wiesz elea to takze bardzo bezpieczny wozek ma pieciopunktowe pasy maluch nie ma jak sie wychylic, i tez jest odpowiednieo zabezpieczona ze nigdzie nie powinien paluszka wlozyc
Polecam Rico nano alu tech 3w1
Taki aby byl ygodny dla dziecka a nie dla matki czy ojca..
przede wszystkim trzeba wziac pod uwage mozliwosci finansowe- chociaz jestem zdania, ze lepiej kupic uzywany wozek porzadnej marki niz nówkę byle jakiej firmy no i jesli mieszkamy na wsi to lepiej wybrac jakis terenowy mocny wozek- my tak zrobilismy i kupilismy murę z maxi cosi
na jej piankowe koła nie ma mocnych
7 miesięcy temu miałam podobny dylemat z wyborem wózka. Wybrałam Anex sport który ma naprawdę dużą gondolę i ładną dużą spacerówkę. Lekki stelaż który składa się do małych gabarytów zadecydował już ostatecznie o tym że go kupimy ponieważ mam mały samochód. Duża gama kolorystyczna materiałów . Kosz na zakupy , torba , folia i moskitiera oraz okrywa na nogi do spacerówki to wszystko jest wliczone w cenie wózka więc nie musiałam dodatkowo tego wszystkiego dokupować .
Priorytetem przy wyborze wózka powinno byc bezpieczeństwo i wygoda a za taki własnie uważam City Tour Lux. Posiada dodatkowy ręczny hamulec, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, amortyzowane zawieszenie, aż 5 opcji podróży i idealny jest do składania.
137 2018-04-27 17:21:59 Ostatnio edytowany przez aina89 (2018-04-27 17:41:16)
t
No i funkcjonalność jest ważna zwłaszcza jak toś musi wnosić wózek na wyższe piętra w bloku bez windy.
Doradźcie mi proszę....waham się między wózkami: Bebetoo Bresso a invictus v-plus.
Ja spokojnie mogę polecić wózek Chicco S3 trio - wyguglaj sobie, bo linków nie mogę (jeszcze?) dawać.
Ogólnie uważam, że w wózku powinny być DUŻE koła - to jest szczególnie przydatne na nierównych chodnikach. Druga sprawa, to wersja jako spacerówka powinna pozwolić dziecku spać prawie na płasko (nie na siedząco). Trzecia sprawa, to ochrona przed słońcem - wózek o którym napisałam w wersji jako spacerówka nie potrzebuje żadnych parasolek czy innych zasłonek - wystarczy otworzyć "budkę".
Wadą, ale i zaletą tego wózka jest to, że jest duży i w tej samej spacerówce dziecko może spać jako niemowlak (taki bliżej roku), ale także jako 3 czy nawet 4 latek. O pasach, hamulcach czy innych takich podstawowych rzeczach to nawt nie piszę, bo to oczywiste. Uważam, że liczy się komfort dziecka i oczywiście mamy i taty. Wadą wózka jest także jego cena, ale u mnie wózek posłużył całej trójeczce i dlatego tak polecam ten sprzęt.
140 2018-05-08 22:00:02 Ostatnio edytowany przez GORKA (2018-05-08 22:02:19)
czy poleci ktoś wózek dla bliźniaków? Preferowałabym taki "jeden za drugim" w sensie długi a nie szeroki.
Jestem dopiero na etapie zapoznawania się w temacie ale z tego co widziałam na necie to ceny są kosmiczne.
Jestem na etapie oglądania wózków. Powiem tak: im więcej oglądam, tym bardziej mam wrażenie, że różnią się one tylko jakimiś szczegółami. Aktualnie wahamy się między 5 następującymi wózkami:
1. Tako
2. Adamex
3. Roan
4. Bebetto
5. Milu Kids
Wiadomo, że poszczególne modele różnią się trochę między sobą, ale generalnie zależy nam, aby gondola była większa niż te standardowe 79-80 cm (czyli np. żeby było 84 cm lub 88 cm).
Koła to każdy wózek ma podobne, chyba jedynie Tako mają inne.
No i ważne też, żeby wózek składał się na płasko i żebym sama dała radę wnieść ten wózek
Czy ktoś z Was może doradzić mi w wyborze spośród nich? Czy używaliście wózka, którejś z tych firm?
Ja nie doradzę, bo jestem wlascicielką wózka anex sport i na jego temat się mogę tylko wypowiedzieć, a polecać będę owszem, ponieważ mi się sprawuje bardzo dobrze, wygodny, skrętny, dużo miejsca