Temat na luzie ile macie lat i ile macie dzieci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Temat na luzie ile macie lat i ile macie dzieci?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

66

Odp: Temat na luzie ile macie lat i ile macie dzieci?
New Me napisał/a:
Mieciaa napisał/a:
New Me napisał/a:

Tez pewnie bede przezywac. Ja to sie duzo stresuje. Corka jezdzi juz sama do gimnazjum 11 lat ma 2 autobusami na inna dzielnice.  Dobrze,ze dzieci moga w gimnazjum miec telefon to zawsze mam z nia kontakt jak jedzie i wraca ze szkoly,  bo tak bym sobie wyobrazala rozne glupoty, ze cos zlego sie stalo. No,ale oprocz tego to jest tez luz,  mam sporo czasu dla siebie, corka duzo samodzielna jest. Niedlugo tez bedzie dorosla i wogole bedzie luz

Więc przed Tobą jeszcze burza hormonów, dojrzewanie u dziecka to prawdziwy rollercoaster : ) Dużo cierpliwości i zrozumienia Ci życzę. Ja gdy miałam problem ze zrozumieniem złożoności jej problemów w tym durnym czasie przypominałam sobie siebie z tamtych lat, pomagało ; )

Dzieki smile. Juz mnie sie zaczal okres buntu, ale nie jest zle. Corka dobrze sie uczy, nie mam z nia duzych problemow.

I niech tak zostanie.
Kontroluj co jakiś czas poziom witamin i minerałów u córki. Ich braki są duże u nastolatków i często prowadzą do problemów zdrowotnych. Tak z własnego doświadczenia radzę.
Miłego dnia : )

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-10 15:04:57)

Mieciaa napisał/a:
New Me napisał/a:
Mieciaa napisał/a:

Więc przed Tobą jeszcze burza hormonów, dojrzewanie u dziecka to prawdziwy rollercoaster : ) Dużo cierpliwości i zrozumienia Ci życzę. Ja gdy miałam problem ze zrozumieniem złożoności jej problemów w tym durnym czasie przypominałam sobie siebie z tamtych lat, pomagało ; )

Dzieki smile. Juz mnie sie zaczal okres buntu, ale nie jest zle. Corka dobrze sie uczy, nie mam z nia duzych problemow.

I niech tak zostanie.
Kontroluj co jakiś czas poziom witamin i minerałów u córki. Ich braki są duże u nastolatków i często prowadzą do problemów zdrowotnych. Tak z własnego doświadczenia radzę.

Tak wiem. Corka bierze zestaw witamin dla dzieci do 12 rz. To jest jedno opakowanie tylko witamin,ale sie tam kilka rodzajow witamin znajduje tzw multiwitamina.

68

New Me napisał/a:
Mieciaa napisał/a:
New Me napisał/a:

I niech tak zostanie.

Tak wiem.

To dobrze, normy sobie a życie sobie więc miej ''rękę na pulsie''. ; )

69

Ja w grudniu skończyłam 30 lat. Jestem mamą, w maju córka skończy 4 latka. Uważam, że za wcześnie zostałam mamą, nie byłam na to gotowa. Córka jest cudowna. Co prawda ma charakterek po swoim tacie - jest uparta, zawzięta, wiedzie prym w grupie ale jest też rezolutna, mądra, błyskotliwa, szybko kojarzy, lubi książki, zadaje dużo pytań, jest ciekawska. Oprócz naturalnej matczynej miłości (mimo zawalania w przeszłości) po ludzku ją lubię jako istotę ludzką wink Plus jedna stracona ciąża na koncie. Gdybym była zdrowa psychicznie to bym urodziła jeszcze z trójkę dzieci mężowi, no ale życie- nie w tym życiu.

70

R_ita2 napisał/a:

Ja w grudniu skończyłam 30 lat. Jestem mamą, w maju córka skończy 4 latka. Uważam, że za wcześnie zostałam mamą, nie byłam na to gotowa. Córka jest cudowna. Co prawda ma charakterek po swoim tacie - jest uparta, zawzięta, wiedzie prym w grupie ale jest też rezolutna, mądra, błyskotliwa, szybko kojarzy, lubi książki, zadaje dużo pytań, jest ciekawska. Oprócz naturalnej matczynej miłości (mimo zawalania w przeszłości) po ludzku ją lubię jako istotę ludzką wink Plus jedna stracona ciąża na koncie. Gdybym była zdrowa psychicznie to bym urodziła jeszcze z trójkę dzieci mężowi, no ale życie- nie w tym życiu.

Dlaczego uwazasz, ze za wczesnie zostala mama? W jakim wieku planowalas miec dziecko?

71

New Me napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Dlaczego uwazasz, ze za wczesnie zostala mama? W jakim wieku planowalas miec dziecko?

W ogóle nie planowałam. Nie chciałam być matką ze względu na chorobę  smile

72

R_ita2 napisał/a:
New Me napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

W ogóle nie planowałam. Nie chciałam być matką ze względu na chorobę  smile

No,ale wczesniej napisalas "ze bys mogla miec jeszcze trojke dzieci " big_smile

73

No tak big_smile to się nie wyklucza. W pierwotnym założeniu nie planowałam mieć dzieci wcale, moja córka była wpadką. Jak już poznałam macierzyństwo to miałam taką myśl, że chciałabym by miała rodzeństwo. Mój mąż zawsze marzył o wielu dzieciach, o czwórce najlepiej. I ja dałam się namówić/sama chciałam, w końcu zaszłam w tę drugą ciążę co nie. I serio byłabym w stanie je urodzić. Bo okresowo jak nie schizowalam to lubiłam macierzyństwo. Skomplikowane to smile ale już sobie obiecałam, że przez problemy ze sobą nie będzie więcej dzieci. I jakaś część mnie wie, że to jedno to o jedno za dużo. Mimo, że nigdy nie żałowałam, że urodziłam córkę i kocham ją nad życie to wiem że lepiej dla mnie i dla świata byłoby, gdybym tego dziecka nie miała. Bo szkoda go.

74 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-12 19:53:56)

R_ita2 napisał/a:

No tak big_smile to się nie wyklucza. W pierwotnym założeniu nie planowałam mieć dzieci wcale, moja córka była wpadką. Jak już poznałam macierzyństwo to miałam taką myśl, że chciałabym by miała rodzeństwo. Mój mąż zawsze marzył o wielu dzieciach, o czwórce najlepiej. I ja dałam się namówić/sama chciałam, w końcu zaszłam w tę drugą ciążę co nie. I serio byłabym w stanie je urodzić. Bo okresowo jak nie schizowalam to lubiłam macierzyństwo. Skomplikowane to smile ale już sobie obiecałam, że przez problemy ze sobą nie będzie więcej dzieci. I jakaś część mnie wie, że to jedno to o jedno za dużo. Mimo, że nigdy nie żałowałam, że urodziłam córkę i kocham ją nad życie to wiem że lepiej dla mnie i dla świata byłoby, gdybym tego dziecka nie miała. Bo szkoda go.

No tak. A myslisz,ze, Twoja chorobe da sie calkowicie wyleczyc albo przynajmniej zatrzymac na wiele lat czasu?. Ponoc nie mozna alkoholu pic a juz tym bardziej na czas brania lekow. A tez slyszalam,ze dieta bezglutenowa-bez chleba pomaga, ze byl jakis ekspetyment "ze dawano chorym na schizofrenie chleb i inne pieczywo i mieli wtedy nasilone objawy choroby, a jak im zabrano pieczywo na jakis czas to byla duza poprawa ". To jacys psychiatrzy te doswiadczenie prowadzili.
" Schizofrenia –  w redukcji objawów schizofrenii pomocne okażą się: Ginko Bilboa, kwasy tłuszczowe omega-3, EPA, DHA, witaminy z grupy B. Zaobserwowano również pozytywny wpływ zastosowania diety bezglutenowej, bezkazeinowej oraz ketogennej."

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Temat na luzie ile macie lat i ile macie dzieci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024