Cała prawda o wizytach mężczyzn w agencjach towarzyskich - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Posty [ 6,111 do 6,175 z 7,263 ]
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Odp: Cała prawda o wizytach mężczyzn w agencjach towarzyskich
Mystery_ napisał/a:SonyXperia czyli zgadzasz się, że prostytutka podczas usługi, przyjmuje rolę przedmiotu, ale nie chcesz tego nazwać towarem?
Każdy zobowiązanie ma swój przedmiot. Przedmiotem tego jest działanie polegające na uprawnianiu seksu lub dokonywaniu innych czynności seksualnych, i świadczenie to wykonywane jest osobiście - nie da się ukryć
Nie ma to jednak nic wspólnego z oferowaniem towaru w rozumieniu, rzeczy, przedmiotu.
- jjbp
- Przyjaciółka Forum
- Nieaktywny
Ale zgodnie z tym co mówi Mystery każda usługa, do której wykonania używam swojego ciała teoretyczne robi z tego ciała towar. Czyli każda praca fizyczna. Stąd moje pytanie - czemu tylko prostytutkę nazwiemy towarem a pracownika fizycznego np robotnika albo Lewandowskiego (przykład Maraty arę postów wyżej) już nie? Mi cały czas o to chodzi, stąd mam wniosek że prostytutkę traktuje się jak towar tylko i wyłącznie z powodu uprzedzeń i ogólnego braku szacunku do osób parających się prostytucją bo żadnych innych podstaw to nazwania jej towarem a nie usługodawcą nie ma 
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Dobra
Zostawiam was w waszym świecie usług i towarów 
6,114 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-24 20:46:18 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-24 20:47:38)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
jjbp napisał/a:Ale zgodnie z tym co mówi Mystery każda usługa, do której wykonania używam swojego ciała teoretyczne robi z tego ciała towar.
A w innych usługach dajesz to ciało klientowi? czy tylko używasz? Więc to nie jest to samo.
6,115 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 20:47:46 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 20:48:59)
Mystery_ napisał/a:jjbp napisał/a:Ale zgodnie z tym co mówi Mystery każda usługa, do której wykonania używam swojego ciała teoretyczne robi z tego ciała towar.
A w innych usługach dajesz to ciało klientowi? czy tylko używasz? Więc to nie jest to samo.
A masażysta? Daje mi swoje ręce przecież? A kardiochirurg? Ratownik medyczny? Przecież mnie nie ratują korespondencyjnie, tylko dają mi swoje ciało do tego...
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:A masażysta? Daje mi swoje ręce przecież?
A możesz mu włożyć ręke do majtek?
- Znerx
- Net-facet
- Nieaktywny
Mystery_ napisał/a:A w innych usługach dajesz to ciało klientowi? czy tylko używasz? Więc to nie jest to samo.
Rozumiem, że z domu publicznego wychodzisz z prostytutką zawiniętą w dywan? 
6,118 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 20:53:24 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 20:54:19)
Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:A masażysta? Daje mi swoje ręce przecież?
A co to ma do rzeczy i po co ja mam mu wkładać? Ja chcę od niego wykonania usługi. Jak prostytutka robi loda, to też nie wkładasz jej tam rąk.
A z kolei masażysta może włożyć mi, zależy od masażu
Też będę wtedy towarem? 
6,119 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-24 20:59:51 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-24 21:00:46)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Znerx napisał/a:Mystery_ napisał/a:A w innych usługach dajesz to ciało klientowi? czy tylko używasz? Więc to nie jest to samo.
Rozumiem, że z domu publicznego wychodzisz z prostytutką zawiniętą w dywan? 
Rozumiem, że Ty jesteś prostytutką bo przecież szef używa twojego ciała w pracy?
Rozróżniasz dać komuś dostęp do swojego ciała, od użyć ciała do wykonania jakiejś roboty?
Czy może szef Ciebie zawija w dywan i wynosi z roboty ...
6,120 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 21:07:13 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 21:08:14)
Mystery_ napisał/a:Rozróżniasz dać komuś dostęp do swojego ciała, od użyć ciała do wykonania jakiejś roboty?
A jaka to jest różnica? W obu przypadkach usługa wykonana ciałem po prostu.
Jak zgadzasz się na operację, to jesteś towarem? Bo przecież dostęp dajesz i na dodatek pod narkozą będziesz, nawet nie wiesz, co z Tobą tam będą robić... a prostytutka przynajmniej zawiera konkretną umowę na to, co będzie robić, a czego nie wolno.
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:Mystery_ napisał/a:Rozróżniasz dać komuś dostęp do swojego ciała, od użyć ciała do wykonania jakiejś roboty?
A jaka to jest różnica?
Ogromna.
6,122 Odpowiedź przez Znerx 2019-03-24 21:10:04 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-03-24 21:11:43)
- Znerx
- Net-facet
- Nieaktywny
Taka jest różnica między towarem a usługą.
Jak kupujesz towar to dostajesz materialny przedmiot na własność.
Nie znajdziesz określenia prostytucji jako towaru. Sorry... chyba, że w kontekście "handlu żywym towarem". Tylko, ze to nie jest prostytucja sama w sobie, a niewolnictwo. Równie dobrze zamiast do przysłowiowego tureckiego burdelu, mogliby te kobiety sprzedać na plantację bawełny.
6,123 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-24 21:14:43 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-24 21:18:12)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Znerx napisał/a:Taka jest różnica między towarem a usługą.
Jak kupujesz towar to dostajesz materialny przedmiot na własność.
Przecież towary można też wypożyczać na określonych warunkach użytkowania np. odzież.
Poza tym ja uważam, że prostytucja to jest dwa w jednym, usługa i towar czyli prostytutka.
- Marata
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
Już dawno tak się ze śmiechu nie popłakałam 
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Spójrzcie na to w taki sposób.
1)Ktoś wypożycza garnitur. Płaci za to pieniądze. Umawia się, że odda następnego dnia. I ustala zasady, że nie będzie go prał, cerował, ani nie ubrudzi.
2)Ktoś idzie do prostytutki. Płaci za to pieniądze. Umawia się, że będzie miał ją na godzinę. I ustala, że będzie bzykał tylko w określonej pozycji.
No to w pierwszym przypadku towarem jest garnitur, a w drugim prostytutka. To smutne, ale niestety tak jest. I żadne wybielanie tego nie zmieni.
I nie ma co porównywać tego do kardiochirurgów, robotników czy masażystów.
6,126 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 21:36:49 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 21:42:56)
Mystery_ napisał/a:Przecież towary można też wypożyczać na określonych warunkach użytkowania np. odzież.
No i wtedy jest to usługa wypożyczenia.
Swoją drogą, ja kiedyś po porodzie dałam się zszyć studentowi. Według mnie świadczyłam nieodpłatną usługę edukacyjną, a według Mystery jestem towarem, bo dałam dostęp do swojego ciała, i to w tak newralgicznym punkcie 
Mystery_ napisał/a:Spójrzcie na to w taki sposób.
1)Ktoś wypożycza garnitur. Płaci za to pieniądze. Umawia się, że odda następnego dnia. I ustala zasady, że nie będzie go prał, cerował, ani nie ubrudzi.
2)Ktoś idzie do prostytutki. Płaci za to pieniądze. Umawia się, że będzie miał ją na godzinę. I ustala, że będzie bzykał tylko w określonej pozycji.
No to w pierwszym przypadku towarem jest garnitur, a w drugim prostytutka. To smutne, ale niestety tak jest. I żadne wybielanie tego nie zmieni.
I nie ma co porównywać tego do kardiochirurgów, robotników czy masażystów.
Ale w obu przypadkach nie kupujesz tego towaru, więc jest to świadczenie usługi. Ktoś świadczy Ci usługę wypożyczenia garnituru, a prostytutka świadczy usługę wypożyczenia swojego ciała. W drugim przypadku towarem jest wyłącznie ciało, nie prostytutka. I nie, ona Ci go nie sprzedaje - tak samo, jak nie kupujesz tego garnituru.
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:W drugim przypadku towarem jest ciało, nie prostytutka.
No nareszcie przyznałaś, że ciało to towar. Ale nie rozumiem tego oddzielania ciała od osoby. Czy jak komuś strzelę liścia to nie ja to zrobiłem tylko moje ciało, czy o co Ci chodzi?
6,128 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 21:47:44 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 21:48:44)
Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:W drugim przypadku towarem jest ciało, nie prostytutka.
No nareszcie przyznałaś, że ciało to towar. Ale nie rozumiem tego oddzielania ciała od osoby. Czy jak komuś strzelę liścia to nie ja to zrobiłem tylko moje ciało, czy o co Ci chodzi?
Nie, jak strzeliłeś komuś liścia, to to zrobiłeś Ty. Jak kupujesz u prostytutki usługę w postaci udostępnienia jej ciała, to nie kupujesz osoby, jaką jest prostytutka. Wypożyczyłeś sobie tylko na godzinę jej ciało - i żeby było śmieszniej, to ona stawia warunki tej umowy 
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
No ale jeśli ciało to towar. A prostytutka nie jest towarem. To znaczy, że nie utożsamia się z własnym ciałem, czyli jest osobą oświeconą
?
Mystery_ napisał/a:No ale jeśli ciało to towar. A prostytutka nie jest towarem. To znaczy, że nie utożsamia się z własnym ciałem, czyli jest osobą oświeconą
?
A właściciel wypożyczalni samochodów utożsamia się z wypożyczanymi przez siebie samochodami?
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:Mystery_ napisał/a:No ale jeśli ciało to towar. A prostytutka nie jest towarem. To znaczy, że nie utożsamia się z własnym ciałem, czyli jest osobą oświeconą
?
A właściciel wypożyczalni samochodów utożsamia się z wypożyczanymi przez siebie samochodami?
A właściciel wypożyczalni samochodów posiada ciało w postaci samochodu?
6,132 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 21:57:14 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 21:59:25)
Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:Mystery_ napisał/a:No ale jeśli ciało to towar. A prostytutka nie jest towarem. To znaczy, że nie utożsamia się z własnym ciałem, czyli jest osobą oświeconą
?
A co za różnica, co wypożycza? Nie podejrzewałam, że jesteś aż tak niekumaty. Nie każdy człowiek żyje swoją pracą... czy elektryk, który mi przyjdzie naprawić kontakt, ma się utożsamiać ze swoim śrubokrętem?
6,133 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-24 21:58:34 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-24 21:58:46)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:A właściciel wypożyczalni samochodów utożsamia się z wypożyczanymi przez siebie samochodami?
A co za różnica, co wypożycza? Nie podejrzewałam, że jesteś aż tak niekumaty.
Po prostu kręcę bekę z twojej głupoty.
- Zawód: -
Dobra przyznać się, która z Was ma doświadczenie w zawodzie, ze taką batalię tutaj uskuteczniacie
. Zawsze chciałem mieć taką koleżankę, a trafiłem tylko amatorki, a nie profesjonalistki.
6,135 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 21:59:48 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 22:01:18)
Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:Mystery_ napisał/a:A właściciel wypożyczalni samochodów posiada ciało w postaci samochodu?
A co za różnica, co wypożycza? Nie podejrzewałam, że jesteś aż tak niekumaty.
Po prostu kręcę bekę z twojej głupoty.
A to spoko, kręcimy sobie razem
Bo ja mam ubaw z Twojej 
Jakby to działało na tej zasadzie, co Ci się wydaje, to ginekologowie powinni być wszyscy kawalerami, bo która kobieta by ich chciała...
- Marata
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
A to nie jest tak, że przedmiotem usługi jest usługa seksualna świadczona przez prostytutkę, a ciało jest narzędziem jej wykonania? Podobnie jest z robotnikiem - przedmiotem usługi jest zrobienie przez niego roboty a jego ciało jest narzędziem jej wykonania. Płacisz za określone umiejętności, "narzędzie" jakim jest osoba wykonawcy usługi i czas, który na wykonanie usługi poświęca i robotnik, i prostytutka.
W przypadku np. wypożyczenia samochodu przedmiotem usługi jest czas, przez jaki możesz użytkować ów samochód. Natomiast jeśli chcesz już mieć kierowcę do samochodu płacisz zarówno za jego umiejętności, jak i jego osobę i czas owego kierowcy.
Czyli bez kierowcy i jego ciała - nie masz kierowcy, który Cię wozi. Bez robotnika i jego ciała - nie masz robotnika, który coś dla Ciebie zrobi. Bez prostytutki i jej ciała nie masz z nią seksu.
6,137 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-24 22:01:32 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-24 22:02:24)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:A masażysta? Daje mi swoje ręce przecież?
Jeśli mi nie zabroni
A jeśli to masaż tantryczny?
To ja już nie będę mówić gdzie te ręce można albo nawet właśnie należy wkładać 
6,138 Odpowiedź przez Burzowy 2019-03-24 22:02:21 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-03-24 22:02:39)
- Zawód: -
Taki Lewandowski też jest towarem na rynku. Z tym, że z prostytutki korzysta się bezpośrednio i w jaki sposób to wiadomo, a to kojarzy się z przedmiotowością. Zresztą kobiety też lubią używać określenia "przedmiotowe traktowanie".
6,139 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 22:02:23 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 22:04:09)
Marata napisał/a:A to nie jest tak, że przedmiotem usługi jest usługa seksualna świadczona przez prostytutkę, a ciało jest narzędziem jej wykonania?
Generalnie tak jest, ale ja już to starałam się uprościć, bo Mystery nie rozróżnia pojęć narzędzie - towar.
Burzowy napisał/a:Taki Lewandowski też jest towarem na rynku.
Owszem. Ale nie jako osoba sama w sobie, tylko jego umiejętności. Nie możesz kupić Lewandowskiego i trzymać go sobie w piwnicy.
6,140 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-24 22:03:27 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-24 22:05:51)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:Marata napisał/a:A to nie jest tak, że przedmiotem usługi jest usługa seksualna świadczona przez prostytutkę, a ciało jest narzędziem jej wykonania?
Generalnie tak jest, ale ja już to starałam się uprościć, bo Mystery nie rozróżnia pojęć narzędzie - towar.
A jak taka prostytutka miałaby się rozliczać potem z fiskusem? Sprzedałam siebie XXX razy - a tu nabywcy
Faktury wystawiłam
Każdemu z osobna 
6,141 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-24 22:06:13 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-24 22:08:39)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
SonyXperia napisał/a:A jak taka prostytutka miała się rozliczać potem z fiskusem. Sprzedałam siebie XXX razy - a tu nabywcy 
Patrz wyżej przykład z garniturem.
santapietruszka napisał/a:Generalnie tak jest, ale ja już to starałam się uprościć, bo Mystery nie rozróżnia pojęć narzędzie - towar.
A Ty nie odróżniasz pojęć kupić od wypożyczyć.
6,142 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-24 22:09:23 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-24 22:11:11)
Mystery_ napisał/a:SonyXperia napisał/a:A jak taka prostytutka miała się rozliczać potem z fiskusem. Sprzedałam siebie XXX razy - a tu nabywcy 
santapietruszka napisał/a:Generalnie tak jest, ale ja już to starałam się uprościć, bo Mystery nie rozróżnia pojęć narzędzie - towar.
A Ty nie odróżniasz pojęć kupić od wypożyczyć.
No właśnie Ty nie rozróżniasz. Kupujesz te ciała prostytutek i trzymasz je w szafie? Właśnie na przykładzie z garniturem - nie kupiłeś tego garnituru, więc sklep nie rozlicza się z tego, że go sprzedał. Tylko że wypożyczył.
6,143 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-24 22:11:40 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-24 22:12:03)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:No właśnie Ty nie rozróżniasz. Kupujesz te ciała prostytutek i trzymasz je w szafie? Właśnie na przykładzie z garniturem - nie kupiłeś tego garnituru, więc sklep nie rozlicza się z tego, że go sprzedał. Tylko że wypożyczył.
Dziad swoje, baba swoje 
6,145 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-24 22:12:54 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-24 22:13:20)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Mystery_ napisał/a:SonyXperia napisał/a:A jak taka prostytutka miała się rozliczać potem z fiskusem. Sprzedałam siebie XXX razy - a tu nabywcy 
Prostytutki się nie wypożycza. To nie rzecz, przedmiot materialny ale osoba które świadczy Ci usługę OSOBIŚCIE. Jej przedmiotem jest seks. A do jej świadczenia używa swojego ciała. Ciało jest elementem koniecznym do świadczenia usługi. Dostajesz za jego pomocą seks - czynność, działanie a nie ciało samo w sobie.
To tak jak prawnik udziela Ci porady. Dostajesz wiedzę z jego umysłu, ale nie dostajesz jego umysłu.
Jego umysł nie jest towarem na sprzedaż, chociaż musi go użyć do tego aby wyświadczyć Ci usługę.
SonyXperia napisał/a:To tak jak prawnik udziela Ci porady. Dostajesz wiedzę z jego umysłu, ale nie dostajesz jego umysłu.
Jego umysł nie jest towarem na sprzedaż, chociaż musi go użyć do tego aby wyświadczyć Ci usługę.
Ale ważne jest przy tym, czy możesz mu włożyć rękę w majtki... 
santapietruszka napisał/a:towarem jest wyłącznie ciało, nie prostytutka.
Ciało prostytutki nie jest prostytutką?
coś mi się wydaje że to wszystko zbytnio się zagmatwało.
I ktoś tutaj wcześniej mówił o tym, że ludzie nie mają szacunku do prostytutek, a u mnie to trochę na odwrót się zrobiło, w końcu życie zawodowe i matrymonialne to jest jakiś rodzaj rywalizacji, tutaj jest walka, więc może dlatego z tej przyczyny wyrobiło mi się w głowie, że nie mam do nich wszystkich szacunku, w końcu jest tutaj rywalizacja a nie ma nic pomocy, ale do prostytutek to ja mam szacunek, w końcu miłe ładne fajne dostępne, więc mam do nich o to szacunek.
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
santapietruszka napisał/a:SonyXperia napisał/a:To tak jak prawnik udziela Ci porady. Dostajesz wiedzę z jego umysłu, ale nie dostajesz jego umysłu.
Ale ważne jest przy tym, czy możesz mu włożyć rękę w majtki... 
No chyba że porada z czterech liter wzięta... 
6,149 Odpowiedź przez Znerx 2019-03-24 22:21:33 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-03-24 22:23:40)
- Znerx
- Net-facet
- Nieaktywny
santapietruszka napisał/a:Owszem. Ale nie jako osoba sama w sobie, tylko jego umiejętności. Nie możesz kupić Lewandowskiego i trzymać go sobie w piwnicy.
Mogliby
Znaczy klub... tylko, ze w takich kontraktach zwykle, albo raczej zawsze, jest możliwość rozwiązania bez kar - jak coś tam się stanie. Np.: jak zawodnik będzie niesprawny dłużej niż xxx dni, czy jak klub będzie go trzymał w piwnicy i nie wypuszczał na murawę. 
ninja edit:
Bo to taki bicie piany. Towar czy usługa. Formalnie, z pkt. widzenia prawa - usługa. Obiegowo - towar.
Ale jakby o takim Mysterym jakaś laska, 10/10, powiedziała: "ale towar!!!" to.... pewnie byłby zadowolony 
Znerx napisał/a:santapietruszka napisał/a:Owszem. Ale nie jako osoba sama w sobie, tylko jego umiejętności. Nie możesz kupić Lewandowskiego i trzymać go sobie w piwnicy.
Mogliby
Znaczy klub... tylko, ze w takich kontraktach zwykle, albo raczej zawsze, jest możliwość rozwiązania bez kar - jak coś tam się stanie. Np.: jak zawodnik będzie niesprawny dłużej niż xxx dni, czy jak klub będzie go trzymał w piwnicy i nie wypuszczał na murawę. 
No tak, ale sam wiesz, że nie o to mi chodziło 
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Znerx napisał/a:Bo to taki bicie piany. Towar czy usługa. Formalnie, z pkt. widzenia prawa - usługa. Obiegowo - towar.
Umówisz się ze mną? 
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Brzydasek napisał/a:santapietruszka napisał/a:towarem jest wyłącznie ciało, nie prostytutka.
Turlam się ze śmiechu

6,154 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-24 22:26:50 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-24 22:39:05)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Mystery_ napisał/a:Brzydasek napisał/a:santapietruszka napisał/a:towarem jest wyłącznie ciało, nie prostytutka.
Turlam się ze śmiechu

Dokładnie, póki prostytutka żyje - jest prostytutką.
Po jej śmierci to jest - ciało prostytutki.

- Znerx
- Net-facet
- Nieaktywny
SonyXperia napisał/a:Znerx napisał/a:Bo to taki bicie piany. Towar czy usługa. Formalnie, z pkt. widzenia prawa - usługa. Obiegowo - towar.
Umówisz się ze mną? 
To zależy.... z ciałem czy bez? 
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Znerx napisał/a:SonyXperia napisał/a:Znerx napisał/a:Bo to taki bicie piany. Towar czy usługa. Formalnie, z pkt. widzenia prawa - usługa. Obiegowo - towar.
Umówisz się ze mną? 
To zależy.... z ciałem czy bez? 
Ale... z Twoim czy moim ? 
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
SonyXperia napisał/a:Znerx napisał/a:Bo to taki bicie piany. Towar czy usługa. Formalnie, z pkt. widzenia prawa - usługa. Obiegowo - towar.
Umówisz się ze mną? 
Uważaj bo ktoś jeszcze pomyśli, że umawiasz się na usługę 
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Mystery_ napisał/a:SonyXperia napisał/a:Znerx napisał/a:Bo to taki bicie piany. Towar czy usługa. Formalnie, z pkt. widzenia prawa - usługa. Obiegowo - towar.
Umówisz się ze mną? 
Uważaj bo ktoś jeszcze pomyśli, że umawiasz się na usługę 
Straszne... 
- Gary
- Net-facet

- Nieaktywny
- Zawód: idę spokojnie po krainie szczęśliwości z dala od zgiełku i pośpiechu
SonyXperia napisał/a:Prostytutki się nie wypożycza. To nie rzecz, przedmiot materialny ale osoba które świadczy Ci usługę OSOBIŚCIE. Jej przedmiotem jest seks. A do jej świadczenia używa swojego ciała. Ciało jest elementem koniecznym do świadczenia usługi. Dostajesz za jego pomocą seks - czynność, działanie a nie ciało samo w sobie.
Zgadzam się z tym. Dzwonię, płacę, mam seks, wychodzę.
Czytam tę dyskusję i nie rozumiem o czym ona jest. 
6,160 Odpowiedź przez jjbp 2019-03-25 08:19:55 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-03-25 08:24:45)
- jjbp
- Przyjaciółka Forum
- Nieaktywny
Ciekawych spraw się dowiaduję - Lewandowskiego klub mógłby trzymać w szafie a o tym czy coś jest towarem czy usługa decyduje to czy mogę komuś wlozyc rękę w spodnie
powinni to zawierać w umowach słuchajcie
Nawiasem znerx napisał w swoim poście że prostytucja tylko obiegowo nazywa się towarem. No i do tego się to sprowadza. Potocznie się nazywa prostytutke towarem z braku szacunku i przez uprzedzenia a nie przez faktyczny charakter jej pracy i niektórzy prędzej padną niż to dostrzega 
Jak już jest zapłacone, i jesteśmy w pokoju, to mówie do prostytutki żeby się rozebrała, i praktycznie zawsze jest odpowiedź, że ja również jednocześnie musze się rozebrać, no i tak mnie ciekawi z czego to wynika? dlaczego te dziewczyny nie chcą się rozbierać?
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Gary napisał/a:SonyXperia napisał/a:Prostytutki się nie wypożycza. To nie rzecz, przedmiot materialny ale osoba które świadczy Ci usługę OSOBIŚCIE. Jej przedmiotem jest seks. A do jej świadczenia używa swojego ciała. Ciało jest elementem koniecznym do świadczenia usługi. Dostajesz za jego pomocą seks - czynność, działanie a nie ciało samo w sobie.
Zgadzam się z tym. Dzwonię, płacę, mam seks, wychodzę.
Ta dyskusja jest o prostytuowaniu towaru 
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Gary napisał/a:Zgadzam się z tym. Dzwonię, płacę, mam seks, wychodzę.
Dyskusja jest o tym, czy seks u prostytutki to używanie drugiego człowieka na określonych zasadach.
6,164 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-25 15:01:09 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-25 15:06:07)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Wydaje mi się, że @Mystery_ jest mocno zafiksowany na punkcie ciała i bardzo, ale to bardzo chciałby wykazać, że ktoś, kto nie robi ze swojego ciała świątyni a używa go zgodnie z własną wolą przekracza jakąś perwersyjną granice tabu ludzkiego ciała. Stąd to usilne dążenie do wykazania uprzedmiotowienia określonych zachowań.
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Wydaje mi się, że @SonyXperia nie do końca wie czym jest godność człowieka, i sugeruje nam, że prostytutka uprawiając swój zawód nic nie traci. Co więcej @SonyXperia usilnie chce nas przekonać, że godność prostytutki to jej indywidualna sprawa. Nie widzi, że klienci prostytutki będą w większości patrzeć na taką osobę jak na przedmiot. Nie dawno wmawiała nam, że seks za mieszkanie to nie prostytucja. Co za tym idzie @SonyXperia prezentuje tu spojrzenie na świat przez różowe okulary. Ja jednak wolę realizm.
Mystery_ napisał/a:godność prostytutki to jej indywidualna sprawa.
A czyja w takim razie, jeśli nie?
6,167 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-25 15:47:32 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-25 15:48:52)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
@SantaPietruszka
Godność zależy od opini ogółu.
godnosc wikipedia napisał/a:Godność człowieka – poczucie własnej wartości i szacunek dla samego siebie, co wyraża się w pragnieniu posiadania także szacunku ze strony innych z uwagi na swoje walory duchowe, moralne czy też zasługi społeczne. [...]
- Znerx
- Net-facet
- Nieaktywny
Mystery_ napisał/a:seks za mieszkanie (...) Ja jednak wolę realizm.
To już się nie hamujmy
i bądźmy realistami
.
- Jak nie zapłacisz to nie będziesz kopulował.
Taka karma.
Czymś zapłacisz:
- PLNami,
- wyglądem,
- perspektywami,
- obrączką,
Jeden pies
.
Jaki poziom godności człowieka ma ten ogół?
6,169 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-25 16:16:52 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-25 16:18:18)
Mystery_ napisał/a:@SantaPietruszka
Moja nie. Opinię ogółu mam w nosie 
Musisz mieć strasznie niską samoocenę, skoro potrzebujesz opinii ogółu na temat swojej godności.
- Zawód: analiza danych
Mystery_ napisał/a: więcej @SonyXperia usilnie chce nas przekonać, że godność prostytutki to jej indywidualna sprawa
bo tak jest:D:D
6,171 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-25 16:22:56 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-25 16:23:16)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Znerx napisał/a:Mystery_ napisał/a:seks za mieszkanie (...) Ja jednak wolę realizm.
To już się nie hamujmy
i bądźmy realistami
.
Ja tego nie napisałem. Zlepiasz skrawki moich wypowiedzi zmieniając kompletnie sens i jeszcze sam sobie odpowiadasz 
santapietruszka napisał/a:Musisz mieć strasznie niską samoocenę, skoro potrzebujesz opinii ogółu na temat swojej godności.
A czy ogół nigdy nie ma racji? Taki trynkiewicz jaką ma godność, skoro dla siebie jest kimś a dla ogółu nikim?
6,172 Odpowiedź przez santapietruszka 2019-03-25 16:26:27 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-25 16:27:08)
Mystery_ napisał/a:santapietruszka napisał/a:Musisz mieć strasznie niską samoocenę, skoro potrzebujesz opinii ogółu na temat swojej godności.
A czy ogół nigdy nie ma racji? Taki trynkiewicz jaką ma godność, skoro dla siebie jest kimś a dla ogółu nikim?
Mimo wszystko nadal jest człowiekiem, nie sądzisz?
Nie wiem, czy ogól ma rację, czy nie, nigdy mnie to nie interesowało. Ja nie owca, żeby nie mieć własnego zdania, tylko za stadem iść.
6,173 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-25 16:27:04 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-25 16:28:11)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Mystery_ napisał/a:Wydaje mi się, że @SonyXperia nie do końca wie czym jest godność człowieka, i sugeruje nam, że prostytutka uprawiając swój zawód nic nie traci. Co więcej @SonyXperia usilnie chce nas przekonać, że godność prostytutki to jej indywidualna sprawa. Nie widzi, że klienci prostytutki będą w większości patrzeć na taką osobę jak na przedmiot. Nie dawno wmawiała nam, że seks za mieszkanie to nie prostytucja. Co za tym idzie @SonyXperia prezentuje tu spojrzenie na świat przez różowe okulary. Ja jednak wolę realizm.
Jako nie-prostytutka,lecz jako człowiek, jako i ona, stwierdzę jedynie że poczucie mojej godności jest tylko i wyłącznie moja sprawą, i kształtowane jest przeze mnie wyłącznie indywidualnie. Jest moim jednym z najbardziej osobistych odczuć.
W związku z tym większych bzdur chyba nie mogłam przeczytać:
Mystery_ napisał/a:@SantaPietruszka
godnosc wikipedia napisał/a:Godność człowieka – poczucie własnej wartości i szacunek dla samego siebie, co wyraża się w pragnieniu posiadania także szacunku ze strony innych z uwagi na swoje walory duchowe, moralne czy też zasługi społeczne. [...]
Godność jest cechą niezależna od opinii ogółu. Inaczej godność godnością by nie była. Nie bez przyczyny mówi się "mieć SWOJĄ godność", nie cudzą, a już na pewno nie ogółu.
Więc jak widać każdy ma własną. Trzeba tylko umieć zrozumieć, że to co jest poniżej naszej własnej godności, niekoniecznie jest takim dla kogoś innego.
Dla mnie poniżej mojej godności byłoby wklejanie cytatów z Wikipedii. Taka historia.
6,174 Odpowiedź przez UżytkownikForum 2019-03-25 16:32:11 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2019-03-25 16:34:25)
- UżytkownikForum
- Gość Netkobiet
Inny przykład, gwiazda internetu Marta L. która zasłynęła tym, że obciągnęła autobusowi murzynów po koncercie. Ona uważa się za celebrytkę, a cały internet uważa ją za @#$%^. Kto ma rację i czy taka osoba ma godność czy nie?
SonyXperia napisał/a:Godność jest cechą niezależna od opinii ogółu.
Ale godność jest związana z pragnieniem bycia szanowanym, zresztą podałem definicje. Więc jak można mieć godność będąc ogólnie nie szanowanym?
6,175 Odpowiedź przez SonyXperia 2019-03-25 16:35:42 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-03-25 16:38:10)
- SonyXperia
- Gość Netkobiet
Swoją własną pewnie ma - a jaką? - o to trzeba byłoby jej samej zapytać.
Może nie mieć szacunku lub akceptacji otoczenia. Ale to już sprawa ogółu co o tym myśli. Nijak to jednak wpłynie na poczucie własnej wartości tej Pani. I to jest ten realizm.
Mystery_ napisał/a:SonyXperia napisał/a:Godność jest cechą niezależna od opinii ogółu.
Ale godność jest związana z pragnieniem bycia szanowanym, zresztą podałem definicje. Więc jak można mieć godność będąc ogólnie nie szanowanym?
Ale bezmyślnie akceptowanie pierwszej lepszej definicji z netu jest poniżej mojej godności właśnie
Nie zgadzam się z tą definicją. Godność nie ma nic wspólnego z akceptacją przez ogół. Mało tego, moja godność jest właśnie od opinii ogółu niezależna.
Posty [ 6,111 do 6,175 z 7,263 ]
Zobacz popularne tematy :
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024