Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,149 1,150 1,151 1,152 1,153 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 74,751 do 74,815 z 80,755 ]

74,751

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Dziewczyny, to ja nie miałam, tak "ciekawie".
Pierwsza ciąża poroniona, po 7 miesiącach druga ciąża, a po ponad 11 latach, trzecia ciąża.
Oba porody siłami natury, antykoncepcja u mnie to kalendarzyk małżeński + prezerwatywa.
Żadnych tabletek, spiralek, ani podwiązywania  jajników smile

Wypogodziło się u nas, świeci słoneczko i jest nawet ciepło, od razu mam lepszy humor smile

Zobacz podobne tematy :

74,752

Hej wieczornie smile
Bulinko smile u młodego wywiadówka w czwartek smile
Świętuję dzisiaj , kilka chwil odpoczynku smile
Dobrego wieczoru Dziewczyny

74,753

Przyszłam powiedzieć dobranoc.

74,754

Wstawać  !  śniadanko !! big_smile

https://i.postimg.cc/vm4BY4ws/kofi.jpg

74,755

Dzień dobry!!!

Kamoa pyszne śniadanko!
Ja już jestem po śniadaniu i po porannej kawie bo to u mnie taki rytuał na dobre rozpoczęcie dnia.
Wczorajsze rodzinne spotkanie było ok.
Pierwszy raz miałam sposobność poznać Karolinę, wybrankę mojego bratanka i ich małą córeczkę Helenkę (ok. 20 m-cy).
Mała jest śliczna, zadbana, kochana....przyjemnie patrzeć.
Nie spodziewałam się, że Karolina jest taką dobrą matką, mądrze dbającą o dziecko.
Nie obyło się bez przygody bo już szykując się do wyjścia Karolina skorzystała z łyżki do butów (długa, plastikowa) tak niefortunnie, że łyżka pękła.
Nic takiego się nie stało bo łyżka miała już swoje lata ale dziewczyna się przejęła. Już z podróży wysłała mi SMS że zamówiła podobną i mam spodziewać się kuriera.
Niezależnie od tego chyba jeszcze jednej przesyłki mogę się spodziewać.
W ub. tygodniu wpadła mi w oko tunika i jakoś tak weszłam, zamówiłam, chciałam zapłacić ale było tak jakoś nietypowo, że nie wiedziałam czy przelew przeszedł i dałam sobie spokój.
Na adres mailowy przyszło mi co prawda potwierdzenie, że przelew poszedł ale z konta nie ubyło....???
Minęło parę dni i dziś widzę, że na koncie jest ta wypłata uwzględniona; to teraz pewnie pora na przesyłkę.
Takie różne niespodzianki bywają.
Dziś dzień pochmurny i chłodny ale piękna jesień ciągle przed nami.
Dla lubiących nastrojowe piosenki moja dedykacja na dziś;

https://www.youtube.com/watch?v=PGNXQs9sess

74,756

Witajcie smile

U mnie dzisiaj dość pogodnie i ciepło, już wczoraj popołudniu się wypogodziło i mogłoby tak utrzymać się jak najdłużej smile
Dzisiaj robię gołąbki na obiad, więc będę zajęta w kuchni, ale zawsze wychodzi mi ich dużo i jutro nie będę musiała już gotować smile

Pozdrawiam wszystkie Netki smile

Milutkiej środy życzę

74,757

HEY rankiem napisałam tylko na Stokrotkach i bach ! smile znowu był błąd

Kamoa senks za śniadankowy obrazek z kawcią smile

Misty - dla mnie jest szokiem to ,że ginekolog powiedział ,że powinien to zgłosić
myślałam , że podwiązywanie jajowodów jest legalne - zdziwiona była gdy Taja napisała to napisała

w tv tak pieprzą o tej aborcji - kurde czemu faceci się wypowiadają i będą głosować nad tym  wrrr
co IM do tego ???  - to kobitki same powinny decydować
jestem ZA ABORCJĄ !  niech kobitki mają dostęp .. 
i tak jest podziemie aborcyjne czy wyjazdy do Czech bądź Holandii ..

zrobiło się ciepełko - całkiem przyjemnie smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki smile

74,758

Czołem Babeczki

Już spakowana jestem, łatwo nie było wink
Tzn. łatwo się spakowałam, tylko wybór rzeczy trudny.
Pewnie okaże się, że niektóre rzeczy niepotrzebnie brałam, ale jadąc w nowe miejsce, trudno wszystko przewidzieć.
Dziś rano byłam jeszcze na cmentarzu, zawsze idę do Rodziców przed wyjazdem, jakoś tak mam.

Marka-- jesteś trzecią, znaną mi osobą, która dziś robi gołąbki lol
Moja fryzjerka wczoraj o tym wspominała, dziś moja sąsiadka, no i Ty smile

BaChasiu-- ja nie jestem stricte za aborcją, ale za tym, żeby to kobiety w odpowiednim wieku mogły o sobie, o swoim ciele decydować.

74,759

Cześć.

Markadia> to słuszne co napisałaś, że zwłaszcza kobiety w pewnym wieku.... ja uważam, że w naszym wieku okołomenopauzalnym powinnyśmy mieć prawo do podwiązania. Zajście w ciąże u mnie na ten przykład to ogromne ryzyko, największe dla płodu. Leki, które musze brać, powodują od najwcześniejszego okresu prenatalnego poważne deformacje płodu oraz ryzyko obumarcia płodu w łonie matki. Ja się pytam: w takiej sytuacji jakim prawem nie wolno mi w moim kraju zadecydować o podwiązaniu??? Po prostu szok!

Ja mam dziś na obiad szybkie danie. Makaron z mięsem i sosem pomidorowym.
Dziś u mnie straszny wiatr, głowe chce urwać wink 

Pozdrawiam każdą z osobna. Przyjemnego popołudnia wszystkim.

74,760

Taja to nie ja napisałam o tym odpowiednim wieku tylko Mysti big_smile
Ale zgadzam się z Wami w tej kwestii smile
Z tym, że mnie to już nie dotyczy, przeszłam menopauzę i więcej dzieci mieć już nie będę big_smile

Mysti no to szerokiej drogo Ci życzę i pisz z nami, jak Ci tam jest, na nowym miejscu smile

74,761

HEYka DZIEWUSZKI

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlT_FLHvS1uyZdc8GN7WMOY3rwwbFWyzWSfw&s

=Mystique71

BaChasiu-- ja nie jestem stricte za aborcją, ale za tym, żeby to kobiety w odpowiednim wieku mogły o sobie, o swoim ciele decydować.

Misty ujęłaś to super w punkt smile
na całe szczęście taki zabieg nie był mi potrzebny

jak leżałam ten miesiąc na ginekologii
to zabiegi szły taśmowo   

Taja ciekawa jestem kto zabronił zabiegu dla kobiet ??

ale męska wazektomia jest legalna  ...  chore te  .. nasze przepisy w Polsce

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

74,762 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2024-09-12 10:21:22)

Cześć dziewczyny,

Mam u siebie czerwony alert pogodowy, rzeczka która jest ode mnie ok. 50 m, ponoć ma wylać, mieszkam na wzniesieniu do mnie nie dojdzie, ale z drugiej strony, są domy na nizinie, tam może być nie wesoło.

Basiu  dzięki za kawkę z pięknym bukietem smile
Mysti  szczęśliwej drogi do celu smile

Wydaje mi się że za komuny to była rutyna, jak byłam kilka m-cy na podtrzymaniu w szpitalu, to przez moją salę, przewinęło się bardzo dużo babeczek, na skrobanki i podwiązania, to było taśmowo, ja taka młodziutka i głupia jak snop, a te raczyły mnie opowieściami grubej rury.....

Znalazłam wspomnienia 4 sióstr, przez 40 lat robiły sobie foty, 2013 r. nie wiadomo czemu przerwały, domyslać można się wszystkiego.. ciekawe to.

https://factsandfun.com/segment/4-siste … 3955971898

74,763 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2024-09-12 11:05:01)

Cześć smile
Co chwila wyskakuje błąd, więc nie wiem na ile wystarczy mi cierpliwości wink
Dosiadam Bachaś smile do kawki. Macham Dziewczyny w każdą stronę smile
Kamoa smile u Ciebie rzeczka ma wylać, a niedaleko nas Wisłe można prawie przejść, takie łachy, tak niskiego poziomu jak żyję nie widziałam, średnio było 6-8 metrów. To na wysokości Świecia, Chełmna, czyli w sumie już niedaleko morza. Kilka lat temu wylewała, a teraz sam piach i kałuże.

Mogę już chyba napisać, że jesteśmy w trakcie przenoszenia leasingu cesją na innego przedsiębiorcę. Bank jest w trakcie analizy dokumentów, czekamy z niecierpliwością na jego decyzję. Ponadto byłam dzisiaj rano na rozmowie o pracę i jak wszystko pójdzie dobrze z badaniami i umową to zaczynam od pierwszego, ale już jako terapeuta zajęciowy.
Chwila oddechu i mykam szykować się na zebranie, zaraz po nim gnam na kolejną nockę. Jutro coś więcej skrobnę. Hejka

74,764

Dzien dobry pięknie,

Ja miałam w planach piątkę dzieci, ale zycie zweryfikowało. Z każdą koleją ciążą, przy cesarkach,  ryzyko pęknięcia macicy rosnie.

Bachasiu pytasz o bardzo intymne kwestie. Wybacz ale o takich szczegółach nie chcę otwarcie pisać.
Mamuska dobra wiadomosc, będziesz miała lzej i to chyba sporo lzej w pracy i  bardziej przyjazne godziny.

Ja dzisiaj tez wysyłam cv, wieje wiatr na zmiany. Jesienny wiatr.

Kamoa trzymaj się.

Serdecznosci wszystkim

74,765

Witajcie smile

Byłam u mamy z gołąbkami, wyszło mi dużo, więc podzieliłam się z rodzicami smile
Moja mama już od dawna nie robi takich rzeczy, teraz gotuje już tylko szybkie i proste potrawy.

Soniu masz rację, nasze ostatnie rozmowy weszły za bardzo w strefę intymną, tym bardziej, że to otwarte forum, każdy może tu swobodnie wejść i czytać hmm

MIŁEGO CZWARTKU ŻYCZĘ

74,766

Witam popołudniową porą!

Dziś miałam znowu dość zajęty dzień a też chciałam zrobić zakupy spożywcze przy dobrej pogodzie bo straszą ulewami, podtopieniami...
Mam nadzieję, że w mojej okolicy kataklizmu nie będzie ale zawsze lepiej załatwić wcześniej to co możliwe.
Mamuśka dobrze, że Wasze sprawy powoli się układają.
Ważne by nie załamywać się i szukać rozwiązania trudnych sytuacji.

Sonia oby ten jesienny wiatr był sprzyjający:)

Serdeczności dla wszystkich!

74,767

Cześć.

Bacha> jak to kto zabronił? A kto ustawy wprowadza, głosuje i podpisuje? Panowie w sejmie wink

Kamoa> własnie to mnie zastanowiło, bo teściowa też twierdziła, że za czasów jej młodości nie było problemu by podwiązać. A w necie piszą, że ustawa o zakazie podwiązywania u kobiet obowiązuje od czasów powojennych. Ale komuna rządziła sie swoimi prawami wink

Soniu> wiadomo, że na tematy tak osobiste, wręcz intymne nie trzeba opowiadać. Każda musi sama wiedzieć.

Markadia> faktycznie to pisała Mysti wink No patrz... znów coś pokręciłam tongue

Mamuska> cieszę się, że znalazł sie ktoś na tę cesję leasingu. Teraz będzie tylko lepiej.

Asterka i inne> pozdrawiam serdecznie.

74,768 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2024-09-13 06:13:17)

HEYka DZIEWUSZKI

https://www.pozytywniej.pl/king-include/uploads/2024/04/197669-1000003436.jpg

Kamoa ciekawe te zdjęcia - pokazana jest moda jak się zmienia  no i siostry jak się zmieniają co roku smile
na FB widziałam parę takich fotek
przykładowo = rodzeństwo w latach dzieciństwa a potem fotka w tych samych ujęciach  ale 40 lat później   

i potwierdziłaś taśmowe zabiegi smile

i jak u Ciebie ??? pada deszcz fest ???

Sonia - Markadia  no tak się wywiązała dyskusja porodowa ... i o zabezpieczeniach
intymnie by było gdybyśmy pisały np. o seksie smile 

Taja w komunie PRL-u - to dopiero mogli zakazać ..    zabiegów aborcyjnych czy antykoncepcji

Misty jak podróż ????  jesteś już na miejscu ???

Mamuśka - Asterka pozdrawiam jak i WSZYSTKIE czytające 

74,769

Dzień dobry pięknie smile
z kawusią dosiadam

Bachasiu ja myślę, ze łatwiej pisać o seksie smile smile smile a napewno przyjemniejszy temat.

18 wrzesnia- pełnia, zacmienie księzyca i ma byc widoczna auroa boreolis tam gdzie ja mieszkam. Ciekawy dzien i noc sie zapowiada.

mykam na dyzur

74,770 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2024-09-13 08:29:04)

Cześć,

Basiu nic się nie dzieje, zimno i kapuśniaczek muli, słyszę w mediach że nadchodzi, czekamy.

Tak jak Sonia myślę, że łatwiej o erotyce i sexie, pisać niż o traumatycznych przejściach smile a że inni czytają, no i dobrze, zawsze mogą się dołączyć, albo coś wywnioskować pod swoim kątem.

Asterko nasze pokolenia tak mają, że trzeba się zabezpieczać w razie 'w', w nocy oświeciło mnie, że trzeba zatankować auta, no i skok w dres i dawaj na cpn. smile

74,771

Hej przy kawce w dobrze rozpoczęty piątek smile
Asterko smile Tajem smile również mam nadzieję, że jak pozbędziemy się leasingu to już będzie do ogarnięcia smile
Soniu smile prawda, praca kilometrowo dalej i tyle nie zarobię, bo tam roboty tyle co etat ( tutaj jadę prawie dwa ), ale stabilna, lżejsza i taka jaką bardzo lubię smile . Dobrego dyżuru smile

74,772

Serdeczne dzień dobry!

Zimno i mokro ale deszczyk taki sobie, nic na razie złego się nie dzieje.
Bachasiu ja chyba jestem tu najstarsza i czasy "słusznie minione" pamiętam i zapewniam Cię, że aborcja była legalna.
Antykoncepcja również, jakkolwiek środków było zdecydowanie mniej bo wiadomo, że nowe leki wciąż powstają.
Z podwiązaniem jajników też nie było problemów.
Takie drastyczne zaostrzenie przepisów nastąpiło pod naciskiem KK i partii prawicowych.
Najdziwniejsze jest to, że żadne ograniczenia nie dotyczą mężczyzn i choćby tabletki na potencję mogą kupować bez problemu.
Tak w ogóle to też jestem przeciwna aborcji ale wiem, że życie niesie tak skomplikowane przypadki, że bywa to jedynym wyjściem.
I jeśli już to wolałabym sama podejmować taką decyzję a nie żeby jakiś udający świętoszka poseł o tym decydował.
Na szczęście jestem już w takim wieku, że mnie ten problem nie dotyczy.

Dobrego dnia życzę i żeby nikogo z nas nie podtopiło.

74,773

Witajcie w mokry czwartek smile

Ja już mam dość hmm
Jest szaro buro i ponuro, w dodatku cały czas pada, no i jest zimno hmm
W mieszkaniu też się ochłodziło, w nocy było mi zimno, bo śpię jeszcze pod letnią, cienką kołdrą, muszę ją wymienić na cieplejszą.
Nie cierpię takiej aury, bo nie czuję się dobrze i przez to nie mam też humoru hmm
Nie rozpisuję się więc, żeby Was nie zanudzać.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia smile

74,774

Witajcie.

Jestem po gastroskopii. Robiłam drugi raz w życiu, ech jakie to okropne badanie. Dobrze, że krótkie. Niestety wyszło, że mam helikobakter hmm   

To prawda, że łatwiej pogadać o luźnych tematach, ale trudnych też nie można zamiatać pod dywan. Każdy z nas ma jakieś traumy, a jeśli ktoś nie chce rozmawiać to po prostu nie rozmawia.

Do zaćmienia i aury jeszcze 5 dni, pewnie zapomnę do tego czasu tongue
Tymczasem u mnie pada od wczoraj nieustannie. Mimo parasola zmokłam i przemokły mi doszczętnie buty.

Każdą pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu.

74,775

Pada i pada. U Was też tak?

74,776

U mnie na razie jeszcze nie pada ale alert otrzymałam, że w nocy i jutro będą intensywne nawalne opady deszczu.
Musimy to jakoś przetrwać.

74,777

Bulinko ehhh, daj spokój, leje i leje i zimno, szkoda, że nie jestem niedźwiedziem, bo bym mogła przespać całą jesień i zimę i obudziłabym się na wiosnę big_smile
Tęsknię za latem hmm

74,778

Dziewczyny pocieszę,bo po niedzieli ma być 22-25 stopni ciepła.

74,779

HEYka DZIEWUSZKI

https://i.pinimg.com/736x/79/67/1d/79671d81dc10a5463ec48ec0f9a120e1.jpg

Asterka - toż ja to samo pisałam na temat aborcji czy podwiązywaniu smile

Sonia Ty byłaś jedynaczką ?? , że chciałaś mieć piątkę dzieci ?? smile

Bulinka tiaaa  od wtorku ma być ciepełko ...

Taja O ! Matko i córko smile przeżyłaś gastroskopię 

Kamoa - Markadia   nie sprawdziły się prognozy - zobaczymy dzisiaj bo ma lać

Mamuśka nowa praca i super smile

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

74,780

Witam!
Dziś dalszy ciąg opadów i do tego jeszcze słychać wiatr.
Miałam ciężki tydzień od strony psychicznej. Mam dużo papierkowej roboty,ale dziś trochę odstresuję. Dowiedziałam się, że w galerii dziś stoiska z używanymi książkami. Córka ma dziś zajęcia teatralne.Ktoś Ją musi zawieść. To jest raz w miesiącu i zawsze wyręczam się mężem, więc dziś sama pojadę i przy okazji odwiedzę tą galerię.
Dziewczyny życzę Wam miłej soboty.

74,781 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-09-14 11:43:48)

Witajcie w mokry sobotę smile

U mnie ciągła leje i jest zimno, w mieszkaniu też, bo przecież jeszcze kaloryfery nie grzeją.
Muszę w domu ciepło się ubierać, czego nie lubię, ale nie lubię też marznąć.
Ehh okropna pogoda hmm

BaChasiu jak to prognozy się nie sprawdziły???
Zapowiadali ulewy i u mnie leje od 3 dni, bez przerwy, więc sprawdziły się co do joty hmm

Taja gastroskopia, niemiłe, wręcz okropne badanie, miałam robione raz w życiu w 2011 roku, nigdy więcej hmm
A miałaś jakieś objawy ze strony żołądka, że skierowano Cię na to badanie?

Bulinko ja mam nadzieję, że od wtorku poprawa pogody, bo ile może padać, ja mam już dość, siedzę cały czas w domu, nawet na balkon nie można wyjść, bo cały w wodzie hmm
Z psem wychodzi córka i zawsze wracają oboje przemoczeni hmm

Miłej soboty życzę

Ps.Spojrzałam na prognozy i u mnie już od jutra ma być słonecznie, z tym, że chłodno, bo tylko 13 stopni, no ale dobre i to, słoneczko najważniejsze big_smile

74,782 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2024-09-14 11:49:11)

Cześć,

Basiu oj sprawdza się pogoda, u mnie jeszcze nie ma tak tragicznie, ale bardziej na południe Opolszczyzny już dosyć zalewa, nie jest wesoło. Odra jest ode mnie ok.3 km, w linii prostej, cały czas jest monitoring, jak już pisałam mieszkam na wzgórzu i nie dojdzie do mnie, ale ci z dołu widzę jak przestawiają auta bliżej mnie.
Zobaczymy czy te wszystkie zabezpieczenia, zbiorniki, wybudowane po pamiętnej powodzi z 97' teraz nas uchronią.
TVN24.pl na bieżąco  informują i pokazują.

74,783

Kamoa,to tak jest źle u Was? Wydawało mi się, że jak jest deszcz,a nie ulewy,to powodzi nie będzie.Przynajmniej u nas alerty się nie spełniły co do ulew. Poprostu pada.
Markadia no współczuję Ci tego siedzenia w domu,ale może dobry film,albo książka.

74,784

Bulinko U nas właśnie są ulewy, nie zwykły deszcz, najgorzej jest na południu Polski czyli m.in u nas.
Dobrze, że w mojej miejscowości nie ma dużych rzek, ale te małe  co są, już wylewają, na pobliskie pola hmm
Ale tak jak pisałam wcześniej, od jutra może będzie poprawa pogody smile

Kamoa my mieszkamy w bloku, ale chłopak mojej córki, który mieszka w domku, mówi, że ich podwórko, to jedna wielka kałuża hmm

74,785 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-09-14 15:34:19)

Czołem Babeczki

Witam się z Wami zza Odry wink  - tak się mówi, choć do tej Odry mi stąd daleko.
Dojechałam szczęśliwie, choć podróż męcząca i długa. No, cóż, daleko jestem. Po drugie- jedna osoba wysiadała w Berlinie, prawie w centrum, więc tam dużo czasu straciliśmy, żeby przejechać i wyjechać, bo Berlin to ogromne miasto.
Hamburg to drugie co do wielkości miasto w Niemczech, ale ja jestem na obrzeżach miasta.
Przyjęto mnie tutaj bardzo serdecznie. Córka tych państwa, to babka mniej więcej w moim wieku, z dużym poczuciem humoru, bardzo kontaktowa.
Już mi obiecała pokazać Hamburg prawdziwy, niekoniecznie z folderów biur podróży, czyli targ rybny w porcie o świcie, ryby prosto z kutra .
Hamburską dzielnicę nocnych klubów i czerwonych latarni też lol
Oj, będzie się działo lol
A na poważnie- sympatyczni ludzie, jeśli będzie tak jak na początku, to te trzy miesiące łatwo przelecą.

Nie śledzę teraz na bieżąco prognoz pogody w Polsce, ale jeszcze w czasie podróży słyszałam, ze we Wrocławiu powołano już sztab kryzysowy, obawiając się takich opadów, jak w 1997 roku.

74,786

Cześć.

Markadia> od ponad 2-3 lat mam zaparcia, chrypę, zmianę barwy głosu i "kluche" w gardle. Czasem mdłości rano i bóle żołądka. Najgorsze w tej diagnozie jest to, że jestem uczulona na antybiotyk, który to dziadostwo zwalcza. Podobno nie ma drugiego tak dobrego, a inne antybiotyki bywają nieskuteczne. Zobaczymy co lekarz wymyśli hmm 

U mnie na szczęście dziś nie pada, za to bardzo wieje. Na morzu sztorm.
Współczuje rejonom zagrożonym powodzią. Oby Was bezpośrednio powódź nie dotknęła.

Wszystkie pozdrawiam i życzę dobrego weekendu.

74,787

HEYka DZIEWUSZKI

https://www.cytatownia.pl/wp-content/uploads/2024/01/gify-na-niedziele_22.gif

Misty fajna rodzinka to i czas do grudnia szybko zleci

tiaaaa ludzkie dramaty z tą powodzią współczuję ludziom zamieszkałym na terenie zalewowym  hmm

Markadia - Kamoa straszyli alertami już od czwartku  wrr

Spokojnej i słonecznej niedzieli życzę WSZYŚCIUTKIM  smile

74,788

Witam niedzielne!
Dziewczyny dopiero wczoraj włączyłam jakieś wiadomości wieczorkiem. Jadąc samochodem RMF FM też dużo o tych podtopieniach mówiło. U nas wciąż pada,ale tak jak mówiłam,to nie są ulewy. W Koninie jest warta,ale myślę że tam nie ma problemu.

Markadia Twoje miasto,to góry i pagórki, więc ulewy Wam nie straszne.

Misti dobrze, że trafiłaś do fajnej rodziny.Ta kobieta w Twoim wieku mieszka na miejscu?

Taja Ty masz naprawdę problemy jeżeli uczulona jesteś na antybiotyk. Naprawdę współczuję.

74,789 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-09-15 10:13:51)

Witajcie niedzielnie smile

Całą noc nie spałam, lało i wiało tak mocno, że te odgłosy nie dały zasnąć hmm
Mieszkam na 10 piętrze, huczało, świstało, dudniło, no masakra jakaś.
Wczoraj córka pojechała do galerii, połowa ulic była pozamykana, bo pozalewało i odpompowywali wodę, musiała objazdami jeździć.
A mojemu tacie zalało piwnice na działce i nie miał czym odpompować, w sklepach wszystko wykupione hmm
Ale teraz pogoda uspokoiła się i tak jak zapowiadali wyszło słońce I mam nadzieję, że tak zostanie.

Bulinko no właśnie pozalewało u nas, o czym wyżej napisałam.
Górki i pagórki to też doliny, ale jest też sporo rzeczek i stawów, powybijalo też studzienki kanalizacyjne hmm

BaChasiu no i od czwartku u nas lało, bez przerwy hmm

Mysti cieszę się, że trafiłaś do fajnej rodzinki, oby to nie było tylko pierwsze takie wrażenie smile

Taja no to współczuję, tyle chorób u Ciebie na raz, że nie wiem, jak Ty funkcjonujesz.
Ja się nad sobą użalam, a właściwie poza tymi ferelnymi stawami, nic innego mi nie dolega.
Skąd u Ciebie te wszystkie choróbska, przecież prowadzisz zdrowy tryb życia?

Pozdrawiam wszystkie Netki  smile

Spokojnej i pogodnej niedzieli życzę

74,790

Markadia no tak masz rację.Jak są ulewy ,to ziemia i studzienki nie nadążają zbierać wody. Tak przy ulewie i w Koninie się zdarza.Ja ostatnio byłam w Koninie jak była taka ulewa. Ulicą płynęła woda.Jednak to było chwilę i wszystko wróciło do normy.Domy nie ucierpiały.

74,791

Witam serdecznie!

Po wczorajszym deszczowym dniu dziś od rana świeci słońce i od razu zrobiło się optymistyczniej ale to co pokazują w wiadomościach jest przerażające.
Markadia im wyższe piętro tym bardziej odczuwa się silne wiatry, to miałaś ciężką do przetrwania noc.
Tajka współczuję bardzo. Sporo tych problemów zdrowotnych spadło na Ciebie.
Miejmy nadzieję, że lekarze znajdą jakiś sposób żeby Ci pomóc.

Spokojnego dnia wszystkim życzę.

74,792 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2024-09-15 16:33:26)

Asterka u mnie też popołudniu zaświeciło słońce.Ogladałam prognozę,to całe południe, Wrocław i trochę wyżej na wschodzie jutro jeszcze pada. Masakra jakaś. Oglądam wiadomości i normalnie łzy lecą jak widzę jak ludzie opowiadają jak tylko w tym co byli ubrani,wyszli z domu i cały dobytek zabrała woda.
Dziewczyny,a jak u Was, jesteście bezpieczne? Bachasiu Ty coś na fejsiku wkleiłaś.
Właśnie słyszałam, że Oświęcim zagrożony.

74,793

Bulinko ja też wkleiłam przed chwilą filmik, jak dzisiaj wygląda w Jastrzębiu, drogi są pozalewane, trwa wypompowywanie wody.
My mieszkamy w bloku, więc nic nam nie grozi, ale balkon miałam cały w wodzie, dzisiaj jest słonecznie, więc mogla już tam wejść i posprzątać.
W donicach miałam pełno wody, trzeba bylo ją powylewac.
Córka mówiła, że na korytarzu na parterze, rano też było mnóstwo wody hmm
Jednym słowem masakra, a jutro znowu ma padać hmm

74,794

Hejka.

Współczuję tym zalanym miejscowościom sad   Jesteście bezpieczne?

Markadia> moja mama ma tych chorób jeszcze więcej i moim wieku była już po usunięciu nerki, po leczeniu raka nerki i z diagnozą oponiaka mózgu. Nie jest więc ze mną aż tak źle. A skąd tyle tego? Obstawiam głównie traumy rodowe, o których kiedyś tu pisałyśmy. Większość chorób (zwłaszcza genetycznych ) to wynik traum osobistych oraz naszych przodków, zapisanych w genach i przekazywanych z pokolenia na pokolenie. 

Bulinko> ja niestety nie toleruję duzo leków. Np. NLPZ moge brać tylko nimesil hmm 

Asterko> na lekarzy zbytnio nie liczę. Mam złe doświadczenia. Będe wspomagać się niekonwencjonalnie. Będę łykać Mastikę. Sprawdzony na mojej córce preparat na helikobakterie. Cóż, nie mam innego wyjscia... jakoś trzeba sobie radzić.

Pozostałe pozdrawiam i życzę udanego popołudnia.

74,795 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-09-15 21:04:41)

Taja w takim razie znaczyłoby to, że u mnie w rodzinie nie było traum rodowych, skoro oprócz stawów na nic innego nie choruję?
Ja raczej nazywam to przekazaniem w genach skłonności do różnych chorób, niż traumy rodowe, ale u Ciebie było ich chyba jakoś wyjątkowo dużo hmm
No cóż, jeśli wiesz jak sobie radzić, życzę Ci, żebyś się uporała z tą helikobakterią

P.s. U mnie znowu leje sad

74,796

HEYka DZIEWUSZKI

https://i.pinimg.com/564x/1c/f9/6e/1cf96e5043fd8afe954f39eadb2bc5fd.jpg

Bulinka ani nie gadaj , że u mnie jest zagrożenie powodzią
wczoraj w południe prezydent miasta ogłosił jakiś alarm ! hmm

pod wieczór wracając od Matyldy - z synem objechaliśmy rzeki
Wisła raczej normalnie a nasza rzeka Soła trochę się rozlała ..
wczoraj było słonecznie - dzisiaj popaduje

tiaaaa woda to straszny żywioł - w każdą szczelinę się wleje

Markadia wynajmowałam kiedyś mieszkanie na 8 piętrze - potwierdzam ,że tam hula wiatr

Kamoa jak tam u Ciebie ????

Taja - Asterka pozdrawiam jak i WSZYSTKIE zagonione Mychy smile

74,797

Witam w poranku!

Bachasiu dziękuję za poranną kawę i serdeczności; przysiadam z radością.

Sytuacja powodziowa jest coraz bardziej tragiczna i jest to mocno przygnębiające.
Zadziwiające jak szybko zmienia się sytuacja; dopiero rzeki wysychały a teraz wody jest przerażająco dużo.
Na szczęście w mojej okolicy jest raczej spokojnie.

Na dziś mam w planie sprawy księgowe a ponadto czytam książkę biograficzną o Jeremim Przyborze "Żuan Don". Opasłe tomisko, bez przypisów 600 stron ale dobrze się czyta.

Mimo różnych smutków i problemów dobrego dnia życzę.

74,798 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2024-09-16 09:11:49)

Dzien dobry z kawusią,

z przerazeniem oglądam relacje z powodzi w kraju. Ogromna tragedia. Nawet wczoraj w  pracy widzielismy w angielskiej telewizji przerazające relacje z Polski.
Kamoa Ty Kochana chyba najblizej zywiołu. Jak się masz

Bachasiu tak jestem jedynaczką, w punkt trafiłaś.
Taja jeszcze helico Ci sie przyplatało. Wiesz ja miałam raz gasto robione, i to całkiem niedawno. Bardzo dobrze wspominam, dostałam w zyłę midazolam - i totalnie przespałam. Genialne rozwiązanie. Jakie znieczulenie dostałas ze tak zle to przeszłaś? Jesli mogę się zapytac.

edit:
Asterko pisałysmy w tym samym czasie smile szukam dobrej lektury...na wakacje smile polecisz cos Kochana? smile

dobrego dnia
mykam

74,799 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2024-09-16 09:21:40)

Czołem Babeczki

W moim mieście w Pl, w sobotę ogłoszono alarm przeciwpowodziowy.
Widziałam zdjęcia, filmiki- straszne.
Ja na szczęście mieszkam z dala od rzeki i do mnie jest lekko pod górkę (mówię o moim polskim domu), ale widziałam zalane tereny, którym teoretycznie też nic nie powinno zagrażać.
Początek tego dramatu oczywiście, jest na południu kraju, ale, wiadomo że, to wszystko z biegiem rzek, będzie się przesuwać.
Przecież rzeki mają dopływy, które naniosą kolejne fale.
Niby poczyniono pewne czynności, by sytuacja z np. 1997 roku się nie powtórzyła, ale (jak piszecie) woda to żywioł, którego chyba nie da się okiełznać.
Tutaj, w niemieckiej TV, też nadają alarmujące informacje z Polski, Czech, czy południa Niemiec.

74,800 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-09-16 13:23:35)

Witam w nowym tygodniu smile

U nas dzisiaj znowu pada, ale ten deszcz nie jest już taki ulewny, jednak deszcz, to deszcz.
Drogi nadal pozalewane, mój szwagier nie miał jak rano dojechać do pracy.
A nam niestety zalało auto, córka mówi, że prawdopodobnie zrobiło się jakieś zwarcie i nie da się normalnie jeździć sad
Trzeba dzwonić do mechanika, ale podejrzewam, że mogą mieć teraz kupę roboty.
Tak, że nas też w jakiś sposób te ulewy dotknęły, nie wiem też, czy mój tata poradził sobie z tą zalaną piwnicą hmm

Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia smile

74,801

Witam!
U nas dziś słoneczko i 21 stopni.
Pozdrawiam wszystkich i łączę się w bólu z cierpiącymi.

74,802

Witajcie.
U nas dziś słonko. Bez deszczu i bez wiatru. Współczuję tym, u których nadal leje sad

Markadia> owszem u mnie w rodzinie było traum bardzo duzo. Choćby moja babcia, w obozie koncentracyjnym urodziła dziecko z gwałtu niemieckiego oficera. Dziecko jej zabrali. Szukała je po wojnie, ale bez skutku. Druga babcia też miała straszne historie (pewnie dlatego była taka bezduszna i oschła), a życie mojej mamy od urodzenia.... to wręcz thriller (śmiało można by film nakręcić). Zgadza się, że skłonność się dziedziczy, ale widocznie u mnie w rodzinie były wszelkie predyspozycje, by się ta skłonność zamieniła w chorobę.

Soniu> na NFZ spanie w czasie badania??? Heh to nie u nas wink  Musiałabym zapłacić i jechać do kliniki, gdzie jest anestezjolog. W zwykłej przychodni takich cudów niet. Dostałam tylko znieczulenie w postaci psiknięcia w gardło, a to nie ustrzegło mnie przed odruchami wymiotnymi, bólem w przełyku i czuciem każdego ruchu rurki w moim żołądku hmm

Asterko> miłej lektury opasłego tomiska lol

Bulinko, Bacha, Mysti> serdeczne pozdrowionka.

74,803

Taja no to faktycznie u Ciebie w rodzinie nieciekawie się działo hmm
W mojej chyba nie było jakichś większych zdarzeń, bo czasem coś tam z opowiadań słyszałam, ale było to raczej normalne codziennie życie.

Sonia potwierdzam, ja też miałam gastroskopię na "żywca" tzn.też mi psiknęli w gardło czymś, ale i tak miałam odruch wymiotny w ciągu całego badania i łzy mi leciały hmm
A miałam robione to badanie w szpitalu, na oddziale internistycznym.
Zastrzyk usypiający dostałam przy operacjach, ze znieczuleniem zewnątrzoponowym.

U mnie nadal pochmurno i zapowiadają dalsze opady, kiedy to się wreszcie skończy hmm

74,804

Sonia nie wiem co Cię interesuje bo ja na wakacje to raczej coś lekkiego żeby odreagować codzienne problemy.
Jeśli tego typu lektury potrzebujesz to polecam książki Fannie Flagg. Wszystkie jej książki są przesycone ciepłem, życzliwością i zawsze z małym akcentem kryminalnym i sporą dawką humoru.
Z naszej literatury kobiecej polecam książki Moniki Szwai a ostatnio chętnie czytam takie kryminałki z przymrużeniem oka Olgi Rudnickiej.
Jeżeli chcesz coś poważniejszego to polecam książki biograficzne Agaty Tuszyńskiej.

74,805

No i będziemy bez auta przez ok.tydzień, przez te ulewy dostala się woda i wysiadł akumulator i alternator( piszę tak jak mi córka przekazała) hmm
Mamy też odgórny zakaz picia wody z kranów,
Nawet psu mam dawać wodę przegotowaną, a najlepiej butelkowaną.
Powtórka z roku 1997 sad

74,806

HEYka DZIEWUSZKI

https://scontent.fktw6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/450221112_1008415693985412_4042381215349097999_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=f727a1&_nc_ohc=9lgSJU4lofoQ7kNvgE2IQXH&_nc_ht=scontent.fktw6-1.fna&oh=00_AYANATmrv1uKcK9DnHRzJ21st4zMjNDGEhdMKMXXkNTQHw&oe=66EEE6CC

Sonia przespałaś gastro i super smile
u mnie takie badanie gastro i kolonoskopia - dwa w jednym - jest robionę za 1200 zeta

Taja okropne co spotkało Twoją babcie  echhhh
mieli ciężkie życie w tamtych czasach hmm

Markadia autko unieruchomione na tydzień ... zleci

Asterka z podanych autorów czytałam tylko Rudnicką

Misty straszne są te powodzie - dramat dla ludzi jak tracą wszystko hmm

wczoraj syn zawoził synową i Matyldzię do szpitala a raczej do sanatorium w Istebnej
robią badania czemu Matysia tak często łapie infekcje ???  w czwartek już wychodzą

https://www.google.com/maps/vt/data=ksuNxfDVg6PVhTUWuqDy2NrjEpEe6jmit_AiAxJbPZOSwgHq0SjI61DxXxXxpoJtUcexktflI63QSIj-jyC2etPq1WQvi61GulMtOA6mEacK1yIKTy8bU14kBosfKzmw9LeWzIHGy6fKW999VoxmdSlS8zh9YqAAifHTeiIKZPrmCg,ZnBzygiFRme60Xd9UUrTE7rNiTWE8P8Eeim4hzZ0ejtcI-_YGegzJES2y4GaYZCI7YXEP8LlOYkcJ0uP_WDu9GhF_qWJp8UL09nisFJE0qj8WQzv29lONh-b6mswokj3TAS2no01S0eHXgHiiNxkjCK1NeCZOrEbGNYZA-clqI5qlf4E3cCi6rZExQi5QgtSHR9T4pDK_GHx0L05VEPVWaBdN7Hx8c8rtzxvXQTkrQcsGrqS-UPkSC1SSFyT33aY2dUSHOwL0KzBDdpC3gcw6TaoEYVbOagi1ISXoIx6pylyuOKFOKEkZEAN7C3vMa1fL_BzbbnY8hYUxlN0CcvKSwNPM_81DHoas24EM8YBIsExCj49EKyjFOgkcdYFELSfvZg?w=650&h=200

echhhh objechał szczęśliwie  wszędzie było sucho

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki smile

74,807

Witajcie.
Korzystam z wolnego dnia i pisze z rana. Bachasi nie przebiję poranną porą lol

Bacha> najczęstszą przyczyną ciągłych chorób jest słaba odporność, brak witamin, mało sportu/ruchu.

Markadia> tak, u mnie tez łzy leciały jak grochy. Przeciez u nas na żywca robią tez kolonoskopie. Gdy miałam ją raz wykonać to jechałam do Trójmiasta do kliniki, by dostać narkozę, a i tak się w czasie wybudziłam z krzykiem, że boli tongue  U nas na NFZ są tortury wink
Współczuję sytuacji, bo nawet naczyń i ciała nie powinno się myć w takiej wodzie. Oby to potrwało jak najkrócej. Szkoda też kosztów związanych z naprawą auta. Mechanicy będą mieć teraz kupę roboty, a tydzień w tym przypadku to nie długo.

Asterko> a czytałaś jakieś książki B.A.Paris?

Wszystkim bez wyjątku życze miłego dnia.

74,808

Dzien dobry pięknie,

z kawusią, zmęczona mocno po wczorajszym dyzurze. Ale w dobrym miejscu byłam.

Kamoa co u Ciebie? dotknął Cie kataklizm ? Mam nadzieje, ze jestes bezpieczna.

Asterko dziękuję za ksiazkowe polecajki. Ostatecznie zdecydowałam się na biografię Simony Kossak i  na pozycje o tantrze współczesnej  Barbary Carellas.

Taja doswiadczenie w obozie koncentracyjnym i strata dziecka jest tez w mojej rodzinie, moja prababcia doswiadczyła, nie wiem nic więcej.
Mój pradziadek Antoni zginął w więzieniu stalinowskim za Katyn - był polskim swiadkiem, ktorego Niemcy siłą zawiezli do Katynia. W naszej rodzinie były dokumenty katynskie. Takie traumy i przesladowania. .. dziedziczone traumy, w genach  zapisane.

Bachasiu miałam wybor, ze znieczuleniem miejscowym albo z dozylnym, jedym warunkiem było ze ktos musi mnie odebrac z oddziału. Nie płaciłam dodatkowo.

Moje surfinie konczą zywot, pewnie jeszcze do wakacji moich wytrwają...ale rozglądam sie za kwiatami na jesien, na zewnątrz. Najchętniej kilkuletnie.
dobrego dnia

74,809

Soniu> ściskam serdecznie z powodu historii życiowej sad   U mnie wśród przodków były jeszcze niechybne występki, przez co dzisiejsze pokolenie dodatkowo nosi piętno. Stąd pewnie u nas tyle chorób dziedzicznych i niepełnosprawności od urodzenia sad   Np. były i są porażenia mózgowe. Eh te wojny... niosą największe nieszczęścia. Łączę się w bólu.

Taki wybór przy gastroskopii miałaś w Polsce? Aż nie do wiary. Przecież nawet w szpitalach robią na żywca hmm

74,810 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-09-17 13:07:50)

Witam Was serdecznie smile

U mnie nieśmiało przebija przez chmury słoneczko, mam nadzieję, że się wypogodzi, bo ileż może padać.
Muszę iść na zakupy, niestety na piechotę, no ale nie ma innego wyjścia, kto by to pomyślał, że auto stojące na parkingu pod blokiem może zalać przez deszcz hmm

Miłego wtorku życzę

74,811

Taja prostuje, zabieg gastroskopii przechodziłam w Angli.
Co do niechlubnych, aczkolwiek wspominanych humorystycznie historii rodzinnych było, gdy moja prababka  po mieczu, przegrała w karty wioske całą. Hulaszczy tryb zycia- okres miedzywojenny. smile

Wiesz, ja coraz bardziej skłaniam sie do tezy, ze wybieramy sobie zycie i godzimy sie na nie z góry. ... trochę tak jakbysmy mieli odbyc pewne lekcje .

Na termometrze 20 stopni, ide z Lusia nad rzekę. Jest pieknie, jesien złota, angielska wink

74,812

Markadia> to była ulewa tak silna, że zalała... a nie powódź? Szok!

Soniu> to co piszesz to inna sprawa. Też się interesowałam w tym temacie. Choć tak mi strasznie ciężko przyjąć do wiadomości, że dobrowolnie wybrałabym sobie takich rodziców. Jeśli tak było, to musiałam mieć strasznie nabrojone w poprzednim życiu żeby teraz taką lekcje odrabiać lol  To faktycznie niechybne lecz humorystyczne... przegrać w karty całą wioskę big_smile  U mnie raczej nie ma zabawnych niechybności tongue

74,813 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2024-09-17 18:47:04)

dubel

74,814

U nas dziś piękna,letnia pogoda.
Wybaczcie, podpisuję się tylko i uciekam.

74,815 Ostatnio edytowany przez Markadia (2024-09-17 19:06:00)

Taja nam auto zalało przez ulewny deszcz, który padał od czwartku, ale najgorzej było w nocy z soboty na niedzielę.
Powodzi takiej jak pokazują w tv nie było, bo przez moje miasto nie przepływa żadna większa rzeka, ale przez te ulewy, były zalane ulice, ludzim pozalewało piwnice, no i samochody też hmm
Córka mówiła, że ten mechanik Jej powiedział, że nie jest ona pierwszą osobą z zalanym autem hmm

Bulinko co tak króciutko?

Posty [ 74,751 do 74,815 z 80,755 ]

Strony Poprzednia 1 1,149 1,150 1,151 1,152 1,153 1,243 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024