Nadeszłam. ![]()
Gdzie i kiedy impreza, hehe?
Nadeszłam.
Gdzie i kiedy impreza, hehe?
No wreście ktoś jest.
z tej imprezy to chyba nici bo nikogo tutaj nie ma...
Eee tam, damy radę. ![]()
Tak, tak ja też się piszę ![]()
No tak to chętni są a alkohol kto załatwi?? I tu wrzuci. ;D i jakieś przekąski.. A do tego najlepiej jakiś mecz lub coś podobnego. ![]()
Macie śliwowicę i kratę piwka. <podaje_alkohol> ;D;D
Hehe to alkohol już jest.
ale w takim tempie to ta impreza będzie trwała parę tygodni ;D
Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby imprezka trwała kila tygodni. ;D
Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby imprezka trwała kila tygodni. ;D
Hehe na pół żywi:) no ok możemy pić nawet przez miesiąc ;D
to ja podam piwko hehe
76 2011-07-23 15:23:54 Ostatnio edytowany przez Juan (2011-07-23 15:24:41)
Hehehehe Apoteoza nie jestem pewien ale te piwo na pierwszym zdjęciu wygląda mi na mocnego fulla tak?? ;D lub strong.. Ale raczej full z kiepskich ;D
To chyba strong <myśli> ![]()
patrz jak się szybko zainteresował hehe
To chyba strong <myśli>
patrz jak się szybko zainteresował hehe
Kto ja?
ja tylko wiem co dobre ;D hehe. Teraz to ja już sam nie jestem pewien czy to strong ![]()
nie ważne jaka marka ważne, że piwo a nie fasolka konserwowa hehe ![]()
nie ważne jaka marka ważne, że piwo a nie fasolka konserwowa hehe
Hehehe ale wiesz piwko musi smakować..
ale wirtualne to każde dobre ;D
no ja myślę! ![]()
Domyślam się bo nie widze jak myślisz ;D hehe. Ale hm.. <myśli> (zawsze jest jakieś ale) to dobrze że myślisz bo nie każdy ma ten dar ![]()
no, w sumie to chciałam sobie samej komplement powiedzieć ..no, ale sie wydało, że nie myślę... wiedziałam, że nikt mi nie uwierzy hehe
ale nikomu nie mów. Pozgrywam się jeszcze trochę ![]()
no, w sumie to chciałam sobie samej komplement powiedzieć ..no, ale sie wydało, że nie myślę... wiedziałam, że nikt mi nie uwierzy hehe
ale nikomu nie mów. Pozgrywam się jeszcze trochę
Hehe ok nikomu nie powiem bede siedział cicho.
chyba że ktoś zapyta to wiesz.. Różnie bywa
hehe
no proszę Cię nie możesz mnie wydać, to taka nasza tajemnica ![]()
no proszę Cię nie możesz mnie wydać, to taka nasza tajemnica
No dobra ale stawiasz piwo. ![]()
A wogóle słyszeliście o włodarczyku? Że przedawkował tabletki.. Wydaje mi się że chciał tylko zrobić szum wokół siebie..
A wogóle słyszeliście o włodarczyku? Że przedawkował tabletki.. Wydaje mi się że chciał tylko zrobić szum wokół siebie..
A po co miałby robić szum wokół siebie? I czemu w taki sposób? Żeby jego przyszli przeciwnicy mieli go za mięczaka?
On jest tak samo człowiekiem jak i my, i tak samo może mieć depresję, a powiedziałabym, że sportowcy są na to bardziej podatni od przeciętnych ludzi. Dlaczego? Ciągła rywalizacja, stres, ciągłe wyjazdy, przebywanie z daleka od domu, rodziny... I od tego później powstaje coraz więcej problemów (choćby rodzinnych) i koło się zatacza.
Ale cóż, niektórym trudno to zrozumieć jak widać i co po niektórym wydaje się, że ludzie z TV, czy sportowcy są ze stali i nie mają żadnych problemów, że wszystko idzie po ich myśli i mają wspaniałe życie i karierę. Pozory mylą.
A ja wiem swoje. Jak ktoś chce popełnić samobójstwo to nie dzwoni po przyjaciół proste.
Tak słyszałam trochę w radio ale nie zagłębiałam się w tym temacie.
Myślę podobnie jak Dorin- sportowiec tez człowiek ale nie dziwię też się postawie Juana ponieważ dziś wiele rzeczy jest czystą prowokacją...
Ja wiem że sportowiec też człowiek. Włodarczyk dużo osiągnął jako bokser jest dobrym pięściarzem itd. Ale kto tak postępuje tego nie rozumiem ktoś chce popełnić samobójstwo to po co dzwoni do przyjaciół..
Cześć..
czemu tu nikogo niema?
to jak my już pijemy czy jeszcze nie? ;D
Było losowanie LE. Śląsk gra z Rapidem Bukareszt, a Legia ze Spartakiem Moskwa.
ale się cieszę! Polscy siatkarze awansowali do półfinału ME. Pokonaliśmy Słowację 3:0. Przyznam się, że o pierwszy sie trochę się bałam.
ale się cieszę! Polscy siatkarze awansowali do półfinału ME. Pokonaliśmy Słowację 3:0. Przyznam się, że o pierwszy sie trochę się bałam.
Ja niestety wróciłam z pracy po 17 i nie widziałam meczu. Poluję teraz na powtórkę ![]()
Hi, powtórki meczy, które się wygrało lepiej się ogląda ![]()
Niestety Ci nie powiem kiedy jest powtórka, bo nie wiem, ale jak się dowiem to powiem ![]()
97 2011-09-15 21:09:27 Ostatnio edytowany przez Juan (2011-09-15 21:10:05)
To są tchórze specjalnie przegrali mecz żeby nie grać z Rosją bo bali się że przegrają. Teraz zycze im z całego serca przegranej z Włochami 3:0. I to tyle.
Juan, mistrzostwa to nie tylko zwykłe rozgrywki, to także strategie. A Polska przegrywając pierwszy mecz ze Słowacją mogła sobie zapewnić udział w półfinałach.
Zobacz, gdyby liczyła się tylko gra fair play to sędziowie myląc się, ba robiąc czasem katastrofalne pomyłki, mogli by przecież odczekac i zobaczyć na jakimś tam ekranie czy był faul, czy aut. Zobacz ilu drużynom w ten sposób odebrano szanse na finał? Ilu goli, punktów nie uznano przez błędy sędziów?
Z resztą nikt nie pamięta jak wyglądał mecz, nikt nie pamięta jakim sposobem. Liczy się efekt końcowy. Myślisz, że w nodze trenerzy wystawiają samą elitę do meczu, który nic nie znaczy dla drużyny? Nie. Każdy liczy i kalkuluje. Aby wygrać trzeba również myślec.
I jeszcze jedno. Anstassi we wspomnianym meczu wystawił do gry głównie rezerwowych siatkarzy. Dzięki temu rezerwowi mogli trochę się obyć w ME, a po drugie zaoszczędził lepszych graczy.
To są tchórze specjalnie przegrali mecz żeby nie grać z Rosją bo bali się że przegrają. Teraz zycze im z całego serca przegranej z Włochami 3:0. I to tyle.
A jednak wygraliśmy z Rosją
i mamy brąz!
Juan napisał/a:To są tchórze specjalnie przegrali mecz żeby nie grać z Rosją bo bali się że przegrają. Teraz zycze im z całego serca przegranej z Włochami 3:0. I to tyle.
A jednak wygraliśmy z Rosją
i mamy brąz!
No wygraliśmy ale dopiero teraz, mogliśmy wcześniej wygrać i grać z nimi ale to już nieważne ![]()
czy tu faceci moga pisac ? Pewnie nie ![]()
Zapytaj Apoteozy bo ja jestem facetem i pisze i Ty też pewnie będziesz mógł ![]()
Wszyscy zainteresowani mogą tu pisać ![]()
I co? Oglądaliście Krzysztofa Diablo Włodarczyka? ![]()
A wiecie, że walka Pudziana z Thompsonem została unieważniona?
Oglądaliście mecz Polaków z Egiptem( siatkówka)?
No, zapraszam do rozmowy ![]()
Odświeżam wątek ![]()
Oglądacie Euro 2012? Jak myślicie Polska wygra z Czechami? Czy jesteście zadowoleni z remisu z Rosją? Podobają się Wam nasze nowe stadiony? zapraszam do dyskusji!! ![]()
Pozwole się odezwać.
ja oglądam wszystkie mecze. Mecz z Rosją był dobry szczególnie druga połowa była naprawde świetna i piękna bramka kuby! Jestem zadowolony z remisu.
Polska - Czechy, to bedzie na pewno zacięty mecz i może być ostro ale wierze że to POLSKA wyjdzie z niego zwyciesko!! I bedzie awans.
jak dla mnie stadiony są piękne szczególnie narodowy. Robią wrażenie. W końcu Polska będzie w ostatnim meczu grupowym walczyć o awans a nie o honor. Dziękuje za uwage ;D dobranoc.
Witam ! Chciałbym się zapytać czy można tu pisać o innych dyscyplinach ? Jeśli tak to kto mi powie kto zostanie mistrzem świata ? Sebastian, czy fernando ? Jaka to dyscyplina ?
Witam ! Chciałbym się zapytać czy można tu pisać o innych dyscyplinach ? Jeśli tak to kto mi powie kto zostanie mistrzem świata ? Sebastian, czy fernando ? Jaka to dyscyplina ?
Może wyścigi samochodowe? ![]()
Cześć! Tak chodzi o wyścigi samochodowe , czyli w tym przypadku o F-1. Największe szanse na championat ma w tym sezonie Sebastian Vettel ( Red Bull),przed Fernando Alonso ( Ferrari). Przewaga tego pierwszego nad drugim to 10punktów. Do końca sezonu 2 wyścigi w których można zgarnąć 2x25punktów- czyli 50.. W ogóle sezon bardzo ciekawy w porównaniu do poprzednich paru lat..
No tak mi się właśnie po głowie kołatało
tylko tego Sebastiana pomyliłam z innym Sebastianem, też kierowcą i wyszedł mi misz masz. Fernando z F1 a Sebastian z jakichś inncu rajdów.
Witaj bosa! Dobrze Ci się wydawało że chodzi Ci o Sebastiana Loeba- wielokrotnego mistrza świata w rajdach. Co prawda rajdy tak bardzo mnie nie interesują , za to uwielbiam F-1. Być może kiedyś będę wiedział sporo o tym sporcie ,na razie to początki.. A ty jakie dyscypliny sportu najchętniej oglądasz?
Najczęściej piłkę nożną. F1 też mi się zdarza. Ale lubię również sporty zimowe: skoki i narciarstwo alpejskie. Z oglądaniem tego drugiego jest tylko taki kłopot, że zawody najczęściej odbywają się w godzinach przedpołudniowych i dlatego rzadko mam okazję oglądać je na żywo. Ale i tak narciarstwo najlepiej lubię w wersji live - czyli ja na stoku ![]()
Ja tak samo jak Ty ,jeszcze trochę lekkiej atletyki,siatkówka i często ten sport w którym występują Polacy. Skoki uwielbiam, i trochę biathlonu,biegi w wykonaniu Justyny też.
Skoki fajnie się ogląda ponieważ zasady są proste (przynajmniej do niedawna) i jest to sport widowiskowy. Ale np tenis dla mnie to w ogóle czarna magia. Nie wiem jak oni te punkty liczą ![]()
Ja też nie czaję tego jak oni liczą te sety,albo gemy.Widzę że sporo nas łączy.. Lubimy te same dyscypliny i tak samo nie rozumiemy innych.Niedługo Nasi grają mecz towarzyski z piekielnie silnym rywalem , bodajże Urugwajem. Jak typujesz wynik ?
Optymistyczna wersja to oczywiscie remis
Tak po cichu liczyłam na taki wynik z Anglikami i udało się. Mecz nawet mi się podobał. Ale o wiele bardziej podobał mi się niedawny mecz Bvb z Realem - ten pierwszy bo drugiego nie oglądałam. Lubię jak coś się dzieje na boisku, bo nie jestem takim koneserem piłki, żeby przez 90 minut śledzić tylko "szlajanie się" po boisku ![]()
Naturalnie Urugwaj nie pozwoli sobie na porażkę z drużyną , która potrafi przegrać mecz nawet z Reprezentacją Wysp Bezludnych ( np.Łotwą czy innym małym krajem). Prawdopodobnie będzie remis.Ostatniej kolejki Ligi Mistrzów nie oglądałem ( praca), ale oczywiście zgadzam się że mecze tych drużyn ogląda się z wielką przyjemnością..Zupełnie inny poziom niż chociażby liga Polska.Może kiedyś piłka polska podniesie poziom i będziemy grać chociaż w fazie grupowej !? Może nowy szef krajowej piłki coś naprawdę zmieni. Tego życzę Bońkowi , a Tobie bosa miłego weekendu. Nara.
Ja nie wiem Chandler czy to mozliwe...Ale wsród kibiców chyba nadzieja nie umiera, bo właśnie słyszałam, że wszystkie bilety na mecz Polska - Urugwaj zostały sprzedane. Swoją drogą stadion w Gdańsku prezentuje się z zewnątrz bardzo fajnie i sama chętnie zobaczyłabym go od srodka.
Polacy dobrze wypadli ostatnio na tle słabo grających Anglików w meczu eliminacyjnym do Mistrzostw Świata. Kibice chcą powtórki takiej gry z Urugwajem. Stadionów naszych jeszcze w realu nie widziałem , ale też chętnie bym zobaczył , a mecz naszych szczególnie. Towarzyski mecz to nie to samo co eliminacje , ale wiem że obejrzany z trybun to przeżycie niesamowite.Jest mi trudno wyrwać się na dużą sportową imprezę ( uwikłany przez życie ),ale też bym chciał..
Ja niedawno byłam pierwszy raz na żużlu. Było super. Fajny stadion, fajna atmosfera no i mecz trzymał w napięciu bo prawie do końca nie był rozstrzygnięty. Podobała mi się meksykańska fala, a przede mną siedziała z dziadkiem dwójka dzieci, które niesmowicie kibicowały swojej drużynie. W ogóle było bardzo dużo rodzin z dziećmi a stadion był prawie pełny.
Cześć Bosa! Tak są takie dyscypliny jak speedway,F-1,siatkówka , na które przychodzą calutkie rodziny.Zauważ że najgorzej i najniebezpieczniej jest na polskich stadionach piłkarskich. Młodzi ludzie ,przychodzą tam chyba wyładować agresją całą swoją frustrację. Od wielu lat dodatkowo prowadzą ''wojny'' z kibolami przyjezdnymi. Na taką sportową idyllę to nie tylko nie pójdę z najbliższymi , ale i nawet sam. Szkoda zdrowia.Zadziwiające że na meczach reprezentacji, zarówno na Euro , jak i po nim jest bezpiecznie i atmosfera dobrej sportowej zabawy..Niedługo rusza sezon ze skokami,bodajże 23 listopada. Planujesz oglądanie.. Czytałem że ten konkurs skoków w Lillehamer będzie mieszany,czyli z udziałem Pań.Na jakich zasadach to będzie rozgrywane to tak naprawdę nie wiem.
Cześć Bosa! Tak są takie dyscypliny jak speedway,F-1,siatkówka , na które przychodzą calutkie rodziny.Zauważ że najgorzej i najniebezpieczniej jest na polskich stadionach piłkarskich. Młodzi ludzie ,przychodzą tam chyba wyładować agresją całą swoją frustrację. Od wielu lat dodatkowo prowadzą ''wojny'' z kibolami przyjezdnymi. Na taką sportową idyllę to nie tylko nie pójdę z najbliższymi , ale i nawet sam. Szkoda zdrowia.Zadziwiające że na meczach reprezentacji, zarówno na Euro , jak i po nim jest bezpiecznie i atmosfera dobrej sportowej zabawy..Niedługo rusza sezon ze skokami,bodajże 23 listopada. Planujesz oglądanie.. Czytałem że ten konkurs skoków w Lillehamer będzie mieszany,czyli z udziałem Pań.Na jakich zasadach to będzie rozgrywane to tak naprawdę nie wiem.
Pewnie, że zamierzam oglądać i też nie wyobrażam sobie jak taki mieszany turniej będzie wyglądać. W ogóle skoki w wydaniu kobiecym...mam mieszane uczucia. Ciekawe, że Międzynarodowa Federacja Narcirska odmówiła Lindsey Vonn startu w pucharze świata dla mężczyzn, bo podobno reguły są regułami ![]()
Hej ! Ja chciałbym by dziewczyny skakały razem z facetami. Byłoby fajnie. Nawet jeśli tak nie będzie od razu , to i tak raczej należy się tego spodziewać. Jeszcze niedawno w ogóle nie było mowy o tym by panie ryzykowały skakanie.Nie tylko skaczą ,ale też nie boją się latać na tzw. ''mamutach'' ( oddają skoki na ponad 200m). Podobnie u ''alpejczyków''. Jednak słyszałem że przy zjazdach kobiety mają jakby mniejsze szanse na wygranie,czy świetną lokatę. Z reguły są lżejsze, a to przekładać by się miało na czasy.. Amerykanka jakby przeciera ''ślady'' pod skonstruowanie jakichś przepisów umożliwiających starty kobiet w zawodach panów.Pożyjemy -zobaczymy. Pozdro..Bosa.
Jest dużo racji w tym co piszesz. Ja jeżdżę na nartach nie gorzej niż mąż, ale kiedy jeździliśmy razem prawie zawsze on był szybszy. Tylko, że ja ważę 50kg, a on ważył prawie 80. Poza tym z racji wzrostu ja miałam zawsze krótsze narty. Myślę, że podobne problemy występują jeśli porówna się zawodników płci męskiej i żeńskiej. Uważam niestety, że najlepsza zawodniczka ma małe szanse żeby wygrać z najlepszym zawodnikiem. Natomiast ciekawiłoby mnie, w którym momencie poziom umiejętności niweluje warunki fizyczne. Czy taka Vonn miałaby realne szanse żeby znaleźć się np. w pierwszej dziesiątce wsród panów. Mogliby choć raz zoragnizować takie zawody skoro dziewczyna tego chce ![]()
Pozdrawiam
124 2012-11-14 20:20:49 Ostatnio edytowany przez chandler (2012-11-14 20:44:27)
Hej! Jeszcze jedna kwestia . Kobiety są słabiej umięśnione od męższczyzn .To też wpłynęło by na wyniki.Faceci mają dużo adrenaliny, a panie nie. Pewnie można by zniwelować różnice w sprzęcie np.paniom wydłużyć , a panom skrócić narty. Możliwe że dałoby się dodać jakieś dociążniki dla pań , by miały większą masę wraz ze sprzętem..No nie wiem , to tylko takie gdybanie i nawet trudno powiedzieć czy to ma racje bytu. Przyznam się bez bicia że ja osobiście nie jeżdżę na nartach, bo nigdy nie miałem okazji się nauczyć . W sumie żałuję , bo pewnie coś mnie ominęło , ale trudno. Może kiedyś na małej górce ( mieszkam w Sudetach
),spróbuję się utrzymać . Czy ty masz dostęp do stoków narciarskich? Cześć i pozdrawiam.
Ps. Dzisiaj mecz Polska-Urygwaj ! Liczę na ładny z dobrą postawą naszych występ..
Ale masz fajnie, że mieszkasz w górach
ja jestem z Pomorza więc na narty mam daleko, to jednak mnie nie zniechęca, bo uwielbiam jeździć. Już nie mogę się doczekać kiedy pojadę. Nie jestem super narciarką, ale nadrabiam zapałem ![]()
Myślę, że Twoje propozycje dotyczące zrównania szans panów i pań w narciarstwie są całkiem sensowne. Czasem mam jednak wrażenie, że w róznych federacjach sportowych siedzą jakieś dinozaury, niepodatne na zmiany. No bo do tej pory nie rozumiem czemu sędzia piłkarski jest jak święta krowa i nie można zweryfikować jego błednych decyzji. Przy obecnej technice, nowych stadionach chyba byłoby mozliwe lepsze przyjrzenie się poczynaniom piłkarzy na boisku. Mam nadzieję, że w dzisiejszym meczu sędzia nie strzeli żadnego babola a nasi strzelą gola (ale mi się zrymowało
)
Witaj ! Rzeczywiście nieźle mieszkać w górach,ale też bardzo dobrze blisko morza tak jak ty !.. Mecz nie wyszedł.Graliśmy jak przeciwnik pozwolił,czyli nie dali pograć. Nasi starali się , ale nie dało rady. Zauważ że Urugwaj wygrywa ze wszystkimi, z małymi wyjątkami. Polska jest kilka poziomów niżej w rankingach. Serce nie wystarczyło,cóż.. Całe szczęście rywale w grupie są na naszym poziomie i do ogrania.Jeśli Polska będzie grać jak z Anglią , są wtedy szanse na Mundial.Pozdrawiam bosa..odpisz.:)
Mecz był delikatnie mówiąc "taki se". No ale masz rację, Urugwaj miałby szanse wygrać w większością drużyn na świecie, więc nie ma co płakać tylko trzeba się cieszyć, że nasi strzelili chociaż honorowego gola - a w zasadzie było 2:2 ![]()
Co do mieszkania blisko morza, to obecnie prawie z tego nie korzystam, może miałam jeden wypad nad morze w te wakacje. Ale prawie całe dzieciństwo spędziłam taplając się w Bałtyku, więc może mam już przesyt?
Stanowczo wolę góry, ale w Sudetach jeszcze nie byłam.
Musisz w końcu spróbować jazdy na nartach bo to jest naprawdę fajny sport. Znam wiele osób, które nauczyły się jeździć w dorosłym wieku i dobrze sobie radzą.A jeśli masz dzieci to możecie uczuć się razem - dzieciaki zazwyczaj to uwielbiają.
Cześć ! Masz rację z tymi nartami. Górka dla mnie idealnych rozmiarów znajduje się 300metrów od domu.. Najgorsze jest to że w sumie troszkę mi się nie chce,a najważniejsze by chciało się chcieć.Tego lata byliśmy rodzinnie w Darłówku i wypoczęliśmy od codzienności.Najczęściej byliśmy w Mielnie, ale ileż można w to samo miejsce ( przez 12 lat chyba z 5-6 razy).Tak już jest że ci z wyżyn chcą nad morze , a nizinni lgną w wyżyny. W Sudetach też jest ładnie. Góry nasze są starsze chyba od Tatr. Są jakby niższe , bez skalistych ostrych szczytów raczej. Najgorzej mam gdy spadnie pierwszy śnieg. Bez opon zimowych nie podjadę pod dom, bo jest niezły podjazd w górę, a pługi odśnieżają u mnie w ostatniej kolejności. Ze znanych miejscowości o których coś wiem to będą Jakuszyce ( co roku Bieg Gwarków - impra biegowa na nartach); Karpacz ( czasami skoki na normalnej skoczni );Szklarska Poręba ( wstyd przyznać, ale nigdy nie byłem). O innych miejscach niewiele wiem,bo ostatnio niewiele podróżuję po regionie. Nie wiem jak wyglądają ceny dla miłośników nart , ale chyba można sprawdzić w necie..
Pozdrawiam i do usłyszenia przy kolejnych imprezach sportowych i ich kulisach.. Miło się z tobą rozprawia.
Z Tobą tez się miło rozmawia ![]()
W ogóle fajnie porozmawiać nie o problemach, których pełno tu na forum, ale o przyjemnych rzeczach.
W tym roku zamierzam pojechać na narty w jakieś inne strony, bo zazwyczaj jeździłam w Beskidy. Mam nadzieję, że uda mi się w Tatry, ale po słowackiej stronie - myslę o Tarzańskiej Łomnicy. Ale o Szklarskiej czy Karpaczu też sporo słyszałam więc pewnie z czasem się wybiorę.
A dziś F1 w USA, nie wiem czy obejrzę bo trochę późno ta relacja,a ja wczesnie wstaję. Pozdrawiam
Hej ! Jeszcze tylko jakieś opady śniegu i pewnie wyruszycie na stoki.Życzę udanego wypoczynku. Jeśli chodzi o Grand Prix USA, to zaczyna się o 20.00 czasu polskiego i jeśli akurat będziesz mogła , to polecam. Powiem Ci ,że ten sezon jest bardzo interesujący w tym sporcie..Narka..