Brak chęci na ponowny związek ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci na ponowny związek ?

Strony Poprzednia 1 31 32 33 34 35 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,081 do 2,145 z 2,434 ]

2,081

Odp: Brak chęci na ponowny związek ?
Giaa2 napisał/a:

Za umiejętnością zarabiania naprawde dobrych pieniędzy i nie jednorazowo, a w powtarzalny, długofalowy sposób stoi dyscyplina, która z kolei kształtuje bardzo określone cechy charakteru i osobowości.

Oczywiście. Wystarczy popatrzeć na naszą polityczną wierchuszkę, gdzie co drugi to multimilioner. Każdy jeden to rycerz w białej zbroi i mąż stanu.

A nie...

czekaj.....

to jebani kłamcy, złodzieje i krętacze. Bo do takiego statusu dochodzi się właśnie w taki sposób.

Farmer napisał/a:

Dyskusja rozgorzała u forumowych Grażynek.

Faceta na poziomie mało interesuje, czy kobieta jest lekarzem, czy dyrektorką prywatnej kliniki.
Nauczycielką w liceum, czy profesorem na UW.
Zwykłą prawniczką, czy współwłaścicielką kancelarii prawniczej.
Byle nie przynosiła wstydu.

Status kobiety może i jest fajny, ale jakie to ma przełożenie na życie mężczyzny?
Jaki sens mieć kobietę, z którą możesz spędzić kilka godzin w tygodniu, bo jej praca i obowiązki z nią związane tyle czasu zabierają? Gdzie czas na związek, rodzinę, dzieci? Na którym miejscu jest taki facet? Za psem, czy kotem?

Dokładnie.

Cała ta dyskusja przypomina mi aferę z ośmiorniczkami. Jedni żyją wyobrażeniem, a drudzy wiedzą jak jest. Im wyższy status tym większe skurwienie.

Zobacz podobne tematy :

2,082

Mrs.Happiness napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Dobra – ja spróbuję dotrzeć do sedna łopatologicznie. Ładna i atrakcyjna (oczywista oczywistość, podstawy podstaw – wiadomo, bez tego nawet algorytm nie ruszy) + mądra (dla wymagających – czyli wykształcona, z dobrą pracą, nie jakiś tam leń, który tylko leży i pachnie – choć pewnie i to ktoś gdzieś kiedyś docenił) + dobra w łóżku (bo przecież ideał ma mieć kompletny pakiet).

Zgadza się?

Gratulacje. Ułożyła Pani tę kostkę Rubika.

Forumowa emerytka pomyliła trochę palec z nosem.

Po pierwsze atrakcyjność nie mieści się w jednym, zamkniętym komplecie cech jedynie fizycznych.

Po drugie pomyliła inteligencję z wykształceniem i pracowitością.

Po trzecie "dobra w łóżku" czyli jaka?

2,083 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 14:48:28)

Jack Sparrow napisał/a:
Mrs.Happiness napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Dobra – ja spróbuję dotrzeć do sedna łopatologicznie. Ładna i atrakcyjna (oczywista oczywistość, podstawy podstaw – wiadomo, bez tego nawet algorytm nie ruszy) + mądra (dla wymagających – czyli wykształcona, z dobrą pracą, nie jakiś tam leń, który tylko leży i pachnie – choć pewnie i to ktoś gdzieś kiedyś docenił) + dobra w łóżku (bo przecież ideał ma mieć kompletny pakiet).

Zgadza się?

A to już nie głupia pizda i kurwa? 

Nauczyłeś się trochę kultury?  Gratulacje chociaż nie wydaje mi się aby taki cham, prostak i przegryw mógł mnie w ogóle oceniać.

Odezwał się nie - emeryt siedzący na tym forum niezmiennie od 2010 roku.

2,084

Mrs.Happiness napisał/a:

Zatem, teraz moja wyliczanka.

A wiesz, że faceci bardzo rzadko mówią jaka kobieta ma być? To domena jedynie prawiczków i ludków z mocno ograniczonym doświadczeniem żyjących fantazją.

Większość facetów wyliczankę zaczyna od cech, których całkowicie nie akceptuje.

2,085

KoralinaJones napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
Mrs.Happiness napisał/a:

Nauczyłeś się trochę kultury?  Gratulacje chociaż nie wydaje mi się aby taki cham, prostak i przegryw mógł mnie w ogóle oceniać.

Dokładnie on pewnie też jest na emeryturze i trolluje big_smile

2,086

KoralinaJones napisał/a:

Nie tylko.

Jak widać na załączonym obrazku, na tym forum nie potrzeba mnie, N_o czy nikogo innego o kontrowersyjnych poglądach. I bez naszego udziału potraficie sobie skakać do oczu.

2,087 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 15:04:02)

Julia life in UK napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Rozmowa z taką ordynarną, wulgarną karykaturą jak on to dla każdej szanującej się kobiety policzek. To poziom niższy niż zaszczany, agresywny żul pod monopolowym, któremu odmówiono piątki na jabola — z tą różnicą, że żul bywa bardziej elokwentny i przynajmniej udaje człowieka.

2,088

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie tylko.

Jak widać na załączonym obrazku, na tym forum nie potrzeba mnie, N_o czy nikogo innego o kontrowersyjnych poglądach. I bez naszego udziału potraficie sobie skakać do oczu.

Pizdą to jesteś Ty – a precyzyjniej: pizdusiem, który zabłądził na kobiece forum, bo na męskim już dawno bracia samce zżarli by Cię żywcem.

2,089

KoralinaJones napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Rozmowa z takim ordynarną wulgarną karykaturą jak on to dla każdej szanującej się kobiety to policzek. To poziom niższy niż zaszczany, agresywny żul pod monopolowym, któremu odmówiono piątki na jabola — z tą różnicą, że żul bywa bardziej elokwentny i przynajmniej udaje człowieka."

To troll jest i wkurza dużo ludzi. Mnie ostatnio napisal "ze jestem zależna od pieniędzy ex ojca corki,bo uwaga corka jak jest u ojca w weekendy to jej ojciec wydaje na nią pieniadze "  big_smile
Także tego to jest taki troll wkurzajacy na emeryturze

2,090 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 15:03:30)

KoralinaJones napisał/a:

Rozmowa z takim ordynarną wulgarną karykaturą jak on to dla każdej szanującej się kobiety to policzek. To poziom niższy niż zaszczany, agresywny żul pod monopolowym, któremu odmówiono piątki na jabola — z tą różnicą, że żul bywa bardziej elokwentny i przynajmniej udaje człowieka."

To troll jest i wkurza dużo ludzi. Mnie ostatnio napisal "ze jestem zależna od pieniędzy ex ojca corki,bo uwaga corka jak jest u ojca w weekendy to jej ojciec wydaje na nią pieniadze "  big_smile

Pizduś, którego rozstroił edytowany post w temacie o podpaskach  big_smile — bo jak śmiała jakaś użytkowniczka tak mu robić pod górkę!

2,091

KoralinaJones napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Pizduś, którego rozstroił edytowany post w temacie o podpaskach  big_smile — bo jak śmiała jakaś użytkowniczka tak mu robić pod górkę!

Pamiętam to big_smile

2,092

Jack Sparrow napisał/a:

Zacząć trzeba od tego, że to pytanie nie ma sensu. Bo szuka się partnera, a nie kandydata na prezesa zarządu.

Pytanie w mojej ocenie nie było bez sensu, choć raczej z tych retorycznych, a wzięło się stąd, że moim zdaniem dyskusja bezsensownie zawężała się do swoistej bańki, do której dostęp mają nieliczni. Śmiem twierdzić, że dla zwyczajnych kobiet większą wartość posiadają informacje, jakimi kryteriami kierują się mężczyźni z ich ligi, ewentualnie nieco wyższej, że tak to ujmę i nie czują potrzeby głowić się nad tym, jakie cechy u partnerki satysfakcjonują miliarderów, których mogą co najwyżej poobserwować z dystansu. Oczywiście nikomu nie umniejszając, po prostu takie są fakty.

2,093 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-06-04 16:00:22)

Ta lista, którą sporządziła Happiness kilka postów wyżej, okazuje się ciekawie wypunktowana.
Idąc od góry, widzę cechy, które mogłyby zostać uznane za istotne, aby kobieta okazała się odpowiednia, zaś te z dołu z kolei to grupa, gdzie przeciwieństwa tych cech byłyby absolutnie nie do zaakceptowania smile

Patrząc tak szczegółowo, to akurat(licząc już od góry) tendencja do podsycania konfliktów, brak dystansu do siebie, wyciąganie słabości i ośmieszanie innych w towarzystwie, przysłowiowe "odwracanie kota ogonem" połączone z awanturowaniem się skutecznie zniechęci chyba najtwardszego miłośnika atrakcyjnego wyglądu wink

To jest najlepsze:

Żeby słuchała z uwagą i starała się uszanować jego uczucia, gdy z kolei to on chce powiedzieć, co mu uwiera, zamiast od razu szykować w myślach linię obrony, odwracać kota ogonem, albo histeryzować

W wypadku braku nie ma nawet możliwości negocjacji..

2,094

Po prostu nazwałem takie zagrywki po imieniu. Bo co to i za maniera, aby edytować posty i zmieniać ich treść już po tym, jak ktoś na nie odpowiedział? No dno dna. To poziom niższy niż zaszczany, agresywny żul pod monopolowym, któremu odmówiono piątki na jabola — z tą różnicą, że żul bywa bardziej elokwentny i przynajmniej udaje człowieka.

2,095 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2025-06-04 15:08:22)

Jack Sparrow napisał/a:

Po pierwsze atrakcyjność nie mieści się w jednym, zamkniętym komplecie cech jedynie fizycznych.

Ale zdajesz sobie sprawę, że to było napisane trochę w formie żartu?
Takie złośliwe przekomarzanie się z gościem, który wpadł w środku nocy, nazywając nas grażynkami?
I, co najważniejsze, czy naprawdę nie da się rozmawiać bez obelg?

2,096 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 15:10:46)

KoralinaJones napisał/a:

Pamiętam to big_smile

To nie jest dla mnie partner do żadnej rozmowy — co najwyżej tło akustyczne z irytującym szumem. A już na pewno nie ktoś, kto ma choćby cień prawa, by oceniać kobiety i ich oczekiwania wobec mężczyzn czy mężczyzn wobec kobiet. On ledwo ogarnia własne ego, a próbuje być autorytetem od relacji.

Jego fascynacji tematem podpasek nawet nie chce mi się komentować — bo jak tu polemizować z kimś, kto mentalnie utknął między reklamą Always a własnymi kompleksami?

2,097

Jack Sparrow napisał/a:

Po prostu nazwałem takie zagrywki po imieniu. Bo co to i za maniera, aby edytować posty i zmieniać ich treść już po tym, jak ktoś na nie odpowiedział? No dno dna. To poziom niższy niż zaszczany, agresywny żul pod monopolowym, któremu odmówiono piątki na jabola — z tą różnicą, że żul bywa bardziej elokwentny i przynajmniej udaje człowieka.

Moze po prostu  szybciej odpisales, niż Koralina zdarzyla edytować post.

2,098

Mrs.Happiness napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Takie złośliwe przekomarzanie się z gościem, który wpadł w środku nocy, nazywając nas grażynkami?

Niektórzy nie potrafią...

2,099

KoralinaJones napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Pamiętam to big_smile

To nie jest dla mnie partner do żadnej rozmowy — co najwyżej tło akustyczne z irytującym szumem. A już na pewno nie ktoś, kto ma choćby cień prawa, by oceniać kobiety i ich oczekiwania wobec mężczyzn czy mężczyzn wobec kobiet. On ledwo ogarnia własne ego, a próbuje być autorytetem od relacji.

Jego fascynacji tematem podpasek nawet nie chce mi się komentować — bo jak tu polemizować z kimś, kto mentalnie utknął między reklamą Always a własnymi kompleksami?

Dokładnie i pewnie trolluje o tym wojsku, że niby tam był,a wcale go tam nie bylo

2,100

KoralinaJones napisał/a:

Pamiętam to big_smile

Dokładnie i pewnie trolluje o tym wojsku, że niby tam był,a wcale go tam nie bylo

Też obstawiam, że to jakiś zakompleksiony cieć parkingowy, którego jedyny kontakt z męskością to moment, gdy wyzywa kobiety na kobiecym forum.

2,101

Mrs.Happiness napisał/a:

Pytanie w mojej ocenie nie było bez sensu, choć raczej z tych retorycznych, a wzięło się stąd, że moim zdaniem dyskusja bezsensownie zawężała się do swoistej bańki, do której dostęp mają nieliczni.

Ale dlaczego tak uważasz? W Polsce jest prawie 45 tysięcy milionerów. Przy czym kryterium jest tutaj skarbówka i dochód roczny na poziomie miliona lub więcej rocznie. A realnie to jest pewnie jakieś 2-3 razy tyle. Lub więcej. Bo często-gęsto bogaci stosują podobne zagrywki ukrywając dochód, rozpraszając go lub rozliczają się w jednym z podatkowych rajów. Sam znam ludków o bardzo przeciętnych zarobkach (lub wręcz minimalnych), a mających po kilka-naście nieruchomości.

2,102

KoralinaJones napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Też obstawiam, że to jakiś zakompleksiony cieć parkingowy, którego jedyny kontakt z męskością to moment, gdy wyzywa kobiety na kobiecym forum.

On według mnie trolluje,że był w wojsku i, że ma żonę, bo jak na męża siedzi tutaj prawie cały czas big_smile

2,103

Mrs.Happiness napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Z tą emerytką? Nie. Sama widzisz jaki to poziom. A do tego zdarza jej się edytować posty już po tym, jak ktoś jej odpowie co całkowicie wypacza sens dyskusji.

Farmer nazwał was Grażynkami właśnie z tego powodu - bo babki najbardziej tutaj czepiające się formy i kultury jednocześnie są tymi, które najmocniej manipulują i same też wyzywają innych. Tylko uważają, że one mają do tego prawo, ale jak to samo prawo jest stosowane wobec nich, to już rodzi to święte oburzenie.

Dla mnie to też jest śmieszne. I jednocześnie żałosne.

2,104

Jack Sparrow napisał/a:

Ale dlaczego tak uważasz? W Polsce jest prawie 45 tysięcy milionerów. Przy czym kryterium jest tutaj skarbówka i dochód roczny na poziomie miliona lub więcej rocznie. A realnie to jest pewnie jakieś 2-3 razy tyle. Lub więcej. Bo często-gęsto bogaci stosują podobne zagrywki ukrywając dochód, rozpraszając go lub rozliczają się w jednym z podatkowych rajów. Sam znam ludków o bardzo przeciętnych zarobkach (lub wręcz minimalnych), a mających po kilka-naście nieruchomości.

Uważam tak dlatego, że kobiet w wieku rozrodczym jest około osiem milionów.

2,105

Jaki rozmówca, taki poziom.  Gratuluje dziewczynom doboru interlokutorów big_smile.

2,106

Mrs.Happiness napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Skąd wiesz ,że tyle jest ?

2,107 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 15:25:26)

Farmer nazwał mnie Grażynką big_smile  — a ja się pytam: kim, do ciężkiej nędzy, jest Farmer? Bo jak na razie on i jemu podobni brzmi jak typ, co całe życie uprawia tylko kompleksy i zbiera plony frustracji.

2,108

Mrs.Happiness napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

No dobrze, ale średnio człowiek utrzymuje kontakty z około 100-150 innymi ludźmi. Masz swoją rodzinę, sąsiadów, masz znajomych z pracy, a wcześniej ze studiów i szkoły. I co - absolutnie nikt z tego kręgu się nie wybił? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żebyś miała w swoim otoczeniu jedynie przeciętniaków bez polotu. To statystycznie niemożliwe.

Raczej się zastanów czemu ludzie, którym się udało odcięli się od ciebie. I to nie jest personalnie skierowane do ciebie tylko ludzie z takim podejściem jak ty powinni zadać sobie takie pytanie.

2,109

Jack Sparrow napisał/a:

Z tą emerytką? Nie. Sama widzisz jaki to poziom. A do tego zdarza jej się edytować posty już po tym, jak ktoś jej odpowie co całkowicie wypacza sens dyskusji.

Miałam na myśli post, który zamieściła Koralina w odpowiedzi na to, co pisał Farmer.
Bezsensu dyskutować na poważnie z kimś, kto zaczyna rozmowę od wyzwisk.
Źle ją zrozumiałeś i niepotrzebnie obraziłeś.
W tej sytuacji ona tylko się broniła.

Jack Sparrow napisał/a:

Farmer nazwał was Grażynkami właśnie z tego powodu - bo babki najbardziej tutaj czepiające się formy i kultury jednocześnie są tymi, które najmocniej manipulują i same też wyzywają innych. Tylko uważają, że one mają do tego prawo, ale jak to samo prawo jest stosowane wobec nich, to już rodzi to święte oburzenie.

Dla mnie to też jest śmieszne. I jednocześnie żałosne.

Tutaj obie grupy się cały czas wzajemnie nakręcają i są tak samo winne.
Jedni słyszą, że są zwykłymi mirasami, drudzy, że przeciętnymi grażynkami.
A przecież da się wyartykułować swoje racje bez obrzucania innych gównem.
Zwłaszcza, że inwektywy absolutnie nic nie wnoszą do samej dyskusji.

2,110

Jack Sparrow napisał/a:

No dobrze, ale średnio człowiek utrzymuje kontakty z około 100-150 innymi ludźmi. Masz swoją rodzinę, sąsiadów, masz znajomych z pracy, a wcześniej ze studiów i szkoły. I co - absolutnie nikt z tego kręgu się nie wybił? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żebyś miała w swoim otoczeniu jedynie przeciętniaków bez polotu. To statystycznie niemożliwe.

Raczej się zastanów czemu ludzie, którym się udało odcięli się od ciebie. I to nie jest personalnie skierowane do ciebie tylko ludzie z takim podejściem jak ty powinni zadać sobie takie pytanie.

Oczywiście, że znam ludzi, którzy się wybili, między innymi moją starszą siostrę i jej partnera, ale po pierwsze, tutaj cały czas była mowa o ludziach BARDZO zamożnych, nie kimś, kto zarabia kilkanaście tysięcy netto miesięcznie, tylko grubych rybach. To, że znam kogoś, kogo majątek można liczyć w milionach, nie znaczy, że statystyczna kobieta ma szansę na związek z takim człowiekiem, bo liczby mówią same za siebie.

2,111

Mrs.Happiness napisał/a:

Ojoj.....

Tutaj obie grupy się cały czas wzajemnie nakręcają i są tak samo winne.
Jedni słyszą, że są zwykłymi mirasami, drudzy, że przeciętnymi grażynkami.
A przecież da się wyartykułować swoje racje bez obrzucania innych gównem.

Nie w tym rzecz. Chodzi o hipokryzję niektórych forumowiczek. To ona jest i śmieszna i żałosna jednocześnie.

Ale mniejsza.

2,112

Mrs.Happiness napisał/a:

Oczywiście, że znam ludzi, którzy się wybili, między innymi moją starszą siostrę i jej partnera, ale po pierwsze, tutaj cały czas była mowa o ludziach BARDZO zamożnych, nie kimś, kto zarabia kilkanaście tysięcy netto miesięcznie, tylko grubych rybach. To, że znam kogoś, kogo majątek można liczyć w milionach, nie znaczy, że statystyczna kobieta ma szansę na związek z takim człowiekiem, bo liczby mówią same za siebie.

No właśnie - nie tylko ty znasz. Każdy zna.

Dlaczego zatem uważasz, że ludzie mają świadomie celować niżej? Ze względu na statystykę? Nie. Kobiety celują wyżej. Stąd zasada, że 80% kobiet pożąda 20% mężczyzn.

2,113

Jack Sparrow napisał/a:

Ojoj.....

Głupi facet nie jesteś, na pewno zdajesz sobie sprawę, że można było rozegrać to inaczej.
Tym razem źle zinterpretowałeś czyjąś wypowiedź i go obraziłeś.
Oczywiście, późniejsza reakcja była już przesadzona, ale sam zacząłeś.
Możesz mnie ojojać, faktów tym sposobem nie zmienisz.

Jack Sparrow napisał/a:

Nie w tym rzecz. Chodzi o hipokryzję niektórych forumowiczek. To ona jest i śmieszna i żałosna jednocześnie.

Niektórzy panowie robią dokładnie to samo.

2,114 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 15:41:01)

Mrs.Happiness napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Miałam na myśli post, który zamieściła Koralina w odpowiedzi na to, co pisał Farmer.
Bezsensu dyskutować na poważnie z kimś, kto zaczyna rozmowę od wyzwisk.

Ja z nim nie rozmawiam — bo niby po co? On nie ma mi nic do powiedzenia poza swoją standardową dawką słownej agresji. To ten typ, który w realnym życiu jest agresywny, bo "zupa była za słona", a tu się gotuje, bo ktoś ośmielił się edytować post. Nie moje klimaty, żeby rozmawiać z takim 'mężczyzną' — celowo w cudzysłowie, bo z prawdziwą męskością ma to tyle wspólnego, co nieudolne naśladownictwo twardziela z prawdziwym facetem — pustka, żałość i żaden szacunek.

2,115

KoralinaJones napisał/a:

Farmer nazwał mnie Grażynką big_smile  — a ja się pytam: kim, do ciężkiej nędzy, jest Farmer? Bo jak na razie on i jemu podobni brzmi jak typ, co całe życie uprawia tylko kompleksy i zbiera plony frustracji.

Farmer trolluje o studentkach  big_smile

2,116

Mrs.Happiness napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Ojoj.....

Głupi facet nie jesteś, na pewno zdajesz sobie sprawę, że można było rozegrać to inaczej.
Tym razem źle zinterpretowałeś czyjąś wypowiedź i go obraziłeś.
Oczywiście, późniejsza reakcja była już przesadzona, ale sam zacząłeś.
Możesz mnie ojojać, faktów tym sposobem nie zmienisz.

ojoj.... wink

2,117

KoralinaJones napisał/a:

Przynajmniej można się przy tym uśmiechnąć -  a że z politowaniem to już inna sprawa  big_smile.

2,118

KoralinaJones napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Przynajmniej można się przy tym uśmiechnąć -  a że z politowaniem to już inna sprawa  big_smile.

Tak tutaj dużo trollow jest,a faceci tutaj piszą bajki jeden o studentkach, drugi o wojsku, a inni to też bajki piszą i trolluja  big_smile

2,119

Jack Akurat osobiście nie znam nikogo, kto by się dorobił przynajmniej tego miliona, nie obracam się w takich środowiskach, przynajmniej zaś nic nie wiem, czy komuś ze znajomych czy rodziny się tak dobrze w życiu udało.
Natomiast nie mogę powiedzieć, że w ogóle nie słyszałem o żadnym. Im mniejsza społeczność, tym lepiej się pojedyncze jednostki wybijają. Akurat tutaj, u mnie, w powiatowym mieście na południu kraju wybija się kilku. Nawet ciężko o nich nie usłyszeć lub nie widzieć efektów ich pracy a nawet dóbr, do jakich doszli przez te lata.
W jednym przypadku sprawdziło się świetnie powiedzenie "od pucybuta do milionera".

2,120

KoralinaJones napisał/a:

Tak tutaj dużo trollow jest,a faceci tutaj piszą bajki jeden o studentkach, drugi o wojsku, a inni to też bajki piszą i trolluja  big_smile

O "wibrujących uciekających płodach " i zdolnościach ich kontrolowania już było czy jeszcze nie ?

2,121

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

O "wibrujących uciekających płodach " i zdolnościach ich kontrolowania już było czy jeszcze nie ?

Nie było chyba tutaj niewiem, ale Ty też trollujesz ,że np jesteś samozwańczym soltysem forum  big_smile

2,122

bagienni_k napisał/a:

Jack Akurat osobiście nie znam nikogo, kto by się dorobił przynajmniej tego miliona, nie obracam się w takich środowiskach, przynajmniej zaś nic nie wiem, czy komuś ze znajomych czy rodziny się tak dobrze w życiu udało.
Natomiast nie mogę powiedzieć, że w ogóle nie słyszałem o żadnym. Im mniejsza społeczność, tym lepiej się pojedyncze jednostki wybijają. Akurat tutaj, u mnie, w powiatowym mieście na południu kraju wybija się kilku. Nawet ciężko o nich nie usłyszeć lub nie widzieć efektów ich pracy a nawet dóbr, do jakich doszli przez te lata.
W jednym przypadku sprawdziło się świetnie powiedzenie "od pucybuta do milionera".

W jakichś dziurach zabitych dechami będzie to prawdziwe. Tak samo jak wśród ludzi, którzy sami aktywnie uciekli od robienia kariery. Ale to są wyjątki, które są w takim miejscu ze względu na własne wybory. A nie ze względu na brak możliwości.

2,123

ale Ty też trollujesz ,że np jesteś samozwańczym soltysem forum  big_smile

Oczywiście tongue big_smile i nie tak samozwańczym miałem trzy głosy za
A kto tu chciał być szeryfem - przypomnij mi ? tongue big_smile

2,124

paslawek napisał/a:

No ja chciałam byc, ale ja nie trolluje w porownaniu do Ciebie i innych tutaj

2,125 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-06-04 16:05:22)

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

To nie ten – od płodów, to ten drugi. I jak jeszcze raz któraś z dziewczyn zasugeruje, że ja tu siedzę i czekam na maila od któregoś z tych forumowych amantów... to przysięgam, zabiję ją śmiechem. Serio, wybór jak z katalogu – prima sort big_smile.

2,126

paslawek napisał/a:

No ja chciałam byc, ale ja nie trolluje w porownaniu do Ciebie i innych tutaj  big_smile

2,127 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-06-04 16:10:13)

paslawek napisał/a:

Wop-bom-a-loowah, belah-bam-boom tongue big_smile

ja trolluje i trollować bedem big_smile
albowiem łowię trolle tongue

2,128

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Nie rozumiemy po diskorofemu na polski przetłumacz big_smile

2,129 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-06-04 16:19:25)

Jack Sparrow napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

W jakichś dziurach zabitych dechami będzie to prawdziwe. Tak samo jak wśród ludzi, którzy sami aktywnie uciekli od robienia kariery. Ale to są wyjątki, które są w takim miejscu ze względu na własne wybory. A nie ze względu na brak możliwości.

Nie powiedziałbym, że większość ludzi z mojego otoczenia nie robi kariery, czy mówiąc ogólnie, nie radzi sobie dobrze.
Zwyczajnie nie doszli najwyraźniej do tego poziomu miliona, przynajmniej na mój obecny stan wiedzy. Niewykluczone, że może go osiągną. Mowa tutaj o środowisku w którym się obracam, ale ogólnie nie mogę powiedzieć, że o takich osobach nie słychać w ogóle. Trzeba by być ślepym i głuchym..

2,130 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-06-04 16:16:46)

paslawek napisał/a:

To cytat z Tutti Frutti
Elvisa Presleya
"Najbardziej lubię trollować z Julką " tak to można przetłumaczyć tongue

2,131

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

To cytat z Tutti Frutti
Elvisa Presleya

Nie znam tego jezyka.  Ktoś inny może przetlumaczy  big_smile

2,132

paslawek napisał/a:

To cytat z Tutti Frutti
Elvisa Presleya

a może wiesz co znaczy smamować Palec też się pyta tongue ???

2,133

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

To cytat z Tutti Frutti
Elvisa Presleya

To palec spamuje mi pod moje tematy troll zasraniec a teraz się głupio pyta co to znaczy ? big_smile

2,134

paslawek napisał/a:

To palec spamuje mi pod moje tematy troll zasraniec a teraz się głupio pyta co to znaczy ? big_smile

A czym mu podpadłaś Julio big_smile ?

2,135

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Niewiem czym właśnie

2,136

paslawek napisał/a:

Niewiem czym właśnie

Może to takie pokemońskie zaloty Palca niecnoty ?

2,137

bagienni_k napisał/a:

Nie powiedziałbym, że większość ludzi z mojego otoczenia nie robi kariery, czy mówiąc ogólnie, nie radzi sobie dobrze.
Zwyczajnie nie doszli najwyraźniej do tego poziomu miliona, przynajmniej na mój obecny stan wiedzy. Niewykluczone, że może go osiągną. Mowa tutaj o środowisku w którym się obracam, ale ogólnie nie mogę powiedzieć, że o takich osobach nie słychać w ogóle. Trzeba by być ślepym i głuchym..

No właśnie.

2,138

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Niewiem czym właśnie

Może to takie pokemońskie zaloty Palca niecnoty ?

E tam takie glupie zaloty.  Po za tym ja już jestem zajęta  big_smile

2,139

Po za tym ja już jestem zajęta  big_smile

Dla Palca to może zachęta że jesteś zajęta ?
Ślada ostatnio nie ma więc ...... Palec robi podchody
Hmmm ma to sens ? big_smile

2,140

paslawek napisał/a:

Na forum go nie ma. Jest za to gdzie indziej  big_smile
A palec trolluje

2,141

paslawek napisał/a:

Aaaa schowałaś Ślada - sprytne big_smile

2,142

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Tak ,ale czasem tez tu na forum będzie big_smile

2,143

paslawek napisał/a:

Tak ,ale czasem tez tu na forum będzie big_smile

Jesteś jednak wielkoduszna Julio big_smile

2,144

Ale postów do nadrobienia! Siedzicie tu tylko i klepiecie.
Mireczki i Grażynki, jakieś plany na weekend?

Ktoś tu pisał o zasobach mężczyzn (finansowych). Od siebie dodam, że będą one ważniejsze dla kobiet o bardzo słabych zasobach finansowych, niż dla kobiet, które same sobie te zasoby zapewniają.

Już nie liczmy wątków w dziale rozwody i rozstania, w których jest walka o pieniądze, bo mąż założył firmę, dorobił się, a żona nie, bo ogólnie zawsze zarabiała mało, więcej zarabiać ambicji nie miała, bo miała być i błyszczeć, a teraz się biją w sądzie o majątek i ona chce połowę.
Miałam takie koleżanki, to wiem jak to wygląda.

Na zakończenie powiem, że instytucja małżeństwa wygaśnie w przyszłosci, bo to się mężczyznom nie opłaca.

2,145 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2025-06-04 19:39:10)

Jack Sparrow napisał/a:

No właśnie - nie tylko ty znasz. Każdy zna.

Jak widać, nie każdy. Przy okazji chciałabym podkreślić, że mam tu na myśli FAKTYCZNE poznanie kogoś, rozmawianie z nim, przebywanie wspólnie, a nie człowieka, któremu mówi się dzień dobry, gdy stoicie razem w kolejce po bułki.

Jack Sparrow napisał/a:

Dlaczego zatem uważasz, że ludzie mają świadomie celować niżej? Ze względu na statystykę? Nie. Kobiety celują wyżej.

Nie przekręcaj mojej wypowiedzi, proszę.
Nie twierdzę, że ktoś ma celować NIŻEJ, tylko celować REALISTYCZNIE.
Załóżmy, że kobieta zarabia w okolicach średniej krajowej i nie jest oszałamiającą pięknością. Rozglądanie się za partnerem, który zarabia od kilku do kilkunastu tysięcy więcej nadal leży w granicach realizmu, ale już bajanie o potentacie naftowym, nie przyniesie żadnego pożytku, dziewczyna co najwyżej zamknie się na opcje, które są w jej zasięgu, albo nigdy nie doceni partnera o przeciętnych zarobkach, w duchu mając go za nieudacznika, który nie jest w stanie zapewnić jej dostatniego życia.
Oczywiście warto się rozwijać i mierzyć w życiu wysoko, ale nie zatracając przy tym rozsądku.

Jack Sparrow napisał/a:

Stąd zasada, że 80% kobiet pożąda 20% mężczyzn.

Uważasz zatem, że większość kobiet jest w związkach z braku laku?

Posty [ 2,081 do 2,145 z 2,434 ]

Strony Poprzednia 1 31 32 33 34 35 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci na ponowny związek ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024