Okej, zamówiłam ten z [spam]
Mam nadzieję, że pomoże mi. Jeszcze ktoś mi wspominał, że warto używać na blizny też nagietka - pewnie włączę do swojej rutyny. Dzięki Wam za wszystkie rady dziewczyny!
66 2016-10-25 14:32:45 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-12-27 13:02:46)
No ja też ostatnio "popełniłam" ten platynowy od nich. Zobaczymy jak się sprawdzi na mojej skórze, chociaż ostatnio znajoma mi mówiła, że u niej akurat świetnie poradził sobie z odżywieniem i nawilżeniem skóry. Mów eporzeczkowa jak efekty potem!
Hej kobietki, ja ostatnio zaczęłam stosować kolagen marki Souvre, mogę polecić z czystym sumienie. Jeśli macie pytatnia piszcie
Ważniejsze od marki jest kto będzie Ci ten kolagen aplikował i jak to zrobi. Jak ktoś to źle zrobi to będziesz wyglądać bardzo sztucznie a od tego już chyba lepsze są zmarszczki. W Body Care Clinic Pani doktor dokłądnie dobiera proporcje i zabieg faktycznie odmładza i wyglądam po nim dużo lepiej. Dlatego polecam poczytać najpierw opinie i poszukać dobrego specjalisty żeby przeprowadził profesjonalny zabieg i nie zniszczył waszej buzi.
Powiem tak . Zadnego kolagenu , który sie wstrzykuje , tylko raczej taki , który sie pije . najlepszy jest kolagen w postaci płynu , poniewaz jest najlepiej przyswajalny do organizmu . Ja npnie tyle używam by miec super jędrną skórę ale z tego wzgledu ,bo cierpię na RZS . I dzięki takiemu kolagenowi , bóle stawów mi się zmniejszyły . Poza tym , jak suzkamy kolageu , to powinniśmy tez zobaczyć jaki ma łańcuch aminokwasów . ten który ja używam , blue calorad gsh polska ma ich aż 18 . Ma wyciąg z borówki amerykanskiej a także co najważniejsze myśle ,ze jest on pozyskiwany z ryb słodkowodnych . w związku z cyzm jest bardzo naturalny i najbardziej zbliżony do naszego ludzkiego kolagenu
ja używam Premium Collagen 5000 kupiłam go żeby ujędrnić skórę i oprócz rozstępów świetnie sprawdził się na włosy, paznokcie oraz cere. Produkt wielofunkcyjny a ja oczekiwałam od niego tylko poprawy jędrności mojej skóry.
72 2017-04-27 13:03:19 Ostatnio edytowany przez vinnga (2017-04-28 15:21:37)
ja polecam premium SPAM miałam problemy z jędrnością skóry i dobrze się sprawdził
Od kolagenu zdecydowanie lepsze jest serum z mało- i średniocząsteczkowym kwasem hialuronowym
. Dodając do tego niacynę to wychodzi prawdziwe cudo. Nie ważne jakiej firmy, często za 1% w kremie za 100 zł przepłacamy.
Ktoś wspomniał o bliznach potrądzikowych - ja polecam kolagen do użytku zewnętrznego na świeże blizny lub po zabiegach estetycznych - w celu odbudowania skóry. wtedy zapobiega powstawaniu stałych blizn. Fajnym produktem jest 100% kolagen w postaci musu - Nithya. Przyjemny w stosowaniu - kojący i odbudowujący.
Za namową koleżanki zaczełam stosować naturalny kolagen tzw białko aktywne biologicznie. Jest super , do tego sa rozne typy np. co twarzy , do włosów, dłoni, ciała. Cena też jest przystępna jak na naturalny kolagen. Jest on z ryby- tołpygi białej.
Gdyby , któraś chciała link - mogę podać ![]()
Moja przygoda z kolagenem zaczęła się od kremu jaki dostałam na urodzinki. Podeszłam nieco podejrzliwie bo mało co wiedziałam na temat kolagenu. Krem intensywnie nawilżył mi skóre a zmarszczki znacznie zredukowały. Nie wiem ile było tam prawdziwego kolagenu ale od tamtej pory kupuję specyfiki na bazie tylko kolagenu.
Ja stosuję serum na twarz i szyję z kolagenu i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim nie przepłacam za specyfik z kolagenu bo niektóre kosmetyki mają kosmiczną cenę.
78 2021-04-18 20:50:28 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-04-18 20:51:53)
Ojej temat z kolagenem jest mi bardzo bliski dużo na ten temat wiem, zawodowo się tym zajmuje. Z kwestią doboru kolagenu ważne jest przede wszystkim na co to stosujemy, w sensie na czym nam zależy. Ważny jest tu rodzaj kolagenu i pochodzenie, ponieważ ma to wpływ na wchłanianie. Na kwestie jędrności skóry najlepiej jest dostosować płynny doustnie. Polecam kolagen typu I i rybi ponieważ jest on najbardziej zbliżony do naszego, ponadto ma mniejsza wielkość jednostek, dzięki temu w jelitach które mają przepuszczalność do 5 tys , lepiej się wchłania.
Reasumując, polecam płynny, rybi o jednostce max do 5 000 D.
Ważne by stosować minimum 3-4 mc ponieważ tyle potrzebne jest do regeneracji włókien kolagenowych.
Warto zwrócić uwagę na witaminę C w składzie (bierze udział w syntezie kolagenu) plus kwas hialuronowy, antyoksydanty ![]()
Edit. Nakładany na twarz w formie serum da efekty, warto, ale dla głębszych zmian to będzie za mało
79 2021-04-18 22:28:08 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-04-18 23:15:05)
Istotko skoro zawodowo to podpytam na szybko
piszesz o jednostce max 5000, czy taka jest proponowana i mężczyznom i kobietom? Pytam bo partner przyjmuje doustnie kolagen (I i III) ale 6000, fakt, że jest z witaminą C w składzie i kwasem hialuronowym (ale też B6, B12, B7, B5, miedzią, krzemem a krzem chyba też wspomaga biosyntezę kolagenu?) ale dla facetów ta jednostka jest przewidziana wyższa czy jak?
Czy po prostu szukać innego, jakiegoś lepszego może?
80 2021-04-19 21:31:29 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-04-19 21:52:58)
Kolagen typu III jest przekształcany i tak w większym stopniu w typu I. A proszę powiedz, pod jakim względem partner przyjmuje kolagen? Na jakim efekcie zależy? Żebyśmy się też zrozumieli, większa cząsteczka też przechodzi przez jelita, ale w mniejszym stopniu, czyli mniej się przedostaje do organizmu
kolejna kwestia, że niektóre "źródła" tak naprawdę wpływają na produkcję kolagenu, same w sobie ich nie dostarczają
Zresztą zapraszam na priv, aby tu nie leciały reklamy i antyreklamy ![]()
81 2021-04-21 12:12:30 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-04-21 12:14:58)
Na jakim efekcie? Chyba żeby być pięknym i młodym, nie wiem
Napiszę potem priv.
Moja mama używa krem z kollagenem już prawie 5 lat, efekty były widoczne, ale ostatnio ( 3 miesięce temu) kupiłam jej na prezent suplement diety firmy Swedish Nutra Collagen 10 000 i Woman 50+ i wyniki niesamowite. Nie reklamuję marki i nie powiem że u wszystkich tak będzie ale mama jest zadowolona:)