Nie obraź się Anidender ale sądzę że przyszłaś tutaj aby się wyżalić i aby ludzie poklepali cię pod plecach i powiedzieli że nie jest źle i że dasz radę i itd 
Tyle że tutaj dużo kobiet samotnie wychowuje dzieci, są też osoby po rozwodach i nie tylko.
Wiele osób ma spore doświadczenie życiowe i słyszało już od byłych wiele bajeczek i wiele bzdur ...
W Polsce aby stracić prawa rodzicielskie naprawdę trzeba mieć sporo czasu, pieniędzy i niesamowitych dowodów aby do tego doszło.
Nawet alkoholicy którzy maltertuja swoje dzieci i te dzieci są odebrane im do domu dziecka zanim stracą władzę rodzicielska to trochę trwa.
Sądzę że to nie "wina" byłej partnerki które nie chciała aby on się z dzieckiem spotykał i z nią tylko niego. Sądzę że tak naprawdę nic nie wiesz o powodach i myślę że jakbyś się skontaktowała z tą kobieta to zapewne trochę inaczej to będzie wyglądało.
Wcale bym się nie zdziwił że była zdrada i przemoc bo jak pisałem odebranie praw rodzicielskich to długi, kosztowny proces i wymaga wielu dowodów ...
Chociaż patrząc na "miłość" do swojego syna to jak nie płaci alimentów to widać jak bardzo "kocha" swojego syna ...
Ja jestem rozwiedziony. Płacę alimenty na moje 2 córki i nie wyobrażam sobie nie płacić. To moje córki. Tak samo jak pomogłej byłej żonie finansowo i dałem jej więcej kasy aby moje córki mogły w normlanych warunkach mieszkać.
Osobiście uważam że facet wyszukuje kobiety w problemami. Takie którymi łatwo manipulować.
Żadna normalna młoda kobieta nie zgodziła by się aby nie było ślubu. Nawet cywilnego.
A tutaj na ślub kościelny i wystawne wesele nas nie stać wiec ślubu nie będzie.
Ale jak twój facet ma tak drogie hobby to nigdy nie będzie. Tuning jest cholernie drogi.
Aż się dziwię że MARNUJE aż 2700zł na Ciebie i dzieci.
Bo za to miałby dodatkowy wydech, spojler czy sprężyny.
Pamiętam jak chciałem zamówić z USA zestaw tuningowy do mojego Jeepa. Sprężyny podwyższającej, inne zawieszenie i kilka innych bajerów. Cena od 20 tys zł.
To naprawdę drogie rzeczy dla młodych ludzi którzy nie maja co robić z kasą 
Po prostu go ograniczasz i nie moze wydawać na swoje hobby ile chce 
Widac że trafił znakomicie.
Biedny misio, któremu poprzednia kobieta (też nieformalna) zabrania kontaktów z dzieckiem. A on taki wspaniały że nawet nie płaci alimentów.
Na pewno była taka zła i to przez nią się rozstali ...
Dodatkowo ta jędza bezpodstawnie odebrała mu prawa rodzicielskie, co jest bardzo trudne i wymaga sporo czasu i kasy i naprawdę olbrzymiej determinacji.
Załapałaś go na zdradzie. Jego rodzicie powiedzieli że on ma spadać jak ma w dupie rodzinę. A on wspaniałomyślnie powiedział że jak ci nie pasuje to możesz spadać.
No wręcz kipi tu miłością. Normalnie rzucił się na kolana i błagał o wybaczenie ...
Serio ?
On teraz może posuwać kilka kobiet i wie że nic się nie stanie. Nawet jakbys go nakryła w łóżku jak uprawia sex to byś jeszcze kołderkę do góry podniosła aby się nie przeziębili i poczekała w drugim pokoju az skończą bo niekulturalnie przeszkadzać.
Ty nic nie zrobisz. Nie masz sił i nie było takiego zamiaru nawet.
Wolisz ponarzekać, robić za męczennicę. Dzieci widzą tą "miłość" i jego zachowanie i przyszłości będa jak tatus czy mamusia.
Widac to po tym jak zaczynasz go wybielać , że to wina jego byłej, a że alimenty nie przechodzą to zapewne wina banku ...
Myślę że jakbyś go zostawiła to sądzę że wtedy poznasz jego prawdziwe oblicze, takie jakie poznała jego była, bo jak widzisz poprzednia kobieta go zostawiła ..