Mamy maly problem: spoznia mi się okres - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Mamy maly problem: spoznia mi się okres

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 246 z 246 ]

196

Odp: Mamy maly problem: spoznia mi się okres

też spóźia mi sie okres
nie mam bolą mnie piersi( tak jak zwykle przed okresem)
nie mam upławów
nie boli mnie brzuch
czy mogę być w ciaży?

Zobacz podobne tematy :

197

silverselene
możesz.

198

Witajcie smile
Kochane znowu spóźnia mi się okres.. W zeszłym miesiacu okres miałam wcześniej niż zwykle bo 26 dnia cyklu a tak to 29-32 dnia był zawsze. Dzis jest 32 dzień i nic.. Nie czuje żadnych objawów, poza tym, że czasem zakłuje mnie w brzauchu (ale raczej ze stresu^^) i mam zmienne nastroje. Kochałam sie w tym cyklu mniej więcej od 7do 10 dc, 21 i 27. Kilka razy to zapamiętałam big_smile Za każdym razem stosowaliśmy prezerwatywy, nie zsuneły się, nie pękły było okej. Akcji bez nie było, tylko chwilkę "ocieranie" ale bez wchodzenia. W piątek wyjeżdzam na wakacje, zależało mi żeby przyszedł normalnie a tu taki klops ;/ Z tego stresu zaczynam panikować że może gdzieś coś sprawi że jednak ciąża jest hmm Musiałam się wygadac hmm

199

Zrób test, wszystko będzie jasne. Jeśli prezerwatywa została zastosowana prawidłowo czyli zgodnie z ulotką do niej zawartą, uważam, że nie ma podstaw do niepokoju.
Polecam wątek: http://www.netkobiety.pl/t56239.html

200

Witam. Tak jak w tytule tego postu "spoznia mi sie miesiaczka" juz 12 dzien. Przez rok bralam tabletki antykoncepcyjne lecz niestety przez chorobe musialam przestac je stosowac i razem z chlopakiem postanowilismy uzywac prezerwatyw, bardzo chcemy uniknac narazie ciazy wiec uprawiajac seks w prezerwatywie stosowalismy rowniez stosunek przerywany ( nie dochodzilo do wytrysku w mojej pochwie). Tabletek nie biore od kwietnia do tej pory cykle tez byly nie regularne ale mialam nadzieje ze wreszcie sie to unormuje. Przewaznie zawsze przed miesiaczka wyskakiwaly mi jakies krostki teraz tez tak jest , mam spory apetyt itp. Ale okresu jak nie bylo tak nie ma. Trszke sie obawiam  alez drugiej strony wydaje mi sie to malo mozliwe , wiem tez ze po odstawieniu tabletek tak wlasnie bywa ze okres pojawia sie "kiedy chce" nie chce narazie robic testu bo to chyba za wczesnie zeby panikowac. Co o tym myslicie ? Z gory dziekuje za wszystkie cenne odpowiedzi smile . Pozdrawiam.

201

Test zawsze możesz zrobić - lepsze to niż panikowanie. Przy właściwie użytej prezerwatywie szanse na ciąże są niewielkie - w przeciwieństwie do stosunku przerywanego, który NIE JEST metodą antykoncepcyjną!
A o nieregularnych miesiączkach warto porozmawiać z lekarzem.

202

Wiem ze stosunek  przerywany nie jest metoda ale my go stosowalismy razem z prezerwatywa .

203

sandziax2 co jakiś czas masz problem pt. "spóźnia mi się okres"; moja jedyna rada jest taka, byś porządnie się zabezpieczyła, lub przestała uprawiać seks.
Gdy się będziesz namyślać co wybrać, polecam następujące wątki:

http://www.netkobiety.pl/t56239.html
http://www.netkobiety.pl/t53135.html

204

Sandzia, jest taka książka o tytule: "Nie wierzymy w bociany". Koszt koło 10zł, a dowiesz się z niej wszystkiego co powinnaś wiedzieć na temat zapłodnienia. Jako kolejną lekturę proponuję linkowane przez Cat tematy.

205

Nie mialam nigdy takiej sytuacji jak teraz poniewaz bralam tabletki , od 3 miesiecy ich nie biore i mam nieregularne miesiaczki , mam male podejrzenia w tym miesiacu lecz z drugiej strony wydaje mi sie to troche malo mozliwe nie ufam prezerwatywa  ale do wytrysku w mojej pochwie nigdy nie doszlo...

206

Dziewczyny, nie stresujcie się tylko sprawcie temperature  w pochwie po kilku dniach spodziewanej miesiączki. Podczas owulacji jest wysoka do 37.0stopni C . Kiedy ma przyjść okres automatycznie spada do około 36.6  . Temperatura w ciąży wynosi około 37.1-37.5  stopnia C . U siebie wykryłam 37.4  kiedy spóźniał mi się okres już 10 dni. Zrobiłam test i kilka dni temu dowiedziałam sie , że będe mamą.

207

Słodko11 nigdy w życiu moja temp. nie wynosiła 37 stopni podczas owulacji, ani też później smile

Temperaturę należałoby mierzyć codziennie, by wiedzieć że i kiedy wystąpiła owulacja. Po owulacji utrzymuje się na wyższym poziomie, by w razie czego ciało kobiety mogło być przyjaznym inkubatorem. Gdy do zapłodnienia jednak nie dojdzie, temp. spada i zaczyna się okres.
Ale trzeba znać swoją podstawową temperaturę i obserwować ją przez cały cykl, nie tylko 1 czy 2 dni. No i przed wstaniem z łóżka.

208

Co mam o tym myslec... ? Zawsze sie zabezpieczalismy, uzywalismy prezerwatyw z tego powodu ze naprawde nie planujemy jeszcze dzieckastaralismy sie zawsze byc jak najbardziej ostrozni i chlopak NIGDY nie konczyl we mnie , dlatego nie wiem co mam o tym myslec... To wszystko wyglada troche tak jakby zaczynalo mi sie odblokowywac po braniu przez okolo roku tabletek, wyskakuja nowe krostki na twarzy ktorych nie bylo gdy bralam tabletki ... Dzis wydobywala sie ze mnie rano biala rzadka wydzielina , nie bylo jej duzo. Czasem pobolewa mnie brzuch a okresu nie ma i tak... Juz prawie 2 tydz. . Kurcze nie wydaje mi sie to tak bardzo mozliwe zebym zaszla w ciaze bo sie zabezpieczamy i dodatkowo uwazamy jak wspomnialam wyzej... Co mam o tym myslec ? Prosze o zrozumienie...
Przypominam ze tabletek nie biore od kwietnia.

209

Polecam ponownie zapoznać się z wątkiem: http://www.netkobiety.pl/t53135.html

A jeśli podejrzewasz problemy z cyklem, to dodatkowo polecam wizytę u ginekologa. Na forum nikt Cię nie zdiagnozuje.

210

Witam. Swoja przygodę z tabletkami zaczełam w
czerwcu. Jestem teraz w trakcie drugiego opakowania.
Biorę kontracept.
I teraz tak:
Moje miesiaczki zawsze były nie regularne. Dlatego tez
lekarka zapisała mi te tabletki. Okresu dostałam w 37 dniu cyklu (18.06) i w tym dniu rozpoczęłam pierwsze
opakowanie. Przed miesiaczka  miałam dziwne różowe
plamienie. Byłam u gin.(14.06),bo zaniepokoiło mnie
cos i lekarka stwierdziła opuszczenie przedniej ściany
pochwy. No ale nie o tym teraz.
Wracając do tematu. Moj okres trwał długo (10 dni) i było cały czas intensywne krwawienie do 27 czerwca.
Krew świeża i jasna. Pozniej czysto. 28 kochałam sie z
mężem i skończył we mnie. Pozniej mialam znowu lekkie
różowe plamienie. 30 czerwca miałam lekka biegunkę i
mdłości. Pozniej w innym dniu jakos wymiotowałam. Ale
zdarzyło sie to kilka godzin po przyjęciu tabletki. Wiec mysle ze zdążyła sie wchłonąć. Zdarzyło mi sie tez ze 3
razy zapomnieć przyjąć o danej godzinie tabletke i było
to max 5-7 godzin. 08.07 wzięłam ostatnia tabletke z
pierwszego opakowania,  a dnia następnego miałam
czarne plamienie przez 2 dni w małej ilosci. Sama nie
wiem czy to był okres czy nie. W sumie trzeciego dnia plamienie było brazowawe i tylko raz widziałam troche
czerwonego plamienia. Następnego dnia czyli 12 lipca juz
czysto. Miedzy 12-a17 lipca kochała sie z mężem 2 razy.
2 razy skończył we mnie. 16 lipca zaczełam nowe
opakowanie po 7 dniowej przerwie. A 20 lipca
zapomniałam całkowicie przyjąć tabletke. 5 tabletke z blistra. Minęło grubo ponad 12 godzin i przyjęła ja jak
tylko sobie o tym przypomniałam. Pozniej wzięłam
następną o zwykłej porze. Prosze powiedzcie czy moge
byc w ciąży? Bola mnie piersi, w nocy bolało podbrzusze
jak na okres, teraz tez troche pobolewa. Taki pulsujacy
bol.

211 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2013-07-22 16:21:50)

Jeśli jesteś w ciąży i masz objawy, które przypisujesz ciąży to na pewno nie w wyniku seksu sprzed 2 dni. To po pierwsze.

Ponieważ rozpoczęłaś przygodę z tabletkami, to warto wyjaśnić:
Gdy bierzesz pigułki, nie masz już klasycznego okresu, a tzw. 'krwawienie z odstawienia'. Najczęściej wygląda ono tak, jak opisujesz.

Warto poczytać: http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1609219#p1609219

ps. Jeśli stosujesz JAKĄKOLWIEK inną metodę antykoncepcji poza stosunkiem przerywanym, nie ma znaczenia, czy facet w Tobie kończy czy nie.

212

CatwomanJeśli jesteś w ciąży i masz objawy, które przypisujesz ciąży to na pewno nie w wyniku seksu sprzed 2 dni. To po pierwsze.

Gdy bierzesz pigułki, nie masz już klasycznego okresu, a tzw. 'krwawienie z odstawienia'. Najczęściej wygląda ono tak, jak opisujesz.
Dziekuje ci bardzo za odpowiedź
Chyba nie zbyt dobrze zrozumiałas to co napisałam. Ja wcale nie przypisuje sobie ze jestem w ciąży czy ze mam objawy ciąży mozliwe ze to z innego powodu taki? Chce wiedzieć tylko czy mozliwe ze moge być. chciałam tylko zapytac czy w wyniku tego ze miedzy 12a 17 współżylam a 20 nie wzięłam tabletki to czy antykoncepcja została zachowana. Tylko tyle. Bo słyszałam ze pominięcie tabletki w pierwszym tygodniu po 7 dniowej przerwie jest ryzykowne jesli w tygodniu poprzedzającym pominięcie doszło do współżycia i wytrysku  w środku. Dlatego pytam. Jesli ryzyko jest to kiedy nalezy wykonać test? Dziekuje za informacje smile

213

CatwomanJeśli jesteś w ciąży i masz objawy, które przypisujesz ciąży to na pewno nie w wyniku seksu sprzed 2 dni. To po pierwsze.

Dziekuje ci bardzo za odpowiedź
Chyba nie zbyt dobrze zrozumiałas to co napisałam. Ja wcale nie przypisuje sobie ze jestem w ciąży czy ze mam objawy ciąży mozliwe ze to z innego powodu taki? Chce wiedzieć tylko czy mozliwe ze moge być. chciałam tylko zapytac czy w wyniku tego ze miedzy 12a 17 współżylam a 20 nie wzięłam tabletki to czy antykoncepcja została zachowana. Tylko tyle. Bo słyszałam ze pominięcie tabletki w pierwszym tygodniu po 7 dniowej przerwie jest ryzykowne jesli w tygodniu poprzedzającym pominięcie doszło do współżycia i wytrysku  w środku. Dlatego pytam. Jesli ryzyko jest to kiedy nalezy wykonać test? Dziekuje za informacje smile

214

omadzia5 to fakt, najbardziej ryzykowne jest pominięcie którejś z pierwszych 7 lub ostatnich 7 tabletek. Ale szczerze... to nie obiła mi się o uszy żadna historia z ciążą w tle z powodu 1 zapomnianej tabletki. Mnie osobiście się nie obiła, może takie przypadki się jednak zdarzyły.

215

Dlatego zastanawiam sie kiedy moge zrobic test by był wiarygodny no i czy przy ewentualnej ciąży branie tabletek w dalszym ciagu nie zaszkodzi w jakis sposob. Bo jesli juz by sie zdarzyło to nie chciałabym poronic albo urodzić chore dziecko z powodu brania tych tabletek.

216

omadzia5 test domowy może nie być całkiem wiarygodny. Lepiej, byś zrobiła test z krwi.
Oczywiście gdy tylko dowiesz się, że jesteś w ciąży, należy przerwać branie tabletek.

217

Dzięki. Tak tez zrobię. Pozdrawiam. smile

218

Polecam wszystkim!   polecam:  http://www.netkobiety.pl/t57061.html

219 Ostatnio edytowany przez kadiiax3 (2013-08-03 13:00:43)

od początku roku prawie normalnie miałam okres. w styczniu dostałam 16, w lutym dostałam 23, w marcu nie dostałam miesiączki, w kwietniu dostałam 6, w maju dostałam 15 no i teraz dostałam po 2 miesiącach. czy możliwe, że jestem bezpłodna czy coś po prostu jest nie tak? mam zamiar iść do ginekologa, ale wole, się poradzić kogoś.

220

Oczywiście, że nie oznacza to, ze jesteś bezpłodna. Może masz coś nie tak z tarczycą. Pójdziesz do lekarza to się dowiesz. Ale nie daj sobie wcisnąć pigułek antykoncepcyjnych na "uregulowanie" okresu- zrób wszystkie badania hormonalne, w tym TSH oraz TSH4.

221

Catwoman napisał/a:

Oczywiście, że nie oznacza to, ze jesteś bezpłodna. Może masz coś nie tak z tarczycą. Pójdziesz do lekarza to się dowiesz. Ale nie daj sobie wcisnąć pigułek antykoncepcyjnych na "uregulowanie" okresu- zrób wszystkie badania hormonalne, w tym TSH oraz TSH4.

okey zrobie te badania i dziękuje smile.

222

kadiiax3 napisał/a:
Catwoman napisał/a:

okey zrobie te badania i dziękuje smile.

to mam iść do normalnego lekarza na te badania, nie muszę iść do ginekologa już?

223

To powinno w zupełności wystarczyć - ale znając życie, lekarz rodzinny uzna, że skoro masz nieregularny okres, to każe Ci iść do ginekologa.

224

Catwoman napisał/a:

To powinno w zupełności wystarczyć - ale znając życie, lekarz rodzinny uzna, że skoro masz nieregularny okres, to każe Ci iść do ginekologa.

a jak pójdę do ginekologa i powiem, że chcę skierowanie na badania hormonalne, bo miesiączka mi się spóźnia to da mi jakieś skierowanie? bo teraz nie wiem czy iść do normalnego lekarza, czy do ginekologa.

225

Najpewniej Ci każe zrobić test ciążowy, a następnie przepisze tabletki antykoncepcyjne - w naszym kraju tak się leczy nieregularności okresu smile
Skierowanie na badania hormonalne myślę.... że dostałabyś gdybyś przyszła i powiedziała, że już 2-3 lata starasz się z facetem o dziecko i nic.

Wszystko tak naprawdę zależy od lekarza. Jest sierpień, z tego co wiem dofinansowanie z NFZ na przeróżne badania kończy się około marca-kwietnia, zatem marne szanse.

Ja bym chyba spróbowała do pierwszego kontaktu - powiedziała mu już nie to że okres Ci się spóźnia- bo Cię odeśle do ginekologa jak nic, ale że np. Twoja mama ma chorą tarczycę (przy okazji; warto to wiedzieć bo bywa dziedziczne), babcia i TY też podejrzewasz, że możesz mieć ten problem.
Lekarz najpierw palpacyjnie sprawdzi Twoją szyję i jeśli nie wyczuje powiększenia węzłów chłonnych o jakieś 15 cm w obwodzie, to najpewniej Ci znowuż skierowania nie da. WTEDY możesz zapytać, jakie badania powinnaś wykonać, gdybyś chciała je sobie zrobić prywatnie. Na tarczycę prócz tej podstawy czyli TSH ,która całej prawdy nie mówi, są też T3 i T4, natomiast lekarka powiedziała mi, że T4 jest zupełnie wystarczające.

ALE JEST SPOSÓB: zrobić je sobie prywatnie. Nie są drogie. Z tego co pamiętam, za komplet tzn. TSH i T4 płaciłam coś 16 zł. Warto, naprawdę warto zrobić prolaktynę. To koszt  ok. 18 zł.
W laboratorium!! Nie w przychodzi-prywatnbie bo zedrą z 5 razy więcej (dla porównania: w laboratorium Fryda płaciłam za prolaktynę 18 zł czy nawet 15, w przychodni: 60 zł).

226

Witam. Wiem, że właściwie nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na jakiekolwiek nurtujące mnie pytanie lub rozwiązać mój problem, ale piszę tu bardziej w ramach terapii (bo się stresuję) i ewentualnie czekam na rady.
Otóż ostatni okres miałam 15 września (dziś jest 31dc). Zwykle mój cykl trwa 27-28 dni. Więc jak łatwo wywnioskować okres mi się spóźnia (powinnam mieć 12.10). Nigdy tak nie miałam, więc nie wiem, czy to długo, czy nie.
17 dc (możliwe, że to był dzień płodny) kochałam się z facetem, z zabezpieczeniem tzn. z prezerwatywą. Niestety nie wiem, czy uległa ona pęknięciu, bądź zsunięciu, ale raczej nie. 23dc leciała mi krew z nosa, choć nigdy mi się to nie zdarza. W tamtym tygodniu  (24dc-26dc) byłam we Włoszech. W sumie to nie jest zmiana strefy czasowej, ani klimatycznej (pogoda była taka jak w Polsce). Jednak troche stresował mnie lot samolotem (pierwszy raz leciałam). Od piątku do niedzieli brałam 2 razy dziennie wit. C, czyli razem wzięłam raptem 6 tabletek.
Jak wspomniałam dziś jest 31dc, nie mam okresu, troche bolą mnie piersi, lekko boli mnie podbrzusze (ale nie wiem czy to taki ból jak ból menstruacyjny, bo już wariuję), ale nie czuję, żeby miesiączka miała przyjść. Nie wiem, czy to przez wspomniany stres związany z lotem, wykluczam wpływ zmiany klimatycznej, bo jej nie było, czytałam, że podobno wit. C opóźnia okres, ale jakoś w to wątpię, czy też w końcu mogę być w ciąży. Wariuję, bo nie mogę być w ciąży. Jutro chyba zrobię test (choć strasznie boję się wyniku), ale nie wiem, czy testy są wiarygodne. Bo kiedyś koleżanka mówiła, że wychodziły jej negatywnie (robiła kilka testów), a była w ciąży. Już sama nie wiem co robić?

227

zestresowana_33 a szkoda, że nie bierzesz pod uwagę tej podróży do Italii- co z tego, ze "pogoda taka jak w Polsce"? Np. w Afryce Południowej lato wygląda jak u nas wczesna wiosna, nie ma też zmiany czasu, a całkiem możliwe, że Twój organizm by zwariował po takiej wycieczce.
MNÓSTWO CZYNNIKÓW MOŻE WPŁYNĄĆ NA CYKL KOBIETY. To nie jest maszyna! Czasem wystarczy drobne przeziębienie!
Ileż to wpadek na miejsce podczas wakacji....w Polsce! Bywa tak, że para znad morza jedzie na wakacje w góry i nagle ona wraca w ciąży, mimo, że od lat nie mogła w nią zajść! (znany mi przypadek).

Zrób sobie test najpierw domowy, jeśli miałabyś jakieś wątpliwości lub okresu nadal nie miała to z krwi i będziesz wiedzieć na 100%.

Na przyszłość zapoznaj się z metodami antykoncepcji, poznaj mechanizm ich działania, dowiedz się też jak dochodzi do zapłodnienia. Tu w dziale ANTYKONCEPCJA jest mnóstwo takich tematów.

228

hej prosze was poradzcie mi co mam zrobic ... miesiaczka spoznia mi sie juz 6 dni ale po 3 dniu zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny ale czytalam ze tak moze byc ... ze powinno sie go robic dopiero po tygodniu ... kocham sie z moim chlopakiem bez jakiej kolwiek zabezpieczen od pol roku jak ostawilam antykoncepcje ... fakt ze po odstawieniu mialam nie regularna miesiaczke ale zawsze mialam za wczesnie nawet i co dwa tygodznie a max to 21 dni ... boje sie ze to moze byc ciaza ale moze i tez stres przed nia pomozcie ... a moze przydalo by sie isc do ginekologa ??

229

Post przeniesiony:

klaudia95243 napisał/a:

hej dziewczyny słuchajcie mam taki problem:(
dwa tygodnie temu współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia mój partner w odpowiedniej chwili wyciągnął swój członek. Mam nieregularny okres i od dwóch dni dostałam takich plamień brązowych przeplatanych z plamkami czerwonymi:(

wczoraj robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny
doradzcie mi co mam zrobić:(
leczyłam się na zapalenie pęcherza takie małe plamienia już mi się zdarzały ale je bagatelizowałam
czy to może być związane z tym pęcherzem?..

230

Witam , mam pewien problem ..Okres spuźnia mi się już 6 dni a ja bardzo sie denerwuje tym czy nie jestem w ciąży.Ostatni stosunek miałam około 25 dni temu zabezpieczyliśmy sie ale wiadomo ,ze po tylu dniach normalne jest to ze kobieta zaczyna sie denerwować ...Zawsze jestem bardzo ostrożna ale obawy o konsekwencjach silnie działają na moje myślenie w dodatku ze mam zaledwie 17 lat ..Objawy mam takie ze Pobolewa mnie brzuch ,prawie całkowity brak wydzieliny ,     
i ten wilczy apetyt co prawda moze wydawać sie smieszne to ,ze tak myśle ps. Nie mieszkam w pl. I ostatnio wlasnie wtedy byłam tam na święta i moze to tylko zmiana klimatu ale trochę o tym wszystkim poczytałam i zaczełam lekko świrowac ..a jeszcze nie za dobrze znam swoje ciało wiec wydaje ze to nic dziwnego ze się denerwuję .I czy  stres moze takie cos powodować ? ..

231

takitamproblem to, że brzuch Cię pobolewa może oznaczać totalnie wszystko. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, zrób po prostu test ciążowy smile

232 Ostatnio edytowany przez Myszunia92 (2014-02-25 14:13:08)

Witajcie.
Muszę Was prosić o radę. Od kilku dni mam wszystkie objawy okresu, które u mnie zawsze występują (m.in. bolące, nabrzmiałe piersi, bóle podbrzusza, zły humor), ale nie mam okresu. Ostatnio okres miałam zawsze regularnie co 30 dni, ale tym razem w dniu, w którym powinnam go dostać nie dostałam. Niby minęły dopiero 3 dni, ale nigdy jeszcze nie miałam tak, że miałam objawy okresu, ale go nie miałam. Ze zdenerwowania ciągle latam do łazienki i sprawdzam czy już dostałam okres. Niestety od kilku dni tylko "wylatuje" ze mnie biały śluz, no i jestem strasznie senna i zmęczona mimo że mogę sobie pozwolić na spanie długo oraz mam "wilczy" apetyt (choć często mam taki zawsze przed okresem, a w trakcie mogłaby nie jeść nic). Stresów jako takich nie mam, odżywiam się regularnie. Mam chłopaka i współżyjemy regularnie bez zabezpieczenia od jakiegoś roku i nic. Czyżbym tym razem jednak mogła zajść w ciąże? Co może oznaczać to co się ze mną teraz dzieje? Proszę o pomoc.

233

Myszunia92 napisał/a:

Witajcie.
Muszę Was prosić o radę. Od kilku dni mam wszystkie objawy okresu, które u mnie zawsze występują (m.in. bolące, nabrzmiałe piersi, bóle podbrzusza, zły humor), ale nie mam okresu. Ostatnio okres miałam zawsze regularnie co 30 dni, ale tym razem w dniu, w którym powinnam go dostać nie dostałam. Niby minęły dopiero 3 dni, ale nigdy jeszcze nie miałam tak, że miałam objawy okresu, ale go nie miałam. Ze zdenerwowania ciągle latam do łazienki i sprawdzam czy już dostałam okres. Niestety od kilku dni tylko "wylatuje" ze mnie biały śluz, no i jestem strasznie senna i zmęczona mimo że mogę sobie pozwolić na spanie długo oraz mam "wilczy" apetyt (choć często mam taki zawsze przed okresem, a w trakcie mogłaby nie jeść nic). Stresów jako takich nie mam, odżywiam się regularnie. Mam chłopaka i współżyjemy regularnie bez zabezpieczenia od jakiegoś roku i nic. Czyżbym tym razem jednak mogła zajść w ciąże? Co może oznaczać to co się ze mną teraz dzieje? Proszę o pomoc.

Myszunia92, skoro uprawiasz seks bez zabezpieczenia i pytasz czy możesz być w ciąży? Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości - możesz.
Jednak skoro masz objawy okresu, zapewne on nastąpi z kilkudniowym opóźnieniem. Każdy organizm jest inny, ale jeśli Cię to pocieszy ja też tak miałam.  Mam regularny okres, jednak zdarzyła mi się taka historia. Po paru dniach się pojawił. Jeśli będziesz się tym teraz bardzo stresować, newry mogą jeszcze bardziej opóźnić okres.
I powtarzam, skoro cały rok 'udało się' bez wpadki i sądziłaś, że tak zawsze będzie - gratuluję optymizmu. Za kilka dni radzę zrobić test ciążowy. wink

234 Ostatnio edytowany przez Myszunia92 (2014-02-26 17:44:43)

Raczej to była "anomalia" mojego organizmu... Więc muszę się przyzwyczaić do tego, że mogę mieć jeszcze kiedyś podobnie. Okres dostałam. A o to czy mogę być w ciąży chodziło mi o objawy, które miałam, czy one mogłyby na to wskazywać. Jednak na razie nie jestem. Trochę się po prostu przestraszyłam tego, bo po raz pierwszy mi się to przytrafiło.
Jeśli kiedyś zajdę w ciąże to nie będę się, aż tak tym stresować. Mieszkam ze swoim partnerem, planujemy ślub. Więc nie muszę sie martwić o przyszłość.

235

hej wink mam taki problem ze miesiaczka spoznia mi sie juz 12 dni.
robiłam test dwa razy i wyszedl negatywny ale robilam dwa razy tej samej marki a czytalam gdzies ze powinnam moze zrobic inny . bylam u ginekologa dzien przed planowana miesiaczka ale ginekolog nic nie stwierdzil powiedzial ze jest wszystko w porzadku... moze powinnam isc jeszcze raz ? nie wiem co mam robic brzuch mam duzy, piersi mnie bola... humory mam okropne moj chlopak juz nie moze ze mna wytrzymac bo caly czas krzycze ale jakos nie umiem tego kontrolowac .. jestem w ciazy czy to jakas choroba nie mam pojecia co robic ;(

236

Kredka94
zrób test beta (z krwi) i będziesz wiedzieć na 100%.

237

moze i to bedzie glupie pytanie ale gdzie mam zrobic ten test beta ? w przychodzni normalnie. bo nigdy czegos takiego nie robilam i nie wiem co i jak

238

Kredka94 napisał/a:

moze i to bedzie glupie pytanie ale gdzie mam zrobic ten test beta ? w przychodzni normalnie. bo nigdy czegos takiego nie robilam i nie wiem co i jak

Tak,w ośrodku zdrowia.

239

okej dziekuje wink ale i tak jeszcze raz sproboje z testem. Bo okropnie sie boje pobierania krwi

240

Jeśli będziesz w ciąży, to obawiam się, że kwestia pobierania krwi będzie Twoim najmniejszym problemem.

241

Witam
Biore tabletki anty - harmonet 15.07 zaczelam o czasie 2 opakowanie czyli o 8:00 potem co 4-5 godz przesuwalam i 18.07 wzielam o 20.00 i teraz zawsze tak biorę. 18.07 ok 23 doszlo do stosunku. Miałam ostatnio sporo stesu i dziwnie się czułam, a jeszcze mi powiedziano że mogłam zajść w ciążę. 22.07 byłam u lekarza po receptę i mnie przebadał tj usg dopochwowe i zwykłe badanie ginekologiczne, mówiłam mu wszystko tak jak teraz tutaj i że czuję się jakby doszło do owulacji. Zbadał mnie dokładnie i powiedział że wszystko jest w porządku prócz moich dwóch wad - macicy dwurożnej i tyłozgięcia.
Czy mogę zrobic test ciążowy po 14 dniach od stosunku i czy będzie wiarygodny?

242 Ostatnio edytowany przez parissa (2014-08-24 12:13:03)

Cześć mam problem spóznia mi się okres w sumie dopiero 1 dzień bo powinnam go dostać 23 ale bardzo się boję że jednak to ciąża. Zawsze okres mam co 28 dni i regularnie . W tym jednym miesiącu kochałam się z chłopakiem 3 razy . 2 razy z zabezpieczeniem i ten jeden raz bez ale był to stosunek przerywany i nie skończył we mnie,zdążył wyciągnąć wcześniej. Ale ja i tak bardzo się stresuje bo niby czuje się jak na okres  pobolewał mnie brzuch i nawet sprawdzam co chwile czy nie jest  ten okres ale podpaska czysta i nic na niej nie ma . Temperaturę w pochwie mierzyłam i mam 36.7 . Sama nie wiem co mam zrobić ... chłopak jest pewny że nic nie będzie i że to przez stres nie mam ale dla mnie to wszystko wydaje sie dziwne bo nigdy tak mi się nie spozniał . Jak radzicie zrobić test ? czy poczekać jeszcze ? Ostatnio przyczepiła się do mne grzybica pochwy i może to przez nią okres mi się spoznia ? nie che iść do ginekologa bo nie mam lat i mama będzie zdziwiona po co miałabym tam isć  .  Smarowałam tą infekcję maścią i jadłam tabletki provag ale to tylko trochę pomogło . To stres czy ciąża ?? A i jeszcze jedno zauważyłam właśnie że mam na podpasce żółtą wydzielinę zamiast okresu .

243

Witam zwracam sie z zapytaniem bo nie wiem co robic. Okres powinnam dostac 24 -28 sierpnia (28 to czwartek) i nie przychodził, zaczełam sie denerwowac i to bardzo .W sobote tj . 30 sieprnia współżyłam bez zabezpieczenia ze swoim chłopakiem .Okres nie przychodził wiec zrobiłam test w 10 dniu od dnia w ktorym powinien przyjsc czyli od 24 sieprnia. Test wyszedl negatywny.Okresu nie dostałam.Bardzo sie stresuje aż mną telepie.Co robic??????

244

ja nawet biorąc tabletki przez wiele lat, zdarzało mi się dostać okres z opóźnieniem, wydaje mi się, że powinnaś poobserwować swój organizm i kolejny test zrobić dwa tygodnie po stosunku, chyba ,że wcześniej dostaniesz miesiączki

245

Witam. Odrazu napisze, że wiem ze to bardzo głupie co zrobilam ale mysle ze bardzo da mi to wsyztsko do myślenia. 19 grudnia uprawiałam z chlopakiem seks przerywany, nie doszedł we mnie. Wydaje mi sie ze nie mialam dni płodnych, niestety nigdy nie zapisywałam sobie kiedy mam, zeby potem to przewidywać. Obserwując po śluzie tych dni płodnych nie mialam, ale pewna w 100 nie jestem. 27 powinnam dostac okresu od dwoch lat mma regularny pare razy spóźniał mi sie okres 2-3 dni. W drugi dzien przewidywanego okresu zrobilam test ciążowy, wyszedł negatywny. Wiem jak yo jest bo duzo o tym czytałam i mogl nie wykazać ciazy bo jest za wczesnie. Wle wiadomo troche mi lepiej. Od 3 dni pobolewają mnie piersi, zawsze mam takie objawy przed okresem. Strasznie sie stresowałam dzien przed przeidywanym okresem, ten stres trwał 3 dni i przez ten czas jadłam sam lekki pokarm bo nic innego nie moglam wcisnąć, całymi nocami nie spałam. Wiem ze nikt mi tu nie powie czy jestem w ciazy czy nie, ale ciekawi mnie co o tym myslicie,
Moze sie uspokoję.

246

Test ciążowy wykrywa ciążę najwcześniej 14 dni po potencjalnym zapłodnieniu. Więc sporo za wcześnie.
Seks przerywany nie jest żadną antykoncepcją, regularny okres tak samo, bo jak sama widzisz wystarczy lekko przesunięta owulacja i już jest problem. A to, że teraz się stresujesz to tylko może Ci okres jeszcze bardziej opóźnić.
Zrób jutro test.

Posty [ 196 do 246 z 246 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Mamy maly problem: spoznia mi się okres

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024