I przynajmniej nie ma nudy... ale niestety musze nadrobic zaleglosci w pracy
New Me napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Nie wydaje mi się. I nawet jeśli Julka pójdzie stąd, to za chwilę przyjdzie ktoś nowy, kto będzie tak samo lub podobnie trollował a święte oburzenie odżyje od nowa. Pomijając tych trolli, którzy mają się świetnie, bo do tej pory nikt nie wpadł na to, że ktoś wodzi użytkowników za nos i bawi się kosztem zainteresowania jakie okazują.
Czyli niech żyje bal.
Tak wrocilam ale jestem juz madrzejsza i nie dam sie sprowokowac do klotni. Wiem juz z kim warto pisac a kogo omijac. Dobrze wiem ze ta cala akcji lazenia za kazdym moim postem i powtarzania pod kazdym tematem ze jestem trollem byla zaplanowana. Szkoda tylko ze nie moge juz pisac pod swoim starym nickiem no ale trudno-zycie.
serio, humor mi sie poprawil
chyba wszyscy tesknilismy za toba
fajnie ale raczej nie wszyscy
mi tez humor poprawil sie kiedy wrocilas
mi tez humor poprawil sie kiedy wrocilas
To fajnie
135 2024-10-23 21:33:47 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-10-23 21:35:47)
Nie wydaje mi się. I nawet jeśli Julka pójdzie stąd, to za chwilę przyjdzie ktoś nowy, kto będzie tak samo lub podobnie trollował a święte oburzenie odżyje od nowa. Pomijając tych trolli, którzy mają się świetnie, bo do tej pory nikt nie wpadł na to, że ktoś wodzi użytkowników za nos i bawi się kosztem zainteresowania jakie kazują.
Czyli niech żyje bal.
To ja tylko przypomnę:
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy...
Jasne, że takie miejsca ściągają różnej maści odklejeńców, ale pamiętam, jaki poziom panował tutaj, kiedy przyszłam na Netkobiety, wtedy można było opisać swój problem i otrzymać naprawdę sensowne wsparcie, nikomu nawet do głowy nie przyszło, żeby tolerować prowokatorów albo męskich szowinistów. Szkoda bardzo, że teraz, kiedy przychodzi na forum ktoś, kto naprawdę ma problem, to przez to trollowisko nie jest w stanie się przebić.
Jeśli jednak odpowiada Wam poziom Kafeterii, to rzeczywiście wysyłajcie im sygnał, że mają zielone światło, bo przecież "jak nie ten, to przyjdą inni" lub (o zgrozo) "bo jest śmiesznie", jakby na forum z założenia pomocowym miało chodzić o to, żeby było śmiesznie.
I nie wnikam ani nie oceniam Waszego pochylania się nad Julką czy innymi trollami, po prostu go nie rozumiem.
KoralinaJones napisał/a:Nie wydaje mi się. I nawet jeśli Julka pójdzie stąd, to za chwilę przyjdzie ktoś nowy, kto będzie tak samo lub podobnie trollował a święte oburzenie odżyje od nowa. Pomijając tych trolli, którzy mają się świetnie, bo do tej pory nikt nie wpadł na to, że ktoś wodzi użytkowników za nos i bawi się kosztem zainteresowania jakie kazują.
Czyli niech żyje bal.
To ja tylko przypomnę:
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy...Jasne, że takie miejsca ściągają różnej maści odklejeńców, ale pamiętam, jaki poziom panował tutaj, kiedy przyszłam na Netkobiety, wtedy można było opisać swój problem i otrzymać naprawdę sensowne wsparcie, nikomu nawet do głowy nie przyszło, żeby tolerować prowokatorów albo męskich szowinistów. Szkoda bardzo, że teraz, kiedy przychodzi na forum ktoś, kto naprawdę ma problem, to przez to trollowisko nie jest w stanie się przebić.
Jeśli jednak odpowiada Wam poziom Kafeterii, to rzeczywiście wysyłajcie im sygnał, że mają zielone światło, bo przecież "jak nie ten, to przyjdą inni" lub (o zgrozo) "bo jest śmiesznie", jakby na forum z założenia pomocowym miało chodzić o to, żeby było śmiesznie.
I nie wnikam ani nie oceniam Waszego pochylania się nad Julką czy innymi trollami, po prostu go nie rozumiem.
Dobrze napisane.
Mnie się już nawet nie chce do tego powracać.
137 2024-10-23 21:57:17 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-23 21:58:07)
KoralinaJones napisał/a:Nie wydaje mi się. I nawet jeśli Julka pójdzie stąd, to za chwilę przyjdzie ktoś nowy, kto będzie tak samo lub podobnie trollował a święte oburzenie odżyje od nowa. Pomijając tych trolli, którzy mają się świetnie, bo do tej pory nikt nie wpadł na to, że ktoś wodzi użytkowników za nos i bawi się kosztem zainteresowania jakie kazują.
Czyli niech żyje bal.
To ja tylko przypomnę:
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy...Jasne, że takie miejsca ściągają różnej maści odklejeńców, ale pamiętam, jaki poziom panował tutaj, kiedy przyszłam na Netkobiety, wtedy można było opisać swój problem i otrzymać naprawdę sensowne wsparcie, nikomu nawet do głowy nie przyszło, żeby tolerować prowokatorów albo męskich szowinistów. Szkoda bardzo, że teraz, kiedy przychodzi na forum ktoś, kto naprawdę ma problem, to przez to trollowisko nie jest w stanie się przebić.
To prawda, że merytorycznie to można rozmawiać, jak jesteśmy na tym samym poziomie.
Nie musimy wszystkiego rozumieć, bo się nie da. Każdy może mieć inny ogląd sytuacji.
Ja temat Julki zamknęłam, dobrze, że się wysypała do końca i my się przyczyniłymy do tego i przerwała się ta szopka, mam nadzieję, że coś zrozumiała, deficytami nie da się wytłumaczyć tego zachowania. Nikt krzywdy jej nie robił, wręcz przeciwnie, to ona robiła krzywdę tym co jej wierzyli, mogą czuć się źle, że dali się oszukać.
Nie widzę też sensu dalszego komentowania jej aktywności, niektórzy teraz mają z niej bekę, ich broszka.
To prawda, że merytorycznie to można rozmawiać, jak jesteśmy na tym samym poziomie.
Nie musimy wszystkiego rozumieć, bo się nie da. Każdy może mieć inny ogląd sytuacji.
Ja temat Julki zamknęłam, dobrze, że się wysypała do końca i my się przyczyniłymy do tego i przerwała się ta szopka, mam nadzieję, że coś zrozumiała, deficytami nie da się wytłumaczyć tego zachowania. Nikt krzywdy jej nie robił, wręcz przeciwnie, to ona robiła krzywdę tym co jej wierzyli, mogą czuć się źle, że dali się oszukać.
Nie widzę też sensu dalszego komentowania jej aktywności, niektórzy teraz mają z niej bekę, ich broszka.
Ja zasadniczo też tym postem temat zamykam.
Istotnie niektórzy mają z Julki bekę, pewnie dlatego uważają, że jest śmiesznie, tym samym wydaje mi się, że nazywanie trolla trollem, co w gruncie rzeczy jest stwierdzeniem faktu, jest niczym z porównaniu z zabawianiem się jej kosztem, osoby podobno zaburzonej.
Swoją drogą niedawno wybuchła afera, bo nijaka Kasia, osoba chora i jeżdżąca na wózku inwalidzkim, wykorzystywała ten fakt do naciągania ludzi na kolejne wpłaty w zakładanych przez siebie zbiórkach. Posuwała się nawet do fałszowania faktur. Tam też nikt jej nie usprawiedliwiał, kiedy okazało się, że bierze ludzi na współczucie, a tak naprawdę to po prostu urządza się dzięki swojej sytuacji. I jasne, że nikt nie chciałby być na jej miejscu, ale jednak etyka i transparentność jest clou tego zagadnienia.
Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Tak więc brawo, bez Was by Julki nie było, dzięki
Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Ja tu nie jestem dla kogos zeby ktos mnie lubial szanowal itp mam na to wywalone po co mi uznanie od osob setki mil ode mnie ktorych nawet niewiem jak wygladaja. Jak chca sobie robic zarty niech sobie robia jak ktos ma potrzeba sie mnie czepic niczym rzep psiego ogona i lazic za mna powtarzac ze jestem trollem tez droga wolna. Mnie naprawde to wszystko gowno interesuje
141 2024-10-23 22:23:23 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2024-10-23 22:23:55)
Istotka6 napisał/a:Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Tak więc brawo, bez Was by Julki nie było, dziękiJa tu nie jestem dla kogos zeby ktos mnie lubial szanowal itp mam na to wywalone po co mi uznanie od osob setki mil ode mnie ktorych nawet niewiem jak wygladaja. Jak chca sobie robic zarty niech sobie robia jak ktos ma potrzeba sie mnie czepic niczym rzep psiego ogona i lazic za mna powtarzac ze jestem trollem tez droga wolna. Mnie naprawde to wszystko gowno interesuje
Ale Ty ich interesujesz, to jest dopiero sukces, Julka
New Me napisał/a:Istotka6 napisał/a:Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Tak więc brawo, bez Was by Julki nie było, dziękiJa tu nie jestem dla kogos zeby ktos mnie lubial szanowal itp mam na to wywalone po co mi uznanie od osob setki mil ode mnie ktorych nawet niewiem jak wygladaja. Jak chca sobie robic zarty niech sobie robia jak ktos ma potrzeba sie mnie czepic niczym rzep psiego ogona i lazic za mna powtarzac ze jestem trollem tez droga wolna. Mnie naprawde to wszystko gowno interesuje
Ale Ty ich interesujesz, to jest dopiero sukces, Julka
No chyba tak - nawet niewiem jak go osiagnelam
143 2024-10-23 22:25:41 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-10-23 22:31:09)
Czyli niech żyje bal.
To ja tylko przypomnę:
Doprawdy? W takim razie mamy w tym temacie zupełnie odmienne spostrzeżenia.
Jeszcze tego nie grali, aby ktokolwiek wskazywał mi komu mam wierzyć a komu nie, z jakiego powodu oraz jaki mam mieć do kogoś stosunek. I zgodzisz się ze mną, że w temacie domniemanych trolli na tym forum jest to argument używany zarówno przez zwolenników inkwizycji jak i jej zagorzałych przeciwników.
W związku z tym z dwojga złego wolę pominąć jakiś temat milczeniem lub wykazać wobec niego obojętność, niż gdybym miała kogoś subiektywnie, krzywdząco osądzić i tym samym zamknąć mu drogę do uzyskania wsparcia lub porady.
Określenie "troll" jest tutaj najczęściej bezmyślnie używanym określeniem.
Istotko, kochana, co byś nie pisała, to się trochę mylisz, bo ten konflikt trwał już wcześniej. Ale ja już nie chcę dyskutować. Pozwolę sobie być odmiennego zdania. Mam do tego prawo.
145 2024-10-23 22:33:50 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-10-23 22:34:23)
Jeśli uważacie, że jest zabawnie, to może dla przykładu podrzucę bardzo (nie)zabawną lekturę:
https://www.netkobiety.pl/t134197.html
Haha, doprawdy boki zrywać
Istotka6 napisał/a:Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Tak więc brawo, bez Was by Julki nie było, dziękiIstotko, kochana, co byś nie pisała, to się trochę mylisz, bo ten konflikt trwał już wcześniej. Ale ja już nie chcę dyskutować. Pozwolę sobie być odmiennego zdania. Mam do tego prawo.
Ale ja się też z tym z Tobą zgodzę. Wyobraź sobie, jakby to dziś wyglądało, gdyby nie "karmiono" Julki od samego początku Jej istnienia
147 2024-10-23 22:34:22 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-10-23 22:35:27)
Dokladnie kazdy sam sobie wybiera komu bedzie wierzyl a komu nie. Mnie to nawet nie interesuje kto mi wierzy a kto nie. Mam w zyciu wazniejsze sprawy i problemy niz zastanawianie sie kto z forum net kobiety mnie lubi kto nie kto mi wierzy a kto nie. Niektorzy to forum traktuja jak swoje drugie zycie i kloca sie jak z telewizorem przy ogladaniu telenoweli
Trudno temu zaprzeczyć.
Co najśmieszniejsze śmieszność tego zjawiska zarzucają wyłącznie innym, nie sobie .
148 2024-10-23 22:36:38 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-10-23 22:39:40)
Jeśli uważacie, że jest zabawnie, to może dla przykładu podrzucę bardzo (nie)zabawną lekturę:
https://www.netkobiety.pl/t134197.htmlHaha, doprawdy boki zrywać
I jaki Ty masz z tym problem?
Edit: Właściciele forum ponoszą odpowiedzialność za umieszczane na nim treści, od momentu kiedy się o tym dowiedzą. Jeśli uważasz ze coś nie mieści się w dopuszczalnych granicach czy to etycznych czy prawnych, kontaktuj się z administracją.
Tamiraa napisał/a:Istotka6 napisał/a:Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Tak więc brawo, bez Was by Julki nie było, dziękiIstotko, kochana, co byś nie pisała, to się trochę mylisz, bo ten konflikt trwał już wcześniej. Ale ja już nie chcę dyskutować. Pozwolę sobie być odmiennego zdania. Mam do tego prawo.
Ale ja się też z tym z Tobą zgodzę. Wyobraź sobie, jakby to dziś wyglądało, gdyby nie "karmiono" Julki od samego początku Jej istnienia
Tez sie z tym zgodze. Ja sobie pisalam tematy a kto byl zawsze pierwszy w kolejce zeby na nie wlezc- Priscilla Tamira Wieka Salomonka i Lady Loka zawsze pierwsze w kolejce a pozniej jeszcze pisaly ze wszedzie mnie widza
Tak naprawdę z jakiegoś powodu potrzebujecie Julki, a Julka potrzebuje Was
Tamiraa napisał/a:Istotka6 napisał/a:Julka istnieje tak naprawdę dzięki dwóm stronom. Tej co Jej bronią, czy też robią sobie żarty, oraz tej, którzy napędzają ten mechanizm swoją "nietolerancją".
Wtedy konflikt zaostrzyłby się na innej linii, ponieważ chodzi o przyzwalanie na pewne zachowania. I to nie jest tylko problem tego forum.
Na innym forum zetknęłam się, na przykład z hejtem dotyczącym osób, które wyraziły zdanie, że potępiają zdrady. Jak się okazało nie wolno, bo wszystkim zdrady miały się podobać, a osobom zdradzającym należy się współczucie.
Ja tutaj czuję się napiętnowana, ponieważ wyraziłam swoje zdanie, że w coś nie wierzę. Przecież mogłam pominąć. Mogłam, pewnie, ale też miałam prawo jak każdy napisać, co o tym myślę. Chyba, że już mi tego nie wolno na tym forum?
Tak naprawdę z jakiegoś powodu potrzebujecie Julki, a Julka potrzebuje Was
Ja ich nie potrzebuje to one za mna laza a nie ja za nimi. Byly nawet sytuacje ze pod postami innych osob zmienialy temat by o mnie pisac
Ciąża urojona się zakończyła czekam kiedy będzie kolejny urojony mąż, np jakiś żołnierz z Korei Północnej to by było!
154 2024-10-23 23:46:27 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-10-23 23:47:57)
Ja ich nie potrzebuje to one za mna laza a nie ja za nimi. Byly nawet sytuacje ze pod postami innych osob zmienialy temat by o mnie pisac
Jak Ty standardowo "pięknie" prowokujesz i manipulujesz
Właściciele forum ponoszą odpowiedzialność za umieszczane na nim treści, od momentu kiedy się o tym dowiedzą. Jeśli uważasz ze coś nie mieści się w dopuszczalnych granicach czy to etycznych czy prawnych, kontaktuj się z administracją.
Masz rację, tak zrobię.
155 2024-10-24 00:10:47 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-24 00:53:04)
.
Zdążyłam przeczytać, co Tamiro napisałaś. Nie powiem, bardzo byłam ciekawa tej odpowiedzi, ale też rozumiem decyzję o usunięciu posta.
157 2024-10-24 02:00:14 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-24 02:03:34)
Zdążyłam przeczytać, co Tamiro napisałaś. Nie powiem, bardzo byłam ciekawa tej odpowiedzi, ale też rozumiem decyzję o usunięciu posta.
Cieszę się.
Edytuję. Nie warto kopać się z koniem.
Priscilla napisał/a:Zdążyłam przeczytać, co Tamiro napisałaś. Nie powiem, bardzo byłam ciekawa tej odpowiedzi, ale też rozumiem decyzję o usunięciu posta.
Cieszę się.
Edytuję. Nie warto kopać się z koniem.
Dlatego właśnie rozumiem decyzję
Czyli niech żyje bal.
To ja tylko przypomnę:
to wyrzuc tez wszystkich facetow.
Julka stara sie wszystkich wspierac, jesli nie zauwazylas.
Istotka6 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Istotko, kochana, co byś nie pisała, to się trochę mylisz, bo ten konflikt trwał już wcześniej. Ale ja już nie chcę dyskutować. Pozwolę sobie być odmiennego zdania. Mam do tego prawo.
Tez sie z tym zgodze. Ja sobie pisalam tematy a kto byl zawsze pierwszy w kolejce zeby na nie wlezc- Priscilla Tamira Wieka Salomonka i Lady Loka zawsze pierwsze w kolejce a pozniej jeszcze pisaly ze wszedzie mnie widza
161 2024-10-24 08:46:05 Ostatnio edytowany przez Gosiawie (2024-10-24 08:56:36)
Istotka6 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Istotko, kochana, co byś nie pisała, to się trochę mylisz, bo ten konflikt trwał już wcześniej. Ale ja już nie chcę dyskutować. Pozwolę sobie być odmiennego zdania. Mam do tego prawo.
Wtedy konflikt zaostrzyłby się na innej linii, ponieważ chodzi o przyzwalanie na pewne zachowania. I to nie jest tylko problem tego forum.
Na innym forum zetknęłam się, na przykład z hejtem dotyczącym osób, które wyraziły zdanie, że potępiają zdrady. Jak się okazało nie wolno, bo wszystkim zdrady miały się podobać, a osobom zdradzającym należy się współczucie.Ja tutaj czuję się napiętnowana, ponieważ wyraziłam swoje zdanie, że w coś nie wierzę. Przecież mogłam pominąć. Mogłam, pewnie, ale też miałam prawo jak każdy napisać, co o tym myślę. Chyba, że już mi tego nie wolno na tym forum?
czujesz sie napietnowana? Dobre, to ja tez czuje sie napietnowana, ze jej bronie
i to nie bylo tylko wyrazanie zdania, moze ty az tak podla dla niej nie bylas, ale twoje kolezanki juz tak. Ponizacie ja i mieszacie z blotem i uwazacie, ze to jest fair, ze jestescie absolutnie bez winy i super netkobietami, a tymczasem Julka sobie „tylko” pisze – czy o dupie Marynie, czy o pogodzie, o czymkolwiek, to wasze zachowanie jest gorsze nizeli jej.
Jak w to nie wierzycie, nie akceptujecie – to nie czytajcie, nie wypowiadajcie sie, proste.
Nie jestescie tu moderatorkami czy boginiami. Dajcie zyc innym. Stres naprawde szkodzi urodzie, chyba nie chcecie zbrzydnac
Na innym forum zetknęłam się, na przykład z hejtem dotyczącym osób, które wyraziły zdanie, że potępiają zdrady. Jak się okazało nie wolno, bo wszystkim zdrady miały się podobać, a osobom zdradzającym należy się współczucie.Ja tutaj czuję się napiętnowana, ponieważ wyraziłam swoje zdanie, że w coś nie wierzę. Przecież mogłam pominąć. Mogłam, pewnie, ale też miałam prawo jak każdy napisać, co o tym myślę. Chyba, że już mi tego nie wolno na tym forum?
To problem całego świata
Czy to Kochana trochę nie nachodzi o hipokryzje? Z jednej strony sama bronisz wyrażania swojego zdania, z drugiej zabraniasz tego Julce. Rozumiem, że jej wypowiedzi są kontrowersyjne itp, ale to Wy jesteście odpowiedzialne za to, jak reagujecie na Nią. Zabraniając wypowiedzi że względu na "poprawność polityczną" będziemy mieć życie jak seriale w Netflixie
Są dwie opcje
Olać, nie karmić
Zgłosić do moderacji, może uznają Julkę za szkodliwą
Mi Julka nie przeszkadza, taki śmieszny duszek tego forum
Tamiraa napisał/a:Istotka6 napisał/a:Ale ja się też z tym z Tobą zgodzę. Wyobraź sobie, jakby to dziś wyglądało, gdyby nie "karmiono" Julki od samego początku Jej istnienia
To problem całego świata
![]()
Czy to Kochana trochę nie nachodzi o hipokryzje? Z jednej strony sama bronisz wyrażania swojego zdania, z drugiej zabraniasz tego Julce. Rozumiem, że jej wypowiedzi są kontrowersyjne itp, ale to Wy jesteście odpowiedzialne za to, jak reagujecie na Nią. Zabraniając wypowiedzi że względu na "poprawność polityczną" będziemy mieć życie jak seriale w Netflixie
![]()
Są dwie opcje
Olać, nie karmić
Zgłosić do moderacji, może uznają Julkę za szkodliwąMi Julka nie przeszkadza, taki śmieszny duszek tego forum
Nie chodzi tu o "duszka tego forum", który bywa bardzo sympatyczny (nie wiem czy się orientujesz, ale udało nam się w innych tematach wymienić parę miłych uwag, (nie musiałaś wszystkiego czytać), chodzi o moje prawo do wypowiedzi i napiętnowanie, ponieważ zareagowałam, zauważ - nie zabraniałam, ale zareagowałam, ponieważ uważałam, że należy odpowiedzieć. Otóż nie wolno tak reagować i tego się tu nauczyłam, wolno innym reagować w określony sposób, ale nie mnie. Dziś już nic bym nie napisała. To moja ostatnia wypowiedź na forum, więc już nie będę reagować na nic. Dziękuję, że zechciałaś ze mną porozmawiać.
P S Jaka moderacja? Z karmieniem masz rację, ale ja, początkowo, nie uważałam duszka za trolla, a moje tematy o trollach jej nie dotyczyły, to właśnie Wam się tak wydawało. Dotyczyły innego nicka na forum, jednak ja nie stygmatyzowałam nikogo, i to się na mnie zemściło.
Istotka6 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Wtedy konflikt zaostrzyłby się na innej linii, ponieważ chodzi o przyzwalanie na pewne zachowania. I to nie jest tylko problem tego forum.
To problem całego świata
![]()
![]()
Są dwie opcje
Olać, nie karmić
Zgłosić do moderacji, może uznają Julkę za szkodliwąMi Julka nie przeszkadza, taki śmieszny duszek tego forum
Nie chodzi tu o "duszka tego forum", który bywa bardzo sympatyczny (nie wiem czy się orientujesz, ale udało nam się w innych tematach wymienić parę miłych uwag, (nie musiałaś wszystkiego czytać), chodzi o moje prawo do wypowiedzi i napiętnowanie, ponieważ zareagowałam, zauważ - nie zabraniałam, ale zareagowałam, ponieważ uważałam, że należy odpowiedzieć. Otóż nie wolno tak reagować i tego się tu nauczyłam, wolno innym reagować w określony sposób, ale nie mnie. Dziś już nic bym nie napisała. To moja ostatnia wypowiedź na forum, więc już nie będę reagować na nic. Dziękuję, że zechciałaś ze mną porozmawiać.
P S Jaka moderacja? Z karmieniem masz rację, ale ja, początkowo, nie uważałam duszka za trolla, a moje tematy o trollach jej nie dotyczyły, to właśnie Wam się tak wydawało. Dotyczyły innego nicka na forum, jednak ja nie stygmatyzowałam nikogo, i to się na mnie zemściło.
oj jaka ty biedna, a kto sie tak na tobie mscil? Ja nie zauwazylam.
165 2024-10-24 10:33:14 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-10-24 10:34:41)
Tamiraa napisał/a:Istotka6 napisał/a:To problem całego świata
![]()
![]()
Są dwie opcje
Olać, nie karmić
oj jaka ty biedna, a kto sie tak na tobie mscil? Ja nie zauwazylam.
Oczywiscie ze beda robic z siebie ofiary. Wogole smiac mnie sie chcialo jak gdyby nigdy nic nagle niczym filip z konopii po dlugiej nieobecnosci wyskoczyla Rita plus Lady Loka ktora juz tez przestala sie tutaj udzielac. No i te ich logiczne myslenie "ze jak one nie potrafily mowic o stracie ciazy to znaczy ze ja tez musze nie potrafic o tym mowic". A ja z kolei znam rozne fora nawet te zagraniczne plus grupy wsparcia w ktorych to kobiety nawet dzien i kilka dni po stracie dziecka w ciazy potrafia wejsc na forum i o tym pisac wiec idac ich logika tamte kobiety sa rowniez trollami. Plus kolejny brak logicznego myslenia bo one mysla ze ja sobie wymyslila wszystko bo niby jakbym miala niemowle to bym nie miala jak siedziec na forum a dla mnie by bylo bardzo proste zmyslac sobie ze np dziecko ma dwie drzemki w ciagu dnia ze jest spokojny dzieckiem ze akurat sobie z nim siedze dziecko spi obok mnie a ja pisze albo weekendy ze moj ex je ma dla mnie to nie bylby ZADEN problem zmyslac dlaczego jestem na forum majac w domu niemowle. A przeciez np na dziale macierzynskim na kafeterii tez siedzi stado matek ktore maja dzieci w wieku niemowlecym wiec serio nie rozumiem ich glupiego myslenia ze majac w domu niemowle musiala bym zrezygnowac z tego forum. A jeszcze przeciez Lady Loka z tego co wiem tez ma male dziecko a wczesniej tu potrafila non stop siedziec-wiec dla mnie to nie jest ZADEN problem zeby sobie zmyslac ze mam w domu niemowle tylko po co miala bym klamac
166 2024-10-24 10:53:52 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-24 10:56:43)
Istotka6 napisał/a:Tamiraa napisał/a:Wtedy konflikt zaostrzyłby się na innej linii, ponieważ chodzi o przyzwalanie na pewne zachowania. I to nie jest tylko problem tego forum.
To problem całego świata
![]()
![]()
Są dwie opcje
Olać, nie karmić
Na takim forum trzeba mieć twardą skórę, dość mocną psychikę i małą wrażliwość.
Trzeba za bardzo się nie przejmować i olewać...
Swego czasu fajnie, ciekawie tu pisała, Roxan czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie nicku, bez powodu była zajeżdżana i zrezygnowała z forum.
A troll zakłada tematy prowokujące, tak jak z tymi zdradami, bo wiadomo, że zaraz będą przeciwnicy.
Jest akcja, jest reakcja, to jest normalne, ale winić reakcje, a nie akcje trolla, to już dla mnie kuriozum, widać nie dla wszystkich. A zdrowy na psychice nie jest żaden troll.
Troll nie potrzebuje obrony, bo sam stworzy sobie sztucznych popleczników sięgnie po alter ego w razie potrzeby.
Tu było straszno i śmieszno.
Masz prawo wyrażać swoje zdanie, jak i tacy co im trollowanie nie przeszkadza, a nawet popierają i lubią.
Niedługo więc forum ma szansę stać się jednym wielkim trollowiskiem, widać nie warto się angażować, bo świata nie zbawimy.
Julko to, Julka tamto, cholera, jesli nie mam ochoty zareagowac to tego nie robie, bo i po co? Czy poczuje sie lepiej jak komus dowalę?
Co do forum, owszem gros wszystkich watkow to ludzkie dramaty, wieksze czy mniejsze. Zdarzaja się tez, na szczescie, weselsze historie, kiedy mozna posmiac sie
Zycie i tak daje nam popalic, ale to nie znaczy, ze nasze frustracje, niepowodzenia, kiepskie dni, złamany paznokiec, zły dzien w pracy, itd. dają prawo do wyladowania sie na innych.
Padlo tu okreslenie "symbioza". Podoba mi sie, a dodając do tego pozytywnie zakrecona komunikacje to juz jest swietnie i ciekawie
wieka: masz racje, nie zbawimy swiata, ale jesli uda sie pomoc niektorym osobom to i tak osiagniemy sukces. Czy lepiej poczujemy sie? Ja na pewno tak.
Co do trolli, byly i beda, taka juz jest przewrotna natura ludzka, ale olac to. Najwazniejsze, ze sa wsrod nas swietne i wartosciowe osoby. I tego trzymajmy sie. Walka z trollami to jak walka z wiatrakami. Wyrwiesz jeden chwast a za chwile on odrasta.
C'est la vie pozdrawiam
169 2024-10-24 11:23:53 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-10-24 11:27:52)
A jaki jest cel tego forum? Forum to podobno jest forum poradnikowym. W jaki sposób chcesz komuś pomóc, doradzić lub wesprzeć w problemie, jeśli temu komuś nie wierzysz? Jaki cel ma - dla udzielenia komuś wsparcia - wyrażenie przez Ciebie Twojej wątpliwości i dezaprobaty? Ma tylko jeden jedyny cel. Zdyskredytowanie użytkownika tylko i wyłącznie na podstawie Twojego osobistego odczucia. A przecież nie taki jest cel tego forum.
170 2024-10-24 11:24:41 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-24 11:25:13)
wieka: masz racje, nie zbawimy swiata, ale jesli uda sie pomoc niektorym osobom to i tak osiagniemy sukces. Czy lepiej poczujemy sie? Ja na pewno tak.
Co do trolli, byly i beda, taka juz jest przewrotna natura ludzka, ale olac to. Najwazniejsze, ze sa wsrod nas swietne i wartosciowe osoby. I tego trzymajmy sie. Walka z trollami to jak walka z wiatrakami. Wyrwiesz jeden chwast a za chwile on odrasta.
C'est la viepozdrawiam
Tu oprócz innych deficytów możemy mieć do czynienia z mitomanią, teraz mi przyszło do głowy.
https://www.medonet.pl/zdrowie,mitomani … 35235.html
Tamiraa napisał/a:Istotka6 napisał/a:Ale ja się też z tym z Tobą zgodzę. Wyobraź sobie, jakby to dziś wyglądało, gdyby nie "karmiono" Julki od samego początku Jej istnienia
A jaki jest cel tego forum? Forum to podobno jest forum poradnikowym. W jaki sposób chcesz komuś pomóc, doradzić lub wesprzeć w problemie, jeśli temu komuś nie wierzysz? Jaki cel ma - dla udzielenia komuś wsparcia - wyrażenie przez Ciebie Twojej wątpliwości i dezaprobaty? Ma tylko jeden jedyny cel. Zdyskredytowanie użytkownika tylko i wyłącznie na podstawie Twojego osobistego odczucia. A przecież nie taki jest cel tego forum.
Ja bym tylko chciala wiedziec na podstawie czego one sadza od samego poczatku czyli od mojego pierwszego dnia poimformowania o ciazy "ze moja wpadka byla wymyslona". Biorac pod uwage fakt ze wpadki zdarzaja sie tysiacom kobietom na swiecie i to nawet juz po pierwszym stosunku. Bardzo mnie to ciekawi na podstawie jakich dowodow one uznaly ze wszystko sobie wymyslilam
Julka, odpusc juz ten temat. Przynajmniej Ty. Niech New Me pokaze klase. Kazdy komentarz w tej sprawie to nikomu niepotrzebne mordobicie. Jednego zaboli, drugiego nie. Po co nakrecac sie, to nie ma sensu.
Powinnas skupic sie na wazniejszych celach i aspektach wlasnego zycia, trzymaj sie
Julka, odpusc juz ten temat. Przynajmniej Ty. Niech New Me pokaze klase. Kazdy komentarz w tej sprawie to nikomu niepotrzebne mordobicie. Jednego zaboli, drugiego nie. Po co nakrecac sie, to nie ma sensu.
Powinnas skupic sie na wazniejszych celach i aspektach wlasnego zycia.
Trzymaj sie
Trzymaj sie
Masz racje
175 2024-10-24 14:53:35 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-10-24 14:56:19)
to wyrzuc tez wszystkich facetow.
A dlaczego wszystkich? Przecież nie wszyscy na to zasługują, ale gdybym tylko miała taką moc sprawczą, z częścią chętnie bym się pożegnała. Niestety jej nie mam.
Julka stara sie wszystkich wspierac, jesli nie zauwazylas.
Tymi wymyślonymi historiami czy prowokacjami ich wspiera? A może swoimi trollowymi odzywkami? A może wówczas, kiedy to na sobie usiłuje zwrócić uwagę, bo większość postów w czyichś tematach to tylko "ja, ja, ja...", "ja to", "ja tamto", "u mnie..."
Oczywiscie ze beda robic z siebie ofiary.
Ja Cię błagam, Juleczko, pomyśl czasem...
Jest akcja, jest reakcja, to jest normalne, ale winić reakcje, a nie akcje trolla, to już dla mnie kuriozum, widać nie dla wszystkich.
Dokładnie to samo miałam na myśli, kiedy jeszcze próbowałam to tłumaczyć. Ale trolla trzeba przecież próbować zrozumieć, w drugą stronę to już nie musi działać
Jak niektórzy słyszą w dzieciństwie: ustąp, bądź mądrzejszy
Na kombinowaniu, jak tu wyciągnąć kolejny zasiłek od państwa i nabijaniu się z tych, którzy na nie pracują? Czy może na wymyślaniu kolejnych wyssanych z palca historyjek?
No sorry, ale czytam i nie wierzę, że tyle osób daje się nabierać
176 2024-10-24 17:28:05 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-10-24 17:28:12)
Szybko poszło z tą (urojoną) ciążą xD
Szybko poszło z tą (urojoną) ciążą xD
A dowody ze byla urojona masz czy bedziesz bezmyslnie powtarzal ?
Daj juz spokoj Julka, nie krecmy sie w kolko tego tematu. Ty wiesz swoje i my wiemy swoje
179 2024-10-25 18:22:51 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-10-25 18:28:21)
Zastanawiam sie po co ta cala zadyma, i komu i czemu ma sluzyc? To droga donikad. Jeden drugiego wali po pysku, ale czy cos z tego wynika, czy daje satysfakcje? A wracajac do tego co juz zostalo powiedziane, skoro ktos chce to niech to robi, a kto nie chce to nie...
180 2024-10-25 18:31:53 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-10-25 18:32:44)
Teraz odbiegne znacznie od glownego tematu. Chce tylko powiedziec, ze zaczal sie weekend Zastanawiam sie tylko, czy mam mowic szeptem czy glosno?
Teraz odbiegne znacznie od glownego tematu. Chce tylko powiedziec, ze zaczal sie weekend
Zastanawiam sie tylko, czy mam mowic szeptem czy glosno?
No zaczal sie weekend no i co to niby oznacza ciekawego?
Julka, pisalas, ze w weekendy wiecej czasu spedzasz z corka. Zatem skup sie na tym. Zastanow sie co bedziecie razem robily. Zycze Tobie i Twojej corce wspolnego swietnego, usmiechnietego i zwariowanego nieco weekendu
Julka, pisalas, ze w weekendy wiecej czasu spedzasz z corka. Zatem skup sie na tym. Zastanow sie co bedziecie razem robily. Zycze Tobie i Twojej corce wspolnego swietnego, usmiechnietego i zwariowanego nieco weekendu
Nieprawda. Pisalam ze weekendy corka spedza u ojca. Cos zle przeczytales. Idz przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem
Wspólne weekendy z córką? Myślałaś o tym? Twoja córka to Twoje największe bogactwo Warto
Wspólne weekendy z córką? Myślałaś o tym? Twoja córka to Twoje największe bogactwo
Warto
Ja mam corke u siebie w tygodniu a weekendy jest u ojca jakby nie bylo dla ojcow dzieci to tez powinny byc" bogactwa "
Julka, widze, ze lubisz przekomarzac sie
187 2024-10-26 12:34:59 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-10-26 12:35:37)
Julka, widze, ze lubisz przekomarzac sie
Lubie jak wiem ze mam racje a wiem ze ja mam bo tak samo jak dziecko potrzebuje matki dziecko potrzebuje rowniez ojca. A ja z corka kazdego dnia spedzam czas gdy wraca ze szkoly. W wakacje swieta gdzie jest wolne od szkoly rowniez w tygodniu to spedzam z nia wiecej czasu. Po prostu corka jest juz w takim wieku ze bardziej odpowiada jej towarzystwo rowiesnikow niz rodzicow. My w koncu sami majac 11 lat wybieralismy zabawe z rowiesnikami niz siedzenie z rodzicami nieprawdaz?
Julka, widze, ze jestes swietna mama fajnie
a co do Twojej corki to dorasta i towarzystwo rodzicow juz niekoniecznie jej pasuje jak wczesniej, to czas kiedy mlody czlowiek szuka swojego towarzystwa, swojego miejsca na ziemi. Kazdy przez to przechodzil, taka kolej rzeczy.
Julka, widze, ze jestes swietna mama
fajnie
a co do Twojej corki to dorasta i towarzystwo rodzicow juz niekoniecznie jej pasuje jak wczesniej, to czas kiedy mlody czlowiek szuka swojego towarzystwa, swojego miejsca na ziemi. Kazdy przez to przechodzil, taka kolej rzeczy.
Dzieki . Ja uwazam ze juz dzieci ktore skonczyly 10 rok zycia owszem potrzebuja jeszcze kontaktu z rodzicami ale juz nie 24 na dobe tak jak male dzieci. Teraz sie zaczal czas buntu i dorastania