Mam suche dłonie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Mam suche dłonie

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 117 z 117 ]

66

Odp: Mam suche dłonie

Cały czas trzeba smarować ręce kremem .Najlepiej tez wybrać się do kosmetyczki .

Zobacz podobne tematy :

67

Ja też miałam suche dłonie ,ale wybrałam się do kosmetyczki na parafinę .(kilka zabiegów ) Moje dłonie są teraz nawilżone i gładkie .Polecam .

68

Ja z racji częstego mycia butelek i innych dziecięcych akcesoriów mam bardzo suchą skórę. w sumie wiele już kremów nawilżających wypróbowałam ale ze znikomym skutkiem? możecie polecić coś fajnego cenowo i jakościowo?

69

Raz w tygodniu funduję swoim dłoniom peeling z pasty cukrowej smile jest naprawdę super, dłonie po niej są nawilżone i gładkie na długi czas smile

Maść z witaminą a, tania i dobra kochaniutka, mua:*.

71

O zwykłej maści witaminowej też słyszałam. ale byłam w rossmanie i widziałam że babka kupowała krem do rąk z całej serii Evree znacie?

72

AromaCaffee_eu napisał/a:

Raz w tygodniu funduję swoim dłoniom peeling z pasty cukrowej smile jest naprawdę super, dłonie po niej są nawilżone i gładkie na długi czas smile

A jak robisz tą pastę? Ja słyszałam o peelingu z cukru i oleju rzepakowego (już gdzieś o tym pisałam - ma dużo witaminy E) - to to samo?

73

garnier daje radę wink ten czerwony albo żółty

74

sylfka, znam evree, są akurat w promocji w rossmannie za 6 zł z hakiem, ja je akurat bardzo lubię, a za taką cenę to można spokojnie wypróbować, a nawet jak się nie sprawdzi to majątku nie stracisz

75

byłam kupiłam.. jak narazie moge powiedzieć że uwielbiam jego zapach big_smile

76

Mi zawsze pomagała Neutrogena, ale takie serum w czerwonym opakowaniu.

77

sylfka, i jak wrażenia "pozazapachowe"? Ja sobie chyba kupię trzeci do kolekcji, bo jeden mi już M. zwinął wink

78

oliwa z oliwek smile

79

Ja używam kremu DECUBAL HAND CREAM, jest skuteczny, stosuję go kilka razy dziennie i mi pomaga

80

znudzonaOna napisał/a:

Mi zawsze pomagała Neutrogena, ale takie serum w czerwonym opakowaniu.

Również używałam, faktycznie dobra, jednak w pewnym momencie, nie wiedzieć czemu przestała działać sad Dlatego przerzuciłam się na również norweski krem do rąk Decubal (polecony przez koleżankę) i jak na razie jest ok

81

Może udać się do kosmetyczki na parafinowanie lub sama kupić parafiniarkę. Koszt na allegro to ok. 100 zł

82

przecież są kremy do rąk z parafiną i dużo mniejszy wydatek niż chodzić na parafinę do kosmetyczki

83

Margotka05 napisał/a:

przecież są kremy do rąk z parafiną i dużo mniejszy wydatek niż chodzić na parafinę do kosmetyczki

Ilość parafiny w kremie do rąk nie na każdym etapie przesuszenia skóry rąk jest wystarczająca. Po to wymyślono zabieg parafinowania, żeby znacząco zregenerować głęboko przesuszoną skórę dłoni. Korzystałam z tego zabiegu i wiem, że nie ma porównania do zwykłego nakremowania rąk, nawet jeżeli używa się dobrego kremu

84

ja mam całkiem niezły krem z parafiną, kupiłam go na allegro marki Bath&Body i sprawdza się świetnie.

85

pewnie juz gdzies to pisalam w tym wątku bardzo dibry jest zimowy krem Flosleka oraz wszytko co zawiera maslo shea lub czyste maslo shea

86

Margotka05 napisał/a:

ja mam całkiem niezły krem z parafiną, kupiłam go na allegro marki Bath&Body i sprawdza się świetnie.

Wiesz, to pewnie zależy od stanu dłoni i przesuszenia skóry. Mi niestety same kremy nie wystarczają, ale to już w mojej rodzinie "dziedziczne". Na co dzień stosuję Neutrogenę, ale przynajmniej raz na 2 miesiące idę na parafinowanie, bo krem z czasem staje się coraz mniej skuteczny

87

też miałam problemy z dłoniami, szczególnie zimą. Skóra pękała i leciała krew sad dodam, że bolało to bardzo, nie wspomnę o wrażeniach estetycznych ;( na szczęście udało mi się znaleźć lekarstwo smile mogę z czystym sumieniem polecić masło Shea (koniecznie z L'orientu, który dostaniecie w spam). Smaruję na noc masełkiem dłonie, czekam chwilę i wkładam do bawełnianych rękawiczek. Super sprawa! smile Różnicę widać już po pierwszym razie wink

88

Najlepszy krem do rak na suche dłonie to jak dla mnie z Neutrogeny, aczkolwiek nie pachną jakoś ładnie, jeśli lubi ktoś zapachowe to to zbyt intensywnego zapachu nie ma niestety

89

Co do parafiny to trzeba pamiętać, że ona sama w sobie nie nawilża, tylko po nałożeniu chroni skórę przed działaniami z zewnątrz. Jest więc to tylko dodatkowy zabieg, ale najpierw trzeba skórę jednak odżywić - od wewnątrz i zewnątrz witaminami A i E. Poza tym parafiny nie można stosować na co dzień, w ramach codziennych zabiegów lepiej stosować kremy i moczenie w oleju rzepakowym.

90

Ptasznica napisał/a:
Margotka05 napisał/a:

Wiesz, to pewnie zależy od stanu dłoni i przesuszenia skóry. Mi niestety same kremy nie wystarczają, ale to już w mojej rodzinie "dziedziczne". Na co dzień stosuję Neutrogenę, ale przynajmniej raz na 2 miesiące idę na parafinowanie, bo krem z czasem staje się coraz mniej skuteczny

no właśnie uzależniłaś sobie dłonie od kremy i parafinowania i teraz same kremy nie wystarczą.

91

By mieć gładkie dłonie używam kremów nawilżających. Od czasu do czasu idę do kosmetyczki na parafinę .To też pomaga,tym bardziej ,że teraz zimno się robi i ręce się strasznie wysuszają .

92

Też mam ten problem i wyczytałam gdzieś o maseczce miód-oliwa z oliwek, szybko i nawilżająco, będę próbować niedługo smile no i ostatnio chyba kupiłam krem z którego w końcu jestem zadowolona - czerwony od garnier. Najbardziej mi pasuje, bo szybko się wchłania i nie jest wodnisty. La Roche Posay też fajnie nawilża, ale jak dla mnie jest zbyt rzadki.
Ostatnio jak byłam u koleżanki zrobiła mi peeling jakimś kosmetykiem profesjonalnym do salonów i byłam pod wrażeniem, bo ręce były takie gładkie po nim, cudo. Ale nie wiem jak się nazywa, a i tak kosztuje ok.100zł ehhhh

93

natłuszczający kremik smile)

94

ja musze Wam powiedzieć że odkąd spróbowałam tych kremów Evree we wrześniu tak teraz żadnych innych nie kupuję. One są dla mnie idealne. pięknie nawilżają a jak mam je na dłoniach to chodzę i wącham ręce smile naprawdę w takiej cenie mało mi się dobrych kremów do rak trafiło.

95

Jesli chodzi o suche ręce dłoni dla mnie nowo- odkrytym rozwiązaniem które się sprawdziło jest maska z oriflame (takie pomarańczowe opakowanie), jest rewelacyjna.

96

angella89 napisał/a:

Też mam ten problem i wyczytałam gdzieś o maseczce miód-oliwa z oliwek, szybko i nawilżająco, będę próbować niedługo smile no i ostatnio chyba kupiłam krem z którego w końcu jestem zadowolona - czerwony od garnier. Najbardziej mi pasuje, bo szybko się wchłania i nie jest wodnisty. La Roche Posay też fajnie nawilża, ale jak dla mnie jest zbyt rzadki.
Ostatnio jak byłam u koleżanki zrobiła mi peeling jakimś kosmetykiem profesjonalnym do salonów i byłam pod wrażeniem, bo ręce były takie gładkie po nim, cudo. Ale nie wiem jak się nazywa, a i tak kosztuje ok.100zł ehhhh

oliwę można zastąpić olejem rzepakowym - taniej i ma więcej witaminy E.

97

widziałam na fb, że nowe serum do rąk evree się pokazało, próbowała już któraś?

98 Ostatnio edytowany przez K.T. (2013-01-10 19:30:30)

Ja kupiłam maskę do suchych zniszczonych dłoni (ok. 10zł) nakładam na ręce, zakładam rękawiczki bawełniane (7zł) i idę spać. Rano jest rewelacja smile Robię dopiero od tygodnia ale widzę różnicę zwłaszcza przydatne na zimę. A więc zgadzam się w całości z postem wyżej polecam.

99

A jaki macie stosunek do serum? słyszałam że ma wyjśc niebawem serum pewnej marki której lubię kremy do rąk i myślę czy to wogóle się czymś różni od kremów?

100

wydaje mi się, że może być w jakiś sposób "mocniejsze", ale sama nie wiem, nigdy nie używałam, chociaż chętnie bym spróbowała

101

A może moczenie rąk w siemieniu lnianym pomoże? Przy dłuższym stosowaniu skóra staje się odżywiona i ładniejsza

102

Kupiłam to serum z Evree. milo mnie zaskoczyło. niecałe 9zł jakoś i powiem że faktycznie fajne nawilża. ja mam bardzo spękane ręce po tej zimie. pierwszy raz w sumie kupiłam kosmetyk pod nazwą serum big_smile

103

Mam kremy nawilżające a  z serum z Evree się jeszcze nie spotkałam.. sad A gdzie znalazłaś w takiej cenie ?

104

W 100% pomoże:
4 łyżki oliwy z oliwek podgrzać lekko,wycisnąć sok z 1/2 cytryny.Jeszcze ciepłe wcierać kilka minut w dłonie.

To jest sprawdzona rada od kosmetyczki.

105

Feniks pisałąm o podobnym sposobie tylko z olejem rzepakowym - ma więcej witaminy E, która świetnie regeneruje skórę smile

106

Dłonie miałam bardzo spękane, czasami aż do krwi. Bardzo pomógł mi krem ziołoleku Linocholesterol, bardzo dobrze natłuszcza i długotrwale nawilża. Można go dostać w aptece za niecałe 10 zł. Polecam smile

107

ola.aleksandra napisał/a:

Dłonie miałam bardzo spękane, czasami aż do krwi. Bardzo pomógł mi krem ziołoleku Linocholesterol, bardzo dobrze natłuszcza i długotrwale nawilża. Można go dostać w aptece za niecałe 10 zł. Polecam smile

Oleńka to są posty z 2013 roku. A co do kremu to ręce po nim nie są tłuste?

108

Ja też mam problem z suchymi dłońmi, szczególnie w zimie. Używam kremu neutrogeny, on dobrze nawilża, albo ostatnio z Mixy, krem intensywnie nawilżający. Też dobrze sobie radzi

109

sugar napisał/a:
ola.aleksandra napisał/a:

Oleńka to są posty z 2013 roku. A co do kremu to ręce po nim nie są tłuste?

Nie wiem jak z innymi kremami ale linocholesterol akurat znam bo polecano mi go na problemy ze skórą atopową. Najlepiej go stosować wieczorem i dać kremowi czas na wchłonięcie się bo trochę tłuste ręce mogą po nim być. Jednak warto, rano naprawdę widzę efekty, gładka skóra, podrażnienia znikają, a co najważniejsze nie uczula bo krem oparty jest na recepturze sprawdzonych maści tylko z lepszą konsystencją i dłuższą datą ważności. smile

110

znam ten ból, sama długo nie umiałam sobie pomoc z moimi popękanymi, szorstkimi dłońmi. Znalazłam ten krem z Bielendy- krem opatrunek dla ekstremalnie zniszczonych dłoni. Super jest, taka niewidzialna rękawiczka ochronna na dłonie

111

JA muszę wrócić do naturalnych mydeł, dzięki temu faktycznie kondycja moich dłoni jest wtedy lepsza.

112

Serio? Każde mydło, które myje też wysusza. Nawet alleppo.

113 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-26 22:52:57)

Też od zawsze mam problem z dłońmi, ale z polecenia dermatologa stosuję balsam spam , chyba tylko to na mnie działa. smaruje 3 razy dziennie i jest dobrze. Wygodne też opakowanie ułatwia aplikację.

114 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-28 14:51:18)

Moim odkryciem tego roku był Pielęgnacyjny krem do rąk firmy Apis Professional :-). Jest to marka profesjonalna a kosztuje naprawdę niewiele. Porównując go ze zwykłymi kremami z np Rossmanna nie ma porównania. A na dodatek ma różne wersje zapachowe i każdy znajdzie coś dla siebie :-)

Polecam zakup ze strony: tu był nieregulaminowy link i został usunięty przez moderatora  mają bardzo atrakcyjne ceny!

115

Dobra tez jest ta linia z Bielendy In Good Hands, fajne kremy do pielegnacji rąk

116

a do paznokci wcieranie wazeliny at night times and ponds on hands gives you better results

117

in good hands z bielendy fajnei sie sprawdza na suche ręce smile

Posty [ 66 do 117 z 117 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Mam suche dłonie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024