Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 472 ]

196

Odp: Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Lodyga wszystko pojmiesz. Moze nie zaraz ale duzo domyslisz sie z kontekstu. A ludzie, ktorzy cie zatrudnia zdaja sobie z tego sprawe, ze nie znasz niemieckiego. Nie przejmuj sie tak.

Klopoty finansowe to z pewnoscia problem i jesli mozesz praca tutaj sprawic, ze one sie zmniejsza to przeciez tylko sama radosc. Wlacz sobie nute optymizmu i bedzie ci lepiej.
Jak zaczyna sie nowa prace to zawsze jest to samo. Ten problem z nieznanym. Tym co nas czeka i czy sie poradzi. Ale juz po kilku dniach jest duzo lepiej smile

Chodz, nalejemy sobie wina dobrze? Bedzie troche radosniej. Mialam dzisiaj ciezki dzien w pracy i jestem teraz na luzie

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSytz2rftJyH3iS0mdjZN_QF2V-Yu9AFFfaw6uLFKZ79FsM9ZIk

Zobacz podobne tematy :

197

Lodyga jak tam? Jeszcze nie wróciłas?
Opowiadaj co dzisiaj robiłas i co za sklep prowadzisz z mężem.

Ja już w łóżku, bo wstaje o 6.00 rano, wiec trochę trzeba pospac.

Moja córka jeszcze się uczy, bo jutro ma klasowke z biologii.
Czasem nawet jest pilna ha ha

198

Jana ... wszystko Ci napiszę... ale jutro bo jest godz. 00.35 .. jeszcze jutro pracuję więc będę póżno..... chyba zostałyśmy same ??????????

199

No tak Lodyga my tutaj same sad
Lilka nie odzywa się. Może ma jakigos dola?
Napisz do nie maila, to może się odezwie, bo mój niestety nie działa.

Dzisiaj byłam u mnie na deptaku, bo musiałam kupić cis na urodziny dla mojej koleżanki z pracy. My wszyscy się składamy i cis sobie kupujemy.
Spodziewamy się jakigos dobrego ciasta w piątek.

Kupiłam tez już prezent dla mojej córki na urodziny i mam z głowy.
Trochę poogladslam sobie wystawy i dekoracje świąteczne i dostałam nastroju na święta.
Będzie fajnie. Byle tylko zdrowie było smile

200 Ostatnio edytowany przez lodyga (2011-11-17 00:16:21)

Witaj Jana... być może wyjadę do Frankfurtu nad Menem.. ale to dopiero będę wiedziała jutro.. jutro napisze więcej .. bo będę sama w domu, a tak to mąż okupuje komputer.. dopiero co wróciliśmy z miasta a pracy ale nie będę siedziała do 1.00 w nocy tylko nakarmię psy i schlafen... napiszę do LiLLy..
........ niestety nie da się do Niej napisać,,, bo ma nieaktywnego maila..........

201

Witam z rana , dzisiaj sprzątam i odpoczywam wszystko powoli.......będę później

202

Witaj,

To nic nie zrobimy. Może się jeszcze odezwie.

Do Frankfurtu mówisz? Niezłe miasto smile ale terminu wyjazdu jeszcze nie masz co?

Ale fajnie; będziesz mogła do mnie dzwonić smile to pogadamy.

203 Ostatnio edytowany przez lodyga (2011-11-17 19:33:32)

Czekam cały czas na telefon, bo Pani musi sie na mnie zgodzić, a podobno zawsze dają dwie oferty do wyboru... wiesz ja nie mam doświadczenia więc jeżeli ktoś z nim będzie to mnie "przebije" .. ale to nic poczekam.... no cóż siedzę sama coś tam słucham w internecie i zaglądam od czasu do czasu do kafejki... Jana my prowadzimy z mężem i jego bratem "malutką gastronomię" czyli popularne w Polsce kebaby. Przepis dostal szwagier od Persa / 15 lat mieszkał w Niemczech/, i tak od 2000 ro się w to bawimy. Od 2 lat musielismy opuścić stare miejsce , bo powstaje nowy budynek i przenieslismy się 1 km dalej , już nie w centrum. No i powoli zamiast zwiększać sprzedaż powoli się ona zmniejszała. Do tego doszła bardzo duża konkurencja.  I stąd nasze kłopoty. Pracujemy tydzień na tydzień ... dlatego pracuje caly tydzien od rana do nocy a drugi mama wolny.... ot ... cała prawda

204

no to wstawie takiego fajnego kebaba, bo wlasnie jem kolacje ale taka skromna dietetyczna to sobie przanajmniej popatrze na dobre jedzonko

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSApfdb2bGBIncVh4QuUodaKhNb8orz4SnZ8wCu4lhKLibCPBa4

A jakie mieso dajecie do srodka? I kto wam piecze te bulki? 
U nas robia to Turcy. Oni sa w tym swietni. Pieka wspaniale i dobrze gotuja.
Jak bylismy tam na urlopie to kazdy dzien byl jak wielkie wesele. Obled.

Dzisiaj musialam dluzej siedziec w biurze i jestem padnieta. Mialam takie rozne akcje i takie tempo, ze z wrazenia chyba nie bede dobrze spala.

A jutro przychodzi do mni kilka babeczek wieczorem, bo robie pokaz produktow do czyszczenia. Czyli srodki czystosci. Przyjdzie taka jedna, posiedzimy, pogadamy i moze cos zamowimy i tak dalej.
Nie wiem, czemu sie na to zgodzilam przy piatku i w ogole. Chyba jestem glupia jakas.

205 Ostatnio edytowany przez lodyga (2011-11-18 11:09:12)

Witaj. Mięso robimy sami, bierzemy od "rzeźnika" i doprawiamy sami, przez wiele lat sprowadzaliśmy zioła z Niemiec , teraz są już w Polsce. Sos na bazie jogurtu - tez sami , z pieczywem trochę problem , bo kupujemy gotowe od piekarza, który się w tym specjalizuje. Tu nie jesteśmy zadowoleni. Kebaby sa bardzo dobre, wszystko świeże  bez produkcji masowej . Taka prawie domowa produkcja. ... A w czym Ty pracujesz, jakaś firma sprzedająca środki czystości ? i sprzedajesz przez bezpośrednie kontakty z klientami ??????
Taki network... Dzisiaj idę do szkoły na niemiecki będę późno.Jest ostatni dzień na powiadomienie mnie przez firmę o wyjeździe.........czekam... Jana gdybym miała Twojego maila, to przesłałabym Ci parę zdjęć, bo przez maila w kafejce nie da się ich przesłać.Już pisałam do Ciebie przez maila w kafejce , to mojego masz.
Oczywiście jeżeli zechcesz.... pozdrawiam

206

Lodyga, ja pracuje w biurze i nie mam nic wspólnego ze środkami czystości smile
W domu mam nawet panią, która mi sprząta.
Ja po prostu zgodziłem się na to, żeby jedna babka u mnie w domu zaprezentowała produkty jednej firmy. Coś takiego jak tupery.

Mój mail nie funkcjonuje niestesty. Podam ci pózniej inny.

207

Lodyga tak to naczynia plastikowe.

Czyli jedziesz juz w poniedzialek.
Mozemy sie umowic, ze jak chcesz to moge do Ciebie zadzwonic. Napisz tylko kiedy. Mozemy umowic sie np. na nastepny piatek wieczorem tak o 20-tej tzn. 25.11. zeby nie za wczesnie nie przeszkadzac. Jak chcesz to moge juz zadzownic wczesniej, bo moze bede mogla w czyms pomoc jesli czegos nie zrozumiesz.

Wez ze soba komorke i kup sobie tutaj karte.

Musze konczyc, bo zaraz przyjdzie moja siostra... pa
Zajrze jeszcze

208

Jana ja podałam Ci numer stacjonarny.....niech będzie ten 25 .11. o 20,00

209

O...! widzę ,że się nic nie dzieje...Jana nawet nie zajrzałaś.. Ja właśnie wróciłam z miasta na swoją wieś i szykuje się do wyjazdu.....

210

Jestem, jestem ale nie mialam czasu tutaj zagladac, bo bylam dzisiaj na wystawie sztuki, potem na lodach, potem odwiedzilam kolezanke, ktora sie przeprowadza, potem zajelam sie obiadami na caly tydzien, praniem, moimi dziecmi, domem itd.
Teraz jestem juz gotowa ale padnieta.
Wiesz co? Bede dzwonila dopiero w sobote, bo na weekend mam komorke za darmo.
Piszesz, ze corke masz w tym samym miescie. Na pewno bedzie okazja, zeby sie z nia zobaczy. Przeciez bedziesz tez gdzies wychodzic.
Czy ta kobieta, ktora sie masz zajac jest osoba kompletnie lezaca w lozku czy jest jeszcze jako tako na chodzie? Znasz jej stan? A jak umyslowo?

Jutro zaczyna sie nowa walka w moim biurze. Ciagle to samo. Nie mam juz ochoty po tylu latach pracy tak sie wysilac. Czekam az moja starsza dostanie prace i wyftune stamtad i wiecej mnie nie zobacza. Tak sobie postanowilam i jest mi przez to lepiej.

Ide teraz na TV troche sie rozerwac. Wpadne tu jeszcze. Mam nadzieje, ze jeszcze zajrzysz.
Zycze ci w kazdym razie duzo sily i wytrwalosci. Pamietaj, ze to nie tylko dla ciebie nowe doswiadczenie ale tez dla tej kobitki, ktora na ciebie czeka i liczy na pomoc. Bedzie dobrze. Dasz rade smile

211

Witaj Jana. Moja córka jest w Karlsruhe, a ja będę we Frankfurcie i tak się złoży ,że się nie zobaczymy, bo ona przyjeżdża w grudniu do Polski. ... Pani jest nie chodząca, prawdopodobnie będę "uziemiona " przez cały czas. Nie wiem jak będzie z wolnym. Okaże się na miejscu. Jana...... znikam na 2 m-ce, jeżeli zadzwonisz.. będzie mi miło. Meine name ist .......Barbara.Do usłyszenia ... wszystkiego najlepszego....

212

Basiu sad probowalam do Ciebie dzwonic ale ten telefon to jakas centrala od tej firmy wysylkowej a nie bezposredni od tej babci, u ktorej jestes. Taka szkoda sad
Mam nadzieje, ze sobie radzisz i kiedys tutaj zajrzysz. Napisz tez maila do Ciebie, to moze tego dostaniesz.

Trzymam kciuki za Ciebie i badz dzielna smile Dasz rade!

213

Basiu sad probowalam do Ciebie dzwonic ale ten telefon to jakas centrala od tej firmy wysylkowej a nie bezposredni od tej babci, u ktorej jestes. Taka szkoda sad
Mam nadzieje, ze sobie radzisz i kiedys tutaj zajrzysz. Napisz tez maila do Ciebie, to moze tego dostaniesz.

Trzymam kciuki za Ciebie i badz dzielna smile Dasz rade!

214

HALO!!!! przepraszam !!!! ze tak dlugo nie dawalam znaku ZYCIA.......  ale jestem

z tego co " doczytalam" Lodyga wyjechalaaaaa!!!! ...... i co Jana sama na posterunku????????

Jana moze wiesz co slychac u Lodygi?????  jak daje sobie rade????

Wrocilam i mysle ze juz na stale!!!!!!! .........

POZDRAWIAM  PA PA

215

Lilka, o rany!!! Nawet nie wiesz jak sie ciesze smile:):)

Dziewczyno, co u Ciebie? Opowiadaj!

Lodyga ma na imie Basia i jest we Frankfurcie. Podala telefon ale tam odzywa sie jakis automat chyba od tej firmy, ktora ja zatrudnila.

Pisz, pisz kobieto, bo sie steslnilam jak nie wiem co smile

216

Jana ja tez sie ciesze ze Wrocilam do zycia....... mialam takie zawirowania zyciowe ale jestem!!!!!!
Prosilam corke aby napisala "cosik" w moim imieniu ale wiadomo jak to z duzymi DZIECMI  moje dzieci rozmawiaja po Polsku ale z
pisaniem to pewnikiem maja problem!!!!!   

To co z BASIO-LODYGA  to nic nie wiadomo ????? a kiedy wraca na jakis urlopik????

Jana a co u Ciebie???? ja pomalutku szykuje sie do swiat  i nawet sie ciesze!!!!!!

217

Lodyga wraca chyba dopiero w lutym. Troche to dlugo ale da rade. Pisala, ze sie odezwie jak wroci.

Ja tez ciesze sie na swieta. Zaczynam juz troche planowac co przygotuje. Prezenty tez juz czesciowo kupione. Wszystko praktyczne rzeczy. Posciel i takie tam. Torebki, zawieszki do kluczy, Gutscheine na ksiazki itd. Tylko dla meza nic nie mam. Keine Ahnung, was ich ihm kaufe. Jutro po pracy jade do Media Markt to cos sie tam znajdzie smile

Mialam tez troche przerwe w pisaniu. Zagladalam ale nie mialam ochoty na pisanie. Poza tym jak probowalam z komorki to zawsze pojawiala sie reklama i nic nie moglam z nia zrobic. Pierunstwo jakies.

Musze pracowac caly nastepny tydzien. Pracuje od 8.00-17.00 i to w piatki niestety tez. Zaprosilam cala bude gosci a nie wiem kiedy bede gotowala i piekla. Wariatka jakas jestem czy co?

218

Sprawe prezentow Swiatecznych tez mam raczej juz zalatwiona....
od nastepnego tygodnia bire sie za gotowanko........

Gosci raczej sie nie spodziewam..... chociaz kto wie?????

W Wigilie pewnie bede miala "goscia wedrowca"  puste nakrycie na stole wigilijnym   ........

dzieci zawsze pytaly ???? mamo dla kogo to dodatkowe nakrycie?????

a teraz zobacza konkretna osobe!!!!

Jana do jutra SPOKOJNEJ NOCY PA PA

219

Lilka co ty? Jaka konkretna osobe? Masz nowego faceta? Opowiadaj. Co zrobilas z mezem? Cala prawde prosze!!!

Moj brat rozszedl sie rok temu z zona i udaje przed moja mama, ze taki biedny i samotny a ma juz przynajmniej od pol roku nowa babke. Calkiem niezla kobitka smile
Szczerze mowiac nie wiem co ona w nim widzi. Ale to tak zawsze z rodzenstwem. Mysla, ze to fajtlapy.

Moja mlodsza cala w skowronkach i zakochana. Ale nie tak cieleco. Ona ma eine große Klappe i sie nie daje, wiec raczej nie musze sie martwic, ze ktos zrobi ja w balona.
Chlopak kupil jej na urodziny branzoletke od Thomas Sabo i zawieszke z serduszkiem. Ja jej do tego tez kilka zawieszek. Ladny prezent i ona b. sie cieszyla. Mam nadzieje, ze go nie zgubi albo nie zostawi u jakiej tam kolezanki. Wiesz jakie one sa prawda?

220

Halosien!!!! tylko "lotom"  po sklepach a  i pracowac trzeba!!!!!!

Wczoraj wrocilam dobrze po 22.... zakupy sie skonczyly kolacyjka (spotkalam dawno nie widzianych znajomych)

i nie mialam juz sily aby chociaz skrobnac slowko.

Jana   men ma sie dobrze ....... 

"nowego" NIE SZUKAM   kobiecie latwiej znalesc mezczyzne na LATO, niz na lata!!!!!!

"kochaj siebie    a niewazne z kim sie zwiazesz"
                                      ewa.m zurhorst

Tak tak rozwijam sie duchowo...........

Na wigillie zaprosilam naszego znajomego (zostal wdowcem 2 miesiace temu)
                   mam telefon narazie

221

Melduje sie z dobranocka... dzwonila kolezanka wybieramy sie jutro na bluesa...

w ubieglym roku bywalam prawie regularnie t.z.n raz w miesiacu  a w tym bylam moze 2 razy

Juz sie ciesze na jutro!!!!!  ma byc Grosses Weihnachtskonzert mit Überraschungsgästen!!!!

Zmykam lulu bo rankiem trzeba do pracy  ...... a pozniej robie sie na "bostwo"  a coooooo!!!!!

DOBREJ NOCKI  pa pa

222

Czesc Lilka,

nie moglam wczoraj wpasc, bo zaraz po pracy tylko na krotko do domu i pojechalam z kolezanka do Musicaltheater na "Schwanensee"
Dziewczyno; Czajkowski, piekny balet... bylo cudownie. My troche po winku, bo jeszcze przed wystepem wypilysmy kieliszeczek i bylo cudownie smile

Z tymi facetami to masz swieta racje. To ,ze latwiej znalezc faceta na lato. To prawda. Nie ma co; trzeba trzymac sie swojego chopa.

Moj dzisiaj w nocy przyjedzie do domu i bedzie fajnie, chociaz to zawsze troche upierdliwe, bo zaburza mi caly rytm w domu.
Rzadko jest, wiec i jemu i nam nie jest latwo. Ale jakos idzie. Byle do przodu i jest fajnie.

223

Lilka?

Wpadniesz tu dzisiaj czy masz cos lepszego do roboty?
Moj maz przyjechal na Wochenende; poprzestawial nas po katach i teraz patrzy na sport z kolega. Dobre, co?

Ja mam bolesci w biodrach, bo mam juz pewnie Verkalkung ale nie mam czasu pojsc do ortopedy. Nie wiem zreszta, czy on cos zaradzi. Pewnie da mi Krankengymnastik.
A by to... i to na swieta. Bedzie u mnie dom pelen gosci a tu masz babo placek. Nawala moj Körper.

224

Witam!!!!

Jana no co Ty ? kobieto!!!!  jaka choroba teraz przed swietami.......

Jest jeszcze troche czasu.... pomysl o sobie  moze masz stresaaaa !!!!

PELNA CHATA gosci  ( oj oj pamietam tez tak mialam  men  w delegacji

przyjezdzal krotko przed swietami dzieci malenkie a "pani" przy garach

bo przeciez pelna chata gosci........ no bo przeciez "gosc w dom Bog w 

domu"  a teraz  GOSC W DOMU    BOG WIE PO CO????????

225

gladam  na ZDF  Ein Herz für Kinder prowadzi  Thomas Gottschalk uwielbiam tego moderatora

(zzarlo mi O na poczatku) Gala sie konczy krotko przed 23 i mam problem bo na KINO POLSKA  leci Wielki SZU z  J. Nowickim

dobrze ze men przeniosl sie do syna pokju i oglada  " swoje tematy"

Jana  bylismy w styczniu na Jeziorze labedzim   ( balet z PETESBURGA)  tak masz racje prawdziwa duchowa uczta!!!!!!

acha wczoraj na BLUESIE  tez mialam uczteeeee........

jutro  napisze    a teraz ogladam  Gale

zdrowej nocki    PA PA

226

Lilka ja wczoraj nie oglądałam tego z Gotschalkiem, bo miałam gości i mieliśmy inne zajęcia ale ja go tez bardzo lubię.
Zreszta mój nie miał na Wochenende dobrego nastroju i zepsuł mi moje silne dni. Wstretne chłopy!
Teraz jest w drodze do Wiednia, bo jutro rano ma spotkanie w Firmie na koniec roku. A niech się tam męczą. We wtorek będzie spowrotem i ciekawe na ile pomoże mi przygotować święta.

Ci to za klub muzyczny, który odwiedzasz? Muzyka dobra?
U nas był taki fajny klub jednego armatora ale niestety poszedł on w plajte, bo się przespekulowal no i zamknęli. W moim pobliżu, dosłownie dwie ulice dalej, maja w tych dniach otworzyć Bowlingbahn, wiec chcemy sie w grupie zorganizowac I chodzic regularnie.

Moze bedzie fajnie. Zobaczymy smile

227

przypadkiem wpadlam zis do Was ,,nie wiem czy moge ,,

ale od razu zauwazylam dwie panie znajome Lodyga i Lillao5 milo mi

juz wszystko zrobilam i nudzi mi sie

228

ANUSIA witaj !!!!!!! co za pytanie zagladaj do nas koniecznie!!!!!!

Jana zalozyla kafejke  bardzo sie ucieszylam !!!!  a potem na troche zniknelam (zawirowania zyciowe)

Lodyga i Jana ciaaaaagnely "pogaduchy"   ........  Lodyga przyjechala do "nas"  t.z.n  Niemiec

ale pewnie nie ma dostepu do kompa   wraca  do Polski w  lutym to pewnie sie odezwie?????????

caly dzien bylam na pelnych obrotach niedawno "ubieralam " ciasteczka  (coreczka upiekla)  a ja tylko praca

artystyczna  troche bola mnie oczeta o tej tworczej pracy...........

Jana tak masz racje "WSTRETNE CHLOPISKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"  Twoj wyjechal to zdazysz zlapac oddech
ja swojego zgreda pogonilam na gore ...... a wlasciwie to sam uciekl wlaczylam moja ulubiona muzyczke
przy pracy tworczej lubie podklad muzyczny ....... pudloTV  wylaczylam!!!!!!!!! 

Janatam gdzie chodze posluchac bluesa to jest im Bürgerhaus Bluesclub a dokladnie "BB" s Bluesmile
wspaniala atmosfera  ludzie tez nie przypadkowi..... jak to mowia lubisz bluesa to choc nabluesa........

lece spakowac ciasteczka poczestuje jutro w pracy wygladaja "bajecznie"

a smakuja mniam mniam!!!!!!

spokojnej nocki KOBIETKI pa pa

229

witajcie wszystkie -Lillao5,,  Lodyge znam od dawna ,,ale jak bedzie chciala to sama powie ,,wiem ze teraz jest w Niemczech,,tez bym chciala wyjechac gdzies daleko od codziennosci   
ja dzis nic nie robie tylko obiad ,,Karolka cala noc jeczala ze ja boli brzuch i wale sie nie wyspalam ,,jestem padnieta ,,niewyspana ,i do kitu   ,,pozdrawiam Was dziewczyny te ktore znam i te ktore mam nadzieje poznac

230

Witam wieczorkiem !!!!!

Anusiu fajnie ze zajrzalas no wyobrazam sobie coooo to za noc mialas!!!!!!

najwazniejsze ze to nic powazniejszego.....

Jana  nie zaglada??????  po pracy pewnie kierat domowy ?  jak to przed swietami!!!!!!
Moje sledzie wymoczone.... teraz cebulka troche przypraw i sostawie na noc niech sie razem "przegryza".......
Oj zglodnialam  lece na kolacyjke........

231

Czesc Lilka, czesc Anusia!

Dziewczyny fajnie, ze tutaj jestescie i zalgadacie smile
Ja mam urwanie glowy, bo musialam polatac po pracy po lekarzach. Z moja mlodsza, bo jej Pille do kitu; ma bole glowy, nudnosci i okropna skore. Dostala inne, wiec mamy nadzieje, ze bedzie poprawa.
Lekarka proponowala jej krazek antykoncepcyjny ale go nie chciala, bo mowi, ze nie da rady go sobie wlozyc. Da, tylko nie chce. Ale pamietac o pigulkach to musze ja, bo ona zapominalska. A babcia to ja nie chce jeszcze byc a moze i  wcale. Przynajmniej teraz nie wink

Boli mnie cholernie biodro i ciagnie az do kolana tzn przez cale udo. Jutro rano o 7.00 ide do ortopedy. Mam nadzieje, ze  to nic powaznego. Trzymajcie kciuki babeczki, bo jestem cala w strachu.

Moja strasza wraca wlasnie z ojcem z Wiesbaden, bo byla tam na tescie dla psychologow. Ona wlasnie skonczyla studia i musi jeszcze robic kwalifikacje zawodowe. Wybrala BKA. Dobre sobie co? Ale fajnie by bylo, zeby sie tam dostala.

232

JANA TRZYMAJ SIE!!!!!!! oczywiscie bede trzymala kciuki!!!!!!!

Bedzie dobrze ! Musi Byc!!!!!!!!

Pomysle o Tobie o 7 godz.   zwykle siedze o tej porze przy kawce.........

Dobrze przespanej nocki  pa pa

233

http://www.hagenhoffmann.de/links/weihnachtsmann-gehend.gif

co tam; nie dam sie wink Szykuje sie na Swieta Bozonarodzeniowe!
Ostatnie prezenty trzeba szybko kupic.

234

witam w poludnie ..wstyd ale godzine temu wstalam z luzka ..Jana moze masz rwe kulszowa ?-to potwornie boli ,,idz rzeczywiscie do lekarza bo nie ma co zwlekac,,ja wiem co to znaczy ,,trzymam kciuki
Laillao5 moglas mnie obudzic zapachem kawy --jak to czasem robi moja Perelka hihihi

235

Kobietki  jak zwykle jestem wieczorem!!!!!!!

Na dzisiaj plan wykonany..... i to nawet z ochota!!!!

ANUSIU!!! jak to dobrze ze zagladasz do nas!!!!!

JANA ..... jak bylo u ortopedy.... mysle ze TORPEDOWO!!! t.zn.   b. dobrze!!!

Wpadne jeszcze .... teraz leeece kapuste "wykonczyc"  i na balkon wystawic.... bo w lodowce brak miejsca na taki GAR????

236

Jana  moze bys tak pisnela slowko chociaz?????

czy ortopeda przystojny?????

237

Zycze Wam dziewczyny
fantastycznych Swiat ,,
prawdziwej zimy
ciepla rodzinnego 
niepowtarzalnych wzruszen
i zaskakujacych prezentow

238

Oj piskam slowko i ale dopiero tak pozno. Sorki ale mialam stresa rodzinno-swiatecznego i dopiero teraz zagladam.
Zycze tez pieknych Swiat Bozego Narodzenia i samych obfitosci na stole.

http://www.bozonarodzeniowe.otwarty.net/gify/qbzysioype9.gif

A u ortopedy bylo bardzo torpedowo. Dostalam zastrzyk w biodro i po bolu.
Bolalo jak diabli ale przy tym stresie z rodzinka to nawet o tym zapomnialam,

239

Ten, co stworzyl

drzewa i bialy snieg,

Ten, co czuwa

nad cieplem waszego domu

i ciagle nas uczy.

Jak kochac,

dzisiaj sie narodzil!!!!!!!!!!

NAJPIEKNIEJSZYCH  Swiat Bozego Narodzenia, niech spelnia sie wszystkie Wasze marzenia!!!!!!!!!

JANA  " dopchalas" sie wczoraj  a wlasciwie dzisiaj do kafejki    .......... ANUSIU spelnily sie Twoje zyczenia mialam zaskakujace prezenty..........

Wigillia przepiekna jedzonko wspaniale atmosfera magiczna  wszystko naj ... naj.....  a ja cala gospodyni tego wydarzenia
jestem dumna z siebie!!!!!!

240

ciesze sie Lillao 5 z Twoich prezentow ,,,   Jana ,,nie przejmuj sie zastrzykiem ja dzis dostalam dwa i dwie kroplowki na ostrym dyzuze ,,i mase lekow w aptece wykupilam i takie moje pieskie zycie..  jestem poparzona po radioterapii i potwornie boli ,,musze wytrzymac i wytrzymam ,,

241

Witam nocnie! Zobaczcie babki która to godzina a ja na łączach. Cholera by to wzięła sad(
Spałam już sobie dobrze a tu nagle mój małżonek tak potężnie zachrapał, ze kompletnie wybił mnie ze snu! Nocka z głowy. Chyba wstawię to chrapanie do YouTube i wam puszczę.

Ale co tam; popisze trochę i poczytam i może znowu trochę pospie.

Miałam nawet fajne święta. Nawet w sama wigilię niespodziewanych gości, których obecność bardzo mnie ucieszyła. Pierwsze święto rodzinka a drugie przyjaciele. Teraz trochę odpoczynku i nowy rok zapuka do okna. Oby był dobry!

Anusia a co to u ciebie za radioterapia? I jeszcze poparzenie? Co się dzieje?

Lilka macie trochę śniegu w waszym regionie? U nas zielono i ciepło
Ja leżę teraz przy otwartym oknie i wcale nie czuje zimna. Wiosna idzie czy co?

242

Swieta, swieta i juz po swietach!!!!!!!!!

ANUSIA  skarbie!!!  smutno ze tak cierpisz!!!!!! wiem jaki to bol moja znajoma tez przez to przechodzila......... dasz RADE  !!!!!!!!!!

JANA u mnie tez cieplutko.... sniegu ani grama.....Ogladalam zdiecia z ubieglego roku i bylo bialooooo jezioro zamarzniete.........

To mialas nooooc ..... maz moze za duzo chrapolu sie napil ..... ja spie z zatyczkami w uszach i mam wzgledny spokoj

dzisiaj  pojezdzilam na rowerku ......  i czuje sie troche lzejsza  w swieta mialam "wilczy" APETYT NA SLODYCZE!!!!!!!!!

od jutra  TYLKO WODA !!!!!!!!!!!

243

Pozdrawiam  z Polski  - zaciekawił mnie tytuł wątku więc kuknęłam .
Jana a co z Łodygą ??  pojechała do Niemiec ???
         Spijcie smacznie .

244

Anusiu   co powiedział lekarz ??  ja teraz czujesz się ???
                         Sciskam Cię  baaaaaaaaaaardzo serdecznie  , jak zawsze .
http://wgrywacz.pl/images/267anio.jpg

245

Witam Netkobietke Niu7nie!!!!   dzieki za pozdrowienia!!!!!!!

zagladaj do nas czesciej!!!!!!!

246

Dziewczyny, następna nocka zarwana! Stary chrapie, ze aż na dole słychać pomimo zamkniętych drzwi. Nie wyśpię się już wcale a w piątek idę do pracy.

Witaj Niunia smile Tak, Lodyga jest w Niemczech i wróci około lutego do PL
Znacie się?
Fajnie, ze tutaj jesteś smile Pisz co u Ciebie

Lilka tylko sama woda? Nie dam rady, bo jak długo nic nie jem to jest mi niedobrze. A teraz jeszcze mam Schlafentzug. Pieruństwo jedno!

247

HALO JANA!!!!!! TY nocny maaarku!!!!!!

Tak sama woda dzisiaj pilam tylko wode EVIAN i dotrwalam do wieczora..........
Jutro z rana zjem napewno pozywne sniadanko!!!!!!!
Wcale sie w swieta nie przeeeejadlam (moze ze sama wszystko gotowalam i piiiieklam)  a wiec sie nawachaaalam......
A rezultat taki ze  czulam sie pelna...........
Pogoda dalej wiosenna a wiec jezdze na rowerku!!!!!!
JANA  jak tam bioderko?????

248

Witam babolki smile

Bioderko niezle ale po Nordic Walking zawsze troche nawala. Ulzylo ale starosc nie radosc. Zuzycie materialu sie melduje.

Ja jutro zaczynam oczysczanie czyli odzywianie wewnetrzne. To okreslenie mojej siostry. Czyli przed poludniem nic nie jesc tylko pic. Wytrzymac jak dlugo sie da, potem troche miesa lub jajko i na wieczor tylko zdeczko jedzonka. Tak, zeby w nocy nie burczalo w brzuchu. Musze wytrzymac, bo mam wrazenie, ze juz sie kulam. Taka mala, okragla i pulchniutka swinka.

Bylam dziaiaj na sklepach. Zrobilam zakup w Marco Polo. Kupilam spodnie, dwa swetry i szal i bede piekna. A co mi tam. Raz sie zyje. Trzeba nadrabiac ciuchami jak juz nie ma urody smile
Bo jak to sie mowi; mlody ozdabia kolekcje a stary sie nia ozdabia.

Moj oglada teraz Stirb langsam. Moglabym kotzen. Ciagle tylko takie filmy. On pojdzie spac i bedzie chrapal a mi po glowie lataja jeszcze helikoptery i problemy moje i innych.

Co robicie na  Sylwestra?

249

Jana ale sie usmialam ale tak duchowo ...... moj men tez tylko takie filmy chociaz dzisiaj to ja pierwsza "zlapalam" pilota .......
i ogladamy obyczajowy film  ja jeszcze "STUKAM" i patrze w swoj ekranik   
Pytasz gdzie na sylwestra sie wybieramy?????
Wtym roku mialam ochote BYYYYC w domu  mamy fajnych sasiadow i tak sobie planowalam  na spokojnie w domciu.......
O polnocy  na Europa placu (tuz pod domem) z rakietami i sektem po prostu wystrzallllowo!!!!!!!!

Znajomi  zaproponowali skladanego u nich w nowym domu  i chyba sie skuszeeeee???????
Troche robotki mnie czeka  bo oni uwielbiaja moje "zimne nozki"......
men ma swoje "muchy w nosie" ......... ale dam rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jutro do pracy w piatek teeeez ale co tam!!!!!  MAM OCHOTE DOBRZE SIE POBAWIC!!!!!
A w Nowym Roku  ma byc jeszcze LEPIEJ!!!!!! BO JA TAK CHCE I BASTA!!!!!

250

witajcie wieczxorkiem,,Dzieki za troske dziewczyny ,,ale juz jest lepiej ,,,Niunia zawsze masz dla mnie slowa pociechy i otuchy,,,dobrze ze nie zxgodzilas sie zebym Ci piekla ciasto ,,bo i tak nie dalabym rady ,,Lillao5 Ty tez jestes wspaniala ..dzieki ,,,,Jana  MIALAM RAKA PIERSI      mam usunieta piers ,,jestem po chemioterapii i po radioterapii ,po radioterapii wyszlo mi poparzenie ,,ma sparzana  skore ,,rane najgorzej jest pod pacha ,,ale juz jest lepiej ,,bylam w szpitalu na ostrym dyzuze i od razu dali mi dwie kroplowki   ,przepisali mase lekow i masci ,,i juz jest wieksza polowa zagojona ,,,,,no musi byc dobrze bo dzis wysprzatalam cale mieszkanie na blysk,,hihihi  ,juz jest dobrze ale musze byc przez piec lat pod kontrola ..a czy sie uda? zobaczymy ,,ja wiem ze tak ,,i ze nie poddam sie ,,mam dla kogo zyc ,,mam corke Karolke ktora mnie potrzebyje ,,jest dzieckiem specjalnej troski ,,ma 16 lat ..ale pewnie Was juz zanudzilam ,,wiec powiem dobrej nocy =dziewczyny

251

ANUSIU !!! Wcale nie zanudzasz!!! Jak to piszesz  pisz pisz!!!!

Bedziesz piec lat pod kontrola!!!! i DASZ RADE !!!!!!!

Dla Siebie przede wszystkim i dla Karolki!!!!!!!!!!

"kochaj siebie a niewazne z kim sie zwiazerz"

252

LILLAO5 ZE DAM RADE ,,ANI NA MOMENT SIE NIE PODDALAM ,,WSZYSTKO DOBRZE ZNOISLAM TERAZ TYLKO TO POPARZENIE DALO MI DOBRZE W KOSC
,,W MAJU DOWIEDZIALAM SIE ZE MAM RAKA ,A 28 WRZESNIA MIALAM OPERACJE ..I JESZCZE PRZEZ CZTERY MIESIACE OPIEKOWALAM SIE WNUKAMI 12 I 14 LAT NO I MOJA kAROLKA ,,NIE BYLO LEKKO ALE DZIEKI NIM CHYBA SIE TRZYMALAM

253

Jesteście bardzo fajne  - dzieki Lilllao5. Jana - milutko w Waszym kąciku.Napewno będę  tu zaglądała .
Tak  znam łodygę  ale tylko wirtualnie z tego forum - jezęli Jana masz z Niką  kontakt to bardzo  proszę  pozdrów ją  odemnie  i niech zaglądnie na pocztę .
Z Anusią  także się znam i to osobiście  to bardzo dzielna i mądra kobieta ,Wiele preszła i pokonała  chorobę .
Zyczę dobrej nocy i radosnego przebudzenia .
http://wgrywacz.pl/images/155z4efb77ae0cd5c.gif

254

Cześć babolki:)
U mnie bardzo silny wiatr. Już wczoraj się zaczęło. Wieje i huczy, ze aż wszystko na zewnątrz telepie. Dobrze, ze dzisiaj mam jeszcze wolne. Wstałam wcześnie, żeby nabrać rytmu dnia.

Anusia ja przeszłam to samo co ty. Diagnozę raka piersi dostałam prawie 12 lat temu i od tego czasu się trzymam. Miałam usunięta pierś ale po jakimś czasie dałam zrobić rekonstrukcję, bo wkurzaly mnie wkładki w staniku. Po jakimś czasie usunelam jajniku i macicę profklaktycznie, żeby nie produkowany hormonów. Nie miałam chemii ani naswietlan, bo miałam raka na podłożu hormonalnym. Piec lat antyhormonalnej terapii i potem te operacje jajnokow i macicy. Niedawno dałam zbadać moje geny i okazało się niestety, ze mam gena z mutacją i moje obie córki z prawdopodobieństwem 50% rownież. To będzie teraz badane u mojej starszej.
Anusia zyj dalej normalnym życiem jak do tej pory i nie daj się zwariować!
Będzie dobrze. Zobaczysz, ze dasz radę smile Ściskam cię mocno!

Niunia ja nie mam kontaktu z Lodyga niestety. Wątpię tez, ze ona odpowie na wiadomości ze skrzynki, bo raczej nie ma internet. Jest u jakiejś starszej kobitki a one takiej techniki nie maja.

Lilka jak tam nóżki? Gotowe?

255

Jakie nóżki ??  Lilki cvzy jako galaretka z zimnych "kopytek"  hihihihii
                ciekawośc mnie zżera

256

Jano napisałam  e-m do Łodygi  może akurat ??  odezwie się ????
                                  http://wgrywacz.pl/images/373z4efb77c462dd9.gif

257

witam wieczorem ,,Lodygo -zagladnij do nas,,Lillao gdzie sie podzialas ,,Niunia jak zwykle aktywna ,,cyba ma dzis troche czasu dla siebie,,oby czesciej  tak bylo,,ciagle zabiegana i jeszcze mase gosci,,wspolczuje jej,

258

witam i wszystko slysze!!!!  Jestem taaaka zalatana tylko nie WIEM PO CO?????????

Niu7nia!!!   PYTASZ jaka nozka ??? a to zwykla galareta z golonki!!! ALE JAKA SMACZNA!!!!!!!

JANA ...... nie wiem co napisac !!!!  i co no tak pomyslec ?????? kk

Kobieto!!!  co TY przeszlas!!!! ALE POKONALAS CHOROBSKO !!!!!!

I  dajesz rade, TAK TRZYMAC!!!!!!

Z corkami tylko na 50% to nie jest ZLEEE!!!!!

POZDRAWIAM boooo brak mi slow!!!!!!!

259

http://wgrywacz.pl/images/176484543kawe_pijesz.gif
                  Do  potem  - lece po golonke na galaretke /mam zamówione/  i muszę się dzisiaj 'spiąć" bo goście prawie u drzwi - na 18 zamówiona kolacja .

260

Dziewczyny, jestem w pracy i nie mogę doczekać się końca dnia!
Nudy przeogromne! Jak nigdy.

Podajcie jakiś pomysł (ale nie nóżki), żebym jeszcze zdążyła coś upichcic.

Lilka z tymi % to jest tak: jeśli okaże się, ze moje córki maja ten gen a prawdopodobieństwo tego leży w 50%-tach to maja z kolei aż 80% na to, ze tez dostaną te chorobę i to jest bardzo dużo. Jest w takiej sytuacji możliwość usunięcia profklaktycznie z obydwu piersi gruczolow i zasapienie ich poduszkami sylikonowymi. W późniejszym czasie tak około 40-ki trzeba tez usunąć jajniki. I własnie po to jest potrzebny ten test. Żeby móc cis zrobić zanim powstanie problem.

Posty [ 196 do 260 z 472 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024