę gotowa.
Jeszcze raz proszę wybaczcie mi moją nieobecność.

75,297

Jestem ponownie

Byliśmy z mężem jeszcze raz na cmentarzu w naszej parafii.
Potem pojechaliśmy dalej, by odwiedzić groby bliskich.
Ludzie ubrani zwyczajnie, nie ma rewii mody.

Mysti prześpij się, ale sukienkę sobie kup.

Markadia dla jednej ze zmarłych Stokrotek nawet składałyśmy się na wiązankę.
Firma dostarczyła ją w dniu pogrzebu.

75,298

Bulinko bardzo, bardzo współczuję.

75,299 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-11-01 20:20:06)

Cześć.
Cmentarze ogarnięte, obiad u mamy zaliczony. Teraz musze się odstresować i odpocząć. Mama wyssała ze mnie energię, czuję się słaba i zmęczona sad

Markadia> nie ma przelewu. Nawet o tym kiedyś rozmawiałyśmy na forum. Aż musiałam to sprawdzić wink  Jest blik, klarna, karta debetowa/kredytowa, gogle pay i  paypal. A mi chodzi o normalny przelew. Płaszczyk ładny big_smile

Niki> jeśli piszesz z telefonu to nie dawaj emotek. Zauważyłam, że to one powodują, że tekst ucina w miejscu emotki.

Bacha> co do firanek, to na emeryturce zostawię sobie ewentualnie zazdrostki. Są lekkie, łatwo je zdjąć i nie wymaga wchodzenia na drabinę, trzymania rąk u góry wink

Mysti> mi żaden błąd nie wyskakuje.

Bulinko> wyrazy współczucia. Czekamy na Ciebie.

Wszsytkie bez wyjątku pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru.

75,300

Moje najszczersze kondolencje dla Ciebie i Twojej rodziny Bulinko! Jestem myślami z Tobą ❤

75,301 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-01 20:52:39)

Bulinko moje ogromne wyrazy współczucia, tulę Cię najmocniej jak umiem, tak mi przykro sad
Znicza zapalę od siebie:

https://ciborz.eu/wp-content/uploads/2020/10/Pamietajmy_1_listopad.jpg

Pamiętaj, że czekamy tu na Ciebie...

Czytko to musi być strasznie przykre, tak żegnać forumowe koleżanki sad ale, żeby aż trzy yikes jakaś pechowa ta Wasza kafejka była czy co?

Taja teraz sobie przypominam, że była tutaj rozmowa na temat tych przelewów na Shein, ale ja nadal nie rozumiem, dlaczego tak Ci zależy akurat na zwykłych przelewach, które są dosyć kłoptliwe, kiedy jest tyle innych opcji zapłaty, o wiele prostszych, jak np.blik?
Ja niemal za wszystko płacę blikiem, tak jest najszybciej i najwygodniej smile

Wróciliśmy z cmentarza, mąż zrobił sobie kawkę, ja herbatkę owocową, pokroiłam moje ciasto jabłkowe i tak sobie siedzimy:)
Ochłodziło sie i to bardzo, wiał zimny wiatr, ale nie zmarzłam w moim różowistym płaszczyku lol

Miłego wieczoru Wam życzę smile

75,302

Bulinko-- bardzo mi przykro. Trzymaj się, kochana. Czekamy Na Ciebie.

Taja-- problem z Netkami był dziś rano. Emix też to zauważyła.

Ja dziś na deser zrobiłam na życzenie Kaiserschmarrn, czyli "omlet cesarski".
Robi się, jak zwykły omlet biszkoptowy, ale po odwróceniu rozdziera się go na małe kawałki, jeszcze na patelni.

Tak to wygląda w finale:

https://img.chefkoch-cdn.de/rezepte/1031841208350942/bilder/1537796/crop-960x720/kaiserschmarrn-tiroler-landgasthofrezept.jpg

75,303

Bulinko szczere wyrazy współczucia.

75,304 Ostatnio edytowany przez niki71 (2024-11-02 06:43:08)

Bulinko wyrazy współczucia.
Wróć jak będziesz gotową.
Ja pisałam z Wiesią w Chatce,nawet kilka razy rozmawiałyśmy przez telefon.Anusię też kojarzę.
Wczoraj był piękny dzień,trochę wiało ale było ciepło I słonecznie.Byliśmy u rodziny męża samochodem a potem u nas na piechotę bo to blisko.Na naszym cmentarzu ,tu gdzie mieszkamy mam rodziców ,dziadków,pradziadków,i prapradziadków.
Tak więc cztery pokolenia.
Co do firanek to ja bardzo ich lubię,mam rolety ale firanki też ,tylko krótkie.Z firankami jest jakoś przytulniej.
Czytko piàtka dzieci to dopiero młyn i zamieszanie ale mimo zmęczenia na pewno się cieszysz.Bycie babcià według mnie jedną z najlepszych rzeczy w życiu.Ja mam tylko jedną wnuczkę ale ma taki charakter że zamieszania robi za conajmniej troje dzieci.
Zresztą jak umnie jest to często odwiedza ją  koleżanka  która ma babcię po sąsiedzku I już mam dwie.
Kiedyś rewia mody była na 1 listopada ,teraz wydaje mi się ludzie ubierają się normalnie,tylko odświętnie,w końcu to przecież dzień świąteczny.Zresztą kiedyś w ten dzień to była prawie zima a teraz klimat się zmienił ,przeważnie jest ciepło i kto by szedł w kożuchu w taką pogodę.
Życzę wszystkim miłego dnia i cieszę się że dołączyłam.

75,305 Ostatnio edytowany przez niki71 (2024-11-02 06:49:02)

Markadia wysłałam  Ci zaproszenie na fb.
Kiedyś mi się wyświetliłaś we wspólnych znajomych i domyśliłam się że Ty to Ty.
Na fb.mam już Czytkę.

75,306

HEYka DZIEWUSZKI 

Bulinka - wyrazy współczucia  hmm 

https://gifyagusi.pl/img/2019/06/11/zyczenia/na-niedziele/smacznej%20kawusi%20i%20radosnej%20soboty.gif

Niki a Ty co nie masz gazu czy prądu by kawkę postawić z rana he ???? lol
ciekawe czy mnie skojarzysz na FB u Czytki - jak tak to napisz do mnie ; To ja NIKI
bo takie zaproszenia bez słowa nie przyjmuję

tiiia Wifa gadała z każdą z nas hmm
Anusię pewnie kojarzysz z podczytywania - ojjjj jak mi jej brakuje bo codziennie klachałyśmy przez telefon hmm
Ona była u mnie parę razy jak i ja u NIEJ 
śmierć Lusilki każdą z nas poruszyła hmm

Markadia aż TRZY  ! to smutna prawda - zauważ ,że My już stare Netki stażem - to pisało się na różnych cafejkach

obudziłam się nad ranem - zażyłam euthyrox
jak mi się mocno usnęło ,że nawet nie słyszałam jak syn wszedł po cichutku do spania po ostatniej nocce smile

Misty ten szarpany omlet wygląda smakowicie smile

Taja Twoja MAMi to taki wampir energetyczny ..

Pozdrawiam WSZYSTKIE bez wyliczanki smile

75,307

Bulinko kochana Ty nasza siłaczko, kondolencje Tobie i całej Twojej rodzinie, wirtualnie otulam Cię słowem wsparcia i otuchy w tym trudnym czasie

75,308

Witajcie sobotnio smile

U mnie pogoda zdecydowanie gorsza, niż była wczoraj, bo pochmurno i zimno hmm
Ale cóż w końcu mamy listopad.

Niki przyjęłam Twoje zaproszenie na fb, ale po czym poznałaś, że ja to ja?
Ja mam też w znajomych kilka tutejszych koleżanek smile

BaChasiu ja wiem, że niektóre z Was, są starsze od nas, no ale nie aż tak, żeby umierać sad
Ja tutaj piszę już od prawie 13 lat, ale wszystkie Netki żyją i mają się dobrze i niech tak zostanie smile

Pozdrowionka dla wszystkich Netek smile

Miłego dzionka życzę

75,309 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-02 11:16:18)

Miałam problem z wysłaniem posta, bo wyskakiwało mi jakieś 503, a potem wysłało mi się dwa razy, wrrr hmm

75,310

HEY - coś dzisiaj Netki szwankują kręci się i kręci    wrrr

Markadia też mam Niki już w znajomych   smile

75,311 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-11-02 17:21:50)

dubel

75,312 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-11-02 17:22:07)

Ale mi się podublowało wink Najpierw nie chciało przejść a potem wszystko na raz.

75,313 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-11-02 17:17:56)

dubel

75,314

Cześć.
Tym razem i ja trafiłam na problem z forum. Najpierw wolno chodziło, a gdy chciałam wysłać post to błąd. Dobrze, że zawsze robię „kopiuj” zanim wyśle hihi.

Markadia> nie mam blika i nie chcę mieć, nie ufam płatności kartą (podając nr karty), nie znam też pozostałych opcji. Czytałam o nich i coś mi w nich nie odpowiadało, ale nie pamiętam już co. Chyba trzeba było mieć tam konta, coś wpłacać... Dla mnie najdogodniejsza płatność i najbezpieczniejsza jest poprzez bankowość elektroniczną. Nie wiem też co jest kłopotliwego w przelewach, bo ja uważam, że pozostałe opcje są bardzo kłopotliwe. Tak więc jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia wink

Mysti> wtedy ja nie trafiłam na te błędy na forum, ale dziś i owszem tongue  Apetycznie wygląda ten deser. Ja z powodu lenistwa zrobiłam ekspresowe ciasto. Miałam ciasto francuskie, rozłożyłam na blasze piekarnikowej i upiekłam. Gdy wystygło przecięłam na 3 nierówne części. Przełożyłam masą budyniową i ułożyłam pięterka od najszerszej do najwęższej warstwy. Wyszła taka a'la piramida z ciasta francuskiego wink  Posypałam startą czekoladą i gotowe.

Niki> są nadal ludzie, którzy stroją się na cmentarz. U mnie w małej mieścinie chodzą do fryzjera by mieć nowe fryzury, kupują nowe kurtki/płaszcze (bo na kożuchy za ciepło wink ), nowe spodnie, sukienki. To chyba zależy od mentalności, społeczności.

Bachaś> tak, moja mama to wampir energetyczny i emocjonalny wink   Kiedyś... dawno temu poznałam w internecie pewną babeczkę ze zdolnościami bioenergoterapeutycznymi. Pomagała ludziom za darmo, nie czerpała z tego korzyści. Twierdziła, że skoro dostała taki dar to nie wolno jej za to brać pieniędzy. Pisywałyśmy na pw na jakimś forum. Od słowa do słowa i tak wyszło, że umie prowadzić sesje przez internet, że mogłaby pomóc mojej mamie. Po rozmowie z mamą (dość sceptyczną z początku) zrobiła tę sesję... i mimo, że miały być 3 to kobita odmówiła po pierwszej. Powiedziała, że mama jest wampirem, wyssała z niej całą energię, przez co musiała odmówić innym sesje tego dnia tongue  Powiedziała, że chciała pomóc, ale mama nie daje sobie pomóc, bo ma ustawione blokady w swoim polu energetycznym. I jest przez to zachłanna, chce tylko czerpać od innych. Za to mama byłą po tej sesji taka jak nigdy: radosna, rozpromieniona, pełna wigoru i energii... Dopytywała o dalsze sesje i była zawiedziona, że więcej ich nie będzie. Gotowa była co tydzień brać udział w takich sesjach, tak świetnie się po nich czuła lol I tyle w temacie wink

Wszystkie pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia.
A Bulince przesyłam wirtualne uściski i serdeczności.

75,315

Czołem Babeczki

Faktycznie, znów są problemy z wejściem, więc się nie rozpisuję, bo nie wiem, czy nie przepadnie.

Dziś u mnie bardzo słonecznie, choć chłodno, więc oczywiście, wybrałam się na rower i oczywiście, znów mnie poniosło do portu lol
Ale po drodze też ciekawe miejsca widziałam.
Jest piękny park w centrum. Niestety, nie mozna tam jeździć rowerem, więc przeszłam się tylko kawałek.
Jest też schron z II wojny światowej, teraz zagospodarowany przez kluby, restauracje, nawet teatr, a na dachu jest mini-park.

https://scontent-ham3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/462555837_1123710179321552_4949264628208772659_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=h17uXVdnhJwQ7kNvgH_G0mQ&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ham3-1.xx&_nc_gid=AiOec-nLQtT3jRtgy-viDqZ&oh=03_Q7cD1QEZF1IQZJhY7MQtzeX7MN8VMJbzjeKxuwMRKigDk9a8Lw&oe=674DBAA9

BaChasia-- Ty masz dużo Netek w znajomych, ale są one u Ciebie ukryte lol

75,316

Szlak mnie chyba zaraz trafi, z tym forum dzisiaj, za którymś razem jakoś udało mi się wejść, ale nie wiem czy uda mi się tego posta wysłać hmm

A ja miałam dziś niespodziankę, otóż starsza córka zadzwoniła, czy mogą przyjechać na obiad, bo chciałaby iść na cmentarz, zapalić znicza swojemu tacie.
No i przyjechała cała ferajna big_smile
Jak zwykle było bardzo wesoło i głośno, Lila jak zawsze absorbująca, rezerwuje sobie mnie do swoich zabaw, które wymyśla.
Ale cieszę się, że wpadli, bardzo miła ta niespodzianka była smile

Taja ale przecież Blik, to jest płatność elektroniczna, taka sama jak zwykły przelew, tylko szybciej, bo podajesz tylko 4 cyfry, wygenerowane przez Twój bank.
To są dosłownie 3 kliknięcia i masz zapłacone smile
Ja wszędzie płacę bikiem, bo najszybciej i najprościej, nie wiem czemu nie masz przekonania hmm
Kupując z shein przez allegro, dużo tracisz, bo nie obejmują Cię wszystkie te zniżki za punkty, które dostajesz za każdy zakup.
Ja zawsze płacę mniej niż cena pierwotna, bo zawsze mam odjętą kwotę za te punkty.

Miłego wieczoru Wam życzę smile

75,317 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-11-02 19:07:03)

No i wysłało mi się, dubel hmm

75,318

Dobry wieczór

Dzień minął spokojnie.
Dusiłam jabłka z landrynkami, a potem jeszcze je w słoikach pasteryzowałam.
Po obiedzie pojechaliśmy z mamą na cmentarz.
Dzisiaj mniej ludzi, więc mąż podjechał pod samą bramę.
Długo nie byliśmy, bo było bardzo zimno.
U nas dzisiaj w nocy nadają przymrozki.

w mojej miejscowości zmarła nasza sąsiadka i w poniedziałek mamy pogrzeb.

Ominęła mnie kąpiel mamy, zrobiła to za mnie córka.
Dla mnie pozostało pranie rzeczy, które mama zdjęła.

Jeszcze nie piłam popołudniowej kawy, więc serdecznie was zapraszam.

https://th.bing.com/th/id/R.53be4478cde9f0469995361a58340d0f?rik=v8uYtpOInQfB%2fg&riu=http%3a%2f%2fimg1.garnek.pl%2fa.garnek.pl%2f010%2f710%2f10710440_800.0.jpg%2fczas-na-popoludniowa-kawke.jpg&ehk=LvqEfAHVnMbzUE4eslhPBi2t3k3iEATjplctk1DmH1M%3d&risl=&pid=ImgRaw&r=0

75,319

Dobry wieczór smile

Bardzo lubię to Święto. To taka okazja aby odwiedzić rodzinę, kiedy w natłoku codzienności nie ma czasu. Pojechałam z noclegiem. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy... i gadaliśmy... Za każdym razem obiecuję sobie, że będę przyjeżdżać częściej a wychodzi jak wychodzi. Wieczorem wybraliśmy się na cmentarz. Bardzo lubię. Czasami snuję się z wolna jakbym sama była jakąś cmentarną zjawą. Ciekawe ile osób wystraszyłam? tongue .

75,320 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-02 21:21:09)

Ktoś pytał dlaczego podczytywałam. Więc już mi się przypomniało. Ze względu na te błędy 500-coś. Okropnie to zniechęca.

Na temat firan to pisałam pod kątem siebie. Głównie stosowałam je jako osłony przed wścibskimi oczami. Ale czasami wieszam dla ich wzoru. Zasłony lubię ze wzorkiem i wtedy marszczę je lekko. Lubię materiały.

75,321 Ostatnio edytowany przez Emix (2024-11-02 21:27:13)

Nie da się tu pisać...

Wszystkie inne strony otwierają się idealnie. Nie ma żadnego problemu.

75,322

Teraz udalo mi się wejść za pierwszym razem, może w końcu te problemy z forum się skończą hmm

Mysti ciekawe fotki nam tu zawsze wstawiasz, ja raczej to co upamiętniamy na zdjęciach wstawiam na fb, tu jakoś bardzo rzadko, bo piszę z telefonu, a tutaj z telefonu nie umiem hmm
Masz BaChasię w znajomych na fejsie? A czemu mnie nie masz tongue

Czytko dziękuję za kawkę, ale ja o tej godzinie to już kawy nie wypiję, bo nie spałabym całą noc.
Ale ciasto, zawsze i wszędzie o każdej porze dnia smile

Emix ja też wczoraj pod wieczór byłam na cmentarzu, pięknie jest wtedy, zupełnie inaczej niż w słońcu, wyglądają te oświetlone groby.

75,323

Markadia smile Cześć. Obserwuję jak wchodzą twoje posty. Widzę, że reklamy wchodzą tu idealnie i jakoś nie atakuje ich 500-coś tongue

75,324

Markadia smile Cześć. Obserwuję jak wchodzą twoje posty. Widzę, że reklamy wchodzą tu idealnie i jakoś nie atakuje ich 500-coś tongue

75,325

Hej wieczornie smile
Emix smile cześć smile
Bulinko smile łączę się w modlitwie..
Przepadam w co, mykam coś zjeść i lulu, bo jutro kolejna dniówka w schronisku.
Dobrej nocy Dziewczyny smile

75,326

75,327

Czołem Babeczki

Moja córka była dziś wieczorem na cmentarzu i wysłała mi fotki.
Pięknie to wygląda.
My mamy cmentarz dosyć daleko i na wieczorny spacer nie zawsze chciało mi się iść.

Stuknął mi już tutaj półmetek, nawet nie zauważyłam tego, tak mi tutaj (można powiedzieć) dobrze.
Jest spokój, ludzie są mili, więc dni nie są męczące.
Jadąc tutaj, po cichu na to liczyłam.
Dokładnie trzy lata temu, tego samego dnia (12 września) zaczynałam pracę w Kolonii. Też na trzy miesiące i też dokładnie 11 grudnia leciałam do domu (z Kolonii miałam loty do Katowic).
Tyle zbieżności, a tam również było bardzo spokojne miejsce, gdzie ten czas mi szybko przeleciał.
Zaczynają się już tutaj pytania, czy chcę wrócić i czuć pewnego rodzaju żal, że już niedługo wyjeżdżam, więc obawa- kto tu przyjedzie na ten czas. Zawsze i wszędzie tak jest, rozumiem ich.

Marka-- no też nie rozumiem, czemu Cię nie mam w znajomych na Fb wink
Jakoś nie było między nami tego tematu smile
Wyślę Ci moje namiary na maila smile

Dobrej nocy Babeczki smile

75,328

Hej smile
Wybrałam się na tutejszy cmentarz, taki krótki spacerek.

75,329

HEYka DZIEWUSZKI smile

https://kartkolandia.pl/kartki/64/8/d/kartki-codzienne-dni-tygodnia-pyszna-kawa-w-niedziel-8393.jpg

echhhh z tym errorem - dzisiaj Netki ładują się troszkę szybciej

Czytka kawa jak kawa smile  ale to ciasto przez ekran wydaje się b. smaczne smile  mniam

Misty trafiasz na fajne rodzinki
wrócisz tam ??  po urlopie tak ?? smile

ciekawe zagospodarowanie tych schronów - u mnie też jest ich masa - stoją sobie i tyle smile

Taja moja bratowa była ?? takim wampirem smile  troszkę już wyluzowała
ale gdy żyła moja MAMi - jak przychodziła to zawsze podnosiła mi ciśnienie zawsze poruszała temat mojego brata , który się  zaPił wrrr

jak mam ukryte znajome ?? na FB ???
kurde czasami jak wchodzę chcę usunąć parę "znajomych" i nie mam pojęcia jak zobaczyć swoją listę
przedtem zawsze mi się pokazywała bez problemu

Markadia u mnie wczoraj popołudniu też była Matyldzia  pobroiła i super smile
też nie płacę blikiem - tylko normalnie kartą

Emix - Mamuśka  pozdrawiam jak i WSZYSTKIE Netki   

75,330 Ostatnio edytowany przez niki71 (2024-11-03 07:54:01)

Witam.
Kawki nie postawię bo piszę z telefonu i nie wiem jak się wstawia obrazki.
Misty a masz szansę tam wrócić ponownie ?
Pracujesz pewnie przez jakąś agencję.
Markadia nie wiem jak Cię znalazłam na fb bo to dawno było.
Czytałam tu trochę i chyba wyświetliłaś mi się w osobach które mogę znać .
A dalej to już nie pamiętam jak skojarzyłam.
U nas dzisiaj mróz .
To forum ostatnio działa tragicznie,aż się nieraz odechciewa pisać.
Emix też lubię Wszystkich Świętych.Niektórzy twierdzą że to smutne święto a ja myślę inaczej.Jest okazja do spotkania z rodziną i w ten dzień mam wrażenie że Ci co już odeszli też są blisko.

75,331 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-03 14:07:58)

error wrrr

75,332 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-11-03 08:01:06)

Niki witaj smile

Z telefonu też nie umiem wklejać fotek smile nie wiem czy któraś Mycha tak wkleja ?? chyba się nie da ?? smile

U mnie też mróz lekki - widać na dachach

chyba każda z NAS zna i podśpiewuje tą piosenkę  smile

Netki nadal się kręcą  wrrr może jutro poprawią
kaloryfery grzeją na maksa - przykręciłam bo byłoby za gorąco smile

75,333

Czołem Babeczki

Ostatnio miałam fazę budzenia się około 5, więc wczoraj powiedziałam moim podopiecznym, że jak dziś znów tak będzie, to pojadę na targ rybny do portu (jest co niedzielę).
I oczywiście..... nie obudziłam się wink
Muszę więc "planować" tak wczesne aktywności, wtedy pośpię dłużej lol

Niki-- tak, pracuję przez agencję, bo po pierwsze zależy mi na ubezpieczeniu i składkach emerytalnych.
A po drugie, czuję się pewniej, gdy mam do kogo w razie problemów się zwrócić.
Teraz zmieniłam agencję, ale tylko dlatego, że moja koordynatorka przeszła do innej, a jest naprawdę profesjonalną osobą i nie wyobrażam sobie współpracy z kimś innym.
Poprzednie zlecenie kończyłam z inną i ogólnie powiem- kompletny chaos.
Tak, mam szansę wrócić. To ode mnie zależy, czy chcę.
Duży plus tej pracy to to, że sama decyduję- kiedy, na jak długo i dokąd chcę pojechać.
Nie chwaląc się- pracuję już jakiś czas, mam świetne referencje, znam dobrze język, więc mogę wybierać wink  smile

BaChasiu-- tak, masz ukrytych znajomych na Fb. Kiedyś chciałam coś u Ciebie zobaczyć i wyświetlają się tylko wspólni znajomi.
Ja też mam sporo rzeczy niewidocznych dla obcych smile

Ciekawe, czy bez problemu post przejdzie.... roll

75,334

Hej smile
U mnie otwiera się w miarę dobrze, dopóki nie chcę wysłać wiadomości. Wysyłanie wiadomości siada. Nie wiem czy tu ktoś coś poprawia jak nikogo podobno z adminów nie ma. hmm
pozdrawiam smile
może wejdzie? to taka loteria. Wczorajszy bałagan z moimi postami też rządził się sam .

75,335

Witam niedzielnie!

Rano na termometrze już były temperatury na minusie.
Niestety zima coraz bliżej.
Czytka to ciacho do kawy bardzo apetycznie wygląda. Dobrze, że wirtualne bo trudno byłoby się oprzeć ha, ha, ha
Czytałyście o tych "dowcipnisiach" co faszerowali cukierki dla dzieciaków gwoździami, żyletkami...?
Mam nadzieję, że policja znajdzie dziadów i zostaną surowo ukarani.

Spokojnego dnia życzę!

Posty [ 75,271 do 75,335 z 80,752 ]

Strony Poprzednia 1 1,157 1,158 1,159 1,160 1,161 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024