Mam suche dłonie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Mam suche dłonie

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 117 ]

Temat: Mam suche dłonie

Skóra na moich dłoniach łatwo sie przesusza i jest bardzo delikatna. Jak najlepiej ją pielęgnować ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam suche dłonie

Hej, maiłam podobny problem, nic nie pomagało a ręce miałam suche jak u staruszki.
Na szczęście uratowały mnie przepisy babci. Teraz mam ręce gładziutkie. Robię każdą maseczkę dwa razy w miesiącu.

Maseczka z ziemniaków : 2 ziemniaki ugotować, obrać i rozgnieść widelcem. Dodaj żóltko i dwie łyżki ciepłego mleka. Nałóż papkę na ręce i zmyj po kwadransie. 
Łagodzenie podrażnień - kompres z siemienia - pół szklanki siemienia lnianego zalać wrzątkiem i gotować, aż zmieni się w kleistą masę. Nałóz ciepłą galaretkę na ręcę, owiń je folią spożywczą i ręcznikiem. Zmyj po 25 minutach

Głębokie nawilżanie - kąpiel parafinowa - kostkę parafiny z apteki rozpuść w wodzie. gdy nieco przestygnie zanurz w niej dłonie. Zaczekaj az zastygnie po kwadransie zdejmij powstałe rękawiczki.

3

O dłoniach zwykle zapominamy, a powinno się po każdym umyciu smarowac je kremem. Szczególnie wysuszają się w pomieszczeniach z klimatyzacją, ach cierpię na ten problem i krem jest po prostu niezbędny. Aniu, próbowałam kiedyś tych maseczek, ale one są tak pracochłonne!
Ja najczęściej smaruję dłonie kremem Nivea albo Dove, nakładając grubą warstwę i wkładając na dłonie woreczki foliowe lub rękawiczki jakie są w kremach do koloryzacji włosów. Szybka i skuteczna metoda;)a dłonie są potem długo nawilżone...

4

Cytryna i jeszcze raz cytryna smile Najlepszy i najtańszy kosmetyk. A robi się go tak - 2 cytrynki + odrobina oliwy + schłodzony wyciąg z rumianku (pół litra wody + 4 saszetki rumianku - zaparzamy)

5

Polecam takie kremiki :Odżywczy do rąk i paznokci AA,
Neutrogena, krem szybko wchłaniający się d rąk, Iwostin, krem pielęgnujący do rąk - to moje trzy sprawdzone i stosuje je na zmianę.

6

polecam krem do rąk z koziego mleka firmy ziaja, tani i bardzo dobry:) a do tego ładnie pachnie:)

7

W aptekach mozna zrobic krem nawilzajacy, nie pachnie on jakos extra ale mi pomaga, calego skladu nie pamietam ale jest tam, wazelina, mocznik (do 10% - najwazniejszy skladnik), 1% kw borowy (dobry na stany zapalne), wit A
Z recepta kosztuje ok 6zl (100g)

Excipial Protect - krem barierowy stosuje go przed chemia

8

Ja mam dwa ulubione kremy do rąk których używam naprzemiennie
1 to Kamill krem rdo rąk i paznokci z z olejkiem avocado i Aloe Vera
2 to Neutrogena
Oba bardzo dobre. Kamill - pięknie pachnie smile

9

Ja pracuje w klimatyzowanym biurze, strasznie przesuszaja mi sie dlonie, ale ostatnio odkrylam krem parafinowy Bielendy i musze powiedziec,ze to jest naprawde super kosmetyk, na barzdo dlugo nawilza dlonie.

10

Kremy parafinowe tez super nawilzaja, w ofertach kosmetyczek dostepne sa zabiegi parafinowe (szczegolnie polecane sa na zniszczone dlonie/stopy)
gotowe kompresy parafinowe (na dlonie czy stopy) mozna rowniez kupic w aptece

11

Znam bardzo fajny i niedrogi przepis na maseczkę do dłoni na noc.
Będziemy potrzebowały pół łyżeczki olejku z zarodków pszenicy, łyżeczka oleju rycynowego, pół łyżeczki witaminy E, 2 łyżeczki naturalnego jogurtu. Wszystko razem mieszamy żeby powstał taki balsam. Przed pójściem spać  wmasowujemy nasz balsamik w ręce i zakładamy bawełniane rękawiczki (do kupienia już w drogeriach smile Całą noc trzymamy tą maseczkę na dłoniach a rano spłukujemy ciepłą wodą z delikatnym mydełkiem i wklepujemy krem. Ręce są po tym jak nowe smile Stosuje dwa razy w tygodniu i zapomniałam o suchych dłoniach.

12

Ooo...o wkładaniu dłoni w woreczki pierwsze słyszę, ale ma to sporo sensu. Moje po zimie też są koszmarne, z resztą do ciała też muszę sobie coś kupic. smile

13

no ja mam z tym też ostatnio problem...nie wiem czy to po zimie, czy to przez pracę w biurze..ciągle te papiery, akta itp. codziennie dłonie smaruje kremem co jakiś czas ale i tak nie pomaga...sprobuje tych domowych sposobów babci Anki 26 i cytrynki Lady29 wink;) jakie życie staje się łatwiejsze po przeczytaniu tylu opinii i porad na każdy temat:P pozdrawiam:*

a jeśli chodzi o suche stopy i twardą skórę na piętach macie na to radę dziewczyny???

14

http://www.netkobiety.pl/t1795.html

bylo juz o tym na forum, tutaj jets caly temat

15

dziękuje wink;)

16

Ziaja - krem do rąk z koziego mleka.
mi pomaga.

17

Wszystkie kosmetyki zawierające dużą ilosc parafiny i środkow nawilżających, dlatego ja polecam keranorm. jest to srodek prawie jak lek, ktory leczy pordazniona i wyszuszona skore narazona na czynniki zewnetrzne. stosuje go na rece piety, łokcie, najbardziej przesuszone miejsca.teraz mam lepsza skóre, a stosuje go naprawde od niedawana

18 Ostatnio edytowany przez Selena (2009-04-03 19:59:04)

Skutecznymi są maści(do kupienia w aptece) z dodatkiem witaminy A.Doskonale natłuszczają skórę dłoni.

19

Zgadzam się z Tobą Ewka, parafina będzie najlepsza. Ja uzywam teraz Nanoabase i jestem zadowolona, nie tylko na ręce ale i na całe ciało. Doskonale nawilża i skóra nie jest już spierzchnięta i chropowata.

20

Bo tam gdzie juz masz takie maxymalne przesujszenie, że skóra się łuszczy, jest chropowata i popekana, to najlepiej stosowac keranorm..on działa jak lek i jest w 100% antyalergiczny:)

21

widziałaś go gdzieś jeszcze oprócz apteki, bo ja tylko tam mogłam znaleźć? Choć moze to i lepiej, bo wtedy wiadomo, że wszytsko jest pod kontolą:)

Ania1701 na pięty i zrogowaciałą skórę to najlepiej coś z dermo, dobrze nawilży i będziesz po krótkim czasie miała spokój. bardzo polecam

22

Nie, tylko w aptece go widzialam, ale moze w jakichs lepszych drogeriach mozna dostac. No a na te suche piety, to naprawde keranorm sie super sprawdzi, sprobuj.

23

ok, bardzo dziękuję. ostatnio yłam w aptece i widziałam, że kosmetyki dermo są mniej wiecej za 30 zł. Czyli o połowe taniej od Vichy, no i jak dla  mnie to tez lepiej. bo takich efetów jak teraz to wcześniej nie miałam.

24

Niezłym sposobem na nawilżenie skóry na dłoniach są zabiegi wykonywane przy pomocy parafiny. Dłonie należy na kilkanaście minut pozostawić w parafinowej maseczce, koniecznie trzymając w ciepłym miejscu. Zabieg jest niedrogi i można wykonać go w większości salonów kosmetycznych, za to efekty są znacznie lepsze niż w wypadku kremów czy domowych zabiegów.

25

Tak, ale nie zawsze masz czas na zabiegi u kosmetyczki, a taka tubka kremu jest zawsze w torebce i mozesz z niej skorzystac kiedy chcesz smile

26

no własnie, takie uwawainie się do kosmetyczki to jest dobre raz na jakiś czas. Najlepiej jest mieć urodę w swoich rękach i móc ją chronić, kiedy tylko mamy na to ochote. Ja tez w torebce noszę ze sobą nanobase i już nie musze się o nic martwić.

27

zabieg parafinowy u kosmetyczki jest zbawienny dla naszych dłoni, polecam wszystkim

w momencie jak dłonie są bardzo zniszczone powinnyśmy zabieg parafinowy fundować naszym dłoniom przez miesiąc co tydzień (maniciure, pilling, maska, parafina, masaż oliwką, sorbet - tak powinien mniej więcej wyglądać zabieg parafinowy) , po takiej dawce dłonie odzyskują swoją świetność więc aby nie zaprzepaścić kuracji parafinowej należy co dziennie używać dobrego kremu do rąk - najlepiej po każdym kontakcie z wodą

a na zabiegi parafinowe umawiać się u swojej stylistki/kosmetyczki raz w miesiącu smile

28

Do rąk polecam krem Nautrogena, a do paznokci wcieranie wazeliny.

29

ja miałam naprawdę ręce w opłakanim stranie. Swędzące, zaczerwienione, łuszczyła się skóra. Teraz jest o wiele lepiej. Moje dermokosmetylki mają w sobie dużo parafiny dlatego tak dobrze odżywiją. poza tym Nanobase to preparat działający 3 fazowo, więc działanie i efekty sa dłużej widoczne.

30

polecam kozie mleko ;D firma ziaja ;p wysmienite ;] mialam taki sam porblem jak ty

31

Należy pamiętać by zawsze nakładać rękawiczki przy sprzątaniu, zmywaniu i praniu ręcznym. Detergenty bardzo mocno wpływają na kondycję skóry rąk i paznokci. Domowe zabiegi na dłonie to świetny pomysł. Dobrze jest też wsmarowywać krem po każdym myciu rąk. Polecam jak moje poprzedniczki Neutrogenę- jest niezastąpiona.

32

polecam czerwony krem do rak z garniera.JEst naprawde bardzo dobry.

33

Najlepsza do rąk jest Neutrogena! Naprawdę nie ma sobie równych. Jest droższa od innych kosmetyków, ale naaaprawdę skuteczna.

34

Ja uzywam kremu Kamill, do rąk i paznokci, smaruje pare razy dziennie, naprwdę pomaga:)

35

no dokładnie, rękawiczki do sprzątania, a jak już trzeba to zrobić sobie kurację kremikiem (nanobase lub neutrogena), wieczorem mocno wsmarowac i nałożyć do spania rękawiczki. Może trochę śmiesznie, ale naprawdę pomaga, rano ręce jak nowe:)

36

Hej
Codziennie wieczorem mocz ręce w letniej wodzie z rozpuszczonymi w niej trzema kostkami cukru. Nałóż później grubą warstwę kremu z gliceryną

37

Trzeba smarować ręce kremem po każdym myciu. Ja używam kremu eva natura z lnem. Tani a dobry. A skoro tak dużo go u mnie schodzi, to cena ma znaczenie big_smile

38

Nysza napisał/a:

zabieg parafinowy u kosmetyczki (...) powinnyśmy zabieg parafinowy fundować naszym dłoniom przez miesiąc co tydzień (...) a na zabiegi parafinowe umawiać się u swojej stylistki/kosmetyczki raz w miesiącu smile

No to po co przeplacac i raz w miesiacu chodzic do kosmetyczki, skoro za 15-30zl (zalezy jaka duza) mozesz miec tubke nanobase albo lipobase opartej wlasnie na parafinie??!! A efekt ,podejrzewam, ten sam. U kosmetyczki nie bylam ale kremy z tej serii bardzo sobie chwale:)

39

A próbowałyście oliwy? Na mnie działa rewelacyjnie (nie tylko na skórę dłoni, ale też przy okazji odżywia paznokcie)

40

A to prawda-oliwa tez dobrze dziala. wygladza rece i odzywia paznokcie. tylko jest strasznie tlusta i nie wchlania sie tak szybko. ja uzywam ja tylko w krytycznym stadium xD

41

Smierdzielstwo, na oliwe mam odruch wymiotny. Lepeij juz z oliwkami dla dzieci, choc na wiekszosc mam niestety uczulenie. Do popekanych dloni stosuje moja odzywke nawilzajaca lipobase. Plus zmywam gary w rekawiczkach. Wystarcza.

42

chciałabym napisać tylko, że na grubą wartwę kremu nie powinno się nakładać ani foliowych ani gumowych rękawic tylko bawełniane, bo skóra musi oddychać żeby się regenerować:)
a jeśli chodzi o kremy to Garnier, Ziaja, Dove, czasem Oriflame się sprawdzaja na suchutkie dłonie

43

barbie napisał/a:

chciałabym napisać tylko, że na grubą wartwę kremu nie powinno się nakładać ani foliowych ani gumowych rękawic tylko bawełniane, bo skóra musi oddychać żeby się regenerować:)
a jeśli chodzi o kremy to Garnier, Ziaja, Dove, czasem Oriflame się sprawdzaja na suchutkie dłonie

Gumowe ebsolutnie! sluszna uwaga... U mnie niestety zadne te zapachowe kremy nie daja rezultatow. One zwykle i tak zawieraja wode, wiec jak nie zaloze rekawiczek, to skora peka na zimnie. Najlepsze sa te na bazie parafiny, jak lipobase o ktorym pisalam wyzej.

44

Szczególnie zimą sprawdzają się te ,,cieższe" kremy do rąk, z mniejszą zawartością wody. Czytałam, że niektóre z Was polecają dermokosmetyki. Wydaje mi się, że do wysuszonych rąk, to jednak najlepiej sprawdzi się keranorm.

45

Po każdym myciu rąk potraktować je kremem nawilżającym.

46

I do tego maseczka i rękawiczki do spania.

47 Ostatnio edytowany przez trini (2011-03-06 11:07:17)

Hej, mam taki problem z suchą skórą. Po remoncie/wykańczaniu domu nie mogę doprowadzić rąk do porządku. Dotychczas pisałam na forum.muratordom.pl. Budowałam dom, urządzałam. Etap malowania mam juz za soba. Jak poradzić sobie ze zniszczonymi rękamii po rozpuszczalnikach, farbach i innych takich.

48

Ja używam krem do rąk Exomega, z wyciągiem z owsa, jest najlepszy spośród wszystkich jakie dotąd stosowałam.Polecam!

49

Ja używam kremów różnych, nie mam jakiegoś jednego sprawdzonego czy najlepszego smile A moja mama np. miała na dłoniach skórę suchą i zniszczoną i postanowiła sobie zrobić zabieg - przeszczepianie tłuszczu pod skórę dłoni. Efekt super smile jakby odmłodniała od razu hehehe. Ja myślę, że jak trochę latek mi przybędzie i będę miała taki problem, to też sobie coś takiego zafunduję smile

50

Ja na suche dłonie również używam oliwy kuchennej bądź oliwki dziecięcej. Kiedy jestem poza domem zawsze mam przy sobie krem Flosleku z kaszmirem-jest rewelacyjny! Uzywam już od długiego czasu i jest naprawdę dobry!

51

Moja dłonie po zimie wyglądały strasznie, w drogerii pani poleciła mi krem z garniera, czerwone opakowanie i jest z niego bardzo zadowolona, od razu widać efekt smile

52

Dziewczyny, oprócz unikania detergentów, przez mycie naczyń i sprzątanie w rękawiczkach, warto też zrezygnować z używania zwykłych mydeł do mycia rąk, bo wysuszają niepotrzebnie skórę. Ostatnio jak zaczęłam dzieciaki myć taką specjalną kostką dermokosmetyczną (synek ma najprawdopodobniej azs) to nagle, jak ręką odjął, zniknął także mój problem z suchymi pękającymi dłońmi. Nawet żaden krem już nie jest potrzebny.

53

Tak jak dziewczyny radzą. Krem do rąk- ja polecam zdecydowanie AvA- do rąk z problemami skórnymi. rewelacyjny produkt, który wyleczył moje dłonie w momencie największego dramatu- kiedy skóra schodziła mi płatami z przesuszenia.... jak zastosujesz AVę, gwarantuje Ci, ze nie będziesz musiała chodzić na parafinę. Wystarczy, że posmarujesz raz dziennie:)

54

Kostka dermatologiczna -właśśśnie, zapomniałam ; )    Bardzo dobrze wspomaga kurację kremami.

55

Ja po zimie zawsze mam dlonie w okropnym stanie,  co roku ten sam problem hmm W tym na szczęście jakoś sobie poradziłam, ale to dlatego że poszłam w końcu na profesjonalny manicure. W Spa Cece można sobie zrobić taki fajny, z peelingiem, maską,  specjalnym olejkiem odżywczym i jeszcze parafiną. Pewnie w domu też można próbować, ale nie ma się takich preparatów itd., więc to już nie jest na pewno takie skuteczne.

56

Na pewno zabiegi z parafiny raz na dwa tygodnie na przykład sporo dają. Ale ja się staram przede wszystkim po każdym umyciu rąk smarować je kremem bardzo mocno nawilżającym, już wiele wypróbowałam i zazwyczaj denerwuje mnie to że część pozostawia na rękach taką tłustą warstwę. Ostatnio dużo czytałam o maśle Shea, które bardzo mocno nawilża i zaczęłam używać kremu na takim maśle z The Secret Soap Store i jest ok

57

Najlepsze na suche dłonie jest coś takiego jak MASŁO SHEA, Mocno nawilża i szybko się wchłania.
Na stronie - w w w.ambrozja.co - można kupić 200g, czasami są promocje w postaci zerowych kosztów przesyłki.

Naprawdę polecam.

58

Ja używam i polecam peeling cukrowy do dłoni i paznokci firmy DAX. a jeśli chodzi o krem do rąk to tylko Neutrogena. Najlepsza!!

59

Ja również bardzo często mam suche dłonie. Zwłaszcza zimą.
Wtedy sięgam po czerwony krem Garniera z alatoiną do suchej skóry. Niemal od pierwszego użycia widzę poprawę.
A pachnie... Mmm, niesamowicie wink
Polecam.

60

Mam pytanie dotyczące zabiegów na dłonie, czy ktoś może jakiś polecić? Bo moje niestety wyglądają strasznie staro, wstyd się do tego przyznać ale tak niestety jest sad

61

Na dłonie, tak jak zresztą na całą skórę dobrze działa witamina E. Można je potraktować zwykłą maścią z witaminą E (kosztuje grosze w aptece) ale też super działa moczenie w lekko ciepłym oleju rzepakowym (też jest bogaty w witaminę E, a przy okazji natłuści i ochroni dłonie)

62

Ja polecam rossmanowski krem do rąk Isana czerwony z 5% mocznika smile

63

Również mam ten sam problem sad Polecam krem do dłoni garniera do pielęgnacji bardzo suchej skóry ...:) Świetny jest smile

64

Ja stosuję różne kremy na suche dłonie .W sumie to każdy mi pomaga .

65

Na noc smaruj dłonie grubą warstwą kremu i kładź się spać w bawełnianych rękawiczkach, a rano bedziesz mieć piękne, gładkie dłonie smile

Posty [ 1 do 65 z 117 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Mam suche dłonie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024