Priscilla napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:To dobrze. A czyli bedzie tylko grzech jak nie bede sie modlic do Boga? To w takim razie skoro tak jest to wracam do Kosciola Katolickiego
Juuuulka, Ty bijesz na głowę wszelkie absurdy tego forum.
Podobno tak się znasz, tak zgłębiłaś zasady wiary, tak przestudiowałaś Biblię, że już Cię nic nie zagnie, a jednak potrzebna Ci była dosyć lakoniczna wymiana zdań, by się uspokoić w swoich rozdzierających serce dylematach i z oświeceniem w głowie oznajmić: "ok, to wracam do KK". Toż to nawet Bareja mógłby się od Ciebie uczyć
ja sama nie rozumiem siebie ani tego co sie tu wyprawilo ze mna. Bog zaprowadzil mnie do Katolicyzmu, po czym dopuscil bym zostala Muzulmanka, a teraz znow chce bym byla Katoliczka. Niewiem co to sie za cuda powyrabialy. Mam nadzieje, ze juz zadne pomysly zmiany wiary mi nie wleca do mozgu. Jeszcze raz na spokojnie poczytam Biblie tym razem z wyjasnieniem tekstu. Wczesniej czytalam bez wyjasnienia. Niby bede czytac to samo, jednak z wyjasnieniem bedzie to juz inaczej wygladac
Ty już niczego nie czytaj. Masz chrzest katolicki? To jesteś na zawsze katoliczką. Proste. Możesz odejść i być ekskomunikowana katoliczką a wiesz co za ekskomunikę grozi? Potępienie. Ty nie masz innego wyjścia. Masz być posłuszna katoliczką