Jak wybrać wózek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak wybrać wózek?

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 142 ]

66

Odp: Jak wybrać wózek?

BabaOsiadła zgadzam się z Tobą też bym tej tandety nie kupiła,jednak nie wszystkich stać na coś lepszego
z tym że ja w tej cenie kupiłabym jakąś używkę lepszej firmy wink

Zobacz podobne tematy :

67

Właśnie. Albo używkę, albo po prostu inny wózek z podobnej półki cenowej. Roan Marita kosztuje prawie tyle samo, a jest nie do zdarcia i FAKTYCZNIE jeździ po każdym terenie.

68

Ja się zdecydowałam na wózek Jedo Fyn. Do rozwiązania jeszcze mam trochę czasu, ale model już sobie wybrałam.
Bym powiedziała, że cenowo średnio, bo jest głęboko-spacerowy za ok. 1600zł i do tego oddzielnie trzeba dokupić fotelik, bo nie ma zestawów 3w1.

Ma wszystko czego potrzebuje (a przynajmniej tak mi się na razie wydaje), kilka wózków różnych marek też już oglądałam i ten jakoś najbardziej do mnie przemawia.

Naczytałam się w Internecie opinii i tych dobrych i tych złych, ale jak zaczęłam szukać alternatywy, to niestety o każdym wózku znajdzie się szereg negatywnych opinii.

W dwóch sklepach też pytałam o opinie i w obu sklepach polecali. W drugim rozmawiałam z kobietą, która twierdziła, że dużo koleżanek miało ten wózek i były zadowolone. A na zarzut, że podobno dziecko zjeżdża w spacerówce, Pani stwierdziła, że jak ktoś przesadza do spacerówki 5-miesięczne dziecko, które jeszcze nie do końca dobrze siedzi to nie dziwne, że zjeżdża. I w sumie przekonała mnie na tyle, że już nie będę kombinować.

69 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2013-08-30 10:30:38)

Babo, Roany dobra firma. Wiem, bo moja królewna jeździ Roan Kortiną 555.
Solidny i naprawdę wytrzymały wózek. Zimą nie było mowy o trudnościach z poruszaniem się, a spacerówka też jest niczego sobie.
Nowe są odrobinę tańsze niż Roan Marita, a używane w granicach 500 zł można kupić w naprawdę dobrym stanie.
Ja jestem zadowolona i mój mały obierzyświatek też. smile

70

Moja też Roanem jeździła smile

71

Czy mogę liczyć na jakieś opinie na temat wózka Karex Twing ? Lub Tako Jumper x?

72

Amelie23 napisał/a:

Czy mogę liczyć na jakieś opinie na temat wózka Karex Twing ? Lub Tako Jumper x?

Tako Jumper X miał mój bratanek smile Rodzice chwalili wózek, nie słyszałam o problemach z tym modelem.
Ja miałam dla mojego maluszka wózek firmy Tutek Grander. Lekki, stabilny, łatwo się prowadzi i nie miałam z nim kłopotu smile

73 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-06 22:33:20)

i jak sprawdziłas? ja zastanawiam się nad spam , ktoś ma jakieś opinie na temat tego wózka?

74

Orbit baby g2 no jest boski ! kosmiczny wózek i fajnymi funkcjami, bardzo zwrotny, próbowałam w sklepiku i zakochałam się smile

75

Mi sie podobaja wozki 3w1 takze z mezem sie zdecydowalismy na Maxi Cosi Mura Plus 4 z fotelikiem i gondola smile

76

Dziewczyny ja bylam przekonana do zakupu wozka xlander xa 3w1,ale czy faktycznie dziecko skacze w gondoli? Mieszkam w miescie...
Czytalam w sumie same dobre opinie,a teraz nie wiem.
Dziewczyny,ktore maja ten wozek:
Czy raczka sie sklada?
Do ktorego msc dziecko moze jezdzic w gondoli?
Kupowalyscie przez internet?

Ja chcialabym osobiscie obejrzec.ten wozek,ale w necie nie moge znalezc sklepu xlander (warszawa)
Czy to sa wlasnie firmowe sklepy? Czy w sklepach z wozkami mozna trafic taki model?
Moje szczescie urodzi sie w maju,wiec mam jeszcze chwilke czasu.

77

Kala u mnie w każdym smyku i innych dziecięcych sklepach znajdzie się chociaż jeden model x landera smile

78

Kala ja mialam x landera xa
Ja mieszkam na wsi i jesli chodzi o gondole to fakt ona nadaje sie na rowne drogi
Na innych poprostu telepie dzieckiem
Sama gondole uzywalam do ok 5 miesiaca potem byla za mala
Spacerowka fajna bo duzA wygodna minus za brak mozliwosci zmiany siedziska przod tyl
Wiec bardziej zastanowilabym sie nad x landerem x move

79

Kala na pewno w Smykach stoją x-landery. Ale tak w ogole to są dosyc popularne wózki i w wiekszosci sklepow z wozkami są. 
Ja o x-landerze slyszalam, że ma małą gondole.

80

Tak x lander ma małą gondole i zajmuje duzo miejsca w bagazniku,ponad to w niektorych sklepach niestety ale miedzy kasami sie nie zmiescil(rozstaw kol)

81

Kurcze a ja wlasnie czytalam opinie,ze mozna wozic dziecko do 6 msc i nie wypada i miesci sie. No coz musze osobiscie przejrzec ten wozeczek.
Dzieki za info. smile

82

Kala no zmieści się do 6 mieisąca,tyle że ja swojego dałąm do spacerówki jak miał 5 miesięcy bo go gondola drażniła smile
to też zależy kiedy urodzisz dziecko,o jakiej porze roku

83

Kala, gondole są do 6 mca ale gdy dzidziuś jest duży i 4,5,6 miesiąc jego życia wypada zimową porą to może być na styk. Jeśli urodzisz zimą np. w styczniu to spokojnie będziesz woziła w gondoli do 6 mca bo już na "letniaka"

Ja mam ten sam problem:( Moja mała za 4 dni kończy 5 miesięcy a już ciasno jej w gondoli .Mamy stokke i minus tego wózka to wąska, płytka i krótka gondola.Więc nie polecam

84

Kala, w Warszawie jest taki sklep przy metrze Ursynów, Na Pasażu Stokłosy. Tosia się nazywa. Z tego co pamiętam, to stał tam x lander xa. Ja też zastanawiałam się nad x landerem, ale raczej xq, ale okazało się, że firma go wycofuje. A teraz pojawiły się nowe modele i cena trochę duża.

Rzuć sobie okiem na Bebetto Luca. Niestety chyba w tym sklepie nie ma. Ma dosyć dobre opinie, w gondoli super budkę na okres letni (można odpiąć kawałek materiału i jest przewiewna siateczka), zamykany kosz pod wózkiem, a budkę w spacerówce można powiększyć tak, że prawie całkowicie zasłania malucha, co jest przydatne przy dużym wietrze lub zimą, jak nas złapie na spacerze śnieżyca. Sprzedawca mi mówił, że jest lepszy od Baby Desing Lupo Comfort (też nad nim myślałam), bo robiony w Polsce, a nie w Chinach i przez to solidniejszy.

Na pewno nie jest bez wad, ale czy taki wózek istnieje?

85

dziewczyny jeśli chodzi o X landera kupiłam go w sklepie autoryzowanym,to ważne w przypadku gwarancji,i np mi jak folia w budce popękała to przyjechał kurier odebrał i za 3 dni nową przywiózł
a gondola z x landera faktycznie jesli dziecko urodzi się we wrześniu to do marca może być za duże na jazdę w tej gondoli

86 Ostatnio edytowany przez Kala (2014-02-16 10:47:37)

Moj dzidzia urodzi sie w maju,wiec pierwsze 2/3 msc chcialam go wozic troche w gondoli troche w nosidelku,na jesien bedzie mial 5/6 msc wiec mysle,ze sie zmiesci smile
Tzn. Ja myslalam poogladac wozki w sklepach ,xlandera tez a zamowic przez net,bo sa o wiele.tansze niz.np.w Smyku.

Poczatkowo myslalam o wozku za 1000 zl,ale i kolezanka z forum i siostra mowily ze sa kiepskie,telepia sie a z gondoli siostrze wypadal maluch jak byl wiekszy. Wiec chyba wole zainwestowac.
No nic, dzieki dziewczyny smile

87

Ja urodze pod koniec kwietnia i tak czytam jakie wozeczki sobie wypatrzylyscie...Ja sie zastanawiam nad kupnem Quinny Speedi... Kolezanka taki ma i bardzo chwali poza tym mieszkamy troche za miaztem i potrzebny mi taki by sie w terenie sprawdzal... Co myslicie?

88

Quinny owszem fajny wizualnie i mala dzidzia wyglada w nim przeslodko ale starsze dzieci i wieksze juz nie bardzo nogi wisza dziecko nie moze swobodnie sie poruszać .Jesli chcesz wozek na krótki czas i mam kase na kupno innego to tak jesli chcesz jeden na dłuższy czas to nie bardzo

89

to do jakiego wieku dziecko mogloby jezdzic w takim wozeczku? do 2 latek? Bo pozniej i tak myslalam o kupnie parasolki zamiast takiego duzego kubelka... Wiadomo ze nie wsadze bobasa odrazu w parasolke... Kolezanka ma Quinny speedi i jej corka ma juz prawie 3 lata i nie wyglada dziwnie... Fakt ze drobniutka jest...

90

Moj syn ma 6mscy jest duzy i długi wiec pojeździlby max do 1.5r producent twierdzi ze wozek jest przeznaczony do 3roku ale wszystko zależy od dziecka

91

A co myslicie o mutsach?:)

92

Kala bardzo mi sie podobaja sama mysle o zakupie spacerowki mutsy ale jestem straszona ze tez sa kubelkowe i wąskie nie mam możliwości kupna na żywo tym bardziej ciężej ale widzialam nie jedna na ulice i podabaja mi sue bardzo

93

Jak oglądałam wózki to też brałam pod uwagę Mutsy. Ale ja chciałam pompowane koła, a Mutsy chyba nie ma. Poza tym cena..... trochę za wysoka jak dla mnie, ale jak Ciebie stać to myślę, że warto im się bliżej przyjrzeć.

94

Mnie też podobają się Mutsy i opinie też mają całkiem niezłe.

Pompowane koła też są, to zależy jaką opcję się wybierze (pompowane to chyba stelaż Single Spoke), ale też i cena wtedy wzrasta. Bardzo zgrabnie wyglądają i mają fajną kolorystykę. "Przejechałam" się nimi w sklepie - bardzo dobrze się prowadzi. A, i większość dodatków trzeba kupować osobne - osłonkę na nóżki do spacerówki czy folię przeciwdeszczowe. Tak więc cena robi się naprawdę spora.

Zastanówcie się tylko kiedy Wasze Maluchy będą najwięcej używać spacerówki - u mnie będzie to jesień i cała zima (od ok.7 miesiąca czyli październik), więc zdecydowałam się zwrócić większą uwagę na nią. Mutsy ma niezłą, ale ostatecznie zdecydowaliśmy X lander x move z 2013 r., bo te nowe mają kosmiczne ceny. Wiem, że opinie ma różne, no ale cóż. Ma 3 lata gwarancji, więc jakby co, to będą naprawiać wink. Ma super daszek w spacerówce - można go zaciągnąć niemal do samego pałąka.

Czy dobrze trafiliśmy - wyjdzie w praniu.
A - a co sądzicie o Bugaboo? Są fajne używane na allegro.

95

A ja uważam, że nie ma sensu kupować drogiego wózka.
U nas było tak, że syn już po 5 miesiącu życia przestał mieścić się w gondoli.
Na szczęście wózek był 2w1 i poradziliśmy sobie inaczej. Miesiąc później i tak poszedł w odstawkę.
Na szczęście był to tani wózek od polskiego producenta i nie straciliśmy majątku.

96

Nie wiem czy wspominałam czy nie, ale ja miałam Roana Kortine.
W trudny teren rewelacja. Pompowane koła, metalowy koszyk, wygodna gondola. Jedyny mankament to waga wózka. Jest dość ciężki (jak dla mnie).
Roany nowe to cena od 1200 zł wzwyż. Ja kupiłam używany w stanie idealnym gondola+spacerówka za 400 zł. smile

97

Poczytalam o tych mutsach,faktycznie tam trzeba wszystko osobno kupic i cena rosnie...
Pewnie zostane przy xlanderze xa,w sumie nie wiem czym on sie rozni od move....cena? W xa bardziej podoba mi sie stelaz.

98

Roany mi sie podobają ale jako głębokie,spacerówka dziwna nie podobała mi się

99

Mi też spacerówka nie przypadła do gustu dlatego szybko ją zmieniłam na Bertoni Smarty red apple. Nie ukrywam, że zawiodłam się na kołach.
Są mało skrętne i czasami szlag mnie trafia jak chce skręcić w lewo, a on jedzie w prawo. hmm
Plus to, że spacerówka jest lekka, ładna i ma koszyk.

100

jak to przy podwójnych kołach wink
ja mam baby design pony,ogólnie zadowolona jestem,a koła blokowałam bo ze skrętnymi tylko po równej powierzchni dobrze się jedzie

101

Ja też koła blokuje. Bez blokady więcej nerwów niż to wszystko warte.
Już nie mogę doczekać się, aż wózek całkiem pójdzie w odstawkę i będę mogła odetchnąć od pchania landary z zakupami pod górę. big_smile

102

Cynicznahipo, z Twojej wypowiedzi wynika, że wózek poszedł w odstawkę, jak Maluch miał ok. 6 miesięcy. To jak sobie radziliście? W czym na spacerki chodziliście?

Kala, xa od x move różni się głównie spacerówką - w move jest bardziej sztywna i nakładana na stelaż (taki klick-klack), a xa jest bardziej miękka i przyczepiana do stelaża na zatrzaski. No i w xa montujesz ją tylko przodem do kierunku jazdy.
Jest też inna rączka - w movie jest teleskopowa. Mój mąż marudził, że w xq i xa trochę ta rączka "latała", ale może to kwestia egzemplarza.
Dodatkowo różni się podnóżek - w xa zwęża się, przez co nam bardziej odpowiadał ten w x move, bo konkretniejszy.
Generalnie oba modele są fajne, a my zdecydowaliśmy dopiero w sklepie porównując wszystkie trzy. Mąż zdecydował na move, mnie też się podobał.

103

Pewnie gdybym miala kupic x landera teraz to kupila bym x move ale niestety pokazaly sie dopiero jakies chyba 2 lata po urodzeniu mojego dziecka
Vo do spacerowki xa dla mnie ok tylko ta niemozliwosc jej odwracania jest wada
To ze na zatrzaski zaden problem wedlug mnie
Rączka nie wiem pierwsze czytam ze lata

Cyniczna wymienila wozek na inny,o to chodzilo

104

Eowina, dostaliśmy wózek od wujka z Niemiec i zastąpiliśmy nim stary.

105

Aaa, teraz rozumiem smile. A moje pytanie stąd, że dużo słyszałam o noszeniu Maluszków w chustach i że wiele osób rezygnuje nawet z tego powodu z wózków, bo twierdzą, że tak lepiej dla dziecka, a dla nich wygodniej. Ja też rozważam opcję z chustą, ale bynajmniej nie rezygnuję z wózka wink.
Widziałam kiedyś na youtube taki filmik - świat widziany z perspektywy dziecka w wózku i z perspektywy chusty. Bardzo ciekawe.

106

Kurczę, chciałabym zobaczyć, jak nosisz moje 11-kilowe szczęście w chuście ;p
Ja osobiście nie próbowałam i obawiam się, że moje plecy by tego nie wytrzymały.

107

Cyniczna, chusty i dobre nosidełka są właśnie po to, żeby nie było czuć ciężaru dziecka smile Ja mam tak skopany kręgosłup, że 2 kilo ziemniaków to dla mnie za dużo, a córkę noszę po górach zupełnie bezboleśnie.

108

Dokładnie tak słyszałam. Są odpowiednie sposoby wiązania chusty tak, że bardzo korzystnie rozkłada się ciężar ciała dziecka i tym samym odciążony jest kręgosłup. Jedyne o co bym się tylko obawiała, to   moje ewentualne "zaliczanie gleby" big_smile. Potknąć się i wywalić z dzieckiem w chuście to tak chyba niefajnie, prawda? W wózku po prostu bezpieczniejsze.

109

Zawsze możesz nosić dziecko na plecach, wtedy przy upadku rozbijesz sobie tylko własny nos wink

110

Dziewczyny a na ile przed porodem zakupilyscie wozek? Zastanawiam sie czy nie poczekac z kupnem do narodzin,poprostu ktos by podjechal,kupil juz upatrzony...

111

Ja kupilam po porodzie chyba,przez internet,zamowilam za 2 dni byl

112

Ja zamówiłam wozek w 8 miesiacu, bo na mój trzeba bylo czekac 3-4 tygodnie.
Mozesz kupic i po porodzie. To zalezy od dostępności danego modelu.
Ja wolałam mieć ciut szybciej żeby go sobie poskładać i sprawdzić czy wszystko działa poprawnie.

113

wy wyprawkę łącznie z wózkiem kupiliśmy ok 7 msc:) jezeli chodzi o wózek to graco evo są bardzo fajne

114

ja sie najpierw radzilam znajomych , w koncu zdecydowalam sie na quinny speedi, i bardzo jestesmy zadowoleni, na nasze terenowe potrzeby jest jak znalaz:-)

115

my wózek kupiliśmy w 7 miesiącu ciązy, wybraliśmy elea z maxi cosi ze względu na jego wagę, koła obrotowe piankowe i łatwe składanie, będzie chłopiec wybraliśmy kolor czerwony wózeczka. Mamy gondolę i stelaż do tego spacerówka na potem

116

Witam was mamusie;) mam do was pytanie jaki wozek polecacie najlepiej taki 3w1 macie jakis sprawdzony lub uoatrzony bo nie wiem na jaki sie zdecydowac na co zwracac uwage

117

Witaj!
Ja "studiowałam" wózki przez parę miesięcy wink. Nie chcieliśmy wydać za gondolę, spacerówkę i fotelik więcej niż 2 tyś. Braliśmy pod uwagę pod koniec Bebetto Luca, Baby Desing Lupo Comfort i x landera. Mnie jeszcze podobał się Mutsy, ale za drogi i nie miał za fajnej spacerówki.
Ostatecznie wybraliśmy x landera x move z 2013 r. nie bardzo patrząc na opinie. Mamy na niego gwarancję na 3 lata, więc jeszcze go pewnie na tej gwarancji sprzedamy. A jak się coś zepsuje, to serwis wymienia z dostawą do domu w ciągu 3 dni.
Musisz zastanowić się co jest dla Ciebie  w wózku najważniejsze i do tego dopasować model. Powodzenia!

118

Ja po wczorajszych testach zdecydowalam na muts evo 3 w 1. Myslicie,ze kola piankowe z przodu a ztylu pompowane sie sprawdza?

119

Mutsy są fajne smile. My wahaliśmy się między landerami xq a x move. Wygrał ten drugi, bo xq miał z przodu piankowe koła i jakoś dziwnie się go prowadziło. Ale może w mutsie sprawdzi się taka kombinacja.

120

My w 7mym miesiącu wybraliśmy wózek smile postawiliśmy na leciutki graco evo i jestesmy z tego wyboru bardzo zadowoleni, wózeczek sprawdza się wszędzie smile w lesie, na chodnikach  w supermarketach. odpowiednio zadbany wytrzyma lata

121

Jeżeli chodzi o wózek to ja trochę zaszalałam i kupiłam wózek w stylu retro smile Wózek BabyActive Ballerina wiklinowa (zamówiłam w sklepie internetowym SklepDziecka) Jest śliczny ale też dobrze się prowadzi smile Polecam wszystkim eleganckim mamom, które cenią sobie jakość wykonania.

122

A ja też będę wybierała smile wiem, że jeszcze wcześnie ale się cieszę smile. Mój to myślał, że to parę stówek. ?Jak usłyszał jakie są koszty to postanowił znaleźć dodatkową pracę smile.

123

Mi w styczniu urodzila sie corcia, jezdzimy quinny buzz. Bardzo sie sprawdza jest rewelacyjnie zwrotny w miescie, lekki, a pompowane kola sprawdzaja sie nawet na piasku. Corcia uwielbia spac w gondolce, ktora jest wystarczajaco duza. W czerwcu mam zamiar ja przesadzic do spacerowki ktora juz testowalam z 2 letnim chlopcem i sprawdzila sie super. Polecam. Szczegolnie automatyczne rozkladanie sie wozka jest cudowne. A quinny buzz imponuje tez wygladem.

124

myślę że najważniejsza jest kwestia dopasowania wózeczka do swoich indywidualnych potrzeb, choćby piętra na którym mieszkamy, terenu po którym będziemy się poruszać itp smile a dopiero później kolory i styl smile

125

jak najbardziej zgodzę się z pipi25, przy zakupie wózeczka musimy wszystko wziąć pod uwagę. My po wielkich namysłach zdecydowaliśmy się na graco evo. Jak narazie sprawuje się bardzo dobrze, jest dosyć lekki i zwrotny.

126

moja siostra ma moodda i bardzo sobie chwali. czasem spaceruje z jej bobasem i wozek rzeczywiscie jest lekki- lekko sie nim jezdzi, dobra amortyzacja i porzadny solidny stelaz. budka fajnie chroni maluszka przed sloncem smile

127

agnieshka856 napisał/a:

moja siostra ma moodda i bardzo sobie chwali. czasem spaceruje z jej bobasem i wozek rzeczywiscie jest lekki- lekko sie nim jezdzi, dobra amortyzacja i porzadny solidny stelaz. budka fajnie chroni maluszka przed sloncem smile

ja ostatnio widzialam taki w sklepie, wozeczek robi wrazenie smile bardzo funkcjonalny, i ladniutki smile

128

mimi23 napisał/a:
agnieshka856 napisał/a:

ja ostatnio widzialam taki w sklepie, wozeczek robi wrazenie smile bardzo funkcjonalny, i ladniutki smile

widze ze tez Ci sie spodobal smile no wozek jest bardzo funkcjonalny, ssiostra bardzo cieszy sie, ze wybrala wlasnie modda smile a co do wygladu- ma bardzo nowoczesny design, od razu wpadl jej w oko smile

129

my sie dlugo zastanawialismy nad speedi, albo mooddem, ale i tak w koncu wybralismy elee i swojego wyboru nie zaluje smile

130

giba2323 napisał/a:

my sie dlugo zastanawialismy nad speedi, albo mooddem, ale i tak w koncu wybralismy elee i swojego wyboru nie zaluje smile

eleę rowniez znam, ma ją moja kuzynka smile jest zadowolona, wozek jest solidny i swietnie sobie radzi w terenie!

Posty [ 66 do 130 z 142 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak wybrać wózek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024